Vidi punu verziju : stvarno treba nesto preduzeti
Neznam koliko se slazete samnom ali stvarno nesto treba preduzeti po pitanju izbeglica.Ja znam da tim ljudima nije lako sto su dosli ovde i ostavili kuce,ali to neznaci da ovde mogu da rade sta hoce.Ovde su nasli da prosipaju pamet kosovarsku pamet i siptarski mentalitet.Dok se mi Kraljevcani zadovoljavamo nekom malom platom njihova deca se zaposljavaju u opstinu i druge javne ustanove gde su plate dobre,a mi ih nesto zalimo.Sve dok su oni tu mi nikada necemo imati most,sporske hale,lepsi grad jer mnogi misle da su oni prioritet a ne mi mestani.Kraljevo mora nesto da preduzme po pitanju izgleda grada.
stinger
05.08.2003., 15:37
Dejdzo pogledaj temu "Sta bi promenili u Kraljevu?".
Mislim da se slazes mojim odgovorom.
:shock: u potpunosti se slazem sa tobom.Ali sta to vredi kada oni u potpunosti imaju podrsku svih vodecih struktura nase lokalne vlasti pocev od policije ciju vecinu cine bas kosovari koji ovde treniraju strogocu i biju nasu decu a otuda su pobegli glavom bez obzira.Osim toga ima ih svuda:u sudu, u ispekcijskim sluzbama, u posti... Zato nasa deca ne mogu nigde da se zaposle pa zvrje po ulici a tamo ih opet oni docekaju kao dzelati.I bice jos i gore ako budemo cutali,zar ne?
Nisi me razumeo. Pricao sam o nasoj kulturi, koja je na veoma niskom nivou. Nas grad je veoma prljav a sve zbog nas samih jer osnovnu kulturu nemamo.
Sto se tice izbeglica, tu si donekle u pravu. Tacno je da ce pre oni "naci" posao nego mi mestani. Medjutim i medju njima ima dobrih ljudi. Nisu svi neandertalci. Sto se tice omladine vecina njih razmislja o poslu u inostranstvu. Daj boze da im se ta zelja ostvari. Samo u toj vecini malo njih zna da ih tamo ocekuje samo tezak rad za male pare. Tamo nece moci da se provode vec ce morati da rintaju po ceo dan da bi stekli koliko-toliko za ovde. Tamo im nema svakodnevnog izlaska u grad jer je to luksuz. I ovde ima posla iako su mnoge firme pred kapitulacijom. Da, ovde se radi za male pare a trosi se mnogo vise nego sto se zaradi??? verovatno uvece prosetas gradom i sta ima da vidis? Lokali puni, to je lepo ali vecina od tih ljudi ne radi nigde! Malo je onih koji rade. E ti sto ne rade oni se i ne trude da nadju posao. Jer kao sto sam i rekao nece da rade za male pare. Donekle su i u pravu. Za njih ti izgleda vazi - dok ih dotiraju mama i tata ne moraju da rade! Sto je jos crnje ostaju u gradu do ranih jutarnjih casova! Takav radnik ne treba ni jednoj firmi jer kad ode na posao on nije ni sposoban da radi! Svaka cast pojedincima koji ispravno razmisljaju i rade a takvih je malo. Sto se tice zaposlenja, posao ne treba da im traze roditelji vec sami da se potrude. Sto se tice prioriteta u dodeli posla - sami smo krivi. To nije smelo da se dogodi i ukoliko znas za slucajeve podmicivanja to je trebalo da prijavis. Znam reci ces - kome kad i u SUPu ima dosta kosovara? E neznam dali si primetio ispred SUPa sanduce. Napises bilo kakvu primedbu, pijavu i ubacis u to sanduce. Verujem da ce se po tome postupiti.
Seljak Šumadinac
08.08.2003., 17:58
Dragi moji, ja sm već postavio jednu temu o našim lošim navikama ali na žalost niko ne želi na njoj da uzme učešća. To je ono što nam ustvari smeta, vidimo trun u tuđem oku a u svom ne vidimo balvan.
Izbeglicama u svakom slučaju nije bolje nego domicilnom stanovništvu, zbog više razloga, ne bih želeo sad o tome da raspravljam, trebalo bi to svima da bude potpuno jasno, ako nije neka bar za trenurak pomisli kako bi njemu bilo da je u toj situaciji.
Da se Kraljevčani starosedepci ponašaju upravo onako kako ovde navode tj. pošteno i kulturno, sigurno bi i oni koji su se silom prilika našli u njihovom okruženju morali ponašati isto tako.
Pošto zakon je mafije, korupcije zahvatio celu našu Srbiju ni u Kraljevu naravno nije bolje. Zato dragi moji Kraljevčani pamet u šake pa zaustavite najpre sebe, svoju decu, komšije, rođake pa tako sve redom doći će na red i svaka izbeglica i problem će se podpuno i bezbolno rešiti.
Ne vredi kukati na ovoga ili onog, jadikovati, prositi nigde se sa tim neće stići, nego zasucite rukave pa na posao. Posla ima samo ne želite da ga vidite.
Ako svako od Vas podigne jedan pikavac sa ulice za par danana na ulicama neće biti ni jednog pikavca.
Ali ako svaki od Vas baci samo po jedan papir na trotoar za par dana će ulice izgledati upravo onako kako sad izgledaju.
Pa opet je neko drugi kriv. E nije.
:?slazem se sa tobom u vecem delu.Ali mi nije jasno kako nisi ukapirao policiju i njihovog nacelnika.Pa on je to postavio u fazonu "mi sluzimo narodu".Veruj da sve iz tog sanduceta zavrsava u smecu.Nista se tu ne preduzima.Ni u jednom gradu iz blize okoline neces videti zgradu tako spolja uradjenu kao ovde, a odakle samo nama novac? Pa valjda je jasno zasto to gospodin nacelnik radi.Samo da bi se dodvorio vlastima i partiji koja ga je postavila.On ne zeli da razgovara sa gradjanima.To mu je ponizenje.Hoce dalje.Veci cin i veci grad.A nedaj boze da te oni iz nekih razloga uvedu unutra.Bices ponizen,bice ti uskracena elementarna ljudska prava,zakonom odredjena prava i uz to nije iskljuceno zestoko batinanje-kraj je krivicna prijava za omalovazavanje sluzbenih lica. Proveri koliko je gradjana tuzilo kraljevacke policajce/vecina tuzenih su zlikovci sa Kosova/.A sepure se po gradu i na televiziji kao punjena zivina.A tek policajke-kao da su birali ruznije i deblje od najruznijih i najdebljih? E takvi cemo u Evropu.
stinger
09.08.2003., 02:32
To sumadincu! O tome ja i pricam samo nisam umeo pronaci reci kao ti! Prvo svako neka pogleda u svoju kucu i ponasanje i sta ne valja nek ispravi a kad to uradi onda neka posavetuje komsije! Potpuno si u pravu! :!:
Seljak Šumadinac
09.08.2003., 14:08
Žao mi je dragi Vekiv, neznam da li si primetio, ja već duže vremena ne šivim u Kraljevu, godišnje dođem 1-2 puta i uvek se toliko razočaram da nemam reči kojima bih to razočarenje opisao.
Nije mi poznato ponašanje ni dešavanje u SUP-u ali znam da recimo u opštinu ne mogu da uđem u pristojnim kratkim pantalonima što zaista nigde u svetu, gde god sam bio nisam ni video ni doživeo.
Desilo se istog momenta kad me je portir na ulazu zaustavio i vretio nazad da izvesna gospođica sa toliko kratkom suknjom pored nas prođe da se isti za njom okrenuo dok se ona pela uz stepenice.
Suknja je bila toliko kratka da su se gaćice videle. To je bilo u redu a moje pristojne bermude od štofa sa manžentnama dužine do poviše kolena su bile toliko nepristojne da sam morao da se vratim bez obavljenog posla.
Nadam se ipak da je dotična dama obavila posao.
stinger
09.08.2003., 22:43
Sumadinac mozda nisi obrijao noge :lol: :!: Zaista to nema logike muskarci ne mogu ni u bermudama da udju u SO Kraljevo dok zensko moze u minicu pa iako mozda ne nosi gace :!: :!: :!:
Nema logike :!: :!: :!:
Seljak Šumadinac
10.08.2003., 07:27
Sumadinac mozda nisi obrijao noge :lol: :!: Zaista to nema logike muskarci ne mogu ni u bermudama da udju u SO Kraljevo dok zensko moze u minicu pa iako mozda ne nosi gace :!: :!: :!:
Nema logike :!: :!: :!:
Logike nema, tu si u pravu,ali ako misliš da nije tako izvoli pa oprobaj.
To je više nego sramota za jedan grad koji bi to trebalo da bude. Ako misliš da lažem varaš se.
A time za obrijane noge pokazuješ samo sebe i svoju kulturu tj. nekulturu.
Tebi i takvima zaista ne bi trebalo da je mesto u KV jer ga sramotiš.
Kraljevo ne zaslužuje da u njemu žive osobe poput tebe.
Pozdrav S. Šumadinac
stinger
10.08.2003., 10:17
Sumadinac to u vezi obrijanih nogu je bila sala!
Sto se tice moje kulture mogu da ti drzim predavanja na tu temu!
Gde je kome mesto to ti ne mozes da kazes jer neznas situaciju!
Seljak Šumadinac
10.08.2003., 23:09
Dečko, ja sam Kraljevo ostavio u jednom veoma lepom stanju, i jako mi je žao, da sad posle 20 god. kad ponovo dođem umesto napredka zatičem svake godine sve ružniju i ružniju sliku moga grada.
Da li Ti to možrš da shvatiš ili ne ja to neznam, ali siguran sam da većinu stvari koje ja vidim Ti i ne primećuješ jer ste se svi na njih podpuno navikli pa Vam svima izgledaju sasvim normalne što ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude.
Možeš li Ti na primer da zamisliš da kad želiš da pređeš ulicu na pešačkom prelazu, da čim njemu priđeš sa namerom da istu pređeš, svi automobili koji dolaze i sa leva i sa desna istog momenta se zaustavljaju i stoje sve dok pešak ne napusti ulicu.
E vidiš to je samo jedna kažimo sitnica koja to ni u kom slučaju ne bi smela to da bude, jer u pitanju su ljudski životi. Ali na žalost je podpuna istina. Ti i svi ostali trčite preko prelaza da bi spasili svoj život od nsvaspitanih i bezobraznih vozača.
Možda si i Ti vozač, ali da su Kravljevčani poštovali samo to pisano pravilo siguran sam da bi i svi ostali kojih ni u kom slučaju ne mogu odjednom da postanu većina od Kraljevčana, pa bi siguran sam i za vrlo kratko vreme naučili da se u našem gradu jednostavno moraju ponašati isto onako kako se starosedeoci ponašaju.
Evo još jednog primera za koji si siguran sam zaboravio, da bi počev od sebe i ostali jednog dana počeli da poštuju.
stinger
11.08.2003., 14:02
Nisam zaboravio ni ovaj primer. Svakodnedvno se srecem sa takvim situacijama. Samo sto namerno ne bezim sa pesackog (prelazim na zeleno za pesake) jer ne dozvoljavam oholim vozacima da se bahato ponasaju. Vozac nisam i nemam nameru da to postanem. Ima dovoljno taksija, autobusa pa mi ta briga i ne treba. Stanje u Kraljevu je iz godine u godinu sve losije, to vidim nisam corav niti gluv! A veruj mi da veoma dobro znam situaciju u narodu tj. u Kraljevu pa i malo sire. Sto se tice bahatih vozaca, ove sadasnje kazne za saobracajne prekrsaje su male! Pre dva dana jedan saobracajac je dobio batine od pijanog vozaca jer je hteo da mu pise prijavu za voznju pod dejstvom alkohola! Samo da ti kazem da taj pijani vozac radi u inostranstvu. Reci mi jednu stvar, smes li ti tamo da vozis pijan i smes li da se usprotivis policiji tamo a kamo li da napadnes policajca? Sigurno je da nesmes. Ne samo ti vec svi koji tamo rade. E kao sto kazes a i sam vidim, cujem, dozivljavam krajnju nekulturu u ovom nasem rodnom gradu i to je tesko iskoreniti. Kamo srece da je vise ljudi u ovom gradu sa voljom da se bilo sta ucini da bi ovde bilo lepo.
