Vidi punu verziju : GRUPA "PASCHAD" iz PRistine
Stranice :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
Gde su ti stihovi trajali leba ti, sem u mikrokosmosu Paschadi. Ko je uopste cuo za njih pre ovog bloga?
Treba ti neko za uzajamno šamaranje?:)
Pozdravi Snezu Medenicu kad stignesh
Ja poznajem njenu sestru Suzanu, a Snezu sam nedavno video na slici. I ti si njoj napravio poprilicnu havariju u svoje vreme, ali bilo pa proslo. Ako bude prilike, pozdravicu je sigurno.
Polly kalispera!Ahileas nikada ne gresi osim onomad ispod Troje kad nije obuo chizme nego sandale.
Ahileas, nisam bash struchnjak po homerovskim pitanjima, ali sluchaj koji pominjesh nije bio rezultat Ahilovog propusta.
Tu je uchino iz chiste arogancije, iliti azganluka (kako se to kod nas govorilo) -
kao kada je Marijan Benesh ishao otvornim gardom na kubanca Johnsona,
koji ga je za uzvrat trajno penzionisao od borilachkih sportova.
Seqa li se iko te legendarne tuche?
Gde su ti stihovi trajali leba ti, sem u mikrokosmosu Paschadi. Ko je uopste cuo za njih pre ovog bloga?
Prdim, izgleda da si danas u mnogo dobrom mudu.
ahileas
01.06.2008., 16:47
Ahileas, nisam bash struchnjak po homerovskim pitanjima, ali sluchaj koji pominjesh nije bio rezultat Ahilovog propusta.
Tu je uchino iz chiste arogancije, iliti azganluka (kako se to kod nas govorilo) -
kao kada je Marijan Benesh ishao otvornim gardom na kubanca Johnsona,
koji ga je za uzvrat trajno penzionisao od borilachkih sportova.
Seqa li se iko te legendarne tuche?
Kako da se ne secam.Benes izgubi i oko tada ili mu ga izbise neki mangupi u kafani.Nisam siguran.
accordo
01.06.2008., 17:11
To je moj kosmos, a tvoj mikrokosmos. I sta me briga koliko je ljudi culo za njih. No da se ne prepucavamo ovdje, zakopajmo nakratko izvadjenu ratnu sekiru i zapalimo po jednu drinu bez filtera. Alo, Subotica, jel' ima il' nema nekog steka?
:vatromet:
To je moj kosmos, a tvoj mikrokosmos. I sta me briga koliko je ljudi culo za njih. No da se ne prepucavamo ovdje, zakopajmo nakratko izvadjenu ratnu sekiru i zapalimo po jednu drinu bez filtera. Alo, Subotica, jel' ima il' nema nekog steka?
Drina bez filtera bi bila dobra zamena za lulu mira,
mada ja eto smotah jednu 'specijalku'.
Da smo skupa pa da je prosledimo u krug, izgleda da bi Prdimu dobro doshlo.
prdim glasno
01.06.2008., 18:03
:vatromet:
Slazhem se. Da oladimo malo uz kratak video sa davnog letovanja na Malti.
Download:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1153&CID=192710
Na slici se uglavnom vide Slavica, Ana, Mus i Dejan.
ACCORDO, posto si ti snimao, gotovo da te i nema u kadrovima.
prdim glasno
01.06.2008., 18:08
Drina bez filtera bi bila dobra zamena za lulu mira,
mada ja eto smotah jednu 'specijalku'.
Da smo skupa pa da je prosledimo u krug, izgleda da bi Prdimu dobro doshlo.
Ne brini, Prdim ce nochas "specijalizuje". Ovde bar toga ne fali.
Ne brini, Prdim ce nochas "specijalizuje". Ovde bar toga ne fali.
Drago mi je da se razumemo, a i da su nam neki gushtovi slichni.
Slazhem se. Da oladimo malo uz kratak video sa davnog letovanja na Malti ... Na slici se uglavnom vide Slavica, Ana, Mus i Dejan.
ACCORDO, posto si ti snimao, gotovo da te i nema u kadrovima.
Dobar film, nisi Accorda trebao toliko da izrezhesh :)) ..
riba sa kovrdzavom kosom mnogo lichi na moju zhenu.
prdim glasno
01.06.2008., 21:30
Dobar film, nisi Accorda trebao toliko da izrezhesh :)) ..
riba sa kovrdzavom kosom mnogo lichi na moju zhenu.
Oprosti accordo. Video je od pre 10ak godina, kada sam sebi pravio video albume.
Bilo je i paschadi u onom mraku, ali eto ovo ostade citavo na nekom cd u
Conte..... imaju jednu zajednichku crtu. VOLE DA SE KRIJU.
A sta treba da radim da se lupam po grudima pesnicama i da iznosim svoju biografiju...., javno kao ja sam najveci Tarzan!!!
prdim glasno
02.06.2008., 00:13
NESTTO RANIJE ZHARE JE IZJAVIO DA JE OBRADA "ALL ALONG THE WATCHTOVER" U IZVEDBI
PASCHADI BOLJA OD HENDRIKSOVE, XTC itd. HOCHE RECHI, NAJBOLJA KOJU JE CUO.
ACCORDO JE CAK NAKACIO LINK ZA NAVEDEN DEMO.
EVO JOS JEDNOG LINKA
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=3346&CID=192788
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=718&CID=192788
drina bez filtera
02.06.2008., 01:25
Tog istog dana u autobusu Ulcinj-prevoza upoznadoh i Saletakoji je posao kod Tanje M. ili ti sa Paschadima koji su te godine letovali u Prznom kraj Kamenova.Imao je i svoju dvanesticu sa sobom.Sukobe Paschadi sa specijalnim jedinicama CG Mup-a ce neko drugi ko je bolje upucen.Opet te iste godine ,u isto vreme,je i Mus bio u Becicima.Patris i Raka,mislim,i jedna lepa Musova skolska drugarica.Olja ili tako nekako.Ono sto je te godine mene povelo na pravi put razmisljanja i dozivljavanja zena je Musov opis Oljinih grudi na mesecini.Prelazio je recima preko svake pore tih grudi,peo se uz bradavice i saplitao preko peska zalepljenog na oznojene grudi Oljine.Od tada pa do sada mozete me videti na plazama,duboko zagledanog u tamu...Sta serem i ja bre?Hoce li neko da me prekine?:dash:
Ahileas, zamolio bih te da mi pozdraviš mog kuma Žuleta, ako ga sretneš negde oko Partenona.:bye:
Što se tiče dela oko sukoba sa specijalnim jedinicama SUP-a Crne Gore mogu reći da sam bio očevidac te nesretne epizode.Glavni akter je bio Žuća, koji je ni kriv ni dužan upao u kandže prilično neprijatnih policajaca.Pošto su nam pripadnici SUP-a pružili šansu da biramo između priznanja ili našeg druga, mi smo gnusno odbili svaku saradnju po cenu Žuće.Tiho ali dostojanstveno smo ispratili njegovo odvođenje u tamnu noć.Iz nekog meni nepoznatog razloga nikad nismo dobro stajali sa organima reda.Osobito pojedinci,Žuća, Mirsa, Žare...itd.Organi reda su tom antagonizmu doprinosili i sami, nekritičkim stavom i oštrom ali pravednom reči.Žuća nam je kasnije vraćen u jednom komadu što je bio izraz krajnje korektnog odnosa prema nama. IN SUP VERITAS! ostalo je zabeleženo u našem sećanju.Žuća je u međuvremenu, nakratko izgubio pamćenje.
prdim glasno
02.06.2008., 10:48
...Žuća nam je kasnije vraćen u jednom komadu što je bio izraz krajnje korektnog odnosa prema nama. IN SUP VERITAS! ostalo je zabeleženo u našem sećanju.
Ma Prijatelju, kazhi slobodno ISPALI SMO PICHKE! Ne uvijaj to u kojekakve duhovitosti.
Kazi brate, usrali smo se i ispali pichke i prodali smo Zhuchu,naseg druga.
Ne stidite se i ja sam par puta u zivotu ispao pichka kada je trebalo da se bira
izmedju drugarstva i batina. Zato brate otvoreno reci, ne potiskuj to u sebe humorom.
Zhuca nije zaboravio, ali vam je davno oprostio.
Ajde da malo demistifikujemo tu Crnu Goru i njihov MUP (tadasnji SUP). U kampu u kom smo boravili desavale se neke pljacke i CG panduri sta ce i kako ce odmah nadju nekog sa Kosova, a prvi sam im bio ja, a tome je doduse doprineo i onaj matori skot prvoborac, koji je sa cerkom imao sator do naseg. Posle izvesnog maltretiranja i cimanja seti se sef kampa da sam godinu dana pre toga letovao sa caletom kod njega kuci, te se stav promeni i svelo se na to da li znam jos nekoga sa Kosova, te ispade da su kasnije nasli neke Pecance i da su oni bas bili ti jomsaci iliti ljomsaci (zavisno od jezicke varijante).
And now Pristina calling, cusjeni be bac me shnet, me mend? here are the votes of our jury
1. Ne dolazi (Skobalji)
2. Rock Wagram
3. Zasto te nema
4. Katunari
5. Paschad
6. Bozana
7. Hortenzija
8. Sa prozora sto gleda prema reci
9. Multi
10. Policijski cas
11. Bez saksofona
12. Sedim ja
13. Svi pevaju tvoje pesme (ili kako se vec zove, ako neko zna)
14. Sevdija
15. Plava haljina
E to je bio gllasanje za Qenoviziju od studijo na Prishtinu. Ajd tung
U pravi si prijatelju Prdim. Promenili si Montenigersi, evo ja vec dve godine idem tamo uzastopno, a i ranije sam bio. Mislio sam da sam pogresio i bio malo preostar na jednom od mojih prvih postova, ali ispada da sam u bio u pravu sto se tice onih koji su pljuvali po Paschadi da bi se na taj nacin izvukli iz marginalizacije. Ja sam mislio kao ih je to proslo po izlasku iz kasnog puberteta, ali izgleda da su ostali kompleksi (toliko zakasneo pubertet ne verujem da postoji ni u kakvoj progresivnoj studiji nekog liberalnog psihijatra).
drina bez filtera
02.06.2008., 17:46
Hajde hajde Prdim Glasno, razvedri se druzhe.
Ja nisam bio prisutan dogadjajima ali sam siguran da nije bio sluchaj izdaje nasheg prijatelja.
Daj malo da razduvamo crne oblake humorom.
Shto reche Drinash: All you need is LAF (iliti 'LOUGH').
U pravu je - kad sve ostalo zamre, humor je taj koji nas ozari kao sunce posle teshke kishe.
Michael Strazinsky jednom reche:
Better one illusion that exalts us than a thousand truths that pull us down.
DBF, daj prevedi ovo aman. Kako chujem tvoj engleski je nepromochiv.
Kao prvo, ZigZag, ono gore je napisano kako treba - LAF.Žuća se bavi Kosovsko-Engleskom lingvistikom te će to bolje razjasniti.
Kao drugo, tisuću prijevoda ne bi pokvarilo istinitost gore spomenute sentence.
Grupa Paschad nije imala najbolje muzičare, nije imala najbolje pesme, nije izdala nijedan album, ali je imala ono čemu svaki umetnik teži, svoj karakter, svoj identitet.I još ga ima...
Koliko sam razumeo, a razumeo sam, grupa PASCHAD je zapravo bila institucija sa tradicijom porodicnih okupljanja i to kao kao negacija i kritika istih. Prema tome, vise su filozofirali (?!!) nego sto su muzike napravili, ali je jedno sigurno - sami sebe su mnogo lepo zabavljali.
A i nas, vala, ovde... sada!
Vratimo se onim 5 naj pjesama, ko nije glasao nek pristupi.
1. Zasto te nema (naravno zbog "kace da dodjes?", koja bi tome odolela!)
2. Domaca kratka
3. Rok Vagram
4. Hortenzija
5. Sedim ja
Vala, ionako ne znam vise ni jednu vasu pesmu.
nesha t.
02.06.2008., 23:38
Na osnovu žalbe korisnika administraciji izbrisano 14 poruka. Opominje se korisnik Conte da je provociranje zabranjeno. Istom zabranjujem dalje učešće na ovoj temi.
Na osnovu žalbe korisnika administraciji izbrisano 14 poruka. Opominje se korisnik Conte da je provociranje zabranjeno. Istom zabranjujem dalje učešće na ovoj temi.
Nesho, lepo od tebe shto gledash da uvedesh neki red, mada smatram da je tvoja odluka da 'pochistish' 14 poruka malo preterana.
Conte mozhda jeste malo zhivac ali ne vidim da su njegovi skori prilozi bash toliko uvredljivi.
Neznam koliko bi totalna dezinfekcija ovog foruma bila dobra. Malo dzapanja nije na odmet, koliko da razduva pauchinu.
Ajde keveti vrati izbrisane poruke, ako se s'tim slazhe raja sa ovog foruma, a Contea oshtro opomeni i dozvoli mu da nam se ponovo javi u ime slobode misljnja i govora.
pozdrav
ZZ
prdim glasno
03.06.2008., 00:24
Nesho
Neznam koliko bi totalna dezinfekcija ovog foruma bila dobra. Malo dzapanja nije na odmet, koliko da razduva pauchinu.
ZZ
Zig, kad dzapanje pocne, nema mu kraja...Prvo sto ce se desiti je da
se u naredne 3 strane ovaj forum pretvori u pachavru, a onda je pitanje
sekundi kada ce poceti nacionalisticka prepucavanja. Verovatno ni
Srbima ni Albancima s Kosova nije milo sto je ovaj forum multinacionalan. Ti koji si otisao 80 tih to ne shvatash, ali rane u vezi
Kosova su jos sveze i otvorene, malo ljudi uspeva da ne padne u vatru.
Ne dozivljavaju svi ovu temu kao "ludu" i "zabavnu", za vecinu je ovo
"proseravanje budala iz proslosti". S njihove tacke gledista mozda su u pravu, ali mi (makar ja) nisam ovde zbog tudje tacke gledista.
Dosao sam da porazgovaram sa starim drugarima i onima koji umeju da kritikuju, a ne da pishu kojestarije da bi napravili zbrku.
p.s. Ako si primetio, Accordo, Zabrljivko i Dziber su vec pred napustanjem razgovora.
nesha t.
03.06.2008., 00:26
Nesho, lepo od tebe shto gledash da uvedesh neki red, mada smatram da je tvoja odluka da 'pochistish' 14 poruka malo preterana.
Conte mozhda jeste malo zhivac ali ne vidim da su njegovi skori prilozi bash toliko uvredljivi.
Ajde keveti vrati izbrisane poruke, ako se s'tim slazhe raja sa ovog foruma, a Contea oshtro opomeni i dozvoli mu da nam se ponovo javi u ime slobode misljnja i govora.
pozdrav
ZZ
''Na osnovu žalbe korisnika administraciji'' - ovo je bio ključan deo poruke.
accordo
03.06.2008., 00:28
Zig Zag, mozda ga je malo preterao ali meni licno ne smeta puno jer je izbrisao sve komentare, pa i nase, koji su vodili jednom glupavom prepucavanju. A posebno me je nerviralo sto je Conte prvi put na ovom forumu zapoceo politicko prepucavanje, sada blago, ali jednog dana ko zna kakvo. Ovaj forum stvarno nije nastao zbog toga. Ipak, malo mi je preostro da se nekom zabrani da ucestvuje u forumu. Postoje i drugi nacini. Svejedno, sad videh i da je Prdim nesto napisao i potpuno bih se slozio s njim.
Zig Zag, mozda ga je malo preterao ali meni licno ne smeta puno jer je izbrisao sve komentare, pa i nase, koji su vodili jednom glupavom prepucavanju.
