PDA

Vidi punu verziju : Kako do licence za rad lekara u Sloveniji?

pravdoljubiva
10.02.2008., 00:54
Skoro sam citala clanak o tome kako Sloveniji fale lekari i kako ih se sve vise iz Srbije tamo zaposljava.Interesuje me kako i gde se raspitati oko dobijanja licence za rad za tamo.Kakva je procedura?Unapred hvala!:)

arkadije
10.02.2008., 07:56
-Pozdrav
Jako tesko/da se zaposlis u SLO/
Ono sto ja znam, a skoro sam dosao iz Maribora,
potrebno je da ustanova pismenim putem,trazi lekara odredjene struke,/garantno pismo/
u kome su opisane trazene kvalifikacije.
1.Uslov poznavanje jezika spram trazene kvalifikacije/u ovom slucaju/ min. VII stepen znaja,i koji se
polaze pred odredjenom komisijom ,/znac i pismeno i usmeno/poznavanje slo.jezika
Pozdrav

nataly_lux
17.02.2008., 13:03
Pozdrav!
Moja (a i tvoja) koleginica ,upravo je u procesu dobijanja licence u Sloveniji.Mada,ona to radi iz Srbije.Ona je uzela program nastave sa naseg fakulteta,...Predala je molbu Slovenackom ministarstvu da se odobri dobijanje licence.Oni su joj odobrili.Razlika je nekih 4-5 ispita.Polazu se na Slovenackom.Postoji cak mogucnost da u dogovora sa profesorom odredis datum sat ispita emailom.Ona bi trebala dobiti licencu negde u maju(sto je oko godnu dana od pocetka procesa)Mada,moram naglasiti da nije konstantno ucila.Njen nivo slovenackog nije nikako VII stepen.Prosla je par meseci kursa u Beogradu...Ja bih to pre naazvala osnovno znanjem..Sto se tice zaposlenja,kao sto rece prethodnik potrebno je pismo neke ustanove da ce te zaposliti....Ali u svakom slucaju mnogo je lakse kad imas licencu.Ja cu se potanko raspitati kod moje prijateljice i obavesticu te o tome.Pozdrav i samo hrabro...Nista nije nemoguce,uostalom mnogi nasi lekari su tamo.Veruj u sebe!

ddrraaggaannaa
19.02.2008., 17:48
eeeeee ljudi moji, ja vam savetujem da ne prilazite sloveniji!
ovde sam 5 g ,inace sam fizioterapeut,ovde nostrifikovala diplomu za 7. stepen, mucim se i razocaravam u sve slovenacko pa i u zdravstvo svih 5 g!
zaista ako mozete bezite negde drugo, evropa je odavno vec ''ispusena mustikla'' za diplomirane profile, samo sljakeri ovde zaradjuju, fizikala, zanati...
srecno!!!

Mangup sa diplomom
21.02.2008., 15:17
eeeeee ljudi moji, ja vam savetujem da ne prilazite sloveniji!
ovde sam 5 g ,inace sam fizioterapeut,ovde nostrifikovala diplomu za 7. stepen, mucim se i razocaravam u sve slovenacko pa i u zdravstvo svih 5 g!
zaista ako mozete bezite negde drugo, evropa je odavno vec ''ispusena mustikla'' za diplomirane profile, samo sljakeri ovde zaradjuju, fizikala, zanati...
srecno!!!

nije mi jasan tvoj post daj malo vise detalja i kad je tako lose tu sto i ti ne odes..sigurno je veca plata i sigurniji zivot nego u Srbiji..