PDA

Vidi punu verziju : Crni ili crveni Chow-chow?

Cvecka
13.07.2003., 23:30
Bas me zanima ljudi kako vam se svidjaju jedni a kako drugi? Ili mozda plavi?
Meni licno su kao mali mnogoooo lepsi crni, ali crveni su ipak najlepsi kada porastu.

Blade
26.07.2003., 20:17
Meni se najviše dopadaju krem boje i bijeli. :D

Cvecka
27.07.2003., 02:24
Pa vidi, ne znam koliko si upucen, ali krem boja kao zvanicna ne postoji, to ti je u stvari svetlo "crvena". Sto se tice belih, oni su jako retki, a cak mislim da kod nas nema ni jedan primerak...

Blade
27.07.2003., 19:54
Kupi časopis "Naši psi" pa češ vidjet da postoje ove boje:crna,plava,,jelenja,krem i bijela. :D

Blade
27.07.2003., 19:58
Sorry i crvena.

Cvecka
28.07.2003., 08:50
Pa posto i sam vec imam odgajivacnicu vec 12 godina, veruj mi na rec, a ne tamo nekim novinama.
Zvanicne boje su bela, crvena, plava i crna.

maksim
18.08.2003., 21:53
i ja se slazem sa cveckom ,mog crvenog je otac bio crni, deda plavi
,a mama takodje crvena ,a belog nikada nisam video!

ivanau
21.01.2007., 23:28
Da li neko zna koliko košta štene rase čau čau?

basenjiayana
22.01.2007., 11:15
od 800eur do 1300 eur

gt500
22.01.2007., 14:55
Chau Chau je jedan od pasa koga jedu kinezi ...

alucard_hellsing
22.01.2007., 19:46
Da li je iko LUUUUUD da da tolike pare za jednu kuce?
Po meni to nije normalno :roll: :roll: :roll:

nivea_soft
25.01.2007., 19:44
Po oglasima ih imas za 300 €.
I meni je on super,samo se bojim da mu ne bih posvecivala dovoljno paznje,on ipak ima dosta krzna,i to treba cetkati i cetkati...

Danica83
26.01.2007., 21:13
Moze da se nadje sasvim ok pas i za 200eur, samo ipak treba pripaziti kod koga kupujete psa posto cau-cau mogu biti nezgodnog temperamenta (i prema psima, a i prema ljudima i deci) pa je pozeljno da je osoba od koje kupujete vec upucena u rasu i da zna kako se treba ophoditi sa stencima da bi imali sto bolji temperament jer u suprotnom mogu postati veoma teski za kontrolu. Posetite neku izlozbu (ima na BGD Sajmu u martu) i prelistajte neke oglase, naci cete vec nesto sto vam odgovara. Pozdrav!

ackan90
29.04.2007., 13:27
Sta mislite o ovom spu....
Po meni to je najsladje(mece) na ovom svetu!!!
Vi sta mislite o ovom spu???/

Mackic
29.04.2007., 14:43
Upoznala sam samo dve zenke cau cau rase, jedna je toliko lenja da u setnju izlazi samo ispred svoje zgrade, a druga je mnogo cakana i mlada, skroz crna, ali mi se cini da se nesto ne mirise sa drugim zenkama. Inace o ovoj rasi zaista ne znam skoro nista (osim da mogu da imaju plavi jezik), pa bi bilo zgodno kad bi se javio neko ko ima ili je imao ovog psa, da nam malo vise isprica o ovoj rasi.

Oskar Blue
30.04.2007., 17:57
Mi smo prilikom nabavke psa razmatrali da li da uzmemo chau chau-a ili shar pei-a i konsultovali smo ljude koji iste imaju. Obe vrste vode poreklo iz Kine gde su bili cuvari carskih dvorova. Uzgajani su kao borbeni psi i karakteristicni su po tome sto imaju plave jezike kao lavovi. Chau chau za razliku od shar pei-a ima veoma nizak prag tolerancije pa nije preporucljiv za osobe sa malom decom. Zbog izuzetno duge i guste dlake ne preporucuje sa da ga pustate u vodu (reku, jezero...), jer kad se nakvasi zbog tezine pocinje da tone i moze da se udavi. Ostale karakteristike tipa visina, tezina, boje mozes naci na internetu.

rotvajlerka
02.05.2007., 12:13
imas na pas.co.yu

X-Boy
13.06.2008., 15:03
da li može još neko da da komentar o chau chau? iskustva samih vlasnika?

