PDA

Vidi punu verziju : GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Stranice : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 10:05
Zabrljivko ne slusaj Katunarcinu, Prdim i ja ti upravo govorimo da sada uzivas jer kol'ko god ti izgledalo tesko, jos malo i ulazis u najlepsi period. Do skole! A onda, he, he, he :twisted:

A onda kad se uda, MUAHAHAHA :twisted::twisted::twisted::twisted:

zabrljivko
10.06.2008., 10:09
[QUOTE=Dziber (Katilj) Katunar;6762463]A onda kad se uda, MUAHAHAHA [QUOTE]

Necete me poplashiti:thumbdown:, time samo projektujete svoje vlastite strahove...

accordo
10.06.2008., 10:11
A onda kad se uda, MUAHAHAHA :twisted::twisted::twisted::twisted:

A onda dobijes unuka razbojnika i probisveta koji ti sve pare koje si ustedeo potrosi, izbaci te iz stana i otera te u staracki dom u Bor ili Vlasotince.I namlati pare od autorskih prava na tvoje Paschad pesme.
UAHAHAHAHAHAHAHHAA:twisted::twisted::twisted::twis ted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

accordo
10.06.2008., 10:14
[QUOTE=Dziber (Katilj) Katunar;6762463]A onda kad se uda, MUAHAHAHA [QUOTE]

Necete me poplashiti:thumbdown:, time samo projektujete svoje vlastite strahove...

Vidju ti psikologa!

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 10:22
[Necete me poplashiti, time samo projektujete svoje vlastite strahove...

Cudno, uvek su govorili da ne znam da projektujem. Zato sam i otiso na medicinu, iako sam svim srcem zeleo arhitekturu.

accordo
10.06.2008., 10:36
Cudno, uvek su govorili da ne znam da projektujem. Zato sam i otiso na medicinu, iako sam svim srcem zeleo arhitekturu.

Za razliku od tebe Zabrljivko je trebao da se bavi arhitekturom. Evo jednog svezeg primera njegovog skrivenog umeca. Zove on mene da mu sklopim krevetac jer ne moze nesto da ga "isprojektuje" onako rasklopljenog. Zapravo, sklopio ga on, onako k'o Homer Simpson, a srafovi mu strce na sve strane. Ja dodjem, poneo alata ne zna se, jer kako mi je objasnio telefonom mislio sam da trebaju ozbiljniji radovi. Kad tamo ima sta da vidim. Zabrljivko kopao po srafovima nekim srafcigerom, sve ih iskrivio i prosirio rupe, kaze da mu nesto ne ide. Ja mu rekoh: pa covece za ovo ti treba inbus ne bi li bi zasrafio ovo. Da li si dobio uz krevetac , bla, bla ,bla i ja mu opisem kako to izgleda on me i dalje belo gleda a zena mu se seti da su dobili i inbus . Zabrljivko mi rece da je hteo to da baci jer mu je bio visak. Elem, zavrsismo mi posao za par minuta kad mi se Zabrljivko okrenu i ozbiljno rece: " Dobro, nisam ni znao da ovo postoji, ali daj sad da zapamtim, znaci to je INBOX":rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:.

drlazic
10.06.2008., 10:59
Navikavaj se i raduj se dok ne podje u skolu. Onda si jebo jezha svakog jutra za narednih 15 godina.

15 godina je super, brzo prodje.... Ja cu, ako mogu da sachekam josh godinu dana...Ovaj moj vech preti da che da mi organizuje uzemljenje... Da me vodi kod stolara za meru za drveni kaputich...
Ali deca su nashe jedino bogatstvo...

zabrljivko
10.06.2008., 12:27
Za razliku od tebe Zabrljivko je trebao da se bavi arhitekturom. .

Mozda ipak ugasimo ovaj forum gde ocigledno nema vise materijala, i otvorimo novi pod nazivom:KLEVETE I ZLOJEDI

accordo
10.06.2008., 12:33
Mozda ipak ugasimo ovaj forum gde ocigledno nema vise materijala, i otvorimo novi pod nazivom:KLEVETE I ZLOJEDI

Nemoj bre da si nakraj srca. Pa zar si mislio da cu ovo moci da cuvam kao tajnu. A i nije za tajnu no je za smijeh. Nije ni Katilj bolji majstor od tebe ali eto, ti si mi se namestio.

Niko,niko kao ja ...
10.06.2008., 12:48

Ma zabrljivko forum je super, tako puno mudrih reci i sigurno ga ne treba gasiti.
Pre neku stranu neko je trazio stihove vase izgubjene pesme, ja ih imam nekoliko koje jos niste spomenuli,
mozda je ova u pitanju:

LJUDI KAO JA

Ljudi kao ja vise ne postoje
Ljudi kao ja odavno su umrli
Ljudi kao ja vise nige ne dolaze
Ljudi kao ja sve su odjebali

O, ostao si sam
Ostao si samo ti

Mozda ces sretan biti ti
Mozda ces sretno ziveti
Mozda ces ti uciniti
Uciniti sve sto nisam ja

Jer ljudi kao ja nemaju buducnosti
Ljudi kao ja stvoreni da izgube
Ljudi kao ja nemaju bucnosti

Ljudi kao ja dosli su iz stripova
Ja nisam niciji heroj, ne, nicija budala
Ja sam samo obican mali covek
A ljudi kao ja vise ne postoje

O, ostao si sam
Ostao si samo ti

Mozda ces sretan biti ti
Mozda ces vecno ziveti
Mozda ces ti uciniti
Uciniti sve sto nisam ja

Jer ljudi kao ja nemaju buducnosti
Ljudi kao ja ...

Ako nije ova mozda je imam a mozda i ne. Pozdrav uz kaficu xxx

drlazic
10.06.2008., 12:50
A sada malo reklama... Mora od nechega da se zhivi... Roditeljima muske dece toplo preporuchujem sledechi proizvod...

zabrljivko
10.06.2008., 15:43
Ma zabrljivko forum je super, tako puno mudrih reci i sigurno ga ne treba gasiti.
Pre neku stranu neko je trazio stihove vase izgubjene pesme, ja ih imam nekoliko koje jos niste spomenuli.

Pozdrav Niko kao ti...

Stigao si na brod koji tone, kao u jednom naucnofantasticnom serijalu gde se dva tipa iz
buducnosti prebacuju na Titanik, par sati pre udara u ledeni breg i pokusavaju spasiti tragediju.Ne uspevaju, ali se u zadnji cas prebacuju u Alamo pred poslednji napad...

Prva umetnicka tvorevina je negde u magli secanja, mozda ces sa drugom biti bolje srece....

sevand
10.06.2008., 18:53
Pa, kaze Gaja Panker, verovatno ono kako ce sunce da pocne da se gasi i da nestaje biljni i zivotinjski svet i svuda led i sneg, to rece i plune na tablu.

Samo ce ostanemo shaka nas cigana, jer malo jedemo i trpimo ladnocu,dobacuje Alijhani

I komplet svi zajedno smo zamislili sliku kako shacica cigana sa malim sankama i zavezljajima se probija kroz sneg i led....

Inace na pitanje kako to da muva koja leti 5 km/h u kolima koja se krecu 100 km/h
ne udari o staklo iznutra najsmisleniji odgovor koji sam dobio je bio:
Neshto vakum !!!!!![/QUOTE]

Nisam siguran, ali cini mi se da je Gaja panker umro u Mitrovici.

drlazic
10.06.2008., 19:04
Dragi prijatelju moj SEVAND-e...
Tolika koncentracija sete bez odgovarajuche ishrane bogate lojem, ne sluti na dobro... Lako je tebi...Nadam se da si josh uvek tamo gde smo se videli... Chesto mislimo na Vas... Shto sam se raznezhio...Vidimo se ovih dana...

PS Propisi EU ne dozvoljavaju upotrbu qumura, kao kancerogene tvari, (...kakva glupost...)...
Da bi se svim nauchnim sredstvima oduprrli tim nazadnim mishljenjima, ja dajem svoj doprinos, zaveshtavan svoje organe institucijama EU koji che (...chudom ne mogavshi da se nachude...) ustanoviti krajnje blagotvorno dejstvo ranije pominjanih tvari na organizam...

PRIMUS
10.06.2008., 22:46
Pa, kaze Gaja Panker, verovatno ono kako ce sunce da pocne da se gasi i da nestaje biljni i zivotinjski svet i svuda led i sneg, to rece i plune na tablu.

Samo ce ostanemo shaka nas cigana, jer malo jedemo i trpimo ladnocu,dobacuje Alijhani

I komplet svi zajedno smo zamislili sliku kako shacica cigana sa malim sankama i zavezljajima se probija kroz sneg i led....

Inace na pitanje kako to da muva koja leti 5 km/h u kolima koja se krecu 100 km/h
ne udari o staklo iznutra najsmisleniji odgovor koji sam dobio je bio:
Neshto vakum !!!!!!

Nisam siguran, ali cini mi se da je Gaja panker umro u Mitrovici.[/QUOTE]

Poz svima, istina da ste pateticne chike :) al nije vas lose chitati.
Moze informacija vishe za gaju?...sta se desilo s njim??

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 22:47
Pozdrav Niko kao ti...

....

Eto, pokusavao sam da se uzdrzim, ali ne ide. Zabrljivko je , poput krepkoga 70-godisnjaka, ispricao ono sto mu se desavalo pre 40-tak godina, pa, ne mogavsi da smisli nista novo, tezi da zatvorimo forum. Ne samo to, nego pocerava (retka) nova lica koja imaju motiva da se prikljuce.

accordo
10.06.2008., 23:30
Eto, pokusavao sam da se uzdrzim, ali ne ide. Zabrljivko je , poput krepkoga 70-godisnjaka, ispricao ono sto mu se desavalo pre 40-tak godina, pa, ne mogavsi da smisli nista novo, tezi da zatvorimo forum. Ne samo to, nego pocerava (retka) nova lica koja imaju motiva da se prikljuce.

Tako je Dziberu. Zabrljivko oces ti da sviras jos u Paschadima ili neces?

Neutro
10.06.2008., 23:34
Tako je Dziberu. Zabrljivko oces ti da sviras jos u Paschadima ili neces?

Evo, ako nece on - ja cu. Nego... jel moze kontrabas?

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 23:41
Evo, ako nece on - ja cu. Nego... jel moze kontrabas?

Neutralni dobrocinitelju !! Slutim li ja to dobro da posedujes KONTRABAS ?

drlazic
10.06.2008., 23:42
Dragi moj prijatelju ZigZag...Ovu sliku namenili smo tebi... Posle slikanja SALEP je radio kao lud...

Dziber (Katilj) Katunar
11.06.2008., 00:05
Pre neku stranu neko je trazio stihove vase izgubjene pesme, ja ih imam nekoliko koje jos niste spomenuli,
mozda je ova u pitanju:

[I]LJUDI KAO JA

Ljudi kao ja vise ne postoje
Ljudi kao ja odavno su umrli
Ljudi kao ja vise nige ne dolaze

!??!!??!! Secam se MRZNJE, SETE, KOKA KOLE, KAD BI ONI ZNALI DA MI JE SVEJEDNO, ali ovu nikad nisam cuo. No znajuci za srednjoskolske pokusaje prethodnika PASHCHADI, sve je moguce, sve je moguce....

Neutro
11.06.2008., 00:57
Neutralni dobrocinitelju !! Slutim li ja to dobro da posedujes KONTRABAS ?

Pa da. Nisam bas Misa Blam, al mogu da budem blam.

accordo
11.06.2008., 08:47
!??!!??!! Secam se MRZNJE, SETE, KOKA KOLE, KAD BI ONI ZNALI DA MI JE SVEJEDNO, ali ovu nikad nisam cuo. No znajuci za srednjoskolske pokusaje prethodnika PASHCHADI, sve je moguce, sve je moguce....

Secam se MRZNJE, SETE, KOKA KOLE, KAD BI ONI ZNALI DA MI JE SVEJEDNO, ali ovu nikad nisam cuo. No znajuci za srednjoskolske pokusaje prethodnika PASHCHADI, sve je moguce, sve je moguce....

drlazic
11.06.2008., 08:55
Pozdrav ACCORDO-u... a poseban pozdrav Dziber (Katilj) Katunaru, nadam se da mid name nije usko vezano za profesionalnu orijentaciju potonje prozvanog... Kaffae che se ohladiti, a i mi... Est... Rekao sam... Lubi bebca... mogao bi da nam poshaljes slike na e-mail...

zabrljivko
11.06.2008., 08:57
Moze informacija vishe za gaju?...sta se desilo s njim??

I ja bi voleo da cujem za Gaju, bili smo dobar tandem u shkoli.
Kada sam ga upoznao zvali su ga Panker zbog friza i pokvarenih prednjih zuba i mislim da je znao samo za Sex Pistols, mada ni to nisam siguran....
Kada me je jedan od ucenika iz Chaglavice koji me nije gledao na RTP pitao koji instrument sviram i moj odgovor BAS mu nije bio bas jasan Gaja mu je strucno objasnio:
PRATNJA i sve je bilo jasno....

accordo
11.06.2008., 09:11
Evo jos jedne fotke. Video sam se sa Sajom i on ce malo da pretura po kuci ne bi li pronasao neke na koje smo zaboravili. Ova je nastala posle svirke u Kosovu Polju.

http://img380.imageshack.us/img380/2993/kosovopoljesvirkaxb0.th.jpg (http://img380.imageshack.us/my.php?image=kosovopoljesvirkaxb0.jpg)

accordo
11.06.2008., 09:24
Pozdrav ACCORDO-u... a poseban pozdrav Dziber (Katilj) Katunaru, nadam se da mid name nije usko vezano za profesionalnu orijentaciju potonje prozvanog... Kaffae che se ohladiti, a i mi... Est... Rekao sam... Lubi bebca... mogao bi da nam poshaljes slike na e-mail...

Hvala na pozdravima, isti uzvraceni . Inace, bas sam zeleo da vidim sta ce se desiti kad na Google ukucam katilj i da li ce se pojaviti nesto novo o nasem Dziberu kad lepo iznenadjenje i uveseli mi jutro:rotf::rotf::rotf:
Forum Krstarice - Pogledaj profil: Dziber (Katilj) Katunar
Ukupno poruka: 111; Poruka dnevno: 5,24; Pronađi sve poruke koje je poslao Dziber (Katilj) Katunar · Pronađi sve teme koje je započeo korisnik Dziber ...:rotf:
forum.krstarica.com/member.php?u=134959 - 29k - Cached - Similar pages

GRUPA "PASCHAD" iz PRistine - Strana 50 - Forum Krstarice
Pošaljite privatnu poruku korisniku Dziber (Katilj) Katunar ... Original postavio Dziber (Katilj) Katunar Pogledaj poruku ...

sevand
11.06.2008., 09:58
Nego, da li se secas u prethodno opisanoj epizodi da li si pevao i Endzi? Znam da si pevao sve od Kridensa, njih si obozavao.[/QUOTE]

Legendarna Angie u Zaretovoj izvedbi. Setio sam se kako je to zvucalo te se ubih se od smeha citajuci ovo, :rotf: :rotf: :rotf: doduse sa zakasnjenjem, jerbo sam ovijeh dana dosta radio, a i gledao sam da nadjem preko interneta delove za auto koji mi je vec na servisu mesec i po dana.I sad se secam te snimke propracene nasim davljenjem od smeha, a i Bad Mooon Rissing je takodje otpevao u stilu domacih majstora pjevanja, tako da je u refrenu zvucalo Kuku Rajko bejbi :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::r otf::rotf::rotf:. Milost, ne mogu vise.

sevand
11.06.2008., 10:04
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.

Tako je nastao Qenef

sevand
11.06.2008., 10:16
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.
[/QUOTE]

Ej bre, Prdime, ovo bese isto kao moj Vala Bravo, imam cak i reci za to na turskom, pogledaj jedan od mojih ranijih postova i videces da to moze da se uklopi.

zabrljivko
11.06.2008., 10:16
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Tako je nastao Qenef
Velika je mudrost tvoja SEVAND-u.

Gde bi da das tvoj doprinos krucijalnoj temi o Hakiju Kosovi, sudzuku i chuftama?

sevand
11.06.2008., 10:25
NISAM BAS SIGURAN, DA JE BILA MERIMA.
Ja sam svirao bas,bas gudalom i akusticnu.
Deki je svirao elektricnu i violinu.
Klavir, mislim da nije svirala Merima......
Ko je jos tamo bio sa nama osim Joke,Edvina i Amera????

Iako nisam bio tamo, em znam da je svirala, a i logicno je da je svirala. Ko je od navedenih pristutnih, imajuci u vidu njihove muzicke sposobnostni i poznavanje klavira, mogao to da uradi????

sevand
11.06.2008., 10:51
Za sada imam i ritam - tri udarca bas bubnjem + jedan bas bubnjem i dobosom -
dakle
TUP, TUP, TUP, TRAS,
TUP,TUP, TUP, TRAS

Ne se paqaj ti oko bubnjevi dok je mene ziva i zdrava, ali neka ti bide ovaj pat oprasteno.

sevand
11.06.2008., 11:02
Najruzhnija prchvarnica svih vremena. Hakija josh ruzhniji.
nikada prani zubi, ultra-kratki izglodani, dupla usna, kretenski kez ...
Glup ali dobar.
Ali zato njegova skara je bila ZAKONSKA!.

