Vidi punu verziju : Posao stjurdese
katarinasweet
14.01.2008., 23:19
pokrecem ponovo ovu temu u zelji za razmenom informacija vezanim za ovu temu i bolje pronalazenje posla
mastercat
14.01.2008., 23:55
a sto su zatvorili proslu??
kod dragise
14.01.2008., 23:56
posao stjuarta:D
sta nam bi sa starom temom?ok..nadam se da cu biti kurazan da se pojavim na od sledeceg meseca.:p
Dakle, da rezimiramo:
Emirates : Open day in Belgrade, Serbia, 23-Feb-2008 09:00 AM
Gulf air: Open day in Belgrade, Serbia, in February 2008.
Flight Attendants & Sky Chefs.
katarinasweet
15.01.2008., 16:29
pitala sam administratora zasto su zatvorili i objasnjenje je da nije niko dugo pisao danima pa se sama brise sa spiska oglasa tako da ovu moramo odrzavati
katarinasweet
15.01.2008., 16:30
posao stjuarta:D
sta nam bi sa starom temom?ok..nadam se da cu biti kurazan da se pojavim na od sledeceg meseca.:p
nego sta nego da se pojavis toliko se dugo svi druzimo ovde pa red je da se svi sretnemo
JovanaB
15.01.2008., 16:37
Nadam se da cemo ovog puta biti uspesni.Ja se spremam intenzivno, ali koliko sam cekala da emirati dodju ponovo,sad kad znam datum, opet me lagano hvata trema
:))
mastercat
15.01.2008., 16:47
ajde opusteno....ima jos do od
katarinasweet
16.01.2008., 13:45
naravno samo opusteno
mi imamo kvalitetnih ljudi za sve poslove
tako da ako traze i dlaku u jajetu nema mane kod nas
kod dragise
16.01.2008., 19:59
katarinasweet,da mi je samo mrva tvog samopouzdanja...znam ja kako cu biti skroz opusten i coolhttp://img217.imageshack.us/img217/1341/jcdrinkbt9.gif (http://imageshack.us)
:D
katarinasweet
16.01.2008., 20:09
katarinasweet,da mi je samo mrva tvog samopouzdanja...znam ja kako cu biti skroz opusten i coolhttp://img217.imageshack.us/img217/1341/jcdrinkbt9.gif (http://imageshack.us)
:D
e nemoj da me razocaras sada
neznam koliko imas godina ali nikada nemoj dozvoliti da te bilo sta slomi
ma ja navijam za tebe
cekiceki
17.01.2008., 15:31
..o cemu se ovde radi? Nishta ne razumem. Ko nudi posao i ima li ga uopste?
Mikulcica
17.01.2008., 16:15
Ljudi,ja sam zavrsila skolu za stjuardese u Jatu....ako neko ima nameru da to zavrsava,ja mu toplo preporucujem da odustane ukoliko mu tata nije pilot,mama stjuardesa ili sl,jer posao u Jatu nece drugacije dobiti....sve ide na vezu.Za Emirate nikad nisam konkurisala,ali znam ljude koji jesu....tu nema pravila....kod nekog traze dlaku u jajetu,a nekog opusteno prime....uglavnom nikom nije jasno po kom kriterijumu biraju radnike.Sad se vec razmisljam dal da odem na taj konkurs u februaru za emirate.
cekiceki
17.01.2008., 16:19
Ljudi,ja sam zavrsila skolu za stjuardese u Jatu....ako neko ima nameru da to zavrsava,ja mu toplo preporucujem da odustane ukoliko mu tata nije pilot,mama stjuardesa ili sl,jer posao u Jatu nece drugacije dobiti....sve ide na vezu.Za Emirate nikad nisam konkurisala,ali znam ljude koji jesu....tu nema pravila....kod nekog traze dlaku u jajetu,a nekog opusteno prime....uglavnom nikom nije jasno po kom kriterijumu biraju radnike.Sad se vec razmisljam dal da odem na taj konkurs u februaru za emirate.
...verovatno primaju radnike po istom principu kao i u JAT-u....:(
mastercat
17.01.2008., 16:25
emirati su potencijalno jedna od najmocnijih aviokompanija na svetu,a njihova je filozofija da zaposljavaju stjuarte i stjuardese razlicitih nacionalnosti tako da ima 80 razlicitih nacionalnosti medju cabin crew.ne nema neke veze,jeste da zavisi kakv ispitivac dodje isto kao i na faksu,vases je samo da budete pripremjni i sigurni u sebe.inace dole radi negde oko 250 nasih ljudi,cak sta vise nas ima skoro pa najvise.
grebicka
17.01.2008., 16:39
Ljudi,ja sam zavrsila skolu za stjuardese u Jatu....ako neko ima nameru da to zavrsava,ja mu toplo preporucujem da odustane ukoliko mu tata nije pilot,mama stjuardesa ili sl,jer posao u Jatu nece drugacije dobiti....sve ide na vezu.
stara prica,verujem da ovo sto si napisala vec svi znaju,a i pisali smo o tome na prethodnoj temi koja je postojala.
zao mi je sto si `pukla` veliku lovu za taj glupi kurs,ali sad gotovo.oni su i izmislili taj kurs samo da bi uzeli sto vise para,ali oni jasno kazu da nisu u obavezi da zaposle polaznike kursa..ali su obavezni da uzmu mislim da je bila cifra oko 1.800evrica.kreteni su to,i tamo ne moze ni da prismrdi ko nema jaaaku vezu.
ali dobro je sto si ponovo napisala,mozda neko ne zna,pa kao opomena.
sve najbolje,i naravno,pokusaj u nekoj kompaniji koja dolazi kod nas.
