PDA

Vidi punu verziju : LJUDI, HITNO MI TREBA POMOC!!!!!!

Dadaa
06.03.2004., 22:31
:!: :cry: Bivsi je poceo da mi preti, a njegove pretnje su itekako ostvarljive, tipa "trebalo bi neko da te nauci pameti"!!!! Raskinula sam sa njim i on sad ne moze da me ostavi na miru. Sta da radim, sta je ispravno?! :(

Blaza
06.03.2004., 23:04
Mislim da bi trebala da pokusas sa razgovorom, ti ga ipak najbolje poznajes (ako ste bili dugo zajedno) i znas kako i sta mu treba reci :roll:
Ako to ne pomogne onda potrazi pomoc medju prijateljima ali nikako ne zapocinji nista prva, mada su to gluposti jer kada pocne nema kraja :cry:

Lepa rec i gvozdena vrata otvara, zato pokusaj...

Zelim ti uspeh, srecno i glavu gore :!:

Goscica
06.03.2004., 23:09
Lepa rec i gvozdena vrata otvara, zato pokusaj...

Dobar savet!

Magi
07.03.2004., 16:54
Kao prvo ne daj se zastrasiti! Ako je on u tom fazonu da preti,ti gledaj da spustis loptu, da smiris situaciju,da mu nekako objasnis da on ne dobija nista time sto bi tebi naudio. Probaj i stare trikove tipa 'Nema tu ljutnje,steta sto jednostavno nismo jedno za drugo.Ti si super decko,ali ja eto nisam prava devojka za tebe.Zasluzujes da nadjes neku koja ce ti stvarno odgovarati...'I u svakom slucaju obavesti porodicu i prijatelje,nisi ti sama na svetu pa da neko moze da te ucenjuje,stavi mu i to diskretno do znanja. :wink:

Dadaa
07.03.2004., 21:53
Sve je to o.k. kada su reci u pitanju, i sve je to pokusano, sto naravno nije vredelo. On je zacrtao da mora da me "nauci pamet", i dok to ne uradi nece se smiriti. On jednostavno ne moze i NE ZELI, sto je najbitnije, da shvati da nema vise nicega...
Doslo je do te mere da cu biti primorana da ga prijavim, jer kako se kaze: "bolje spreciti, nego leciti".
Nije mu jasno kako to da sam bila toliko zaljubljena u njega na pocetku i da sam se kasnije ohladila od te njega... i vec me vise od 2 meseca maltretira da ja to njemu objasnim, iako je njemu objasnjenje dato jos odavno.
Ne znam sta ce se sve izdesavati... stvarno ne znam... ali znam da cu se na ulici okretati oko sebe sa strahom da me neko ne prati... :(

lolla
07.03.2004., 21:58
Nece odustati od tebe, to je tacno.
Napadni. Svom snagom.
(ne mislim fizicki svakako, osim ako nisi neki majstor borilackih vestina :) a i fizicko nasilje nikad nije resenje).

On tebe psihicki maltretira. Uzvrati istom merom. Cim nanjushi da si jacha od njega, ima da podvije rep.
Bilo bi dobro da imash podrsku starijeg brata ili ortaka, roditelja... za slucaj ako pokusa nesto konkretno. Ne libi se i policiju da pozovesh ako pretera. On ugrozava tvoja osnovna ljudka prava, pocne li da te prati i maltretira.

Srecno!!

goodday
08.03.2004., 00:30
-ma kakva crna prica,sestro slatka,spasavao sam
drugarishku od takvog lika....tj. nas nekoliko....
skupi neku ekipu i posalji ih na adresu...mi smo otishli da poravnamo racune....ti nemoj da cekash da do toga dodje...

Red_Zmaja
08.03.2004., 00:35
Sve je to o.k. kada su reci u pitanju, i sve je to pokusano, sto naravno nije vredelo. On je zacrtao da mora da me "nauci pamet", i dok to ne uradi nece se smiriti. On jednostavno ne moze i NE ZELI, sto je najbitnije, da shvati da nema vise nicega...
Doslo je do te mere da cu biti primorana da ga prijavim, jer kako se kaze: "bolje spreciti, nego leciti".
Nije mu jasno kako to da sam bila toliko zaljubljena u njega na pocetku i da sam se kasnije ohladila od te njega... i vec me vise od 2 meseca maltretira da ja to njemu objasnim, iako je njemu objasnjenje dato jos odavno.
Ne znam sta ce se sve izdesavati... stvarno ne znam... ali znam da cu se na ulici okretati oko sebe sa strahom da me neko ne prati... :(
Iskreno ne mogu da odgovorim zato sto ne znam celu pricu...a ne znam ni kako su ovi iznad mogli....otkudi vi uopste znate sta je to izmedju njih dvoje....ovo je njena prica a njegova....osudjujete nekoga a ne poznajete ga....ko ste bre vi nekom da sudite...sestro ovde nema saveta za tebe....ti sama znas sta je u pitanju i kako to da resis....samo ti znas celu pricu...Poz...

