PDA

Vidi punu verziju : Gledao sam film, ali ne znam kako se zove...

Stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

raindog
17.11.2005., 23:41
Ako ste gledali neki film,a ne znate kako se zove,prepricajte ga ukratko ovde i mozda se neko seti naslova ;)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
njih dvoje se menjaju za stanove na neko vreme , on odlazi u njen u Parizu, a ona u njegog u NY, on je psihijatar koji ima depresivnog psa kog joj ostavlja zajedno sa stanom, na kraju njegovi pacijenti nastavljaju da dolaze kod nje na terapiju, a ona od onog depresivnog i cudljivog psa napravi veselu i razdraganu zhivotinju ?

jel zna neko kako se zove taj film ?

hvala unapred :)

Wolfman
18.11.2005., 00:16
njih dvoje se menjaju za stanove na neko vreme , on odlazi u njen u Parizu, a ona u njegog u NY, on je psihijatar koji ima depresivnog psa kog joj ostavlja zajedno sa stanom, na kraju njegovi pacijenti nastavljaju da dolaze kod nje na terapiju, a ona od onog depresivnog i cudljivog psa napravi veselu i razdraganu zhivotinju ?

jel zna neko kako se zove taj film ?

hvala unapred :)

"A Couch in New York" - William Hurt, Juliette Binoche?

raindog
18.11.2005., 01:01
e jeste taj :) thanks :D

snaja88
18.11.2005., 14:38
Bliz, ovo mozda treba da bude Lepljiva. Sta mislis? Bilo bi dobro da ima neka tema i za ovakva pitanja

Master_Chief
18.11.2005., 18:57
Slazem se s' snajkom ja trazim ime filma koji je parodija na Robin Hood film sa Kevinom Kostnerom.Film je jedan od najsmesnijih koji sam ja gledao...da sluchajno neko ne zna kako se zove taj film?

Buntovnik_Bez_Razloga
18.11.2005., 19:36
Da nije to što tražiš "Robin Hud - Muško u helankama" ?!
Mislim, tako su ga preveli, ali ne znam tačan i originalan naziv filma. :lol:

Master_Chief
18.11.2005., 19:39
Jeste,taj je Robin Hood: Men In Tights

snaja88
25.11.2005., 14:15
Evo i meni nesto treba. Ovo je copy/paste sa Serbiancafea

Nikog do sada nisam pitala za ovaj film koji sam,pre 6-7 godina, videla na Palmi, jer mislim da niko ne zna. Pokusacu prvo ovde.
Zaista nemam nikakvu predstavu o filmu, znam samo da neka devojcica ima zamišljenog prijatelja koji je klovn. Ne znam dal je o možda onaj Fredi Kruger (kako se piše na engleskom?) al ne verujem. Secam se i neke scene da je klovn u nekom velikom holu neke kuce, ma valjda je neka fantazija ko će ga znati?????????
Da li neko možda zna koji je to film? Ako ne,pokusavacu i na drugim forumima...

Neko je dao predlog za horor film 'IT' ali nije sigurno bio horor.
Onda,neko je rekao i 'NEVER SAY NEVER TO ROCCO' al ne mogu da ga nadjem na Imdb-u.Mada me,ne znam zasto,sve vuce na taj film :roll:

intra
25.11.2005., 14:50
Hrvati su taj film preveli sa Bubimir, a u originalu: Beatlejuice valjda

dvr
25.11.2005., 17:27
Evo i meni nesto treba. Ovo je copy/paste sa Serbiancafea

Nikog do sada nisam pitala za ovaj film koji sam,pre 6-7 godina, videla na Palmi, jer mislim da niko ne zna. Pokusacu prvo ovde.
Zaista nemam nikakvu predstavu o filmu, znam samo da neka devojcica ima zamišljenog prijatelja koji je klovn. Ne znam dal je o možda onaj Fredi Kruger (kako se piše na engleskom?) al ne verujem. Secam se i neke scene da je klovn u nekom velikom holu neke kuce, ma valjda je neka fantazija ko će ga znati?????????
Da li neko možda zna koji je to film? Ako ne,pokusavacu i na drugim forumima...

Neko je dao predlog za horor film 'IT' ali nije sigurno bio horor.
Onda,neko je rekao i 'NEVER SAY NEVER TO ROCCO' al ne mogu da ga nadjem na Imdb-u.Mada me,ne znam zasto,sve vuce na taj film :roll:

to je" Et " 100%,ja ga imam i jeste horor u pitanju.

film je pravo lud,radjen je po romanu Stephen King's-a.pogledajte obavezno :wink:

Devil`s_Advocate
25.11.2005., 18:44

film je pravo lud,radjen je po romanu Stephen King's-a.pogledajte obavezno :wink:

A jesi li siguran da je horor?Jel to ono kad se ona djeca igraju sa onim vanzemaljcem...?Chini mi se da se vanzemaljac zvao E.T....

snaja88
25.11.2005., 18:51
Rekli su mi. Film se zove 'DROP DEAD FRED' http://www.imdb.com/title/tt0101775/
Prevod je,kako kazu, 'ZAVEZI FREDE' ili tako nesto....al bas sam happy sto sam ga nasla! To je jedna od prvih stvari koje sam videla na TVu (a da se secam)

ivana bg
25.11.2005., 21:16
To je "Ne tupi Frede", tako su ga preveli kod nas. Emitovao se nekoliko puta, pre nekih 6-7 god, mozda i vise.......

markoca
25.11.2005., 21:23
Zna li ko nazim filma u kojem se desetogodisnja devojcica druzi sa nekim retardiranim likom?

dvr
25.11.2005., 21:47
A jesi li siguran da je horor?Jel to ono kad se ona djeca igraju sa onim vanzemaljcem...?Chini mi se da se vanzemaljac zvao E.T....

Nemoj me smarati molim te,pogledaj...............:arrow: :arrow:

http://img37.imageshack.us/img37/294/slika6hd.th.jpg (http://img37.imageshack.us/my.php?image=slika6hd.jpg)

dvr
25.11.2005., 21:49
ja sam pogresio kada sam pisao "IT" eto to je to...................

izvinjavam se

Bliznakinja
26.11.2005., 02:01
Bliz, ovo mozda treba da bude Lepljiva. Sta mislis? Bilo bi dobro da ima neka tema i za ovakva pitanja

Moze,ali prvo moramo da promenimo naslov ;)

snaja88
26.11.2005., 13:55
Ja mislim da 'Jel zna neko naziv filma....' (samo da se promeni da J bude veliko)
ili
'Da li zna neko koji je ovo film?' Predlozi i ti nesto ako imas

grig
27.11.2005., 18:02
Tema moze da se zove : "Naslovi filmova", "Otkrite naslov filma", "Koji je ovo film" ..........

Bliznakinja
27.11.2005., 18:09
Evo,nadam se da je sad ok ;)

kokota
27.11.2005., 21:08
Zna li ko nazim filma u kojem se desetogodisnja devojcica druzi sa nekim retardiranim likom?

I am Sam

winnetou
27.11.2005., 21:16
mislim da se pise otkrijte, ali necemo da cepidlacimo....... znamo svi na sta se misli ;-)

markoca
27.11.2005., 22:03
I am Sam Znam to je onaj sto ce bitti na Pinku ali en mislim na taj. Taj retardirani se zove Ricky a mala ne znam kako se zove.

Sizzlym
27.11.2005., 23:42
e imam taj film "I am Sam" ko woli drame , odlichan je . . .

Johnny Ramone
27.11.2005., 23:53

I samo mozes da umres od smeha sad kad ga gledas!Film je u veeeelikom fade out-u.
Bolje procitati roman(to je uvek bolje).Aludiram na "IT"---TO

KOWYNUXX
28.11.2005., 00:25
mislim da se pise otkrijte, ali necemo da cepidlacimo....... znamo svi na sta se misli ;-)

Definitivno se pise "otkrijte", i ja nemam nameru da ucestvujem ni u kakvim malverzacijama dok se to ne ispravi.Hvala na paznji i molim vas da to sredite....

Bliznakinja
28.11.2005., 00:30
Ups http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/g062.gif , progutala sam slovo J
Ja se duboko izvinjavam ;)

iluzionista
28.11.2005., 00:32
I ja sam primetio to "otkrijte"... No uzdam se u "law & order" da će to biti ispravljeno. :lol:

BTW, jel' neko zna naziv onog serijala filmova... U pitanju je nešto ala horor. Glavni je junak matori, osedeli i dugokosi tip koji se bori protiv vanzemaljaca u obliku letećih metalnih loptica koje ispaljuju laserske zrake... On se bori protiv njih i putuje opustelom Amerikom pokušavajući da ih uništi... Ne mogu da se setim naziva nikako... Samo znam da je naziv jedna reč. U svakom nastavku se doda samo broj 1, 2 ili tako nešto... Nije sfera... Ali nešto slično...

iluzionista
28.11.2005., 00:34
Ups http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/g062.gif , progutala sam slovo J

Kako sam samo vidovit. :lol: Znam ja da nas neće izneveriti "law & order"... :P

maja04
28.11.2005., 00:53
zna li neko naziv filma u kome indeticne bliznakinje zamenju jedna drugu. rekla bi da je romanticna komedija u pitanju, lepa plavusica igra glavnu ulogu. bas dugo trazim taj film.

KOWYNUXX
28.11.2005., 04:14

Zahvaljujem....:D

KOWYNUXX
28.11.2005., 04:17
E, aj pomazite....Iz jednog filma se secam samo jedne scene, pa bih vas molio da mi pomognete da se setim naziva.Prica je o ocu i devojcici, valjda, a za tu devojcicu otac misli da je valjda luda, jer spominje brata koji je ubijen i zakopan u dvoristu.Secam se samo scene otkopavanja, te kuce i toga da je neki mesec imao vaznu ulogu u pronalazenju groba.Aj ako se setite, recite mi i glumce...:)

Bliznakinja
28.11.2005., 14:46
Kako sam samo vidovit. :lol: Znam ja da nas neće izneveriti "law & order"... :P
Hehe :D

Bliznakinja
28.11.2005., 14:49
Zahvaljujem....:D
;) ;)

snaja88
28.11.2005., 18:01
zna li neko naziv filma u kome indeticne bliznakinje zamenju jedna drugu. rekla bi da je romanticna komedija u pitanju, lepa plavusica igra glavnu ulogu. bas dugo trazim taj film.
Da nije taj film nedavno bio na HRTu i igra i neki decko koji se zaljubljuje u neku puniju devojku al je ona za njega prava riba...samo ne znam dal tu ima nekih bliznakinja

maja04
28.11.2005., 18:51
Da nije taj film nedavno bio na HRTu i igra i neki decko koji se zaljubljuje u neku puniju devojku al je ona za njega prava riba...samo ne znam dal tu ima nekih bliznakinja
nije sigurno, jedna od bliznakinja se zaljubljuje ali nema punijih devojaka i tip izgleda super.

