Vidi punu verziju : DAVID LYNCH
divlja-u-srcu
15.03.2004., 06:20
Ko ga voli,zasto ga voli?Ko ga ne voli,zasto ga ne voli?Koje ste filmove njegove gledali i sta kazete na njegovo celokupno stvaralastvo?
Trinitty
16.03.2004., 12:06
Ja mogu ceo esej da napisem o Dejvidu Lincu... Jedinstvenom, neponovljivom, najboljem... A ubedljivo najvise volim "Blue velvet", pa "Straight story", ma sve ih volim...
ja,divlja-usrcu
16.03.2004., 18:26
Ja sam zaljubljena u njegove filmove!Blue velvet i Mulholland drive su moji omiljeni!Sad narucujem sve filmove u kompletu i one kratke,ima da se opijam mesec dana!
DA LI JE D.LYNCH REZIRAO FILM DIVA? (KOJI MU JE ORIGINALNI NASLOV?) :?:
ja,divlja-u-srcu
17.03.2004., 02:48
Koliko je meni poznato nije !Ali jeste film DUNE tj. Dina!Joj,zaboravila sam na DIVLJI U SRCU!!!!
O CEMU SE RADI U DINI? OVO STO JA TRAZIM JE PRICA O CRNKINJI OPERSKOJ PEVACICI...
Trinitty
17.03.2004., 11:45
Onda "Dina" nije ono sto trazis
Ko ga voli,zasto ga voli?Ko ga ne voli,zasto ga ne voli?Koje ste filmove njegove gledali i sta kazete na njegovo celokupno stvaralastvo?
Nevolim ga jer sam glup!!!!!!!
konstansa
25.03.2004., 03:50
eraserhead!!!!!!!!!!!!!!
O CEMU SE RADI U DINI? OVO STO JA TRAZIM JE PRICA O CRNKINJI OPERSKOJ PEVACICI...
to je rezirao Bene (ne znam kako s pise u originalu) a takodje je rezirao i 37,2° aili Bety Blue.
ako mislimo na isto....pevacica crnkinja i kurir na motoru?
a Dina je radjena po knjizi F.Herberta i malo je podugacko za objasnjavanje ali definitivno nema pevacica crnkinja.
divlja-u-srcu
01.04.2004., 03:30
Da li je neko gledao njegove kratke filmove:
-six figures getting sick
-the alphabet
-the grandmother
-the amputee
kao i ERASERHEAD?Htela bih da razmenimo utiske!
divlja u srcu
06.04.2004., 02:56
Zar nema nikog da caskamo? :(
tricky1
11.04.2004., 03:23
Jedan od mojih najomiljenijih. Čista emocija. Samo kida. Gledati iskljucivo u bioskopu. Nije za mali ekran.
Trinitty
11.04.2004., 10:54
Jedan od mojih najomiljenijih. Čista emocija. Samo kida. Gledati iskljucivo u bioskopu. Nije za mali ekran.
Potpuno se slazem, pogotovo sa ovim da njegove filmove treba gledati u bioskopu...
divlja-u-srcu
11.04.2004., 16:32
Boga mi meni ni TV (DODUSE VELIKI)nije nista pokvario!
TETRAPAK
12.04.2004., 07:11
On je jedan od jedinih dobrih americkih rezisera iako mi njegovi filmovi nisu medju najboljima.
Trinitty
13.04.2004., 12:36
On je jedan od jedinih dobrih americkih rezisera iako mi njegovi filmovi nisu medju najboljima.
Dobrih? Njabolji reziser koga ce ikad imati... (Hickoce izvini).Pogledajte samo kako je uradio "Straight Story", jer to je film koji nema radnju u klasicnom smislu, a on ga je tako rezirao da ti film jednostavno proleti. Ne secam se da je Stiven Spilberg ikad snimio tako nesto...
Zeleo bih da mi kazete gde bih moga da nadjem titl za film divlji u srcu pretrazio sam skoro sve sajtove ali nisam nasao. Zato bih bio veoma zahvalan ako bi mi neko pomogao. Pozdrav svim obozavaocima davida lincha :lol:
divlja-u-srcu
18.04.2004., 03:17
joj,ne znam! :cry:
Ja sve gledam bez prevoda!
