PDA

Vidi punu verziju : GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Stranice : 1 2 3 4 [5] 6 7 8

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:47
Bravo! In Medias Res.Što bi rekli seljaci iz okoline sela Borač
Usput...zamisli da je postao hirurg.:sad2:

FORUM REVIVENDI ANXIOSEM NOCTURNAE !!!!

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:59
PRDIM JE U TAKOZVANOJ ...TURAKA......

Seca li se iko Dzabe Hata, koji je zarobio Hana Soloa u drugom delu, koji se pojavljuje iz isparenja, sedeci u stolici i oglasava se dubokim basom ?

zabrljivko
05.06.2008., 13:59
Klavir je svirala Amerova sestra Merima.

NISAM BAS SIGURAN, DA JE BILA MERIMA.
Ja sam svirao bas,bas gudalom i akusticnu.
Deki je svirao elektricnu i violinu.
Klavir, mislim da nije svirala Merima......
Ko je jos tamo bio sa nama osim Joke,Edvina i Amera????

drina bez filtera
05.06.2008., 14:00
PRDIM JE U TAKOZVANOJ AGRESIVNOJ MELANHOLIJI IZAZVANOJ DUGOGODISNJIM BORAVKOM U ZEMLJI DOLMUSHA I MONTIRANJEM SUMNJIVIH FILMSKIH OSTVARENJA PREPUNIH BRKATIH TURAKA......

Sumnjiva filmska ostvarenja sa sumnjivim brkatim turcima.Stara narodna pesma kaže:
More, Musa ne snimaj filmova! More, Turci, ne brijte brkova!

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 14:01
????

Evo ga opet !

drina bez filtera
05.06.2008., 14:06
Nego, Džiberu, mi olajavamo Zabrljivka, a trošimo dragocjeno radno vrijeme sve sedeći i duhan pušeći.Uz zanimljive te nadahnute razgovore.

drina bez filtera
05.06.2008., 14:08
Ne bi se ni mi omrsili u Kanadi!Proterali bi nas prvim vlakom, netom prije onoga kojim su proterali Zabrljivka.

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 14:12
Ne bi se ni mi omrsili u Kanadi!Proterali bi nas prvim vlakom, netom prije onoga kojim su proterali Zabrljivka.

Ne pusim, ima 6 godina. Slabo radim, ima tomu vec 20-30 godina. Kanadjani bi me vec eksportovali na Arktik, kao kontrolora ispravnosti pobodenih istrazivackih zastavica.

zabrljivko
05.06.2008., 14:18

Glavni problem sa glupom Kanadom je bila zabrana pushenja.
Nije se smelo pushiti na javnim mestima,poslu i lokalima.
Smelo se pushiti samo u stanu,kolima(oko jezera Ontario je bila kolona kola sa zatvorenim staklima, svaka puna dima) i na za to odredjenim mestima ispred zgrada
gde su se nalazile velike piksle.
No, problem je bio shto je vani stalno duvo vetar i svaka zgrada je imala malog kineza
koji bi se , cim zapalish, stvorio tu da te gurka sa metlom i cisti opuske pored tvojih nogu.
Tako da sam morao pod hitno napustiti to sramotno mesto za pushace.
Mada sam dosta pre toga ostavio duvan.

zabrljivko
05.06.2008., 14:21
Ne pusim, ima 6 godina....
Bas me interesuje koliko ste para pukli za one snimke u Post Paschad periodu sa onom pevaljkom sa srceparajucim pevanjem i bojom glasa "zaboravi me odmah"??

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 14:23
Glavni problem sa glupom Kanadom je bila zabrana pushenja.
Mada sam dosta pre toga ostavio duvan.

Ni na Arktiku nije bolje. Svuda je zabranjeno, osim u igloima, samo sto te cetkom gurkaju Eskimi sa Haskijima.

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 14:36
[QUOTE=zabrljivko;6728999]Bas me interesuje koliko ste para pukli QUOTE]

Refer to Accordo. I dan danas me je sramota sto mu nisam pomogao niti jednom markom. No, takva su bila vremena, vremena inflacije, a ja sam primao drzavnu platu od 4 x 7 DM.

zabrljivko
05.06.2008., 15:02
.... nisam pomogao niti jednom markom. No, takva su bila vremena, vremena inflacije, a ja sam primao drzavnu platu od 4 x 7 DM.

Da secam se bila su to nesretna vremena za drzavne sluzbenike, knjizari su mislim daleko bolje zaradjivali...
Danas sam preslusao te numere i ne secam se niti jedne ???
Odakle je ona Remember the time????
Gde ste nashli ono piche sa glasom "culi ste to vec milion puta"???

Sto se plate u vreme inflacije tice mislim da sam ja tu postigao rekord.
Tada sam radio u RUJP(uprava prihoda) i zadnji smo primali pare, posto se podmire svi ostali drzavni organi .
Jednom smo od drugog dela plate ja i Zhare Prica (zajedno!!!) kupili njegovom sinu kesu kokica....

drina bez filtera
05.06.2008., 15:12
E, dobra stara vremena.Šta ćeš.Mladost ludost!

drina bez filtera
05.06.2008., 15:14
Što se tiče vokala tiče, nije neko piče.Sale bolje izgleda od nje u spotu.

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 15:17
Da secam se bila su to nesretna vremena za drzavne sluzbenike, ...Odakle je ona Remember the time????
Gde ste nashli ono piche sa glasom "culi ste to vec milion puta"???....

Remember the times je Accordova stvar, za koju sam napisao nesretni tekst, a piche pogresilo u izgovoru reci na dva mesta - zato je PRDEJSHA stavio u spotu BEES umesto PEACE.

Piche je nasao Dejan, a svi smo bili sretni sto 'oce da peva. Znas, nikad nismo bili zvezde kojima su se nudile, makar mi i zeleli da stvar predstavimo tako. Prica se nastavlja na poslednju svirku u Pristini, na kojoj sam ja prestao da sviram a ti i Zuca nastavili sa seshn-om jos dobra tri minuta. Posle nas je nastupila mlada grupa, koja je imala veoma dobru pevacicu, neku Jelenu. Posto sam ja distonirao i depresirao (duvan, prokleti duvan i dan danas nosim zaribotine u vidu belih mrlja na grlu) i upropastio 5 od 9 snimaka, pomenuo sam Dejanu tu Jelenu, pa smo se slozili da bi mogli da nadjemo neku gospodjicu sklonu vokalnom izrazu.

zabrljivko
05.06.2008., 15:29
Posto sam ja distonirao i depresirao (duvan, prokleti duvan....

Distonirao,ko bi rekao, a secam se kako si pevao ANGIE, kano slavuj, tamo na cigli
usred kanalizacije koja se godinama poput slapova Niagarah slivala izmedju samoposluge ULIPIJANA i zgrade C3.
Zahvaljujuci ledenoj kanalizaciji koja ti je ulazila u nogavicu dostigao si Jagger - ovu pacenicku boju glasa na toj popularnoj baladi.
Shativshi da se nikada vishe ne mozhe dostici taj visoko zacrtani standard Jagger se odrekao pesme i nikada je vise nisu svirali...

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 15:30
E, dobra stara vremena.Šta ćeš.Mladost ludost!

Lako je tebi. Ti si tada radio pri vojsci ?

zabrljivko
05.06.2008., 15:32
Lako je tebi. Ti si tada radio pri vojsci ?

Da, vozio na relaciji Pristina - Ljubljana i svako vece pri povratku kuci dobijao paklu cigara i konzervu gulasha iz vojnih zaliha.

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 15:38
Distonirao...

Reci cu ti istinu, pre nego krenem na put.
1. Mozda je glas licio na Dzegerov, ali moj ideal je bio Plant, pa sam se iz dupeta naprezao da postignem visinu
2. Uz to, uvek smo probali sa gitarama koje je Accordo stimovao nize, da bi mu bilo lakse da svira solo. Kad bi dosli u studio, stimovali smo se kako treba, ali je tada pesmu trebalo otpevati 5 tonova vise. Glupav razlog, cista lenjost, ali je tako. Znas i sam koliko smo marili za probe
3. Ako poslusas Hortenziju, slozices se da je zaista visoko otpevana, narocito u trecem delu. Sve bi bilo bolje da smo spustili pesme za makar jedan ceo ton. Sve grupe u svetu odredjuju pocetni ton prema pevacu, ali ne i mi. Opet lenjost.

accordo
05.06.2008., 15:42

Ma Merima je bila. Bolje da se zoves Zaboravko. Merima je tada bila klinka isla u nizu muzicku skolu pa smo je poducavali sta to treba da svira u Mrznji.

zabrljivko
05.06.2008., 15:43
1. Mozda je glas licio na Dzegerov, ali moj ideal je bio Plant, pa sam se iz dupeta naprezao da postignem visinu

A mogli smo u cilju postizanja odgovarajuce visine i pacenicke Plantovske boje glasa iskoristiti ranije spomenutu tekucinu koju bi u vec spominjanim Mirsadovim teglama
dopremili u studio, tako da mozesh da umocish nogavice...
Da mi je tada ova pamet.
Sretan put i baci mi kamen(manji) na prozor kad stignesh...

zabrljivko
05.06.2008., 15:44
Ma Merima je bila. Bolje da se zoves Zaboravko. Merima je tada bila klinka isla u nizu muzicku skolu pa smo je poducavali sta to treba da svira u Mrznji.

A zar Ljilja nije bila sa nama, mozda jos neko zhensko????
Cini mi se da je tamo bila veca guzva, nesto sam se izbrkao.

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 15:45
...
Da mi je tada ova pamet.
Sretan put i baci mi kamen na prozor kad stignesh...

Haug. Bacicu kamen na tvoj vigvam.

accordo
05.06.2008., 15:46
Bas me interesuje koliko ste para pukli za one snimke u Post Paschad periodu sa onom pevaljkom sa srceparajucim pevanjem i bojom glasa "zaboravi me odmah"??

Pare tada nisu bile velike jer sam drzao restoran. Ali devojka peva bolje nego pola jazz pevacica koje mi preporucujes, samo nismo znali da iskoristimo zenski vokal i potpuno je lose snimljena.Do tada je Soul przio svojim bijesnim glasom i ovo sa zenskim vokalom i zapravo nije bio nastavak rada Paschadi. To nikako. Tek pokusaj Soula i Dejana da naprave neki drugi zvuk. Doduse u slabasnom studiju to je ispao tek solidan demo.

accordo
05.06.2008., 15:48
Što se tiče vokala tiče, nije neko piče.Sale bolje izgleda od nje u spotu.
To nije ta devojka, ako mislis na Hortenziju ili Rock Wagram. To je model, Soulova riba u spotu.

zabrljivko
05.06.2008., 15:51
Pare tada nisu bile velike jer sam drzao restoran.....

Hm, verovatno si posle mesecima zakidao deci na siru u kiflicama, ne bi li otplatio loshu investiciju....
Negde u to vreme se ako se dobro secam u Beogradu pojavio PRAZAN BUREK .

accordo
05.06.2008., 15:55
2. Uz to, uvek smo probali sa gitarama koje je Accordo stimovao nize, da bi mu bilo lakse da svira solo. Kad bi dosli u studio, stimovali smo se kako treba, ali je tada pesmu trebalo otpevati 5 tonova vise. Glupav razlog, cista lenjost, ali je tako. Znas i sam koliko smo marili za probe
3. Ako poslusas Hortenziju, slozices se da je zaista visoko otpevana, narocito u trecem delu. Sve bi bilo bolje da smo spustili pesme za makar jedan ceo ton. Sve grupe u svetu odredjuju pocetni ton prema pevacu, ali ne i mi. Opet lenjost.

2. Ej Accordo ne svira. Svira Dejan. A Dejan nikada nije stimovao gitaru nize da bi ga manje boleli prsti. To je gnusna laz koja se moze sprati samo jednim (tvojim) sramnim porazom u partiji stonog fudbala ili bilijara, cim se vratis u Bg.

3. Ti si tri puta u zivotu mutirao. Covek bre nije mogao da ti uhvati tonalitet. Uvek smo se prema tebi namestali, ali sto si juce pevao dobro, to sutradan nisi mogao da domasis.Ova druga gnusna laz moze se sprati samo jednim porodicnim pakovanjem sladoleda kada budes dolazio da te razbijem u bilijaru.

zabrljivko
05.06.2008., 15:59
2. ... partiji stonog fudbala ili bilijara, cim se vratis u Bg.

Eto, isplivalo je shta je u stvari dovelo do raspada grupe.
Mene niko ne zove na stoni, a kamoli na bilijar:sad2:(okle bilijar:dontunderstand:)

accordo
05.06.2008., 16:00
Hm, verovatno si posle mesecima zakidao deci na siru u kiflicama, ne bi li otplatio loshu investiciju....
Negde u to vreme se ako se dobro secam u Beogradu pojavio PRAZAN BUREK .

Dejan nikad nije zalio na deci. Inace bi do sada bio bogat covek. Jedino je ponuda bila skromnija u vreme kad su penzioneri nosili rumunske patike , kopiju Starki, jer je to bila najjeftinija obuca u Jugoistocnoj Evropi i kada je mali sendvic sa sunkom u Dekijevom restoranu kostao 4 000 000 000 dinara ( pre podne, a popodne 5 000 000 000 ).

drina bez filtera
05.06.2008., 16:02
U vezi tegli, koje više nećemo spominjati, zaista se sećam te vode koja dugo kapala u mlazovima.Deca koja su išla u školu u spomenutom periodu, kasnije su se prepoznavala po niskom rastu i mentalnom zaostajanju.Većina njih i dan danas nema kosu i odbija da uzima užinu u vremenskom periodu koje se poklapa sa školskim odmorom.

zabrljivko
05.06.2008., 16:06
Dejan nikad nije zalio na deci....

Vishe mi nishta nije jasno:dash:
Ko je Dejan i zashto je Accordu otimljao sir te hranio decu?
Zashto Dziber ide za Beograd na bilijar?
Shta je DBF radio sa vojnom konzervom gulasha?
Zbog cega je Zharko pushio u Torontu sa kinezima?
Gde su SEVAND i AHILEUS(nije jos glasao za najpesmu)?

Ovaj forum postaje sve tezhi za pracenje....

drina bez filtera
05.06.2008., 17:08
Evo me opet.Za razliku od Zabrljivka i Džibera ja moram ponešto i da odradim.
Glede konzervi, DBF nije ništa imao sa dotičnima, osim što je preferirao iste u rijetkim časovima odmora, između vežbi.To je bilo doba kada su mi svi poznanici listom zavideli rečima:"Blago tebi ti ne moraš nikada da ideš na vežbe".Tu sam melodiju slušao skoro svake nedelje.U vreme inflacije, dok su dotični dobijali 4x7 maraka, ja sam obijao pošte te sa gomilom čekova kupovao gorivo koje sam iste večeri prodavao, te izjutra pokrivao minus na računu.Tada je važilo Grunfovo pravilo:Tko vrijedi,leti...
Naravno tada su neki i kuće zaradili.Mi ostali smo bili zadovoljni i da preživimo.No dosta o ženama.

ZigZag
05.06.2008., 19:36
Au Prdjani, ala se zalaufaste.
Dve pune stranice u manje od 8 sati !?
Neki od nas moraju zapravo raditi za koricu kruha nasushnog.
Shto reche Zbrljivko, ovo postaje sve tezhe i tezhe za pratiti.

