PDA

Vidi punu verziju : OLDTAJMERI

Stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Zagor
28.01.2004., 20:06
Voleo bih da stupim u kontakt sa svim ljudima koji imaju i voze ovaj predivni automobil radi razmene iskustava i rezervnih delova? Isto tako bih razgovarao sa svim ljudima koji imaju retke, očuvane i kvalitetne oldtajmere kao npr. Saab 99,9000; Citroen Gs, Sunbeam-e, Talbote, Chervolette, Fordove itd. Pozdrav :D

Espanol
11.03.2004., 03:03
Sigurno da svaki učesnik ovog foruma u svom kraju zna za neki stari automobil koji truli na ulici ili u nekom dvorištu, garaži...Javljajte za takve i po mogućstvu iskopavajte i po neki podatak o vlasniku i ne bi loše legla i fotografija. Šteta je da to propada, kada sigurno ima zaljubljenika koji bi ih rado restaurisali i doveli u stanje u kakvom su bili. To je na kraju deo naše tehničke kulture, i zašto kao i sav normalan svet ne bi sačuvali za neke "nove klince" tragove istorije. :idea:

billy@panet.co.yu
12.03.2004., 22:27
kupio bih oltajmera ili neki stari traktor
ako neko ima da ponudi tako nesto neka mi pise.

Espanol
13.03.2004., 00:39
ako neko ima da ponudi tako nesto neka mi pise.Da li imaš u vidu neku konkretnu marku i tip?

I.G.
13.03.2004., 12:17
Svaka čast na ideji! :D U potpunosti je podržavam jer sam veliki zaljubljenik u automobile (pogotovo u oldtajmere), a i lično posedujem jedan takav automobil.

Espanol
13.03.2004., 14:00
Svaka čast na ideji! :D U potpunosti je podržavam jer sam veliki zaljubljenik u automobile (pogotovo u oldtajmere), a i lično posedujem jedan takav automobil.Pa predstavi nam vozilo!

I.G.
13.03.2004., 16:32
Vlasnik sam jedne lepe WV Bube 1200 koja je stara nekih 28 godina.Nažalost nije baš u fabričkom stanju, malo sam preuredio enterijer dok je spoljašnjost gotovo netaknuta.A da, malo je i boja kola neobična i retka.

mario80
13.03.2004., 16:36
e, znam ja za jedan.... fiat topolino a. iz 1940 godine...nalazi se kod mene u garazi restauriran... 8) i niko nemoze da ga vidi! 8) samo je mooooj...

mario80
13.03.2004., 16:37
Vlasnik sam jedne lepe WV Bube 1200 koja je stara nekih 28 godina.Nažalost nije baš u fabričkom stanju, malo sam preuredio enterijer dok je spoljašnjost gotovo netaknuta.A da, malo je i boja kola neobična i retka.
sacekaj jos dve godine pa onda pricaj da je oldtajmer... :?

Espanol
13.03.2004., 20:12
sacekaj jos dve godine pa onda pricaj da je oldtajmer... :?Ne budi sitničav. Taman dok ga sredi do kraja uleće u prave godine.

mario80
14.03.2004., 03:27
sacekaj jos dve godine pa onda pricaj da je oldtajmer... :?Ne budi sitničav. Taman dok ga sredi do kraja uleće u prave godine.
ahaaa...to mi je poznato...ja i moj stari smo topolina sredjivali 20 godina...svaki deo smo pravili..ali svaki.da navedem da smo pravili polugice za gas od papucice do karburatora...da nepricam dalje...oko da ispadne... :? ali ga volim najvise na svetu. nikad ne bih mogao da ga drndam svaki dan po beogradskim rupama... :? a i toliko je mali da ja jedva sednem u njega...levu ruku uopste nemogu da koristim dok vozim... 8)

Espanol
14.03.2004., 14:32
To sa dimenzijama mi je poznato. Bio sam svojevremeno vlasnik jednog "A" iz 1938. i "B" iz 1952. Ko ti je ćale ako nije tajna?

mario80
14.03.2004., 17:05
To sa dimenzijama mi je poznato. Bio sam svojevremeno vlasnik jednog "A" iz 1938. i "B" iz 1952. Ko ti je ćale ako nije tajna?
pa naveo sam gore u prvom textu koji je...ade sad da ponovim: fiat topolino 500 a sa citavih 13 konja i pomerenim ventilima...jadranko. :D

Espanol
14.03.2004., 20:05
pa naveo sam gore u prvom textu koji je...ade sad da ponovim: fiat topolino 500 a sa citavih 13 konja i pomerenim ventilima...jadranko. :DČitaj pažljivo, pitao sam te za starog. A motor 500 znam napamet koliko sam ga puta rasturio i sklopio. To su inače "stojeći" ventili, a tip B je imao "viseće". Starog ti najverovatnije znam.

mario80
15.03.2004., 05:24
pa naveo sam gore u prvom textu koji je...ade sad da ponovim: fiat topolino 500 a sa citavih 13 konja i pomerenim ventilima...jadranko. :DČitaj pažljivo, pitao sam te za starog. A motor 500 znam napamet koliko sam ga puta rasturio i sklopio. To su inače "stojeći" ventili, a tip B je imao "viseće". Starog ti najverovatnije znam.
maslacak? jovica? petkovic? dejan iz bulevara revolucije?....nisam ja tako mlad da drzim ruku u nosi.

ugadnubaburastem
03.06.2004., 22:46
... Praveci veliku prolecnu premetacinu forumskih ladica, kao sto je i red da staramajke u najavi rabotaju, nadjoh kompatibilni mi topic...Coolishich... 8) Elem, neki od naninih miljenika - ispisnika su:

- Packard Twelve (1935)
- BMW 326 (1939)
- Hanomag 2/10 (1927) - bubica u najavi :)
- Mercedes Simplex (1905) - superdeka :P

Espanol
03.06.2004., 23:15
... Praveci veliku prolecnu premetacinu forumskih ladica, kao sto je i red da staramajke u najavi rabotaju, nadjoh kompatibilni mi topic...Coolishich... 8) Elem, neki od naninih miljenika - ispisnika su:

- Packard Twelve (1935)
- BMW 326 (1939)
- Mercedes Simplex (1905) - superdeka :PČestitke na ukusu Nano. Bio sam desetak godina vlasnik Packarda "Eight" iz 1928., koji zbog naših "pozitivnih" carinskih i ostalih propisa nikad nisam uspeo da uvezem. I danas me duša boli za tu lepotu. :cry:

ugadnubaburastem
04.06.2004., 00:26

- Packard Twelve (1935)
- BMW 326 (1939)
- Mercedes Simplex (1905) - superdeka :PČestitke na ukusu Nano. Bio sam desetak godina vlasnik Packarda "Eight" iz 1928., koji zbog naših "pozitivnih" carinskih i ostalih propisa nikad nisam uspeo da uvezem. I danas me duša boli za tu lepotu. :cry:

...Uh, PP, sva se najezila, al' odistinski... :cry: Ne daju dusmani pojedincu da bitise...Ne smem ni da mislim kako bole dusica kad se covek odrice ta'ke lepote...Izgleda da je jos sa fijakerima sve poslo do vraga...Eh... :( ... Kad vec pomenuh fijaker (u pranane mi bila cak 3 austrougarska komata istih :oops: ), najslicniji im bese Decauville Tonneau iz 1902... A gajim stanovitu slabos' i spram malenoga Ford Model A iz 1933 - zuti partikularno :P , zovem ga 'maslacak' iliti 'idemo na piknik'... :) :wink: ... Blago onom ko rano poludi...(Njegos) :D ... Cijelovcic made in nanic :wink:

Espanol
04.06.2004., 00:51

- Packard Twelve (1935)
- BMW 326 (1939)

...Uh, PP, sva se najezila, al' odistinski... :cry: Ne daju dusmani pojedincu da bitise...Ne smem ni da mislim kako bole dusica kad se covek odrice ta'ke lepote...Izgleda da je jos sa fijakerima sve poslo do vraga...Eh... :( ... Kad vec pomenuh fijaker (u pranane mi bila cak 3 austrougarska komata istih :oops: ), najslicniji im bese Decauville Tonneau iz 1902... A gajim stanovitu slabos' i spram malenoga Ford Model A iz 1933 - zuti partikularno :P , zovem ga 'maslacak' iliti 'idemo na piknik'... :) :wink: ... Blago onom ko rano poludi...(Njegos) :D ... Cijelovcic made in nanic :wink:Nano, pa ti si pravi biser! :lol: Da li si u posedu i kakvih fotki iz tog perioda? Cmokić. :lol:

ugadnubaburastem
04.06.2004., 01:28
...Na zalost, nemam ih puno... :( Ono sto sam prikupila (oplavljujuci bezdusno vratove blize i dalje okoline), pokacila sam po zidovima - da se lakse dise... :wink: ... Evo za tebeka i ostale " 'talijane" malo historije:

http://pro.corbis.com/images/0000328160-011.jpg?size=67&uid={f8ad32e0-4797-434e-bfab-a6500be3a10e}

Istorijski GRAND PRIX, MONACO

Maserati T61 ucestvuje u jednoj od 7 odrzanih trka oldtimer-a u Monacu. Za upravljacem je Stirling Moss.
'LJubac made in nanac :)

ugadnubaburastem
04.06.2004., 01:34
http://www.globalcar.com/img/14663801.jpg

Packard V12 Cabrio (1935) LHD :)

ugadnubaburastem
04.06.2004., 01:41
Za PP-a i sve kojima su 'starci' tiha patnja, evo jedne dobre web direkcije:

http://www.globalcar.com

Uzivanjac! 8)

ugadnubaburastem
04.06.2004., 01:44
http://www.globalcar.com/techimage/3357_1.jpg

1954 Lancia Aurelia B24 2500 GT Spider 8)

ugadnubaburastem
04.06.2004., 02:40
http://www.globalcar.com/techimage/3996_1.jpg

1934 Mercedes-Benz 150H 8)

Espanol
04.06.2004., 03:26

1934 Mercedes-Benz 150H 8)Ovaj "navodno" MB je jako sumnjiv. U mojoj "skromnoj" dokumentaciji od nekoliko tona ga NEMA! :shock:

ugadnubaburastem
04.06.2004., 14:13

1934 Mercedes-Benz 150H 8)Ovaj "navodno" MB je jako sumnjiv. U mojoj "skromnoj" dokumentaciji od nekoliko tona ga NEMA! :shock:

...Ako su lagali mene i ja lazem Vas...(Dj. Balasevic)...Skokni do gore citiranog site-a PP, pa zdrakni strucnim oketom - http://www.globalcar.com, ides na Pronadji autic (find a car) prema tehnickim karakteristikama (technical information), pa listingujes proizvodjace, pa onda na dnu stranice trazis zeljeni model...Lepo sokocalo, nadam se da je autentikus... :roll: 8)

Liberal
04.06.2004., 19:58
vw buba u voznom stanju + jedna koja nije za 400 eura
069-481-701

ugadnubaburastem
05.06.2004., 01:55
http://www.globalcar.com/techimage/93_1.jpg

1955 Alfa Romeo Giulietta Spider :wink: 8)

jagodica
05.06.2004., 02:18
poznajem decka ljubitelja toga..kupio je novog ... ne znam shta :I neki fijat ali mozada nesto sto su pravili fijat+ferari recimo
ili fijat i jos neka firma
i on voli fice

Cheaf
05.06.2004., 02:50
I love this car!!!!
http://www.x-oldtimer.de/grafik/mercedes.gif[/b]

Espanol
05.06.2004., 13:46
poznajem decka ljubitelja toga..kupio je novog ... ne znam shta :I neki fijat ali mozada nesto sto su pravili fijat+ferari recimo
ili fijat i jos neka firma
i on voli ficeSaznaj detalje. Postojao je FIAT "Dino" (kupe i kabrio) sa Ferarijevim motorom. :shock:

Espanol
05.06.2004., 13:47
I love this car!!!!
http://www.x-oldtimer.de/grafik/mercedes.gif[/b]Ma nemoj, baš si naivan! :wink:

Cheaf
05.06.2004., 14:02
I love this car!!!!
http://www.x-oldtimer.de/grafik/mercedes.gif[/b]Ma nemoj, baš si naivan! :wink:
Sto bre??? :?

