PDA

Vidi punu verziju : GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7 8

sevand
14.05.2008., 17:57
na prvoj svirci, vec cuvenoj Gitarijadi u Omladini smo se zvali Podzemni Prolaz (Dejanov predlog) koga smo tad usvojili jer nam nisu dali da sviramo pod imenom Paschad. A ne bih se bas slozio da je Mirsa malo gubio na pokeru (Split, zaboravih godinu). Mozda se Mus seca toga, on nije igrao, drugima ta partija nije ostala u najlepsem secanju, posto sam to vece zgrnuo gomilu para i jos uvek se secam legendardne poslednje ruke izmedju Tahirai mene.

sevand
14.05.2008., 18:06
Opet ja Storryteller
Prdim Glasno, ne mogu se sloziti da je ime Jokino.Cekaj da srknem kafu pa cu ti pojasniti
Kao sto rekoh Joka je po starom dobrom Crnogorskom maniru dao ime JOKA I PASCHAD.Ime je bilo odbijeno, ali se ako me secanje ne vara Zhare dosetio i izbacio ime pomenutog pevaca iz naziva benda.Ime je proslo preglasavanjem,tada je u grupi bio i SALE(ali samo kao ritam gitara) pa je od petoro ime prevagnulo sa 3:2.Nikada se nije saznalo ko je bio protiv, ali mislim da se bas Joka opirao promeni....
Njihov prvi plakat je imao sliku dzukele koja ispishava banderu, pored zanske noge na visokoj stikli i u mrezastim carapama.

Nesto godina kasnije na emisiji Zorana Modlija, posle njihovog danas vec legendarnog nastupa u Domu Omladine, Modli je pitao Zhucu:Pa dobro sta vam znaci to Paschad kada se prevede sa Albanskog!!!!!

Ime je ipak Jokino, a Sale u to vreme nije ni bio u Paschadima, Joka i Paschad je bila Jokina zajebancija, ali se i on slozio da bude samo Paschad. Glasanje je obavljeno demokratski, izvlacenjem papirica iz sesira. :rtfm:

sevand
14.05.2008., 18:20
Vidim,moj anonimni prijatelju:think: sa druge strane te zacarane zhice sto je ljudi nazvashe Internet da poznajes dogadjaje i ljude iz toga vremena sto pokushavahu da ucmalu svakodnevnicu Pristine razdrmaju sa malo glazbe.Ako imas neke materijale koji bi slikovito pojasnili nasu pricu postavi ih dugmetom Sredite Priloge.

No, da malo druzbi koja se polako prikuplja na ovaj forum opisemo stanje muzicke scene Pristine u vreme dok je Engleskom harao punk.
Svirke su se uglavnom drzale u tek otvorenom centru Bora i Ramiz, i koliko se ja secam jedino je grupa Smisao Maste bila privilegovana na taj prostor.Cuvenene su bile njihove igranke-koncerti subotom,Bucko,Naki,Mikan(kasnije Tomica) i Lepi Djole ....
Tada su izdali i onaj njihov album Ucinila bi to kao zena, koji je potpuno pop produciran i nije davao pravu sliku toga Band-a.
Drugih vecih grupa iy tog vremena se ne secam, osim da je sa druge strane krenula Pristevacka underground rock scena u Klubu Umetnika(bivsi disco) u Bozuru.
To je bilo jedino mesto u gradu gde se moglo ostati do posle ponoci,sa picom,pohovanim kackavaljem,pokojnim Rugovom u separeu a Djoletom policajcem na vratima, da brine o kaputima i propusnicama.
Koliko se ja secam prve svirke u klubu umetnika je odsvirao danas vec legendaran rock i blues band,Okac,Pesha,Pishta i zaboravi ime visokog a odlicnog bubnjara.
Danas mislim da je ta postava u to vreme sigurno bila jaca i svirala kvalitetniju muziku od Smisao Maste, a i otvorili su jedan novi prostor za mladje koji su usledili.
Tu je igrupa Paschad prvi put nastupala , kao njihova predgrupa(to se zvalo dragi gost) u Pristini.Kada bolje razmislim tome mora da je prethodio i neki nastup u Kosovom Polju,na cuvenim kosovopoljskim gitarijadama.One su osim lepih kosovopoljki, bile samo dno organizacije,svirke i dobrodoslice prema muzicarima.Zvezde veceri i domacini su bili Saglam i Jarami,matori i uvek pripiti Saglam sa gomilom decurlije cija imena nisam upamtio , i grupa LED iz Kosova polja sa sloganom SVE CE VI ZALEDIMO...
Nize od toga je bio sam nastup u Priluzju.....

Smisao maste su svirali u Grandu, a kasnije su presli u Boro i Ramiz (bez Mikana). U to vreme to su bile jedine svirke u Pristini, a postojale su igranke u Kosovu Polju i Priluzju. Visoki bubjar iz Rock Blues banda zvao se Dzikac, on je svirao sa jos nekim drugim pristinskim muzicarima Vlada Maric, Smisao Maste, Mikan i Ljlji i drugi. Bio je dobar bubnjar, ali posto je bio prgav, niko nije hteo sa njim da svira, jer je dozlazilo skoro i do tuca, narocito je bilo zajebano kad je svirao sa Vladom Maricem, gde su se njih dvojica pickarali stalno, a Sema iz Iljira ga je tu stalno jeo. Paschad je prvi put nastupila na Gitarijadi.

sevand
14.05.2008., 18:23
Zigi, kako se zvase ona grupa gde smo svirali Ti, Daca, Tafa i ja u Priluzju? Cini mi se da imam neke slike odatle.

zabrljivko
14.05.2008., 20:28
.......... podsecanje na vreme kada su se u Pristini
ukrstali razni ljudi, raznih kultura,mnogi u vecitoj potrazi za papirima kao ufilmi Kazablanka.Samo sto ovog puta umesto bara sa Hemfrijem imamo klub umetnika sa Djoletom koji skuplja kapute i trazi propusnicu, a Paschad,Mefisto,Rock i Blues band i ostali sviraju uz pivo i meze....
Zasviraj to ponovo Sem....

Slika ispod je prvi nastup grupe Paschad kao trio u Klubu umetnika,bez Dejana i Joke
Postava Zhare,Sale i Zhuca
Iza pojacala Mikan i Ljulji,Shile i neki mitrovcki muzicari cijih se imena ne secam.
Mislim da su zajedno nastupali Paschad i Mefisto.
Paschad izvodi numeru All along the watchtower koja je ostala jedina obrada kojiu su svirali u zrelim godinama, i uglavnom njome otvarali nastupe.
A svirali su je bolje od originala(PrdimGlasno stavljaj link!!!)...

Legendarna atmosfera Kluba umetnika,tripice u sosu(3 pice u sosu) i qerek pivo...
Ko to nije doziveo,taj kao da nije ni ziveo.

ZigZag
14.05.2008., 22:13
Zigi, kako se zvase ona grupa gde smo svirali Ti, Daca, Tafa i ja u Priluzju? Cini mi se da imam neke slike odatle.

Seqam se da smo svirali. Izmedju ostalih je bila obrada Aerosmitha 'Back in the Saddle' ljuta rokachina koju voleh dushom i srcem. Dacha dobar basista beshe.
Ime benda? NEMILOSRDNI SHINTERI!

Dziber (Katilj) Katunar
14.05.2008., 22:57
Toa veke e jazik so mozam da razbiram !

accordo
15.05.2008., 00:17
Toa veke e jazik so mozam da razbiram !

Pa di si ti, Katunarcino? Hajde ubaci neke Paschad fotke.Sigurno ih imas. Kopaj, kopaj.

ZigZag
15.05.2008., 00:20
O Sevand! Tvoji prilozi su djez ama daj gledaj kad citirash da ne citirash celu poruku AMAN!
Cela stranica ode u citate. Zadrzhi red ili dva te izbrishi ostalo.

Reche da imash slike sa Shinterima sa svirke.
Ja nit sam ih ikada video nit sam ih ikada posedovao,
prema tome uchini pravu stvar te prosleduj iste kad stignesh.
Ajttung jedanput.

KATILJ dobro nam doshao.
Nasluqujem koji si

Dziber (Katilj) Katunar
15.05.2008., 01:11
Da, tako je to bilo. Kraftwerk je odsvirao "We are the robots" , a Yazoo "Dont go" i elektronika je zbrisala rock'n'roll, a Shinteri su razbucali Pashchad... Znate li da je poslednji snimak Pashchadi -

Ne dolazi, vani je tama,
Oni su na ulicama,
Oni su pod svetiljkama,
Stoje cekaju te....

...bila nacinjena u strahu od Nemilosrdnih Shintera i u potpunosti posvecena njima?

nesha t.
15.05.2008., 01:14
Pitanje za Neshu Terminatora:

Prilozhene slike mi se automatski umanjuju na patuljastih 56k, iako kazhe max size 141k.
Na drugim forumima krstarice slike mi se chine veqe (ili su mozhda nashe slike u k*rcu!?)
Ima li shanse da nam malo poveqash attachment size?

Unapred hvalaDrage volje, ali nemam mogućnost da menjam opcije u softveru, iste su za ceo forum. Preporučujem korišćenje hostova, recimo http://photobucket.com/ . Tu onda podešavate sliku po volji. Lično nikad ne koristim attachment foruma. ;)

disto
15.05.2008., 03:19
Zdravo ex-Pristina - bas lep forum,
PASCHAD, secam ih se i ja naravno - sa nekolicinom sto komsija sto u istom odelenju u Ivo Lola ili/i kasnije kad smo presli u sumu. Dobri momci ali sam samo Zareta i Dekija ne tako davno video, .... sta se moze daljina. Nadam se da ste svi dobro i puno pozdrava sa severa.

http://www.fileden.com/files/2006/12/12/504349/Guess_who.jpg
... iz onih dana

accordo
15.05.2008., 09:59
Ne dolazi, vani je tama,
Oni su na ulicama,
Oni su pod svetiljkama,
Stoje cekaju te....

Jedna od najlepsih pesama grupe Paschad je bila svakako Hortenzija. Ona je dozivela nekoliko verzija, a za poslednju, koju su Soul i Dejan snimili u Beogradu, sniman je i spot. U postavi Pashcadi su samo njih dvojica ali je zato svesrdno u snimanju i montazi spota ucestvovao Muki. Spot je sniman na ulicama Beograda i u Studentskom kulturnom centru a veliki doprinos istome dao je i kamerman Misa Milosevic inace dugogodisnji snimatelj Zelimira Zilnika i nekih radova Dusana Makavejeva. Ima u spotu jos poznatih faca, kao sto je Bob Zivkovic, cuveni crtac za decu i odrasle, Ana Vehauc, kreativni direktor marketinske firme iz Praga , Mukijev burazer Senad za bubnjevima , Slavica Kijevcanin i joste jedna devojka kojoj se ne secam imena. Iste godine sniman je spot i za Rock Wagram. Sredstva su bila skromna ( citaj nije ih bilo ) tako da je sve radjeno dobrom voljom ljudi oko nas. Jedino je Muki trazio veliki honorar ali se slozio da ga dobije kada postanemo slavni. Salim se, naravno. Dobio ga je odmah, bubetcima u kraljeznicu.
Evo par fotki:

37041

37042

37043

37044

37045

sevand
15.05.2008., 12:20
Ocekujte uskoro nove slike. Samo treba jos malo da ih doteram.

Blefer
15.05.2008., 12:40
Da li se ovde javljaju svi nakadašnji članovi Paščadi,po meni nedostaje jedan bivši član,možda dvoje...

prdim glasno
15.05.2008., 13:12
Accordo, ukucachu ovaj video kad budem imao vremena.
DZIBER, dobrodoshao. Tvoje srednje ime (katilj) na Turskom- dakle u originalu- znachi UBICA, a ne mufljuz, kao sto smo mislili.
DISTO, welcome.
SEVAND, VELJA o kome govorish isao je u moj razred. Preziva se Stojanovich i ako neko zna sta je s njim, neka ukuca par rechi.
On je u svoje vreme crtao strip po Zharetovom scenariju - strip o superherojima, sa likovima
"Onaj koji je prejahao stepu" -Zhare
"Mermer biche" -Vensan (zbog svoje snage)
"Od dvojice" - Mus (zbog svojeg dvolichja)
i jos jedan lik koji je predstavljao njega, ali se ne secham imena tog lika.
Iscrtao je oko 6 tabloida sa perverznom pedancijom i prestao kada je morao da popravlja slabe ocene,
jer je sve vreme gubio na crtanju stripa.
Sam scenario stripa (Zharetov) je delimichno (da ne kazhem kompletno) bio pokraden (inspirisan) iz Stripoteke- iz nekog lepog SFa.

Dziber (Katilj) Katunar
15.05.2008., 13:26
Bejahu to herojska vremena rocka. Oni koji su bili najhrabriji, pravili su svoj muzicki PRAVAC- Cepelini su pravili hard, Purple hevi, Pistolsi punk, Dugme pastirski rok...Neki koji nisu imali soppravac negovali su sopstveni STIL - npr . Queen, Jethro Tull... Drugi koji nisu imali ni pravac ni stil negovali su sopstveni ZVUK - a tu spadaju brojni sledbenici i naslednici onih prvih....

Pashchad, oni su sanjali o tome da imaju svoj pravac - katunarizam , kasnije neokatunarizam....ali nedostajalo je harmonije, tehnike a bogami i opreme. Katunarizam je trebao da se zasniva na spoju relativno tvrdog a specificnog rifa i tekstova koje je PRDIM GLASNO opisao. BOZANA, KATUNARI, a posebno DOMACA KRATKA I SEVDIJA pripadaju ovom periodu. Svoj zvezdani trenutak katunarizam je imao na koncertu Paschadi u Beogradu, kada je Zuca svirao uvod u SEVDIJU a pola sale SKC igralo shotu.
Zare i Zuca , medjutim, nisu bili zadovoljni katunari. Zare je zeleo drugaciji ZVUK, kao Bauhaus, kao Nik Kejv ... nije zeleo Dejanove ameican-folk-like solo deonice. Zare, Zuca i Jova, a povremeno i Sale osnivaju paralelnu postavu u Pristini i napustaju katunarizam. Sale i Dejan priznaju da ima nesto u tom ZVUKU, obradjuju ranije pesme i u Beogradu snimaju dve najbolje stvari Pashchadi ever - 'Rock Wagram" i "Hortenzija".....

zabrljivko
15.05.2008., 15:34
...............
Sam scenario stripa (Zharetov) je delimichno (da ne kazhem kompletno) bio pokraden (inspirisan) iz Stripoteke- iz nekog lepog SFa.

Moram nijekati zadnju izjavu...
Strip nije bio pokraden, nego parodija na superheroje, koji su tad bili veoma popularni.
Osim gore navedenih super likova bio je jos tu i DO GRLA ZAKOPCAN(bez ikakvih super moci-samo je zakopcan do grla)
Mala skupina je trebala da spreci medjugalakticku katastrofu koja se zvala STRASAN DOGADJAJ i kojom su se plasila deca sa kolena na koleno, a niko nije znao sta je.Do kraja stripa se nije ni saznalo!!!
Pri tome su svo znanje i savete crpili od izlapelog starca koji je onako mator jednom prejahao stepu, i nista vise.
On je govorio nesto kao:Ja koji sam projahao stepu i cija se mudrost kovala u beskrajnim kovnicama stepe....
Strip je slat i na neki konkutrs strip ART-a, ali je propao na konkursu.
Originale mora da ima Velja koji je profesor na Mitrovackom fakultetu.
Zajednicki projekat Vellje i Zhareta je bio i strip XYZ u vec pomenutom Novom svetu.
Toliko o stripu.....

zabrljivko
15.05.2008., 18:27
Da li se ovde javljaju svi nakadašnji članovi Paščadi,po meni nedostaje jedan bivši član,možda dvoje...

Zbunjujuce:think:

Na pocetku se znao neki red, a sada se vise nezna ko je ko , ni ko kome...
Vise nisam siguran ni ko sam ja na forumu...

ZigZag
15.05.2008., 20:59
.. slika iz onih dana

Jeste jeste, slika iz onih dana, nekad bilo sad se pominjalo.
Mozhe li neshto frishkije da se prilozhi po pitanju surata?
Dobro nam se prikljuchio o Disto druzhe iz paluzhe ;)

P.S. imash li josh sliku onu pored barijere u Portorozhu davne 1986?

prdim glasno
15.05.2008., 21:56
Sale i Dejan priznaju da ima nesto u tom ZVUKU, obradjuju ranije pesme i u Beogradu snimaju dve najbolje stvari Pashchadi ever - 'Rock Wagram" i "Hortenzija".....

Ukusi su razlichiti, i ovo sto sad govorim potkrepichu vrlo uskoro snimcima:
NAJ JACHI TEKST KOJI JE SALE NAPISAO JE "BEZ SAKSOFONA" ,
"TVOJE RECHI". i "ODAVDE NEMA PUTA"
Snimljene kao studijski demo devedesetih, nose ubojitu atmosferu, nazhalost
pomalo okrnjenu saletovim promuklim glasom koji na par mesta "ne moze da izvuche".
Ipak, muzika u pozadini ima mnogo ozbiljniju boju od standardnih stvari Dejan-Sale.
O tom potom, kad ukucam snimke.

zabrljivko
15.05.2008., 22:13
Ukusi su razlichiti, i ovo sto sad govorim potkrepichu vrlo uskoro snimcima:
NAJ JACHI TEKST KOJI JE SALE NAPISAO JE "BEZ SAKSOFONA" i
"TVOJE RECHI". i "ODAVDE NEMA PUTA"

Za prvu se slazem, za druge dve bas i ne.Tvoje reci su bile blizu necega sto je trebalo da dobije neku formu, dok Odavde nema puta je cist autorski promasaj(ovo sam lepo rekao)
Obadve poticu iz trece i poslednje faze Paschad stvaralastva koja se nije bas odlikovala narucitim kvalitetom kod nijednog od autora.To me podeseca na sve albume Azre, posle treceg, gde povremeno dotakne nesto , ali u sustini nema niceg interesantnog.

Od Saletovih cistoautorskih radova osim spomenutog Bez Saksofona dodao bih Hortenziju i vec malo zaboravljen Rock&Roll kroz grad.
Iz njegovog ranog stvaralastva je bila lepa i Mina, ali mislim da je od nje kasnije i izvedena Hortenzija.
TEK SADA SE SETIH DA JOS NIKO NIJE SPOMENUO KISHNI DAN,ili se varam?

zabrljivko
15.05.2008., 22:25
Zdravo ex-Pristina - bas lep forum,
PASCHAD, secam ih se i ja naravno - sa nekolicinom sto komsija sto u istom odelenju u Ivo Lola ili/i kasnije kad smo presli u sumu. Dobri momci ali sam samo Zareta i Dekija ne tako davno video, .... sta se moze daljina. Nadam se da ste svi dobro i puno pozdrava sa severa.

Pozdrav DISTO
Ti bi verovatno imao da kazes koju rec o okupljanjima IZA VLAZNIMIJA i NA STEPENICAMA.Mada, kada bolje razmislim, uvek si bio negde po strani sa nekom curicom i lozio ceznjive price, pa me bas interesuje kako je to izgledalo sa tvoje tacke gledista.Baci neke slike, ti verovatno imas nesto sto mi nemamao.
NIKAKO NE BACAJ NA FORUM ONE SLIKE OD LANE, DA NE RAZBIJAMO ILUZIJE....

Dziber (Katilj) Katunar
15.05.2008., 22:50
...Cekajuci uspeh Rock Wagrama i Hortenzije, koji nikako da stigne, Sale i Deja prestaju sa snimanjima (a i uvidevsi da vokalni kvaliteti prvoga nisu bas respektabilni). U medjuvremenu Rock Wagram prepoznaje srednjoskolska omladina u Pristini. Pashchad sviraju jos nekoliko godina na krilima stare slave....ali kreativni kompozitorski rad se gasi, kako je lepo primetio ZABRLJIVKO.

Pocetkom 90-tih, medjutim, u vreme inflacije, a zatim i hiperinflacije, Vey , Soul & Dexter snimaju u Beogradu dosta solidan "FEATURING PASHCHAD". Siguran sam da ACCORDO poseduje neke snimke sa tog albuma. Medjutim, muzika koketira sa ambientalom, etnom (ali ne ovdasnjim), jazzy formama i u silnim koketiranjima gubi energiju. Vokal je monoton i bez karakteristicnih ukrasa za zenske vokale. Tekstovi na engleskom su falicni. Zanimljivo, tu se nalazi jedina postena verzija "SA PROZORA STO GLEDA PREMA RECI", na engleskom.

I tu je, otprilike, kraj kreacije Pashchad. Dejan odlazi u ambiental. Ostali clanovi snimaju NE DOLAZI, VANI JE TAMA i imaju jos nekoliko katastrofalnih nastupa u Pristini. Raspad je usledio kada je Zare otkazao snimanje jednog nastupa na TV Pristina.

Dziber (Katilj) Katunar
15.05.2008., 23:55
Za prvu se slazem, za druge dve bas i ne.Tvoje reci su bile blizu necega sto je trebalo da dobije neku formu, dok Odavde nema puta je cist autorski promasaj(ovo sam lepo rekao)
Obadve poticu iz trece i poslednje faze Paschad stvaralastva koja se nije bas odlikovala narucitim kvalitetom kod nijednog od autora.To me podeseca na sve albume Azre, posle treceg, gde povremeno dotakne nesto , ali u sustini nema niceg interesantnog.

Od Saletovih cistoautorskih radova osim spomenutog Bez Saksofona dodao bih Hortenziju i vec malo zaboravljen Rock&Roll kroz grad.
Iz njegovog ranog stvaralastva je bila lepa i Mina, ali mislim da je od nje kasnije i izvedena Hortenzija.
TEK SADA SE SETIH DA JOS NIKO NIJE SPOMENUO KISHNI DAN,ili se varam?
KISNI DAN I CENEF?

Dziber (Katilj) Katunar
16.05.2008., 00:56
PRDIM GLASNO, pazi ovo :

Tog jutra dosao je Zare. Popadao je na nekim ispitima na Tehnici, nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen. Stalno je vrteo kosu kaziprstom.

Imam novu stvar-rekao je.

-Oslonjen na semafor, gledam u izlogu tvoj lik - pevao je on-
Medju svecama na mojim oknima tvoji odblesci UOU
Otidji,
Ne mogu dugo
Stajati na kisi

-Legendarno. -rekoh- Kako se zove?
-Oslonjen na semafor-rece.

ZigZag
16.05.2008., 02:06
...Cekajuci uspeh Rock Wagrama i Hortenzije, koji nikako da stigne, Sale i Deja prestaju sa snimanjima (a i uvidevsi da vokalni kvaliteti prvoga nisu bas respektabilni). ... . Raspad je usledio kada je Zare otkazao snimanje jednog nastupa na TV Pristina.

Au Dziber, po besprekonim detaljima tvoje pripovesti, zvuchi kao da si bio bliski ochevidac, ako ne i protagonista pomenutih dogadjaja zgoda i nezgode sada veq olinjalih chlanova pashchadi ((:))).
Mislio sam da znam koji si, ama sad neshto nisam bash ni siguran.

Iz svih ovih pricha jedna stvar je potpuno jasna - ZHARE je jedini koji je bio 100% nepokolebljivi i uvek pristutni Pashchad. Nikada nisam bio chlan benda ali svirali smo stalno i igrali kosharku i ubijali se od smeha ... posmatrao sam kako su ostali dolazili i odlazili, ostavljali svoje pechate, ali u Zharetove chizme, kako vidim nikada niko nije stupio.

On je uvek bio pristuan, dok su ostale chlanove vrtlozi zhivota odvlachili i ponovo nazad vraqali, na smenu.
Kao da je bio lepak i inspiracija, podsetnik za sve da duh Pashchadi, nikada odveq ozbiljan ili rafiniran, vredi sachuvati.

Zabrljivko, Prdim Glasno, obzirom da ste najagilniji chlanovi ovog foruma, vashe misli gospodo?

zabrljivko
16.05.2008., 08:05
.....................
Popadao je na nekim ispitima na Tehnici, nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen.
-Oslonjen na semafor, gledam u izlogu tvoj lik - pevao je on-
Medju svecama na mojim oknima tvoji odblesci UOU
Otidji,
Ne mogu dugo
Stajati na kisi

Iako umoram priznati da u gore navedenom ima nesto istine, dogadaji se verovatno nisu dogodili u jednom trenutku vremena,sa obzirom da je Soul za Aleksandru napisan dosta ranije od semafora.Kada se pise da danasnje tacke gledista, narodni pisac stapa razne dogadjaje , i mesha ih iz raznih u isto vremensko razdoblje....
Tako su pisane i pesme Kosovskog ciklusa,gde su dva boja na kosovu, jedan sa Lazarom a drugi sa Sbinjanim Jankom(Hunyadi János) sezdeset godina kasnije.
Osim toga ne mogu a da ne ispravim recenicu:
Medju svecama u raznim bojama tvoji odblesci UUOU

U prilogu je slika za koju mislim da je iz Opatije osamdeset i neke...

Dejan,Mus,Sale,Ivan Dejanov brat i pozitivan sporedni lik u prici i gore spomenuti napaceni Zhare...

zabrljivko
16.05.2008., 08:34
Koliko se secam reci za Mrznju je napisao Joka, a zajedno sa Setom (za koju mislim da je tekst od nadice Simic) bile su to dve prve pesme Paschadi.

Da SEVANDU,u pravu si

Prve pesme grupe Paschad su:

1.Mrznja(toliko je lepo bilo medju nama a sada mrzim te...) - DEJAN/JOKA
2.Autostoper(Neka o nekom autostoperu, svirana sa Mikanom i ZIGGYJEM na gitarijadi u Omladini gde je MIKAN potpuno bez smisa u Tvrdi rock ubacio JAZZ solo na klaviru..., i kao mlad je voleo da jazz-ra)-DEJANOVA
3.Seta(Sinoc su padale kishe a ja sam hteo da zagrlim zemlju i da je ljubim kao zenu iz snova) -DEJAN/Verovatno Nadica
4.Kada bi oni (Kada bi oni znali da mi je svejedno sto mi je zivot prazan i sto nemam sna,
ziveli bi bolje, ziveli bi kao ja) - ZHARE/odmah melanholicni JOKA
5.Koka Kola(more,nebo, sunce , zemlja - sve je oko nas, na plazi sedim Koka Kolu pijem sa cevcicom ili bez) - Dejan/Zhare/Joka
6.Vetar je dosao po nju(Zhelim je videti sanjivu, ovde sam kao da nikad nije otisla usnio njene ruke.SAAAAAAM SAM VECERAS........)-DEJAN/LJILJA
7.Ona LALALALA(Ona LALALA ne voli me,Ona LALALA ne zeli me) DEjan/ZHARE/JOKA
8.Kuda zhuris jutrom(Kuda zhuris jutrom voljena,voljena, kao i ja ) Dejan/Zhare/malo Violeta Redzepagic
9.Policijski cas(Noc pocinje, dan u njoj vec trazi spas, ona gde li je kucnuo je policijski cas) - ZHARE

Balade su uglavnom sve licile na Sanjao sam nocas da te nemam,ali su nisu bile lose.
Dejan ih je fino obradjivao a Joka nije loshe imitirao Bebeka, osim na Koka Koli gde je imitirao Sladjanu Milosevic
Pesme su svirane par godina(osim glupog Autoetopera koji je odmah umro) a neke i kasnije uz određene prerade.