Gde je DrLazic?

drlazic
05.06.2008., 19:41
Uvek tu za tebe dragi prijatelju...

ZigZag
05.06.2008., 19:42
Mozhemo li se vratiti temi medjunarodne muzichke suradnje?
Nemojte mi reqi da je ovaj projekt veq bachen u vodu.
... Programi, kasetashi, okupljanje, Zharetova muzichka skleroza ..
Sve shta chujem su gnusni izgovori, a djelanja niodkuda ..
Setite se KEKECA i njegove legendarne pesmice.
"DOBRA VOLIJA JE NAJBOLIJA!"

drlazic
05.06.2008., 19:46
Ja sam ponudio usluge dobre volje, ali... i tehniku naravno, mislim studio... brez pijacho....

ZigZag
Uvek tu za tebe dragi prijatelju...

DrLazice,
nemogu ti odgovoriti kako treba jer moram da begam qerkicu da pokupim iz obdanishta.
Chekaj da jednom obavim svoje roditeljske duzhnosti.

drina bez filtera
Imam toliko vremena da ti se javim dragi ZigZag.Vidim i ti spadaš u one koji moraju zaraditi koricu hljeba namazanu kavijarom.

drlazic
05.06.2008., 19:49
Molim te da mi odgovorish, da li si kontaktirao stanovitog perkusionistu grupe "ako imas mashte, nachi chesh smisao"... Bio je on i smetach reflektora, a kuhinja je kasnija faza

zabrljivko
05.06.2008., 20:11
Ja sam ponudio usluge dobre volje, ali... i tehniku naravno, mislim studio... brez pijacho....

Lazili
Videh Shileta pre par meseci u tramvaju negde na Dorcolu, ne stigosmo da popricamo hiq.Mogo bi i njega da dovuces na forum pa da mi ostali opet prema vama izgledamo kano djecarci.To bi nam dalo podstreka za dalje mlacenje prazne slame(citaj: projekte).

drlazic
05.06.2008., 20:25
Shile ne zheli ni mob. da ga neko ne ometa!!!!!!!!!!!!! Ali dogovor uz zlatastu tekuqinu bez mirisa uz qaj... Uvek...

drina bez filtera
05.06.2008., 20:36
Zig Zag pošto si nam pokazao svoje mladjane snage u vidu tvog naslednika, šaljem ti jedan link mlade metal core grupe iz Subotice.Jedan od njih je i moj sinak.Pošto si ti jedan i jedini okorjeli roker tvrdoga zvuka ovo je za tebe.
butcher (http://youtube.com/watch?v=T4KIBMwdGFc&feature=related)

ZigZag
05.06.2008., 20:53

ALO PASHCHAD!
CHUJEMO LI SE?
Da li razumem gornji citat kako treba?
DrLazic nudi konkretnu pordshku po pitanju snimanja.
Dakle?

Zbrljivko pomenu neshto oko 'mlaqenja prazne slame'.
Naravno shali se kao i obichno.
Znam ja da je on u vezi pomenutog projekta entuzijasta Broj1, iako je izgleda onemoqao kao Broj1.
Sa iskrom u modrom oku razmishlja o shkripavim kolicima mada mu, kako razumem, trenutno bash i ne trebaju.

Katilj, Prdim, DBF, ZZ, DrLazic, pa chak i Accordo su spremni za akciju.
Ajde da obavimo ovaj posao, ili qete Conteu dati josh vishe povoda za beskrajnu sprdnju o tome kako Pashchad nikada nishta nisu ostavili iza sebe za raju?

drlazic
05.06.2008., 21:10
...jedna spontana akustichka pijanka bi sve to poravnala uz MOTU24 + NUENDO4

ZigZag
05.06.2008., 21:13
Molim te da mi odgovorish, da li si kontaktirao stanovitog perkusionistu grupe "ako imas mashte, nachi chesh smisao"... Bio je on i smetach reflektora, a kuhinja je kasnija faza

Jedinog perkusionistu kojeg povezujem sa tvojom zagonetkom je lepi ***** kojeg sam i onda veoma slabo znao a o kome nisam chuo ima veq ima 672 godine.

Ako si kojim sluchajem mislio na Kasketa, 5og i najznachajnijeg chlana tog famoznog outfita, onda je odgovor DA
(za neupuqene, Kasketov je zadatak bio da lupa palicom po praznoj litarskoj flashi CocaCole - ponekad mu je chak i uspevalo da to chini u ritmu date numere).

Dobro je i goji se uspeshno, mashala, veq 18a uzastopna godina.
Njegove aktivnosti?
Radi, religiozno gleda fudbal na Skaju, zhali se kao njegova zhena previshe pricha
i kuka kako ga jebu shuljevi.

drlazic
05.06.2008., 21:24
Odlichan opis, dragi moj prijatelju, veoma mi je drag... On che biti nezaobilazna karika u lancu uspostavljanja suxhuk kulture... Raqunam na sve Vas...

ZigZag
05.06.2008., 21:36
[QUOTE=drina bez filtera;6731832] ... Jedan od njih je i moj sinak.Pošto si ti jedan i jedini okorjeli roker tvrdoga zvuka ovo je za tebe .. butcher ..

BUTCHER RULES!
Ovo je totalno fenomenalno!
Svaka chast mladom pokoljenju i DBFovom sinchiqu koji dokazuje da DNA ostaje nedokukichiva misterija, obzirom da njegov otac nikada nije pokazao ni najminimalnije interesovanje da se ukljuchi u svet sviranja nekog muzichkog instrumenta, pa makar to bila i prazna flasha od CocaCole i polomljena palica.

Momci su fantastichni. Energija 5 000 000 stupnjeva!
Shta kazhe hm .. pevach?
Neshto kao ZHELIM DA PEVAM I PO MACHKAMA SEVAM !?

U ludilu videa ne mogah dokuchiti koji je tvoj sinchiq?

ZigZag
05.06.2008., 21:45
Odlichan opis, dragi moj prijatelju, veoma mi je drag... On che biti nezaobilazna karika u lancu uspostavljanja suxhuk kulture... Raqunam na sve Vas...

Dotichnom je predat detaljan raport o tvojim religioznim pobudama i o hramu svetog sudjuka koji je, kako shvatam, veq na nacrtnom stolu.

ZigZag
05.06.2008., 22:04
Pitanje za Neshu Taxistu:
Sporo bre neshto ide?
Da niste greshkom povezali server na 32k modem?

prdim glasno
05.06.2008., 22:40
Pa dakle, Dr Lazo, svaka chast, kako si uleteo u forum
on zivnu 2000% !!!
Prvih 20 strana silovao sam se da ubacujem priloge na forum
ne bi li kako- tako bauljao, a sada ne stizhem da iscitam ni
pisanija od pre par sati!!!
Bravo majstore, przhi ga po sudzuku i ostatku Paschadi.
Da vidim kako ce sad da se useru kad postoje realne sanse da
se nesto i uradi!
De ste, Beogradjani?

drlazic
05.06.2008., 22:44
...Hvala... PG.... da li si shek skoro e-mail... Imam neshto za tebe...

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 22:46
ALO PASHCHAD!
CHUJEMO LI SE?
Da li razumem gornji citat kako treba?
DrLazic nudi konkretnu pordshku po pitanju snimanja.
Dakle??

Kolega Lazic, hvala na velikodusnoj ponudi. Naravno, treba prvo SKLADATI, zatim i PROBATI i najzad uvezbati. Naravno, ukoliko se ne radi o jednoj od brojnih obrada ranijih pesama (Bozana?), u kom slucaju bi ceo proces bio neuporedivo kraci .

"Kolega" se odnosi na prefix dr, koji oznacava vasu cijenjenu titulu.

drlazic
05.06.2008., 22:51
Nikada nisam bio iskreniji nego danas... Niti imao manje vremena... Ali "tko kani pobijediti ne smije izgubiti" reche Grunf moj guru... Crna gorka tekuchina che se ispijati uvjek... Pozdrav tebi... bash sam Vas se uzheleo...

ZigZag
05.06.2008., 23:07
Pa dakle, Dr Lazo, svaka chast, kako si uleteo u forum
on zivnu 2000% !!! ...

PG, ne znam koliko bih se slozhi sa tvojom konstatacijom.
Na svoj nachin forum je bio zhivahan od samog pochetka.
Priseqam se brojnih literarnih dragulja od kojih sam proplakao od smeha, u prvom redu Zabrljivkovih.

A shto se tiche ranije pomenute inicijative, polako jednom. Biqe.
Treba malo vremena da se skine dugo godina sakupljana muzichka rdja.
Znam iz sopstvenog iskustva.
Zo to Englezi kazhu:
It's like trying to turn the tanker around in the middle of the stormy ocean.

prdim glasno
05.06.2008., 23:18
Ne bih da budem dosadan, ali ovo je zadnji poziv putnicima da poskidaju ono sto
zele sa linkova koje sam ja postavio, jer OD PREKOSUTRA VISE NECHE POSTOJATI.
LAST CALL FOR DOWNLOAD!

Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 23:24
Ne bih da budem dosadan, ali ovo je zadnji poziv putnicima da poskidaju ono sto
zele sa linkova koje sam ja postavio, jer OD PREKOSUTRA VISE NECHE POSTOJATI.
LAST CALL FOR DOWNLOAD!

SER, YES SER !!!,

ili u Pascad varjanti

PRD, YES PRD !!

drlazic
05.06.2008., 23:36
Ukoliko niko ovde nema nishta protiv, ja bih pokushao da dobijem Vashe snimke iz Radio Prishtine, imam tamo ljude koji mi mogu to doneti u digi formi, za uspomenu i dugo sechanje... Ne secham se tachno koliko ih je bilo... mislim shest... ZigZag je bio produktivniji... Neshta ke uradime, mislam...

castelnuovo
06.06.2008., 00:09
Koliko znam, Nikola Vlahovic zivi u Beogradu. Premazuje, sta bi radio?!

Proslo je skoro cetvrt veka od kako se nismo videli. Ovo sto ovde "premazujete", prvi je ozbiljan simptom starenja. Infantilizam u svom izvornom obliku. Djivdjanizam jedan, onaj izvorni.

prdim glasno
06.06.2008., 00:13
Evo sta je heroj ulice: sve sto ste zeleli, imacete!;)

castelnuovo
06.06.2008., 00:24
Neverovatna ličnost. Pitao sam se kako uspeva da preživi i nađe smisao života spavajući i krijući se po sobama Granda. Koliko puta smo on, Boban i ja, krišom ulazili u sobe koje je koristio i u kojoj je uvek bila flaša vina.

Kada smo radili intervju sa Bebekom, ispred ulaza u restoran Granda, kaže nam Nikola: pošto znam Bebeka, idem prvo ja do njega a onda ću vas pozvati. Sumnjičavo smo ga gledali kako prilazi stolu gde je Bebek sedeo i, onda, na naše zaprepašćenje, videvši ga, Bebek skoči na noge i skoči mu u zagrljaj: gde si Nidžo, kućo stara.....

Jok, bre, imas materijalnu gresku. Nije bilo vino nego Don Perinjon, sampanjac, poklon od sekretara Roberta Maknamare, koji je tih dana odseo u Grandu.
A sto se Bebeka tice, jedno leto pre mog epohalnog zajeba i odlaska za Pristinu, trebalo je da zajedno otputujemo u Kopenhagen.

drlazic
06.06.2008., 00:27
Hvala, prijatelju moj dragi, named, Jusufffffffffffff brez prigushilnika, samoto ime kako shto zboruva, imame vrska natamo...
Obaveze zovu... moram malo off line... CU soon...
Crna gorka tekuchina kojom pretim Dziber K K je allw... ready... wth shugarrrrrrrrr....

castelnuovo
06.06.2008., 00:27
Neverovatna ličnost. Pitao sam se kako uspeva da preživi i nađe smisao života spavajući i krijući se po sobama Granda. Koliko puta smo on, Boban i ja, krišom ulazili u sobe koje je koristio i u kojoj je uvek bila flaša vina.

Kada smo radili intervju sa Bebekom, ispred ulaza u restoran Granda, kaže nam Nikola: pošto znam Bebeka, idem prvo ja do njega a onda ću vas pozvati. Sumnjičavo smo ga gledali kako prilazi stolu gde je Bebek sedeo i, onda, na naše zaprepašćenje, videvši ga, Bebek skoči na noge i skoči mu u zagrljaj: gde si Nidžo, kućo stara.....

Covece, proslo je cetvrt veka, deca su nam porasla, jel` vi imate neku seansu regresije, sta je ovo ?

castelnuovo
06.06.2008., 00:33
he..he..neunišiv je

Molim najponiznije da hitno formirate drustvo za zastitu moga lika i dela. Kao nosioca svih autorskih prava imenujem Zareta, Bobana, i sebe licno.

castelnuovo
06.06.2008., 00:35
Cuvena recenica NV: "Ako me pitate za moje zvanicno misljenje...(tako i tako) ali ako me pitate za moje privatno misljenje, onda ...(valjda, onako i onako)..." ha ha ha ...Od tada kad vidim neku politicarsku njusku na TV uvek se pitam koje li mu je misljenje u opticaju. I znam da je sigurno ono koje ga trenutno manje zulja, ali sa dugorocnom tendencijom ka istom rezultatu.

Gospodo, misljenje je kao dupe: Ima ga svako. Prema tome, ovaj maliciozni citat lako moze biti plod maste (mada ima smisla).:worth:

zabrljivko
06.06.2008., 00:36
Evo sta je heroj ulice: sve sto ste zeleli, imacete!;)

Dremnem ti ja malo, i sta me saceka.
Forum u rasulu.
Jede se sudzuk i uveliko organizuju snimanja po raznim privatnim studijima.
Dziber se verovatno vratio iz tvoga rodnog kraja i nastavlja tamo gde je zapoceo.
Ahileus nikako da glasa pa da zatvaram Paschadviziju.
Nema Neutra a vec je 11.30.

castelnuovo
06.06.2008., 00:38
Mada, sa toliko poznatih faca koje NV pozna... doci ce ovo i do stranica Tabloida, a onda smo ga ugasili.

Ovaj forum je potpuno superiororan u odnosu na svaki tabloid. Prema tome, na pravom ste mestu.:rtfm:

zabrljivko
06.06.2008., 00:45
Covece, proslo je cetvrt veka, deca su nam porasla, jel` vi imate neku seansu regresije, sta je ovo ?

Pozdrav Castelnuovo(ko god da si)
Verovatno si ukapirao prvihdesetsakasnjenjem.
Procitaj preporuku datu DRLAZICU na prethodnim stranicama kako da smanjis simptome strasnih PRVIHDESET.

castelnuovo
06.06.2008., 00:45
Nikada i nigde vise onu atmosferu sreo nisam. Bila je cista privilegija ziveti u Pristini koja je bila kao Havana pre dolaska Fidela Kastra. Najbolja muzika, najbolji provod, najbolje drustvo...Kad se samo setim koncerta Match Box.a, onog slavnog britanskog rokabili benda: prepuna hala Boro i Ramiz, rokersko bratstvo i jedinstvo u punom sjaju.

zabrljivko
06.06.2008., 00:46

Cetvrt stoleca nije tako mnogo, imamo najmanje jos toliko vremena da zatvorimo ovaj forum:dash:

zabrljivko
06.06.2008., 00:56
PG, ne znam koliko bih se slozhi sa tvojom konstatacijom.
Na svoj nachin forum je bio zhivahan od samog pochetka.