Lucky girl
28.11.2005., 19:16
nije sigurno, jedna od bliznakinja se zaljubljuje ali nema punijih devojaka i tip izgleda super.

da to nije onaj film sa bliznakinjama,manekenka je valjda jedna....pa se tip na kraju filma zaljubi u jednu od njih dve...jel tako nesto?

Leonard Cohen
28.11.2005., 19:45
Zna li neko za film GUMBASHI(hr prevod)? Zanima me eng naziv filma... Unapred hvala!

maja04
28.11.2005., 20:08
da to nije onaj film sa bliznakinjama,manekenka je valjda jedna....pa se tip na kraju filma zaljubi u jednu od njih dve...jel tako nesto?
jeste, jedna je manekenka ali kako se zove? tako bi ga ponovo gledala.

*xyz*
29.11.2005., 14:30
A jel zna neko mozda za ovaj film - radi se o nekoj deci koja tek treba da se rode, i samo jedno po jedno izlaze kroz neka velika vrata, medjutim, jedan deda dolazi po svog unuka pre vremena i vodi ga u "pravi svet" jos pre nego sto ce se roditi, onda deda umire a mali se radja...tako nekako ide, gledala sam pre par godina, ali ne znam kako se zove film, pa ako neko zna bila bih mu vrlo zahvalna.
;-)

Lucky girl
30.11.2005., 01:08
jeste, jedna je manekenka ali kako se zove? tako bi ga ponovo gledala.

i meni se svidja film...da se ne zove tipa zamena ili tako nesto

tralalala
30.11.2005., 01:12
A jel zna neko mozda za ovaj film - radi se o nekoj deci koja tek treba da se rode, i samo jedno po jedno izlaze kroz neka velika vrata, medjutim, jedan deda dolazi po svog unuka pre vremena i vodi ga u "pravi svet" jos pre nego sto ce se roditi, onda deda umire a mali se radja...tako nekako ide, gledala sam pre par godina, ali ne znam kako se zove film, pa ako neko zna bila bih mu vrlo zahvalna.
;-)
Evo ga Milo.
Mali ima kudravu kosu?

gigule
03.12.2005., 00:43
mislm da film počinje tako što neko trči i viče vivaldi je umro ili tako nešto...
jel to film 20. vek?
možda lupam... sorry

VictorySun
04.12.2005., 01:00
Kako se zove film u kome glumi crnkinja- ona je pevacica i slucajno vidi ubistvo, i tada je prijatelj sakrije u crkvu medju kaludjericama, ona kaludjerice uce da lepo pevaju.... kako se zove????

maja04
04.12.2005., 01:02
Kako se zove film u kome glumi crnkinja- ona je pevacica i slucajno vidi ubistvo, i tada je prijatelj sakrije u crkvu medju kaludjericama, ona kaludjerice uce da lepo pevaju.... kako se zove????
sestre u akciji 1. i 2. deo.

*xyz*
05.12.2005., 11:50
Evo ga Milo.
Mali ima kudravu kosu?
Jao,jeste!!! Mali se zove Milo i ima kudravu kosu!
Hvala!!!
;-)

snaja88
05.12.2005., 12:08
Ja se secam da sam u seelu kad sam bila mala,gledala neki urnebesan film, i mislim da je prevod bio KALUDJERICE U AKCIJE ili tako nesto. Jer to taj koji si ti rekla? Ako jete pliz mi reci kako se pikise na englishu da ga nadjem na Imdb-u ;)

maja04
05.12.2005., 12:29
Ja se secam da sam u seelu kad sam bila mala,gledala neki urnebesan film, i mislim da je prevod bio KALUDJERICE U AKCIJE ili tako nesto. Jer to taj koji si ti rekla? Ako jete pliz mi reci kako se pikise na englishu da ga nadjem na Imdb-u ;)
sister act

VictorySun
05.12.2005., 19:39

hvalaaaa majo ;)

linabg
05.12.2005., 20:39
I samo mozes da umres od smeha sad kad ga gledas!Film je u veeeelikom fade out-u.
Bolje procitati roman(to je uvek bolje).Aludiram na "IT"---TO

izvinjavam se sto skrecem sa teme, al sinoc sam bas procitala prvi deo knjige... Odlicno!

eto samo sam to htela da kazem:oops:

avtor
09.12.2005., 18:09
sister act
ima jos nekih sestara u akciji ili bekstvu. al to su bile opatice u bekstvu.. komedija iz 80 tih sa nekim debeljkom i mrsavkom sto se u manastiru kriju i prerusavaju... a ovaj sa vupi goldberg nesto mi se ne cini da se tako zove..

maja04
09.12.2005., 19:43
ima jos nekih sestara u akciji ili bekstvu. al to su bile opatice u bekstvu.. komedija iz 80 tih sa nekim debeljkom i mrsavkom sto se u manastiru kriju i prerusavaju... a ovaj sa vupi goldberg nesto mi se ne cini da se tako zove..
sister act je originalni naziv filma, a nasi su ga preveli sestre u akciji 1 i 2 deo.

snaja88
11.12.2005., 03:57
Hvala puno za 'SISTER ACT'!

intra
12.12.2005., 14:48
Ajd da vidimo.Glavni lik je tip kojeg pljačkaši angažuju kao vozača (živi u jeftinim hotelima i voli kaubojsku muziku),poslije jedne pljačke policajac (plav,visok,kovrdžav)) odluči da ga uhvati i sprema mu namještaljku da ga uhvati tako što ucjenjuje jednu bandu koju je uhvatio i traži od njih da ga angažuju pare od pljačke da zadrže za sebe, a njega da im isporuče, kad oni traže provjeru njegovih sposobnosti on razvaljuje žutog mercedesa u podzemnoj garaži. Gledao sam ga neko veče ali nisam uhvatio naslov, a ni kraj

klipan
13.12.2005., 11:33
Treba mi naziv filma u kojem tip ne mogavsi da odgovori svim obavezama (posao, porodica, prijatelji...) klonira sebe u nekoliko primjeraka. Onda nastaju velike zajebancije kad ne moze kontrolisati sta sve rade klonovi.

dvr
13.12.2005., 18:24
Treba mi naziv filma u kojem tip ne mogavsi da odgovori svim obavezama (posao, porodica, prijatelji...) klonira sebe u nekoliko primjeraka. Onda nastaju velike zajebancije kad ne moze kontrolisati sta sve rade klonovi.

4 kao 1,mogu ti reći da je film stvarno smešan.

Lucky girl
13.12.2005., 22:12
nisam gledala....deluje interesantno ;)

iluzionista
13.12.2005., 22:16
U originalu - "Multiplication" ili tako nešto... Andie McDowell i Michael Keaton

iluzionista
13.12.2005., 22:18

Sa Vupi -> Sestre u akciji
Onaj drugi -> We are not angels (ne znam kako je prevedn kod nas - možda čak i "Mi nismo anđeli")

avtor
13.12.2005., 22:41
ovaj drugi :nuns on the run. (moguca greska u nekom slovu) i ima extra poznatu muziku sa spice.
99%

iluzionista
14.12.2005., 00:54
Ispravka: We're no angels je ono na šta sam ja mislio. 1989.

http://www.imdb.com/title/tt0098625/

iluzionista
14.12.2005., 00:56
BTW: De Niro, Sean Pen, Demi Moore.

I malo sam pogrešio: nisu kaluđerice, nego sveštenici. :lol: Kriju se kao sveštenici u jednom manastiru.

iluzionista
14.12.2005., 00:57
Evo ga i Nuns on the run (1990):
http://www.imdb.com/title/tt0100280/

iluzionista
14.12.2005., 01:01
Zna li neko za film GUMBASHI(hr prevod)? Zanima me eng naziv filma... Unapred hvala!

http://www.blog.hr/print/?id=272584

iluzionista
14.12.2005., 01:03
Za Gumbaše: http://www.imdb.com/title/tt0128292/

snaja88
14.12.2005., 16:19
Evo ga i Nuns on the run (1990):
http://www.imdb.com/title/tt0100280/Mozda je to onaj film za koji sam i ja pitala........

avtor
14.12.2005., 16:33
hmm... pa jel trazis crnjkinju u horu... ili muskarce koji se prerusavaju u zene?

iluzionista
14.12.2005., 23:15
Nije Snajka... To o čemu si ti pričala je Sisters Act iliti Sestre u akciji

snaja88
15.12.2005., 16:27
e, ja da Vam pravo kazem i nemam pojma o cemu se radi... :roll:

laa-laa
16.12.2005., 16:28
Moj misteriozni film ima male šanse da ga prepoznate :(, ali...
Njemački je, a priča je o njemačkom agentu koji traga za zločincima iz II Svj. rata i tako dolazi u neku manju varošicu u potrazi za ženom koja je u logorima ubila veliki broj ljudi, čini mi se - između ostalih i njegovog oca ili oba roditelja ili tako nešto. Tu je on i slučajno upozna (možda je čak bila i doktorica ili medicinska sestra) i zaljubi se u nju ne znajući ko je (ona nije stara, radnja se ne dešava dugo poslije rata). Na kraju saznaje istinu i, u šoku, pušta je da ode iz njegovog stana, ali mu ona ukrade pištolj i kroz otvoren prozor nedugo zatim on čuje pucanj negdje u mraku. Ubila se.
Jako dobar film, žao mi je što ne znam kako se zove...

snaja88
17.12.2005., 20:43
Jel zna neko kako se na francuskom pise 'Zivot kakav zelim'?

skrobi90
17.12.2005., 22:48
E, od kada sam gledala IT, plasim se klovnova. A, sto je najgore, u drugom delu to je pauk, koga se takodje plasim. To su dve jedine stvari koje me plase.

hanchi
18.12.2005., 02:04

Pazi ovako:Meni se cini da je to film sa Lindzi Lohan(njena prva uloga).Ako ima neka scena kad jedna drugoj busi uvo.I jedna skace u neko jezero.Ili sam j ato pobrkala sa nekim od filmova bliznakinja Olsen.Probaj sa :"Klopka za roditelje"
Kad svi vec pitaju...
Neka devojcica,cini mi se Ana...Pa sad da li je bolesna ili ih kloniraju,ne secam se.Ima neke veze sa Filadelfijom.Secam se neke scene kad ona svira klavir,Pa ne sme da prodje kroz neka vrata kroz koja blesti svetlost...Zna li neko ko glumi i koji je film?