Ja se, vala, osecam ko da se dopisujem sam sa sobom. Mislim da je u pitanju generacijski jaz... a administrator je prica za sebe. Samo cekam kad ce da mi kaze: "Are you talking to me?" sa sve denirovskim sjajem u ocima.
Ako me dalje ne bude bilo, znaci da me je progutao administratorski mrak!
A politika? Dole s njom!
zabrljivko
03.06.2008., 00:45
1. Zasto te nema (naravno zbog "kace da dodjes?", koja bi tome odolela!)
2. Domaca kratka
3. Rok Vagram
4. Hortenzija
5. Sedim ja
Vala, ionako ne znam vise ni jednu vasu pesmu.
Dragi Neutro, verovatno znas i onu MULTI.No, glasanje se prihvata tako kako je,mada jos uvek imas sansu za onu opciju Izmeni.
prdim glasno
03.06.2008., 00:45
Neutro, ajde priznaj nam da si zensko i sve cemo ti oprostiti.
zabrljivko
03.06.2008., 00:50
Ako si primetio, Accordo, Zabrljivko i Dziber su vec pred napustanjem razgovora.
Dziber videh skoro kako nosi cerkicu pored moga prozora,dok odkuvavah cucle.
Mahnuh mu ne otvarajuci strahom od onoga cega se srbi najvise plase - promaje.
Znajuci njega pitam se kako je i do sada izdrzao na forumu.
Dziberu vrati se, bez tebe ovaj for..... itd,itd.
zabrljivko
03.06.2008., 00:52
Izbrisao je i onaj moj o Onima koji su vikali za nama na ulici UAAA Paschad, kao da mi sebe sami nismo tako nazvali.
Posto mi je trebalo vremena i muke da ovo smislim, ponavljam jopet..
Mene bre uopste ne zanima da li si ti musko ili zensko. Mislim, Prdis Glasno.
Prdim Glasno, ostavi djevojku na miru
zabrljivko
03.06.2008., 00:56
Neutro, ti (odnosno ona slicica cveta) se meni od pocetka dopadas, tako umesto da se naprdujes ili akordises sa raznim Herkul Poaroima, slobodno zabrljavi malo sa mnom...
prdim glasno
03.06.2008., 00:58
Pa, obzirom da sam se do sada identifikovao i imenom i prezimenom, nije tesko pogoditi. Nego, rece da se osecas kao da pricas sam(a) sa sobom. Provali makar u naznakama ko si, pa podeli s nama neke informacije koje ne znamo: recimo, da li je Zabrljivko bio omiljen medju zenama iz drugih krugova?
Pa, obzirom da sam se do sada identifikovao i imenom i prezimenom, nije tesko pogoditi. Nego, rece da se osecas kao da pricas sam(a) sa sobom. Provali makar u naznakama ko si, pa podeli s nama neke informacije koje ne znamo: recimo, da li je Zabrljivko bio omiljen medju zenama iz drugih krugova?
Zabrljivko je car!
zabrljivko
03.06.2008., 01:04
''Na osnovu žalbe korisnika administraciji'' - ovo je bio ključan deo poruke.
Hm, mogli bi da shtunemo i onog Skender Bega(ili kako vec..), onda povremeno nadrndane Prdima i Dzibera, i tako redom, tako da ovaj forum ostane samo meni za moje beskonacene monologe.
zabrljivko
03.06.2008., 01:05
Zabrljivko je car!
I ti si meni drag Neutro,padni mi na grudi....
I ti si meni drag Neutro,padni mi na grudi....
Reko sam da si car. Nisam reko da sam nastran.
zabrljivko
03.06.2008., 01:09
Reko sam da si car. Nisam reko da sam nastran.
Padni mi na grudi kao Asteriks/Obeliks padni mi na grudi.
Dziber videh skoro kako nosi cerkicu pored moga prozora,dok odkuvavah cucle. Mahnuh mu ne otvarajuci strahom od onoga cega se srbi najvise plase - promaje. Znajuci njega pitam se kako je i do sada izdrzao na forumu.
Aaaaah hahahaha :rotf: .. Zabrljivko, nije te neshto bilo u poslednje vreme, te sve pevushim pesmu:
Zashto te nema, zashto nisi tu? ...
Kako sam glup, naravno da si zauzet otkuvavanjem cucli i srodnim milim ti aktivnostima.
Nego kako izgleda, ju qu verovatno da ti se pridruzhim po tom pitanju za kojih 9 meseci.
Pozdravi Dzibera kad ga vidish, poshto se pevushenje gore pomenute pesmice i na njega odnosi.
zabrljivko
03.06.2008., 01:18
[QUOTE=ZigZag;6711884]
Kako sam glup, naravno da si zauzet otkuvavanjem cucli i srodnim milim ti aktivnostima.
Nego kako izgleda, ju qu izgleda da ti se pridruzhim po tom pitanju za kojih 9 meseci.
[QUOTE]
Ponosan sam na tebe ZIG, jednom si mi secam se rekao:Znas zabrljivko,samo mi je ona stvar u glavi...
Ako ovako nastavis mozes da pravis Jackson 5 ili The Osmonds(Zigson 5 ili Zigsmonds)!!!
Ponosan sam na tebe ZIG ..
I ja na tebe ludjache moj najmiliji, mada treba josh malo da se sacheka, kako to veq ide, pa da saznamo definitno shta qe biti po pitanju moje genetske multiplacije.
Zigson 5 zvuchi kao dobra ideja i nosiqu je na umu, mada me nepraktichnost te ideje brine.
Dragi Neutro, verovatno znas i onu MULTI.No, glasanje se prihvata tako kako je,mada jos uvek imas sansu za onu opciju Izmeni.
Ne znam Multi, a i glupo zvuci, (kao multipraktik ili multivitamin), mada se secam, Bozane i Sevdije.
prdim glasno
03.06.2008., 01:47
Zig, bio sam ti na sajtu, i moram ti rechi da ti je Vienna period
najzeshchi. Mozda zato sto ostali snimci liche na polufabrikate, a
ovo iz Becha je studijski mix. Jeli to snimano u Falcovom studiju?
Vienna period Rules!!
I glas ti je energichan i ambiciozan, onakav kakav ga pamtim iz kluba u Bozhuru kad si gotovo solo isprashio Rocky Racoon.
prdim glasno
03.06.2008., 01:49
Ne znam Multi, a i glupo zvuci, (kao multipraktik ili multivitamin), mada se secam, Bozane i Sevdije.
Bogami, Neutro, ti si zensko i to neko ko je hodao s nekim iz
sireg kruga muzicara.
prdim glasno
03.06.2008., 01:51
I ja na tebe ludjache moj najmiliji, mada treba josh malo da se sacheka, kako to veq ide, pa da saznamo definitno shta qe biti po pitanju moje genetske multiplacije.
Zigson 5 zvuchi kao dobra ideja i nosiqu je na umu, mada me nepraktichnost te ideje brine.
Zig, Prvi sin Bowiea zove se Zowie. Zowie Bowie. Pa razmisli o
tome. Mig Zig?
Laku noch svima.
Bogami, Neutro, ti si zensko i to neko ko je hodao s nekim iz
sireg kruga muzicara.
Ma jok. Greska! Ja sam musko kome nije bila potrebna muzika da bi odvajao zenske.
prdim glasno
03.06.2008., 02:07
Ma jok. Greska! Ja sam musko kome nije bila potrebna muzika da bi odvajao zenske.
Ajde da ti odgovorim pre nego sto odem u krpe.
Postoje dve vrste mladicha: Oni koji znaju da igraju fudbal, i oni koji ne znaju.
Oni koji ne znaju dele se na dve podvrste: meditatore i knjiske moljce i one koji sviraju gitaru. Kazem gitaru jer je to (sem basa i bubnjeva-za
koje treba oprema) jedini instrument koji moze da se nauci na ulici.
Pa
"sta da radi siroti djecarac, sem da svira u Rock'nRoll grupi?"
The Rolling Stones -"Street fighting man"
Naravoucenije: ko nema telesnu gradju i lepotu, nema drugog nacina da dodje do seksa u kampovima.
(to je tako bilo pre pojave internet sex-a , mobilnih telefona i kapitalizma uopste)
p.s.
Bavljenje muzikom je ujedno stvaralo i osechaj "posebnosti", i otvaralo mogucnosti beskrajnim meditacijama
o zenama i smislu zivota, sa osvrtom na muziku...
p.s.
Bavljenje muzikom je ujedno stvaralo i osechaj "posebnosti", i otvaralo mogucnosti beskrajnim meditacijama
o zenama i smislu zivota, sa osvrtom na muziku...
Aha, znam. In coitus res.
Zig, bio sam ti na sajtu, i moram ti rechi da ti je Vienna period najzeshchi. Mozda zato sto ostali snimci liche na polufabrikate, a ovo iz Becha je studijski mix. Jeli to snimano u Falcovom studiju?
Vienna period Rules!!
I glas ti je energichan i ambiciozan, onakav kakav ga pamtim iz kluba u Bozhuru kad si gotovo solo isprashio Rocky Racoon.
Kao muzichar muzicharu, hvala ti na tolpom hvalospjevu.
No kao shto rekoh na sajtu, Bechki period je za mene bio veoma bitam, ne samo po pitanju svirke, snimanja isl. veq i po mnogo chemu drugom chime ne bih da davim nashe forumashe. Snimio sam tamo punu vrequ pesama, izbacio par singlova itd. Nije snimano u Falcovom studiju, mada smo ishli na njegove tulume gde se uzhivalo u jelu i pilu kao i u toplom drushtvu odredjenih mladih skojevki. Bilo je tu josh puno chega, al neqemo sad o tome :whistling:.
Drago mi je da ti se ovaj period svidja, ali da li je bio najjachi? Za mene lichno i ne.
Circle of Silence je projekat koji sam najvishe voleo i gde sam konachno bio nashao sebe. Na sajtu prve dve pesme su studijski snimci dok je treqi sa jedne od zhivih svirki. Lele sine kako smo prashili pa to je uzhas. Sve me jeza prozhme kad se setim.
Glas me, bogu hvala, josh sluzhi i pored toga shto josh uvek pushim. Eh.:nono:
A Rocky Racoon? Josh ga se seqash aman? Beshe i ostashe to jedna od mojih najomiljenijih numera. Red bi bio da to nekom prilikom ponovo zasviramo kao nekoq.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 02:53
Neutrino ili Neutros ? Musko iliti zensko ? Ono sto znamo je da je u pitanju brz i ostar um i to bi trebalo da nam je dovoljno. Olabavite malo.
Uveren sam da je Neutro S.M., a ako gresim, jos bolje. Sigurno je da se ne radi o A.P., jerbo je on odavno switchovao na bosnjacki.
Evo moje top liste
1. Rock Wagram
2. Bozana
3. Hortenzija
4. Kuda zuris jutrom - house verzija, D.Kijevcanin, izgubljena u eonima
5. Sevdija
6. Plima (uvek puna potencijala, nikad doradjena)
5, Zasto te nema
6. Multi
7. Bez saksofona
8. Sedim ja
9. Policijski Cas
10. Plava haljina
Ostale ne bih rangirao.
Konsultovao sam se s ljudima i oni kazu da sa izjavama na forumu treba biti oprezan. Svaka, pa i najblaza ironija i neprepoznata shala , posto je ne prati odgovarajuca intonacija i izraz lica, mogu biti povod za svadju. To se svakako, u vise navrata desilo ovde.
U udzbenicima socijalnog rada i grupne psihijatrije definisan je pojam "grupnog ogledala". To je pojava kada se pojedinac ogleda u reakcijama drugih ljudi na njega i na taj nacin , saznaje vise o sebi; cesto se ta saznanja kose sa predstavom koju ima o sebi. Neutrino se oseca neprijatno kada na forumu prica sam sa sobom, jer ne vidi reakciju drugih. Sto se mene tice, reakcija clanova foruma na ono sto sam napisao ili nije bilo, ili su bile pretezno negativne (cast izuzetcima). Moglo bi se reci da sam to i zasluzio. Bez obzira na to, za mene, ucestvovanje na forumu na taj nacin je dosta tuzno i neprijatno, kao da se nalazim zaledjen u proslom vremenu.
Zato nema razloga da se dalje opterecujem.
Jos jednom pozdrav svim forumasima iz (nekima rodne) K.Mitrovice.:bye:
prdim glasno
03.06.2008., 03:08
Daj bre Dziberu, ne primaj k srcu to sto ljudi ne aplaudiraju kad ih kritikujes.:lol:
Nego, snimi mi makar mobilnim telefonom (ako ti je s foto kamerom)
prve tri - cetiri zgrade DESNO OD MOSTA - uz sam IBAR
(desno kada gledas prema mostu ka Juznoj strani Mitrovice).
U jednoj od tih zgrada na prizemlju do samog ulaza sam proveo
prve 4 i po godine zivota( to mi je rodna "zgrada" koju nisam video
jedno 25 godina).
Tvoj Prdez
prdim glasno
03.06.2008., 03:31
Nego, Zabrljivko, unesi punate sa glasanja za pesmu evrovizije u
racunaljku i daj rezultate
*iskander
03.06.2008., 09:44
Licno nisam shvatio da neko nekoga provocira, mada bih, pojedine komentare "poznavaoca" grupe Pashchad, okarakterisao kao mentalnu provokaciju, pre svega zato sto niko zivi nije cuo za njih, osim naravno njih samih, tako da se ponekada pitam (kada vidim ovo sto vidim) da li sam ja to ziveo u Pristini ili su oni ziveli na nekoj "posebnoj" margini? Evo, ja pitam "poznavaoce" muzickih prilika u Pristini, da li su culi za grupu "Peta Dimenzija" iz Pristine?
Misllim, ako su ljudi bili toliko poznati, valjda bi ostavili nekog traga u tom gradu, pamtili bi ih i mladji ili bi im neko o tome pricao, ali ako oni misle da su "Rollingstones" ...:rotf: eeeeee to je vec nesto drugo...
Poznato je da su muzičari sujetni pa ću ja eto da potvrdim da su "Paščad"bila značajna grupa koja je sigurno u svoje vreme puno značalia u muzičkim krugovima,većinu tipova koja je bilu u grupi ili oko nje
solidno poznajem i znam da su bili vrlo značajni likovi na prištinskom asfaltu.
a sad što to neko ne zna nije njihova krivica...
zabrljivko
03.06.2008., 10:49
Licno nisam shvatio da neko nekoga provocira, mada bih, pojedine komentare "poznavaoca" grupe Pashchad, okarakterisao kao mentalnu provokaciju, pre svega zato sto niko zivi nije cuo za njih
Skender begu
Forum nije ni namenjen tebi vec samo krugu drustva i poznanika.
Ako bas moras da citas nije zgoreg da prestanes da nepozvan upadas.
Kvaris estetiku foruma koji kada se zatvori nameravam da skinem za uspomenu.....
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 10:49
da li su culi za grupu "Peta Dimenzija" iz Pristine?
Misllim, ako su ljudi bili toliko poznati, valjda bi ostavili nekog traga u tom gradu, pamtili bi ih i mladji ili bi im neko o tome pricao, ali ako oni misle da su "Rollingstones" ...:rotf: eeeeee to je vec nesto drugo...
Svesni smo da nismo Stonesi. Znamo da nas mladje generacije ne pamte. Namera je bila da se sa puno ljubavi setimo ondasnje Pristine, naseg okruzenja i starih drugara, kako je to Prdivoje rekao na prvim stranama, i to sa nase tacke gledista. Mislimo da nasa muzika i tekstovi daju dobru sliku ondasnje, urbane Pristine, u vreme pre nego sto su svi skocili na Karleusu.
Ne znam da li je to Peta Dimenzija, ali na poslednjoj svirci Pascadi registrovao sam jednu mnogo dobru mladju grupu sa pevacicom Jelenom, koja je imala sjajan glas. Imali su i svoje stvari, sto posebno cenim. Imali su znatno komercijalniji stil od Pascadi. Mozda su to oni?:?:
Usput, svidja mi se vucja slicica. Gde si je nas'o?