Jos ovo da ti kazem juce oko 17h prosao sam kroz sam centar Kraljeva i sad zamisli ovu sliku - od restorana "London" do "Milutina" na ulici raznoraznog smeca! Haos! U bastama ispred kafica mozda ima sve ukupno 30-tak gostiju. Da se ja pitam, ja bih te vlasnike kafica pokaznjavao jer nisu se potrudili da oni (kad to komunalci nisu uradili) ociste oko svojih basti! Bruka i sramota za jedan nekada medju najlepsim gradovima u Srbiji!
Lako je tebi s.sumadinac da sedis u inostranstvu i glumis naseg spasioca.radis i zaradjujes dovoljno za zivot i mozes da ustedis a kad dodjes ovde glumis nekoga gazdu a tano si niko i nista.nisi ti jedini ima vas mnogo koji tako prosipaju kulturu kada dodju ovde ali se varate.kulturniji smo mi od vas.sto se tice izbeglica ajde da ja dodjem kod tebe kuci uselim se pocnem ja da se pitam sve je po mome i niko mi nista nesme kazati.voleo bih da znam tvoje resenje tog problema po tvojoj logici.dali bi ti prvo resavao tvoje kucne probleme a mene pustio da radim sta hocu ili bi to resio na drugi nacin.nemoj da se pravite mnogo pametni.odete u inostranstvo . neku godinu i mislite da ste neka gospoda.donesete ovde brdo para i trosite a tamo cistite vecea i parkove.o toj kulturi o kojoj pricas mi smo odavno doktorirali.ovde su izbeglice nepodnosljive.kazem ti zato sto ovde zivim.a ti ako neverujes ti se vrati ovde.trebalo bi nam malo kulture pre nego sto odemo u EVROPU.voleo bih da ti dodjes u situaciju da odes za posao kad tamo na prijemu covek sa kosova.naravno on te odbija jer mesto cuva za nekoga svoga.onako iznerviran izadjes i odes do kola kad tamo pandur pise prijavu.po naglasku vidis da je sa kosova.cim mu nesto kazes on bi da te bije.odes kod sudije da platis kaznu kad ona isto sa kosova.kazna dupla.na kraju gde da odes a ti kod predsednika kad on nije sa kosova ali pomaze samo raseljenim licima i cemu onda sve to.na kraju mora da pukne BURE BARUTA.lako je tebi radis 10 sati i pristojno zivis a sta mi da kazemo.trebalo bi da uvedemo radno vreme 30 sati dnevno da bih imao svaki dan da kupim mleko.i ti mi o nekom postenju kako te bre nije s...
pozdrav od kraljevcana ps.ne dolazi ovamo
Seljak Šumadinac
11.08.2003., 23:00
Meni se desilo prošle god. kad sam prelazio pešački prelaz,da na mene naleti vozilo koje je predhodno stajalo pred pešačkim prelazom, a vozač je razgovarao sa nekim prolaznikom. Kad sam bio ispred vozila on je naglo krenuo i mene tako pod kolena udarilo da sam pao na haubu motora. Usput sam tako jako šakom udario po haubi da je to tako izgledalo da je se jako veliki udes dogodio. Narod se naravno brzo skupio. A vozač je počeo odmah toliko da viče i da psuje da je izgledalo da sam ja na njega naleteo a ne on na mene. Njegov vokabular nije za ovu diskusiju. Samo da Ti kažem da bi za takav slučaj ovde omanuo debelu lovu, za pretrpljeni bol plus strah.
Ni ovde nisu kazne toliko drastične mada su nešto više nego u Evropi. Ali, ko voli da plaća kazne, pa su vozači veoma pažljivi. U Svajcarskoj je mogu Ti reći pravo zadovoljstvo voziti automobil. Ogromnom većinom su svi pažljivi vozači i većinom se poštuju saobraćajni propisi, kako pisani tako i nepisani. Naravno postoje i bolesnici, pijani i raznorazni koji se prave kabadahije ali svi jednoga dana zaglave na pravom mestu.
Sa policajcem možeš ravnopravno da razgovaraš svaka tvoja konstruktivna primedba biće prihvaćena i zaista ne postoji potreba da se eventualno psuje ni sa jedne strane. Jer on se ne postavlja kao svemogući a vozač podčinjeni, oboje su ravnopravni, kako na licu mesta tako i pred sudom, eventualno.
Policajac mora da poštuje svoja prava i obaveze isto kao i svaki drugi učesnik u saobraćaju ili na javnom mestu. Šta se događa u pritvoru zaista ne znam ali verujem da nema velike razlike kao i na javnom mestu.
Pročitao sam više puta u novinama da je neki policajac kažnjen ili suspendovan zbog prekoračenja svojih prava.
A za tu prljavštinu na gradskom šetalištu Ti sasvim verujem jer sam i sam imao prilike da istu primetim. Ne mogu samo da shvatim taj narod što sedi u tim kafićima kako može da izdrži taj smrad i brlog. Mene to izgleda gore nego u nekoj zapuštenoj štali.
Mizerno izgleda pogledati taj šljam koji se mota oko nogu posetioca nekog kafića u centru jednog grada.
Vlasnici bi želeli najverovatnije da im promet bude veći a gost sigurno da kvalitet usluge bude na mestu. Što ni jedno ni drugo u našem gradu ne postoji i uvek je za sve to neko drugi kriv.
Ja ne mogu da shvatim jednog konobara koji u nekad čuvenoj piceriji "Pera ždera" sedi za jednim stolom na verandi sa dva pijana gosta. A mene i suprugu vraća sa ulaza u restoran sa obrazloženjem da u restoran ne možemo ući pošto se tamo služi hrana jer moja supruga u naručju nosila malo belo psetance.
Imali smo nameru da svratimo na ručak, i tako konobar osta sa svojim "pristojnim" gostima da čeka neke nove goste, jer u celoj kafani nije bilo nikoga više. A mi smo otišli u kafanu "AS" ( nisam baš siguran da se tako zove, to je kafana na obali Ibra gore u Karađorđevoj malo pre šumarske škole sa leve strane pored nje zapazio sam automehaničku radnju a sedeli smo na terasi sa pogledom na Ibar )jedan veoma prijatan kutak gde smo bili zaista uljudno primljeni, i svi sa zadovoljstvom ručali. Čak je i pseto dobilo iz kučećeg pribora malo sveže vode.
Mi smo bili zadovoljni a nadam se i konobar.
Seljak Šumadinac
11.08.2003., 23:10
dejdzo .- Izgledaš mi jako bezobrazan i u isto vreme nepristojan. Zbog svega toga nemam nameru da ti posebno odgovaram na to što ti pišeš. Ostani u zabludi, živi tako i možda će ti jednoga dana biti bolje.
DRAGI moj sumadince, ja sam majka dva odrasla sina, inace rodjena kraljevcanka,a takodje sa predcima i po majci i po ocu za koje nemamo evidenciju od kada zive u ovom gradu.Po nekim saznanjima bilo ih je jos u Karanovcu.Da li onda mozes da shvatis kako se ja osecam koja sam ovde svakodnevno? Inace sam intelektualka i vratila sam se u njega misleci da cu tu proziveti neke lepe dane sa svojom decom, misleci da je to onakav grad kakvog sam ga ostavila odlazeci na fakultet. Ponosila sam se tada sto sam kraljevcanka a sada me je to stid.Svoj povratak ovde smatram zivotnom greskom a moji sinovi me stalno nagovaraju da prodamo sve sto imamo ovde, odselimo i nikada vise ovde i ne svratimo.Tuzno je to. Mi pravi kraljevcani smo ovde manjina i nemocni smo da bilo sta uradimo.Pa nas grad nazivaju mala Pristina. Svu prljavstinu,nekulturu,bezobrazluk,drskost,otimacin u,sebicluk oni su preselili ovde osim ono malo civilizacije sto su imali-fakultete.E to su poslali u neko Blace,Vranje.Istinu kaze dejdzo: gde god pokucas cuces njihov svuda prepoznatljiv,iskrivljeni recnik.Oni nas tuze, oni nam sude sa par nasih prodanih dusa (zarad politike)iz lokalnih celnih struktura.Ti si doziveo neprijatnu situaciju u opstini ali,veruj mi da bi ti mnogo gore bilo u posti, sudu, a u policiji bi dobio i batine.Govoris o visokom stepenu kulture ponasanja svajcarskih policajaca.U poredjenju sa nasim bilo bi kao da kazes da su Amerika i Moldavija na istom stupnju razvijenosti.Pa nasi policajci su pre svega neobrazovani a ogromna vecina i nepismeni. Ako dolazis ove godine obrati paznju na policajke:debele, masne a pune sebe.Sepure se setajuci gradom,jedva da znaju da se potpisu a o nekom stranom jeziku da i ne govorimo.MNOGO nas je malo da bi bilo sta promenili a to je zalosno jer nam je sve nametnuto bez da nas je neko nekada pitao na bilo koji nacin za misljenje. :cry:
DRAGI moj sumadince, ja sam majka dva odrasla sina, inace rodjena kraljevcanka,a takodje sa predcima i po majci i po ocu za koje nemamo evidenciju od kada zive u ovom gradu.Po nekim saznanjima bilo ih je jos u Karanovcu.Da li onda mozes da shvatis kako se ja osecam koja sam ovde svakodnevno? Inace sam intelektualka i vratila sam se u njega misleci da cu tu proziveti neke lepe dane sa svojom decom, misleci da je to onakav grad kakvog sam ga ostavila odlazeci na fakultet. Ponosila sam se tada sto sam kraljevcanka a sada me je to stid.Svoj povratak ovde smatram zivotnom greskom a moji sinovi me stalno nagovaraju da prodamo sve sto imamo ovde, odselimo i nikada vise ovde i ne svratimo.Tuzno je to. Mi pravi kraljevcani smo ovde manjina i nemocni smo da bilo sta uradimo.Pa nas grad nazivaju mala Pristina. Svu prljavstinu,nekulturu,bezobrazluk,drskost,otimacin u,sebicluk oni su preselili ovde osim ono malo civilizacije sto su imali-fakultete.E to su poslali u neko Blace,Vranje.Istinu kaze dejdzo: gde god pokucas cuces njihov svuda prepoznatljiv,iskrivljeni recnik.Oni nas tuze, oni nam sude sa par nasih prodanih dusa (zarad politike)iz lokalnih celnih struktura.Ti si doziveo neprijatnu situaciju u opstini ali,veruj mi da bi ti mnogo gore bilo u posti, sudu, a u policiji bi dobio i batine.Govoris o visokom stepenu kulture ponasanja svajcarskih policajaca.U poredjenju sa nasim bilo bi kao da kazes da su Amerika i Moldavija na istom stupnju razvijenosti.Pa nasi policajci su pre svega neobrazovani a ogromna vecina i nepismeni. Ako dolazis ove godine obrati paznju na policajke:debele, masne a pune sebe.Sepure se setajuci gradom,jedva da znaju da se potpisu a o nekom stranom jeziku da i ne govorimo.MNOGO nas je malo da bi bilo sta promenili a to je zalosno jer nam je sve nametnuto bez da nas je neko nekada pitao na bilo koji nacin za misljenje. :cry:
stinger
12.08.2003., 07:16
Retki su ovde restorani gde mozes da izadjes i da se lepo i ugodno osecas. Kada budes dolazio ponovo ovamo pozovi nas, nas koji smo udarili u raspravu oko svega sto se desava ovde, da se nadjemo i popricamo o svemu. Normalno na civilizovan nacin. Ima puno stvari koje ovde nisu na svom mestu a sasvim malo (mikronski) ima stvari koje MOGU biti kako treba. Odoh sada da spavam rintao sam nocas za sitne pare!