Da, Prdim kao da je montirajuci filmove prepune brkatih turaka potpuno izgubio osjecaj za estetiku.Verovatno mu Turci Haraclije placaju nadnicu po broju montiranih brkova, tako da kakvochu foruma gleda kroz kvantitet iskucanih a ne kroz kvalitet istih.
No, oprosticemo Prdimu i secati ga se iz mladjih dana kada je znao da napishe sledece stihove(Prepjev od Simona i Gurfankel-a)

Bilo je , bilo je , mora da jebilo
Doba stradanja, vreme nevinosti.
Bilo je, bilo je , sigurno jebilo
Secam se njenog kosmatog dupeta na svome licu....

iliti onu:

Napolju se igra jedan malji deca, ne zna jos da krade, ne zna jos da lazhe.

Prdimove pesme su svi voleli....

Conte
06.06.2008., 01:05
Bas lepo ............, stvarno. Sve vise i vise se javljaju stari Pristevci...........

Cini mi se da je pola onog Doma iz ulice Zagorke Savic na ovoj temi....

Neutro
06.06.2008., 01:44
Kad se samo setim koncerta Match Box.a, onog slavnog britanskog rokabili benda: prepuna hala Boro i Ramiz, rokersko bratstvo i jedinstvo u punom sjaju.

... na kojem je batine popio jedan veseli clan iste. Cuvari reda uvek uoce onog koji strci. Ili barem trci. Tako je britanski roker postao Imidz Osmani.

Neutro
06.06.2008., 01:47
Forum u rasulu.
Dziber se verovatno vratio iz tvoga rodnog kraja i nastavlja tamo gde je zapoceo.

Pozdrav caru.

ZigZag
06.06.2008., 02:01
... Ovo sto ovde "premazujete", prvi je ozbiljan simptom starenja. Infantilizam u svom izvornom obliku. Djivdjanizam jedan, onaj izvorni.

Aha, evo ga mudrac koji volonterishe svoje mudrosti na temu 'infantilizma' i 'djivdjanizma' !?
Ajde keveti pusti josh neki 'izam'. Odushevi nas svojom inteligencijom.

Znachi simptomi 'starenja' bi trebali biti caskanje sa starim drugarima rashtrkanim po belom svetu?

accordo
06.06.2008., 09:05
Proslo je skoro cetvrt veka od kako se nismo videli. Ovo sto ovde "premazujete", prvi je ozbiljan simptom starenja. Infantilizam u svom izvornom obliku. Djivdjanizam jedan, onaj izvorni.

Prvi ozbiljan simptom starenja bio bi kada bi pricali o kostobolji, prostati, pritisku, vidu...
A covek se uvek seca i kad ima 7 i kad ima 70 godina. Secam se da sam se secao u osnovnoj skoli da sam u vrticu umesto da spavam, sa jednim drugarom delio bombone i jeli smo ih ispod cebeta dok se nismo izoblicili od secera. Ali sad znam da je to bio prvi simptom starenja, gde mi je bila pamet.

zabrljivko
06.06.2008., 09:24

Simptom starenja????
Verovatno i kod Tom Croise-a,Brad Pit-a i Johnny Deep-a sa kojima bezmalo nismo ishli u srednju skolu.
Zhene ne misle tako..
Jel tako zhene? :wink:

Dziber (Katilj) Katunar
06.06.2008., 09:43
Imam jedan tekst, molim za revizije

Vo London grad,
Vo daljina
Samo na tebe
Jas mislam i mislam

Na Internet
Na Turcia
Samo na tebe
Ja mislam i mislam

Ot Sarajevo
Ot Beligrat
Toa poruka e uvek ista

Subotica
i Novi Sad
Mojata dusa go iska i iska

Maleni grad
Moj roden kraj
Mojto srce, moja zelba cista

REF
Na ovoj den, na ovoj sat
Sakam da da se vrnem vo Gostivar

Moj roden grad, vo oko sjaj
Baram da go gledam Gostivar

Uste eden pat, toa pat za kraj
Sakam da se vrnem vo Gostivar

Naravno, ko hoce, moze umesto Gostivar da peva Bitola, ili Pristina. Meni je Gostivar cool.

drlazic
06.06.2008., 10:48
Mislash, deka sum sexy... Bravo Dz (K) K... Ima malo lingvistichkih stranputica ali ima dusha i srce...

ZigZag
06.06.2008., 11:04
Mislash, deka sum sexy... Bravo Dz (K) K... Ima malo lingvistichkih stranputica ali ima dusha i srce...

I ja mislam amo sa krishkata od tostot i kafcheto se da se frljim na rabota ..

drlazic
06.06.2008., 11:29
Begaj, bre, da ne ti pobegnaf rabota, qafiri i ri.........

accordo
06.06.2008., 11:57

Naravno, ko hoce, moze umesto Gostivar da peva Bitola, ili Pristina. Meni je Gostivar cool.

Dobar tekst, u duhu Paschadi. Nisam siguran da ga treba pevati na makedonskom ( ama ne insistirame) . Ipak mislim da treba da ga prepevas na srpskohrvatskokatunarski a Gostivar ostaje obavezno. Ako ne ostane Gostivar ja izlazim iz benda.:orkestar: :arrow:
Pa vi vidite sta cete:rotf:.

drlazic
06.06.2008., 12:08
... So, paprika, ovde, nosite... Samo to pamtim...

prdim glasno
06.06.2008., 12:40

Vo London grad,
Vo daljina
Samo na tebe
Jas mislam i mislam

Na Internet
Na Turcia
Samo na tebe
Ja mislam i mislam

Ot Sarajevo
Ot Beligrat
Toa poruka e uvek ista

Subotica
i Novi Sad
Mojata dusa go iska i iska

Maleni grad
Moj roden kraj
Mojto srce, moja zelba cista

REF
Na ovoj den, na ovoj sat
Sakam da da se vrnem vo Gostivar

Moj roden grad, vo oko sjaj
Baram da go gledam Gostivar

Uste eden pat, toa pat za kraj
Sakam da se vrnem vo Gostivar

Chista desetka! Domet ravan stihovima za blues koje si mi poslao iz Kicheva 80 te:

Pushim Drinu Brez
i mashtam o zenama

Pushim Drinu Brez
i mashtam o zenama

Nesudjena Rock zvezda
Pozharchi po smenama.

drlazic
06.06.2008., 12:47
I ja mislam amo sa krishkata od tostot i kafcheto se da se frljim na rabota ..

ama imame ednash ispravka...
Nee se kazhuva kafcheto negoa kafence... Toa ne beeshe so zli nameri... sama da razjasnime...

drlazic
06.06.2008., 12:51
Veliki poz......... Jusufffffffffu Megafoniqu...

drlazic
06.06.2008., 13:05
Slika kod 4 stuba .. Neznam da li se seqate, pored tog stuba klinka na slici je uvek prodavala cveqe.
Tako sharmantan kutak tadashnjeg centra grada.

Pitanje za 5 poena - Koja je chuvena prodavnica bila odmah do te ulichne cveqare?
Naravno, legendarni JADRAN PERAST, prodavnica njabajatije garderobe na svetu !!!
Prodavnicu je drzhao neki stari Turski esnafljija sa zlatnim zubom i beretkom.
Srpski mu bio katastrofa.
Seqate li se njegovih pedantnih napisa u izlogu ispisanih debelim zelenim flomasterom?
Obratiete pazhnju na spelovanje.

M. KOŠULA (M. = muška)

Ž. HALINA (da li je mislio da ima i mushka haljina!?)

SPORTSKE GAĆICE (šorc)

MODERNE PANTOLONE (farmerke)

KOŽAN M. KAIŠ NAJNOVIJIH MODELA

Aaaaah koji mrak (((:)))). Sa suzom radosnicom u oku se uveke setim tih bisera.

Mala ispravka...
FIZICKE GACICE - SORC
M.KRAVA - MUSHKA KRAVATA
M KOS KR RUK - MUSHKA KOSHULJA KRATKIH RUKAVA
DJ BUDICA - DECIJA BUNDICA

Dziber (Katilj) Katunar
06.06.2008., 14:16
Ako ne ostane Gostivar ja izlazim iz benda

Za sada imam i ritam - tri udarca bas bubnjem + jedan bas bubnjem i dobosom -
dakle
TUP, TUP, TUP, TRAS,
TUP,TUP, TUP, TRAS

ZigZag
06.06.2008., 15:00
ama imame ednash ispravka...
Nee se kazhuva kafcheto negoa kafence... Toa ne beeshe so zli nameri... sama da razjasnime...

Blagodaram od srceto na ispravka - ama 'kafčeto' e primitivniot deminutif na 'kafa'

Prishtinska varijacija bi bila:
kafa
kafica
kafičica
kafičičica

ZigZag
06.06.2008., 15:12
Za sada imam i ritam - tri udarca bas bubnjem + jedan bas bubnjem i dobosom - dakle
TUP, TUP, TUP, TRAS,
TUP,TUP, TUP, TRAS

DrKatilju, tvoji prvi melodijski nacrti zvuče valjano, čak i skladno.
TUP TUP je djez.
Nisam siguran za treċi TUP - zvuči mi viṡak.
TRAS deo, uz malo rada, bi definitivno mogao biti potncijalni ubica refren.

prdim glasno
06.06.2008., 15:19
Da, Prdim kao da je montirajuci filmove prepune brkatih turaka potpuno izgubio osjecaj za estetiku.Verovatno mu Turci Haraclije placaju nadnicu po broju montiranih brkova, tako da kakvochu foruma gleda kroz kvantitet iskucanih a ne kroz kvalitet istih.
No, oprosticemo Prdimu i secati ga se iz mladjih dana kada je znao da napishe sledece stihove(Prepjev od Simona i Gurfankel-a)

Bilo je, bilo je , sigurno jebilo
Secam se njenog kosmatog dupeta na svome licu....

iliti onu:

Napolju se igra jedan malji deca, ne zna jos da krade, ne zna jos da lazhe.

Nadnicu koju dobijam za montiranje brkova verovatno je veca od tvoje trogodisnje plate, no najbolje bi bilo da se ja vratim "maloj deci" i "kosmatim dupetima".

zabrljivko
06.06.2008., 15:20
Nisam siguran za treċi TUP - zvuči mi visak.

Eto i basa:
Dum,Dum,Dum,Dum............Dum

drlazic
06.06.2008., 15:23
Blagodaram od srceto na ispravka - ama 'kafčeto' e pritivniot deminutif na 'kafa'

Prishtinska varijacija bi bila:
kafa
kafica
kafičica
kafičičica

Jas nesum siguren.... ushte
Ako mogash da vikash gazence mogash i kafence... po Klajnot, chuveniot zboritelj na jazikot na SFRJ...

zabrljivko
06.06.2008., 15:23
Nadnicu koju dobijam za montiranje brkova verovatno je veca od tvoje trogodisnje plate.. .

U zabludi si osvetnicki nastrojeni prijatelju, moja trogodisnja plata nije mala ni za mnogo bogatije zemlje od Turkije....
No nismo ovde da bi brojali prihode nego izkomponovali onu numeru.
Dakle korigujem bas:
Dum,Dum,Dum......Dum

drlazic
06.06.2008., 15:39
Ja snimio...

Drums TUP, TUP, TUP......TRAS
Bass Dum, Dum, Dum.....Dum

Ima malo aritmije... Ali nema te stvari koju vopi ( ... ulepshivach) ne moze da ispegla...

zabrljivko
06.06.2008., 15:44
Ja snimio...
TUP, TUP, TUP......TRAS
Dum, Dum, Dum.....Dum

U produkciji RTP-a je sve nekako ishlo do trenutka kada je trebalo izmiksati glasove.
Nije bio kupljen neki uredjaj(zaboravih mu ime) tako da je vokal uvek bio odlepljen od muzike.
Slicne efekte su kasnije tonci na zapadu skupo naplacivali za glasove duhova koji dolaze iz medjusvetova a da nisu presli na onu stranu...

ZigZag
06.06.2008., 15:54
Ja snimio...

TUP, TUP, TUP......TRAS
Dum, Dum, Dum.....Dum

Tako vas volim PRDJANI!
Konačno konkretna muzička kreativnost uz predan rad i crnu tekuċu tvar.

ahileas
06.06.2008., 16:03
Forum u rasulu.

Evo Zabrljivko i glasova iz Atine: 1.Rock wagram,2.Ne dolazi vani je tama,3Paschad,4Skobalji,5Vulva,6.Policijski cas,7.Kci starog ribara8.Zasto te nema,9Sedim ja,10.Domaca kratka11.Sevdija,12.Multi13.Plava haljina14.Bez saksofona,15.Ona ,la,la,la,la...itd.Zatvaraj.

zabrljivko
06.06.2008., 16:11
Evo Zabrljivko i glasova iz Atine: 1.Rock wagram,2.Ne dolazi vani je tama,3Paschad,4Skobalji,5Vulva,6.Policijski cas,7.Kci starog ribara8.Zasto te nema,9Sedim ja,10.Domaca kratka11.Sevdija,12.Multi13.Plava haljina14.Bez saksofona,15.Ona ,la,la,la,la...itd.Zatvaraj.

Prijatelju Ahileas,
Ne dolazi vani je tama i Skobalji su ista pesma, samo preradjeni tekst.
Ne mogu da verujem da si ti ovo glasao, a dobro znam da tu hvali jedna pesma koju si mnogo voleo....

drlazic
06.06.2008., 16:13
U produkciji RTP-a je sve nekako ishlo do trenutka kada je trebalo izmiksati glasove.
Nije bio kupljen neki uredjaj(zaboravih mu ime) tako da je vokal uvek bio odlepljen od muzike.
Slicne efekte su kasnije tonci na zapadu skupo naplacivali za glasove duhova koji dolaze iz medjusvetova a da nisu presli na onu stranu...

Da u pravu si, dragi prijatelju... vidim da si raspolozhen...
U pitanju je bio kompresor dinamike, expander, gate i limiter...
Sada to i nije neka mudrost, a tada se kod analognog snimanja nije mogla postichi uravnotezhenost glasova... Zato se chinilo da glasovi shtrche... OK, to smo preboleli... nemoj ni trenutka pomisliti da se ja zbog toga nisam nervirao... I meni je bilo u interesu da snimak ispadne dobar....

ZigZag
06.06.2008., 16:14
U produkciji RTP ... Nije bio kupljen neki uredjaj (zaboravih mu ime) tako da je vokal uvek bio odlepljen od muzike ...

Mislim da se uredjaj koji pominjesh odnosio na decibelsku kompresiju.
Nedostatak kompresora je bio delimichno odgovoran za 'odlepljene' vokale, mada je najveqi problem bio tupava akustika muzichke dvorane (u kojoj se pevalo i sviralo), originalno gradjene za revijske orkestre iz 60ih.

Da je RTP imao akustichki neutralan box, iliti 'booth' ze pevache i ostale instrumentaliste, muzichka historija tog glupog grada je mogla biti sasvim drugachija.

zabrljivko
06.06.2008., 16:31
Definitivna top lista 5 naj pesmi Paschadi(uz mogucnost greske pri brojanju glasova):

1.Rock wagram 87:klap:
2.Zashto te nema 64
3.Bozana 60
4.Hortenzija 59
5.Ne dolazi(Skobalji) 55

Mislim da je lista veoma realna, slede Paschad,Vulva,Multi........

drlazic
06.06.2008., 16:33
U pravu si ZigZag... Sala je projektovana za kamerne orkestre... A ti na bini, sve zvechi... Uzhas.. ali moralo je da se radi... Tu se sve i svashta snimalo... Bilo je tu i dobrih projekata... Poslao sam ti zadnji moj post da preslushash...