Mikulcica
17.01.2008., 18:14
stara prica,verujem da ovo sto si napisala vec svi znaju,a i pisali smo o tome na prethodnoj temi koja je postojala.
zao mi je sto si `pukla` veliku lovu za taj glupi kurs,ali sad gotovo.oni su i izmislili taj kurs samo da bi uzeli sto vise para,ali oni jasno kazu da nisu u obavezi da zaposle polaznike kursa..ali su obavezni da uzmu mislim da je bila cifra oko 1.800evrica.kreteni su to,i tamo ne moze ni da prismrdi ko nema jaaaku vezu.
ali dobro je sto si ponovo napisala,mozda neko ne zna,pa kao opomena.
sve najbolje,i naravno,pokusaj u nekoj kompaniji koja dolazi kod nas.
Ja kad sam isla,bilo je nesto malo preko 1000e + lekarski + ispiti + prakticni i ispitni letovi.....pa izadje 1500 e,a sad je vec 2000e + ovo ostalo tako da izadje oko 2500 e,a ti sedis i cekas jun,pa ti juna jave da je septembar siguran,pa septembra da posle nove godine sto posto,pa onda ti kazu nece sad nista da bude,ali znas kako....krajem maja ili pocetkom juna upadate sigurno.....i tako u nedogled!
Sad je Katarska avio-kompanija najbolja,prevazisli su Emirate!A,na moje cudjenje da i za Emirate rade veze.....nazalost - tako je....Ima tamo i nasih pilota koji poznaju ove Jatovce,i to ti je to....ne mora obavezno da bude pilot,ali veza radi,pa radi!
mastercat
17.01.2008., 18:19
ma na tu kolicinu to je smesno bre,hiljade ali bukvalno hiljade dolazi i odlazi iz emirata.ja znam makar 20 ljudi koji su otisli i niko ne da nije imao veze nego nije imao pojma de je dubai
mastercat
17.01.2008., 20:26
Sad je Katarska avio-kompanija najbolja,prevazisli su Emirate!
ako mislis po usluzi tu su mozda malo bolji mada pitanje je,ako mislis po buducnosti i prosperitetu emirati nemaju premca u svetu
Mikulcica
18.01.2008., 00:56
ma na tu kolicinu to je smesno bre,hiljade ali bukvalno hiljade dolazi i odlazi iz emirata.ja znam makar 20 ljudi koji su otisli i niko ne da nije imao veze nego nije imao pojma de je dubai
Da,da....to stoji u svakom slucaju...ako im se dopadnete,oni vas zovu,ali kazem da i tamo moze da se ode preko veze....ima veza,ali daleko manje nago u nasoj drzavi...ovde nista ne mozes da uradis ako nemas vezu.
mastercat
18.01.2008., 01:11
samo se ti prijavi.
Mikulcica
18.01.2008., 04:06
samo se ti prijavi.
Hvala na podrsci!:wink:
Evo jedan dobar savet za sve one koji imaju malo tremu, i nedostatak samopouzdanja:
Kad odete na open day, probajte da zamislite da ste u svojoj kuci, ali tu mislim na eliminaciju onog osecaja knedle u grlu.. I verujte da ste vi savrseni za taj posao, ako ste samouvereni oni ce to osetiti, i suprotno ako mislite da niste pravi, oni ce uvideti takvo misljenje.
Puno srece svima!
Aplicirala sam pre godinu dana za Emirate na njihovom sajtu, ali nikad nisam otisla. Planiram da se pojavim na O.d. 23.02. Danas sam dobila prvi put dobila poziv za o.d. i silno se obradovala. Medjutim poziv je za 26. januar i to za Minhen! O cem' se radi?
kod dragise
21.01.2008., 19:45
koliko ja znam,nije obavezno da apliciras na njihovom sajtu...samo se pojavi na od i naravno ponesi CV
Znam da nije obavezno, ali me je malo zbunio njihov poziv za Minhen.
katarinasweet
23.01.2008., 15:00
zavisi na kom sajtu si aplicirala
ako apliciras preko cabin crew onda te oni salju direkto na poslove u okruzenju i na njih sajt!!!
ako si direktno na emirate onda je mozda doslo do neke greske!!!
ma vazno je ovde da se pojavis!!!