DJ_MaRe
08.03.2004., 01:37
Iskreno ne mogu da odgovorim zato sto ne znam celu pricu...a ne znam ni kako su ovi iznad mogli....otkudi vi uopste znate sta je to izmedju njih dvoje....ovo je njena prica a njegova....osudjujete nekoga a ne poznajete ga....ko ste bre vi nekom da sudite...sestro ovde nema saveta za tebe....ti sama znas sta je u pitanju i kako to da resis....samo ti znas celu pricu...Poz...
Prijatelju, uze mi rec iz usta...

lolla
09.03.2004., 14:50
...njegova....osudjujete nekoga a ne poznajete ga....ko ste bre vi nekom da sudite...sestro ovde nema saveta za tebe....ti sama znas sta je u pitanju i kako to da resis....samo ti znas celu pricu...Poz...

Gde si ti video osudu?
Ja ne znam da li je ona njega naljutila zato shto gaje varala, ili je on psihoticni manijak koji je juri motorkom, ili....( dodajte sami).

Sve shto sam mogla da uradim jeste da joj dam savet kako da izbegne neugodnosti, pri cemu je prica o uzrocniku neugodnosti sasvim irelevantna.

A mala doza subjektivizma koja je prisutna u bilo cijem postu je neminovna iz prostog razloga shto smo mi ljudska bica.

Steffan
09.03.2004., 16:29
Kupi suzavac... za pocetak.. :)

looodica
09.03.2004., 17:58
Dadoo isti takav slucaj sam i ja imala jedno stavno nemoj da se kretjesh gde on odlazi i nemoj imati nikakvih kontakta sa njim i sa vremenom tje te zaboraviti.Ako imash mobilni promeni broj i netje vishe motji da te smara sa nekim glupostima.

Ana-Marija
09.03.2004., 22:36
:!: :cry: Bivsi je poceo da mi preti, a njegove pretnje su itekako ostvarljive, tipa "trebalo bi neko da te nauci pameti"!!!! Raskinula sam sa njim i on sad ne moze da me ostavi na miru. Sta da radim, sta je ispravno?! :( Samo mogu da ti kazem SRECNO!

ender
11.03.2004., 19:57
A gde nalazite takve likove bas bi voleo da znam.Nista lepo ti kazu ljudi skupi neke ortake pa da ga "malo" isutiraju

Red_Zmaja
12.03.2004., 00:00
A gde nalazite takve likove bas bi voleo da znam.Nista lepo ti kazu ljudi skupi neke ortake pa da ga "malo" isutiraju
A sto ortak nema ortake....i gde ce to sve onda da odvede...pametno....

Red_Zmaja
12.03.2004., 00:01
...njegova....osudjujete nekoga a ne poznajete ga....ko ste bre vi nekom da sudite...sestro ovde nema saveta za tebe....ti sama znas sta je u pitanju i kako to da resis....samo ti znas celu pricu...Poz...

Gde si ti video osudu?
Ja ne znam da li je ona njega naljutila zato shto gaje varala, ili je on psihoticni manijak koji je juri motorkom, ili....( dodajte sami).

Sve shto sam mogla da uradim jeste da joj dam savet kako da izbegne neugodnosti, pri cemu je prica o uzrocniku neugodnosti sasvim irelevantna.

