PDA

Vidi punu verziju : American Staffordshire Terrier

Stranice : [1] 2 3

dragance
04.06.2003., 00:28
[b]
NAJBOLJI JE AMERICKI STAFORDSKI TERIJER i to iz vise razloga
1- najbolji je cuvar: imovine, stvari i ljudi
2- nema jak i tezak miris (ne smrdi kao neki psi)
3- za decu je odlican jer ih cuva i pazi vise od bilo cega
4- lako se dresira i sluzbeni je pas u nekim armijama i policijama
5- nije glupavi vucjak da sve radi sablonski vec ima svoj karakter.
6- otporan je dosta na bolesti i nema mnogo problema sa lecenjem
STO PRE KUPITE ILI NABAVITE SVOG A.S.T.
MOGU SAMO JOS DA POZDRAVIM SVE VLASNIKE I NEKE ODGAIVACE AST

04.06.2003., 12:19
Uzvracam pozdrav ljubitelju AST! Apsolutno se slazem sa tobom da su to najbolji psi. Mnogi ne veruju da oni ne smrde, ali to je ziva istina. Imaju svoj karakter, pa nece bezbroj puta da trckaju za lopticom kao neki psi. Vrlo brzo uce (mi smo isli u skolu) i tu sam se uverila da su bolji od izvikanih rasa. Odlicni su cuvari, ali im to ne smeta da budu najvece maze na svetu.

Miladin
06.06.2003., 18:25
Moj prvi pas je bio ast i mogu da kazem da je fekalija.Ocajan cuvar plasi se ljudi i boli ga uvo da cuva kucu.Pustao sam ga na borbe ,role sa raznim psima i tu je slab radi par minuta pa onda pocne da bezi kao da je sarplaninac.Bio je i glup a agresivan prema malim i slabim psima pa kad je napao komsijino stene morao sam da ga otrujem. Posle sam nabavio pitove i oni su katastrofalni cuvari jer se plase ljudi a za borbu mi je bio dobar samo jedan od 4 koliko sam ih imao,nazalost on je uginuo posle dobijene borbe od toplotnog udara i soka.Sad imam jedno njegovo stene koje obecava,ali pit je samo dobar za borbu i to jedan od sto se bori a sto se tice staforda on nije bas nizasta,molo je lepsi od pita zbpg vece glave i misica,ali je nula za borbu a uz to je i glup,tesko se dresira a za cuvara nema ni govora tu bolje uzeti lutalicu i oni vise cuvaju dvoriste.

Sokirana
08.06.2003., 10:05
Napisala sam odgovor Miladinu, ali iz nekih razloga nije prihvacen. ZASTO, O ADMINISTRATORU???

Bila sam kompletno sokirana njegovim odgovorom, pricom o tome da je pse vodio u borbe (!!!) a ostala sam bez daha kada sam procitala da je bio u stanju da OTRUJE!!! svog psa.

Zao mi je jedino sto je neko dete ostalo uskraceno za veselog i odanog drugara i sto je pas morao da prozivi svoj izuzetno kratak zivot uz takvog gazdu, koji ga je nagradio time sto mu je na najpodmukliji nacin oduzeo zivot.

Dobbe
10.06.2003., 17:20
odgovor "Jesu najbolji" jer je upucen tebi!

Lola88
17.06.2003., 21:26
TREBA MI POD HITNO MUSKO STENE AMERICKOG STAFORDSKOG TERIJERA SVETLE BOJE STARO DO 3 ILI 3.5 MESECA VAKCINISANO REVAKCINISANO SA SVIM POTREBNIM PAPIRIMA SLEDI DOGOVOR OKO CENE, I JA SE NALAZIM NA NOVOM BEOGRADU. HITNO!!! LOLA88

dogbest
20.06.2003., 07:21
Imam dva legla steforda sa svim potrebnim papirima odlicnog izgleda.www.dog-best.com 065.300.3.300

tuturutu
22.06.2003., 22:31
Imao sam stafa, i vise sam nego zadovoljan! Pametan,hrabar,odan,... sve naj! Sa sest meseci je znao sve najvaznije komande: sedi,lezi,cekaj,aport,... I sve sam ga sam naucio. Sada cekam drugo stene stafa. Nikad vise necu drzati drugu rasu!

tuturutu
22.06.2003., 22:33
Onako usput,Miladin je budala!

Lola88
24.06.2003., 10:29
Ja sam planirala da kupim ast-a ali mi moji nedaju kazu kao da je to opasan pas i da je veoma los kada omatori ali ja im neverujem ja mislim da je to veoma dobar pas , hrabar i snazan i netreba se koristiti u lose svrhe kao ovaj Miladim. Ako ti je pas glup i ako nezna da se bije netreba ga otrovati, jer ti si kriv sto on nezna nista, od tebe je zavisilo da li ce on biti glup ili pameta. Da si ti bio zeljan da ga naucis on bi sada bio pametniji od TEBE!

cicak
26.07.2003., 15:08
[/b]zao mi je sto ima i likova kao doticni miladin.samo se nadam da ako postoji mogucnost da u nekom sledecem zivotu taj deran bude kuca kod nekog slicnog.
pozdrav svim vlasnicima AST-a!

rafa407
01.08.2006., 19:57
upravo zivkam brojeve i trazim stenca ast...mozes li mi ti reci kakva je to boja-vatrena-cesto mi to kazu,,jel to zuckasto,crvenkasto...????

Mackic
01.08.2006., 20:38
Iskreno sam iznenadjena sto cela ova tema nije isbrisana, ali dobro nije na meni da odlucujem.
Inace nije tacno da ast-ovi ne smrde, moj ujak ima jednog u stanu i prilicno se oseca.
Ne razumem kad vec ocete mazu i cuvara sto ne uzmete nekog mesanca.

Mackic
01.08.2006., 20:43
A da jos jedna stvar kod staforda - ruzni su do zla boga. Kako neko moze da gleda te deformisane njuske meni nije jasno. A pogotovo kad im je vruce i dahcu, tako se iskeze da je to prosto odvratno. Sta se vama svidja kod tih americkih izdegenerisanih rasa meni stvarno nije jasno.
Sto ne uzmete sop-a. Veliki lep pas, a snazan i odlican cuvar.

Mili
02.08.2006., 07:48
Одавно знамо да нису пси криви ... овде видим пар "дегенерисаних" власника паса! Шта више да кажем?

Mili
03.08.2006., 07:44
По мени, ову тему би требало избрисати!

marko antonije
03.08.2006., 09:18
Ne postoje ružni psi, svaki pas je lep na svoj način. Evo na primer ja imam nemačkog boksera i on je za mene najlepši na svetu, sa tim krupnim očima, uvek veseo i inteligentniji od većine ljudi koje znam!
Postoje samo neodgovorni i glupi vlasnici!
Slažem se da ovu temu treba brisati, čudo da je i ovoliko potrajala!

mali37
03.08.2006., 17:45
Ne treba da se brise, zasto obrisati necije svedocenje o jednoj rasi koju su ljudi poput gospodina trovaca unistili, sve su rase vestacke pa tako i amstaf. Svi vlasnici, dobro savesni vlasnici znaju da je pas samo ono sto ga mi napravimo. Marko Antonije slazem se sa tobom da ne postoji ruzna rasa, a u ostalom ja nikada ne sudim po telesnom izgledu psa vec po karakteru i osobinama. Ja imam 3 boxera i ponekad cujem da su ruzni zbog skracenog nosa, ne tangiram se jel za mene su oni najlepsi, kao sto bi za svakog vlasnika trebao da bude njegov pas, naravno ne treba potcenjivati druge rase, da svaki pas ima specifican miris to je normalno neki vise neki manje, pogotovo oni o kojima vlasnik ne vodi racuna.

Aleksandar23
05.08.2006., 13:50
poz Astovci

Mackic
05.08.2006., 14:17
Evo zasto treba da se obrise - jer neke ljude roditelji nisu naucili kako se komunicira bez vredjanja.
Tebi Aleksandre treba oduzeti te pse, i zakonom zabraniti da ikad u zivotu uzmes bilo koju rasu psa.
Jel neko od moderatora primetio kako ova prostacina nastavlja sa vredjanjem, i pored toga sto mu je jedna tema vec obrisana upravo zbog toga?

smeh
06.08.2006., 10:55
Tema je prastara, otvorio ju je neki ljubitelj AST i pohvalno je što je "rafa" pitanje postavio tu, a ne, poput većine, po automatizmu otvorio novu temu.

Šta neko od nas misli o ovoj rasi je već druga priča, u ostalom niko nas ne sprečava da to i kažemo, ali bez vređanja i međusobnog prepucavanja.
To što lik upisan pod "Aleksandar23" provocira i vređa samo pokazuje stepen njegovog vaspitanja, obrazovanja pa, ako hoćete i intiligencije i naravno da će mu poruke biti obrisane, a ostalima preporuka da ne gube vreme upuštajući se u besmislene rasprave.
Pozdrav svima!

Amaurosa
09.08.2006., 22:56
Za takva cudovista od ljudi imala bih svasta da kazem, ali cu samo reci da ako nekom nije jasno pogleda moj avatar - to je moje misljenje!!

Djoša
10.08.2006., 12:32
Amaurosa super ti je avatar ;)
Svako bira pse prema svome karakteru tako kazu, ali ja bih prije rekla da svaki vlasnik uci psa onako kako mu odgovara pa makar i pas bio agresivan.

kucence
06.09.2006., 12:21
Iskreno sam iznenadjena sto cela ova tema nije isbrisana, ali dobro nije na meni da odlucujem.
Inace nije tacno da ast-ovi ne smrde, moj ujak ima jednog u stanu i prilicno se oseca.
Ne razumem kad vec ocete mazu i cuvara sto ne uzmete nekog mesanca.
sto se tice ove teme, kome se ne svidja ne mora da je otvara, tako da , ne vidim u cemu je problem, ima ljudi kome je ova tema ekstra, kao na primer meni i jos dosta njih...

kucence
06.09.2006., 12:24
a sada sto se tice, po meni najlepsih pasa, moja zenkica se okotila i ima male, pa ko je zainteresovan neka se slobodno javi...

Mackic
06.09.2006., 13:15
sto se tice ove teme, kome se ne svidja ne mora da je otvara, tako da , ne vidim u cemu je problem, ima ljudi kome je ova tema ekstra, kao na primer meni i jos dosta njih...

Pa vidis stvar je u tome sto ja nema nista protiv da neko predstavi neku rasu ovde, cak mi se to i svidja da mogu sto vise da saznam o raznim rasama. Ono sto me iritira je da neko zapocinje pricu sa "ova rasa je najbolja na svetu" a mi ostali smo budale sto je nemaju. Kao prvo ni za jednu rasu ne mozes da kazes da je najbolja na svetu jer nekima odgovara nekima ne. Isto ja mogu tako da zapocnem pricu kako su retriveri najpametniji, najlepsi, najodaniji i sva sve ne, ali to nije predstavljanje rase nego moje licno misljenje. I meni su stafordi kao rasa ok, ali mi njihovi vlasnici nisu ok (cast izuzecima).

trachara
06.09.2006., 13:37
Amaurosa super ti je avatar ;)
Svako bira pse prema svome karakteru tako kazu, ali ja bih prije rekla da svaki vlasnik uci psa onako kako mu odgovara pa makar i pas bio agresivan.

e, pa nemojte tako, ja imam pita koji je sticajem okolnosti stigao do mene ... a karakterne osobine koje se pripisuju pitovima nemaju veze sa mojim karakternim osobinama... :)

Mackic
06.09.2006., 13:49
Ja uglavnom mislim na ljude koji uzimaju tu rasu da bi im dopunila licnost, i na zalost oni su u vecini (zato i napisah cast izuzecima). Moji rodjaci imaju pit bula koji im je dospeo u kucu jer mu je vlasnik (decko od njihove cerke) poginuo u saobracajki, i taj pas je koriscen za borbe i tu su ga drugi psi osakatili, tacnije ostao je bez jednog oka da bi kasnije oslepeo i na drugo. On sirotan uopste nije imao taj agresivni karakter, nije znao da se bije pa je zato i nastradao. On je sad vec dosta star i mozda ce uskoro da ga uspavaju jer ima jos zdravstvenih problema. Ali se on mazi kao moj pas. E sad ne znam kako se ponasa prema drugim psima (posto za njih obicno kazu da su prema ljdima ok dok prema drugim psimanisu), samo mi je ujna rekla da ne podnosi rotvajlere. :?

kucence
06.09.2006., 16:10
pa ako njen pas ne voli rotove to ne znaci da ih cela rasa ne voli, jer moj predhodni pas, takdje staford zenka, nije volela vucjake, a zasto, pa zato sto je odrastao vucjak napao kad je ona imala pet meseci, i mogao je da je ubije, i kad je porasla, kad god vidi vucjaka poludi, a sa ostalim psima bilo muzjaci zenke, sa svima se igrala, tako da sam sigurna da to od toga zavisi...

kucence
06.09.2006., 16:18
...a sto se tice favorizovanja odredjenih rasa, ja ne vidim u tome nikakav problem, jer sam ja ljubitelj zivotinja,pogotovo pasa, i medju njima imam najomiljenijeg i to zelim da podelim sa ostalima i da kazem zbog cega tako mislim, a tebi ako je najomiljenija vrsta rot onda ne treba da se osecas ugrozenom iz bilo kog razloga jer to nije bila nicija namera vec da saslusas i one druge gazde te "opasne"rase i da vidis da nas ima u vecem broju normalnih, i da takodje kazes svoje misljenje koje si zauzela kad si rekla da ti je rot najomiljenija vrsta, jer cu ja kao i, verovatno, ostali shvatiti to pozitivno, jer ja zaista volim da cujem kada neko voli zivotinje pogotove pse i kada se bave njima i upoznaju njihovu narav, i onda ta iskustva deli sa drugima!!!

Mackic
06.09.2006., 19:21
Ovaj ne znam gde si protumacila da su meni najomiljeniji rotovi?
Pazi ja kad upoznajem nekog psa apsolutno nemam nikakvih predrasuda prema njemu bilo koje da je rase. Znaci apsolutno mi nije bitno, neke rase su mi mozda manje lepe ali generalno ja ne mogu da mrzim ni jednog psa. Provela sam previse vremena sa njima da bi mogla da kazem da neku rasu ili samog psa mrzim, ili daleko bilo udarim. Kao sto vec rekoh kod staforda mi se prvo i jedino ne svidjaju njihove gazde, jer ti psi po prirodi jesu agresivniji ali je na vlasniku da tu agresivnost pravilno suzbije ili "doda ulje na vatru". Ne osecam se ugrozenom od staforda cak su mi ti psi vrlo lepi, i zaista mislim da u pravim rukama takav pas moze da postane zaista odlican kucni ljubimac.

spparow
27.05.2007., 00:23
Ovde mozete pisati o ovoj rasi , I mozete postavljati pitanja vezana za ovu rasu , I prestavljati vase pse .

Mili
27.05.2007., 16:24
Postoje cak 3 teme o ovoj rasi koje cu sutra da spojim u jednu. Dotle, jos jednom, ima razloga zasto postoji opcija PRETRAZI OVAJ PODFORUM.

rotvajlerka
28.05.2007., 15:15
1- za decu je odlican jer ih cuva i pazi vise od bilo cega
-a i ne napada ja sam jednom astu usla u box a njegovu gazdaricu sam taj dan upoznala

5- nije glupavi vucjak da sve radi sablonski vec ima svoj karakter.
-ni vucjaci nisu glupi. da nevredjamo druge rase astovi su jako lepi i snazni i pozdrav svima koji ih imaju
i nek postave slikice

Mackic
28.05.2007., 17:05
Moram ipak da napomenem da psi ove rase ipak nisu za svakoga. I u ovom slucaju vlasnik mora da bude stabilnog i odlucnog karaktera, jer moze svasta da se desi ako se psu popusta. Istina pas ce se zaista u 1% slucajeva okrenuti protiv vlasnika i svoje porodice, ali zato moze da se desi da podivlja prema drugim psima i ljudima.
Bas imam jedan lep primer u komsiluku (tacnije par zgrada dalje od mene). U pitanju je staford koji ima 4 godine. Njegovi vlasnici su pricali, pa i dalje to rade u stvari, kako on ne zna da se brani, kako je pitom, mio, fin, i sta ti ja znam sta, dok nije krenula serija napada na druge pse. Sto je najludje pas ima 50kg, a napada iskljucivo pse malih rasa kao sto su kokeri, pekinezeri, a pre dva meseca je napao cak i jednog pincha od nepunih godinu dana. Malisa se izvukao bez povreda jer se toliko bacakao na sve strane da ovaj nije mogao da ga zgrabi. Ali stvar je u tome sto je zena koja je setala tog stafa ladno prisla toj devojcici sa pinchen uz pricu "ma nece mu nista, on voli da se igra"?!?
Vlasnik tog stafa se i dalje ponasa kao da seta pudlicu (pas je pusten, i na komandu dodji se odazove posle pedesetog puta).
Pride je pas od skora poceo da napada i ljude, a oni ga i dalje setaju nevezanog.
Tako da, kao sto rekoh, ova rasa zaista nije za svakoga, a u pravim rukama moze da bude savrsen i kao cuvar i kao ljubimac u isto vreme.

spparow
28.05.2007., 21:16
Da vas sve ispravim .

AST kao cuvar je jako los zato sto se selekcionisanjem od pre 100 god iskorenjavao iz generacije u generaciju ast koji je agresivan prema ljudim , Tako da j jako tesko da ce neko naci asta koji ce napasti nekog coveka .

AST je nekad bio za borbe ali su ljudi poceli da ih izlazu i prestali su da se bave borbama tako da su stafordi bili dresirani i takodje izbacivani iz uzgoja oni koji su bivali agresivni prema drugim psima , Danas je prava retkost da ce AST napasti nekog psa bez razloga .

A pod razlozim : ako ga drugi pas napadne , ako mu drugi pas ugrozi vlasnika , ako mu
drugi pas ( nepoznat ) jede hranu ...
Ja imam AST-a ( kao sto svi znaju ) koji jede sa mackam i psima a iz iste odg psi takodje jedu jedni sa drugima bez problema .

AST je jako intaligentan pas koji kad se pravilonm dresurom izdresira nema poslusnijeg psa koji ce u vatru skociti za svojim valsnikom . Pritom AST je naj tvrdoglaviji pas na svetu ( verujte mi ) jer ti mu pokazes sta treba da ucini i on ce sledeci put to uraditi bez problema da nije naucio ili zaboravio ali ako on nece da to uradi nema teorije da ga vi naterate recima da uradi to sto ste mu rekli .

Naprimer - kad sam pokazao mom AST-u da ide u box on je sledeci put otisao bez pogovora ali kad sam mu dao da se igra sa flasicom i rekao mu da ide u box on je poneo flasicu do vrata boxa i sacekao da dodjem a onda je pobegao na trecu stranu i legao i igrao se sa flasom kao da se nista nije desilo .

spparow
28.05.2007., 21:19
Zaboravio sam da kazem da AST ima veoma jak karakter , koji je jako tesko slomiti zato se tesko pokoravaju covekovoj dresuri .
A da nemoze bez svog vlasnika 5 min a da ga drzi neki drugi covek .

Mackic
29.05.2007., 00:20
Onda da se dopunim - pri izrazu cuvar, mislila sam na cuvanje svog vlasnika i porodice, ne konkretno na cuvanje dvorista.
A posto su svi terijeri manje vise na svoju ruku, onda im ta tvrdoglavost dodje kao prirodna karakteristika.
Ali kao sto rekoh sve zavisi od uzgoja. Eto ti si svog psa naucio kako da se ponasa, a ovi kod mene nisu. U principu ti od svakog psa skoro mozes da napravis agresivca koji ce napadati sve zivo. Pa cak i od retrivera, ako nije odrastao na pravi nacin. Ovog stafa o kojem sam pisala su setali ljudi koji mu nisu bili vlasnici, i to dosta dug preiod, dok se nije oteo kontroli. A pametni vlasnik ga je jos trenirao na nacin na koji se treniraju psi za borbu. Kod njega je sve islo od loseg ka gorem. Milslim pazi kad on napada jednog malog pinca koji je jos stene, i koji ne moze ni na koji nacin da ga izazove ili isprovocira. To je cist primer lose vaspitanog psa, a posto je u pitanju rasa koja moze da bude zaista nezgodna kad se otme kontroli, to dodatno ugrozava okolinu. Zato i kazem da te pse ne treba davati svakom.

spparow
29.05.2007., 22:27
Meni je staff bio drugi pas kojeg sam imao , Pre njega sam imao labrador retrivera koji nije bio za mene ( ovaj moj je bio malo glup ) .

Ali pre nego sto sam kupio staffa procitao sam knjiga i knjiga o svim psima a onda kad sam odlucio da cu da kupim stafforda kupio sam kjnigu od kice koja je samo o ovoj rasi .

I koliko god da sam ja citao i citao o ovoj rasi nista nije moglo da me spremi za drzanje psa , Najvaznijeje da covek ukapira da su ovo toliko mocna bica a pritom toliko nemocna jer oni ce jesti kad im ti das i piti kad im ti das a toliko su mocni da mogu bez problema da zakolju sarplaninca i mnogo drugih pasa ako su pogresno vaspitavani .
LJudi koji nemaju karakter netreba da drze ni jednog psa a ne AST-a .
A o promeni vlsanika necu ni da govorim .

Ja sam testirao mog psa a to mu je ujedno bio i trening jedno vreme , Odem u neke poljane i dam ortaku da veze mog psa i da ga drzi na povodcu dok ja bezim ( indace taj ortak je maltene svaki dan sa mojim psom i igra se sa njim ) i kad mu odem jedno 500 metera on pocne da jauce i da skici da skace i prevrce se pozemlji i da vuce kao lud a pored njega ima kuja koja je tad bila u teranju i kad ga je moj ortak pustio on je trcao kao lud - sprint uzbrdo kao da mu je to poslednje sto ce uraditi .

Pa vi gledajte koliko je to privrtzen pas .

Minaa011
30.05.2007., 02:14
[QUOTE=spparow]Meni je staff bio drugi pas kojeg sam imao , Pre njega sam imao labrador retrivera koji nije bio za mene ( ovaj moj je bio malo glup ) .

Izvini ali ovo bas neshvatam,ja nisam u zivotu videla labradora koji je glup!Prvo verovatno ti nisi znao kako sa njim,a drugo "nije bio za mene",sta a staff jeste jer je opasniji agresivniji???!

Mackic
30.05.2007., 11:25
Vidi, svako nadje sebi vremenom psa koji mu odlicno "lezi". Ti si uspeo da nadjes sebi takvog psa, koji je slucajno bas ove rase. Iskreno pitanje je da li bi, da sad uzmes jos jednog stafa, se slozio tako dobro kao sa ovim.
Koliko ti je bio star pas kad si ga testirao? Pitam jer mi se cini da je bio dosta mlad, veruj mi nema te sile kod bilo kog vlasnika koja moze da ga natera da juri za vlasnikom umesto za kerusom u teranju. To moze da ti potrvrdi 99,99% vlasnika muzjaka. I ja sam isto tako htela da proverim koliko mi pas pazi gde sam, i onda sam se zezala sa njim u dvoristu lokalne osnovne skole tako sto sam se sakrivala od njega, i bezala mu. I svaki put je bilo isto - on trci okolo, trazi, njuska, pa posle nekog vremena pocne da cvili. A vise puta sam ga samo davala drugarici da ga pridrzi dok ja bacim smece, i on bi poceo da ispusta takve krike kao da sam otisla ko zna gde, a sve vreme me vidi i najvise sam udaljena od njega 15 metara.
Elem, to je sve izvodio (osim tog kukanja kad odem da bacim djubre) kad je imao nepunih godinu dana. I danas on mene trazi i malo se unezveri kad me ne vidi odmah, ali ni priblizno onoliko kao tada. A kad je zenka u teranju, ja mogu i na mars da odem, apsolutno nema nikakvih problema sve dok je zenka tu kod njega. Tad ne pomaze ni vikanje, ni zatezanje povoca, ma nista.

spparow
30.05.2007., 11:25
Kao sto neko nevoli dobermane ili vucjake ili neku drugu rasu ( potpuno nebitno koja rasa ) ili jednostavno ta rasa nije za njega tako za mene nije bio labrador retriver .

A to koliko je stafford opasna i agresivna zivotnja govore moji postovi i postovi mnogih ljudi .
Ako se vratis i malo procitas moje postove videces kakav je moj AST .
I onda mi kazi nesto o agresivnoscu !
Onaj koji kaze da je staff oagresivan i krvolocan nepoznaje ovu rasu uopste .

A to sto nisam znao kako sa njim to je moguce jer ja sam imao veoma neprijatna iskustva sa labrador retriverima .

spparow
30.05.2007., 11:29
Vidi, svako nadje sebi vremenom psa koji mu odlicno "lezi". Ti si uspeo da nadjes sebi takvog psa, koji je slucajno bas ove rase. Iskreno pitanje je da li bi, da sad uzmes jos jednog stafa, se slozio tako dobro kao sa ovim.
Koliko ti je bio star pas kad si ga testirao? Pitam jer mi se cini da je bio dosta mlad, veruj mi nema te sile kod bilo kog vlasnika koja moze da ga natera da juri za vlasnikom umesto za kerusom u teranju. To moze da ti potrvrdi 99,99% vlasnika muzjaka. I ja sam isto tako htela da proverim koliko mi pas pazi gde sam, i onda sam se zezala sa njim u dvoristu lokalne osnovne skole tako sto sam se sakrivala od njega, i bezala mu. I svaki put je bilo isto - on trci okolo, trazi, njuska, pa posle nekog vremena pocne da cvili. A vise puta sam ga samo davala drugarici da ga pridrzi dok ja bacim smece, i on bi poceo da ispusta takve krike kao da sam otisla ko zna gde, a sve vreme me vidi i najvise sam udaljena od njega 15 metara.
Elem, to je sve izvodio (osim tog kukanja kad odem da bacim djubre) kad je imao nepunih godinu dana. I danas on mene trazi i malo se unezveri kad me ne vidi odmah, ali ni priblizno onoliko kao tada. A kad je zenka u teranju, ja mogu i na mars da odem, apsolutno nema nikakvih problema sve dok je zenka tu kod njega. Tad ne pomaze ni vikanje, ni zatezanje povoca, ma nista.

Ja sam mog AST-a testirao kad je imao 1 god sad ima nekih 13 meseci .
I jeste ta kerusa je bila u teranju ali taj nagon da bude pored mene ga je naterao da uopste nemisli na kerusu .

Mozda se stvari promene kasnije videcu !

Mackic
30.05.2007., 11:39
Pa da, on je jos mali.. Ja sam mislila da mi je pas prirodno kastriran jer uopste nije obracao paznju na zenke do nekih godinu i po dana, pa mozda i kasnije. Do tada je bilo on oseti da je zenka u teranju, vrti se oko nje, malo cijuce, nema pojma sta treba da radi, zenka se smori, a bilo je dovoljno da mu jednom kazem ajde idemo, i on vec nije vise mislio na nju. A sad zalim za tim danima mira i spokoja. Sada sedi na terasi, bali, kuka, i stalno bi napolje. Naravno u pamcenje mu se ureze mesto gde se nalazi zenka, i samo tamo vuce. Ranije se nije ni secao da je uopste postojala neka zenka u teranju.
Tako da sparrow, pripremi se, i to dobro, jer tu svaka kontrola otkazuje ma koliko pas bio dresiran.

Minaa011
30.05.2007., 13:04
Znam ja o stafordima bas dosta,ali nikada nikada se ne moze izbristati ta njihova agrsivna crta,ja znam mnogo staforda koji su divni psi maze nevidjene izgraju se sa svim psima a opet znam i staforde koje izbegavam u velikom luku da ne bi dosli u kontakt sa mojim psima.
Evo da ti kazem ti si prva osoba koja mi je rekla da je imala neprijatno iskustvo sa labradorom.
Tvoj pas je i dalje stene cekaj da napuni nekih 2 god kada je u punoj snazi pa ces videti da li ce gledati zenku u teranju ili tebe.
Pozdrav

spparow
30.05.2007., 23:10
On kad asm ja tu zaskace i muzjake i zenke !
A pre 3 meseca je poceo i da zapisava teritoriju !
Nekazem ja da ce tako biti i posle nekih 5-6 meeci ali sada je takva stvar !
I on nije nesto specijalno izdresiran !
Ono sto sam ga naucio jeda dodje kad mu kazem , da ode u box ode i ne izlazi dok mu nekazem ajde , i da lezi , kad kazem fuj to je zakon pa makar ja bio udaljen 500 metara !
E da naucio sam ga i da kad kazem ‚‚rex gde je lopta ``on onda trazi loptu uzme je u zube pa mi bezi i neda mi da je uzmem , a naucio sam ga i da juri pacova kad mu kazem ‚‚rex gde je pacov``

Iz odg odakle je moj pas psi od 2, 3 ,4 god pa nadalje jedu koske zajedno u dvoristu i nikad se nije desilo da je neko nekog napao i da je izbila tuca , Mnogi psi ( ne svi ) spavaju sa mackama ponekad !

Mackic
31.05.2007., 12:11
Pod otkazivanjem poslusnosti nisam mislila na recimo komande kao sto su fuj to, i tako dalje, nego jednostavno ako namirise zenku moze ili da zbrise, ili ako je zenka blizu da moras da ga odvlacis kuci jer nece da dodje i sl. Tako je barem kod mog psa, njega moram da vezem da bih ga odvukla kuci, a inace ide bez povoca, ne moram da ga vezujem ni kad prelazimo ulicu, ali je zato ove zime izleteo medju automobile sve tako jureci za zenkom, sva sreca prosao je samo sa laksim povredama, ali da je izleteo 1 sekundu ranije ne bi ga vise bilo. A to se sve desilo jer sam ocekivala da ce da se ponasa kao i obicno, tj da ce da sedne i saceka da ja dodje i kazem ajmo preko ulice.
Inace znam jednu devojku koja ima bernskog pl. psa, on izvodi fore tako sto kao ide pored noge onome ko ga seta, i samo najednom ubrza, pa sve brze i na kraju samo odjuri. Dzaba da ga zovu i prete on tako samo odleti i to je to. Par puta se uvaljivao u nevolje zbog tog bezanja, ostao je bez jednog ocnjaka, niko ne zna kako, a jednom je neki covek pokusao da ga ukrade, dok je drugi put dosao sa probusenom usnom. Malo su mu i vlasnici neozbiljni, ali on je slika i prilika kako se sve muzjaci znaju da ponasaju kad zenka u teranju dodje u prvi plan.

spparow
02.06.2007., 00:03
Ova rasa bas nije za takve neodgovorne vlsanike !
Ja mog psa pustam sa povodca jednio kad idemo prema avali gde znam da nema nista : ni macaka , ni kucica , ni ...
i onda ga pustim da se istrci do mile volje a to praktikujem skoro svaki dan !

wgmolnar
17.06.2007., 21:23
pozdrav svima

slazem se sa spparow om ali i sa mackicem oboje imaju pravo .
inace i ja imam AST zenkicu i planiram da uzmem i muzjaka.
Imam sina od 2 god,najbolji su drugari. ne mogu nista lose da kazem za ovu rasu .AST odgajam od 1994 god i ovo mi je vec 2 zenkica ast a.a bogami imam i dalmatince ( 2 zenke , ) rotvajlera od 4 god, i dozda 21 godinu od supruge .nikad se nisu posvadjali ili potukli , to sve zavisi od vaspitanja odnosno od vlasnika ko kako vaspita svog ljubimca .

gt500
18.06.2007., 00:46
Rex, pas od mog ortaka Spparow-a je stvarno super pas, nemam reci kako je dobar i umiljat, jednostavno ponekad kad se setis da je to staff, pomislis : ,, uf ***, zar moguce da pas koji je skoro pit(mislim, kao "ozloglasen'' pas od strane ljudi koji nemaju pojma) moze da bude kao macka umiljat i dobar."
Sve zavisi od paznje koju mu posvecujes i ljubavi......ako ga volis i pazis, mora da bude dobar :-)

spparow
18.06.2007., 12:44
Potpuno se slazem sa gt500 .
Ovaj moj je bas ko macka ! Pre neki dan uhvatio macku i lego na nju , nije ni pokusao da je ujede ! Ali joj nije ni dao da mu pobegne jer je hteo da se igra !

I inace u mojoj kuci ima malo dete od 2 god ( cerka od mog strica ) , na sve ostale skace i hoce da se igra , a nikad u zivotu nije pokusao da skoci na ovu malu !
Koliko su to obazrivi i pazljivii pazljivi .

pussy
20.07.2007., 14:29
nikada do sada nisam imala licno svoje kuce.bas sam zagrejana da ga kupim.i uzela bih staforda.Ljudi pisite mi o njemu.i da li je on za mene posto nemam iskustva.
hvala

vilus
20.07.2007., 16:02
nikada do sada nisam imala licno svoje kuce.bas sam zagrejana da ga kupim.i uzela bih staforda.Ljudi pisite mi o njemu.i da li je on za mene posto nemam iskustva.
hvala
pa to iskustvo moras nekako da steknes,na tebi je da odlucis da li ces ici malkice tezim putem,ali ako ne uzmes kuce nikad ga neces steci. mada ti iskustvo ne znaci puno. ja sam recimo ceo zivot omala razne pse,sto rasne sto mesance i bila ubedjena da nista ne moze da me iznenadi. i onda sam uzela bigla i shvatila koliko mi to iskustvo nista ne znaci.

o stafordima znam malo,ali cujem da su malo tvrdoglavi,inace su jako temperamentni,ali neces pogresiti ako ga uzmes.

Minaa011
20.07.2007., 19:52
na www.balkankinology.net imas puno "stafordasa" i vidim da ima na prodaju stenci vidi tamo.
Pozdrav

spparow
23.07.2007., 18:41
Veruj mi da se neces pokajati ako uzmes staforda !
Ja nisam !!!!
Jesu tvrdoglavi i jesu bezobrazni i jesu temperamentni ali bez tih odlika ne bi bili stafordi !
I kad ga kupis neces imati boljeg prijatelja od njega ili nje !
Nikakva knjiga i nikakva citanja te nece pripremiti za odgoj nekog psa ( u ovom slucaju staforda ) .
I sto vise odugovlacis sve ces manje zeleti da kupis psa , a kad ga kupis ta zelja za psom te nikad nece proci !
Ako te zanima mogu ti preporuciti neka legla za koja mislim da vrede , a upoznat sam sa svim leglima i odgaivacima !
Ako te nesto zanima pitaj me preko pm !

Mackic
23.07.2007., 19:39
Veruj mi da se neces pokajati ako uzmes staforda !
Ja nisam !!!!
Jesu tvrdoglavi i jesu bezobrazni i jesu temperamentni ali bez tih odlika ne bi bili stafordi !
I kad ga kupis neces imati boljeg prijatelja od njega ili nje !
Nikakva knjiga i nikakva citanja te nece pripremiti za odgoj nekog psa ( u ovom slucaju staforda ) .
I sto vise odugovlacis sve ces manje zeleti da kupis psa , a kad ga kupis ta zelja za psom te nikad nece proci !
Ako te zanima mogu ti preporuciti neka legla za koja mislim da vrede , a upoznat sam sa svim leglima i odgaivacima !
Ako te nesto zanima pitaj me preko pm !

Jao najbolji si spparow, majke mi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gt500
23.07.2007., 23:28
Jao najbolji si spparow, majke mi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol:

LOLCHINA

spparow
27.07.2007., 12:05
Sta da vam kazem !!!!
Sve sto ovde napisem sam video svojim ocima i iskusio na svojoj kozi !

fullybully
31.07.2007., 01:17
Ja sam vlasnik 3 apbt (pita) i nemam losih iskustava sa njima imao sam pre sarplaninca i on je ok pas u principu svaki pas je onakav kakvog vi zelite. Moji pitovi su ok ne idu u borbe nisu agresivni kakvi su cuvari ne znam znam da niko ne ulazi kada su pusteni uglavnom je to nocu i preko dana kada sam u dvoristu sa drugim psima su ok dok nisu izazvani. Mislim da je glupo govoriti o tome koja je rasa najbolja pre treba govoriti kakvi su vlasnici. PRIMER: Devojka i ja smo setali zenku i muzijaka taru i meda ona ima 2 godine medo je 11.5 meseci u parku idilicno vece pokvario je covek sa dva retrivera muzijaka bez povodnika videvsi zenku retriveri su se dali na meda koga je setala moja devojka uzela ga je u narucje ali su oni skakali i sta sam trebao da uradim??? Kako da ih smirim nisu moji psi skocili su jednom uhvatili ga za rep, iskreno bio sam vise uplasen za devojku skratio sam povodac tari i poceo da ih sutiram iz sve snage tada sam cuo gazdu pusti dzukelu mala da ga iskasape mamu vam j... sto setate pitove tada je ona spustila meda a ja pustio taru pogadjate sta je bilo masakr i sta sam trebao da pustim budalu da ode da mi psi povrede devojku u medjuvremenu i njemu sam objasnio par stvari kao prvo ne setaj pse bez povodnika, a sad ih sigurno nece dugo setati i ko mi dirne devojku seta ce ga moji psi ali bez povodnika

fullybully
31.07.2007., 01:33
Nema najbolje rase pasa sve su rase zbog nekih stvari specificne i dobre, neko ce reci sta je u ast ili apbt dobro. ODGOVOR: to ne mozes da znas dok ga ne budes imao to vazi za sve rase sta da kazem da se lepse igraju od drugih da su umiljatiji to su individualne stvari, ili znas oni su pravljeni za borbe kako to moze biti ljubimac? Pa nemacki ovcari su ovcari ali ne vidim da ih koriste za cuvanje stoke, ako izuzmemo ljude pozatvorima i huligane na stadionu. Pa agresivni su to su ubice? Nisu samo kad nesto ih ucis da rade rade to do ludacke preciznosti i dok ne umru moji psi su proslli sluzbenu dresuru trening im je konstantan ali zato ce na kilometar videti moju ispruzenu ruku ostati zakopan u mestu dok je ne podignem u vis. Ne daj boze da vidi mahanje sa dve ruke izbalavice me do besvesti i onog koje pored mene. Kontrola je kljuc a pozitivan trening kod svakog psa ce izazvati da vas postuje i slusa do smrti samo ne zaboravi te jednu stvar volite vase pse bar upola koliko oni vole vas i videcete kakvi ce biti kazem upola to znaci setnja igra poverenje ne tucite ih nikada cak ni kad pogrese nemojte ih kaznjavati cisto da dokazete ko je gazda vec samo kad su nesto uradili a nisu trebali. Pas je u osnovi vas prijatelj bio pit bio vucijak doga koker ili obican dodz on zivi zbog vas i za vas. Svi se lepo osecate kad kazete nisam bio kuci ceo dan kako je bio srecan kada sam dosao
, sta mislite koliko je tugovao dok niste dosli pa i kada dodjete kasno ili niste bili dugo kuci provedite neko vreme prvo sa njima nemojte ih razocarati i oni imaju osecanja misli...VOLITE I CUVAJTE SVOJE PSE SVI KOJI IH IMATE.

trachara
31.07.2007., 10:30
zdravo fullybully!
ova prica gore je stvarno grozna
(btw. isto sam ponosni vlasnik 1+6 malih apbt :) )

imala sam slicno iskustvo u parku gde je neki rot jurio moju cerku koja je vozila rolere
pitam glasno ciji je rot, niko se ne javlja
pitam opet, nista,
krenem da ga oteram jer ne poznajem psa, vlasnik mu nije tu, necu da razmisljam zbog cega ide za mojim detetom
kad iskoci neka devojka, te sto ga teram, te ona zna ciji je i kako je on dobar...
ja joj kazem sto se nije javila kad sam pitala ciji je i uostalom sto nije reagovala kad je videla da trci za mojim detetom, kad je vec sad skocila
a ona kaze pre ce vas pas da ujede nego on!
oooo, ako si glupa nisi corava! - kazem ja-moj pas je sve vreme vezan za klupu i sad dok se ti i ja raspravljamo ona je zavezana! nit trci za nekim, niti je ko interesuje ...

i tako... ;)

fullybully
31.07.2007., 11:38
Prosta je to stvar ako ces ti mene ja cu tebe i gotovo dosao sam u situaciju da moji psi rade ono sto ja ne podnosim to je da se bore. Jednostavno sam resio sto moj pas da bude povredjen samo zato da ne bi izgledao kao los pit bul kada je lep ziv zdrav lepo vaspitan i zna da se brani i to dobro. Inace pit je od 100 na 97 mestu po broju ujeda na ljude u americi to je fakt i ko to ne razume onda mu pomoci nema, zasto, pit je opasan kada je izazvan i dok ne zavrsi posao nema tu boze pomozi e zato se i vode na kratkim lancima i dresiraju da vam non stop idu uz nogu, moji pitovi ne vuku kao nenormalni idu tik uz nogu glava u ravni kolena on nije opasan, opasan je lik koji ima umiljatog velikog psa koji trckara unaokolo i trazi nevolju sto bih ja pustio da moj pas bude povredjen kad to moze da bude njegov i tacka. Jel treba da dozvolimo da jedna plemenita rasa ispasta zbog kretena i ljudi koji nisu dovoljno jaki da sebi priznaju krivicu da je pas los zbog njih vec to prebacuju na zivotinju koja ponasanje uci od gazde i ni od koga drugog budu li zabranili i ubijali pitove neka dobro razmisle gde to ide hajde da zabranimo i bulove mastife ast staffordshire teriera, nemackog lovnog teriera i sve teriere samo zato sto su ludacki hrabri i sto od ljudi primaju obrazac ponasanja zdravo za gotovo jer ljude vole vise od svega na svetu.

trachara
31.07.2007., 11:45
posto si nov, samo da ti kazem da imamo temu "predstavite kucnog ljubimca", pa bi mogao da stavis fotke...

Mackic
31.07.2007., 12:04
Meni se jedino kod pitova ne svidja to sto su prvobitno uzgajani da ubijaju druge pse (svoje ili neke druge rase). To nikako ne mogu da zaboravim kad sretnem nekoga sa pitom. Ne znam zasto su ljudi to uopste radili, ali cinjenica jeste da dok su se druge rase vaspitavale da cuvaju stada, jure patke i zeceve i generalno love, pitovi su trenirani da se kolju, i to su jos izdvajali one najagresivnije primerke da bi oni nastaljali njihovu krv dalje. Znam da je proslo mnogo vremena od tada, mada i dalje se organizuju tuche i nastavljaju loze pasa ubica, ali ne znam... to mi bas smeta kod njih. Moji rodjaci imaju pita koji je zaista umiljat prema ljudima, prvi put u zivotu kad me je video (bolje reci onjusio, jer je jadan slep) odmah je bilo veselje i radost, ali prema drugim psima je i dalje agresivan.

trachara
31.07.2007., 12:13
pa verovatno su to radili iz zabave (ne znam da li da stavim zabava po znake navoda)
kao sto uzgajaju petlove za borbe...
mislim, sta je ultimate fight, uostalom?

Mackic
31.07.2007., 12:43
To je valjda ono kad iz borbe izlazi samo jedan pas (?).
Ma uzas.
Od drugarice sam cula pricu o jednom njihovom porodicnom prijatelju, koji je tokom 90tih prehranjivao porodicu uz "pomoc" pita kojeg je imao. Pas je pobedjivao u svim tim borbama, pa je onda dobijao lepu sumu novca od toga, plus su svi hteli svoje zenke da pare sa njim pa je i tu dobijao lepe parice. I sta reci na sve to. Covek nije imao para da hrani svoju decu, pa je izabrao da pas umesto njega nabavlja lovu, a sa druge strane njegovu "srcanost" (kako vole da nazivaju tzv ljubitelji) je nasledilo ko zna koliko pasa. A da ne spominjem te pse koje je taj pas ubio.

Mili
31.07.2007., 13:16
Eво, стиже и бабарога Мили .... морам да вам скренем пажњу да је ово искључиво тема о стафордима и да причу о питовима скратите. Има стварно пуно тема о питовима које су (с разлогом) закључане. И причу о борбама заборавите.

Mackic
31.07.2007., 13:58
ok...

trachara
31.07.2007., 14:01
jooj, samo da kazem da sam mislila na ultimate fight gde se biju (dragi nam) muskarci...
i necu vise...
a je l smem da otvorim (milionitu) temu o pitovima?
nije fer, svi imaju teme i labradori i retriveri, samo se na pitovima svadja ....

Mili
31.07.2007., 15:53
Ок, Трачо, отвори нову тему. И замоли све учеснике те теме да буду коректни и културни и нека лепо пишу о тој раси. А ја ћу видети ако будем имала времена да твоју тему преспојим са осталим, с тим што би неки постови морали да се бришу. Ништа не обећајем.

Mackic
31.07.2007., 16:08
Jos samo ovo da napisem - ultimate fight je izraz za borbu koja se zavrsava tako sto jedan ode kuci peske a drugi u plasticnoj vreci. E sad da li su u pitanju zivotinje ili ljudi, apsolutno nije bitno.

AURORA AST
31.07.2007., 21:15
Poruka za Miladina
Uopste se ne slazem sa tobom oko tvog misljenja.To sto ti nisi bio u stanju da se malo bavis oko njega nije njegova krivica.A po tvojoj prici bih rekla i da si ga maltretirao pa nije cude da se plasio ljudi.Inace ni ti se nisi rodio naucen,nego su te tvoji roditelji ucili.Ali izgleda su negde gadno pogresili!

fullybully
01.08.2007., 01:13
pit i staford su isti psi samo je razlika u krvnoj liniji americke federacije dozvoljavaju registrovanje pitova kao staforda i obrnuto. Psi prvobitno nisu uzgajani za borbe pasa vec za lov na krupnu divljac vukove divlje svinje ... a posto su takvi psi bili jaki i to veoma jaki uzeli su ih za koriscenje rudari kao najjevtiniji vid zabave pit-jama rudari u jamama. Inace pit je portabl verzija staforda pravi pit nema vise od 22-24 kg a izuzetni primerci su 26-28 inace u pocetku su imali oko 17 kg kako bi ih sto lakse uneli u rudnike. Inace pitovi su selektirani na nacin da ukoliko se pas okrene na coveka bio bi ubijan odmah i kako takvi primerci nisu imali puno potomaka nastao je pas koji je agresivan prema svim zivim bicima osim prema ljudima koriscen je kao lovni i kao pas za borbe. A to da su ovcari nemacki uzgajani za cuvanje stoke ... on je primer psa koji je predodredjen za sluzbene svrhe kao cuvar imovine prvobitno kasnije sluzbeni crowd control dog i kao takav zna biti vrlo agresivan prema ljudima
uostalom koliko se vucijaka koristi za ovcarenje, dobermani ??? probaj da udjes u dvoriste koga cuvaju dve zenke ili bilo koja dva dobermana pa ces videti koliko razmisljaju lukavo kada napadaju coveka jedan noge drugi vrat pa ti sad vidi koji je pas predodredjen da bude agresivan. ODGOVOR : NI JEDAN JEDINI. Agresija pitova prema drugim psima je ista kao kod ostalih pasa samo sto pit ili ast kada nesto krenu da rade rade dok drugi pas ne umre ili dok oni ne umru jer su ludacki hrabri. Moj drugar pusta pitove i aste na lov na divlju svinju pas je nabasao na vuka borba je trajala 30 min odrasli staf golijat u punoj snazi i vuk rezultat staf je ziv vuk mrtav kako znam samo da je golijat krvario obilno i da je prevezen kod veta na krpljenje ali vuka niko nije zakrpio stegao je za vrat i nije pustao iako ga je vuk drzao za vrat iznad i stezao staf je samo drzao i spustao ga na zemlju nije imao koze na vratu golijat ali nije pustio zvuka to je gladijator.

Mackic
01.08.2007., 01:36
Odgovorila bih ti na poruku, ali Mili je rekla da ovde nema vise price o tome, a propisi su propisi...

Astorela
01.08.2007., 12:37
Posto je ovo tema o AST-u, zelim da vam predstavim psa naseg kuma, Bonda EOC

http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310252.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310261.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310256.jpg

spparow
04.08.2007., 17:04
Pitt i AST uopste nisu isti psi , 1938 god je standard za staffa dosao na snagu i od tad se nije menjao !
Jos pre tog su mnogi odg ( kliford ormsby ... ) poceli su da gaje staffove i birani su oni koji su izgledali najjace a ne oni najjaci u borbama a pitovi su se birali sto manji a da sto izdrzljiviji
Stafordi su bili uzgajani za izlozbe a piutovi za borbe i danas se vidi jedna velika razlika izmedju te dve rase !

Covek koji poznaje ove dve rase vidi razliku izmedju pitta i staffa na kilometar !

spparow
04.08.2007., 17:05
Posto je ovo tema o AST-u, zelim da vam predstavim psa naseg kuma, Bonda EOC

http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310252.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310261.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k223/Astorela/PA310256.jpg

Znam za ovog psa !

mica zr
04.08.2007., 19:30
Kazi mi molim te koliko kosta stene iz odgajivacnice EOC? Cuo sam da su jedni od jacih kod nas i zanima me ako si upucen u to da li je tacno da stafordi imaju problema sa koznim bolestima poput demodikoze i slicno.

fullybully
05.08.2007., 03:00
PPOSTOJI RAZLIKA ALI TO JE U KRVNOJ LINIJI NIJE RAZLICITA RASA, KAO STO KAZES BORBENA I IZLOZBENA VERZIJA ISTOG PSA. KARAKTER JE ISTI ISTI PRAY DRIVE I PLAY DRIVE INACE SAM SI REKAO BIRAJU SE ONI KOJI IZGLEDAJU NAJJACE A NE NAJ IZDRZLJIVIJI SAMOKAKO IDU ASTI U SRBIJITEZINE 23-27 KG SVE MI VISE LICE NA PUNIJE PITOVE GLAVA JE MALO DRUGACIJA ALI U OSNOVI TO JE ISTI PAS COVECE.

fullybully
05.08.2007., 03:04
STAFOVI I PITOVI PODLOZNI SU KOZNIM BOLESTIMA ZBOG ISTE DLAKE TJ KRZNA KOJE JE GLATKO I TANKO LAKO NAVUKU PREHLADE I INFEKCIJE GRLA KOJE JE KOD LAIKA POZNATO KAO PSU MI JE PRASINA MALO USLA U GRLO, TAKODJE KOD NEKOG BROJA PRIMERAKA AST I PITOVA PRIMECENI SU ISTOVETNI PROBLEMI SA ZGLOBOVIMA ZADNJIH NOGU POSTO SU PSI KOJI BRZO NAPREDUJU.

mica zr
05.08.2007., 12:01
Hvala pitam jer sam imao pita i povremeno mu se javljale kao neke fleke po telu na tim mestima nije imao dlake. Kada ga istretiram neostomosanom prolazi! Ceo proces se ponavljao vise puta... Inace sam veliki ljubitelj pasa i ove rase ponarocito i kao sto i kazes poreklo pita i ast-a je identicno tu nema polemike. pozdrav

radojam
06.08.2007., 21:39
http://img259.imageshack.us/img259/954http://img259.imageshack.us/img259/8393/staford4dj3.th.jpg (http://img259.imageshack.us/my.php?image=1009523qd6.jpg)/1009523qd6.th.jpg

Evo ovako moja pas je ovaj sto stoji na betonu a ovaj drugi pas je skinut sa sajta o stafordima.Veterinar mi je rekao da je staf i taj covek sto mi je dao mog psa rekao je da je cistokrvni staff ali neki sa foruma mi kazu da nije.Pa sta vi kazete jeste ili nije.
Pogldeajte ih isti su.

Mili
07.08.2007., 13:18
Колико знам, у стандарду ове расе не пише да постоје у црној варијанти. И извини, по мени, овако са слике, не личи на стафа. Али једно је слика а друго прилика уживо.

spparow
07.08.2007., 17:23
Ustandardu se potpuno prihvata crna boja , cak je jako aktuelna trenutno jer je svetski i dupli evopski sampion pas crno beli iz domaceg uzgoja !
I AST-i uopste nisu podlozni bolestima koze !
Ja sam do sad imao 2 AST-a ali sam ih video na stotine po raznim odg i upoznao sam maltene sve odgaivace staforda u srbiji , i sa mnogima sam dobar prijatelj i niko mi nije rekao da su mu psi imali problema sa kozom !
Moj pas je kupan sa svoja 2 meseca pa posle toga sa 4 pa onda maltene svakih mesec dana i nikad nije imao problema sa kozom ili sa sa dlakom ili nekim drugim stvarima !

Na cenu stenaca iz odg EOC cu ti odgovoriti samo preko pm !

Inace jedna moj pas je iz te odg !

spparow
07.08.2007., 17:26
Radojam jedino sto mogu da ti kazem da lici na stafa !
I ja nikako nemogu da ti kazem da li je cistokrvni ili nije , jedino sto moguda ti kazem da odes kod tog coveka i da mu kazes da ti da rodovnik od tvog stafa !
A ako je on cistokrvan nece imati problema da ti da rodovnik !
I tebi se cini da oni lice ali je velika razlika u njusci izmedju ova dva psa koja si postavio !

AURORA AST
07.08.2007., 21:53
Ovo je moja AURORA.Inace ima 11 godina.Ja je jako volim i ne bi je menjala ni za jednog drugog psa.

AURORA AST
07.08.2007., 22:01
I moja je imala problema sa kozom.Prvo se stvori kao neka krastica a onda otpadne dlaka.inace to je osetljivost na bakterije koje zive u vazduhu.Najbolje bi bilo da ga odvedes na bris koze pa da vidis sta je.Mi smo osetljivi na jednu vrstu stafilokoka.Leci se mazanjem sa nekom kremom i Cafortanom.

MasinacCcC
09.08.2007., 21:18
Na jednom forumu sam procitao da postoji neki film gde se cela radnja vrti oko nekog staforda.
E sad je problem sto sad hocu da nabavim taj film (ili neki drugi slican) a zaboravio sam gde sam to procitao jer je bilo davno,pa ako znate za neki takav film javite mi.
THX

spparow
10.08.2007., 15:53
Ovo je moja AURORA.Inace ima 11 godina.Ja je jako volim i ne bi je menjala ni za jednog drugog psa.

Od kojih ti je pasa amstaf ?
I iz koje si je odg uzeo\la ?

spparow
10.08.2007., 15:53
i jel mozes da postavis neke slike sa strane !

AURORA AST
11.08.2007., 17:51
Otac joj je STAFF HAUSE PUGNACIOUS DOG a majka CHARLOTTE.Inace pradeda joj je poznati ZIRIUS.Kupila sam je u Beceju kod jednog coveka ali on nema odgajivacnicu vec ih drzi iz ljubavi.

spparow
12.08.2007., 19:32
Mislis na Zirus v simba camp ???

AURORA AST
14.08.2007., 17:51
Da.Ima jako dobro poreklo.Jednom sam je samo odvela na izlozbu cisto da dobije ocenu.Ona je uzeta da bude clan porodice i nikada nisam htela da je mucim sa izlozbama.

spparow
18.08.2007., 17:49
Imam i ja zirus v simba camp u rodovniku !

onisifor
16.10.2007., 19:29
Hoću da nabavim jednog a.s.t., pa mi treba što više informacija o ovoj rasi. Da li se puno linja? Da li je previše ratoboran....?

ria&tuborg
16.10.2007., 19:37
Ja ne znam nista drugo sem da su prelepi!!!!
Ali evo par linkova....
Ako mogu da ti pomognu.
http://www.balkankinology.net/pricaonica/viewtopic.php?t=2764&view=previous&sid=9d141c7febfc90f41948fd25da753ebb

http://www.bercek.net/stafford.html

onisifor
16.10.2007., 20:00
Hvala, dobio sam dosta informacija, ali nigde se ne govori o njegovoj ratobornosti prema drugim psima, o linjanju i kad (sa koliko starosti) ga je najbolje kupiti?

Mili
16.10.2007., 20:03
Сад ћу да спојим вашу тему са постојећом, тамо има информација.

Mackic
16.10.2007., 23:24
Sto se tice linjanja koliko ja znam linjaju se isto kao i svi drugi psi, samo je nezgodno kod pasa tako kratke dlake sto dlaka zna da se zabija u materijale kao iglice pa ju je malo teze ocistiti. Ali mislim da uz redovno cetkanje nece biti problema. Sezone linjanja su u jesen i prolece.
A u vezi ratobronosti, pa oni kao i vecina terijera su ostrijeg temperamenta, sto znaci da treba brinuti o njihovoj pravilnoj socijalizaciji od najranijeg uzrasta. Mozes da ocekujes da ce ti pas biti agresivniji (kad poraste) prema drugim psima istog pola, tako da je najbolje (opet mislim na period kad dostigne punu zrelost) sa oprezom prilaziti nepoznatim psima (mada to vazi za sve ciji psi pokazuju dominantu crtu).
Eto, to je u kratkim crtama, a nacice se vec neko ko ima stafa da ti malo detaljnije sve isprica.

spparow
17.10.2007., 15:35
Mislim da ti je mackic sve napisala sto si pitao !

Aako te nesto jos zanima pitaj !!!

spparow
17.10.2007., 15:38
Ja bi ti rekao gde je najbolje da kupis psa , ali bi mi drugi odgaivaci zamerili !
Tako da ti to mogu reci samo preko PM !

I veruj mi da ti nece praviti problema oko ratobornosti ako ga pravilno vaspitas !
I linjanje nije neki problem ako ga cetkas redovno !

sagesolomon
17.10.2007., 23:59
posto sam veliki ljubitelj tog psa zeleo bi da ga kupim i to posebno crne boje ali ne mogu bas tliko da biram jer je cena presudna meni ne treba pas sa papirima i pedigreom jer nisam u stanju da izdvojim puno novca

KLARENS
06.11.2007., 23:39
KAKO SE KOTIRA ODGAJIVACNICA AST LONG STEP KOD NAS

Minaa011
07.11.2007., 01:57
Kao jedna od najboljih...

spparow
07.11.2007., 14:04
To si u pravu !
Poslednjih par god je medju najboljima u srbiji !

KLARENS
07.11.2007., 21:03
A KAKO VAM SE SVIDJA PAS IZ LONG STEPA B-RED DRAGON AKO ZNATE I PRATITE TO BAS ME INTERESUJE

onisifor
08.11.2007., 16:12
Imam ženkicu američkog stafordskog terijera, staru 9 nedelja. U početku je jela granule ''rojal'', a sad neće ni da ih pomiriše, kupio sam joj neke prelive za granule, ali ona poliže samo te prelive, a granule ostavi, probao sam sa drugim hranama za pse i ne vredi. Onda sam joj davao iznutrice, dvaput je to jela, a sad neće ni to da primiriše. Hoće samo parizer. Inače se sasvim normalno ponaša, vesela je, igra se, samo je jako mršava. ne znam šta da radim. Ako neko ima neki savet, neka mi kaže, jer stvarno ne znam šta više da radim. Hvala.

spparow
08.11.2007., 17:13
Moj savet ti je da joj i dalje dajes royal , napunis ciniju i stavis joj .
Ako u roku od 15 min ne pojede ili pojede pola , sklonis joj i das za par sati .
I tu ciniju joj dajes svakih 3-4 sata dok ne pojede , ako treba i tri dana joj daj pa ces da vidis kako ce da jede , kad vidi da nema nista drugo !
Nemoj da dozvolis da ti psu ugodjavas nego nek pas tebi ugodi !

Mozda je malo surovo ali najbolja metoda !

spparow
08.11.2007., 17:19
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/1b_red_dragon_ls1.jpg

B-RED DRAGON LONG STEP

Pratim i znam o kome se radi !

KLARENS
08.11.2007., 17:50

B-RED DRAGON LONG STEP

Pratim i znam o kome se radi !

OK RECI MI KAKAV JE PAS PO TEBI JA SAM CUO DA JE SAMOM VRHU IMA LI KONKURENCIJU I KOJU

Mackic
08.11.2007., 18:39
Imam ženkicu američkog stafordskog terijera, staru 9 nedelja. U početku je jela granule ''rojal'', a sad neće ni da ih pomiriše, kupio sam joj neke prelive za granule, ali ona poliže samo te prelive, a granule ostavi, probao sam sa drugim hranama za pse i ne vredi. Onda sam joj davao iznutrice, dvaput je to jela, a sad neće ni to da primiriše. Hoće samo parizer. Inače se sasvim normalno ponaša, vesela je, igra se, samo je jako mršava. ne znam šta da radim. Ako neko ima neki savet, neka mi kaže, jer stvarno ne znam šta više da radim. Hvala.

Hm, u tom uzrastu bi kuca trebalo da "usisava" sve sto joj se ponudi. Ona je jos mala tako da bi trebalo da jede vise puta dnevno po malo, pa bih ti predlozila da je odvedes na jedan kratak pregled kod veterinara, cisto da budes siguran da nije neki drugi razlog zbog kojeg nece da jede.
Inace ovo sto ti je napisao sparrow je zaista delotvorno, samo ne znam da li sme da se primenjuje na tako malim stencima. Znam da psi obicno pocnu da odbijaju granule sa nekih recimo 7 ili 9 meseci. Pokusaj da joj skuvas piletinu (bez kostiju, recimo belo meso), malo pirinca i sargarepu, pa joj sve to izgnjeci i izmesaj u toj supi u kojoj je skuvano meso.

spparow
08.11.2007., 18:56
U ljudi izvinite , nisam video uzrast psa !
Nisma lepo procitao post !

U pravu je mackic , najbolje je ( piletinu , teletinu , jezik , srce , dzigericu ) to lepo skuvas i das mu !
Normalno ako nece da jede ostavis mu pa kad pojede neka pojede !

I stvarno ga povedi veterinaru ( za svaki slucaj )

spparow
08.11.2007., 19:08
OK RECI MI KAKAV JE PAS PO TEBI JA SAM CUO DA JE SAMOM VRHU IMA LI KONKURENCIJU I KOJU

Jeste dobar ali daleko da nema konkurenciju !

KLARENS
08.11.2007., 22:10
Jeste dobar ali daleko da nema konkurenciju !
pa interesuje me ko mu je konkurencija koji odgajivaci i koji psi

spparow
09.11.2007., 19:52
Dosta pasa , i dosta odgaivaca !

Nema neki odredjen odgaivac koji ga pobedjuje , prvo sto svaki sudija ima svoje subjektivno misljenje ( neki voli krupne , neki vole elegantne , ...) i jednostavno svaki odgaivac ima bar po jednog extra psa kojeg povremeno izvede na izlozbu i desi se da izgubi ili da pobedi .
Tako da ti nemogu navesti koji odgaivaci su bolji a koji losiji !
Jedno sto stoji je da jedini pas koji kod nas i u evropi ima konkurenciju od mozda 2-3 psa je Don King of Rings !
O stali psi imaju konkurenciju na svakoj izlozbi !

onisifor
11.11.2007., 15:14
Šta mislite o ''pedigre'' hrani za pse? Jel neko zna nešto o tome? Pozdrav!

spparow
11.11.2007., 20:11
Kratko i jasno - to je s..anje

KLARENS
15.11.2007., 01:03

B-RED DRAGON LONG STEP

Pratim i znam o kome se radi ! Jel ima neko ovde lepseg i boljeg stafa

spparow
15.11.2007., 12:01
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/Texbenyrockofsirmiland.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/Comander02.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/whiteheadlongstep.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/MultiChRikardoEoC.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/MAGICKINGOFRINGS.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/gaf-1.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/DON.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/darknightlongstep.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/BenHur1.jpg

Oces jos slika i primera ili je ovo dovoljno !

KLARENS
15.11.2007., 20:05
Ali nisu tvoji ja pitam jel ima neko ovde lepseg ja znam samo jednog ali je stene zove se Arkan i bice int.ch

KLARENS
15.11.2007., 20:08
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/Texbenyrockofsirmiland.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/Comander02.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/whiteheadlongstep.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/MultiChRikardoEoC.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/MAGICKINGOFRINGS.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/gaf-1.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/DON.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/darknightlongstep.jpg
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/BenHur1.jpg

Oces jos slika i primera ili je ovo dovoljno ! A i moze da mu parira samo don king off ring

spparow
15.11.2007., 21:35
E decko ili covece , ko god da si !
Nemoj da izmisljas i pricas nebuloze !
Pa jel ti znas ko je uopste don ?
Sem onog sto sam ti ja napisao !

spparow
15.11.2007., 21:38
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/rexnajbolje11meseci4.jpg
Evo ga jedan pas koji bi mozda mogao da izadje u ring sa tim psom !

I ako ti se neki pas svidja , to je tvoje subjektivno misljenje a ne misljenje 100 sudija !
Kad budes posetio preko 25 izlozbi godisnje i video ono sto sam ja video onda mi nesto kazi .
Koji je pas bolji od kojeg !

spparow
15.11.2007., 21:39
Ali nisu tvoji ja pitam jel ima neko ovde lepseg ja znam samo jednog ali je stene zove se Arkan i bice int.ch

Aj postavi sliku Arkana !
I iz koje je odg ?
Ko su mu roditelji !

spparow
15.11.2007., 21:41
Jel ima neko ovde lepseg i boljeg stafa

Uostalom , sta si se uhvatio ti tog b-reda ?

Izvinjavam se moderatorim na broju postova !

KLARENS
15.11.2007., 22:32
Uostalom , sta si se uhvatio ti tog b-reda ?

Izvinjavam se moderatorim na broju postova ! Pa zato sto je pravi staford a zar ti se necini malo visok taj sa te poslednje slike ja to ovako laicki a ovog B REDA sam video na sajtu i cini mi se pravi kazem ti samo Don mi se svidja osim njega a ja i nisam neki strucnjak kao ti, zato bi voleo da mi objasnis zasto i drugi psi sa slika koje si poslao mogu da konkurisu njemu i kad smo vec kod izlozba ides li u Zagreb

spparow
16.11.2007., 11:51
Ne !

Bilo bi lepo da se predstavis !

Prvo svi psi sa tih slika sem zadnjeg su inter ili multi ch ili ce tek biti , i svi psi sa tih slika su bili na svetskoj ili evropskoj i uzeli su 1,2,3,4,5,6 mesto zavisi kako koji !
Don je jedini koji ima wsg , eusg 2x , i jos dosta titula !

A onako laicki nemoj da izmisljas !

Mili
17.11.2007., 01:38
Izvinjavam se moderatorim na broju postova !

У реду је, Спароу, само ти постуј!;)

KLARENS
19.11.2007., 21:45
Ne !

Bilo bi lepo da se predstavis !

Prvo svi psi sa tih slika sem zadnjeg su inter ili multi ch ili ce tek biti , i svi psi sa tih slika su bili na svetskoj ili evropskoj i uzeli su 1,2,3,4,5,6 mesto zavisi kako koji !
Don je jedini koji ima wsg , eusg 2x , i jos dosta titula !

A onako laicki nemoj da izmisljas ! Kako da idem jel redom.
Pitao sam jel ides u Zg zato sto kazes da obilazis puno izlozbi.
Nerazumem kako da se predstavim?
A i laicki neznam sta ja to izmisljam a ti mi odgovaras?

spparow
20.11.2007., 08:16
Neidem , prvo nisam prijavio ranije psa a sad sam zakasnio , a drugo jer sam finansiski sprecen , trece jer imam obaveze i nemogu da stignem .

Pa recimo da kazes kako se zoves , itd.
Da postavis slike tvojeg psa , ili vise njih .

Iskreno mrzi me da pregtledavam prethodne strane da bi izvlacio sta si to odvalio i lupio , ali ih ima !

KLARENS
21.11.2007., 00:05
Neidem , prvo nisam prijavio ranije psa a sad sam zakasnio , a drugo jer sam finansiski sprecen , trece jer imam obaveze i nemogu da stignem .

Pa recimo da kazes kako se zoves , itd.
Da postavis slike tvojeg psa , ili vise njih .

Iskreno mrzi me da pregtledavam prethodne strane da bi izvlacio sta si to odvalio i lupio , ali ih ima ! Ja nemam psa a zasto bi ja tebi rekao moje ime ne razumem .

spparow
21.11.2007., 08:59
Pa kad krenes u pricu ili raspravku sa bilo kim , opsti red je da se predstavis .

Ali u redu je i ako neces , to je tvoja privatna stvar sto neces da se predstavis .
Verovatno imas razlog !

Ali dosta raspravki , ovaj forum nesluzi za to !

spparow
21.11.2007., 09:12
Ajde laicki opisi ovog psa !
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/1.jpg

Ili ovog
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/db6.jpg

KLARENS
21.11.2007., 18:32
Ajde laicki opisi ovog psa !
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/1.jpg
ovaj ima lepu glavu i prednji deo cini mi se malo kraci i nedopadaju mi se zadnje noge

Ili ovog
http://i173.photobucket.com/albums/w42/spparow/db6.jpg

a ovaj je lepse gradjen samo bi trebao malo bolje da se istrenira

KLARENS
21.11.2007., 18:34
Ali gilje su u fulu:lol::lol::lol::lol:

spparow
21.11.2007., 20:16
Opet imam pitanja !
Zasto ti se nesvidjaju njegove zadnje noge , opisi problem koji smatras da ima !

A za ovog drugog grdno gresis !
To je multi ch doodlebug tipit z hanky .

spparow
21.11.2007., 20:18
A i nisam mislio da kazes sta ti se svidja ili nesvidaj nego da opises psa kako izgleda , posto dajes sebi dozvolu da kazes da je b-red najbolji i da samo don moze da se meri sa njim !

KLARENS
21.11.2007., 23:43
A i nisam mislio da kazes sta ti se svidja ili nesvidaj nego da opises psa kako izgleda , posto dajes sebi dozvolu da kazes da je b-red najbolji i da samo don moze da se meri sa njim !Slusaj nisam ja pisac a ni kinoloski sudija ja ti dajem moje misljenje a sto se tice B-REDa nema mu ravnog a kod slika koje si postavio nisam puno pogresio ipak su sunjalice sa prve slike najbolje(mislim na cipele)

evocati
22.11.2007., 11:32
Jedna od mojih pasa.
Na slici ima 17 mes.
http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/Chilli.jpg

vilus
22.11.2007., 11:57
momci zasto se svadjate?
Pa svako ima pravo na svoje misljenje.

vilus
22.11.2007., 12:00
Taj vas B RED je za moj pojam prilicno los pas,cinimi se da mu fali par cm u slabinskom delu a i ima losu ledjnu liniju

KLARENS
22.11.2007., 18:00
Taj vas B RED je za moj pojam prilicno los pas,cinimi se da mu fali par cm u slabinskom delu a i ima losu ledjnu liniju Pa sta da mu radim nek se stide otac i majka a ne ja :lol::lol::lol:

mica zr
22.11.2007., 22:27
Pozdrav za evocati! Mi se inace i licno znamo... Moj prijatelj Zoran je uzeo jednu Vasu zenkicu. Vase kuje su izvrsne trebali bi malo vise ovde da ih predstavite imate cime da se pohvalite samo napred!

prodi
23.11.2007., 01:40
Danas sam video stafordskog bulterijera.Zenka zute boje sa tamnom maskom,izgleda fantasticno.Steta sto ova rasa nije zastupljena kod nas.Meni licno stafordski bul terijer je mnogo lepsi od americkog,naravno zato sto lici na pita.Americki mi vise izgledaju kao bilderi,a to nevolim.

evocati
23.11.2007., 11:28
Prodi moram da te ispravim. Slicnost izmedju AST i APBT je mnogo veca nego izmedju SBT i APBT.

SBT
http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/SBT.jpg

APBT
http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/babychance.jpg

AST
http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/WINING.jpg

evocati
23.11.2007., 15:03
Zdravo Mico zr!
Bas mi je drago da smo se ovde srele!
Ovo je malecka iz istog legla kao Zoranova i koja ostaje kod nas, za sada.

Banshi Bee Evocati
http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/6-1.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/1-3.jpg

spparow
23.11.2007., 15:39
Jeste culi za uzgajivacnicu Eagle Blend?
Ovo je Katarina of Eagle Blend, ona sad ima godinu i po
Na slici su majka Franceska of Eagle Blend
Otac Picasso of Eagle Blend i baka Doli Bell of Eagle Blend
.KLARENS sta ti mislis o njima? I ti SPAROW? posto vidim da se prepirete oko toga ko se bolje razume

Za francesku i picassa znam , a katarina je skladna kuja , dobre ledjne linije , lepe i tipicne glave , malo otvorenijih uglova , dobro usadjen i nosen rep , ...
U principu mislim da je fina kuja .

Pritom ni jedan pas nemoze se oceniti preko slike ,sve dok se nevidi to kretanje i iskorak uzivo pas nemoze biti ocenjen !

spparow
23.11.2007., 15:41
Taj vas B RED je za moj pojam prilicno los pas,cinimi se da mu fali par cm u slabinskom delu a i ima losu ledjnu liniju

Nemojte me pogresno razumeti , ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je b-red los pas jednostavno sam svestan da ima boljih , cak mnogo boljih .

Gresis za ledjnu liniju .
Al dobro to je tvoje misljnje !

KLARENS
23.11.2007., 18:14
Nemojte me pogresno razumeti , ja ni u jednom trenutku nisam rekao da je b-red los pas jednostavno sam svestan da ima boljih , cak mnogo boljih .

Gresis za ledjnu liniju .
Al dobro to je tvoje misljnje !Vidis da ja i ti mozemo da se slozimo ko je rekao da nemozemo zavadise nas barabe.:lol::lol:

KLARENS
23.11.2007., 18:17
Prodi moram da te ispravim. Slicnost izmedju AST i APBT je mnogo veca nego izmedju SBT i APBT.

SBT

APBT

AST

Greska sinko greska prva slika je autenticnija nego druge dve moram reci da je prodi ovaj put u pravu svaka cast na iskusnom oku prodi.

prodi
23.11.2007., 18:20

SBT

APBT

AST

pa to je tvoje misljenje,pitova ima toliko razlicitih da bi se za njihov standard mnogo namucili.
Ovu kuckicu sto sam ja video mnogi bi pomesali sa pitom, veruj mi znam sta pricam.Nego da neduzimo mnogo,ovde je tema AST tako da se svima izvinjavam sto sam malo izaso.Poz

mica zr
23.11.2007., 22:27
Svetlana moram ti reci da najozbiljnije razmisljamo da na prolece uzmemo jednu zenkicu od tebe iz te druge kombinacije mada je i majka od ovih kuca prelepa svaka ima po nesto sto mi se vise svidja svakako cemo ostati u kontaktu i kada Zoran za par dana bude dolazio do Vas gledacemo da dodjemo sa njim da vidimo kuce ponovo. Pozdrav.

evocati
26.11.2007., 23:01
Klarens, na sve tri slike su vrhunski psi, tipicni predstavnici svoje rase.

SBT - Crufts pobednik
APBT - UKC CH USA
AST - Najtrofejnija AST kuja svih vremena, Fraja Winning Ticket ( svako ko prati ovu rasu bi je trebao prepoznati)

Toliko o autenticnosti.
Prodi - Standard za APBT postoji u UKC-u.
Ali sve ovo nije tema ovog topika, tako da se izvinjavam administratoru.:)

Mico Zr svratite ocekujem vas!
U januaru cu se tacno odluciti ko ce biti ponosni otac sledeceg legla, ali da ce biti dobar pas, bice!;)

KLARENS
27.11.2007., 18:31
Ja nepratim ovu rasu rekao sam vec da sam laik ali eto poznavaoci mogu da mi odgovore dali su mozda culi za psa Bleck Jeck-a nekada davno od njega je u americi krenula kazu odlicna linija staforda

evocati
27.11.2007., 23:41
Mislis na X-pert Black Jack- a i X-pert liniju?

KLARENS
28.11.2007., 18:24
Mislis na X-pert Black Jack- a i X-pert liniju?
Tudor's Bleck Jeck na njega mislim

Rin@
28.11.2007., 19:55
Tudor's Bleck Jeck na njega mislim

To je pit bull, nesto si se zeznuo. Iz oklahome, jos odavno, a vlasnik mu je bio Earl Tudor. Pas je ziveo oko 1925 godine. To je bio crni pit, a inace pravo mu je ime Tudor`s Black Jack JR.(junior, jer mu se otac zvao, Old black jack)

KLARENS
28.11.2007., 21:41
To je pit bull, nesto si se zeznuo. Iz oklahome, jos odavno, a vlasnik mu je bio Earl Tudor. Pas je ziveo oko 1925 godine. To je bio crni pit, a inace pravo mu je ime Tudor`s Black Jack JR.(junior, jer mu se otac zvao, Old black jack)
Nisam se zeznuo a i odkud ti to znas?

Rin@
28.11.2007., 21:49
pa znam bas puno o tome. O celoj istoriji te rase. Imam knjigu, jedinu te vrste u Srbiji, zove se "na raskrscu istine" o pitovima, njihovom poreklu itd.
pitaj sta god te interesuje, mogu da pogledam.
Ima sve krvne linije,slike,treniranje,parenje,ishrana-apsolutno sve.

KLARENS
28.11.2007., 22:06
pa znam bas puno o tome. O celoj istoriji te rase. Imam knjigu, jedinu te vrste u Srbiji, zove se "na raskrscu istine" o pitovima, njihovom poreklu itd.
pitaj sta god te interesuje, mogu da pogledam.
Ima sve krvne linije,slike,treniranje,parenje,ishrana-apsolutno sve.
Lepo ali to je prva knjiga koja je uradjena kod na i to je uradio Japanac ali nije jedina imas puno boljih.A interesuje me sta kazu stafordzije za Bleck Jecka

evocati
28.11.2007., 23:24
Tudor`s Black Jack je sam pocetak X-pert linije, odnosno neki od njegovih potomaka, i jeste bio je pit jer je ziveo u vreme kad e stafovi jos nisu postojali kao posebna rasa.

KLARENS
28.11.2007., 23:58
Tudor`s Black Jack je sam pocetak X-pert linije, odnosno neki od njegovih potomaka, i jeste bio je pit jer je ziveo u vreme kad e stafovi jos nisu postojali kao posebna rasa.
Tudor'sGrCh Bleck Jeck 16w
pas je imao 16 pobeda a nije dao nijednog slicnog sebi ali je dao ekstra izlozbene primerke i odatle krece jedna linija stafa

KLARENS
30.11.2007., 01:31
Sto ne napise neko kako je bilo u Zagrebu,

evocati
25.12.2007., 11:19
Da vratimo temu na pocetak!

Sta kazete za ovo stene? Ima 4 meseca.

http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/2-5.jpghttp://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/7-1.jpg

http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/5-2.jpg

Rin@
25.12.2007., 14:44
Savrsena je

Mili
25.12.2007., 20:38
4 месеца? Невероватно за тај узраст!

evocati
25.12.2007., 21:58
Stara je tacno 4 meseca i 7 dana na ovim slikama.

Rin@
25.12.2007., 23:03
Zar nije gornja granica 46 cm? Laik sam, ne znam,ispravite me ako gresim...
Pricao mi je jedan uzgajivac staforda, kako su kod nas skoro svi stafordi izvan standarda sto se tice visine. Kaze, pre nekoliko godina je dosla neka zena, madjarski kinolog, ne mogu da se setim kako se zove, inace bas je priznata u svetu, i kad je videla pse, zabezeknula se koliki su, i izbacila ih pola, jer su bili izvan standarda. rekao mi da to nasi kinolozi tolerisu, cak i vole kad vide velike pse. Moj decko ima zenku iz uzgajivacnice Eagle Blend i prosle godine smo otisli na izlozbu, al ona nije ucestvovala. Uglavnom, svi pitali sto je tako mala, i stvarno, vidis neku zenku od 7 meseci iste visine kao ona od godinu i 2 meseca....a sto je najjaci trip, ona ima 45 cm, a u standardu pise da je gornja granica 46! Jel to tacno?

evocati
26.12.2007., 00:12
Stvar je u tome da standard za AST ne propisuje tacne granice visine i tezine. Postoje samo neke preporucene vrednosti i to su za zenke 44cm i za muzjake 47 cm. Standard kaze da visina i tezina treba da su u proporciji.
Tacno je da kod nas postoji neki trend previsokih i preteskih pasa koji ja licno ne podrzavam, jer AST od 54-56cm i 40kg jednostavno vise nije to sto bi trebao biti, pas koji ostavlja dojam velike snage za svoju velicinu i pri tom je veoma brz i okretan te zivo zainteresovan za svoju okolinu.
Po meni je idealna visina za zenke 47- 48cm i 50 - 51cm za muzljake jer standard je pisan 30-ih godina XX veka a od tada su uslovi drzanja i ishrane pasa poboljsani sto je dovelo do ovog povecanja visine.

mimi's mom
26.12.2007., 15:15
Da, stvarno, kod nas u zemlji postoji tendencija da se ide na preveliku visinu i ko god je od sudija za bilo koju rasu dolazio, nije mogao da veruje sta se desava-slicno je bilo i sa nekom Ukrajinkom, sudijom za Kavkasce, samo joj je bilo zao da diskvalifikuje toliko pasa. I sta je bilo sa tim diskvalifikovanim primercima? Koliko sam ja upoznata sa pravilnikom, diskvalifikacija je trajna mera ali da li je se ove nase (u vecini slucajeva korumpirane) sudije pridrzavaju:?:

evocati
26.12.2007., 17:57
Ne znam da li pit bul lover misli na specijalku od pre par godina kada je sudila Gdja Hanna Brezinova iz Ceske? Tada su 4-ke pljustale ko kisa, ali nije bilo diskvalifikacija.

Rin@
26.12.2007., 18:11
ne, neka margaret, ne mogu da se setim prezimena...iz madjarske...to mi je rekao taj uzgajivac. Rekao je da je bilo po principu " ti, ti,ti i ti levo izadjite iz ringa", i posle je ispalo da su diskvalifikovani.

spparow
26.12.2007., 19:09
Nije me bilo neko vreme .

Al evo da pomognem !

U standardu kod AST-a nigde nepise da pas nesme da prelazi granicu od 47-8cm za muzjake i 43-4cm za zenke .
Ali zato pise da je najpozlejnija ta visina !

Kod nas , a i u svetu vecina staforda prelazi tu pozeljnu visinu , i krece se od 50cm pa do 55cm .
I to je postalo opsteprihvaceno i od strane sudija i od strane odgaivaca !

Normalno neke sudije preferiraju nize pse i vise buldog tipa , a neke sudije preferiraju vise i elegantnijje pse , to je sve stvar licnog ukusa .
I zato neki psi koji su pribliznih kvaliteta , ali jedan je visi a drugi nizi , drugacije ce imati ocene kod sudija .

Ocigledan primer je ovogodisnja specijalka u Rumi , sudinica koja je ujutru sudila je preferirala nize pse , dok je sudinica koja je sudila vecernju izlozbu preferirala vise i elegantnije pse .

spparow
26.12.2007., 19:10
Ne znam da li pit bul lover misli na specijalku od pre par godina kada je sudila Gdja Hanna Brezinova iz Ceske? Tada su 4-ke pljustale ko kisa, ali nije bilo diskvalifikacija.

Ista prica se ponovila ove godine u Novom Sadu , kada je sudija ( neznam koji ) delio cetvorke i trojke ko iz rukava .

spparow
26.12.2007., 19:11

Jel to bilo na specijalki na Kosutnjaku ???

evocati
26.12.2007., 20:49
Da, mislim da je 2005 godina u pitanju.

spparow
27.12.2007., 09:45
Neverujem da je Hana sudila 2005 jer sam ja 2005 bio na specijalki i sudio je neki ( debeli ) sudija , neznam odakle je i kako se zove .

Hana je mozda sudila 2004 , jer tad nisam bio na izlozbi i neznam sta i kako !

mica zr
27.12.2007., 13:25
Pazljivo citam prethodne strane i potpuno vas sve razumem... Mada kad pricam sa ljubiteljima i odgajivacima pasa zaista ne mogu da razumem zasto su onda uopste standardi pravljeni jer se ovoga zaista skoro nijedan sudija kod nas a i retko koji sa strane pridrzava! Jednostavno ovaj sudija preferira ovakve pse a onaj onakve! Smesno ali istinito. Ja sam licno sa psom neke druge rase imao na jednoj izlozbi problem jer je jednom psu dao prm a ovaj ima roza njusku a kazu da tamna tj crna je najispravnija a svetla (moze) da bude kod svetlijih pasa sto ovde nije bio primer. Naravno da sam istupio pred svima sa tim komentarom i pozvao se na tekstove iz vise stranih literatura i nakon toga zamislite i taj prm i moj pas i svih ostalih 6 pasa u tom razredu dobijamo 4!!!! To je bio vrhunac gluposti i nemoci tog sudije koji je svima jednostavno dokazao da standard i rasu ne poznaje uopste i da mu na takvim manifestacijama nije mesto. Naravno da ima i dosta dobrih i korektnih primera medju sudijama ali vise ni sam neznam kome da verujem, jer pre svega mi je vazno da ja imam psa u standardu jer ne zelim sutra kada neko od mene uzme kuce da bude svakakvih prica mislim da se svi slazete da kvalitet mora svima da bude prioritet a cena i sve ostalo dolazi sa tim. Pozdrav svima..

evocati
27.12.2007., 14:58
Slazem se mico zr! Umerena subjektivnost kod sudija moze da postoji do god je u okvirima standarda, npr. da ukoliko imate dva psa podjednakog kvaliteta moze presuditi to sto sudija vise voli odredjeni tip, ali ovo sto se kod nas moze videti je katastrofa. Ponekad mi se cini da neke sudije nisu posteno ni iscitale standard a kamoli nesto vise!
PS jeste li skoro videli Berry? Kako napreduje?
Spparow, definitivno je bila 2005, jer je tada izlagana jedna kuja iz mog odgoja (ostenjena 2004) u razredu mladih.

mica zr
27.12.2007., 19:03
Videle smo se pre 3 dana Beri je izvrsna sve bolje napreduje Zoran je poceo da je seta doveo je bas do nas i pustali smo je da se malo upozna sa mojim kucama a pre par dana sam setao pored jezera i bas sam prosao pored tvoje kuce i video kuce napolju ali nisam hteo da te zovem ni da se zadrazavam jer sam vodio rotvajlera pa je krenulo obostrano odmeravanje i mada su tvoje sve zenke nisam hteo da rizikujem. Svakako planiram kada prodju praznici da se dogovorim i sa Zoranom pa da jednom kada budes tu svratimo da vidimo kuce i malo da pricamo. Cujemo se svakako...

spparow
27.12.2007., 22:21
Spparow, definitivno je bila 2005, jer je tada izlagana jedna kuja iz mog odgoja (ostenjena 2004) u razredu mladih.

Ja ipak mislim da nije bila 2005 , jer sam ja tad bio na toj izlozbi i sudio je debeli neki sudija , nemogu tacno da se setim koji , Imam slika sa te izlozbe , ali nisam slikao sudiju .

Meni se cini da je bio Amerikanac !

Rin@
27.12.2007., 23:56
e ljudi, aj recit sta mislite o ovom psu, jer po standardu ili mu nesto fali? Mnnogi kazu da je suvise sitna, a ona ima u grebenu 45cm. Bas me inteeresuju vase misljenje. To je zenka stara godinu i 10 meseci.-http://img2.imagetitan.com/img2/small/8/8_,;;;,;.jpg (http://img2.imagetitan.com/pic.php?image=8_,;;;,;.jpg)http://img2.imagetitan.com/img2/small/8/8_kaca.jpg (http://img2.imagetitan.com/pic.php?image=8_kaca.jpg)http://img2.imagetitan.com/img2/small/8/8_img_2526.jpg (http://img2.imagetitan.com/pic.php?image=8_img_2526.jpg)

Mili
28.12.2007., 00:02
Није ситна, али је "сува". Тачније, фали јој мишићна маса. Бар ја тако мислим.

evocati
28.12.2007., 01:19
2006 je sudio David Del Rio, on odgovara opisu:D

Kujica nije sitna, elegantnog je tipa, nesto otvorenijih prednjih i zadnjih uglova, ali generalno je OK.

spparow
28.12.2007., 12:23
Otvoreni uglovi , slabijeg kostura , cvrsto dosaplje ,dobro izrazenog stopa , malo slabije njuske .dobro usadjen i nosen rep .
Kujica nije za izlozbe ali je ovako ok !

max-m
12.01.2008., 01:57
treba mi pomoc od nekoga ko se razume u ast-e. imam ast-a starog 5 meseci, i cini mi se da mu je glava dosta manja u odnosu na telo. Kada njima glava pocinje da dolazi do izražaja?

evocati
12.01.2008., 09:31
max-m ne brini nista, tvoj pas je sada u fazi intenzivnog razvoja kad delovi tela rastu nesrazmerno. AST se razvija do nekih 1,5 - 2 godine starosti, a neke linije i kasnije postizu punu zrelost.
Postavi slike ako zelis.

http://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/cilli1.jpghttp://i34.photobucket.com/albums/d145/vilenjak_1981/bans2.jpg

spparow
13.01.2008., 11:13
Jedna od najtrofejnijih linija je SINDELARS , ali takodje mnogi psi preko te linije jako kasno sazrevaju , Sindelars jos zvanicno nije postala krvana linija , kao x-pert ,... ali je mnogi odgaivaci i sudije smatraju krvnom linijom Americkog Staffordskog Terriera !

evocati
13.01.2008., 11:44
Jedna od najtrofejnijih linija je SINDELARS , ali takodje mnogi psi preko te linije jako kasno sazrevaju , Sindelars jos zvanicno nije postala krvana linija , kao x-pert ,... ali je mnogi odgaivaci i sudije smatraju krvnom linijom Americkog Staffordskog Terriera !

Tacno tako, Sindelari su jako spori u razvoju. Moja kuja (prva slika gore) je tek sa navrsene 2,5 godine pocela da izgleda zrelo!

Minaa011
13.01.2008., 14:46
Evocati posto vidim da si odgaivac moram da te pitam par stvari:

Nas komsija je uzeo ast-a od jedne svima poznate odg. u Smederevu i to kupljen "navodno" kao jako perspektivno stene.Ispostavilo se da pas ima anomaliju leva zadnja noga mu je kraca od desna i ima displaziju kuka obe noge,pas je skoro operisan i ne zna se da li ce ikada hodati normalno(pas ima sada 9meseci).
Posto je ovo ljudima 1 pas i ne znaju puno pitali su me sta da rade,jer ih je doticni odgaivac ispsovao kada su mu rekli sta se desava i rekao im da ga ne zovu i da im nece dati nijedan dinar niti zameniti psa(a oni nista od ovog nisu ni trazili) i rekao im da a vise nikada ne pozovu.
Ljudi su skroz u soki,i mnogo mi je zao sto je takva situacija jer ovi ljudi su zaista predivni i normlani.

Da li kod vas funkcionise tako ako se ispostavi da pas ima anomaliju i da vec sa 6meseci problem sa hodom,da li vi dajte drugo stene zauzvrat ili barem da sledece stene plate manje,ili kod vas funkcionise po principu kupio si tvoj je i dalje nas ne zanima?

Hvala unapred

evocati
13.01.2008., 16:21
Na svu srecu jos se nisam srela sa takvim problemom i nadam se da ni necu.
Sa vecinom vlasnika mojih stenaca sam u kontaktu, i te kako me zanima kako su i kako napreduju, kad nekog podizes od casa rodjenja vezes se za njega i ta veza ne prestaje jednostavnim upisom drugog vlasnika u pedigre.

Ja prilikom odabira priplodnjaka gledam da taj pas pokrije mane moje kuje u eksterijeru, da bude karakterom stabilan i da bude zdrav da bi dobila sto bolje kucice.
Ne mogu nikom dati garancije da ce stene harati po izlozbama, mogu samo da preporucim neko kao bolji potencijal, ali ako bi se ustanovila displazija kuka tipa C i navise kod steneta ili neka druga nasledna bolest koja ugrozava zivot, dobili bi drugo ili bi se vec nesto dogovorili u zavisnosti od situacije.

Sto se tice zdravlja u svetu postoje testovi na nasledne anomalije i bolesti bez kojih se pas ne moze pustiti u priplod, a kod nas je to ostavljeno na savest odgajivacu. Takodje se prave i ugovori o tome koje su dalje obaveze odgajivaca a koje vlasnika steneta sto kod nas takodje ne postoji.

Zao mi je steneta, za postupkak odgajivaca necu trositi reci, nadam se da ce vase komsije sledeci naici na bolje ljude!

max-m
13.01.2008., 17:18
probacu da posaljem sliku, pa neka mi neko prokometarise. star je 5 meseci

max-m
13.01.2008., 17:34
evo jos koja

Minaa011
13.01.2008., 18:44
Hvala na odgovori i meni je jako zao ljudi jer su jedna zaista divna porodica i ovo im je prvi pas,i bas sa njim da se sve ovo desi.Oni su zateceni skroz i jako potreseni.

Naravno sa 8nedelja se stene moze prodaviti kao "show potential" i kao "pet" ali i tada se ne zna da li ce taj pas izrasti u izlozbenog psa.

Svuda je normalno barem sto se tice labradora da se napravi taj ustupak ili novo stene ili barem povracaj dela novca,pa me je interesovalo da li je takva ista politika i kod stafforda.

Hvala puno na odgovoru.

spparow
13.01.2008., 23:43
Sve zavisi od odgaivaca do odgaivaca , a i pre kupovine psa , treba se uspostaviti dogovor radi ovakvih situacija .
Jer su pri ovakvim situacijama obe strane potresene , ugrozene i ostecene .
I pre svake kupovine psa treba traziti snimak kukova i laktova oba roditelja .
Ali ni to nije garancija , jer se displazija kukova i laktova moze javiti usled pada , udarca ...
U principu displazija je nepravilno funkcionisanje zgloba , gde ( neznam kako se zove ta kost ) ispadne iz casice i tako srasta i sto je pas stariji to se stanje pogorsava i psu je sve teze da trci i da se krece ( pogotovu uz stepenice ) kad navrsi 6-7 godina mnogi psi ( zavisi od stepena displazije ) nemogu da se krecu uopste !

Tako da netreba svu krivicu svaliti na odgaivaca !
Ali su oni 80% krivi !

Normalno da bi trebalo da se da drugo stene , u zamenu za ovo !

A da odgovorim na ono o predpostavci kakvog je kvaliteta stene !
Sa osam nedelja vi nemozete da precizno kazete kakve ce rezultate da ima stene , jer ga u toj dobi jedino uporedjujete sa psima iz istog legla , sto nije okvirno !
Kako ce pas izgledati moze tek da se vidi kad napuni 8 meseci !
Ti u dobi od 2 meseca mozes da izdvojis 1-2 psa , iz nekog legla i da kazes ova dva steneta imaju najbolju perspektivu , ali onda je podrebna dobra ishrana i dosta kretanja .
Kod pasa u toj dobi jedino sto mozes da gledas je da li ima krupne kosti , koji oblik glave ima , i uglove , ostalo se sve menja , pa cak i glava .
Ali mozes da predpostavis da li ce imati izrazen stop , punu njusku ili spicastu ili ...

Izvinjavam se na duzini posta !

max-m
14.01.2008., 14:08
evocati, da li bi mogao da mi prokomentarises psa, za njega sam bio pitao za razvoj? ili ko se jos razume? hvala

Minaa011
14.01.2008., 15:25
sparrow ja sve ovo znam,psima se bavim relativno dugo.

Samo displazija ne moze biti izazvana udarcem,90% je genetika.
Kada pas ima anomaliju,Maxu-astu o kome jer rec je kraca leva noga od desne i pritom displazija oba kuka,pas ima HD E kukove,sa 8meseci i njegova buducnost je neizvesna.