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 11:02
[QUOTE=zabrljivko;6713026]
Forum nije ni namenjen tebi vec samo krugu drustva i poznanika.[QUOTE]
Onda to ne bi bio demokratski forum, vec uzurpacija prostora. Grupa prijatelja se moze dopisivati e-mailom, a ako treba, moze se organizovati i video-konferencija.:confused:
Usput, ideja o skidanju foruma je odlicna.
Kao prvo, ZigZag, ono gore je napisano kako treba - LAF.Žuća se bavi Kosovsko-Engleskom lingvistikom te će to bolje razjasniti.
Kao drugo, tisuću prijevoda ne bi pokvarilo istinitost gore spomenute sentence.
LAF je rec koja se vezuje za govor, iliti laf muabet, a ne nikako laugh (sto si pogresno napisao kao lough), ej Zig, ubedi me da je to bio lapsus mentis, a ne lingua.
Koliko sam razumeo, a razumeo sam, grupa PASCHAD je zapravo bila institucija sa tradicijom porodicnih okupljanja i to kao kao negacija i kritika istih. Prema tome, vise su filozofirali (?!!) nego sto su muzike napravili, ali je jedno sigurno - sami sebe su mnogo lepo zabavljali.
A i nas, vala, ovde... sada!
Mogao bi da promenis ime u Perica :klap:
Zabrljivko je car!
E sad ga pogodi, BINGO :klap:
zabrljivko
03.06.2008., 11:38
E sad ga pogodi, BINGO :klap:
Hmmm, ne mogu da uhvatim ton kojim je ovo receno, ali cu ti za svaki slucaj
prisloniti bas blize celu, to se nekada na svirkama pokazala kao dobra strategija protiv ispada...
Ah da, i izvuci cu majicu iz gacha....
zabrljivko
03.06.2008., 11:43
Onda to ne bi bio demokratski forum, vec uzurpacija prostora. Grupa prijatelja se moze dopisivati e-mailom, a ako treba, moze se organizovati i video-konferencija.
Hm imas pravo, trebali smo u imenu foruma staviti:
GRUPA "PASCHAD" iz PRistine - Ne ulazi nepozvan
Tako bi imali zakonsko pravo eliminirati uljeze koji dokoni smetaju ....
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 11:51
LAF je rec koja se vezuje za govor, iliti laf muabet, a ne nikako laugh
Ili LAAPH MOUABHETT, sto bi rekli staroirci, od kojih izraz i potice;)
prdim glasno
03.06.2008., 11:56
Ne ulazi nepozvan
Tako bi imali zakonsko pravo eliminirati uljeze koji dokoni smetaju ....
Zabrljivko, oladi malo. Neka ulechu bez psovki i pogrdnog vredjanja,
to daje dinamiku forumu i "rasteruje pauchinu" sto bi rekao ZİG.
Forum mozes da skines Acrobat programom u PDF i da ga
EDITUJES (korigujes, izbacish ono sto smatrash viskom), kao
sto sam ti napomenuo u Privatnoj Poruci. Ovim hochu da kazem,
ODLİCHNA IDEJA O SKIDANJU FORUMA JE MOJA:P:P:P
SEGA DA SE ZNAE! SAKAM PRAVA NA AFTORITE ZA TOA
MLOGU UBAVA DENOTACIA I KONOTACIA.
*iskander
03.06.2008., 12:02
Svesni smo da nismo Stonesi. Znamo da nas mladje generacije ne pamte. Namera je bila da se sa puno ljubavi setimo ondasnje Pristine, naseg okruzenja i starih drugara, kako je to Prdivoje rekao na prvim stranama, i to sa nase tacke gledista. Mislimo da nasa muzika i tekstovi daju dobru sliku ondasnje, urbane Pristine, u vreme pre nego sto su svi skocili na Karleusu.
Ne znam da li je to Peta Dimenzija, ali na poslednjoj svirci Pascadi registrovao sam jednu mnogo dobru mladju grupu sa pevacicom Jelenom, koja je imala sjajan glas. Imali su i svoje stvari, sto posebno cenim. Imali su znatno komercijalniji stil od Pascadi. Mozda su to oni?:?:
Usput, svidja mi se vucja slicica. Gde si je nas'o?
Licno mislim da velika vecina nije "skocila" na Karleusu (necu da se hvalim:cmok:), ali ja stvarno nisam cuo za vas, mozda se setim ljudi koji su svirali u bendu. Mozes da mi izdeklamujes imena?
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 12:05
ODLİCHNA IDEJA O SKIDANJU FORUMA JE MOJA:P:P:P
SEKA DA SE ZNAE! SAKAM PRAVA NA AFTORITE ZA TOA
MLOGU UBAVA DENOTACIA I KONOTACIA.
SAKAJ I KE TI SE DAVA! POSTO IDEA TVOA E, KE JE ZASTITIME:(((:!:))))
prdim glasno
03.06.2008., 12:07
Ili LAAPH MOUABHETT, sto bi rekli staroirci, od kojih izraz i potice;)
"LAF" , kako bukva, najprecizno oznachaat muhabet. Na Turecki,
toa bukva oznachuvaat "RECH" na doslovniot svobodni prevot. Ama, ako se zema golema dalina i razlicitost na podnebli meğu Turecki i Kosofskiot melos, toa ke rezultira na zakluchak da sekooe jare
umilno da bidaat ne iska, pa i ne saka.
Za podalni instrukcii so prefot na razni institucionalni pisanii ve prasham da se poldobno obavestime(te) na Wikipedia.
Prt so mnolgo visok ton.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 12:08
Licno mislim da velika vecina nije "skocila" na Karleusu (necu da se hvalim:cmok:), ali ja stvarno nisam cuo za vas, mozda se setim ljudi koji su svirali u bendu. Mozes da mi izdeklamujes imena?
Mogu - i da me probudis u pola noci znao bih ta imena napamet !
*iskander
03.06.2008., 12:25
Well shoot it brother!!!
Ko su ti ljudi?
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 12:37
Zavisi koje si godiste. Ako si mladji od 60 godina, verovatno nisi cuo:rotf:
To su ljudi 1961-1962-1963 che godiste, radi se o Pristini 1978 -1988
Imena oni koji su svirali u grupi su:
Sad bih te tuzio sto si mi neautorizovano objavio IME !!! :)
Ali necu, zao mi je. Ti bar znas kakvi su turski sudovi, a posle i turski zatvori. Ako ne znaes, ke se potsetis na "MIDNIGHT EXPRESS"
*iskander
03.06.2008., 12:37
Za sada samo Violetu znam sigurno, a za druge bas i nisam siguran...
Eto, hvala na razgovoru, ostavljam vas da na miru uzivate u svojim uspomenama, prebirate po secanjima (a boga mi i dzepovima), a ne bi bilo lose ako imate neki snimak, pa da ga "turite" odje da ga svi cujemo...Nikada se ne zna, moze biti hita!!!
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 12:46
Za sada samo Violetu znam sigurno, a za druge bas i nisam siguran......Nikada se ne zna, moze biti hita!!!
Haug, Iskander,
Za kraj, poslovica: Ko hita, ne skita.
prdim glasno
03.06.2008., 12:49
Sad bih te tuzio sto si mi neautorizovano objavio IME !!! :)
Ali necu, zao mi je. Ti bar znas kakvi su turski sudovi, a posle i turski zatvori. Ako ne znaes, ke se potsetis na "MIDNIGHT EXPRESS"
"Hvata me blues, draga. Stari Istanbulski blues.."
prdim glasno
03.06.2008., 12:54
..... ne bi bilo lose ako imate neki snimak, pa da ga "turite" odje da ga svi cujemo.
LINKOVI SA STARIM SNIMCIMA SU NA PRETHODNIM STRANICAMA BLOGA. PROSARAJ PO RANIJIM STRANAMA I
MOCI CES DA DOWNLOADUJES.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 12:57
Malopre su mi se javili su mi se prijatelji sa porukom: VEKE NE DA SE FRLATE SO PADEZI !!!! NA KUKA - TOA MOZE, AMA NE NA FORUMCETO !
prdim glasno
03.06.2008., 12:57
Nego Dziber, sta je sa mojim slikama zgrade kod ibra?
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 13:03
Nego Dziber, sta je sa mojim slikama zgrade kod ibra?
Na poslu sam. Veoma sam zauzet (pisanjem komentara). Nisam jos iso do Ibra.
*iskander
03.06.2008., 13:03
Haug, Iskander,
Za kraj, poslovica: Ko hita, ne skita.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
a moze i "Ko chita ne pita...":super:
Na poslu sam. Veoma sam zauzet (pisanjem komentara). Nisam jos iso do Ibra.
Stani, stani Ibar vodo. Ako nece Dziber Ibru, onda ce Ibar Dzibru.
drina bez filtera
03.06.2008., 17:00
Ne sviđa mi se ideja zabrljavka da se ograničimo i zatvorimo.U skladu sa time nisam oduševljen ni skidanjem 14 poruka od strane moderatora, ali on na to ima pravo.Obrisao je i nekoliko mojih prelepih gluposti, ali me mrzi da ih ponovo pišem. Lakše mi je da smislim nove. Drago mi je da se Džiber vratio pa makar bio i malo nakrivo nasađen.Što se tiče napada na PASCHAD poručujem pre svega taksisti a i ostalima da se ne brinu mnogo: "Što je više kleveta i laži, PASCHAD nam je miliji i draži"
accordo
03.06.2008., 17:23
Ne sviđa mi se ideja zabrljavka da se ograničimo i zatvorimo.U skladu sa time nisam oduševljen ni skidanjem 14 poruka od strane moderatora, ali on na to ima pravo.Obrisao je i nekoliko mojih prelepih gluposti, ali me mrzi da ih ponovo pišem. Lakše mi je da smislim nove. Drago mi je da se Džiber vratio pa makar bio i malo nakrivo nasađen.Što se tiče napada na PASCHAD poručujem pre svega taksisti a i ostalima da se ne brinu mnogo: "Što je više kleveta i laži, PASCHAD nam je miliji i draži"
DBF, ne brinem ja zbog napada na Paschad i tu se slazem s tobom : "Sto je vise...".
Meni je smetalo sto je pocela da se uplice politika i to od ljudi koji su tu slucajno i kojima Paschad znaci koliko i lanjski sneg. Ali da mi je krivo sto su tvoja pisma izbrisana, jeste. Ne poznaje nas dobro moderator pa pravi greske. No tebi, dojmi mi se, nikada inspiracije nije manjkalo, pa nece ni sada.
drina bez filtera
03.06.2008., 18:25
DBF, ne brinem ja zbog napada na Paschad i tu se slazem s tobom : "Sto je vise...".
Meni je smetalo sto je pocela da se uplice politika i to od ljudi koji su tu slucajno i kojima Paschad znaci koliko i lanjski sneg. Ali da mi je krivo sto su tvoja pisma izbrisana, jeste. Ne poznaje nas dobro moderator pa pravi greske. No tebi, dojmi mi se, nikada inspiracije nije manjkalo, pa nece ni sada.
Pazi, a najdraža mi je fora kad nas je nazvao potomcima komunističkog režima, ili nešto slično.To čak ni meni nije palo na pamet i moram da iskoristim to trenutno neokomunističko nadahnuće. Pazi, PASCHAD, pa komunisti...Predivno zvuči stih tipa..."U tunelu usred zime sija PASCHAD svetlo ime".
Conte hvala ti!
drina bez filtera
03.06.2008., 18:57
Da napravimo igrokaz: "Partizanski rock&roll" (radna verzija:"Ne okreći se Žare")
Uloge:
Komandant:Mus (Strog ali pravedan, bivši španski borac, profesionalni emigrant)
Komesar:Sale(pomoćnik komandanta za MPV,najobrazovaniji borac u četi)
Komandir čete: Dejan(Muzički vođa rock&roll čete,premoderan za partizanski pokret)
Borci:
Joka(Duša pokreta, zvezda petokraka čete)
Žare(puškomitraljezac, ili nosi pušku ili bas, svejedno nespretan i sa jednim i sa drugim)
Žuća(Komordžija, večito uz lonac, često lupa, ali sa merom i u ritmu)
Žule(kurir, održava vezu sa spoljnjim svetom, mlad, neiskusan)
Ostali borci:Saja, Amer, Mirsa i mnogi drugi nebitni... ali prisutni!
Neprijateljske snage:
Conte: oštar, britka jezika
Neutro:tajanstven, osumnjičen za špijunažu
i mnogi drugi nebitni...ali prisutni!
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:05
Stani, stani Ibar vodo. Ako nece Dziber Ibru, onda ce Ibar Dzibru.
Pozdravio te Ibro.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:14
Da napravimo igrokaz: "Partizanski rock&roll" (radna verzija:"Ne okreći se Žare")
Uloge:
!
Pocetak><
Dejanu preti streljanje, zbog sirenja neoliberalnih ideja i nekomunistickog ponasanja prema drugarici Slavici, istaknutom borcu.
-Nisam , casna proleterska. Samo sam se nasalio sa drugaricom-pravda se Dejan.
-Nemoj ti nama nasalio!!! Jesi li nekad cuo druga Staljina da se sali- kaze komandant Mus.
drina bez filtera
03.06.2008., 19:31
Pocetak><
Dejanu preti streljanje, zbog sirenja neoliberalnih ideja i nekomunistickog ponasanja prema drugarici Slavici, istaknutom borcu.
-Nisam , casna proleterska. Samo sam se nasalio sa drugaricom-pravda se Dejan.
-Nemoj ti nama nasalio!!! Jesi li nekad cuo druga Staljina da se sali- kaze komandant Mus.
Sećaš li se stare parole: "MUS - Staljin - Čerčil"
Sile osovine ili je to bilo obrnuto. "Čerčil - Staljin - MUS"
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:37
Sećaš li se stare parole: "MUS - Staljin - Čerčil"
Sile osovine ili je to bilo obrnuto. "Čerčil - Staljin - MUS"
-Osim toga-rece Komesar Sale- Komandir Dejan jos i svira u ceti, i to jedan kapitalisticki , americki instrument -GITARU, pa se tako UDVARA drugarici Slavici !!! Samo americki i francuski burzuji tako se udvaraju svojim zenskama. Mi nase drugarice postujemo.
drina bez filtera
03.06.2008., 19:37
Ti bi Džiberu u tom slučaju trebao da budeš CHE.Već si lekar, samo ti treba brada i tompus.Tompus ćemo mi da ti nabavimo a za bradu ćeš se već nekako snaći.Beretku nabavljamo od Žuće.Toga na Kosovu ima u izobilju.Kasnije treba i da pogineš... onako...malo.Ali to će Mus da sredi.Pa on je majstor montaže.Ako je mogao od turaka da napravi pop-rock legende može onda i od nas da napravi partizanske heroje.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:40
[QUOTE=Dziber (Katilj) Katunar;6716443]-Dejan jos i svira u ceti, i to jedan kapitalisticki , americki instrument -GITARU,QUOTE]
Okrenu se puskomitraljezac Zare.
-Ja nikad ne sviram gitaru. Ja sviram bas, kao nasa sovjetska braca.
-Ne okreci se Zare- viknuse Komandant i Komesar-inace i ti ides sa Dejanom.
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:42
Ti bi Džiberu u tom slučaju trebao da budeš CHE.
Nije lose. Komandant CHE GITARA.
drina bez filtera
03.06.2008., 19:43
-Osim toga-rece Komesar Sale- Komandir Dejan jos i svira u ceti, i to jedan kapitalisticki , americki instrument -GITARU, pa se tako UDVARA drugarici Slavici !!! Samo americki i francuski burzuji tako se udvaraju svojim zenskama. Mi nase drugarice postujemo.