An isolation booth is a device used to prevent a person or people from seeing or hearing certain events...

ZigZag
06.06.2008., 16:57
Definitivna top lista 5 naj pesmi Paschadi (uz mogucnost greske pri brojanju glasova):.....

Juche konachno poskidah sve PRDIMove i ACCORDOVE linkove.
Preslushaqu Paschad pjsemice podrobnije vecheras te shodno prilozhiti glasove.

ZigZag
06.06.2008., 17:23
...projektovana za kamerne orkestre... A ti na bini, sve zvechi... Uzhas.. .

Hahahaha :rotf: seqam se kada sam se jednom bio pojavio na snimanje sa par 4 x 12 Marshall pojachala + moj stari HH i kako si popizdio kad sam bio se odshrafio na 11.

"OOO MANIJAK, vichesh na mene, pa ti nisi normalan!
Ne samo shto mi se VU zalepili u crveno, nego i sto pocheo da mi skache ... "

A ja te tupavo gledam i kazhem ceo zbunjen:
"Jel' ne valja a !?"

prdim glasno
06.06.2008., 17:26
U pravu si ZigZag... Sala je projektovana za kamerne orkestre... A ti na bini, sve zvechi... Uzhas.. ali moralo je da se radi... Tu se sve i svashta snimalo... Bilo je tu i dobrih projekata...

Nema li nacina da se ondasnji snimci "tvrdo" digitalno remasteruju - izfiltriraju malo po
frekventnom opsegu pa onda "prepumpaju" dinamikom?
Malo bi se promenila originalna "boja" zvuka, ali bolje ista nego nista.
Svi noviji masterinzi koje otvaram kao waveform su napicheni do vrha.
I danas je tesko napraviti dobar mastering a da ostanu svi detalji citljivi (mislim na sicusne "ukrase"
na koje mozda samo muzichari obrachaju pazhnju).
Evo sad bash slusham SUPERTRAMP - "Breakfast in America" - bozhe, kako su samo odradili
posao u ono analogno doba - pa to je da plachesh od muke i neznanja. Isto mislim i za Ferryjeve
albume iz kasnih osamdesetih - analogna produkcija, ali do jaja.

drlazic
06.06.2008., 18:09
ne postoji nachin, a da se ne ugrozi neki od vitalnih parametara... Mozhda IZotope Ozone VST DX AS RTAS HTDM v3.14 ima Master Mix
mod koji mozhe neshto da uradi ali su rezultati vrlo napumpani i to smrdi... Mora se biti strashno oprezan...

drlazic
06.06.2008., 18:13
Hahahaha :rotf: seqam se kada sam se jednom bio pojavio na snimanje sa par 4 x 12 Marshall pojachala + moj stari HH i kako si popizdio kad sam bio se odshrafio na 11.

"OOO MANIJAK, vichesh na mene, pa ti nisi normalan!
Ne samo shto mi se VU zalepili u crveno, nego i sto pocheo da mi skache ... "

A ja te tupavo gledam i kazhem ceo zbunjen:
"Jel' ne valja a !?"

Da su makar bili YU nego pikovi izasli iznad hastala... 20cm, a svi naprzheni... Sada je lako... BOSE GT10 i udri...

zabrljivko
06.06.2008., 18:30
.... Isto mislim i za Ferryjeve albume iz kasnih osamdesetih - analogna produkcija, ali do jaja.

Gledao sam Ferry-ja dva puta protekle dve godine, jednom sa ROXY.
Visoki umetnicki performans, prepun emocija.
Sala puna mladih zhena na stiklama.
To definitivno nije rock muzika, to je nesto drugo.....

prdim glasno
06.06.2008., 18:41
Gledao sam Ferry-ja dva puta protekle dve godine, jednom sa ROXY.
Visoki umetnicki performans, prepun emocija.
Sala puna mladih zhena na stiklama.
To definitivno nije rock muzika, to je nesto drugo.....

Ja ga gledao ovde 2001 ve i 2005te. Chicha je visok i elegantan, ima neverovatne pichone
(gudache i harfa) u pratechoj ekipi, a glas isti kao i uvek. Sve zhene od 17- 50 gledaju sa lebdechim osmehom na licu. Naravno, to je daleko od rocka - retro stvari su za swing sale
ali brate ultra shlif mu ne popusta ni za dlaku.
To se zove glamour i snovi.

drlazic
06.06.2008., 18:45
Evo sad bash slusham SUPERTRAMP - "Breakfast in America" - bozhe, kako su samo odradili
posao u ono analogno doba - pa to je da plachesh od muke i neznanja. Isto mislim i za Ferryjeve
albume iz kasnih osamdesetih - analogna produkcija, ali do jaja.

Najvechi fazon je to sto se sada sve zna o tehnologiji snimanja, ali mi prichamo o vremenu u kome je bilo teshko naci i tehniku i izvodjache... Sada vishe nije tajna da se sve zavrshava Delay-om i psihoakustikom (... to kod slike nemash...)a da vechi deo posla rade mashine... Ja sam u poslednje vreme dosta postprodukcija uradio na compu... I dalo je neke rezultate koji su u svetu norma... Koliko para toliko muzike... Naveo sam ti plugin koji morash da probash... za PC ili MAC svejedno, ja imam oba... isto radi... Uzmesh preset i onda polako doradjujesh... Kad dobijemo *.wav od Pash... ja chu to da uradim... Ako imash neki njihov *.wav shalji mi att...

prdim glasno
06.06.2008., 18:55
Za sada imam i ritam - tri udarca bas bubnjem + jedan bas bubnjem i dobosom -
dakle
TUP, TUP, TUP, TRAS,
TUP,TUP, TUP, TRAS

Sudechi po tekstu, takt nije 4/4, dakle verovatno si mislio na 3/4:

TUP (preskok) TUP-TUP-TRAS

otprilike kao u "In the Sumertime" od Mungo Jerry-a. Neka se pesma zove "Gostivar" - ako nije problem. Mozhe i "Zhal za G" ,
"Ot prokleta dalina", "Gostivar Monamur" i sl.

drlazic
06.06.2008., 19:19
... Voleo bih vishe od svega da se chujem sa SEVAND-om... imamo puno toga da isprichamo jedno drugom... Videli smo se poslednji put... 2002. god negde oko Prishtine... i bilo mi je drago... Zna adete...

Za tebe prdim glasno, molim te da mi zhelja mine, pojedi za mene jedan lahmaxhun ili Imam bajaldi... Arslan gibi...

prdim glasno
06.06.2008., 19:26
Odo odma na dva lahmadjuna u koje umotavam virshle (sta kazhes na patent)?

drlazic
06.06.2008., 19:27
Ma knaqi loqka e zemres...

ZigZag
06.06.2008., 20:02
Ma knaq loqka e zemres...

Kuuuku,sad ste mi majku **bali.
PRDIM aman i za mene DVA LAHMADJUNA DA POJEDESH!

DrLazice! Za tebe imam 4 rechi:
QEBAPTORJA TE HAKI KOSOVA!
More buddalo jeddna!!!
Najruzhnija prchvarnica svih vremena. Hakija josh ruzhniji.
nikada prani zubi, ultra-kratki izglodani, dupla usna, kretenski kez ...
Glup ali dobar.
Ali zato njegova skara je bila ZAKONSKA!.

Lazo, seqash li se zh'iti sve najmilije?
Mikanoglu ga uvek sa setom u dushi pominje.

zabrljivko
06.06.2008., 20:59

Podseti me lokacije, imam ukus Hakijevih cufti(danas vishe niko ne zna sta su to cufte shiptarke) u ustima, ali izbledela mi lokacija.
Secam se!!!!!
Gradic Pejton, kada se spustis kroz dvorishte skole Djevded Doda??????
Dalje probija secanje:Tanjiri sumnjive cistoce sa cuftama naredjanim unaokolo i ljutom papricicom .
Paschad je cesto znala da pije pivo kod Hakija pre odlaska u Klub Umetnika , jer je bilo jeftinije...
Tu su vodjene mnoge muzicke polemike pod budnim okom Hakijevim, koji nije dozvoljavao da se rasprava otrgne kontroli.
Nikada nije imao vishe od dvoje gostiju ali on za to nije mario, pedanto je okretao cufte da ne zagore na skari poslednji put ociscenoj u fabrici u kojoj je proizvedena.
Mislim da je i DBF gajio neku vrstu posebnog prijateljstva sa Hakijem, cesto ga je spominjao.
Molim da se svi ucesnici ovog foruma veceras makar na kratko podsete prijatelja Hakija i svako napise po neko secanje na mnogobrojne sumrake provedene u dimu njegove skare......

drlazic
06.06.2008., 22:29
Kuuuku,sad ste mi majku **bali.
PRDIM aman i za mene DVA LAHMADJUNA DA POJEDESH!

DrLazice! Za tebe imam 4 rechi:
More buddalo jeddna!!!
Najruzhnija prchvarnica svih vremena. Hakija josh ruzhniji.
nikada prani zubi, ultra-kratki izglodani, dupla usna, kretenski kez ...
Glup ali dobar.
Ali zato njegova skara je bila ZAKONSKA!.

Lazo, seqash li se zh'iti sve najmilije?
Mikanoglu ga uvek sa setom u dushi pominje.

...sa setom se prisetih svih onih qufti... i slina krenu...
Taj ukus mi je stalno u ustima... To se ne zaboravlja...
Zaboraviti to je isto shto i zaboraviti Prishtinu, i Vas sve, a to ne mogu, nikako...
Bila je u Bgdu jedna kafahana, named STARI MOST, gazde pecanci, pravili suxhuk, onako poprilichno smrdljiv, ali to nije bio taj shmek... Alji, mozhda on je psiopata... Shhto reche jedan nash prijatelj... Iza pozorishta u rruga Velushiti i nalte, mishtore da poludish...
Pod hitno ustanoviti medjunarodni dan suxhuka...Avaj to bi mogao biti i mjesec, ili desetljeche...

drlazic
06.06.2008., 22:40
Kako sam Vas nashao, a...???????
Nema mjesta gdje nisam jeo qufte... qevape ne, ali qufte...
Tema za vecheras je olichna... Haki Kosova...
Na krivini dijagonalno od kaficha Djani...

prdim glasno
06.06.2008., 22:42
Ja se secham i one chuftare kod tri sheshira - prve u nizu, kao i kafane "Kajami" - mislim da ju je drzhao Kasumov i Lulijev otac.
Tamo se skupljala Pristinska politichka vrhushka 80 tih da se zalije mezetom posle napornih sat i po u Skupstini.
Veli Deva (unutrasnji poslovi) i Mahmut Bakali (predsednik CK Kosova) imali su "otvoreni rachun", tj rachun im nije donoshen.

drlazic
06.06.2008., 22:46
A Partizan, na samom ulazu u pijacu, po Jagnje, prema TV Prishtina... pa kamena qebaptore preko puta Izvrshnog veca...

prdim glasno
06.06.2008., 22:56
A Partizan, na samom ulazu u pijacu, po Jagnje, prema TV Prishtina... pa kamena qebaptore preko puta Izvrshnog veca...

U, tu sam jeo na bonove! Nekada su postojali bonovi za hranu, vrlo konvertibilni!

Dziber (Katilj) Katunar
06.06.2008., 23:54

Ima cufte u KM, prve tri godine sam se gusio u njima, a posle sam presao na suxhuk. Hodza, koji je drzao SKALINADU sada radi kod bolnice, ali ne moze da pridje glavnim Mitrovcanima, pre svega BEKTESEVICU (ic na kraju dodato pre koju godinu), koji ima ispostave u Zvecanu i Mitrovici. Zvecanska filijala je neprevazidjljiva, preporucam.

Cesto donosim cufte u BG pa ih bacim u mikrotalasnu, tako da izgube veoma malo od prvobitnog smeka. Ako bas zelis, mozemo se dogovoriti oko cene, uvecane za troskove transporta i PDV, koji u KM ne postoji a u Srbiji se placa.

Zig, placi i ridaj, ili osnuj Prvu Londonsku Cuftaru Ltd.

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 00:01
.

GOSTIVAR, definitivno. Imam obaveze so kerkata, tako da nisam online non stop, no nikad nije kasno da se odgovori.

Poslusaj pocetak Clash, London calling. To je ravnomerni 4/4 gde bas radi TUP, TUP, TUP,TUP, ali dobos udara samo 4. put. Tekst ide po ritmu
TARARA-RA
TARARA-RA
TA TARI TARIRA
TA-RA-RA-RA

Rekoh li da Pascad moze bez instrumenata, prostora i opreme za snimanje ?

Jos nesto. Secam se bonova. I ja se ogrebah, ali samo 2 puta.

zabrljivko
07.06.2008., 00:09
Ima cufte u KM...

Sve pravi znalci, svi govore o cuftama a niko o cevapima.
Prvi put sam shvatio da nesto u PR nije kako treba kada su cevapi poceli zamenjivati cufte.Ovo nece na dobro izaci, rekoh sebi.
Nikada se tacno nije saznalo od cega se oporo-ljut,ko osuseno ***** suv, crvenkasti specijalitet pravi.Neki su govorili od konjsko pseceg mesa, neki samo od pseceg.
Mene nije interesovalo, tamanio sam ih i gle cuda, nikada se nisam otrovao.
Od hamburgera na ulici kasnije u moderno doba vise puta jesam.

Moja top lista naj Pristevacke poslastice su:

1.Cufte Haki Kosova + ljuta papricica.Ja sam ih zvao cufte shiptarushe, i to tretirao kao brend
2.Pucke-loptice u sherbetu u dvoristu osnovne skole Hasam Prishtina , kod GORANCA koje je pre nego li je otvorio kiosk radio sa korpom.
3.Kadaif u sutlijashu u poslasticari Prolece, kada te znacajno pogleda u oci i kao komsiji dolije jos jednu kasiku serbeta preko kadaifa prebacenog preko zelatinske mase stirka i mleka u prahu zvanoj sutlijash
4.Banjalucki Cevapi u cevabdzinici sa kaubojskim stolicama i ogledalima, godinama u BG ne nadjoh bolje iako ima izvikanih izbeglica koji su iste drzali u Bosni i bili imena.
5.BOZA u poslasticari preko puta Gimnazije Ivo Lola ....
6.Crveni klaker ispred bioskopa Omladina,ladan da to prsne oko.Najbolje je ishao posle infekcije usana navucene slanim semenkama istog prodavca

ZigZag
07.06.2008., 00:14
...sa setom se prisetih svih onih qufti... i slina krenu...
Taj ukus mi je stalno u ustima... To se ne zaboravlja... Pod hitno ustanoviti medjunarodni dan suxhuka...

Izvinite PRDJANI shto me ne beshe da doprinesem diskusiji.
Svratio mi jedan komshija sa skunk joint.
Potegoh tri dima, iskashljh dushu i padoh na kolena na ochi nisam mogao da vidim jedno dva sata.