Ogranak Mus/Sale je paralelelno i nezavisno radio svoje stvaralastvo o kome je bilo reci...

Mislim da do vojske nije bilo drugih pesama, a onda po povraqtku iz vojske je krenuo ozbiljan rad(Skobalji,Katunari,Kci starog ribara,Bozana,Hortenzija,Qenef,U poverenju,Ti budi agilan,Soul za Aleksandru...).

accordo
16.05.2008., 09:14
On je uvek bio pristuan, dok su ostale chlanove vrtlozi zhivota odvlachili i ponovo nazad vraqali, na smenu.
Kao da je bio lepak i inspiracija, podsetnik za sve da duh Pashchadi, nikada odveq ozbiljan ili rafiniran, vredi sachuvati.

Zabrljivko, Prdim Glasno, obzirom da ste najagilniji chlanovi ovog foruma, vashe misli gospodo?

Zig Zague ovo je delimicno tacna konstatacija. Zare i Soul su bili onaj najkreativniji deo Paschadi i cinjenica je da su oni radili stosta i kad je bend prestao da postoji u onoj prvobitnoj postavi. Ali oni su bili najneodlucniji kada je karijera benda bila u pitanju. Niko nije hteo da zapostavlja fakultet i Paschad je za sve bio tek izduvni ventil. Jedini koji je bio spreman da zagrize sto posto u tu pricu bio je Dejan jer je shvatao vrednost onoga sto rade svi zajedno a naravno i vrednost pesama Zareta i Saleta. Jedini koji je pored Dejana znao da je ovim pesmama mogao da se postigne uspeh bio je Amer koji i dan danas tvrdi da treba izbaciti visestruki CD sa Paschad stvarima i pre neki dan mi je rekao da misli da treba da se pokrene sponzorstvo i da se ta stvar jednom dovrsi. Daklem, Dejan je bio taj koji je pokusavao da drzi na okupu ove vagabunde. Ali to je bilo duvanje u zapusenu sviralu.
Postoje jos dve price na koje se nisam osvrnuo ovde, a to su koncert u Domu omladine i drugu sam upravo zaboravio pa se mozda setim kasnije.

U Domu omladine U BG-u, Paschad su napravili pravi dar mar. Niko nije ni slutio da iz Pristine moze da dodje jedan takav bend. A te noci sve se bilo poklopilo. Bili su dobro raspolozeni, tonac ih je tako ukapirao- kao da je bio njihov covek. Energija je bila opipljiva. Ispraceni su ovacijama posle odsviranih desetak pesama. Ovo nije nikakva mastarija, to je bio najbolji koncert Paschadi ikada. Zuca raspolozen ko manijak, Zare poluokrenutih ledja publici sa izvucenom kosuljom iz gaca ali pouzdan, Joka siguran, Soul vise nego siguran-pucale su zice na Dejanovom Fenderu koji je tada svirao Soul, Dejan srecan pa stoga i dobar. Odmah posle koncerta u bekstejdzu novinari su saleteli Paschad a Zare i Soul su ih svojim izjavama zasmejavali do suza. I previse. Shvatili su to kao cistu zajebanciju i otisli. Ustvari je taj koncert bio labudova pesma Paschadi jer trebalo je donositi brze odluke na koje niko nije bio spreman, osim Dejana, ne znam za Zucu. Nekoliko veceri prasili su bendovi u Domu omladine i Paschad je sigurno ostavio jedan od najboljih utisaka. Isto ili prethodno vece, ne secam se, nastupali su i Zabranjeno pusenje, bend u zacetku sa svojim novim primitivizmom koji nije mogao tada ni da prismrdi novom katunarizmu.

Setih se druge stvari. Jedne veceri Dejan je sedeo sa Predragom Vranesevicem iz Laboratorije zvuka Vranesevic, koji je bio odusevljen pesmom Rock Wagram i hteo svesrdno da pomogne da se Paschad pojave na sceni. No bend nije postojao, bio je to cist hobi za sve clanove i to vece se Dejan definitivno okrenuo ambijentalnoj muzici ali nikada ne napustajuci Paschad i skoro svake godine jos dugo dugo snimao je bar po jednu njihovu pesmu u studiju. Projekat koji su napravili Soul i on sa " Vey, Soul & Dexter" nije vise imalo veze sa Paschadima, muzika je bila sofisticiranija, ali se osecalo dobro odakle dolazi ova muzika i svaka stvar na tom CD-u za cas bi mogla da se pretvori u muziku grupe Paschad, uproscenim aranzmanom i zivim izvodjenjem stare postavke.
Malo ga ugusih , ali tako je bilo, kraljeznice mi. "Tko hoda ne trci", to je natpis koga su se strogo pridrzavali clanovi grupe Pashcad i zato nije bilo karijere ovog benda, ali mozda je bolje ovako. Mozda bi Zare umislio da dobro svira bas pa poceo solaze na koncertima.

zabrljivko
16.05.2008., 09:58
................
Zuca raspolozen ko manijak, Zare poluokrenutih ledja publici sa izvucenom kosuljom iz gaca ali pouzdan, Joka siguran, Soul vise nego siguran-pucale su zice na Dejanovom Fenderu koji je tada svirao Soul, Dejan srecan pa stoga i dobar. Odmah posle koncerta u bekstejdzu novinari su saleteli Paschad a Zare i Soul su ih svojim izjavama zasmejavali do suza. I previse. Shvatili su to kao cistu zajebanciju i otisli. Ustvari je taj koncert bio labudova pesma Paschadi jer trebalo je donositi brze odluke na koje niko nije bio spreman, osim Dejana, ne znam za Zucu. Nekoliko veceri prasili su bendovi u Domu omladine i Paschad je sigurno ostavio jedan od najboljih utisaka. Isto ili prethodno vece, ne secam se, nastupali su i Zabranjeno pusenje, bend u zacetku sa svojim novim primitivizmom koji nije mogao tada ni da prismrdi novom katunarizmu.
......
Mozda bi Zare umislio da dobro svira bas pa poceo solaze na koncertima.

Dodao bih jos jednu kratku apsolvaciju....
Kritican momenat u postojanju grupe je bila 1981 godina.
Grupa je dobila konacnu fizionomiju,Sale se vratio iz vojne a tri clana tek krenuse u vojnu.
Zhuca se jedne godine malo zalupao o bubnjeve pa je morao da jos malo priceka...
Kritican momenat je bio odlazak Dejana u Beograd,cime je grupa izgubila pouzdanog aranzera i gitaristu(sto se tice komponovanja tako/tako).Neverovatno ali niko od veoma dobrih gitarista iz PR koji su mogli da budu Dejanova zamena se nisu uklapali u stil i ambicije grupe da svira iskljucivo svoju muziku(sto je tada bila retkost kod grupa u PR).
Od tada pa nadalje je bio problem sa jednim zvukom cvrstog i preciznog tri-ja sa dvoglasjem koji je Paschad uglavnom gajio na nastupima u PR, i muzicki doteranijih i malo meksih verzija na snimcima sa Dejanom.O ozbiljnim namerama grupe da pravi karijeru govori i podatak o hrionicnom nedostatku instrumenata u grupi.
No, da je bilo drugacije to ne bi bilo to.
Mislim da sam vec napisao da je posle nastupa u Beogradu casopis Mladina iz Ljubljane stavio Paschad kao najvece muzicke nade te godine, zajedno sa EKV i Zabranjenim Pusenjem.Paschad se vratila u Pristinu i zasela u Grand na kafe i muabet, Beograd je postao tema za razgovor i nista vise.
Ubrzo potom grupa je odrzala po meni najbolji koncert u svojoj karijeri.Dobro uvezbani posle nastupa u BG, ali bez Dejana, kao TRIO(ne mogu da se setim dali je Joka nastupao na nekim pesmama,posto je bio malo letac u tom periodu) sa grupom Djurmet u Bora i Ramizu.Pred prepunom salom obe grupe su priredile odlicno vece i tada je Paschad zvucala bolje nego CLASH,XTC i AZRA zajedno.Grupa Djurmet je bila izuzetna.To je verovatno bio poslednji put da jednu salu napuni publika obe nacionalnosti u Pristini, i da obe grupe budu fantasticno primljene.
Hol Bore i Ramiz - a se vidi na fotografiji, ali par godina kasnije sa Jovom kao pridruzenim clanom.Sa koncerta sa Djurmetom nema sacuvanih materijala.
Zatim je sviran cuven BOOM Festival pred 3.000 ljudi u velikoj Sali BORE I RAMIZA sa Shkeljzenom(ZIGZAG kako li se pise ono prvo slovo iz njegovog nadimka) kao gostom, no to je neka druga prica.......
P.S.
ZHARE nikada ne bi mogao solirati na nastupima jer je njegovo umece sviranja zapocelo sa 16 a napredovanje zavrseno sa 19 godina.Njegov najveci skill je bio sto bas moze da svira prstima i peva u isto vreme, na sta je bio ponosan(cuti ranije prilozenu Bozanu)....

*iskander
16.05.2008., 10:34
Da da da, bilo nekada...

Dziber (Katilj) Katunar
16.05.2008., 10:39
ZABRLJIVKO, nisam imao ambicije da iznesem istinu, vec romansirani prilog za SMEH U VETROVITOJ ULICI koji odslikava ondasnju atmosferu.
ZIGZAG, potpuno si u pravu. Kada se osvrnem unazad, vidim koliko je cenralna bila Zaretova uloga. Osim sto je odlucivao o pocetku i o kraju, o pravcima i stilovima, bio je i glavni kreativac. Kada je on bio tu pesme su se stancovale bez problema i bile su zanimljive, nove i zabavne.Pri tome, radi istine na kojoj ZABRLJIVKO insistira, ne zelim da osporim da je Zaretova tehnika sviranja bas gitare bila, u najmanju ruku, siromasna . Ali to nije smetalo, naprotiv.

prdim glasno
16.05.2008., 14:04
Ah, prijatelji dragi, volim da kad ustanem vidim dopisane DVE strane na forumu svakog jutra.
Bili ste vredni, a bogami i ja. Nochas sam procistio jos par snimaka Paschadi o kojima je na zadnje dve strane bilo rechi. (neko mora i to da radi - remasteruje mutne zvukove sa starih traka).

Sto se tiche Doma Omladine, ACCORDO je u pravu, Pushenje je sviralo posle Paschadi
iste vecheri (popodneva) i Nele Karajlich, obuchen u zensku cipkastu bluzu uz telo
(kao Dzeger posle smrti Briana Jonesa) se ostro svadjao sa toncem na galeriji (bio sam do tonca)
zbog nepodeshenih (po njemu) mikrofona. Tonac im je to uzvratio katastrofalnim balansom u
prve dve pesme.
Za par minuta slede linkovi.

prdim glasno
16.05.2008., 15:36
PRDIM GLASNO, pazi ovo :

Zare....nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen.

Evo kuchne probe "Soula za Aleksandru". Sale i Zhare, circa 1983.
Konfigurisan je za jachi internet, mozda je bolje downloadovati a ne strimovati.

"SOUL ZA ALEKSANDRU"

LINK ZA SLUSHANJE:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=3912&CID=188180

DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=530&CID=188180

da dodam i tekst pesme:

Zasto si dosla u zoru dvadesetog dana?
Zar nisi rekla da nece da te pusti mama?

Vec danima sedim u Grandu od sedam
Debele butine neprestano gledam

Tvoj pogled zaslepljuje kao svetlost Ausvica

I oni,
I oni mrze negativca.

prdim glasno
16.05.2008., 15:44
Niko nije hteo da zapostavlja fakultet i Paschad je za sve bio tek izduvni ventil.

ACCORDO, pa naravno da niko nije hteo da napusti fakultet da bi napravio profesiju od
grupe PASCHAD. Zar mislish da bi Sale mogao da ode svojoj majki doktorki i kazhe joj
"MAMA, ja nechu da studiram medicinu i idem vech otvorenom i uprtom stazom, hochu da sviram gitaru sa Pashcicima".
Ilı bih voleo da vidim Zhareta da to kazhe svome ocu.
Dejanu je chale NAPRAVIO GITARU, Zareta i Saleta bi njihovi roditelji poizbacivali iz kuche da su chuli tako neshto.
Ziggy je morao da pobegne u London da bi mogao da svira.
Daj, opusti se, bilo je, bilo je, mora da jebilo.

prdim glasno
16.05.2008., 15:59
Seqam se da smo svirali. Izmedju ostalih je bila obrada Aerosmitha 'Back in the Saddle' ljuta rokachina koju voleh dushom i srcem. Dacha dobar basista beshe.
Ime benda? NEMILOSRDNI SHINTERI!

KATILJ tvrdi da je zadnja verzija pesme PASCHADI - " NE DOLAZI.." napravljena u strahu
od Ziggyjeve grupe NEMILOSRDNI SHINTERI ı potpuno posvechena njima.
Pesma jeste napravljena u strahu, ali ne od sintera, cini mi se.
No, nechemo sad o tome.

DOWNLOAD LINK za POSLEDNJU VERZIJU PESME PASCHADI "NE DOLAZI"
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=352&CID=188184

prdim glasno
16.05.2008., 16:09
ZABRLJIVKO PAK TVRDI DA JE OBRADA DYLANOVE PESME
"ALL ALONG THE WATCHTOWER"
u izvodjenju Paschadi bila bolja od HENDRIKSOVE!

Ajde da proverimo. Pratite link ispod.

"ALL ALONG THE WATCHTOWER" - PASCHAD VERZIJA
DOWNLOAD LINK:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1230&CID=188181

prdim glasno
16.05.2008., 16:17
Prve pesme grupe Paschadi su:
...Ona LALALALA(Ona LALALA ne voli me..

Mozda treba navesti rechi pesme

Ona
La-la-la-la
Ne voli me

Ona
La-la-la-la
Ne zeli me

Ona
La-la-la-la
Nece moje telo

Ona
La-la-la-la
Dosla je sa selo

A ja bih samo nju da volim
I samo njoj bih da poklonim sve
A ja bi samo s njom da berem
Jagodeeeee.

Ona
Nece moje telo

Ona
Dosla je sa selo.

Za sada nemam link, ali turichu ga jednom.

prdim glasno
16.05.2008., 16:25
Sale i Zhare tvrde da je pesma KCHI STAROG RIBARA tipichan primer katunarske faze
PASCHADI.
Tekst pesme ide ovako

Ja volim kci starog ribara
Odnekud chujem bat koraka
Burek smo pojeli odavna
Boza je hladna u noci bez sna

Ljubavna drama
Okolo tama

Semke su taze
Macke se maze

Ljubav je reka bez povratka
Mislim da samnom se rugala
Burek smo pojeli odavna

Ljubavna drama
Okolo tama

A evo i linka za tu pesmu
KCHI STAROG RIBARA - DOWNLOAD LINK:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1002&CID=188183

prdim glasno
16.05.2008., 16:35
KATILJ, OPET TVRDI DA JE "HORTENZIJA", pesma snimljena
u studiju 1990 od strane Dejana i Saleta i za koju je snimljen
nemushti spot- NAJBOLJA STVAR PASCHADI ikada!
Ne nijechem, rechi pesme su ubojite:

Hortenzija
Mozes da places posto me nema

Zadnja stanica
Predzadnja posta, seoska sema

Na-na-na
Uvela visibaba

Svemu je kraj

Bilo bi bolje da sam dosho kolima.

Moja ljubljena
Mislim na tebe pored klozeta

U kupeima
Uopste nema mesta, pa okolo setam

Na-na-na
Zaklana romantika

Svemu je kraj
Bilo bi bolje

Da sam doso kolima.

LINK za BESMRTNU "HORTENZIJU": (s malo poduzhim uvodom)
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=352&CID=188182

p.s. Demo je imao vishe basova, ali kako sam morao da ga ocistim
od shuma i hard-masterujem, basovi su se malo izgubili, pa je mozda pre-"svetao"

prdim glasno
16.05.2008., 17:08
...Cekajuci uspeh Rock Wagrama i Hortenzije, koji nikako da stigne, Sale i Deja prestaju sa snimanjima (a i uvidevsi da vokalni kvaliteti prvoga nisu bas respektabilni).....

Delimichno si u pravu, Katilj, a evo i dokaza:

http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=408&CID=188185

medjutim, rechi pesme (Sale je stşhoklepac), ipak zavredjuju paznju
stihovi kao
Minuti tvog vremena...
i
Prashnjave, mutne suze
Tvoje poruke znam, nema nicega
Bez sumnje su neke druge
Prosaptane rechi veceras...

i dan danas mi se vrte po glavi povremeno

GORENAVEDENI LINK JE ZA DOWNLOAD STUDIJSKOG SNIMKA PESME
"ODAVDE NEMA PUTA"
koji su Dejan i Sale snimili s izvesnim ocekivanjima. Na stranu Saletovo
detoniranje, meni se pesma svidja i jedna mi je od dragih.

A ja sad odoh da pisham, a vi ukucajte po nesto do sutra.
I recite Ameru da se prikljuchuje forumu, a ne samo da serucka i deli savete iz pozadine.

accordo
16.05.2008., 18:17
ACCORDO, pa naravno da niko nije hteo da napusti fakultet da bi napravio profesiju od
grupe PASCHAD. Zar mislish da bi Sale mogao da ode svojoj majki doktorki i kazhe joj
"MAMA, ja nechu da studiram medicinu i idem vech otvorenom i uprtom stazom, hochu da sviram gitaru sa Pashcicima".
.

Accordo je potpuno opusten.
Ma nije Dejan mislio da neko treba da napusta fakultet.Nemojmo bukvalisati ovdje. Dapace. Nego je bilo par prilika koje su mogle da se iskoriste za dobrobit benda a takodje odmah posle svirke u Beogradu postojala je sansa da se uz neki dodatni napor dodje do nekog snimka u PGP-u. To nikoga nije interesovalo.
Takodje, Dejan je obozavao zvuk grupe Paschad a posebno nesavrsenost izvedbi. Energija grupe Paschad je neiskoriscena i to je ono sto je steta. Zabrljivko kaze da je bend bio navezban posle svirke u Beogradu. Moram da ga podsetim da je Dejan dosao iz Beograda u Pr da bi se "navezbali" i sa dve probe su otisli u Beograd. A u Pristini svirke su se desavale bez proba ili ti sa jednom tik pre svirke. :rotf: To je bila snaga Paschadi. Mogli su da izadju na scenu bez probe ali nista nije moglo da ubije fantasticne pesme koje je bend svirao, pa makar i sa greskama.
Rece Accordo i ode da nesto pojede.

Dziber (Katilj) Katunar
16.05.2008., 18:20
ZABRLJIVKO, bogami, imas spisateljskog dara (bez ironije) - mozda da se reaktiviras i pocnes da radis na nekom boljem scenariju od onog prethodnog, za strip. Za razliku od ISKANDERA, koji ga nema.

ACCORDO, mozemo li za promenu da cujemo i nesto POZITIVNO, recimo upload neke stvari sa VEY, SOUL AND DEXTER - Featuring Pashchad. Ne mora da bude obrada Pashchadi.

prdim glasno
16.05.2008., 18:56
Accordo je potpuno opusten.
Rece Accordo i ode da nesto pojede.

Ajde, ajde, prilozhi, sad cu i ja.
Godine su to, brale, 46 u dupetu koje neprestano raste.

Dziber (Katilj) Katunar
16.05.2008., 19:16
Ajde, ajde, prilozhi, sad cu i ja.
Godine su to, brale, 46 u dupetu koje neprestano raste.

A ispod dupeta je prostata, sa kojom ocigledno imate problema.

Dziber (Katilj) Katunar
16.05.2008., 23:15
ZigZag, blize se 50-te... Imas li i ti problema kao ovi prostaticni momci ? Nadam se da ne. Mocan biti moras kao Car Dusan...

Covece, izdrzljiv budi sada
Ne daj tobom da ovlada plam
Ne pouzdaj se u gada
Mocan biti moras kao Car Dusan....

prdim glasno
16.05.2008., 23:48
A ispod dupeta je prostata, sa kojom ocigledno imate problema.

Sta si se bre nadrkao, Dziberu, bacas zaoke na sve. Prostata je ok a i kita fala *****,
jes da skripi krech u kostima i holesterol podjebava na tiho. Sta je, ti si kao mladjan i vitalan?

zabrljivko
17.05.2008., 00:17
Sta si se bre nadrkao, Dziberu, bacas zaoke na sve.

Daklem Storyteller nastavlja sa pricom, pazljivi slusaoce...
Jedna od drazih mi epizoda Dzibera bese mi kada se nazdrokao makarona i gulasa pred BOOM Festival u Pristini osamdeset i neke...
Prica ide ovako.
Malo posle danas vec legendarnog nastupa u Beogradu, grupa se trgne iz poznatog Pristevackog muabeta u Grandu i odluci da podari vernu joj publiku svojim nastupom na nekoj gitarijadi.
Gitarijada je bas pompezno organizovana,pozvana Galija i sve grupe sa Kosova.Na plakati je verovatno bio Tashi sa gitarom, ali u nekoj pozi kao da se olaksava, a ne da svira...
Ne secam se kako, ali po starom dobrom obicaju grupa nastupi sa gostom Shkelzenom na pratecem vokalu.Mislim da je lepuskast plavasan hteo da ga vide zenske na gitarijadi a Paschad nije imala nista protiv.Nastupili su u belim mantilima !!!!
Pre koncerta se organizovao rucak za goste iz ostalih krajeva u menzi fabrike Amortizeri.
Paschad iako domaca grupa ode da jede dzabe.Rucak je tekao u srdacnoj dvojezicnoj atmosferi u sumnjivim higijenskim uslovima.Pred sam nastup Zare po starom dobrom obicaju pozajmi bas, ovog puta od basiste iz Galije i u povratku ka svlacioni nadje Soula kako riga u WC-u i izbacuje iz sebe tone makarona iz menze.Koncert je bio los i nisu radile one kutije na bini(kako se vec zovu) tako da grupa nije cula sta svira, a bina je bila ogromna.
Pred tri hiljade ljudi zvezde veceri su bile neka grupa iz Kacanika koja je tercirala se 8 akusticnih gitara i grleno zapomagala na opste odusevljenje razdragane mase .

Shkeljzen ima i slike i snimke pa ako ovo nekada procita neka reaguje ......

Prilazem sliku koja je snimljna pre nekoliko sati, na maloj proslavi kod Zhareta...

accordo
17.05.2008., 09:12
Prilazem sliku koja je snimljna pre nekoliko sati, na maloj proslavi kod Zhareta...

Lijepi, nadasve pristali momci. Kao da nemaju po pola veka svaki.

ahileas
17.05.2008., 09:37
Rekoste da je proslava kod Zareta?Komad namestaja na slici u levom uglu lishi na deciji krevetac ,pa pitam da li to Zare ochekuje prinovu?

Dziber (Katilj) Katunar
17.05.2008., 10:12
Sta si se bre nadrkao, Dziberu,...?

Samo sam zeleo da skeniram zdravstveno stanje ucesnika koji se zale na ucestalo pishanje?:sad2:

Dziber (Katilj) Katunar
17.05.2008., 10:44
Rekoste da je proslava kod Zareta?Komad namestaja na slici u levom uglu lishi na deciji krevetac ,pa pitam da li to Zare ochekuje prinovu?

AHILEAS, pravi si detektiv. Promeni pseudonim u SHERLOCK. U pravu si naravno.

ahileas
17.05.2008., 10:48
]Sevdija je nastala kad je Zule bio u Gori sa Dzafcetom i kad je tamo video doticnu i mislim da bi o tome vise mogli da kazu Zule i Dzafce.]
Evo i mog skromnog priloga secanju na nastanak pesme "Sevdija".Plan je bio da se ide u Brod da bi se probale izvorne cufte i dobra rakija.Mirsad(sa zastavom 101,sa italijanskim motorom),Saja,Zule,Djafce,Joka...Lepo selo,sneg dva metra,sarplaninci od po 80kg po tesnim sokacima.Riblja Chorba je tada izdala svoj treci ili chetvrti album,u selu se slusao prvi.U bifeima "Beograd "i "Chardak" bilo je i chevapa i rakije.Prvi su se stezali posle par sekundi od zime a rakija je bila dzabe.Raspaljen,shto od svezeg vazduha,shto od mutne rakije,Zule ugleda lepuskastu devojku na balkonu susedne kuce.Posle pristojnog osmeha zaradi puna usta snega od te iste devojke.Djafche mu ubrzo objasni da tamo tako izrazavaju svoje simpatije obzirom da je sneg vechim delom godine.Sto tvrdja grudva ,to vece simpatije.Uvek brzi i od sopstvenih misli,Zule uzvrati i rodi se ljubav.Usledio je randevu i Zuletu nikada nije bilo jasno kako je to procurelo do Sevdijinog brata ,strica i verenika.Otac joj je bio na nekom od seminara burekdzija.Situacija je bila zategnuta pa je Saja chak potegao i noz iz potaje.Zule je zeleci da izgladi situaciju rekao da nije zeleo nista ruzno da uradi vec samo da poljubi jednom Sevdiju.Ubrzo biva bacen u dvoriste.Nikada se nije saznalo ni ko je zategao drvenu gredu na koju se Djafche oslonio rano ujutru odlazeci da nabavi jaja i mleko,pri chemu je pocepao arkadu.
Po povratku u Prishtinu,isto to vece zatiche svoje bubnjeve u Klubu umetnika i tada se prvi put i svirala Sevdija.

ahileas
17.05.2008., 10:51
AHILEAS, pravi si detektiv. Promeni pseudonim u SHERLOCK. U pravu si naravno.

Hm,onda kesa sa chebetom ili sta vec u roze boji govori da se ochekuje devojchica ????:think:

accordo
17.05.2008., 14:50
Evo jos malo fotografija i jos par ovakvih paketa i iscrpecu sve zalihe. Trenutno tragam za fotografijama iz Splita iz kampa "Trstenik" gde su Paschad i citava institucija 5 godina zaredom punili baterije za naporne svirke i zajebanciju, gde su bili omiljeni i rado vidjeni gosti.
37146

37147

37148

37149

37150

Dziber (Katilj) Katunar
17.05.2008., 22:31
[QUOTE=accordo;6599308]... iz Splita iz kampa "Trstenik" gde su Paschad i citava institucija 5 godina zaredom punili baterije za naporne svirke i zajebanciju, gde su bili omiljeni i rado vidjeni gosti.