Espanol
05.06.2004., 16:26
Zato što vredi prilično para, a pripada i dobu kada Mercedesi nisu "purnjali" na trkama! :lol:

Candyman
05.06.2004., 16:59
Lepi si ti matorci, samo sto ja nebih mogao da ga drzim u garazi i vozam samo na skupove. Sreci ne bi bilo bilo kraja kada bih posedovao jedan ovakav:
Porsche 356A superspider.

Candyman
05.06.2004., 17:01
Lepi su ti matorci, samo sto ja ne bih mogao da ga drzim u garazi i vozam samo na skupove. Hej, ekipa kako da upload-ujem sliku.

Candyman
05.06.2004., 17:02
Lepi su ti matorci, samo sto ja ne bih mogao da ga drzim u garazi i vozam samo na skupove. Hej, ekipa, kako da upload-ujem sliku.

Candyman
05.06.2004., 17:58
Ja se izvinjajem. Ili ja ili mashina je napravila ovaj svinjac. Nego jel se sme uvesti neki matori autic. Ovaj zakon "do 6 godina starosti" je malo bezveze.

Espanol
05.06.2004., 20:33
Ja se izvinjajem. Ili ja ili mashina je napravila ovaj svinjac. Nego jel se sme uvesti neki matori autic. Ovaj zakon "do 6 godina starosti" je malo bezveze.Carinski zakon u kompletu je MNOGO bez veze. Što se tiče oldtajmera potpuno je nedefinisan. Ne postoji ni jedna grupa ni tarifa na osnovu koje bi mogao da uvezeš auto stariji od 6 godina. Ja sam se više od deset godina mlatio sa carinom da uvezem svog oldajmera i na kraju digao ruke i prodao ga napolju. Ali zato ne postoji nikakav zakon koji bi sprečio prodaju naših automobila strancima. Tako su mnogi vredni primerci završili napolju. Inače u većini evropskih zemalja postoje zakoni koji ovakve automobile tretiraju kao nacionalno i kulturno- tehničko dobro, i bez posebnih dozvola ne mogu se prodavati. :evil:

ugadnubaburastem
05.06.2004., 20:56
Lepi su ti matorci, samo sto ja ne bih mogao da ga drzim u garazi i vozam samo na skupove. Hej, ekipa, kako da upload-ujem sliku.

Evo 'vako:

Fotkica mora da nalazi na Net-u, ne na hard-u. Desnim klick-om otvoris meni, Properties, copy-ras URL (adresu) i paste-ujes iza ...Nakon adrese fotke ponovo otkucas - dakle isto, samo sa slash-om...Rezime: URL...I - trebalo bi da 'radi'... :wink: :)

Espanol
05.06.2004., 21:10

Evo 'vako:

Fotkica mora da nalazi na Net-u, ne na hard-u. Desnim klick-om otvoris meni, Properties, copy-ras URL (adresu) i paste-ujes iza ...Nakon adrese fotke ponovo otkucas - dakle isto, samo sa slash-om...Rezime: URL...I - trebalo bi da 'radi'... :wink: :)Expertu Nani! Krajnje je vreme da i Krstarica omogući turanje slika iz sopstvene dokumentacije, toga bar imam više od svih Net- ova. :idea:

ugadnubaburastem
05.06.2004., 23:56

Evo 'vako:

Fotkica mora da nalazi na Net-u, ne na hard-u. Desnim klick-om otvoris meni, Properties, copy-ras URL (adresu) i paste-ujes iza ...Nakon adrese fotke ponovo otkucas - dakle isto, samo sa slash-om...Rezime: URL...I - trebalo bi da 'radi'... :wink: :)Expertu Nani! Krajnje je vreme da i Krstarica omogući turanje slika iz sopstvene dokumentacije, toga bar imam više od svih Net- ova. :idea:

...Stereo podrska, PP...Valjda ce neko od moderatora da se udostoji da dosapne vladajucim kruzocima logisticki predlog...Elem, na nekim stranjskim site-ovima forumskog tipa gde je vizuelni faktor mnogo bitniji nego ovdi, popucase sa bandwidth-om i - prc, ukinuse upload-ovanje fotki na forum, 'vuku' tesku byt-azu... :roll: ...Ide mi vodica na usta pri pomisli na galeriju ti fotkica od sokocala - kako bi nam se prolepsao vidik da moz' da se uture nekako...BTW, fala puno na Djulijeti, mlogo gotivna cura, nanina skoro-pa-ispisnica... 8) :wink:

Espanol
06.06.2004., 02:09

Evo 'vako:

...Stereo podrska, PP...Valjda ce neko od moderatora da se udostoji da dosapne vladajucim kruzocima logisticki predlog...Elem, na nekim stranjskim site-ovima forumskog tipa gde je vizuelni faktor mnogo bitniji nego ovdi, popucase sa bandwidth-om i - prc, ukinuse upload-ovanje fotki na forum, 'vuku' tesku byt-azu... :roll: ...Ide mi vodica na usta pri pomisli na galeriju ti fotkica od sokocala - kako bi nam se prolepsao vidik da moz' da se uture nekako...BTW, fala puno na Djulijeti, mlogo gotivna cura, nanina skoro-pa-ispisnica... 8) :wink:Orao, ođe Soko! Bok Nano. Stalno upozoravam forumovce, na Net izlazite u potragu debelo naoružani znanjem iz oblasti koju tražite. Razne budale postavljaju sajtove!!! Iz neznanja ili pakosti, na kojekakve gluposti i netačnosti nailazim. Imali smo takav primer već sa momčetom koji je pogrešno pokušao da nam poturi prvu Ferarijevu trku...Još jednom krajnje dobronamerno kažem: Ne verujte slepo svemu što iskopate na elektronskoj kanti. Naoružajte se prethodno temeljno znanjima iz KNJIGA iza kojih stoji ozbiljan autor i ozbiljan izdavač!!!!

Candyman
06.06.2004., 12:41
Shmrc, a imam dosta lepih fotki 356-ice. :( Mada, sto kaze Superbaka, otice dodjavola protok ako krenemo upload-ovati slikice. :wink: Nakon sto sam pitao "kako upload-ovati" na drugom topicu nadjoh da ste nedavno i mom Somborcu crtali kako. Luda glava. Neko rece da imamo dobre zakone samo se lose primenjuju. Malo morgen. Npr. zaljubljenici skontaju plehanu ljubav svog zivota, ali ovi ne daju da ga uvezes. Da li moze da se petlja, tipa - u delovima, za muzej, privatnu zbirku...Lupetam posto mi je bas krivo sto si morao da prodas autic.Bok ekipa. :D

Espanol
06.06.2004., 14:05
Shmrc, a imam dosta lepih fotki 356-ice. :( Mada, sto kaze Superbaka, otice dodjavola protok ako krenemo upload-ovati slikice. :wink: Nakon sto sam pitao "kako upload-ovati" na drugom topicu nadjoh da ste nedavno i mom Somborcu crtali kako. Luda glava. Neko rece da imamo dobre zakone samo se lose primenjuju. Malo morgen. Npr. zaljubljenici skontaju plehanu ljubav svog zivota, ali ovi ne daju da ga uvezes. Da li moze da se petlja, tipa - u delovima, za muzej, privatnu zbirku...Lupetam posto mi je bas krivo sto si morao da prodas autic.Bok ekipa. :DAjde da te malo štrecam Šećerko. Fotki te tvoje "rastegljene bube" imam k`o salate, uz to teh. podatke za sve serije, brojeve šasija i motora po godinama proizvodnje itd. itd...Crkni :wink: Što se drugog dela tiče (carina) NE MOŽE NIKAKO! :evil: "Autić" je inače bio Packard "eight" iz 1928., palio na dodir ključa, unutra koža kao nova, hrom...Ajaaaooooo :cry:

Candyman
06.06.2004., 21:44
Eeeeejjjj, ovo je vec uvreda i necu tolerisati. :twisted: :twisted: :twisted: Rastegljena buba, vidi ti njega. Trebalo je znati kako rastegliti Bubu. 8) Ma O.K. ja sam fan Porsche-a, nije da znam sve o njima, ali ljubav je ljubav.

Espanol
06.06.2004., 22:20
Eeeeejjjj, ovo je vec uvreda i necu tolerisati. :twisted: :twisted: :twisted: Rastegljena buba, vidi ti njega. Trebalo je znati kako rastegliti Bubu. 8) Ma O.K. ja sam fan Porsche-a, nije da znam sve o njima, ali ljubav je ljubav.Na žalost Šećerko tako je. Rastegljena buba (prva iz 1949) bila je na platformi VW, sa istim vešanjem, motorom, menjačem... Motor od 1100 ccm je uz nešto veću kompresiju i dva karburatora razvijao "celih" 40 KS pri 4200 o/ min. Zapremina i snaga su mu tokom godina povećavani, ali osnova motora je bio bubin bokser, sve do 1964. kada se pojavio 901 (911) sa bokserom "šestakom". :wink:

Candyman
07.06.2004., 13:58
Znam da je Porsche radjen na platformi Bube, pa i samu Bubu je "konstruisao" Ferdinand Porsche na zahtev baca Hice. S'a velis celis - celih 40 KS.
ZVER. :twisted:

Espanol
07.06.2004., 15:35
Znam da je Porsche radjen na platformi Bube, pa i samu Bubu je "konstruisao" Ferdinand Porsche na zahtev baca Hice. S'a velis celis - celih 40 KS.
ZVER. :twisted:...OPAKA! Pri tom moraš da obratiš pažnju na još neke detalje. 356 je bio nešto duži od bube, ali je imao manje međuosovinsko rastojanje. Tako je lepo visio i prednji i zadnji prepust. Ali najslađi je bio pogled spreda ili straga. Uzan trag točkova, a karoserija sa strane oho- ho, kao na tramvaju. Sorry Šećerko, to su činjenice u vezi dizajna omiljene ti :wink: "rastegljene bube". O ponašanju u vožnji da ne pričam (vozio nekoliko komada).

ugadnubaburastem
07.06.2004., 22:43
ZVER. :twisted:...OPAKA! Pri tom moraš da obratiš pažnju na još neke detalje. 356 je bio nešto duži od bube, ali je imao manje međuosovinsko rastojanje. Tako je lepo visio i prednji i zadnji prepust. Ali najslađi je bio pogled spreda ili straga. Uzan trag točkova, a karoserija sa strane oho- ho, kao na tramvaju. Sorry Šećerko, to su činjenice u vezi dizajna omiljene ti :wink: "rastegljene bube". O ponašanju u vožnji da ne pričam (vozio nekoliko komada).

