PDA

Vidi punu verziju : POHOVANI KACKAVALJ, KAKO ?!?!

Bozo
09.05.2003., 16:30
Da li bi neko hteo da mi napise kako se sprema pohovani kackavalj? Ali sve u detalje i bez nekih strucnih zenskih kulinarskih izraza.

Moon_flower
09.05.2003., 20:28
pa isece se na komade potopi u umucena jaja pa u prezle i najbolje je fritirati:)Ne treba ti mera zavisi koliko pohujesh kackavalja kao i za przenice, nema recept sve od prilike:)

Prijatno ako ti uspe:)

djavolina
15.05.2003., 12:43
Uh.... meni se sve istopi u tiganju :(((((((

malecka
23.05.2003., 15:16
ja sam probala opciju da u mesto prezli koristim susam, ne da je bilo dobro nego...

**case-problem**macka
08.06.2003., 12:27
Uh.... meni se sve istopi u tiganju :(((((((

I meni se ispocetka topilo, ali onda sam cula jedan jako dobar savjet: 2 puta paniraj
Kad prvi put zamocis u prezlu, ponovo u jaje i ponovo u prezlu. I normalno, na jaku vatru, jer to nema sta dugo da se pece.
Sretno!

Firmas
06.08.2003., 03:00
Slusaj savet kuvara:Sir moras ici u BRASNO pa u jaja pa onda u prezlu.To ponovis jos jedanput,sir oblikujes rukom da slucajno ne bi imao rupice od prstiju prilikom paniranja jer zbog toga sir hoce da iscuri.I na kraju ga ne peces u tuganju nego u mnogo dubljem ulju(friteza),mada mozes i inprovizovati.

DON
01.09.2003., 18:58
Odes u kafanu PROLECE na Obilicevom vencu i narucis pohovani kackavalj na 1000 nacina:))))))

sunrise
11.09.2003., 17:36
........

Princeza
14.04.2004., 14:58
Mmm.. otvorio mi se apetit. Mnogo volim pohovani kackavalj i pohovani sir.
Ako mogu da dodam uz gornja objasnjenja samo jos...
Preko pohovanog kackavalja ili sira najvise volim tartar sos. Imate ga u C-marketu u teglici. Ili mozete da napravite sami: majonez, malo vina ili sirceta, rendani ili sitno sitno seckani kiseli krastacici i luk, ja stavim malo mirodjije...

kackavalj
23.06.2004., 16:32
Da li bi neko hteo da mi napise kako se sprema pohovani kackavalj? Ali sve u detalje i bez nekih strucnih zenskih kulinarskih izraza.

i ja sam ga jela najbolji je

ketis
21.03.2005., 13:41
Imam jedan fantastični italijanski recept zove se
Mozzarella in carrozza iliti Mocarela u kočiji
6 komada finog tost hleba(belog)
1 kugla mocarele isečena na režnjeve(naravno u obzir dolaze i drugi kačkavalji/sirevi ali ovo je originalni recept)
1/2 šolje mleka
3 kašike brašna
1 jaje
so i biber
maslinovo ulje za prženje
Naprave se sendviči od mocarele i hleba, stim što se krajevi hleba stisnu i zalepe, to su prednosti tost hleba-brzo se lepi. Mleko se sipa u jednu posudu, brašno u drugu a jaje, so i biber u treću.Sendviči se moče u mleko pa u brašno i na kraju u jaje, prže se na vrelom ulju dok ne postanu zlatni i hrskavi. Stavite ih na papir da upiju mast i smažite!

intra
21.03.2005., 14:06
1 kugla mocarele isečena na režnjeve(naravno u obzir dolaze i drugi kačkavalji/sirevi ali ovo je originalni recept)
1/2 šolje mleka
3 kašike brašna
1 jaje
so i biber
Naprave se sendviči od mocarele i hleba, stim što se krajevi hleba stisnu i zalepe, to su prednosti tost hleba-brzo se lepi. Mleko se sipa u jednu posudu, brašno u drugu a jaje, so i biber u treću.Sendviči se moče u mleko pa u brašno i na kraju u jaje, prže se na vrelom ulju dok ne postanu zlatni i hrskavi. Stavite ih na papir da upiju mast i smažite!
Svaka ti cast!

ketis
21.03.2005., 23:22
1/2 šolje mleka
3 kašike brašna
1 jaje
so i biber
Svaka ti cast!
Hvala trudim se :P inače recept je iz knjige Najdzelini zalogaji koja je apsolutno fantastična, obavezno probaj!

www neša
22.03.2005., 21:35
staviš na sto sve što je potrebno - 10 sekundi
izmutiš jaje - 10 sekundi
staviš sir u prezlu pa u jaje 2x - 30 sekundi
staviš u tanjir pa u mikrotalasnu - 10 sekundi
uključiš na 750W i to tačno 60 sekundi

izvadiš i jedeš

UKUPNO 2 (DVA) MINUTA

BEZ ULJA

neša

Ja pa ja
28.03.2005., 10:50
:D :D :D :D :D :D

Kakav tajm limit.
:D

Kao stvoreno za moderne domacice i domacine.

HEBEHA
02.04.2005., 15:10
Ovo sa mikrotalasnnom je ok, ali je meni dobro ispao i na klasicni nacin - na tiganju. Ono, prvo u brasno, pa u jaje, pa dobro natopiti u prezlu (ja tako volim), przim na ulju dok ne omeksa sasvim i to je to... Bas sam ga sinoc pravila. :)

teano-
09.04.2005., 15:59
Ne anam da li je ova tema vec ranije otvarana, cini mi se da smo vec o tome pisali...Nema veze.Glavna poenta je (to me je jkedna iskusna kuvarica naucila) bez obzira kako pohujes kackavalj (najbolje je brasno-jaje pa u prezle) da se ne bi topio (naravno przi se na vrelom ulju ne dugo) da se predhodno kriske potope u vodu, pa u brasno - jaje-prezle.Uspeva sigurno!

mlada
16.07.2005., 17:04
probajte sa trapistom, mnogo se sporije topi

zainteresovana
17.07.2005., 12:01
Meni je Edamer idealan za pohovanje. I za tople sendviče i pizze. A može i u klasičnoj rerni ako imaš onu oznaku talasića ~ -to su infracrveni zraci, oni isti kao u mikrotalasnoj. To je zgodno kad ti treba veća količina, jer on se jako brzo hladi.