Ili neki...iz dva-tri dela.Mali grad,neka ubistva.Pa svi mislili svestenik a on pogine.A na kraju se ispostavi da su svi roditelji i dede bili deo nekog drustva pre pedeset godina a njima rukovodio neki starac i na kraju njegov lik kao sad je isto toliko mator.Ne secam se najbolje...

grig
20.12.2005., 21:09
Da li je neko gledao film "Duplikati" , nisam 100% siguran da se tako zove. Koliko se secam, meteor (ili nesto drugo) je pao na Zemlju i sa njim i neka biljka koje se kao paucina obavija oko tela i tako ispija ljude i od njih pravi duplikate........

Otisao sam...
20.12.2005., 21:53
Nesto mi poznato... :wtf:

yana
24.12.2005., 16:45
Ovo će da bude malo konfuzno, jer, kao prvo-film je jako čudan, a kao drugo-ja sam nekako sve zaboravila, osim opšteg utiska i nekih scena. Uglavnom, dešava se u budućnosti, mislim da radnja ne teče u kontinuitetu, nego se onako vraća na to šta je bilo pre. Mislim da ima neke veze sa nekom komjuterskom igricom. Ono što je najčudnije, a po tome jedino možda neko i prepozna film, je to da su neke tehničke stvari napravljene od organske materije, kao da su žive-npr. komande za igricu su u obliku neke mekane, opnaste, ljigave amebaste stvari, a recimo pištolj su krišom sastavili od delova životinja koje su imali za ručak (e da, životinje su isto čudne i ljigave). Tim pištoljem na kraju neko nekog ubija, ne sećam se zašto, ali se sećam da je bilo neočekivano i da je to bio potpuni preokret u radnji filma.
Stvarno sam katastrofalno opisala, ali kad sam pričala drugu on je shvatio na koji film mislim, ali nije mogao da se seti naslova, uglavnom kaže da je taj autor poznat u svom žanru (valjda je mislio na scenaristu).

Miki 13991
24.12.2005., 18:01
"tebi treba psihijatar"Šala. :lol:
Nemam pojma

yana
24.12.2005., 18:10
:) :) :) :) :) :)

frozen1982.
24.12.2005., 18:37
eXistenZ ?

yana
24.12.2005., 19:22
Jeste! Sad sam proverila na Google i to je to. Svaka ti čast kad si iz onog mog opisa prepoznao o čemu se radi.

frozen1982.
24.12.2005., 19:24
He,he,he...8-)

frozen1982.
24.12.2005., 19:26
Imam i ja jednu kosku...ali duzi je opis...pa ne znam dal da pisem :?

frozen1982.
24.12.2005., 22:36
Niste se bunili-ko vas j... :DFilm je crno-beli,SF.Gledao sam ga pre vise od deset godina na Politici.Traje preko 3 sata.Mislim da je mnogo star,sniman najkasnije 60-tih.Pocinje tako sto u Londonsko predgradje dolazi inspektor da istrazi nasilno ubistvo.U isto vreme vatrogasci(?)demontiraju zaostalu bombu iz drugog svetskog rata.Desava se jos ubistava,i pocinje da se nocu cuje cudan zvuk koji kao da dopire iz bombe.Inspektor u istrazi kopa po istoriji naselja i nalazi zapise o slicnom sablonu dogadjaja 1917.,pa za vreme Francuske revolucije pa u 13.v :shock: a odartle i dalje u vreme praistorijskog naselja na istom mestu.Da skratim-otvaraju bombu i u njoj nalaze dve pregrade-u jednoj otvorenoj skelete neke nove vrste covekolikog majmuna a u drugoj hermeticki zatvorenoj,mumificirane leseve nekih stvorenja sto lice na ogromne mrave.Zakljucuju da je ta bomba raketa koju su napravili Marsovci(mravi)dok su kosti ostaci modifkovanih(genetski?)covekolikih majmuna koji su trebali da budu neka vrsta invazione vojske na zemlju pre milion :shock: godina.Nesto je krenulo lose pa su se sve rakete srusile pri padu ubijajuci marsovce (a kao bilo je na hiljade raketa),dok su neki od tih modifikovanih preziveli i od njih je nastao covek.Zvuk koji emituje raketa je kao signal da krene invazija a na ljude(potomke tih modifikovanih)deluje tako da polude ubijajuci se medjusobno.

Sizzlym
24.12.2005., 22:49
wraticu se kad date zadatak u boji!

Ekiman
25.12.2005., 06:20
e taj film sto je bio nedavno na pinku i'm sam* jel to film o retardiranom tipu kojem je kicma i vrat malo krivi pa je uvek pognut zemlji(nema grbu)i on na kraju ubije nejnog calca ili vec nekog znam da je film tuzan i da se zavrsava smrcu nekog od porodice deteta sa kojim se taj retardirani druzio?!?!mislim da je popra. automobile ili bio bastovan(uff ne mogu se setiti)samo znam da je bio malo pognut imao kratku kosu(crnu) inace taj glumac je i reziser i glavni glumac u filmu a za tu ulogu je dobio oskara to znam 100%(inace mislim da nije neki poznati glumac)!!!pomagajte...

dvr
26.12.2005., 20:42
e taj film sto je bio nedavno na pinku i'm sam* jel to film o retardiranom tipu kojem je kicma i vrat malo krivi pa je uvek pognut zemlji(nema grbu)i on na kraju ubije nejnog calca ili vec nekog znam da je film tuzan i da se zavrsava smrcu nekog od porodice deteta sa kojim se taj retardirani druzio?!?!mislim da je popra. automobile ili bio bastovan(uff ne mogu se setiti)samo znam da je bio malo pognut imao kratku kosu(crnu) inace taj glumac je i reziser i glavni glumac u filmu a za tu ulogu je dobio oskara to znam 100%(inace mislim da nije neki poznati glumac)!!!pomagajte...

Nije poznat :arrow: Ti nisi normalna :evil: :evil:

snaja88
28.12.2005., 15:40
Kako se na engleskom pise 'SAPUTANJE NA JASTUKU'? Ne verujem da je bukvalno...ili bar ko igra,da ga nadjem na IMDBu

frozen1982.
28.12.2005., 18:32
Kako se na engleskom pise 'SAPUTANJE NA JASTUKU'? Ne verujem da je bukvalno...ili bar ko igra,da ga nadjem na IMDBu
Pillow talk.Rok Hadson-Doris Dej a? :wink:

snaja88
29.12.2005., 15:43
Da,to je taj. Thanks ;)

hanchi
07.01.2006., 12:45
Niste se bunili-ko vas j... :DFilm je crno-beli,SF.Gledao sam ga pre vise od deset godina na Politici.Traje preko 3 sata.Mislim da je mnogo star,sniman najkasnije 60-tih.Pocinje tako sto u Londonsko predgradje dolazi inspektor da istrazi nasilno ubistvo.U isto vreme vatrogasci(?)demontiraju zaostalu bombu iz drugog svetskog rata.Desava se jos ubistava,i pocinje da se nocu cuje cudan zvuk koji kao da dopire iz bombe.Inspektor u istrazi kopa po istoriji naselja i nalazi zapise o slicnom sablonu dogadjaja 1917.,pa za vreme Francuske revolucije pa u 13.v :shock: a odartle i dalje u vreme praistorijskog naselja na istom mestu.Da skratim-otvaraju bombu i u njoj nalaze dve pregrade-u jednoj otvorenoj skelete neke nove vrste covekolikog majmuna a u drugoj hermeticki zatvorenoj,mumificirane leseve nekih stvorenja sto lice na ogromne mrave.Zakljucuju da je ta bomba raketa koju su napravili Marsovci(mravi)dok su kosti ostaci modifkovanih(genetski?)covekolikih majmuna koji su trebali da budu neka vrsta invazione vojske na zemlju pre milion :shock: godina.Nesto je krenulo lose pa su se sve rakete srusile pri padu ubijajuci marsovce (a kao bilo je na hiljade raketa),dok su neki od tih modifikovanih preziveli i od njih je nastao covek.Zvuk koji emituje raketa je kao signal da krene invazija a na ljude(potomke tih modifikovanih)deluje tako da polude ubijajuci se medjusobno.

Ne znam koji je ali deluje bas....interesantno...

Bullitt13
07.01.2006., 20:30
Meni treba jedan ruski ratni film! Radnja se odvija u Staljingradu chini mi se, Shvabe tamane Ruje di ih nadju a jedan kapetan plavushan, veoma hrabar deran, sakriva se sa svojim pobratimima i draganom po podrumima i rushevinama zgrada! Shvabe nikako da ga smaknu jer je momak veoma vesht! Medjutim koliko se dugo sa njima igrao i od njih se kruo u mraku osedeo i oslepeo jadnik! Film sam gledao davno, i mnogo je realistichan pa ako neko znade naziv, nek' me reshi muka! Aj pozdrav i sretan Bozic!!!

LePiaf
07.01.2006., 20:55
Joj, sad cu da vam zadam. Nekad davno je ovaj dugometrazni crtac chesto ishao na TV-u. Sada sam spreman da dam desni bubreg za taj DiVX (ako postoji). Ali mi prvo treba naslov.
Radnja se deshava u Francuskoj. Radi se o seoskoj machki koja chezne za uzbudljivim gradskim zivotom, pa tako odlazi u Pariz. Seoski machor, vrhunski lovac na misheve, nesrecno zaljubljen u umishljenu "damu", krece za njom, sa namerom da je vrati. Drushtvo mu pravi jedan njegov prijatelj (takodje machak, shta ste mislili?)...
Machka je Micika, a baja je Zhutja (ili tako neshto... ionako se radi o prevodu).

frozen1982.
07.01.2006., 21:10
Da nije"Macke iz visokog drustva"-Diznijev crtac?