Bilo je quftara i quftara. Dobrih. Ali Hakija je bio najzakonskiji od svih.
Manchester United za suxhuk i qufte!
Malo do njega su bili Banjaluchki qevapi u somunu.
Dobri, shema neshto stilski, novokomponovani, ali shture porcije i uvek gladan izadjesh.
Hakijinu prchvaru je prvi provalio Laza, koji je to posle shirokogrudo preneo ostalima.

Mikanoglu me tamo prvi put odveo. Gledam ja oko sebe, onaj bedni dekor, bele plochice, popucale, ali relativno chiste, kao i stolice i stolovi mushemom prekriveni.
Bele salvete na trougao vise sa stalazhe od staklenog shanka.
Na njima chinijice sa crvenu alevu papriku grubo izmlevena, kiseli krastavci, feferonke, turshije svih moguqih vrsti i obvezatni kajmak i sjenichki sir.

Vidi Mikanoglu da se neshto mrshtim, ali bodri me:
Ajtti, kazhe, ima da vidish, Laza ljuto preporuchuje ovo mesto ...

I shta bi na kraju?
Dodjoh, jedoh i proplakah.
Veni vidi vici brujalo mi je u glavi ali i na, od ljezeta, onesveshqenim nepcima.

Ostalo je istorija.

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 00:20
:

1.Cufte Haki Kosova + ljuta papricica
2.Pucke-loptice u sherbetu u dvoristu osnovne skole Hasam Prishtina , kod GORANCA koje je pre nego li je otvorio kiosk radio sa korpom.
3.Kadaif u sutlijashu u poslasticari Prolece, kada te znacajno pogleda u oci i kao komsiji dolije jos jednu kasiku serbeta preko kadaifa prebacenog preko zelatinske mase stirka i mleka u prahu zvanoj sutlijash
4.Sarajevski Cevapi u cevabdzinici SARAJEVA, godinama u BG ne nadjoh bolje iako ima izvikanih izbeglica koji su iste drzali u Sarajevu i bili imena.
6.Crveni klaker ispred bioskopa Omladina,ladan da to prsne oko.Najbolje je ishao posle infekcije usana navucene slanim semenkama istog prodavca

A bombice u quftari ispod stare Poste prema JNA ?

ZigZag
07.06.2008., 00:28
Ima cufte u KM, prve tri godine sam se gusio u njima, a posle sam presao na suxhuk ... Zig, placi i ridaj, ili osnuj Prvu Londonsku Cuftaru Ltd.

Samo jedan chovek ima na svetu koji bi imao potrebno poshtovanje za kult suxhuka a i kulinarsko umijeqe da sprovede u delo tvoju ideju.
Istom qu odmah da javim za ovu inicijativu.
Ako ne gleda fudbal odgovoriqe na poziv.

Medjunarodni dan Suxhuka?
Predlazhem da to bude 7mi Juli. Lako se pamti.

zabrljivko
07.06.2008., 00:28
A bombice u quftari ispod stare Poste prema JNA ?

Eto vidish kako si se setio, cudima nikada kraja
Zato ne treba zatvarati ovaj forum o Paschadima.

Burek kod Djafce Safeta preko puta Rrilindije od koga su se dobijali grcevi u stomaku.
Vise puta sam u 5 ujutru, poveden nesanicom ishao kod njega na burek.
Kada sam ga jednom pitao zashto ne napravi bolji burek kao u Beogradu, on mi rece:
Moj zabrljivi prijatelju, ovako suv i prazan sa zhilavim korama koji te lupi u stomak kao kamen mozhes pojesti samo jedan, shto odgovara plateznoj moci ovdasnjeg stanovnistva..
Velika je bila goranska pamet...
Lepa je bila Sevdija

zabrljivko
07.06.2008., 00:39
Predlazhem da to bude 7mi Juli. Lako se pamti.

Prijtelju ZIG

Kada smo vec kod datuma, na jedan davni 29 novembar, najlepsi praznik na svetu,
odosmo ti nas dvojica na caj iza poshte.Znas onu cajdzinicu iza poshte sa nesrazmerno velikim dvorishtem, mislim da je tu nekada bila neka tombola.
29 novembar je bio najlepsi praznik, daleko bolji od nove godine i prvog maja.
Nova godina je bila previse zahtevna i obicno pokrivena booze-om i ljubavnim neuspesima a prvi maj previshe blizu kraja skolske godine kada je trebalo popravljati ocene.
Elem, ubismo ti me po desetak odvratnogorkoslatkih tekucina u cajdzinici u kojoj se dim mogao seci nozem, pricasmo dugo o muzici i zenama.
Kuci sam otishao sa krugovima znoja ispod pazuha i ocima kao petobanke.....
Vidim da si u nedostatku chaja presao na lakshe relaksitive???

drina bez filtera
07.06.2008., 00:55
Jedna od najposećenijih je bila Skalinada preko puta Aktaša.A tek čuveni "Lezet" preko puta izvršnog veća.I na kraju, Dule ćuftar kod Aca Marović škole.

zabrljivko
07.06.2008., 01:02
Jedna od najposećenijih je bila Skalinada preko puta Aktaša.A tek čuveni "Lezet" preko puta izvršnog veća.I na kraju, Dule ćuftar kod Aca Marović škole.

Lezet mi je bio na vrhu jezika ali me bilo sramota sa pitam....

drina bez filtera
07.06.2008., 01:03
Haki Kosova nas je uvek dočekivao sa setom u očima i tako nas i ispraćao.Tačno je da nikad nije imao više od dvoje gostiju i to kad je radio sa ženom, neki put sa nekim od svoje dečice.Enterijer je bio sumnjivog kvaliteta u skladu sa gostima.Malo niže je bila kafana (mislim da se zvala Pastrmka), pa se neki put kombinovao izlazak između ova dva ugostiteljska objekta.

drina bez filtera
07.06.2008., 01:09
Mislim da ni najnovija DNK analiza nije u stanju da utvrdi kakav je sastav tadašnjih ćufti bio.Bile su jeftine, jako začinjene, a potpuno bezopasne za konzumiranje.Postoji onaj vic o gorancu koji na samrti prenosi tajnu svojoj deci kako se prave ćufte pa kaže:"Deco, ćufte mogu i od meso da se prave..."

zabrljivko
07.06.2008., 01:10
Haki Kosova nas je uvek dočekivao sa setom u očima i tako nas i ispraćao.Tačno je da nikad nije imao više od dvoje gostiju i to kad je radio sa ženom, neki put sa nekim od svoje dečice.

Cesto se ukljucivao u nashe razgovore a sve ih je pazljivo slushao.Mislim da je znao za sve moje nesretne ljubavi koje sam oplakivao uz cufte i pivo.
Nego secas li se kada je Paschad svirala vec pomenuti maskenbal u Bozuru.
Zaradio se neki novac te je drustvo otishlo na zeljeznicku stanicu pilo, jelo kuvana jaja i gadjalo se sudzukom.

Kuvana Jaja iz bifea na zheleznickoj stanici, u sred leta farbana jos od uskrsa....:super:

drina bez filtera
07.06.2008., 01:19
Kafana se stručno zvala "Restoran društvene ishrane" gde smo često obitavali jer u sitne sate nije baš bilo puno mesta gde si mogao na miru da dočekaš zoru.Ni ovo nije bilo to mesto.Zbog čestih tuča ja i Joka smo više puta premeštali nameštaj u sigurne prostorije iza šanka te nastavljali da gledamo tuče koje su ličile na one iz filma "Dobar, loš, zao" i sl. Obavezno se naručivala riba (u konzevi), kuvana jaja, od uskrsa ili ranije.Ova koja su bila od ranije nije trebalo kuvati. I uz to je išla i Vegeta.Kad tu masu sjediniš bilo je neophodno sačekati par trenutaka,oko 20 minuta, da bi se postigao željeni efekat. Na kraju poslužiti hladno... i prijatno!

drina bez filtera
07.06.2008., 01:23
Kafana koja se nalazila pored ove bila čuvena kafana "Kod Vuksana".Tako su je svi u Prištini zvali i skoro da niko nije znao pravi naziv. Jednom smo dobili turu pića jer smo znali pravi naziv "Balkan".

zabrljivko
07.06.2008., 01:23
Kafana se stručno zvala "Restoran društvene ishrane" !
Secam se kako su jednom Ziggy i Joka pred cik zore, stihoklepali neku poeziju u spomenutom restoranu uz kuvana jaja.Mladost poeziju nadje svuda...

ZigZag
07.06.2008., 01:40
Haki Kosova nas je uvek dočekivao sa setom u očima i tako nas i ispraćao ...

Aha, Drino tebe sam te chekao!
Ti si oduvek bio veliki maraklija i ljubitelj milih nam ugostoteljskih establishmenta, kao i kredibilni komentator klope, kao i enterijera.

Zhare, objekte koji su tochili 'odvratnogorkoslatke' zift crne tekucine smo dosta chesto poseqivali. Ne shto smo ih neshto voleli veq shto je bilo super jeftino.
Kao bogom dano za besposlichare sa ultra niskim budzetom poput nas.
Prebrojali bismo pare i kada bismo ustanovili da nemamo dovoljno za po pivo kod Gjanija onda qaj bi bio taj.
Pushio se uglavnom 57, York i Opatija (Lord mi je uvek bio odvratan).

prdim glasno
07.06.2008., 02:02
1.Cufte Haki Kosova + ljuta papricica.Ja sam ih zvao cufte shiptarushe, i to tretirao kao brend
4.Banjalucki Cevapi u cevabdzinici sa kaubojskim stolicama i ogledalima, godinama u BG ne nadjoh bolje iako ima izvikanih izbeglica koji su iste drzali u Bosni i bili imena.

Sve do u dlaku tachno. Onaj stirak je ustvari PELTE sa malo mleka u prahu,
a Goranac kod Aca Marovic skole, iliti GORCHE, imao je i "ribice"" i "pevce" -
secher u boji, kao , "jagodice" - crvene i crne. Taj lik je ostao u kolektivnoj svesti
Pristinskim generacijama rodjenim 61-70..
Pitam se kako se zvao.

Jedan dodatak.
u "Prolechu" - ako mislish na onu poslasticarnicu do stare robne kuce, bio je - ne kadaif, nego
GRCHKE BAKLAVE preko sutlijasha, i josh neshto:!!! KACHAMAK!!!--
U VELIKOJ CASHI _ TEGLI ZA BOZU_OD POLA LITRA_ SLADOLED SA SHAMPITAMA!!!

ZigZag
07.06.2008., 03:51
Jel mozhe da se vratimo malo na muziku?
Dosta o mezetlucima, ionako malo mi treba da pochnem da se tovim, samo mi josh ovi muhabeti fale.

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 09:00
Velika je bila goranska pamet...
Lepa je bila Sevdija

Ostra je dijeta kojoj se podvrgavam. Mozda bih tu i tamo i mogao da pojedem koju golu cuftu , bez pitarke?? Kako izdrzati ??
Zato mi price o cuftama i suxhuku izazivaju grc slican onom opisanom pri pomenu Djafcetovog bureka.

Nesto me drugo interesuje. Zasto goranci nikad nisu prosirivali firmu i aktivnosti. I kada zaradjuju milijarde, nabiju se u onu prcvarnicu i grade (u najboljem slucaju) kucu u Brodu. Nikad ne otvaraju 2. i 3. radnju ili ispostave u drugim gradovima. U protivnom, do sada su mogli osvojiti Europu. Zig, hitno uradi nesto.

accordo
07.06.2008., 09:22
Ima cufte u KM, prve tri godine sam se gusio u njima, . Zvecanska filijala je neprevazidjljiva, preporucam.

Cesto donosim cufte u BG .

Samo citam ovo o cuftama, i reci nema da se javim, samo slinim i placem. Soul, mnogo si mi pao u ocima. Sto ne donese jednom cufte na ovu stranu da ih zajedno podgrevamo. A tu nedaleko od mene u radnjici dobijaju svakodnevno pa par puta vruce pitarke. Ja ih onako tuzan cesto jedem prazne a cufte zamisljam. I da znas da mi ponekad uspe da dozovem ukus, samo sto moram da proguravam vodom suhu pitarku da se ne zagusim u naletima secanja.

A secam se vrlo dobro kako smo jeli cufte kad smo isli u osnovnu skolu. Ja sam bio u skoli Vladimir Nazor i tamo pri vrhu ulice bila je jedna fantasticna cuftara, da me ubijes ako se secam kako se zove. Za veliki odmor trosili smo sve pare na cufte. A kad skola zavrsi, vracajuci se kuci nismo mogili da odolimo gledajuci kako rostilj majstor nabacuje gomiletine, citavo brdo cufti u cosak rostilja. No, zbog nedostatka para morali smo znacajno da svedemo porciju. Pa bi uzimali pola pitarke i jednu cuftu, dobro zacinili solju i tucanom paprikom, pa kruzili oko nje i gusili se u lebu sve dok ne dodjemo do slasnog poslednjeg zalogaja. Vrlo cesto mi je vise prijalo kad sam tako jeo nego kad mi je pitarka bila puna cufti.

zabrljivko
07.06.2008., 10:19
Sto ne donese jednom cufte na ovu stranu da ih zajedno podgrevamo. A tu nedaleko od mene u radnjici dobijaju svakodnevno pa par puta vruce pitarke.... .
Ideja se podrzava, naredni put u KM neka kupi tridesetak komada sa tucanom paprikom u pitarci pa da ih drmnemo zajedno.Za one koje ne mogu da prisustvuju orgiji stavicemo slike na forum..

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 11:13
Ideja se podrzava, naredni put u KM neka kupi tridesetak komada sa tucanom paprikom u pitarci pa da ih drmnemo zajedno.Za one koje ne mogu da prisustvuju orgiji stavicemo slike na forum..

Ne rekosmo nista o troskovima transporta KM-BG i PDV-u, kao i rizika za prevoz mesa preko granice i dusevni bol koji taj rizik nanosi prenosiocu ?

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 11:16

MORAS DA ME PODSETIS U SLEDECU SREDU UVECE ILI CETVRTAK UJUTRU DA KUPIM CUFTE I PITARKU I STAVIM U GEPEK.

drlazic
07.06.2008., 11:39
Dragi prijatelji...
...rechi su jadne da iskazhu moju bol i zhal zbog nemanja realnih uslova da se degustiraju ovogodishnja ostvarenja chuvenih Prishtevachkih kebab majstora... od kojih mnogi i nisu vishe sa nama............ Slava im...........
No, iskreno se nadam da je tajna receptura, drzhana u glavi, (...kasnije su krenuli part.. filmovi, i industrijska shpijunazha..) opet aktivirana........ Imam vrlo jaku vezu u Prishtini, ( ...umeshan sam vrh UN, OSCE, WFP...kao i legalne i paralelne institucije vlasti...) koju chu netom iskoristiti, za nabavljanje odredjene kolichine suxhuka i qufti, (...za potrebe rituala, u chast dana suxhuka...)...
O detaljima obreda bichete obaveshteni preko ovog foruma i sredstava javnog informisanja... Ovi koji se ustruchavaju, nemushto navodechi zdravstvene razloge, ne shvataju isceliteljsku moch suxhuka i qufti... Sto rakao nash drug Shile -"Ovo slino lechi...", kraj citata...
Da skratim, bozhansko jelo, ambrozija, bez dvojbe SUXHUK, u svim oblicima, mozhe i na tiganju, mada se to u nekim krajevima tretira kao svetogrdje... U zemljama trecheg sveta chak prete odsecanjem ruke koja ne smrdi na suxhuk........ Moj brat kazhe da su moral da prodaju auto, u gepeku se donelo 10 kg u plastichnom xhaku iz Prishtine, sve se zhivo usmrdelo... Ja sam hteo da spavam u kolima..
O pichu se vode zhuchne rasprave...

