Vidi punu verziju : Horor filmovi
najbolji horor film :twisted:
Milojko Vasic
03.09.2003., 13:00
Uh, ja ne volim horor kao zanr, i to zbog dva horor filma koji su me dokrajcili:
1. Isterivac djavola
2. Predskazanje
Oba su horor nad hororima.
Uz dva koja su vec navedena: IT!
Glasam za feardotcom, zbog originalnosti :D
mihailop
05.10.2003., 17:11
Psycho od Alfreda Hitchckocka.
Najbolji horor film svih vremena, bez konkurencije.
*Daniela*
05.10.2003., 17:17
Glasam za Vestice iz Blera Noc vestica H20 itd...
i obavezno znam sta ste radili proslog leta i jos uvek znam sta ste radili proslog leta
Chan Shaolin Si
06.10.2003., 03:11
a zaboravili ste "strah u ulici brestova" to je filmcina
P.S. pogledajte moju sliku, to je moj dom
Texas Chainsaw Massacre
The Ring
DAMBLDOR
10.12.2003., 22:22
ja ne gledam horor filmo :wink: ve
Ni ja isto,samo kad me neko na to natera. Na primer,kad sam bila mala gledali smo neki film iz video kluba i zove se KLUB,to niko zivi nije gledao(verovatno zato sto je sh produkcija),film je jeziv,ili je bar meni bio jer sam bila mala.Bio mi je jeziv i DAVITELJ PROTIV DAVITELJA :D
Bliznakinja
11.12.2003., 12:19
i obavezno znam sta ste radili proslog leta i jos uvek znam sta ste radili proslog leta
Vestica iz Blera- knjiga senki RULES!!Mislim da je to najbolji horor koji sam gledala :D :D
Margott
11.12.2003., 19:02
Vestica iz Blera- knjiga senki RULES!!Mislim da je to najbolji horor koji sam gledala :D :D
uzas....kultni horor film je isterivach djavola...definitivno...
Bliznakinja
11.12.2003., 20:35
uzas....kultni horor film je isterivach djavola...definitivno...
BLJAK! http://smilies.sofrayt.com/1/z/fart.gif
Jao!!!! Nijedan horor film me nije uzbudio i pomerio sa stolice ali ne znam da li ste gledali film KRUG.
Before you die you will see the circle.
Pre nego sto umres videces krug!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Ako ste gledali javite se!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
azdajica
14.12.2003., 02:43
Svakako najbolji horor(the ring) u zadnjih par godina a pre toga HALLOWEEN i to samo prvi deo-ostalo je sranje-za originalnost me bas briga vazno je da vrsi posao..a da li znate da je ring remejk japanskog filma,odgledala sam i to...cool za one koje ne nervira japanski jezik
Njabolji horor filmovi su IT i The Ringu (Japanise version)
m.ACA.k
16.12.2003., 10:16
Gledao sam the Ring i stvarno mi nije jasno zašto je to horor, pre bih ga svrstao pod misteriju!
Tačnije fim je pomalo bezveze, nema ništa strašno
milly da killy
19.12.2003., 19:23
PREDSKAZANJE je zesca filmcina,njega imam snimljenog na kasetu,i Halloween takodje(samo prvi deo zato sto je najbolji).Mada mi je ,,Predskazanje" mnooogo strasniji!!! :twisted: :twisted:
mihailop
21.12.2003., 12:28
Ne znam kako nabrojane filmove možete porediti sa
"Psihom". Jeste li gledali taj horor?
tommy gun
07.12.2005., 23:42
Ma sve su to gluposti,najaci,ali ubedljivo najachi JE TEXASKI MASAKR MOTORNOM TESTEROM,ona prva verzija,pravi od ljudi CHILI,od njohovih ociju pravi mast...NAjbolji HOROR IKAD,proglasen je za najjboljeg.Neijedan ga nije sustigo!
markoca
08.12.2005., 00:40
bambi
:lol: E ovo je legenda!!!!
Lucky girl
08.12.2005., 01:42
pola ovih filmova nisu neki horori.....gledala sam japansku verziju ringa i smorila se...strasnija mi je americka verzija...
naj horori su sesto culo,psiho,ono sa emili rouz,the others,...
tommy gun
08.12.2005., 16:13
PSIHO i Teksaki masakr su neprevazidjeni.Teksaki je radjen po istinitom dogadjaju!Danasnja verzija je rasnje,ali prva je superm,kopa ljudima ochi za mast,pravi od njihove kose konac!EXTRA FILM,pogledajte!
Sizzlym
08.12.2005., 20:11
nisam gledala prwi deo Teksashkog Masakra ali drugi mi se swideo pa cu samo zbog tebe Toomy da pogledam i prwi!!!! :)
tommy gun
08.12.2005., 20:31
pa kakav ti je drugi?
Sizzlym
08.12.2005., 20:39
PSIHO i Teksaki masakr su neprevazidjeni.Teksaki je radjen po istinitom dogadjaju!Danasnja verzija je rasnje,ali prva je superm,kopa ljudima ochi za mast,pravi od njihove kose konac!EXTRA FILM,pogledajte!
pa ti reche da ima i prwi deo Teksashkog Masakra ili sam ja pogreshno razumela?
tommy gun
08.12.2005., 20:41
da ima mnogo verzija
Sizzlym
08.12.2005., 20:57
eee pa koju josh da gledam--hmmm reci??
Ja ti preporuchujem SAW I i II ako wec nisi gledao?
tommy gun
08.12.2005., 21:12
KAKAV JE saw!
Sizzlym
08.12.2005., 21:17
extra, mnoooogo je morbidan scene su bash onako bljakkkk.ODGLEDAJ pa mi reci shta mislish??
A ako znash za neki slichan (kad ga budesh odgledao ofkors) jawi obawezno!!!!
Sta kazete o "Od sumraka do svitanja"?
Sizzlym
08.12.2005., 21:30
ee to je wec klasika.Jedan od the best ever def!!!
tommy gun
08.12.2005., 21:32
to nije horor to je ipak akcija!
Sizzlym
08.12.2005., 21:51
horor/akcija ;)
tommy gun
08.12.2005., 21:56
jeste li gledali Friday 13
ndjordje91
08.12.2005., 22:28
Ja jesam PETAK 13.Toje kao neko ubijanje...Itd 8)
Fanatic_Kv
09.12.2005., 01:42
petak 13... pa prva dva dela su definitivno extra horrori.. Dok oni ostali su cisto bacanje vremena i pre spadaju u komedije a ne u horore...ipak "The Ring" RULEZ!
i da djole "to je kao neko ubijanje"...
markoca
09.12.2005., 13:33
Da Petak 13 je super. Ring je isto dobar.
Sizzlym
09.12.2005., 21:28
dobri su i jedan i drugi. . . A jel gledao neko onaj shit sa Paris Hilton koji su se usudili da nazowu HOROROM - "House Of Wax" taj film je prawi smehotres i moze da bude swashta ali horor nikako . . .
Meni je Predskazanje zakon.Takodje i halloween I.Psiho nisam gledala,kakav je?
zoranpetrovic84
10.12.2005., 17:24
uf da...predskazanje...obicno ti filmovi sa morbidnom decom su strasni:)
Ja sam već na onoj zaključanoj temi o hororu napisala, ali ajde da ponovim:
ROZMARINA BEBA
OD SUMRAKA DO SVITANJA
ISTERIVAČ ĐAVOLA
tommy gun
10.12.2005., 20:35
Isterivac djavola onaj stari je na prvi pogled bezveze i dosadan,ali je ipak dobar!
Fanatic_Kv
10.12.2005., 21:55
Meni je Predskazanje zakon.Takodje i halloween I.Psiho nisam gledala,kakav je?
Psiho je vec legenda.....Klasik ili kako god.... Ako nisi cula za Psiho cula si za Alfreda Hickoka najboljeg rezisera horrora svih vremena....
P.S. PTICE
zoranpetrovic84
10.12.2005., 22:24
Psiho je vec legenda.....Klasik ili kako god.... Ako nisi cula za Psiho cula si za Alfreda Hickoka najboljeg rezisera horrora svih vremena....
P.S. PTICE
Ptice - odlican film...posle napravljeno i "pchele" ali ne znam ko je rezirao...:)
tommy gun
10.12.2005., 23:09
Pa hichkok!
Nego jel zna neko kad ce Halloween 9?
zoranpetrovic84
11.12.2005., 01:27
ne...ja mislim da nije hickok
...cini mi se da je bila tema..."Dog Soldiers" je na mene ostavio najveci utisak:
http://www.cinemuerte.com/images/dog-soldiers.gif http://www.cinereporter.com/imgs/medias/film_photos/grande/FG2036.jpg http://www.delos.fantascienza.com/imgbank/80/sitges/dog-soldiers.jpg
Otisao sam...
11.12.2005., 13:24
Juce sam uzeo Hanniball II deo, mislim nije neki horor, ali prica... :)
OKLAGIJA
11.12.2005., 16:23
Meni je najstrasniji serijal Star Wars,
oni laseri, sve kockasto,onda oni dlakavi debili... Vata me jeza od same pomisli na to njesra.
Otisao sam...
11.12.2005., 16:48
Meni je najstrasniji serijal Star Wars,
oni laseri, sve kockasto,onda oni dlakavi debili... Vata me jeza od same pomisli na to njesra.
Star Wars njesra? :?
Nije brate...
Pitanje: Da li si ti uopste odgledao sve delove?
Darko_89
11.12.2005., 17:16
Saw I!
Pomalo zamrsen film ali po meni veoma zanimljiv i uzbudljiv!
Sizzlym
11.12.2005., 18:26
Saw I!
Pomalo zamrsen film ali po meni veoma zanimljiv i uzbudljiv!
to brate!!! To je moj NO.1 kad su u pitanju horori8-)
OKLAGIJA
11.12.2005., 21:39
Nije brate...
Nemam snage da gledam, vata me jeza od onih Vukija kako se vec zovu?
kad u nekom dela sa H. Fordom igra sta god ga pitaju on zavija sto u meni
budi potrebu za ubijanjem mutavog vukija
markoca
11.12.2005., 23:42
Nije brate...
Slazem se sa tobom Highper. Oklagijo ti se bojis Star Warsa? Boze......
Otisao sam...
11.12.2005., 23:57
Da li je neko gledao film "TO" sa klovnom, stariji film...
Ko se seca?
tommy gun
12.12.2005., 00:10
Moj najomiljeniji kad sam bio mali!