LePiaf
07.01.2006., 21:34
Da nije"Macke iz visokog drustva"-Diznijev crtac?Naslov bi prilichno odgovarao fabuli crtaca koji trazim... ali nije taj.

Bullitt13
08.01.2006., 18:04
Da nije mozda Bezrepi Pera

LePiaf
08.01.2006., 18:56
Da nije mozda Bezrepi PeraPretvorio sam se u znak pitanja.
Imaju, bre, svi repove.

Bullitt13
09.01.2006., 16:18
Shala bre jarane! Aj malo poradite i na mom sluchaju!

LePiaf
09.01.2006., 20:29
Znachi, ne mogu da verujem... Chak sam negde iz malog mozga izvukao i to da se machka zove Musette, a jedan od dvojice machora Napoleon. I opet nisam uspeo da ga pronadjem na IMDB-u.

snaja88
11.01.2006., 20:36
I ja sam gledala na IMDbu....Musette.......mom caletu je poznat macor Napoleon,mozda se on seti.

LePiaf
11.01.2006., 22:09
USPEO SAM!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D
Jedva.
Machka se ovde ipak zove Mewsette. A i nema Napoleona, hm... Mali machak se zove Robespierre (ma znao sam da je neka istorijska lichnost).
Film je "Gay Purr-ee" (takav naslov je mogao da prodje te nevine 1962. ... danas ne :? ).

http://us.imdb.com/title/tt0057093/

Inache, kod nas je bio preveden, ako opet nisam neshto pomeshao, kao "Machija posla".

Kako danas doci do tog filma?

http://www.dvdtoons.com/screenshots/reviews/GayPurree03.jpg

Veseli_Ubica
14.01.2006., 04:29
Ajde meni da pomognete :

bio je skoro neki film na tv-u (valjda pink) o nekoj hrvatici Modesty koja radi u kazinu, koji biva opljachkan, ... i to je to. Nashao sam samo My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure (2003) ali na imdb-u ne pishe ni malo o radnji, pa ne mogu da potvrdim da je to to.

thx

frozen1982.
14.01.2006., 05:02
E imam ja jedan horor,davali su ga na PINK-u pre par godina,Francuski.Jbte.,uvek kad ga se setim utrnem,jedan od najstrasnijih filmova koje sam gledao.Nesto kao na nekom izolovanom ostrvu u zabacenoj mocvari nalazi se neki tajni vladin zatvor sa super ultra mega giga obezbedjenjem.Puno cuvara, specijalne opreme za nadzor a cuvaju samo sedmoricu mladica koji se ponasaju ko pusteni s lanca,ko Hanibal Lektor,grizu,ubise par cuvara koji su bili nesmotreni.I sad oni kad pobegnu a beze i uvek ih uhvate ali pre toga briju se do glave i mazu lice blatom.Mladici tako celavi i maskirani blatom izgledaju identicno.Ono jednom konacno uspeju da pobegnu ali pre toga naprave sranje u tom zatvoru-mislim pokolj.Razlog zbog koga su pobegli je jer traze majku(neka devojka koja je ako se dobro secam njima vestacki oplodjena).Na kraju se ispostavi da su oni stvoreni od celija embriona nekog vanzemaljca koji je 30-tih nadjen kod nekog plemena u Africi i koga je to pleme zvalo nesto kao Bog zla ili Djavo(izgleda ko zlocudna verzija bebe sa kraja Odiseje 2001.).Taj embrion se isto nalazi u bazi iz koje su mladici pobegli i valjda ih telepatski kontrolise a traze majku da ga nabiju u nju(embrion) da valjda sazri i onda izadje iz nje.

snaja88
14.01.2006., 15:50
@Serijski_ubica
Da, to je My Name Is Modesty: A Modesty Blaise Adventure
Obozavam film
PS Mislis da je Modesty hrvatica? I don't think so...

Veseli_Ubica
15.01.2006., 04:13
pa rekla je da jeste, mozda, nisam bash siguran. Ali je onaj starac shto je bio sa njom definitivno bio hrvat, to je jasno rekla. A shta bi devojchica u hrvatskom logoru bila nego hrvatica :) (neumesno) ...

A ako mislish na glumicu, ona definitivno nije hrvatica... A film je vrlo dobar, radjen je valjda po stripu...

Bullitt13
16.01.2006., 20:09
Meni treba jedan ruski ratni film! Radnja se odvija u Staljingradu chini mi se, Shvabe tamane Ruje di ih nadju a jedan kapetan plavushan, veoma hrabar deran, sakriva se sa svojim pobratimima i draganom po podrumima i rushevinama zgrada! Shvabe nikako da ga smaknu jer je momak veoma vesht! Medjutim koliko se dugo sa njima igrao i od njih se kruo u mraku osedeo i oslepeo jadnik! Film sam gledao davno, i mnogo je realistichan pa ako neko znade naziv, nek' me reshi muka! Aj pozdrav i sretan Bozic!!!

***** ti forum kad moram sam sebe da citiram!!! Vratio sam se sa Zlatibora i niko ne navede bar jedan primer za reshenje mog problema! Pa kakvi ste bre to ljudi!!!

frozen1982.
16.01.2006., 21:08
***** ti forum kad moram sam sebe da citiram!!! Vratio sam se sa Zlatibora i niko ne navede bar jedan primer za reshenje mog problema! Pa kakvi ste bre to ljudi!!!
Ja sam naveo 2 i dobio 1 komentar i ni jednu pomoc.Inace,gledao sam taj tvoj film,ali ne znam kako se zove.

Wolfman
20.01.2006., 00:06
Dakle, film su preveli kao "Dzoj radost zivota" ali ne znam kako glasi u originalu. Prilicno je star, sigurno 20-tak godina, a po zanru je nesto kao erotski triler. Gledao sam ga kao klinac (u bioskopu negde izmedju '85 i '87) i za njega me vezuju lepe uspomene.
Treba mi naslov u originalu da bih saznao nesto vise.

VictorySun
24.01.2006., 14:03
Kako se zove film koji se davao za vreme praznika na tv-u. Igra Robert deNiro, i radi se o tome kako mladic upoznaje roditelje svoje devojke. On sve upropascava: urnu, gubi macku, zapali dvoriste. kako se zove film?

Darko_89
24.01.2006., 15:51
Kako se zove film koji se davao za vreme praznika na tv-u. Igra Robert deNiro, i radi se o tome kako mladic upoznaje roditelje svoje devojke. On sve upropascava: urnu, gubi macku, zapali dvoriste. kako se zove film?
Meet the Parents

ancika
25.01.2006., 14:50
Kako se zove film u kome Brus Vilis spashava dete koje boluje od autizma? Znala sam naslov, ali zaboravila...

frozen1982.
25.01.2006., 16:15
Kako se zove film u kome Brus Vilis spashava dete koje boluje od autizma? Znala sam naslov, ali zaboravila...
Dizanje Merkura?
Sesto culo?
Ima i film gde Ricard Drajfus leci autisticno dete...glume i Liv Tajler(mislim da joj je to prva uloga) i ona sto glumi glavnu zensku ulogu u terminatoru 1 i 2 kao Drajfusova zena...taj ne znam kako se zove.

Kad_LupimLupim
25.01.2006., 16:25
Meet the Parents
Meet Her Parents

Razial
25.01.2006., 19:04

Film: Zamena Mesta (A Change of Place)

Kim Džejmson je uzorna studentkinja, dok je njena sestra bliznakinja Kejt model, pod umetničkim imenom Dominik. Kejt-Dominik ima problema sa alkoholom, i neophodna joj je rehabilitacija. Kim dolazi da pomogne sestri, smešta je u centar za rehabilitaciju i zauzima njeno mesto...

Režija: Dona Dejč (Donna Deitch)
Uloge: Rik Springfild (Rick Springfield), Andrea Rot (Andrea Roth), Stefani Bičam (Stephanie Beacham)

Eto... Film imate sutra uvece, ili da preciziram Cetvrtak, 25.01.2006. na B92, pa posto se digla ovolika frka oko njega mislim da bi ga vredelo pogledati... :)

Film Pocinje u 21:10.

Uzivajte :!:

P.S. Inace ovo je moj prvi post ovde posto sam se tek uclanio, tako da pozdravljam sve clanove ovog foruma :!: :!: :!:

;)

Darko_89
25.01.2006., 20:44
Meet Her Parents
Ne, nego je Meet the parents!Proveri malo!
Takodje postoji i nastavak ove komedije Meet the Focers!

Darko_89
25.01.2006., 20:45
To je Mercury Rising ili na nasem Uzdizanje Merkura!

Kaa
25.01.2006., 22:08
Glumi onaj lik iz "Poverljivo iz L.A."(mrsavi sa cvikerima) Gaj Pirs, valjda i riba iz matriksa.Njemu su silovali i ubili zenu a njega roknuli u glavu i sad ima trip da razmislja normalno valjda pola sata a onda sve zaboravi,te tako uvek iza sebe ostavlja stvari koje ce ga podsecati ko je i gde je(najvaznije podatke-ime i prezime,te sta mu se desilo je istetovirao po sebi) pre nego sto se oduzme.Isao je na Pinku 2-3 puta,i ne samo da me zanima naziv, nego i j****i kraj posto uvek zaspem.

yana
25.01.2006., 23:06
Glumi onaj lik iz "Poverljivo iz L.A."(mrsavi sa cvikerima) Gaj Pirs, valjda i riba iz matriksa.Njemu su silovali i ubili zenu a njega roknuli u glavu i sad ima trip da razmislja normalno valjda pola sata a onda sve zaboravi,te tako uvek iza sebe ostavlja stvari koje ce ga podsecati ko je i gde je(najvaznije podatke-ime i prezime,te sta mu se desilo je istetovirao po sebi) pre nego sto se oduzme.Isao je na Pinku 2-3 puta,i ne samo da me zanima naziv, nego i j****i kraj posto uvek zaspem.

