PDA

Vidi punu verziju : Najzesci vasi padovi-udesi na biciklu?

cartman
20.03.2004., 20:22
Evo ja da razbojem led (kad sam sve ostalo) pa da kažem prvi svoj slučaj.

Moj drugi pad(prvi je bio sa 4 god na rogu) u životu se eto desio danas oko 16h spuštajući se niz Košutnjak novim tek asfaltiranim putem ali sa dosta rasutog šljunka po ivicama i u predzadnjoj krivini proklizam i...

Eto me sa tri kopče na glavi :cry: , ugruvanog ramena :cry: , razderane i ubijene desne noge :cry: , sa milion ogrebotina po telu i faci :cry: a šteta je na šumi još veća :) .

Dobra strana je što su mi trenerke i oprema celi :shock: :?: :o ,biciklo i oprema isto :shock: :?: :o .

Lilith_
20.03.2004., 20:28
Pre dve godine, na nizbrdici koju je sekla pruga.Nisam mogla pravovremeno da skrenem odnosno okrenem tocak jer je bila velika brzina iiii....sta da kazem, letela sam po asfaltu samo tako, imala gadne modrice po celoj levoj strani, jos posebno po bedru, ogromnu ranu na levom dlanu, ogrebotine po ramenu, ruci kolenu i levom obrazu jer sam klizila sa njim po asfaltu...ali ono sto je najzanimljivije u svemu je to sto sam ipak citavo to vreme mislila na montic, dok nisam ustala, dal je citav a ne na sebe. Hvala bogu sve je bilo ok sa njim, tako da sam se vise-manje smejala citavoj situaciji. Mada, kada su modrice krenule da bole....nekako mi vise nije bilo do smejenja sledecih desetak dana :?

cartman
20.03.2004., 20:30
Boli boli a tek će kako je krenulo!

21.03.2004., 15:08
Pre dve godine na ibarskoj magistrali kamion me je samo malo otpozadi pogurao a ja sam vec vozio oko 30km/ch odleteo sam srecom udesno jedno desetak metara tacno na istovareni pesak(a pored je bio zid od cigle).
Kamion nije ni stao! :shock:

jagodica
23.03.2004., 15:15
je l nosio pesak :shock:

moj rodjak je upao u shinu od tramvaja...i zabio mu se upravljac u bubreg

Baksuz
24.03.2004., 18:39
Prije nekoliko godina isla sam na biciklu po vodu :D .Na obliznjoj nizbrdici sam vozila veoma brzo.Medjutim rucke nisu bile dobro zategnute, i da ne povjerujes "iskocile" su :x , a ja sam zavrsila u prasini sa staklom u koljenima. :o :wink:

Cheaf
24.03.2004., 18:45
Moj najveci i zadnji udes sa biciklom je bio malo posle posto sam naucio da vozim.Vozim ti ja onako niz nizbrdicu malo brze a ispred mene se poprecili neki klinci,posto sam ja jos uvek bio nesiguran a ja ti pravo u zicanu ogradu i odvalim pola malog prsta na ruci.To mi je bio moj prvi ali i zadnji pad,posle mi je falilo samo nekoliko puda da padnem ali sam odrzao ravnotezu. 8)

Tony
27.03.2004., 19:43
Ja cu da zadobijem sad na MTB cup 2004 na Fruskoj.

Pa cu vam pisem :P

Tony
27.03.2004., 19:45
a jel neko iz NS-a ovde?\

cartman
29.03.2004., 12:37

Kada je kup?
Doduše ja sam i onako slomljen :cry: .

elendil
13.06.2004., 22:57
Pre tri nedelje sam neoprezno vozeci upao u rupu i naglo zakocio,a verujte mi deore kocnice su jako kvalitetne.Polomih kljucnu kost,taman kad sam stekeo kondiciju i spremao se za nesto ozbiljnije.Jos tri duge nedelje cu biti u gipsu,a onda odlazim pravac na Babin zub,pa Stara planina i Pirotski okrug.Predivan je. :lol: Ima li zainteresovanih?
I jos nesto:bez kacige i dobre opreme ne sedajte na bicikl.Pozdrav svim zaljubljenicima u prirodu i freebiking. :wink:

introitus
16.06.2004., 00:03
Samo sam dva puta pao sa bike-a.

Prvi put sam na nekom cosku naleteo na neke klince, naglo zakocio, neko vreme stajao uspravno na biciklu. Gledali smo se u soku, oni se nisu pomerili i ja sam pao na stranu :lol: Ustao sam nasmejao se i nastavio dalje :)

Drugi put sam pao kad sam se spustao nekom kladrmom blizu Resnickog jezera. Previse sam stisnuo prednju kocnicu i preleteo naglavacke. Prosao sam samo sa par ogrebotina.