Seljak Šumadinac
12.08.2003., 18:04
Draga vekiv i dragi stinger, danas je u mreži neki virus pa sam do sada dva odgovora bezuspešno slao ne znam šta će biti sa ovim, treća sreća. Čudi me da niste na ovom forumu registrovani ali to je vaša lična stvar,a raduje me da izgleda ovde ima više Kraljevčana nego recimo na Niškom chatu Nišlija.
Ja sam tamo ostavio i moju adresu pa možete da mi se i pivatno javite. Nameravam i ove godine doći u Kraljevo verovatno krajem septembra, pa bih jako voleo da upoznam dobre ljude ukoliko se eventualno već ne poznajemo.
Ali moram odmah da Vam kažem da je moje slobodno vreme jako malo jer imam jako puno obaveza da završim a i uželeo sam se kako familije tako i starih prijatelja.
Da ne bih uzalud pisao kao do sada pokušaću da ovo objavim jer ovaj virus od danas dva puta mi nije dozvolio da objavim poruku. Inače virus se vrlo brzo raširio po celom svetu, nadam se da su antivirus stručnjaci uspešno obavili svoj posao. Preporučuje se kao i uvek da se ne otvaraju nepoznate pošiljke.
Anastasija20
25.11.2003., 00:18
Ja Vas molim da Kosovce ostavite na miru!!! da, ne Kosovare vec Kosovce!!! Sta ste se uhvatili za njih kao da u nicemu drugom nemate da razmenjujete misljenja. razlog za vasu lenjost: "Kosovari", razlog za vase nepostovanje propisa "Kosovari". Pa cekajte malo, svako se za sebe bori, a to sto su oni sposobniji i snalazljiviji od vas za to vam niko nije kriv. Ne morate bas za sve najgore njih da okrivljujete!! "U svakom zitu ima i kukolja", mislite da su svi Kraljevcani "zlatni". Da, da kako da ne!!!!!
rudy_kv
25.11.2003., 01:29
Primera za bahatost kosovara ima i previse. Necu da ih nabrajam, jer cu se samo iznervirati. To da medju njima ima i dobrih ljudi - ima, ali se ne vide isto kao i mi.
hostelkv
23.08.2007., 10:29
4 godine prođoše bez ijednog komentara na ovu temu...vreme je za refresh. Dakle, kako gledate na pomenutu problematiku sa ove vremenske instance?
nikolo_paganini,
23.08.2007., 11:43
МАтора тема.Свашта бих писао али не знам одакле да кренем
hostelkv
23.08.2007., 11:47
You have all the time in the world...
nikolo_paganini,
23.08.2007., 11:51
Јес кад не би имао шта да радим.Ја сад тренутно из офиса постујем.
Морам до банке па после када будем сео и кренуо да пишем....
guitarrr_babe
23.08.2007., 14:20
Zamislite sad ovo...
Ciča zima. Nema struje, zamrzavaju se vodovodne cevi, napolju smrz, svi bolesni, nikakvi, gladni. U Vašem gradu ima 6 hiljada ljudi. Odjednom, usred tog haosa, dođe vam 160.000 još gladnijih, bolesnijih, bosih, promrzlih, vašljivih, izgubljenih ljudi, koji ne znaju gde su došli, ne znaju kuda idu, koji su preživeli pakao i ne prezaju ni od čega. I vi se ne bojite, ne psujete, ne terate ih, ne žalite se vlastima, ne zaključavate se u kuće i čekate da sami poumiru, ne žalite se, već ih primite kao prijatelje, kao ljude u nevolji.
Svi mi treba da se postidimo pred onim što je od 18. januara 1916. do 21. februara 1916., pa sve do 1918. godine za naš narod uradio narod koji nam nije ništa, i koji nam ništa nije dugovao, a kome mi dugujemo mnogo toga.
http://www.embassyscg.gr/Krf/Krf.htm
nikolo_paganini,
23.08.2007., 14:45
Zamislite sad ovo...
Ciča zima. Nema struje, zamrzavaju se vodovodne cevi, napolju smrz, svi bolesni, nikakvi, gladni. U Vašem gradu ima 6 hiljada ljudi. Odjednom, usred tog haosa, dođe vam 160.000 još gladnijih, bolesnijih, bosih, promrzlih, vašljivih, izgubljenih ljudi, koji ne znaju gde su došli, ne znaju kuda idu, koji su preživeli pakao i ne prezaju ni od čega. I vi se ne bojite, ne psujete, ne terate ih, ne žalite se vlastima, ne zaključavate se u kuće i čekate da sami poumiru, ne žalite se, već ih primite kao prijatelje, kao ljude u nevolji.
Svi mi treba da se postidimo pred onim što je od 18. januara 1916. do 21. februara 1916., pa sve do 1918. godine za naš narod uradio narod koji nam nije ništa, i koji nam ništa nije dugovao, a kome mi dugujemo mnogo toga.
СВАКА ЧАСТ ЛУТКО!!
Скидам капу твоме посту!!
Погледао сам линк и све ово у мени буди салву емоција.
Drugo je onda vreme bilo. Onda su ljudi znali sta znaci biti castan, posten, i dobronameran. U danasnje vreme tako nesto je nemoguce. Sto se tice posta odlican je. Lepo receno, ali ne zivimo u 1918. godini vec u sumornom 21 veku.
guitarrr_babe
23.08.2007., 18:05
Drugo je onda vreme bilo. Onda su ljudi znali sta znaci biti castan, posten, i dobronameran...
Ko želi, nađe način, ko ne želi, nađe opravdanje.
hostelkv
23.08.2007., 21:12
Ko želi, nađe način, ko ne želi, nađe opravdanje.
Imam li dozvolu od tebe da budem nano (piko ili ato) xenofobičan, kada u jakoj državnoj firmi na razgovoru za posao od tehničkog direktora čujem da su mi šanse da odstažiram minimalne jer nisam odozdo. Jel' to po pravilima? Pa jbte ispadoše oni veći Kraljevčani od mene i moje čukun-čukun dedovine (askurđel mi je iz Žiče ne mogu da grešim dušu).
guitarrr_babe
23.08.2007., 21:21
Imam li dozvolu od tebe da budem nano (piko ili ato) xenofobičan...
Imaš :-D :-D :-D
hostelkv
23.08.2007., 22:15
Xeniafobična, zahvaljujem :p
guitarrr_babe
23.08.2007., 22:19
da ja promenim nick, pošto smo sve svi ovako familijarizovali :-D?
Imam li dozvolu od tebe da budem nano (piko ili ato) xenofobičan, kada u jakoj državnoj firmi na razgovoru za posao od tehničkog direktora čujem da su mi šanse da odstažiram minimalne jer nisam odozdo. Jel' to po pravilima? Pa jbte ispadoše oni veći Kraljevčani od mene i moje čukun-čukun dedovine (askurđel mi je iz Žiče ne mogu da grešim dušu).
Ako ti navrded nije iz Kraljeva nemas sanse :-) :-)
nikolo_paganini,
24.08.2007., 08:58
Мој ти савет да им кажеш да си Индијанац.Ако те не приме биће то кршење права мањина итд.
:)
После тога идеш за Стразбур и када се варатиш има да будеш технички директор
Ovo sa Indijancima i nije tako lose. Danas sam bio na razgovoru za posao. Pitali me odakle sam. Ja im rekao da sam iz plemena Navaho Indijanaca. Poslodavac me samo pogleda i rece Haug primljen si . Od sutra si zamenik direktora firme koja se inace bavi proizvodnjom vigvama,sekira,tomahavka, i ostalih indijanskih djakonija. Zato svima haug bledoliki moji forumasi !
Serijski_Ubica
25.08.2007., 02:36
Drugo je onda vreme bilo. Onda su ljudi znali sta znaci biti castan, posten, i dobronameran. U danasnje vreme tako nesto je nemoguce. Sto se tice posta odlican je. Lepo receno, ali ne zivimo u 1918. godini vec u sumornom 21 veku.
pa i u sumornom 21. veku se moze biti castan, posten, i dobronameran....
ako zamislite da vas neko protera iz kraljeva u recimo ... paracin, shta bi uradili ? Shta treba da urade ti ljudi koji su proterani, da se ubiju ? da se ne bore da prezive ?
rado se odricem hale, lepseg grada i mosta ako to znachi da ce proterani ljudi ovde uspeti da se snadju i osnuju svoje domove...
ajde shto su nas uchili ranije da mrzimo hrvata i muslimana, ali odkud sad to da mrzimo i rodjene srbe koji su proterani ?
and btw guitarrr_babe,. odlichan post, moze mnogo toga da se nauchi iz toga ;)
pozz
guitarrr_babe
25.08.2007., 02:39
ah, da... pa, eto... :-D
hostelkv
25.08.2007., 07:26
ako zamislite da vas neko protera iz kraljeva u recimo ... paracin, shta bi uradili ? Shta treba da urade ti ljudi koji su proterani, da se ubiju ? da se ne bore da prezive ?
rado se odricem hale, lepseg grada i mosta ako to znachi da ce proterani ljudi ovde uspeti da se snadju i osnuju svoje domove...
ajde shto su nas uchili ranije da mrzimo hrvata i muslimana, ali odkud sad to da mrzimo i rodjene srbe koji su proterani ?
pozz
Ma nemam ništa protiv prognanih ako iole vrede, pa vas molim da meni slepom otvorite oči i ukažete mi na jednu pozitvnu stvar donetu odozdo (a vi vrlo dobro znate da odozdo ne podrazumeva ni Muslimane ni Hrvate).
nikolo_paganini,
25.08.2007., 09:50
pozz
Слажем се.Када би паре од РТС претплате билке усмерене у нешто паметно напр.
Око 3 милиона бројила (по којима се наплаћује претплата) има у Србији по 300дин. пута 60% оних који "плаћају" то је око 540милиона динара или ти око 6,5 милиона еура.
За те паре могуће је изградити и опремити око 16000квадрата стамбеног простора тј.250станова по 65квадрата тј. стамбено обезбедити 250младих брачних парова и стамбено угрожено становништво тј. 3000станова годишње тј. под кров удомити 12000 људи
nikolo_paganini,
25.08.2007., 09:58
pa vas molim da meni slepom otvorite oči i ukažete mi na jednu pozitvnu stvar donetu odozdo (a vi vrlo dobro znate da odozdo ne podrazumeva ni Muslimane ni Hrvate).
Снага и воља за животом.Побегли су испред шиптарског ножа,оставили куће,дедовину,гробља и почели све испочетка на некој туђој земљи.И гле чуда,за кратко време снађоше се боље од домаћих.А Србин Србину ће опростити све,па и жену да му *****, али успех...
Багре има свуда и немојмо по багри етикетирати цео један народ.
Ја их на тренутке мрзим,па их готивим,па би их све попалио,па их заволим,па ме нервирају,па ми их жао али да није њих ја не би имао скиме да радим.
Ево навешћу једну позитивну ствар.Нема породице без троје деце
Serijski_Ubica
25.08.2007., 16:42
i jos ce neko sad da kaze kako to nije pozitivna stvar, jer to znachi da ce biti vise kosovara...
A stho se tice onog plana o iskoriscenju pretplate za resavanje stambenog pitanja ... nije loshe, nije lose ;)
ali tu bi trebala dobra kontrola, inache ce se veliki deo novca "zagubiti" u dzepovima glaveshina, a mozda i njihovi rodjaci dobiju par stanova koje ce posle da iznajmljuju i od toga da kupe novi pezo 206 za 18. rodjendan detetu ...
ajde shto su nas uchili ranije da mrzimo hrvata i muslimana...
:confused:
e baš su te lepo učili!! :evil:
hostelkv
25.08.2007., 17:19
Ne, ali ću reći da bi i rođeni Kraljevčani imali više dece kada bi imali uslova za njihovo odgajanje. Raspitajte se malo koliko košta podizanje dece. A onda se genijalci pitaju kako kosovarvari mogu? Lade mošnice u državnim firmama a kinta kaplje li kaplje. I kako da ne pune njihove ženetine. A što se tiče šiptarskih noževa, prelistajte malo validna dokumenta pa ćeš shvatiti ko je koga prvi karisao (druga polovina prethodnog veka). NIčija nije gorela do zore... Raspitaj se kod nekog drugara ili rođaka učesnika rata, ko se bolje ophodio prema našoj vojsci, Šiptari ili vaši miljenici.