"Memento"

Kaa
26.01.2006., 00:32
Yano,pile moje ajde mi jos opricaj i kako se zavrsava- pliiiiiz.Imam sindrom kokoske i nikad da odgledam film do kraja.

VictorySun
26.01.2006., 01:35
hvala na odgovoru za Meet the/her parents

tiberije
26.01.2006., 15:57
Jel zna neko kako se na francuskom pise 'Zivot kakav zelim'?

Vivre Sa Vie

himenez
27.01.2006., 02:35
ljudi hitno mi je potreban naziv filma...... u kome Robert de Niro glumi choveka obolelog od neke bolesti tako da ne moze da se pomera ali moze da osetja,pa kada ga probude posle dosta godina,pa se opet vrati na isto itd....unapred hvala

Wolfman
27.01.2006., 03:32
ljudi hitno mi je potreban naziv filma...... u kome Robert de Niro glumi choveka obolelog od neke bolesti tako da ne moze da se pomera ali moze da osetja,pa kada ga probude posle dosta godina,pa se opet vrati na isto itd....unapred hvala

Budjenje - Awakenings. Igra i Robin Viliams.

bubamara_
02.02.2006., 02:31
Svaka čast za Gay Purr-ee!Gde ste se toga setili.Ako pronadjem javi ću.
Mene interesuje film koji je skoro bio na studiju B a i često ga daju na TV.Film je malo čudan...Nemački je film(nisam ga gledala od početka).Uglavnom, ona doživljava saobraćajnu nesreću.On je spašava tako što joj slamčicom probuši grkljan...ona se oporavlja i odlučuje da ga nadje..pronalazi ga i on je grub prema njoj.Inače ona radi kao medicinska sestra na psihijatriji i ima obolelog brata.TO je to u kratkim crtama.

Veseli_Ubica
03.02.2006., 01:14
@ bubamara

Film se zove Der Krieger und die Kaiserin (ponegde je umesto "und" stoji znak + ) ili na english - The Princes and the Warrior . Med. sestru glumi Franka Potente, poznata iz filmova Run Lola Run i Bornov Identitet ...
dobar film....

bubamara_
04.02.2006., 17:19
Puno hvala....našla sam ga na donkiju!

ancika
05.02.2006., 02:46
Dizanje Merkura?
Sesto culo?
Ima i film gde Ricard Drajfus leci autisticno dete...glume i Liv Tajler(mislim da joj je to prva uloga) i ona sto glumi glavnu zensku ulogu u terminatoru 1 i 2 kao Drajfusova zena...taj ne znam kako se zove.
UZDIZANJE MERKURA-TO JE! Hvala ti puno!

snaja88
05.02.2006., 21:09
Silent Fall http://www.imdb.com/title/tt0111187/
;)

frozen1982.
05.02.2006., 23:07
Fala snajka al nije trebalo,ja to samo dao kao primer. :wink:

snaja88
06.02.2006., 16:51
Ma znam,al ajde da kazem ;)

Veseli_Ubica
07.02.2006., 02:41
Davno sam na tv-u gledao film o 4 crnkinje, prijateljice bez novca, koje su pljachkale banke...
Glume Jada Pinkett i Queen Latifah (izmedju ostalih) a film se zove Set It Off .

E sad ovo sve sam nashao, ali ne znam kako je ime filma prevedeno kod nas ? Inache, film je sjajan ...

mammy
07.02.2006., 15:44
a ima film...mislim da je djecji...radnja se desava u Kanadi. Djevojcica pronadje neizlezena jaja divljih gusaka i one se izlegu i djevojcicu prate u stopu (kontajuci da im je to mama)...onda dolazi zima i djevojcica sa ocem i njegovim prijateljima smislja kako da guske odvedu na jug...
ZNA LI IKO KAKO SE OVAJ FILM ZOVE?

intra
08.02.2006., 11:18
Evo ga mammy
http://img233.imageshack.us/img233/6311/91m5la.jpg (http://imageshack.us)

mammy
08.02.2006., 13:53
Jao, Intra...ljubim te....

intra
08.02.2006., 14:34
Ljubim i ja tebe ;)

vincent
09.02.2006., 02:28
Izvinjavam se kreatoru ove teme (svaka cast, tema je ok) sto cu je iskoristiti da postavim svoj problem koji nije direktno povezan sa temom. Ali posto je ovde dosta filmofila nadam se da ce mi neko od njih pomoci. Naime, na satelitskom kanalu sam gledao film "Possible worlds" (reditelja Roberta Lepagea, kanadska produkcija) ali ne od pocetka i naravno bez prevoda. Interesuje me da li je neko mozda gledao divx ili dvd sa ovim filmom. Pozdrav svima.

Nosce te ipsum.

Garwor
19.02.2006., 12:58
Help!
Pre neko vece bio film na hrt2 sa Dzontrom kao slucajnim teroristom sa decom taocima u muzeju i Dastinom Hofmanom kao novinarom koji se tu zadesio i hoce da napravi dobru pricu. Par minuta pre kraja nestade slike na hrt2 i ne videh kraj. Jesu li ga ubili? Pustili? Jel se predao?
Pitanje dva: film o programerima nezadovoljim svojim poslom, rade gluposti, samo pisu time-sheetove, dolaze im konsultanti da smanje troskove i otpuste ljude, glavni lik posle susreta sa hipnotizerom postaje totalno cool, smuva konobaricu ( Dzenifer Aniston), ignorise sefa, resava sa kolegama da opljacka firmu, naravno nesto zeznu, srecom firma izgori i ne otkriju ih. Da li neko zna naziv?

*misutka*
19.02.2006., 14:20
...

Pitanje dva: film o programerima nezadovoljim svojim poslom, rade gluposti, samo pisu time-sheetove, dolaze im konsultanti da smanje troskove i otpuste ljude, glavni lik posle susreta sa hipnotizerom postaje totalno cool, smuva konobaricu ( Dzenifer Aniston), ignorise sefa, resava sa kolegama da opljacka firmu, naravno nesto zeznu, srecom firma izgori i ne otkriju ih. Da li neko zna naziv?
Office Space

Garwor
19.02.2006., 18:11
10X !

hanchi
19.02.2006., 20:12
Help!
Pre neko vece bio film na hrt2 sa Dzontrom kao slucajnim teroristom sa decom taocima u muzeju i Dastinom Hofmanom kao novinarom koji se tu zadesio i hoce da napravi dobru pricu. Par minuta pre kraja nestade slike na hrt2 i ne videh kraj. Jesu li ga ubili? Pustili? Jel se predao?
Zar ovaj drugi nije "Good girl"?
Ovaj prvi sam gledala.Ne secam se naziva ali znam kraj.Zamalo da se izvuce ali su ga ubili a Dastin stoji okruzen novinarima i vice:"Ljudi,vi ste krivi za ovo.Vi ste ga ubili."Ma radi se o tome da zakljucimo koliko su mediji mocni,sta radi propaganda i sl.

Garwor
19.02.2006., 23:04
Pih, znao sam, cim su ga deca zavolela mora poginuti. Tako amerika postupa sa teroristima, nema oprastanja. A i Dastin je ispao sisica, mogao je i vise da ucini.
Drugi je stvarno Office space.

hanchi
20.02.2006., 12:20
Sta ces,Ameri:wink:
Onda sam malo pobrkala.I u "Good girl" glumi konobaricu.

Bullitt13
23.03.2006., 13:15
Potrebna pomoc hitno!!!
Ruski ratni film je u pitanju! Radnja se odvija u Staljingradu chini mi se, Shvabe tamane Ruje di ih nadju a jedan kapetan plavushan, veoma hrabar deran, sakriva se sa svojim pobratimima i draganom po podrumima i rushevinama zgrada! Shvabe nikako da ga smaknu jer je momak veoma vesht! Medjutim koliko se dugo sa njima igrao i od njih se kruo u mraku osedeo i oslepeo jadnik! Film sam gledao davno, i mnogo je realistichan pa ako neko znade naziv, nek' me reshi muka!

intra
27.03.2006., 11:28
Možda da tražiš po imenu onog ruje snajperiste iz američke verzije?

Bullitt13
29.03.2006., 14:32
Vasilij Zajcev (Dzad Lou)? Nije to to sigurno! Momak se chini mi se zove Ivan!

Vicktoria_Angie
29.03.2006., 19:23
Hej cool tema!!!
I meni treba pomoc....
Film ide ovako, neka stara kuca unutra duhovi, a neki klinja ih vidi i prica s njima, cini mi se da je bio i duh vucijaka sa tim duhovima. Tacnije taj klinja im valjda nesto pomaze, da ne sruse kucu ili tako nesto, secam i da je bilo neko groblje ....
E al sam ga opisala , gledala sam taj film pre 100god.
Ako se neko seti PLEASE daj te ime filma!!!!

Sal
31.03.2006., 21:02
Ovo će da bude malo konfuzno, jer, kao prvo-film je jako čudan, a kao drugo-ja sam nekako sve zaboravila, osim opšteg utiska i nekih scena. Uglavnom, dešava se u budućnosti, mislim da radnja ne teče u kontinuitetu, nego se onako vraća na to šta je bilo pre. Mislim da ima neke veze sa nekom komjuterskom igricom. Ono što je najčudnije, a po tome jedino možda neko i prepozna film, je to da su neke tehničke stvari napravljene od organske materije, kao da su žive-npr. komande za igricu su u obliku neke mekane, opnaste, ljigave amebaste stvari, a recimo pištolj su krišom sastavili od delova životinja koje su imali za ručak (e da, životinje su isto čudne i ljigave). Tim pištoljem na kraju neko nekog ubija, ne sećam se zašto, ali se sećam da je bilo neočekivano i da je to bio potpuni preokret u radnji filma.
Stvarno sam katastrofalno opisala, ali kad sam pričala drugu on je shvatio na koji film mislim, ali nije mogao da se seti naslova, uglavnom kaže da je taj autor poznat u svom žanru (valjda je mislio na scenaristu).
Verovatno, ne 100% Cronenbergov EXISTENZ. . Film je cisti antiutopijski sf sa antijunacima.Organske materije su u stvari ekvivalent playstation-a koji umesto ekrana koristi port direktno u kicmenu mozdinu, tako da ti ne treba nova plazma :)
Inace,ja kao visegodisnji i bas nacitani sf fan ovaj film cenim kao jedno od kultnih ostvarenja antiutopijskog podzanra.Obavezno ga pogledaj ponovo.