Profimare
16.06.2004., 00:16
Ja sam sjednom zestoko polomio bilo je to pre par godina i ne mojom krivicmo naravno.Bio sam sa dva druga i vozili smo nekom asvaltnom ulicmo gde nije bilo zive duse i kao ajde da vozimo brzo i tako zapeli mi i jedna od njih mi uleteo u putanju a posto sam bio do trotoara i nisam mogao ni levo ni desno udario sam u njegov zadnji tocak sa strane sa mojim prednjim pri nekoj brzini od oko 40km/h i naravno pao i klizao jedno par metara dok nisam stao.Imao sam srece sto sam trenirao borilacke vestine pa sam jos nekako pao kako treba inace bih nesto polomio garant.Ovako sam samo odrao celu desnu stranu tela(ruku,nogu,kuk).Bajsu mi se odrao sic i leva rucka zajedno sa pedalom. 8)

Gugleta
16.06.2004., 00:20
Ja i dan danas imam oziljaka po nogama iz "biciklistickog" perioda dok sam bio klinac.

Sta fali... :D

elendil
16.06.2004., 09:46
Uf,ljudi prolazi me jeza od ovih padova te cu morati da otvorim novu temu...Moja najdraza i najlepsa bicilisticka tura. :D :D :lol:

cartman
17.06.2004., 22:19
Evo mene na mojoj temi posle... ma nebrojim dane!
Sta da vam kazem jos se lecim, idem na fizioterapije svaki dan i od bicikla nema jos mesec dana nista a hodam kao svraka!
Videcemo se mi ako ne ove sezone onda sledece na nekoj turi po srbiji, nepredajem se ja tako lako!
pozdrav bajkerima!

Lampica
18.06.2004., 16:44
smrc secam se kad se meni isprecio zec na putu za ostruznicu ... strasno, preletela sam ga i sletela sa nasipa i sreca pa sam u momentu uspela da odguremn bajs od sebe tako da je on ostao citav aja samo odrana i isgrebana ali sa celim extremitetima uf gjozno rodjaci gjozno!

joe_ns
19.06.2004., 03:51
Po nekom mom misljenju pad koji je bio opasan, prosao sam jako,jako,jako dobro, je voznja po Iriskom vencu. Krenuli smo spust starim putem ya Rakovac , raskrsnica Vrdnik .Zmajevac. Put je bio mokar od pljuska i prepun lisca. IZ U krivine izlazim na pravac i jos ubrzavam , nailazi leva krivina i naravno kocim ali shvatam da idem prebrzo. Pocinju blokade, bajk se uvija prema krivini ,ali ja i dalje idem prebrzo da bi se pustio u nju. nailazi ivica puta ,a onda je nastupila prednju u maksimumu i eto jedan mali salto!!! Komentar mi je bio S P R D N J A !!!

elendil
19.06.2004., 13:26
Od zadnjeg pada sam jos u gipsu.Polomljena kljucna kost.Do 5og jula.A prosle godine sam bas lepo pao pri povratku sa Midzora.Kod spomenika nastradalom lekaru,ako je neko isao na MIdzor.Isao sam nekih 7-8km na sat jer je nizbrdica uzasna.I kako sam pritegao vise prednju kocnicu,bup.Ali nista lose.A i imao sam na sebi "puni ratnu opremu".Uf.To je u odnosu na kljucnu kost najlepsi pad na svetu,nisam se ni ugruvao cak. :wink:

elendil
19.06.2004., 13:29
Evo mene na mojoj temi posle... ma nebrojim dane!
Sta da vam kazem jos se lecim, idem na fizioterapije svaki dan i od bicikla nema jos mesec dana nista a hodam kao svraka!
Videcemo se mi ako ne ove sezone onda sledece na nekoj turi po srbiji, nepredajem se ja tako lako!
pozdrav bajkerima!
Ne daj se prijatelju,racunam na tebe.Meni gips skidaju 5.og jula.Vec oko 15.og se nadam da cu da vozim.Drzi se vreme brzo prolazi.Ne daj se.Pozdrav! :D :lol:

legenda_bg
29.06.2004., 12:46
Najzesci pad bio je pre tri godine kada sam se zaleteo kod Zelenjaka i misleci da mogu da prodjem tu situaciju,medjutim auto peugeot 405 iz suprotnog smera kada sam skretao desno brzina oko 50 na sat,pokupio i mene i biciklo.Ja sam leteo preko njegove haube a bajs leteo na trotoar,posledice:slomljena ruka<leva>,slomio vrat i sav ogreban,dijagnoza lezao kuci 6 meseci!!Koji SMOR haha

little
29.06.2004., 13:00
Uh, letos sam na ulazu na Adu pala kao velika...
Samo sto sam uhvatila ubrzanje na ravnom kada mi se neka guska isprecila na putu i ja pravo u nju. Bilo je grozno. Ona je jadna potresena zbog otvorenog preloma cetvrtog nokta na levoj ruci prebacena u najblizi kafic da bi joj pruzili prvu pomoc i anti sok terapiju u vidu nekog koktelcica a ja sam sa sve olupinom od bike koga btw, samo sto sam sredila i ulozila nekoliko stotina evrica odsetala do hitne pomoci da me previju i koknu tetanus. I to ti je pravda...