On je svirao još jedan kompromitujući instrument.Violinu koju su opće je poznato izrađivali italijanski majstori.Sve u svemu , ja ne znam kako će se on izvući iz ove situacije.Jedino ako ga komesar Sale osudi na blažu kaznu vežbanja sa žućom na njegovim instrumentima i u njegovoj prostoriji gde se u isto vreme prepliće zvonki Jokin glas i glas mujezina iz okolne džamije.
drina bez filtera
03.06.2008., 19:47
Nije lose. Komandant CHE GITARA.
To bi ubacili kao dijalog između Komandanta i Dejana.Dijalog ide na naturalizovanom Špansko-Albanskom dijalektu: "Komandante, Che Gitara",- ("Komandante, evo gitara").
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 19:53
.Sve u svemu , ja ne znam kako će se on izvući iz ove situacije.Jedino ako ga komesar Sale osudi na blažu kaznu vežbanja sa žućom na njegovim instrumentima i u njegovoj prostoriji gde se u isto vreme prepliće zvonki Jokin glas i glas mujezina iz okolne džamije.
To se zove PREVASPITAVANJE
drina bez filtera
03.06.2008., 19:53
Džiberu, dobro ti idu dijalozi.
Podseti me da to spomenem u mom elaboratu:"Uticaj Ibra na slučajne prolaznike"
Kod nekih se taj utjecaj još uvijek osjeća iako su davno otišli sa Ibra.
drina bez filtera
03.06.2008., 19:59
Brate Džiberu mi gotovo da sami završismo ovu stranu.Što bi Žuća reko:"Bravo, bravo, stoji pravo".
Na žalost, moram sad da idem uz koračnicu:" Čuje se odjek koraka po rebrima Žaretovim...heeej, ja, hoooj. I borci polako korak po korak, rebro po rebro, nestaju u tami...
zabrljivko
03.06.2008., 20:17
...Čuje se odjek koraka po rebrima Žaretovim...heeej, ja, hoooj. I borci polako korak po korak, rebro po rebro, nestaju u tami...
Evo jedne price koja nema ama bas nista sa zapocetom temom.
Autor ovih redaka je 90/91 radio kao profesor u Tehnickoj skoli u Grmiji, istoj onoj gde je
vecina drustva kockala desetljec ranije.
Elem, jednog dana se u razredu gde je on bio razredni, Alishani Reshat mali i vispren ciga, vratio sa regrutacije.
Kako si proshao Alishani?
Odlicno,tenkista.... Kazhe Alishani.
Kako je to odlicno, tenkista???
Znate on je cigan, kaze Gaja Panker, oni obicno dobiju peshadiju jer su izdrzljivi,malo jedu i dobro trpe vremenske nepogode...
Prodje par meseci, udari zima i sneg zaveje okrilje.
Isto mesto isti ucesnici.
Gledam po razredu i vidim zamisljenog Steviqa.
Steviqu sta sada tako razmisljash,pitam.
Razmisljam o propasti sveta, kaze Stevic.
I ????? pitam ja.
Pa, kaze Gaja Panker, verovatno ono kako ce sunce da pocne da se gasi i da nestaje biljni i zivotinjski svet i svuda led i sneg, to rece i plune na tablu.
Samo ce ostanemo shaka nas cigana, jer malo jedemo i trpimo ladnocu,dobacuje Alijhani
I komplet svi zajedno smo zamislili sliku kako shacica cigana sa malim sankama i zavezljajima se probija kroz sneg i led....
Inace na pitanje kako to da muva koja leti 5 km/h u kolima koja se krecu 100 km/h
ne udari o staklo iznutra najsmisleniji odgovor koji sam dobio je bio:
Neshto vakum !!!!!!
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 20:54
ATTACH]37943[/ATTACH] prva zgrada desno
37944 prva i druga zgrada
37945 treca zgrada
37946 trg iznad mosta
Ostali borci:Saja, Amer, Mirsa i mnogi drugi nebitni... ali prisutni!
Neprijateljske snage:
Conte: oštar, britka jezika
Neutro:tajanstven, osumnjičen za špijunažu
i mnogi drugi nebitni...ali prisutni!
Pa dobro, nadam se da su svi do sada provalili da to tvoje DBF zapravo znaci Drzavna Bezbednost Filistejaca, ali... nuto tuzna cuda, prihajace k tebi David neki, pa bezazlene vise sumnjiciti neces!
A u moj dosije da upises da mi Zuca nije predavao engleski u gimnaziji nego Rastko. Sa istim i njegovim kucicima, ruku na srce ne zna se ko je medju njima bio najpegaviji, isao sam nekada davno u lov. Srece smo bili takve da ulova nikad bilo nije. Ko ni vama longplejke! (Ovo zato sto medju izbrisanim porukama bejase nesto o Zucinoj nastavnickoj delatnosti - da se zna da je isti bio kolega s onima koji htedose iz skole da ga sutnu. Dakle, monumentalno!)
Jeli pederashi..................., sto ste qurevale..............
Cekaj ako je Tashi najveci majstor gitrare u Pristini.............., vi i dalje prdite galasno.............
Majhmuni jedni.,...............
Ajde polako, javi mpoderatoru da me ogranicvi.................., asta mislis kako je meni,kada mafijas zna gdezivis.ll
nesha t.
03.06.2008., 22:04
Krčag ide na vodu dok se ne razbije. Doviđenja!
zabrljivko
03.06.2008., 22:40
Jel jos neko misli da treba da se natezemo sa Konteima i Skenderima da bi forum dobio na dinamici ?????
Ako mu je vreme da mre, neka mre.Ne verujem da mu ljudi sa strane mogu udahnuti nikakav novi zivot.
Nijedna tema nije neiscrpna, dovoljno je da forum ostane da se drustvo povremeno necim oglasi....
Jel jos neko misli da treba da se natezemo ....
Au .. zar je moguqe da nekome mozhe toliko srce da prepukne oko sitnog komeshanja u sajberspejsu?
Chekaj malo da srknem kafu da me kafein malo rashchisti poshto ne kapiram izliv tako zhestokih forumskih emocija !?!?
Brate Džiberu mi gotovo da sami završismo ovu stranu....
Drino, Dziberu, aferim gospodo forumashi i vrcavi ludjaci blagoga duha i oshtroga pera (tastature) .. uzhitak chitati vashu razmenu na strani 34.
Dugo se poznajete?
Dziber (Katilj) Katunar
03.06.2008., 23:35
Dugo se poznajete?
Jos iz komunistickih vremena
prdim glasno
04.06.2008., 00:09
DZIBERU, HVALA NA SLIKAMA, NISMA PREPOZNAO RODJENU ZGRADU - VISE NIJE ISTA.
ETO, SVE SE PROMENILO.
ZABRLJIVKO, potpuno si u pravu. Je*bale vas komunisticke pisanije - na dve strane parirate Conteu,
da bi pokazali da mozete da se nosite sa *kretenom.Ljudi, taj vas MRZI IZ DNA DUSE!
TO JE SOCIJALNO NEASIMILOVAN LIK BESAN NA SVE I SVAKOGA I NE TREBA VAM NA FORUMU.
ON IMA SVOJE BLOGOVE GDE SE PREDSTAVLJA KAO PROFESOR I NAJOZBILJNIJE DOKAZUJE TEZE DA SU SHQIPTARI USTVARI GRCI, DA SU INDIJANCI MADJARSKOG POREKLA I SL - DAKLE POTPUNO SHIZOIDAN SLUCHAJ, S KOJIM SEM ZIG ZAGA (KADA JE NADUVAN)
NIKOM NE BIH PREPORUCHIO RAZGOVOR
DRUGO, ODAVNO govorim da ovo treba zatvoriti. Stiglo je do duvara, sem zlonamernih pacenika s drugih blogova vise se niko neche prikljuciti.
A mi lepo razmenimo e-mailove, poskidajmo linkove i pajdos. Dosta je bilo, svuda okolo je mrak i politika.
Nadjimo se na nekom drugom blogu, pod laznim imenima i pricajmo o drugim stvarima
- na primer o politici.
Tamo moze jos da se psuje.
ZIVEO TITO! ZIVELA KPJot!!
Ajde, zatvarajte ovo *sranje.
drina bez filtera
04.06.2008., 00:41
Da iskoristim dok još nije zatvorena tema, PRDIM GLASNO još mi nisi poslao delove iz knjige!
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 00:52
Je*bale vas komunisticke pisanije - na dve strane parirate Conteu,
Jok bre, zezao sam se sa starim drugarom. Uopste ne znam sta je taj pisao, u to vreme nisam posecivao forum. No, slazem se da treba zatvoriti, posto sam poskidao sve pesme i foto-e. Jos samo Zabrljivko da skine forum.
prdim glasno
04.06.2008., 01:04
DBF - poslachu ti pisanija, ne boj se.
Ostali iz Paschadi ( ne ukljucujuci goste)
Dajte ekspresne glasove
-Zatvara li se blog ili ne?
Glasove mogu da daju:
Zabrljivko
Accordo
Dziber
Sevand
DPF
ZIG ZAG
Prdim Glasno
Ostali nemaju pravo glasa.
Ako ste on line, izjasnjavajte se odmah
DA (zatvaramo)
ili
NE(zatvaramo)
BLOG SE MOZE SKINUTI I KAD JE ZATVOREN - NIKO GA NECHE IZBRISATI, SAMO ZAKLJUCATI ZA DALJA DOPISIVANJA.
Posto nemam pravo glasa, onda eto samo da kazem dovidjenja. Steta.
.. Stiglo je do duvara .. Ajde, zatvarajte ovo *sranje.
Do duvara? Ja i ne vidim da je stiglo do duvara. Tek smo pocheli.
Kao da je bitno dal qe josh neko da nam se prikljuchi ili ne.
KAKVE KOJ KU*AC TO IMA VEZE?
Neki Conte se pojavio, popljuvao malo iz neznjanja i nekapiranja teme i shta sad treba da radimo?
Da se gasimo zbog toga? Ajde ljudi, gde su nam zubi?
Za sve duge staze treba samo malo kreativnosti i dobrog humora,
iliti ZHAJEBANCIJE kako smo mi to nekada zvali i vrishtali od smeha.
Tebe Prdim Glasno izgleda s'vremena na vreme ufati neka nervoza pa samo sevash djitke i varnice.
Daj tu zelenu 'specijalku' malo srkni, a evo i ja qu, pa malo u duetu preko Krstarice da se pocepamo od THCa, kad veq ne mozhemo direktno uz gitare i 6 gajbi Efesa.
Alo drushtvo! Ne slushajte Prdima.
Ako se njemu ide, neka ide, shto bi bila shteta obzirom da je on sve ovo zapocheo.
Genije negenije, koga nema bez njega se mozhe.
pozdrav
ZZ
prdim glasno
04.06.2008., 01:37
Neutro, zvacemo te na neki drugi blog posto che vidim ovaj da grca u agoniji dok ne skapa.
pozz
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 01:42
DBF - Ako ste on line, izjasnjavajte se odmah
DA (zatvaramo)
ili
NE(zatvaramo) .
Ovakve poruke stizu nekoliko puta na dan, pa i Nesa mora da posveti dobar deo vremena skidanju istih, sto pokazuje zabrinjavajuci stepen opsesije. Ne vredi pokazivati zube, mozemo da ignorisemo ili da zatvaramo. Iako mi se jos dopisuje, ja sam skloniji zatvaranju.
DA (zatvaramo)
ili
NE(zatvaramo)
No kao shto rekoh, NISHTA ZATVARANJE!
...Iako mi se jos dopisuje, ja sam skloniji zatvaranju.
Katilju, care moj mili Dushane ((:))), sve ove godine nikada nisam bio chlan nijednog foruma, jer me jednostavno nije boleo ku*ac za forumska okupljanja.
Zashto promenih dugogodishnji stav?
Prdim Glasno mi nedavno posla imejl sa linkom, pogledah, nasmeshih se i rekoh sebi:
This is good. I'm in!
Ovaj me forum podseti na neshto shto sam sve ove godine bio istisnu iz pamqenja, a i srca. Imao sam jednostavno svojih briga i nedoumica, a i malo vremena i mozhdanog prostora za glupu nostalgiju.
Vremena se teshko nadje za ovakva dopisivanja, jer porodica, posao, spavanje, drushtvo i lumpovanje umeju da odgrizu dobar deo 24chasovne rutine.
Ali za ovo stvorih vreme. Zashto? Jer je dobro.
Bio sam ovde sve ovo vreme jer mi je bio djez, jer ponovo nadjoh znachajni deo svojih korena koje ignorisah sve ove godine.
Ja znam da nishta ne ide u beskraj, ali isto tako znam da dobru stvar valja chuvati pa koliko traje da traje.
Zabrljivka nema da se javi jer je zauzet iskuvavanjem cucli (shto i mene izgleda uskoro ponovo cheka).
Sevand, DBF, Ahileas, Accordo, Neutro ne 'glasaju' poshto spavaju, jer treba da se shiba na posao na sabajle.
Dakle da ostavimo do sutra.
Valjda qe do i tada Prdim Glasno malo da oladi glavu.
nesha t.
04.06.2008., 02:27
NIšta se ne zatvara, zašto bi?
Ali za ovo stvorih vreme. Zashto? Jer je dobro.
Bio sam ovde sve ovo vreme jer mi je bio djez, jer ponovo nadjoh znachajni deo svojih korena koje ignorisah sve ove godine.
Bas tako vala. I ja ponekad imam osecaj kao da sam Kunta Kinte. Ne mosh pobec' od korena!
Jedan kratak observation od mene:
Bez prava glasa iz grupe "mnogih drugih nebitnih...ali prisutnih!
Ovaj forum zapocet pre nesto manje od dva meseca uspeo je da okupi deo starog drustva iz Pristine - sto je prelepo. Svojski ste se potrudili da - ako nista drugo - da se makar ponovo malo druzite i secate davnih vremena, makar na ovaj nacin jer se zivi poprilicno razasuto na razne strane. Dakle ideja je sasvim ok.
Ne znam da li je privatan ili javni forum ikada postojalo kao opcija, a i to ima svoje za i protiv.
Privatan - kao recimo nas blog (drustvo iz Ivo Lola) na blogspot.com zahteva da se svako prvo registruje i onda moze da salje nove postove, slike, pesme, video klipove, moze da cita preostale postove i da komentarise na njih, ali niko izvan - nema pristupa, tako da nema Conte-a ili bilo koga drugog da gura nos gde mu nije mesto, cita sto nije njemu namenjeno i vredja clanove i na kraju zastuzi banovanje. Dakle samo registrovani imaju pristup - sto je super (narocito videvsi nekoliko postova ovde, a i ovaj njegov poslednji - koji je jos tu!). Tu ne postoji neki nepoznat administrator - to je neko, 1 ili vise od clanova.
Javan - kao recimo ovaj forum, Well you have seen it all more than I have, to ima kao jedinu prednost, ako se to i moze tako nazvati, to da neogranicen broj ljudi ima pravo pristupa (i naravno pravo pisanja). Dakle efektivan nacin popularizacije (bingo) koji sa sobom nosi i neke after-effects . Postovi su - all over the place, tako da je malo tesko/gotovo nemoguce pratiti neku temu, jer je mozda na strani br. 5 ili 27 ili - ko zna. I desilo se da poneko zaluta jer jadan od februara meseca nema sta drugo da radi u zivotu pa eto ...
Naravno na Vama je da odlucite kako ce forum da nastavi dalje, bila bi steta da sve nestane - narocito zato sto postoji i drugi nacin - malo 'intimniji' - gde znas da si medju svojima jer neke stvari i nisu bas za svaku budalu koja zaluta.
Pozdrav
zabrljivko
04.06.2008., 06:02
No kao shto rekoh, NISHTA ZATVARANJE!