Lazo, seqash li se zh'iti sve najmilije?
Mikanoglu ga uvek sa setom u dushi pominje.[/QUOTE]

E sad mu jeba majku da su mu cufte bile dobre, ne da nisu bile dobre, nego su bile cemer. Mi smo kod njega isli posle pijanke na Hakijin ilaq protiv mamurluka, a to su bile njegove price, posle kojih se ili otreznis, ili odlucis da izvrsis samoutepstvo.

sevand
11.06.2008., 11:54
Kako sam Vas nashao, a...???????
Nema mjesta gdje nisam jeo qufte... qevape ne, ali qufte...
Tema za vecheras je olichna... Haki Kosova...
Na krivini dijagonalno od kaficha Djani...

Mesas te dve cuftare. Haki Kosova je bio u istom redu sa Djanijem, a ovaj preko puta je drugi Kosova (Turcin) kome se cuftara jos uvek zove Dardanija.

sevand
11.06.2008., 12:02
A bombice u quftari ispod stare Poste prema JNA ?

Quftara Sarajevo, jos uvek je tamo, samo veca, cisca i doteranija. Ajd javi se kad si u Mitrovici, da idemo na bombice, ic ne beri gajle za bezbednost. Ja svaki dan jedem u tom kraju, ali idem uglavnom na cevape kod Tare, a na sudzuk kod Fonde, mada ponekad odem i kod Kurte (nekad Jagnje, sad Saban). Dzafce se apet vratio bureku, izgleda da mu nije islo sa grickalicama.

sevand
11.06.2008., 12:05
Jedna od najposećenijih je bila Skalinada preko puta Aktaša.A tek čuveni "Lezet" preko puta izvršnog veća.I na kraju, Dule ćuftar kod Aca Marović škole.

Lezet je bio u Pejtonu, kod Trofte.

sevand
11.06.2008., 12:13
Dozvolite mi jednu ispravku... nije klaker nego kraker, moj deda imao u Prishtini "Fabriku Sode i Krakera", named zbog mashne Krack & Krack...[/QUOTE]

Ama ceo svet ga zove Klaker, ref. to movie Uzicka Republika.

sevand
11.06.2008., 12:14
Chudo kako covek i mushkarac svaki dan sazna nesto novo i poucno.
Jos samo mi reci da se leblebija ne dobija tako sto se kuglica testa rucno obradjuje
izmedju palca i kaziprsta a onda pece u rerni....

To mi nesto lici na Kasumovu teoriju o leblebijama. For more reference address to ZigZag

sevand
11.06.2008., 12:19
...sve ispod 10 u pola pitaljke, sa paprikom, se jednostavno ne vazhi... To su varijacije za amatere, a mi to gospodo nismo... 5 u qerek je malo za dozhivljaj...
A o tome da neko jede qufte sa tanjira nechu ni da pricham...Anatema...

Vidi se druzja da ste pomalo zaboravili merke cufti. Idealna merka kod Tare je 6-7 i cela pitarka, a kod Kurte (zbog velicine cufti je 4-5), a probajte u Zvecanu da izedete 7 i celu pitarku, tamo je merka 4 komata.

p.s. za sladokusce, kod Tare jos uvek ima ovce kiselo mleko

sevand
11.06.2008., 12:24
Vi samo tupite.
GLEDAJTE JEDANPUT KAKO SE SPROVODE RJECHI NA DJELA!

Cuvena skara me ragica

sevand
11.06.2008., 12:30
I jos nesto ,zna li ko gde je Pishta?Taj je covek imao nogu na bas bubnju kao kastanjete.[/QUOTE]

Sa Pistom se vidjam u Soko Banji skoro uvek kad god odem kod majke. Sto se tice noge, on je to odavno za klin zakacio. Skoro je dobio jos jedno dete sa novom mu zenom.

sevand
11.06.2008., 12:50
De ga nadje, amam, zaman?
//

sevand
11.06.2008., 12:53

Valai, biljai, evljai, za ovu ne znam ni ja.

sevand
11.06.2008., 12:56
[QUOTE=accordo;6769452]Evo jos jedne fotke. Video sam se sa Sajom i on ce malo da pretura po kuci ne bi li pronasao neke na koje smo zaboravili. Ova je nastala posle svirke u Kosovu Polju.

QUOTE]
Izgleda da ima dosta duplih. Ovu sam ja poslao pre jedno 40 strana.

drlazic
11.06.2008., 13:51
Vala Bravo je pricha Tomice Dimitrijevicha iz Smisao Mashte, na osnovu priche Mikan pravi plochu, ja je snimam...
Ilirijana Riza, vocal
Mikan Zlatkovich, key...
Ljuan Osmani, bas
Tibor Hawai - Hati, drums... i td...

drlazic
11.06.2008., 14:04
Evo jos jedne fotke. Video sam se sa Sajom i on ce malo da pretura po kuci ne bi li pronasao neke na koje smo zaboravili. Ova je nastala posle svirke u Kosovu Polju.

http://img380.imageshack.us/img380/2993/kosovopoljesvirkaxb0.th.jpg (http://img380.imageshack.us/my.php?image=kosovopoljesvirkaxb0.jpg)

Bravo ACCORDO... Mislim da je najvisochije na slici basista iz LED iz Kos..Polja Mishic...

sevand
11.06.2008., 14:28
Velika je mudrost tvoja SEVAND-u.

Gde bi da das tvoj doprinos krucijalnoj temi o Hakiju Kosovi, sudzuku i chuftama?

Kad smo vec kod sudzuka i cufti, upravo sam izio 6 i celu, a pride jos i ovce kiselo mleko kod Adnana Becirovskog, naseg skolskog druga, bio je sa Zigijem u razredu. Pisao sam vec sta me je sprecavalo da pratim forum nekoliko dana. Dosta njih su u zabludi sto se tice Haki Kosove i kvaliteta njegovih cufti, a on nije nikakv rodjak sa drugim Kosovom, posto je drugi Turcin, a Haki to nije. Sto se mene licno tice ja najvise volim kad odem u Soko Banju tamo kupim meso i cevape te sam pravim rostilj, od toga nema nista bolje. Videcu da za ovaj vikend odem do Srbije da uzmem auto, pa ako ste za neku semu, ajde da se dogovorimo. Imam Dejanov broj, pa ako nesto iskrsne, da se cunemo i vidimo.

Niko,niko kao ja ...
11.06.2008., 15:02
Za sada imam i ritam - tri udarca bas bubnjem + jedan bas bubnjem i dobosom -
dakle
TUP, TUP, TUP, TRAS,
TUP,TUP, TUP, TRAS

DKK, jel to ovo sto sledi, zaista je bilo originalno (izvinjavam se na cekanju jedva sam uspela da nadjem originalni tekst).

Valai, biljai, evljai, za ovu ne znam ni ja.
Eh sevande, sevande zaboravio si, a pevali smo zajedno
Pamtis li ovu:

ZA TEBE

Kad srce radi bim bam bam bam
Sve drugo je manje vazno
Ja zelim pevati, ja zelim plesati

Kad srce radi bim bam bam bam
Sve drugo je manje vazno
Svaka fontana srece je premala za mene

Samo zelim da si sa mnom ti
Svaki dan i svaki tren

Sedim usred naseg bioskopa
Svetlost sja iz malog prozora
Trombociti u zilama
A tebe jos nema - gde si sad?
Znoje mi se dlanovi
Oko mene hrpa Brus Liova
Gledam unaokolo - kakav smrad
Jos te nema - gde si sad

Bim bam bam za tebe
Hej, hej
Bim bam bam za tebe
Hej, hej
Bim bam bam za tebe
Hej, hej
Za tebe - gde si bre sad

Caos, xxx

prdim glasno
11.06.2008., 16:18
Hmm. Ovo mi ne lichi na stil Paschadi.
Sem redka "trombociti u venama", ocigledno je vanjsko shtivo.
Sklopovi kao "kakav smrad" i sl su isuvise direktni i neasocijativni
za stil ondasnjih stihoklepaca (Zare, Sale, Joka).

Atmosfera na tren podseca na stih Srdjana Shapera
"Oci su se navikle na filmski mrak".

V.S, jesi li to ti?

sevand
11.06.2008., 16:26
ovo mora da je neko zensko iz naseg drustva. da nije neka od onih sto si gi bario po Vllaznimiju?

drlazic
11.06.2008., 16:33
SEVANDE SEVANDOWSKY... Totalno si me razocharao...
Dug boravak u ekoloshki nezdravim sredinama negativno utjeche na moch percepcije...
Zapravo, svari vidimo onakvima kakve nisu... ili ih ne vidimo onakvim kakve jesu...

drlazic
11.06.2008., 16:38
Dozvolite mi jednu ispravku... nije klaker nego kraker, moj deda imao u Prishtini "Fabriku Sode i Krakera", named zbog mashne Krack & Krack...

Ama ceo svet ga zove Klaker, ref. to movie Uzicka Republika.[/QUOTE]

Dobro je shto su parametri za odluchivanje nadjeni u nashem statusnom filmu... koji je ujedno i nasha zvezda vodilja...

PRIMUS
11.06.2008., 20:02
I ja bi voleo da cujem za Gaju, bili smo dobar tandem u shkoli.
Kada sam ga upoznao zvali su ga Panker zbog friza i pokvarenih prednjih zuba i mislim da je znao samo za Sex Pistols, mada ni to nisam siguran....
Kada me je jedan od ucenika iz Chaglavice koji me nije gledao na RTP pitao koji instrument sviram i moj odgovor BAS mu nije bio bas jasan Gaja mu je strucno objasnio:
PRATNJA i sve je bilo jasno....

Ima puno anegdota vezanih za gaju. Kasnije je pevao u jednom punk bendu..nisu bili losi, mada ih nikad nisam uzivo gledao.

prdim glasno
11.06.2008., 21:30
Muchi se, muchi ovaj forum da odrzhi teme. Ako jos nastavite o sudzuku, biche to dokaz da nam se patka vishe ne dizhe i
da sem pricha o holesterolu i kalorijama nemamo vishe sta da kazemo

drlazic
11.06.2008., 22:04
Muchi se, muchi ovaj forum da odrzhi teme. Ako jos nastavite o sudzuku, biche to dokaz da nam se patka vishe ne dizhe i

Dragi prdim glasno, shta god da se desi... znajte da mi je bilo neopisivo zadovoljstvo da forumishem s'vama... Ovaj forum u *.pdf chuvachu...
Pozdrav...u nadi da chemo se sresti ex temporis... drlazic

zabrljivko
11.06.2008., 22:06

Posto smo manje-vishe posteno odredili 5 naj pesama grupe Paschad, mogli bi da se malo vratimo na temu i da napravimo listu dogadjaja vezanih za Paschad koji se najvise pamte:

1.Zhurka na plazi u Splitu kada se drustvo iznapijalo i zajedno sa desetinom naduvanih stranaca trcalo u krug.Bila je to najveca zhurka koja je ikada vidjena u Trsteniku.
2.Nastup u Beogradu u Domu Omladine kada je sala igrala shotu uz ritam Sevdije.
3.Svirka sa Djurmetom u Bora i Ramizu za postradale u nekom zemljotresu, izuzetno primljena od dvojezicne publike.Nikada bolji...
4.Maskenbal u Bozuru sa Violetom Redzepagic i kordonom policije uz zidove i na stepenicama.Gadjanje sudzukom kod Vuksana posle nastupa..
5.Svirka sa Musom u Klubu i Musov vec legendarni scenski nastup.
6.Boom(ili kako se vec zvashe) festival u Bori i Ramizu kada je Sale bljuvao makarone po toaletu dok je 5.000 ljudi razulareno cekalo nastup...
7.Prva gitarijada mladih grupa sa Zigijem i Mikanom i Dejanovim vratom od gitare koji se oprostio od tela.
8.Prva proba i Zharetova izvedba pesme Angie..
9.Nastup sa Okcem i Bajketom u Klubu umetnika.
10.Snimanje u RTP-u po sistemu 3 pesme za tri sata(malo li je).
11.Cevapi kod Hakija Kosove i razgovor sa Hakijem o zenama i buducnosti grupe......

Dziber (Katilj) Katunar
11.06.2008., 22:46
Quftara Sarajevo, jos uvek je tamo, samo veca, cisca i doteranija. Ajd javi se kad si u Mitrovici, da idemo na bombice, ic ne beri gajle za bezbednost. Ja svaki dan jedem u tom kraju, ali idem uglavnom na cevape kod Tare, a na sudzuk kod Fonde, mada ponekad odem i kod Kurte (nekad Jagnje, sad Saban). Dzafce se apet vratio bureku, izgleda da mu nije islo sa grickalicama.

Hic ne berem brige, nego imam kola sa tablama KM.

zabrljivko
11.06.2008., 22:52
Bravo ACCORDO... Mislim da je najvisochije na slici basista iz LED iz Kos..Polja Mishic...

Drugi na stubama odozgo je Miladin Sharanovic zvani Kushlja, brat mu Nedja..
Propushio je u prvom osnovne skupljajuci pikavce sa ulice.
U petom osnovne pobegao od kuce usred januara i javio se majci iz Beograda iz telefonske govornice recima: Mama Smrzo sam se...
Dok je radio u EPS-u na normu bilo meseci kada nije zaradio ni jedan dinar jer se verao po skelama i zabavljao radnike.
Gazio barabe koje njegov brat Nedja srushi na zemlju, kretao na reci :KUSHLJA GAZI...
Nezna lirska dusha i moj veliki prijatelj iz detinjstva, majka ga terala da se druzi sa mnom da bi od njega ispao chovek...
Poznato je njegovo merenje kite sa Zlatkom Grobarom, prica se da je izgubio...

Dziber (Katilj) Katunar
11.06.2008., 23:09
[QUOTE=zabrljivko;6774303]Posto smo manje-vishe posteno odredili 5 naj pesama grupe Paschad, mogli bi da se malo vratimo na temu i da napravimo listu dogadjaja vezanih za Paschad koji se najvise pamte:QUOTE]

Svaka cast. Nemam sta dodati ni oduzeti, svirku s Okcem bi pomerio 1-2 mesta navise

ISPRAVKA !! GDE JE SNIMANJE ROCK WAGRAMA, HORTENZIJE, ZASTO TE NEMA , ALL ALONG THE WATCHTOWER ?

Dziber (Katilj) Katunar
11.06.2008., 23:13
znajte da mi je bilo neopisivo zadovoljstvo da forumishem s'vama...

Ne stignuvam da se priklucam na Internetot ot Mashata. Tuka e i tastata, ama toa stvari uste povise zakompliciraat. Taka fotogafii ke ocekuvas ot sledeca nedelja, ot Mitrovica.

drlazic
11.06.2008., 23:29
Dragiot DzKK... kakoa se vikash... na forumot mislam, samo imeto shto zboruva...
Eden golem baknezh na Mashata...
Go pozheluvafme zdrovlje i sreqa, sega ostalot mozhaf da najdesh na Kineskiot pazar...
Mie sme tuka sekoj den, paseme po forumi i qekame slichki...
Do svidanje...u sreqa ke se najdeme na kafence...

Dziber (Katilj) Katunar
11.06.2008., 23:41
ovo mora da je neko zensko iz naseg drustva. da nije neka od onih sto si gi bario po Vllaznimiju?

Nadam se da necemo opet grcevito da tragamo za identitetom, kao u slucaju NEUTRALISSIMUSA. Ono sto je bitno jeste da pogodi makar jednu pesmu Pashchadi. U suprotnom, insistiram da se pseudonim promeni u NITKOV, NITKOV, KAO JA:think:

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 00:24
Zamjecujem da nema ZIGZAGa. Da li je u pitanju samo obicna intoksikacija kanabinoidima&alkoholom koja je zavrsila u bolnickoj ustanovi, ili je u pitanju nesto ozbiljnije, poput ljutnje na forumdzije ili davljenje suxhukom ?

prdim glasno
12.06.2008., 00:30
Zamjecujem da nema ZIGZAGa. Da li je u pitanju samo obicna intoksikacija kanabinoidima&alkoholom koja je zavrsila u bolnickoj ustanovi, ili je u pitanju nesto ozbiljnije, poput ljutnje na forumdzije ili davljenje suxhukom ?

Molim Dzibera da ne koristi medicinske izraze kao sto su "sudzuk" i "alkohol"

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 00:41
Molim Dzibera da ne koristi medicinske izraze kao sto su "sudzuk" i "alkohol"

Ponizno se ispricavam. Mislio sam na rostilj i uz rostilj.

prdim glasno
12.06.2008., 01:54
Posto smo manje-vishe posteno odredili 5 naj pesama grupe Paschad, mogli bi da se malo vratimo na temu i da napravimo listu dogadjaja vezanih za Paschad koji se najvise pamte:

Ovako je izgledao plakat okachen na ulaz u Dom Omladine pred svirku Paschadi, maja 1984.
Slika je ukradena sa albuma TIN DRUM grupe Japan. Mus(dizajner postera) bio je tada u Zen - lopovskoj fazi,
kada mu je geslo bilo: "Prodachu svoj imidz za nove roletne."

prdim glasno
12.06.2008., 02:30
A ovo je kratki zen - film snimljen od strane Mus-a prosle godine.
"Film" je korishten u nastavne svrhe.
STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=1895&CID=195614
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=322&CID=195614

prdim glasno
12.06.2008., 02:36
U nedostatku boljih priloga (nema ih vech 20 ak stranica)
evo vam i Arapske reklame koju sam izmontirao pre 3 nedelje.
Posto je dva nochu, mora da sam poblesavio kad ovo shaljem.
STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=4812&CID=195616
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1021&CID=195616

Napomena: Arapima muskarcima je ZABRANJENO da se smeju ili cak osmehuju
u reklamama. Sve mora da je macho

prdim glasno
12.06.2008., 14:16
ALO, PRDJANI!
niko da se javi vech 12 sati.
Onda, da nastavim sa prilozima.
Dejan i Sale su oko 1990te (budzetom od vech pomenutih kiflica)
snimili nekoliko stvari koje nisu ugledale svetlost dana.
Evo semplova za dve koje imam:

"ODAVDE NEMA PUTA" -DEJAN i SALE 1990
stream:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=2634&CID=195782
download:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=772&CID=195782

"TVOJE RECHI" - DEJAN i SALE 1990.
stream:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=1800&CID=195783
download:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=895&CID=195783

napomena: ko zeli da downloaduje nek uchini odmah, linkovi che
"nestati" za 5-6 dana.

zabrljivko
12.06.2008., 14:49
ALO, PRDJANI!