Fanatic_Kv
12.12.2005., 01:08
Pa moram da se slozim sa fatherom.... Zaista nema filma koji je ostavio bolji utisak na mene od Dog Soldiers! Film pocinje laganica i samo BUM vukodlaci na sve strane...Jedva cekam a odgledam The Descent od istog rezisera samo 100 puta gori od DogSoldiers!
I Saw je fenomenalan film ali ipak mislim da zanrovski spada u neke psiho trilere a ne u horore!
STANAR film Romana Polanskog
Sizzlym
12.12.2005., 02:28
zbog filma "TO" imam traume iz detinjstwa
i narawno zbog Hichkokowih "PTICE"
brrrr i sada se stresem pri ppomisli na te filmowe...pogotowo josh ako ih gledate u kasnim nocnim ili ranim jutarnjim chasowima( 2-5)....
BAL VAMPIRA film Romana Polanskog, kad sam bila mala bio mi je horor,
a sada mi je više komedija.
Isijavanje-najjači horor,rađen po romanu Stivena Kinga,obavezno potražite i pogledajte,a i glumac je extra..........
tommy gun
12.12.2005., 15:49
Znate onog Drakulu dramu!Tamo ima scene kada tri vampirice jedu malu bebu!BRRRRRRRR!
@Vanesa
13.12.2005., 01:02
Ubedljivo najstrasniji je Teksaski Masakr.Shining i Psiho mi se isto svidjaju,nisu nesto strasni ali su odlicni filmovi.
^Nikola^
13.12.2005., 20:40
Koliko vidim ovde nama nekih Crazy Horror Maniacs-a, nabrajate samo filmove koji su zgrnuli milione, znaci blockbustere, ali najstrasniji filmovi jesu oni koji se urade za male pare ali ih urade geniji, osim, kazem osim filma "Ring" - americka verzija, posto japanske verzije (ima tri dela filma krug na japanskom) nista ne valjaju, mnogo se kilavi i onda kada ocekujete nesto - pufff, nista smor! Domaci horror nad hororima je "Leptirica"
Pozdrav svim Horror Freakovima
tommy gun
13.12.2005., 21:41
Gledao sam SAW2 na DVIX-u bezveze!
Devil`s_Advocate
14.12.2005., 16:37
Ring
Ring 2
R-Evil
TT Sindrom
Ghost Ship
Below - nije neki horor
azdajica
15.12.2005., 03:47
STANAR film Romana Polanskog
Klap, klap, klap-to ja tapsem, neko se setio dobrog filma, svaka cast, taj me uznemirio vise nego bilo kakav alien, odlican, bolji od isijavanja
kakva psihopata!dobro je sinko smiri se!
i prestani da ostris onu motorku u podrumu da ne bilo problema...
ps.gledao sam samo noviju verzijom sa onom sex-y ribom,mmmm
da,da strela ima ukusa...i ja obozavam romana perverznjaka...ali stanar je psiho-drama sto bi ja rekao i za rozmarino dete 75%psiho-15%triler(10%horor)dok je bal vampira komedija horor ali meni najbolji film o vampirima
moja lista ide od prilike ovako
1.ring-ne zbog kvaliteta nego zbog straha
2.isijavanje
3.interviju sa vampirom
4.vestica iz blera(bio sam maki i naivan pa sam pomislio da je radjen po istinitom dogadjaju)
ovi drugi horori su mi isti k. drugo pakovanje
ps.da li si znala strelo da je onaj psihopata-sektas charls manson ubio zenu od romana polanskog mislim da je cak bila i trudna...pa nije ni cudo sto pravi uvrnute filmove
markoca
24.12.2005., 03:01
Znate onog Drakulu dramu!Tamo ima scene kada tri vampirice jedu malu bebu!BRRRRRRRR! Gledao sam! Koja bolestina......
Profa71
03.03.2006., 21:47
E,ovako....
Najbolji horor film svih vremena po mom misljenju je Psiho.Poenta horor filma treba da bude psiholoski horor,a ne puno leseva.Nije poenta u tome da Jason(svaka cast onima koji vole Petak 13) zakolje 20 ljudi,poenta je u tome da se publika isprepada i istreca dok glavni lik luta po tavanu stare kuce u kojoj nema struje,dok je ubica prati,i sve to uz strasnu muziku....Zato,Psiho.
Noc Vestica-Halloween je klasika,ali sam samo prvi deo.I prvi nastavak moze da se uzme u obzir,ali ni jedan vise nastavak.Kako koji nastavak izlazi to su horori sve gori,a fransiza gubi na kvalitetu.Zato-originalini Halloween je odlicn odradjen film,majka svih slasher-a,a nastavci su bzv.
Petak 13-Osim toga sto je stvorio jedan od najstrasnijih horor likova svih vremena,doprinos Petka 13 horor zanru je ravna nuli.I zaista,pored Jasona nema niceg vise....Originalni film i prvi nastavak su necemu valjali....Ovo ostalo.....
Uzas u Ulici Brestova-Fredi je car!!!Jos jedan uzasno strasan horor lik,a i sam film je odlican....Na odnos:original-nastavci moze da se primeni isto pravilo kao na prethodna 2 filma.
Vrisak-Najbolji od novijih slasher-a.Prvi deo je bio tipican teenagerski horor,kao Noc Vestica ili Petak 13,ali je imao mnogo dublju radnju i smisao.Nekako mi se cini da od svih "koljackih" horora,jedino Vrisak ima neku duboku ideju i radnju koja ukljucuje vise od"Maskirani manijak kolje 20ak 18ogodisnjaka".Tu prvenstveno spadaja misterija Sidnine majke koja ce se otkriti tek u 3. delu.Odlicna muzika.
Medju stravicne horore svrsato bih jos i Krug,stari Masakr Motornom testerom i....verovali ili ne:nasu Leptiricu.I Ptice su mocne.Eto,to bi bio moj spisak znacajnih horora koji su ostavili neki trag na civilizaciju.
Meseceva_kci
03.03.2006., 22:09
pola ovih filmova nisu neki horori.....gledala sam japansku verziju ringa i smorila se...strasnija mi je americka verzija...
naj horori su sesto culo,psiho,ono sa emili rouz,the others,...
Pa...meni i nije neshto...
Poenta horor filma treba da bude psiholoski horor,a ne puno leseva.
Upravo tako.
~~~
@topic
The Ring (americhka verzija)
Teksashki masakr motornom testerom
...
Inache, ne volim horore...malo je onih kvalitetnih.
Pa naravno "Noc Vestica"!!! Sjajan je i "Psiho"!!! 8. Putnik (1) ima ih jos ali ovih sam se setio iz prve. :) :) :)
Dali je neko gledao film "Rouzmarin ubica" bio je na tv ??? Rezirao Dzozef Zito !!! Meni ne bas poznat reditelj !!! Ako neko zna nesto o njemu neka napise !!!! Sjajan Film !!! :) :) :)
dr.koki
04.03.2006., 14:04
Ring, Shining, Evil Dead 1, Hellraiser, IT....i svi oni horor filmovi 80 i 70 sa zombijima.
markoca
04.03.2006., 15:40
Yup, bas ti.
tommy gun
04.03.2006., 16:38
Ring, Shining, Evil Dead 1, Hellraiser, IT....i svi oni horor filmovi 80 i 70 sa zombijima.
eeee to su horori!
Rozmarina beba.To sam gledala pre jedno pola god,nocu naravno,i bas je ostavio utisak.
Psiho-originalne ideje i jel gledao neko"Pritejeno zlo" koji definitivno nema hepi end.
tommy gun
04.03.2006., 22:51
Cheepers Creepers je malo jeziv!Al ideca kukuruza su najludja!
Skoro sam gledao BOO! i nije tako los kao sto sam mislio.
Sizzlym
05.03.2006., 19:51
Cheepers Creepers je malo jeziv!Al ideca kukuruza su najludja!
Cheepers Creepers-----u ziwotu nisam gledala gluplji film.....
Devil`s_Advocate
05.03.2006., 21:59
Halloween, Boogeyman, Darkness Falls
Meseceva_kci
05.03.2006., 23:48
A ubjedljivo najgori horor film je Americhki psiho...i prvi i drugi dio. A tu je i Kuca voska.
Marauder
06.03.2006., 00:34
Cheepers Creepers-----u ziwotu nisam gledala gluplji film.....
Potpuno se slazem. Film je zesce sranje.
Marauder
06.03.2006., 00:34
Inace moj glas ide za The Ring prvi deo.
mihajlonet
09.03.2006., 14:45
Texas Chainsaw massacre
Jaws
The Psycho
Nightmare on Elm street
The Ring
Jeepers Creepers
...
ma, obozavam sve horrore, zaista ne mogu da odluchim koji je najbolji...
imam puno horrora, sve delove Nightmare on Elm street (7 + Freddy vs. Jason) i sve delove Friday the 13th (10 + Freddy vs. Jason)! :razz:
Freddy Krueger je zakon! :D
Kao klinac bio sam fan i literature i kinematografije tog zanra..."Hellraiser" i "Underworld"od Barkera,"Kery"i "Shining" od Kinga te klasici poput Karpenterovih "Hallowen","The fog","The thing"...Krejvenovog"Nightmare in the elm street","Friday the 13th";Kronenbergovih "The fly" i "Deadringers","Exorcist"(od serijala uglavnom govorim o prvim delovima)...itd,od novih definitivno Vestica iz Blera, ali filmovi koji me i definitivno i dan danas plase (a jedan od njih nije cak ni klasicni horor)su:
http://movies.nnov.ru/Covers/Angel%20Heart.jpg
http://www.hillcity-comics.com/movie_reviews/movie410.jpg
http://www.chud.com/chudvd/news/images/dawn.jpg
snaja88
09.03.2006., 15:57
Ja sam do sada gledala samo 2 (?!?) horora: 'Donnie Darko' i onaj film sa H.Fordom 'What Lies Beneath' (koji nisam ni mogla da odgledam do kraja :roll: ).
Anyways, vise mi se svideo Darko jer ima bas super pricu
quentin
09.03.2006., 16:36
Pa imate horore kod koji je sve crveno od paradajz sosa (Teksaški masakr, Strava u Ulici Brijestova i sl.) i one kod kojih krvi nema ili je ima vrlo malo, a zlo i strava vrebaju iz svakog kadra.