Slažem se da nema lošeg naroda, već pojedinca, ali ovi brate kao da su odbačeni od samog đavola.
Mene fascinira njihova fanatična pobožnost. Ostalo je za shift+delete...
neupućeni građani srbije imaju iskrivljenu sliku o tome šta se dešava na kosovu.
prava istina je da velika većina tih izbeglica prodaje svoje kuće i svoja zemljišta za basnoslovan novac šiptarima koji ni ne pitaju za cenu.
izbeglice posle dodju u gradove, kupe sebi posao, stan, kuću i kola i žive k'o carevi.
ostali srbi su za njih, maltene, građani drugog reda.
istina, manji broj tih ljudi je zaista doživeo velike tragedije...
prošle godine sam se i lično uverio kako žive izbeglice u jednom kampu u požezi, skoro svakog dana pomislim na te ljude.
šta treba preduzeti?
apsolutno ništa!
taj problem traje već decenijama, a idioti koji ih rešavaju su potpuno sluđeni celom stvari.
a tek će da bude sranja, pazite šta sam vam rek'o! :evil:
nikolo_paganini,
25.08.2007., 23:28
Не дао бог да будете у њиховој кожи.
Душа ме боли када видим да Србин Србину тако мисли.
Kraljevčani imali više dece kada bi imali uslova za njihovo odgajanje. Raspitajte se malo koliko košta podizanje deceТачно!Када би мама и тата оставили пушење уштедели би минимум 160дин дневно(4800месечно) и манули се мобилних телефона уштедели би минимум 3000дин. месечно а то је укупно 7800 дин. или 100еура.Значи оставите пушење и мобилне и издржавајте једно дете.
Моја прабаба је родила двадесеторо у вукојебини,у кућици 5 пута 5,без струје,без воде,без доктора,без компјутера,без ТВа и дао бог дочекала је и успела да их све изведе на пут.А данас ако не могу да му купим никепатике нећу ни да га правим.Брука!!
Цигане нема куче за шта да уједе а само се коте.Најнеразвијеније земље света имају највећи наталитет јер технички прогрес и лагодан начин живота воде у белу кугу.
guitarrr_babe
25.08.2007., 23:57
E, ako si mu rekao! :-D
nikolo_paganini,
27.08.2007., 09:59
Бејбе зар си сумњала у мене :)
hostelkv
27.08.2007., 10:49
Pump up brain frequencies please!!! Ako je za vas uspeh kada od 10oro dece, 8oro prežive, onda skidam kapu. Šta li tek mislite o kiretaži jbte?! Pa šta je koštalo vaše dedove i bakutanere pre skoro jednog stoleća? Absolute zero...Nikola pozitivno razmišlja, ali nije upoznat sa troškovima života od presecanja pupčane vrpce do hmmmm recimo diplomiranja. Guitarrr babe je već sebi zacrtala vreme blaženog stanja i sa njom ću nastaviti diskusiju za 10ak godina kada na radost svih nas zajaše burence.
Zamislite sad ovo...
Imaš priliku da se revanširaš unesrećenom narodu. Raspitaj se oko brojeva žiro računa i pomozi narodu koji gori (a mi smo se smzavali)...
nikolo_paganini,
27.08.2007., 11:10
Pump up brain frequencies please!!! Ako je za vas uspeh kada od 10oro dece, 8oro prežive, onda skidam kapu. Šta li tek mislite o kiretaži jbte?! Pa šta je koštalo vaše dedove i bakutanere pre skoro jednog stoleća? Absolute zero...Nikola pozitivno razmišlja, ali nije upoznat sa troškovima života od presecanja pupčane vrpce do hmmmm recimo diplomiranja. Guitarrr babe je već sebi zacrtala vreme blaženog stanja i sa njom ću nastaviti diskusiju za 10ak godina kada na radost svih nas zajaše burence.
Imaš priliku da se revanširaš unesrećenom narodu. Raspitaj se oko brojeva žiro računa i pomozi narodu koji gori (a mi smo se smzavali)...
Тема се захуктава.То ми се свиђа!
Не могу да кажем да ниси у праву али ја заступам једно друго мишљење.
Ако буде требало и дође до тога има да копам канале али ћу да изведем децу на пут.Надам се да до тога неће доћи и да ће све ићи неким својим током као до сада.
Али...Што би народ рекао "Ђаво не оре и не копа"... и зато треба бити спреман на све па и на мотику.
Верујте,деца су најмањи трошак.Само се треба одрећи неких глупости и навика.Наравно,неко не жели да се одрекне тих навика и лепог и безбрижног живота.
А што се тиче народа који гори,ту сам ако затреба.Ево крећем одмах да им помогнем али када будем дошао на границу питаће ме где ми је виза..И без обзира што сам ја чврсто решио да им помогнем они ме неће пустити
guitarrr_babe
27.08.2007., 12:00
Guitarrr babe je već sebi zacrtala vreme blaženog stanja i sa njom ću nastaviti diskusiju za 10ak godina kada na radost svih nas zajaše burence...
Šta to znači?
Inače, samo nemoj prilike da kriviš za svoje nesnalaženje u životu. Nije u redu.
Inače tema nije bila o nama i Grcima, bila je o NAMA i NAMA. Nam koji lajemo i bunimo se.
hostelkv
29.08.2007., 09:07
Šta to znači?
Inače, samo nemoj prilike da kriviš za svoje nesnalaženje u životu. Nije u redu.
Inače tema nije bila o nama i Grcima, bila je o NAMA i NAMA. Nam koji lajemo i bunimo se.
Vreme je da ponovo zalajemo. To nam je u krvi.
Ja se sasvim solidno snalazim u životu, a kroz prethodne redove samo saosećah sa sugrađanima koji trpe zbog tvojih miljenika i krupne buržoazije (kojoj pripadaš). E pa Xenia, jedini forumašu koga lično poznajem, post-ove gimnazijalaca ponekad i pročitam (štaviše tvoje smatram čitljivijim), ali zbog prosutih sranja o napaćenim kosovarvarima ignorisaću ih neko vreme. Priznajem da si i mene flegmu nad flegmama uspela da iznerviraš. Respect! :-x
nikolo_paganini,
29.08.2007., 11:37
Vreme je da ponovo zalajemo. To nam je u krvi.
Ja se sasvim solidno snalazim u životu, a kroz prethodne redove samo saosećah sa sugrađanima koji trpe zbog tvojih miljenika i krupne buržoazije (kojoj pripadaš). E pa Xenia, jedini forumašu koga lično poznajem, post-ove gimnazijalaca ponekad i pročitam (štaviše tvoje smatram čitljivijim), ali zbog prosutih sranja o napaćenim kosovarvarima ignorisaću ih neko vreme. Priznajem da si i mene flegmu nad flegmama uspela da iznerviraš. Respect! :-x
Не секирај се,није она лоша.Бејбе је мене једно време тако нервиралааааааа!!!!Доводила ме је до лудила,хтео сам да уједам тастатуру,рекао сам јој да је комуњара итд... :) али није она лоша.Само је мало блесава :) (у позитивном смислу,немој се увредиш лутко) Скапираћеш је!
А сад да ти речем нешто!
Јутрос чио,ведар и лепо расположен пораним и одем на кафу до XL-a да на миру прочитам Вечерње новости пре посла.И читајући наиђем на овај чланак (препоручио бих свима да га прочитатају) Не види се све на посту јер нисам све могао да скенирам.
http://img513.imageshack.us/img513/8339/kosovoyu0.th.jpg (http://img513.imageshack.us/my.php?image=kosovoyu0.jpg)
Ова прича а то је прича 90% расељеног становништва противречи свему ономе што си ти писао.Они траже мизерију.Право на живот,посао и нешто мало крова над главом.Живе у 12 квадрата.1,33 квадрата по човеку.Нека је 3 метра висока барака то је 4 кубика ваздуха по човеку.
Затворска самица мора да буде минимум 15 кубика запремине ваздуха тј. 5 квадрата у основи са природном светлошћу при којој може да се чита итд.
О каквим ти то кулама и градовима причаш.О Тргомену и о још пар појединаца!?
Кажеш да Краљевчанин не може наћи посао због Косовара!?Пре ће бити да Краљевчани неће да раде.Да није Косовара ја не бих имао скиме да радим.Могао бих све да затворим и да одем да ладим ја.. у Ибру.Задње три године не скидам оглас за раднике.Знаш ко се јавља.70% Косовари,20% људи са села и то удаљених (Студеница,Мланча итд) .Нешто нема Краљевчана.Долазио сам на идеју да увезем Кинезе да раде :)
А што се тиче државних институција где се мало ради (не ради) а прима добра плата и где има више чистачица,чувара и џабалебароша од школованог и стручног особља (Болница,ЕПС,Пошта итд) Ту је проблем у непотизму,кронизму,миту,ко упцији и неефикасној законодавној,извршној и судској власти!
Систем мора да се мења.Систем је то омогућио и дозволио.Човек је лабилан и полакоми се а систем мора да има мере и механизме да то спречи.
А када сам узео да прелистам Пресс и видео колико је који "народни" посланик подигао пара на име трошкова.Брука.
Ова прича противречи да је немаштина основни и главни фактор слабог наталитета. Проблем је у сваком од нас,у глави.Чист пример је Бангладеш и Немачка.Најсиромашнија земља света има највећи природни прираштај а најбогатија земља света има најмањи природни прираштај.
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
guitarrr_babe
30.08.2007., 00:31
molim te, hostel, ne pripisuj mi ono što nisam rekla. ja se još nisam izjasnila po pitanju svega, pokusaj da mi citiras gde sam se konkretno izjasnila sta mislim o svemu tome. samo sam pomenula da postoje i druge priče.
napaceni kosovari? citiraj mi gde sam to rekla. ti si se iznervirao... bezveze!
hostelkv
30.08.2007., 07:17
A na osnovu kojih prosto-proširanih rečenica si zaključila da se ne snalazim u životu?
guitarrr_babe
30.08.2007., 08:39
e, priznajem, izvukla sam iz konteksta, mislila sam onako, generalno. evo, stidim se. ali i dalje stojim iza toga da nikada drugi nisu krivi iako volimo da mislimo da jesu.
guitarrr_babe
30.08.2007., 08:43
Слажем се.Када би паре од РТС претплате билке усмерене у нешто паметно напр.
e, ali ta tv pretplata mi je najimbecilnija od svega - nametnu ti dažbine, i još imaju dovoljno drskosti da u self-reklami posle uvoda tipa "toliko-i-toliko domaćinstava u Srbiji plaća tv pretplatu" kažu "Hvala što nam verujete". Ko vam bre veruje, mamu vam jbm, misliš da plaćamo što volimo?
nikolo_paganini,
30.08.2007., 10:17
Ја не плаћам.Почећу када буду почели да им плаћају и Албанци у Прешеву
Мене нервира оно "Ваше право да знате све"
pre nekoliko dana podneli su tužbe protiv neplatiša.
biće veselo...
cyber_sumadinac
30.08.2007., 13:11
e, ali ta tv pretplata mi je najimbecilnija od svega - nametnu ti dažbine, i još imaju dovoljno drskosti da u self-reklami posle uvoda tipa "toliko-i-toliko domaćinstava u Srbiji plaća tv pretplatu" kažu "Hvala što nam verujete". Ko vam bre veruje, mamu vam jbm, misliš da plaćamo što volimo?
Ti si glavna zenska ovde,jel?
Ti i Paganini ste mirodjija u svemu i svacemu.
Samo se vas dvoje cujete
Imas bre da platis. Kako mislis da gledas TV ako ne platis ? Objasni mi !
kako će tek da puknu pare za suđenjaaaa...
bolje bi im bilo da odma' počnu da plaćaju.
guitarrr_babe
30.08.2007., 13:51
plaćam ja, plaćam, i to uredno (***, živim blizu njihove zgrade, pa kad im zafali kinta ima prvo na komšiluk da udare), ali ih ne gledam. gledam diskaveri. njih bar znam zašto plaćam.
baby_face_
30.08.2007., 14:46
Imas TV,ti si bas fensija
guitarrr_babe
30.08.2007., 17:15
e, to :-D
plaćam ja, plaćam, i to uredno (***, živim blizu njihove zgrade, pa kad im zafali kinta ima prvo na komšiluk da udare), ali ih ne gledam. gledam diskaveri. njih bar znam zašto plaćam.
Diskaveri je dobar. Njega stvarno vredi gledati
dragancemb
31.08.2007., 01:15
pobiti go.vna i gotova stvar. dosaoiz vojske naravno zakaci me produzetak pa rat. vratim se kuci kad sunce ti jebeem vise kosovara ovde nego dole oufff
nikolo_paganini,
31.08.2007., 13:13
dragancemb pobiti go.vna i gotova stvar
Е јеби га!!
Сад ме баш нервирате са таквим изјавама
Питао би те да си ти морао да бежиш одавде на Косово и да те доле неко етикетира као *****.
Ратниче што ниси побио те Шиптаре доле него би да убијаш ову нејач по Краљеву
hostelkv
31.08.2007., 14:45
Е јеби га!!
Сад ме баш нервирате са таквим изјавама
Питао би те да си ти морао да бежиш одавде на Косово и да те доле неко етикетира као *****.
Ратниче што ниси побио те Шиптаре доле него би да убијаш ову нејач по Краљеву
Nikola, nikada ne napadaj čoveka koji je učestvovao u ratu. Ako je profitirao Božji mlinovi će ga samleti kad tad. Ako nije, skidaj kapu i diži dva prsta. A odgovoriću ti ja na ono prvo...Kunem ti se u sve živo što mi se na planeti koprca, da ni po cenu života ne bih napustio svoje ognjište. Smrt nas inače čeka. Nemam ništa protiv raseljenih lica (sagledavam njihove muke realnije od svih vas sigurno), ali konkretno protiv ovih grrrrrrr :evil: . Kosovarvari me iz dana u dan sve više izluđuju i taj hejt ne jenjava.
Par zanimljivosti vezanih za raseljene iz ružne pokrajine:
- kosovari doseljeni 80ih godina prošlog veka ove svežije (1999) nazivaju pogrdno kosovarima, pa i palestincima
- da nije njih žandarmerija ne bi bila tako popularna
- čini mi se ni grand prodakšn
- sve je više brakova kv-ksk
- punih 8 godina nije dovoljno da se akcenat ozbiljnije koriguje
Samo jedno pitanjce za tebe...Ako bi se kojim slučajem svet okrenuo Srbiji i vratio nam KiM, da li bi se po tvom mišljenju dobar deo raseljenih vratio ili ostao u nas?
dragancemb
31.08.2007., 15:18
ostali bi ovde i onako su sve prodali. imaju stanova 2_3 bavim se takvim poslom pa znam. KOOOOOOOOSOOOOOVARIIIII NAPOLJE.
nikolo_paganini,
31.08.2007., 15:36
И ја сам учествовао у рату,и ти и цела држава.Сви смо искусили ту 99.Пола "ратника" није ни метак опалило.Неки чија су имена на плочи испред општине погинули су у лоповлуку.Нећу да их именујем.Греота је од бога.
И пун ми је кур** неких самозваних хероја.Извињавам се изузецима и онима који се не препознају у овоме а они који се увреде и препознају у овоме за њих ме тек заболе!!!!.
После два пива у кафани сви су побили по десет Шиптара.
Да није Косоваца (Косовар је Шиптарски назив) не би имало пола жандара у жандармерији.
Вређа ме помисао да може Србин да мрзи Србина.
И нема шта свет да се окреће и да нам враћа нешто што је наше!Могу да ме убију али Косово из душе не могу да ми отму.Ако треба да се ратује за Косово први ћу да се јавим као добровољац.Задојен сам национализмом,вером у Бога,Српством и чињеницом да је Косово света Српска земља и те ствари ме веома погађају и брзо пуцам када се говори о томе.
[QUOTE] kosovari doseljeni 80ih godina prošlog veka ove svežije (1999) nazivaju pogrdno kosovarima, pa i palestincima
- punih 8 godina nije dovoljno da se akcenat ozbiljnije koriguje[QUOTE]
Где се сети гранда мајкети ;)
А што се тиче бракова не видим шта ту има лоше.Срби се Српкињама жене,Српкиње се за Србе удају.
Каква је то подела сад?Акценат.Мени иде на кура* понекад,не знам што али много више ми иду на кура* цигани у Грдици,Шиптари што држе посластичарнице,,католици што се скупљају у Католичкој цркви,разни шиптарски златари,муслиџе новопазарске што крстаре ибарском магистралом,јевреји,педери ,*****,ЛДП,лопови,нерадници ,наркомани,цинкароши итд.да не набрајам јер се већ нервирам.Ипак је ово форум.
Не судите по појединцима о целом једном народу.
И нек иде све до кур** и кад почесмо овако глупу расправу
Ово није тема ово је семе раздора
hostelkv
31.08.2007., 15:44
Тема се захуктава.То ми се свиђа!
Like u said...
dragancemb
31.08.2007., 15:49
SIRINA DIVLJINA
cyber_sumadinac
01.09.2007., 10:48
И ја сам учествовао у рату,и ти и цела држава.Сви смо искусили ту 99.Пола "ратника" није ни метак опалило.Неки чија су имена на плочи испред општине погинули су у лоповлуку.Нећу да их именујем.Греота је од бога.
И пун ми је кур** неких самозваних хероја.Извињавам се изузецима и онима који се не препознају у овоме а они који се увреде и препознају у овоме за њих ме тек заболе!!!!.
Да није Косоваца (Косовар је Шиптарски назив) не би имало пола жандара у жандармерији.
И нема шта свет да се окреће и да нам враћа нешто што је наше!Могу да ме убију али Косово из душе не могу да ми отму.Ако треба да се ратује за Косово први ћу да се јавим као добровољац.Задојен сам национализмом,вером у Бога,Српством и чињеницом да је Косово света Српска земља и те ствари ме веома погађају и брзо пуцам када се говори о томе.
[QUOTE] kosovari doseljeni 80ih godina prošlog veka ove svežije (1999) nazivaju pogrdno kosovarima, pa i palestincima
А што се тиче бракова не видим шта ту има лоше.Срби се Српкињама жене,Српкиње се за Србе удају.
Каква је то подела сад?Акценат.Мени иде на кура* понекад,не знам што али много више ми иду на кура* цигани у Грдици,Шиптари што држе посластичарнице,,католици што се скупљају у Католичкој цркви,разни шиптарски златари,муслиџе новопазарске што крстаре ибарском магистралом,јевреји,педери ,*****,ЛДП,лопови,нерадници ,наркомани,цинкароши итд.да не набрајам јер се већ нервирам.Ипак је ово форум.
To brate Srbine.
hostelkv
01.09.2007., 11:10
[Где се сети гранда мајкети ;)
Nikola imam neki gadan osećaj da si odozdo. Ako nisi, otkucaću repliku...
marko number1
01.09.2007., 11:45
Dobar dan.
Imamo jako zanimljivu temu na Zajecarskom Formu, a ona je:
Sta je sa normalnim devojkama? Gde su?
Ukljuchiti se svi, dajte doprinos temi... nikad nije disadno polemisati na temu mushko - zenskih odnosa.
Hvala.
cyber_sumadinac
01.09.2007., 11:59
Dobar dan.
Imamo jako zanimljivu temu na Zajecarskom Formu, a ona je:
Sta je sa normalnim devojkama? Gde su?
Ukljuchiti se svi, dajte doprinos temi... nikad nije disadno polemisati na temu mushko - zenskih odnosa.
Hvala.
Ima i ovde isto.Vec sam ti pisao.Idi na pdf KG ima jedan ludi slican tebi.Zove se Heroj ulice
sweetest_thing
02.09.2007., 01:33
ja bih rekla nesto na ovu temu, al stvarno nemam sta... ovo sam cisto prokomentarisala da ne bude da nisam.... keep on commentating... piiis :-D
Serijski_Ubica
02.09.2007., 01:42
Tsss, ja nisam odozdo ali se 100% slažem sa onime što je on rekao ... a i zovem se Nikola :P
hostelkv
02.09.2007., 02:39
Tsss, ja nisam odozdo ali se 100% slažem sa onime što je on rekao ... a i zovem se Nikola :P
Dobro tea, ali tvoji...ne stidi se
nikolo_paganini,
02.09.2007., 16:39
:) нисам одоздо и немам ама баш никога доле.Отац ми је пореклом из Студенице,мајка из Крушевца.Рођен сам у Крушевцу живим у Краљеву.
:) Ја сам ти брате задојен национализмом.Србија,Срби па све остало.
Косово је за мене света земља,много више него парче територије.Део мене,део мога духа,део тела.И не само Косово него цела Србија и Крајина и Република Српска и сва земља где је се лила крв Српских јунака.Од Книна до Солуна преко Куманова,Скопља,Скопске Црне горе и Ђевђелије,Скадра,Бојане до Дубровника,Јужне Далмације,Книна и Крајине,преко Босне поносите и 'Ерцеговине сурове,па преко Цера,Мишара до Крајине и све до равне Војводине.
Ова земља и Косово је натопљена крвљу Српских јунака.
Ова проклета и напаћена земља,коју волим више него себе и за коју бих дао живот свој,кад тад поново затражи свој данак у крви.Овај слободољубиви народ своју слободу вековима је плаћао у крви.Да ли зато што брзо заборављамо и брзо праштамо па нас сени палих ратника проклињу или нам је таква судбина,то не бих знао,али знам да онда када Србија буде завапила за слободом и када поново буде затражила свој данак ја ћу бити међу првима...
Не мора се бити Пећанац да би волео Метохију,не мора се бити из Приштине да би волео Косово,не мора се бити из Крагујевца да би волео Шумадију,не мора се бити Лала да би волео Војводину...
nikolo_paganini,
02.09.2007., 17:33
Морао сам да се вратим да кажем још нешто :)
Хоће Србин из Краљева да се покоље са Србином из Косова,Чачанин са Ужичанином,Крагујевчанин са Јагодинцом итд.Знате и сами да не набрајам.
А овамо хоћемо у Европску унију,интеграције,мир,путо ања по Свету,шопинг у Риму,море на Ибици и остала срања.
Мрзимо се међусобно,очи да повадимо а интегришемо се са некима са којима нас ама баш ништа не везује.Ни језик,ни вера,ни култура,ни антрополошки се не личимо...
hostelkv
02.09.2007., 17:52
Морао сам да се вратим да кажем још нешто :)
Хоће Србин из Краљева да се покоље са Србином из Косова,Чачанин са Ужичанином,Крагујевчанин са Јагодинцом итд.Знате и сами да не набрајам.
А овамо хоћемо у Европску унију,интеграције,мир,путо ања по Свету,шопинг у Риму,море на Ибици и остала срања.
Мрзимо се међусобно,очи да повадимо а интегришемо се са некима са којима нас ама баш ништа не везује.Ни језик,ни вера,ни култура,ни антрополошки се не личимо...
Sa kosovarima se antropološki ličimo u pm... :wink:
predstavnik
02.09.2007., 19:03
Sa kosovarima se antropološki ličimo u pm... :wink:
Nema to veze sa antropologijom nego sa kulturom.A opet, svi mi, VELIKI SRBI padamo u iste zamke, pokusavajuci da generalizujemo stvari...Ok je osecaj pripadnosti narodu, grupi, klasi, generaciji, ali kada cemo nauciti da snosimo odgovornost za svoje postupke?Rec je o individualnoj svesti, a ne kolektivnoj.....No, nama je uvek lakse da sve potrpamo u isti dzak, tako nam zivot izgleda pregledniji....Ja medju Kosovcima imam mnogo prijatelja, a snobovski nastrojeni Kraljevcani mi se uopste ne dopadaju. Doduse ni beogradski snobovi,ni novosadski, ni bilo koji. U redu je voleti svoj grad, ali ne volis ulice ni zgrade, nego ljude....
cyber_sumadinac
03.09.2007., 11:07
Odakle tolika netrpeljivost prema "izbeglicama" i sirotinji koja je umakla pred balijama spasavajuci glavu,ostavljena na milost i nemilost i izdana od sopstvene drzave.Ne mogu oni da budu izbeglice u rodjenoj zemlji.Vi pricate onako kako to voli Natasa Kandic,Sonja Biserko,Olivera Vuco,Americka ambasada u Beogradu,Ceda Jovanovic,Hasim Taci i ostali neprijatelji i Srbomrzci.
Ovom hostelu ne mogu da se nacudim odakle mu energija da nekoga tako mrzi,nipodastava.Paganini nemam reci za tvoje postove.Na trenutak sam mislio da sam na podforumu Pristina i da se vodi dijalog izmedju Srba i Turaka al' jok bre,dijalog je u Kraljevu,srcu Srbije.Pa kada se tako prica u Kraljevu sta li se tek prica,radi i sprema po Kosovu,Albanij,SAD-u
hostelkv
03.09.2007., 18:50
:) нисам одоздо и немам ама баш никога доле.Отац ми је пореклом из Студенице,мајка из Крушевца.Рођен сам у Крушевцу живим у Краљеву.
:) Ја сам ти брате задојен национализмом.Србија,Срби па све остало.
Косово је за мене света земља,много више него парче територије.Део мене,део мога духа,део тела.И не само Косово него цела Србија и Крајина и Република Српска и сва земља где је се лила крв Српских јунака.Од Книна до Солуна преко Куманова,Скопља,Скопске Црне горе и Ђевђелије,Скадра,Бојане до Дубровника,Јужне Далмације,Книна и Крајине,преко Босне поносите и 'Ерцеговине сурове,па преко Цера,Мишара до Крајине и све до равне Војводине.
Ова земља и Косово је натопљена крвљу Српских јунака.
Ова проклета и напаћена земља,коју волим више него себе и за коју бих дао живот свој,кад тад поново затражи свој данак у крви.Овај слободољубиви народ своју слободу вековима је плаћао у крви.Да ли зато што брзо заборављамо и брзо праштамо па нас сени палих ратника проклињу или нам је таква судбина,то не бих знао,али знам да онда када Србија буде завапила за слободом и када поново буде затражила свој данак ја ћу бити међу првима...
Не мора се бити Пећанац да би волео Метохију,не мора се бити из Приштине да би волео Косово,не мора се бити из Крагујевца да би волео Шумадију,не мора се бити Лала да би волео Војводину...
Pomenutu grupaciju nazivam kosovarvarima, a ne ni kosovarima(alb) ni kosovcima(ser).
U životu nisam glasao za LDP, vaše radikale, ni za one koji su kosovarvarima omogućili qrčenje na KiM-u. A upravo je LDP partija koja štiti kosovarvare kroz logističku i finansijsku pomoć nevladinog sektora. Zato nemojte Čedomira napadati. I moju sobu ne krasi Sonju Biserko u prirodnoj veličini već zastava sportskog društva Partizan.
Verujte mi, ja bih baš voleo da se oni vrate na svoja ognjišta i nastave svoje proste živote u miru i blagostanju, a ovaj grad rasterete bede.
Pa kako bi oni nas dočekali da smo kojim slučajem privremeno raseljeni iz ovog dela Srbije? Kako bi se divljaci ophodili prema raseljenima kad su vojsku izluđivali. Proveli bi se mi kao krmad u Teheranu. Pu pu pu...
Nemam ja ništa protiv vašeg tekstualnog nacionalizma pa ni šovinizma. Ali neprepoznavanje zla i naopakog pristiglog odozdo takođe škodi Srbima. Vi još to niste osetili na svojoj koži i najiskrenije vam ne želim, ali vas molim da me poštedite čvrste odbrane vandala, a ja ću vas svojih žalopojki. Shvatio sam da je kosovarvarština neizlečiva bolest.
Fakti...
1999’ kada su prognani krenuli na sever, gradovi koji su ih prihvatali su bili Kraljevo, Kragujevac, Smederevo, Kruševac i Jagodina. Čačak i Beograd su ih odjebali i mislili da su se time otarasili bede. Moša! Nužno zlo dolazi do para, napušta svoje privremene kućerke i stančiće i kupuje placeve i stanove u prestonici i kod čika Velje. Popizdeše zbog toga i kevići i grebići. Ne žalim ih jer snose deo krivice što je Kraljevo prenaseljeno. I kod nas ih je još uvek više.
I antropolški uopšte ne ličimo. Lako je prepoznati kosovarvara. Čečenija plače za takvim dinaroidnim facama.
Odakle tolika netrpeljivost prema "izbeglicama" i sirotinji koja je umakla pred balijama spasavajuci glavu,ostavljena na milost i nemilost i izdana od sopstvene drzave.Ne mogu oni da budu izbeglice u rodjenoj zemlji.Vi pricate onako kako to voli Natasa Kandic,Sonja Biserko,Olivera Vuco,Americka ambasada u Beogradu,Ceda Jovanovic,Hasim Taci i ostali neprijatelji i Srbomrzci.
A ti se Šumadinac malkice upoznaj sa terminologijom ovog topika pre nego što kreneš u polemisanje . Izbeglica i raseljeno lice nije isto. Protiv izbeglica nemam ništa i uvek ću lamentirati nad sudbinom ljudi čije su živote prodali likovi primitivnih razmišljanja poput tvojih. Ali ovi qrci koji su je*avali Šiptare decenijama, a sada kad se kita ne diže glume napaćene duše :evil: :evil: :evil: . Ma nek me mrze više od jbnog Čekua, stav ne menjam.
E, stvarno nemam zivaca vise da ubedjujem ljude da postoje i normalni ljudi sa Kosova. Samo da zamolim Hostela da pokusa da naglasi u svakom postu da misli na one koji su ko zna kako dosli do 3 stana ili slicno. Ne mozes tek tako da stavljas u isti kos one koji se jos muce po kolektivnim centrima i njih. Postoje i dobri i normalni ljudi koji su dosli "odozdo", a i lepi (posto vidim da te i to muci). Ne trazim od tebe da menjas misljenje, samo preciziraj (i to u svakom postu!) na koga si mislio jer raspravljas o ozbiljnim stvarima. Ovakvim postovima ubijas koliko vredjas, pa reko' da pokusam da izmolim od tebe bar mrvicu milosti i da te zamolim da das sve od sebe da ne vredjas toliko. Vredjas mi mnogo drage ljude! To ti ne dozvoljavam! Ma, sta ja imam da ti dozvolim ili ne dozvolim, ti ces da radis onako kako ti se svidja, samo mogu da se nadam da ces nekim cudom da odustanes od rasprave i postovanja na ovu temu. I ti, Paganini, miran! Nemoj da mu odgovaras vise, samo ga provociras! Jasno? E, tako. Sad mogu d' idem, iako ce me docekati rezeci posto sam zakasnila zbog ovoga. Hostel, nemoj da bude da sam uzalud kasnila, ubicu se, zivota mi!
nikolo_paganini,
04.09.2007., 11:57
I ti, Paganini, miran! :) :)
Nemoj da mi se smeskas, opasna sam ja, :roll: samo da znas, eto ti, hm! :D
džoni, iznervirao si se :|
nikolo_paganini,
04.09.2007., 14:59
Nemoj da mi se smeskas, opasna sam ja, :roll: samo da znas, eto ti, hm! :D
хмммм...
ћу те послушам
hostelkv
04.09.2007., 19:08
[QUOTE=nikolo_paganini,]После два пива у кафани сви су побили по десет Шиптара.
Slično sam razmišljao kao ti za vreme bombardovanja. Razmišljam, jbte koji je qrazz ovoj našoj vosjci. Vazdušna opasnost, a oni cirkaju. Pa kako da ne cirnu crni Nikola, kad mu enema sa svojim high-tech equipment-om snima zenicu oka, a naši naoružani sovjetskom opremom iz drugog svetskog rata mole Boga da se između sebe ne poubijaju. Ili kako da ne cirnu na Kosovu kada dobar deo vojske u životu jedva da je metak ispalio, a zna da mora da ubije. Inače...Neće piti guaranu jbte!!! Pa koliko samo momaka bez alkohola u krvi ne prilazi devojkama. A ovde govorimo o ubijanju...
И нема шта свет да се окреће и да нам враћа нешто што је наше!Могу да ме убију али Косово из душе не могу да ми отму.Ако треба да се ратује за Косово први ћу да се јавим као добровољац.
Ko da vam otme iz vaših...
[QUOTE=Mell*,]E, stvarno nemam zivaca vise da ubedjujem ljude da postoje i normalni ljudi sa Kosova. Samo da zamolim Hostela da pokusa da naglasi u svakom postu da misli na one koji su ko zna kako dosli do 3 stana ili slicno. Ne mozes tek tako da stavljas u isti kos one koji se jos muce po kolektivnim centrima i njih. Postoje i dobri i normalni ljudi koji su dosli "odozdo", a i lepi (posto vidim da te i to muci). Ne trazim od tebe da menjas misljenje, samo preciziraj (i to u svakom postu!) na koga si mislio jer raspravljas o ozbiljnim stvarima. Ovakvim postovima ubijas koliko vredjas, pa reko' da pokusam da izmolim od tebe bar mrvicu milosti i da te zamolim da das sve od sebe da ne vredjas toliko. Vredjas mi mnogo drage ljude! To ti ne dozvoljavam! Ma, sta ja imam da ti dozvolim ili ne dozvolim, ti ces da radis onako kako ti se svidja, samo mogu da se nadam da ces nekim cudom da odustanes od rasprave i postovanja na ovu temu. I ti, Paganini, miran! Nemoj da mu odgovaras vise, samo ga provociras! Jasno? E, tako. Sad mogu d' idem, iako ce me docekati rezeci posto sam zakasnila zbog ovoga. Hostel, nemoj da bude da sam uzalud kasnila, ubicu se, zivota mi!
Baš bih voleo da zajedno prošetamo kolektivnim centrima duž i popreko opštine Kraljevo (Vitanovac, Mat.Banja, Vrba, Adrani…) , pa da ti ljudi iz istih kažu mišljenje o meni. A većina me poznaje. Volonterski rad draga početkom tekućeg veka je iza mene i nijednom mi nije palo na pamet da vam to pomenem, ali isprovociran morah. Ne kapirate da ne generalizujem i ja vam ne mogu pomoći. Najbolji drugar, sada u gastarbajtu je sa Kosova, prve komšije (izvanredni ljudi) su takođe sa Kosova, a imao sam i hmmmm odozdo…a onaj ko čita moje postove zna da osuđujem sve što nije konstruktivno, a to se vrlo često pripisujem i mojim sugrađanima.
Zbog osobe koje ovde itekako ima, i koja mi je sve, prestajem sa komentarima vezanim za ovaj topic, a imao bih toliko toga da otkucam. Sve za ljubav!!! :-P
Sta vam je danas, sto ste dobriiiiiiiii. Hvala, Hostel. :D :D :D
hostelkv
04.09.2007., 19:20
Sta vam je danas, sto ste dobriiiiiiiii. Hvala, Hostel. :D :D :D
Ko je tebe prozvao? :-P :D
...prestajem sa komentarima vezanim za ovaj topic...