Doshli neki revizori te me odaljishe od foruma, cim odu eto mene sa novom gnjavazhom...

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 14:57
evo vam i Arapske reklame koju sam izmontirao pre 3 nedelje.

Stream za arapsku reklamu ne ti radi, samo download. Odlicno, zanimljiv je i komentar o zabrani smejanja. Eto zasto volim da putujem u inostranstvo. Pokazna vezba iz montaze? Fali treci kadar, vadjenje revolvera. Kad smo vec kod toga, nadam se da ce revizori odrati Zabrljivka, ili ga bar naterati da vise radi.

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 15:03
PS. harmonija za uvodni deo Gostivara (ne i za refren) je odradjena i doterana.

zabrljivko
12.06.2008., 15:18
Kad smo vec kod toga, nadam se da ce revizori odrati Zabrljivka, ili ga bar naterati da vise radi.

Majstor ostaje majstor...
Radi kao shto je nekada basirao: minimalno, precizno i efektno.
In your face , Dziberchino.....

P.S. Mnogo si demode, ko danas pravi refrene....

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 15:28
Majstor ostaje majstor...
Radi kao shto je nekada basirao: minimalno, precizno i efektno.
In your face , Dziberchino.....

P.S. Mnogo si demode, ko danas pravi refrene....

Ni revizori nisu sto su bili (nekad su se o njima pisali pozorisni komadi). Usput, koja firma ih salje, imam potrebu da im doturim jedan mail - nista veliko, dva - tri citata sa foruma. Ipak, mozda je bolje da sve to posaljem na adresu uprave izvesne kuce koja se bavi kablovskom TV&internetom.
Hvala sto si mi olaksao posao oko refrena, sad je sve cisto.

sevand
12.06.2008., 16:44
Hic ne berem brige, nego imam kola sa tablama KM.

Ja ce te uznem iz Mitrovice, posto ja imam tulifar table (PR+KS)

prdim glasno
12.06.2008., 16:49

Shalji ti refren, ne beri brigu oko trenutne mode.

sevand
12.06.2008., 16:49
Ovako je izgledao plakat okachen na ulaz u Dom Omladine pred svirku Paschadi, maja 1984.
Slika je ukradena sa albuma TIN DRUM grupe Japan. Mus(dizajner postera) bio je tada u Zen - lopovskoj fazi,
kada mu je geslo bilo: "Prodachu svoj imidz za nove roletne."

To Prdime, znas da sam ti taj trazio pre jedno 30 i nesto strana.

sevand
12.06.2008., 16:57

Iako stvar nisam čuo u glavi mi se javio ritam, a koji drugi za Gostivar do žngrlaka tuka taka.

sevand
12.06.2008., 17:01

1.Zhurka na plazi u Splitu kada se drustvo iznapijalo i zajedno sa desetinom naduvanih stranaca trcalo u krug.Bila je to najveca zhurka koja je ikada vidjena u Trsteniku.
3.Svirka sa Djurmetom u Bora i Ramizu za postradale u nekom zemljotresu, izuzetno primljena od dvojezicne publike.Nikada bolji...
4.Maskenbal u Bozuru sa Violetom Redzepagic i kordonom policije uz zidove i na stepenicama.Gadjanje sudzukom kod Vuksana posle nastupa..
5.Svirka sa Musom u Klubu i Musov vec legendarni scenski nastup.
6.Boom(ili kako se vec zvashe) festival u Bori i Ramizu kada je Sale bljuvao makarone po toaletu dok je 5.000 ljudi razulareno cekalo nastup...
7.Prva gitarijada mladih grupa sa Zigijem i Mikanom i Dejanovim vratom od gitare koji se oprostio od tela.
8.Prva proba i Zharetova izvedba pesme Angie..
9.Nastup sa Okcem i Bajketom u Klubu umetnika.
10.Snimanje u RTP-u po sistemu 3 pesme za tri sata(malo li je).
11.Cevapi kod Hakija Kosove i razgovor sa Hakijem o zenama i buducnosti grupe......

Zaboravio si jos jedan veoma bitan, ali se odnosi samo na nas dvojicu. Sankanje od solitera do Iskre, sa rakijom i mezetom na jedne sanke, a nas dvojica na druge. Ha sta kažeš na ovo:super::super:

accordo
12.06.2008., 18:30
ALO, PRDJANI!
Dejan i Sale su oko 1990te (budzetom od vech pomenutih kiflica)
snimili nekoliko stvari koje nisu ugledale svetlost dana.
Evo semplova za dve koje imam:

"ODAVDE NEMA PUTA" -DEJAN i SALE 1990

"TVOJE RECHI" - DEJAN i SALE 1990.
.

Ti bas sve stavljas na forum. Ako, neka, ovo je nesto najgore sto smo Soul i ja snimili, produkcijski je odvuklo ko zna gde, daleko, daleko od onoga sto smo zeleli. Secam se k'o danas da si nas ti (a i tvoj burazer ) zesce popljuvao kad sam ti doneo snimke da cujes. Moram priznati zasluzeno, iako je bilo bolno. Nemam snage ni sad da ih cujem.
No, sad ce da nadjem neki tvoj raniji montazerski rad, pa da pogledamo malo i tako nesto, kad vec forum posustaje. :twisted:

prdim glasno
12.06.2008., 19:11
Secam se k'o danas da si nas ti (a i tvoj burazer ) zesce popljuvao kad sam ti doneo snimke da cujes.

Moja ubedljivo najgora montazha je onaj film na 8mm gde glumite ti i Slavica
po kalemegdanu. No, uprkos davanja para na ruke operatoru na mom faksu da ga nadje, izgubljen je.

Sto se tiche ove dve pesme koje ne mozes da slusas, mislim da su rechi i muzika vrlo pristojni, ali je Sale dobrano zaribao sa glasom, zato je neslusljivo.
No, to je ujedno bilo i poslednje od materijala u vezi Paschadi koje imam.

accordo
12.06.2008., 21:06
Moja ubedljivo najgora montazha je onaj film na 8mm gde glumite ti i Slavica
po kalemegdanu. No, uprkos davanja para na ruke operatoru na mom faksu da ga nadje, izgubljen je.

Sto se tiche ove dve pesme koje ne mozes da slusas, mislim da su rechi i muzika vrlo pristojni, ali je Sale dobrano zaribao sa glasom, zato je neslusljivo.
No, to je ujedno bilo i poslednje od materijala u vezi Paschadi koje imam.

Ma ne se sekiraj. Nije ni bitno. A i nemam nista od tebe sto bi postavio na forum. Ono je bila zajebantska pretnja. Ustvari mislim da imam onaj gde glumis Ataturka ali tu si odlican, pa ne bi bio adekvatan "odgovor". Nego, da ga ja ne bi trazio, turi na forum tu reklamu, molim te. To stvarno vredi videti.
I reci mi, da li imas film gde smo statirali Zuca, Soul i ja ( jel bese i Soul? krecana) . To bih bas voleo da imam.

zabrljivko
12.06.2008., 21:37
I reci mi, da li imas film gde smo statirali Zuca, Soul i ja ( jel bese i Soul? krecana) . To bih bas voleo da imam.

Ne secati se toga filmskog klasika sa Rip Kirbijem,Indijana Dzonsom i Tarzanom je zbilja bruka:thumbdown:

ZigZag
12.06.2008., 22:03

POZDRAV VAMA O MUDRI PRDJANI.
Molim iskreno za oproshtaj shto me nije bilo nekoliko dana.
Ne beshe u pitanju nit alkohol a nit uporaba kontroliranih kemijskih substanci,
a josh manje ljutnja na mile mi Prdjane ...
Eto, povremeno mora udarnichki da se radi, leba nasushni da se stavi na astal .. eh

Vidim Sevand se vratio. Djez. Ali, mora se reqi, ochekivao sam srchanije komentare o suxhuku i slichnim milim nam prehrambenim artiklima iz prastarih Prishtinskih dana. Sevande, malo sam razocharan.

Isto vidim DBF ga nema.
Sigurno je sinu ishao na svirku te se razboleo od 120 decibela zvuchne oluje.
Ah da sam na njegovom mjestu.
DBF, sin ti je ljuti mrakaljija.
Pozdravi ga od mene a i od moga sina koji smatra da su Butcher svetski bend.

Katilju, mi kao pochesmo sci-fi prichicu al' nezavrshismo.

Voleo bih da komentarishem podrobnije na zadnjih nekoliko stranica, ali avaj, moram se vratiti radnoj rutini - shto bi englezi rekli, must plow through one more pile of crap.

p.s. more Ahileasa ga nema veq dugo !?

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 22:18
POZDRAV VAMA O MUDRI PRDJANI.

Isto vidim DBF ga nema.

Drago mi je da vidim da si dobro, bez obzira na raniji zajedljivi komentar. Iskreno sam se zabrinuo. Sto se tice DBF, verovatno je u pitanju dosada ?!?

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 22:26
Ne secati se toga filmskog klasika sa Rip Kirbijem,Indijana Dzonsom i Tarzanom je zbilja bruka:thumbdown:

Ti bas sve stavljas na forum.

AKO, AKO - NIJE DZABE BILA TEORIJA HILJADU BLAMOVA O KOJOJ JE PISANO NA PRVIM STRANAMA. Eto neke fajde, iako sam svima pricao kako smo se besmisleno brukali (i ljude terali da se takodje brukaju). Mozes da stavljas promasaje Pascadi i moje licne koliko hoces - pet para ne davam. Jedino mi je zao Dejana, koji je spiskao pare u najgore vreme. S druge strane, jedinu stvar koju sam stvarno odvezbao kako treba kod kuce pre snimanja bila je HORTENZIJA. Uzeo sam u obzir i Dejanovu tendenciju da gitaru stimuje nize (da bi lakse svirao solo, nije me razuverio), pa sam pesmu vezbao iz A iako se ona svira iz F. I pored toga, jedva sam je otpevao.

Sve u svemu, mislili smo da smo prikriveni genijalci koji sve mogu ako ne iz prve, onda iz druge. Realnost pokazuje drugacije. Poslusati pesme.

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 22:30
Sekoa cast. Ja i Zabrljivko oterasmo NIKO NIKO KAO JA sa foruma, PRDIVOJE se postarao za DR LAZICA., a PRIMUSU niko da odgovori.

Toliko o Pashchadi i njihovoj socijalnoj kompetenciji.

zabrljivko
12.06.2008., 22:35
Sekoa cast. Ja i Zabrljivko oterasmo NIKO NIKO KAO JA sa foruma.. .

Tretiranje foruma kao full time job i prozivanje forumasha koji nisu doshli na posao treba izbegavati.Svako ce pruziti u skladu sa zeljama i mogucnostima.Osim toga dolazi leto....

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 22:53
Tretiranje foruma kao full time job i prozivanje forumasha koji nisu doshli na posao treba izbegavati.Svako ce pruziti u skladu sa zeljama i mogucnostima.Osim toga dolazi leto....

Pada li ti na pamet da VOLIMO I ZELIMO DA IH CUJEMO (CITAMO), a ne da ih prozivamo ?

Toliko o socijalnoj kompetenciji Pashchadi.

zabrljivko
12.06.2008., 22:54
Zaboravio si jos jedan veoma bitan, ali se odnosi samo na nas dvojicu. Sankanje od solitera do Iskre, sa rakijom i mezetom na jedne sanke, a nas dvojica na druge. Ha sta kažeš na ovo:super::super:

Kako da se ne secam te nezaboravne zimske veceri, taj dogadjaj svrstavam u krucijalne u mom zhivotu, skupa sa pionirskom maramom, prvim seksom i gubljenjem 50 klikera na fantu kod C3....

accordo
12.06.2008., 23:14

Pa toliko sam filmova snimio, ko bi se setio.:) Samo sa Soulom ih imam nekoliko pa covek pobrka. :mrgreen:

accordo
12.06.2008., 23:19
Uzeo sam u obzir i Dejanovu tendenciju da gitaru stimuje nize (da bi lakse svirao solo, nije me razuverio), pa sam pesmu vezbao iz A iako se ona svira iz F.

Nikad nisam stimovao gitaru nize da bih lakse solirao.:nono:

Dziber (Katilj) Katunar
12.06.2008., 23:23
Nikad nisam stimovao gitaru nize da bih lakse solirao.:nono:

Zasto onda ? Nemoj samo da mi pricas da nisi imao dovoljno sluha...

ZigZag
13.06.2008., 02:02
... bez obzira na raniji zajedljivi komentar ...

Ne bre Katilju, kakav zajedljivi komentar.
Mislim da je evidentno svima koji chitaju ovaj forum da su protagonisti ovog dzentlmenskog okupa inteligentni, duhoviti, sofisticirani i nadasve fini ljudi. Chak i Zabrljivko.:rolleyes:

accordo
13.06.2008., 08:30
Zasto onda ? Nemoj samo da mi pricas da nisi imao dovoljno sluha...

Nisam imao dovoljno sluha. Ali o tome smo mogli i nasamo.Otkrio si moju dugo skrivanu tajnu.:sad2: Sta ce o meni misliti prijatelji sada. Katilju jedan.

ZigZag
13.06.2008., 10:57
Hm .. vidim Accordo i Katilj se neshto zakachili oko shtimanja !?
Ili se njezhno chachkaju ili je u pitanju javni sukob u povoju.
Naravno da nije ovo poslednje.

Nego kad smo veq kod shtimovanja, spushtanje shtima za polu-ton ili ceo ton (ponekad chak i dva) je standardna praksa (pitch drop).
Ovo se ne radi samo zbog pevacha veq shto ume da zvuchi dublje i masnije.
Naravno, trebaju malo deblje zhice, ili pitch shifter.

Ajde da se maknemo sa teme shtimovanja.
DBF i DrLazic se ne javishe veq podugo. Nedostaju mi.

drlazic
13.06.2008., 11:13
Jas chakam kafence so muhabet... Ama izgleda site pijaat voda...

drlazic
13.06.2008., 11:15
Za one koji zele informaciju o shtimovanju...
http://www.korg.com/gear/default.asp?categoryID=5

ZigZag
13.06.2008., 12:52
Jas chakam kafence so muhabet... Ama izgleda site pijaat voda...

Nishta voda, samo kahva ali najljuqa ona kolumbijska.

Chujem od Labinot Krasniqija i Florent Boshnjakua da je DrLazic bio i ostao cenjeni autoritet po pitanju instalacije i SoundForgea i slichnih aplikacija, kao i dubokog kontanja kompleksnih digitalnih muzichkih alatki.

Da citiram izmedju ostalog:
"Doshli neki novi klinci na Prishtinski snimateljski plochnik, ama nije to to.
Nishta bez Laze i njegovog uha za tonski detalj. Nedostaje nam ..."
Eto samo da prenesem shta neki od kolega Prishtinskih muzichara kazhu ovih dana ...

Dziber (Katilj) Katunar
13.06.2008., 14:31
Nisam imao dovoljno sluha. Otkrio si moju dugo skrivanu tajnu Katilju jedan.

Hm .. vidim Accordo i Katilj se neshto zakachili oko shtimanja ....je u pitanju javni sukob u povoju.

Ma kakav sukob. Accordo ima izvanredan sluh, blizak apsolutnom . Stvar je u tome da se Pashchad nikada nije potrudila da nabavi zvucnu viljusku ili bilo kakav rekvizit za stimovanje, niti smo imali standardno nastimovani instrument (poput klavira, harmonike, usne harmonike ....) u blizini. Jednostavno, nije nam bilo bitno. Ceh je placen u studiju.

Dziber (Katilj) Katunar
13.06.2008., 14:34
A i Prdimir je odabrao elegantnu taktiku povremenog javljanja i izbegavanja sukoba. Turski diplomata je taj.

prdim glasno
13.06.2008., 16:20
Ne ubacujem se ako nemam nishta da kazhem, prokomentarishem ili
prilozhim.
Pogotovo se ne bih upushtao u shtimovanje, jer sam pocheo da se shtimam po propisu
tek pre tri godine, kada mi je to postala zadnja briga na svetu. Ono shto sam primetio
od kako se shtimujem shtimerom je da NIJEDNU stvar ne mogu da otpevam.
Pa sad ti vidi.
Ne bih se usudio cackati po Accordovom sluhu, on je verovatno jedini od svih nas koji ga je imao.

zabrljivko
13.06.2008., 16:51
Ne ubacujem se ako nemam nishta da kazhem, prokomentarishem ili prilozhim.
Ne bih se usudio cackati po Accordovom sluhu, on je verovatno jedini od svih nas koji ga je imao.

Mi smo prijatelju Prdim-u zajedno sa ZIGZAG-om od prvog dana na ovom forumu sto je vec preko dva meseca, pa smo se uprkos nashemu mladalackom duhu malo istrosili.
Vreme je da malo danemo dushom i unidjemo samo kada imamo reci sto pametno, tu si u pravu.
Accordov sluh je uvek bio osnova njegovog svirackog umeca, niko nikada nije stimovao gitare tako dobro kao on, niti skidao solo deonice iz prve kao sto on znade da radi.
Accordo ne daj se provocirati:ok:

accordo
13.06.2008., 16:55
Ne ubacujem se ako nemam nishta da kazhem, prokomentarishem ili
prilozhim.

