Vidi punu verziju : Jel ima neko ovde da programira u Delphiu
Vidim samo pitanja o VB-u i C, C++, ...; A da li ima ovde neko da radi u Delphiu, sta cu ja sam ovde :)
Ima, po nekad. Sta bih mogao da Vam pomognem?
malasirena
16.07.2003., 19:08
Preporucite knjigu za pocetnike. i jos, nemam instaliran Delphi, koja je verzija aktuelna i koji su zahtevi za nju. Kazu da je Delphi Paskal u Windovsu, a Paskal mi je dobro poznat pa da probam :)Hvala.
Preporucite knjigu za pocetnike. i jos, nemam instaliran Delphi, koja je verzija aktuelna i koji su zahtevi za nju. Kazu da je Delphi Paskal u Windovsu, a Paskal mi je dobro poznat pa da probam :)Hvala.
Sto se knjiga tice preporucio bih ti nesto o objektnom paskalu, rad programiranju, osnovama delphija. Dobra knjiga za pocetnike je Delphi 4 biblija iz koje sam ja naucio neke osnove programiranja u Delphiju..
Aktuelna verzija je Delphi 7.
poz.!
**case-problem**Nikola
20.07.2003., 01:14
Na zalost Delphi 6 je poslednja knjiga koju mozes da nabavis. Zaista je dobro napisana (kao i vecina ostalih "Biblija"). Ipak, Delphi 7 nudi jos neke opcije (i to poprilicno bitne) koje ne postoje u sestici. Paskal mi je oduvek bio i ostao omiljeni "osnovni" jezik, tako da mi je i Delphi zakon :D Na zalost, uglavnom sam prinudjen da radim u sugavom C++ i Javi (mada ovde mozes bar malo da iskalis frustracije :D).
[evo ja se bavim Delphijem
moj mail ti je zcajic@bankerinter.net
koji su hardverski zahtevi za sto noviju verziju delphia. Imam pentium I na 233mhz, sta da instaliram?
Skeptik
30.07.2003., 05:49
Kakav crni Delphi drz se ti Kylix-a :D
stormbringer
12.08.2003., 00:25
ja radim "vec" 4 godine u delphiju i ispratio sam sve verzije od cetvorke. ova 7 mi se najmanje svidja. nabacili nasminkane (i nelogicnije) ikonice u glavnom meniju i prodaju novu verziju. ne mogu da tvrdim, imao sam ga jedan dan i iznervirao me, ali mislim da je tako.
odlican sajt za delphi je delphi3000.com , ima tone zgodnih clanaka, ako nekog interesuje.
uzgred, pogledajte neke programe koje sam radio u delphi-u zadnjih godina, vecina sa izvornim kodom, mozda nadjete nesto korisno. adresa je www.geocities.com/bancika
Ja koristim Mastering Delphi 6 od Cantu-a (Marco Cantu), i veoma je dobra. Zanima me download/upload iz delphija uz pomoc NMHTTP komponente (FastNet; D6). Molim postujte source. Primeri mi ne pomazu.
Radio bih sa geocities-om upload/download...
Unapred hvala...
maki1986
02.09.2003., 16:20
Dal neko od vas ljudi uopste ima Delphi 7 Enterprice Edition, jer ja imam samo personal a u njemu nema componente za rad sa bazama.A da i jel zna neko kako se preko delphija moze ugasiti Windows XP
st0rmbr1n63r
05.09.2003., 12:35
imam ja d7 enterprise..al sta ti to znaci, na cd-u mi je.
sto se tice shutdowna, ima par varijanti, pretpostavljam da te interesuje cold shutdown, tj da se iskljuci bez da pita ili saceka na akciju...ne mogu da se setim iz glave, ali imam to kuci na compu (sad sam u igraonici) pa cu postovati kad pogledam..
shutdown
winexec('c:\windows\rundll.exe user.exe, exitwindows',sw_show); //c:\windows\ zameni sa win dir-om, a mozda i ne treba da se pise ;)
ti je standardni shutdown, a sledi standardni restart:
winexec('c:\windows\rundll.exe user.exe, exitwindowsexec',sw_show); //c:\windows\ zameni sa win dir-om, a mozda i ne treba da se pise ;)
P.S. ovo je "iZ glave" tako da radi 97,9999999999%
heh :lol:
Da Mastering Delphi 6 je stvarno sjajna knjiga a sto se tice zanimljivih sajtova mislim da na sajtu delphi.about.com svako moze da pronadje nesto za sebe
Pirke10
23.09.2003., 00:24
Ima, po nekad. Sta bih mogao da Vam pomognem? :lol:
brate,da li mozes da posaljes neki "file" o ucenju za programiranje u delfiju,ocu da naucim jos sam pocetnik ali voleo bih da naucim ako mozes da pomognes,unapred hvala
pirke10@HOTMAIL.COM
:x STARO SRANJE prebaci se radije na Javu ili c++
Nitro Acid
12.10.2003., 23:40
ako hoces dobru knjigu za delphi idi na
www.marcocantu.com i skini Essential Delphi, super je za pocetnike, a kasnije kupi knjigu Mastering Delphi6 ali obavezno da bude autor Marco Cantu