Posebno bi se osvrnuo na jedan fenomen, koji pretenduje na listu svetskih misterija...
Da lije neko od Vas, ikada u zhivotu, video zrno pirincha u sutlijashu????????? Normalno, ne....... E, u tome je bila tajna proizvodnje ove magichne poslastice, chiji sastav je tajna mnogim saremenim alhemicharina...
Koristechi veze, pre svega, a i dugogodishnje prijateljstvo sa Brkom, Djurom i Lepim, ( prva lokacija izmedju Ivo Lola i Tehnichke, a posle Iza Pozorishta prema Slo... Sportu0... saznao sam delich tajne...
Naime, Zrno pirincha vezano koncem vrti se iznad meshavine vode i mleka... Meshavina ponukana poslasticom se propinje da dostigne vishu instancu u razvoju (... Evolucija, ...Miki Vasich, 1990....) i to postizhe pretvarajuchi se u masu named sutlijash...
Zrnce, s' koncem naravno, se odlazhe na sigurno, suvo i hladno mesto, do sledecheg obreda transformacije...
Nije dragi prijatelji bilo bitno shta je unutra, kadaif, tulumba, baklava... bitno da je unutra
Br.1 i Homer na splavu........ Normalno Homer vesla.......... U trenutku podizhe glavu i oslushkuje............... -"Kopno je blizu",............. Muk........... Br. 1 kazhe.......-"Slijepac je izumio radar".................

Elem, prdim glasno je na source pa mu je lako... Tako je PELTE ili PELAT od shtirka i mleka sa suvim grozhdjem i orasima, jede se sa taan alvom ( Taan familija Susama) u proizvoljnom odnosu... A niko ne pomenu cheten alvu, belu, o koju se mnogi zubi polomishe...
Dozvolite mi jednu ispravku... nije klaker nego kraker, moj deda imao u Prishtini "Fabriku Sode i Krakera", named zbog mashne Krack & Krack...

zabrljivko
07.06.2008., 11:52
Naime, Zrno pirincha vezano koncem vrti se iznad meshavine vode i mleka......

Chudo kako covek i mushkarac svaki dan sazna nesto novo i poucno.
Jos samo mi reci da se leblebija ne dobija tako sto se kuglica testa rucno obradjuje
izmedju palca i kaziprsta a onda pece u rerni....

drlazic
07.06.2008., 11:55
Da, bez sumnje, a zarez se pravi malim noktom, koji se u tu svrhu i gaji...

zabrljivko
07.06.2008., 11:55
MORAS DA ME PODSETIS U SLEDECU SREDU UVECE ILI CETVRTAK UJUTRU DA KUPIM CUFTE I PITARKU I STAVIM U GEPEK.
Obavezno u cetvrtak izjutra, pa da jedemo jos tople.....
P.S. trenutno pravim duvacku sekciju za Gostivar
Ide Tu........TUTU

prdim glasno
07.06.2008., 12:21

Kakve su to malodusnosti: "Donesi jedno 30 komada..."
Pa ako vas je troje, a ide se preko belog sveta, bez 60-100 komada se ne dolazi.

ZigZag
07.06.2008., 12:47
Obavezno u cetvrtak izjutra, pa da jedemo jos tople.....
P.S. trenutno pravim duvacku sekciju za Gostivar
Ide Tu........TUTU

CHOVECHE, TVOJOJ MUZICHKOJ GENIJALNOSTI NIKAD KRAJA!

zabrljivko
07.06.2008., 13:18
Kakve su to malodusnosti: "Donesi jedno 30 komada..."

Prdimu, dugo vec nisi jeo cufte vidi se.

Postoje dva bazicna nacina jedenja cufti:
1.Kupi se pet u pola,bez paprike i picha, a zatim negde na trecem komadu merka da li da se naruce jos dva komada nebi li stigli topli do kraja petog.
Ovo je takozvani nacin ala Saja.

2.Naruci se deset sa paprikom i cela pitarka, pivo ili koka kola pa se zaorgija.
Pola pitarke se baci, a najmanje jedna cufta padne sa hastala na zemlju, a pivo se ne popije do kraja....
Takozvani al Sale nacin.

Svi ostali metodi variraju izmedju ova dva.

Repete preko 10 komada, e toliko rasipnistvo nikada nisam video....

accordo
07.06.2008., 14:15
Prdimu, dugo vec nisi jeo cufte vidi se.

Postoje dva nacina bazichna jedenja cufti:
1.Kupi se pet u pola,bez paprike i picha, a zatim negde na trecem komadu merka da li da se naruce jos dva komada nebi li stigli topli do kraja petog.
Ovo je takozvani nacin ala Saja.

2.Naruci se deset sa paprikom i cela pitarka, pivo ili koka kola pa se zaorgija.
Pola pitarke se baci, a najmanje jedna cufta padne sa hastala na zemlju, a pivo se ne popije do kraja....
Takozvani al Sale nacin.

Postoji i treci nacin. Kupis sedam u cetvrt , kako bi se bas sladio ali ti dve odmah ispadnu i odskakucu. To je meni bio veliki merak, ali sam brzo odustao od toga jer je cufte tesko bilo zadrzati u cetvrt lepinje.

drlazic
07.06.2008., 14:19
...sve ispod 10 u pola pitaljke, sa paprikom, se jednostavno ne vazhi... To su varijacije za amatere, a mi to gospodo nismo... 5 u qerek je malo za dozhivljaj...
A o tome da neko jede qufte sa tanjira nechu ni da pricham...Anatema...

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 14:45
shvataju isceliteljsku moch suxhuka i qufti... Sto rakao nash drug Shile -"Ovo slino lechi...", ...

Kolega, evo jos jednog glasa u prilog Shiletovog misljenja, iz najvise zdravstvene instance !

drina bez filtera
07.06.2008., 16:03
Poslastičarnica koju je držao Brka se zvala "Tehničar" i nalazila se u epicentru, između gimanzije, tehničke škole i preko puta još čuvenije kafane "Lovac".Poznata po jedinstvenom specijalitetu, sirotinjkama, koje su se pravile od neke smese preprženog brašna i šećera, romboidnog oblika i ekstra cene( 0.50 din.). Inače poslastičarnica je bila poznata i po tome što je tu trebalo da se odigra takmičenje u jedenju tulumbi, tj. celog pleha( Žare će se setiti), ali se odustalo zbog podle namere već navedenog učesnika, da iste poprska limunovim sokom, što je bilo apsolutno zabranjeno. VERBOTEN!

zabrljivko
07.06.2008., 17:00
poslastičarnica je bila poznata i po tome što je tu trebalo da se odigra takmičenje u jedenju tulumbi, tj. celog pleha( Žare će se setiti), ali se odustalo zbog podle namere već navedenog učesnika, da iste poprska limunovim sokom, što je bilo apsolutno zabranjeno. VERBOTEN!

Plan je bio jos podmukliji.
Brka je trebalo biti izjutra obavesten da napravi pleh veoma malo zasladjenih tulumbi, pa onda takve da se poprskaju limunovim sokom....

Dziber (Katilj) Katunar
07.06.2008., 17:36
Plan je bio jos podmukliji.
Brka je trebalo biti izjutra obavesten da napravi pleh veoma malo zasladjenih tulumbi, pa onda takve da se poprskaju limunovim sokom....

Sto drugo nego parafrazirati F.Herberta (Dune): Podmuklosti iza podmuklosti, iza podmuklosti....

drlazic
07.06.2008., 18:50
Sto drugo nego parafrazirati F.Herberta (Dune): Podmuklosti iza podmuklosti, iza podmuklosti....

...Bez rechi sam... Mislio sam da su etika i moral okosnica grupe PASH.... ali sada....
Ovo chuti i ostati pribran vrlo je teshko...
Ali, kao shto Shile reche... -"Slino, vreme lechi sve...", ili je to bilo u nekom drugom filmu...

prdim glasno
07.06.2008., 18:53
Gospodo, Sajina varijanta sa 3 nezabiberene (da biber ne bi otvorio apetit) je "ekonomicna".
Mi pricamo o normalnoj odrasloj osobi koja se ako nije u stanju da odvali 15 komada u pola
a da ne trepne ne racuna u gurmane Danas sam ovde odvali 12 sa ljutim paprikama, ali
to je ipak daleko od istine. Nenezich (koji ne jede u toku dana do 5 uvece) reche mi da
u nedostatku upraznjava Banjalucke- pocevsi sa 30 u lepinji.

drlazic
07.06.2008., 19:33
...Alah bir..........
Svaka ti je na mjestu, dragi prijatelju... ja imam problem shto mi je spor shporet... dok se tiganj ugreje ode voz... i ceo hleb...
15 i pitaljka sa dooooosta tucane paprike je preduslov za pregovore... Ipak smo mi intelektualci... mi ne frushtukujemo kuvani djevrek...
Da li tucana paprika treba da bude ljuta.... je pitanje totalno bez osnova i u sushtini duboko vredja poshtovaoce i simpatizere kulta...

drlazic
07.06.2008., 19:44
Poslastičarnica koju je držao Brka se zvala "Tehničar" i nalazila se u epicentru, između gimanzije, tehničke škole i preko puta još čuvenije kafane "Lovac".Poznata po jedinstvenom specijalitetu, sirotinjkama, koje su se pravile od neke smese preprženog brašna i šećera, romboidnog oblika i ekstra cene( 0.50 din.).

Po nechemu je josh bio poznat... Imali su kiselo mleko u chashama i kada ga naruchish oni chashu okrenu naopako... Znachi da je kiselo mleko gusto...
Imali su malo kolacha ali je sve bilo chisto u radnji...

ZigZag
07.06.2008., 19:45
...Alah bir .... i u sushtini duboko vredja poshtovaoce i simpatizere kulta...

Vi samo tupite.
GLEDAJTE JEDANPUT KAKO SE SPROVODE RJECHI NA DJELA!

Neutro
07.06.2008., 19:49
Vi samo tupite.

Eeeeee, Karapandza, sudzuk prvo izreckati, da se rascveta i ljepse zacvrci....

Neutro
07.06.2008., 19:50
Po nechemu je josh bio poznat... Imali su kiselo mleko uchashama i kada ga naruchish oni chashu okrenu naopako... Znachi da je kiselo mleko gusto...
Imali su malo kolacha ali je sve bilo chisto u radnji...

Indijanke besmrtne, na primer.

drlazic
07.06.2008., 19:53
Kako da priznam da kiptim od ljubomore...
Pa nalazim zamerke... te qumur nije mozhda dobar... pa mashica nije po propisu ( Sl. glasnik 01/08 potroshacha suxhuka, pravilnik o standardima...) pa nema kartona za raspaljivanje qumura...
Ustvari sam po****eo shto nemam i ja... makar malku da se zamastam brcite...

drlazic
07.06.2008., 19:59
Eeeeee, Karapandza, sudzuk prvo izreckati, da se rascveta i ljepse zacvrci....

Daaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Hvala na podsechanju NEUTRO... I prvo se peche unutrashnja strana pa spoljna da ne iscure dragocene tekuchine... slin...

drina bez filtera
07.06.2008., 19:59
Vi samo tupite.
Kad je Haki pustio kosu?

drina bez filtera
07.06.2008., 20:01
Zig Zag, kako me nerviraš tim svojim osornim pogledom i zadimljenim suxhukom, prokletinjo!!!

drina bez filtera
07.06.2008., 20:06
...još da ima limena posuda, pa se stavi malo kajmaka...pogrešno...stavi sepuno kajmaka i onda vreo suxhuk preko. E, samo da nam sad ne pošalje sliku suxhuka na kajmaku.

ZigZag
07.06.2008., 20:08
Kako da priznam da kiptim od ljubomore...
Pa nalazim zamerke... te qumur nije mozhda dobar... pa mashica nije po propisu ( Sl. glasnik 01/08 potroshacha suxhuka, pravilnik o standardima...) pa nema kartona za raspaljivanje qumura... Ustvari sam po****eo shto nemam i ja... makar malku da se zamastam brcite...

To shto videste na slici su samo primerci za samplovanje.
Nakanjen diskusijom u toku bacih se u akciju te nadjoh ovde jedan Pakistanski granap koji, izmedju ostalog, drzhi bosanski, turski i kosovski suxhuk sve po 5-6 razlichitih vrsti. Nije domaqi kasapski kvalitet ali kad kishe nema i grad je dobar (da parafraziram Lazu, nasheg vrhovnog sveqeniuka Svetog Suxhuka). Uzeh od svega po malo za degustaciju.

RAPORT SLEDI!

P.S. Smrad je nepojmljiv!

Neutro
07.06.2008., 20:09
Daaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Hvala na podsechanju NEUTRO... I prvo se peche unutrashnja strana pa spoljna da ne iscure dragocene tekuchine... slin...

Pozdrav DR LAZICU. Onomatopejski bi se reklo RKOF, RKOF, PLJIS, PLJIS. Za neupucene, ovako je Dr Lazic objasnjavao kako se sviraju bubnjevi.

drina bez filtera
07.06.2008., 20:12
ZigZag, kad budeš snimao novi album stavi ovu sliku kao naslovnu.
Album bi se mogao zvati npr. Ziggy Skar Face!

drlazic
07.06.2008., 20:36
Pozdrav DR LAZICU. Onomatopejski bi se reklo RKOF, RKOF, PLJIS, PLJIS. Za neupucene, ovako je Dr Lazic objasnjavao kako se sviraju bubnjevi.

Bilo je tu svega dragi NEUTRO mada ti znam samo Nick... Bila su to lepa vremena... ljudi su se druzhili... Sabrana dela MM su nich u poredjenju shta je Grand izdrzhao shto se tiche muhabeta... Mislim da je tada malo njih bilo zlonamerno...

Neutro
07.06.2008., 20:43
Bilo je tu svega dragi NEUTRO mada ti znam samo Nick... Bila su to lepa vremena... ljudi su se druzhili... Sabrana dela MM su nich u poredjenju shta je Grand izdrzhao shto se tiche muhabeta... Mislim da je tada malo njih bilo zlonamerno...

Tacno Dr Lazicu. Bilo je manje zlih namera, mada je i tada bilo poprilicno ironije i cinizma. Ili je mozda godina bilo manje, pa se manje i osecalo zlo. Jer, "sve je lepo kad si mlad".

prdim glasno
07.06.2008., 20:44
ZigZag, kad budeš snimao novi album stavi ovu sliku kao naslovnu.
Album bi se mogao zvati npr. Ziggy Skar Face!

:rotf::P Ova ti je dobra, gazda.

prdim glasno
07.06.2008., 20:47
Tacno Dr Lazicu. Bilo je manje zlih namera, mada je i tada bilo poprilicno ironije i cinizma. Ili je mozda godina bilo manje, pa se manje i osecalo zlo. Jer, "sve je lepo kad si mlad".