A mala doza subjektivizma koja je prisutna u bilo cijem postu je neminovna iz prostog razloga shto smo mi ljudska bica.
Ne znam ni jedno ni drugo zato cu da budem objektivan.....to samo ona zna mi mozemo samo da nagadjamo....a naravno zato sto si zensko ti si na njenoj strani normalno....ma sve ste vi iste....nista licno... :wink:

šetač
12.03.2004., 00:18
Misliti na vreme je vrlo korisno,sada je malo neukusno tražiti pomoć od drugih,ali ako je pretnja fizički nasrtaj na tebe,pa tu su ''plavi'' samo jedan poziv daleko.
Ali kako reče zmaj,celu priču znate samo vas dvoje!

ender
13.03.2004., 11:50
A sto ortak nema ortake....i gde ce to sve onda da odvede...pametno....
Ma da upravu si ti sa takvim likovima koji su tolike "muskarcine" da prete ribama treba razgovarati,fino sve lepo sa njima pa mozda se opamete,samo da im dlaka sa glave ne fali...

lolla
13.03.2004., 19:37
ma sve ste vi iste....nista licno... :wink:

Bolje da smo iste..nego da ISTO razmisljamo... nista licno 8) of kors..

RAK
15.03.2004., 00:58
ja sam recimo imao pozitivna iskustva u objasnjavanju bivsim momcima kako nisu za te devojke...
recimo: znas sta brate, mnogo ti je mali, ona ipak preferira ovaj od 24cm, bolje je da se neprocuje prica ok?
ili opcija 2: dodji kod mene na trening u teakwondo klub crvena zvezda pa te neucimo nesto...
3)mozda mu je samo povredjena sujeta ja koliko znam skorpije, one nikada nece da kazu kada su pogresile, pa neznam da li te to slucaj, ali nemozes nekog da volis da da nevolis bez razloga...sem ako to nije bilo to, a mozda najbolje da okrenes njegovu porodicu i kazes da te maltretira, jer ipak to ce tesko da mu padne....
ma...nisi jedina sa tim problemom, ima vas dosta

RAK
15.03.2004., 01:05
i koliko sam ukapirao on je blizanac?
haha
neznam koja si skorpija po redu koja je bila ili jeste sa nekim blizancem...bolje da nepricam sta je bilo.ce biti...

Dadaa
15.03.2004., 17:30
i koliko sam ukapirao on je blizanac?
haha
neznam koja si skorpija po redu koja je bila ili jeste sa nekim blizancem...bolje da nepricam sta je bilo.ce biti...
[/b] Jeste blizanac. Da znas da me mnogo interesuju te price vezane za druge ljude! Ajde ispricaj! :wink:

enrico
15.03.2004., 17:54
Ma, ako hocesh lepo da reshish situaciju, skrpi neku kintu i pokazi ga prstom kad se sretnemo...

RAK
16.03.2004., 00:16
nemogu stvarno o drugim vezama ali veze medju blizanca i skorpija pucaju zbog sledecih osobina blizanca:
intelekt im je jaca stvar pa ga koriste za manipulaciju, tacno znaju sta zene traze pa se u skladu s time i ponasaju. prevrtljivi, neiskreni, uvek im je neko drugi i nesto drugo vaznije, vernost shvataju kao nesto sto zene traze a on kao muskarac naravno da ima druge potrebe.
kad mu nesto treba proklinjace i molice za to ili za oprostaj, a kada tebi nesto bude trebalo, iskulirace te
pre svega blizanci neumeju da vole!!!(cast izuzetcima)tako da je njima sve to igra, igra sa zenama, po pravilima koje oni misle da znaju, al ****** kad dodjes do skorpije to nepali
jedino sto je pozitivno sto su zanimljivi u drustvu...
Ma poenta je da neumeju da vole ali umeju da se pretvaraju.... i kod mnogih to upali, a i ona umiljatost...
.........................................
nekako moj utisak je da su to ljudi koji bi recimo knjigu procitali i znali je napamet ali nebi uopste shvatali sustinu.......

Nina2
16.03.2004., 20:25
nemogu stvarno o drugim vezama ali veze medju blizanca i skorpija pucaju zbog sledecih osobina blizanca:
intelekt im je jaca stvar pa ga koriste za manipulaciju, tacno znaju sta zene traze pa se u skladu s time i ponasaju. prevrtljivi, neiskreni, uvek im je neko drugi i nesto drugo vaznije, vernost shvataju kao nesto sto zene traze a on kao muskarac naravno da ima druge potrebe.
kad mu nesto treba proklinjace i molice za to ili za oprostaj, a kada tebi nesto bude trebalo, iskulirace te
pre svega blizanci neumeju da vole!!!(cast izuzetcima)tako da je njima sve to igra, igra sa zenama, po pravilima koje oni misle da znaju, al * kad dodjes do skorpije to nepali
Ma poenta je da neumeju da vole ali umeju da se pretvaraju.... i kod mnogih to upali, a i ona umiljatost...
nekako moj utisak je da su to ljudi koji bi recimo knjigu procitali i znali je napamet ali nebi uopste shvatali sustinu.......