...Pardoniram sto padobranisem po sred tematike sa privatizacijom, al' me golica onaj 'sumnjivi' crveni MB - PP, sta kazu tvoji 'skromni' izvori - koj' je ono vrag? Ah, da, kad vec pominjete bubca, nanino miljence (sh'a cu, tatko me prvo u tem provoz'o, pa mi se primilo), ima li PP, nesto u tvoje arhivarijume o slatkisu Hanomag 2/10 iz 1927? Ziva nisam da cujem tvoje misljenje - jesul' esesovci pomaznjavale ideju za bubca il' da shaltam dioptriju?... :wink: :D

Espanol
07.06.2004., 23:22

...Pardoniram sto padobranisem po sred tematike sa privatizacijom, al' me golica onaj 'sumnjivi' crveni MB - PP, sta kazu tvoji 'skromni' izvori - koj' je ono vrag? Ah, da, kad vec pominjete bubca, nanino miljence (sh'a cu, tatko me prvo u tem provoz'o, pa mi se primilo), ima li PP, nesto u tvoje arhivarijume o slatkisu Hanomag 2/10 iz 1927? Ziva nisam da cujem tvoje misljenje - jesul' esesovci pomaznjavale ideju za bubca il' da shaltam dioptriju?... :wink: :DHanomag stiže (imaš li neko ozbiljnije pitanje) :wink: Bubac je najdirektnije pokraden, kako, priča je poduža, a ja je maksimalno skraćujem. F. Porše, inače Čeh rođen kao Borislav, usput je promenio ime u Porše i dodao ime Ferdinand (pogodi po kome u okviru K und K monarhije). Posle Prvog rata novim crtanjem granica, pogranični gradić Nesselsdorf (deminutiv od kopriva) pripao je Česima i prekršten u Češke Koprivice, a tada čuvena fabrika Nesselssdorfer pokrštena u Tatra. Mladi ing. F. Porše nastavio je da radi u ovoj fabrici pod komandom ing. Hansa Ledvinke, konstruktora čuvene Tatre. Ledvinkinu veliku Tatru sa vazduhom hlađenim bokserom ( 6 cilindara)u repu, torziono vešanje, oblik karoserije itd. Porše je samo umanjio, "izbacio" 2 cilindra, pojednostavio maksimalno i poslao na konkurs koji je raspisao g. Hitler. Tu je krenulo veliko "pajtanje" koje je trajalo do kraja rata, i ma da VW nije bio najbolji pobedio je na konkursu. Plagijat 100%. Inače je priča o Feriju jako interesantna, posebno u delu koji se odnosi na NAS: :cry:

ugadnubaburastem
07.06.2004., 23:38
Hanomag stiže (imaš li neko ozbiljnije pitanje) :wink: Bubac je najdirektnije pokraden, kako, priča je poduža, a ja je maksimalno skraćujem. F. Porše, inače Čeh rođen kao Borislav, usput je promenio ime u Porše i dodao ime Ferdinand (pogodi po kome u okviru K und K monarhije). Posle Prvog rata novim crtanjem granica, pogranični gradić Nesselsdorf (deminutiv od kopriva) pripao je Česima i prekršten u Češke Koprivice, a tada čuvena fabrika Nesselssdorfer pokrštena u Tatra. Mladi ing. F. Porše nastavio je da radi u ovoj fabrici pod komandom ing. Hansa Ledvinke, konstruktora čuvene Tatre. Ledvinkinu veliku Tatru sa vazduhom hlađenim bokserom ( 6 cilindara)u repu, torziono vešanje, oblik karoserije itd. Porše je samo umanjio, "izbacio" 2 cilindra, pojednostavio maksimalno i poslao na konkurs koji je raspisao g. Hitler. Tu je krenulo veliko "pajtanje" koje je trajalo do kraja rata, i ma da VW nije bio najbolji pobedio je na konkursu. Plagijat 100%. Inače je priča o Feriju jako interesantna, posebno u delu koji se odnosi na NAS: :cry: [/quote]

...A, music to my ears... :D !...Blagodarim, PP, od sveg srceta... :!: :idea: Da te prijavimo na oni stranjski kvizovi, da ih oleshish na mrtvo, pa da dotiramo iskicu za restorance... :wink: 8) :arrow:

Espanol
08.06.2004., 00:03
Ma sve za Iksića. Dobar dečko, ali...razumeš, mladalačka zastranjivanja. Ipak verujem u njega (bankrot + pegla) i eto ti pravog lika. :lol:

Espanol
08.06.2004., 01:31

...Pardoniram sto padobranisem po sred tematike sa privatizacijom, al' me golica onaj 'sumnjivi' crveni MB - PP, sta kazu tvoji 'skromni' izvori - koj' je ono vrag? Ah, da, kad vec pominjete bubca, nanino miljence (sh'a cu, tatko me prvo u tem provoz'o, pa mi se primilo), ima li PP, nesto u tvoje arhivarijume o slatkisu Hanomag 2/10 iz 1927? Ziva nisam da cujem tvoje misljenje - jesul' esesovci pomaznjavale ideju za bubca il' da shaltam dioptriju?... :wink: :D"Skromna" dokumentacija radi Nano bez obzira na dezinformacije sa Net- a. Ne verujem mu nikad do kraja zato što nepažljivi kucač očas posla napravi dar- mar sa tipskom oznakom, godinom...
Elem, dotično vozilo spada u grupu vozila MB "130 - 170 H" (1934 - 1939). Ovaj sa fotke zvanično nosi oznaku "150 H Sportroadster" i nije iz 1934. nego iz 1935. god.( džaba tabao po pogrešnoj godini). Karakterističan po više stvari:
-Za MB imao je mali motor, 4 cil., 1498 ccm, 55KS pri 4500 o/ min.
-Nije imao karakterističnu masku, zato što su motor, menjač, hladnjak i sve ostalo bili smešteni u zadnjem delu (što bi rekli danas "centralni motor".
-Imao je menjač sa tri stepena prenosa i razvijao brzinu od 125 km/ h. (Za doba i zapreminu vrlo solidno).
-Na fotki koju ti šaljem privatno (nisam kriv ja no šefovi Krstarice), videćeš da je imao i neobični centralni far (štos ukraden sa američkog Tucker-a).
Ako treba još podataka, imamo ih k`o salate (čiji uvoz Bogoljub namerava da ukine :lol: )Pozdravče uz cmokić (Old Wienner School) :wink:

ugadnubaburastem
08.06.2004., 01:59
...Aaaaaa, blagodarna do vecne kuce, PP... 8) ... Sto volem kad choveci koristu sivu masu...Milina jedna...Moz' misliti opake derane netovske - sto je najveca kuriozitetarija u celoj epizodi 'macka u dzaku' - fotka je 'skinuta' sa zvanicnog site-a za globalnu trgovinu kolicima, sto ce reci, co'ek voljan da iskeshira kamaru zelembaca za 'starca' ili novu 'alu' trebalo bi da, u najmanju ruku, ne bude dezinformisan, tj. bilo bi red da zna za sta placa...Zamisli da dodjes na aukciju kod Christie-ja, pa ti 'uvale' Ziku Pavlovica 'mesto Van Gogh-a ?!... :shock: c..c..c..c.. E, 'de god se okrenes, banda chuchi iza coshka i keba priliku...Pfuj...Grom i pakao!... :P ...Uzgred, lepo sokocalo rumenicasti MB, jurila bi nana 30 sas njega... :lol: :wink: ...Blagodarim joste jedared za fotkicu i dokumentaciju i trud u trecoj smeni :) ...Za Bogija Vilotica ne brigaj, valjda ovaj narod ima ocuvano 5-6 zdravih ganglija...pu, pu,... :D :twisted:
P.S. Pusiramo dupleksno zbog radi Stare Becke Etikecije... :oops:

Espanol
08.06.2004., 23:09

...Pardoniram sto padobranisem po sred tematike sa privatizacijom, al' me golica onaj 'sumnjivi' crveni MB - PP, sta kazu tvoji 'skromni' izvori - koj' je ono vrag? Ah, da, kad vec pominjete bubca, nanino miljence (sh'a cu, tatko me prvo u tem provoz'o, pa mi se primilo), ima li PP, nesto u tvoje arhivarijume o slatkisu Hanomag 2/10 iz 1927? Ziva nisam da cujem tvoje misljenje - jesul' esesovci pomaznjavale ideju za bubca il' da shaltam dioptriju?... :wink: :DSkromna dokumentacija ponovo u pogonu. Hanomag 2/ 10 bio je mali autić koji se proizvodio između 1924 i 1928. god. Pokretao ga je jednocilindrični motor zapremine 499 ccm (10 KS) smešten u zadnjem delu. Pogon preko trostepenog menjača i lanca. Zbog oblika karoserije bio je daleko poznatiji kao "Kommisbrot". Fotka uredno prosleđena. Kisić pred spavanje. :wink:

ugadnubaburastem
09.06.2004., 00:06

...Pardoniram sto padobranisem po sred tematike sa privatizacijom, al' me golica onaj 'sumnjivi' crveni MB - PP, sta kazu tvoji 'skromni' izvori - koj' je ono vrag? Ah, da, kad vec pominjete bubca, nanino miljence (sh'a cu, tatko me prvo u tem provoz'o, pa mi se primilo), ima li PP, nesto u tvoje arhivarijume o slatkisu Hanomag 2/10 iz 1927? Ziva nisam da cujem tvoje misljenje - jesul' esesovci pomaznjavale ideju za bubca il' da shaltam dioptriju?... :wink: :DSkromna dokumentacija ponovo u pogonu. Hanomag 2/ 10 bio je mali autić koji se proizvodio između 1924 i 1928. god. Pokretao ga je jednocilindrični motor zapremine 499 ccm (10 KS) smešten u zadnjem delu. Pogon preko trostepenog menjača i lanca. Zbog oblika karoserije bio je daleko poznatiji kao "Kommisbrot". Fotka uredno prosleđena. Kisić pred spavanje. :wink:

...Muchisimas gracias, PP!!!... :D 8)

Espanol
14.06.2004., 23:11
Za sve ljubitelje oldtajmera, koji osim fotki "robu" vole i da opipaju obaveštenjce!
U subotu 19 juna održava se skup vlasnika vozila starijih od 1968. godine. Mesto okupljanja je Sportski centar "Banjica", vreme 10:30h. Odatle vozila sopstvenim pogonom kreću ka Avali (12h), posle slikanja ispred spomenika neznanom Junaku spuštanje do Mitrovićevog doma (odmor, podela nagrada i povratak u grad). Za smotru su predviđene sl. kategorije:
1.Motocikli do 1955.
2.Automobili do 1955.
3.Motocikli 1955- 1968.
4Automobili 1956- 1968.
Da neko posle ne kaže da nije na vreme obavešten. Pozdrav. :lol:

rajlovac88
17.06.2004., 16:36
Za sve ljubitelje oldtajmera, koji osim fotki "robu" vole i da opipaju obaveštenjce!
U subotu 19 juna održava se skup vlasnika vozila starijih od 1968. godine. Mesto okupljanja je Sportski centar "Banjica", vreme 10:30h. Odatle vozila sopstvenim pogonom kreću ka Avali (12h), posle slikanja ispred spomenika neznanom Junaku spuštanje do Mitrovićevog doma (odmor, podela nagrada i povratak u grad). Za smotru su predviđene sl. kategorije:
1.Motocikli do 1955.
2.Automobili do 1955.
3.Motocikli 1955- 1968.
4Automobili 1956- 1968.
Jos da mi posaljes kartu da skoknem i to bi mi bio najlepsi poklon za rodjendan. Ocekujem potpuni izvestaj i poneku fotku.