Rado vidjeni ? Moze biti. Znam da je zasigurno lokalna policija veoma rado vidjala Zucu. Njega su u vise navrata ispitivali i preslisavali po kampovima (iz ko zna kog razloga, nikada nista lose nije ucinio, ali im je bio sumnjiv), dok se ostali deo grupe okrutno smijao njegovim nevoljama. Cak i da su hteli (a nisu), momci su malo sta mogli da urade. Svako pokusaj intervencije (u stilu -pustite ga, dobar je momak) mogla je zavrsiti cutekom po glavi onog koji intervenise. :dash:

accordo
17.05.2008., 23:27
[QUOTE=accordo;6599308]...
Rado vidjeni ? Moze biti.

Ma mislim rado vidjeni od gostiju kampa. Koliko je ljudi dolazilo u kamp nanovo i nanovo samo zbog Paschad institucije. Najbolji primer su Dejvid i Dzon iz Liverpula koji su posle Splita nameravali da odu u Atinu. To su i uradili i samo posle dva dana u Atini vratili se Paschadima u Split jer im je tamo bilo uzasno dosadno. I takvih slucajeva je bilo dosta. Evo jos jednog primera. Neki momak iz Bosne je proveo sa njima letovanje. Kada su krenuli kuci , krenuo je i on. Oni preko Beograda u Pristinu a on negde u Bosnu, drugim vozom. Negde kod "Kapelskih Kresova" su im se vozovi nasli u istoj stanici i on, kad je prepoznao njihove glasove (i vecitu buku i zajebanciju gde god da se nalaze), predje u njihov voz i nastavi put suprotno od pravca koji mu treba samo da bi jos malo bio sa njima. Ziva istina. I nije to sad zato sto su oni bili neke face, nego zato sto im je uzasno bilo lepo dok su se druzili i prosto je bilo neverovatno kako su sirili pozitivnu atmosferu. Pa oni odu u restoran kampa, odsviraju dve pesme krenu ka plazi i pola restorana krene za njima. To su stvari koje se pamte. Ima puno "legendarnih" prica sto bi rekao Zare i taman sam hteo da ispricam jednu sa njim u glavnoj ulozi, ali sta cu pisati ovijeh dana ako se sada raspisem.

Hteo bih jos da kazem da jedna od stvari koje su Paschad rado svirali - "Zasto te nema" jos nije ugledala "svetlo" foruma . Tu pesmu napisao je Muki i posto je bili u duhu Paschadi odmah prihvacena i skoro uvek uzvodjena na svirkama. Prdim glasno molim te ubaci i ovu pjesmu. Postoji nekoliko verzija a najbolja je ona gde Muki peva kod Saleta uz pratnju Soula i Dejana a nije losa ni ona studijska iz Beograda koju su snimili Soul i Dejan, Mada mislim da joj fali kraj, gde solira sax. Kako se to desilo nikad mi nece biti jasno, skoro sam slusao snimak.

disto
18.05.2008., 02:52
Nasem dragom drugaru od sveg srca Srecno Rodjenje prave male lepotice - kao lutkica je.
Sad nema da spavas ni ono malo sto si do sada spavao.
Sve, sve, sve Najbolje.

ZigZag
18.05.2008., 04:23
ZigZag, blize se 50-te... Imas li i ti problema kao ovi prostaticni momci ? Nadam se da ne. Mocan biti moras kao Car Dusan....

OK Dziber sad znamo koji smo. Toliko detalja o Car Dushan bendu samo jedan chovek mozhe znati. Hvala ti shto si konachno rashchistio nedoumicu. Chudi me da pamtish text napisan pre 7000 godina. Mislio sam da samo Zabrljivko ima slonovsku memoriju.

Eh istina 50ta se priblizhava, ali da chuknem u drvce drzhim se josh uvek. Visoki C mi shkripi veq godinama, kao i desno koleno i levo rame. A prostata? j*bem li ga, ja i neznam shta je to prostata. Izvinuqesh geografija mi nikada nije bila jaka strana..

Sredjujem moj vebsajt sa muzikom i slikama.
Nadam se da qu ga zavrshiti za par dana.

Zabrljivko, Shkeljzenov nadimak je bio Dzen (liliti Xen)

ZigZag
18.05.2008., 04:29
[QUOTE=accordo;6599308]... iz Splita iz kampa "Trstenik" ... mogla je zavrsiti cutekom po glavi onog koji intervenise. :dash:

Dziber, kad veq prichamo o morskim dogodovshtinama, vide li prilog #112, strana 5.
Moja verzija dogadjaja u Makarskoj sa Saletom, Amerom i Tashijem.

prdim glasno
18.05.2008., 08:11
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
DOK SE MI OVD ZEZAMO, STIGLA JE PRINOVA BIVSEM CLANU PASCHADI!!!:super::super:
CESTITAMO, TATA ZABRLJIVKO!! NEKA JE ZIVA I ZDRAVA, A BOGAMI I VI SA NJOM!
:heart::heart::heart:

prdim glasno
18.05.2008., 08:38
Raspaljen,shto od svezeg vazduha,shto od mutne rakije,Zule ugleda lepuskastu devojku na balkonu susedne kuce.Posle pristojnog osmeha zaradi puna usta snega od te iste devojke.Djafche mu ubrzo objasni da tamo tako izrazavaju svoje simpatije obzirom da je sneg vechim delom godine.....Sevdija.
:rotf:

Ahileas, majstore, rasplaka me od smeha opisom putesestvija u Brodu. Imas stila
na peru brajko, jedan kratki momenat sa grudvom, oko koga si opleo takvu atmosferu
kao da sam i sam bio tamo! :super:
A sve pocinje (mogu da zamislim Mirsada:rotf::rotf: dok pasionirano zagovara ideju) potpuno dadaistickom
odlukom da na -20C ide na Shar Planinu da jede "izvorne chufte"!

Uzgred,ima li neko info sta je sa Mirsadom? Sto nije na blogu?

accordo
18.05.2008., 08:53
]
Po povratku u Prishtinu,isto to vece zatiche svoje bubnjeve u Klubu umetnika i tada se prvi put i svirala Sevdija.

Prdim glasno, stvarno si u pravu, Ahileasu hvala ti za ovu sliku. Voleo bih da sam cuo Sevdiju na svom prvom izvodjenju.
Prdim glasno stavljaj, bre, Zasto te nema na forum, kad si vec obucen covek, a bilo bi dobro da stavis i Sedim ja.

accordo
18.05.2008., 08:55
:rotf:
Uzgred,ima li neko info sta je sa Mirsadom? Sto nije na blogu?

Iz nepouzdanih izvora sam cuo da Mirsa cita blog ali se ne oglasava. Mirso? Jel to tacno?

nesha t.
18.05.2008., 09:04
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
DOK SE MI OVD ZEZAMO, STIGLA JE PRINOVA BIVSEM CLANU PASCHADI!!!:super::super:
CESTITAMO, TATA ZABRLJIVKO!! NEKA JE ZIVA I ZDRAVA, A BOGAMI I VI SA NJOM!
:heart::heart::heart:
Čestitke i s moje strane!

http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/r025.gif http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/s040.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k015.gif http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/n025.gif

prdim glasno
18.05.2008., 09:46
[QUOTE=Dziber (Katilj) Katunar;6601949]
Ma mislim rado vidjeni od gostiju kampa. Koliko je ljudi dolazilo u kamp nanovo i nanovo samo zbog Paschad institucije. Najbolji primer su Dejvid i Dzon iz Liverpula

John i David - i dan danas im se cisto secham lica, iako sam samo jednom bio
sa Paschadima na letovanju - i to u Splitu 1983.
Pre toga, negde 1981 ve,bio sam u Herceg Novom kada sam nachuo da su u kampu
kod Milochera, te sam pozhurio da ih sretnem.
Ispostavilo se da odlaze istog dana nazad u Pristinu, jer su izgubili sve pare na
kockarskim automatima u hotelu "Maestral" u Milocheru.
Tako ja te nochi (jer sam, naravno, stigao samo sa parama za autobusku kartu)
PREPESHACHIM NAZAD DO HERCEG-NOVOG OKO 30 km, jer sam,
da bi impresionirao Teutu Hahxiu i njenu sestru Besu koje sam sreo u BUDVI -
dao lokalnom ulichnom gitaristi svoje poslednje pare.

Kasnije, 1986te sam ih nalovio u Rovnju, ali sam se odmah prve nochi otrovao
sladoledom i zavrsio u bolnici u Rovinju.

No, ono gorenavedeno letovanje
1983.che znacajno je zbog jedne stvari: posle 10 dana odlichne zajebancije
ja dodjem do ciste zen spoznaje da nechu vise da studiram mashinstvo!
Istog dana mi Safet Muhovich pokaze konkurs za upis na Fakultet Dramskih u Beogradu
i ja se kroz dva sata spakujem i odem natrag da se ispisem sa masinstva
i spremam prijemni za FDU, odluka koja se pokazala kao sudbonosna.

No, da ne tupim ja, neka tupi knjiga, u koju svi verujemo:
"SMEH U VETROVITOJ ULICI"
Evo sta ona kazhe o letovanju paschadi po Splitu:

Momci su stigli u kamp trecheg, oblacnog jutra.

"Moje tijelo ishte sna" - krkljao je Mirsad noseci na ledjima sator od 60 kila.
Slikao sam ga obnevidelog "Smenom 8".
Zhucha se razgachio i prosetao po kampu, da ga vide zenske.

*

"Dakle..." - rece Joka.
"Well..." - prevodio sam na Engleski.
"...U ime Manitua i Olimpijskih Bogova...."
"...In the name of Manitu and the Gods of Olympus..."
"...te nashe zastitnice bozice Atene..."
"...and our Protector, the Goddes of Athens..."
"...da ne spominjem i pokrovitelja Vino-Zupu Aleksandrovac...."
"...not to mention our sponsor The Vine of Jupa, Alexandrovak...."
"...otvaram ovaj kamp i neka nam je sa srecom!"
"...I open this camp, and may the Force be with us!"

Presekao je vrpcu.
Stranci u kampu, okupljeni oko nase grupe, pocese da aplaudiraju.
Joka uze flasu.
"A sada braco, IN VINO VERITAS!"
Nategao je do balcaka i zavrljacio u zemlju.
Pocesmo da urlamo i da igramo kolo.
Stranci se pokupise.

Otvaranje kampa bio je uobicajeni ritual, i znacio je da su seljaci (mi) stigli na letovanje.

Gomila od dvadesetak idiota (kompletna Paschad + par dodataka) raspodelila se po
satorima i mrsila uobichajene aktivnosti: igranje lore u blamove, pecanje, kocku, jurenje
svabica i sl.
Sedeo sam kraj mora i gledao strpljivog Amera kako najlonom vabi girice.
Uvece cekao sa nekim Bosandzerosima da karamo neku Engleskinju na redaljku.
Kar*ao bi je jedan, a ostali do tog vremena zaspali.
More je spiralo brige a ozon kraj stena dovlacio mi je neku misao sa pucine.

*

"Qu¢est-ce, qulil se passe?" - pitale su me mrsave Francuskinje.
"A la plage" - pokusavao sam da govorim Francuski.
"On est-ce que vous jouvez ce soir?"
"Ui, naturel...ovaj...tonight... sesua, sesua!..."
"Est-ce que nous pouvons aussi venir?"
"Ui,Ui...tonight, on the beach.."

Te nochi se pojavila pi*ka zvana Gunar sa prijateljicom Unge, dve motoristice u kozhi
i majicama od leopardovog platna. Gunar je lice koje nisam zaboravio, zhilava i meka
macka akcionog duha. Ljubakao sam se s njom, nosio je oko struka i svirao joj na
obali. Primetio sam da se lako snalazim sa strancima.
Imam neki zajednicki duh s njima.
Daska, gromada iz Novog Sada kar*ao je Unge i ribe se ujutru spakovase da odu.
Stavljale su kacige na glave, pripalile Harley Davidson-e, i ja postadoh svestan
milenijuma koji su izmedju nas. Seljoberu, kakav zajednicki duh? Shta ti to umisljas, seljaku?
Gunar dade gas i ostavi me u dimu.

Poceo sam da lupam glavom o drvo.

*

Igrali smo loru u blamove.

Uvek sam gubio, ali nikad nisam bio zadnji, vec predzadnji. Zadnji je bio Joka.
Odigravsi makedonski oro i otpevavshi "Billy Jean" iz kante za smeche, seo
sam i podelio blam Joki. Trebao je da skochi u more sa odelom.
Kao dodatak od ostalih, dobio je blam da bulji u neku pichku na plazi tacno pet minuta.

Joka je izasao mokar iz vode, prisao ribi i pocheo da zeva u nju.
Izgledao je kao odbegli ludak.

Riba se vrpoljila, pitala nesto, ali Joka je chutao i buljio sa pola metra.
Uto se pojavi ribin frajer, mrcina od sto kila.
Rekao je Joki neshto, ali ovaj nije mrdao.
Posle par minuta apsurdnog blejanja, frajer se iznervira i razvali ga po ustima.

Smejali smo se iz daljine.
Joka je i dalje stajao i frajer ga sutnu u dupe.
Vrishtali smo od smeha.

"No, bijednici" - rece Zhare -"hocemo li stajati i gledati kako nam tuku druga u nevolji?"
"Hochemo, nego sto chemo."
Tip je razvaljivao Joku.
"No, ucinimo nesto!"
"Pa hajde, ucini ti, kad vec necemo mi."

"******!" - rece Zare i ustade.

Gledali smo za njim.
Prisao je frajeru i zavukao ruku u dzep. Frajer se okrenu ka njemu, a Zhare
izvuce maramicu i dade je Joki da obrise krvav nos.

*

"Gde je Sale?" - pitao sam Dejana.
"Eno ga na terasi, gleda zalazak."
"Izigrava plantazera u bijelom?"
"Izigrava Bryana Ferry-a. Pijucka martini."
"Sta pijuckas?" - pitao sam Saleta.
"Vodku."

"Ja cu martini.
"Kao Bryan Ferry?"
"Kao plantazer."
"Ne moze. Nisi u bijelom."

"Kao da je zora" - rece Sale.

*

Zora je stigla sa cvrkutom ptichica.
Otvorio sam oci pod satorom i udahnuo kisik.
Sum borova govorio je konacno:
Sinko, ti ces napustiti mashinstvo.
Pomislio sam kako bi bilo lepo studirati neshto drugo, pobechi od nochne more
i matematike i u tom casu pred ocima mi se pojavi potpuno plava boja, cista
plava boja sa ispisanim krupnim slovima:
SINKO, TI CES NAPUSTITI MASINSKI FAKULTET!

Ustao sam iznenadno lak, potpuno reshen.

"Ja idem za Beograd" -rekoh narodu - "vidimo se na prestolu."

"Do Trona, onda" - rece mi Zhare i izljubi se samnom.
Voleo je legendarne rastanke.

Saja se smejao, Sale gledao u puchinu.

--------------------------------------------------------------------------

Samo josh jedna napomena:
Sechate li se Mirsada i "KOCKICE" i"BRENE",
dve Bosanchice koje su zvanicno heftali Mirsad i Zule.

Kasnije Mirsad kaze "KOCKICI" - pa, ako svrachash u Pristinu dodji do mene -
na sta se ona pojavi posle dva dana na vratima njegovog stana sa sve koferima!
Dosla da se uda! Mirsadove matore shlog da udari, a Mirsad ze zakljuchao u sobu sa
"Kockicom" i *kara li *kara, samo izlazi da istrese piksle i naruchi klopu od matorih.
Kad se isqejfio od *karanja (mozda je sefte skinuo mrak, pa nikako da stane)
istera zensku iz kuce i vrati se u "normalu".

prdim glasno
18.05.2008., 09:50
Prdim glasno, stvarno si u pravu, Ahileasu hvala ti za ovu sliku. Voleo bih da sam cuo Sevdiju na svom prvom izvodjenju.
Prdim glasno stavljaj, bre, Zasto te nema na forum, kad si vec obucen covek, a bilo bi dobro da stavis i Sedim ja.

Bogami, obe tako detoniraju da nisam siguran....
Treba da ih pronadjem u ateljeu.

ahileas
18.05.2008., 13:27
Zabrljivko!!!!Neka je srecan novi zivot tvojoj devojchici a tebi, sve naredne neprospavane noci pune glasova tvog deteta i mirisa upotrebljenih pelena.Zadrzimo zabrljivka u sechanjima na sim kao zgodnog,visokog ,lijepog i uvek spremnog za salu,Vidjacemo ga od sada u drugom izdanju ili chemo ga retko vidjati!:ok:

Dziber (Katilj) Katunar
18.05.2008., 13:33
Sale je dremuckao na klupi na zeleznickoj stanici. Probudilo ga je kuckanje pendreka po ramenu.
-Zasto spavas tu- pitao je jedan.
-Cekam voz za Pristinu- rece Sale
-Jesi li student ?-
-Nisam, gimnazijalac sam-
-Sta si radio u Herceg Novom-
-Bio sam u poseti kod devojke-
-Jel? A gde ti je ta devojka
- Ostavila me...
-'Ajde da ga vodimo u stanicu-rece prvi.
-Pusti ga, vidis da je dobar momak-rece drugi.
-Koja ti je ta devojka, jel ovdasnja ?-
- Ne, iz Pristine je. Ima kucu u H.Novom-
-'Ajde,-rece -idi-

Tanja Markovic se tog kasnog leta vratila iz Londona, posle tromesecnog boravka kod rodjaka. Iako se nije javljala, Sale je mislio da ce sve biti drugacije kada se budu videli.
-Mozes da spavas kod jednog mog druga, a imas i voz u 11 h.-govorila je Tanja - Zasto si dolazio- pitala je ravnodusno.
-Zeleo sam da te vidim. Ici cu vozom-

No, zbog policijskog ispitivanja, Sale je usao na voz zadnji, a mesta je bilo samo pored WC-a. Vrata WC-a nisu dihtovala i u hodniku je pakleno smrdelo. Otvorio je vrata za izlazak, da bi se hodnik kako- tako vetrio.
Tanja, ta ima rodbinu u Londonu, kucu u H.Novom, zen i pachuli, dok se Sale vracao u dziberski grad sa stepskom klimom u sred Avgusta, u smrdljivom i prenatrpanom vozu. Vrata hodnika su bila otvorena i voz je radio TU-DUM, TA-DAM, TU-DUM, RAPATAPATAM. Moram da napravim pesmu u tom ritmu-mislio je Sale. HORTENZIJA, mozes da places posto me nema...

accordo
18.05.2008., 13:51
Tanja, ta ima rodbinu u Londonu, kucu u H.Novom, zen i pachuli, dok se Sale vracao u dziberski grad sa stepskom klimom u sred Avgusta, u smrdljivom i prenatrpanom vozu. Vrata hodnika su bila otvorena i voz je radio TU-DUM, TA-DAM, TU-DUM, RAPATAPATAM. Moram da napravim pesmu u tom ritmu-mislio je Sale. HORTENZIJA, mozes da places posto me nema...

Dziberu, znacajan i lep podatak. Za anale. Hortenzija, jedna od najboljih pesama Paschadi.

Prdim glasno, stavljaj te snimke, ne mrsi mnogo. Gledao sam Kleptona uzivo kako svira Lejlu 17.657.put pa gresi i svira na polu nastimovanoj gitari. Bas je u ovom trenutku bitno da l' si ti uvatio tonalitet ili je u studiju neko omasio u stimovanju.

prdim glasno
18.05.2008., 13:54
Vrata hodnika su bila otvorena i voz je radio TU-DUM, TA-DAM, TU-DUM, RAPATAPATAM. Moram da napravim pesmu u tom ritmu-mislio je Sale. HORTENZIJA, mozes da places posto me nema...

A- ha! Zlatousti se pokrenuo! Planina se pomerila! Novi pripovedach je tu!

Da podsetimo, link za Hortenziju studijsku verziju je:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=352&CID=188182

ahileas
18.05.2008., 15:20

Evo jedne slike.Pogadjajte :think:

ZigZag
18.05.2008., 17:08
Najtoplije chestitke za devojche starom prijatelju i surpuzi.
Da raste u ljubavi i izobilju :heart:.

zabrljivko
18.05.2008., 18:01
Najtoplije chestitke za devojche starom prijatelju i surpuzi.
Da raste u ljubavi i izobilju :heart:.

Zahvaljujem svima na cestitkama,vraticu se na forum kada naucim da kucam neispavan.
Ima jos prica koje moraju da budu ispricane...

Dziber (Katilj) Katunar
18.05.2008., 19:25
...i shto sam retko plaqao za picu i pivo u restoranu jer bih zbrisao pre nego shto konobar donese rachun. .[/QUOTE]

Ama, jesmo li zajedno brisali iz restorana "BEOGRAD" pre nego sto kelner Ljimon donese racun ? Ljimon, koji se kasnije izveshtio, pocevsi da juri begunce po ulici...terajuci nas da predjemo na druga mesta.

Muki je godinama sanjao da kidne iz najbolje cuvanog restorana u Pristini -EKSPRES RESTORANA, kod hotela UNION. Mislim da je i uspeo.

Dziber (Katilj) Katunar
18.05.2008., 20:23
Usput evo linka za download za jednu amatersku trance-verziju BEZ SAKSOFONA. Upozoravam zainteresirane da fajl ima 5,7 MB.

http://fs4prime.jooce.com/download/aleksandar.sasa.jovanovic/af68c04f25afa5f389a6b6c83e92241b/bez%20saksofona.wma

Ulis
18.05.2008., 20:38
Ne znam da li se Mus seća novogodišnje noći šamaranja?

zabrljivko
18.05.2008., 23:17
Tanja Markovic se tog kasnog leta vratila iz Londona, posle tromesecnog boravka kod rodjaka. Iako se nije javljala...

Mislim da sam zbog Tanje i propusio u prvoj srednje.Tada sam bio osisan gotovo do glave, nosio mantil sa iscepanima patikama, crnom raskopcanom kosuljom i krstachom na grudima.
Cini mi se da je taj moj krst zbog koga sam isteran sa prvog i drugog casa u Gimnaziji zavrsio kod prijatelja DISTA, no to nije tem ove price.Svojim neobicnim imidzom Tanja mi se cinila kao relativno srodna dusa, mada me ona nije uopste zarezivala.Dakle nesto pre nego smo se upoznali,stanemo ti mi u red ispred trafike u centru,ispred knjizare Nolit.Ona ispred mene uzme MARLBORO a ja koji sam verovatno nameravao da pazarim ALA FORD ili tako nesto,nebi li je impresionirao DRINU BEZ FILTERA.Pozdravismo se klimanjem glave, ona ode a meni osta ta ruzna navika.Proslo je puno godina,Tanje se jedva i secam a cigare sam davno ostavio.....

ahileas
19.05.2008., 00:07
Neka je devojcici srecan novi zivot a zabrljivku lake sve naredne neprospavane noci.Upamtimo ga kao zgodnog,lepog,uvek vedrog i chilog momka,jer chemo ga od sada gledati u drugom izdanju,ili chemo ga retko vidjati.Dobro dosao u klub.:lol:

prdim glasno
19.05.2008., 00:26
.Muki je godinama sanjao da kidne iz najbolje cuvanog restorana u Pristini -EKSPRES RESTORANA, kod hotela UNION. Mislim da je i uspeo.

Muki je i uspeo da kidne iz ekspres restorana Union, negde 1983.che, i to sa devojkom
zvanom Emina koju je onda muvao. Prvo su gledali kung-fu film u VLLAZNIMIJU
sa pomocnih sedista, a zatim u 3 popodne (po kishi) do Uniona, Mislim da je to bila
faza testiranja devojaka na izdrzljivost na blamove (mislili smo da ako prodje ispite
ima istu krvnu grupu kao mi). Emina je stoichki prosla SVE ispite (tip ih nije jurio
zbog kise a i zbog Emininog sarma - valjda se sazhalio sto se vuce sa takvom budalom,
sta li), pa opet je to ispala sam kratka romansa. Imala je bordo mantil i visoke stikle
tog kisnog dana. Neka mi oprosti ako ikad ovo prochita.

prdim glasno
19.05.2008., 00:33
Tanje se jedva i secam a cigare sam davno ostavio.....

Izgleda da sam ja jedina budala na ovom blogu koja i dalje pushi. Neverovatno lako sam prekinuo 2000te, pa onda opeh poceo (potpuno bezvezno) 2003che, pa
evo do danas. Kuchi ne pushim zbog dece, na poslu se ubijem od cigara. Sve kao
danas, sutra. ACCORDU dugujem $200US zbog opklade da ko pregazi datu rech
i propushi, placha pare. On ostavio, ja ne. Eto ti budale.

prdim glasno
19.05.2008., 00:46
Ne znam da li se Mus seća novogodišnje noći šamaranja?

Nesto mi se vrti kroz maglu - sestra Miljane Bovan ili tako neshto, da li je to noch kada
sam napisao pesmu "...Otvorio sam kavez u prakozorje"? Secham se i nekih shamara -
tada sam bio agresivan pickopachenik. No, sve je kao u magli. Podseti me.

Ulis
19.05.2008., 00:52
Ne secham se, podseti me.

Doček nove 82-e kod Suzane Bojković (u stanu kod toplane). Izašli smo da sačekamo Raku i tu negde kod zgrade nove pošte, imitirali smo Ušketa i Baneta Bumbara iz "Grlom u jagode" serije. Inače taj doček je počeo sa četvoro, ti si bio peti, a završio se sa nekoliko desetina ljudi...

prdim glasno
19.05.2008., 01:43

Evo ih:

"ZASTO TE NEMA",
101.va verzija (Dejan i Sale solo u studiju, kraj osamdesetih)
DOWNLOAD LINK
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=855&CID=188815

Ja se izvinjavam , ali snimak koji imam prekinut je u sred saksofon - soloa.

"SEDIM JA"
Ovo je stvar iz 1981. ve kada sam studirao masinstvo i bio u nekoj poludepresiji.
Napravio sam je u Beogradu, a satim se sjurio u Pristinu da to i odsviram sa Saletom.
Snimljeno s dva kasetofona (kao John Lennonov "Across the Universe" demo)
Ovo je valjda prvi i jedini pokusaj pesme u originalu, nikad vise tako izvodjene.
LINK ZA DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=995&CID=188820

U istom periodu (ili mozda 2-3 godine ranije napravljena je i stvar "MULTI" -
opet sale i Mus. Harmonija je Musova, kao i vechi deo teksta, cini mi se.
Urlanje "AAAAAAAA" i "EEEEEE" koje se cuje na pochetku i kraju svake strofe
je neka refleksija sa letovanja u Bechichima.
LINK ZA "MULTI": Download
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1156&CID=188825

Stream:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=1681&CID=188825

prdim glasno
19.05.2008., 01:52
Evo jedne slike.Pogadjajte :think:

PASHAD ispred "BORO I RAMIZ"?

prdim glasno
19.05.2008., 03:22
Godina 1993.
U jugi besni rat (sem na Kosovu).
Javlja se meni kum ACCORDO u Stambol:
"Prdim, kume," -kaze on -" mi snimismo album na engleskom, zovemo se VSD
(Vesna, Sale, Dejan) i hocemo da ga uvalimo na televiziju. Ali,
nemamo ni video spot, a ni para da ga snimimo. Pa kako bi bilo..."
Elem, stigne meni u Stambol VHS kaseta na kojoj se Sale, Dejan i
dotichna Vesna nekih 35 minuta voze camcem oko Ade Ciganlije.
Zatim snimak Saleta i Dejana kako razgovaraju na autobuskoj stanici u trajanju od 15 minuta.
I to je sve.
"Saljem ti 9 pesama, pa napravi koliko god mozes video spotova" -viche Dejan u slusalicu.