X-Boy
13.06.2008., 15:09
Čitao sam da umeju da budu "teške" naravi i ćudi, i da umeju da budu lenji i mrzovoljni. koliko je to sve istina?

Tsuymish
13.06.2008., 15:10
Mi smo prilikom nabavke psa razmatrali da li da uzmemo chau chau-a ili shar pei-a i konsultovali smo ljude koji iste imaju. Obe vrste vode poreklo iz Kine gde su bili cuvari carskih dvorova. Uzgajani su kao borbeni psi i karakteristicni su po tome sto imaju plave jezike kao lavovi. Chau chau za razliku od shar pei-a ima veoma nizak prag tolerancije pa nije preporucljiv za osobe sa malom decom. Zbog izuzetno duge i guste dlake ne preporucuje sa da ga pustate u vodu (reku, jezero...), jer kad se nakvasi zbog tezine pocinje da tone i moze da se udavi. Ostale karakteristike tipa visina, tezina, boje mozes naci na internetu.

koliko ja znam,sar pei je bio borbeni pas a chau chau se uzgajao za jelo :dash: uzas

Tsuymish
13.06.2008., 15:14
moja drugarica je imala muzijaka chau chau rase i bio je toliki mrgud da je to strashno :D
takav lik...neverovatno...nije bio zainteresovan nizasta....
cak ni za gazde

X-Boy
13.06.2008., 15:18
bez obzira na boju,kakvi su za odrzavanje?

pl@wooky djec@k
13.06.2008., 15:59
Da li je iko LUUUUUD da da tolike pare za jednu kuce?
Po meni to nije normalno :roll: :roll: :roll:

to i jeste puno para, ali kad znas da ces imati vjernog prijatelja i nije puno!
postoje i od 2.000€, i moj prijatelj razmislja da ga kupi!:roll:

mimi's mom
13.06.2008., 16:04
Svojeglavi, samostalni, tipični predstavnici V FCI grupe. Nisu za neiskusne ljude, traže čvrstu ruku a ne trpe batine, retko ko nez iskustva to može da postigne. Četkaju se uz dlaku, godišnje se iščetka otprilike za jedan dobar džemper

Tsuymish
13.06.2008., 16:39
i to debeli dzemper xxxxxxllllll velichine :D

kraljica_pola_srca
13.06.2008., 17:19
Crveni su ....valjda sto je moja ELLA bila u toj boji, dozivela lepe godine uz veliku ljubav, mnogo nege, mnogo posvecenosti,,,,i uvek samo jedan gazda..njega gledaju kao vodju copora.Nas dve smo se obozavale, zivela je 11 godina, umrla za sat vremena...a ja ostala bez reci, nema i bez ljubavi ...nikako da je prezalim.Napravila sam joj spomenik s plocom i natpisom, uvek pun cveca.
Koliko znam u beloj boji se mogu kupiti jedino u Americi i to za veliku lovu.
Moju ljubimicu nikad necu zaboraviti...prosle smo neke teske trenutke,,,a mnogo lepih, iako je tvrdoglava,,bila je prelepa ...do poslednjeg minuta.Nisam bila sigurna da je vise nema,tek posle pola sata sam pocela da placem, i nakon toga totalno se razbolela da sam bila u krevetu 3 nedelje, dok veterinar nije dosao do mene, moj dobar prijatelj, i pogledao me...bez reci...u smislu...ustaj....dala si joj sve i vise od toga, ovako nikome ne pomazes....a, ni ona ne bi volela da me vidi takvu...Uvek sam legla pored nje na tepih, milovala je po sapama, i rekla joj ..."ti si moja ljubav, ti si moje sve"...a reakcija...gleda me..i samo padne na tepih i hrce da ti usi otpadnu.Srce moje.