Espanol
17.06.2004., 22:12
1.Motocikli do 1955.
2.Automobili do 1955.
3.Motocikli 1955- 1968.
4Automobili 1956- 1968.
Jos da mi posaljes kartu da skoknem i to bi mi bio najlepsi poklon za rodjendan. Ocekujem potpuni izvestaj i poneku fotku.Sve za Rajlovca koji nam se povremeno (i tajanstveno) gubi sa foruma. :lol:

rajlovac88
18.06.2004., 18:20
Ma tu sam ja samo pored vas sveznalica ja mudro ucim i tek ponekad kad imam vremena odajem duzno postovanje onima koji se staraju da se na ovom forumu uvek ima sta lepoga i videti i procitati. :wink:

Espanol
18.06.2004., 21:12
Ma tu sam ja samo pored vas sveznalica ja mudro ucim i tek ponekad kad imam vremena odajem duzno postovanje onima koji se staraju da se na ovom forumu uvek ima sta lepoga i videti i procitati. :wink:Samo se ti Rajlovac javljaj redovnije i ne mudruj! :lol:

Candyman
18.06.2004., 21:41
Ma tu sam ja samo pored vas sveznalica ja mudro ucim i tek ponekad kad imam vremena odajem duzno postovanje onima koji se staraju da se na ovom forumu uvek ima sta lepoga i videti i procitati. :wink:Samo se ti Rajlovac javljaj redovnije i ne mudruj! :lol:
Neka covek mudruje. Pogresi li ukazacemo mu na greshku i korigovati ga da ne zivi u zabludi.
Zar to nije korisnije. Samo da se ne uhvati za tu pogrsku kao pijan plota - dzaba nam bilo dobre volje.
CIAO! 8)

Espanol
19.06.2004., 00:12
Neka covek mudruje. Pogresi li ukazacemo mu na greshku i korigovati ga da ne zivi u zabludi.
Zar to nije korisnije. Samo da se ne uhvati za tu pogrsku kao pijan plota - dzaba nam bilo dobre volje.
CIAO! 8)Ma Šećerko, ono "mudrovanje" odnosi se samo na često odsustvovanje sa foruma. vrlo sam nezadovoljan ponašanjem Rajlovca koji je do onomad bio vrlo aktivan. Capito? :lol:

Espanol
19.06.2004., 00:13
CIAO! 8)Ma Šećerko, ono "mudrovanje" odnosi se samo na često odsustvovanje sa foruma. Vrlo sam nezadovoljan ponašanjem Rajlovca koji je do onomad bio vrlo aktivan. Capito? :lol:

Candyman
19.06.2004., 12:58
Ma O.K. Novi topic koji je otvoren (idealni autic) privukao je dosta mase.:D
CIAO! 8)

rajlovac88
24.06.2004., 23:52
Cao momci- nema svadje .Kao prozvani i okrivljeni ja se izvinjavam i da znate da svaki moj izostanak je prilicno opravdan i na moju veliku zalos neizbezan. Ali zato kad sednem ne znam sta prvo da procitam.Samo vi tako nastavite i nebojte se ja sam stalno moralno sa vama. :wink:

Espanol
25.06.2004., 00:09
Cao momci- nema svadje .Kao prozvani i okrivljeni ja se izvinjavam i da znate da svaki moj izostanak je prilicno opravdan i na moju veliku zalos neizbezan. Ali zato kad sednem ne znam sta prvo da procitam.Samo vi tako nastavite i nebojte se ja sam stalno moralno sa vama. :wink: Welcome Rajlovac. Nema ovde svađe, samo se ponekad učesnici malo više zapale pa zaborave. I nemoj da se gubiš! :wink:

rajlovac88
25.06.2004., 08:29
]Welcome Rajlovac. Nema ovde svađe, samo se ponekad učesnici malo više zapale pa zaborave. I nemoj da se gubiš! :wink: [/quote]
Ma samo ti budi aktivan kao do sada i ne sekiraj se .Zadobijena paznja se ne gubi lako.Vidim da ste stali sa pitanjima i novim fotkama.Nemoguce da se izvori istopili. :D
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.

Espanol
25.06.2004., 10:25
]Welcome Rajlovac. Nema ovde svađe, samo se ponekad učesnici malo više zapale pa zaborave. I nemoj da se gubiš! :wink:
Ma samo ti budi aktivan kao do sada i ne sekiraj se .Zadobijena paznja se ne gubi lako.Vidim da ste stali sa pitanjima i novim fotkama.Nemoguce da se izvori istopili. :D
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.[/quote]Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.

25.06.2004., 13:48
]Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.[/quote]
E to je vredelo videti.Steta sto nisam koju hiljadu km blize. :?

rajlovac88
25.06.2004., 13:51
]Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.
E to je vredelo videti.Steta sto nisam koju hiljadu km blize. :?[/quote]
Greska u prijavi. 8)

Candyman
25.06.2004., 16:05
]Welcome Rajlovac. Nema ovde svađe, samo se ponekad učesnici malo više zapale pa zaborave. I nemoj da se gubiš! :wink:
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.[/quote]
Hej Spaniard, koje je godishte bio vlasnik? :wink: :)

rajlovac88
25.06.2004., 16:25
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.
Hej Spaniard, koje je godishte bio vlasnik? :wink: :)[/quote]
Ha Ha Ha HA... Upravo mi to najvise nedostaje .Nas smisao za humor. :lol:

Espanol
25.06.2004., 20:03
Uzgred kako je prosla izlozba 19.06.Predpostavljam da si sigurno bio.Izvori su nepresušni, samo je Sizif nestao i ne postavlja fotke. Naravno da sam bio na smotri. Pojavilo se preko 30 automobila i dvadesetak motora, između ostalih i jedan divni NSU iz 1909. Vlasnik iz Zrenjanina doterao ga u Fiatu 1100 karavanu iz 1954.
Hej Spaniard, koje je godishte bio vlasnik? :wink: :)[/quote]Stariji od tebe (znači ozbiljniji)! :wink: :lol:

rajlovac88
25.06.2004., 20:30
[qStariji od tebe (znači ozbiljniji)! :wink: :lol: [/quote]
Ili sa vise ukusa :wink:

Candyman
25.06.2004., 20:44
Jesi siguran?

rajlovac88
25.06.2004., 20:54
Jesi siguran?
Kome je ovo pitanje bilo upuceno?

Espanol
25.06.2004., 20:56
Jesi siguran?
Kome je ovo pitanje bilo upuceno? :?: :?: :?: :?: :?:

rajlovac88
25.06.2004., 21:07
Jesi siguran?
Pa meni ili tebi.TJ. da li je stariji ili sa vise ukusa.
:P
P.S. pricaonica

Espanol
25.06.2004., 21:19
Jesi siguran?
P.S. pricaonicaSa Šećerkom uvek neki džumbus! :wink:

rajlovac88
25.06.2004., 21:21
Jesi siguran?
E bas nas dvoje nadjosmo da ga kritikujemo .Sta bi mi radili da nemamo takvu kompaniju?Ujedno gde su fotke sa tog tako svecanog dogadjaja? :lol:

Espanol
25.06.2004., 21:40
Jesi siguran?
E bas nas dvoje nadjosmo da ga kritikujemo .Sta bi mi radili da nemamo takvu kompaniju?Ujedno gde su fotke sa tog tako svecanog dogadjaja? :lol:Fotke su već u mojoj novini, tebi sam poslao Maserati, a za likove kao Šećerko oni iskusniji kažu: "Mali je zlatan...samo nema ko da ga ubije". :lol: :lol: :lol:

rajlovac88
25.06.2004., 21:48
Jesi siguran?
E bas nas dvoje nadjosmo da ga kritikujemo .Sta bi mi radili da nemamo takvu kompaniju?Ujedno gde su fotke sa tog tako svecanog dogadjaja? :lol:Fotke su već u mojoj novini, tebi sam poslao Maserati, a za likove kao Šećerko oni iskusniji kažu: "Mali je zlatan...samo nema ko da ga ubije". :lol: :lol: :lol:
A ja cu tebe da .... izlazi vec na pricaonicu :x

rajlovac88
25.06.2004., 21:52
Slusaj fotke su da se onesvestis.Kakva mu je unurasnjost kuca ti uopste ne treba. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Candyman
25.06.2004., 21:58
Vasa uvazena eminencijo(da ne bude opet KO? - Spaniard) smatrao sam da post posle Vasheg znaci da je upucen Vama, ALI kako stvari stoje moram sve crtati. :shock: :? O.K.?

Espanol
25.06.2004., 22:11
Vasa uvazena eminencijo(da ne bude opet KO? - Spaniard) smatrao sam da post posle Vasheg znaci da je upucen Vama, ALI kako stvari stoje moram sve crtati. :shock: :? O.K.?Nisi provalio Šećerko da pokušavam od tebe da napravim mračnog ing-a. Ni dan bez plajvaza! Crtatati, crtati i samo crtati (ili nešto slično reče onaj ćelavi sa bradicom). :lol: :lol: :lol:

rajlovac88
25.06.2004., 22:21
Vasa uvazena eminencijo(da ne bude opet KO? - Spaniard) smatrao sam da post posle Vasheg znaci da je upucen Vama, ALI kako stvari stoje moram sve crtati. :shock: :? O.K.?
Izvini na smetnji ali je post bio posleg mog i zato je sledilo pitanje.Ne boj se necu ti ukrasi uvazeno mesto u raspravi. :roll:
Ja samo voli dobre autice i dobru i laku konverzaciju sa puno srpskog humora. :wink:

Candyman
25.06.2004., 22:39
Izvini na smetnji ali je post bio posleg mog i zato je sledilo pitanje.Ne boj se necu ti ukrasi uvazeno mesto u raspravi. :roll:
Ja samo voli dobre autice i dobru i laku konverzaciju sa puno srpskog humora. :wink:
Ma nemoj da se izvinjaesh 88-ice. Nishta se nije desilo. Samo opushteno. 8) I ja obozavam dobre autice, a ni humor mi nije stran.
Pozdrav.

Candyman
25.06.2004., 22:41
Vasa uvazena eminencijo(da ne bude opet KO? - Spaniard) smatrao sam da post posle Vasheg znaci da je upucen Vama, ALI kako stvari stoje moram sve crtati. :shock: :? O.K.?Nisi provalio Šećerko da pokušavam od tebe da napravim mračnog ing-a. Ni dan bez plajvaza! Crtatati, crtati i samo crtati (ili nešto slično reče onaj ćelavi sa bradicom). :lol: :lol: :lol:
Ne mracnog inzinjera :wink: , nego josh malo pa bih ispao Dr. Mengele(Dark Angel) :shock: .

Espanol
26.06.2004., 00:02
Ne mracnog inzinjera :wink: , nego josh malo pa bih ispao Dr. Mengele(Dark Angel) :shock: .Ma pusti te šrafštuke i mengele (Mengele). Ing. dobar sa sve zašiljenim plajvazom i logikom ima da budeš. I samo probaj da se koprcaš. :twisted:

Strajder
26.06.2004., 00:13
Ne mracnog inzinjera :wink: , nego josh malo pa bih ispao Dr. Mengele(Dark Angel) :shock: .Ma pusti te šrafštuke i mengele (Mengele). Ing. dobar sa sve zašiljenim plajvazom i logikom ima da budeš. I samo probaj da se koprcaš. :twisted:
ma ne koprca se nego se migolji :wink: ...a sad test pitanje za mladog kolegu (pretpostavljam da bi stariji to shvatio kao neukusnu provokaciju) koje ce dati odgovor na pitanje ima li mladi ing svetlu buducnost:igras li preferans?...(ionako ste skrenuli sa teme) 8) ...

Espanol
26.06.2004., 00:26
ma ne koprca se nego se migolji :wink: ...a sad test pitanje za mladog kolegu (pretpostavljam da bi stariji to shvatio kao neukusnu provokaciju) koje ce dati odgovor na pitanje ima li mladi ing svetlu buducnost:igras li preferans?...(ionako ste skrenuli sa teme) 8) ...Mladi ing. bi izgleda morao da prođe više raznih testova. Što govoraše moj stari profesor matematike, mnogo mi se "gica"! :lol:

Candyman
26.06.2004., 10:20
ma ne koprca se nego se migolji :wink: ...a sad test pitanje za mladog kolegu (pretpostavljam da bi stariji to shvatio kao neukusnu provokaciju) koje ce dati odgovor na pitanje ima li mladi ing svetlu buducnost:igras li preferans?...(ionako ste skrenuli sa teme) 8) ...
Ne igram prefu, niti znam ikoga ko igra istu. Kakvu li cu sad etiketu dobiti :?: :?: :?: Spreman! Pali! :wink:
P.S. Kad smo vec skrenuli sa teme - igram: belu, mexico, 7-ice, tablice, bridge,...mozda josh po neshto. :?