Kada se biraju materijali za montazu video spota ili reklame, odnos upotrbivog materijala prema neupotrebivom je oko 6:1
Dakle, da bi dobili potencijalno upotrebljivih 6 minuta, treba vam oko 40 minuta
PLANSKI SNIMLJENOG, RAZLICITOG MATERIJALA:
Od tih 6 minuta, posle konceptualne selekcije, u najboljem slucaju.ce vam ostati
minut i po koji moze da ide u etar,
Nemajuchi cak ni sinhron kadar pevachice koja otvara usta, odlucio sam se
za sudbonosno resenje, u skladu sa ondsnjom analognom tehnologijom.

Za mladje citaoce:
to je vreme pre interneta i XP ja, mikrofonski gajtan FIZIKI JE MORAO DA SE
UGURA U RAZGLAS, TELEFONI SU BİLİ OKACENI O ZIDOVE ili na NATKASNAMA,
A LJUDI SU JOS PISALI PISMA (?!) JEDNI DRUGIMA.

No, gde sam stao?
Nije ni vazno:
DOWNLOADUJTE VIDEO SPOT VSD -"REMEMBER THE TIME" sa ovog linka.
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=829&CID=188845

upozorenje: Link je samo za download (desni klik), jer je video nekih 13 megabajta.

accordo
19.05.2008., 09:03
Godina 1993.
U jugi besni rat (sem na Kosovu).
Javlja se meni kum ACCORDO u Stambol:

Naravno ova pesma nije imala zvukom mnogo veze sa Paschadima ali Soul i Dejan su inace na tom cd-u probali da se malo igraju i nije im bilo lako zbog toga sto je Soul bio u PR a D. u BG i to su bili dani kada su ideje, tekstove, razmenjivali telefonom a usput su se dopisivali SMS porukama i to na makedonskom jeziku, od kojih je kasnije nastao citav roman. Sigurno bi se nakupilo oko sto strana SMS teksta i pravi je dokument vremena u kojem su ziveli. Ova stvar nastala je iz jake potrebe za jednom antiratnom porukom. Samo jednom je pustena na 3. kanalu RTS-a.
Ali zanimljivo je sa ovog CD-a cuti verziju pjesme ROCK WAGRAM ( zbog koje je 202-ka bila cesto zvana zbog navodne kradje pesme grupe Paschad od nekih olosa, a sto sam opisao na jednoj strani foruma) kao i pjesmu Bez saksofona. Naravno i pjesmu koja je odmah posto je objavljena svojim kvalitetom zasluzila mesto u arhivi radio Beograda . Ona se na radiju vrtela dosta puta ali uglavnom u vecernjim satima. Ipak su ovo bili demo snimci s namerom da otvore neka vrata. Ali vrata rata nisu bila vise samo odskrinuta nego sirom otvorena i samo je Pink, njihov ruzicast zivot i turbo ludilo imalo prodju. Ali i rad na ovom CD -u i jeste bio beg od ludila u kojem su se nalazili. Pjesmu je napisao Soul ali se moze smatrati zajednickom zbog jednog od najlepsih aranzmana i najlepseg sola ( doduse na saksofonu) koji je Dejan smislio. A Soul je pokazao kakav maher moze biti. Zove se Fill Me With The Blues i moram da je iskopam negde, ili jos bolje, mislim da je ima i Dziber a verovatno i Prdim glasno, pa nek je neko postavi.

prdim glasno
19.05.2008., 10:25
Prdim Glasno nema vise nishta od tog materijala. Audio kaseta (TDK) koju ste mu poslali pre 15 godina izgubljena je u selidbama. Jedva je pronadjen i ovaj video-spot.
Ako Bog da, mozda nadjem i Hortenziju (video), mada su sanse male.

sevand
19.05.2008., 12:50
[QUOTE=accordo;6599308]... iz Splita iz kampa "Trstenik" gde su Paschad i citava institucija 5 godina zaredom punili baterije za naporne svirke i zajebanciju, gde su bili omiljeni i rado vidjeni gosti.

Rado vidjeni ? Moze biti. Znam da je zasigurno lokalna policija veoma rado vidjala Zucu.. Ne bih se ja bas slozio s time da se to desilo u Trsteniku, vec je to bilo na nasem prvom zajednickom odmoru u Prznu (nekih 400.km razlike) u koji vise nikada zajedno nismo isli, vec smo se po Jokinom nagovoru preselili u Split.

ZigZag
19.05.2008., 13:05
DOWNLOADUJTE VIDEO SPOT VSD -"REMEMBER THE TIME" sa ovog linka.
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=829&CID=188845.

Kvalitet, svaka chast majstore. Nisam ochekivao nishta manje.

Dziber (Katilj) Katunar
19.05.2008., 15:00
[QUOTE=prdim glasno;6610525]Evo ih:

U istom periodu (ili mozda 2-3 godine ranije napravljena je i stvar "MULTI" -
opet sale i Mus. Harmonija je Musova, kao i vechi deo teksta, cini mi se.
Urlanje "AAAAAAAA" i "EEEEEE" koje se cuje na pochetku i kraju svake strofe
je neka refleksija sa letovanja u Bechichima.

Jok.

Pristina je igrala u Prvoj Ligi i gostovao je Partizan.
Klinac - sakupljac lopti stoji iza mreze i gricka semke.

-Gollman !- vice klinac
Tisina.
-Ej, gollman!
Nista.
-Ej bre, gollman !
-Sta je bre, sta 'oces?
-Gollman, da li ti poznajes Fadil Vokrri ?
-Da, poznajem ga.
- AAAAAAAAA...!!!:P

Sad, niko ko je nije iz Pristine nikada nije shvatao ovaj vic, jer ne zna sta znaci AAAAAA!!! To je bio uzvik polu-neverice, priznanja pa i divljenja, karakteristican za zivalj u Pristini. Tim krikom pocinje MULTI.

sevand
19.05.2008., 15:30
Evo i mene da konacno dam svoj doprinos, mada su slike dosta ostecene.

sevand
19.05.2008., 15:34
Evo jos nekih

sevand
19.05.2008., 15:36
Ovo je poslednja, mada bih trebao da imam jos.

Dziber (Katilj) Katunar
19.05.2008., 15:39
Ne bih se ja bas slozio s time da se to desilo u Trsteniku, vec je to bilo na nasem prvom zajednickom odmoru u Prznu

Slazem se, Sevand, ali nebitno za pricu. Posle Trstenika Pascad je posetila Rovinj. Prvobitna ideja bila je da se letuje u Opatiji, pa je Pascad tamo pronasla kamp. Kamp je bio divno uredjen i uredno zasadjen zimzelenim drvecem koje baca najdeblji hlad. Kako je boravak u kampu iziskivao znatnu sumu, Pascad je organizovala diskusiju kako da se resi ovaj problem i uz pomoc narecenog Kociza i Daske usvojila zakljucak da ce najbolje biti da se svercuju. Podigli su satore i postavili vrece.

Nesto posle ponoci, Sale je otvorio oci i ugledao razjapljene celjusti dva vucjaka koje mu dahcu u lice.
-Ha? Sto?- pomislio je.
-Imate li potvrdu o placenoj boravisnoj taksi. Da li ste platili prikljucak za struju i koriscenje WC-a?- pitao je revnosni redar.
-DEJANEEE! Imamo li potvrdu, dajte coveku potvrdu!!!! - vikao je Sale, u zelji da se vucjaci sto pre sklone. Kociz i Zare su lezali pijani, nekoliko koraka dalje.
-Eh, nemamo, znate mi smo dosli malopre, kasno je, pa smo mislili da platimo sutra...-govorio je Dejan. Vucjaci su se odmakli od Saleta i kriticki odmeravali Dejana.
-Morate da platite-rece redar.
-Da, znamo, odmah ujutru...
-Morate da platite odmah.

Platili su za jednu noc, a zatim, rezignirani postupkom prema gostima, negostoprimljivoscu lokalnih vucjaka, a posebno cenom boravisne takse, napustili Opatiju da se vise nikada u nju ne vrate kao Pashchad. U Rovinju, kamp je bio dalje od mora, hlada je bilo manje a u blizini je bila fabrika sardina (Mirna Rovinj) koja je otpad od prerade ribe dva puta dnevno ispustala u more, uz pakleni smrad. Nije bilo Opatijskog festivala. Cena je definitivno bila niza.

sevand
19.05.2008., 15:40
Evo jos nekih

sevand
19.05.2008., 15:46
Evo, i ovo je definitivno poslednja koju ja imam i od znacaja za Paschad.

prdim glasno
19.05.2008., 16:00
Harmonija Saletova (u tom periodu vezbao sedmice na gitari), tekst Musov, izuzev reci Ultra!

Hmmm.
No, da se ne glozimo oko autorstva propale stvari (sto bi rekli Turci-
"Sikilmish gotunun muhabbeti olmaz" - o izje*banom dupetu se ne raspravlja), da ukucam sliku iz tog perioda:
S leva na desno - Mus i Sale, na zidu gimnazije ILR, godina 1979-80.

accordo
19.05.2008., 16:12
Evo pjesama.

Rock Wagram http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=645&CID=189003

Bez saksofona http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=984&CID=189005

Fill Me With The Blues http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=943&CID=189008

prdim glasno
19.05.2008., 16:52
Kvalitet, svaka chast majstore. Nisam ochekivao nishta manje.

Zİg Zag, danas me je sramota grafichkog diletantizma i nekoherentne pozadine. No, tada nisam mogao bolje. No, hvala, ipak.

Evo napokon i stvari koje su napravili solo Dejan i Sale.
Rech je o pesmi "PLIMA", koju su kasnije odradili i na engleskom,
sa zenskom pevachicom. Ovo na linku je verzija iz 1989.te.
(pri chischenju sam malo preterao sa expanderom i kompresorima,
Dejane oprost - zhurba i majstori koji mi hobluju parket...)

LINK ZA pesmu "PLIMA" -Dejan i Sale, 1989.
STREAM:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=2809&CID=189012

DOWNLOAD:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=838&CID=189012

prdim glasno
19.05.2008., 17:00
SEVAND, kada ubacujesh slike probaj da navedesh ljude na slikama
i godinu kada su snimljene. Mislim da su neke od onih koje si prilozhio snimljene istog dana sa ovom:
Ada Ciganlija 1982, na slici Dejan(levo) i Mus (desno)
Dejan je tada svirao sa blues-grupom "Sirova Kozha" iz Beograda.

accordo
19.05.2008., 17:35
(pri chischenju sam malo preterao sa expanderom i kompresorima,
Dejane oprost - zhurba i majstori koji mi hobluju parket...)

Ma Prdim sta se izvinjavas. Bitno je sve staviti na forum. Siguran sam da se Dejan nikada nije stideo nijednog svog rada, ali, evo ga prolazi, pitacu ga.
Deki, dodji ovamo?

Sta 'oces?

Pita Prdim Glasno jel u redu da stavlja sve stvari na forum o Paschadima?

Ma zabole me k....!

Dobro, cao Deki.

Evo Prdim Glasno, cuo si. Samo cepaj.

ZigZag
19.05.2008., 17:52
Zİg Zag, danas me je sramota grafichkog diletantizma i nekoherentne pozadine.

Dinamika i smisao za humor su ljuto prisutni, a grafike i pozadine, jebemliga,
to se u principu reshava sa jakim produkcijskim budzetom, koji ti kako razumem, nije bio na raspolaganju.

Nego, koji editing software/sistem koristish ako nije tajna?

-----------------
Sevand .. pozdravljam inicijativu sa slikama.

-----------------
Muhabeti o letovanju Pashchadi .. nikada nisam bio sa tom ekipom na letovanje, te stoga nemam komentara,
osim da zvuchi kao da je provod bio ljut i memorabilan.
Ponekad vam zavidim prokletnici ((:))).

prdim glasno
19.05.2008., 18:03
Nego, koji editing software/sistem koristish ako nije tajna?

Ovaj spot je pre 15 godina radjen na obichnim SP betama sa video switcherom kojim sam mogao da "key"-jujem foreground. Slova sam
isekao iz knjige o Tai-chiu, a posto je studio bio prazan, zamolio nekog trtu u prolazu da me slika kako pevam. Sve ostalo je rucna dorada sa miksetom i ondasnjom "Abekas" efekt masinom. Danas radim uglavnom na Avid-u, i tu i tamo Final Cut Pro-u. Digitalna sredina, mozes da przis sve - do zamene glava glumcima! Ali to je vech u kombinaciji sa 3d animacijom i compositing-softwerima tipa "FLAME","Inferno" ili u najgorem
sluchaju "After Effects".

prdim glasno
19.05.2008., 18:24
Nego, za obavijest svima iz Paschadi:
Dobio sam e-mail od drugara , koji glasi ovako
----- Original Message ----
From: vladimir slavica <v............>
Sent: Friday, May 16, 2008 1:59:00 PM
Subject: Re:
"Sinoc sam bio na koncertu Popechitelja. Obavezno ih pogledaj ako ikad budes u prilici. Rekose da su svojevremeno obradili neku stvar Paschadi. Poslao sam im link, momci su super.
uzivaj,
v."

Popechitelji su grupa sa Kosova, imali su koncert u Beogradu i dotichni ortak im je dao neke od starih snimaka PASCHADI koje sam mu pre tri godine poslao u L.A,CA. Oni su se po njegovim rechima odushevili poklonu i rekli da su im PASCHAD nekada bili uzor.

Kao sto vidite, baklja je predata novim pokoljenjima, pa, eto, vreme je da zatvaramo ovaj blog, jer vech pochinjemo da trubimo u prazno.
NECHU VISHE DA ZABAVLJAM BIVSHE CLANOVE DRUSTVA KOJI SE JOS NE UCLANJUJU U FORUM, NEGO UZ JUTARNJU KAFU
CITAJU BELESHKE STARIH DRUGARA!
E, PA STO BI REKAO RAMBO AMADEUS
"PRIJATELJU, MRS U PIZ..MATERINU!"

Zatvarajmo blog!!

zabrljivko
19.05.2008., 18:50
Popechitelji su grupa sa Kosova, imali su koncert u Beogradu i dotichni ortak im je dao neke od starih snimaka PASCHADI koje sam mu pre tri godine poslao u L.A,CA. Oni su se po njegovim rechima odushevili poklonu i rekli da su im PASCHAD nekada bili uzor.

Imam disk Popecitelja koji mi je poklonio dobar prijatelj SIMA AMIGA
Sima je nekada uz Zareta Pricu i Srcka Ivancevica bio veliki poznavalac opusa grupe Paschad, a danas navedenih Popecitelja.
To je grupa brace Furunovic iz Pristine i nastala je u Karaljevu.Producira ih Koja Disciplina
Kicme i nisu losi za povremeno pustanje u kolima.Smatraju ih za jednim od najboljih alternativnih bendova na teritoriji EX-YU.To je neki folk-pank,bez teksta i sola na gitari koji je veoma ubedljiv za kratko slusanje, no na duze staze vec malo dosadno.
Ajd zamislite Joy Division da su iz Rugovske Klisure a producira ih Koja KojiRadiSveIsto.

Niko do sada nije spomenuo potencijalno snimanje Paschadi za Jugoton, i onog tonca Dzonija Stulica iz Splita, kada se pravila kombinacija da neuki Shtulic producira Paschad
:dash:

sevand
19.05.2008., 18:51
[QUOTE Rekose da su svojevremeno obradili neku stvar Paschadi. Poslao sam im link, momci su super.
uzivaj,
v."[/B]

QUOTE]

Popecitelji su moji negdasnji ucenici (braca Furunovic) sa kojima sam svirao jedno vreme i koji su obradili pesmu Rock Wagram, a kasnije je i snimili. U njihovoj muzici se dosta oseca negdasnja Paschad, jedino su zvuk i tehnologija napredovali. Prdim glasno, da dve slike od onih kojih sam poslao su snimane na Adi, ali sam smatrao da su likovi svima poznati, a o datumu pojma nisam imao. Nas forum cita i mladja generacija i nemojte da zatvarate forum:rtfm:

sevand
19.05.2008., 18:55
Nisu nastali u kraljevu, vec u pristini i Gracanici, a sad rade u Kragujevcu.

prdim glasno
19.05.2008., 19:07
Ajd zamislite Joy Division da su iz Rugovske Klisure a producira ih Koja KojiRadiSveIsto.

Ne diraj u Koju!!! Ne diraj u Koju, Tita i Hendrixa!

prdim glasno
19.05.2008., 19:10
I
Niko do sada nije spomenuo potencijalno snimanje Paschadi za Jugoton, i onog tonca Dzonija Stulica iz Splita, kada se pravila kombinacija da neuki Shtulic producira Paschad

Pa spomeni ti, posto mi o tome nemamo pojma!

prdim glasno
19.05.2008., 19:21
Nas forum cita i mladja generacija i nemojte da zatvarate forum:rtfm:

Pa dajte onda, pisite sechanja i zanimljive priche, da ne bi sve ostalo samo na linkovima koji ce ubrzo (vec tijekom sledeceg tijedna)
biti iscrpljeni.

accordo
19.05.2008., 20:44
E, PA STO BI REKAO RAMBO AMADEUS
"PRIJATELJU, MRS U PIZ..MATERINU!"

Nemoj bre Prdim Glasno. Ko cita nek cita, ko pise nek pise. Ionako ce se forum sam ugasiti kad mu vreme dodje ( sto ce verovatno biti skoro). Nego, secam se da sam video nekoliko fotografija iz Splita, dal kod tebe ili nekog drugog, a ja uporno tragam za njima, pa daj i to da objavimo. I kopam po budzaku ne bi li nasao Boledarac i Kritiku Vlaisavljeviceve poezije al' jos nista. Nadam se da cu ih uskoro naci.

zabrljivko
19.05.2008., 20:49
Ne diraj u Koju!!! Ne diraj u Koju, Tita i Hendrixa!

De,De ne mislim sve ja bukvalno tako kao sto pisem, to su vise stilske figure.
Iz mladosti su mi dve tvoje spike ostale u dugom secanju:
1.Prepricavanje filma Drakula sa Frank Langelom u tvojoj gajbi, gde si se osecao superiornim jer si dolazio iz Beograda, gde su projekcije prednjacile Pristini.
Voleo sam da svratim u tvoje obe gajbe u PR i BG....

Kad smo vec kod filma, nema Saje na ovom forumu.Odma slike i price o mladjanom Muhovicu !!!!
2.Neki koncert koje u Barutani gde je Koja pljuvao po publici i pevao nesto o zelenim ocima...

Film sam odgledo i volim ga i danas, dok u zivotu nisam imao hrabrosti da odslusam nijednu Kojinu pesmu celu...

Secas se kako smo se pozdravljali kada si se iz svoji poseta Pristini vracao Beogradu da skupljas nove materijale za naredni dolazak(slicno Gorancima kada par puta godisnje odu u Brod iz svih lkrajeva pa se okupe u lokalnoj kafani)?

Na slikama ispod su
1. Dejanova oprostajna zurka pred vojsku i seobu u Beograd
2. Djafce i Zhare kako pushe na brdu pored Tehnicke skole

zabrljivko
19.05.2008., 21:05
Ponekad vam zavidim prokletnici ((:))).

ZigZag
Kada se prepricava prica,deluje mnogo bolje nogo je stvarno bilo...

No, kada smo vec kod price secas li se one kada je moj kolega iz razreda LEPI(Enver Turbedari) polagao popravni iz Geografije...
Pita njega profesor:Sta je to Envere Dunav?
Lepi se duboko zamisli pa kaze:Dunav je krsevita planina , na opsti smeh ostalih ponavljaca.Ne znam kako je to rezultiralo na Lepijev prelazak u naredni razred, a sumnjam da je pozitivno
No, kada su izlazili sa polaganja pitaju njega ostali:Lepi. kao si tako glup da kazes da je Dunav krsevita planina.Na to ti Lepi odgovori, onako bez prednjeg zuba:

Znam ja da je Dunav reka, al da sam rekao Dunav je reka , svi bi ste se smejali...

Izuzetna prica, kao iz filma.....

zabrljivko
19.05.2008., 21:11
Pa spomeni ti, posto mi o tome nemamo pojma!

Dugo je kolala prica kako bi Dzoni Stulic hteo da producira Paschad.
Sve je krenulo preko njegovog tonca koji je 82 -e upoznao i zavoleo Paschad u vec spomenjanom Trsteniku.Pricalo se da je Dzoni koji je tada obitavao u Svajcarskoj ostavio kljuceve svoga stana u Zagrebu spomenutom toncu za potrebe Paschadi, koja je nesto muvala oklo snimanja za Jugoton.
Prica nikada nije proverena.....
Iste godine u Trsteniku je neki Englez zauzvrat za kasetu grupe Paschad sa neke zurke
darivao kasetu grupe Joy Division clanovima benda.
Kaseta tada nepoznate Engleske grupe u YU nije ostavila dobar utisak...

accordo
19.05.2008., 23:27
Kad smo vec kod filma, nema Saje na ovom forumu.Odma slike i price o mladjanom Muhovicu !!!![/U][/I][/B]

Ja sam Saji javio da se ukljuci u ovu nasu pricu. Ali evo jedne price koja se desava negde polovinom Saletovog vojnog roka. Prolece-leto. Saja i Dejan odluce da stopom stignu do Skoplja i da posete Soula. Saju je Dejan odlicno poznavao jer su jos kao petogodisnji djecarci igrali hokej na zaledjenoj travi u Sajinom dvoristu, sa teskim hladnim mocugama i nekim ledenicama koje su znale da izazovu ozbiljne povrede. Ali izgleda da ga nije do kraja upoznao. Poneli su vrece. OK. Ako zatreba. Para su imali vrlo malo. OK. Djeca cveca, sta ima veze. Ali oduzi nam se put do Skoplja, iako blizu niko nije hteo da stane spodobama sa vrecama i dugim kosama. Saja je imao vrlo dugu ravnu kosu. Tek kasnije kad se osisao i video koliko lici na Roberta Redforda, prestao je da pusta kosu.
Elem, uhvati noc, oni i ne stigose do kasarne, ali iako je Dejan insistirao da se smeste negde gde je malo urbanije i tu prespavaju u vrecama, Saja je, pak, odlucno vodio na mesto koje je sigurno i gde ih niko nece dirati. Ne znajuci ni sami kako su se nasli nekoj vukojebini, preskocili su zicanu ogradu i smestili se u neku duboku travu. Usli su u vrece i drhtali od vlazne noci. Vrece su bile one jeftine, najtanje, da su se novinama pokrili bilo bi im toplije.Noc nije slutila nista dobro. Vrlo blizu su culi copore pasa kako se bore oko nekog plena, pun, pun mesec, neko suskanje,koraci, id u piz.. materinu, mozda se Saja seti gde su bili. Tada je Saja odusevio Dejana, vadi iz male vojnicke kozne torbe knjigu i pocinje da cita na mesecini jer mu "san ne dolazi na oci". Pa kako da ti dodje misli se Dejan kad svakog casa ocekujemo da nas vuci izedu.
Sutradan u restoranu " Biser", na obali Vardara , vise su pricali o protekloj noci i putu do Skoplja nego o Soulovim vojnickim danima. Da je Sale imao gitaru mozda bi i nastala neka pesma o ovome, no on bejase celav i tuzan vojnik bez dzitre.

zabrljivko
20.05.2008., 00:05
Ja sam Saji javio da se ukljuci u ovu nasu pricu..

Saja je bio i ostao jedan od mojih najdrazih likova iz naseg drustva.
Legendarne su nase partije saha, narucito Mec Stoljeca koji sam predao kod 3:7 i jos uvek sam siguran da sam igrao bolje.Igrao je oprobanim i delotvornim ugnjavi protivnika stilom.
Bio mi je i prvi poslodavac i naucio me sta je to tezak i iscrplujici fizicki posao.

Zbog njegove duge i ravne kose i devojackog stasa(vidi sliku #364) zamalo nismo bili pobijeni kao Paschad u Keminom podrumu, kada je Kemin otac, Orle, vojno lice, u totalno pijanom stanju sa pistoljem u junackoj desnici, posle jedne nase partije pokera u podrumu, misleci da radimo neke nemoralne stvari pitao Saju:Cija si ti na sta je Saja odgovorio :Od Muhovica.Tragedija je izbegnuta a Saja se oshisao....

Novu godinu kod Saje, u potkrovlju nedovrsene kuce na -10 sa jednom grejalicom i dva koluta sudzuka nikada necu zaboraviti.

prdim glasno
20.05.2008., 01:31
Iz mladosti su mi dve tvoje spike ostale u dugom secanju:
1.Prepricavanje filma Drakula sa Frank Langelom u tvojoj gajbi
2.Neki koncert koje u Barutani gde je Koja pljuvao po publici i pevao nesto o zelenim ocima..

Kako ti je dete, majstore? Pozdravi suprugu!

Kad vech provocirash priche, ti i ACCORDO, ajdemo redom:
Prvo, malo sam poludeo (kao i obichno), pa sam se izgalamio.
Ono za Tita i Hendriksa (vidi prilog iznad) cuo sam od samog Koje, zato mi pade na pamet.

1988 radimo mi film "KAKO JE PROPAO ROCK'n'ROLL" za koji je Koja pisao muziku.
Svrati on u "Avala film" na kosutnjaku da snimi neke basove i ksilofon (deciji).

Udje u montazu, a ja kratim njegove rep-stihove o Zelenom Zubu (jednom od junaka filma-igra ga on sam). Muzika duga, a nemam
dovoljno slike da to pokrijem, pa moram da kratim.
Krene on "sta to radis" i td, i tu krene galama.
Koja robustan, ali bogami i ja prgav, pa poche charka. Stize Gajich Goran (jedan od reditelja filma) i krene da gladi situaciju.
Na to che Koja:
"Ma, ne dam da mi se krati muzika! Ne dam da se krati, pa da sam drug Tito to naredi! Ne dam, pa makar se pojavio Hendrixi!"
Ja onako nadrkan pocnem da se smejem, a Koja namigne Gajichu:
"Mislim, Tito i Hendrix, moji idoli".