Očito, ja preferiram ove druge, recimo, Rozmarina beba, Predskazanje pa i Vještica iz Blera.
Dobri su i neki horori rađeni po klasicima horor literature (Stiven King, Klajv Barker). Tu izdvajam Isijavanje. Jedna od boljih uloga Džeka Nikolsona.
tommy gun
09.03.2006., 22:45
voli mstivenove horore pogotovo IT
Inace TEXASKI MASAKR JE NAJVECI HOROR U ISTORIJI!
Marauder
11.03.2006., 21:22
http://gfx.filmweb.pl/f/106410/po.7026177.jpg
Fanatic_Kv
12.03.2006., 02:21
Ja vise volim prvi deo PRSTENA nego drugi.... Ipak prvi je strasniji! Ali i 2. deo ima svoje momente! AMIN!!!
Marauder
12.03.2006., 02:39
Da, Ring kec je daleko bolji od drugog dela.
Marauder
13.03.2006., 05:48
Veceras sam gledao The hills have eyes. Film je poprilicno dobar kada se neka radnja desava, ali ima momenata kada bih najradije izasao iz bioskopa. Posebno prvih recimo 30 minuta, sledile su jedna dosadna scena za drugom. Na kraju sta reci. Nije los film kada ima akcije, ali ostatak je dosta dosadan. Ali i pored toga je sigurno bolji nego bilo koji horor (osim Ring i Ring 2) koji sam gledao poslednjih godina.
Ocena 8/10.
_0pu§TεNº_
14.03.2006., 01:27
NAJBOLJI , NAJSTRASNIJI HOROR FILM JE "SHUTTER"
:confused:
mr.clooney
14.03.2006., 20:56
wolf creek
high tension
texas chainsaw massacre
wrong turn... :shock:
jazzmisa
15.03.2006., 19:55
Pa imate horore kod koji je sve crveno od paradajz sosa (Teksaški masakr, Strava u Ulici Brijestova i sl.) i one kod kojih krvi nema ili je ima vrlo malo, a zlo i strava vrebaju iz svakog kadra.
Očito, ja preferiram ove druge, recimo, Rozmarina beba, Predskazanje pa i Vještica iz Blera.
Dobri su i neki horori rađeni po klasicima horor literature (Stiven King, Klajv Barker). Tu izdvajam Isijavanje. Jedna od boljih uloga Džeka Nikolsona.
Za Isijavanje se apsolutno slazem sa tobom,to mi je jedan od omiljenih filmova tog zanra,a mozda i najomiljeniji. A inace zar Rozmarina beba nije drama,cini mi se? Ja bih pre rekao da spada u drame nego u horore,slazem se da je jeziv film,ali ipak. :confused:
jazzmisa
15.03.2006., 20:00
Da, Ring kec je daleko bolji od drugog dela.
Meni je poslednja scena japanske verzije Kruga ostala u pamcenju zauvek,kad onoj ribi sto je izasla iz bunara,pa iz TV-a zumiraju pogled.
Marauder
15.03.2006., 20:51
Meni je poslednja scena japanske verzije Kruga ostala u pamcenju zauvek,kad onoj ribi sto je izasla iz bunara,pa iz TV-a zumiraju pogled.
Nisam nikad gledao Japansku verziju.
Psihologue
15.03.2006., 20:55
kaluđer - evil dead .- apsurd jedne stravične noći
Others ili kako su nasi preveli Duhovi u nama -odlican film
pogledajte obavezno ako vec niste
tommy gun
15.03.2006., 21:34
iam kuca na ukletom brdu!
Ja sam već na onoj zaključanoj temi o hororu napisala, ali ajde da ponovim:
ROZMARINA BEBA
OD SUMRAKA DO SVITANJA
ISTERIVAČ ĐAVOLA
Prvi je dosadan i bezveze, drugi je akcija i takodje dosadan (vec vidjeno). Treci vec nisam gledao, ali sam cuo da je ok.
snowflower
16.03.2006., 22:55
nije najbolji ali sam dosta bila istripovana kada sam gledala PROJEKAT: VESTICE IZ BLERA zato sto sam mislila da je stvarno neko nasao taj snimak i da je montiran kao dokumentarni film. Ceo film sam odgledala ...... u gace!
Dobar je DUHOVI U NAMA
quentin
17.03.2006., 09:13
Za Isijavanje se apsolutno slazem sa tobom,to mi je jedan od omiljenih filmova tog zanra,a mozda i najomiljeniji. A inace zar Rozmarina beba nije drama,cini mi se? Ja bih pre rekao da spada u drame nego u horore,slazem se da je jeziv film,ali ipak. :confused:
Prema http://www.imdb.com/ film je klasifikovan i kao drama i kao horor, ima elemente i jednog i drugog žanra. Znači, oboje smo u pravu. 8)
Detroit
18.03.2006., 03:59
Petak 13. svi delovi.
jazzmisa
19.03.2006., 00:51
Prema http://www.imdb.com/ film je klasifikovan i kao drama i kao horor, ima elemente i jednog i drugog žanra. Znači, oboje smo u pravu. 8)
E onda cool,nisam zaista znao da je klasifikovan kao oba zanra zajedno,u svakom slucaju odlican film. 8)
jazzmisa
19.03.2006., 01:01
Nisam nikad gledao Japansku verziju.
Probaj da nadjes u video klubu Zabac,ako si u Srbiji. I to mislim da je bila Japanska verzija 3(posto ima tri verzije).Inace Japanska verzija kruga je original,a Ameri su je preradili posle.
Lame_du_guerrier
24.03.2006., 00:17
Saw!!! Nije zapravo pravi horor, vise kao triler... ali je prilicno dobar!
General_Grieovus
08.04.2006., 03:54
horori pochinju i zavrshavaju se sa gospodarima pakla a vi prdite shta god hocete
Psiho od Alfreda Hičkoka! Ubedljivo najjači horor! Posebno zbog toga što uopšte nema ničeg neprirodnog.
Meni je najstrasniji serijal Hellraiser 1-7 sa pinheadom i kockicom.
Стефан ИПХ
13.04.2006., 00:43
"Oluja veka"je dooobar....i...."Isijavanje" je dobar........egzorcizam Emilije Rouz moze se gleda......
Necu ponavljati filmove koje su drugi vec spomenuli.
Napomenuo bih ipak SAW 1 koji je po mom misljenju (ne bas pravi horor) ali jedan od najboljih filmova koje sam gledao zadnjih par godina.
Inace cudi me. niko nije spomenuo jedan od kultnih horora 80-tih godina
Od Stephen King-a
Pet Semetary 1 i 2 (groblje kucnih ljubimaca)
Ima jos jedan stariji film. Ne znam da li ga se neko seca od vas.
ZERO BOYS
Prica o grupi studenata (ekipa u paint ballu) i njihovih riba koji su zaglavili u nekoj kuci u pustari (misle prazna) a onda ih vlasnici kuce (dva brata psihopate) jednog po jednog eliminisu i muce.
Fantastican akcioni horor.
Spomenucu jos jedan film koji nije klasican horor ali spada u tu grupu.
Village. Jako zanimljiv film sa elementima horora.
Ima jos jedan film fantastican sa elementima horora.
Stari iz 1940
Gasna Lampa
I jos nekoliko jako dobrih crno - belih horora.
Naravno kao sto sam rekao. Pokusavao sam da spomenem filmove koje jos niste spominjali. Naravno da i ja imam favorite medju vec spomenutim filmovima.
Da li je neko gledao film "TO" sa klovnom, stariji film...
Ko se seca?
a jes ti pao s marsa... Stiven King.. kako da se ne secamo... genije...
zoranpetrovic84
13.04.2006., 09:05
Nosferatu...
p.s.jel'TO ono kada silazi niz stepenice i udara palicom levo desno?:)
lick my finger
13.04.2006., 14:53
duhovi u nama
isterivac djavola :twisted:
ptice
noc vestica
krug
variola vera
sveto mesto
Login Killer
16.04.2006., 14:25
Sv. Valentino
whitenicky
22.04.2006., 00:26
WRONG TURN
Lame_du_guerrier
23.04.2006., 19:10
SAW!!!! NEMATE POJMA!
Mada, to je vise kao komedija....
snaja88
23.04.2006., 20:07
U jeeeeeeeee al vi gledate scary filmove!
Ja bih mozda da imam s kim (ne pada mi napamet da gledam nocu na TVu)
Marauder
24.04.2006., 01:57
U jeeeeeeeee al vi gledate scary filmove!
Ja bih mozda da imam s kim (ne pada mi napamet da gledam nocu na TVu)
Idi u bioskop, tamo ima gomila ljudi oko tebe.
PA DA PRODJE KAO U FILMU DEMONI 1 :lol:
Dont_Break_The_Oath
26.04.2006., 18:03
Black Sabbath
1935. godine snimljen sa Boris Karlofom.
~Petar~
27.04.2006., 02:43
leptirica...(trauma iz detinstva:lol: )
i meni je bila trauma, a sad skoro kad je bio nisam stigal da ga gledam.. i bejase mi krivo..
Možda sam već napisao Psiho, onaj Hičkokov, ali da dodam i Psiho 2. Nisam ga gledao ali sam čuo da trese jaja!
Mala_Mu_from_BL
27.04.2006., 17:07
Vratila sam se malo na pocetak ove teme i....
ne mogu da verujem da neko "Znam sta ste radili proslog leta", "Jos uvek znam sta ste radili proslog leta", "Vrisak" "Noc vestica" i sl. uopste zove horor filmovima!!! To su ciste gluposti!!! To su filmovi za klince!!! Totalno su predvidljivi i isti!!!
Pravi filmovi su mesavina psiho-horor-triler...npr. "Hide and seek"!!!
P.S.Osoba koja je spomenula film "Saw"...mozes li mi reci kako je on kod nas preveden?
Gledala sam taj film, ali bez prevoda i to sam slucajno naisla na njega, tako da... :evil:
:twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
zoranpetrovic84
27.04.2006., 17:24
Saw - Testera
Čokemon
27.04.2006., 17:35
Pa bogami...IT je poprilicno dobar,doduse gledao sam ga bas davno...koliko se secam ima tu nekoliko delova...da dodam jos i The Thing,pravi horor :mrgreen:
Marauder
27.04.2006., 17:52
Možda sam već napisao Psiho, onaj Hičkokov, ali da dodam i Psiho 2. Nisam ga gledao ali sam čuo da trese jaja!