Strajder
26.06.2004., 13:47
[quote=Candyman][quote=Espanol][quote=Candyman]
Ne igram prefu, niti znam ikoga ko igra istu. Kakvu li cu sad etiketu dobiti :?: :?: :?: Spreman! Pali! :wink:
P.S. Kad smo vec skrenuli sa teme - igram: belu, mexico, 7-ice, tablice, bridge,...mozda josh po neshto. :?
necu da palim...to ostavljam ovima sto tvrde da su narodnjaci zakon 8) ...ako je taj bridge stvarno bridge, a ne remi (jer u nekim krajevima izjednacavaju bridge i remi po zvucnosti) onda jos uvek ima neke sanse za tebe...a taman sam se ponadao da imamo trio :(

Espanol
01.07.2004., 23:59
[quote=Candyman][quote=Espanol][quote=Candyman]
necu da palim...to ostavljam ovima sto tvrde da su narodnjaci zakon 8) ...ako je taj bridge stvarno bridge, a ne remi (jer u nekim krajevima izjednacavaju bridge i remi po zvucnosti) onda jos uvek ima neke sanse za tebe...a taman sam se ponadao da imamo trio :(Vraćajte se na temu. Na sve strane po gradovima trule vredni automobili koje treba sačuvati. Konkretan predlog je: Ne budite lenji, kad ugledate takav zapišite marku i tip (ako niste sigurni opis vozila), mesto ili konkretnu adresu i šaljite. Ako ste pri foto aparatu fotografišite. Hajde da napravimo jedan registar za ljude spremne da se upuste u restauracije i čuvanje takvih automobila. Sav normalan svet to radi, to je na kraju deo naše tehničke kulture i istorije. Saglasni? :roll:

VWaddict
08.07.2004., 19:12
Evo, da se vratimo na temu...

U Beogradu vec godinu dana postoji sajt (a jos malo pa sa radom krece i klub) gde okupljamo sve nase (a i sire) zaludjenike za VW Bubom... Forumi, Galerije (posetioci mogu neograniceno ubacivati slike), Filmovi, Reportaze sa skupova, Tehnicki podaci i jos mnogo toga 8)

www.thegoldenbug.com (http://www.thegoldenbug.com)

Bube svih godista, svi modeli ukljucujujci i Buseve, Gije, Karmane, T3 i T4, stare Porsche-e itd...

http://www.thegoldenbug.com/forum/album_pic.php?pic_id=244

PS Na sajtu je moguce ubacivati slike, a od sledece nedelje se uvodi i kategorija koja ce pokrivati ostale oldtimere (nevezano za VW)

E pa ko voli, nek izvoli... Svi ljubitelji starih automobile (nevezano za marku i model), su dobrodosli!

BMaster
11.07.2004., 15:22
Opel MANTA '71. 8)

Candyman
11.07.2004., 16:03
Opel MANTA '71. 8)
:?:

Espanol
11.07.2004., 21:13
Opel MANTA '71. 8)
:?: :?: :?: :?: :? :shock:

Strajder
11.07.2004., 22:17
Opel MANTA '71. 8)
bas se lepo ispricaste :wink: ...

Candyman
11.07.2004., 22:30
Opel MANTA '71. 8)
:lol: :lol: :lol:

Espanol
11.07.2004., 22:51
Opel MANTA '71. 8)
:lol: :lol: :lol:Pravo čudo ta MANTA! Ostavi nas bez texta: :wink:

BMaster
12.07.2004., 13:33
http://www.opel6070club.com/jasensivut/jyrkijuhani/amanta/manta1.jpg

ovo je taj auto!

Espanol
16.07.2004., 15:25
Opel MANTA '71. 8)
:lol: :lol: :lol:Pravo čudo ta MANTA! Ostavi nas bez texta: :wink: Šteta što nisi prikazao profil. Tako bi mlađi članovi foruma ukapirali da je dizajnerski "manta" uspešna koliko i Škoda "110 R coupe". :wink:

BMaster
16.07.2004., 21:29
HOces Profil? Dobices Profil! :wink:

Espanol
16.07.2004., 23:51
HOces Profil? Dobices Profil! :wink:Već sam se naježio od uzbuđenja druže! :lol:

BMaster
17.07.2004., 00:27
Moraces jos malo da saceks neznam gde sam zaturio sliku! :( :lol: ALi videces ti sta je auto!!! :evil:

VWaddict
17.07.2004., 10:41
Spanac, evo profil:

http://www.mantaclub.org/archive/manta_pictures/Jyrki_s01.jpg

http://www.opel6070club.com/Mantan%20kuvat/Maalaus-valmis%20auto/maalauksen%20jalkeen%203.JPG

BMaster
17.07.2004., 12:10
Da li si mogao nesto gore da nadjes? Imam ja pravu sliku iz profila! Ovaj dole nije gledao dok je farbao ili voli crvene gume :? :wink:

VWaddict
17.07.2004., 12:29
Da li si mogao nesto gore da nadjes? Imam ja pravu sliku iz profila! Ovaj dole nije gledao dok je farbao ili voli crvene gume :? :wink:

Slika koju si ti poslao i ove dve gore - u pitanju je isti auto (vlasnik je neki finac, a samo su skinute sa razlicitih sajtova)... Jesu lose, ali moze tacno da se vidi sta je spanac zeleo da kaze - radi se o nasilnoj konverziji klasicnog modela u hatchback... Dakle, pricamo o dizajnu i odatle poredjenje sa Skodom - pogledaj slike dole!

http://solair.eunet.yu/~medda/Skoda_110R.jpghttp://www.autosoviet.altervista.org/SKODAS110RALLY-120CV.GIF

O poredjenju u konstrukciji, kvalitetu ili necem trecem naravno da nema govora!

Espanol
17.07.2004., 13:15
Naravno, mislio sam na dizajnersko silovanje.

BMaster
18.07.2004., 21:24

ove slike sto si ti okacio nemaj veze sa onom mantom sto sam ja stavio pogledaj samo zadnji kraj! on treba da bude podignut i sa okruglim farovima! nacicu ja ovo pa cete videti!

Espanol
19.07.2004., 00:05

ove slike sto si ti okacio nemaj veze sa onom mantom sto sam ja stavio pogledaj samo zadnji kraj! on treba da bude podignut i sa okruglim farovima! nacicu ja ovo pa cete videti!Ne govorimo o okruglim svetlima i detaljima. Reč je o liniji krova glupavo razvučenoj da bi "kupe" ostao porodični četvorosed. Prednji deo ostaje prekratak i auto iz profila deluje kao da su ga klepali klinci na opšte-tehničkom. Pogledaj pažljivije proporcije i biće ti jasno. :wink:
P.S. Inače su tvoja manta i ove naknadno postavljene potpuno isti automobili.

Espanol
26.07.2004., 21:50
Prebacujemo diskusiju na pravi post! Dakle, za razliku od našeg VW prijatelja, na tržište oldtajmera u USA gledam isto kao i na ono u Surdulici. Da budem jasniji, bio i video! Ameri, uvek skloni kiču i senzacijama doveli su stvar do apsurda. Tamo su izmišljene nebuloze tipa hobi, aftermarket...ako tome dodamo i njihovu večitu opsesiju evropskim automobilima, dolazimo do cena koje nemaju veze sa mozgom čak i u klasama tipa VW (bez uvrede). Ni jedan ozbiljan kolekcionar u svetu ne pazari NIŠTA u USA. Svetski standard je Engleska, gde je pre svega izvršena najpreciznija podela oldajmera od kraja 19 veka pa sve do ranih sedamdesetih prošlog (veteran, vintage, edvardians...) bukvalno na periode od po 10- 15 godina. Uz sigurno najbolje stručnjake za procenu autentičnosti i vrhunske radionice za restauraciju, imaju i najrealnije cene. Odmah iza njih slede u istoj liniji Nemačka, Italija i Holandija i 2 stepenice niže Francuska i Belgija. Sve ostalo je prava boza i prepušteno sistemu "dođite da se dogovorimo" ili majstor Rile- Volvo. :lol:

VWaddict
27.07.2004., 00:03
Dakle, za razliku od našeg VW prijatelja, na tržište oldtajmera u USA gledam isto kao i na ono u Surdulici. Da budem jasniji, bio i video! Ameri, uvek skloni kiču i senzacijama doveli su stvar do apsurda. Tamo su izmišljene nebuloze tipa hobi, aftermarket...

Sve je to i tacno i lepo, ali tu je i jedno veliko ALI...

Mozes ti da gledas na to trziste kako god hoces (neznalice, seljacine, kic, senzacionalizam itd, nisi nista novo izmislio jer ih tako evropljani generalno "krste"), ali je cinjenica da se tamo trenutno vrte najvece pare. Kako je u danasnjoj civilizaciji novac glavni (nazalost) pokretac, na ovom primeru se vidi ljudsko licemerje: s jedne strane evropljani se zgrazavaju amera, ali zato kad ti isti ameri izbroje susku, bez premisljanja pakuju auto i prvim avionom ga salju u USA. Takodje, uz ranije navedene cene sam upotrebio i rec paradoks. To znaci da one jesu nebuloza u poredjenju sa evropskim cenama (takodje sam naveo da je odnos u cenama USA:Evropa priblizno 2:1), ali ih tamosnje trziste prihvata, tj. ima dovoljno ljudi koji ne znaju sta ce sa viskom novca.

ako tome dodamo i njihovu večitu opsesiju evropskim automobilima, dolazimo do cena koje nemaju veze sa mozgom čak i u klasama tipa VW (bez uvrede).

evropski automobili su tamo zaista skuplji, ali je ista prica i sa americkim automobilima u Evropi - u proseku jedna nula vise u ceni...

Ni jedan ozbiljan kolekcionar u svetu ne pazari NIŠTA u USA.

naravno, a i zasto bi?! ali zato svi ozbiljni trgovci auto ponude na prodaju prvo u USA.

Svetski standard je Engleska, gde je pre svega izvršena najpreciznija podela oldajmera od kraja 19 veka pa sve do ranih sedamdesetih prošlog (veteran, vintage, edvardians...) bukvalno na periode od po 10- 15 godina. Uz sigurno najbolje stručnjake za procenu autentičnosti i vrhunske radionice za restauraciju, imaju i najrealnije cene. Odmah iza njih slede u istoj liniji Nemačka, Italija i Holandija i 2 stepenice niže Francuska i Belgija. Sve ostalo je prava boza i prepušteno sistemu "dođite da se dogovorimo" ili majstor Rile- Volvo. :lol:

opet tacno, ali i jedno "ali": sam nacin zivota u USA i Evropi je potpuno razlicit. Dok su Englezi ovu oblast doveli do perfekcije i usko profesionalizovali, Amerikanci su celu stvar priblizili sirokim narodnim masama i od svega napravili jedan veliki cirkus (u pozitivnom smislu): entuzijasti se lepo zabavljaju, a istovremeno i aftermarket industrija ima izuzetno lepu zaradu (samo na starim VW-ima nesto preko 2 milijarde dolara godisnje u USA i Kanadi).

P.S. Pojam 'Aftermarket' nije americka izmisljotina, vec je generalni pojam koji se odnosi na delove koji nisu OEM (Original Equipment Manufacturer).

Espanol
27.07.2004., 00:10
Rekao bih g. kolega da smo na potpuno istom stanovištu, što mi je osobito drago. Zato predlažem da težište ove teme prebacimo na dobru staru Evropu od koje potencijalni kolekcionari ili samo ljubitelji mogu da dobiju kvalitetnije informacije. Pozdrav.
P.S. Kako "sokoćalo"? :wink:

VWaddict
27.07.2004., 00:57
Rekao bih g. kolega da smo na potpuno istom stanovištu, što mi je osobito drago.

Cijenjeni g. stariji kolega, apsolutno se slazem i kao sto vec rekoh u vezi ove diskusije:

...verujem da ostale sve ovo interesuje koliko i rasprava da li je krompir skuplji na Kalenicu ili Zelenjaku.

Zato predlažem da težište ove teme prebacimo na dobru staru Evropu od koje potencijalni kolekcionari ili samo ljubitelji mogu da dobiju kvalitetnije informacije.

A to nece moci :lol: . Apsolvirali smo vec da se zapravo radi o dva razlicita koncepta, o dve razlicite skole. Vi zastupate englesku, a ja sam pak pristalica americke (sa doduse primesama nemackog shvatanja inzinjeringa)... Najbolje bi bilo da ljudima preterano ne solimo pamet i da ih pustimo da svako izabere ono sto najvise voli...

Hvala na pitanju, odlicno.

Espanol
27.07.2004., 01:03
Rekao bih g. kolega da smo na potpuno istom stanovištu, što mi je osobito drago.

Cijenjeni g. stariji kolega, apsolutno se slazem i kao sto vec rekoh u vezi ove diskusije:

...verujem da ostale sve ovo interesuje koliko i rasprava da li je krompir skuplji na Kalenicu ili Zelenjaku.