Onda odemo u obliznju kafanu gde Koja naruchi svoju tada omiljenu duplu prociju pohovanog kachkavalja sa teglom majoneza i bez 'leba
(koji goji) pa potom pripali travu - odmah tu u kafani. Gajich je tada imao nesto kondicije sa duvanjem pa je nekako ostao na nogama a ja pozeleneo kad smo presli na drugi smotuljak. Koja pichi kao da su u pitanju zvake, a ne mara.
Kazem Koji kako me je protresao svojim koncertom u pivari par godina ranije i stvari se izglade.

Kad je poceo rat (9 mart i demonstracije), sljakam ja na televiziji kod sajma, kad u neko gluvo doba tenkovi ulaze u Beograd.
U zgradi nikog osim mene i portira sa partizanskom kapom.
Menza prazna, portir me gleda sumnjicavo.

Kad, eto ti ga koja sa Zarkmanom (trubacem), ulazi u zgradu sa sljastechim smokingom kao Gari Gliter.
- "Shta radis ovde covece?" -zblenem se.
- "Pobeda, sine!" - kaze mi (mislechi na pobedu studenata na demonstracijama, shta li?)
- "Evo ti novi album" -daje mi na poklon album "Buka u modi".
- "Potpishi za mog burazera" - trazim - i on ga potpisuje sa "predivnom, na dan pobede".

U tom se pojavljuje iz mraka neka utvara sa drugog sprata, i zove Koju u studio.
Studio prazan, samo tip za miksetom i dva snimatelja - Koja dosao da snima spot.
Kamermani odsrafise dve kamere sa stativa, biche brze polivachine pa beganje kuchi.
Zarkman poce da duva u trubu, a Koja bez instrumenta da skace po polumracnom studiju.
Skache on tako na udarnu numeru a cuvar-partizan i ja gledamo kroz zavese iz menze.
Traje to tako. Za deset minuta snimise 2 stvari (bez ponavljanja) i kamermani se brze-bolje pokupise u mrak.
Koja pridje partizanu:
"A, jeli bilo dobro?"
"Super je bilo"
"Pobeda, sine".

Kad ode portir me pogleda
"Kakva je bre ovo muzika?"
"To je sad moderno, ovo najnovije"
Trebalo je videti taj izraz lica.

prdim glasno
20.05.2008., 02:50
Da ne kazete kako sam sisa, dodachu jos dve price.
Prva opisuje dan kada sam upoznao Zhareta.

----------------------------------------------------

*

"Ah, da mi je jedan koitus" -rece Sale.
"Ah, da mi je jedan sapun" - rekao sam.
Prali smo ruke u klozetu hotela Grand, nije bilo sapuna.

"Majku mu je*bem, tek su otvorili kabine, di je sapun?"
Bio je 10.Novembar 1978, vezbali smo face pred ogledalima.
"Jesi li?"
"Jesam, a ti?"
"Jedva."
Imali smo duge "zatvore."

"Nema nista lepse" -rekao sam - "od klonje u kasno popodne".
"Ma kakvi"- Sale je bio iskusan - "Nema vecheg meraka od koitusa".
"Smatras?"
"Smatram".
"Slozio bih se sa ovim momkom u mantilu" - cuo se iznenada glas iz prve kabine - "dajem prednost klonjari."

Vrata su se otvorila i iz kabine je izasao visok i zubat momak buljavih ociju.
"Ja, recimo, serem 4 puta dnevno i znam sve blagodeti zivota" - prisao je i poceo da pere ruke. Gledali smo ga sa zavischu
"To je Zhare" -rekao je Sale - "Zhare, ovo je Mus".

Zhare je obrisao ruke o pantalone, ja o mantil. Rukovasmo se.
"Zhare, nikad od tebe je*bac" - rekao sam - "vire ti dlake iz usiju".
"To je od muzevnih hormona."

Zhare mi je u tim prvim danima cesto isao na jetra, jer bi dolazio
dok smo igrali bilijar u Grandu i stalno prichao o tome kako ce da
kupi bas gitaru. Odusevljeno galamio o tome Saji ili Saletu,
da sam jednom zbog njega promasio tri zicera za redom.
"Idi bre u k.urac, kupi taj bas i ne galami vishe" - secham se da sam se jednom razdrao.
Nije bilo reakcije sem cutanja, te je nase drugovanje krenulo par meseci kasnije.

ZigZag
20.05.2008., 02:59
Sta je to Envere Dunav?
Dunav je krsevita planina , na opsti smeh ostalih .. Na to ti Lepi odgovori, onako bez prednjeg zuba: Znam ja da je Dunav reka, al da sam rekao Dunav je reka , svi bi ste se smejali... Izuzetna prica, kao iz filma.....

Lepi je bio jedan od najkvalitetnijih karaktera svih vremena. Njegov krezubi kez je bio legendaran. Bio je pun bisera iz uchionice. Jedan od ludih bisera koji mi pada na pamet je kada ga je biologicharka, u pustoj zhelji da mu pomogne da ponovo ne ponavlja, pitala da pricha o krompiru, na shta lepi odgovori kao iz topa:

KROMPIR JE KROMPIRSKA BILJKA SA MNOGO VITAMINA.
OD KROMPIRA SE PRAVI PASULJ, SPANAQ I TURSHIJA :rotf:
verovatno misleqi na gurmanske kombinacije sa krompirom.
Chudi me da nije bio spomenuo vruqi leba i salatu sa paradajz i kiseli kupus.

prdim glasno
20.05.2008., 03:19
Sledecha pricha je o zurki koje se mozda neki od vas secaju.
(opisano u "Smehu u vetrovitoj ulici), a pominje se i Saja.
-------------------------------------------------------------

*

Zurka je bila u jeku.
Saja je briljirao u cosku sa nekim ribama, Zucha je sedeo do njih i lupao po kolenima.
"U redu je, Zucho" - rece Saja - "rechi cu im odmah, da se ne mucish: ovo je Sever Andrej, bubnjar, pitajte ga nesto o dzezu."
"Gde lupas?" - upita mla|a devojcica.
"U pascadima."
"Gde?"
"U grupi Pascad."
"Nemojte da vas zavede popularnost imena" - rece Saja -"to mu je mamac za obozavateljke od 5 do 55 kilograma."
"A kako se ti zoves?" - upita Saju.
"Endi. Endi Muhovich".
"Seres."
"Devojko, moj otac je plavokrvni Azerbejdzanac Grcko-Egipatskog porekla, a majka cistokrvna mulatkinja. Ja sam rodjen u avionu. Evo ti pasosh."
Dao joj je shtednu knjizicu.
"Ovo je shtedna knjizica."
"Draga moja, pogledaj sta pise" - rekoh - "IL REPUBLICO DI POTENTIA. Vidis da je pasosh Kubanski. Cula si za Kubu?"
Gledala je s nepoverenjem.
"Hajde, reci mu da si cula" - upade Saja - "Nemoj sada da me brukas. Reci mu sta smo pricali o Hesseu, nirvani i svim tim lepim stvarima..."
Devojka se okrenu:
"Jeste li izdali plocu?"
Ustao sam i krenuo na sredinu sobe.
Zgrabio sam Sneshku, Saletovu ribu i razvalio sa njom jedan besmrtni tango.Kretnje su licile na dzudo. Lomatao sam je i levo i desno ali Sneshka je pratila u dlaku, ne trepnuvsi. Gizdava, odlicna riba.
"Ne umes da igras² - rece mi Sale sa nozem u zubima.
Nasmejao sam se.
Drazh je ispijao piche i drzao se akciono.
"Dragec."
"Mus."
Kucnusmo se.
"Ne volim ovaj tulum"- lagao sam - "podseca me na mladost."
"Zar si ikad bio mlad?"
Hteo je da bude pametan i govori po sushtini.
"Drazh" -rekoh - "Ono shto ti smatras za sustinu, moja je polazna tacka."
Hteo sam da budem pametniji od Drazha - "Uzmimo ovako: ja verujem u svoje lazhi, jer su one za mene istina, i nema druge istine. Da li me pratis?"
"Pratim te."
"Ne pratis me, jer ni sam ne znam sta sam hteo da kazem. Hteo sam da izvedem dvostruki obrt. Znas sta je dvostruki obrt?"
"Ne."
"To ti je ovo: ja sam slavoljubiv i zheljan hvale u tudjim ocima. Posto sam siguran u svoje fluide, nastupam agresivno. Kad sam nezadovoljan prostorom, lomatam po njemu. Jesi li shvatio?"
"Ne."
"Sve sam lagao."
Drazh se nasmeja
"Naravno" - rekoh - "ja dovoljno poznajem sebe da bih poverovao da mi verujesh, a ti dovoljno poznajesh sebe da mi ne bi verovao. Jesi li sad shvatio?"
Nasmesio se: "Jesam."
"Nisi" - rekoh - "Vidis i sam da nikom ne treba verovati. Cak ni sebi, kad to kazes."
Draz se opet nasmeja, ne previse ubedljivo.
"Ti sad mislis da serem" - rekao sam - "ali ja ti tvrdim da si u pravu. Ako od mene trazis odgovore, dobiches ih. Jer, odgovora nema."

"Ubijas ljude u pojam." - rece Sale - "Ne loci previshe"
²Drazh se ne da ubiti u pojam, jer ionako svaku moju rec smatra budalastinom. Prema tome u pravu je.....ako misli da sam brilijantan."
"Znash sta mu hvali?" - rece Sale - "Voli da, onako sportski, pobedjuje u razgovoru."
"Zar i ovde, medju majstorima?" - upita Saja citajuci NIN.
Neka zenska pro|e pored nas.

"Stani, stani!" - viknu joj Zhare - "Stani, ovo su moji prijatelji. Ovo je moj drug Mus, u tandemu smo jaci."
"Kako si?" - pitao sam.
"Dobro" - rekla je.
"Ja sam istrosio sve sto sam spremio" - rekao je Zhare - "hajde sada ti"
Pogledao sam u ribu.
"Sta ti je pricao, da se ne ponavljamo?"
"Sve sto sam spremio" - rece Zare - "izdrzao sam 10 minuta."
"Pa sta cemo sad, improvizaciju ili uigrane sablone?"
Riba se okrenu da ode.
"Stani, oprosti" - rekao sam joj - "ti ocigledno drzis do preliminarnih i substraktivnih podkodova nomotetske transakcije, cim ne koagiras sa nasim....nasim..."
"Viskozitetima" - upade Zhare.
"Viskozitetima. A nisi ni svesna da je sublimacija vegetativnih vlakana ravna konglomeraticnom transferu idiografskih floskula u simbiotickim narastanjima pupile?"
Ode definitivno.

"Sedi" -rece Zhare.
Seli smo.
"No, hocemo li ispusiti po jednu i filozofirati o zivotu?"
"A sto bi drugo."
"Mozemo filozofirati i o zenama."
"Filozofirajmo o zivotu."
Povukosmo po dim.
"Dakle, zivot je slozen."

"Slozen. Kao domino."

----------------------------------------------------------------

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 10:12
Hmmm.
No, da se ne glozimo oko autorstva propale stvari ...

Slazem se, zato sam komentar odma' skinuo sa foruma. Ali ne pre nego sto ga je PRDIM GLASNO zamjetio krajickom oka i izvukao revolver....

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 10:51
Bio je letnji raspust, ali ne Jun, vec Avgust, vreme kada plandovanje dosadi...

-...Kakvi dziberi ?!...nastavljao je Mus na adresu kolega iz razreda, sa kojima je imao neke verbalne obracune.

-Ima nekoliko stadijuma dziberaja - rece Muki - Najlaksi slucaj je DZIBER. To je onaj koji je u principu O.K. , ali ima sitne ispade - npr. obuce bele carape sa teget odelom, naruci pizzu i dva parceta hleba i sl. Drugi stadijum je KATILJ-taj nema veze ni sa oblacenjem (oblaci crvenu majicu i crne pantalone od odela, sa braon kaisem) ni sa civilizovanim ponasanjem. Zivi na periferiji grada ili prigradskom naselju i sklon je teroru nad gradskim stanovnistvom. Najtezi stadijum je KATUNAR. To je onaj sto je sisao s planine, nosi gunj i subaru i pojma nema gde se nalazi.

Nego jel' si kupio Year of the Cat od Al-a Stewarta?-

-Nisam. Keva jos nije primila platu.

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 11:04
...
Tvoje srednje ime (katilj) na Turskom- dakle u originalu- znachi UBICA, a ne mufljuz, kao sto smo mislili...

Proverio sam s ovdasnjima. Katilj je onaj koji ne prasta. Vremenom se od onog koji ne prasta zivot, katilj pretvorio u onog koji ne moze da oprosti ni male stvari, dakle u rigidni, neelasticni um, um karakteristican za malogradjane.

Napominjem da je u ovom slucaju Katilj ocevo ime. Mora da sam nasledio nesto od njega, jer na ovom forumu stalno ispravljam krive drine.

P.S. NE ZATVARAJMO FORUM!!! bar ne pre nego sto se vratim u BG i downloadujem sve stvari na svoj PC, a ne na ovaj sluzbeni.

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 11:19
....no na duze staze vec malo dosadno.
Ajd zamislite Joy Division da su iz Rugovske Klisure a producira ih Koja KojiRadiSveIsto....

ZABRLJIVKO, bez ikakvog razloga si preostar si prema Popeciteljima, koji su , usput, imali vise dobrih kritika nego sto ih je Pascad ikad imala.

Odbicemo ti to na umor i nedostatak sna. Ne brini, navici ces da spavas u kolima na putu do posla.

prdim glasno
20.05.2008., 11:39
KATILJ-taj nema veze ni sa oblacenjem....

Hmm.
Da li je moguche da sam ikada komentarisao oblachenje, ja koji nikad nisam imao
veze sa oblachenjem. Da li je moguche da sam bio takav socijalni rasista?
Pa, ako sam bio, sve mi se vratilo o glavu.
Jedino vreme kada sam umeo da se oblacim bilo je kada sam hodao sa kostimografkinjom Evelyn.

"Year of the Cat" imam u originalu na cd-u, ne znam jesam li ti poslao za download?
idi na:

http://www.amazon.com/review/product/B0001XAS1W/ref=cm_cr_dp_all_helpful?%5Fencoding=UTF8&coliid=&showViewpoints=1&colid=&sortBy=bySubmissionDateDescending

pa pogledaj kritike albuma (tu je i moja).

prdim glasno
20.05.2008., 11:43
Doček nove 82-e kod Suzane Bojković (u stanu kod toplane). Izašli smo da sačekamo Raku i tu negde kod zgrade nove pošte, imitirali smo Ušketa i Baneta Bumbara iz "Grlom u jagode" serije. Inače taj doček je počeo sa četvoro, ti si bio peti, a završio se sa nekoliko desetina ljudi...
Daj, doradi malo, ne mogu bas svega da se setim. Nove godine se secham, kao
i globalne atmosfere ali nikako da razbistrim detalje.

prdim glasno
20.05.2008., 11:52
Ah, da!
Ova slika je trebala da odlika koncept za potencijalnu grupu
koja bi se zvala
PASTUSI INTELEKTUALCI

Prvi album bi se zvao
PASTUSI INTELEKTUALCI
"San Svake Devojke"
Zato nosim naochare na slici, sa napuhanim pluchima.
Ovo je Split 1983.

accordo
20.05.2008., 13:48
Ah, da!
Ova slika je trebala da odlika koncept za potencijalnu grupu
koja bi se zvala
PASTUSI INTELEKTUALCI

Prvi album bi se zvao
PASTUSI INTELEKTUALCI
"San Svake Devojke"

mislim da smo se zato namerno poredjali. Ovo je Split 1983.

Ne, ovo je Rovinj. Soul je bio na jakoj dijeti, samo koka kola i plivanje, kad smo poslednje vece narucili lignje u restoranu mogao je da pojede samo jednu. Evelin je tada bila sa tobom.

nesha t.
20.05.2008., 13:49
P.S. NE ZATVARAJMO FORUM!!! bar ne pre nego sto se vratim u BG i downloadujem sve stvari na svoj PC, a ne na ovaj sluzbeni.
Ništa neće biti zatvoreno. Stojimo postojano kano klisurine.:)

ahileas
20.05.2008., 17:35
Dugo je kolala prica kako bi Dzoni Stulic hteo da producira Paschad.

Iste godine u Trsteniku je neki Englez zauzvrat za kasetu grupe Paschad sa neke zurke
darivao kasetu grupe Joy Division clanovima benda.
Kaseta tada nepoznate Engleske grupe u YU nije ostavila dobar utisak...

Ziva je istina to da su Pashchad trebala da snimaju u Zagrebu.Ni posle potoka suza(ponajvise Zuletovih),molbi i prizivanja zlih i dobrih duhova,da se ide u ZG pa makar ako nista drugo ono da se kresne koja djevojchica i napravi tulum,nista nije moglo promeniti cvrstu Zaretovu odluku da se NADVIJA nad Vesnom P.a Sale je trebao da da neki ispit.Odluka se pokazala ispravnom,Vesna je tada bila k'o bomba a Sale je sada lekar. Te kasete Joy Division-a je dobio Zule i ubrzo zatim ih presnimio kod Mikana.Jedino je Zare tada slusao to sranje.Sorry! E,i kad vec pisem da umetnem i ja jedno secanje na Lepog Turbetarija.Elem,pise njemu Tafa pismo u vojsci i pita ga kako je tamo.Na to Lepi salje brz odgovor:e moj Tafo,pitas me kako je???,nije loso,nije loso,ali jedno loso,dva loso ,ubishe Milosho.:worth:

zabrljivko
20.05.2008., 18:54
Hmm.
Year of the Cat" imam u originalu na cd-u, ne znam jesam li ti poslao za download?

Year of the Cat je otkrio Zhare u Novoj robnoj kuci , na prodaji ploca u cosku poslednjeg sprata.
Sve ostale albume veoma skromnog izbora Robne Kuce je vec imao, tako da je vodjen poznatom intuicijom a i zeljom da potrosi novce nacinio nepogresiv izbor.
O pevacu AL Stewart - u nije nista znao, a kasnije se pokazalo da osim tog albuma nista vise nije ni imalo da se zna.
Album je zaprepastio Zhareta i ubrzo bio prihvacen od ostalih, nevezano za muzicki stil koji su shtovali.
Od tada je trideset godina i to je jedini CD iz tog vremena koga kao da vreme nije i taklo.
To je po meni najlepsi(primetiti da je receno najlepsi a ne najbolji) album u istoriji Rock muzike.
Album je objavljen 1976 godine i dostigao je peto mesto na US top listi ....
Preporucam ga mladima koji slucajno nalete na ovaj forum...

Dajem svoju listu 5 naj albuma :

1.Heroes-David Bowie
2.Heavy Horses-Jethro Tull
3.Year of the Cat- Al Stewart
4.Royal Scam- Steely Dan
5.Exodus-Bob Marley

zabrljivko
20.05.2008., 19:13
Evo, i ovo je definitivno poslednja koju ja imam i od znacaja za Paschad.

Ako me secanje jos dobro sluzi, ova slika jeste od velikog znacaja!!!!!
Odavde su krenule velike ljubavne muke po ritam sekciju Paschadi...
Zar je moguce da niko nema sliku Tanje Markovic kako u istom Keminom podrumu samo par dana ranije razvaljuje
Zhucine bubnjeve(zelene stolice za dvorishte)?????

zabrljivko
20.05.2008., 19:33
ZABRLJIVKO, bez ikakvog razloga si preostar si prema Popeciteljima, koji su , usput, imali vise dobrih kritika nego sto ih je Pascad ikad imala.

Odbicemo ti to na umor i nedostatak sna. Ne brini, navici ces da spavas u kolima na putu do posla.

Ne mislis li da se kritike danas kada se Rock sveo na ubijanje vremena dokonih momaka koji nemaju nista drugo pametnije da rade, i u vreme Paschadi kada su cak i po selima slusalo Bijlelo Dugme a rock bio nacin zivljenja mogu porediti?

Toliko o Popechiteljima, ajmo malo o Pokeru ....

Seca li se neko legendarnih partija:
Vecite Dejanovske srece, Mirsadovog gnjavljenja i gusenja partije, Sajine dosadne racionalne igre, Saletove histericene imamparestacete, Zhucine cudne i nedokucive ,Jokine grebatorske i Zharetove koja se granicila s umetnoscu.....

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 20:32
Ne mislis li da se kritike danas i u vreme Paschadi [/B]kada su cak i po selima slusalo Bijlelo Dugme a rock bio nacin zivljenja mogu porediti?

Ne vidim nista razlicito u tvojim kritikama, ni onda ni sada...niti razlog da pljujem po ljudima koji su postigli uspeh zbog kojeg bi Zabrljivko lio suze radosnice. Avaj ! ne bese mu sudjeno. Year of the cat je otkrio Mus, stil je folk a ne rock, postoji jos najmanje jedan vredan album koji je Al Stewart snimio, od pet-sest mogucih. Obavesti se na linku koji je ranije naveden.

zabrljivko
20.05.2008., 21:09
Year of the cat je otkrio Mus, stil je folk a ne rock, postoji jos najmanje jedan vredan album koji je Al Stewart snimio, od pet-sest mogucih. Obavesti se na linku koji je ranije naveden.

Moguce,u to vreme se Mus i Zhare uopste nisu poznavali, pa su neznajuci jedno za drugoga odvojeno kupili isti album iz vec objasnjene skromne Pristevacke ponude.
Al je snimio i solidan Time Passages i jos jedan dobar zivi.
Sa tim plocama je napustio folk i prilagodio se modernom rocku gde je furao fazon da svaka njegova pesma objasnjava neko knjizevno delo.
Mislim da to zvalo literarni rock.
Imam sve vaznije njegove albume
Ne verujem da imam vise vremena za setanje po neproverenim linkovima...

Ulis
20.05.2008., 21:15
Daj, doradi malo, ne mogu bas svega da se setim. Nove godine se secham, kao
i globalne atmosfere ali nikako da razbistrim detalje.

Sećanje je varljivo, no pokušaću.....
Negde oko podneva, sreli smo se Milan R., Suzana, Boban Stojanović i ja, i dogovorili se da se te noći, nas četvoro, okupimo kod Suzane. U marketu Boro i Ramiza kupili smo dvadesetak piva, jednu votku i nešto sokova. Kako bi bilo 31-og decembra nego tmurno i hladno.
Pre ponoći, zvao sam te da se pridružiš...Ja se ne sećam toga, ali jedan od prvoprisutnih tvrdi da se Patris pojavio sa bratom (nije bio Robert) negde oko deset uveče...a kako je bio u nekoj vezi sa Suzanom to je izazvalo neku poludepresivnu atmosferu. Dok su njih dvoje "glumili" osečanja jedno spram drugog, ti? si zvao Raku da nam se pridruži. Kako nije znao gde je Suzana (tada je živela u stanu svoje majke), izašli smo da sačekamo njega i devojku mu. I negde kod zgrade gde je bio Smelt, ne znam kome od nas dvojice, palo je napamet da budemo Bane Bumbar i Uške iz Grlom u jagode. Ne sećam se ko je prvi počeo, mislim da si bio ti, palo je po nekoliko šamara, dosta bolnih. Razlog za sve to ne znam...biće da smo ga anticipirali...
Elem, u ponoć je bila "Doživjeti stotu", stiglo je puno ljudi...i da, Sale Jovanović je došao sa Sonjom Nedeljković. U svoj toj gužvi, raspravljali smo sa Crnim o pojmu i (zlo)upotrebi umetnosti, Sale i ja smo nastavili našu nikad nedovršenu (još iz doba picerije Beograd) raspravu o teoriji kompromisa, stiglo je jutro, kao i uvek, prvih januara bljutavo i polupijano....

Ulis
20.05.2008., 21:32
Year of the Cat je otkrio Zhare u Novoj robnoj kuci , na

1.Heroes-David Bowie
4.Royal Scam- Steely Dan
5.Exodus-Bob Marley

Gde nađe Heavy horses J.Tull-a?
A što se Heroes tiče...imaš pravo, neki sedmi-osmi je na mojoj listi naj albuma.

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 21:33
Zgrabio sam Sneshku, Saletovu ribu....Gizdava, odlicna riba.
"Ne umes da igras² - rece mi Sale sa nozem u zubima.
--------

Tog jutra Zare je ponovo bio u stanu kod Saleta.
-AAAA, bila je dobra svirka sinoc u Klubu-
-Vala, dobra.-
- Sta radis poslepodne, jel' ti dolazi Snezana ?
-Jok-
-Pa kad se vidjate? Samo Subotom?-
-Nemamo odredjen dan-

Istina je bila da je ta veza bila u haosu, od pocetka. I da se Sale tu nije mnogo pitao o terminima.

Ponovo je dosao, posle podne.
-Imam novu stvar-likovao je-vidi kakav bas !
Svirao je neku komplikovanu skalu na basu. Bilo je tu materjala....ritam je bio odlican.

-Dakle resio si da prikazes svoju tehniku svirke na basu, toliko duboko skrivenu da ni sam nisi znao....-

-Volim te, BOZANA,-prekinu ga Zare-
Najcesce Subotom,
Izmedju dva filma,
dok seces ulicom,
Pokazi mi svoje emooociiijeeee

-Zare, ne zajebavaj - molio je Sale - nemoj da te cuje Snezana?

Stari stripovi su
Pod kaputom,
Kazes, Pascad svira
Dole u Klubu
Devet sati proslo
Prazna je Priiistiiinaaa

-Milost, milost!-preklinjao je Sale.
-HRGLJ, GRLJ, GRLJ-tako se Zare smejao u ono vreme-AGRLJ,GRLJ,HGRLJ, zar nije legendarno?-

BOZANA, druga najbolja stvar Pascadi posle ROCK WAGRAMA. Nazalost, nikad snimljena u studiju.

Dziber (Katilj) Katunar
20.05.2008., 22:00
A što se Heroes tiče...imaš pravo, neki sedmi-osmi je na mojoj listi naj albuma.

Dodaces i listu, ali u sledecoj poruci ?

Ulis
20.05.2008., 22:28

evo:
1.Dark side of the moon - Pink Floyd
2.The Beatles - The Beatles (White album)
3.Closer - Joy Division
4.Plastic Ono Band - John Lennon
5.Velvet Underground and Nico
6.Darkness on the edge of town - Bruce Springsteen
7.Heroes - David Bowie
8.LA Woman - The Doors
9.Close to the edge - Yes
10.Remain in the light - Talking Heads
OK Computer - Radiohead

Ima ti još dosta toga...prva četiri albuma Peter Gabriel-a, Clash, Jam, Unknown pleasure, Revolver, Sticky fingers, Aftermath.....

prdim glasno
20.05.2008., 22:36

Zaretu je album "heroes" najdrazi samo zbog prva dva stiha naslovne numere:
I I will be king
And you , you'll be my queen
We could be heroes
Just for one day...