elendil
30.06.2004., 12:25
...pravda ili ne bolje da si polomila tri nokta nego tako... 8)

elendil
21.07.2004., 23:08
Ljudi nije bas tako jednostavno.2.jula sam skinuo gips aLI SAM JOS NA REHABILITACIJI I NISAM JOS SPREMAN ZA BICIKL,NA ZALOST.a MISLIO SAM DA CE TO ICI MNOGO BRZE. :cry:

nesha_
30.07.2004., 18:37
Pad se desio pre godinu dana kada sam se spustao niz avalu ....preleteo sam bankinu i zadobio lakse povrede

The_Dreamer
13.09.2004., 00:26
Nemate pojma sta su padovi dok ne upoznate mene ...

manitou
15.09.2004., 09:24
Pre dve godine mi se desilo da su mi pri skoku sa bankine pukle prednje vile a ja sam zavrsio tako sto sam se zakucao u beton, naravno glavom. Gornji deo desne strane lica mi je bio skroz izderan, ispod oka su mi stavili tri kopce, iznad oka dve i kod uveta tri ili cetiri. Sve je to bilo propraceno neizostavnim potresom mozga. Tada sam shvatio da je vreme da kupim ozbiljan i kvalitetan bajk. I sada stalno padam ali su to uglavnom manje povrede. Nije MTB-iking dzbe extreman sport.

Liberal
15.09.2004., 18:17
prije par godina sam imao direktan udes sa automobilom picio sam nekih 10-ak metara kroz vazduh i onda lijepo polizao sav sljunak koji je bio pored puta.
8 sati bio u komi, Slomio desnu nogu (operisao je), isjekao glavu (2 konca na potiljku, 4 konca sa unutrasnje strane usne i 1 sa spoljasnje strane) iscasio rame koje me i dan danas na svaku promjenu vremena boli a da ne pricam o silnim ogrebotinama koje sam zadobio.

elendil
15.09.2004., 19:11
Ponovo sam na fizikalnoj terapiji,vec duze vreme.Kljuchna kost je zarasla,ali rame me jos muci i boli.Mada vozim bajs.i do 40ak km dnevno.Ali nije lako.Pozdrav :cry:

The_Dreamer
25.09.2004., 16:13
prije par godina sam imao direktan udes sa automobilom picio sam nekih 10-ak metara kroz vazduh i onda lijepo polizao sav sljunak koji je bio pored puta.
8 sati bio u komi, Slomio desnu nogu (operisao je), isjekao glavu (2 konca na potiljku, 4 konca sa unutrasnje strane usne i 1 sa spoljasnje strane) iscasio rame koje me i dan danas na svaku promjenu vremena boli a da ne pricam o silnim ogrebotinama koje sam zadobio.

U potpunosti si u pravu : )

Nina2
07.10.2004., 01:07
Pre dve godine, na nizbrdici koju je sekla pruga.Nisam mogla pravovremeno da skrenem odnosno okrenem tocak jer je bila velika brzina iiii....sta da kazem, letela sam po asfaltu samo tako, imala gadne modrice po celoj levoj strani, jos posebno po bedru, ogromnu ranu na levom dlanu, ogrebotine po ramenu, ruci kolenu i levom obrazu jer sam klizila sa njim po asfaltu...ali ono sto je najzanimljivije u svemu je to sto sam ipak citavo to vreme mislila na montic, dok nisam ustala, dal je citav a ne na sebe. Hvala bogu sve je bilo ok sa njim, tako da sam se vise-manje smejala citavoj situaciji. Mada, kada su modrice krenule da bole....nekako mi vise nije bilo do smejenja sledecih desetak dana :?

A da, ovo sam ja samo tada jos neuclanjena :wink: I za sada jedini pad....nadam se da ce tako i da ostane :?