Pozdrav i tebi!
divlja-u-srcu
22.04.2004., 03:12
Definitivno proglasavam 'Coveka slona' za najtuzniji film ikad snimljen! :cry: :cry: :cry:
Sta vi kazete??? :(
Definitivno! Ja danima posle gledanja nisam mogla da funkcioniem normalno i verujte stvarno sam pocela da cenim neke druge vrednosti......
Eraserhead definitivno!
Molim nekog ako ima ovaj film na Divx-u da me kontaktira na newifjoke@yahoo.com Imam i ja bogatu kolekciju
Trinitty
24.04.2004., 11:24
Hej narode, sta mislite o muzici u njegovim filmovima, pogotovo o stvarima koje je radio Angelo Badalamenti? Breathtaking, zar ne?
divlja-u-srcu
24.04.2004., 17:28
Ja se sva jezim! :D
Trinitty
24.04.2004., 19:57
Ja se sva jezim! :D
Koji ti je soundtrack najbolji? Mislim, svi su dobri, ali koji ti se najvise dopada?
divlja-u-srcu
25.04.2004., 06:41
Koji ti je soundtrack najbolji? Mislim, svi su dobri, ali koji ti se najvise dopada?
Pa vidis, slazem se da su svi dobri, NARAVNO, ali nazalost u njima sam uzivala samo dok sam gledala filmove, ako ne racunam da imam muziku iz TWIN PEAKSA, a pokusavala sam da skinem nesto sa interneta, ali imam neke probleme, pa sad trenutno ne mogu.Doduse skinula sam samo par pesama, jedna od omiljenih mi je ona , na spanskom iz Mulholland Drive-a! Pa bih ti bila zahvalna ako mi kazes kako da dodjem do sve te muzike??? Jel' ima da se kupe diskovi ili da skidam sa neta? Mozes i da mi vise napises o muzici , autorima, sve sto znas, posto me jako zanima! :D
Trinitty
25.04.2004., 11:27
Pa vidis, slazem se da su svi dobri, NARAVNO, ali nazalost u njima sam uzivala samo dok sam gledala filmove, ako ne racunam da imam muziku iz TWIN PEAKSA, a pokusavala sam da skinem nesto sa interneta, ali imam neke probleme, pa sad trenutno ne mogu.Doduse skinula sam samo par pesama, jedna od omiljenih mi je ona , na spanskom iz Mulholland Drive-a! Pa bih ti bila zahvalna ako mi kazes kako da dodjem do sve te muzike??? Jel' ima da se kupe diskovi ili da skidam sa neta? Mozes i da mi vise napises o muzici , autorima, sve sto znas, posto me jako zanima! :D
Dogovoreno! Samo mi daj koji dan da ja sve to lepo srocim! :D
divlja-u-srcu
25.04.2004., 16:11
No problemos! :wink:
Trinitty
26.04.2004., 13:26
Vidi ovako, definitivno stavri koje mi se najvise dopadaju potpisuje Angelo Badalamenti. On je radio kompletan soundtrack za Tvin Piks kao i dosta stvari u Lost highway i Divlji u srcu. Na moju veliku zalost nisam upela jos uvek da nadjem sondtrack Mulholanda, kao ni Strejtove price gde je opet komplet muzika Badalamentijeva. Ne znam odakle si, ali ja sam ovu muziku sto imam kupovala na kasetama u Black Dooru koji se nalazio u zgradi Jugoslovenskog dramskog pozorista dok nije izgorelo. E posle toga, potop! Mada vidim da ni sa ostalom filmskom muzikom stvar ne stoji nista bolje (ja inace skupljam tu vrstu muzike) i prodaju se samo neke komercijalne gluposti. Sto se Badalamentija tice, dve omiljene stvari su mi iz Tvin Piksa - Audrey's dance i The bookhouse boys, mada generalno gledano taj kompletan soundtrack mu je najkvalitetniji. Ne znam da li ti je poznat podatak da je pesma Wicked game iz Divljeg u srcu izbacila Krisa Ajzaka u orbitu, ako uostalom sto je i glavna uloga u tom filmu bila odskocna daska Nikolasu Kejdzu. Vrlo emotivna je i ona stvar koju peva Izabela Roselini u Plavom somotu, cak se i zove kao i film. Muzika iz Lost highway je malo manje po mom ukusu jer ono sto nije radio Badalamenti radio je Menson, Smashing pumpkins, Nine inch nails...