E sad ga stvarno pretera! Blizanci ne umeju da vole, pa nije bas tako! Moja najduza veza je trajala bas sa blizancem koji je itekako umeo da voli a i voli i dan danas iako nismo vise odavno zajedno. Nisu bas ni svi blizanci isti.

RAK
16.03.2004., 22:28
pre svega blizanci neumeju da vole!!!(cast izuzetcima)tako da je njima sve to igra, igra sa zenama, po pravilima koje oni misle da znaju, al * kad dodjes do skorpije to nepali

E sad ga stvarno pretera! Blizanci ne umeju da vole, pa nije bas tako! Moja najduza veza je trajala bas sa blizancem koji je itekako umeo da voli a i voli i dan danas iako nismo vise odavno zajedno. Nisu bas ni svi blizanci isti.

hehe
pa vec sam rekao cast izuzetcima
a i decko mora da je blize Raku

:roll:

Nina2
16.03.2004., 23:19

hehe

Ne, naprotiv, bas je na sred srede znaka..dakle pravi blizanac

RAK
16.03.2004., 23:28

hehe

Ne, naprotiv, bas je na sred srede znaka..dakle pravi blizanac

mora je je u podznaku nesto vodeno ili mu je venera u raku ili mesec u raku ili ribama

a mozda, mozda je i vanzemaljac?

Nina2
17.03.2004., 10:25
mora je je u podznaku nesto vodeno ili mu je venera u raku ili mesec u raku ili ribama

a mozda, mozda je i vanzemaljac?

A mozda, mozda je izuzetak? :wink:

Red_Zmaja
22.03.2004., 22:25
ma sve ste vi iste....nista licno... :wink:

Bolje da smo iste..nego da ISTO razmisljamo... nista licno 8) of kors..
Sta rece da razmisljate....cime....nista licno.... :D

Đenka
22.03.2004., 23:18
Verovatno mi nećeš verovati, ali jedini način da se rešiš tog gada jeste da nađeš nekog muškarca koji bi mu se suprotstavio u tvoje ime.
Jedini jezik koji siledžije razumeju jeste jezik sile. Nikakve reči tu ne pomažu, nikakvo razumno, ljudsko uveravanje i dijalog.
Pošto ti preti nasiljem, to znači da on smatra da je neka vrsta nasilja, nepravde ili čega već izvršena prema njemu sa tvoje strane i on ti sad samo vraća - na jedini način na koji on ume i može - silom.
Najbolje je da nađeš jednog ili, bolje, dvojicu snažnih, ozbiljnih ljudi koji bi mu malo pripretili i urazumili ga, tj. odvrati li ga od njegove kriminalne namere. Pošto je on, očigledno slabić i kukavica, ta dvojica najverovatnije ne bi ni morala da primene silu, verbalna pretnja bi bila sasvim dovoljna. Najvažnije je da on shvati da ne može da te povredi i da se izvuče s tim. Treba da shvati da iz takvog sukoba ne može nikako da profitira, već samo još više da izgubi i da se ponizi i to će biti dovoljno da podvije rep i odustane.
Naravno, osim u slučaju da je ozbiljan psihopata - tad bi nasilje samo eskaliralo i to ti se onda ne bi isplatilo.
Proceni, razmisli i odluči, ali nemoj mnogo da oklevaš, jer vreme radi u njegovu korist. I, naravno, ne daj na sebe. :)

Jeste odvratno rešenje, ali s odvratnim ljudima dešavaju se odvratne stvari. Šta će...

alex_cool
02.05.2004., 03:06
:!: :cry: Bivsi je poceo da mi preti, a njegove pretnje su itekako ostvarljive, tipa "trebalo bi neko da te nauci pameti"!!!! Raskinula sam sa njim i on sad ne moze da me ostavi na miru. Sta da radim, sta je ispravno?! :(

Jedino je logicno da se zastitis, bila ti u pravu ili ne. Udji u mod samoocuvanja.
ili iznajimi soni.
najbolje oba.