Gledao sam sva 4 dela i da budem iskren nijedan od njih nije strasan.
maniaccc
27.04.2006., 19:29
Vratila sam se malo na pocetak ove teme i....
ne mogu da verujem da neko "Znam sta ste radili proslog leta", "Jos uvek znam sta ste radili proslog leta", "Vrisak" "Noc vestica" i sl. uopste zove horor filmovima!!! To su ciste gluposti!!! To su filmovi za klince!!! Totalno su predvidljivi i isti!!!
Pravi filmovi su mesavina psiho-horor-triler...npr. "Hide and seek"!!!
P.S.Osoba koja je spomenula film "Saw"...mozes li mi reci kako je on kod nas preveden?
Gledala sam taj film, ali bez prevoda i to sam slucajno naisla na njega, tako da... :evil:
:twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Hide and seek je odlican film.
Obozavam te sa decom. :twisted:
Mala_Mu_from_BL
28.04.2006., 19:14
Hej...
Kad smo vec kod horora...Moze li mi neko preporuciti neki dobar psiho-triler-horor :) ili nesto sl.?Stvarno odavno nisam pogledala neki dobar filmic... :twisted:
Mala_Mu_from_BL
28.04.2006., 19:19
A da...Je li neko gledao "Izbrisano secanje"?Film je super...Ja, inace, ne volim sf i filmove o vanzemaljcima, ali ovaj...ovaj je extra snimljen...sound efekti su extra, posebno kad se gleda u nekom dobrom bioskopu...!!! :lol:
~Petar~
28.04.2006., 19:45
ja ti preporuchujem duhovi u nama,sa nikol kidman
Pa moram da se slozim sa fatherom.... Zaista nema filma koji je ostavio bolji utisak na mene od Dog Soldiers! Film pocinje laganica i samo BUM vukodlaci na sve strane...Jedva cekam a odgledam The Descent od istog rezisera samo 100 puta gori od DogSoldiers!
The Descent je odlican horor. Ista formula samo malo veci budzet.
bionic sleeper
29.04.2006., 13:50
Grudge !!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Zuti poceli da prave straaashno dobre filmove!!!!
A shta kazete za Krug 2 ?!?!?! katastrofa.....
ako je iko gledao Dark Waters..... e, pa Krug 2 je direktno prekopiran film..... samo shto je glavna glumica detaljno objasnila auditorijumu shta je uradila i zashto....
i da ne zaboravimo HEPPY END!!!
ovaj film vredja.... :!:
Neko je spomenuo Hide and Seak.
Fantastican film i na njega bih nadovezao jedan isto fantastican horor-psiho-triler
Godsend
sa Robert DeNirom i Rebecca Romijn-Stamos
I ako za horore vazi da nema jakih glumaca ovaj vredi gledati.
Nije klasican horor ali ima elemenata (slicno kao Hide and Seak) ali po mom misljenju cak je i bolji od Hide and Seak.
Sto se tice "zutih" horora.
Da dobri su. Imaju Japanesi neku bolesnu mastu. Ali skoro svi imaju isti foru. Sjajana ideja, sjajan pocetak i uzasan kraj skoro uvek nedorecen.
Apsolutni br.1 je "Stanar" Romana Polanskog!
Jos:
Don't Look Now (Roeg)
Isijavanje
Teksaski masakr (prva verzija)
The Brood (Kronenberg)
Nosferatu (Murnau)
volim i Ardjenta
A najsmesniji horori su Sudnji dan (la Iglesia) i Krv za Drakulu (Morisi) !
Grudge !!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Zuti poceli da prave straaashno dobre filmove!!!!
A shta kazete za Krug 2 ?!?!?! katastrofa.....
ako je iko gledao Dark Waters..... e, pa Krug 2 je direktno prekopiran film..... samo shto je glavna glumica detaljno objasnila auditorijumu shta je uradila i zashto....
i da ne zaboravimo HEPPY END!!!
ovaj film vredja.... :!:
Oduvek su i pravili dobre horore. Secam se ko klinac Karike koja nedostaje. Kada su pustali Hitckokove horore, a pre Hitckoka puste neke samurajske horore. Ono je bilo strasnije od Hitckoka 6 puta.
A i danas snimaju odlicne horore koje ameri posle kopiraju. Poput Kruga ili Dark Watersa.
Ako treba neka preporuka tajlandski Shutter je takodje odlican.
http://www.imdb.com/title/tt0440803/
Vampire efekt
Dracula III The legacy
Filmovi sa Drakulom su svi dosadni iz razloga što su svi isti.
Jel ste primetili da u hororima sve više koriste male devojčice, koje unakaze načisto da se totalno userem kad god prikažu jednu!!!!!
Ma nisu svi isti, a sto se tice devojcica , to si u pravu!
Evo navešću neke primere:
The Ring 1 i 2; The Grudge; Gothica; Zabit ...
Nisu svi filmovi sa Drakulom isti! Eto, probaj da nadjes "Blood for Dracula" pa ces videti nesto SASVIM DRUGACIJE :) :)
snaja88
30.04.2006., 14:35
A da...Je li neko gledao "Izbrisano secanje"?Film je super...Ja, inace, ne volim sf i filmove o vanzemaljcima, ali ovaj...ovaj je extra snimljen...sound efekti su extra, posebno kad se gleda u nekom dobrom bioskopu...!!! :lol:
To je o vanzemaljcima? Nije mi se svideo uopste.......mozda zbog glavne glumice........
cudi me da niko nije spomenuo ALIEN 1 i 2 (3 i 4 su zesce njesra)
Pa to nisu horori. Filmovi su super, mnogo mi se svidjaju, ali ne treba ih svrstavati ovde.
Marauder
30.04.2006., 19:29
Neki ljudi mesaju horror i science fiction.
verovatno zato sto ih i jedni i drugi plase.. pa kao, sve je to isto.. ali nije.. ni slicno...
Neki ljudi mesaju horror i science fiction.
Nije tacno. Horor kao zanr je specifican i ne moze usko da se gleda.
Sta je po tebi horor?
Drakula ili duh koji nekog proganja?
Mozda petak 13 jer onaj nikako da umre ali zato da moze da umre to ne bi buo horor nego napeti triler???
Ne lupaj molim te.
Horor moze biti i naucnofantasticni.
Recimo Stvor.
Po tvom misljenju to je horor ili SF film???
Alien 1 je i tekako horor film.
Cak i dvojka je izmedju napetog akcionog filma i horora.
Vrlo je tanka linija izmedju horor filma i recimo napetog trilera sa elementma horora (Godsend)
Ne mozes da kazes neko mesa horor i SF
Klasican SF je recimo Star Wars, Rat Svetova, Blejkova sedmorka itd...
Horor SF je ALien 1 , Stvor ,itd..
Cak se moze reci kao podzanr horora postoji
SF Horor ali ocigledno neki ljudi to ne kapiraju.
verovatno zato sto ih i jedni i drugi plase.. pa kao, sve je to isto.. ali nije.. ni slicno...
Ajde, a u cemu je razlika?
Procitaj ovo pre nego sto sledeci put krenes sa filozofiranjem
Some horror films owe a substantial amount to other genres, particularly science fiction, fantasy and the thriller. The lines between horror and these other categories are often a subject of debate among fans and critics.
(izvor wikipedia)
http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_movies
BTW koliko imas godina kad te film plasi???
Majstore mene horor ne plasi od desete godine ali mi je zanimljiv da ga gledam zbog obicno jako ne tipicnih i zanimljivih scenarija a i zbog neke napetosti ali da se plasim kao ti sto kazes nema sanse.
Marauder
30.04.2006., 21:00
Nije tacno. Horor kao zanr je specifican i ne moze usko da se gleda.
Sta je po tebi horor?
Drakula ili duh koji nekog proganja?
Mozda petak 13 jer onaj nikako da umre ali zato da moze da umre to ne bi buo horor nego napeti triler???
Ne lupaj molim te.
Horor moze biti i naucnofantasticni.
Recimo Stvor.
Po tvom misljenju to je horor ili SF film???
Alien 1 je i tekako horor film.
Cak i dvojka je izmedju napetog akcionog filma i horora.
Vrlo je tanka linija izmedju horor filma i recimo napetog trilera sa elementma horora (Godsend)
Ne mozes da kazes neko mesa horor i SF
Klasican SF je recimo Star Wars, Rat Svetova, Blejkova sedmorka itd...
Horor SF je ALien 1 , Stvor ,itd..
Cak se moze reci kao podzanr horora postoji
SF Horor ali ocigledno neki ljudi to ne kapiraju.
Horror mora biti strasan film. Science fiction moze, ali i ne mora, biti strasan film. To je razlika.
I zivota ti, kad pises imena filmova pisi ili na Srpskom ili na Engleskom jer ovako, pola-pola, nemam pojma sta si napisao.
SF treba da predstavlja naučno gledanje na stvari, ali da pritom ne prelazi granice mogućeg. Ratovi Zvezda nisu SF, oni dođu nešto kao avantura.
Ajde, a u cemu je razlika?
Procitaj ovo pre nego sto sledeci put krenes sa filozofiranjem
(izvor wikipedia)
http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_movies
BTW koliko imas godina kad te film plasi???
Majstore mene horor ne plasi od desete godine ali mi je zanimljiv da ga gledam zbog obicno jako ne tipicnih i zanimljivih scenarija a i zbog neke napetosti ali da se plasim kao ti sto kazes nema sanse.
pretpostavaljam da se meni obracas, jer mene i citiras.. ne znam sta hoces da mi kazes, nije mi jasno? napadas me zato sto sam rekla da ljude plase i jedni i drugi, pa si se nasao uvredjen.. uopste nisam mislila na tebe konkretno vec na ljude koji NE VOLE sf i horor, misleci da je i jedno u drugo "strasno"... a sa onim citatom me i nisi nesto ubedio.. mozemo da nastavimo da polemisemo kao sto citat kaze na kraju i verovatno se necemo dogovoriti oko toga.. a i kao sto je cvele rekao sf NE MORA da bude horor da bi bio sf..
... a i kao sto je cvele rekao sf NE MORA da bude horor da bi bio sf..
Baš lepo kada čovek naiđe na istomišljenike!
Ne znam što ste utuvili u glavu da horor ne treba da bude strašan. Pa sama ta reč znači neku jezu, neki strah! Shodno žanru i film mora biti takav!