Slazem se da ga ne treba zatvarati.
Ceo forum je od pocetka pretempiran, pa se oseca zamor materijala.
Druga greska je ulazenje u pricu sa iritantnim i priglupim gostima koji nemaju sta da kazu.Normalno da se ovo ne odnosi na dobronamerne i visprene goste.
Trebalo je odeliti jedne od drugih i ne kvariti muabet.
Neka forum sluzi kao povremeno sredstvo okupljanja i neobavezne spike...
Pa ko voli nek izvoli, neko da cita a neko da prica....
Dokaz korisnosti foruma je to sto u 5 izjutra, u sred procesa sterilizacije, imam kako da ubijem tih dosadnih 6 minuta...
accordo
04.06.2008., 08:36
Iako mi se jos dopisuje, ja sam skloniji zatvaranju.
Moram da priznam da mi je drago kad se dopisujemo ali me uzasno nerviraju tipovi koji ulecu sa strane i potpuno mi kvare ugodjaj. Recimo juce sam se slatko smejao DBF -ovim i Dziberovim pisanijem kad je uleteo Conte i svojim psovkama potpuno mi razbio ugodjaj. Tako da sam u dilemi. Sta vredi sto mi mozemo da pokazemo zube sto rece Zig Zag kad time uopste ne uticemo na one koji forum srozavaju i gaze po nasim uspomenama. Ali nisam ni za to da postane privatni jer je interesantno kad se ukljuce ljudi koji sa nama nemaju nikakve veze a na istim talasnim duzinama su. Mada, kad bolje razmislim, takvih nije ni bilo osim mladjane Ane, koja pobeze jer se fokus svih muskaraca na forumu neverovatnom brzinom usmerio ka njoj, samo sto nisu pocele da padaju ponude za vidjenjem.
Pa, mozda ipak za zatvaranje.A mozda ipak ne. :dash::dash: Ma, zatvaranje. Ili...:dash::dash::dash: S jedne strane, a s druge...:dash::dash::dash::dash:
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 08:56
Tako je. Bolje je sa korenima.
accordo
04.06.2008., 08:57
Tako je. Bolje je sa korenima.
BOLJE. De si Katunarcino ?
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 08:58
NIšta se ne zatvara, zašto bi?
Pa, ako Nesi nije zamorno da se nosi sa promblemom, to je onda druga prica. Hvala na podrsci Neso.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 09:04
BOLJE. De si Katunarcino ?
Evo, budim se. Secam se da se Kunta Kinteov sin zvao Chicken George.
zabrljivko
04.06.2008., 09:25
Ne idi Neutro, tek sam te zavoleo ......
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 09:37
Ali ne mogu da se setim kako se zvala cerka Chicken Georgea. Prdimire, POMOZI.
Sto me podseti na jednu nepravedno marginalizovanu stvar Pascadi
DOBRO UCIM
VOLIM MUZIKU
VOLIM DA IGRAM
U DISKO KLUBU
KAZU MI DA SAM LEP
KAZU MI DA SAM LEP
KAD SEDIM ZA STOLOM
SVE JE U REDU
KAD USTANEM
TU SU NEVOLJE
ONA VOLI VISOKE
ONA VOLI VISOKE
"U POVERENJU"-POMOZITE !
NEDAVNO SAM
UPOZNALA DECKA
IMA KOLA, PARE, SVE
ON ZELI ODNOSE, O NE
ON ZELI ODNOSE
"U POVERENJU"-POMOZITE !
Autor ? Tko bi drugi nego Zare.
accordo
04.06.2008., 09:46
A Kunta Kinte prvi sin ratnika Omora i njegove zene Binta Keba.
Hocemo li skoro da snimimo jednu Paschad pjesmu, kako nekoc na "kasetasu", pa da bacimo na forum, pa da vidimo onda ocel da se gasi il nece?
accordo
04.06.2008., 09:47
Ali ne mogu da se setim kako se zvala cerka Chicken Georgea. Prdimire, POMOZI.
Sto me podseti na jednu nepravedno marginalizovanu stvar Pascadi
DOBRO UCIM
VOLIM MUZIKU...
Jes. U pravi si. Dooobra pesma.
zabrljivko
04.06.2008., 10:47
Jes. U pravi si. Dooobra pesma.
Mislim da je numera nastala kod Saleta, rano izjutra uz kafu i bombonjeru.
Pesma je rezultat udruzenog autorskog napora njih dvojice i nesto puta je svirana
na koncertima.Postoji sacuvan i akusticarski snimak koji bi mogao da se baci na forum.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 10:53
A Kunta Kinte prvi sin ratnika Omora i njegove zene Binta Keba.
Hocemo li skoro da snimimo jednu Paschad pjesmu, kako nekoc na "kasetasu", pa da bacimo na forum, pa da vidimo onda ocel da se gasi il nece?
Imas kasetas ?! Mozemo da snimimo i 2-3.
zabrljivko
04.06.2008., 10:55
Mozda komponujemo jednu, ovako svi skupa preko foruma:klap:
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 10:56
Mislim da je numera nastala kod Saleta, rano izjutra uz kafu i bombonjeru.
Tako je, uz kafu i bombonjeru, sve listajuc' ILUSTROVANU POLITIKU u kojoj se i nalazila rubrika U POVERENJU.
prdim glasno
04.06.2008., 10:56
NEDAVNO SAM
UPOZNALA DECKA
IMA KOLA, PARE, SVE
ON ZELI ODNOSE, O NE
ON ZELI ODNOSE
"U POVERENJU"-POMOZITE !
Idı bre, ja vekovima mislio da si ti autor i zbog toga te visoko cenio i stavljao
u red besmrtnih kao pesnika, kao W.S.Mervin-a.:worth: (Ne salim se)
Evo, sad si ispao "skromni podlac"(po Nicheu)
i odmah si mi pao u ochima, dok je Zhare porastao.
Tako je to kad si podao.:nono:
KUNTA KINTE EMIGRANT je bio nadimak tamnoputog kurira u gimnaziji ILR.
Kad su mi deca bila mala dizao bi ih iznad glave s dve ruke i uzvikivao:
"KUNTA KINTEEE!" tako da znaju napamet to ime.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 10:59
Prekomerni boravak u pari sterilisanih bocica cesto zamagljuje vidike i dovodi do cudesnih ideja. Na slican nacin je LENON dosao na ideju za tekst LUCY IN THE SKY WITH DIAMONDS, samo se para razlikovala.
zabrljivko
04.06.2008., 11:05
Prekomerni boravak u pari sterilisanih bocica cesto zamagljuje vidike i dovodi do cudesnih ideja. Na slican nacin je LENON dosao na ideju za tekst LUCY IN THE SKY WITH DIAMONDS, samo se para razlikovala.
Lepo receno, ali netacno.
Poceo sam da radim, a tu imam beskonacno mnogo slobodnog vremena na vec spomenutom brzom linku.
Upravo skidam Accordu neke CD-ove i malo forumishem.
... Dokaz korisnosti foruma je to sto u 5 izjutra, u sred procesa sterilizacije ...
Verujem da se sterilizacija odnosi na cucle.
Iz lichnog, do sada dvostrukog iskustva znam da valja ne preterivati sa sterilizacijom.
Valja detetu dozvoliti da razvije prirodni imunitet.
Samo polij vrelom vodom (ne dete. cucle!)
Jel tako Dr. Katilju?
zabrljivko
04.06.2008., 11:11
Verujem da se sterilizacija odnosi na cucle.
Kod mene na cucle, a ti kako si krenuo mogao bi da razmislish....
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 11:13
Samo polij vrelom vodom (ne dete. cucle!)
Jel tako Dr. Katilju?
Verujem, a i moje iskustvo govori, da bi se Sofka bunila prilikom prelivanja.
zabrljivko
04.06.2008., 11:15
Verujem, a i moje iskustvo govori, da bi se Sofka bunila prilikom prelivanja.
Lako je vama podjebavati kada moram da pazim da vas ne rascheram sa foruma jer se lako vredjate.
Kooooonte vrati se !!!!
prdim glasno
04.06.2008., 11:23
Znam da je potpuno van teme, ali evo jednog od primeraka Kung-fu prichica koje smo ja i Sale
pisali kad smo imali po 13 godina, dakle negde 1975te.
Tog kobnog jutra jeo je marmeladu od ananasa.
Seo je na tron i dunuo u pishtaljku.
Zena je dotrcala i oprala mu noge.
Znao je da ga cheka smrtonosna borba, pa je otvorio prozor i pozdravio masu koja je skandirla: "Skandir,skandir !"
Dvojici-trojici zavalio je "maja -geri" u stomak i ochesljao kosu.
Krenuo je niz ulicu punu cistacha sa crnim pojasevima.
"Kung-fu shkola" - pisalo je na dimnjaku kung-fu skole.
Ushao je u salu sa somotskim zavesama.
Protivnici su ga vec cekali u gardu.
Odmeravao ih je 2 minuta i onda se vinuo u nebesa.
BORBA U VAZDUHU !!
Letechi kraj prvog izbegao je "ushiro" i zabio mu prste u nos.
Oslanjajuchi se na instinkt i kraljeznicu, izveo je "gedan -barai" u `zhdralovom stilu
i pohvatao strele zubima. U tom casu, kroz teske somorske zavese probi sunchev zrak
i pade mu na chelo. Znao je da se u tom trenutku provitamin "D" u njegovoj kozhi pretvara u vitamin.
Isturio je zato ruku na mestu gde je osechao nedostatak vitamina i uz podrig napravio salto izbegavshi smrtonosni "zuki" tik pored ganglija.
Pretposlednjom snagom zavario je "tetsui" u glavu grmalju do sebe a poslednjom snagom napregao prsa i viknuo:
"Fashisti! Domachi izdajnici! Pucajte, ja i sada drzim cas!"
Na to trechi zapuca iz Smith'n'Wesson-a.
Metkove je hvatao zubima od malena, pa ih docheka sa olakshanjem.
Vesela srca dotukao je poslednjeg uspavljuju}im "age-ukeom" i otvorio prozor.
Masa je klicala i skandirala zastavicama, te on pljunu prvog u oko i podeli vizitkarte.
Zena ga je cekala na pragu sa cheshljem i skandir-zastavicom.
Poturio je lice da mu iscedi mitisere i ushao kuci na djuvech.
Dunuo je u pistaljku i zaceshljao kosu.
Zhena je dotrchala i oprala mu noge.
Djuvec se pushio na dimnjaku....
Mislim da bolju prichu ni danas ne bi mogli da smislimo.
prdim glasno
04.06.2008., 11:37
Sto se tiche dezinfekcije cucli, deca rodjena i gajena u izuzetno sterilnim uslovima imaju
problema sa imunitetom. Moj mali je izuzetno alergican. Secam se da mi je Dr Sale Jovanovich
jednom rekao da je neki tip doktorirao na temu "Nechistocha kuhinjskih krpa".
Ne idi Neutro, tek sam te zavoleo ......
Dobro, ajt, ubedi me. Obecao sam sinu kucnog ljubimca, al vise mi se isplatite vi - veci broj malenih kucica koji definitivno ne ujedaju. Pri tom i ne prljaju kucne sagove. Aferim!
zabrljivko
04.06.2008., 11:54
Dobro, ajt, ubedi me. Obecao sam sinu kucnog ljubimca, al vise mi se isplatite vi - veci broj malenih kucica koji definitivno ne ujedaju. Pri tom i ne prljaju kucne sagove. Aferim!
Ovaj forum se moze pretrazivati preko kljucnih reci:
Docymentary,Music,Comedy,Mystery,Erotic
Neutro, tvojim odlaskom ovaj forum bi izgubio koju kljucnu rec...
.. Kung-fu prichica koje smo ja i Sale pisali kad smo imali po 13 godina, dakle negde 1975te ...
Ovo ste pisali u 13oj? Hm .. vasha dechachka fascinacija svetom,
kao i vashe umeqe da je opishete na tako sharmantan nachin je za svaku pohvalu.
Chak i moju. :ok:
zabrljivko
04.06.2008., 13:16
Ovo ste pisali u 13oj?
Pisali u 13oj?
To shtivo se verovatno bez prekida doradjuje i koriguje vec 30 godina, napreduje kao zhivi organizam koji se shiri i svojom golgotom zaokupljuje neduznog citaoca....
prdim glasno
04.06.2008., 13:18
Lepo receno, ali netacno.
Poceo sam da radim, a tu imam beskonacno mnogo slobodnog vremena na vec spomenutom brzom linku.
Gde to radish leba ti, kad imas beskonachno vremen za internet?
zabrljivko
04.06.2008., 13:23
Gde to radish leba ti, kad imas beskonachno vremen za internet?
Kod kablovskog TV i internet provajdera...
Dezuram pokraj telefona uz kompjuter i radim neke intervencije nad softverom..
To je jedno 20 minuta dnevno.
Ostalo banja....
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 13:35
napreduje kao zhivi organizam koji se shiri i svojom golgotom zaokupljuje neduznog citaoca....
Lep nacin da kazes da si se ugojio.
Bas tako vala. ... da sam Kunta Kinte. Ne mosh pobec' od korena!
Kunta Kinte je bio ciga sa kojim sam sluzhio JNA.
Ne vishe od metar ipo visok, zdepast, vechito nasmejan, ne odveq bistar i totalno neunishtiv:
sunce, kisha, vejavica, blato, najgori poslovi, noqna strazha - uvek nasmejan!
Zamislite sad scenu.
Svako jutro u 4 budi nas zlosreqna truba sa razbucanog armijskog raglasa.
Dezhurni nemilosrdno trese dvospratne krevete i viche: USTAJ VOJSKO!
Nas 20ak umornih i mesecima neispavanih vojnika mrzimo zhivot i dan kad nas je majka rodila, teshka srca i zakrmeljenih ochiju gledamo nekako da se spremimo za jutarnju obavezu.
U svom tom tihom gundjanju i psovanju Kunta Kinte qe glasno:
"O KA'QE SMRKNE PA DA POLEGAMO?"
prosledjeno praskom smeha od svih nas neispavanih vojnika.
Tako nas je Kunta Kinte 6 meseci svako jutro bodrio tom jednostavnom rechenicom koja nam je svima tako puno znachila u trenucima jutarnje patnje.
Mnogo nam je nedostajao kad je bio otishao na redovno odsustvo.
zabrljivko
04.06.2008., 13:40
Lep nacin da kazes da si se ugojio.
KLEVETE!!!
Ako si ikada pogledao moj Avatar, mogao si videti da sam pre dva meseca, kada smo zapoceli ovaj forum tezio 100 KG.
Moja trenutna kilazha je 96 kg, izgubljena 4 kg mogu zahvaliti izmedjuostalog i sekiranju za sudbinu ovog foruma.
zabrljivko
04.06.2008., 13:42
Svako jutro u 4 budi nas zlosreqna truba sa razbucanog armijskog raglasa.
Dezhurni nemilosrdno trese dvospratne krevete ... .
Ku*ca Hashimova :whistling:
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 13:44
Obecao sam sinu kucnog ljubimca, .... Pri tom i ne prljaju kucne sagove. Aferim!
Av, av. Ako pocnem prljam sag, mogu idem kod sina ?
Mnogi se rugaju imenu Pascad i prave neslane sale o istom, vec tisuclecima. Malo originalnosti nije naodmet.
accordo
04.06.2008., 13:45
Pisali u 13oj?
To shtivo se verovatno bez prekida doradjuje i koriguje vec 30 godina, napreduje kao zhivi organizam koji se shiri i svojom golgotom zaokupljuje neduznog citaoca....
Zare, id u p. mat. :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::r otf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
zabrljivko
04.06.2008., 13:48
Zare, id u p. mat
Lako je mene neukoga vredjati, kada jadino ja ne pretim stalnim napustanjem foruma.