Ironija i cinizam bili supreduslovi da se neko uopste mogao prikljuciti razgovoru.
Square chestit tipovi su onda bili nezanimljivi.

drlazic
07.06.2008., 21:02
Bitno je da je duh ostao nepromenjen... Mi smo se u drushtvu stalno neshto konfrontirali.... to su bili sukobi mishljenja, koji su davali kvalitet...
Skoro sam se na jednom Mixu pokachio sa pjevachicom koja je htela neshto shto ne mozhe da se proguta... I krene konflikt mishljenja... Shto su ljudi pametniji to je komunikacija komplikovanija... A Naj... Zajed... Sad.. umni u Prishtini bio je veoma prosechan... Da ne nabrajam ljude koji su bili vrlo pametni to bi trajalo... tu imam u vidu i Vas kao grupu... al je bilo tupamarosa... Pa o chemu bi mi sada prichali...

zabrljivko
07.06.2008., 21:33
...Pa o chemu bi mi sada prichali...

Lazili
Mogao bi da bacis u etar neku pricu iz svoje snimateljske karijere.
Bilo ih je dosta dobrih.
Recimo onu sa onom grupom iz Kacanika sa 10 akusticnih gitara, kada je bubnjar zaboravio palice....

drlazic
08.06.2008., 00:53
... Ja sada krechem kao broj jedan... Pa nije tolika razlika u godinama...
To je bila grupa Fontana iz Kaqanika, koja je inache godinama bila hit medju mladjanom populacijom... Akustichari svi sviraju i pevaju unisono, ritam C ili 9/8 vishe se ni ja ne seqam... Znam da su doshli na snimanje i zaboravili palice za bubnjeve... Bubnjar je odmah otrchao do bagrema iza Radija i vratio se sa svezhe izdeljanim palicama... 30 godina sam snimao muziku i puno se toga izdogadjalo...

accordo
08.06.2008., 08:52
Vi samo tupite.

Pa covece, imamo isti rostilj?

http://img507.imageshack.us/img507/1172/suxhuknaskaru2pw9.th.jpg (http://img507.imageshack.us/my.php?image=suxhuknaskaru2pw9.jpg)

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 09:52
Obavestavam zainteresovane da ne putujem ove nedelje. Morace da se strpe do sledece. U medjuvremenu, mozete se utesiti u STAROM MOSTU, ili pak kod oprobanih majstora sa slike.

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 09:55
...Bez rechi sam... Mislio sam da su etika i moral okosnica grupe PASH.... ali sada....
Ovo chuti i ostati pribran vrlo je teshko...
Ali, kao shto Shile reche... -"Slino, vreme lechi sve...", ili je to bilo u nekom drugom filmu...

O Moralu Pascadi vec je bilo reci na str. 33 ili nekoj slicnoj (prim.aut.)

ahileas
08.06.2008., 10:22
Prijatelju Ahileas,
Ne dolazi vani je tama i Skobalji su ista pesma, samo preradjeni tekst.
Ne mogu da verujem da si ti ovo glasao, a dobro znam da tu hvali jedna pesma koju si mnogo voleo....

Ha,znao sam!:dash:.Bash ti hvala.E sad me podseti koja je to pesma koju sam mnogo voleo.Sve sam ih voleo.A moj drug Prdim glasno bi mogao da mi posalje koji tekst sa akordima iznad ,pa da izvucem iz futrole gitaru koju je tu ostavio Ziggy poslednji put.Pre svega L.Kohen.Naravno ako nadje vremena.A i Zig-Zag to isto bi mogao da uradi.I jos nesto ,zna li ko gde je Pishta?Taj je covek imao nogu na bas bubnju kao kastanjete.

drlazic
08.06.2008., 10:38
Pozdrau.................
Prvo... "Stari most" je srushen pre oko mesec dana.... minuta chutanja i tako to ............. Eto razloga za tugu i setu... tako je bio smrdljiv...........mislim suxhuk...
lepio se za nepca...
Pishta je u Baru radi u Radio Coroni Bar......................

prdim glasno
08.06.2008., 10:49
AHILEAS:

Am
Ne dolazi
F
Vani je tama
Am
Skobaljiii
F
Po ulicama
Dm
Gubavci pod sveetiljkama stoje, cekaju te
Am
Zele teee
F
Vani je tama
Am
Ozhiljciii
F
Po butinama
Dm
Lichki ulaz bi izdrzhala dama umornih bedaaaraaa

Dakle Am -F-Dm i to je sve.
pozz

zabrljivko
08.06.2008., 11:00
AHILEAS:

Am F Am F
Ne dolazi Vani je tama Skobaljiii Po ulicama
..........................

Kasnije je tekst malo upristojen...

Ne dolazi vani je tama
Oni su na ulicama
Oni su pod svetiljkama,
Stoje cekaju te
Zele te,vani je tama
Koraci na plocniku
Ne izlazi iz svoga stana, oni ne prestaju
Ovaj grad ne pripada nama
Jos je mrak na istoku
Dole u tami na ulicama, oni ne prestajuuuuu...

Tako je i snimljena u RTP sa mladjanim Jovom i Ninom Zlatkovic na sintu ..

zabrljivko
08.06.2008., 11:02
Ha,znao sam!:dash:.Bash ti hvala.E sad me podseti koja je to pesma koju sam mnogo voleo.

Kuda zhurih jutrom beshe tvoja favorite, stalno si je svirao na akusticnoj....

Nego gde je SEVAND, teme kao stvorene za njega upravo prolaze a njeeegaaa neeeemaaaa

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 12:36
AHILEAS:

pozz

Evo ti malo harmonije za Gostivar, izuzev refrena. Snimak je naravno los. Akordacja ce st

Em - Am, CCCC, D6D6D6D6
Em-Am, CCCC, C6,C6,C6,C6
Em-Am, CCCC, C6C6C6C6, OVAJ NE ZNAM KAKO SE ZOVE, ALI JAVLJAM TI ILI CU DA GA NACRTAM, D6D6D6D6

Em i Am se sviraju kao rifovi , uz pritisak na G ton na bas zici kad sviras Em, odnosno C ton na A zici, kada sviras Am.

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 13:00
Evo ti malo harmonije za Gostivar, izuzev refrena. Snimak je naravno los. Akordacja ce st

Skini snimak sa http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/910390bba381c169797b41674bbf3534/Gostivar%201.wma
Akord kome sam zaboravio ime je

zabrljivko
08.06.2008., 13:15
... OVAJ NE ZNAM KAKO SE ZOVE, ALI JAVLJAM TI ILI CU .

Taj akord stvarno zvuci sunmnjivo, ako ga moras objasnjavati kad kod ga zasvirash, e onda smo u problemu.Osim toga ne svidja se ni maloj Sof.
Ostalo je Jamming....

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 13:23
Taj akord stvarno zvuci sunmnjivo, ako ga moras objasnjavati kad kod ga zasvirash, e onda smo u problemu.Osim toga ne svidja se ni maloj Sof.
Ostalo je Jaming....

Jok, bre, to je zvanican akord, samo sam zaboravio kako se zove. Prdejsha ima tamo sajtove sa akordacijama, pa ce da ga nadje.

zabrljivko
08.06.2008., 13:27

Hmm, sada je sve jasno...
To je taj akord:confused:

prdim glasno
08.06.2008., 14:17
Skini snimak sa http://fs3prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/910390bba381c169797b41674bbf3534/Gostivar%201.wma

To je Dm9. Da ne bi dalje lutali, evo vam PDF
http://www.guitar-players-toolbox.com/support-files/ultchart.pdf

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 15:16
To je Dm9. Da ne bi dalje lutali, evo vam PDF
http://www.guitar-players-toolbox.com/support-files/ultchart.pdf

More, jel sad naslucujes celinu ? Razmisljam dal ovaj krug da stavim za refren a da uvod uradimo drugcije. Sve nade u ovoj fazi polazem u Garage i tebe.

zabrljivko
08.06.2008., 15:29
.... Sve nade u ovoj fazi polazem u Garage i tebe.

A da odmorite uz malo sudzuka????
ZIG i Accordo se verovatno nece ljutiti da chapite malo sa njihove skare:whistling:

ZigZag
08.06.2008., 18:06
ZIG i Accordo se verovatno nece ljutiti da chapite malo sa njihove skare:whistling:

Evo me nazad poshtovana gospodo PRDJANI.
Posle jucherashnjeg zhdranja i lokanja padoh u nesvest i evo me 16 sati kasnije lechim pogani mamurluk i muchninu.

Suxhuk beshe dobar.
Bosanksi:
U principu OK ama nepca mi ostadoshe neshto nestimulisana.
2 poena

Kosovski:
Ukus dobar, kvalitetna tucana paprika se oseqala, textura u glavnom solidna, ali zhonge koje ni pseto ne bi moglo da izgrize mi pokvarishe gusht.
Shteta :(
4 poena

Turski:
Aferim, kvalitet ljut. Ukus se oseqao u ustima dugo posle sruchivanja istog u zheludac. Mozhda je mogao biti malo manje mastan.
6 poena

(objashnjenje: Bodovi se rachunaju po standardu koje je Hakija utemeljio pre stanovitog broja godina. Njegov se suxhuk, naravno, rachuna 10 bodova)

Raport bih podrobnije uradio ali u tome me sprechava glavobolja koja mi nazhalost vrishti kao protiavionska sirena. Obeqavam sebi (po 365ti put) da nikada vishe nequ da pijem.

Accordo , tvoja fotomontazha je veoma impresivna. Poshtovanje majstore, vidim Photoshop ti jako dobro ide od ruke. Da je da se nekom prilikom svi okupimo pa da radimo skaru izistinski.

PDM, razbio sam se od smeha kad sam prochitao tvoj komentar o Skar Fejsu. Snimanje albuma? Ne znam bash, mozhda treba takve projekte da ostavimo nashim klincima. Ostarilo se za takve stvari :(

Uglavnom slike qe biti prosledjene.

P.S. Moraqu da razocharam drushtvo u vezi kajmaka. Nazhalost isti ne mogah da nadjem za jucherashnji roshtil :( Ali dobre vest su da mi je Pakistanac obeqao da qe da nadje od nekih Turaka za sledeqi vikend.

Pitaljke kao kod nas ovde nema.
I nema shanse da se nadju.
Ali kao najblizha, chak i veoma respektabilna zamena, uzeh Italijansku Ciabatu - ukus i tekstura skoro isti - ali oblik je chetvrtast, shto naravno nije dobro, detalj koji mi je malo pokvario qef :(

Neutro
08.06.2008., 18:13
[QUOTE=accordo;6748933]Pa covece, imamo isti rostilj?

E, blago si ga na site nashite zeni! Mislam deka vashite bracni sosotojbi e da ste zheneti, tok mu taka, ushte po edno kafence da ni zabrchkate za site nas, pa posle mozhat i vrnezhi so grmezhi da padnaat. Moske gajle!

prdim glasno
08.06.2008., 18:21
P.S. Moraqu da razocharam drushtvo u vezi kajmaka. Nazhalost isti ne mogah da nadjem za jucherashnji roshtil :( Ali dobre vest su da mi je Pakistanac obeqao da qe da nadje od nekih Turaka za sledeqi vikend.
(

Ne uzimaj Turski kajmak!!!! To nije Balkanski (srpski) kajmak! To je neslana (stavishe,
slatka tvar) koja se stavlja na KOLACHE I SLADOLEDE! Stavlja se na Pechene bundeve
s mlevenim orasima, stavlja se na ushecerene dunje, stavlja se u razrezane kajsije sa
polovinom oraha, i sl. NE STAVLJA SE NA MESA, NIJE ZA TO PREDVIDJEN!
Ono sto Turci nazivaju "KAYMAK" je potpuno druga tvar (dodushe od mleka), ali
je fermentologija i bioloshki sustav neshto drugo! Mazhe se na hleb, ali s MEDOM!!!

drlazic
08.06.2008., 20:39
:

Kako dragi moj prijatelju.... Niko ni trepnuo nije na tuyhnu vest o rushenju Srarog Mosta, oaze mudrosti i hrama uzhivanja... Piteljke sam nashao... ali suxhuk...

ZigZag
08.06.2008., 21:34
Kako dragi moj prijatelju.... Niko ni trepnuo nije na tuyhnu vest o rushenju Srarog Mosta, oaze mudrosti i hrama uzhivanja... Piteljke sam nashao... ali suxhuk...

O DrLazice, tybe ne mogu ds se setim Starog Mosta, oaze mudrosti i hrama (nepchanog) uzhivanja. Vidim dusha ti tuguje za istim. Nazhalost, izgleda da mi je protok godina izbrisao tu fajlu. Daj malo 'lost-file-recovery' se dzaba, ne mogu nikako da predochim niti establishment niti lokaciju.

PG, hvala na tipu za Turski kaymak i shto sprechi teshko razocharenje i gubljenje obraza pred gostima sledeqeg vikenda.
Pakistanca sam odmah zvao i ponishtio narudzbu.
Plan B - zvao sam moga druga Seju sarajliju koji zhivi nedaleko od mene i objasnio mu moju muku oko nalazhenja pristojnog kajmaka.
Njegova reakcija: 'Bolan Zigudine, *ebo sliku svoju izlizanu, a shto bolan ne reche ranije? ...' Uglavnom, reche da ima dobar kontakt.
Uz malo sreqe 1Kg kajmaka qe mi biti u frizhideru sredinom sledeqe nedelje.
Zhali bozhe muke pechalbarske.

drlazic
08.06.2008., 22:04
Posebnu pazhnju obratiti na temperaturu istog, mislim kajmaka, da se ne istopi previshe ni premalo... Tu dolazi do izrazhaja senzibilitetizuartshmeve...
Da bi se Suxhuk i kajmak spojili u harmoniji, potrebno je verovati i svim bichem se prepustiti obredu, duhovno prochishchen...

drlazic
08.06.2008., 22:45
Haki Kosova je imao brata od strica Ekrema Kosovu koji je njemu bio konkurencija i nalazio se na mestu koje sam opisao potonje... dijagonalno od Djanija... Sticajem okolnosti bio sam upuchen u sve tajne tananih odnosa medju brachom po Suxhuku...
Elem, ubih se preturajuchi po kuchi i trazhechi etiketu od pakovanja Suxhuka... Mishtore te Suljes, iza pozorishta u rruga Vellusha e njalte, (???????) na kojoj je pored detaljno opisanog sastava i detaljno uputstvo za rukovanje istim, tj pripremanje i jedenje... Nash prijatelj Blagota, named Toq, se zagrcnuo kada sam mu pokazao etiketu...

drlazic
08.06.2008., 22:55
O DrLazice, tybe ne mogu ds se setim Starog Mosta, oaze mudrosti i hrama (nepchanog) uzhivanja. Vidim dusha ti tuguje za istim.

Dragi brate... Stari Most je bio restoran u Beogradu u ul 29. Novembra kod Panchevachkog mosta... Srusen je nerazumnom odlukom, i ostavio pustosh u dushama nashim...

Dziber (Katilj) Katunar
08.06.2008., 23:19
Dragi brate... Stari Most je bio restoran u Beogradu u ul 29. Novembra kod Panchevachkog mosta... Srusen je nerazumnom odlukom, i ostavio pustosh u dushama nashim...

Gde su se jedino u gradu pravili cevapi koji su delimicno podsecali na ONE. U ostalim delovima grada mozes naci mlevenu hrskavicu sa dosta masti i sode.