Zato predlažem da težište ove teme prebacimo na dobru staru Evropu od koje potencijalni kolekcionari ili samo ljubitelji mogu da dobiju kvalitetnije informacije.

A to nece moci :lol: . Apsolvirali smo vec da se zapravo radi o dva razlicita koncepta, o dve razlicite skole. Vi zastupate englesku, a ja sam pak pristalica americke (sa doduse primesama nemackog shvatanja inzinjeringa)... Najbolje bi bilo da ljudima preterano ne solimo pamet i da ih pustimo da svako izabere ono sto najvise voli...

Hvala na pitanju, odlicno.Mislio sam samo da budemo praktičniji zbog blizine "objekata", ali nemam ništa protiv da "šaramo". Možda je ustvari i bolje da manje upućeni uhvate razlike. E, kod inženjeringa sam više za italijanski. Malo je "nervozniji". :lol:

BMaster
11.09.2004., 15:43
Evo slika koje sam obecao!

http://www.milicevici.com/hspe/manta2.jpg
http://www.milicevici.com/hspe/manta3.jpg

VWaddict
11.09.2004., 22:10

Cekaj, zar na ovoj slici ima i auto? http://www.thegoldenbug.com/sml/eusa_drool.gif

rajlovac88
11.09.2004., 22:41
Cekaj, zar na ovoj slici ima i auto? http://www.thegoldenbug.com/sml/eusa_drool.gif[/quote]
PA dobro bre covek je samo apelovo na vasu mastu i izuzetno poznavanje materije. :wink:

Zagor BG
11.09.2004., 23:24
Vidi, vidi ove male srećice! Glasam sdesna u levo!!! 8)

Espanol
13.09.2004., 15:11
Vidi, vidi ove male srećice! Glasam sdesna u levo!!! 8)Nije valjda da voliš žuljanje u neudobnim vozilima? Ja sam više za bolji "tapacirung"! :lol:

BMaster
13.09.2004., 19:38
Haha :lol: Kako vam se sada svidja profil mante? :lol: :lol: :wink:

VWaddict
13.09.2004., 21:23
Nije valjda da voliš žuljanje u neudobnim vozilima? Ja sam više za bolji "tapacirung"! :lol:
Sto kaze narod, gde gosti nisu besni, ni kuca nije tesna http://www.thegoldenbug.com/sml/eusa_dance.gif

Haha :lol: Kako vam se sada svidja profil mante? :lol: :lol: :wink:

manta? Ovaj, kakva manta??? Dete, o cemu pricas? I nemoj vise da nas dekoncentrises! Gde sam ono stao :? ah, da...

Vidi, vidi ove male srećice! Glasam sdesna u levo!!! 8)
Moze. Ti desnu, ja cu se vec nekako snaci sa ove dve plavojke... mmmmm, zlata mala :D http://www.thegoldenbug.com/sml/eusa_drool.gif

Zagor BG
16.09.2004., 08:04
Vidi, vidi ove male srećice! Glasam sdesna u levo!!! 8)Nije valjda da voliš žuljanje u neudobnim vozilima? Ja sam više za bolji "tapacirung"! :lol:
Ja sam uvek bio za ove vižlastije (od vižla) zbog boljeg prilaza sa svih strana!!! :lol:

Espanol
16.09.2004., 11:34
Ja sam uvek bio za ove vižlastije (od vižla) zbog boljeg prilaza sa svih strana!!! :lol:Ima tu nešto! Samo malo žulja. :lol:

Kypck
16.09.2004., 17:50
Bas lepo sto pored svih novih modela neko obraca paznju i na oldtajmere.Stvarno neki od njih po sarmu koji imaju nkad nece biti prevazidjeni.Ali ukusi su razliciti i svako se valjda pronalazi u nekom od njih(pogotovo ako je nekad posedovao neki od njih).Od mene je od uvek (i sada kao i kada je bio veoma atraktivan) mamio uzdahe Mercedes "Reponja" 200 iz '60tih....
Oduvek mi je bila zelja da ga imam,pa cak i nije skup (mislim da moze da se nadje za nekih 1000evra) ali nikako da odvojim tooooloko para.Ali k'o ceka,taj i doceka.Tako da ako neko naleti slucajno nekog ko bi se odvojio od takvog primarka MBa,neka me ima u vidu...

Kypck
16.09.2004., 17:55
Izpred zgrade kod drugara je parkiran i zapusten Mercedes iz '40tih(cini mi se da je model 170).Rekao mi je da ga vozi neki dedica koji nema kome da ga ostavi.Pa pomislih,pa moze meni.Polako bih ga sredjivao....Kazem ja nejmu pitaj ga...
Kad njemu dedica kaze da nece nikom da ga da/proda i nece nista da radi sa njim,jer ceka da dodju ljudi iz Mercedesa i da mu daju u zamenu za taj (u jako losem stanju) potpuno nov MB :)
Moguce?

rajlovac88
16.09.2004., 22:15
Boze ,boze kaki poznavaoci materije.Po hiljdu prvi put ste dokazali da su se drzave rusile zbog "taraciruga"a ne tek tamo jedan idealno smisljen forum.Blago nama.Dok vam zensko osoblje pretura po sajtovima auto spora i sl. vi menjate zvalje uvazeninih kolega sveznalica u tapetare. :? :wink:
Ujedvo da li ima zivi stvor na svetu koji nebi voleo jedan autic iz nekih tamo 30-50 u svom dvoristu.To je bre masta svkog normalnog.Pa makar i u pratnji loseg tapacirunga. :lol:

Zagor BG
16.09.2004., 22:27
Boze ,boze kaki poznavaoci materije.Po hiljdu prvi put ste dokazali da su se drzave rusile zbog "taraciruga"a ne tek tamo jedan idealno smisljen forum.Blago nama.Dok vam zensko osoblje pretura po sajtovima auto spora i sl. vi menjate zvalje uvazeninih kolega sveznalica u tapetare. :? :wink:
Ujedvo da li ima zivi stvor na svetu koji nebi voleo jedan autic iz nekih tamo 30-50 u svom dvoristu.To je bre masta svkog normalnog.Pa makar i u pratnji loseg tapacirunga. :lol:
Sta da se radi! Takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi! :lol:

Strajder
16.09.2004., 22:29
ako sam ovo pravilno shvatio kao kritiku, potpuno je na mestu :) ...

Espanol
16.09.2004., 22:30
Ujedvo da li ima zivi stvor na svetu koji nebi voleo jedan autic iz nekih tamo 30-50 u svom dvoristu.To je bre masta svkog normalnog.Pa makar i u pratnji loseg tapacirunga. :lol:Pa da čovek nije poslao fotku auta "tapaciranog" spolja, ne bi bilo ni komentara. :lol: :wink:

rajlovac88
16.09.2004., 22:33
Narvno da je bila kritika.Uz svo moje nastojanje da razumem muski rod nikad mi nije bilo jasno kako vas je lako skrenuti sa puta pa cak i ako su futbali i automobiliu pitanju. :wink:
Za kaznu ocekujem jos po neku lepu slikici uz pratecu dokumentaciju :lol:

Espanol
16.09.2004., 22:34
Izpred zgrade kod drugara je parkiran i zapusten Mercedes iz '40tih(cini mi se da je model 170).Rekao mi je da ga vozi neki dedica koji nema kome da ga ostavi.Pa pomislih,pa moze meni.Polako bih ga sredjivao....Kazem ja nejmu pitaj ga...
Kad njemu dedica kaze da nece nikom da ga da/proda i nece nista da radi sa njim,jer ceka da dodju ljudi iz Mercedesa i da mu daju u zamenu za taj (u jako losem stanju) potpuno nov MB :)
Moguce?Takvih MB u besprekornom stanju puna je Nemačka. Dedica spada u mnogobrojne naivne ovde koji misle da MB čeka baš njegovu krntiju. :wink:

rajlovac88
16.09.2004., 22:35
Ujedvo da li ima zivi stvor na svetu koji nebi voleo jedan autic iz nekih tamo 30-50 u svom dvoristu.To je bre masta svkog normalnog.Pa makar i u pratnji loseg tapacirunga. :lol:Pa da čovek nije poslao fotku auta "tapaciranog" spolja, ne bi bilo ni komentara. :lol: :wink:
A ti si ipak nezamenjiv.kod tebe je uvek neko drugi kriv,a ti jadan nemas pojma :twisted:

Espanol
16.09.2004., 22:36
Narvno da je bila kritika.Uz svo moje nastojanje da razumem muski rod nikad mi nije bilo jasno kako vas je lako skrenuti sa puta pa cak i ako su futbali i automobiliu pitanju. :wink:
Za kaznu ocekujem jos po neku lepu slikici uz pratecu dokumentaciju :lol:Ne uopštavaj. Ima raznih "slučajeva". :wink:

Espanol
16.09.2004., 22:38
A ti si ipak nezamenjiv.kod tebe je uvek neko drugi kriv,a ti jadan nemas pojma :twisted:Šta ja mogu kad čovek nije imao bolju fotku (mislim bez tapacirunga). :lol:

rajlovac88
16.09.2004., 22:41
A ti si ipak nezamenjiv.kod tebe je uvek neko drugi kriv,a ti jadan nemas pojma :twisted:Šta ja mogu kad čovek nije imao bolju fotku (mislim bez tapacirunga). :lol:
JADAN TI>A ajde da vam olaksam savest.Ja sam se slatko ismejala na vasu osecajnos i posto ste mi ulepsali dan pola vam je oprostone ali da bi bilo sve daj mi neki podatak plus za ono tvoje pitanje od pre neki dan.

Espanol
16.09.2004., 22:46
Evo ti pomoći za ONO pitanje. Auto je pokretao vrlo specifičan motor (puno sa njim eksperimentisali FIAT i Krajzler). A slične motore slušala si svakodnevno u Batajnici. E, ovo je nadam se dosta! :wink:

rajlovac88
16.09.2004., 22:59
Evo ti pomoći za ONO pitanje. Auto je pokretao vrlo specifičan motor (puno sa njim eksperimentisali FIAT i Krajzler). A slične motore slušala si svakodnevno u Batajnici. E, ovo je nadam se dosta! :wink:
Pa sad da li mi je dosta otom potom. U svakom slucaju hvala.

BMaster
22.09.2004., 22:45
Da li se sada slazete da je manta lep auto i da ima dobar profil! :lol: Nisam stavio sliku zbog one tri vec sam tu imao![b][i]

Espanol
23.09.2004., 11:45
[quote="BMaster"]Da li se sada slazete da je manta lep auto i da ima dobar profil! :lol: Nisam stavio sliku zbog one tri vec sam tu imao![/quote
[b][i]KOJA MANTA? :wink: :lol: :lol:

BMaster
23.09.2004., 23:26
Dobro ajd zajebite vise to! hteo sam da kazem da ova slika

http://www.opel6070club.com/Mantan%20kuvat/Maalaus-valmis%20auto/maalauksen%20jalkeen%203.JPG

nije bas reprezentativna i da je ovo profil mante!

E sad jel i dalje mislis da je neka karabudzena skoda koja ninasta ne lici????

Espanol
23.09.2004., 23:38
Dobro ajd * vise to! hteo sam da kazem da ova slika

nije bas reprezentativna i da je ovo profil mante!

E sad jel i dalje mislis da je neka karabudzena skoda koja ninasta ne lici????OK majstore, malo šale nikad ne smeta. Ne moraš da mi crtaš Mantu, vozio sam je dok je bila nov i aktuelan auto. Poređenje sa Škodom dao sam samo da pojasnim pojam takvih "kupea" u svoje vreme. Bili su nezgrapno dizajnirani da bi ostali porodični četvorosedi i usput "glumili sport". Tu od sporta nije bilo ni S, a nisu mogli da se hvale ni lepotom. Jednom rečju, konfekcija sa kosim zadnjim delom krova.