Cak i bajati Dzoni Stulich je izveo bolju bravuru:

" Ja sam kralj
Ti si zena pesnika"

Licno mislim da nema nijednog albuma na svetu na kojem su sve stvari potaman.
Zato nemam omiljeni album, jer i na najboljima ima smecha.Postoje samo poduge liste
pesama koje su emotivno bile znacajne za nas.

"Year of the cat" je sigurno jedna od njih.Navodim ansumichno i bez reda:

"Passenger" -Iggy Pop
"Little red roostard" - sa albuma Love you Live, Rolling Stones
"Kashmir" &"When the Levee breaks"-Led Zeppelin
"Rumblin on my mind" - sa albuma EC was here -Klepton
"A song for Europe"&"Avalon"&"Love is the drug" - Roxy music
"Racing in the street" -Bruce Springsteen
"All along the watchtower" - XTC
"The wind cries Mary / Machine gun" - Hendrix
"Svi za mnom" - Disciplina Kitchme
"Too hot" -The Specials
"Anarchy in the UK"&"Pretty Vecant" - Sex Pistols
"Exodus"&"Natural Mystic&Kaya" - Marley
"Golden brown" - The Stranglers
"Baker street" -Gary Rafetty
"Logical Song" - Supertramp
"Save a Prayer" - Duran Duran
"Road to nowhere"-Talking Heads
"29baloons" -Tom Waits
"I still haven't find what I'm looking for" - U2
"What these bitches want fom a nigga?"&"Can I get a hit of your weed" DMX

i tako dalje, pocev od ABBE, Simona&Arta, bajatih Doorsa i Pink Floyda
cak i od Bay City Rollersa.

Nemoguche je ni navesti sve perfektne stvari koje su uticale na nase meditacije
samim tim i ponasanje. Uz to se pakuje i 50000000 knjiga koje covek procita.
Pa sad, ko je dovoljno iskljuciv da posle 45 godina zivota kaze - ovo mi je
naj omiljeniji album svih vremena , ja ga smatram za ometenog u razvoju.
Pa taj nije evaluirao u zivotu, vrteo se zabito oko jednog plota (kao ja oko Jethro Tull
i bluesa nekih 15 godina). Ko je pametan, odavno je pustio mozak na ispasu i prihvata
sve sto ga drma -nevezano za stil i pravac, staro ili novo.

zabrljivko
20.05.2008., 23:36

Sve omiljene ploce mi datiraju iz rane srednje, kasnije sam promenio mnogo muzickih pravaca, zadnjih godina slusam iskljucivo jazz ali omiljeni su omiljeni.
Heroes sam otkrio u prvoj srednje, kada mi je ocajnicki trebalo nesto da se izdignem iz Pristevackih muzickih shablona..
Cak sam kupio i istu koznu jaknu, sto se moze videti na nekim od fotografija.
Posto sam bio visok a mrshav, jakna mi je ocajno stajala...

Mozda sam ipak na listi propustio keca od Gabriel-a?

U prilogu su dva clana grupe Paschad(prvi i treci u lozhi), lane u Kolarcu na koncertu Avishai Cohen-a..

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 00:39
evo:
1.Dark side of the moon - Pink Floyd
.....
10.Remain in the light - Talking Heads
OK Computer - Radiohead

..

Stylish lista, Ulis. Ja sam voleo B52's, Clash-album na kome je "London's calling", Year of the cat - Al Stewart, Roxie Music-album na kome je "Love is the drug", Led Zeppelin, pomenuti XTC (mislim da se zvao Black'n'White), kasnije Steely Dan-album pre Royal Scum, Springsteen (Born in the USA) i sl.

Pitas se sto ne znam naslove albuma? Pa, stvar je malo komplikovana. U toku mladosti primetio sam da se broj mojih ploca ne povecava, iako sam kupovao najmanje po dve ploce mesecno. Takodje, primetio sam, kada prestanem da kupujem, broj ploca u vitrini se cak i SMANJUJE!. Moji drugari, pak, nikada nisu zamjetili nista slicno u svojim kolekcijama. Naprotiv, kod nekih se broj ploca povecavao, IAKO IH NISU KUPOVALI. Godinama sam mozgao o resenju ovog problema, sve dok CD-ovi nisu zamenili ploce. Zna li iko sa foruma uzrok ove pojave???

U svakom slucaju, posto albumi nisu ostajali kod mene dugo, to im ja ne pamtim imena. Kod nekih se secam samo slika sa korica, kod nekih 2-3 glavne stvari.

accordo
21.05.2008., 00:42
Zaretu je album "heroes" najdrazi samo zbog prva dva stiha naslovne numere:
I I will be king
And you , you'll be my queen
We could be heroes
Just for one day...

Ko je pametan, odavno je pustio mozak na ispasu i prihvata
sve sto ga drma -nevezano za stil i pravac, staro ili novo.

Sto se tice Heroes pjesme, mislim da gresis Prdim Glasno.

Sto se svega drugog tice mislim da si u pravu Prdim Glasno.

Ipak da kazem da je ono sto trenutno najvise ( i jedino) slusam Pat Metheny i Avishai Cohen. Zare mi je skoro narezao The Crusaders, eto malo da ih se podsetim posto sam ih dugo slusao kao mladjan. Takodje uvek rado cujem Petera Gabriela i svima preorucujem njegov koncert sa poslednje turneje, mislim da je DVD snimljen u Rimu.

No, voleo bih da mi kazes sta ti je ime Prdim ili Glasno, da malo skratimo, a mozda imas i nadimak:twisted:?

Uskoro stize dosta Splitskih fotografija, iskopao sam ih negde a takodje cu pokusati sto pre da stavim spotove snimljene za Rock Wagram i Hortenziju. No tu me ceka malo posla, dok dodjem sa VHS-a do wmv-a...

ZigZag
21.05.2008., 00:43
Year of the Cat je otkrio Zhare u Novoj robnoj kuci , na prodaji ploca u cosku poslednjeg sprata.

Da, legendarna Nova Robna kuqa chudnovatog izgleda i njen zadnji sprat koji nam je uvek bio tako drag bez obzira na shturi izbor plocha i muzichkih instrumenata.
Ako me seqanje ne vara tu je kupljena chuvena oprema: Eko bass, Uragan i Chajavec pojachalo.

Uglavnom, izvinite momci shrto me nije bilo, a isto i na mojim shturim prilozima.
Vremena tako malo a posla uzhas.

Konachno uspeh srediti vebsajt muzichke retrospektive.
Dosta shturo al daqe vam neku ideju o mom muzichkom radu od kako sam otishao iz Juge pre frtalj stoljeqa.

http://www.mac-experts.co.uk/Intro.html

Ima dosta muzike te qe se zbog toga mozhda malo sporije puniti. Budite strpljivi.

zabrljivko
21.05.2008., 00:50
Da, legendarna Nova Robna kuqa chudnovatog izgleda i njen zadnji sprat koji nam je uvek bio tako drag bez obzira na shturi izbor plocha i muzichkih instrumenata.
Ako me seqanje ne vara tu je kupljena chuvena oprema: Eko bass, Uragan i Chajavec pojachalo.

JOK,EKO BASS JE KUPLJEN U SOLUNU
Secam se onog tvoga trakasa koga si vukao unaokolo.
Evo slika Iza Vlaznimija,na njima nosim gore pomenutu Heroes jaknu..

accordo
21.05.2008., 01:01
Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a?

nesha t.
21.05.2008., 01:12
Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a?
To je zato što koristiš attachment Krstarice. Preporučujem postavljanje s nekog hosta, a kako se to radi detaljno je opisano ovde. (http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=209309) Na taj način izbegavaš bilo kakva ograničenja, gledaj samo da slike ne budu preko 800X600.

zabrljivko
21.05.2008., 01:24
Moji drugari, pak, nikada nisu zamjetili nista slicno u svojim kolekcijama. Naprotiv, kod nekih se broj ploca povecavao, IAKO IH NISU KUPOVALI. Godinama sam mozgao o resenju ovog problema, sve dok CD-ovi nisu zamenili ploce. Zna li iko sa foruma uzrok ove pojave???

Da secam se da se kod tebe mogao uvek ubrati solidan harach(turska rech - danak)
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.Bilo te je lako popaliti jer nikada nisi znao shta imash...

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 01:33
Da, legendarna Nova Robna kuqa chudnovatog izgleda i njen zadnji sprat koji nam je uvek bio tako drag bez obzira na shturi izbor plocha...

jer se na njemu nalazio restorancic iz koga smo takodje voleli da 'vatamo shturu. Barem Mus i ja...

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 01:40
Da secam se da se kod tebe mogao uvek ubrati solidan harach(turska rech - danak)
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.Bilo te je lako popaliti jer nikada nisi znao shta imash...

...rekose Boni i Klajd i opljackase 13 banaka. Ipak su na kraju izresetali njih a ne bankare koji nisu znali da cuvaju ono sto imaju. Sta zamisljas, da si Arsen Lupen, dzentlmen-provalnik, koji uzima samo od onih koji to zasluzuju?

accordo
21.05.2008., 08:05
To je zato što koristiš attachment Krstarice. Preporučujem postavljanje s nekog hosta, a kako se to radi detaljno je opisano [

Hvala Neso.

accordo
21.05.2008., 08:11
http://img442.imageshack.us/img442/2276/mirsadzondejansplitmz7.th.jpg (http://img442.imageshack.us/my.php?image=mirsadzondejansplitmz7.jpg)http://img223.imageshack.us/img223/8638/mirsamukisplitrz9.th.jpg (http://img223.imageshack.us/my.php?image=mirsamukisplitrz9.jpg)http://img55.imageshack.us/img55/6464/mislimrovinjlu1.th.jpg (http://img55.imageshack.us/my.php?image=mislimrovinjlu1.jpg)http://img266.imageshack.us/img266/5281/sajajokamirsamukiamerslgb8.th.jpg (http://img266.imageshack.us/my.php?image=sajajokamirsamukiamerslgb8.jpg)http://img517.imageshack.us/img517/2430/snimanjespotazahortenzihm0.th.jpg (http://img517.imageshack.us/my.php?image=snimanjespotazahortenzihm0.jpg)

Poslednja fotografija je sa snimanja spota za Hortenziju u Beogradu. Kung fu scena je iz Rovinja, ostale su iz Splita.

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 08:43
jer se na njemu nalazio restorancic iz koga smo takodje voleli da 'vatamo shturu. Barem Mus i ja...

Pade mi napamet MORAL u grupi. Jedini potpuno posten i iskren covek bejase Dejan. Zato smo svi voleli da radimo s njim, a bogami i da posecujemo njegovu gajbu u BG, retko se setivsi da donesemo poklon za Slavicu a kasnije i za decu. Koliko znam Mirsu, on bese povucen, ali nikada neposten.

Muki, Zare, Sale i Joka, pak , nisu bili takvog kova. Na stranu benigno maznjavanje ploca i junacno bezanje iz restorana (kao protest protiv establishmenta, razume se). Uskogrudost, odbijanje da se pomogne drugu u nevolji (videti Zucine probleme s milicijom na letovanju), ili drugu koji nije u nevolji ali mu treba pomoc, konstantno izrugivanje pojedinim clanovima grupe i institucije, sebicnost, egoizam, dugogodisnje grebanje i ogovaranje bejahu svakodnevnica u grupi. S godinama, to je ostavljalo hladan kamen na srcu.

Zuca je u startu bio OK, ali je ucio od kolega. U Zuletovom zivotu, devojchice su imale prioritet.

Tako ACCORDO, ACHILEAS, kad govorimo o krajnjim dometima grupe, nisu samo karijere te koje su nas sprecile. One su mogle da se odvijaju paralelno, dosta dugo. Medjutim, da bi se upustio u nesto treba da imas poverenja u saradnike, a i njihovu podrsku. Ovde je toga bilo malo.

prdim glasno
21.05.2008., 12:31
Muki, Zare, Sale i Joka, pak , nisu bili takvog kova. Na stranu benigno maznjavanje ploca ...

Slusaj Dziberu, tvoja kolekcija plocha kada smo se upoznali imala je sledeche naslove:
Teska industrija sa Vajtom -"Kolika je Jahorina planina"
Pop Mashina - "Na izvoru svetlosti".
Kornelije Kovach - neki album sa omotom izpred krojacke radnje iz pasaza u Knezu.
Bijelo dugme 1
Alice Cooper - "Love songs" ili tako neshto
Jethro tull - "War Child"

Moja je imala 0 albuma (samo kasete) i pocela je kada si mi za 15 ti rodjendan kupio
Jimmi Hendrixa - "Midnight Lightning"

Tokom narednih 6 godina narasla je u kolekciju od 6 (sest albuma) - Marley, Jethro tull,
Cohen, Zalutali Klepton i "Al Stewart" je sve cega se secam.

Zato mi ne govori da sam ti krao albume.
8)8)8)

prdim glasno
21.05.2008., 13:05
Ne sećam se ko je prvi počeo, mislim da si bio ti, palo je po nekoliko šamara, dosta bolnih. Razlog za sve to ne znam...biće da smo ga anticipirali...

Ako je neko predlozio i poceo shamare, budi siguran da sam to bio ja, tada vechito na
adrenalinu i zelji da se svaka sekunda ispuni ekstremnim dogadjajima. Ne verujem da
je bilo ikakvog neprijateljstva. (jes da sam ranije imao kratku avanturu sa jednom od
tvojih bivsih devojaka, ali biche da to nije bilo to). Mislim da si me nervirao sto imitiras
Dzima Morisona (a ujedno ti zavideo, jer si ga tako dobro imitirao).
Nemam pojma, tad sam bio u totalnom haosu i histeriji zbog masinstva.
Nadam se da nema ljutnje i danas.

accordo
21.05.2008., 13:37
http://img377.imageshack.us/img377/1664/koddejanaqw0.th.jpg (http://img377.imageshack.us/my.php?image=koddejanaqw0.jpg)http://img142.imageshack.us/img142/5237/nemosezajebavatesazaretaf2.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=nemosezajebavatesazaretaf2.jpg)http://img442.imageshack.us/img442/2797/postauneznamgdebp0.th.jpg (http://img442.imageshack.us/my.php?image=postauneznamgdebp0.jpg)http://img530.imageshack.us/img530/6124/soulmisamukimodelsnimanwn4.th.jpg (http://img530.imageshack.us/my.php?image=soulmisamukimodelsnimanwn4.jpg)http://img142.imageshack.us/img142/8702/splitzj1.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=splitzj1.jpg)http://img329.imageshack.us/img329/5757/zucadejanadasi5.th.jpg (http://img329.imageshack.us/my.php?image=zucadejanadasi5.jpg)

Bice ih jos.

Veliki pozdrav čitačima.

Ulis
21.05.2008., 13:48
Nadam se da nema ljutnje i danas.

Ma kakva ljutnja? Ni tada, a kamoli danas

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 14:20
Marley, Jethro tull,
Cohen, Zalutali Klepton i "Al Stewart" je sve cega se secam.

Zato mi ne govori da sam ti krao albume

Vaistinu, vaistinu (engl.- indeed, prim.prev.) , rekao bi Saja. Sto drugo reci a ne zaraditi adrenalisnki samar?:eek:

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 14:53
Mirsad je smatrao da je nasao zenu svog zivota. Komsinicu Lejlu, naocitu turkinju.

-Zakazi joj sastanak-savetovala je Pascad-Evo ti broj, zovi je. Kazi joj da hoces da se vidis s njom ?
Mirsad je zvao i zakazao. Prvi put se nije pojavila.
-Kod zena moras biti uporan-rekose Mirsadu-Daj joj vremena da odluci.
Mirsad je zakazao i drugi put. Ne nasavsi Lejlu, a ne zeleci da izneveri savete kolega, dosao je isred Lejlinih vrata i zvonio, zvonio. Niko nije otvorio vrata. Pomislio je da je najbolje da ceka ispred vrata, jer ce se Lejla kad-tad pojaviti. Cekao je 6 sati, a zatim obecao sebi da ce doci ponovo.
Kada se vratio pod okrilje prijatelja, cekala ga je pesmica.

Ima li neko taj snimak?

accordo
21.05.2008., 17:37
http://img391.imageshack.us/img391/6350/adaog9.th.jpg (http://img391.imageshack.us/my.php?image=adaog9.jpg)http://img242.imageshack.us/img242/3107/cuvenaamerovakragnaketrcm9.th.jpg (http://img242.imageshack.us/my.php?image=cuvenaamerovakragnaketrcm9.jpg)http://img142.imageshack.us/img142/8936/dekijevarucnopravljenaggu8.th.jpg (http://img142.imageshack.us/my.php?image=dekijevarucnopravljenaggu8.jpg)http://img339.imageshack.us/img339/4595/kungfuzarezucafv3.th.jpg (http://img339.imageshack.us/my.php?image=kungfuzarezucafv3.jpg)http://img354.imageshack.us/img354/9374/odlazakizkampaxm1.th.jpg (http://img354.imageshack.us/my.php?image=odlazakizkampaxm1.jpg)http://img354.imageshack.us/img354/4732/prvoovdedo22hpanaplazupa6.th.jpg (http://img354.imageshack.us/my.php?image=prvoovdedo22hpanaplazupa6.jpg)http://img177.imageshack.us/img177/152/soulsnimanjespotahortenux1.th.jpg (http://img177.imageshack.us/my.php?image=soulsnimanjespotahortenux1.jpg)http://img55.imageshack.us/img55/3628/splitmukiay8.th.jpg (http://img55.imageshack.us/my.php?image=splitmukiay8.jpg)http://img55.imageshack.us/img55/1149/zarezucavl7.th.jpg (http://img55.imageshack.us/my.php?image=zarezucavl7.jpg)http://img372.imageshack.us/img372/4809/zucasplitix5.th.jpg (http://img372.imageshack.us/my.php?image=zucasplitix5.jpg)

Nadam se da nije zalud sto stavljam ovolike fotke ovde. Ako sam dosadan, samo recite.

zabrljivko
21.05.2008., 20:00
[QUOTE=prdim glasno;6610525]Urlanje "AAAAAAAA" i "EEEEEE" koje se cuje na pochetku i kraju svake strofe
je neka refleksija sa letovanja u Bechichima...0

To isto samo malo drugacije:
U Pristini osamdesetih godina, na korzou uvati Pandur slinavog klinca da krade.
Pocne da mu zavrce uvo onako odozgo i vice na njega:Oces jos da krades A!!!!!
Mali ce sa zavrnutim uvom onako odozdo:NE^E
Na to ce pandur grlenim glasom sa samozadovoljnim cerom "AAAAAAAAA"

Zhuca je ovo dobro pricao original na albanskom...

accordo
21.05.2008., 21:18
http://img153.imageshack.us/img153/6400/zaredejanadanj2.th.jpg (http://img153.imageshack.us/my.php?image=zaredejanadanj2.jpg)http://img373.imageshack.us/img373/6531/tanjajadrankahn1.th.jpg (http://img373.imageshack.us/my.php?image=tanjajadrankahn1.jpg)http://img373.imageshack.us/img373/9772/splitstanicaof8.th.jpg (http://img373.imageshack.us/my.php?image=splitstanicaof8.jpg)http://img373.imageshack.us/img373/4515/split2ff1.th.jpg (http://img373.imageshack.us/my.php?image=split2ff1.jpg)http://img502.imageshack.us/img502/8872/mukidzondejvidzg2.th.jpg (http://img502.imageshack.us/my.php?image=mukidzondejvidzg2.jpg)http://img225.imageshack.us/img225/760/misamilosevicyc9.th.jpg (http://img225.imageshack.us/my.php?image=misamilosevicyc9.jpg)http://img225.imageshack.us/img225/6578/kocizidejanuy7.th.jpg (http://img225.imageshack.us/my.php?image=kocizidejanuy7.jpg)http://img392.imageshack.us/img392/2795/hortenzijasnimanjespotafp6.th.jpg (http://img392.imageshack.us/my.php?image=hortenzijasnimanjespotafp6.jpg)http://img147.imageshack.us/img147/44/dzondejandejvidzucadaskcl7.th.jpg (http://img147.imageshack.us/my.php?image=dzondejandejvidzucadaskcl7.jpg)http://img392.imageshack.us/img392/3158/dzonamerdejvidzucaao9.th.jpg (http://img392.imageshack.us/my.php?image=dzonamerdejvidzucaao9.jpg)http://img147.imageshack.us/img147/5180/dejanprobakeminpodrumot0.th.jpg (http://img147.imageshack.us/my.php?image=dejanprobakeminpodrumot0.jpg)

E, pa evo joste malce i vise nemam. Dok nesto ne iskopam ponovo. Sada krecem u potragu za Boledarcem i jos nekim zapisima iz tog doba. Takodje imam i neka interesantna pisma koja su clanovi Paschadi slali jedni drugima. Naravno,necu ih ogoljavati, tek poneko zapazanje iz tog vremena.Ali, o tom' potom.
Na ovim slikama necete svi prepoznati neke ljude. Pa da malo pojasnim. Covek sa kamerom je sjajan kamerman Misa Milosevic, covek koji je snimao sa Makavejevom i Zilnikom i veliki entuzijasta , pa je red da ga ovde spomenem jer je snimao sve spotove Paschadi, bez ikakve nadoknade, naravno.Takodje cete primetiti tipa s bradicom i tipa sa jako dugom kosom. To su Daska i Kociz iz Sremske Mitrovice, veliki fanovi institucije Paschad. Dejan je obozavao da svira sa Kocizom jer je bio odlican gitarista. Ima tu jos nepoznatih likova ali svakako tu su i vec pominjani Dzon i Dejvid . Dzon je nekoliko godina posto su se rastali u Splitu slao Dejanu Fender zice iz Liverpula a na pismu je uvek pisalo Deki Klepton, sto je Dejanu jako godilo.

zabrljivko
21.05.2008., 21:32
Kociz ili Stevka iz Sremske Mitrovice je bio veliki prijatelj grupe.
Nadimak Kociz je dobio zbog ocigledne slicnosti sa indijanskim poglavicom.
U Mitrovici su ga znali kao Stevka.
Opis bi oprilike odgovarao pesmi Azre:Kosijaneri trule u patikama.
Mitrovacki folk hipi pijanac, inace nezhna lirska dusa zaljubljive prirode.
Godinama je pricao o nekoj srednjoskolskoj ljubavi koja se zvala po jednom gaziranom osvezavajucem napitku, i tada je mnogo pio.
Pio je benzin.
Bio sa Daskom na par letovanja sa Paschadi i na Goliji, u Dejanovoj vikendici.
Daska je bio veoma lep i jak, i nipsto glup kao sto nadimak asocira, to je po prezimenu Dasovic.
Na Goliji je grupa vezbala u fazonu Dugme na Jahorini i zapijala se travaricama...
Seljaci u selu ispod su u toku prve probe mislili da je bombardovanje, sto se i prorocki ostvarilo dvadesetak godina kasnije...
To je bio nezaboravni kraj leta pred koncert Dugmeta kod hajducke cesme i vojsku...
Ko se seca kako se zvao matori koji je jedno vece banuo u vikendicu i posto je prvi put u zivotu video kasetofon pevao u njega improvizovane umotvorine citavu noc?
KOD VAGONA PADALA BOLBONA .....
Snimci sa tih proba kruze i danas...

Dziber (Katilj) Katunar
21.05.2008., 21:51
Ma kakva ljutnja? Ni tada, a kamoli danas

Znam da mnogi gledaju Manchester - Chelsea, ali ni veceras ne mogu da odolim a da se ne osvrnem na znacajne dogadjaje u ono vreme...

PRDIM GLASNO, u intelektualnim krugovima u Pristini primeceno je da je Ulisov image -odonda- sve dalji od Morisonovog. Bice da je (na podsvesnom nivou) osetio zasto ga shamaras, te , kako i sam kaze, nije osetio ljutnju, vec vise neki nejasni strah. Sve u svemu, ULIS vise nije bio isti, promenio se, a da li nabolje ili nagore, ostavimo hronicharima da prosude.

zabrljivko
21.05.2008., 23:03
Dosta shturo al daqe vam neku ideju o mom muzichkom radu od kako sam otishao iz Juge pre frtalj stoljeqa.

Zig

Nesto me bas interesuje sviras li i dan danas ili si batalio?
Ako sviras reci koju, ako si batalio?
Pa preslusacemo te stare snimke..

zabrljivko
21.05.2008., 23:24
Zato mi ne govori da sam ti krao albume.

Krao - NeKrao albume, mislim da na RTB1 upravo igra film sa Jackie Chanom
sniman u Istambulu gde si igrao nekog mafijasha!!!!
Film se ne preporucuje deci ispod 14 godina.:rtfm:

prdim glasno
21.05.2008., 23:38
Sve u svemu, ULIS vise nije bio isti, promenio se....

Dziberko, ti se bash nameracio da se svima naj**besh mamice
i da medjusobno posvadjash pola foruma. Ako, to je dobro za dinamiku
bloga.Juche sam probao da ga citam izpocetka i zaspao na drugoj stranici.

prdim glasno
21.05.2008., 23:46
upravo igra film sa Jackie Chanom sniman u Istambulu gde si igrao nekog mafijasha!!!!
Film se ne preporucuje deci ispod 14 godina.:rtfm:

Igro ne igro, moje scene su izbacene ko lopatom, kao i scene 50
ovdasnjih ortaka koji su danima visili na snimanju. Razlog je prost-
nismo bili u scenama sa Dzekijem, vech sa negativcem, a pricha prati Jackiea.
No, moram rechi da je i Rade Sherbedzija kompletno izbachen, pa ti vidi tamo.
To je bilo u leto 2000. Na terasi "Pera Palas" hotela (u kojem je 2 godine boravila Agatha Kristi i napisala "Ubistvo u Orijent expressu")
rukovao sam se sa Jackie Chanom i rekao da sam mu obozavatelj, na shta mi je on rekao TENKJU. To mi je jedan od hajlajtova u zivotu.

zabrljivko
22.05.2008., 00:21
Na terasi "Pera Palas" hotela (u kojem je 2 godine boravila Agatha Kristi i napisala "Ubistvo u Orijent expressu")

Evo jednog mog momenta za secanje.
Ja u Aleksandriji ispred CECIL Hotela u kome sam cas pre toga obavio posao u WC-u.
I tu ne bi imalo o cemu da se prica da to nije upravo onaj hotel u kome se odvija radnja Aleksandrijskog Kvarteta od Darela.
Nema bas neke veze sa Paschadi, ali eto.....

prdim glasno
22.05.2008., 01:21
Shto u albumima shto u ostalim nepokretnostima.