Jednim delom mi je zao zbog toga, a drugim pak i ne, jer rastu mogucnosti za izvoz iz K.M. Ako me ne preteknu Pazarci.

drlazic
08.06.2008., 23:30
Visooko cijenim obrtnichko rezonovanje mog uvazhenog kolege...
Moje shiroko obrazovanje obezbijediche mi mjesto odgovornog degustatora sa posrbnim ovlastima da robu zapleni ako posumnja u kakvochu iste...
Rekao sam....

accordo
08.06.2008., 23:53
Dobro bre ljudi, jel' zavrsiste o sudzuku, treca strana vec?:twisted:

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 00:15

Zavrsismo ?! To je kao da me pitas da li mi je zavrsila s radom leva prijetklijetka srcanoga misica a ostali deo srca nastavlja da radi . Nikada, nikada necemo reci zbogom voljenom Suxhuku. Suxhuce, oprosti !

drlazic
09.06.2008., 00:15

Dragi ACCORDO mnoga dela svjetske umjetnichke bashtine opisuju Tu tvar, named Suxhuk, ali ako to Vama smeta povuchi cu se u meditacioni period... Mada su nashi zhivoti isprepleteni sa krivinom ranije opisanog proizvoda nekog uma vaseljenskog...

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 00:59
Kad je Haki pustio kosu?

Ziggy Stardust Overcame Huckey Kosovah, dobar naslov za naucnofantasticnu pricu.

ZigZag
09.06.2008., 02:41
Ziggy Stardust Overcame Huckey Kosovah, dobar naslov za naucnofantasticnu pricu.

In the beginning ...

Even Spiders form Mars had to eat sometimes.
Having travelled the deep space for so long, Huckey's Place, somewhere in the constellation of Lyra,
felt to them like a natural spot to rest and satisfy the deep hunger.

How strange, they thought. The menu consisted of one main item only:
Sux-Huck, followed by Kay-Mack and other appetizer stuff they just couldn't pronounce.
Weird, but it looked good. It begged further exploration.

The Spiders laid their space guitars to rest for a moment and nodded approvingly without a word to the gentle Huckey
who set out to bring the food to the table.
They impatiently went to dig into the sizzling Sux-Huck, but gentle Huckey gave them the sign that meant:
Wait!

Wait? Why?
The answer came quickly.
His Holiness the Sux-Huck High-Priest-DrLAZAR-the-Wise theatrically entered the room.

Behold you fallible mortals! he roared.
Show respect for what you are about to devour - or burn in depths of Hell!
Eat, but not before you observe the ancient ways - the Sux-Huck must be BLESSED before you begin.

FEEL BEFORE YOU SET OUT TO EAT, he continued
Experience the state of spiritual peace before you refuel the vessels of your sinful souls.
And once you are done, return to your mission!
Spread the ROCK'N'ROLL to the galaxy - and remeber the Sux-Huck and what it has done for you!

to be continued ...
da se bega na spavanje, se ustajanje na posao rano na sabajle.

accordo
09.06.2008., 08:45
Zavrsismo ?! To je kao da me pitas da li mi je zavrsila s radom leva prijetklijetka srcanoga misica a ostali deo srca nastavlja da radi . Nikada, nikada necemo reci zbogom voljenom Suxhuku. Suxhuce, oprosti !

Dragi ACCORDO mnoga dela svjetske umjetnichke bashtine opisuju Tu tvar, named Suxhuk, ali ako to Vama smeta povuchi cu se u meditacioni period... Mada su nashi zhivoti isprepleteni sa krivinom ranije opisanog proizvoda nekog uma vaseljenskog...

Cufte su svetinja i nikad, ali nikad, suxhuk ih nece nadmasiti. Stoga mislim da gresite. Ali sto rece sveti Jeronim Errare humanum est.
No, nema razloga da se srdite niti povlacite u meditaciju.:grin:

accordo
09.06.2008., 08:53
[QUOTE

da se bega na spavanje, se ustajanje na posao rano na sabajle.[/QUOTE]

Pravi je trenutak da se podsetimo poslovice Ko rano rani dve srece grabi:
Stariot otac Atanas, sekoat utro vo planina gledase i podolgo, podolgo, taka staase.

drlazic
09.06.2008., 09:02
U pravu si ACCORDO...
Kome se carstvu privoleti...
Sedenje na dve stolice...Izum Srpske Sub scene...
To je reshenje... 10/celu + 2/pola... Thats is solution... other are polution...

Deka se izvinuvam... malku sme indisponirani site vo kuqa...
Nemame si vrska, momentalno, da nabavime su&qu pa se tepame i karame... site...
Site dvajcata na kyqa jademe djemot, kako abdali, i razbirame kaka nee mozhne da si pribavime nekiot materii za napravba na istot...
Idem da mislam, ama ne se misla sa prazni stomaci, mislam ama plitko...

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 09:51
In the beginning:
and other appetizer stuff they couldn't pronounce.
.

Couldn't pronounce ? There was hot pepper, of course, and ROASTED HOT PAPRIKA, and also there were ball-shaped things (this one was really hard) - TSCHOUFFTE ! Nobody dared to taste these ones.

I admit you have some talent. Part-time SF novels writer and famous suxhuk - baker.

ZigZag
09.06.2008., 10:22
I admit you have some talent. Part-time SF novels writer and famous suxhuk - baker.

Part-time? Suxhuk baker is what I was born for - the new career awaits!

prdim glasno
09.06.2008., 10:42
I would just add:
Et auris suxhukus acros dentis habet. Ad quftam auxillium imploramus. (in quftam auxillium est)

Za one koji ne chitaju latinicu:
I zlatan sudzuk ima oshtre zube. Od qufta trazimo spas(izlaz). (U quftama je spas)

ZigZag
09.06.2008., 10:51
I would just say:
Et auris suxhukus acris dentis habet. Ad quftam auxillium imploramus.

Hm .. Ruski jezik mi je neshto zardjao u poslednej vreme. PG prevedi aman.

prdim glasno
09.06.2008., 10:57
SUXHUK IN FABULA! HEIL KÖFTE, MORITURI TE SALUTANT!

accordo
09.06.2008., 11:54
IN TSCHOUFFTE VERITAS ili LEX MIHI TSCHOUFFTE

zabrljivko
09.06.2008., 12:13
In the beginning ...
Even Spiders form Mars had to eat sometimes.

Izuzetno nadahnuta umetnicka tvorevina.
Sad cu ti preslusam snimke, mada mislim da vecinu znam od ranije.
Sledi nemilosrdna ali pravedna kritika....

ZigZag
09.06.2008., 15:30
Izuzetno nadahnuta umetnicka tvorevina ...

Hvala ti na lijepim rjechima o iskreni kolega i literarni sapatniche iz tisuqu bitaka.

drlazic
09.06.2008., 16:52
Nashao sam poslasticharu....Pravu....
Sada skidam sliku sa satelita... Pochetak Makedonske....
Ljudi... prava... Pravi Goranac iz Restelica... Kompletna ikonografija...
Samo nashi kolachi Ala Turka... Tes Peslije, Indijanke...Boza rezni, seche...
Pod linoleum, stolovi imitacija mermera... tanjiri plastichni, viljushke plehane...
Slika sledi...
Ne znam kako da bacim sliku na forum...
Mnogo sam glup...
Chim se slabo hranim, male sive gecrht, masovno...

drina bez filtera
09.06.2008., 17:23
Zig, povodom tvoga literata...It can't be better! Arthur Clark R.I.P. this is your successor.
Izvinjavam se zbog mog engleskog koji je stasao uz ribe na moru i pored Mus-a koji je u to vrijeme svaku rečenicu započinjao sa :" When I Was Young...", što je neodoljivo podsjećalo na stanovite rock skladbe.Tako sam i ja pokušavao da ga par puta u akutnim situacijama imitiram ali avaj.Jedan je Mus!

ZigZag
09.06.2008., 17:24
Nashao sam poslasticharu....Pravi Goranac iz Restelica... Kompletna ikonografija ... da bacim sliku na forum...
...

Da ti objasnim DrLazicu
"SREDITE PRILOGE" se na srpski prevodi kao "ATTACH FILE"
Dugme u pitanju je malo nizhe s'leva .. ispod "POSHALJITE ODGOVOR"

Shalji slike, ali brzo!

S' Shtovanjem
ZZ

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 17:29
:ok::super::klap::whistling::lol::):D:p

SRECNA VAM PRVA PEDESETICA (strana, prim.aut.)
:heart::neutral::arrow::idea::!::cross::tongue:
:vatromet:

ZigZag
09.06.2008., 17:37
Zig, povodom tvoga literata ... Jedan je Mus!

DBF, Ili me ubijash od zajebancije ili mislish izistinski.
Ako je ovo druho onda ti iskreno hvala na njezhnom hvalospjevu.

Moram dodati da DrKatilj snosi deo odgovornosti.
Eto chitam sinoq njegov izazov u vezi sci fi priche te pomislih .. Hm?

Najtezi deo je razraditi likove kao i opis sukoba dobra i zla.
Imash neku ideju? Tim Spidersa from Mars? ..

ZigZag
09.06.2008., 18:19
:ok::super::klap::whistling::lol::):D:p

SRECNA VAM PRVA PEDESETICA (strana, prim.aut.)

Pridruzhujem se chestitkama.
50 stranica u 6 nedelja? Nije loshe.
Industrijska produkcija,
Josh malo pa qe i knjiga da izadje.

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 18:47
Najtezi deo je razraditi likove kao i opis sukoba dobra i zla.
Imash neku ideju? Tim Spidersa from Mars? ..

You might find, that the Huckey, however discrete he seemed, have put some (un)identified material that caused transformation of the Spiders from Mars into the real spiders intending to invade and overflow the Earth. Ziggy, of course remained good guy, fighting the spiders and the Mastermind, Huckey.

Malo stupidno, ali citao sam i gore scenarije.

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 18:54
You might find,

Ostaje nejasno kojoj strani pripada dr Lazar. Da li ga je Haki (nevinoga) iskoristio za svoje ciljeve, ili je upravo on taj koji sprovodi plan u delu u toku inzistiranja na obredu jedenja sudzuka. Predlazem da se njegova uloga ne obelodani do samog (srecnog) kraja, kada se otkriva da je on dvostruki agent.

drina bez filtera
09.06.2008., 19:07
Ostaje nejasno kojoj strani pripada dr Lazar. Da li ga je Haki (nevinoga) iskoristio za svoje ciljeve, ili je upravo on taj koji sprovodi plan u delu u toku inzistiranja na obredu jedenja sudzuka. Predlazem da se njegova uloga ne obelodani do samog (srecnog) kraja, kada se otkriva da je on dvostruki agent.

Mogao bi se zvati Haki-Neutro!

drlazic
09.06.2008., 19:37

...Drhtite jednom... Rekao je Shaip, Siqanov brat, iz Goleshke, kada je u LJozhu sa Neshom Qorom dobio tri zholja... Nesha Qor brzo odgovara... Pokazan Zholj jede g****...

drlazic
09.06.2008., 19:42
Jedino je neopravdano izostavljen Bajke imao vishe sreche u dobijanju Zholjeva u gradu... Normalno igra se sa 6-12 jokera, al' ne vredi... Bajke byr...

Neutro
09.06.2008., 22:30

.... koji kad se jutrom ogledne u ogledalu kaze: Sta je zivot bez Hakije i njegove chakije?!

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 23:28

Eeee, onda bi bio cetvorostruki (dvostruko- dvostruki) agent. Imao bi pseudonim Hidra !

Neutro
09.06.2008., 23:32
Eeee, onda bi bio cetvorostruki (dvostruko- dvostruki) agent. Imao bi pseudonim Hidra !

Pozdrav. (Vidra!)

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 23:37
Pozdrav. (Vidra!)

Taj je vec iskoristen od strane Hakijeve zene. Povremeno ga je menjala u Tidra.

Dziber (Katilj) Katunar
09.06.2008., 23:40
Registrujte imena : Hidra i Vidra Kosova !

Neutro
10.06.2008., 00:28
Registrujte imena : Hidra i Vidra Kosova !

Pa, ko je, bre, ovde dvostruki agent?! Jel se zna ovde neki red?

prdim glasno
10.06.2008., 06:48
Drugovi, grubi shnit igranog filma je zavrsen ovoga jutra
Sledi fine cut.

zabrljivko
10.06.2008., 07:00
Drugovi, grubi shnit igranog filma je zavrsen ovoga jutra
Sledi fine cut.

Nisi sam prijatelju Prdim na sabajle, i flashice otkuvane takodje....

prdim glasno
10.06.2008., 08:32
Navikavaj se i raduj se dok ne podje u skolu. Onda si jebo jezha svakog jutra za narednih 15 godina.

accordo
10.06.2008., 08:38
Navikavaj se i raduj se dok ne podje u skolu. Onda si jebo jezha svakog jutra za narednih 15 godina.

Raduj se dok ne podje u skolu. A pogotovo se raduj dok ne postane buntovna adolescentkinja. Mislim, bolje buntovna nego metiljava, no zivci se tanje brze.

accordo
10.06.2008., 08:48
Di si Prdim? Sljakas, sljakas? Secas se da se u ranim americkim filmovima iako su crnci "kao" dobili ista prava kao i belci jos nisu smeli da snimaju filmovi o njihovim patnjama ( kakva konstrukcija, jos spavam , ali ne da mi se da ispravljam). Pa onda pocinje film o nekim plantazerima i njihovim zivotnim sagama i "mukama" a kadrovi gde se vide crnci su uglavnom ovakvi: svi obuceni u belo i cisto , beru pamuk i pevaju gospel sa osmehom na licu.

Nadam se da ti posao pricinjava zadovoljstvo i da te ne tretiraju kao roblje. Mislim, radis celu noc. Ti bre k'o pekar.

zabrljivko
10.06.2008., 09:24
... Mislim, radis celu noc. Ti bre k'o pekar.

A mislio sam da smo jos u Boledarcu opovrgli tu opste prihvacenu sintagmu o pekarima
i nocnome radu...:dontunderstand:

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 09:42
iako su crnci "kao" dobili ista prava kao i belci

Upozoravam vas da zloupotrebljavate izraz crnci. Umesto toga, bolje je koristiti obojeni, Afroamerikanci, tamnoputi i jos desetine eufemizama. Ne svidja mi se ni izraz belci, potseca na konje. Mozemo koristiti Amerikanci evropskog ili indoevropsog podrijetla, osobe svetlije puti, neznatno obojeni, umerenoklimatske osuncanosti i sl.....

accordo
10.06.2008., 09:46
A mislio sam da smo jos u Boledarcu opovrgli tu opste prihvacenu sintagmu o pekarima
i nocnome radu...:dontunderstand:

Upozoravam vas da zloupotrebljavate ....

Izvinjavam se i Zabrljivku i Katilju i Afroamerikancima i Neznatno obojenima. :worth:

Dziber (Katilj) Katunar
10.06.2008., 09:46
Navikavaj se i raduj se dok ne podje ...

A tek kad se uda, bolje da skocis sa Brankovog mosta, nego to da vidis....Sapatnice i prijatelju moj, kako s kim porazgovaras, samo ti prete....Ne brini, posle prve godine je vec lakse.

accordo
10.06.2008., 09:56
A tek kad se uda, bolje da skocis sa Brankovog mosta, nego to da vidis....Sapatnice i prijatelju moj, kako s kim porazgovaras, samo ti prete....Ne brini, posle prve godine je vec lakse.

Zabrljivko ne slusaj Katunarcinu, Prdim i ja ti upravo govorimo da sada uzivas jer kol'ko god ti izgledalo tesko, jos malo i ulazis u najlepsi period. Do skole! A onda, he, he, he :twisted: