Vidi punu verziju : mature
Cinderella89
02.04.2008., 00:39
pretpostavljam da vecina vas ima slicnu sliku u glavi: matura. vasa ili nekog drugog pa ste dosli da ga ispratite... svi su veseli, sve je lepo... i vas hvata ta euforija dana "koji se pamti ceo zivot"...
a onda vam odjednom u vidik ulece devojka sa ukrucenim vratom da joj se ne bi raspala ustogljena frizura, na stiklama u kojima ne ume da pusti ni dva koraka i u prekratkoj kichastoj haljinici boje "ud'ri me do zore", jako upadljivo nasminkana...
a vama kao da je neko prosuo kantu vode na glavu!
naravno, ima i decaka za koje moze da se isprica slicna prica, samo je za devojke, bar meni, drasticnije.
je l' mislite da je opravdano pojaviti se moderan iako ti to ne stoji dobro, ili u tome zapravo nema ni trunke stila i ukusa? ili je matura vece kada treba da ostavis najlepsi utisak na ljude sa kojima ces se videti tek za deset godina, i da se pri tom osecas lepo, prirodno, udobno...?
damnjan
02.04.2008., 08:04
po meni je lepo i obuci se normalno, odnosno malo lepse no kad se spremas za u Memento ili SUB :)
ali ja sam ona manjina koja tako misli...vecina misli da trea se sredis max. Meni su smesne cure u haljinama sa 300g sminke i putera koje mozes spaklom da skidas, a pogovu one koje vidjam svaki dan.
ja sam se za maturu obukao kao za neku svadbu, al dobo, ja sam musko :)
vanilko
02.04.2008., 16:30
bas na dan mature,mi bio izasao cmicak,tako da nemam ni jednu sliku,a bio sam klasicno u odelu,crno-belo
jacamaca
02.04.2008., 16:35
to je dan kad treba da se provedes da budes vesela i da igras celu noc, ako mislis da mozes da se opustis i igras u stiklama sa neverovatnom platformom i u onim haljinama ko na grandu onda se teko i obuci.nikad mi nije bilo jasno zasto se mladost karadi nekim stvarima.mladost je sama po sebi lepa da lepsa ne moze biti, moje misljenje je da treba da rascistis u svojoj glavi dal zelis da te zapamte kao barbiku svu ustogoljenu ili dal ti treba da pamtis kao najbolji provod u svom odrastanju/
damnjan
07.04.2008., 10:56
nemoj se zapijes ko dupe, smuvas sa cetvoricom i sutra se produdis i kazes:
sta sam radila sinoc?
;)
Cinderella89
08.04.2008., 02:09
hahhaha:)
ne bre, ako ja pijem, ne piju mi svrake mozak...
ccc:P
mica cacak
08.04.2008., 10:07
Matura i jeste dan koji se pamti ceo zivot.Bas zato treba da bude poseban u svakom smislu.I haljine treba da budu posebne. Druga je stvar ako neko obuce nesto sto mu ne stoji ili ne ume lepo i prijatno da se u tome ni oseca ni ponasa...onda je bez veze i za tu osobu i drugi to odmah primete.
Ali generalno mislim da to treba da bude poseban dan zato sto jeste poseban dan.
Sama priprema za to vece ima svoju car....to treba iskoristiti i pamtiti.
pokretac80
09.04.2008., 18:50
hahhaha:)
ne bre, ako ja pijem, ne piju mi svrake mozak...
ccc:P
Xaxaaaxa ova ti je dobra
jacamaca
09.04.2008., 22:04
ma i ona je dobra
Cinderella89
10.04.2008., 23:07
jeeesam... ^^
jacamaca
10.04.2008., 23:12
pa to sam mu i rekla
BigZexy2000
11.04.2008., 22:05
ma idi begaj, sve bolja od bolje...
jacamaca
11.04.2008., 22:08
dzangrizavko nam se vratio
Cinderella89
12.04.2008., 21:27
mmm nasla sam diiivne sandale za maturu... : ) mmm : ]
jacamaca
12.04.2008., 22:24
videla sam toliko lepih baletanki i cipelica da ne mogu da se odlucim a i ako ocemo da budemo iskreni ja bi ih sve jer ima toliko boja bre i sve mi se svidjaju
Cinderella89
12.04.2008., 22:51
eh, moja zivotna prica...:)
mislim, neodlucna sma ja i po pitanju svih drugih stvari, ali sto se tice gardarobe najmanje! znam da svasta hocu, a veroavtno me ne bi podmirila ni premija na loto-u! ove su sa stiklom 10, crne mat pa preko toga nasiveno bordo lakovano... odlepila sma za njima:) samo sto su 7 900 din :|
jacamaca
12.04.2008., 22:52
ma znam ja o cemu ti pricas al ja ne ludim toliko za gardarobom koliko za cipelama, obucom uopste i tasnama, uh to je strasno
Cinderella89
12.04.2008., 22:55
cuti i pevaj, to je ipak manje od ludovanja za gardarobom i nakitom pored cipela:D
Chupka90
12.04.2008., 22:57
ja sam sopstveni kreator...i mogu vam retji da sam upravo zavrshila torbu koja je fenomenomenalna...
Cinderella89
12.04.2008., 23:07
eh, i ja sma prepravljala i pravila dok sam imala mashinu :/
jacamaca
12.04.2008., 23:11
od toga sam operisana, znam da sisam, pletem, heklam, strikam i vezem al da sijem na masini nikad me nije vuklo
BigZexy2000
13.04.2008., 18:45
ubijte me na licino mesto samo da ne slusam ovo............
:P :P :P
Cinderella89
13.04.2008., 21:31
slusas? o_O
Moja matura je bila pre 19 godina, u to vreme su rodjeni oni koji ce je slaviti ovih dana....secam se odlicno "tih " dana...isli smo busom na Taru ujutru rano,zenske sasile neke drecavo zute sorceve za put da obucemo da budemo tim.....autobus se pokvario vec na onom prvom pruznom prelazu na izlasku iz KG...i sredi se to sve nekako...postajalo je sve hladnije kako smo se blizili Tari....tamo smrzavanje zesce, ...uvece proslava....pijano i veselo, svako zbog nekih svojih razloga...a moj je mozda bio najzecsi, vece pre toga sam imala prvu "burnu" noc sa tadasnjim deckom....srecica, ujuru me ispratio....i sve je sada proslost,...ali se uvek rado secam svega....eto...toaleta i nije bitna..neka svila i stikle.....'bem li ga..valjda tako....:neutral:
vanilko
13.04.2008., 23:26
hehehe verovali ili ne i ja sam bio za matursko na Tari u nekom vojnom hotelu i preskakao sam bezbroji puta neke terase...............stoli,nesto se neeeeeeeeeeeeee secam
jacamaca
14.04.2008., 19:18
hahahaaaaaaaaa i moja matura je bila na tari, vojni hotel e sad nemam pojma dal bese Omorika il Beli bor
Cinderella89
14.04.2008., 22:05
ccc svi troje bili na tari:)
samo da kazem da nema broj sandala za moju majusnu nogu i ima da idem na maturu u farmericama!
BigZexy2000
14.04.2008., 22:37
i svi u vojnim hotelima....
samo ja te vojne otele ni da vidim...
Slusam,citam, gleam...
PUSTITE ME ODAVDEEEEEE
vanilko
14.04.2008., 22:41
Pa valjda je svoje vremeno bila naj jeftinija varijanta
jacamaca
14.04.2008., 23:13
Slusam,citam, gleam...
PUSTITE ME ODAVDEEEEEE
nece te pustimo al ima da cutis bre, sta imas protiv vojni oteli, pa jos ti, mlogo si za batine znas
Slusam,citam, gleam...
PUSTITE ME ODAVDEEEEEE
:shock:veciti buntovnik:shock:
jacamaca
14.04.2008., 23:21
samo kuka bre
BigZexy2000
15.04.2008., 21:26
pa ne prokuk'o pored vas....
c...c...c...
jacamaca
15.04.2008., 23:16
pa ne prokuk'o pored vas....
c...c...c...
e jadan ti bas mi te zao, dal da te usvojim
BigZexy2000
17.04.2008., 10:11
moze...
jacamaca
18.04.2008., 00:24
e nemo posle toga jopet da kukas
vanilko
18.04.2008., 00:44
pa kolku to kucu imas,da ih toliko usvajas
jacamaca
18.04.2008., 00:46
sta ima veze, bitna su deca bre nije bitna kuca
Neozbiljni pesimista
13.05.2008., 18:32
E pa ovako dragi moji i drage moje.Prvo i prvo matura treba da bude svecanost,kao neki bal,a ne da se pretvori u ne kontrolisano opijanje,penjanje na "astal" i kukanje uz ne zaobilaznu turbo-dzihu.Ti kojima je do toga imaju sve ove "disko Mishice",pa nek' se tamo izdjipaju i iskacu..To znaci da treba da bude svecano,uz muziku za ples,da bude dirljivo,da se jednostavno to pamti.Naravno nisam ni protiv narodnjaka,naravno tu dolaze u obzir i trubaci,ali sve to treba da umereno.Moj slucaj:matura,hotel Kragujevac,pocinje muzika,idu lagane pesme,plesem sa drugaricama uz Colica,Zanu,Georgijeva,a onda brate prelaz("triler").Pocinje Seka,Viki,Biki,Siki,Vrela Nela itd.I onda krece pijanka i terevenka kakvu svakog vikenda vidjamo po "popularnim" nocnim klubovima.Mislim ok,takvo je vreme,to je sad trend,to je popularno,ali ja mislim da to treba dici na jedan visi nivo,da bude odmerenije,emancipovanije,kulturnije.Stvar je da to vece bude vece za pamcenje i treba da bude nesto posebno i ne zaboravno.Lepo bi bilo da je kod nas malo veci standard i da se bolje zivi,pa recimo da mature pravimo u inostranstvu,na primer u Becu,Pragu ili Rimu.To je nesto sto se pamti,a ne ovo,sto izgleda kao najobicnije vece u bilo kom nocnom klubu,jedino sto se devojke obuku kao balske princeze(bar one to misle,al' ajde necu sad da zalazim u medne detalje,nisam toliko strucan za to),a muskarci ko pingvini u frakovima(i ja sam bio jedan od njih:)).Inace ta moja "matura" se zavrsila tako sto sam molio pola sata devojku koju sam voleo za jedan jedini ples,a ona me odjebala(o tome cu posle kad otvorim temu o danasnjim devojkama i njihovom karakteru),pa sam sa mature izasao u 23:30h k'o popisan i otisao sa burazerom da pijem neki shpiritus iza Bonija(posle ni ne znam gde sam bio,znam da sam tad nazalost usao prvi put u jobs,kao konj od 18-19 godina).Poenta je da to treba da bude nesto ne zaboravno,svecano i bar malo na nivou.To treba da bude vece drugarstva,ljubavi i nostalgije,vece koje ce se pamtiti celog zivota,ne po haljinama,sta je ko obukao,kakve je cipele nosio ili koliko je popio,vec po jednom zajednistvu,po emocijama koje si izbijale medju ljudima koji su 4 godine gulili iste klupe,dozivljavali nesto najlepse u zivotu,nesto ne zamenljivo i ne ponovljivo zajedno,da to bude vrhunac jende generacije i jednog prijateljstva,a ne neumereno arcenje i pijancenje i djipanje uz novokomponovane hitove.Ja sam moju maturu zamisljao kao bal,a doziveo sam je krajnje obicno,gotovo neprimetno.Nadam se da ce kroz jedno 5 godina na desetogodisnjici mature biti bar malo bolje:) ili ce i to na kraju da se izjalovi
..moj dragi u Junu slavi 20 godina mature, i bas me interesuje kakvi ce utisci ostati posle slavlja...
Maturanti srecno, koji god jubilej da slavite !:)