Za kaznu cu da pobrisem ovaj tek skinuti fajl sa diska:
Gary Burton And Pat Metheny - Hamburg Live (1975) [flac]
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 13:54
Mene je kaznio time sto nece da mi snima jazz, sad kaznjava i tebe. Lele Sofke.
zabrljivko
04.06.2008., 13:57
Mene je kaznio time sto nece da mi snima jazz, sad kaznjava i tebe. Lele Sofke.
Ajd, tebi ocu, moram da se iskupim za sve one LP ploce, pre nego li odem bogu na istinu
tako gresan..
accordo
04.06.2008., 14:20
Lako je mene neukoga vredjati, kada jadino ja ne pretim stalnim napustanjem foruma.
Gary Burton And Pat Metheny - Hamburg Live (1975) [flac]
Nemoj, Zabrljivko. Budi covek. Mada 75. godina, nesto ne obecava , bar kad je Metheny u pitanju.
Samo gde ti vide onde vredjanje, zivota ti. Ja sam tada dobio grc vilice od smijeha te ono bese psovka iz miloste.
zabrljivko
04.06.2008., 14:25
Mada 75. godina, nesto ne obecava , bar kad je Metheny u pitanju.
Hm, to nisu reci pravog kolekcionara :nono:
accordo
04.06.2008., 14:26
Katilju, imam neki kasetas. Danaske cu da probam da li radi. Jel' kasete jos uvek mogu da se kupe?
Zabrljivko, ajd objasni kako i skladacemo i preko foruma. :klap:
accordo
04.06.2008., 14:27
Hm, to nisu reci pravog kolekcionara :nono:
Izvini.:rumenko:
zabrljivko
04.06.2008., 14:30
Zabrljivko, ajd objasni kako i skladacemo i preko foruma.
Nemam pojima, ja sam tu da dajem ideje i pokupim slavu.
Ti i dziber treba da realizujete.
Mozemo da ukljucimo ZIGZAG-a(da ucestvuje u jednom medjunarodnom projektu) i Prdima(da ne kuka vishe u maniru akoneshtomrzimtojetamojapesma).
Ovaj forum se moze pretrazivati preko kljucnih reci:
Docymentary,Music,Comedy,Mystery,Erotic
Neutro, tvojim odlaskom ovaj forum bi izgubio koju kljucnu rec...
Sve je stvar maste, decko, stvar maste...
zabrljivko
04.06.2008., 14:37
Sve je stvar maste, decko, stvar maste...
Poslednji put me neko nazvao dejcarcem dalekih osamdesetih, kada sam igrajuci bilijar stapom pocepao choju na hastalu.Vlasnik bilijarnice me tada uhvatio za kragnu i pitao:
Djecace, znas li koliko stoji ta skupocena choja.
Mnogo novaca pretpostavljam, odgovorio sam ja.....
Poslednji put me neko nazvao dejcarcem dalekih osamdesetih, kada sam igrajuci bilijar stapom pocepao choju na hastalu.Vlasnik bilijarnice me tada uhvatio za kragnu i pitao:
Djecace, znas li koliko stoji ta skupocena choja.
Mnogo novaca pretpostavljam, odgovorio sam ja.....
Pa kad je stavio hastal a ne bilijarski sto! I neka si mu pocepao!
zabrljivko
04.06.2008., 14:40
Pa kad je stavio hastal a ne bilijarski sto! I neka si mu pocepao!
Neutro, Neutro
Tebi se ne da zbuniti...
Nego bas me nesto interesuje jel si od kuce ili sa posla na forumu:think:
accordo
04.06.2008., 14:42
Neutro, Neutro
Tebi se ne da zbuniti...
Nego bas me nesto interesuje jel si od kuce ili sa posla na forumu:think:
Pa ona se na forum uvek ukljucuje sa posla.
zabrljivko
04.06.2008., 14:44
Pa ona se na forum uvek ukljucuje sa posla.
Ona????
Mislio sam na Neutra.
Gospodina Neutra.
accordo
04.06.2008., 14:45
Ona????
Mislio sam na Neutra.
Gospodina Neutra.
Bre Zabrljivko, hteo sam malo da provociram, al od tebe covek ne moze do reci da dodje. Nije ni cudo sto si pisao stihove u Paschadi.
prdim glasno
04.06.2008., 14:47
Kod kablovskog TV i internet provajdera...
Dezuram pokraj telefona uz kompjuter i radim neke intervencije nad softverom..
To je jedno 20 minuta dnevno.
Ostalo banja....
Bog te tvoj, pa ti imas najcarskiji posao na svetu. Moj radni dan je 12 sati buljenja u ekran
uz punu koncentraciju (koja je sve slabija sa godinama).
Bre Zabrljivko, hteo sam malo da provociram, al od tebe covek ne moze do reci da dodje. Nije ni cudo sto si pisao stihove u Paschadi.
Hm. Gladim bradu gladim, ne znam sta da radim. Ja nemam Internet na poslu, a danas ne radim, tako da... mislim da ti nece biti potrebno mnogo logickih operacija kako bi dosao do pravog resenja.
zabrljivko
04.06.2008., 14:52
Da, mogu se pohvaliti sa nekoliko najglupljih stihova u opusu grupe:
1.Tvoj pogled zaslepljuje kao svetlost Aushvica
i oni, i oni mrze negativca.(Soul za Aleksandru)
Svaki stih koji sam ikada napisao je autobiografski i vuce istinite korene(uvek je sve u korenima).
Prva recenica prethodnog stiha je posvecena tada veoma popularnoj i veoma seksi Aleksandri sa kojom sam jednom iskisao na ljetnoj kishi jerbo tada nisam imao polozhen vozacki.
Druga recenica je vec poznat dogadjaj u bioskopu Vlaznimi kada je nepoznata katunarka na sred KUNG-FU filma ustala i socno pljunula ka platnu, na scenu abjuzovanja nevine devojke.
Kao shto se moze zakljuciti nikakva veza izmedju te dve recenice ne postoji !!!!
Nastavak Sledi.....
zabrljivko
04.06.2008., 14:59
Bog te tvoj, pa ti imas najcarskiji posao na svetu. Moj radni dan je 12 sati buljenja u ekran
Ne bio u tvojoj kozhi
Imam jos par tezgi sa ukupnom minutazom od 2 sata mesecno.
Posto su u pitanju pravosudni organi tada se uglavnom uz BOOZE zabavljam sa zgodnim srednjovecnim sudkim savetnicama....
Svaki posao duze od sahat vremena me cini mnogo nervoznim(sada shvatam zashto si ti povremeno onako narajcan).
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:05
Ti i dziber treba da realizujete.
Za pocetak, poslacu vam jednu harmoniju popodne. Posto svi slusamo jazzot, bilo bi neprimereno da se ne cuje i neki uticaj istog, ali ne previse. Napravicu verziju u Frooty Loops*u. Posle ce Prdisha da harmoniju baci na GarageBand. Accordo daje melodiju, Zabrljivko i Prding tekst. Sta velite?
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:06
Znam neke koji kopaju. :neutral:
zabrljivko
04.06.2008., 15:08
Hm. Gladim bradu gladim, ne znam sta da radim. Ja nemam Internet na poslu, a danas ne radim, tako da... mislim da ti nece biti potrebno mnogo logickih operacija kako bi dosao do pravog resenja.
Neutro, ti me podsecas na detektivsku seriju Ubistva u Modzimeru, gde autori kriju informacije od gledalaca i tako prave zaplet.
Epizode van svake logike traju po dva sata, gde ti nemas nikakve shanse da naslutish krivca, jer se on obicno pojavi tek u drugoj polovini filma.
No, i pored toga volim tu seriju.Narucito u kasnim vecernjim satima.
zabrljivko
04.06.2008., 15:09
:Za pocetak, poslacu vam jednu harmoniju popodne. Posto svi slusamo jazzot, bilo bi neprimereno da se ne cuje i neki uticaj istog, ali ne previse. Napravicu verziju u Frooty Loops*u. Posle ce Prdisha da harmoniju baci na GarageBand. Accordo daje melodiju, Zabrljivko i Prding tekst. Sta velite?
:ok:
Plashim se,nikada nisam pisao tekst sa Prdim-om????
Ukljucio bih i ZIGZAG-a, da konacno i on odradi jednu numeru sa PAschadima.
Uostalom prvi nastup u Omladini je on i izneo na svojim razgolichenim pleqima, kada je Dejanu otpao vrat sa gitare....
accordo
04.06.2008., 15:12
Za pocetak, poslacu vam jednu harmoniju popodne. Posto svi slusamo jazzot, bilo bi neprimereno da se ne cuje i neki uticaj istog, ali ne previse. Napravicu verziju u Frooty Loops*u. Posle ce Prdisha da harmoniju baci na GarageBand. Accordo daje melodiju, Zabrljivko i Prding tekst. Sta velite?
Pa ja nemam Frooty Loops. Mislim imao nekad, al sad ne. Da se mi nadjemo ( mislim na beogradsku trojku) pa odprzimo nesto na kasetasu, a?
accordo
04.06.2008., 15:16
Ustvari, pregledacu po diskovima, mozda ga imam joste.
zabrljivko
04.06.2008., 15:17
Pa ja nemam Frooty Loops. Mislim imao nekad, al sad ne. Da se mi nadjemo ( mislim na beogradsku trojku) pa odprzimo nesto na kasetasu, a?
Je** ga, a taman je izgledalo da nam se smeshi slava:dash:
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:23
Ja nisam u Beogradu. Poslacu ti harmoniju u stilu C7-Am-Ddur, plus MP3 verziju. Posle mozemo da otprzimo 2-3 na kasetasu. Kazi onome da ironiju sacuva za tekst. Zig ce napravi rif.
drlazic
04.06.2008., 15:29
Elem pozdrav svima ... Svi me dobro znate... Ja sam Vas snimao u muzickom studiju Radio Pristine... Bili ste mladjani i neiskusni puni price... Bilo je lepo raditi sa Vama... By The Way... Visoki bubnjar sa pocetka price bio je Miodrag Mihajlovic Mikac... Pozdrav od Laze ton majstora u penziji...
Ja nisam u Beogradu. Poslacu ti harmoniju u stilu C7-Am-Ddur, plus MP3 verziju. Posle mozemo da otprzimo 2-3 na kasetasu. Kazi onome da ironiju sacuva za tekst. Zig ce napravi rif.
Rado!
Oduvek sam verovao da bi Pashchadima dobro stojao TVRD zvuk - ne heavy - TVRD!
Green Day ili Sham69 mi padaju na pamet.
Ja imam celu mashineriju.
Evo shta predlazhem:
Utanachite akorde, naznachite formu, neshto u u stilu: intro/ rif, strofa, rif, strofa, refren itd.
Poshaljite mi nacrt pesme na gitari u MP3 formatu,
ja qu da uradim bubnjeve i rif ili shta veq,
poshaljem vam rad pa vi posle filujte i dogradjujte.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:39
Jednog dana , u drustvo je dosla Mira, vodeci sa sobom prelepo dijete od 17-18 god, Aleksandru. Tip Brigitte Bardot. Kao i vecina ljepotica, uglavnom je shutala, iako se Mira svojski trudila da je ubaci u konverz.
Vecina Pashchadi mislila je da je dete prelepo, previse mlado i previse nedostizno, ali ne i Zare. Taj je rovario u pozadini i zakazivao romanticne sastanke na kisi, kada kapi orose tanku haljinu ispod koje se vidi jedro tijelo, a sve pod izgovorom da nema vozacku.
Avaj ! (engl. Alas!). Ispostavilo se da je Mira Aleksandru dovela u musko drustvo, ne bi li je odvojila od njoj omiljenog taksiste, starog 35-36 god, sa kojim je upravo nameravala da pobegne od kuce.
Uzalud smo prosipali duhovitosti od 7-9 na donjoj terasi Granda, sto gleda prema Boro'n'Ramise-u. Uzaludna je bila Zaretova setnja uz zanosno bubnjanje kapi. Alexandre je prvom prilikom kidnula sa svojom ljubavi - sa kojom valjda ima i bebu, a nama je ostalo da pravimo Blues za Aleksandru. Posto u to vreme nismo voleli blues - zainat Mukiju i Dejanu koji su se njime intenzivno bavili- stvar je nazvana Soul za Aleksandru. U osnovi, radi se o veseloj pesmici koja nema veze ni sa bluesom, ni sa soulom, sto ne znaci da ne bi mogla da se preradi u iste.
zabrljivko
04.06.2008., 15:40
Rado!
Oduvek sam verovao da bi Pashchadima dobro stojao TVRD zvuk - ne heavy - TVRD!
Green Day ili Sham69 mi padaju na pamet.
Citiracu Dzibera:
.......Posto svi slusamo jazzot.....
Ili mislish da napravimo zbrcku kao u onoj pesmi Autostoper(Dekijeva majke mi !!!) iz Omladine, kada je na Bad Company zvuk(sa pevanjem izgladnele Sladjane Miloshevic) Mikan ubacio jazz bass i jazz solo na klaviru.
I danas se budim znojav i uplashen.......
zabrljivko
04.06.2008., 15:45
...Alexandre je prvom prilikom kidnula sa svojom ljubavi - sa kojom valjda ima i bebu, a nama je ostalo da pravimo Blues za Aleksandru.
Netacno, udata za svoga bivheg profesora inace Zharetovog ponekad poslovnog saradnika i ima dvoje dece.
Pre par godina je izjavila da se Zhareta ne seca, na shta on nije insistirao...
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:50
Netacno, udata za svoga bivheg profesora inace Zharetovog ponekad poslovnog saradnika i ima dvoje dece.
Pre par godina je izjavila da se Zhareta ne seca, na shta on nije insistirao...
Reagujes poput munje. Izvinjavam se usled netacnosti i korigujem se. A da li je uopste pobegla sa taksistom ili je Mira uspela da je spreci ?
zabrljivko
04.06.2008., 15:53
Reagujes poput munje. Izvinjavam se usled netacnosti i korigujem se. A da li je uopste pobegla sa taksistom ili je Mira uspela da je spreci ?
Jok, odselila se u BG i ta avantura iz mladosti je razduvana sa vihorom
(Vetrovi, duvaju kroz tvoju ulicu
sa novim jutrom ja doci cu, uuuuuuuu)
Prica se da je pri seobi Zhare utovarivao stvari u kamion......
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 15:57
Jok, odselila se u BG i ta avantura iz mladosti je razduvana sa vihorom
Ukratko, otisla je...Vetar je dosao PONJU.
zabrljivko
04.06.2008., 16:06
Ukratko, otisla je...Vetar je dosao PONJU.
Ta pesma je od par godina ranije, odlicna, ali se nije uklapala u kasniji imidz.
Nastala je tik sa Mrznjom i Setom.
Imala je lepe akorde i romantican tekst,spominjala su se i neka polja makova ....
Neuspeshno je snimljena u RTP .....
P.S. Normalno da Zhare nije nosio stvari, tada je vec stekao zivotnu mudrost koje se i danas drzi:
Nikada se nije ustrucavao kada je trebalo dici ruku na slabijeg od sebe a pred jacim je izigravao budalu...
(Deset kratkih pripovjesti)
accordo
04.06.2008., 16:08
Ja imam celu mashineriju.
Evo shta predlazhem:
Utanachite akorde, naznachite formu, neshto u u stilu: intro/ rif, strofa, rif, strofa, refren itd.
Poshaljite mi nacrt pesme na gitari u MP3 formatu,
ja qu da uradim bubnjeve i rif ili shta veq,
poshaljem vam rad pa vi posle filujte i dogradjujte.
Citiracu Dzibera:
.......Posto svi slusamo jazzot.....
Ili mislish da napravimo zbrcku kao u onoj pesmi Autostoper(Dekijeva majke mi !!!) iz Omladine, kada je na Bad Company zvuk(sa pevanjem izgladnele Sladjane Miloshevic) Mikan ubacio jazz bass i jazz solo na klaviru.