Za ovo sam ti se zahvalila. :)
Mad_Max
10.09.2007., 08:27
Видим да се десио хепи енд, али нешто морам да додам. Наредна генерација клинаца одлучује ко ће попустити. Да ли ће подлећи расељеници или домаћини. Ако се деси комбинација менталитета, светска апокалипса креће одавде.
usernamed
08.01.2008., 23:16
vrati se, hostel, sve ti je oprošteno...
hostelkv
09.01.2008., 19:02
A sta mi je zamereno?
usernamed
10.01.2008., 14:45
nisi usamljen u mislima/postovima, zato rekoh, vrati se...
hostelkv
10.01.2008., 17:53
Na ovoj temi (sam)x2 protiv svih. Udarila i kurta i murta po meni...domicilnom
usernamed
10.01.2008., 19:30
nisi, nisi, ima nas...
hostelkv
11.01.2008., 07:41
Aiiiii....kuuuuu
SENA FR
11.01.2008., 15:48
Svugde ima dobrih ljudi, kao sto se svugde mogu naci i losi.
Ako je neko dobar, on je dobar gde god da ode ili obrnuto.
hostelkv
11.01.2008., 17:10
Svugde ima dobrih ljudi, kao sto se svugde mogu naci i losi.
Ako je neko dobar, on je dobar gde god da ode ili obrnuto.
SVUDA ima sigurno, a za SVUGDE nisam siguran. Verovatno...
SENA FR
11.01.2008., 18:40
Kako god, vazno je razumeo si !
kad vi mozete da pisete cele tekstove na
engleskom, sto ja ne mogu jednom i da pogresim,
a, svakako ti hvala na ispravci u koliko je stvarno greska, nisam ni ja sigurna!?
usernamed
12.01.2008., 00:14
auh, bre, hostel, pa ti si neki igrač, reklo bi se...
hostelkv
12.01.2008., 05:48
Reci ce se prijatelju...
SENA FR
12.01.2008., 13:40
SVUDA ima sigurno, a za SVUGDE nisam siguran. Verovatno...
Ja sam danas sigurna da nisi u pravu, sto je jos strasnije
nego kad ja pogresim, hahahaha!!!
hostelkv
12.01.2008., 15:07
Pametan covek uci i zaboravlja
Inteligentan se podseca
Glup sve zna
...bla bla bla...fa fa la si mi
SENA FR
14.01.2008., 03:17
ja kad nesto naucim, ne zaboravljam tako lako ili nikako,
a kad nesto ne naucim dobro, to i mogu da zaboravim,
tako da, fa fa si mi do... steta sto nema, do... mog!
SENA FR
14.01.2008., 03:22
Stvarno treba preduzeti nesto da nam se vrati karadagli.
On isto nedostaje ovde!
hostelkv
14.01.2008., 17:31
...i hvala ti!
SENA FR
14.01.2008., 18:33
moim.
hostelkv
06.03.2008., 00:28
Nova iskustva drugari?
predstavnik
06.03.2008., 08:41
s kim ili cime?
hostelkv
06.03.2008., 08:52
Sa varvarima
SENA FR
06.03.2008., 14:04
Ko vam najvise nedostaje, Le_pif, Paganini ili
burek_Ca, Cyber Sumadinac, Utata, working grass hero, Tautologija, vespa-crabo, fobos...
ne mogu jos da se setim svih nickova...? Ostali su svi na broju.;)
hostelkv
09.03.2008., 21:21
Udada
Otisao je za navek. Cyber Sumadinac, Utata, working grass hero, Tautologija
SENA FR
10.03.2008., 02:00
pa eto koliko nas je bilo pre!:D
samo opet se provuce!
hostelkv
11.03.2008., 09:31
Velika greška-zabluda je ljude sa Kosova nazivati talibanima. Drugar mi je u 30ominutnom izlaganju objasnio odakle su se njihovi preci doselili pre 12 vekova. Kavkaz jbte...Mada je isti ubedjen da će njihova razmaženost koju prate lenjost, odvratni maniri, bezobrazluk i nevaspitanje isčeznuti sa dolaskom novih kosovarčića na svet. Isto tako će i antropološka razlika biti sve manje izražena jer sve češće dolazi do brakova izmedju nas i njih. Pu pu pu...
I šta stvarno treba preduzeti topicstarter-u?
Kucnuti se čašom napunjenom Lazarusom ili Milicom, pogledati se u oči, i reći ŽIVELI! Crno nam se piše...
Moriccone
13.03.2008., 23:43
Sva sreca za narod Srbijanski sto je doslo do mesanja sa doseljenicima i izbeglicama...da do toga nije doslo, lokalpatriotsko stanovnistvo bi se mesalo medj' sobom(ili ti, ne bi kresali nista dalje od svog sela) i sa kolena na koleno bi se prenosila jedna jedina osobina i navika-cuganje domace rakije shljivovice, dok mozak se ne bi toliko zavrteo i likovi ne bi zavrsili na psihijatriji ...ovako, mali Kosovarcici, Krajisnicici i Bosancici mogu samo da obogate suvoparne navike...hajmo raja, zar KV nije grad sirokog srca, nemojte da se brukate sada? Bice nama dobro dok je nama nas
SENA FR
14.03.2008., 02:58
Treba pustiti ljude da zive kako se njima moze i hoce,
ljudi se ne pitaju da li hoce ili ne, da budu rodjeni... Jednostavno se
rode i ko je taj ko ce osudjivati nekog sto je rodjen ovamo ili onamo
ili sto nije ovo ili ono... i stvarno, sva sreca za sve narode sto se mogu
mesati ako oni to hoce i sto mogu da biraju gde ce ziveti!
hostelkv
20.03.2008., 16:56
Treba pustiti ljude da zive kako se njima moze i hoce,
Da li ovo tvoj maximum?! Ako budeš ikada išta kvalitetnije napisala od ovoga, nominovaću te za kraljicu krstarice. Ovo je antologija jbte. Sjajno Seno FR a p i r a n sam!!!
kosa_u_svim_bojama_duge
09.04.2008., 14:17
xixixixi
rudy_kv
27.04.2008., 01:15
Mislim da je ovo pravi odgovor na temu...
Pre neki dan mi se zalila jedna starija zena, radnica Magnohroma, inace rodjena Kraljevcanka. Naime, ima komsinicu koja se u kucu do nje doselila 1999. sa Kosova.
Komsinicin muz, radnik sa Kosova, uredno prima platu iako se ne mrda od kuce. Komsinica prima penziju, iako nema ni dana radnog staza. Primaju humanitarnu pomoc kao raseljena lica.
Moja sagovornica, kao sto rekoh radi u Magnohromu i nije primila zadnjih 17 plata. Muz joj je radio u Kablaru i ostao je bez posla sredinom 90-ih, 1950-o godiste je i dirinci za crkavicu na gradjevini.
I sada mi recite ko je tu izbeglica?
A stomak mi se okrene kada na TV KV jave da se "prosvetni radnici sa kosova jave u tu i tu skolu radi podizanja [B]ZARADA[B] "!!!!!!!!!
Pazi ovako ... ja sam rodom iz Kraljeva.... Ima ljudi sa Kosova kojima stvarno treba da se pomogne a ima i onih zbog kojih bi legalizovao "ubiti i ne odgovarati za to" . Ne mogu da kazem nishta zato shto bi ispalo da pricam o celoj grupaciji ljudi ali poznato je da dobra vecina DIVLJA po Kraljevu i shiri ovde neki "patriotizam" i stalno se poziva na to da treba ratovati za povratak kosova ... itd, isl. Ja sam sluzio vojsku, jesam fanatik za to ali necu da se preko mojih ledja bore ljudi koji su dole sve rasprodali i NECE da idu u vojsku zato shto je to njima gubljenje vremena. A shto se tice radnika magnohroma .... ista situacija... Tamo nema 10% ljudi koji nisu neshto ukrali iz fabrike. Oni sami su sebe doveli do ovakve situacije i zato prst na celo i trazi posao... a ne da sada kukaju kako im je loshe. (krali su cak i koncentrovanu azotnu kiselinu da bi "cistili" kamenac). Ima li potrebe za daljim primerima, mada znam da je bar 90% Vas svesno ovoga.
hostelkv
27.04.2008., 11:19
Još jednom bih vas ispravio. Postoji razlika između raseljenih lica i izbeglica. Raseljena lica su napustila svoje domove i naselila područja u zemlji čije imaju državljanstvo. Izbeglice su (ne)sreću potražile u tuđini. Prema tome rat s* početka prošle decenije je proizveo izbeglice iz Bosne i Hrvatske, a rat s* kraja prethodnog veka talas raseljenih sa Kosova i Metohije. E sad, nakon proglašenja nezavisnosti po definiciji i prvopomenute možemo smatrati izbegLJicama.
Može li mi neko od 4umaša reči nešto više o komplexu zgrada (nezavrčenih) preko puta dečijeg sela na Beranovcu? Kome su namenjene i sl
Once loyal
27.04.2008., 11:34
Čini mi se da sam negde čuo da su namenjene baš tim raseljenim licima.
Chupka90
27.04.2008., 12:05
nemam nishta protiv njih,ljudi su bili primorani da se isele..ali shto bash u kv dodjosheeeeee.....
hostelkv
27.04.2008., 19:00
Čini mi se da sam negde čuo da su namenjene baš tim raseljenim licima.
Znam to, ali konkretno kome. Ljudima iz kolektivnih centara na teritoriji opštine KV ili šire?
Ili uopšte nije namenjeno tim mučenicima?
rudy_kv
28.04.2008., 01:39
Nemojte me shvatati pogresno. I ja sam da se pomogne, ali onima kojima stvarno treba...
Bio sam svedok kada su ljudi 1999. god. dolazili u mesnu kancelariju u Mat. Banji BMW-om Z3 cabrio da podignu kutiju pomorandzi iz humanitarne pomoci, kako se deca gadjaju istim tim pomorandzama po ulici ispred MZ...
Mislim da u Kraljevu ima mnogo ljudi kojima bi ta pomoc dobro dosla, umesto da se bez ikakve provere deli svakome ko pokaze zeleni karton...
Ali isto tako znam i vojna lica i strane penzionere iz Kv i okoline koji se se prijavljivali kao raseljena lica da bi dobili "neophodnu" pomoc
Mislim da nema smisla kometarisati na ovu temu iz vishe razloga:
1. ljudi su svesni ovakve situacije a oni koji su odredjeni da vode racuna o tome su josh gori nego oni koji to zloupotrebljavaju.
2. Tema o raseljenim licima sa kosova ili sa drugih kriznih podrucija moze olako da se shvati kao prozivka tih ljudi i ako to nije namera.
3. Politicka situacija u zemlji je tolko zategnuta po pitanju slicnih tema da mislim da nije bash najpametnije da polemishemo o stvarima koje su usko vezane za politiku i pogotovo za ljude preko kojih se lome politicka koplja.
Chupka90
30.04.2008., 09:49
Mislim da nema smisla kometarisati na ovu temu iz vishe razloga:
1. ljudi su svesni ovakve situacije a oni koji su odredjeni da vode racuna o tome su josh gori nego oni koji to zloupotrebljavaju.
2. Tema o raseljenim licima sa kosova ili sa drugih kriznih podrucija moze olako da se shvati kao prozivka tih ljudi i ako to nije namera.
3. Politicka situacija u zemlji je tolko zategnuta po pitanju slicnih tema da mislim da nije bash najpametnije da polemishemo o stvarima koje su usko vezane za politiku i pogotovo za ljude preko kojih se lome politicka koplja.
shta si zamishljao da postanesh kad porastesh????:confused:
Kad porastem ..... hmmmm .... bicu VELIKI :D ....
hostelkv
01.05.2008., 06:55
...k...r...e....t...e...n...
Chupka90
01.05.2008., 10:58
...k...r...e....t...e...n...
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::r otf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:
Chupka90
01.05.2008., 10:59
ma to je vetj postao..josh odavnoooo
Chupka90
01.05.2008., 11:00
Kad porastem ..... hmmmm .... bicu VELIKI :D ....
bitje ti veliki ili.......mislish ti po visini
@hostelkv - nemam nameru da se takmicim sa tobom... tolki kreten niko nemoze da bude :D
@chupka90 - Ni jedno ni drugo ... zadovoljan sam svojim merama i proporcijama :D
Moriccone
17.05.2008., 16:48
kakva je bre ovo frka ovde i vredjanje?
bezze je skroz
aj sad lepo ruka ruci i svi na po pivo na splav:)
Chupka90
17.05.2008., 17:24
@shimmy...bila je zajjjebancija...
