Vidi punu verziju : Kako do posla u EU?
marko88
21.01.2008., 14:01
Konkretno me zanima rad u EU (pogotovo Nemacka), kako otici tamo, da li su u svim "agencijama" prevaranti ili se moze naci posao preko istih?
Radio bi i teske fizicke poslove, najradije bi bio antrogar na gradjevini :D , cuo sam da oni dobro zaradjuju i fizicki rad mi nije stran. :lol:
Sto se tice jezika znam ga na nivou sporazumevanja, ali bi ga uveliko ucio.
marko88
22.01.2008., 18:55
Da li je neko isao preko agencija?
buisines
22.01.2008., 20:06
postovanje marko
pred tobom stoji mogucnost da poslujes sa vodecom internacionalnom kompanijom na podrucju wellnessa sa vec 28 godina iskustva u poslovanju,pored niza pogodnosti u samoj poslovnoj mogucnosti pruza vam se prilika odlicnog obiteljskog posla te rada iz vlastitog doma.
Na samom pocetku reci nam nesto o sebi
pozdrav
vesna1356
24.01.2008., 18:44
postovani zasto ste svi zaludjeni za tim inostranstvom pa tamo ne cvetaju ruze tacno je da se tamo bolje zaradi ali vi imate toliko rashoda tako da vam nista ne ostane tamo vam treba samo pizama i radno odelo nema nigde zivota nego u srbiji
marko88
25.01.2008., 12:30
Znam ja to i zelim da radim, pa makar 12+ sati dnevno...
Dragi Marko,nemoj da te lazu,ne pomazu ni agencije ni ujaci...Jedino kako mozes danas doci do inostranstva i radne dozvole jeste,zenidba.Ali i to je danas ovde pitanje,gotovo sigurno mozes biti prevaren,pod uslovom da te ne provale da je u pitanju fiktivni brak zato sto proveravaju,upadaju u 3 ujutru u stan da vide da li ste zajedno,pitanja tipa....sta tvoja zena voli najvise da jede,koja joj je omiljena boja,kako jos se zove stric...sve rade da provale da je u pitanju brak za papire.Ali i ako te ne provale,procedura za dobijanje radnih papira je duga do 1,5 dana,ti dobijes boravisnu vizu i mozes da bude kod zene ali ti ne daju radnu dozvolu,zato sto misle da zena moze da te izdrzava.A druga sansa da odes je da nadjes a ako vec nemas tesko je,nekog jakog coveka koji ima jaku firmu,kako bi ti poslao garantno pismo da dodjes kod njega da radis jer mu jedino ti trebas,ali i to je opet pod uslovom da na birou u toj zemlji nema osobe koja bi mogla da radi taj posao za koji si ti pozvan da ne bi placali njemu sto je na birou nezaposlen a ne tebe novog da dovode i jos plus stranca.Tako da bi za takvu solucuju trebao da imas neku skolu koju ovde kod nas slabo ljude obucavaju da ih ne bi bilo na birou.Jedino ako budu davali do kraja godine da se ide samo na pasose ti pokusaj,ali opet opet opet je tesko jer sve manje poslodavaca zeli ljude koji rade na crno,opet ces morati da juris,cimas,molis da ti neko sredi papire,a niko nece da se cima za tebe jedino ako si mu preko potreban.
Nadam se da sam ti pomogla.
POZDRAV
vesna1356
26.01.2008., 00:45
ne zelim da te obeshrabrim ali zaista je tako kao sto je i pre mene napisano ja sam bila 13 god i hvala bogu nisam imala lose iskustvo sto se tice placanja ali mom komsiji koji cak ima i papire tri poslodavca su mu ostala duzna i nemoze im nista i to po nekih tri cetiri hiljade eura zamisli radis mese dva i gazda ti stalno obecava bice bice nisam jos naplatio baustelu i ti sav srecan racunas zaradio sam toliko i toliko a ispalete i nedobijes nista mnogo je sada poostreno ja ti zelim uspeh samo budi obazriv pogotovo kod nasih preduzimaca jako je malo postenih jer znam puno njih ne samo mog komsiju koji nije naplatio svoj rad puno srece
posalji mi poruku na +49172-4017222 i ja cu ti se javiti ili pisi na josevilla13@yahoo.de
pozdrav i srecno ako vec nisi nesto nasao
marko88
26.01.2008., 17:37
Hvala svima na odgovorima. ;)
"mikihh", poslacu ti mail, pozdrav.