"Vrlo perspektivno" sam rekla jer kada se stene prodaje tako kao "show potential puppy" ako pas ima neku vrstu bolesti bilo to displazija kuka,lakta odgaivac bi trebao da da novo stene ili da ponudi drugo stene za manju svotu novca.

Samo sam htela da proverim koji je princip kod odgaivaca ast-ova kada se desi ovakva situacija,posto doticni Gosp. iz Smedereva je katastrofa poneo,a u sustini je iskoristio dobrotu ovih ljudi,da je tog psa kupio neki "zestoki momak" bas bi me interesovalo da li bi se drao na njega i spustao slusalicu.

spparow
14.01.2008., 16:29
Isti princip kao i kod svakog drugog odgaivaca ( nebitno koje rase ). Ali ja ti opet kazem da se pre kupovine bilo kog steneta treba sklopiti ugovor !
A i opet ti kazem da displazija moze da se javi i udarcem , padom ili ...
Ali je u 99 % slucajeva kriva genetika !

Ako ti ljudi imaju vremena i novca , zasto lepo ne odu kod tog gospodina i ljudski i civilizovano rese situaciju , a ako dodje do toga i advokat !

Hvala bogu da treba da dobiju drugo stene u zamenu za ovo !
Ili nek sklope neki dogovor !

Mackic
14.01.2008., 16:46
sparrow ja sve ovo znam,psima se bavim relativno dugo.

Samo displazija ne moze biti izazvana udarcem,90% je genetika.
Kada pas ima anomaliju,Maxu-astu o kome jer rec je kraca leva noga od desne i pritom displazija oba kuka,pas ima HD E kukove,sa 8meseci i njegova buducnost je neizvesna.

"Vrlo perspektivno" sam rekla jer kada se stene prodaje tako kao "show potential puppy" ako pas ima neku vrstu bolesti bilo to displazija kuka,lakta odgaivac bi trebao da da novo stene ili da ponudi drugo stene za manju svotu novca.

Samo sam htela da proverim koji je princip kod odgaivaca ast-ova kada se desi ovakva situacija,posto doticni Gosp. iz Smedereva je katastrofa poneo,a u sustini je iskoristio dobrotu ovih ljudi,da je tog psa kupio neki "zestoki momak" bas bi me interesovalo da li bi se drao na njega i spustao slusalicu.

Ijao pa to je 5. stepen displazije, tu pomaze samo operacija ili da se pas uspava. Ne smem ni da zamislim kako bi se taj pas kretao u starosti.

Minaa011
14.01.2008., 20:26
Mackic pas ima tek 9meseci a sada vec poslednji stepen displazije,znaci starost tesko da ce doziveti na nogama,neizvesno je.

sparrow: Ajde molim te navedi mi jednog odgaiavca da sklapa ugovor sa vlasnicima njegovih stenadi(pricam o Srbiji).

Jel bi ti isao kod tog coveka posle spustanja slusalice i pretnje?Opet naglasavam da su ovo kulturni i fini ljudi a ne kao Gosp. odgaivac iz Smedereva koji ih je ispsovao i spustio slusalicu a njegova zena u pozadini je vikala :'Nemoj slucajno da im das dinara a niti stene"?O cemu oni da pricaju sa njim?

Mackic
14.01.2008., 20:34
Uzas, siroti pas. Obicno se teze displazije "pojave" ranije, tako da me ne cudi da je tako mlad.
Jesu li odlucili sta ce da rade dalje?

evocati
14.01.2008., 20:36
Max-m sa slika se nevidi dovoljno da bi mogla dati neki komentar. Probaj da ga slikas u pozi nalik stavu.

Spparow advokat tu ne pomaze, nema kupoprodajnog ugovora.

Minaa011 sto ne kazes ko je u pitanju, do god se o tome cuti to ce se desavati.

Minaa011
15.01.2008., 01:27
Mackic:psu je sada operisan jedan kuk a za dalje ce videti atrofirala mu je skroz leva nogica i sada cekaju da vide jeli ce leci na svoje mesto jer je imao anomaliju da mu je leva noga malo kraca od desne.

Rec je o odgaivacnici "Elegant of Cole" iz Smedereva,ja o njima zaista nemam lepo misljenje jer pratim temu o ast-ovima na bk a i od vise ljudi sam cula da su imali lose iskustvo sa njima.

evocati
15.01.2008., 10:11
Tako sam i mislila...

Jadan malisan, to mora da je strasno bolno...

spparow
15.01.2008., 14:51
Max-m sa slika se nevidi dovoljno da bi mogla dati neki komentar. Probaj da ga slikas u pozi nalik stavu.

Spparow advokat tu ne pomaze, nema kupoprodajnog ugovora.

Minaa011 sto ne kazes ko je u pitanju, do god se o tome cuti to ce se desavati.

Mislim da si i ti znala ko je u pitanju , sa obzirom da u Smederevu imaju 2 odgaivaca AST-a .

Ja poznajem tog odgaivaca jako dobro .
I ja ti predlazem da posavetujes te ljude , da podju kuci kod tog odgaivaca i lepo to rese .
Na kraju krajeva podji ti sa njima !

A znam odgaivace kod kojih mozes da sklopis ugovor , pre kupovine steneta .

Ni jedan odgaivac ti nece sam reci , e aj da sklopimo ugovor .
Ali ti od svakog mozes da trazis da sklopite ugovor !
A mozes i civilizovano da se dogovoris .
U slucaju displazije , ili neke tako nasledne genetske bolesti .
Sta dalje da se radi .

Mackic
15.01.2008., 19:49
Problem displazije se resava tako sto trazis potvrdu da otac i majka nemaju displaziju kukova. Ako odgajivac to ne moze da sredi onda je bolje od njega i ne uzimati stene.
Jeste istina da taj gen moze da se provuce i da preskoci neke potomke, ali sto je sigurno - sigurno je.

Rin@
15.01.2008., 22:09
Da, moguce ja da roditelji nemaju displaziju, a da je neko u porodici imao, pa da stene nasledi od njih. To se zove recesivan gen, gen koji se ne ispoljava ali je tu, on se prenosi na potomstvo kod koga moze doci da se ispolji

mimi's mom
15.01.2008., 22:16
Da, moguce ja da roditelji nemaju displaziju, a da je neko u porodici imao, pa da stene nasledi od njih. To se zove recesivan gen, gen koji se ne ispoljava ali je tu, on se prenosi na potomstvo kod koga moze doci da se ispolji

Nasledjivanje je dominantno-recesivno ili...? Pretpostavljam da se ne nasledjuje kao recimo golokozost? Uh, da, golokozost je determinisana onim recesivnim genom... Koji je u homozigotnoj formi letalan?

mimi's mom
15.01.2008., 22:17
Odoooh! Pardon!

Rin@
15.01.2008., 22:57
Mimis mom, nisam ja bas toliko pametna:) Jos nismo dobili genetiku i nasledjivanje kao predmet :). Ovo je nesto uopsteno, sto mora svaki biolog da zna, bio on istrazivac ili molekularac...

mimi's mom
16.01.2008., 00:15
Mimis mom, nisam ja bas toliko pametna:) Jos nismo dobili genetiku i nasledjivanje kao predmet :). Ovo je nesto uopsteno, sto mora svaki biolog da zna, bio on istrazivac ili molekularac...

Mi smo to radili na biologiji, prvi semestar na prvoj godini. Jeste tu bilo jos dosta oblasti ali je najvise paznje posvecivano genetici. Znas ono, zeleni i zuti grasak, naborano i glatko zrno... Gregor Mendel. Kodominantno se recimo objasnjava preko ABO sistema krvnih grupa preko kog moze da se objasni i dom.-rec. Jedan ornitolog mi je objasnjavao nesto o nasledjivanju boje kod pasa ali sam ja od svega toga upamtila da je determinise cak 7 gena. A displazija se, pretpostavljam, nasledjuje dominantno-recesivno. Znaci da beba moze da nasledi displaziju ako su i mama i tata heterozigoti i da verovatnoca da ce je naslediti opada sto je u daljem srodstvu sa psom koji je poslednji imao. Kao 0-ta krvna grupa i Rh-faktor. Ako je "A" normalan gen a gen "a" nosi displaziju, zdravi psi mogu da imaju genotip "AA" ili "Aa", jedan gen od oca a jedan od majke. Ako se pare "Aa" pas i "Aa" kuja, oko 25% stenaca ce imati "aa" tj. displaziju.

S druge strane, golokozost kod pasa i skracena butna kost kod zivine su determinisane recesivnim genom. Ako dom. gen obelezimo sa "Z" a rec. sa "z", 50% stenaca ce da bude "Zz"-golokozo ali zdravo, 25% "ZZ"-sa dlakom a 25% mrtvorodjenih "zz". Tuzno.

Nadam se da mi ne zamerate sto sam se malo rasplinula ali nadam se da sam vam (onoliko koliko se secam) pojasnila sistem nasledjivanja displazije.

spparow
16.01.2008., 10:48
Kod nasledjivanja gena koliko se ja secam , najvaznije je koji je gen dominantan , tako se isto objasnjava boja kod psa , dva zuto-bela psa i dobije se crno stene !

To je genetska lutrija koja ponekad preskace neku generaciju pasa !

Kod nas , a i u svetu , nepostoji nijedan odgaivac koji je odgajio 3-4 generacije svojih pasa , a da mu se nije javilja displazija , rahitis ,...
On to moze da suzbije na minimum , i da iskljuci tog psa iz daljeg priploda , ali uvek postoji mogucnost da se ponovo pojavi pas sa displazijom !

evocati
16.01.2008., 13:46
Pravilo genetike boja : dva zuta (crvena) staforda NIKAD nece dati crno stene, niti tigrasto. Ako se to desi , to znaci da se umesao komsija;) Jer crna i tigrasta su dominantnije od zute u grupi gena koja odredjuje boju i nemogu se nositi prikriveno.

Rahitis nije nasledan! On je posledica lose nege stenaca!

spparow
16.01.2008., 21:04
Pravilo genetike boja : dva zuta (crvena) staforda NIKAD nece dati crno stene, niti tigrasto. Ako se to desi , to znaci da se umesao komsija;) Jer crna i tigrasta su dominantnije od zute u grupi gena koja odredjuje boju i nemogu se nositi prikriveno.

Rahitis nije nasledan! On je posledica lose nege stenaca!

A sta ako je deda ili baba sa oceve ili majcine strane bio crno-beli pas ???
Sto ne bi moglo da bude crno-belo stene ??

Za rahitis pardon , moja greska , zbrzao sam i nisam razmisljao .

evocati
17.01.2008., 08:16
A sta ako je deda ili baba sa oceve ili majcine strane bio crno-beli pas ???
Sto ne bi moglo da bude crno-belo stene ??

I dalje ne moze. Ako je stene od crnog psa crveno, znaci da nije dobio crni gen od tog roditelja i ne moze dalje prenositi.

Crno stene staforda se moze dobiti samo ako je bar jedan od roditelja crn, ili plav, i nikako drukcije.

To ne znaci da kod drugih rasa nije moguc taj slucaj (recesivni crni gen), ali kod stafa je nemoguc. Prilikom formiranja rase,odvajanjem odredjenih primeraka iz uzgoja izdvajao se i odredjeni tip gena tako da je kod stafa prisutan iskljucivo dominantno zut i dominantno crni gen.
Prenos boja kod pasa je uslovljen vecim brojem gena i njihova medjusobna kombinacija odredjuje izgled , odnosno boju, dlake psa i to je veoma komplikovana stvar za objasniti na brzinu.

Moguce je od dva zuta dobiti black-and-ten stene ukoliko je prisutan taj gen. On se moze nositi prikriveno ispod zute.

mimi's mom
17.01.2008., 08:58
Jedan lik mi je objasnjavao nesto o nasledjivanju boje kod pasa ali sam ja od svega toga upamtila da je determinise cak 7 gena. Sad, jeste decko ornitolog ali stvarno ima sirok spektar interesovanja i tu sigurno nema omashke. Znam da je nasao valjda na netu populisticko-naucni text sa sve objasnjenjima koji gen sta determinise i kako se odnose po pitanju dominacije. Da smo imali papir i olovku, mozda bih i upamtila nesto ali ovako stvarno nije bilo sanse. Ipak sam malo vise vizuelni tip.

mimi's mom
17.01.2008., 08:58
I tacno, rahitis nije nasledan.

Ksenija02
17.01.2008., 10:26
Da se ja javim!Obozavam saforde,a pogotovo dok su mali!Tu je kod nas u komsiluku bio jedan od mesec dana!Da znate kakav je to slatkis!Sada je vec porastao!Zove se Carlie!Evo njegove fotke
http://img143.imageshack.us/img143/662/hpim0035il5.jpg (http://imageshack.us)

Rin@
17.01.2008., 13:31
I jos nesto, majcin gen je dominantniji od ocevog.

evocati
17.01.2008., 14:34
I jos nesto, majcin gen je dominantniji od ocevog.

Nije neophodno da bude tako, u leglu iz kojeg je moja Chili od tigraste majke i zutog oca bilo je samo jedno tigrasto stene, od pet.

Stene nasledjuje po jedan alel od svakog roditelja, i ispoljice se dominantniji, bez obzira od koga je dosao.
Na osnovu toga se odredjeni psi i proglasavaju dobrim priplodnim jedinkama,oni su izrazito dominantni u pojedinim dobrim osobinama.

mimi's mom
17.01.2008., 16:49
Nije neophodno da bude tako, u leglu iz kojeg je moja Chili od tigraste majke i zutog oca bilo je samo jedno tigrasto stene, od pet.

Stene nasledjuje po jedan alel od svakog roditelja, i ispoljice se dominantniji, bez obzira od koga je dosao.
Na osnovu toga se odredjeni psi i proglasavaju dobrim priplodnim jedinkama,oni su izrazito dominantni u pojedinim dobrim osobinama.

Tacno. Zato su polne celije monoploidne a sve ostale diploidne.

Texas_Tex
17.01.