Sad se ja pitam kako su se krali albumi od Saleta ako je on bio u kuchi?
Nije se moglo izachi na vrata sa omotom 60x60 cm, cak ni pod jaknom...
Moja teorija je da su se kradje odvijale posle nocnih terevenki, kada bi Sale
otisao u Wc da olaksa popijena piva.
Ploche su bacane sa saletove terase na travnjek iza zgrade, pa onda kupljene odatle
po napustanju stana. Vidi sliku.

prdim glasno
22.05.2008., 01:24
Sale, u doba o kojem govorimo.

prdim glasno
22.05.2008., 01:28
Za Ulisa, Accorda i Dzibera po jedna fotka.
Verovatno ih se sechate, ali mozhe ponovo.

prdim glasno
22.05.2008., 01:52
Ti si zvao Raku da nam se pridruži. Kako nije znao gde je Suzana , izašli smo da sačekamo njega i devojku mu.

ULIS
Zadnji put sam video Raku negde 1987me, kada je pohadjao pilotsku skolu u Surchinu.
Dosao je iznebuha nochu na moj faks i nasao me u filmskoj montazhi, gde sam nesto
prchkao. Te noci smo citali "Urlik Uma" Alena Ginsberga kod mene na gajbi, a Raka se
pokrio chebetom u strahu da ne postane homoseksualac, jer ga je dojmila poema
"Molim te gospodaru" istoimenog. Kasnije sam samo jos jednom, za Novu 199*. i neku
dobio od njega razglednicu iz inostranstva sa Hemfri Bogartom na slici, a na poledjini je pisalo:

"Ovde mi je ovako:
1)PUSTARA
2)LOVAC NA JELENE
3)LET IZNAD KUKAVICJEG GNEZDA

Voli te Raka"

Od tada nisam vise nista cuo o njemu.

Dziber (Katilj) Katunar
22.05.2008., 09:00
Sad se ja pitam kako su se krali albumi od Saleta ako je on bio u kuchi?
Nije se moglo izachi na vrata sa omotom 60x60 cm, cak ni pod jaknom...

SALE, IZVINI STO SMO TI KRALI PLOCE. BILI SMO MLADI I NEISKUSNI. DANAS BI UKRALI JOS STOSTA OD POKRETNOSTI, A I OD NEPOKRETNOSTI.

TVOJA PASCAD

sevand
22.05.2008., 12:24
Secas se kako smo se pozdravljali kada si se iz svoji poseta Pristini vracao Beogradu da skupljas nove materijale za naredni dolazak(slicno Gorancima kada par puta godisnje odu u Brod iz svih lkrajeva pa se okupe u lokalnoj kafani)?

Na slikama ispod su
1. Dejanova oprostajna zurka pred vojsku i seobu u Beograd
2. Djafce i Zhare kako pushe na brdu pored Tehnicke skole[/ sad znam zasto je slika mutna, doprle Zaretove carape blizu objektiva, te se od isparenja i kiseline od istih i objektiv zamutio]

sevand
22.05.2008., 12:41

1.Heroes-David Bowie
4.Royal Scam- Steely Dan
5.Exodus-Bob Marley[/QUOTE] a ja se pitam gde mi je Heavy Horses?

Dziber (Katilj) Katunar
22.05.2008., 13:52
... a ja se pitam gde mi je Heavy Horses?

Mozda kod onog sto ga je stavio na svoju listu ?

ZigZag
22.05.2008., 14:25
Zig
Nesto me bas interesuje sviras li i dan danas ili si batalio?
Ako sviras reci koju, ako si batalio?
Pa preslusacemo te stare snimke..

Momci, she en krat, izvinite shto me nema. U vremenskom sam cajtnotu u piz** mat**inu.

Zabrljivko, nishta nisam batalio. Sviram povremeno. Razbijamo rock nas nekoliko koji uspesmo da sachuvamo besni duh, a i malo kose. Snimanje nishta, ali zato svirke kao nekada - 120 decibela 50°C pod rasvetom.

Prdim Glasno, ti me pita shta radih u Engleskoj sve ove godine.
Snimi link kad stignesh pa nam raci shta mislish.

Accordo, obzirom da si fazonu elektronske muzike snimi Electro na prilozhenom linku.

Dziber Katilju, snimi pesmu Fine Line na http://www.mac-experts.co.uk/WAtS.html.
Maglovita verzija Cara Dushana uradjena 200 godina posle koncepcije nasheg originala.

Sevand, jesi li josh uvek zhut kakvog te svi pamtimo? Nadam se da jesi.

Sajt josh treba da se dokreshe i da se pochisti, al nadam se da qe vas se sadrzhina dojmiti. Vashi komentari ...

sevand
22.05.2008., 15:04
Evo,sad sam hteo da instaliram jos fotografija. Imam sigurno jos dvadesetak interesantnih ali kad pokusam kaze mi da sam presao svoju kvotu. Da li se ovo jos nekome desilo? Dziberu da posaljem tebi ove fotke, sve sam ih smanjio, pa ih postavi ti, a? Nisi dobro procitao, mora da si opterecen drugim stvarima, broj u jednom stavljanju fotografija je 5. i slovima pet komata.

accordo
22.05.2008., 16:25
Nisi dobro procitao, mora da si opterecen drugim stvarima, broj u jednom stavljanju fotografija je 5. i slovima pet komata.

Ko se seca kako se zvao matori koji je jedno vece banuo u vikendicu i posto je prvi put u zivotu video kasetofon pevao u njega improvizovane umotvorine citavu noc?
KOD VAGONA PADALA BOLBONA .....
Snimci sa tih proba kruze i danas...

Sevand bab', taj problem sam resio uz pomoc Nese jos pre tri strane ( sto se da videti iz mase prilozenih fotografija). Pa kako se uvati za ovo moje pisamce, zivota ti, od toliko zanimljivih priloga?

Zabrljivko, covek se zvao Raša Kutlačić. Jedne noci kad su Paschad vezbali od ponoci, sa sve opremom a seljaci mislili da je kraj sveta krenuo bas od Golije i govorili jedni drugima kako u planini nesto tutnji, Rasa Kutlacic, razrooki cica, prljav, plavih ociju,u staroj seoskoj odeci i opancima, gustih razbarusenih obrva, sav naheren, ma kao da je izasao iz Majstora i Margarite, nasao se usred planine na 1600 metara posle ponoci. Gde je krenuo i kako je smeo to je pitanje, al da ih je sve prepao, kada se njegov lik pojavio prilepljen na prozorsko staklo, jeste. Veci stra' su oni doziveli od Raše nego selo od Zucinih bubnjeva i Zaretovog basa. No, kako su Paschad voleli izazove uveli su djavola na casicu razgovora i pica. Jos jedan momenat kada je trebala da nastane pesma a nije. Eh, propusti,propusti. da ih nije bilo Paschad bi imala 150 a ne 145 pesama.Zabrljivko, moram priznati da se ne secam da je pevao u kasetofon.
Ajde Prdim Glasno, ubaci Domacu kratku.

sevand
22.05.2008., 17:57
Рашо Кутлачић је име старца који је бануо у викендицу недге око поноћи, баш кад смо причали о вампирима и кога смо испраћали једно 5-6 пута.

sevand
22.05.2008., 18:06
SALE, IZVINI STO SMO TI KRALI PLOCE. BILI SMO MLADI I NEISKUSNI. DANAS BI UKRALI JOS STOSTA OD POKRETNOSTI, A I OD NEPOKRETNOSTI.

TVOJA PASCAD ја се од овога дистанцирам, јербо се плоче у то време нису крале, већ позајмљивале, али се никад више нису враћале, и моја колекција била је десткована, али времена су била таква.

sevand
22.05.2008., 18:10
Mozda kod onog sto ga je stavio na svoju listu ?
А јашта, знало се ко је од Пасцхади имао најдуже прсте и буквално и литерално, тако да што није било код једног било је код другог.

Ulis
22.05.2008., 18:18
ULIS
Zadnji put sam video Raku negde 1987me,
Od tada nisam vise nista cuo o njemu.

Priča o onome šta se desilo Raki nije priča za forume.
On i ja smo, maltene, prohodali zajedno, išli u iste razrede u osnovnoj školi
i gimnaziji.Počeo je da studira građevinu pa smo imali neka zajednička predavanja.
Imao je (valjda još uvek) veliko srce. Poslednji put smo se videli početkom
devedesetih.

sevand
22.05.2008., 18:18
[QUOTE=accordo;6633839]Sevand bab', taj problem sam resio uz pomoc Nese jos pre tri strane ( sto se da videti iz mase prilozenih fotografija). Pa kako se uvati za ovo moje pisamce, zivota ti, od toliko zanimljivih priloga?

Нисам јуче уопште отварао интернет, јербо смо га шљакали све у '16 и онда сам видео питање на које рекох да ти помогнем, а да ић нисам видео наредне стране, но ти ћеш ми као друг, надам се то опростити, ако треба отпеваћу ти и "Опрости ми папе". Немојте да се чудите што куцам ћирилицом, јербо сам јуче радио нека документа на њој, тако да се полако привикавам на то.

sevand
22.05.2008., 18:23
Да ли се неко сећа здравица са Нове године код Таира (ономад кад се износио скршени умиваоник, а комшије које су се враћале кући, уз неизбежно "Сретна нова!, додавали и весело било момци,? Једна од њих била је Поздравимо Кинга нашег друга, док бић сева као куга. За оне који се не сећају тога, или нису били тамо, асоцијација за Кинга је Жифра. Сећам се да смо Сале и ја отишли нешто код њега да спакујемо поклоне и да смо некако дошли до Жифрине јакне, и тамо испаде Кинг (за непознаваоце прилика из тог времена и за оне који су заборавили, становита марка је производила презервативе, или како смо их тад популарно звали, куртони). То вече је Жуле (не знам да ли је био и Медија, не јавно гласило, већ човек, наш другар из генерације) дувао некинешто у кади и како је нормално био го, Зиги, тад је био са Елидом, која је имала пратњу у виду брата Емила, је попиздео на њега, уз речи како можеш да се тако понашаш да те моја девојка види голог. У нормалним ситуацијама Зиги би се придружио Жулету, али, да ли због Цвете (Елиде) или због жакета (Емил), Зиги се вероватно једини пут у животу понашао згражавајуће по питању дувања траве.

zabrljivko
22.05.2008., 18:40
Једна од њих била је Поздравимо Кинга нашег друга, док бић сева као куга. За оне који се не сећају тога, или нису били тамо, асоцијација за Кинга је Жифра.

Ajde sad, lepo caskamo i zabavljamo se (osim Dzibera koji nesto isteruje oko nekih albuma sa 25 godina zakasnjenja), ali ne moramo se sada prisecati svake pogane sitnice.Ako se vec prisecamo svega i svacega mozemo se prisetiti i nekog pada preko zivine ograde drugog januara 1979, u prisustvu stamenite J.D.????:rotf:

accordo
22.05.2008., 19:12
Ja to ne znam. Ali rado bih se prisetio epizode lomljenja jedne od kugli novog lustera u Dejanovom stanu. E sad ne mogu da se setim ko je sve bio, u svakom slucaju neko od Paschadi i Zigi koji je glavni junak ove price. Kod Dejana nisu bili matorci pa se malo caskalo i zezalo. U nekom trenutku neko je upalio televizor i isla je neka tupava utakmica velikog znacaja za ispadanje iz zonske c lige donjeg podunavlja . U svakom slucaju niko nije bio zaljubljenik u fudbal, ali je FK Donji Je..c postigao gol i Zigi je skocio, kao od srece, udario u luster izbio kuglu, pokusavao da je uhvati sve do poda i nije uspeo. Slomio je tek postavljeni luster. Posto smo bili u tim godinama kad nas je bolelo uvo za sve okolo pokidali smo se od smeha. Enigma je ostala kako je Zigi uspeo da skoci do lustera kad je sedeo na podu nogu podvucenih ispod precage niskod stola u dnevnoj sobi. I ne mogu da se setim ko je bio osim Zigija i Dejana nikako. Da li se uopste neko seca ovoga? Da li se i Zigi seca?

prdim glasno
22.05.2008., 19:14
Ajde Prdim Glasno, ubaci Domacu kratku.

LINK ZA DOMACHU KRATKU JE UKUCAN I RANIJE, NA STRANI 7 OVOG BLOGA
No, EVO OPET

DOMACHA KRATKA
STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=1579&CID=185866
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=338&CID=185866

zabrljivko
22.05.2008., 20:24
Zigi je skocio, kao od srece, udario u luster izbio kuglu, pokusavao da je uhvati sve do poda i nije uspeo. Slomio je tek postavljeni luster. Posto smo bili u tim godinama kad nas je bolelo uvo za sve okolo pokidali smo se od smeha. Enigma je ostala kako je Zigi uspeo da skoci do lustera kad je sedeo na podu nogu podvucenih ispod precage niskod stola u dnevnoj sobi. I ne mogu da se setim ko je bio osim Zigija i Dejana nikako. Da li se uopste neko seca ovoga? Da li se i Zigi seca?

Mislim da se ja secam,ZIGGY slomio luster na fudbalu!!!! a kada bi ga neko pitao da nabroji 3 fudbalera verovatno bi rekao
PELE,RONALDO,(Duzha pauza),JEL SAM REKAO PELE????
Kako je jednom slicno rekao Nesha Chor, samo su u pitanju bili pisci....

Drugoga puta idemo ZIGGY i ja od Zhuce pa pored Kasumove kafane u sred zime po najvecem ledu.To je bila jedna od onih zima kada su se ledila i pucala prozorska okna sto nama opet nije smetalo da udaramo muabet na ulici do kasno u noc.
Daklem, silazimo ti mi niz onu strmu ulicicu koja je usla u istoriju Rocka jer je iznjedrila nekoliko dobrih muzicara(Zhuca,Ljulji), Rajka Kockara(Komshija Rajko) i gomilu kriminalaca.
ZIGGY se poklizne a imao je ruke u dzepovima od svoje legendarne kratke jakne od izvrnute kozhe sa krznenom kragnom.I danas se budim nocu sa znojavim celom i placem kada poneki put sanjam njegovu izbezumljenu facu, gde pokushavajuci da odrzi ravnotezhu grcevito hita da izvuce ruke iz dzepova i ublazi tezak pad....

zabrljivko
22.05.2008., 21:08
Zabrljivko, covek se zvao Raša Kutlačić.
Zabrljivko, moram priznati da se ne secam da je pevao u kasetofon.

Da, dugo godina posle toga ti snimci su bili u Jokinom vlasnistu.
Prdim Glasno bi mogao da baci na link par snimaka sa Golije(Ona lalala la, Seta , Kad bi oni znali ) ako ih ima .
ACCORDO,zar je moguce da nema nikakvih fotografija sa Golije, makar da se vidi vikendica?

Da nastavim pricu o Kocizu.
Osamdeset i neke kada je drustvo polako prestajalo da letuje choporativno, Kochiz i Zhare
odluce da zajedno odu na letovanje Rumunija,Bugarska i Grcka , svuda da kampuju po 10 dana.Rumunija pod Chausheskum, to se ne zaboravlja.Kamp u Konstanci,rakija koja ne vata,pesak koji se zavlaci u dupe i deset istih obroka u hotelima.Naime svuda se sluzio samo stek, pomfrit i shampinjoni.Kada su konacno desetog dana u Konstanci nasli PICERIJU !!!! i probali da naruce picu kelner im je rekao, unoseci znacajno dlake iz nosa u njihova lica:NO PICA, STECK.....

Daklem, zbog nemogucnosti da se brodom prebace u Bugarsku jer nije postojala nikakava veza a neki kapetan ih je izjebao, oni odluce da preskoce Bugarsku i da preko Pristine, vozom odu za Grcku...
Tako je Kociz proveo dva dana u Pristini sredinom avgusta,osamdeset i neke.
Ne mogu tacno da se setim koga je sve video u opusteloj Prishtini, ali se secam kako se sa Zlatkom Grobarom,Sekirica Muratovicem i jos nekim problematicnim starosedeocima bratimio na autobuskoj stanici u tri izjutra.
IZGLEDAO JE OPASNO PA SU GA PRISTEVACKE BARABE POSTOVALE:rotf:

Dziber (Katilj) Katunar
22.05.2008., 23:20
.....десткована, али времена су била таква.

Da, komunisticka. Komesar Zarko i njegova brigada KONFISKUJ !!!

No dosta o tim plocama. Nije mi zaista krivo, da jeste verovatno bi ih zakljucao u spajzu ili negde drugo. Zanimljivo, nekih dogadjaja o kojima pricate se secam, ali kao kroz maglu. Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, u stvari i ne secamo vise od 1/10 stvari koje su nam se desile. Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Dziber (Katilj) Katunar
22.05.2008., 23:43

http://www.mac-experts.co.uk/WAtS.html

Zig, zivahno zelim da posetim sajt, ali ne stizem. One of these nights. U svakom slucaju vec mi se svidja naziv [url]www.mac-experts....

Dziber (Katilj) Katunar
22.05.2008., 23:50
Komshija Rajko....

Zabrljivko, Accordo, pouzdrano znadem da pamtite tekst Komsije Rajka, spevanog na melodiju O.Dragojevica "Nadalina". Molim da se prilozi.

zabrljivko
23.05.2008., 00:29
Zabrljivko, Accordo, pouzdrano znadem da pamtite tekst Komsije Rajka, spevanog na melodiju O.Dragojevica "Nadalina". Molim da se prilozi.

Zhuca je na Goliji toliko davio sa svojim komshijom Rajkom i njegovim pokerskim umecem
da je nastala pesma:
Komshija Rajko god.1981 Golija na muziku NADALINA Tekst Pripita Paschad

Kad komsija Rajko igra
poker po celi dan
Za jedno vece izgubi
dvesta miliona i stan
Ali kad mu pridje Mile
Mile zvani mazga
Tad se vise ne zna
ko je pravi gazda
Refren:
Komshija Rajko,Komshija Rajko
da si Holidej to zelish zarko
Ali Mile ti ne da shansu
ne da shansu u revanshu.

Mislim da Rajko Kockar nikada nije saznao da mu je posvecena pesma...
Mile Mazga je bio umisljen pokerash koji je jednom dohao sa namerom da odere Paschad...
Sve bi to i nekako ishlo da je znao pravila igre....
Accordo secas li se ove epizode????

zabrljivko
23.05.2008., 01:47
Golija je te daleke 81.god bila zamishljena kao poslednje okupljanje drustva pred vojsku i probe u maniru Dugme na Jahorini.Otac Dejana Kijevcanina je napravio vikendicu tik iznad sela Kijevcani.Do Rashke se stizalo vozom, onda autobusom donekle, pa peshke.
Voz je kratko stajao na stanici pa se moralo iskakati iz njega gde se Zharko nije bas pokazao kao spretan i iscepao nove pantalone.Na putu do vikendice ih je presreo vuk.
Sama vikendica je bila neljudski hladna u avgustu mesecu, pa se lozila pec na drva.
Doshli su i Kociz i Daska iz Mitrovice.Daska je jutrom rushio sekirom stabla po okolnoj shumi.Uvece se pila travarica od koje se povracalo zeleno i vezbalo se...
Pijanom Mirsadu jednom zamalo nije otkinuta glava o precki na stubama dok ga je Daska, onako pijanog nosio pod mishkom.Prethodno mu je Zhuca iz supnene kashike utrpao 100 grama sirove kafe u usta, pokushavajuci da ga otrezni.Ujutru je Mirsad, onako mamuran i jadan pitao:Aj shto me boli vrat, ali odakle mi ovolika kafa u ustima?

prdim glasno
23.05.2008., 02:34
...Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, u stvari i ne secamo vise od 1/10 stvari koje su nam se desile. Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Ne samo to, nego i ono cega se secamo svi je selektivno u svakoga: Pitaj tri coveka o istom dogadjaju, svako ima svoju prizmu. Jednom sam ukrao dnevnik jedne od svojih
bivsih riba i totalno se zaprepastio kada sam dogadjaje u kojima sam bio kivna i izrabljena zrtva procitao (s njene tacke) kao da sam bio poslednji mamlaz, krivac za sve nedache i pokvarenjak
koji ju je debelo zajebao i izrabljivao.

prdim glasno
23.05.2008., 02:40
Prdim Glasno, ti me pita shta radih u Engleskoj sve ove godine.
Snimi link kad stignesh pa nam raci shta mislish.

ZIG ZAG, sajt izgleda odlichno, ali LINKOVI NE RADE! Ne mogah da
poslusham nishta!

zabrljivko
23.05.2008., 02:45
Ne samo to, nego i ono cega se secamo svi je selektivno u svakoga: Pitaj tri coveka o istom dogadjaju, svako ima svoju prizmu.

Zato su se kroz celu istoriju covecanstva i cenili pripovedachi.
Treba ispricati pricu..
Dali je prica verodostojna, koga se to tice.
Kome ce prica biti ispricana?
Ovakvi forumi su zamenili logorske vatre....

prdim glasno
23.05.2008., 03:08
Zato su se kroz celu istoriju covecanstva i cenili pripovedachi.
Treba ispricati pricu..
Dali je prica verodostojna, koga se to tice.
Kome ce prica biti ispricana?
Ovakvi forumi su zamenili logorske vatre....

Brate zabrljivko, sechas li se Svoje rechenice:
"TAA - TOT- SHU je bio mudar i mudroschu svojom izborio najbolje mesto uz vatru..."

Ja sam inspirisan tom rechenicom nekad davno napisao kratku prichu "IZA PRUGE".
Pocinjala je (posle legendarnog uvoda o TAA TOT SHUU) recenicom:
"Druge, sushne godine, odjezdio je pod goruchim nebom duzh bele linije.
Josh dva treptaja gledala je za njim, a onda odvojila lice od ceste.
"Unuko moja" - rece deda - "vratiche se on."

"Nece".

"Hoce. Vratice se i doneti priche."

Jahao je dugo, dugo. Do kraja svetlosti.
A onda jos duze, do prestanka goriva.

"Verni druzhe" - rekao je kolima i ispalio metak u mashinu....

itd.

zabrljivko
23.05.2008., 03:23
Brate zabrljivko, sechas li se Svoje rechenice:
"TAA - TOT- SHU je bio mudar i mudroschu svojom izborio najbolje mesto uz vatru..."

Chovece, tu sam potpuno zaboravio...
Ishlo je nesto ovako:
.......dok je govorio, a mi smo ga slushali .I puno godina kasnije dok je pustinjski pesak prekrio njegovo telo
a ja zauzeo njegovo mesto uz vatru, poceo sam da shvatam zakon
Ne secam se bas tacno ni kako je ishla ona:Vidimo se na tronu..

sevand
23.05.2008., 10:25
Druge, sushne godine, odjezdio je pod goruchim nebom duzh bele linije.
Josh dva treptaja gledala je za njim, a onda odvojila lice od ceste.
"Unuko moja" - rece deda - "vratiche se on."

"Nece".

"Hoce. Vratice se i doneti priche."

Jahao je dugo, dugo. Do kraja svetlosti.
A onda jos duze, do prestanka goriva.

"Verni druzhe" - rekao je kolima i ispalio metak u mashinu....[/B][/SIZE]

itd.[/QUOTE] Ovo me mnogo podseca na zen price koje si mi jednom prilikom poklonio u kojima je neprevazidjena bila prica o Monahu, tigru i jagodi sa krajem ... a kako je samo bila slatka.

zabrljivko
23.05.2008., 10:43
Prijatelju SEVAND
Ne budi lenj vec procitaj neke od mojih prethodnih dopisa te dodaj ono shto nedostaje
(recimo onaj prevod o Panduru koji hvata klinca da krade ili onaj pad preko zbuna na drugi januar jedne davne nove godine)...

zabrljivko
23.05.2008., 11:01
Ovo me mnogo podseca na zen price koje si mi jednom prilikom poklonio u kojima je neprevazidjena bila prica o Monahu, tigru i jagodi sa krajem ... a kako je samo bila slatka.

Secam se Prdim Glasno - ve Zen faze kad je kupio neku crvenu knjizicu i distribuirao je okolo.

sevand
23.05.2008., 11:40
Prijatelju SEVAND
Ne budi lenj vec procitaj neke od mojih prethodnih dopisa te dodaj ono shto nedostaje
(recimo onaj prevod o Panduru koji hvata klinca da krade ili onaj pad preko zbuna na drugi januar jedne davne nove godine)... Prijatelju ZABRLJIVKO,
Prevod o panduru i klincu je bio na engleskom i glasio je Keep you stealling any more, A?
- NOOOU
- AAAAAAH
A onog drugog janura se ne secam stvarno. Secam se neceg slicnog, mada nisam 100% siguran jesi li i ti bio tu. Sedeli smo na platou Boro i Ramiza i pili. Odjednom mi pade na pamet J.D. i ja poceh da trcim i dozivam to ime. U tom momentu, Peca koji je otisao da se olaksa, primeti me i sa coldom u ruci poce da juri za mnom i jos usput je pisao. Kad to videh, od ocaja, prsnuh u smeh, a Peca me dohvati i rece, budalo jedna da te nisam uhvatio, slomio bi se niz stepenice.

Scena za Zigijem i prilog o njegovog neunistivosti. Idemo Zule, Zigi i ja pored cuvenih prodavnica kod 4. stuba, 22. decembar, Krasa i sajdzije, a nadole su isle stepenice prema Novitetu, Grmiji, Elektru itd. Kako smo se priblizavali stepenicama, Zigi se zalete da ga nosimo na ramenima preko stepenica. Zule izmace rame, a Zigi prelete i nas i stepenice, pade dole, mi sidjosmo da vidimo sta mu je bilo, Zigi skoci na noge i onako copajuci, otrese se i rece, pizda vam materina, sto me zajebaste, zamalo da izginem. Zule se posle toga kurvinski smejao prema meni, a ja, posto nisam mogao da izdrzim, iako sam to pokusavao zbog toga sto mi bese zao Zigija, prasnuh u smejanje, na sta je Zigi jos vise popizedo i krenuo zurno od nas, onako copajuci, te smo ga nas dvojica jurili da mu objasnimo da se Zule slucajno krenuo posto je mislio da ga neko zove, prica, ma koliko neubedljiva bese, delovase na Zigija, koiji je jos uvek gundjao, ali se smirio.
Slicnih dogadjaja za Zigijem bilo je i na futbalu na platou Boro i Ramiza. Joka je uvek birao Zigija, koji iako nije imao veze sa futbalom, uvek se ustremljivao, ne na konzervu, vec na igraca. Ponekad bi uspeo da skrlja nekog, ali je uglavnom izvlacio deblji kraj i sam se razbijao. Imao je slabiju konkurenciju, uvek na suprotnoj strani, Saleta, koji ipak nije bio bas toliko sklon pogibeljnim i samo pogibeljnim startovima na konzervu i protivnickog igraca. Slicni dogadjaji u vezi sportova slede...

zabrljivko
23.05.2008., 12:14
... i samo pogibeljnim startovima na konzervu i protivnickog igraca. Slicni dogadjaji u vezi sportova slede...