@chajkovski...ako ti chastish...
hostelkv
17.05.2008., 18:19
@hostelkv - nemam nameru da se takmicim sa tobom... tolki kreten niko nemoze da bude :D
@chupka90 - Ni jedno ni drugo ... zadovoljan sam svojim merama i proporcijama :D
I josh kad ti ne bi samo za pishanje sluzio...:D:D:D
Chupka90
17.05.2008., 18:40
ae malo ga preterujesh...vishe ne izgleda na drkanje..
Vesela ćufta
17.05.2008., 18:53
Sve je to jako lijepo i fino ali je meni već pun qr.ac izbjeglica i "izbjeglica". Svako ište pomoć od države dok ja dirinčim za kintu k'o govedo. Trenutno NEMA rata ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni na Kosovu tako da..... RAZLAAAAZ!!! Kontam ja da je miliji džabaluk koji se dobija od majke Srbije, ali ipak nije pošteno prema nama ovdašnjima
hostelkv
17.05.2008., 18:56
Dobro jutro!
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:15
Bog te čuvo hostelu. Džaba što mi nešto kontamo kad će se kojekakvi pozvati na solidarnost, kolevke, bratstvo i raznorazne mitove i legende.....
Chupka90
17.05.2008., 19:18
cccc...zashto kidate zhivce kad ne mozhete da reshite nishta...shta vi mozhete...
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:20
Ne kidam živce, samo kažem šta mi je na duši. Kako može onih jadnih stotinjak hiljada Srba da živi u Americi, našem "vjekovnom neprijatelju" a da im ništa ne fali??? Isto tako bi mogli i ovi sa Kosova da žive na Kosovu.
Chupka90
17.05.2008., 19:23
e pa jbga
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:32
Da, nažalost ostaje nam samo jbga:neutral:
Tu kod mene u Subotici skoro jedine izbjeglice sa Kosova su cigani. Kad je krenulo bombardovanje, prvi talas izbjeglica su bili Srbi koji su otišli u opštine najbliže Kosovu i Albanci koji su otišli u CG, MK i AL. Drugi talas su bili cigosi koji su prvo opelješili prazne kuće što Srba što Albanaca i sa plenom krenuli u Srbiju, naravno - ne u Kraljevo jer pokradenu robu treba prodati, neće valjda na kraljevačkoj pijaci gdje neko može da prepozna npr. svoj televizor i slično. E takvi su zato došli kod nas, jadnici, pobjegli od albanskog noža, aj da im pomognemo jer su oni naša polubjela srpska braća. I fala bogu dali smo im pomoć, smjestili ih u napuštene kuće, neki su dobili i građevinski materijal da sebi sazidaju nove kuće. Naravno da niko od njih nigdje ne radi jer imaju oko 10.000 dindži od države kao raseljena lica, a kome je malo taj fino krade, kao što je i na Kosovu radio. Ipak tradicija treba da se čuva. E pa takvih mi je već pun ****
Chupka90
17.05.2008., 19:35
a ti si iz subotice???
Chupka90
17.05.2008., 19:35
pa gle..ode..maaarsh
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:36
Trenutno tamo živuckam. To te toliko šokiralo? :D
Chupka90
17.05.2008., 19:41
ma ne..nego i moj burazer zhivi sad tamo..radi pa i zhivi i uzhiva..
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:44
E?:lol: Stvarno? Inače, za nas oddolje je Subotica prilično smoran i mrtav grad:neutral:
Chupka90
17.05.2008., 19:45
on kazhe da je o.k...mada na kakvom mestu je zhiveo prvo sad je super..
hostelkv
17.05.2008., 19:48
Bog te čuvo hostelu. Džaba što mi nešto kontamo kad će se kojekakvi pozvati na solidarnost, kolevke, bratstvo i raznorazne mitove i legende.....
Pozvace se oni koji su smestili svoje bulje u fotelje (kupili radno mesto ili im se mama podala) i boli ih polni organ za komshije, rodjake, shkolske drugare. Lizhu se sa kosovarima, trpaju shta vec. A primanja sa Kosova? To su svi precutali. J...m li im more sve do Boga!
Vesela ćufta
17.05.2008., 19:53
E da, ne pomenuh to da Srbi iz Mitrovice imaju državnu platu dok ja nemam jer, j.b.g, nisam iz "kolevke".... Živjela naša država i legalizacija aparthejda!
:?slazem se sa tobom u vecem delu.Ali mi nije jasno kako nisi ukapirao policiju i njihovog nacelnika.Pa on je to postavio u fazonu "mi sluzimo narodu".Veruj da sve iz tog sanduceta zavrsava u smecu.Nista se tu ne preduzima.Ni u jednom gradu iz blize okoline neces videti zgradu tako spolja uradjenu kao ovde, a odakle samo nama novac? Pa valjda je jasno zasto to gospodin nacelnik radi.Samo da bi se dodvorio vlastima i partiji koja ga je postavila.On ne zeli da razgovara sa gradjanima.To mu je ponizenje.Hoce dalje.Veci cin i veci grad.A nedaj boze da te oni iz nekih razloga uvedu unutra.Bices ponizen,bice ti uskracena elementarna ljudska prava,zakonom odredjena prava i uz to nije iskljuceno zestoko batinanje-kraj je krivicna prijava za omalovazavanje sluzbenih lica. Proveri koliko je gradjana tuzilo kraljevacke policajce/vecina tuzenih su zlikovci sa Kosova/.A sepure se po gradu i na televiziji kao punjena zivina.A tek policajke-kao da su birali ruznije i deblje od najruznijih i najdebljih? E takvi cemo u Evropu.
Mislim da bi bilo pametnije da upoznaš čoveka o kome pričaš i o načinu na koji je došao na tu poziciju. Verujem da ne znaš ni kako se zove.
Policajce ne zapošljeva on lično, već to radi MUP koji ih rasporedjuje po gradovima.
Naš problem nije ona šačica jadnih ljudi koja je ovde došla bez ičega, već oni kreteni koji su svoja imanja prodali šiptarima za basnoslovne cifre, a ovde primaju neku pomoć od države. A sad žele da odbrane Kosovo verovatno se nadajući da će im ta ista imovina biti vraćena nazad.Šta mislite odakle onolike nove zgrade po Kraljevu? Da te stanove ne kupuju Kraljevčani?
hostelkv
01.08.2008., 18:54
Ali zato eto posla Kraljevchanima...svi na gradjevinu, ne bi li braci i sestrama odozdo obezbedili krov na glavom...
Serijski_Ubica
01.08.2008., 21:23
hm, zgrade u kraljevu zidaju kraljevački "biznismeni" ... ja ne znam dal je ćevap sa kosova, ali zgrada koju je napravio u cara dušana je prilično felerična.
Imao sam posla kod jedne porodice sa kosova koja je prodala veći deo svoje imovine i kupila imanje u selu izmedju v. banje i kraljeva. Deo porodice se doselio ovamo, a jedan deo je ostao dole da čuva imanje koje nisu prodali, i dodju jednom mesečno ili čak i redje da vide svoje roditelje i decu ...
U svakom slučaju ... adaptirajte se na nastalu situaciju, od kukanja i pljuvanja ništa dobro nećete dobiti, džabe trošite tastaturu. Nema posla zbog raseljenih lica s kosova ? Bullshit! Uvek ima posla za one koji hoće da rade, samo što je kraljevo leglo nerada i lenjosti... To je lako dokazati.
Te "basnoslovne sume" koje su ljudi dobili na kosovu su izmišljotine! Oni su prodali svoje posede kud zašto samo da mogu da premeste ceo život negde u unutrašnjost srbije. Za ono što znam mogu da kažem da su imanja prodali ispod cene, ali je imovina bila velika, plus što mnogo njih ne zna šta da radi sa tolikim novcem u kešu i onda izgleda kao da su prodali kuću po većoj ceni nego što su u beogradu :) Oni koji su cenili imovinu realnim vrednostima još uvek sede tamo i čekaju da naidje neko ko će to da kupi. period.
Slažem se da ima svakakvih ljudi, so called bazvrka, ali ima ih svuda. Odkud nekom liku matorom 32 godine 6 automobila u vrednosti od 2 mil evra, vila na 3 sprata sa 24h obezbedjenjem? Zaradio je pošteno, sto posto... Pa vlasnik tomy kafe, vozi bmw terenca i kupuje stanove... od prodaje kafe, 100%
sve u svemu, okanite se ćorava posla ... over and out
Mil00rad
01.08.2008., 21:38
hm, zgrade u kraljevu zidaju kraljevački "biznismeni" ... ja ne znam dal je ćevap sa kosova, ali zgrada koju je napravio u cara dušana je prilično felerična.
Jesi li čuo za Jetulu što drži Biser radio,televiziju i nekretnine?On je Šipac i ne da mi je sfušerisao zgradu gde živim u Zelenoj Gori,nego...:otkacio:
Serijski_Ubica
01.08.2008., 21:54
Ali nije on držao visak i libelu, to su majstori koji dezinfikuju usta šljivom u 8 ujutru pa im posle kriva drina :)
ma bre, budža je koliko hoćeš... dok sam radio auto perionici dobio sam kompleks niže vrednosti :D U dotičnu perionicu dolazi sam "krem našeg društva", klinci koji voze bmw. mečke i audije koji koštaju više nego što ja zaradjujem za 10 godina crnčenja. Toga je bilo i ranije, samo što su to tad bili gastrabajteri, dileri i kriminalci, danas su biznismeni i preduzetnici ;)
Ja sam sa Kosovo, sama guram kroz sva sranja, ne zelim da mi iko pomaze ni keva, ni cale, ni niko, samo kroz nishta.....!
Kraljevo je bilo skoro pa jedino utochishte za izbeglice, nemojte se zaliti, samo bzvz troshite vreme, jednog dana svi trebamo biti zajedno....
Mil00rad
01.08.2008., 22:07
Ja sam sa Kosovo, sama guram kroz sva sranja, ne zelim da mi iko pomaze ni keva, ni cale, ni niko, samo kroz nishta.....!
Kraljevo je bilo skoro pa jedino utochishte za izbeglice, nemojte se zaliti, samo bzvz troshite vreme, jednog dana svi trebamo biti zajedno....
Taman kad sam hteo da poletim sa rečenicom:"Zar i ti?!",prođe mi kroz glavu da će i mene za koju godinu u Engleskoj tretirati kao mi Šipce ako ne i gore...Malo po malo i počinjem da vas razumem.
Svi smo iste vere, svi smo Srbi, u chemu je j.ebeni problem?
Serijski_Ubica
01.08.2008., 22:14
Taman kad sam hteo da poletim sa rečenicom:"Zar i ti?!",prođe mi kroz glavu da će i mene za koju godinu u Engleskoj tretirati kao mi Šipce ako ne i gore...Malo po malo i počinjem da vas razumem.
Šipce ? Šipci = množina od šipak, šipurak ?
Mil00rad
01.08.2008., 22:16
Svi smo iste vere, svi smo Srbi, u chemu je j.ebeni problem?
Geni seko,geni...:lol:Poslaću ti na PM detalje,nije za širu narodnu masu a u tebe nekako imam poverenja.
Mil00rad
01.08.2008., 22:17
Šipce ? Šipci = množina od šipak, šipurak ?
Šipac=Šiptar
mimi's mom
01.08.2008., 23:41
Jesi li čuo za Jetulu što drži Biser radio,televiziju i nekretnine?On je Šipac i ne da mi je sfušerisao zgradu gde živim u Zelenoj Gori,nego...:otkacio:
44-54? jeste, katastrofa, stanovala sam par meseci u 46, bruka!
Mil00rad
02.08.2008., 01:31
44-54? jeste, katastrofa, stanovala sam par meseci u 46, bruka!
Zezaš?!Ja sam u 48-ici.