Michelangelo83
08.05.2006., 07:00
Kada sam bio mali Sveto Mesto (kultni film o vampirici u crkvi od koje Dragana Jovanovic sedi) je u meni daleke 88-90 kad li vec izazvao teske traume i strahove kroz odrastanje, i sad ga se secam i ponekad pogledam. Ubedljivo najbolji domaci horor.
Od stranih skoro nijedan, kad sam bio klinac plasio sam se, sada ponovo gledao fredija, krug 1&2, deca kukuruznog polja,noc vestica i dr. i nista da me propisno uplasi. Verovatno zato sto u mrkloj noci sa slusalicama na usima igram fear, the suffering, doom3... i ponekad skocim sa stolice i srce radi 120-130 u minuti... U poredjenju s tim horor filmovi su decja pesmica..
Ipak omiljeni strani horor mi je "Znam sta ste radili proslog leta" (pomalo zato sto sam veliki fan Jennifer Love Hewitt) , skoro sam gledao ponovo (na svom velikom TV-u posle ponoci sa ugasenim svim svetlima,sam u sobi i sa jako pojacanim sistem-stub zvucnicima (kao 5.1) i pravo da vam kazem sad mi je jasno cega sam se bojao u filmu jos kao klinac pre skoro 10 godina. Obozavam Jennifer Love Hewitt, to je film koji ju je poslao u vrh tinejdz glumica, i prica je kompleksna i neizvesto je do samog kraja. Genijalan film, ako ga ponovo gledate, ili njegov nastavak, koji nije sjajan kao prvi ali itekako strasan( ili prvi put gledate,moj vam je savet -napravite atmosferu, mrak, noc, sami i malo vise pojacajte ozvucenje prilikom gledanja) neki ce se bas uplasiti...
Pozdrav !
Marauder
08.05.2006., 07:26
Nije te uplasio Ring 1 vec te je uplasio I Know What You Did Last Summer?
Pa svako ima svoje ukuse. Nekoga jednostavno horori ne dotiču.
A jel gledao neko film Rozmarinina beba? Gledao sam ga jednom i više nikad. Film nije nalik na Ring ili Grudge. U pitanju je psihološki horor, veoma težak za gledanje.
Meseceva_kci
08.05.2006., 14:41
A jel gledao neko film Rozmarinina beba? Gledao sam ga jednom i više nikad. Film nije nalik na Ring ili Grudge. U pitanju je psihološki horor, veoma težak za gledanje.
Ja sam ga gledala i to bash prije neku noc...
Novi film SILENT HILL, radjen po istoimenoj video igri, definitivno vredi pogledati...Relativno nov film, pa ko ne skida s neta, sacekace ga malo
Atmosfera i radnja do bola.Apolutna preporuka
Novi film SILENT HILL, radjen po istoimenoj video igri, definitivno vredi pogledati...Relativno nov film, pa ko ne skida s neta, sacekace ga malo
jao vec si gledao?? jedva cekam da ga pogledam.. nadam se da cemi se svideti, jer mi je igrica mnogo dobra..
Još se nisam zakačio s tom igricom. Što se tiče takvog žanra igre, više volim Resident Evil. Film me malo razočarao. Jeste on dobar, ali za onog ko je igrao igru i koji je njen veliki fan, film je stvarno katastrofa. Trebali su da prate igru, mnogo bi bolje ispao film, čak bi bio i dobar horor. ;)
jao vec si gledao?? jedva cekam da ga pogledam.. nadam se da cemi se svideti, jer mi je igrica mnogo dobra..
Ma da, skinuoga s neta torentom, nisam mogao odoleti....Jeste bioskopnjak, vcd, i jos 1,2 GB
Ali vredelo je...Radnja filma se oslenja na drugi deo igrice, znaci gl. junak ulazi u Silent Hill
u kom nema zive duse, a sve je pod izmaglicom..Nailazi na one kreature koje se vuku ulicama Hilla kao u igrici.Lako se s njima izlazi na kraj..Ali oni su najmanja briga...
Necu dalje, opet kazem obavezno odgledati ...
Još se nisam zakačio s tom igricom. Što se tiče takvog žanra igre, više volim Resident Evil. Film me malo razočarao. Jeste on dobar, ali za onog ko je igrao igru i koji je njen veliki fan, film je stvarno katastrofa. Trebali su da prate igru, mnogo bi bolje ispao film, čak bi bio i dobar horor. ;)
Pa, ukusi su razliciti...Meni igrica SIL.HILL deluje malo usporena, verovatno zato da se tenzije podignu i kontekst na pricu, a ne akciju baci..
Jeste da vecina filmova koji su nastali od igrica ( i obratno ) nisu nesto, ali ovo sto sam odgledao me izbilo iz frizure.Apsolutni horor hit po mom pitanju...
Voleo bi da ga vidite, pa da cujem vas, jer opet, ukusi su razliciti....
A jel vredi gledati ako nisi igrao igru?
"Pljacka treceg rajha" Uzasnut sam i dan danas...
Što, šta fali filmu? Simpatična komedijica, ali nije o njima ovde reč.
Marauder
08.05.2006., 18:14
Vrti se po bioskopima vec nekoliko sedmica, ali ga nisam isao gledati je ne ocekujem da ce biti ista drugaciji od drugih horrora sto su se nedavno vrtili po bioskopima. Jedini noviji horror vredan paznje je The Hills Have Eyes.
Ti si, pošteno, lud!!!!!
Pa šta ti je u tim filmovima horor? Da uhvate neke ljude i da ih muče do besvesti?
To su bolesni filmovi, ne horori!
Isto važi i za Kuća 1000 leševa i Teksaški masakr motornom testerom.
Što, šta fali filmu? Simpatična komedijica, ali nije o njima ovde reč.
Svaka cast,ja i dalje imam traume od Nikolica s` blajhanom bradom.
Ne znam šta ti je to, al pretpostavljam šta je.
Samo ću se nasmejati na ovo!:twisted::twisted::twisted::twisted::razz::raz z::razz::razz:
Ok horori,`ste gledali "Adiction" Frenka Kapre?Ozbiljan film,ozbiljan reditelj ali horor do koske.
Ti si, pošteno, lud!!!!!
Pa šta ti je u tim filmovima horor? Da uhvate neke ljude i da ih muče do besvesti?
To su bolesni filmovi, ne horori!
Isto važi i za Kuća 1000 leševa i Teksaški masakr motornom testerom.
Naravno da vredi gledati iako nisi igrao igru...Ima uvod, sve...ma radnja extra.
A to za ove debilne horore sto jedan sece glavu dok mu drugi zdere dzigericu i sl...To si u pravu
Za mene PRAVI horor, iskonski, je onaj gde se dooobro najezis, a ne vidis kapi krvi u celom filmu...Verujte da ima takvih, cak i gde niko ne gine...
Pa to i ja zovem hororima! Ajde nađi mi neki takav film.
Rozmarinina beba, npr. Već sam je naveo, al evo opet ću.
Niko ne gine, nema krvi, al je zato film za jedan put i nikad više!
Pogledaj i videćeš o čemu ti pričam!
zoranpetrovic84
08.05.2006., 22:38
A Omen ?
Nisam ga gledao. Video sam reklamu više puta i nešto nisam oduševljen.
Opustena
09.05.2006., 01:40
Teksashki masakr.. kako nekome moze da bude strashna scena gde tip juri nekoliko njih sa testerom..??
hide n seek je #1
duhovi u nama takodje
saw 1. deo dosta dobar... drugi onako... a uskoro tje i tretji.. verovatno sranje
ring 1. deo vredi pogledati
pre neko veche sam gledala the blair witch project i baaaash sam se iscimala...ili je to dokumentarac..shta vetj..
zoranpetrovic84
09.05.2006., 01:47
Ne mislim na rimejk koji ce sada izaci. Nego na original...sa Gregori Pekom ...
Michelangelo83
09.05.2006., 05:09
Nije te uplasio Ring 1 vec te je uplasio I Know What You Did Last Summer?
I Know What You Did Last Summer me je jako uplasio kada sam ga gledao prvi put ' 98, kao 14-15 godisnjak, da li u bioskopu ne secam se , ali znam da sam se otkinuo. Sada sam ponovo odgledao sa sestrom od tetke koja se uplasila jako(ona sada ima godina koliko sam ja imao kad sam gledao prvi put 14-15) i mladji brat koji je se krio iza jastuka... Sta znam,pretpostavljam da su se brat i sestra uziveli u film ,jer su akteri u filmu takodje tinejdzeri istih ili pribliznih godina. Poenta koji mnogi ne znaju je u pojacanom zvuku(po mogucstvu 5.1-ako je dvd) Bio mi to dugo omiljen film... Ring i glupi drugi deo su mi bili smesni jer sam ih gledao pre godinu dana (da sam ih gledao 98 verovatno bi mi bili i oni jako jezivi). Od Ringa mi je jeziviji duhovi u nama jer je opet poenta u zvuku, samo pojacas malo i uzivas...
Ne treba raspravljati, stvar ukusa...
A jel ste čuli za jedan novi horor "Stay alive"? Gledao sam trailer i mogu reći da je film možda bolji i od Ring-a. Kao grupa tinejdžera igra neku horor-survival igru "stay alive", ali kako počinju njihovi likovi da ginu u igri, na isti način ginu i oni u stvarnosti!
Marauder
09.05.2006., 21:00
Stay Alive je dobio 3.1 ocenu od mogucih 10. Planirao sam ga ici gledati kada je tek izasao, ali sam odustao.
yugo 45
09.05.2006., 21:08
Ne mislim na rimejk koji ce sada izaci. Nego na original...sa Gregori Pekom ...
prekljuce sam ga skinuo sa torentom(jak izvor)
mnogo dobar film
sad u junu izlazi remake
pogledajte moj avatar i pogodite odakle je?
markoca
10.05.2006., 01:34
Hocu da pogledam Silent Hill ali ne znam da li ce se pustati kod nas!
Pa to i ja zovem hororima! Ajde nađi mi neki takav film.
Rozmarinina beba, npr. Već sam je naveo, al evo opet ću.
Niko ne gine, nema krvi, al je zato film za jedan put i nikad više!
Pogledaj i videćeš o čemu ti pričam!
Pa recimo sta mi sada pada na pamet je FEAR OF THE DARK, 13 GHOSTS i THE OTHERS..A sto se tice filmova sa malo krvi ( ipak bez neke pristojne kolicine krvi i nasilja ne ide, ali ponavljam, PRISTOJNE ) apsolutni moj favorit je PHANTOMS i SHALLOW GROUND...naravno i SILENT HILL, u kom se krv samo na kraju filma vidi...