Zozimo
07.10.2004., 13:25
Prosle godine,sredinom avgusta vozali smo se na Fruskoj.Bilo je predivno sve dok nismo dosli na jedan jako dugacak put,naravno nizbrdicu. Dogurao sam brzinu do 50 km/h, i iz radoznalosti pogledao na brzinometar. Tockovi su mi upali u kanal od traktora i pravo me naveo na drvo.I sve bi to bilo smesno, da nisam stomakom prelomio sipku za sic.I normalno razbijena ruka i noga.Hvala Bogu,oporavio sam se,i idalje vozim Bike,ali ruka jos boli.

elendil
07.10.2004., 20:25

A da, ovo sam ja samo tada jos neuclanjena :wink: I za sada jedini pad....nadam se da ce tako i da ostane :?
Ja sam dok sam padao mislio na bike ne na sebe.I bike je ostao sjajan,nista mu nije.Medjutim ja sam polomio kljucnu kost.Pre 4 meseca.Sada se jos oporavljam,boli me rame.Mada vozim,na Babinom zubu je bilo sjajno.I nikad se necu odreci carolije koju bike pruza,mada sam pre planinar sa biciklom,nego li biciklista.Zapravo,obozavam oba. :!:

Lost_Warior-
30.10.2004., 16:14
hehe :) evo ja sam pao juce na dh-lu. Nisam imao zastitu, preleteo sam biciklo pri prilicno velikoj brzini ( nagib down preko 10 % ), udario trupom, preciznije misicem koji stiti srce, u tlo. Nista ozbiljnije imam samo neku oderotinu i prljavu majicu :).

Sreca pa se nije nasao neki kamen tu jer se ne bi tako lepo zavrsilo. Znaci topla preporuka: ko hoce da vozi dh obavezno stitnike i kacigu sa zastitom za bradu, a ko nema love za stitnike i full hallmet neka vozi cross country dok ne skupi :).

rock `n` roll forever :)

Zozimo
31.10.2004., 07:52
Ja pokusavam da nabavim makar stitnike za noge, znas li mozda gde bi mogao da potrazim opremu?

lost_warrior-
31.10.2004., 10:13
Pa mozes ovde u NS-u u Fanatic-u da nabavis sve sto hoces. Za Suboticu Stvarno ne znam.

Ali moje misljenje je da ti je pametnije da uzmes ili kacigu ili full armor ako ces vec deo po deo jer povreda noge ne ugrozava opstu egzistenciju tokom padova, mislim ako dodje do lomnjenja noge to se nekako i prezivi ali lomljenje rebra, karlicne kosti ... to je daleko ozbiljnija povreda. Jeste da se kod doceka nogama branis ali sta ako zavrsis kao ja ( brzina bude takva da ne stignes da upotrebis ruke ili noge ) samo sa nekim kamenom kao aerodromom :) ( daleko bilo ).

Mada ja iskustva da ti pricam o padovima nemam jer sam malo padao a i uvek sam imao ``srece`` zato ako zelis slobodno ignorisi ovaj drugi deo poruke :). I jos sam ja taj koji nema nikakve stitnike. Eto sad mozes i mentalno zaostalim da me nazoves :)

Uglavnom neka teorija moze da ti bude : Uvek prvo zastiti deo tela koji bi u slucaju udara najvecu stetu naneo tvom celokupnom telesnom sistemu bez obzira koliko je mala sansa da dodje do impakta tog mesta sa nekom povrsinom jer Marfijev zakon je gadna stvar :!:

rock `n` roll forever :)

e ne znam ali kad ukucam sifru i user name nece da me prijavi, a nesto sam petljao oko njega ... ako neko zna u cemu je problem molio bih za pomoc doticnog :)

31.10.2004., 16:23
hehehe opet ja mislim samo na dh i cc. Ako vozis XC zaboarvi na sve sto sam rekao ( ipak daleko manje mogucnosti ozbiljnih povreda ) posle onoga da u Fanaticu u NS-u mozes da nadjes to :)

Zozimo
01.11.2004., 09:30
Hvala na savetima. Vozio sam cc, ali bih naj radije vozio freeride. Jednostavno volim da divljam. Imas pravo sto se zastite o delovima tela koji su najugrozeniji pri povredama tice.Ako nas vreme posluzi mozda ove nedelje i skoknemo na neke voznje na Frusku. Pozdrav. :D

erton
05.12.2004., 00:40

Kada je kup?
Doduše ja sam i onako slomljen :cry: .
Jes,ima nas.trenutno sam bez bajka ali ne zadugo.
Moj najveci udes je bio prosle godine,uletelo mi kuce u prednji tocak,i to pri brzini od jedno dvadesetak na sat.Naravno skrljao sam se ravno preko volana a posto nisam imao kacigu izmako sam glavu i pao na rame.Rezultat:polomljena kljucna kost,hirurski srafovi u ramenu sest nedelja,dve operacije i steta na bajku od 200 evra.Naravno vozio sam sa sve srafovima u ramenu,jednostavno bilo je jace od mene...Sve bi bilo mnogo bezbolnije da sam imao kacigu na glavi...