Sal
31.03.2006., 21:06
Sorry,mozda sam malo zakasnio sa odgovorom...

zoranpetrovic84
03.04.2006., 00:46
Mene zanima ovako ... stari film ...samo znam par stvari...inspektori tragaju za nekim ubicom...posle ga iseckaju i hasaju u vidu nekih pljeskavica tokom citavog filma...something like that...neko mi rece da je mozda sweet home alabama...ali nije to to definitivno.Ima neko ideju?
Hvala
poz

intra
03.04.2006., 16:10
Ipak moraš dati još detalja, ovako je preteško..

Lil'_hell92
03.04.2006., 17:17
I prebolseno...

matz
03.04.2006., 23:59
Mene zanima ovako ... stari film ...samo znam par stvari...inspektori tragaju za nekim ubicom...posle ga iseckaju i hasaju u vidu nekih pljeskavica tokom citavog filma...something like that...neko mi rece da je mozda sweet home alabama...ali nije to to definitivno.Ima neko ideju?
Hvala
poz

Da nije Delikatesna radnja? :?:

intra
04.04.2006., 11:19
Ja mislim da je film američki i baš se radi o tipičnoj hamburgernici - kao hamburgeri su super, ali sve je teže nabaviti materijal - pa počinju i radnici da nestaju :D

izgred-nick
04.04.2006., 11:36
Ima slicna stvar u filmu "Fried green tomatoes", koji je kod nas preveden kao "Vreli dani u Alabami", pa je mozda tu zabuna.
I tu inspektor dolazi da istrazi slucaj ubistva, pa jede ubijenog, pa mu se svidi rostilj, pa ostane tu jos dugo...

zoranpetrovic84
04.04.2006., 12:35
Da nije Delikatesna radnja? :?:

Nije ...

Bullitt13
05.04.2006., 14:43
Hej cool tema!!!
I meni treba pomoc....
Film ide ovako, neka stara kuca unutra duhovi, a neki klinja ih vidi i prica s njima, cini mi se da je bio i duh vucijaka sa tim duhovima. Tacnije taj klinja im valjda nesto pomaze, da ne sruse kucu ili tako nesto, secam i da je bilo neko groblje ....
E al sam ga opisala , gledala sam taj film pre 100god.
Ako se neko seti PLEASE daj te ime filma!!!!

Mozda Poltergeist?

http://blogsimages.skynet.be/images/000/409/216_poltergeist.jpg

sara_csi
06.04.2006., 21:54
Pravi E.T je snimnljen '86.Taj sto ti imas je nesto drugo

Sal
07.04.2006., 00:50
Film je sf i snimljen pre 100 godina. Cak mislim i da je cbeli.
Elem, u orbiti oko valjda zemlje gravitira veliki svemirski ' vesl ' koji na
vrhu ima ogromnu staklenu bastu ( pod staklenom kupolom, naravno )
Taj park u spejsu odrzavaju trojica clanova posade, od koje dvojicu boli paksu
za rastinje. Park im sluzi za trkaliste u nekim mini auticima ( kartinzima ) na sest tockova
kojim se upravlja lezeci na ledjima, sto ovom posvecenom bastovanu izbija svaki zivac kroz frizuru.
Kada sa earth-a dobiju komandu da razjebu park dizuci ga u vazduh, pardon, vakum
jerbo im brod treba za neke valjda vojne svrhe ( nesto protiv srbije, garant :razz: )
dolazi do sukoba izmedju bastovana i dvojice trkaca, jer spejsfarmer ne fakuje direktive sa
rodne grude...E, onda pocinje drama i ludilo
Apelujem na sve filmofile i sf ljubitelje da rewinduju filmski memoblok svog CPU-a do pocetka filma, selektuju naslov, odrade copy i pastuju ga u ovo temu...
Unapred zahvalan i pozdrav svima...

moonman
13.04.2006., 16:15
Neki lik pravi atomsku bombu u Njujorku,ili nekom gradu na obali,s namerom naravno da je aktivira. Kultna je poslednja scena u filmu, kada pandur koji je otkrio ovu zaveru, uzme helikopter, zakaci bombu i nosi je sto dalje od grada na okean. Umire od radijacije, pada i bomba eksplodira negde usred okeana. Film bi trebalo da je Hickokov, ali sam pregledao sve njegove filmove na Yahoo Movies i nisam ga nasao. U boji, radjen 60-tih ili 70-tih. Mislim da je glumio neki poznat glumac iz tog doba, ali ne mogu da se setim koji. Ako neko bilo sta zna neka javi. Hvala

intra
13.04.2006., 16:24
U znam, i tip koji pravi bombu je vremenom sve bolesniji od radijacije....

moonman
13.04.2006., 16:55
Jeste to je. Ajd seti se glumca, ili bilo cega, a sto bi moglo da mi olaksa trazenje filma.

intra
14.04.2006., 08:43
Da nije ovaj:

moonman
14.04.2006., 12:06
Ima vise filmova sa slicnim nazivom. Moguce je da je jedan od njih istrazicu, mada nisam bas siguran. Puno hvala u svakom slucaju. Ako saznas jos nesto, javi.

*misutka*
20.04.2006., 14:45
Mislim da je intra u pravu...

ancika
27.04.2006., 19:57
A shta je ovo: (trazim naziv poznate serije i filma)

Duh zli ubi Loru
i baci je u zagrljaj moru.

izgred-nick
28.04.2006., 11:31
A shta je ovo: (trazim naziv poznate serije i filma)

Duh zli ubi Loru
i baci je u zagrljaj moru

Twin Peaks

InCogNito NinjA
29.04.2006., 21:54
Film je kod nas bio preveden kao svi traze mesto pod suncem ...glumi david bowie i mislim onaj lik goldie kako je engleski naziv ovog filma

*misutka*
29.04.2006., 23:57
Everybody loves sunshine

vladanlo
01.05.2006., 13:34
Kako se zove onaj film kad se više parova takmiči u karaokama (pevanju), a jedan od njih je plaćeni ubica, glumi ga Andre Braugher?

vladanlo
01.05.2006., 14:02
Ja tačno, glumi i Gwyneth Paltrow

*misutka*
01.05.2006., 19:09
Duets

ancika
04.05.2006., 18:21
Twin Peaks
Tachno

A film u kome jedan tip crta Rembrantovu sliku?

vladanlo
04.05.2006., 22:20
Inkognito

garou
05.05.2006., 03:45
Tachno

a sto pitas kad znas...?

intra
10.05.2006., 15:04
Pa da pogađamo...

Veseli_Ubica
10.05.2006., 16:30
Kako se zove onaj film kad se više parova takmiči u karaokama (pevanju), a jedan od njih je plaćeni ubica, glumi ga Andre Braugher?

Neko vec reche, zove se Duets, a igra i Maria Bello 8)

Liza Dennis
19.05.2006., 12:08
Da, nije "Sekula se opet zeni 4"? 8-)

Neandertalac
02.06.2006., 23:58
Ima jedan jedan bolestan film u kome je sve nepovezano(slicno kao i ima li pilota u avionu samo jos bolesniji),neki lik padne sa kule i razbije se kao staklo i tako nesto.

vladanlo
04.06.2006., 17:41
Da li padne sa kule, ili možda iz balona?

Neandertalac
05.06.2006., 08:31
Da li padne sa kule, ili možda iz balona?

Nisam siguran, ali znam da se razbije kao staklo kad padne

Dr.Nitro
07.06.2006., 23:57
Kad lik pada is kule i razbije se ko staklo to je u filmu TOP SECRET

Dr.Nitro
07.06.2006., 23:59
A jel zna neko koji je film i kako se zove kad 2 lika sta god pomisle oni to i ostvare. I jednompomisle da su sami na svetu i kad izadju napolje ono sve velika belina nema nigde nikoga. Pa se pred kraj filma pobiju pa jedan zamisli drugom da nema ruke, pa ne da nema noge pa se posle samo glavama udaraju i skakucu. Nije nesto bog zna ali me ime samo zanima.

vladanlo
08.06.2006., 00:52
Da, gled'o sam. Čini mi se da je kod nas film preveden kao ''Ništavilo'', ali trenutno ne mogu da se setim engleskog naziva (čini mi se da je ''Nothing'' ili nešto slično...).

Dr.Nitro
09.06.2006., 18:56
Zanimljiv filmcic

LPhoklica
10.06.2006., 13:43
Zanimljiv filmcic

jel ovo pomoć?

Dr.Nitro
13.06.2006., 00:38
je573, 24570 p1t43 ?

j4 54m gled40 f1lm n390 ni54m 810 519ur4n k4k0 5e 2ov3, 5am0 m3 j3 2an1m40 74c4n n421v f1lm4.

P02dr4v ..... N17r0

nikola.k
21.06.2006., 18:46
Zna li ko kako se zove komedija kada se jednom covjeku usele crvi u kucu.film je odlican

goldfish
24.06.2006., 01:12
A jel zna neko koji je film i kako se zove kad 2 lika sta god pomisle oni to i ostvare. I jednompomisle da su sami na svetu i kad izadju napolje ono sve velika belina nema nigde nikoga. Pa se pred kraj filma pobiju pa jedan zamisli drugom da nema ruke, pa ne da nema noge pa se posle samo glavama udaraju i skakucu. Nije nesto bog zna ali me ime samo zanima.
a ko bese glumi u tom filmu ???????????
gledala sam i ja , doduse ne mogu se setiti naziva filma :(

vladanlo
25.06.2006., 14:53
Ama ljudi slušate li vi?! FILM SE ZOVE ''NOTHING''. Ako ne veruješ prati ovaj link: http://www.imdb.com/title/tt0298482/

goldfish
25.06.2006., 15:08
slusamo *** sta se deres, el si ti procitao moje pitanje uopste :shock:
svasta :roll:

Vlada Pacino
01.07.2006., 01:17
iMA JEDNA SCENA KADA SE NJOJ DIGNE SUKNJA UH ZA TO VREME BESE TO EROTIKA A SADA JE POSMATRAMO SA SMESKOM!!Zna li neko?

goldfish
01.07.2006., 01:41
?
ukratko prepricaj film, ne tvoje impresije ;)

frozen1982.
01.07.2006., 01:47
"7 godina vernosti"(ako igra merlinka)

*misutka*
01.07.2006., 13:43
A ako ne igra Merlinka, onda može da bude bilo koji od milion filmova, u kojima je replicirana ta kultna scena... 8-)

Vlada Pacino
01.07.2006., 13:49
Ma igra Merlinka a ne Dino Merlin he he
A ajde sada ovo- jedna scena
Mali se nalazi u gepeku odskrine ga i vidi da su cale i pajtos usli u hangar!!Nalazi neki prozor i viri
vidi samo noge!!cale i pajtos se deru na nekog lika ,cuje se hekler l lik pada obliven krvlju. Mali je zatecen?!!