mimi's mom
13.06.2008., 17:25
Crveni su ....valjda sto je moja ELLA bila u toj boji, dozivela lepe godine uz veliku ljubav, mnogo nege, mnogo posvecenosti,,,,i uvek samo jedan gazda..njega gledaju kao vodju copora.Nas dve smo se obozavale, zivela je 11 godina, umrla za sat vremena...a ja ostala bez reci, nema i bez ljubavi ...nikako da je prezalim.Napravila sam joj spomenik s plocom i natpisom, uvek pun cveca.
Koliko znam u beloj boji se mogu kupiti jedino u Americi i to za veliku lovu.
Moju ljubimicu nikad necu zaboraviti...prosle smo neke teske trenutke,,,a mnogo lepih, iako je tvrdoglava,,bila je prelepa ...do poslednjeg minuta.Nisam bila sigurna da je vise nema,tek posle pola sata sam pocela da placem, i nakon toga totalno se razbolela da sam bila u krevetu 3 nedelje, dok veterinar nije dosao do mene, moj dobar prijatelj, i pogledao me...bez reci...u smislu...ustaj....dala si joj sve i vise od toga, ovako nikome ne pomazes....a, ni ona ne bi volela da me vidi takvu...Uvek sam legla pored nje na tepih, milovala je po sapama, i rekla joj ..."ti si moja ljubav, ti si moje sve"...a reakcija...gleda me..i samo padne na tepih i hrce da ti usi otpadnu.Srce moje.

:sad2: Ovo ti ništa nije trebalo. Moja mrcina ima 13 godina i sve je kilaviji, ne smem da razmišljam na koliko ću dete morati da expedujem kod babe&dede kad on ode...

B@mbi
13.06.2008., 18:06
Bas me zanima ljudi kako vam se svidjaju jedni a kako drugi? Ili mozda plavi?
Meni licno su kao mali mnogoooo lepsi crni, ali crveni su ipak najlepsi kada porastu.

Daj slike?

kraljica_pola_srca
13.06.2008., 19:25
:sad2: Ovo ti ništa nije trebalo. Moja mrcina ima 13 godina i sve je kilaviji, ne smem da razmišljam na koliko ću dete morati da expedujem kod babe&dede kad on ode...

tacno, nije mi trebalo....i zato verujem nikada vise necu uzeti ovu rasu, mada i sadasnjeg Westia mnogo volim,ali tesko prezivljavam ovakve stvari...a, novog psa sam iziricito rekla da mi ne kupuju, jer mi je dosta svega,,,prosle godine je bilo....."sretan ti rodjendan..i tras u sake mali westie"....roditelji k'o roditelji....ajd' da me obraduju...moja ljubimica je ipak jos u mom srcu...:cmok:

kraljica_pola_srca
13.06.2008., 19:38
to i jeste puno para, ali kad znas da ces imati vjernog prijatelja i nije puno!
postoje i od 2.000€, i moj prijatelj razmislja da ga kupi!:roll:

molim te gde ce tvoj prijatelj da kupi psa, mislim na grad za te pare,,chow-chow je od 500-1000 eura,i kod nas vise nema pravih primeraka, uglavnom su svi u srodstvu.Odlicna odgajivacnica je u Pancevu .."Cvetaspan", oni imaju prelepe chow-chow pse..i po normalnoj ceni.(mislim na nase uslove,,,uopste sta je kod nas normalno?)/
Pas je teski flegmatik, to je istina, pametni jesu, mada ne deluju tako, vrlo su leni, provode vreme spavajuci.Mislim da im nije mesto u Evropi, jedva prezivljavaju ovu ludu klimu,,,previse im je toplo.Dva puta godisnje se linjaju...to je ogroman posao, u martu -skidanje podlake-to je zbilja fizicki posao.Prave su mede....od malena do kraja zivota.Ne vole da se kupaju, ali to treba uraditi ,,,leti naravno,,,treba im dosta da se osuse.Tvrdoglavi su,to neizmerno...vole svakog clana porodice,ali samo jednog redovno.Moja Ella je recimo svo vreme plakala dok sam se ja tusirala, kad izadjem i pitam je "Sta je bilo?",,,prestane da place, legne i spava.Oni stalno spavaju.Dok su mladi vole setnju, niko od pasa ih ne zanima u parku ili bilo gde na ulici.Uglavnom ugadjaju sebi.
Nekako karakter covek moze da prihvati, ali ishrana je kod njih malo veci problem.Meso jednom nedeljno,obicno konjsko,,,ostalo da budu razne kombinacije kuvanog povrca..sir, jogurt, razne pahuljice...cim je greska u hrani...dobiju takvu alergiju da se iskidaju do krvi.Ja sam izludela dok nisam usla u sistem ishrane ovog psa.Oni su za mirne ljude.Na njih ne sme da se vice, batine ni slucajno.Mrzece vas vise od icega.Retko masu repom, iako te vole, to na drugi nacin pokazuju...Da ne davim....imam hiljadu podataka o ovoj rasi, ko zeli da je kupi, neka shvati to kao obavezu prema detetu, pa pola od toga.Bez uvrede.Zahtevni i lepi, ponosni i gordi,kosti za tzv. glabanje NE DIRATI...ujesce sigurno i to redovno...Ma ...oni su zakon.