I danas se budim znojav i uplashen.......
Zig Zag, ne shvataj ovo previse ozbiljno. Mi smo PASCHAD. Bez proba smo svirali po Pristini a za Beograd smo imali 1 i po probu. Ovo jednostavno nece da upali. I jos nesto, Paschad su bili cvrst bend. Sa par izuzetaka sve su to bile pjesme na kojima je Soul krvario prste a mi nosili zuljeve od kratkih ali ubitacnih 2 do 2,5 minuta. Bez sola, bez pauze, samo cista przijana. To je pogotovo dolazilo do izrazaja na svirkama uzivo.
Zabrljivko, ne, neeeeeeeee. Milost, milost!!! Nocas cu takodje skakti iz kkreveta u znoju tijela svojega.
accordo
04.06.2008., 16:40
Setih se jedne lepe price na samom pocetku formiranja grupe Paschad. Kako su svi slusali dobru mjuzu zeleli su da oforme svoj bend. Tesko to ide bez instrumenata ali da smo mastali jesmo. Dogovorimo se jednoga dana da u Dejanovoj sobi napravimo stejdz a Mirsa da napravi rasvetu i da malo glumatamo. Tako ti Mirsa oboji neke tegle i sijalice i napravi nekoliko reflektora. A na stejdzu smo se menjali svi ali je najvise pevao Zare ( na plejbek sa gramofona). Ne samo da je pevao nego se uvijao, stenjao, znojio, da je covek stvarno mogao da poveruje da je taj tip tu, pod crvenim svetlom smrdljvih tegli, dosegao nirvanu. Negde postoje snimci Zaretovog pevanja ali nikako ne bih smeo da ih objavim bez njegovog dopustenja. Jos i danas se secam tih slika. Nas koncert prekinut je kad je poceo da se pusi dvosed od skaja na kojem su gorele "reflektorke" majstora za svetlo, Mirsada.
Takodje se secam da smo Mrznju napravili zimi, Zare je sedeo u Dejanovoj sobi na TA peci kraj prozora i insistirao na e-molu a Joka svojim kukavnim i nejakim decjim glasom izvlacio svoje prve pevacke tonove ove takodje nejake pesme. Secam se da sam tada bio ponosan na tu pjesmu al' da me ubijes ne mogu da se setim kako ide. Bas cu da probam da je se setim danas.
zabrljivko
04.06.2008., 16:48
. Bas cu da probam da je se setim danas.
A da jednostavno pregledash MP3 snimke koje sam ti dao pre nekoliko godina, i bacish
na preslush verziju iz Amerove gajbe.Secash li se tog snimanja sa Edvinom Redzepagicem?
accordo
04.06.2008., 16:58
A da jednostavno pregledash MP3 snimke koje sam ti dao pre nekoliko godina, i bacish
na preslush verziju iz Amerove gajbe.Secash li se tog snimanja sa Edvinom Redzepagicem?
Ne znam gde mi je to.
A secam se snimanja. Kako da ne. Narocito se secam da nam je Edvin namontirao kakvu takvu miksetu i pokusao da napravi neki kolko tolko ozbiljan snimak a mi se zajebavali i snimali reklamu za koka kolu.
Nego, da li se secas u prethodno opisanoj epizodi da li si pevao i Endzi? Znam da si pevao sve od Kridensa, njih si obozavao.
zabrljivko
04.06.2008., 17:07
Ne znam gde mi je to.
A secam se snimanja. Kako da ne. Narocito se secam da nam je Edvin namontirao kakvu takvu miksetu i pokusao da napravi neki kolko tolko ozbiljan snimak a mi se zajebavali i snimali reklamu za koka kolu.
Nego, da li se secas u prethodno opisanoj epizodi da li si pevao i Endzi?.
Zaboravimo pogreshno upotrebljenu rec pevao, dobro je da si zagubio snimke...
Mogu sutra da prosledim Prdimu snimke sa obe probe da uploaduje.
Nego na probi kod Amera smo snimali Mrznju, Vetar i Koka kolu.
Na snimcima cujem klavir, kao kroz maglu se secam ali nisam bas siguran ko ga je svirao...
prdim glasno
04.06.2008., 17:13
Znam neke koji kopaju. :neutral:
Pa, ti ne kopash sigurno. Ne prodaj mi demagogiju,ne chitaju te sirotinja i skojevci.
prdim glasno
04.06.2008., 17:27
Accordo, ti SVIRASH (a i cherke ti), nema razloga da cackas po softverima kao mi foliranti -
naprzi nesto direktno -preko midija - u Q base, pa posalji prvo mixdown (dok se stvar ne doradi kod
drugih, a onda kanal po kanal kada se bude radio konacni mix.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 17:44
Niko od nas ne kopa. Neki pokusavaju da izazovu sazaljenje oprobanom recenicom PUNO RADIM. U kosovackoj verziji NISTA NE GI IMAMO, ZI MI OCI. SVI NI JE DRZAVA UZELA.
prdim glasno
04.06.2008., 20:06
Niko od nas ne kopa. Neki pokusavaju da izazovu sazaljenje oprobanom recenicom PUNO RADIM. U kosovackoj verziji NISTA NE GI IMAMO, ZI MI OCI. SVI NI JE DRZAVA UZELA.
Dobro je. Bice bolje da izvesno vreme ne uskacem u blog, jer cim uletim pocinju pizdarije.
Bez mene ukucavate po 2-3 strane dnevno.
Ajd cujemo se.
drlazic
04.06.2008., 20:17
Postovani anonimni prijatelju... Kao biografu dogadjanja na muzichkoj sceni Prishtine moram ti odati pocast... U raspolaganju chinjenicama priblizhio si se i Siletu, rodonachelniku pokreta za misaonu identifikaciju Pr muzichara... Nadam se da se lichno znamo i da smo proveli prijatne trenutke u Grandu uz kaffu... Ja sam Dragan Lazic Laza iz Muz. Produkcije Radio Prishtine... i malo sam off... Neobichno mi je drago sto sve ovochitam...
drlazic
04.06.2008., 20:26
Da li se znamo????????????
zabrljivko
04.06.2008., 20:26
[QUOTE=prdim glasno;6723211]Dobro je. Bice bolje da izvesno vreme ne uskacem u blog, jer cim uletim pocinju pizdarije.
[QUOTE]
NE PRDI !!!!
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 20:27
Dobro je. Bice bolje da izvesno vreme ne uskacem u blog, jer cim uletim pocinju pizdarije.
Ajd cujemo se.
Nema razloga da se ljutis. Svi smo dobro raspolozeni, razmenili smo dve ostre recenice o kopanju. Zadnji put sam kopao bastu tasti, pre desetak godina. Otada odbijam da kopam.
drlazic
04.06.2008., 20:28
Ajd cujemo se.
Da li se znamo ???????????????
[QUOTE=prdim glasno;6723211]Dobro je. Bice bolje da izvesno vreme ne uskacem u blog, jer cim uletim pocinju pizdarije.
[QUOTE]
NE PRDI !!!!
Svi slozhno, Prdim Glasno NE PRDI!
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 21:09
[QUOTE!
Pojede mi dusu ovaj Fruity Loops. Ucitavam ga dva sata ima 100 Mb
Pojede mi dusu ovaj Fruity Loops. Ucitavam ga dva sata ima 100 Mb
Fruity Loops!? Hm ... kad kishe nema valjda je i grad dobar.
Predpostavljam doktore da je tvoja trenutachna tehnichka aktivnost u vezi ranijeg predloga o internacionalnoj muzichkoj suradnji ..
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 21:30
Fruity Loops!? Hm ... kad kishe nema valjda je i grad dobar.
Predpostavljam doktore da je tvoja trenutachna tehnichka aktivnost u vezi ranijeg predloga o internacionalnoj muzichkoj suradnji ..
Ti posle poradi na kishi, a ja moram na necemu da napravim prvu verziju. Na onim boljim programima ne znam da radim.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 21:42
[QUOTE=zabrljivko;6723361][QUOTE=prdim glasno;6723211]Dobro je. Bice bolje da izvesno vreme ne uskacem u blog, jer cim uletim pocinju pizdarije.
Svi slozhno, Prdim Glasno NE PRDI!
Vrni se Prdime, na blog. Evo, u tvoju cast nazvacemo sve ucesnike foruma PRDJANI.
Dziber (Katilj) Katunar
04.06.2008., 21:46
Evo, u tvoju cast nazvacemo sve ucesnike foruma PRDJANI.
Moze i GLASNI PRDJANI.
[QUOTE=ZigZag;6723527][QUOTE=zabrljivko;6723361]
Vrni se Prdime, na blog. Evo, u tvoju cast nazvacemo sve ucesnike foruma PRDJANI.
Ako ne mozes da ih pobedis... Hm...Pih! Ajt dobro!
[QUOTE=ZigZag;6723527][QUOTE=zabrljivko;6723361]
Svidja mi se predlog. Dobar je i aktuelan.
Nishta ne beri brigu za Fruity Loops. Samo da se snima.
Nego dragi Prdjani, kada smo veq kod snimanja,
zahvaljujuqi networku mile nam Krstarice udjoh u kontakt sa redovnim gostom nekadashnjeg Kluba Unetnika i snimateljskom legendom Prishtinske rock scene.
Verujem da se dotichni odazivao po imenu DRAGAN LAZIC,
isto znan kao LAZA
i oformitelj kluba postovaoca kulta suxhuka, sa namerom da ovaj cenjeni prehrambeni artikal postane univerzalna svetska religija...
Moto: shto vise smrdi to je bolji! :rotf:
Pashchad iliti Prdjani qe se setiti tog genijalnog karaktera uz chiju su pomoq i podrshku snimili svoje prve studijske snimke pre dobrih frtalj stoljeqa na MCI-ju u RTP.
Druzhe Lazice, pozivate te se da nam se pridruzhite i podelite s'nama ovaj skromni prostor.
LAZO MAJSTORE!
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 00:20
Impossibile ! Pozdravi puno Lazovskog. Jel jos snima ?
prdim glasno
05.06.2008., 01:29
Pa evo, posto vidim da na tri strane raspredate kako da napravite pesmu, nisam izdrzao
da ne proserem jedan demo za 2 i po sata - na garage bandu uz jedan extra mikrofon. Tek da se ne znojite mesecima na medjunarodnim linijama.
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.
PRDIM DEMO STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=763&CID=193692
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=300&CID=193692
Garage Band? Znachi shibash Mackintosh. Good man!
Ja isto koristim Garage Band. Neprevazidjen za brzo ucrtavanje muzichkih ideja.
Saz ti je veoma originalan.
prdim glasno
05.06.2008., 02:01
Garage Band? Znachi shibash Mackintosh. Good man!
Ja isto koristim Garage Band. Neprevazidjen za brzo ucrtavanje muzichkih ideja.
Saz ti je veoma originalan.
Pravo da ti kazem, imamo ovaj jedan mac u firmi i ne koristim ga previse - uglavnom su XP i autodesk based softveri.
Ovo mi je doslovce TRECHA seansa na Garage Bandu, ali moram ti rechi da je mrak od programa - za super brze ideje, sto ti rece.
Hocu da kazem, ako imalo cackas po instrumentima, odsviraj to ljudski kroz mike, pa posle doteruj.
Frooty je jedan od najneprakticnijih programa koje sam video. Pre par godina sam ga koristio (za loopsove) ali mi je sav nesto zakarabudzen.
Na "garage bendu" je mix gotovo nemoguch kao i na "frootyju". To se mora exportovati kanal po kanal na ljudski softver.
p.s
LAZO, DOBRODOSAO NA FORUM.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 02:28
LAZO, DOBRODOSAO NA FORUM.
Znaci u tome je tajna. Uzmes SZ i sviras u mike?
zabrljivko
05.06.2008., 02:39
LAZO DOBRODOSAO
Ostalo cenzurisano od strane autora
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 02:53
Da li se znamo????????????
Ups ! Prvih deset poruka znatno kasni. Dosta nezgodno za dijalog. Strategija je
a. Prvih deset poruka sadrze kratke recenice, tipa DA, NE. MOZDA
b. Prvih deset poruka sadrza licna secanja, bez upustanja u dijalog. To mozda i nije lose, posto su dijalozi medju PRDJANIMA visokog napona i praceni cestim pretnjama o napustanju foruma, sa tendencijom da predju u ucene, a ove u kriminalni poduhvat pracen ostvarenjem prvih (odnosno pretnji).
Zapamtimo, zato maksimu prdjana: KO PRDI , VEOMA SE SRDI.
Sta mislis pod time da si malo u offu? Nema posla ili si u psiholoskom autu ?
zabrljivko
05.06.2008., 03:06
.... To mozda i nije lose, posto su dijalozi medju PRDJANIMA visokog napona i praceni cestim pretnjama o napustanju foruma, sa tendencijom da predju u ucene, a ove u kriminalni poduhvat pracen ostvarenjem prvih (odnosno pretnji).
Mislim da ce povremeno nadrkani Prdim da Lazin dolazak istretira kao definitivan dokaz da je vreme da napusti forum.Po sistemu AKO SE VEC NAPUSTADA SPASIM CAST PORODICE PRDIM I JA BUDEM PRVI...
"Osim toga forum mi uzima previshe vremena, rushi mi koncetraciju i tako mi se uplicu trake pri montazi, a ja stvarno tako mnogo radim....."
Sta mislis pod time da si malo u offu? Nema posla ili si u psiholoskom autu ?
Mozda je samo pogresno upotrebio strani izraz OFF:think:
accordo
05.06.2008., 08:04
Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
brzinom pisale pesme u doba Paschadi. Hajte momci, to se radi na jednoj sedeljci od 3-4 sata. Ne trebaju vam fruti loopsovi i komplikacije.
Ne trebaju nam Fruti Lupsovi nego Garage Bandovi?
Jel' ovo pravimo novu tursku pesmu za Evroviziju? Ajde bre Prdim, Paschad jesu pravili pesmu za koji sat ali na jednoj hobi gitari i na kasetasu. I snimiti novu Paschad pesmu imalo bi smisla jedino da se okupimo, pogledamo u oci da se probudi stara zajebantska strast, zezamo se ( to su neophodni koraci), smislimo je i direktno otprzimo u Cubase ili stosta drugo ( umesto kasetasa) . A onda dodamo ponesto ( malo toga ili nista) i izmiksujemo. Jedino tako Paschad bi licila na Paschad.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 09:12
Jedino tako Paschad bi licila na Paschad.
Dobro utre.
A. Moglo bi se reci da Accordo vec duze neguje izvesnu crtu konzervativizma, sto nije lose, uzevsi u obzir da je neguju i Englezi. Stvar je u tome da niko od nas ne zeli da pravi house, ali nam nedostaju sitnice kao sto su instrumenti, grupa, prostor a ponekad i ozvucenje. Mada moze i bez toga, sto je Pascad u vise navrata dokazala.
B. Vec dugo pricamo kako bi bilo lepo da sednemo i otprasimo, ali to nikako da se desi. U medjuvremenu, zahrdjase i prsti i grla.
C. Pitam se da li je Zabrljivko dospeo do banje (radnog mesta) i kad ce nam se prikljuciti. Usput, otkuvavaju se i cucle i flasice.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 09:41
Govoreci o tome, malo sam analizirao ODAVDE NEMA PUTA. Melodija se uopste ne slaze sa prvim akordom, sto je i dovelo do distoniranja na snimanju. Trebalo je promeniti akord, ili melodiju. Jos u jednoj pesmi falio je citav novi akord , da bi melodija bila odgovarajuca. U oba slucaja niko nije kriv osim mene, koji sam ih pravio. Da sam imao Mac i GarageBand , te daleke 1989, verovatno se ne bi desilo.
zabrljivko
05.06.2008., 09:58
Govoreci o tome, malo sam analizirao ODAVDE NEMA PUTA. Melodija..... .