PA UBACI REKLAMU SA ATATURKOM. Zudjam opet da je vidim.

accordo
13.06.2008., 16:56
Accordo ne daj se provocirati:ok:

Vazi.

Neutro
13.06.2008., 18:05
Zabrljivko je ovde najveci umetnik. I SCHLUS!

Neutro
13.06.2008., 18:11
Zapravo, Schluss jetzt!

accordo
13.06.2008., 19:49

Zar to treba posebno naglasavati, ti, ko god da si? S tim da ne treba zaboraviti Dzibera.
Spoj Dzibercine i Brljavog bila je presudna za najuspesniji i najkreativniji Paschad period.

zabrljivko
13.06.2008., 20:01

Hvala Neutro sine, volim i ja tebe...

Oduvek sam sebe voleo smatrati umetnickom dushom i umetnikom zhivljenja.
Ponekad bi mi to ishlo dobro, ponekad ne...
Umetnik?
Ne, ja sam samo jedan od onih koji se oduvek znali pronaci kvalitetnu skupinu ljudi
i kanalisati njihov talenat i energiju.Stabilna osrednjost i sigurnost koju imam u svemu sto radim(osim montiranja decijeg krevetca) mi je uvek overavala ulaznicu.
Mozda ja i jesam okupio Paschad, ali definitivno su Sale i Dejan trebali odigrati glavnu ulogu u toj nadarenoj skupini.Ali vrag ne miruje,Deki je napustio poprishte borbe i nijemi agitator je morao otici u prvu liniju fronte.Ostalo je legenda.....

Neutro
13.06.2008., 20:06
[QUOTE=zabrljivko;6788572]Hvala Neutro sine, volim i ja tebe...

Oduvek sam sebe voleo smatrati umetnickom dushom i umetnikom zhivljenja.
Ponekad bi mi to ishlo dobro, ponekad ne...
Umetnik?
Ne, ja sam samo jedan od onih koji se oduvek znali pronaci kvalitetnu skupinu ljudi
i kanalisati njihov talenat i energiju.QUOTE]

To se sada zove menadzer, ne?! Ili mozda "sam svoj majstor" posto ti kao umetniku nazovi 'menadzer' nije ni bio potreban. Ma chovek - car, bre!

Ulis
13.06.2008., 20:21
http://img353.imageshack.us/img353/6451/pritinabp3.jpg

drlazic
13.06.2008., 23:04
Pzdrav Ulisu... Nisam te video deset godina...

Za sve one koji vole gitare
http://www.stewmac.com/

ZigZag
14.06.2008., 03:12
... Za sve one koji vole gitare http://www.stewmac.com/

Kad smo veq kod gitara evo jedna prinova mojoj skromnoj kolekciji

ZigZag
14.06.2008., 03:19
Evo jedne gitare koje se mozhda seqate. Josh uvek je imam.
Mozhda jedan mali dokaz da se neke stvari ne menjaju.

ZigZag
14.06.2008., 03:35
Ipak je Telecaster bio moja prva gitarska ljubav.
Retko je sviram al' nema veze .. nek stoji, ne trazhi ni vodu ni leba ..

Neutro
14.06.2008., 03:41

Ma vidim ja da si mi nesto poznat. Pa daaaaa... MTV!

accordo
14.06.2008., 07:45

ZiguZagu, zar ti ne begase od Fendera kao djavo od krsta? Cak se secam kako smo "pljuvali" ja po Gipsonu ti po Fenderu.

ZigZag
14.06.2008., 12:51
ZiguZagu, zar ti ne begase od Fendera kao djavo od krsta? Cak se secam kako smo "pljuvali" ja po Gipsonu ti po Fenderu.

Eh, mnogo je godina proshlo pa je mozhda vreme da se neke stvari priznaju.
U tim ranim godinama moje adolescencije StatusQuo je imao stanovitog utjecaja na moju mladjanu psihu.
One nijhove Telecaster gitare su mi se mnogo bile dojmile - zvuk, oblik, shmek ...

A Stratocaster? Ko je ikada mogao da pljuje po Stratu?
To bi bilo isto kao pljuvati po Hendrixu, shto bi bilo neoprostivo svetogrdje.
'Pljuvanje' po Fenderu? Samo glupave mladalachke bravure.

Ipak mi Les Paul ostaje najmilija od sviju mojih 6-zhichnih ljepotica.

drlazic
14.06.2008., 12:53
Dragi ZigZag...
Divne gitare, narochto ona djusakustichna...
Ja sada slusham samo Cigane... Rozenberg trio i to...Kolichina dushe u njihovoj muzici nemerljiva je sadashnjom tehnologijom...
Shto se shtimanja i shtimera tiche moj brat koristi specialen gitarski najnovi model...
http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=GT120&category_id=5
a ja koristim orkestarski model...
http://www.korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=OT120&category_id=5

Shto se pojachala i procesora tiche tu je sada Roland zakon... Vidim da svi studiji u svetu koriste BOSS
GT7 procesor i Roland amp...
Za akustichnu gitaru zakon je...
http://www.rolandus.com/products/productdetails.aspx?ObjectId=559&ParentId=57
sa nekim mic...
http://www.shure.com/ProAudio/Products/WiredMicrophones/us_pro_PG81-XLR_content
ili slichno... Piju vodu i razne sondice koje sam dao u ranijem linku... koje se lepe ili ugradjuju...
http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Pickups:_Guitar,_acoustic.html
Josh i ako ovo neko pogleda... znachu da nisam 35 godina ljubavi prema zvuku spr*ao u prazno...

drlazic
14.06.2008., 13:11
ZigZag chk e-mail, skini, slisaj, pa kazhi koe mislash za "shpirti & zemra"
Imae madinja taka veliki da ne mazham da shvaqam...

drlazic
14.06.2008., 13:19
Za sve nas predlazhem da chujemo himnu.... i drhtimo jednom... ali duzhe...
Guitar Duel From Film Crossroads, mrzi me da ga shiljam ima 9Mb...

drlazic
14.06.2008., 13:26
Kad smo veq kod gitara evo jedna prinova mojoj skromnoj kolekciji

Kazhi mi koja je ovo gitara... ima elektroniku i raspored kao les pol
telo je kao neki stari gretch
po kolicini ukrrasa bi rekao da je rucno pravljenja
gretch nije, jer gretch ima potenciometar na donjem rogu, to im je zastitni znak

ZigZag
14.06.2008., 13:52
Kazhi mi koja je ovo gitara... ima elektroniku i raspored kao les pol
telo je kao neki stari gretch
po kolicini ukrrasa bi rekao da je rucno pravljenja
gretch nije, jer gretch ima potenciometar na donjem rogu, to im je zastitni znak

Kao i uvek tvoja je dedukcija nepogreshiva po pitanju muzichkih instrumenata (i suxhuka).
Gitara je Antoniosa. Nepoznata firma. Jeste ruchni rad.
Ali neqete verovati chiji je rad. Vijetnamski !?!?
Potomak nekog VijetKong heroja otkrio talenat za gradnju gitara i violina.
Kad sam je video totalno sam se bio odushevio mahagonijem, majstorskim radom, luxuznim finishom i sedefnim detaljima po najljuqoj Gretch tradiciji.

Donesem je ja kuqi a zhena da popizdi.
"Zar josh jedna gitara? Gitare na sve strane! Ionako ih nikad ne svirash!
Samo bacash pare na tvoje gitare, dzidze i motore.
Kad qesh veq jednom da odrastesh?"

Ja naravno ne zborim ni rechi. Kako da joj objasnim kad zhenska glava ne razume?

ZigZag
14.06.2008., 14:12
Lazo lutko, utepao si me sa skroz sa ovom numerom. Shema Django R.
Pozdravljam inicijativu i besprekoran muzichki okus.
Da je da znam da sviram kao taj tip .. eh

Dziber (Katilj) Katunar
14.06.2008., 14:17
Donesem je ja kuqi a zhena da popizdi.

Znas, zena bi mogla biti u pravu...

Dziber (Katilj) Katunar
14.06.2008., 14:19
Lazo lutko, utepao si me sa skroz sa ovom numerom. Shema Django R.
Pozdravljam inicijativu i besprekoran muzichki okus.
Da je da znam da sviram kao taj tip .. eh

Sta je to ? Daj da i mi drugi cujemo !

prdim glasno
14.06.2008., 15:01
ULIS, hvala ti na dobroj fotografiji Pristine. Napokon videh svoju stari balkon posle 30 godina.

ZigZag
14.06.2008., 15:46
ULIS, hvala ti na dobroj fotografiji Pristine. Napokon videh svoju stari balkon posle 30 godina.

I ja se zahvaljujem na slici, ali chisto iz nostalgichnih razloga.
Ali shto se arhitekture i uredjenosti grada tiche .. anarhija i rusvaj - bio i izgleda ostao.

ZigZag
14.06.2008., 15:46

Shaljem ti na imejl, al poshalji mi adresu na private

accordo
14.06.2008., 16:02
Ja, pak, preporucam:

http://www.youtube.com/watch?v=1g6nPYyIS_I&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=p-ylrDwCQj4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=CC3rDculKEk&feature=related

Sve sam ih gledao uzivo i verovatno svi dolaze opet u BG. Oni koji su daleko, neka obrate paznju na njihove zive nastupe u svojim gradovima. Dozivece uzbudjenje kako odavno nisu, bez obzira jesu li ljubitelji ove muzike ili ne.

zabrljivko
14.06.2008., 19:12
Nek se Dziber u skorije vreme javi na poznatu adresu u Radnickoj ulici i podigne nezasluzeni DVD sa preko 20 albuma Crusadersa,Avishai Cohena,Yamamoto-a i td.
Neki u ovoj skupini nisu osvetoljubivi zbog neprekidnih napada na njihovu licnost i delo.

zabrljivko
14.06.2008., 19:47

Nesto se ne secam da si nakada imao dlakave noge, odlakavio u Engleskoj????

ZigZag
14.06.2008., 19:49
...b http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Pickups:_Guitar,_acoustic.html Josh i ako ovo neko pogleda... znachu da nisam 35 godina ljubavi prema zvuku spr*ao u prazno...

Evo jednog finog meshtaca (PMT Birmingham) gde povremeno idem da kupujem zhice i trzalice, a i da ladim nerve kad mi stvari krenu naopako ...

Snimite cenu na akustichnoj gitari .. Uzhas!
Prekrasna kreacija ljudskog duha i umijeqa, mada sumnjam da qe ista ikada stupiti u moje vlasnishtvo.
Da su se moji blesavi mladalachki snovi o rock "slavi i bogatsvu" kojim sluchajem ostvarili .. eh .. al' nishta od toga 8)

PG, kao shto vidish ne ostade ni froncla od mog prastarog plana da odushevim :heart: Snezanu Medenicu :heart: ...

ZigZag
14.06.2008., 19:52
Nesto se ne secam da si nakada imao dlakave noge, odlakavio u Engleskoj????

Jes bre, odlakavilo se pod stare dane.
Nozhne dlake i nema veze, ali ushne i nosne su problem ((:)))

zabrljivko
14.06.2008., 20:17

Ja imam jednu na uvu koja raste brzinom Jack-a i charobnog pasulja.:ok:

Sedmdesetih godina prosloga veka Brian ENO, mag sintisajzera i produkcije, nesudjena zvezda grupe Roxy Music i chovek koji je podigao U2 i Talking Heads do nivoa svetskih atrakcija i snimio legendarni Heroes sa Davidom Bowie-m, snimio je i album ambijentalne muzike Music for Airports.Ideja je bila da se posranci koji se plashe letova avionom u chekaonama uljushkaju u jednolican,smirujuci ton i beskrajno spor ritam klavira i sinta.
Ne znam da li je na arerodromu to ikom pomoglo, ali moja cerkica ge definitivno slusha sa ogromnom paznjom, uspavljuje je i smiruje joj grceve.Jednom da vidim neke prakticne koristi od muzike.Toplo preporucham...

zabrljivko
14.06.2008., 20:36
Guitar Duel From Film Crossroads, mrzi me da ga shiljam ima 9Mb...

Pricha o Robert Johnson-u je po meni najpepsa i najmisticnija prica u istoriji muzike.
Rodjen 1911 godine i smata se ocem Rok Muzike.Svi veci gitaristi rocka pocevsi od Hendriksa, preko Almana do Claptona su tvrdili da im je on bio uzor.
Neke analize njegovih sacuvanih snimaka kazu da je neke momente nemoguce odsvirati
vec da su snimljeni ubrzani...
Legenda o dushi koju je prodao Djavolu na raskrshchu , u zamenu za tehniku sviranja gitare osim filma Crossroads. inspiracija je mnogih horor filmova i serijala.U serijalu Supernatural jedna epizoda je posvecenja njemu.
Scenu kako svira u crnackom seoskom bircuzu blues, pre nego li djavoli psi dodju po njega treba videti....

Dziber (Katilj) Katunar
14.06.2008., 23:48
Pricha o Robert Johnson-u ....

Sa R. Johnsona skocimo caskom u contemporary world. Evo dve elektronske lounge stvari sa jazz osnovom (NU jazz), stil koji ja volim

1. http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/f795d6498b3f78498eee22f8b17950b4/voyage.mp3

2. http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/ea285ae029e5724fe792b4413cd0edc7/konversationen.mp3

Niko,niko kao ja ...
14.06.2008., 23:51
- E ZigZage za to postoje de-pi-la-to-ri :whistling:

U medjuvremenu ja nasla i ovo - samo kako se ovo peva i ko je pevao?

KAD BI NASE PLOCE ...

Kad bi nase ploce snimale se same
Trebale bi se snimiti dobro
Da se dobro cuje
I bas i gitara i glas i sve
Da se dobro cuje
I vokal treba biti cist i jak
I lepo treba pevati, lepo, molim lepo
Molim lepo

Kad bi nase ploce
Snimale se same

A i mi bi trebali sve snimiti dobro
I bubanj mora biti tacan i brz
Jer to je cool za ples
A ne da bude lose, lose, lose
Ili makar da se moze lepo slusati, molim lepo
Molim lepo

Kad bi nase ploce
Snimale se same

Ovaj album zabranjeno je iznajmljivati
Ili presnimavati sa kasete na kasetu za cash
Ovaj album zabranjeno je presnimavati
Sa kasete na kasetu za lovu
A ko to ipak radi taj je kriminalac i magarac
I neka ide u pizdu materinu
Ovaj album...
Kad bi...
Kad bi nase ploce snimale se same.

Neutro
15.06.2008., 02:51
Ne znam ko je, al PASCHAD sigurno nije.

zabrljivko
15.06.2008., 08:42
Ne znam ko je, al PASCHAD sigurno nije.

Neutro, neutro kcheri....

Zaboravljash koju si zabunu ti izazvao svojom tajnovitoscu i biseksualnom prirodom?
I danas se moja razmisljanja tvome identitetu krecu u rasponu od lepushkaste crnke najboljih godina do debeljushkastog srednjovecnog muzhika.Voleo bih da u forumu prilozhih nesto sto bi potvrdilo moja nadanja(ili strahovanja), no kako ti drago.

Niko kao on je sigurno neko od naslednika, koji je nashao dobro mesto za prezentovanje svoje Rock poezije, koja je malo neobicna ali nikako losha.
Josh samo da ima imalo teksta, forum nije samo o Paschadima, mada tako slovi...

accordo
15.06.2008., 08:43
-
U medjuvremenu ja nasla i ovo - samo kako se ovo peva i ko je pevao?

KAD BI NASE PLOCE ...

Kad bi nase ploce snimale se same...

Ja se nikako ne slazem sa Zabrljivkom.
Neko ko iole poznaje grupu Paschad i filozofiju iste ne bi ovakav tekst ni stavio na forum. Po kakvim to zalutalim papirima kopa Niko kao ja i nalazi ovakve tekstove, pa ih jos stavlja na forum o grupi Paschad?
Doduse, forum definitivno zamire. To je bilo jasno odmah posle pokusaja Zabrljivka da napravi top listu dogadjaja i bio potpuno ignorisan. Ipak, ostaje mesto gde stari prijatelji mogu da razmene poneku rijec uz jutarnju kaficu ili u trenucima dokolice, pa to nije lose.
Iako se za dogadjaje nije glasalo, ja sam se setio jednog koji je Zabrljivko zaboravio da pomene, desio se u Splitu, u kampu.

Svako vece svirali smo, po pravilima kampa, do 22h na kamenoj trasi sa pogledom na more a zatim se spustali do plaze gde bi ostajali do kasno u noc. Naravno, posto smo sirili Paschad duh naokolo a pritom imali sjajnu podrsku odlicnog gitariste Kociza i svirali sve sto je na ovoj planeti moglo da se svira, za nama se uvek kretala velika grupa ljudi, uglavnom stranaca i , nama bitnije, strankinja. Tako se kamenim puticem uputismo ka plazi kao i svako vece, oko nas devojke, neke smerne, neke kao stuke, a Zare pricajuci s njima dovrsavase svoju Drinu bez filtera. Zatim je ostatak cigarete stavio izmedju palca i srednjeg prsta i fiknuo ga nonsalantno ispred sebe. No, kako nam je vetar duvao u ledja, neki talas poduvati pikavac i ovaj je leteo i leteo i leteo jedno 50 metara i upao pravo u kantu za smece. Svi okolo smo popadali na zemlju od smeha, jedino je Zare zadrzao hladnu facu , s blagim osmehom ( nesto izmedju Doka Holideja i Dzemsa Bonda) ne dozvolivsi da se ovaj ubacaj pripise koincidenciji.

zabrljivko
15.06.2008., 08:58
Ja se nikako ne slazem sa Zabrljivkom.
Neko ko iole poznaje grupu Paschad i filozofiju iste ne bi ovakav tekst ni stavio na forum.
..................
Svi okolo smo popadali na zemlju od smeha, jedino je Zare zadrzao hladnu facu , s blagim osmehom.. .

Accordo, rekoh NASLEDNIKA a ne ISTOVREMENIKA.
Mnogo mi se svidjaju konstatacije i pretnje gashenja foruma, a gle cuda on se jos drzi.
Ja se tek spremam da kacim neku muziku i slike kada za neki dan pocnem opet da radim, pa budem imao vremena.Forum je kao sto sam vec jednom rekao u jednom trenutku bio malo preforsiran pa sada dolazi do malog zamora materijala.Ali ionako niko ne cita mnogo unazad pa mozemo da se ponavljamo....
Tereba ga tretirati kao knjgu KOJA IMA USPONE I PADOVE, GDE SE MESHA PROSHLOST I SADASNJOST, SAN I JAVA.Gde su sve stvari istina a istina nishta nije...

Gore opisan dogadjaj mi se urezao u secanje poput prve vakcinacije i upoznavanja sa Prdim-om u WC-u Granda ....

Gde je taj DBF, bas me interesuje jer ono njegov sin divlja po bini????

Neutro
15.06.2008., 12:44
Neutro, neutro kcheri....

...

Dragi tata,

Moram jos puno da porastem da bih mogla da ti odgovorim.

S.

prdim glasno
15.06.2008., 12:56
- E ZigZage za to postoje de-pi-la-to-ri :whistling:

KAD BI NASE PLOCE ...

Trebale bi se snimiti dobro
Da se dobro cuje
I bas i gitara i glas i sve
Da se dobro cuje
I vokal treba biti cist i jak
I lepo treba pevati, lepo, molim lepo
Molim lepo

Pravo da vam kazhem, meni se tekst svidja. Upuchen je naravno Paschadi, ali sa lepom
i neubitachnom ironijom. Mislim da tvorac teksta nije mnogo mladji od nas - klinci
nas tretiraju kao budale i ne interesuje ih mnogo. Ova poezija ima dve funkcije - kriticki
osvrt na Paschad i ujedno dokaz da doticni zna da napise po koji redak s merom.
Mislim da bi se NIKO KAO JA oglasio zdushnije, da ga Dziber onomad ne popljuva surovo i bez razloga.

Nego, da mi oladimo malo o zatvaranju ili nezatvaranju bloga - nek ide kako ide.
Shoot at will - kako plima stigne, neka bude prostor za razmenu utisaka. Ako se neko
(kao Accordo) seti neceg smesnog, moze da ubaci.

prdim glasno
15.06.2008., 13:21
E, sad:

Na ACCORDOVO dvostruko insistiranje shaljem vam reklamu od pre 11(jedanaest) godina u kojoj sam glumio Mustafa Kemala Ataturka.
Radi se o reklami za prvu Tursku Poslovnu Banku, kojoj je kum bio sam Ata.
Banka je osnovana gotovo bez para (1924.te godine), ali je bila nuzhna jer je vecina kapitala poznog Osmanlijskog carstva fluktuirala kroz Francuske i Nemacke banke.
Ataturk je covek koji je svrgnuo Osmanlije i osnovao Tursku republiku, pushio je oko 80-100 cigara dnevno (bez filtera), pio desetak kafa i litru rakije (takodjer dnevno).
Kad su mu doktori rekli da smanji, rekao je: "nema shanse, pijem jer pokushavam da usporim mozak." Takav je bio ATA, general u 36toj.
Umro je 1937me u 57moj godini od ciroze jetre koja je usla u udzbenike za osnovnu skolu kao prva bolest za koju djaci cuju. Mozhda je znacajan podatak da je rahmetli Tito bio vrlo imresioniran
kultom Ataturka, te je zaveo slican sistem - unosenje toplih pricha iz (svog) detinjstva u skolsku lektiru, proglasavanje svog rodjendana Danom Mladosti (Ataturkov patent-"dan mladosti i sporta"),
pravljenje mauzoleja po ugledu na onaj u Ankari i Moskvi i td.
Kult Ataturka je do danas vrlo ziv u Turskoj - ne zbog naivnosti Turaka vech zbog kontinuiteta republike i sekularne drzave (drzavna odvojena od vere) ciji je on simbol. Danasnja vlada pokusava "na finjaka"
da stvari vrate u religijske vode, no vojska je u Turskoj ustavno iznad predsednika te kad stvari dodju do duvara pozatvara u kuchni pritvor ceo parlament pa i predsednika ako treba.
Ovakva pojava u narodu je poznata kao chorka.
I zadnja napomena:
PASHA nije titula tipa Beg, Kadija, ili sinonim za ugojeno plemstvo. PASHA znachi GENERAL, to je VOJNI chin najvisheg ranga.
Kazhem ovo jer se pod pojmom PASHA u Srbiji ima pred ocima debeljuca u svili koji se nekako mota oko sultana.
Dakle, Mehmet Pasha Sokoli bio je general u turskoj vojsci - red Jenichera.(specijalni jurishni odredi) - "stormtroopers", shto bi rekle shvabe.
Kao rod vojske unutar peshadije, Jenicheri su utemeljeni 1362ge, ukinuti 1826te godine.
No, toliko o zemljopisu.

LINK ZA REKLAMU U KOJOJ MUS GLUMI ATATURKA - PRODUKCIJA IZ 1997.me godine
(SAMO DOWNLOAD)
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=590&CID=196609

Napomena: LINK CE NESTATI ZA 4 DANA, TE KO HOCHE DA DOWNLOADUJE, NEKA UCHINI ODMAH.

Ovo je slichica iz novina u vreme snimanja reklame.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1997/09/02/7939.asp

prdim glasno
15.06.2008., 13:37
p.s.
Izgleda da su i Paschad impresionirana Ataturkom, jer svoj kult grade na prichama iz detinjstva.

accordo
15.06.2008., 14:57
Pravo da vam kazhem, meni se tekst svidja. Upuchen je naravno Paschadi, ali sa lepom
i neubitachnom ironijom.

Nisam ni jednog trenutka govorio o tome da li mi se tekst svidja ili ne. Samo sam rekao da onaj koji je napisao pjesmu ne razume instituciju Paschad. Ako se tebi, pravo da nam kazes, svidja, nemam nista protiv.

accordo
15.06.2008., 15:03
E, sad:

Na ACCORDOVO dvostruko insistiranje shaljem vam reklamu od pre 11(jedanaest) godina u kojoj sam glumio Mustafa Kemala Ataturka.

Ovo je slichica iz novina u vreme snimanja reklame.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/1997/09/02/7939.asp

Hvala za reklamu, odusevljen sam kao i nekoc. Stvarno si odlican. Kako te ne uvatise posle ove reklame da snimis joste nesto?

Dziber (Katilj) Katunar
15.06.2008., 15:29
da bi se NIKO KAO JA oglasio zdushnije, da ga Dziber onomad ne popljuva surovo i bez razloga

Prihvatam kritiku Prdivoja, i mogu da razmoslim o istoj. Tesko mi je, medjutim, da komuniciram sa Zabrljivkom, i sve mi je teze da citam njegove priloge. Ako pricamo o gasenju foruma, sto se mene tice, ja znam zbog cega mi se ne mili da se javljam.

prdim glasno
15.06.2008., 15:45
Hvala za reklamu, odusevljen sam kao i nekoc. Stvarno si odlican. Kako te ne uvatise posle ove reklame da snimis joste nesto?

Ponudishe mi naredne, 1998me godine da izadjem LIVE na direktan prenos
sa drzhavne svechanosti koja se zavrshavala valcer - balom pred ondashnjim predsednikom Turske Demirelom, kao i snimanje jos jedne "znacajne" reklame, a ja ti se tog jutra
tushiram i padnem u kupatilu, te me hitna pomoch odvede u bolnicu gde se probudim sa cvorugom na glavi, potpuno oshamuchen i bez mogucnosti da bilo kome ishta javim,
tako da produkcija u panici brzhe bolje odvede "rezervu" u igru.
Tada sam reshio da kupim mobilni telefon, koji danas drzhim uglavno zatvorenim.
Dobio sam onda ponudu da igram glavnu ulogu u jednom igranom filmu - gluhonijemog
plivacha. Bacim se ja na plivanje 2-3 meseca ne bi li verodostojno ushao u lik, medjutim niko
da se javi. Nazovem reditelja i pitam "sta je, snima li se?" a on mi kazhe sav depresivan
"Neko mi je prochitao scenario pre mesec dana", pokrao ga skoro 80 % i taj se film
upravo snima u tudjoj produkcji. Film je snimljen i zove se "Kayakçı" - veslach.
To je izmenjeno - ne plivach nego veslach.
Tako ja ispushih velike uloge. A da sam igrao epizode - igrao sam, ali to je samo hobi.
Ne beshe kısmet (sudjeno) - sto bi rekli Turci. Kao tebi sa Zhilnikom.

drlazic
15.06.2008., 19:09
Evetmi Juzbasha Mus...

drlazic
15.06.2008., 20:07
Taman...

Dziber (Katilj) Katunar
16.06.2008., 12:20
Nazire se refren za Gostivar, tako da cemo uskoro imati celinu.

Upravo instaliram stariju verziju Mac OS-a na jednu particiju , tako da cu imati GarageBand. Mogu li u tom programu da ucrtam note, posto ne posedujem MIDI instrumente. Pitanje je upuceno Prdingu i ZigZagu.

ZigZag
16.06.2008., 14:13
Upravo instaliram stariju verziju Mac OS-a na jednu particiju , tako da cu imati GarageBand...

Stariji GarageBand bi trebao da radi sa Mac-OS 10.3. (10.5 je najnovija verzija).
U programu qesh naqi kolekciju svih moguqih i nemoguqish bubnjeva, basova, sintova i slichno.
Aplikacija istih je drag&drop na timeline.

Shto se tiche ucrtavanja nota, to neznam poshto ne umem da ih chitam.
Taj deo uvek preskochim, al pogledaqu ...

Klavijaturu povezhi preko USB - nishta MIDI.
Samplovi koji su u sklopu GarageBanda su vishe nego adekvatni za snimanje demoa.

Ako snimash glas, gitaru i slichno, tikni na opciju "Monitor On" na desnoj strane glavnog prozorcheta
(zaokruzheno crveno na prilozhneoj slici).

Ako ti zatreba pomoq kontaktiraj me na imejl.

accordo
16.06.2008., 16:44
[QUOTE=
Tako ja ispushih velike uloge. A da sam igrao epizode - igrao sam, ali to je samo hobi.
Ne beshe kısmet (sudjeno) - sto bi rekli Turci. Kao tebi sa Zhilnikom.[/QUOTE]

Kismet.
Nego Prdime samo da ti kazem da me je danas zvala Suzana Bojkovic i rekla mi da cita forum, sto znaci da i sada cita, pa da iskoristimo ovu priliku da je svi skupa pozdravimo. A zapravo pisem ovo jer mi je rekla da te puno, puno pozdravim.

ZigZag
16.06.2008., 18:03
Kismet.
Nego Prdime samo da ti kazem da me je danas zvala Suzana Bojkovic ...

Hej zdravo Suzana, verujem da se nismo videli od zadnje Patrisove zhurke, a to je bilo pre mnogo mnogo godina.
Nadam se da si OK i da ti ide dobro.

drlazic
16.06.2008., 18:05
Dz(K)K... Da se ne bi patio idi na
http://www.apple.com/ilife/garageband/#magic
pa odgledaj primere... mada je ovo igrachka, koja nema upotrebnu vrednost zbog kasnije sinhronizacije u pravom studiju... Naime ide se na to da ono shto se radi u HomeStudio mozhe da bude upotrebljivo kasnije za formiranje pravog snimka... Pri tome treba voditi rachuna o nivoima zhivih inst.... Moje iskustvo je da s ne treba mnogo brinuti o farbama i da ne treba koristiti EQ, to se sve radi kada se semplovi pretvore u wave, a to se radi u Logic Pro za MacOS ili NUENDO 4 za PC... Swmplovi koji se koriste moraju biti shto boleg kvaliteta, a prilikom pisanja pozheljno je uklj. quantizaciju na vrednost najmanje korishchene note...
Uffffffffff... Od ovog mozhe da se rikne... Ali pozdravljam inicijativu... koja che dovesti do konstruktive rasprave, bez prozivki... i gde mozhemo da izmenimo mishljenja...

ZigZag
16.06.2008., 18:41
Dz(K)K... Da se ne bi patio idi na
http://www.apple.com/ilife/garageband/#magic
pa odgledaj primere... mada je ovo igrachka, ...

GarageBand jeste igrachka u poredjenju sa LogicPro ili Nuendo, ali bogme opaka igrachka.

Vredi napomenuti da je ovde nekoliko dosta uspeshnih indi albuma snimljeno koristeqi GarageBand.

Ne verujem da DrKatilj ima u planu da svoje GarageBand fajle doteruje kasnije u profesionalnom studiju,
ali da napomem da se iste mogu otvarati u LogicPro za daljnju doradu/ produkciju.

ZigZag
16.06.2008., 19:31
Prihvatam kritiku Prdivoja, i mogu da razmoslim o istoj. Tesko mi je, medjutim, da komuniciram sa Zabrljivkom, i sve mi je teze da citam njegove priloge. Ako pricamo o gasenju foruma, sto se mene tice, ja znam zbog cega mi se ne mili da se javljam.

Nego, ne znam zashto, ali eto dobih blagi dojam stanovite netrpeljivosti izmedju nasha dva cenjena drugara.
Hm .. ma sigurno sam ja to loshe protumachio zar ne Zabrljivko i Katilj?

ZigZag
16.06.2008., 19:41
...
Tako ja ispushih velike uloge ... Ne beshe kısmet (sudjeno) ...

Hm .. vidim imamo dosta zajednichkog po pitanju kurate sreqe i javnog uspeha (iliti nedostatka istog)

Ma mozhda je ovako i bolje.
Mogu zamisliti koliko bi me ochi samo bolele od flash-fotografije ; a i alergichan sam neshto na crvene tepihe .. Aaaah! :arrow:

Dziber (Katilj) Katunar
17.06.2008., 10:15
GarageBand jeste igrachka u poredjenju sa LogicPro ili Nuendo, ali bogme opaka igrachka.

Ne verujem da DrKatilj ima u planu da svoje GarageBand fajle doteruje kasnije u profesionalnom studiju,
ali da napomem da se iste mogu otvarati u LogicPro za daljnju doradu/ produkciju.

Naso sam sta mi treba. Voleo bih da se obucim za LogicPro ili Nuendo, ali slutim da mi trebaju meseci. Mozda jednog dana, kada se vratim na normalnije poslove.

drlazic
17.06.2008., 10:45
Josh mi nisi poslao svoj e-mail da vidish neshto...

ZigZag
17.06.2008., 11:13
Zabrljivko kako stoji tvoja Alan Ford kolekcija?
Moja je dosta dobra mada mi nekoliko legendarnih epizoda manjkaju.

ZigZag
17.06.2008., 11:22
Accordo svaka chast za Tommy Emmanuel link na youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=p-ylrDwCQj4&feature=related

Nikada chuo nisam do sada, ali eto zahvaljujuqi tvojoj preporuci ...
Nepojmljiva tehnika, energija, dinamika, humor, still ...
Shta da kazhem, totalno sam ostao bez teksta. Hvala ti josh jednom.

drlazic
17.06.2008., 11:34
I ja sam slushao...Stvarno je dobro...ali ima neshto neshvatljivo...
http://www.youtube.com/watch?v=V3gp7B8WC4Q&feature=related
...uzhivajte uz umetnike...

drlazic
17.06.2008., 11:42
...BTW...Tommy Emmanuel koristi trzalicu koja je zakachena za palac... Bio je skoro u Bgdu i radio sam snimke sa koncerta...
Kompletan post.... koji koliko ja znam josh nije izashao ali su ga lepili na snimak koncerta poshto su mi trazhili WorldClock sync...

sevand
17.06.2008., 15:11
Ideja je bila da se posranci koji se plashe letova avionom u chekaonama uljushkaju u jednolican,smirujuci ton i beskrajno spor ritam klavira i sinta.
Ne znam da li je na arerodromu to ikom pomoglo, ali moja cerkica ge definitivno slusha sa ogromnom paznjom, uspavljuje je i smiruje joj grceve.Jednom da vidim neke prakticne koristi od muzike.Toplo preporucham...[/QUOTE]

On je i koncertnu turneju za taj album drzao na aerodromima.

sevand
17.06.2008., 15:54
Vidim ja da ste se svi nesto bacili na tehniku, a to meni predstavlja spanska sela, a i interesi su mi otisli na drugu stranu. Pre neki dan sam chetovao za Zuletom o svemu i svacemu, uglavnom opste teme, zivot, kola i sl. Evropsko prvenstvo je u toku, tipujem na Holandjane, a bilo bi interesantno da cujemo sta ostali misle o tome, pobednik dobija bozu, o nacinu isporuke cemo se vec dogovoriti.
U subotu sam bio u Prizrenu sa sefom (Pieter Feith) i odrzavao se Roadshow pod nazivom Lets go to Europe. Naleteh na Migjena (Gjurmet) koji je pio pivo sa Blerimom u kaficu pored Bistrice. Sedoh sa njime, podsetismo se starih momenata i jedva nekako odoh dalje, ne zbog piva, vec sto je Migjen insistirao da ostanem. Zbog veoma nam dobro poznatih organizatorskih sposobnosti, predstava bi pomerena, te nas nekoliko ode sa Piterom na pivo i cufte kod cuvenog Syle u Prizrenu. Na Roadshow-u bese i Xen sa brotom mu Muhom, radili oko razglasa i svirali. Nakon sluzbenog dela, apet se vratismo u istoj ekipi, plus dva muska, minus Adriana na pivo, cufte i futbal Spanija-Svedska. Rezultat bese 1-1 i tad rekoh, poznajuci im kurvinski metalitet, a i sposobnosti napadaca Vilje i Toresa i da ce se Svedi umoriti te da ce Spanija da pobedi, na sta Lorik rece da ostaje nereseno. Igrao se zadnji minut i vec su me svi gledali u stilu da sam se zajebo, kad eto ga Vilja svirnu im drugi. Svi me pogledase ocima punim divljenja. Posle se rasturismo kud koji i usledi ona dobro znana kosovska rock scena, sve je ostalo isto kao nekoc, Xeni i Muha jos uvek sviraju iste pesme u istom stilu, jedino za pohvalu bese mlada prizrenska grupa sa pevacicom, a i atmosfera bese dobra, onako orijentalno rokerska. Odusevio me Prizren verovatno zbog toga sto je to jedino mesto na Kosovu koje ima dusu, to je stvar mentaliteta, tabijata, ili neceg drugog. Hiljadu kafica na dvesta metara, ljudi gostoljubivi, prica se na tulifar jezicima, pije se pivo i rakija, jedu cufte, ljudi opusteni, bas kao neko mesto iz proslosti u kome zivite i u biste se vratili. I na kraju poslovica (Prdim je na ljubaznu molbu moze prevesti, kako bi uzivali u carima turskog jezika) Gote giren semsije acilmaz, o ima dve tacke, a s i c one kukuce nadole.

disto
17.06.2008., 17:09
I ja sam slushao...Stvarno je dobro...ali ima neshto neshvatljivo...
http://www.youtube.com/watch?v=V3gp7B8WC4Q&feature=related
...uzhivajte uz umetnike...

Jake Shimabukuro svira "While My Guitar Gently Weeps" na ukelele.
http://www.youtube.com/watch?v=O9mEKMz2Pvo
Pozdrav drustvo
PS

Dziber (Katilj) Katunar
17.06.2008., 17:47
Josh mi nisi poslao svoj e-mail da vidish neshto...

Poslao, poslao. Ako nemas , ce ti odgovorima na zadnji mail.

Dziber (Katilj) Katunar
17.06.2008., 17:49
(Prdim je na ljubaznu molbu moze prevesti, kako bi uzivali u carima turskog jezika) Gote giren semsije acilmaz, o ima dve tacke, a s i c one kukuce nadole.

1. U Mitrovici sam
2. Uzeo sam u obzir primedbe za bubnjeve. Cekaj prvo da cujes prvu verziju, bice uskoro.

Dziber (Katilj) Katunar
17.06.2008., 17:51
More, ovaj Garage odlicno radi. Nece proci mnogo pre nego dobijete draft verziju.

sevand
17.06.2008., 18:47
1. U Mitrovici sam
2. Uzeo sam u obzir primedbe za bubnjeve. Cekaj prvo da cujes prvu verziju, bice uskoro.

Cok guzel. Bilo bi lepo da se vidimo ali mi je nazalost auto jos na servisu, a i istekla mi je registracija.

prdim glasno
17.06.2008., 19:17
I na kraju poslovica (Prdim je na ljubaznu molbu moze prevesti, kako bi uzivali u carima turskog jezika) Gote giren semsije acilmaz, o ima dve tacke, a s i c one kukuce nadole.

"Göte giren şemsiye açılmaz" znachi doslovno
"KISHOBRAN U DUPETU SE NE OTVARA !"
iliti
KISHOBRAN KOJI JE USHAO U DUPE SE NE OTVARA.

Meni je jedna od najdrazhih:
"Sikilmiş götünun muhabbeti olmaz" - "O izje*banom dupetu se ne raspravlja"

i ona

"Ekersen kaktüs, bekleme üzüm" - "Ako sadish kaktus, ne chekaj grozhdje."

prdim glasno
17.06.2008., 19:25
Pozdrav Suzani Bojkovich, nisam je video jedno 25 godina!
Od nje sam dobio prvo pismo kada sam otishao u vojsku i citao ga jedno 40 puta, to je bio jedini
kontakt sa zivotom izvana.
Secham se kada sam se noch pred polazak u JNA oshishao i u sebi pokushavao da eliminishem iz glave celo drushtvo, da se pripremim za "novo poglavje" u zhivotu, kada mi se u kasno doba
na vratima pojavilo hipi drushtvo - Suzana, Beja, Sonja, mislim Besnik... i doshli da se pozdrave.
Skupili su lovu za mene koju mi Beja pri odlasku utrpa u ruku i pobegoshe niz stepenice..
Bilo je vrlo dirljivo.

Dziber (Katilj) Katunar
18.06.2008., 11:55
Secham se kada sam se noch pred polazak u JNA .

http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/4c8e66519345e000d73fef1b8e02f4e2/Output.aif

Probaj da skines ovaj Output fajl za Garage od 12.4 Mb. Naci ces harmoniju za uvodni deo Gostivara. Ako ne moze da radi, poslacu ti fajl za iTunes od 544kb, ali tu se nista ne vidi , niti moze da se menja.

prdim glasno
18.06.2008., 13:18
http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/4c8e66519345e000d73fef1b8e02f4e2/Output.aif

Probaj da skines ovaj Output fajl za Garage od 12.4 Mb. Naci ces harmoniju za uvodni deo Gostivara. Ako ne moze da radi, poslacu ti fajl za iTunes od 544kb, ali tu se nista ne vidi , niti moze da se menja.

Ne salji mi output, jer *.aif je single file - tonski mixdown. Daj mi preko emajla
PROJEKAT - ono sto sejvujesh u Garageu - ima ikonu garage banda i ne vishe od
1-2 mega. To mogu da otvorim, a aif je mixdown-svrshena stvar.

Da bi otvorio projekat, moram da u svom garageu imam iste semplove kao i ti -
ali ako ih i nemam, mogu da izmenim instrumente i nadjem surogat.

No, preslushao sam aif - samo temelj - to je ok za nadgradnju.
Projekat shalji ako navuchesh josh shto shta preko.

p.s. Mozda bi hronometar mogao da ide malo brzhe. (malo brzhi beat) - ali to zavisi od atmosfere koja se navuche preko.

accordo
18.06.2008., 13:33

Odlicno zvuci, poslednja cetiri takta nisu bas definisana harmonijski, cini mi se nepotrebna "konfuzija". Tempo odlican. Lici na tebe. Provuci nekim instrumentom da cujemo kako bi izgledao vokal. Bas me interesuje. Podsetilo me na dane kad si mi preko telefona svirao neku novu pjesmu a ja snimao pa onda ti uzvracao sa dodacima i tako vise puta dok ne bude gotova.
Mislim , ne ukljucujem se u ovaj medjunarodni projekat jer me mrzi da instaliram stosta, vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi.

Dziber (Katilj) Katunar
18.06.2008., 14:18
Bas me interesuje. .

Bas je tvoj, ama sacekaj da ti pokazem akorde uzivo. Naravno da cemo da odsviramo, sad samo uoblicavam.

accordo
18.06.2008., 17:20
Bas je tvoj, ama sacekaj da ti pokazem akorde uzivo. Naravno da cemo da odsviramo, sad samo uoblicavam.

Smislio sam bas. Ako si i ti, ce ukrstimo koplja. Bitno je da i jedan i drugi moze da odsvira Zare!!!:)

ZigZag
18.06.2008., 19:47
DrKatilj, tema je izvrsna, neshto u fazonu Police - Hole in My Life.
Probaj da uchinish kako Mus predlazhe - poshalji nam GarageBand project file na koju mozhe da se dosnimava.
Bilo bi dobro da se utanachi forma, npr. intro-strofa-rif-strofa-refren-strofa itd ...

"...vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi." - Accordo
To je veoma moguqe.
Planiram da se vrnem do BG sredinom ili krajem Jula, pa ako ste u gradu, a i ako sam pozvan naravno, seshn nam ljuti ne gine ...

zabrljivko
18.06.2008., 21:29
...vise bi voleo da uzivo odsviramo. Pa mozda se jednog dana i to desi[/B]." - Accordo

Smislio sam bas. Ako si i ti, ce ukrstimo koplja. Bitno je da i jedan i drugi moze da odsvira Zare!!!:)

Cisto sumnjam da Zare vishe ishta mozhe da odsvira, zadnji put je svirao pre tacno 18(slovima osamnest) godina...
Osim toga pristigle obaveze mu sigurno duze vremena nece dozvoliti takve ispade kao sto je visecasovno odsustvovanje od kuce zabave i druzbovanja radi...

No, evo nesto stvarno fenomenalno da se drustvo zabavi, ubedljivo broj jedan na mojoj youtube listi: ORCHESTRA BAOBAB...

http://www.youtube.com/watch?v=ldLO4LwNLHY

Koga interesuju izvanredni Cd-ovi ove Senegalske grupe, neka se javi na vec poznatu adresu u Radnickoj ulici....

accordo
18.06.2008., 22:16
To je veoma moguqe.
Planiram da se vrnem do BG sredinom ili krajem Jula, pa ako ste u gradu, a i ako sam pozvan naravno, seshn nam ljuti ne gine ...

Da se vidimo, naravno, ako cemo biti u Bg-u. Ali sesn? Nemoj me zasmejavati. Pa ovde niko aktivno ne svira. Osim sto ja povremeno mrsim i belezim ideje za novi CD ambijentalne muzike koji cu (jednog lepog dana) snimiti. I Soul i ja ( doduse) pokusavamo da se organizujemo da povremeno nesto sviramo zajedno, ali nikako to da ostvarimo.Soul povremeno zasvira kuci a ja trenutno radim artisticka ogledala i gitaru uzmem samo kad treba nesto da pokazem ceri, koja upravo osniva svoj bend.

accordo
18.06.2008., 22:24
Cisto sumnjam da Zare vishe ishta mozhe da odsvira, zadnji put je svirao pre tacno 18(slovima osamnest) godina...

To je bila sala Zabrljivko. Bitno je da mozes ponekad da uskocis tekstom i nekom idejom. A i deca brzo rastu, bice ti to jasno veoma brzo, brze nego sto mislis.

'ocu ja Orchestra Baobab i to odma'. Dooobri su...
Ajt ti meni Baobab, ja tebi onaj Sofkin filmic, jos samo da se dogovorimo za vidjenje. Jel setate Adom u sub. ili ned. ili vam je to daleko sa bebironom.Mozda Slavce i ja svratimo da vam donesemo film.

ZigZag
19.06.2008., 01:24
... Nemoj me zasmejavati. Pa ovde niko aktivno ne svira ...

Mislio sam vishe na seshn jela, pila i veselja uz pesmu i gitaru.
A kad se gitare uzmu u ruke svashta mozhe da se dogodi.
A dogode se dobre stvari uglavnom, osim ako se iste ne upotrebe kao hladno oruzhje.

Sevande sa osmehom prochitah tvoju degustaciju Prizrenskog noqnog zhivota.
Zvuchi super. Nisam bio u Prizrenu od moje zadnje svirke u tom gradu pre 27 godina.
Ne mogi ni da zamislim kako je tamo sada posle svih ovih godina.
Ako vidish Migjena i drushto puno ih pozdravi

ZigZag
19.06.2008., 01:30
Eto samo da podelim sa vama mali jedan moto koji me obodri kad mi stvari loshe krenu ...

zabrljivko
19.06.2008., 02:05
Zabrljivko kako stoji tvoja Alan Ford kolekcija?
Moja je dosta dobra mada mi nekoliko legendarnih epizoda manjkaju.

ZIG, i meni hvali par epizoda u papirnom formatu.Skenirano imam sve epizode.
Povremeno kupujem neka izdanja iz devedesetih godina, dosta su losa, ali ja se cesto prevarim .Pre neki dan sam ih podelio ciganima iz komshiluka.
Josh uvek mi je najdrazi onaj legendarni:
Djecace, znas li ti koliko stoji ova skupocena coha?
Mnogo novaca, pretpostavljam:rumenko:.

Orgiju u Beogradu ce biti malo teze organizovati, i mi se vidjamo retko skupa i to uvek na kratko.Dva clana imaju malji deca, a treci dve velike devojke, sto je verovatno jos veca frka obezbediti kruha.A i u hronicnoj smo nestasici stambenog prostora za neke susrete i goscenje.Ne bi mi bilo milo da dodjes u BG i odesh neispunjenih ocekivanja.
Ako ti ona nisu bas preterano velika neki ce sigurno biti u BG u to doba godine.

Ah da , vidi one Senegalce od malopre,otkrio sam ih pre neki dan i zaprepascen sam lepotom muzike....

zabrljivko
19.06.2008., 02:17
Dragi tata,
Moram jos puno da porastem da bih mogla da ti odgovorim.
S.

Neutro sine(S.), neko shesto culo mi govori da si na forumu.
Radish li ti negde nocna tico ?
Izgleda da nas malo forumasha ima klasican idemizjutraparadimdocetri posao????

Neutro
19.06.2008., 02:55
Neutro sine(S.), neko shesto culo mi govori da si na forumu.
Radish li ti negde nocna tico ?
Izgleda da nas malo forumasha ima klasican idemizjutraparadimdocetri posao????

Zabrljivko, tata,
Ja uvek radim i nikad ne dangubim. Vidim da se svi ovde ubijate od posla, valja zaraditi hleb, je li... sreca pa ga malo jedem... slozile se godine i pivski stomacic, (neki kazu znak uspesnosti, onda se ne vazi).
Ajde, kuvaj cucle i smisljaj kako ces postici brzinu otromboljenim prstima. Vidis da se gang opasno oshtri. Neces lako proci!

ZigZag
19.06.2008., 03:36
.. Skenirano imam sve epizode ...
Josh uvek mi je najdrazi onaj legendarni:
Djecace, znas li ti koliko stoji ova skupocena coha?
Mnogo novaca, pretpostavljam:rumenko:.

... Orgiju u Beogradu ce biti malo teze organizovati ...

Manjkaju mi uglavnom Superhik epizode. Skenirane verzije bi me veoma obradovale.

Da se meni rodilo novo zhgepche kao shto se tebi rodilo, teshko da bih planirao, a kamo li imao energije ili volje za lumpovanje i divljanje.
Obaveze su obaveze i tachka.
Ja znam dovoljno o teshkoqama i presijiama zhivota u velikom gradu.
Nishta se ti za moj smeshtaj ne brini.
Bitno je da se vidimo pa makar na sat vremena uz djevrek, pechenog vola, kaficu i po pivo (ili gajbu).

ZigZag
19.06.2008., 04:03
Nego, dojmila me se poprilichno jedna PGova pricha (strana 26 prilog 629).
Verujem da je storija genijalna i da svet koji ne govori srpsko-hrvatski zasluzhuje da je prochita i razume.
Dozvolih sebi neke male prevodilachke slobode u izboru frazeologije svakodnevnog Engleskog govornog jezika, mada verujem da su smisao i sushtina ostali isti. Prihvatam primedbe.

------------------

Mirsad, Saya and Zhare came knocking on my front door.
"Yo."
"Yo - I said, what’z up?"
"Well, we thought we’d pop by - said Mirsad - Let's have a smoke"
We sparked one up in the kitchen.
"Mus, said Saya - it's time for the Manifesto"
"Manifesto of CP, as in Communist Party?
"Manifesto of NP, as in New Positivism."
"Aha - I said, it's really high time we do it."

Mirsad sipped on his coffee:
"We've come to a conclusion."
I took a pen and paper. "Well, let me hear about this conclusion."

"Life is complex."
"Good one. That's how we should start."
"But how should we finish?"
"On the throne as it's fitting."
"Should we start from Adam and Eve?"
"Fu*k that."

Positivism is a process involving several phases. To reach it, one must go through everything, hit the rock bottom before you can start rebuilding at higher levels.

We then set the first founding principles of the of character evolution to New Positivism.
1. Views of life’s transience. Insecurity as a powerful motive as well as an obstruction.
2. Fight against death (craving to leave something behind, i.e. acquisition of fame)
3. Current morality as an obstacle.
4. Destruction of morality, attempt of Anarchy.
5. Disgrace. The Theory of Disgrace as such.
6. Establishment of a protective armor and the limitation of the bottom threshold
(you open up only as much as you are able to defend yourself)
7. Retreat. Spasm.
8. Isolationism. Enter Agrarian Symbolism.

9. Agrarian Symbolism – primary:
Remembering the past – own past.
The loss of sense of current reality.
Exaggerated stylization.
Comic books as a moral codex.

10. Agrarian Symbolism – secondary:
Identification with super-heroes
Attempt to negate the obvious
Empty walk – rationale, the loss of ideology, rhetorical mannerisms.
Enter the pessimism.

11. Joyfull Pessimism:
Starts with light irony
Continues with self-mocking (as a means of establishing balance)
Transformation into heavy irony as the only way.
Spasm.
Retreat.
Enter the Romantic Materialism.

12. Romantic Materialism:
Seeing absurdity as a value
Becoming one with absurdity
Self-delusion and allowing it to become the part of one’s fabric.
The beginning of Play.

13. Play – deserved of all praise.
Realisation that fuckups can open new possibilities.
Sudden changes.
Double and triple sudden change as bases of lingual syntax.
Temperance of sudden change as an indication of awareness of the rhythm of a dialog.
Considered improvisation as a highest form of subliminal spontaneous improvisation and hard-to-hide ulterior motives allowing the shift towards the objective as a starting point of a rebuilding process.
Establishing the codex that leads to transition to higher planes.
Attempts of honesty.
Enter the New Positivism.