...oko 5 litara, sasvim pristojno :):):):)
poz
Hocu da pogledam Silent Hill ali ne znam da li ce se pustati kod nas!
Ako imas mogucnosti, skini ga sa net-a torentom, a ako ne, ceka se samo prevod da se pojavi na net-u pa ce imati premijeru kod nasih dragih gusara...( sta bi smo bez njih )
markoca
10.05.2006., 21:41
Znaci film mi deluje tako jak! Sacu skinuti torent pa film.
Ej a koliko je sigurno skidanje filmova sa tih P2P mreža? Ja skoro video film Poslednja Ekskurzija 3 i rešim da ga skinem. Uključim ga uveče, legnem da spavam i ujutru kad se probudih taman sve gotovo. I pustim ja tako film da vidim kakva je slika i sve drugo...kad ono u pitanju je DRUGI deo filma!!!!! Samo je ime fajla Final Destination 3! Hteo sam da poludim!
markoca
11.05.2006., 11:19
Skini vlc tacnije Videolan player. Njime mozes da gledas nedovrsene fajlove. Npr skines 5-6 MB nekog filma i pogledas kakav je snimak i da li je uopste to taj film.
E hvala, pokušaću tom metodom ubuduće!
markoca
11.05.2006., 20:32
Ja tako radim.
Opustena
11.05.2006., 22:02
Skini vlc tacnije Videolan player. Njime mozes da gledas nedovrsene fajlove. Npr skines 5-6 MB nekog filma i pogledas kakav je snimak i da li je uopste to taj film.
e tooo meni treba :wink: ... 'de s' bio ranije ...
a na kom sajtu trazite torente ??
ja skinula preksinoc rozmarinu bebu.. jel to film iz '68?? znachi... nikad se ovoliko nisam pokajala za neki film
dajte neki dooooobar naziv... na foru hide n seek-a.. the others..
kole&kole
11.05.2006., 22:16
ne volim preterano horore ali cu izdvojiti the others sa nikol kidman,prvi deo vriska,prvi deo noc vestica
vec sam spominjao ranije
godsend (isto glumi Robert deNiro)
Fantastican horor.
http://www.imdb.com/title/tt0335121/
Nemoj da te zbuni losija ocena. To glupi ameri ne umeju da procene.
Primera radi jos jedan dobar horor koji si spomenuo hide and seek ima svega 0.7 poena vise od godsend (a skala je do 10)
http://www.imdb.com/title/tt0382077/
E sad ima jos jedan film koji nije horor ali je dobar ima onako misterije u sebi i zanimljivu radnju. Zaborvio sam kako se zove ali se secam da u njemu glumi onaj Eston Kucher (ili kako li se vec zove) sto je glumio u Veselim 80-tim i posto je film noviji nece biti problem naci ga.
zoranpetrovic84
12.05.2006., 02:07
@tab
Efekat Leptira?
e da. taj.
Nije horor ali mu je radnja dosta zanimljiva.
markoca
12.05.2006., 11:30
e tooo meni treba :wink: ... 'de s' bio ranije ...
a na kom sajtu trazite torente ??
ja skinula preksinoc rozmarinu bebu.. jel to film iz '68?? znachi... nikad se ovoliko nisam pokajala za neki film
dajte neki dooooobar naziv... na foru hide n seek-a.. the others..Dark Water. Jak film.
bionic sleeper
12.05.2006., 13:38
SF treba da predstavlja naučno gledanje na stvari, ali da pritom ne prelazi granice mogućeg. Ratovi Zvezda nisu SF, oni dođu nešto kao avantura.
ne bih rekao da ljudi ne razlikuju horore od SF-a...
uglavnom ne razlikuju Science Fiction od Fiction.... ali ovo je za neki drugi forum...
bionic sleeper
12.05.2006., 13:46
. Verovatno zato sto u mrkloj noci sa slusalicama na usima igram fear, the suffering, doom3... i ponekad skocim sa stolice i srce radi 120-130 u minuti... U poredjenju s tim horor filmovi su decja pesmica..
mene je prekalio WITCHEAVEN.... 3h ujutro...hodash mrachnim hodnicima.... zvecka ti oklop na junachim prsima, a mlat se klati ispred tebe.. i odjednom, uz gromoglasan krik, vidish svoje srce nabodeno kako nabodeno na kolac kuca....
e TO je horor..... ipak... interakcija je chudo...
Kventin
12.05.2006., 19:26
preporucio bih SAW 1 i 2
Ej a koliko je sigurno skidanje filmova sa tih P2P mreža? Ja skoro video film Poslednja Ekskurzija 3 i rešim da ga skinem. Uključim ga uveče, legnem da spavam i ujutru kad se probudih taman sve gotovo. I pustim ja tako film da vidim kakva je slika i sve drugo...kad ono u pitanju je DRUGI deo filma!!!!! Samo je ime fajla Final Destination 3! Hteo sam da poludim!
Moras biti malo "namazan" sa tim torentima...Sta da ti kazem, radim ih mesecima, znaci non stop skidam filmove, pa se i meni to desi....Podvaljuju, isto kao sa prevodima...kazu kroatski, skinem ga, kad ono rumunski...Samo zaradi njihove posecenosti sajta ( Ad-ova!!)
U sustini, torenti je zasad naj nacin za skidamje megabajtova...ne postoji bolji...Ako imas stabilnu vezu na 256k, najholivudhit ti je na hardu za 8-9 sati...A to je kao minimum sto se broadband-a tice....
...Znaci, ne gasi makinju preko noci, ostavi je da herojski "sljaka"...
Opustena
13.05.2006., 02:43
Dark Water. Jak film.
gledala...nothin' special
Opustena
13.05.2006., 02:44
Moras biti malo "namazan" sa tim torentima...Sta da ti kazem, radim ih mesecima, znaci non stop skidam filmove, pa se i meni to desi....Podvaljuju, isto kao sa prevodima...kazu kroatski, skinem ga, kad ono rumunski...Samo zaradi njihove posecenosti sajta ( Ad-ova!!)
U sustini, torenti je zasad naj nacin za skidamje megabajtova...ne postoji bolji...Ako imas stabilnu vezu na 256k, najholivudhit ti je na hardu za 8-9 sati...A to je kao minimum sto se broadband-a tice....
aj batzi neki torent site..
Evo, konkretno, mozes ih naci googlovanjem, ali na svakom moras postovati 10tak puta, da bi ti se otvorila baza torenta...
Toplo preporucujem www.perpetualnight.com
Moras postovati na njihovom forumu par puta i onda pun gas...a imaju lep izbor najhitova...
U sustini, torenti je zasad naj nacin za skidamje megabajtova...ne postoji bolji...Ako imas stabilnu vezu na 256k, najholivudhit ti je na hardu za 8-9 sati...A to je kao minimum sto se broadband-a tice.... Ej al ja ti uopšte ne razumem taj torent. Ja koristim program LimeWire koji se kači na P2P mrežu i odtle skidam fajlove. Kako to radite preko torenta?
maniaccc
16.05.2006., 11:07
Odes na neki torrent site, tipa www.torrentspy.com, nadjes sta ti treba, to skines u obliku malog file-a od 20-50kb.
Treba da imas neki program kao sto su BitComet, BitSpirit etc. i preko njih otvoris taj file koji si prethodno sacuvao.
Cela mudrost.
ja se ustvari ne plasim horor filmova, ali najstrasniji film dosada mi je bio KUJO!!! odvratno...
mene je prekalio WITCHEAVEN.... 3h ujutro...hodash mrachnim hodnicima.... zvecka ti oklop na junachim prsima, a mlat se klati ispred tebe.. i odjednom, uz gromoglasan krik, vidish svoje srce nabodeno kako nabodeno na kolac kuca....
e TO je horor..... ipak... interakcija je chudo... Jel to govoriš o igri?
Jao! Sećam se te igre!
Kao ideš nekim zajebanim stazama i hodnicima i tek nešto yebeno iskoči pred tobom na sekundu :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Užas! Znači igra me je potresla danju kada sam je igrao. Noću nisam ni smeo!
Ljudi bre edukujte se na klasicima- Romerova Noc zivih mrtvaca,Karpenterova Noc vestica,Magla...pa Krejven,Kronenberg etc...posle njih svi ovi novi deluju bledo...
Čija noć veštica? Jel to sa Majkl Majersom?
http://www.vaiden.net/halloween_movie.jpg
Halloween 1978.
Directed by
John Carpenter
Writing credits
John Carpenter (screenplay) and
Debra Hill (screenplay)
Add to MyMovies Photos IMDbPro Professional Details
Genre: Horror / Thriller (more)
Tagline: The Night HE Came Home! (more)
Plot Outline: A psychotic murderer institutionalized since childhood escapes on a mindless rampage while his doctor chases him through the streets. (more) (view trailer)
User Comments: The Best of the Teenage Horror Films (more)
Cast overview, first billed only:
Donald Pleasence .... Dr. Sam Loomis
Jamie Lee Curtis .... Laurie Strode
Nancy Kyes .... Annie Brackett (as Nancy Loomis)
P.J. Soles .... Lynda van der Klok
Charles Cyphers .... Sheriff Leigh Brackett
Kyle Richards .... Lindsey Wallace
Brian Andrews .... Tommy Doyle
John Michael Graham .... Bob Simms
Nancy Stephens .... Marion Chambers
Arthur Malet .... Graveyard Keeper
Mickey Yablans .... Richie
Brent Le Page .... Lonnie Elamb
Adam Hollander .... Keith
Robert Phalen .... Dr. Terence Wynn
Tony Moran .... Michael Myers (age 23)
(more)
Also Known As:
John Carpenter's Halloween (USA) (complete title)
The Babysitter Murders (USA) (working title)
Runtime: 91 min / USA:101 min (extended version)
Country: USA
Language: English
Color: Color (Metrocolor)
Sound Mix: Mono (original release)
Trivia: The performance of Halloween's musical score is credited to "The Bowling Green Philharmonic". There is no Philharmonic in Bowling Green. The "orchestra" is actually John Carpenter and assorted musical friends. (more)
Goofs: Errors in geography: When Tommy and Laurie are going to school, the trees in the background are palm trees and the movie is set in Illinois. (more)
Quotes:
[Inside Myers' house]
Dr. Sam Loomis: Hey... What is that?