Tsuymish
13.06.2008., 20:47
ja sam sama uzela unu....posle Goldi(avatar) mi je bilo jako teshko i prazno,falila mi je ona,falio mi je pas.....i posle 4 godine i dalje boli,i dalje zelim da je poljubim i zagrlim i nikako da se pomirim sa tim da ne mogu da je dodirnem.......sada psa imam,ali goldi nemam
ali imala je divan zivot sa nama......
eh,sad sam se smorila opet...bolje da sam preskochila ovu temu.......steglo mi se nesto u grlu i boli me

kraljica_pola_srca
13.06.2008., 21:04
ja sam sama uzela unu....posle Goldi(avatar) mi je bilo jako teshko i prazno,falila mi je ona,falio mi je pas.....i posle 4 godine i dalje boli,i dalje zelim da je poljubim i zagrlim i nikako da se pomirim sa tim da ne mogu da je dodirnem.......sada psa imam,ali goldi nemam
ali imala je divan zivot sa nama......
eh,sad sam se smorila opet...bolje da sam preskochila ovu temu.......steglo mi se nesto u grlu i boli me

ala boli...utesno je da se i drugi tako osecaju, a ne samo ja, jer me proglasise..:worth:

oliveratom
14.06.2008., 01:05
Dajte neke fotke da vidimo kako taj vas crveni pas izgleda i nemojte da tugujete za psima ...znate onih 10 psecih zapovesti?!!

X-Boy
14.06.2008., 09:14
Chau chau za razliku od shar pei-a ima veoma nizak prag tolerancije pa nije preporucljiv za osobe sa malom decom. Sta mu to znaci? Nisam imao prilike da procitam tako nesto o chau chau

X-Boy
14.06.2008., 09:17
Chau chau za razliku od shar pei-a ima veoma nizak prag tolerancije pa nije preporucljiv za osobe sa malom decom. Sta mu to znaci? Nisam imao prilike da procitam tako nesto o chau chau da nije za osobe sa malom decom?

mimi's mom
14.06.2008., 09:35
Pa lepo, chow je po karakteru po nekim pitanjima sličniji mačkama nego psima, čak na dosta mesta naslovi novinskih članaka o njima glase Misli da je lav isl. Njegovo ime na kineskom upravo to i znači-mali lav.

Ksenija02
14.06.2008., 09:36
ako ne neka pogledaju moj blog

X-Boy
14.06.2008., 13:29
Da i ja sam imao prilike da procitam da je u nekim trenucima skoro kao macka. Procitao sam i da je jako uredan,da tako kazem odrzava licnu higijenu kao macka. Koliko je to tacno?

Lorencio
14.06.2008., 15:34
hoce da stavi neko neku sliku od ove rase da vidim kako izgledaju ?

Tsuymish
14.06.2008., 15:39
http://img138.imageshack.us/img138/764/bxk5264chauchau800gz9.jpg (http://imageshack.us)
http://img138.imageshack.us/img138/764/bxk5264chauchau800gz9.7183b66860.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=138&i=bxk5264chauchau800gz9.jpg)

Tsuymish
14.06.2008., 15:44
http://img212.imageshack.us/img212/1706/cauet7.jpg (http://imageshack.us)
http://img212.imageshack.us/img212/1706/cauet7.f205ef2d90.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=212&i=cauet7.jpg)

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 15:50
Sta mu to znaci? Nisam imao prilike da procitam tako nesto o chau chau da nije za osobe sa malom decom?