Odprolike to je to za sad ako iskopam jos neki zanimljiv podatak, dopisacu!
divlja-u-srcu
26.04.2004., 17:46
:D
Hvala , hvala na informacijama! :wink:
U sustini imam sve glavne pesme iz svih filmova, ali posto si mi dala imena , kad poravim kompjuter kioji je u gadnom tripu, mislim da cu uspeti da poskidam sve sa neta preko onog programa Bear Share! Cudo sta sve ljudi imaju u kompijuteru! :wink:
Trinitty
26.04.2004., 21:53
Ako hoces napisacu ti po albumima koje imam naziv pesme i autora, nije problem
divlja-u-srcu
27.04.2004., 03:10
Hocu,hocu!!!!!!! :lol:
Srce si! :wink:
divlja-u-srcu
05.05.2004., 04:23
Jel' neko gledao njegov novi Rabbit?
Ne mogu da ga nadjem? :D
TETRAPAK
06.05.2004., 02:09
Elephant Man mi je inace jedan od omiljenih filmova, ali tek kad sam pogledao Mullholand Drive na DVD-u video sam da ga je David Lynch snimio,impresivno nema sta.
TETRAPAK
06.05.2004., 02:10
Takodje mi se svidja i muzika iz njegovih filmova(Angelo Badalamenti).
divlja-u-srcu
02.07.2004., 19:18
JA VOLIM DAVIDA LYNCHA! 8)
daj bre koji vam je ****// on ima dosadne filmove... i potpuno nejasne...
pozdrav
Trinitty
08.07.2004., 10:54
pozdrav
To sto ti nesto ne razumes ne znaci da je dosadno!
divlja-u-srcu
08.07.2004., 16:54
pozdrav
A tebi je u zivotu sve jasno? :?
8)
ja filmove gledam iz zabave... a njegovi to nisu i uvek se smorim... (dina je ok film)///radnja njegovih filmova je "ohh bozhe"/// i zato nemogu sa vama da podelim to odushevljenje :D //
jagodica
10.07.2004., 23:27
ma voli da bude morbidan eto to je. mada sam vredno gledala twin peaks i volela sam dok nisu poceli da smaraju i kada se odri nije smuvala sa ovim glavnim tu sam se razocarala. i bio mi je strashan. ovo ostalo ne znam ok je covek slon mada i to je morbidno ali kao normalno je a moguce da smara sve nesto polako...i morbidno
Mars Blackmon
14.07.2004., 03:32
Nece vam se svidjeti, tesko cete ga zaboraviti... Skoro da je tako... :P
Vama bi se sigurno svideo sajt koji je napravio moj burazer:
http://lost-highway.8m.com
Posetite obavezno!!!
RUNAWAY
07.09.2004., 01:07
Ja imam mulholland drive, twin peaks (film) i lost higway hotel, na divx-u, i odgledah pola eraserhead-a na tv-u, svi su totalno ludilo
- ima mnogo boljih filmova koji imaju smisla
bolji je napr. david fincer
THE FACT THAT NO ONE UNDERSTANDS YOU DOES NOT MAKE YOU AN ARTIST
odgledas ova cetri filma u jednom danu,
i odes polako u lazu
ta parola je istina... samo prevedi i na srpski da te svi ovi likovi razumeju :)
divlja-u-srcu
20.09.2004., 20:59
JA OBOZAVAM DAVIDA LYNCHA! 8)
Meni je najupecatljiviji Eraser head mada ga nikad vise ne bih gledala. Izaziva gadjenje,sazaljenje i strah. I sad se secam svake scene. Blue Velvet mi je mozda najbolji, Dennis Hopper i Isabella Rosellini su savrseni. Mulholland Drive nije los ali mi se mnogo svidja pesma "llorando" ,jako je tuzna i jeziva. Lost Highway mi je dobar, ali ne toliko kao Blue Velvet. "Divlji u srcu" mi je super, Nicholas Cage je tu odigrao najbolju ulogu, pored one u Leaving Las Vegas i posle se iskvario.