Sal
01.07.2006., 20:36
Da to nije onaj film sa Tom Hanks-om, radnja negde '30 tih godina ??
Naziva nikako da se setim...

Vlada Pacino
02.07.2006., 13:53
Jeste film je superioran.Pokazuje pravi ganksterski smisao zivota!!Ajmo ko zna...?

Vlada Pacino
02.07.2006., 13:55
Odgovor se nalazi u gledali..i ocenili..pod rednim brojem pet!!!

-Sal
05.07.2006., 21:40
Setio sam se, bez pomoci. Film se zove road to perdition...i ne koriste Heklere, jer onda nisu postojali, nego Tomphson-e...:)

frozen1982.
06.07.2006., 21:22
Zna li neko kako se zove film sa Vinsentom Prajsom u kome on glumi nekog sudiju koji je davno oterao zenu u samoubistvo jer joj je beba umrla na porodjaju pa mu se iz osecaja krivice nagomilovanog godinam pojavljuje nesto ko demon...nevidljiva kreatura koja ima neko ime koga se ne secam i samo glas i tera ga da ubija.....zanimljiv stari horor a davno sam ga gledao.

Vlada Pacino
07.07.2006., 20:54
Ok Sal hvala na informaciji i bravisimo :-D

-Sal
07.07.2006., 22:23
Nema na cemu...:)

HeBePoBaTaH_
10.07.2006., 23:31
Zna li neko kako se zove film sa Vinsentom Prajsom u kome on glumi nekog sudiju koji je davno oterao zenu u samoubistvo jer joj je beba umrla na porodjaju pa mu se iz osecaja krivice nagomilovanog godinam pojavljuje nesto ko demon...nevidljiva kreatura koja ima neko ime koga se ne secam i samo glas i tera ga da ubija.....zanimljiv stari horor a davno sam ga gledao.

To je ekranizacija Poa, čini mi se..
ali, ali, da li je Ubistvo u ulici Morg, Njihalo strave ili Pad kuće Ašer , na brooku, ne mogu da se setim aaum..

frozen1982.
11.07.2006., 00:06
Nije od Poa,nasao sam ga...hvala Neverovatni.
http://www.imdb.com/title/tt0056993/

divlja
11.07.2006., 00:07
Ko je citao Poa i studirao svetsku, zna da je "Pad kuce Aserovih" prica o bratu istancanih cula i sestri koji rusenjem kuce odlaze zajedno u smrt (mada je ona pre toga umrla). "Njihalo strave" o osudjeniku koji nadmudruje sve vrste mucenja. "Ubistvo u ulici Morg" o ubistvu, al' daleko da se u njoj javlja demon, jer to je tipicna detektivska prica.

Po nije napisao takvu pricu, a Vincent je glumio u sto filmova koji nisu adaptacija Poa.

frozen1982.
11.07.2006., 00:12
Film sam gledao daaaavno ali sam ga zapamtio jer je interesantan pristup.....do samog kraja se ne zna da li je glavni lik lud,sve umislio ili je u pitanju fantasticna prica.....sto i ostaje na gladaocu da sam odluci....dvoslojno.

HeBePoBaTaH_
11.07.2006., 00:16
Divlja, ne samo studirao, nego završio, i još nešto, ala si se angažovala .e pa ja nisam, nego po sećanju, slična je priča.. nisam mogao da se setim adaptacije.
Price jeste igrao u ovim adaptacijama, a ne govorimo o tome gde nije igrao, a ako si čitala, znaš šta se radi na 08, a? I koliko je Po napisao priča.
Ubistvo u ulici Morg je prva detektivska priča.

Lepo je da si se angažovala, diplomiraćeš...na Forumu :lol:

Sal
11.07.2006., 00:17
Ko je citao Poa i studirao svetsku, zna da je "Pad kuce Aserovih" prica o bratu istancanih cula i sestri koji rusenjem kuce odlaze zajedno u smrt (mada je ona pre toga umrla). "Njihalo strave" o osudjeniku koji nadmudruje sve vrste mucenja. "Ubistvo u ulici Morg" o ubistvu, al' daleko da se u njoj javlja demon, jer to je tipicna detektivska prica.

Po nije napisao takvu pricu, a Vincent je glumio u sto filmova koji nisu adaptacija Poa.

Svi filmovi po Po-u, narocito oni u kojima je glumio onaj pedr prajs, su za quratz.....

Jedini film koji je za zeru uspeo pribliziti atmosferu ( ako se to moze nazvati tako ) je Po-ov Gavran....hororcina u c/b tehnici, bez kapi krvi....Mada i klatno ne bi bilo lose, samo da ne pravi cmizdravi cirkus od toga onaj usranko V Prajs...

Kaa
11.07.2006., 00:23
A šta fali "kutji dugih senki" majke ti ?

HeBePoBaTaH_
11.07.2006., 00:31
Pad kuće Ušer, ne Ašer ( Nemci su poreklom) i ostale je radio Korman. To je negde kraj 70-ih, ako se ne varam (proveriti)..
Reć je o niskobudžetnim filmovima, zato je bled utisak..
Gavran ni u jednoj varijanti nije "filmičan", ali dobro..

divlja
11.07.2006., 02:09
Angazovanje oko cega? O cemu se radi u "Padu kuce Aser"?
To bre znaju deca u srednjoj skoli, zato sam se i zabezeknula. :D

Pored toga, price koje si naveo nemaju nikakve slicnosti sa ovom frozenovom.
Toliko. Pa pa! http://forum.burek.co.yu/Smileys/default/icon_wave.gif

HeBePoBaTaH_
11.07.2006., 08:52
Angažovana oko objašnjavanja nebitnih stvari, jer to sam i ja znao najbolje u gimnaziji, kao i svi uostalom, ali nikako da uglavim ženske likove, neverovatno, zaboravlja se..Naravno da ti ekranizaciju nisi gledala, nebitno, "pa-pa" 'dinjo :lol:

divlja
11.07.2006., 10:25
Sinoc si izmenio post jednom, al' ti je trebalo jos 5 h i da odspavas da dodjes do pravog odgovora! Zanimljivo, ovaj je nadrkaniji! Cestitamo! :lol:

:arrow: " Ako je u filmu igrao Vincent, a Vincent snimao adaptacije Poovih prica, Po je napisao "Pad kuce Aser" (prvo sto ti pada na pamet),eeeee, mora da je to."

HeBePoBaTaH_
11.07.2006., 10:52
Zanimljivo, ovaj je nadrkaniji!

Aaaa..."najdrkaniji" ahahahah, tako se kaže? Divlja, lepo govori i piši...

Ne, vezivanje je za ženski lik, u Ušerovima postoji relacija brat -sestra, ovde kod froza je muž-bivša žena, a motiv je isti - patološka ljubav , dakle. Ima toga kod Poa svuda, nije problem.
E, kad si tu, da se prisetim o kojoj je priči reč..reci mi, koja je žena u podrumu. Bitan je podrum i žena u belom, skoro pa Krug, a ekranizacija Poa je u pitanju. Ja imam Pad Uscherovih na VHS-u, ali nisam gledao od kad su izmislili DVD etc.
5.1 ruuulaa :lol:

divlja
11.07.2006., 11:04
To ti je "Crna macka", kad muz zenu zazida u podrumu, pa ga maca zezne kad dodju panduri. :razz:

HeBePoBaTaH_
11.07.2006., 11:14
To! UVEK žene : o ))

Kaa
11.07.2006., 14:38
Setjam se crno-belog crtaća - na foru Poovih priča i znam da ga je napravio klinac koji je danas ultrapoznat reditelj....al to je to :(

Kaa
11.07.2006., 14:40
To ti je "Crna macka", kad muz zenu zazida u podrumu, pa ga maca zezne kad dodju panduri. :razz:
Sorry divlja, obrnuto ... i u priči i u filmu...

Sal
11.07.2006., 18:52
A šta fali "kutji dugih senki" majke ti ?

Ne secam se da sam gledao...znaci nije vredno paznje...
Svi ti filmovi su pravljeni niskobudzetno, to bi jos i moglo proci....ali u kombinaciji s onim Prajsom, ispada smaracina. Pravo su fulili s izborom one placipi.ke...:):)

divlja
11.07.2006., 19:20
Sorry divlja, obrnuto ... i u priči i u filmu...

Sorry Kaa, al' radi se o dva macka. Prvog ljubimca prvo pocne da maltretira, iskopa mu oko, posle ga obesi. Onda nalazi drugog slicnog, koji takodje nema oko, razlikuje ih neka bela mrlja koju je prvi imao. Prisvoji ga, al' polako pocinje da ga nervira, jer ga podseca na prvog i njegov zlocin, i jednom kad je sisao u podrum sa zenom, macak ga je pratio i iznervirao, zamahnuo je sekirom i umesto macka, on je zeni rascepao mozak. Zazida je u podrumu. Kad dodje policija i pretrazi podrum, ovaj se sam odao tako sto je poceo da trabunja o dobro gradjenim zidovima i stapom poceo da lupa po zidu gde mu je zena. I onda se macak javio i ispalio ga. :D

Zena je tu skoro nebitna, sve vreme ide prica o njegovom alkoholizmu i opsesiji sa mackom.:razz: Slicna je Izdajnicko srce u kojoj glavni lik ubija starca o kome se brinuo, jer ga nervira njegovo zrikavo oko, pa ga sahrani ispod poda, a kad dodju panduri samog sebe ispali. :lol:

Kaa
11.07.2006., 23:26
Istripovo sam se -mislio sam da si napisala da je žena zazidala muža...
btw fleka na drugoj maci vremenom poprima oblik vešala....što ovog nesretnika još više unezveri...
Nego kako se zvao crtać...ubih se...