To je tacno sto si cuo, vrlo retko vole malu decu, odnosno ne vole je.Primer:prolaze deca iz skole i ono ulicom vriska i smeh se prolama,,,onako kako deca umeju,,,,Chow poludi od istih tih tonova,laje , uzas. Decu garant ne voli, moja kuja je jednog decaka i ujela u mom dvoristu pred nas recimo 10-tak, jer joj je trcao ispred nosa levo-desno i to je nerviralo.Ja sam ga opomenula da sedne, kuji kad je dosadilo digla se i ujela ga.Ja recimo nikada nisam u prisustvu moje kuje smela da pridjem nekome ko ima bebu u kolicima, druga stvar, najboljoj drugarici sam rekla zbog nje same..."Ti si uvek dobrodosla, ali dodji bez cerkice",strah me je bilo....strasno su ljubomorni da se vlasniku ne bi nesto desilo, ili da vlasnik ne bi zavoleo nekog drugog.Teskog su karaktera, ali treba s njima znati,,,ja sam uvek smela da pridjem i uzmem joj iz usta ono sto sam smatrala da joj ne treba,recimo neka stara zakopana kost, ali je preklopi nogom i ne dozvoljava da se to dira.Nije bilo problema,dogovorile smo se...ako se ovoj rasi dozvoli da pas bude gazda, a gazda povlasceni,,,,to je jedna situacija puna problema.Inace rade sta hoce,,,,i treba ih obuzdavati.:rtfm:

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 15:52
Da i ja sam imao prilike da procitam da je u nekim trenucima skoro kao macka. Procitao sam i da je jako uredan,da tako kazem odrzava licnu higijenu kao macka. Koliko je to tacno?

i to je tacno,,,vrlo su uredni, stalno se lickaju i uredjuju, a sto se tice kise...nece dozvoliti ni kapljica da ih pokvasi.Odmah ulaze u kucu, moja je barem zivela u kuci i ne izlaze dok nije suv beton.Zimi je suprotno ...zaspu na -12C i zatrpa ih sneg i tttttttoooooooooooo voooleeee.

Lorencio
14.06.2008., 16:02
wow, neverovatno kako su lepi ..hvala Milice

mimi's mom
14.06.2008., 16:52
Psi iz V FCI grupe su nešto posebno ali definitivno nisu za svakoga. Teba pre nego što nabaviš čaua da imaš dooobro iskustvo i čelične živce. I ne samo čaua, haski mog ujaka je morao da bude uspavan jer nisu umeli na pravi način da mu nametnu svoj autoritet, postao je extremno ujedljiv. A haskiji su za čaue male bebe.

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 17:20
Psi iz V FCI grupe su nešto posebno ali definitivno nisu za svakoga. Teba pre nego što nabaviš čaua da imaš dooobro iskustvo i čelične živce. I ne samo čaua, haski mog ujaka je morao da bude uspavan jer nisu umeli na pravi način da mu nametnu svoj autoritet, postao je extremno ujedljiv. A haskiji su za čaue male bebe.

tacno tako,,,,najteze je biti njima autoritet, i ne preporucujem ih u stilu....dobar je cuvar, voli decu,,pametan itd...kao kad na tv-u hvale ostale rase....ovo je zbilja jedan mali mrgud.Poreklom s Tibeta, a i navikli na tu klimu, nisu bili pre ovako lepi,,,,ali po legendi, su ih u velikim dinastijama kao sto je Mao i sl. stavljali figure, ogromne statue Cow-au ipred dvorova da ih cuvaju od zlih duhova, a kada neko umre od careva, u kovceg su pored njega stavljali male figurice chow-chow-a da ga cuva i na "onom svetu" od zlih duhova...jesu mrgudi ,,,ali su predivni.Stulast hod je najinteresantniji jer sesamo prednje noge savijaju u "kolenu", a zadnje ne...zato imaju stulast hod.Neka buduci vlasnici naoruzaju svoje umove strpljenjem,,,,i neka se mnogo trude...mnogo mnogo...tek tada ce dobiti kucnog ljubimca koji ih postuje i prati.U suprotnom, zbilja radi sta mu je volja.:P

Lorencio
14.06.2008., 19:14
A kolika je njegova prosecna tezina ?

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 19:42
zenke ne bi trebalo da prelaze tezinu od 28 kg, muski tu negde 30-32 kg.Njihovo ime znaci "pas koji voli da jede", alavom chow-chow-u ne treba dozvoliti da se ugoji jer ima kratke noge, koje moraju da "nose "tesko"" telo.Setnja, svaki dan oko 1 km, i to vise po travnjatom terenu zbog nogu.Samo pazi, sve im "treba", cim jedes oni su tu....i cips, i jabuka, i sve redom ...samo gledaju i nije to glad...nego eto....alavi su. Dnevna porcija treba da je oko 500 gr tezine,,,raznovrsnih namirnica, ne preko toga.Jedna moja koleginica s Palica je svaki dan davala svojoj kuji jednu Milka cokoladu i jedno Medeno srce....ups.....misli valjda sto je ona debela da i pas mora da bude takav.Nije joj kuja dozivela ni 5-tu godinu. Oni su vrlo osetljivi,,,i lako uginu, nazalost.Bolje kupiti literaturu, pa je dobro prouciti, pa onda kupiti chow-chow stene.Ako si ti komplikovana osoba, kupi slobodno stene, ali gde...napisah vec "Cvetaspan" iz Panceva, oni uvoze i osvezavaju "krv",kod njih nema kucica rodjenih u incestu.:klap:

Lorencio
14.06.2008., 19:49
aaa,hvala hvala na objasnjenju

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 19:54
aaa,hvala hvala na objasnjenju

ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...nemoj sad da se predomislis....necu vise da te plasim...:P

Lorencio
14.06.2008., 19:56
ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj...nemoj sad da se predomislis....necu vise da te plasim...:P

hehe:):cmok:

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 22:08
ovo je mali chow ..od godinu dana....to je bila moja Ella...:cmok:

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 22:21
i ovo je naravno.....jezik boje borovnice...:whistling:

Lorencio
14.06.2008., 22:24
kako je lep , Boze ,kad bih nasao sutra kada idem za Uzdin jednog takvog da ga ukradem:lol::lol:

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 22:26
ne bre da ga krades, ukradi od majke lovu....:klap:

Lorencio
14.06.2008., 22:28
aaa , netju..docicu kod tebe da ga ukradem...nemoj da si se slucajno sakrila negde pored njega i da ukradem tebe !!(zezam se malo) :kiss:

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 22:30
znala sam da necu moci da spavam:)

kraljica_pola_srca
14.06.2008., 22:32
tako i treba....sve najbolje:)

X-Boy
15.06.2008., 12:01
SLIKE SU EXTRA!!!! Moram priznati da su mi za nijansu sladji crveni. Da li su na slikama psi iz nase zemlje ili sa neta? Mene ova rasa bas zanima i dosta sam citao o njoj po raznoraznim casopisima i internetu, i hteo sam-sto sam uspeo-da saznam iz prve ruke jos o njima. Citao sam i o tome kao sto je pomenuto da moraju da menjaju podlogu po kojoj idu, tipa da nije samo po ravnom i asfalt, vec i po travi i svim drugim podlogama. Da li je to zbog kukova?

kraljica_pola_srca
15.06.2008., 15:55
SLIKE SU EXTRA!!!! Moram priznati da su mi za nijansu sladji crveni. Da li su na slikama psi iz nase zemlje ili sa neta? Mene ova rasa bas zanima i dosta sam citao o njoj po raznoraznim casopisima i internetu, i hteo sam-sto sam uspeo-da saznam iz prve ruke jos o njima. Citao sam i o tome kao sto je pomenuto da moraju da menjaju podlogu po kojoj idu, tipa da nije samo po ravnom i asfalt, vec i po travi i svim drugim podlogama. Da li je to zbog kukova?

to je licno moj pas, u mom dvoristu slikan, tada je bilo prolece i imala je takvu lesnik boju, mada u septembru ima crvenu, mozda stavim i te da vidis,,,ovo nista nije s neta.
Setanje po travnjaku je zbog dosaplja,,,inace imaju problema s nogama, jer su teski, zadnje noge su kao ukocene,,tako da je najgora verzija setati ih po betonu.Znaci dosaplje, i sapetine da se formiraju.:bye:

mimi's mom
15.06.2008., 16:46
Po standardu, zadnja došaplja moraju da budu maximalno skraćena da bi imali taj tipični štulast hod.

pl@wooky djec@k
15.06.2008., 17:45
Chau chau je predivna rasa i ja najvise volim crvene!
Ovakve!

http://i26.tinypic.com/34r6ahh.jpg

X-Boy
22.06.2008., 16:13
Stvarno je prelep,ali koliko je potrebno da kazemo "ulagati" u njega i koliku ulogu imaju njegovi roditelji da bi on/ona bili ovako lepi?

kraljica_pola_srca
22.06.2008., 16:15
to ti je slika s neta,,,verovatno neki svetski sampion iz ko zna koje zemlje, sam start kupovine je za nas san, a da ne pricamo o ostalom...mislim da je glupo stavljati slike s neta, i time se hvaliti,,,treba uzgojiti ovu cvecku...to je ogroman posao.