Eto mene da se ne osecas usamljen, danas cu malo da smanjim dozivljaj jer imam neku glavobolju prouzrokovanu opakim isparenjima....
zabrljivko
05.06.2008., 10:00
... Jedino tako Paschad bi licila na Paschad.
Nisi mi odgovoro na ono pitanje oko klavira od jucer ?????
prdim glasno
05.06.2008., 10:37
Prvo da kazem dve tri reci Lazi, koji se ulogovao ali mu poruke kasne:
Lazo, otidi na bilo koji drugi blog u odeljku "pristina" i napisi na svakoj temi po jedn
"DA" ili "NE". Kad ispunis kvotu od 10 poruka, izlaziches momentalno.
Sto se mene tice, lika bas i ne mogu da se setim ali ti se secam
cesto spominjanog imena po "muzickim muhabetima." Ja nisam bio aktivan clan grupe,
samo sam se slihtao naokolo. No, kad budes "on line", pricacemo brze.
Laza je u penziji, hoce da kaze da nije u centru zbivanja (to znaci ono "off").
drina bez filtera
05.06.2008., 10:45
Pa evo, posto vidim da na tri strane raspredate kako da napravite pesmu, nisam izdrzao
da ne proserem jedan demo za 2 i po sata - na garage bandu uz jedan extra mikrofon. Tek da se ne znojite mesecima na medjunarodnim linijama.
Sve je jednostavno -covek sedne i dok sere moze da napravi stvar. Neka vas ovaj kratki i neizmiksovani demo podseti kakvom su se
PRDIM DEMO STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=763&CID=193692
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=300&CID=193692
Dok ovi gore pričaju, drugi djelaju, tj. skladaju.
Osjeća se blagi utjecaj orijenta.Što je to?Bosfor Beat.
Dok ovi gore pričaju, drugi djelaju, tj. skladaju.
Osjeća se blagi utjecaj orijenta.Što je to?Bosfor Beat.
Utjecaj orijenta iliti 'BosforBeat' kako ga skladno nazva bi trebao biti prirodni nastavak Pashchadjeg katunarizma.
Ne SPRDAJ se idejom. Ima tu zrna muzichke istine.
Neshto kao TRIBAL na Pashchad nachin, optochen humorom i muzichkim vizionarstvom.
DrLazicu, nadam se da uzimash u obzir mudre savete na prethodnoj stranici u vezi prvih 10 forumskih poruka.
Daj pozhuri.
prdim glasno
05.06.2008., 10:58
Jel' ovo pravimo novu tursku pesmu za Evroviziju? Ajde bre Prdim, Paschad jesu pravili pesmu za koji sat ali na jednoj hobi gitari i na kasetasu.
Moj prilozeni demo (zali boze utrosena 2 i po sata) je potpuno pogresno shvacen:
Imao je nameru da vas podseti (i inicira) da se skupite i za par sati bez mnogo
filozofije uprzite stvar. Ostalo je kao sto rece ACCORDO. Nema potrebe za
dugorocnim slanjem snimaka preko belog sveta od jednog do drugog.
Znajuci vas sve ponaosob, muzicka saradnja na medjunarodnim vezama se nikada
neche ni desiti, pa se i ne zavaravajte.
S druge strane, Katunar ima pravo: niti vise umete da svirate, niti mozete da izvucete
raspon glasa veci od 4 tona (od RE do SOL primarne skale). Accordo, znam da ti
imas instrumente u kuci i jos uvek umes da sviras, ovo se ne odnosi na tebe.
Znaci, sta vam ostaje? Ono sto reche DZIBER - niko ne zeli da pravi stvari na kompjuteru,
ali nema nam druge...
Ja vam dodajem i ovo: STVARI KOJE NAPRAVITE NA KOMPJUTERU NE
ZANIMAJU NIKOGA - TO RADE KLINCI OD 17 GODINA i to masovno.
Vidite i sami vashe reakcije na moj demo.
DAKLE, ONO STO VAM MOGU RECI JE:
Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima" - to se neche desiti - prvi ce Zabrljivko da
otkaze (vecito bodreci i potpaljujuci iz daljine) , dok ce ACCORDO i Dziber biti priljezni i ganjati do iznemoglosti jos jednu propalu stvar.
Sedite bre uz vince i rostilj negde na travu, uzmite tamburu, pa ako se nesto rodi iz hobija,
rodi se.
Toliko od predeza.
prdim glasno
05.06.2008., 11:09
Govoreci o tome, malo sam analizirao ODAVDE NEMA PUTA. Melodija se uopste ne slaze sa prvim akordom, sto je i dovelo do distoniranja na snimanju. Trebalo je promeniti akord, ili melodiju. Jos u jednoj pesmi falio je citav novi akord , da bi melodija bila odgovarajuca. U oba slucaja niko nije kriv osim mene, koji sam ih pravio.
Jok. Mislim da se ne slaze sa drugim akordom. Cela ideja da vokal bude hromatski
malo "off" u odnosu na harmoniju je bila vrlo sik i hrabra, ali na zalost, ti nisi bio pavaroti.
Sve je moglo da se resi da je tada mogao da se menja pich glasa bez promene tempa.
Uz malo studijskog "farbanja" to je mogla biti bomba. Ja jos uvek mislim da su
TVOJE RECI i ODAVDE NEMA PUTA odlicne stvari, pravi predstavnici "rokoko" faze paschadi - degradacija uz iskustvo i tehnicko umijeche, depresija do dna, kraj jedne ere.
prdim glasno
05.06.2008., 11:19
ZIG ZAG i DPF, hvala vam na pozitivnim komentarima za moj demo. Evo, covek iz Londona
oseca zrnca humora u sirovoj paleti, koji izbija samo kada radish po instiktu.
zabrljivko
05.06.2008., 11:37
Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima" - to se neche desiti - prvi ce Zabrljivko da
otkaze (vecito bodreci i potpaljujuci iz daljine) .... .
Hm, mislio sam da je u pitanju mala razbibriga a nikako projekat....
Shto se tice moga ucestvovanja u "projektu" ono moze biti samo simbolicno
jer su danas moje muzicke veshtine jednake mojim veshtinama letenja...
Svidja mi se ona tvoja reklama za koka kolu za arapsko trzhiste....
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 12:10
Ne budalite ambiciozno sa "Novim projektima"
Ono sto je novo u vezi s projektom je sledece: Juce sam napravio preterano komplikovanu harmoniju. Prebacio sam je na Fruity Loops, ali posto je demo, ne mogu da je sacuvam. Probao sam da kupim Fruity, ali ne prihvataju moju karticu (!!?), krekove ne zelim, jer sam imao losa iskustva a i program ne funkcionise dobro. I ja na poslu imam Mac, ali sa Leopardom. Garage Band je u sklopu iLife-a, koji se sada placa. Jedini nacin je da odvojim posebnu particiju i snimim stari Mac OS na nju, pa da tamo koristim GarageBand. To cu i uciniti sledece nedelje.
Sve u svemu, mozda je ipak najbolje da se vidimo sledece nedelje.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 12:33
Nesto drugo sam hteo da kazem.
NE PRAVIMO AMBICIOZNE INTERNACIONALNE PROJEKTE. SAMO SE IGRAMO. KAO ONOMADNE DBF, KAD JE FARBAO TEGLE.
Iako je to tako do sada sam dobio rezignirane komentare od tri postarela ucesnika, koji nas uveravaju da od projekta nece biti nista. Nema igre. Imamo vec previse godina za to. Prestanimo i da se dopisujemo, nismo vise tako mladi i t.d.
Kao odgovor, evo jedne anegdote iz knjige NE GUBITE ZIVCE ZBOG MALIH STVARI (Don't sweat the little things).
Sede zena i muz. Zena, koja drzi dijetu i uvodi fizicku aktivnost odusevljeno kaze:
-Danas mi je bilo sjajno na trcanju. Postavila sam rekord, otrcala sam deonicu najbrze do sada-
-Sta si bre najbrze trcala ?!- breca se muz - Znas i sama da si promenila trasu, pa sada imas onu deonicu koja ide nizbrdo. Eto, zato si trcala brze !!!
Zena mentalno pada, gubi motivaciju, a kasnije i prekida sa trcanjem.
Sta nas tera da budemo grubi prema prijateljima ili najblizima i da im u trenutcima kada treba da podrzimo njihova najpozitivnija osecanja dokazujemo da smo, pobogu, mi u pravu. Cak i kada to posto-poto dokazivanje da smo u pravu za rezultat ima samo svadju, razocarenje i povisen pritisak ?
Nije li mnogo lepse da, kada zena dodje i kaze -- Volela bih da sledece godine radim u Londonu - a sin dodje i kaze -Zelim da kad porastem budem astronaut, letecu na mesec- NE POCNEMO DA IH ISPRAVLJAMO PO SVAKU CENU, dokazujuci kako je to nemoguce. Umesto toga, bolje je -Divno draga, u kom kraju cemo da kupimo stan-, ili -Bravo sine, pocni da se spremas da upises skolu za astronaute. Podrzimo ih, makar i znali da je to sto traze vrlo verovatno nemoguce. Nagrada ce biti mnostvo pozitivnih osecanja. PRDIVOJE, ti posebno razmisli o tome.
Iskreno, ja i ZIG se osecamo malo popisano sada kada ste nam dokazali da od velikog medjunarodnog projekta nece biti nista.
accordo
05.06.2008., 12:52
Nisi mi odgovoro na ono pitanje oko klavira od jucer ?????
Klavir je svirala Amerova sestra Merima.
accordo
05.06.2008., 13:00
Sve u svemu, mozda je ipak najbolje da se vidimo sledece nedelje.
Ne da je najbolje, nego je i bez sekiracije. Da ponovim, ja jos uvek imam kasetas. Ako ispadne sta dobro lako cemo da snimimo bolje ( mada obicno ispadne gore). Za pocetak predlazem da snimimo neku staru paschad stvar, nikad snimanu, u novom akusticarskom aranzmanu da malo raspredemo prste i raskravimo glasove. Pa ako to ispadne dobro, bavimo se dalje razradom ove zajebancije. Pre toga svima na blogu pustimo novi snimak. Eto to je redosled koraka koji ja predlazem. Zabrljivko, vezbaj malo, na zamisljenom basu.
accordo
05.06.2008., 13:04
Nesto drugo sam hteo da kazem.
NE PRAVIMO AMBICIOZNE INTERNACIONALNE PROJEKTE. SAMO SE IGRAMO. KAO ONOMADNE DBF, KAD JE FARBAO TEGLE.
Iskreno, ja i ZIG se osecamo malo popisano sada kada ste nam dokazali da od velikog medjunarodnog projekta nece biti nista.
Ma niko vas ne popisava nego mi je puno akanja oko sprava koje bas ne volim. Da je moguce da se okupimo i uzivo nesto odsviramo, pa djene, djene. Ovako ce to biti kombinacija elektronskih i zivih instrumenata radjenih na svakojakim programima, hladno i bez iskre u oku, kao kad se okupi bend pa pocne da prasi. Inace nemam nista protiv. Evo pocnite vas dvojica, dacu ja svoj doprinos.
drina bez filtera
05.06.2008., 13:06
Dosta bre više sa tim teglama.Još me grize savjest zbog blago nagorjelih sobnih garnitura.Ponekad, s proljeća, osjetim u nosu miris skaja...
Gdjegod se noću budim, u znoju lišca svoga, i tumaram u mraku tražeći tegle da ih sklonim sa dvoseda.Ali, avaj!Progoretina je ostavila vječni trag na mojoj duši!
Ne znam zašto, u posljednje vrijeme mi se taj miris miješa sa mirisom otkuhanih cucli i flašica.Vjerojatno je u pitanju pojava pod nazivom "Forum Vivendi".
Hm...To će Džiber bolje da elaborira.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:17
"Forum Vivendi".
Hm...To će Džiber bolje da elaborira.
:rumenko: Izvini DBF, sto nanovo i nanovo ozivljavamo nocnu moru. Zbog toga predlazem da forum promeni ime u "Forum Revivendi" - forum za ozivljavanje (nocnih mora)
drina bez filtera
05.06.2008., 13:27
Džiberu, sigurno nas i Zabrljivko odnekud prati, ali pošto ima pune ruke posla, ne stiže...
Njegov posao je nepredvidiv i pun opasnosti, za korisnike, naravno, a odgovornost u rangu Homera Simpsona.Ovo je sve u svrhu provokacije... Ali ne da se... Lukav je kan'o kojot.
prdim glasno
05.06.2008., 13:28
Podrzimo ih, makar i znali da je to sto traze vrlo verovatno nemoguce. Nagrada ce biti mnostvo pozitivnih osecanja. PRDIVOJE, ti posebno razmisli o tome.
Izvinjavam se. Samo napred.
prdim glasno
05.06.2008., 13:30
Klavir je svirala Amerova sestra Merima.
To sto Neutro navodi da mu sestra svira u ZIGovom komsiluku nema nikakve veze
sa potencijalnom sumnjom da je Neutro Amer.
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:35
a odgovornost u rangu Homera Simpsona.
Sad, juce sam se izlanuo za kopanje. Ali opstepoznatao je da se, na zapadu, ne placa toliko rad koliko ODGOVORNOST. Zato, npr. hirurzi zaradjuju stotine tisuca godisnje. Znas li da je lukavi kojot zato izbegao da ode u Kanadu. Procenio je da, posto je neodgovoran, Kanadjani nece da ga placaju!!
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:37
Izvinjavam se. Samo napred.
Jok, bre. Ne beri brigu.
drina bez filtera
05.06.2008., 13:38
Nego, PRDIM me čudi.Izgleda da je postao malodušan.Uvek je imao odlične ideja.Njegove pesme su bile u vrhu. Njegova prepričavanja filmova, zbog kojih smo odustajali od odlaska u bioskop ili ponovo doživljavali emocije odgledanih kadrova, još uvek pamtim.Doduše patio je i tada slabosti kontinuiteta.Taman kada bi smo se udubili u radnju trećeg ili četvrtog filma po redu, on bi iznenada gubio volju te smo često ostajali bez final cut-a.
drina bez filtera
05.06.2008., 13:42
Sad, juce sam se izlanuo za kopanje. Ali opstepoznatao je da se, na zapadu, ne placa toliko rad koliko ODGOVORNOST. Zato, npr. hirurzi zaradjuju stotine tisuca godisnje. Znas li da je lukavi kojot zato izbegao da ode u Kanadu. Procenio je da, posto je neodgovoran, Kanadjani nece da ga placaju!!
Bravo! In Medias Res.Što bi rekli seljaci iz okoline sela Borač
Usput...zamisli da je postao hirurg.:sad2:
Dziber (Katilj) Katunar
05.06.2008., 13:43
Njegove pesme su bile u vrhu. Njegova prepričavanja filmova, zbog kojih smo odustajali od odlaska u bioskop ili ponovo doživljavali emocije odgledanih kadrova, još uvek pamtim.
Prdim sada slabo ide u bioskop (Zalila se uprava na nesnosni smrad prilikom projekcija). Vise se oslanja na video-uredjaje, mada i oni katkad zaribaju. Zato i samo zato slabije prepricava filmove.
zabrljivko
05.06.2008., 13:45
Nego, PRDIM me čudi.Izgleda da je postao malodušan.Uvek je imao odlične ideja.Njegove pesme su bile u vrhu....
PRDIM JE U TAKOZVANOJ AGRESIVNOJ MELANHOLIJI IZAZVANOJ DUGOGODISNJIM BORAVKOM U ZEMLJI DOLMUSHA I MONTIRANJEM SUMNJIVIH FILMSKIH OSTVARENJA PREPUNIH BRKATIH TURAKA......