divlja-u-srcu
24.09.2004., 17:25
Meni je najupecatljiviji Eraser head mada ga nikad vise ne bih gledala. Izaziva gadjenje,sazaljenje i strah. I sad se secam svake scene. Blue Velvet mi je mozda najbolji, Dennis Hopper i Isabella Rosellini su savrseni. Mulholland Drive nije los ali mi se mnogo svidja pesma "llorando" ,jako je tuzna i jeziva. Lost Highway mi je dobar, ali ne toliko kao Blue Velvet. "Divlji u srcu" mi je super, Nicholas Cage je tu odigrao najbolju ulogu, pored one u Leaving Las Vegas i posle se iskvario.
Veliki CMOK za tebe! :D
VisionOfDisorder
25.09.2004., 00:51
Nema tog filma koji je on rezirao/producirao a da ga nisam pogledao. Koliko god chudno zvuchalo, on mi inspiracija od trinaeste godine kada sam ushao u magiju tvin piksa. Vec tada me je osvojio, jer je uspeo da probudi i ozivi ono shto sam oduvek osecao. Vec sa petnaest godina sam se dao u maniju gonjenja njegovog stvaralashtva. Prolaz koji je otvorio u meni, niko drugi nikad nije uspeo. Znao sam da danima seciram njegova dela, deshifrujem, stvaram datim informacijama. Najlepshe od svega je, shto pored ipak prikrivene poruke koja se nalazi u svakom filmu, Lynch ostavlja dovoljno prostora za indivdualnu interpretaciju. Naravno, tu je tek pochetak. Posle fascinacije samom idejom, dobijamo i praznik za ochi. Savrshene kombinacije boja, odlichna upotreba mraka, scenografija...
Sve je bilo jasno sa prvencom, glavom za brisanje, koji je u stvari Lynchov sirovi talenat, da bi se na kraju izvajao u remek delo, najbolji, najemotivnji, najiskreniji film 90tih, mulholland.dr.
Onda treba spomenuti drugog genija, kompozitora Angela Badalamentija... Od njegovih kompozicija koje svakom filmu daju doslovnu atmosferu, chovek moze samo da stane i skine mu kapu. Koliko bih voleo da upoznam Lyncha... eeeh. Chovek koji od najmanjih detalja pravi remek-dela.
Jedino shto mi fali jeste njegova chetvoro epizodna serija Hotel room i neka mala skupina filmova koja je rezervisana za chlanove njegovog sajta(placa se).
Skinuo sam i sve soundtrack-ove, jer to nisu tek puko nabacane pesme kao kod ostalih, vec... i sama znash.
Samo mi fali Straight Story soundtrack :( , koji je dobio par nagrada.
I za kraj, jedan odlichan link....
http://www.geocities.com/Hollywood/2093/index.html
divlja-u-srcu
25.09.2004., 01:06
VELIKI CMOKI ZA TEBE! :D
VisionOfDisorder
25.09.2004., 02:39
samo? mogao bih da dobijem i zagrljaj za ovoliki truf...
divlja-u-srcu
25.09.2004., 03:13
samo? mogao bih da dobijem i zagrljaj za ovoliki truf...
EVO TI I ZAGRLJAJ I CMOK! 8)
TAKO MLAD, A TAKO STUDIOZNO PROUCIO LYNCHA- CARE! :D
VisionOfDisorder
25.09.2004., 04:00
thanx. :D
a vidim pishesh i pesme...