Kaa
11.07.2006., 23:28
Ne secam se da sam gledao...znaci nije vredno paznje...
Svi ti filmovi su pravljeni niskobudzetno, to bi jos i moglo proci....ali u kombinaciji s onim Prajsom, ispada smaracina. Pravo su fulili s izborom one placipi.ke...:):)
Tata Sale sto bre ne volis Prajsa?

frozen1982.
11.07.2006., 23:35
Prajs je bash bio kul lik...al treba se na njega navici.......imao je one grimase da crknesh od smeha:),pre jedno desetak godina bio ciklus njegovih filmova na pinku......pa ga reklamirali uz neku fensi muziku 60-tih:"Return of flaaaaaaj vid Vinsent Prajs.........Drakula,....nehto,neshto,......":)

Sal
16.07.2006., 11:34
@Kaa

Nesto mi je odvratan...prava cmizdrava pekmezina...U svakom njegovom filmu mi paznju odvlaci njegova njuska, na koju se koncentrisem da provalim kada ce zaplakati, jer mi se cini da je uvek na ivici placa.
Onda izgubim volju za film i najradije bi mu pukao jednu samarcinu iz zatrke da se isplace vec jednom...:):)

Naravno, to je samo moje subjektivno misljenje, jer o ukusima ne treba raspravljati..
Na kraju, ne bi bio V Prajs to sto jeste da je uistinu takav...

Recimo, Frozen se njemu valja od smeha, a ja bi ga osinuo da vise zacmizdri...zaista zanimljiv lik...:):):)

Kaa
16.07.2006., 11:50
Tata Sale,to ti je fora k`o sa Baster Kitonom,al` dok je jedan konstantno imao "kamenu" facu ovaj drugi je uvek imao grimasu kao da je na ivici ludila ili sto ti kazes placa....(btw...nisam mislio na "drustvenu" igru kad sam rekao "kamene face")

Sal
16.07.2006., 16:25
Ebes plackonju Prajsa, gde to drustvo koje igra " kamene " ?

Da se uvalim, naravno kao kamen...:):):)

vladanlo
16.07.2006., 18:44
Jel zna ko kako se zove film od koga pamtim samo jednu scenu: neko nekom buši nogu burgijom???

manhunter
17.07.2006., 00:06
saw????

Sizzlym
17.07.2006., 00:21
i meni to palo na pamet, ali je mnooogo ochigledno :P

Veseli_Ubica
17.07.2006., 00:31
A jel neko može da mi pomogne da se setim filma iz 2 dela (ili beše 3 :o), bio je pre nekoliko godina na RTS-u, kad su vikendom prikazivali horore... Sećam se da se dešava u jednom gradiću na ostrvu, oluja prekida komunikacuju sa kopnom, nema trajekta itd. Pojavljuje se jedan čika koji deluje spooky i traži decu svih meštana, ako oni žele da prežive... na kraju se sve završava u crkvi...
help ?

vladanlo
17.07.2006., 01:58
Da, to je film, prikazali su ga iz 4 dela, rađen po romanu Stephena Kinga, zove se, na našem, Oluja veka, a za strani naziv nisam siguran . .

*misutka*
17.07.2006., 02:05
Storm of the century

HeBePoBaTaH_
17.07.2006., 10:29
Jeste, KIng je.
A nije Deca kukuruznog polja?

vanzemaljac
17.07.2006., 12:25
valjda se kaze deca kukuruza a ne deca kukuruznog polja,u kom delu filma ajkule ajkula pojede 4 coveka sa tim sto je jednog ispljunula

Strela
17.07.2006., 14:16
Да ли се неко сећа филма из Јужне Африке, мислим да је једини из ове земље виђен код нас, комедија са доста слепстик елемената, неки "лоши" момци јуре кроз Африку неке "добре" момке, филм је био хит пре једно 20 година...

Veseli_Ubica
17.07.2006., 18:29
Da, to je film, prikazali su ga iz 4 dela, rađen po romanu Stephena Kinga, zove se, na našem, Oluja veka, a za strani naziv nisam siguran . .
Storm of the century

Da, hvala, to je taj film... 4 dela, nikad se ne bih setio :)
hvala!

Strela
17.07.2006., 21:26
Да ли се неко сећа филма из Јужне Африке, мислим да је једини из ове земље виђен код нас, комедија са доста слепстик елемената, неки "лоши" момци јуре кроз Африку неке "добре" момке, филм је био хит пре једно 20 година...

xpicss
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 09.07.2005.
Re: NAJSMESNIJI FILM
Meni je jedan film iz Juznoafricke republike, bio najsmesniji od svih koje sam gledao. Ja sam bukvalno pao sa stolice i valjao se po podu. Takva situacija, da sam pao sa stolice u bukvalnom smislu, je bila samo jos dva puta.

Na moju nesrecu ne secam se naziva filma, ali se radnje secam.
Znam da je bilo na temu rasizma. Dva prijatelja, manje vise dobra, su u jednom trenutku morali da beze od drugih ljudi. Jedan o njih je belac a drugi crnac. I oni su svoj beg resili ,tako sto su otisli kod osobe koja im je uradila , maske koje su im zamenile boju koze. Belac je postao crnac, a crnac belac. I tu se pravi zaplet na temu odnosa boje koze u toj zemlji.
Ako neko zna naziv filma , neka kaze, ustedeo bi mi mnogo muka da nadjem to cudo od filma.
************************************************** ************************************************** ***
Ево и на другој теми неко покушава да се сети назива тог филма. Помагајте!

intra
20.07.2006., 13:11
Gledao sam i ja taj film, ali nešto mislim da je australijski.

pikax
20.07.2006., 15:00
Gods Must Be Crazy...
Da nije ovaj film u pitanju, Strelo ?

Sal
20.07.2006., 16:50
Jel zna ko kako se zove film od koga pamtim samo jednu scenu: neko nekom buši nogu burgijom???

da nije Tarantinov Hostel? Tamo bas takva scena ima....:)

Superbird
20.07.2006., 17:22
Gods Must Be Crazy...

Zar nisu u tom filmu oni pigmeji ( ili sta vec ) kojima pilot baci flasu od Coca-Cole kroz prozor :wink:

Sizzlym
20.07.2006., 17:33
jeste, otkrili su tehnologiju pomocu boce koka kole, nije to taj film ;)

pikax
20.07.2006., 18:30
Zar nisu u tom filmu oni pigmeji ( ili sta vec ) kojima pilot baci flasu od Coca-Cole kroz prozor :wink:
Jesu..:D
Nije to taj film... :D

Strela
20.07.2006., 21:39
Gods Must Be Crazy...

Није, то је о Бушманима исто комедија, само што "глуме" прави урођеници, а ово је филм са глумцима.

intra
21.07.2006., 14:02
Није, то је о Бушманима исто комедија, само што "глуме" прави урођеници, а ово је филм са глумцима.
Taj je kod nas preveden sa Bogovi su pali na teme.

Strela
21.07.2006., 23:31
Taj je kod nas preveden sa Bogovi su pali na teme.

Да, тако је преведен.

Kaa
28.07.2006., 11:45
Setjam se crno-belog crtaća - na foru Poovih priča i znam da ga je napravio klinac koji je danas ultrapoznat reditelj....al to je to :(
Btw - hvala na "pomoci"..."Vinsent" i Tim Barton su bili sto ono za sta sam vas zamolio...

frozen1982.
29.07.2006., 21:32
Kaa a ti si ochekivo da ti neko ovde stvarno pomogne?...sorry ali hahahahaha!!!!!!:lol:
Pa ovde da im dash lobotomijsko pitanje :"Domaca serija iz sedmdesetih,nastavak osamdesetih o Beogradskim ilegalcima u 2.sv.ratu"rekli bi:"Profesore,pa neeemojhte tako teshkoo!!!":lol:

VictorySun
04.08.2006., 00:26
ovaj film su imali neki nemci na laptopu: (videla sam samo deo)
radi se o decku (ima veliku kovrdzavu kosu) i sada desi se nesto i njegova majka je povredjena i on vice mama, mama i brat ga hitno izvodi i sakriva ga u sanduk, jer neki vojnici jure okolo(pre obuceni kao teroristi), a brat se zove ZOZO i u filmu je specificno jedno zuto pile, malo, i cini mi se da govori, to je sto sam videla.
koje je ime tog filma???

P_R_E_D_A_T_O_R
04.08.2006., 01:10

Hostel.Ja mislim.Sad je skoro bio u bioskopu.

Strela
07.08.2006., 16:32
xpicss
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 09.07.2005.
Meni je jedan film iz Juznoafricke republike, bio najsmesniji od svih koje sam gledao. Ja sam bukvalno pao sa stolice i valjao se po podu. Takva situacija, da sam pao sa stolice u bukvalnom smislu, je bila samo jos dva puta.

Znam da je bilo na temu rasizma. Dva prijatelja, manje vise dobra, su u jednom trenutku morali da beze od drugih ljudi. Jedan o njih je belac a drugi crnac. I oni su svoj beg resili ,tako sto su otisli kod osobe koja im je uradila , maske koje su im zamenile boju koze. Belac je postao crnac, a crnac belac. I tu se pravi zaplet na temu odnosa boje koze u toj zemlji.
Ako neko zna naziv filma , neka kaze, ustedeo bi mi mnogo muka da nadjem to cudo od filma.
************************************************** ************************************************** ***
Ево и на другој теми неко покушава да се сети назива тог филма. Помагајте!

Verbal_Kint
Registrovan korisnik

Učlanjen:: 16.07.2006.
Citat:
Original postavio xpicss

************************************************** ************************************************** **
Da nije Jenki Zulu? Ali taj film nije iz Južnoafričke Republike, već se samo radnja tamo odvija.
************************************************** ************************************************** **

Коначно, Вербал_Кинт се сетио, а ја пронашла на теми најсмешнији филм.

Дакле, "Јенки Зулу" је наслов који сам тражила. Хвала Вербал. :-D