Sheriff Leigh Brackett: A dog.
[Loomis and Brackett walk next to dog.]
Sheriff Leigh Brackett: It's still warm.
Dr. Sam Loomis: He got hungry.
(more)
Awards: 1 nomination (more)
HALLOWEEN
14 out of 22 people found the following comment useful:-
The Best of the Teenage Horror Films, 8 May 2005
Author: ctrout from USA
Halloween is the story of a boy who was misunderstood as a child. He takes out his problems on his older sister, whom he murders at the beginning of the film. This is just the start of things to come from Michael Myers.
Donald Pleasance plays the doctor who's been studying Myers for years. He knows that something is different about him, something mysteriously evil. This evil will not be contained, and it cannot be stopped.
After an escape from an institution, Myers tracks down his younger sister. If he kills her, there may be an end to the troubles of this misunderstood boy. But he seems to have problems in finishing his sister off as other people get in the way. He manages to take them out while still looking for that one girl he needs.
There have been a lot of those horror movies involving teenagers getting hacked to pieces by a masked or gruesome killer. But this one started it all, sort of. If you think about it, most of those horror movies we all remember are the ones that have Freddy Kruger or Jason chasing around half naked girls. Well, if it wasn't for Halloween, those characters wouldn't have haunted our dreams when we were children.
Halloween's director, John Carpenter, got a lot out of the horror movies of the '50s and combined everything he knew into one film that scared the hell out of a lot of people back in the late '70s. This films solidified him as a director to watch and also jump started the career of Jamie Lee Curtis, who plays the girl being stalked by the masked killer.
This film may seem cliché today, but back then there wasn't much out there like this. It's been copied from and ripped off of, but Halloween will always remain the quintessential teenage horror movie. It still gives you chills listening to Carpenter's thrilling music while we see another victim get chased by that shadowy Michael Myers.
http://davesworld56.250free.com/Fog/TheFog8.jpg
The Fog (1980)
Directed by
John Carpenter
Writing credits
John Carpenter (written by) &
Debra Hill (written by)
(more)
Genre: Horror / Mystery / Thriller (more)
Tagline: What you can't see won't hurt you... it'll kill you! (more)
Plot Outline: A Northern California fishing town, built 100 years ago over an old leper colony, is the target for revenge by a killer fog containing zombie-like ghosts seeking revenge for their deaths. (more) (view trailer)
Cast overview, first billed only:
Adrienne Barbeau .... Stevie Wayne
Jamie Lee Curtis .... Elizabeth Solley
Janet Leigh .... Kathy Williams
John Houseman .... Mr. Machen
Tom Atkins .... Nick Castle
James Canning .... **** Baxter
Charles Cyphers .... Dan O'Bannon
Nancy Kyes .... Sandy Fadel (as Nancy Loomis)
Ty Mitchell .... Andy Wayne
Hal Holbrook .... Father Robert Malone
John F. Goff .... Al Williams (as John Goff)
George 'Buck' Flower .... Tommy Wallace
Regina Waldon .... Mrs. Kobritz
Jim Haynie .... Hank Jones
Darrow Igus .... Mel Sloan
Also Known As:
John Carpenter's The Fog (USA) (complete title)
Runtime: 89 min
Country: USA
Language: English
Color: Color (Metrocolor)
Sound Mix: Dolby
)
Trivia: The page of the journal that Father Malone gazes so intently at after reading the first page with the title, "Journal of Father Patrick Malone 1880" reads ...<unreadable>..my college..<unreadable>...to work writing dumb sh*t in this f***ing movie prop. Boring a**. Its limit to being in the words guide or the big tits, tattoos and shaved G<unreadeable>... happy...<unreadable>...would go...<unreadable>... some of that. (more)
Goofs: Crew or equipment visible: The light used to illuminate the inside of Nick's truck is visible on the dashboard when the truck turns to go to the weather station. (more)
Quotes:
[Bennett has finished working at the church]
Bennett: Well, I'm finished. Good night, Father.
Father Malone: Good night, Bennett. I'll need you to you come in tomorrow at four.
Bennett: Sure. Father, can I get paid?
Father Malone: Ah... why don't you come in at six tomorrow instead of four.
(more)
Awards: 2 nominations (more)
John Houseman sits around a campfire telling children about the story of a ship that went down near their home Antonio Bay and how the drowned sailors will reappear 100 years to that very night in the fog. It is a wonderful beginning to a very chilling film, directed by the modern horror meister John Carpenter. As with most of his films, Carpenter creates a scary atmosphere through moody settings(the California coastline, a lighthouse, an old Church), relentless mood music as in Halloween, good character acting(Holbrook, Houseman, Curtis, Leigh), and a claustrophobic feeling of something vice-like gripping you. The story has some plot problems, but none enough to detract from the overall enjoyment of the film. Adrienne Barbeau is as lovely as ever in the lead, and the film is credible amidst the background of supernatural actions.
Profa71
19.05.2006., 19:52
Kaa,u potpunosti se slazem.Karpenter je zaista naslednik Hickoka.
Moram priznati da sam veliki fan Halloweena.Posedujem sve filmove iz serijala i iskreno-original je najbolji horor film svih vremena.Imao je tako veliki kulturni uticaj da definitivno mozemo reci da je ogroman uspeh Halloweena(zarada od 47 miliona dolara nasuprot smesnom budzetu od 300 000) na neki nacin zapoceo horor ciklus 80ih.
Film pocinje tako sto sestogodisnji Majkl Majers ubija svoju stariju sestru Judith.Nakon ovog zastrasujuceg pocetka film nam servira napete scene,jednu za drugom.Petnaest godina nakon svog zlocina iz detinjstva Majkl bezi iz umobolnice i odlazi u svoj rodni grad Hadonfild u kojem ceo dan prati i uhodi svoju mladju sestru,17-godisnju Lori Stroud i njene dve drugarice-Lindu i Eni.
Za to vreme Majklov doktor,Sem Lumis,stize u Hadonfild i pokusava da upozori serifa da je Majkl cisto zlo i da se vratio kuci da ubija.Posto ga serif ne shvata u potpunosti ozbiljno,Lumis uzima zakon u svoje ruke vitlajuci svojim magnumom.Situacija se dalje razvija,a publika ostaje bez daha dok se nebrojene zastrasujuce scene smenjuju jedna za drugom i stapaju u zavrsnicu,koja predstavlja definitivno najbolje odrdajen kraj jednog horora ikada.
Rezija je neverovatno dobra.Karpenter se igra svetloscu i senkom,Majkla stalno krije u senkama,ne dozvoljavajuci nam da ga vidimo celog.Zbog toga ga u ovom filmu zovu The Shape(oblik,kontura),a prozivaju ga po imenu samo kada je bez maske.Majkl se krece sporo,a kada se pojavljuje imamo utisak da se materijalizuje,izranja iz senke.Maska mu je fenomenalna,a verovali ili ne to je obicna kapetan Kirk maska izmenjena da posluzi nameni filma.
Muzika je izuzetno dobra,a komponovao ju je Karpenter licno.Primecujemo 2 teme,prepoznatljivu Majklovu temu,koju sigurno svi znaju jer su je bar jednom culi ako ne na filmu onda u nekoj reklami ili parodiji,i nesto suptilniju Lorinu temu,koja odlicno doprinosi opstoj atmosfer filma.
Gluma je solidna.Donald Plezens(glumeo i lika po imenu dr.No iz starih James Bond filmova) neverovatno uverljivo i genijalno tumaci lik Dr.Lumisa,a sama njegova pojava,glas i neprestane price o Majklu i cistom zlu su same po sebi dovoljne da uznemire publiku.Plezens ce ponoviti ulogu Lumisa u 4 naredna Halloween filma i time ce postati najprepoznatljiviji lik fransize,i favorit fanova.Jamie Lee Curtis je ok u ulozi Lori Stroud,nije losa ali nije ni posebno uverljiva.Ovo joj je ipak prva uloga.Glumice koje tumace likove Eni I Linde su prilicno drvene i neuverljive.Stoga,sve ukupno gledano,gluma je prosecna.
Dijalozi su jako zanimljivi,jer predstavlaju mesavinu izuzetno ozbiljnih govora dr. Lumisa i devojacnog tracarenja Lori i njenih drugarca.Ima pomalo materijala za svaku generaciju ;)
Znacajno je napomenuti da u filmu ima veoma malo krvi,ginu 4 osobe,sto je nista u poredjenju sa drugim slicnim hororima,kao sto su Petak 13ti,Strah u ulici brstova pa i nstavci samog Halloweena.
Stoga,jos jednom ponavljam,Halloween je najbolji horor film ikada napravljen.
Liza Dennis
20.05.2006., 10:44
Zaboravljeni! 8-)
milsim da je bolje samo dati link ka stranici na imdb sajtu nego kopirati ceo tekst i napraviti kilometarski post.
I saw what you did and i know who you are
Michelangelo83
23.05.2006., 04:55
Skoro sam gledao neki film sa Misel Fajfer I Harisonom Fordom, ali neznam kako se zove taj film. Ucinio mi se pomalo jeziv, na trenutke,dobar film...
Skoro sam gledao neki film sa Misel Fajfer I Harisonom Fordom, ali neznam kako se zove taj film. Ucinio mi se pomalo jeziv, na trenutke,dobar film...
What lies beneath
Dobar film. Narocito mi se svidelo sto nisam ocekivao ovakav rasplet. Cini mi se da je Harison prvi put u tom filmu negativac.
milsim da je bolje samo dati link ka stranici na imdb sajtu nego kopirati ceo tekst i napraviti kilometarski post.
Namerno...zarad podvlacenja onoga sto sam hteo da kazem...
Zaboravljeni! 8-)
Ko si ti,ustvari?Gremlin?
Michelangelo83
24.05.2006., 06:17
What lies beneath
Dobar film. Narocito mi se svidelo sto nisam ocekivao ovakav rasplet. Cini mi se da je Harison prvi put u tom filmu negativac.
Hvala!
Jeste, film je super. Mislim da si u pravu, cini mi se da sam u nekom casopisu procitao da je to prva Fordova uloga negativca...
Marauder
25.05.2006., 18:03
Uskoro u bioskope izlazi The Omen. To bi trebao biti fenomenalan horror.
Uskoro u bioskope izlazi The Omen. To bi trebao biti fenomenalan horror.
Rimejk?
Marauder
25.05.2006., 18:21
Yep .