X-Boy
22.06.2008., 17:38
Koliko je pozeljno drzati chow-choow-a u stanu?Kakav je za dresuru tj. da li mu je potrebna i da li vredi probati sa dresurom s'obzirom na njegovu narav?

kraljica_pola_srca
22.06.2008., 17:49
Koliko je pozeljno drzati chow-choow-a u stanu?Kakav je za dresuru tj. da li mu je potrebna i da li vredi probati sa dresurom s'obzirom na njegovu narav?

chow moze da se drzi u stanu, to su mirna stvorenja, jer celi dan spavaju, ne prave cirkus, ne cepaju stvari itd., dresura ne vazi za ove pse. Oni nisu glupava rasa, jednostavno se ne mogu dresirati, niti ih takve stvari tipa raznih komandi uopste interesuju.Ja sam probala s mojom kujom , sistem loptica, donesi-ajde donela je , ja bacim ponovo,,,,donesi-ona me pogleda, i ode u suprotnom smeru i svali se da odspava malo....najozbiljnije, pitaj odgajivacnice, oni se ne dresiraju, jer je to kod njih nemoguce.:rotf:Ali su slatki..:rotf:

X-Boy
23.06.2008., 12:41
Da su slatki to definitivno stoji:). Pomenuli su da se dva puta godisnje cetka? Da li je to samo dva puta ili se linja svakodnevno?

kraljica_pola_srca
23.06.2008., 12:51
u prolece se gustim cesljem skida poddlaka,to je ona stara zimska "mrtva" dlaka, to je mnogo posla, i to mora svaki dan....to pocetka prvih vrucih dana , ovo mora da se uradi.
Tada na njima ostaje ona letnja tanka dlaka, duga,ali tanka, koza im se vidi kroz nju, mora da ih stiti,,,i ne smeju se sisati nikako...U sustini cetkanje i cesljanje svaki dan,obavezno..a drugo linjanje nije pravo,,,,to je tamo negde u avgustu kad otpadne jos nesto stare dlake, vec od septembra dobija zimsku, i mora da se ceslja svaki dan, u suprotnom se toliko umrse da se to mora odseci makazama, a najgore je sto dobiju ekcem, ne dise im koza na tom mestu i stvaraju se crveni pecati, sto ih strasno svrbi.
Svaki dan, Jovo nanovo...nije tesko...oni se za dva dana zavole..

X-Boy
23.06.2008., 13:00
Nije ni cudo sto onda moze da se isplete jedan dobar dzemper :). Da li si mozda probala tu domacu radinost sa dlakom chow-a?

kraljica_pola_srca
23.06.2008., 13:08
Nije ni cudo sto onda moze da se isplete jedan dobar dzemper :). Da li si mozda probala tu domacu radinost sa dlakom chow-a?

ovo je malo bzvz...ako volis ovu rasu,,,ovo treba da ti se gadi,,,jer cim njih spomenes neko, kaze....da...to je ona rasa koja se jede???Nekada, a i sad se u Kini jedu,kad vec moram da napisem ...samo primerci koji su mrsavi i od kojih nikada nece biti stabilan, jak chow, jer to su psi teskih kostiju...ja cu tebi da prepustim da olinjalu dlaku koju sam ja inace palila, iskoristis za ovakvu vrstu domace radinosti.
Moja kuja je imala operaciju u sedmoj godini,,,dijagnoza piometra...to je gnojna upala materice,,,pa su kompletno izvadili i matericu i jajnike....to treba uz njih preziveti...secena je bila neka 22 cm, imala je pojas da to ne dira, iako je bila sivena, ja sam 10 dana bukvalno spavala pored nje, i nocu izlazila napolje s njom,,,,i tako narednih 1,5 mesec dok to nije proslo...ja sam se sto miliona puta zahvalila Bogu da je ostala ziva...tako se voli pas..nikada mi nista nije bilo zao, njoj sam kupovala sebi nisam...to su ziva stvorenja, a ne igracke od kojih se pletu dzemperi.:???:

X-Boy
23.06.2008., 20:01
Samo pitam, posto sam citao da to umeju da rade.samo ne znam kome prodaju i da li ti koji to prave to i nose.Nisam neko ko bi to radio. Nemoj odmah da se ljutis

kraljica_pola_srca
23.06.2008., 22:52
Samo pitam, posto sam citao da to umeju da rade.samo ne znam kome prodaju i da li ti koji to prave to i nose.Nisam neko ko bi to radio. Nemoj odmah da se ljutis

onda je dobro,,,pomislih da imas "ruzne" misli....:)

kraljica_pola_srca
23.06.2008., 23:10
sad i ja razmisljam o tome, ipak su to bolesni ljudi koji to rade,ja sam davno cula za to,,po sistemu, ako ovca daje "runo" i chow daje pare...ma gluposti, to je mrtva dlaka, koju ja bacim i spalim,,,ali ljudi sigurno znaju da naprave dzemper, ne bi me cudilo da naprave i periku od njih, kad im je jezik extra specijalitet na jelovniku.:otkacio:

X-Boy
24.06.2008., 09:02
Ja mislim da to rade ovi sa zapada,a oni uvek imaju neki put cudne ideje. Kao sto si rekla verovatno su mislili ako su nekada bili na jelovniku zasto ne bi pravili dzempere od njihove dlake.

kraljica_pola_srca
24.06.2008., 17:14
Ja mislim da to rade ovi sa zapada,a oni uvek imaju neki put cudne ideje. Kao sto si rekla verovatno su mislili ako su nekada bili na jelovniku zasto ne bi pravili dzempere od njihove dlake.

ako to gledas s aspekta zarade, ni onda ne mogu da prihvatim tako nesto,,,Boze dragi podseti me na logore kad su od kose zatvorenika pleli dzempere..Pa, covek jeste najsavresenije bice, ali ipak ne u svakom smislu....ovo s dzemperima je morbidno, a to sto su na jelovniku, kao i neke druge zivotinje, to treba tako nazalost prihvatiti, jer je to deo njihove kulture, nacionalne kuhinje, i drugacijeg zivota o kojem mi nemamo pojma.Bez obzira , ja i dalje ovakve stvari ne odobravam.:neutral:

X-Boy
25.06.2008., 12:58
Da li ti i sada imas cau-a? da li je to ovaj sa slike sto si postavila?

kraljica_pola_srca
25.06.2008., 18:59
Nemam trenutno, zivela je kod mene 11 godina, i umrla za sat vremena, veterinari su rekli...klasican infarkt...slicno skoro isto kao kod coveka.Mislim da je ipak, posle one operacije o kojoj sam ti pisala kod nje doslo do hormonskog poremecaja,vet. je rekao da pazim da se ne ugoji...to je jako bilo tesko...ipak se ugojila, a sto je najgore, nije vise htela da ide u setnju.Posle te operacije, se promenila, jos vise ulenila...nekako samo je dosla do mene, pocela jako tesko da dise,veterinar je dosao kuci, dao joj inekciju, ja pojma nemam sta je dao,,,jer sam se zbunila, posto joj odjednom nije bilo dobro,,,kroz 20 minuta sam ga zvala ponovo, dosao je kolima do mene, da je nosimo u ambulantu, ali ona je legla i kao da je zaspala.Mislim da jos dugo necu uzimati ovu rasu, mnogo sam propatila, mnogo bila vezana za nju, i obrnuto, ni dan danas ne mogu da shvatim da je nema,,,ipak cu jednog dana kupiti novo stene, mozda i najverovatnije par chow-chow.Meni su ipak najlepsi,,,iako sada imam drugu rasu i volim psa, ovo je bila i ostala moja ljubav. Ono na slikama je ona, koje sam stavila, mada je zimi bila duplo krupnija.
Tesko sam podnela gubitak ovog stvorenja, mnogo smo se volele.Veterinar mi je rekao , nakon operacije da ce da zivi jos 2-3 godine, s obzirom na rasu, i tako je i bilo, zivela je jos 3 godine.:sad2:

X-Boy
26.06.2008., 09:31
Zaista mi je zao :(. E to je jedan od razloga sto ne uzimam caua,posto se jako vezujem, ne znam kako bi podneo njegov gubitak.

kraljica_pola_srca
26.06.2008., 09:41
Sigurno tesko jer su oni takvi da ih jednostavno moras voleti,,,a vezuju se samo za jednog coveka, imaju samo jednog gazdu, pa se stalno pratite po kuci i covek pocne da ih posmatra kao svoje dete.

persijanka
30.08.2008., 14:18
ja imam crnu zenku koja je stara 8 meseci, mnogo je slatka i umiljata.