Prijatelju SEVAND
Fudbal sa konzervom, BRAVO na secanju i prici, lepo sam se nasmejao...
Niko da nastavi temu o pokeru koji je cinio jednako vazan element nase institucije kao i muzika koji sam probao da zapocnem par dana ranije...
Ko se seca kako je SALE stavio shtednu knjizicu na ulog da bi dokazao neku glupu teoriju da se dupliranjem uloga uvek moze dobiti na ruletu, i jedva se spasao u poslednjoj ruci.
Zaboravio je da je rec o progresiji a da uvek postoji gornji limit novca igraca(onaj ko je beskonacno bogat nece ni da kocka):think:

sevand
23.05.2008., 14:43
Prijatelju SEVAND
Ko se sea kako je SALE stavio shtednu knjizicu na ulog da bi dokazao neku glupu teoriju da se dupliranjem uloga uvek moze dobiti na rulet, i jedva se spasao u poslednjoj ruci.
Zaboravio je da je rec o progresiji a da uvek postoji gornji limit novca igraca(onaj ko je beskonacno bogat nece ni da kocka):think: Nesto se secam toga, a cini mi se da sam ja sa Musom bio kod njega i nakon te epizode dosli kod Saleta, ili tako nesto. Secas li se kad smo igrali poker u paru, da zaradimo za Malboro, picu i pivo. Najvise sam voleo kad uzmemo pare od Amera, koji je ceo zivot za nesto skupljao, na kraju je cicijasenjem na pokeru gubio. Dosta cesto nam je uspevalo, ali ponekad smo gledali ljude koji jedu, piju i puse. Secam se i jedne izreke sa pokera, ne znam da li je Tairova ili tvoja Lakse je uzeti suzu iz nosa no dinar iz oka. Ja sam ih imao za Loru Zapevase jutrom petli, sad se igra igra Betli, Svanuo je novi dan, evo nama Crven ban (pop erac).

zabrljivko
23.05.2008., 17:52
[QUOTE=sevand;6638485]Prijatelju ZABRLJIVKO,
Scena za Zigijem i prilog o njegovog neunistivosti. Idemo Zule, Zigi i ja.... [QUOTE]

Najbolji dokaz ZIGGY-jeve neunishtivosti ipak jeste ozhiljak koji i danas ima na podlaktici a zaradio ga je udariom napona od 12000 V dok je kao mali pokushavao da iscupa zhicu iz zida te od nje napravi djitku...
ZIGGY prilozhi kao dokaz fotografiju oziljka, bas kao shto ja prilazhem neke albume koji ni ja neznam kako zalutashe u moju kolekciju.
Neka svako uzme shto je njegovo pa smo kvit.

prdim glasno
23.05.2008., 20:21
OVO U LEVOM DONJEM COSKU NA SLICI IZNAD JE SALETOV ALBUM KORNELIJA KOVACHA!!!
ZABRLJIVKO,STARA LOPINO!!!

Dziber (Katilj) Katunar
23.05.2008., 22:12
... dosli kod Saleta, ili tako nesto. Secas li se kad smo igrali poker u paru

Teorija je bila mnogo glupa. Sale je baci na rulet knjizicu na kojoj je bila suma ekvivalentna sadasnjih 1500E i dobio u zadnjoj ruci, te povratio gubitak.
TO mu je bilo zadnji put da se kocka. Naprasno je prestao. Nikad vise ga nije vuklo ni najmanje da igra poker, ili rulet, ili automate. Za razliku od Zareta koga je strast spopala o25-30.

ZigZag
23.05.2008., 23:13
Original postavio Dziber (Katilj) Katunar
...Sto pokazuje da je secanje selektivno i da se, ... Samo zivimo u iluziji da se secamo svega.

Ne samo to, nego i ono cega se secamo je selektivno u svakoga: Pitaj tri coveka o istom dogadjaju, svako ima svoju prizmu ... dogadjaje u kojima sam bio kivna i izrabljena zrtva procitao (s njene tacke) kao da sam bio poslednji mamlaz, krivac za sve nedache i pokvarenjak koji ju je debelo zajebao i izrabljivao.
[/SIZE]

Katilju, Seqanja blede kazhesh. Naravno. Eto ja na primer nikako ne mogu da se setim incidenta kada sam, sudeqi po Accordovoj pripovesti, glavom razbio Dejanov novi luster skochivshi od sreqe shto je BSK Bujanovce spichio pobedonosni gol FK Donje Merdare. Eto godinama sam se pitah odakle mi jedan ozhiljak na temenu, i na kraju nadjoh odgovor preko interneta (oduvek sam govorio da internet ima odgovor za sve) ((:)))

--------------------

Prdim Glasno, verujem da svi mi imamo slichna iskustva, mada od kako me zrelije godine okrutno stigoshe, kontam mozhda nisam i bio toliko 'innocent' u tim nekim ljubavnim i socijalnim havarijama koje mi koske izglodashe u zadnjih 20 i kusur godina. Oni koji su gledali Spinal Tap (rock band parodija) mozhda qe se setiti detalja kada je jedan od likova bio totalno zasrao motku i umesto da se brani, prihvati odgovornost te reche:

"Here's my ass, I want you to kick it.
I am not asking you, I am telling you.
Kick my ass 'cos I fucked up!

Ovih dana i ja tako gledam nekako. Mirnija mi glava.

---------------------

Zabrljivko, kad veq prichamo o memoriji i o poznavanju fudbala, evo ti jedan detalj iz davne 1974. (imali smo po 11-12 godina) kada se Jugoslovenska reprezentacija plasirala na Svetsko futbalsko prvenstvo u Minhenu:
Selektor: Miljan Miljaniq,
11orica na zelenoj livadi:
1. Enver Mariq, 2. Ivan Buljan, 3. Dzemal Hadziabdiq, 4. Brane Oblak, 5. Josip Katalinski, 6. Bogiqeviq, 7. Ilija Petkoviq, 8. Stanislav Karasi, 9. Ivica Shurjak, 10. Jovan Aqimoviq, 11. Dragan Dzajiq.

Ne diraj mi u fudbal, Hendixa i u Tita! :wink:

ZigZag
23.05.2008., 23:29
ZIG ZAG, sajt izgleda odlichno, ali LINKOVI NE RADE! Ne mogah da poslusham nishta!

Proveri da li imash najnoviju verziju QuickTime plugina ili iTunes.
Sve numere su u AAC/MPG4 formatu, koje stariji media plejeri ne kontaju.
MPG4 chak i na 64kb/s audio kompresije (shto koristih za vebsajt) zadrzhava veoma dobru reprodukciju.Odlichih se na ovu kombinaciju zbog brzheg punjenja vebsajta, poshto bi sa starim MP3 od 128 kb/s punjenje bilo veoma sporo, a ne mozhesh ga sabiti vishe jer zvuchi uzhas.

Web sajt je josh uvek u povoju. Treba josh dosta koda da prochistim, ali u principu bi trebao solidno da radi sa svim browzerima.

Kao umjetnik umjetniku, hvala na pohvali dizajna.

prdim glasno
24.05.2008., 01:36
Katilju
1. Enver Mariq, 2. Ivan Buljan, 3. Dzemal Hadziabdiq, 4. Brane Oblak, 5. Josip Katalinski, 6. Bogiqeviq, 7. Ilija Petkoviq, 8. Stanislav Karasi, 9. Ivica Shurjak, 10. Jovan Aqimoviq, 11. Dragan Dzajiq.

Tada je Enver Marich odbranio Millerov penal!

zabrljivko
24.05.2008., 01:50
Tada je Enver Marich odbranio protiv DR Nemacke Millerov penal!

Sada smo odjednom svi poznavaoci fudbala?
Ako jos Dziber i Accordo pocnu da se prisecaju fudbalskih momenata i prvotimaca, e to ce stvarno biti smak sveta.
Ivica Shurjak, kad kod bi Ivica pao ispred kaznenog prostora drustvo bi negodovalo :
Shurjace,Shurjace.:nono:

ZigZag
24.05.2008., 03:25
Tada je Enver Marich odbranio Millerov penal!

Tachno! Selektivna memorije ili ne, to nije bitno.
Detalj je istorijski tachan i chinjenichno potkrepljen!

Accordo, Katilju,
Da li qete izazvati smak sveta svojom fudbaskom znanoshqu?
Sudbina planete je na vama! :!:

Seqa li se iko kada je Jugoslavija igrala u Belfastu 1976te Protiv Severne Irske?
Poshto smo ih pocepali na njihovom terenu, Drazhen Jerkoviq na kraju utakmice skida gaqe do kolena i pokazuje svoje skromne, ali hrabre genitalije podivljaloj Irskoj publici i time izaziva ozbiljan medjunarodni incident.
Divnih li vremana. Ovih se dana nema muda za takve viteshke ispade.

accordo
24.05.2008., 09:55
Tachno! Selektivna memorije ili ne, to nije bitno.

Accordo, Katilju,
Sudbina planete je na vama! :!:

Seqa li se iko kada je Jugoslavija igrala u Belfastu 1976te Protiv Severne Irske?

Moram da priznam da ne bih znao da nabrojim reprezentaciju sadasnju, sve da mi daju da citam spisak pogresio bih negde, a kamoli te daleke 76. Naravno, secam se nekih imena koji su postali legende jer je tada fudbal i uopste sport bio posteniji i viteskiji nego danas gde od jednonedeljne plate Bekamove mozes da prehranjujes citav grad Etiopijske dece godinu dana. Ali secam se nekih stvari koje su na mene ostavile veliki utisak. Tada je harala ABBA i ako sam nekad voleo neki pop zvuk to je bio taj. Mislim da je tandem kompozitora Ulvaeus- Anderson bio jedan od najboljih na svetu ikada. Takodje je martin Scorceze snimio The Last Waltz oprostajni koncert grupe za koju niko nije ni cuo do tada (The Band) jer su uglavnom bili prateci muzicari svima koji su nesto znacili u muzici tih godina. Cetvorostruki album cekao sam danima da stigne u robnu kucu i prvi sam ga kupio sigurno. A posle sam ga slusao naredne cetiri godine. Takodje mi se cini da je upravo te godine pocela da se vrti Boemska rapsodija. Upravo pre neki dan mi je bila Anci, drugarica iz Praga, inace vec pomenuta u prici o spotu za Hortenziju. Bila je sa detetom pa sam ja malo uzeo gitaru, prvo svirao decje pesme, pa malo pop, pa presao na rok da bih zavrsio mini koncert upravo Boemskom rapsodijom koju smo svi zajedno i uglas pevali Anci, Slavica, Ivce, Ceca, moje dve cere Iva i Anisja i Dina Ivcetova a klinac po imenu Simeon upijao je u tisini po prvi put u zivotu muziku onako bebasto nesvestan da mu vec menjamo zivot i da ce je i sam pevati za trideset godina.

Dziber (Katilj) Katunar
24.05.2008., 10:17
[QUOTE=ZigZag;6644160]Tachno! Selektivna memorije ili ne, to nije bitno.

Accordo, Katilju,
Sudbina planete je na vama!/QUOTE]

Moje fudbalsko znanje doseze do cinjenice da je Lato (Poljska) bio AGILAN, a njegov kolega JANOSCIK (Poljska) LUCIDAN.
ACCORDO, kao vrstan poznavalac, znao je i imena rezervi tog istog tima Poljske, sa Svetskog prvenstva 1978 - bili su to ZAMENKO, RESERVA i PRIPOMOC, fudbaleri koji, nazalost nisu imali veliku minutazu na tom prvenstvu

zabrljivko
24.05.2008., 10:20
Pravi kishni dan u Beogradu, kao u pesmi MULTI (link na #335 ):

AAAAAAAA
Kishni dan, staklo na prozoru se muti
i sve je ...
EEEEEEEE
Kishni dan, djivdjani pod strejama su kruti
i sve je, i sve je multi
AAAAAAAAAA
Kishni dan, pada danas, padache i sutra
i sve je ultra

Malo znam o nastanku ove pesme koja nikada nije prestajala da se svira na reportoaru Paschadi?
Kada je prvi put svirana u zivo, u Klubu negde 82-83 OKAC je rekao Zharetu u ushicenju: KAKVA STVAR !!!!!
Dojmila mu se bluz shema sa nekim sedmicama.

prdim glasno
24.05.2008., 11:57
Dojmio mu se Am7 - D7 - vishe Dzezzi rif negoli blues.
Multi STREAM
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=1681&CID=188825
DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1156&CID=188825

Evo i fotke iz doba kada je napravljena "MULTI"

ZigZag
24.05.2008., 12:23
.... je harala ABBA i ako sam nekad voleo neki pop zvuk ...

Kad je veq rech kod pradavne 1974te, da pomenemo chuveni Evrovizijski festival u Brightonu kada je ABBA pobedila pesmom Waterloo.
Moj matori gleda one dve ribe na ekranu i mrmlja pod bradu:
"Kako bi ih pocepao ove dve sa ljuti ljezet ..."
shto ja onda nisam bash razumeo al' sam nasluqivao smisao njegovih nezhnih misli.

Eto, 34 godina kasnije, Evrovizija je u Beogradu. Ovde sva javna glasila samo to pominju. Evrovizija je u principu festival idiotske muzike, al vecheras sedim kuqi i gledam gostoljubivost koju qe Beograd pruzhiti Evropi, u nadi da qe mozhda sa tog fetivala izaqi neka nova ABBA (shto sumnjam).

-------------

Pesmu MULTI pamtim kao kroz maglu mada dobro pamtim originalnost i blesavost te glupe pesme .. Dok smo se ja i mnogi oko mene palili na ljute rifove Zeppelina i Black Sabatha, Pashchad su birali drugi muzichki put koji je meni onda bio chudan, mada veoma drag. Ludi Zharetov smisao za humor je objashnjavao sve i rashchishqavao neke moje dileme o muzichkom pravcu koji Pashchad onda odabrashe.

Kazhem Zharetov iako ustvari mislim na celu ekipu. Ipak je Zhare moj najstariji drug svih vremena, chovek koji me je uveo u svet Hendrixa, Credenca i Bowia, otprilike iste godine kada su ABBA i nasha fudbalska reprezentacija pruzhali naciji toliko sreqe i optimizma.

ZigZag
24.05.2008., 12:31
Dojmio mu se Am7 - D7 - vishe Dzezzi rif negoli blues.

Evo i fotke iz doba kada je napravljena "MULTI"

Seqam se te gitare. Muzichka Naklada Zagreb. Tvrde zhice chemer ali solidan zvuk.

Dziber (Katilj) Katunar
24.05.2008., 14:16
Kako bi ih pocepao ove dve sa ljuti ljezet ...[/B]"
shto ja onda nisam bash razumeo al' sam nasluqivao smisao njegovih nezhnih misli.

Hajde, hajde, toliko mali ipak nisi bio...Jesi li siguran da je to sto se culo mrmljao otac a ne ti?
Svaka cast za memoriju pamcenja (za PRDIM-ovu gitaru).

accordo
24.05.2008., 14:22
[QUOTE
Evo i fotke iz doba kada je napravljena "MULTI"[/QUOTE]

Pa ko nije voleo to gitarce. Ona je posle otisla u Bg a zatim ne znam. Ja sam voleo sve instrumente koje su se vrtele po nasim kucama iako su bili uglavnom nesavrseni. Soulova gitara je bila za nas suva profesionalka a kad je Zigi dobio Gipsona shvatili smo da nije sve u glavi, zelji i umecu . Ipak i dalje sam zagovornik teorije da je u tome, ipak, skoro sve. Pre dve godine svirajuci u Art & Blues-u dobio sam u ruke gitaru staru kako biblija, slicna ovoj koju nam je poslao Prdim Glasno. Sva je bila izubijana i naizgled jadna. Ali najlepse tonove ikad u zivotu izvukao sam upravo iz nje i to mi jedna od najdrazih svirki.

Dziber (Katilj) Katunar
24.05.2008., 14:23
Am7 - D7 -

Ke ponovim uste ednas. Harmonijata moa e , zosto togas vezbase sedmici. Melodijata i tekstot- so e poveki del na pesnata e ot ftori aftor.:whistling:

Gledam nesto fotografiju i cinicnu facu iz onog perioda i mislim... tvoj otac je bio tolerantan covek.

accordo
24.05.2008., 15:09
[QUOTE
Gledam nesto fotografiju i cinicnu facu iz onog perioda i mislim... tvoj otac je bio tolerantan covek.[/QUOTE]

Tolerantan, tolerantan. Tako je, dzibercino.

prdim glasno
24.05.2008., 18:21
Vidim da volite da kakite po cinizmu.
Posto vidim da neko pominje EUROVIZIJU, evo vam VIDEO SPOT ZA
TURSKE TAKMICHARE - napravljen u mojoj firmi.
NAPOMENA: samo LINK ZA DOWNLOAD, jer je velichina 33-34 mega.

http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=970&CID=190406

accordo
24.05.2008., 18:43
[QUOTE
TURSKE TAKMICHARE - napravljen u mojoj firmi.[/QUOTE]

Slusaj, cuo sam Tursku pjesmu i imaju jednu od najboljih, al sad bas da skidam spot- jedino ako si ga ti montirao. Naravno, ja gledam Euroviziju jer mi je zabavno, slatko se ismejem a bice i veceras dosta toga kada covek moze da se lepo oraspolozi. Kad sam u polufinalu video Azerbejdzan (a oni su prosli u finale pa slatko preporucujem) ja sam bukvalno plakao od smeha od prvog takta. Ima jos bisera eurosonga, pa pogledajte. Bosanci imaju odlicnu pesmu. Ali najbolji pokazatelj kakva je šitina Eurovizija je taj da te posle ove "predstave" obavezno zaboli glava zato sto je tesko podneti toliku kolicinu gluposti i kica.To je neverovatan fenomen, bar u mom slucaju. Posle svake evrovizije koju sam gledao mene je cepala glava. No sta ima veze. Ja sam u zivotu gledao i hiljadu ocajnih filmova pa nikada nisam izasao iz bioskopa.
Dakle ako nekoga zaboli glava posle trosatnog programa neka ne pije lek, samo nek iskljuci televizor i za 15 minuta bice sve u redu.

Neutro
24.05.2008., 18:58
Turska pesma je jedna od najboljih, mada ne cuh ni pola toga sto ce biti veceras. Ako nista, Evrovizija je dokaz da Srbe samo treba lepo zaposliti i da tada svasta mogu. Naravno da je to jedna kicerska priredba, ali toliki kic je postao umetnost, pa sto da ne...

zabrljivko
24.05.2008., 20:00
[QUOTE
TURSKE TAKMICHARE - napravljen u mojoj firmi.

Osamdeset i neke i Paschad je bila odlucila da proba da se plasira na pesmu evrovizije.
Da bi stigao do kvalifikacione veceri za predstavnika na YU - nivou , moralo se prvo plasirati sa lokalnog festvala AKORDI KOSOVA.
Za tu priliku su napravljena pesma DANI,DANI, DANIJEL , posvecena zgodnoj Nemici koju su u Splitu svi probali da kresnu , a niko nije uspeo, naprotiv Pschad je uvek bila sklona izhitrenom zaljubljivanju..

Zalazak je dana, tama cudna vlada
Prestani da sanjas moje poljubce
Glas se cuo tihi, ostani sa nama
Sva svoja mastanja, ostavi za kraj
Od mene kada odes, ti neces biti sama
Ref:
DANI,DANI, DANIJEL
DANI,DANI, DANIJEL
Kakop smo te voleli
DAAAAAAANI
Cekali zore i pevali...

Pesma je bila odlicna, uradjena kao Djuli koja se prethdne godine visoko plasirala, sa malo Mungo Jerry-ja.
Ipak se odustalo od snimanja, te se na Akordima Kosova u Bori i Ramizu nastupalo u pauzi dok je zhiri vecao.
Zevan je na plejbek Soul za Aleksandru gde je frontman bio Zhare,Djafce na gitari,Zhuca na basu a Zhule na bubnjevima.

Ubrzo potom je Zhare pobedio na anketi Novog Sveta kao najbolji basista Kosova.
Kada je pitao autore ankete jeli to stvarno neko glasao, rekli su da jeste, za onog zhutog basistu sa beretkom iz Paschadi.

I ja nisam gledao evroviziju od ABBA-e ali veceras hocu...

Dziber (Katilj) Katunar
24.05.2008., 22:20
DANI,DANI, DANIJEL

Manje je poznato da je i cuvena pesma JA VOLIM KCI STAROG RIBARA, pravljena sa ambicijom da se nastupi na nekom domacem bljuzga - festivalu. Ta ambicija je trajala dok Pascad nisu videli da nisu bas u formi. Nisu mogli da naprave melodiju, pa su slucajno preuzeli istu iz shpice za VALTER BRANI SARAJEVO. I tekst je ubrzo skrenuo na katunarizam>

Ja volim kci starog ribara,
Za sobom ja cujem bat koraka
Burek smo pojeli odavna

Ljubavna drama
Okolo tama
Semke su taaaazeeee
Macke se maaaazeee

Pascadi nije islo sa komponovanjem pesama za festivale.Nasuprot tome, koketiranje sa folkom iznedrilo je SEVDIJU koja je bila cist hit i EVO IMA MESEC DANA koja je bila simpaticna bljuzga namenjena gastarbajterima daleko od kuce. Napominjem da je druga pesma prethodila prvoj i to je njena jedina vrednost.

Evo ima mesec dana
kako nemam para
Bolan jesam
A kod kuce
Umrla mi majka

Otac pije,
Brat robija
Sestra se prodaje
A ja pijem svake noci
KO ZA TUGU HAJE??!!??

Refren:
A, Aaaaaa,
Veseo sam jaaaaaa

zabrljivko
24.05.2008., 22:32
Manje je poznato da je i cuvena pesma JA VOLIM KCI STAROG RIBARA..
Ova Evrovizija je stvarno dosadna, trebali smo onomad otici i pobediti sa onom idiotskom:
Evrovizija nas ceka, to je nasha meka...

ZigZag
24.05.2008., 23:06
Ova Evrovizija je stvarno dosadna, trebali smo onomad otici i pobediti sa onom idiotskom:
Evrovizija nas ceka, to je nasha meka...

Turska beshe dobra. Rokeri ljuti.
Jeste li snimili pevacheve pedantno pochupane obrve i napuderisnanu facu?

zabrljivko
24.05.2008., 23:11
Turska beshe dobra. Rokeri ljuti.
Jeste li snimili pevacheve pedantno pochupane obrve i napuderisnanu facu?

Nikada nisam cuo ni za jednu Tursku grupu.
Ako je po filmovima koje smo pre neko vece razgledali , grupe se verovatno zovu: Turkish The Beatles,Turkish The Who....

ZigZag
24.05.2008., 23:15
Ko qe da se kladi da qe Danci da pobede?

zabrljivko
24.05.2008., 23:21
Ko qe da se kladi da qe Danci da pobede?

Najeo sam se nekih bosanskih shampita pa mi muka..

Kladionice kazhu 1.Rusija 2.Srbija...

Meni pesme nikako da udju u uvo, odma ih zaboravim ..

ZigZag
24.05.2008., 23:33
Nikada nisam cuo ni za jednu Tursku grupu.
Ako je po filmovima koje smo pre neko vece razgledali , grupe se verovatno zovu: Turkish The Beatles,Turkish The Who....

Pre nekoliko godina u Antaliji na jugu Turske videh opasan lokalni bend.
Mladi. Ljuti chupavci, mrachno su izgledali i josh mrachnije svirali. Ozvuchenje prva liga.
Imena grupe se ne seqam.

Sala je bila puna dupke. Nisam mogao da verujem koliko je rulja izgledala zapadnjachki.
Posebno pamtim nepojmljivo jedre Turske pichorke.

ZigZag
25.05.2008., 00:15

ZigZag: Ko qe da se kladi da qe Danci da pobede?

Zabrljivko: Kladionice kazhu 1.Rusija 2.Srbija ..

Prihvatam opkladu!

prdim glasno
25.05.2008., 00:24
Evo ima mesec dana
kako nemam para
Bolan jesam
A kod kuce
Umrla mi majka

Otac pije,
Brat robija
Sestra se prodaje
A ja pijem svake noci
KO ZA TUGU HAJE??!!??

Refren:
A, Aaaaaa,
Veseo sam jaaaaaa

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::r otf::rotf::rotf::rotf::rotf:
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::r otf::rotf::rotf::rotf::rotf:

zabrljivko
25.05.2008., 00:25
Prihvatam opkladu!
Goran Bregovic verovatno na ovom festivalu jedini zaradjuje od muzike...

Trenutak koji najvishe pamtim a vezan za muziku je sledeci:

Bio sam shesti razred i poshalju me da donesem naftu za pec sa benzinske pumpice
izmedju moje i Salestove zgrade, pored malog kioska LOTO-a, u kome je godinama radio onaj chikica.Dakle na -15 , sve zavejano snegom, a taj deo grada je bio veoma lep kada napada sneg, ja stojim u redu sa kanticom.Iz benzinske pumpe se cuje svemirska gitara, Ne gledaj me tako SOLO Goran Bregovica .
To se ne moze recima opisati.

Kada se Dugme pre dve godine ponovo okupilo da bi sviralo na hipodromu, dvesta metara od moga stana, ja sam morao kuci posle prve pesme jer me proterala sraqka...

prdim glasno
25.05.2008., 00:29
Moj bet na prvih pet (redosled nije vazan)

Ukrajna
Grcka
Izrael
Albania

Za petog ne znam. Ali neko od ovih 4 (ukraina ili grcka) biche medju prvih 3.

zabrljivko
25.05.2008., 00:32
Moj bet na prvih pet (redosled nije vazan)
Ukrajna
Grcka
Izrael
Albania

Grkinja je najbolje piche, svaki drugi rezultat bi bila podla prevara

ZigZag
25.05.2008., 00:47

Aaa bogami Ukrainkinju bi' razvalio k'o beba zvechku

ZigZag
25.05.2008., 00:52

1.Rusija 2.Srbija... ..

Zabrljivko, izgleda da tvoj konj stizhe prvi preko linije

Neutro
25.05.2008., 01:16
E, pa lepo, laku noc, Beograde. Lepo ste to uradili. Ruski konj stvarno stize prvi. Cestitamo!

Dziber (Katilj) Katunar
25.05.2008., 10:34

Mislite da bi marile za prosede/procelave trbusaste skoro-pedesetogodisnjake, koji, usput, nisu ni producenti, ni kompozitori, ni menadzeri niti reziseri (s izuzetkom PRDIM-a, koji je ponesto od svega toga) ?

Dziber (Katilj) Katunar
25.05.2008., 10:38
E, pa lepo, laku noc, Beograde. Lepo ste to uradili. Ruski konj stvarno stize prvi. Cestitamo!

A ni"ruska" trojka nije daleko. Ovo glasanje stvarno gubi svaki smisao.

Dziber (Katilj) Katunar
25.05.2008., 11:24

Kad smo vec kod poslovica, ne zaboravimo Mukijev prevod na engleski

TWO BAD, MILOSH DEAD (Dva losa ubise Milosa)

koju neki zlurado interpretirase kao: With two in bed, Milosh dead