Marauder
25.05.2006., 18:29
Ma vecina danasnjih horrora su re-makes, izgleda da je Hollywood ostao bez ideja.
U pravu si chainsaw iz 73ce mi je neuporedivo bolji film od rimejka,kao i ovaj novi sa sve brdima i ocima,o noci zivih mrtvaca i da ne pricam...Sve ce japanci da preuzmu(prava ironija je sto su se svemu naucili od amera...)
Danas tesko koji horor moze da me strecne,ali pamtim neke filmove zbog kojih sam u detinjstvu imao traume.
Prvo iako nije horor film "Variola Vera",zatim "Magla" od Carpentera,"Cat people",filmovi sa demijanom(Omen bese?) i film zbog kojih sam imao najvise kosmara"Demoni"(koliko god mi danas izgleda smesan).Inace nisam se nesto plasio filmova sa vampirima i serijskim ubicama,ali zato vukodlaci,duhovi.... :oops:
Neko je spominjao film "Dog soldiers".Sam film dok sam ga gledao nije ostavio neki utisak mada su vukodlaci odlicno uradjeni,ali sam ga gledao dok sam bio u vojsci,i par dana kasnije sam davao strazu u sumovitom delu kasarne 8-) .Mozete misliti kakve su me misli spopale u nocnim smenama i kako sam reagovao na shumove :lol:
frozen1982.
29.05.2006., 06:31
Gremlini!
Kad sam bio klinac strasno me plasili.....i ako je film za decu...horor za decu.Oba dela,a posebno prvi.I ona karakteristicna muzika.A film ima i filozofsku poruku...sta ljudi postaju kad se nazderu i napiju.....
frozen1982.
29.05.2006., 06:52
I jedan horor omnibus......tri razdvojene price.....nesto kao "Tales from the cript" samo strasnije......Ne secam se kako se zove.Na pocetku zena,pravi se da je normalna domacica a u stvari je vestica koja je strpala nekog klinca u kavez i sprema se da ga ispece u rerni da ga pojede. :lol: A ne izgeda strasno nego normalno.I daje mu njenu staru knjigu horor prica da klinac cita da joj brze prodje vreme i da je ne smara dok priprema sve za rucak,da ga ispece. :lol:
I decko cita tri price da je zagovara...odugovlaci(ko 1001 noc) i te 3 price u stvari cine film.Prva je o crnoj macki u nekoj kuci koja sve ubija i po koju dolazi placeni ubica da je sredi(platili mu ukucani)ali i njega macka ubija.Druga je o nekoj mumiji a treca je najstrasnija.......tip se vraca kuci s ortacima i napada ga demon ko Gargojla iskasapi mu drugare a taj tip jedini ziv pocne da preklinje da ga ne ubije......i cudoviste mu kaze nesto kao:"Moras da se zakunes da nikada nikmo neces reci da si me video dok si ziv!" i tip prestravljen pristane a cudoviste odleti i postedi ga.......on sav izbezumljen sakrije se u neki budzak i cuje korake...scepa osobu a to devojka sto tuda prolazila slucajno.....i vreme prolazi,on se smuva sa devojkom,zabavljaju se,ozeni je,dobiju decu ALI njega to vece kad su se upoznali i misli o tom cudovistu nikako da napuste......a zeni nikada nije rekao.I jednom mu pukne i kaze joj.A ona cuti i odgovori :PREKRSIO SI OBECANJE!!!!!!!!! :shock: I pocne da se pretvara u to cudovishte i raskomada ga a i deca mu se pretvore u mala cudovista i odlete s "mamom." :lol:
I kad klinac zavrsi ovu 3.pricu pocne da prica svoju kako ga je ta zena namamila obcavajuci mu kolace,i zarobila i hoce da ga ispece ALI on ima klikere i baci ih(a ona je spremala nesto ko siljke,valjda da ga nabode na njih ko raznjice :lol: ) i vestica klizne o klikere pade mrtva na siljke ispadne joj kljuc od kaveza,decko se oslobodi,uzme keks s police-THE END :lol:
frozen1982.
29.05.2006., 07:04
I da zavrsim s Francuskim ludim tripom o 7 brace psihopata koji su valjda nastali kao tajni vladin experiment od celija nekog vanzemaljskog fetusa(izgleda ko zlocudna verzija bebe iz Odiseje 2001.).A taj fetus je nadjen kod nekog Africkog plemena 30-tih i oni su ga zvali nesto kao"Bog zla,ili djavo"I spram njih 7 Hanibal lektor je mala beba......a drze ih na nekom izlolovanom ostrvu Bogu iza nogu......ceo zatvor samo za njih sedmoricu da cuva....i oni naravno pobegnu ali tako da naprvave masakr u tom zatvoru......missim krvoprolice a kad pobegnu briju glavu na celavo i trljaju lice blatom da lice jedni na druge,a pobegli su jer traze "majku",tu sto ih je rodila da bi joj ubacili taj fetus(njihovog genckog oca) valjda da bi sazro i rodio se.Sta reci.......Francuzi. :lol:
Definitivno Noc vestica 1,Predskazanje,Poslednja exkurzija 1,Slagalica strave,Krug...Mada su mi najjaci Predskazanje i Noc vestica.
I jedan horor omnibus......tri razdvojene price.....nesto kao "Tales from the cript" samo strasnije......Ne secam se kako se zove.Na pocetku zena,pravi se da je normalna domacica a u stvari je vestica koja je strpala nekog klinca u kavez i sprema se da ga ispece u rerni da ga pojede. :lol: A ne izgeda strasno nego normalno.I daje mu njenu staru knjigu horor prica da klinac cita da joj brze prodje vreme i da je ne smara dok priprema sve za rucak,da ga ispece. :lol:
I decko cita tri price da je zagovara...odugovlaci(ko 1001 noc) i te 3 price u stvari cine film.Prva je o crnoj macki u nekoj kuci koja sve ubija i po koju dolazi placeni ubica da je sredi(platili mu ukucani)ali i njega macka ubija.Druga je o nekoj mumiji a treca je najstrasnija.......tip se vraca kuci s ortacima i napada ga demon ko Gargojla iskasapi mu drugare a taj tip jedini ziv pocne da preklinje da ga ne ubije......i cudoviste mu kaze nesto kao:"Moras da se zakunes da nikada nikmo neces reci da si me video dok si ziv!" i tip prestravljen pristane a cudoviste odleti i postedi ga.......on sav izbezumljen sakrije se u neki budzak i cuje korake...scepa osobu a to devojka sto tuda prolazila slucajno.....i vreme prolazi,on se smuva sa devojkom,zabavljaju se,ozeni je,dobiju decu ALI njega to vece kad su se upoznali i misli o tom cudovistu nikako da napuste......a zeni nikada nije rekao.I jednom mu pukne i kaze joj.A ona cuti i odgovori :PREKRSIO SI OBECANJE!!!!!!!!! :shock: I pocne da se pretvara u to cudovishte i raskomada ga a i deca mu se pretvore u mala cudovista i odlete s "mamom." :lol:
I kad klinac zavrsi ovu 3.pricu pocne da prica svoju kako ga je ta zena namamila obcavajuci mu kolace,i zarobila i hoce da ga ispece ALI on ima klikere i baci ih(a ona je spremala nesto ko siljke,valjda da ga nabode na njih ko raznjice :lol: ) i vestica klizne o klikere pade mrtva na siljke ispadne joj kljuc od kaveza,decko se oslobodi,uzme keks s police-THE END :lol:
Smrznuti,taj ti se zove "Tales from the Darkside: The Movie (1990) "
frozen1982.
01.06.2006., 22:58
Mnogo ti hvala ti Kaa. :-D
Marauder
07.06.2006., 17:09
Jeli iko gledao Omen?
zoranpetrovic84
07.06.2006., 20:28
Jeli iko gledao Omen?
Ja, original je odlican, remake cu pogledati ovih dana.
http://img370.imageshack.us/img370/1623/hell9bq.jpg
Marauder
08.06.2006., 06:32
Veceras sam gledao The Omen, novu verziju.
Sta reci o filmu ... Film kao film je prosek, gledao sam i gorih filmova, a i boljih. Film kao horor je dosta dobar. Ima nekoliko scena koje su bas strasne, ali obicno traju svega par sekundi i dosta je lako zakljuciti kad dolaze jer obicno pre toga bude neka tiha i mirna scena.I pored vec navedenih scena, takodje je bilo jos starsnih scena, ali nista posebno. Malo je falilo da nekoliko puta izadjem iz bioskopa zbog horor scena.
Kraj filma je veliko iznenadjenje, nije se desilo ono sto se ocekivalo (dobar momak ubije loseg i sretna zavrsnica).
Vredi ga pogledati. 7/10.
butterfly
08.06.2006., 18:39
Predskazanje; Isterivac djavola; Magla 1deo....to je ono sto pamtim,odavno ne gledam horore....A da ima jos jedan Rozmarina beba,mislim da se tako zove...
Predskazanje; Isterivac djavola; Magla 1deo....to je ono sto pamtim,odavno ne gledam horore....A da ima jos jedan Rozmarina beba,mislim da se tako zove...
Да, тако се зове - "Розмарина беба" филм Романа Поланског.
http://img370.imageshack.us/img370/1623/hell9bq.jpg
Из ког је ово филма?
Из ког је ово филма?
Hellraiser - Clive Barker
Shto se tice omena. Film je totalni rimejk. Znaci nishta novo. Bar da je zabo klinca na kraju, ovako ce morati da rade i ostale delove.
Takodje, ono shto je bilo strashno pre 30 godina - sad je smeshno.
Gledao sam film u bioskopu - to je bilo opshte smejanje i zayebavancija. Ispade da sam isao da gledam komediju.
Hellraiser - Clive Barker
Хвала. Имаш ли још неких података о овом филму?
zoranpetrovic84
11.06.2006., 19:25
Shto se tice omena. Film je totalni rimejk. Znaci nishta novo. Bar da je zabo klinca na kraju, ovako ce morati da rade i ostale delove.
Takodje, ono shto je bilo strashno pre 30 godina - sad je smeshno.
Gledao sam film u bioskopu - to je bilo opshte smejanje i zayebavancija. Ispade da sam isao da gledam komediju.
Da, rsmo, identican kao orignal. Najsmesnije scene -> kada se kar zakuca u ona vratanca, kada sutne dadilju i kada je lansira u nebese kolima... :)