Zhare entered the room.
“There are gaps in all this.
Does this mean that everyone who is honest is a New Positivist?”
“No, an honest person is a fool. New Positivism is honest on purpose, bourn out of Play.”
“Aha. And what about the aim that doesn’t exist?”
“The Aim is clear – the yearning for Mission. The fight against death.”

Dziber (Katilj) Katunar
19.06.2008., 09:00
Verujem da je storija genijalna i da svet koji ne govori srpski zasluzhuje da je prochita i razume.
Dozvolih sebi neke male prevodilachke slobode u izboru frazeologije svakodnevnog Engleskog govornog jezika, mada verujem da su smisao i sushtina ostali isti. Prihvatam primedbe.

------------------

Mirsad, Saya and Zhare came knocking on my front door.
"Yo."
"

Indeed! Spasm ! Retreat! :rotf::rotf:

Ja bih umesto Happy Pesimism ubacio Joyfull, Isto umesto Blame, mozda treba neki drugi izraz za brukanje ?

ZigZag
19.06.2008., 11:09

Ja bih umesto Happy Pesimism ubacio Joyfull, Isto umesto Blame, mozda treba neki drugi izraz za brukanje ?

Primedbe na mestu. Korekcije slede ... umesto Blame stavih Disgrace. Mozhe?

drlazic
19.06.2008., 12:08
Pozdrav "sabajlicharima" posebno ZigZagu koji, kao i ja, s' mukom zheli zaraditi koru hljeba premazanu zagasito crvenim khavijarom...

ZigZag
19.06.2008., 14:10
Pozdrav "sabajlicharima" posebno ZigZagu koji, kao i ja, s' mukom zheli zaraditi koru hljeba premazanu zagasito crvenim khavijarom...

Sabajlichari? Imash vala pravo, sedenje celu noq svaku noq, cigare pushenje, pivo pijenje, idenje u krevet u 4-5 na sabajle, zhena pizdi - ako se ovako nastavi vidim sebi svetlu buduqnost, i u njoj zhena moja pakuje kofere za u nepovrat .. mozhda qe neki sevap iz svega ovoga da izadje ..

prdim glasno
19.06.2008., 16:15
“No, an honest person is a full. New Positivism is honest on purpose, bourn out of Play.”
“Aha. And what about the aim that doesn’t exist?”
“The Aim is clear – the yearning for Mission. The fight against death.”

Zig, you really had o go on this! Congratulations, bro. No conplains at all, indeed.

"No, an honest person is a full. " Fool? Or is it a slang joke?

Maby instead of "SUDDEN CHANGES" would be better "SUDDEN TURN-OVERS"
Like "Temperance on turn-overs as an indicator of aweareness."
"Sudden change" can mean anything, though.

Respect, man.

LOUD FART

sevand
19.06.2008., 16:59

Aksham adet, sabah, lezzet.

ZigZag
19.06.2008., 17:07
[QUOTE=prdim glasno;6831409]

"No, an honest person is a full. " Fool? Or is it a slang joke?

Ooops ..typo

drlazic
19.06.2008., 17:07
iqi pish mish...

Dziber (Katilj) Katunar
19.06.2008., 18:59
No evo i kompletne harmonije za Gostivar (projekt poslat Prdojlu). Jedino sto pojma nemam koja su zadnja dva djezz akorda u refrenu. Mozda otkrijemo u buducnosti

http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/a9f4bc8b7d7bae7216a7d8c5a30d7934/Gost..aif

ZigZag
19.06.2008., 23:10
Respect, man. LOUD FART

Pleasure is all mine! Ne stvarno, Kad sam prichu prvi put prochitao pomislih ovo je genijalno. Svaka chast tebi shto si je zabelezhio i poklonio je narodu, jer da nisi, da parfraziram Bladerunner:

"I've seen things you people wouldn't believe.
Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate.
All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Ali ti nisi dozvolio da se izgube ..

ZigZag
19.06.2008., 23:16
No evo i kompletne harmonije za Gostivar

DzKK, preslushaqu kasnije kako treba, umoran sam kano psina ..
Slavili smo sinu danas 15 rodjendan pa se oseqam kao slomljen ...

Neutro
19.06.2008., 23:32
Srecan rodjendan muzickom nasledniku i nasledniku chega god!

drlazic
19.06.2008., 23:56
Srechan rodjendan i od nas... LJubi sve redom...

Dziber (Katilj) Katunar
20.06.2008., 00:10

Svaka cast. Cestitam.

Niko,niko kao ja ...
20.06.2008., 02:03

Znaci ti si tico? ... e znala sam majke mi :hahaha::hahaha::hahaha:

ZA TEBE

I niko, niko ne sme da zna
Da tajno, tajno volim te ja
Jer ti si zena u godinama
I nista mi na svetu vise ne treba
Osim tvojih dlakavih sisa
Jer ja ponosim, tako ponosim se njima

Ja ipak volim vise Bavarice
Jer imaju male bradavice
A danas ti je 60-a
I tebi pevam ja

Jer danas ti je 60-a
I tebi pevam ja
Jer danas ti je 60-a
I tebi pevam ja

Jer sve je za tebe
I sunce je za tebe
I nebo je za tebe
I zvezde su za tebe
I more je za tebe
I ljubav je za tebe
I paschad laju za tebe
A i reci, i reci su za tebe

Jer danas ti je 60-a
I tebi pevam ja
Jer danas ti je 60-a
I tebi pevam ja

Ja ipak volim vise Bavarice
Jer imaju male bradavice
A danas ti je 60-a
I tebi pevam ja

. . . e kome li ovo pade na pamet ?

prdim glasno
20.06.2008., 02:46
Happy Birthday.

prdim glasno
20.06.2008., 02:49
Uzgred, secham se kad sam punio 15 godina, stajao sam u ulazu sa Dziberom koji mi reche:
"Bogami, do sad je sve bila zajebancija, a sad si preshao u matorce".
Kasnije mi Soul kupi Hendriksovu plochu na kojoj je pisalo: "Musu, for the begining".

zabrljivko
20.06.2008., 09:03
[B]...sinu danas 15 rodjendan pa se oseqam kao slomljen ...

Srecan rodjendan i od babovog najstarijeg drugara.
Secam se kao jucer kada si ti ZIG slavio petnaesti a gle sada....

accordo
20.06.2008., 09:33

Cestitke i od mene. Lepo je to kad se proslavljaju decji rodjendani. Moje djevojke to vise ne zele. Onda mi malo proslavimo u krugu prijatelja. A samo do pre par godina pravili smo zureze kada smo morali da obavestavamo komsiluk da ce biti ljute zajebancije .
Posaljite na adresu kijev9@gmail.com fotografije boljeg kvaliteta kako bih ih ja stavio sve zajedno na jednu fotografiju i napravio poster. Iliti jos bolje po par fotografija kako bih mogao da izaberem i sto bolje uskladim u foto sopu.

Dziber (Katilj) Katunar
20.06.2008., 10:53
Znaci ti si tico? ... e znala sam majke mi :hahaha::hahaha::hahaha:

[Jer danas ti je 60-a
I tebi pevam ja

Nitko, nitko...
Pesma ima stila, samo sto deo oko Bavarica podseca na Bregovica. Ostatak pomalo podseca na Joku, mozda se radi o istoj skoli poezije.

accordo
20.06.2008., 12:11
Pravo da vam kazhem, meni se tekst svidja. .

Pesma ima stila...

:drunk:

prdim glasno
20.06.2008., 20:43
:drunk:

U pravu si, Accordo.
Izgleda da smo Dziber i ja poblesavili kada hvalimo "Niko kao Ja" - ovu poeziju.
To bi samo pijanci uvrstili u pesme.

accordo
20.06.2008., 21:10
U pravu si, Accordo.
Izgleda da smo Dziber i ja poblesavili kada hvalimo "Niko kao Ja" - ovu poeziju.
To bi samo pijanci uvrstili u pesme.

U cast ovog "priznanja" evo Mervina:

PROLAŽENJE

U jesen
u ovom istom životu
odlazio sam
iz nekog glavnog grada
gde je jedna stara životinja
uhvaćena u mladosti
ona ista životinja
koja u divljini
ne bi nikada
toliko ostarila
odlazila je posmatrajući
zalazak sunca
iznad bezimenih
iznad nepribližljivih
stabala
i
proleće je

I dan danas ponekad otvorim Vaške, čini se da si mi ti preporučio Mervina. Knjiga je izdata 79. godine .

prdim glasno
20.06.2008., 21:38
VASHKE iliti LACE u originalu bila je moja najomiljenija knjizhica u toku cele decenije (80 - 90).
Tu knjizhicu (izdanje RECH I MISAO) sam kupio najmanje 20 puta i delio je svakom ko bi mi neshto znacio u zivotu.
Mislim da mi ju je davne 80 te prvi puta pokazao Labus Vladimir sa kojim sam sedeo u klupi. On je tada chitao Nicheov OSVIT i Mervinove VASHKE. Niche me nije popalio, nazhalost..
Kasnije sam zaboravio na Mervina sve dok mi nije pao na pamet pre tri godine, te sam poreko interneta ischackao ORIGINAL na engleskom i kupio ga, zajedno sa svim njegovim zbirkama,
tako da sada imam KOMPLETNOG MERVINA na Engleskom.
Ko god da je prevodio te pesme bio je odlichan, obzirom da i na Engleskom imaju istu ritmiku, puls i atmosferu.
Danas mi Mervinove zbirke stoje u klozetu i uz njih meditiram dok kakim, zajedno sa istorijom filma i rock enciklopedijama i biografijama Claptona, Dylana, Stonesa, Lennona i sl.
Izgleda smeshno, ali ne podcenjujmo snagu velike nuzhde - uz nju sam prochitao kapitalna dela svetske knjizhevnosti.

prdim glasno
20.06.2008., 21:46
ACCORDO, Ti verovatno imash Haiku zbirke Busona i Basho-a.
Jedna od naj ubojitijih je Bashova PREDSMRTNA. Tri stiha

BOLESTAN NA PUTU.
PO SPALJENIM NJIVAMA
LUTA MOJ SAN

posle toga tajac - covek umro.

ili Busonov

ZAPALILI SU MI KUCU.
SADA ME NISTA NE SPRECAVA
DA GLEDAM MESEC

zabrljivko
20.06.2008., 22:11
BOLESTAN NA PUTU.
PO SPALJENIM NJIVAMA
LUTA MOJ SAN

Komshija u selu moje majke je to uradio na manje poetski nacin....
Kada su ga na samrti zene okupljene oko samrtnicke postelje pitale da li pred smrt vidi nekog njihovog pokojnika i kako mu je on ladno odgovori:
P*izda vam materina , shta da vidim na ovom zidu ..... i umre

prdim glasno
20.06.2008., 22:14
Ne mogu da se suzdrzhim a da ne ubacim josh dva Haiku-a

ZIMSKA OSAMA.
OPET SE PRIBIJAM
UZA ZID.

------------------------------------------------------

PONOC.
POSMATRAM NA ZIDU
SENKU SVOGA GOSTA.

-------------------------------------------------------

TROMI DAN.
U DNU HRAMA
TAJANSTVENI MOLITELJ.

--------------------------------------------

prdim glasno
20.06.2008., 22:18
Kada su ga na samrti zene okupljene oko samrtnicke postelje pitale da li pred smrt vidi nekog njihovog pokojnika i kako mu je on ladno odgovori:
P*izda vam materina , shta da vidim na ovom zidu ..... i umre

Taj komshija bi u Kini bio Zen-ucitelj.

ZigZag
20.06.2008., 22:38
Cestitke i od mene ... Evo ideje: ajde svako neka postavi na forum fotke svoje dece, da vidimo naslednike ...

Dragi prdjani i prdjanke, hvala svima na toplim chestitkama. Luka uzvraqa pozdrave ..
Accordova je ideja super .. Slike slede ..

Kraj prvog poluvremena Hrvatska Turska 0:0 .. NAPRED BRAĆO HRVATI!!!

ZigZag
20.06.2008., 22:46
Taj komshija bi u Kini bio Zen-ucitelj.

Shkvadra, cijenim duboko poeziju prosutu po ovoj stranici (osim Niko kao Jaove).
Komentari poslije utakmice.

accordo
21.06.2008., 01:02
ACCORDO, Ti verovatno imash Haiku zbirke Busona i Basho-a.

BOLESTAN NA PUTU.
PO SPALJENIM NJIVAMA
LUTA MOJ SAN

ili Busonov

ZAPALILI SU MI KUCU.
SADA ME NISTA NE SPRECAVA
DA GLEDAM MESEC

Macuo Bašo mi je značio mnogo.Vetar sa Fudžijame sam pročitao mnogo puta. Imam i antologiju japanske poezije od XIV veka i mnogi su dobri ali niko kao Macuo. Mnogo volim ove dve.

Ružni gavran-
Pa i on je lep na prvom snegu
u zimsko jutro!

Još pevaš veselo,
mali zrikavče...
A već te čeka smrt!

Ipak iz antologije bih izdvojio jednu jedinu pesmu Teramure Hjakućija, valjda mu je samo ta ostala zabeležena. Pravi je biser.

Iz našeg sela
kravu što je prodadoh
odvode kroz maglu.

Pravo malo remek delo. Evo ne skida mi se osmeh sa lica.

prdim glasno
21.06.2008., 01:12
Iz našeg sela
kravu što je prodadoh
odvode kroz maglu.

Ja je znam u varijanti

KRAVA KOJU SAM PRODAO
ODLAZI IZ SELA
U MAGLU

No, nochas Turci uzeshe meru Hrvatima u kupu UEFA (ZIG, mozhesh da se pokrijesh chebetom). Shta su molitve 4 miliona prema molitvama 70 miliona? Tri promashena penala.
Sada je ovde dva nochu, Istanbul vri kao kiptechi lonac. Ne mogu da odem kuchi od krklanca i pucnjave.

prdim glasno
21.06.2008., 01:16
Jos jedan Haiku pa da zavrshimo s tim:

BLJESAK MUNJE;
KAKO JE UZVISEN ONAJ KOJI NE KAZE
"TAKAV JE NAS ZIVOT".

------------------------------------------------------------

NOVOGODISNJE SLAVLJE;
RAZGOVOR SLEPIH SVIRACHA
SVE JE PROSTACHKIJI.

--------------------------------------------------------------

accordo
21.06.2008., 01:31
Jos jedan Haiku pa da zavrshimo s tim:
--------------------------------------------------------------

Vazi al' sa Macuom:

Odlazi prolece.
Placu ptice. Oci riba
pune su suza.

Uzgred, tacno je, ti si mi poklonio Mervina.

prdim glasno
21.06.2008., 01:50
Vazi al' sa Macuom:

Odlazi prolece.
Placu ptice. Oci riba
pune su suza.
.

Nemoguche. Ili si ti dodao stih, ili je stamparska greska:
Drugi (srednji) stih u Haiku pesmama nikada nema tacku (nije zavrsen oblik).
Prvi stih moze da bude nezavistan (ako daje samo situaciju ili fizicki opis) Drugi i treci su
tematski vezani.
Postoje dve mogucnosti:

Prva mogucha varijanta

Odlazi prolece.
Oci riba
Pune su suza

ili

Odlazi prolece.
Placu ptice
Oci riba pune su suza - sto je malo verovatna varijanta, obzirom da sva tri reda imaju zaokruzene misli.

Meni se chini da si ti dopisao "plachu ptice". Ako nisi, ovo je malo neobichan Haiku jer odstupa od uobicajene forme koja je Japancima svetinja.
Mozhda je i prevodilac dao sebi previse lirske slobode, ne hajuchi za kanone.

Razlog za krutost u formi nije zbog lirskog sadrzaja. Haiku je celina-trostih koja se kaligrafski ispisivala kao slika - graficka lepota znakova koji se koriste
imala je mozhda i vechu vrednost od samih rechi. Radi se o tome da kao celina, ta grafika odslikava jedno lirsko stanje (poluotvoreno, kao zen platno) a ne tri tvrdnje.

Dobro, ne zameri, preterah ga kao da sam ja napisao taj Haiku.

Niko,niko kao ja ...
21.06.2008., 02:41
Nitko, nitko...
QUOTE]

:rtfm: Greska duso - lepo kaze: Niko,niko kao ja ... za sve pismene - pa i za tebe ili mozda samo ovih dana koristis pogresan recnik. Nema veze oprosteno ti je, super si mi ti :super:

QUOTE=accordo;6837168]:drunk:

:dontunderstand: - ovo su vase pesme

Izgleda smeshno, ali ne podcenjujmo snagu velike nuzhde - uz nju sam prochitao kapitalna dela svetske knjizhevnosti.

Pih!!! - :stink:

Shkvadra, cijenim duboko poeziju prosutu po ovoj stranici (osim Niko kao Jaove).

Paschad ZigZage Paschad :ok: ------ :rodjendan: Luki (sa zakasnjenjem al sto nas drug Lepi rece: Bolje kad tad tad!)

Ja rekoh na samom pocetku da imam nekoliko vasih starih pesama i da cu probati da ih nadjem
- i sad kad sam ih nasla, ako se kome pljuje po njima - dragi moji ovo je rad vasijeh umova pa kad niste "onda" niko vam ne brani da sada slatko navalite. Meni su drage jer su vase, a cije su tacno to vi sami znate.

:needpics:

prdim glasno
21.06.2008., 07:49
Ja rekoh na samom pocetku da imam nekoliko vasih starih pesama i da cu probati da ih nadjem - i sad kad sam ih nasla, ako se kome pljuje po njima - dragi moji ovo je rad vasijeh umova pa kad niste "onda" niko vam ne brani da sada slatko navalite. Meni su drage jer su vase, a cije su tacno to vi sami znate.