...prouchicu.
divlja-u-srcu
25.09.2004., 17:07
Nemoj molim te, ne volim da me proucavaju, nisam jos spremna! :(
Trinitty
26.09.2004., 11:50
Dejvid Linc je jedan od retkih rezisera koji bi mogao da snimi celovecernji film na bilo koju temu - cak i kad bi to bilo setanje musice po astalu! :D :D :D
Buntovnik_Bez_Razloga
15.12.2005., 15:41
Dejvid Linč - onostrano ili pukotine u realnom
Povodom objavljene knjige "Linč o Linču"
16.12.2005. u 19:00 h
Govori Jovan Čekić
Amfiteatar NBS
Linčovi filmovi su možda najbolji primer kako umetnost, tačnije film, pristupa problemu onostranog pokazujući da mnogi kodovi u čitanju nivoa realnog ne mogu biti automatski primenjeni u ovom prostoru. Ali smoći snage da se uđe u taj prostor, istovremeno znači i prekodirati i kodove realnog.
Prevashodno zamišljena kao klasična autobiografija, knjiga je, na zahtev samog Linča, koncipirana kao serija namenskih, hronološki organizovanih intervjua. Linč je naime insistirao na formi intervjua, uz obrazloženje da će pitanja verovatno biti zanimljivija od odgovora. Kris Rodli, i sam filmski autor, bio je tek diskretni i nepretenciozni sagovornik koji je vizuelno orijentisanom Linču pomogao da savlada ambivalenciju sa rečima i kaže nam mnogo više nego što je, verovatno, i sam nameravao. Kroz priču o svom detinjstvu i odrastanju u američkoj provinciji, kroz prvu, dečačku fascinaciju slikarstvom, kroz način na koji doživljava Ameriku i svet oko sebe, kroz svedočanstva o ogromnoj energiji koju ulaže u sve što radi, otkrivamo ključ ako ne za tumačenje njegovih filmova (on sam na to nikada ne bi pristao) onda barem za ulazak u fascinantnu, pomalo jezovitu ali neodoljivo privlačnu zemlju zvanu Linčlend.
http://img209.imageshack.us/img209/1696/viewimagephp3vw.jpg (http://imageshack.us)
Linč o Linču
Priredio Kris Rodli
Prevod s engleskog: Aleksa Golijanin
Hinaki, 2005.
zoranpetrovic84
28.09.2006., 17:42
http://www.imdb.com/title/tt0193716/
http://www.megaupload.com/?d=5GLRXBQI
Kako sam fin, nisam hteo da otvaram novu temu...;) Kratki Lincov film...nisam ga pogledao
poz
Skoro sam gledao Eraser Head pa ako se neko razume u Lincova dela ako bi bio ljubazan da prokomentarise. Film na prvi pogled deluje nejasno, tj. postavlja se pitanje - a sta je pisac hteo da kaze? Kako to vanzemaljski kod ulazi u coveka i zbog cega stvara onakvog monstruma. Da li Linc govori o zlu? Ili ovaj film nema nekog racionalnog smisla vec je izlucevina njegove maste. Ajmo eksperti, pomagajte!
Pishe se Eraserhead.Ja bih rekao da je plod njegove mashte.Vecina Linchovih filmova je u tom fazonu[triler-misterija].Ne znam shta da kazem josh o tom filmu,najnejasniji je od njegovih.
Betty_Blue
29.07.2007., 16:31
Lynch je najveci filmski slikar ikada.Ono shto je Kafka otkrio u knjizhevnosti, to je Lynchu uspelo na filmu.On je u stvari i psiholog i slikar.Psiholog jer je uspeo da prodre u najmrachnije predele chovekove dushe,a slikar,jer uspeva da naslika chovekovu prirodu sluzheci se bojama i veoma originalnim metaforama.On je,po meni,najoriginalniji rezhiser danashnjice-dubiozan,mrachan,detaljan,iskren.chini mi se kao da je svoju dushu u celosti preneo na film.Meni su najsavrsheniji njegovi filmovi:Lost highway i Elephant-man.
Posle Lost-higway-a nisam mogla da zaspim,a nakon elephant-man-a sam bila izuzetno potreshena i tuzhna.Hvala Lynchu-filmskom geniju.
Vlade30
31.08.2009., 13:19
slikar slika