Espanol
30.07.2005., 00:51
Evo jedne nepravedno zapostavljene teme. Nadam se da trenutno imamo više interesenata za oldtajmere, pogotovo Novosadista... :wink:

HEMI 426
30.07.2005., 01:02
kada pocne prica o starom celiku, ekipa iz NS je uvek tu... :wink:

Espanol
15.11.2005., 11:13
kada pocne prica o starom celiku, ekipa iz NS je uvek tu... :wink:
Opet smo zapustili temu. A vidim da novosadisti iskopavaju neke Alfe i ne prijavljuju na pravom mestu...

HEMI 426
15.11.2005., 11:30
pored 147 nadjoh i 156 wagon i prelepu ali prelepu 166cu! :wink:

Superbird
19.11.2005., 21:19
Jedan moj ortak ima u garazi 2 MB iz 1957. Jedan je dizel i u dosta dobrom je stanju a drugi je benzinjara i sluzi mu za delove... Ljudi, onoliko debela vrata ja u zivotu nisam video - i nece da se zatvore ako ih zalupis, samo treba da ih pustis :D

Branko_nis
20.11.2005., 22:14
Ja imam Volgu iz 74.Poceo sam da je prepravljam po mom ukusu ali imam jedan problem
ne znam gde da nadjem delove za taj auto.ako neko zna ili ima neko resenje neka mi pise na cdragan@bankerinter.net..

ko ima neku ideu neka kaze!

intra
21.11.2005., 08:11
Jedan od članova foruma je u Rusiji vjerovatno ti može pomoći.

karavela
26.11.2005., 15:11
Opel " MANTA " A 1971.godiste,ja vozim taj automobil.

karavela
26.11.2005., 15:15
Ima li negde kod nas sajt o starim automobilima ?

dr_smak
22.12.2005., 22:38
Postoji jedan model opela mislim da ima oznaku "190" ili tako nesto o pozadi lici pomalo na stariji tip mante a s prednje strane podseca pomalo na mini corvetu. Ima li neko sliku tog automobila s obzirom na to da je dosta star i redak model?

HEMI 426
22.12.2005., 22:57
To je Opel GT i imao je 1,9 litarski motor. Jedan moj drugar ( izmedju ostalog ) ima 3 kom, bas sam veceras bio kod njega....ako hoces poslacu ti istorijat na pp

http://www.schwab-kolb.com/opelgt1.jpg

dr_smak
23.12.2005., 17:48
To je Opel GT i imao je 1,9 litarski motor. Jedan moj drugar ( izmedju ostalog ) ima 3 kom, bas sam veceras bio kod njega....ako hoces poslacu ti istorijat na pp

http://www.schwab-kolb.com/opelgt1.jpg

To bi bila prava stvar radi se o neverovatnom modelu.

HEMI 426
23.12.2005., 23:40
pa i nije bas neverovatan, sve je potpuno serijsko kod njega osim karoserije koja je u stvari dizajn GM-a iz 65 .... :wink:

proveri pp

dr_smak
24.12.2005., 12:00
pa i nije bas neverovatan, sve je potpuno serijsko kod njega osim karoserije koja je u stvari dizajn GM-a iz 65 .... :wink:

proveri pp

Hvala za tekst. Jedino jos ne znam kakvo mu je ubrzanje s obzirom da je imao samo 90ks.

harley_ana
24.12.2005., 12:37
I ja u garazi imam jednog oldtajmera, VOLVO. Ima oko 30 god. (mislim da je 75). Sve je na njemu njegovo. Izgleda fenomenalno... Cekam jos par godina, da ga malo sredim i da pocnem da ga vozim. Mislim da nema nista lepse od oldtajmera.

HEMI 426
24.12.2005., 13:57
da li znas koji je model, da li je 200 ili mozda 121 Amazon?

sto se tice Harleya ovde ih ima dosta a jedan Fat Boy iz 1967 u perfektnom stanju ( bivsi motor americke policije ) stoji u nekom butiku na spensu kao exponat, bas sa ga juce video! Cuo sam da neko ima i Indian ako znas sta je to

HEMI 426
24.12.2005., 14:08
Hvala za tekst. Jedino jos ne znam kakvo mu je ubrzanje s obzirom da je imao samo 90ks.

1,1 motor : 11,7 sec 0 do 100 km/h
1,9 motor : 10,3 sec 0 do 100 km/h

nije nesto bio startan, pogotovo ako se zna da su Alfe GT Juniorke ( 1, 3 i 1,6 ) motori, imale ubrzanje ispod 10 sec

dr_smak
24.12.2005., 18:09

nije nesto bio startan, pogotovo ako se zna da su Alfe GT Juniorke ( 1, 3 i 1,6 ) motori, imale ubrzanje ispod 10 sec

Nije mi jasno kako tako velika razlika u kubikazi ima za posledicu tako malu razliku u ubrzanju.

Marauder
24.12.2005., 18:26
Cuo sam da neko ima i Indian ako znas sta je to

Indian Chief. Fenomenalan motor, ali skup puno. Par godina star se krece preko $20,000.

http://www.bsmotoring.com/2002/02feb16_25.jpg

saleff1
24.12.2005., 20:14
BRAVO NA IDEJI,JA JURIM TOYOTU ST2000 ILI ISTU LT AKO NEKO ZNA GDE IMA TAKAV AUTO BIOBIH MU VEOMA ZAHVALAN .SALE+ VIDEO SAM JEDNOG JAKO LEPOG FORD TAUNUSA KOJI PROPADA U G.MILANOVCU+ISTO TAKO MANTA U LESKOVCU.

Espanol
25.12.2005., 20:08

Negde ti se provukla greška u ubrzanju! Rezultati testova kažu da je 1, 9 ubrzavao 0- 60 mph (96 kmh) za 11, 4 sec! Prema tome, 1, 1 sa 60 KS i maksimalnom brzinom od 155 km/h je daleko kaskao za njim. :wink: Opak sportista! :lol: Ali je imao slatku liniju. Sve ostalo je bilo boza, slabačak motor napred, pogon pozadi, kruta osovina sa Kadeta B...

HEMI 426
25.12.2005., 20:12
moguce.....
a sto se tice sportiste....sta si ocekivao od opela... :wink: :D
a sto se tice linije, Mitchelovo delo.... :wink:

Espanol
25.12.2005., 21:06
moguce.....
a sto se tice sportiste....sta si ocekivao od opela... :wink: :D
a sto se tice linije, Mitchelovo delo.... :wink:
Dobri stari čika Bil je pokušao (i uspeo) da napravi evropsku "Korveticu"... Ali, samo linijom!

HEMI 426
25.12.2005., 21:58
Montza GT koncept iz 1963, dizajnerska osnova za Opel GT

http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_b2.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_b1.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_3.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_12.jpg

ali poredjenje sa Corvettom je neumesno ( osim po dizajnu ) jer Opel GT nije imao ni 100 KS a najslabija 'Vette iz 60tih je imala 300 ( da ne spominjem 427 ili ZL 1 varijante ).... :wink:

HEMI 426
25.12.2005., 22:05
a evo nesto za Espanola.... :wink:

http://www.autolife.umd.umich.edu/Design/Mitchell/B103794-mitchell-&-corvette.gif

Espanol
25.12.2005., 22:31
Ali, samo linijom!
Lepo piše! :wink:

Espanol
25.12.2005., 22:34
a evo nesto za Espanola.... :wink:

http://www.autolife.umd.umich.edu/Design/Mitchell/B103794-mitchell-&-corvette.gif
Di ćeš goreg dušmana od prijatelja. Samo mi kokaj so na ranu!. :lol:

HEMI 426
25.12.2005., 22:45
:lol: :lol: :lol:

mala osveta za one slike modela zbog kojih ne spavam nocu.... :wink: :lol:

Espanol
26.12.2005., 22:42
Montza GT koncept iz 1963, dizajnerska osnova za Opel GT

http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_b2.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_b1.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_3.jpg
http://www.carstyling.ru/resources/concept/63chevrolet_corvair_monza_gt_12.jpg

ali poredjenje sa Corvettom je neumesno ( osim po dizajnu ) jer Opel GT nije imao ni 100 KS a najslabija 'Vette iz 60tih je imala 300 ( da ne spominjem 427 ili ZL 1 varijante ).... :wink:
E, onda za uzvrat da ti kažem da imam ovaj model! :lol:

Scorsese
13.01.2006., 03:39
Prodaja oldtajmera.
Ne verujem da ima nesto za nas dzep, ali za dusu svakako...
www.carclassic.com

intra
13.01.2006., 07:56
Prodaja oldtajmera.
Ne verujem da ima nesto za nas dzep, ali za dusu svakako...
www.carclassic.com
Mislim petica - Price: 65,000 EUR puno i za Žigića :lol:

Marauder
13.01.2006., 08:12
Onaj Mercedes 300SL Gullwing izgleda super, ali 300,000 eura?

Acko 944
17.01.2006., 13:30
meni se svidja PORSCHE 550 spyder
ali cena 550.000 tesko
550 SPYDER

ENTREPRENEUR
01.02.2006., 00:31
S'obzirom da je ovo moj prvi "post" necu da duzim vec.......veliki pozdrav svim entuzijastima.

Nadam se da cemo razmenjivati korisne i zanimljive informacije.

brankooonis
08.02.2006., 23:56
poz svima! prvi put sam ovde i imamjedan oldajmer.u pitanji je volga iz 73 godine.da li znate gde mofu da nadjem delove?

brankooonis
09.02.2006., 00:02
ako neko ima da ponudi tako nesto neka mi pise.
Pozdrav za vas.Ja imam volgi iz 73 i da li zna neko gde da nadjem delove za nju?

brankooonis
09.02.2006., 00:05
poz svima! prvi put sam ovde i imam jedan oldajmer.u pitanju je volga iz 73 godine.da li znate gde mogu da nadjem delove?

brankooonis
10.02.2006., 04:01
Rekao bih g. kolega da smo na potpuno istom stanovištu, što mi je osobito drago. Zato predlažem da težište ove teme prebacimo na dobru staru Evropu od koje potencijalni kolekcionari ili samo ljubitelji mogu da dobiju kvalitetnije informacije. Pozdrav.
Da li ce neko da i pomone oko moje "ZVERI"? Kao sto rekooh imam Volgu iz 73 i treba mi neki saveti za nju!

Branko

yugo 45
10.02.2006., 09:23
zovi komunalce bice ti lakse

brankooonis
16.02.2006., 00:28
zovi komunalce bice ti lakse
mislim da gresis jer je prva farba prvi vlasnik u odlicnom stanju!

Espanol
16.02.2006., 09:50
Da li ce neko da i pomone oko moje "ZVERI"? Kao sto rekooh imam Volgu iz 73 i treba mi neki saveti za nju!

Branko
Budi precizniji! Volga iz '73 može da bude još uvek M- 21 ili GAZ- 24.

brankooonis
21.02.2006., 00:15
Budi precizniji! Volga iz '73 može da bude još uvek M- 21 ili GAZ- 24.
OK.To je gaz-24.koja je presla 60000 km?sta ti mislis o tome?I ako ti kazem da jos ima fabricke gume? :)

yugo 45
21.02.2006., 01:33
nadji neki dizel motor za nju ako ces je ti voziti bar ce te jeftinije izaci voznja

Espanol
21.02.2006., 01:42
OK.To je gaz-24.koja je presla 60000 km?sta ti mislis o tome?I ako ti kazem da jos ima fabricke gume? :)
Mislim da treba da je sa pažnjom restaurišeš. I imaš svu moju pomoć!

UltraZvuk
21.02.2006., 08:53
Imam jedno pitanje... Kako ide pravilo po kome se neko vozilo posmatra kao oldtajmer? Ako sam dobro upućen, to je da je proizveden pre 1971? Tako nešto sam čitao, ali možda sam pogrešio...
prosvetlite me :)

intra
21.02.2006., 09:06
Stariji od 30 godina.

UltraZvuk
21.02.2006., 10:06
Pa šta onda i stojadin mediteran ili tristać iz '72 može da bude oldtajmer?