Kad bi mi samo znali o cemu ti to pricash. bili bi svi srecni.
Izgleda da vodis neke monologe sa samom sobom. Ili su to mozda dijalozi u tvojoj glavi koje si trebala (a nisi) da vodis sa nekim od clanova paschadi.
Ja ne znam sta se desava na ovom blogu, ali svi "anonimni" koji se javljaju kao da imaju neke nerasciscene racune s paschichima, pa sad iz potaje pokusavaju (sa zakasnjenjem) da se svete.
Momci, da to niste nekome slomili srce ili upropastili devojashtvo ili momashtvo u proslosti?
Da nije bilo nekih tuznih abortusa pre cetvrt veka, o kojima sada moramo da slusamo i da nagadjamo zasto da se osecamo krivi sto nas neko ne voli?
Ne saljite slike dece na ovaj blog - to mozemo da saljemo i mejlom jedni drugima.
Pun mi je k*urac tajnovitih osoba.
"Niko kao ja" zivi u nekom uverenju da mi imamo iluzije o ponovnom muzickom stvaralastvu i da se jos palimo na ono o cemu pricamo na ovom blogu!
Ne brini se, "Niko kao ja".
Svima je ovo mala razonoda, kod kuce koristimo drugi recnik i razmisljamo o drugim
stvarima, svi smo u drugim poslovima.
Zajednicki sleng koji se povremeno javlja medju clanovima rezultat je sto nostalgije,
sto linije manjeg otpora - najlakse nam je da komuniciramo na nacin na koji smo
komunicirali onda kad smo se poznavali. Pitanje je da li se sada poznajemo.
Ali eto, drago nam je da se cujemo i da probamo da talasamo na istim duzinama.
Nikog ne boli k*urac ni za tvoje pesme ni za tvoj jed. Svako ima svoje lonce zhuci
koje ovde ne prosipa, jer ovo je drustvo prijatelja, a ne neprijatelja.
Prema tome, da se ti lepo nosish sa ovog bloga, biche svima lepshe.

I tebi, veruj mi.

accordo
21.06.2008., 08:43
Nemoguche. Ili si ti dodao stih, ili je stamparska greska:
Drugi (srednji) stih u Haiku pesmama nikada nema tacku (nije zavrsen oblik).
Prvi stih moze da bude nezavistan (ako daje samo situaciju ili fizicki opis) Drugi i treci su
tematski vezani.
Postoje dve mogucnosti:

Prva mogucha varijanta

[
Dobro, ne zameri, preterah ga kao da sam ja napisao taj Haiku.

Ma k'o ti zamera. Interpunkcija u haiku poeziji se kod nas obilato koristi. U originalu interpunkcije nema nigde i nikada. Ali si u pravu da ova pesma odskace od drugijeh. Vrlo verovatno je da se prevodilac malo zaneo, ali verovatnije je da je bilo tesko verodostojno prevesti. A i Petar Vujicic, koji je najvise skupljao haiku poeziju kod nas ne zna ni rec japanskog pa je ovo prevodio sa drugih jezika. Kad rece "mora da sam ja dodao", zar ti se ne cini da je Paschad institucija u svom opusu dotakla i haiku poeziju i da su postojali neki stihovi. Ne mogu da se setim tacno, verovatno je bilo pokusaja pa se odustalo. Ostao bi valjda neki zapis. Mozda je to bilo u JMŽ-u ali taj "magazin žajebancije" izgleda nikada nece biti pronadjen.

accordo
21.06.2008., 09:02
Ja rekoh na samom pocetku da imam nekoliko vasih starih pesama i da cu probati da ih nadjem
- i sad kad sam ih nasla, ako se kome pljuje po njima - dragi moji ovo je rad vasijeh umova pa kad niste "onda" niko vam ne brani da sada slatko navalite. Meni su drage jer su vase, a cije su tacno to vi sami znate.

Ako su ti drage a ti ih cuvaj i citaj ih svako vece.
I niko ovde ne pljuje po pesmama ( iako ima podosta razloga), cak su ovde dobronamerni ljudi pokusali da brane pravo svakoga da pise i u svojoj dobroti ( prenaglasenoj u ovom slucaju) pokusavali da nadju i nesto dobro u tim pesmama. Ovde se radi o tebi i o tome da si zalutala na ovaj forum. Ako nisi primetila ovde se ljudi "pljuju" samo u nekadasnjem zajebantskom stilu, nikad zlonamerno. Paschad je jedna jaka institucija stvarana dugo k'o engleski parlament:) i ako nisi deo nje ne mozes ni da je razumes.

Citirao bih na kraju jednog umetnika, zaboravih mu ime trenutno:

"Svako ima svoje lonce zhuci
koje ovde ne prosipa, jer ovo je drustvo prijatelja, a ne neprijatelja".

drina bez filtera
21.06.2008., 09:05
For ZigZag Only!
Imam samo toliko vremena da se pridružim čestitkama za rođendan Luki
Ne znam zašto uvek se setim one stare pesme od Suzane Vega...

ahileas
21.06.2008., 09:52
Srecan ti sinu rodjendan,druze moj stari.Moj predlog za rodjendanski poklon je :daj Luki Aquilu jer sa utrnulim dupetom od sedenja pored kompa ne verujem da mozes da se popnes na isti.:rotf:

ahileas
21.06.2008., 10:26
Prijatelji moji!Da samo znate kako mi srce place za knjigama.Ovaj stari i vrlo bogat jezik ne naucih,engleski...onoliko koliko moze da se nauci za tri meseca provedenih u Engleskoj pre 20god.Maternji...samo kad nekom pozelim sretan put u P.M.Pa prijatelji ne morate mi slati Vukovog "Crvenog Bana",niti Sekspira ali ostalo cu rado primiti.Unapred zahvalan.Iste vracam cim procitam.I jos ,ko to ima nesto protiv citanja u WC-u?To je moje najdraze mesto za meditaciju.Citas,zadrzavas lepo a istovremeno izbacujes lose i smrdljivo.Savrsen nacin ciscenja duha i tela.Ja se retko javim,al' kad se javim kazem malo i glupo.

Dziber (Katilj) Katunar
21.06.2008., 12:49
For ZigZag Only!
Imam samo toliko vremena da se pridružim čestitkama za rođendan Luki
...

Pala mreza pa je popravljas ?

ZigZag
21.06.2008., 14:03
Srecan ti sinu rodjendan,druze moj stari. Moj predlog za rodjendanski poklon je :daj Luki Aquilu jer sa utrnulim dupetom od sedenja pored kompa ne verujem da mozes da se popnes na isti.:rotf:

Ajtti Ahileas! Shibam ja Aqilu ne sekiraj se ti, ali samo kada je vreme suvo, shto se nazhalost na ovom pustom ostrvu chesto i ne dogadja.

Evo jedna sunchana slichica mladog slavljenika pored makine. Shalje vam svima najtoplije pozdrave.

Objasnih mu koliko sam mogao smisao ovog bloga, ko su protagonisti i chinjenicu da se nismo rodili matori veq da smo i mi nekada bili u cvatu mladosti kao i on sada.

DBF, dobro je chuti od tebe. Javio si se, znachi zhiv si :)

PG, zar ne mislish da si bio malo preoshtar sa Niko kao Ja?
Zar je bitno shto on (ili ona) ne kopcha nashe zavitlavanje?

Nastavio bih ali evo dodjoshe mi neki drugari pa qu nastaviti kasnije kako treba.

krunoslav
21.06.2008., 14:39
Prema tome, da se ti lepo nosish sa ovog bloga, biche svima lepshe.

Citam vas vec neko vreme pa ne izdrzah da se javim:

Ako ste hteli zatvoren forum zasto se niste prijavili na takav?
Ako je forum javan ne mozete ocekivati da svi koji se jave budu iz kruga vaseg drustva i vama po meri???
Upravo neki od vas svo vreme vode svoje monologe a drugima to brane.

accordo
21.06.2008., 15:43
Ajtti Ahileas!

PG, zar ne mislish da si bio malo preoshtar sa Niko kao Ja?
Zar je bitno shto on (ili ona) ne kopcha nashe zavitlavanje?

Nastavio bih ali evo dodjoshe mi neki drugari pa qu nastaviti kasnije kako treba.

Ma nije preostar.

Dziber (Katilj) Katunar
21.06.2008., 17:34
Ma nije preostar.

Zavisi od toga sta si isprojektovao na NITKOA (sto rece Zabrljivko onomad). Da li je to nezlobiva drugarica iz srednje skole koja blago ironise, ili je neshvaceni pesnik-posetilac koji je video priliku da ubaci malo svoje poezije na forum, ili je jedan iz grupe koja se vec ubacivala ne prethodnim stranicama ?

Mogu li da podsetim da ste me ostro kritikovali na prethodnim stranama zbog pristupa koji je slican ovom koji vi sada imate ?

nesha t.
21.06.2008., 17:39

Ako je forum javan ne mozete ocekivati da svi koji se jave budu iz kruga vaseg drustva i vama po meri???
Forum je naravno otvoren za sve, ali je ono pre svega bila reakcija na neke provokacije.

Neutro
21.06.2008., 18:42
Ja sam dosao do zakljucka da vam smeta vrucina. O'ladite, bre, ljudi! Pa sta i ako ono sve nisu bile brandirane tvorevine znamenitom markom PASCHAD? Priznali ste i sami da je u toj poeziji (dobro, "poeziji") bilo zanimljivih delova... al sad kao vrsni poznavaoci vlastitog lika i dela valjda se niste definitivno prepoznali. Zar je to razlog da nekoga terate sa ovog foruma?

Ajd sad novi krug - mozemo o provokaciji kao takvoj. A moze i sujeta. Ponovo!

Da ste bili cistokrvni rokeri, pa da vam kazem: Alo, MIR, LJUBAV... jeste li zaboravili? Ali, posto to samo bejase tzv katunarski rok, onda - nista!

ZigZag
21.06.2008., 19:09

Zdravo Krunoslave, komentar na mestu.
Drago mi je da nas chitash, i ako imash shta nadahnuto reqi pridruzhi nam se.
Nazhalost ne mozhemo te ponuditi pivom i dzointom za dobrodoshlicu.
Ovaj blog, koliko ja znam, NIJE zatvorene prirode.
Prdim Glasno je pametan momak ali eto s'vremena na vreme ume da nas podseti da ima tanke nerve.

Nikovu poeziju neshto ne mirishem, a ni njegove komentare.
Ali ne mozhe se opovrgnuti da se radi o nekom vedrom, pa chak i simpatichnom karakteru.
Reqi mu (joj) "Nikog ne boli k*urac ni za tvoje pesme ni za tvoj jed" blago recheno nije na mestu.

PG, izgleda da te LONAC ZHUCHI mnogo muchi.
Ligthen up dude! :arrow:

ZigZag
21.06.2008., 19:43
... uvek se setim one stare pesme od Suzanne Vega...

My name is Luka
I live on the second floor
I live upstairs from you
Yes I think you've seen me before

...

zabrljivko
21.06.2008., 20:10
Ajd sad novi krug - mozemo o provokaciji kao takvoj. A moze i sujeta. Ponovo!
Da ste bili cistokrvni rokeri, pa da vam kazem: Alo, MIR, LJUBAV... jeste li zaboravili? Ali, posto to samo bejase tzv katunarski rok, onda - nista!

...Prdim Glasno je pametan momak ali eto s'vremena na vreme ume da nas podseti da ima tanke nerve.

Forum je uplovio u svoju monotono letnju fazu, traje eto vec tri meseca i monogo se teksta,slika i muzike vec ispucalo.Sada nastaje problem sta dalje???
Glavna zabava proterivanje nepozvanica i nepoznanica je trenutno aktuelna.
Gubi se zalet secanja, sve se vishe okrecemo svakodnevnim temama, koje ja mislim ne treba izbegavati.Normalno da necemo da napravimo mojisudrugovitralalamomciikadsepuca atmosferu.Neka ide kako ide..
Manje-vishe se svako ponasha kao i nekada, niko se nije mnogo promenio osim ZIGG-ja koji je nekada bio roker sportskog duha a sada se odao porocima....

ZigZag
21.06.2008., 21:07
Forum je uplovio u svoju monotono letnju fazu ..
Glavna zabava je proterivanje nepozvanica i nepoznanica .. niko se nije mnogo promenio osim ZIGG-ja koji je nekada bio roker sportskog duha a sada se odao porocima....

OK sad shvatam smisao bloga. Zabrljivko vrazhe nestashni, nishta se nisi promenio.

Poroci? :dontunderstand: o chemu prichash

accordo
21.06.2008., 21:10
Forum je uplovio u svoju monotono letnju fazu, traje eto vec tri meseca i monogo se teksta,slika i muzike vec ispucalo.Sada nastaje problem sta dalje???
Glavna zabava proterivanje nepozvanica i nepoznanica je trenutno aktuelna.
Gubi se zalet secanja, sve se vishe okrecemo svakodnevnim temama, koje ja mislim ne treba izbegavati.Normalno da necemo da napravimo mojisudrugovitralalamomciikadsepuca atmosferu.Neka ide kako ide..
Manje-vishe se svako ponasha kao i nekada, niko se nije mnogo promenio osim ZIGG-ja koji je nekada bio roker sportskog duha a sada se odao porocima....

Ja znam sta cu dalje.

ahileas
21.06.2008., 21:18
Sta bre monotono??Pa jes malo monotono.Ali da nebi bilo ,da cujemo ko che gde na letnji raspust.Zurim saad,posle chu se javim.

zabrljivko
21.06.2008., 21:21
Poroci? :dontunderstand: o chemu prichash

Nekada si imao dva poroka:cigare i zhene
Godinama si ostavljao i jedno i drugo, a sada si uspeo da toj listi prikalemish jos najmanje dva.
No ne brini, posto sam na tajanstven nacin saznao o tvojoj veshtini ganjanja motora:whistling:(dobro de nisi ti kriv nego je u UK stalno kisha pa je klizavo) ne verujem da ce te poroci ubiti...

prdim glasno
21.06.2008., 22:18

Krunoslave, dobrodosao ti na blog.
Ja sam tvorac inkriminiranog teksta o monolozima i upotreba direktnih i ostrih reci mi je navika kada nemam nerava za diplomatiju.
No, da objasnim:
Kada se ti javis trezvenom primedbom to nikome ne smeta,(cak moram da ti dam za pravo) ali kada se neko ubacuje pod parolom "ma ja vas znam, ali vi mene ne znate, ali hochu da znate da ja vas znam a vi mene neznate a ja znam sta ste vi bili a vi i dalje umishljate....." - dodje mi da popi*zdim.
Kada neko na blogu stalno vrti da smo bili niko i nishta a da ustvari umisljamo da smo rokeri a u stvari smo matore drtine - pa josh i dalje visi na blogu da nam to dokazuje
nekom svojom poezijom - jos me vishe izludjuje jer shvatam da imam posla sa slucajem.

Da ponovim: niko na ovom blogu ne sanja da je roker - sem Zig Zaga, o cijim aktivnostima
ne znam. Svi smo ljudi u srednjim godinama, vrlo svesni toga sta smo i ko smo, imamo svoje privatne zivote.
Razlog ovog okupljanja je chaskanje sa prijateljima uz prisechanja.
Pola od tih prisechanja je dobilo u masti lepshi oblik od onoga sto se zaista nekad desavalo ali to nikome ne smeta, jer se zabavljamo.
Nikome ne smeta, sem nekim "poznavaocima realnosti" koji to mudro pokusavaju da nam dokazuju.
I umesto da traze neki pozitivan razlog za socijalizovanje ukljucuju se u debate potpuno somnabulo, sa idejom da che da nas "dovedu u pamet" i dokazhu nam da "zivimo van realnosti" - verovatno zamishljajuchi da smo
imbecili koji sebe josh vide kao Titove rokere i sedamnaestogodishnjake skojevce.

Ako je glavni razlog takvih za pristup blogu da nam sole pamet da je "uzaludno blebechemo jer imamo po 45 godina a toga nismo svesni pa ce oni da nas osveste",
onda stvarno zamishljam koliko im je prazan zivot i koliko zivotnog iskustva imaju.

Ovo nije politicki blog.
Ko kritikuje neka kritikuje kako god hoche ali ne u "rukavicama" i u maniru palanackih aluzija uvijenih u dvosmislice sa osmehom.
Neutro, ovo se odnosi i na tebe. Pocnes recenicu pozitivno, da bi onda "lukavo" poslao asocijaciju. Stalno potencirash neku sujetu - je li to tema o kojoj volish da chitash?

I da zavrsim:

Zig - Zag, okani se malo teorija sta mene muchi. Mozesh da gradish imidz pozitivca i bez prozivanja mog korisnickog imena.

Neutro
21.06.2008., 22:38
Neutro, ovo se odnosi i na tebe. Pocnes recenicu pozitivno, da bi onda "lukavo" poslao asocijaciju. Stalno potencirash neku sujetu - je li to tema o kojoj volish da chitash?

.

Pa, konacno si ukapirao! Da nema sujete ne bi bilo ni umetnosti. Sto veca sujeta, valjda velicanstvenija umetnost. A toliko ste sujetni da ste prosto grandiozni, po umetnosti mislim, umetnici dragi. Bas bi bilo dosadno da niste.
A sto potenciram sujetu?... Hm, pa valjda da bi ti ogluveo od vlastitog prdeza.
Meni se bas svidja ovaj Niko kao Ja. I mislim da je musko.
Haugh, Zabrljivko, care!