Espanol
21.02.2006., 11:54
Pa šta onda i stojadin mediteran ili tristać iz '72 može da bude oldtajmer?
Može, "tristać" posebno jer je počeo da se proizvodi 1961!

saleff1
21.02.2006., 14:50
I DA LI SE POJAVI NEKO KO ZNA GDE IMA NEKA STARA TOYOTA CELICA ST2000,BICU VEOMA ZAHVALAN NA INFORMAIJI

brankooonis
22.02.2006., 00:53
nadji neki dizel motor za nju ako ces je ti voziti bar ce te jeftinije izaci voznja
Za dizela ne zelim da cujem.A plin mrzim tako da ostaje njen motor!

brankooonis
22.02.2006., 00:58
Mislim da treba da je sa pažnjom restaurišeš. I imaš svu moju pomoć!
OK.Pomoc ce mi trebati.Sada joj dredjujem sistem za ulje za kvacilo.Treba mi sema za kontrolnu tablu!Ako imas bilo bi mi drago da mi je posaljes! :shock: :shock:

jomini
05.06.2006., 09:44
Hemi, onaj Fiat (1100 valjda), sećaš se što smo pričali o njemu da je stajao u Danila Kiša ulici, ponovo je tamo Prošli put ga nisi našao. Jutros sam ga video, registrovan je... Nalazi se na onoj T raskrsnici koja vodi na onaj trg kog elektro škole. Pa ako te zanima, idi ga pogledaj...

ridersonthestorm
13.06.2006., 15:15
odlicna tema , ja sam vec bio pravio slicnu temu na ovom forumu [kucaj u pretragu foruma stari automobili] ali nije porasla kao ova, uglavnom imam jednog singera starog dosta godina 1957 gazelle saloon slike su vec stavljene na topic stari automobili pa koga ne mrzi neka pogleda , mislim da je steta sto auto propada pogotovo zato sto takvih automobila ima mozda svega 2 komada u nasoj zemlji.

diesel
29.06.2006., 17:25
Poz svima...
Ne bih da pishem puno o kolima... samo da kazem da imam da prodam jednog
Alfa Romea GT Junior 1750
"71 godiste - nije u voznom stanju
trenutno nemam sliku ali bice...
Imam i josh jedan motor za nju, isto 1800cc... i on ide sa njom...

HEMI 426
29.06.2006., 17:32
kazi mi samo odakle si?
za Alfu Juniorku ( bez obzira na stanje ) sigurno imam kupca

diesel
29.06.2006., 17:41
Iz Rume sam... chek sad cu je slikati pa cu okachiti slike... moram samo malo da je operem... :D

diesel
29.06.2006., 18:16
nesto ne mogu da zakachim slike ovde
tako da sam ih stavio na

http://www.geocities.com/distinctiveloops/

HEMI 426
29.06.2006., 19:31
video sam slike, steta sto si sirio blatobrane i budzio pragove
saljem ti na pp, moj mob a ti kad mi budes odgovarao posalji mi tvoj mobilni i cenu
ja sam iz ns pa bi mogli da se dogovorimo da je pogledamo

diesel
30.06.2006., 17:01
Ah... nisam ja shirio.... tako je kupio cale na buvljaku neke 90te... za 2000 maraka.... onda josh ishla kao azdaja... :)

Duki84
06.07.2006., 09:36
Imam Ford Cortinu iy 1979 god. da je zavrsim trebaju mi prednji zmigavci jer mi je neka budala polomila a auto ide ko metak.Pozdrav

Michael Schumacher
28.07.2006., 16:30
Иди на сајт олдтајмера Србије и тамо се повежи са ликовима.

Datscha
29.07.2006., 15:51
Ne volim oldtajmere . . .

pepi_m
06.08.2006., 10:34
Pozdrav svim ljubiteljima oldtimera.Ja posedujem Mini Morrisa 1.3 iz1976 i ovih dana zavrsavam restauraciju,ostalo mi je samo tapaciranje poda i tako neke sitnice.
Inace takodje imam problem sa nemogucnoscu da dodjem ovde do bilo kakvog casopisa.Sve sto imam sam doneo iz inostranstva.Imam nameru da sa prijateljima osnujemo klub ljubitelja Minija,pa ljudi javite se da razgovaramo.

Srdjan_NS
23.08.2006., 15:33
Nema ni jedan casopis o oldtajmerima kod nas.Bio je nekad "Oldtajmer" ali je propao malo zbog situacije kod nas malo zbog loseg menadzmenta.Isti covek je drzao casopis i klub Don Perignon.Ko zivi u NS zna kakav je to tip kluba.

HEMI 426
23.08.2006., 15:42
zoran petrovic, to mi je drugar, znam ga iz oldtimer kluba vec godinama

Srdjan_NS
23.08.2006., 15:51
Pa trudio sa covek ali nema kod nas dovoljno trzista za takav casopis a i ne ide da bude redakcija medju bugarkama.

vule gs
29.08.2006., 13:07
Поздрав људи имам 2 (скоро) олдтајмера, Шкоду 105л из 1979, гаражирана, прва фарба, 70 000, и Ситроен ГС Палас, 1978.

http://i29.photobucket.com/albums/c268/VuleGSBeograd/P4290001.jpg

http://i29.photobucket.com/albums/c268/VuleGSBeograd/P4290002.jpg

Ситроен чека рестаурацију, једва сам га набавио!
Ако неко има који распали за делове, са 1.2 мотором нек се јави!

JonyQuest
24.09.2006., 02:31
BRAVO NA IDEJI,JA JURIM TOYOTU ST2000 ILI ISTU LT AKO NEKO ZNA GDE IMA TAKAV AUTO BIOBIH MU VEOMA ZAHVALAN .SALE+ VIDEO SAM JEDNOG JAKO LEPOG FORD TAUNUSA KOJI PROPADA U G.MILANOVCU+ISTO TAKO MANTA U LESKOVCU.
Da li je rec o automobilu negde iz '70, kupe pomalo americkog izgleda? Ako jeste video sam jednu u NS-u, bila je vise puta parkirana ispred katolicke porte, NS table i u veoma dobrom (cini mi se fabrickom) stanju. Sto se tice Mante, da li se radi o Manti A, u kakvom je stanju i da li znas vlasnika?

JonyQuest
24.09.2006., 02:34
Da li neko ima informaciju o postojanju BMW-a 3.0 u nasoj zemlji. Nesto sam nacuo da je svojevremeno uvezla policija 10kom od kojih su valjda prezivela 3. Informacija nije proverena ako neko nesto zna o tome bio bi mu zahvalan.

HEMI 426
24.09.2006., 18:52
ako si u blizini, mogu da te odvedem da vidis 3 ovakva..u losem su stranju ali bi se od 3 mogla napraviti 2 dobra..jedan je 2,5 a jedan je 3,0 a ne znam koji je motor u trecem

ps. to nisu bili pandurski

http://img211.imageshack.us/img211/6761/120821024ns1.jpg

borisbg
25.09.2006., 00:36
Na ovo sam naleteo u Sapcu. Hemi jel znas sta je u pitanju?
http://img214.imageshack.us/img214/7093/t2ht6.th.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=t2ht6.jpg)http://img178.imageshack.us/img178/6521/t21nc7.th.jpg (http://img178.imageshack.us/my.php?image=t21nc7.jpg)

HEMI 426
25.09.2006., 00:55
odmah sam ga prepoznao, prvi Ford Taunus ( nemacki ) koji je cesto poznatiji pod imenom Buckel Taunus. To je prva serija koja je isla od 1939 do 1951 a imala je 1,2 Eifel motor sa 34 KS. Njih je bilo dosta u srbiji, kao i svih taunusa ali je malo prezivelo a ako su i preziveli onda su u tom stanju... Nema neku vrednost na trzistu starih automobila ali je definitivno interesantan model. Jel znas nesto o vlasniku, istorija kola, da li neko mozda hoce da ga uradi ( mada su to corava posla )...?

http://www.philseed.com/images/fd-taunus48a.jpg

jomini
25.09.2006., 01:00
odmah sam ga prepoznao, prvi Ford Taunus ( nemacki ) koji je cesto poznatiji pod imenom Buckel Taunus. To je prva serija koja je isla od 1939 do 1951 a imala je 1,2 Eifel motor sa 34 KS. Njih je bilo dosta u srbiji, kao i svih taunusa ali je malo prezivelo a ako su i preziveli onda su u tom stanju... Nema neku vrednost na trzistu starih automobila ali je definitivno interesantan model. Jel znas nesto o vlasniku, istorija kola, da li neko mozda hoce da ga uradi ( mada su to corava posla )...?

http://www.philseed.com/images/fd-taunus48a.jpg
Zašto nema vrednost na tržištu? Redak automobil, dovoljno star... Šta je u pitanju?

HEMI 426
25.09.2006., 01:05
pa nije bio nipocemu specifican i inovativan, ni po dizajnu, ni po tehnickim resenjima, nije bio ni luxuzan nije bio ni brz. dakle, nije stvarao automobilsku istoriju ni u jednom pogledu osim u tome sto je bio prvi model sa imenom Taunus dok su ga kasniji modeli u svemu nadmasili. Pravljen je relativno kratko i sa veliki prekidom ( II sv. rat ) a posle rata je vec bio zastareo.... Postoje klasicni automobili i postoje stara kola a Buckel Taunus je samo stari auto....

jomini
25.09.2006., 01:15
pa nije bio nipocemu specifican i inovativan, ni po dizajnu, ni po tehnickim resenjima, nije bio ni luxuzan nije bio ni brz. dakle, nije stvarao automobilsku istoriju ni u jednom pogledu osim u tome sto je bio prvi model sa imenom Taunus dok su ga kasniji modeli u svemu nadmasili. Pravljen je relativno kratko i sa veliki prekidom ( II sv. rat ) a posle rata je vec bio zastareo.... Postoje klasicni automobili i postoje stara kola a Buckel Taunus je samo stari auto....
Pa dobro, ali opet... Retkost je, pa zato...

HEMI 426
25.09.2006., 01:18
nema veze sto je redak ako nije interesantan, u svetu klasicnih automobila, retkost uopste nije presudna ako auto nije ni za ****...samo ce pre biti zaboravljen

luci
25.09.2006., 02:18
a deLorean

Garwor
25.09.2006., 02:30
On je bar imao zanimljiv dizajn.

borisbg
25.09.2006., 11:33

Sadasnji vlasnik ga je skoro kupio (negde u Vojvodini) i planira da ga uradi. Auto je iz 1949.g. To je sve sto znam.

HEMI 426
25.09.2006., 12:06
pozeli mu u moje ime mnogo srece, uspeha, zivaca i para....trebace mu..

JonyQuest
25.09.2006., 22:58
[QUOTE=HEMI 426]ako si u blizini, mogu da te odvedem da vidis 3 ovakva..u losem su stranju ali bi se od 3 mogla napraviti 2 dobra..jedan je 2,5 a jedan je 3,0 a ne znam koji je motor u trecem

ps. to nisu bili pandurski

Naravno, saljem ti na pp broj tel-a

Wuestenkoenig
10.10.2006., 00:10
Znam za jednog NSU princa stoji kod mog prijatelja iza kuce zarastao u korov.Svojevremeno smo imali ideju da ga restauriramo ali nista od toga............nisam siguran ni da je jos uvek tamo to je bilo pre tri god a od tada nismo u kontaktu......

JonyQuest
10.10.2006., 20:26
Jel obican ili TT u pitanju? Kakvo je stanje, jel mozda znas koja bi bila cena?

Wuestenkoenig
11.10.2006., 09:50
Nije TT,stanje je dosta lose zato smo i odustali od projekta.....ako je jos tamo mozda moze da se uzme za dzaba

HEMI 426
11.10.2006., 13:56
brate, gde zivi taj tvoj prijatelj? ako zivi tamo gde i ti, onda nema smisla da se iko uopste cima makar taj prinz bio TT, TTS, Bertone ili Bertone sa Wankelom...

Wuestenkoenig
11.10.2006., 17:22
Ne,auto je u okolini Nisa.Ako nekog interesuje mogu ovih dana da se cujem sa njim pa da vidim dali je auto jos tu,u kakvom je sada stan