=Darkman=
31.01.2008., 18:09
Jel se zna gde ce biti ovaj otvoreni dan za Emirate? Koliko sam shvatio, ne moram da se prijavim samo da se pojavim sa CV-jem?
mastercat
31.01.2008., 21:56
u hajatu...dobro si shvatio
dzanarika
31.01.2008., 23:33
u 09h...
naoruzajte se samopouzdanjem i dobrim raspolozenjem i napred!
changer
02.02.2008., 12:13
ciao,svima! znam da prijavljivanje putem njihovog sajta nije obavezno za dolazak na sam open day,ali..prijavio sam se pre desetak dana,stigao mi je automatski mail da je moje prijavljivanje chekirano,ali sam pozivni mail mi još nije stigao.. obicno se to dogodi nakon dva tri dana..šta se dešava? da li neko ima slicnu situaciju? palo mi je na pamet da možda ne traže muškarce ovog puta..pozdrav..
SOBRANIE
03.02.2008., 03:19
Da li neko moze detaljno da mi opise kako izgleda kasting, volela bih da pokusam ali znam jako malo stvari o OD. Koja su najcesca pitanja, da li mi odgovaramo na njih ili imamo mogucnost da sami govorimo o sebi i svojim interesovanjima. Zanimaju me i sledece stvari: koliko je bitan fizicki izgled (kakva se garderoba preporucuje, frizura, sminka), koliko dobro moram govoriti engleski? Pomozite mi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav svima
Takodje cu da apliciram 23 eg ali da vam svima skrenem paznju ako niste videli oni su naglasili sa je broj mesta ogranichen tako da mora da se rezervishe. Ja sam zvala hajat ali oni kazu da nemaju veze sa tim jer samo izdaju salu tako da ko bude hteo neka im poshalje mail da proveri za to. Ja jesam pa cu vam javiti chim dobijem odgovor. Shto se tiche ostalih avio kompanija, Jat je nemoguce dobiti ali iskreno ni nemam zelju da radim tamo. Ja sam Proshla intervju za Katar i josh uvek chekam odgovor za njih. Malo sam izgubila nadu ali mi svi kazu da se za to cheka jako dugo, a i oni su jako strogi. Inache kazu da su u Emiratima mnogo tolerantniji. I josh najbitnije jako je vazno da budete precizni i tachni. Ne samo cv morate da ponesete i slike i to ne bilo kakve. Jedna kao za lk druga cela. Imate na sajtu Katra ( ako ne nadjete drugde ) tacho kako treba da stojite/drzite ruke/obuchete kada se slikate i jako su sstrogi shto se toga tiche. Nece vam uvaziti priajvu bez adekvatnih slika ,tako da vam je u interesu da ih odma uradite kako valja nego da se shetate 5 puta ili nedaj boze da vas odbiju zbog toga. Eto ako se setim josh nechega pishem. Pozdrav i srecno svima,a mozda se i vidimo :)
JovanaB
04.02.2008., 14:44
Ja sam bila u aprilu prosle godine, al nisam prosla.
Tada je prvi dan od izgledao ovako: svi smo sedeli u sali (oko 250 nas je bilo), i prvo su nam njih dve pricale, pa pokazivale film, postavljale pitanja tipa da li znamo nesto o emiratima, o njihovoj kompaniji, ali to je bilo vise kao caskanje, pa ko se javi da odgovori.Mada, to je odlican nacin da skrenes paznju na sebe i postavis neko pitanje.
Onda smo jedan po jedan nosili cv i slike, dobijali brojeve,i popricas sa njom tj, odgovoris joj na dva-tri pitanja.Mene je npr pitala kako sam cula za njih i zasto zelim da im se prikljucim.I ona nesto zapise i to je to.
Onda njih dve podele dve vrste papirica sa brojevima i tu vidis da li si prosao ili ne
Ja sam nazalost stigla samo dotle.I ne dobijas nikakvo objasnjenje.Mada, ja sam ubedjena da ni u drugi krug nisam prosla posto sam u salu usla u 2 minuta do 9 i skoro svi su vec bili unutra,samo je nas par zakasnilo
To je, slozicete se bilo vrlo neprofesionalno, al bila je visa sila u pitanju.
A moja drugarica je u Junu prosle godine prosla i tada je od bio totalno drugaciji.Oni su odmah ulazili, predavali cv, odmah su pokusavali da dohvate papir(koji je bio na 212cm), i u toku svega toga su odgovarali na neka osnovna pitanja o sebi.Posle toga su gledali film o Dubaiu, pa je isti taj dan bio i drugi krug kad su podeljeni u grupe pa dobiju temu za razgovor, pa caskaju.Takodje su isti dan ali malo kasnije radili i test(onaj od 180 pitanja), i posle toga pisali sastav na odredjenu temu.Za sve to vreme, pojedini kanditati otpadaju.Moja drugarica je na finalni intervju isla sutra i on je trajao oko pola sata, i kaze da te uglavnom pitaju o tome iz cv, ali da traze i neke licne primere.
To je to.Ono sto sigurno znam je da ima nekih 4-5 krugova,ali na koji nacin ih treba proci, to niko ne zna,posto te one stalno gledaju, nesto zapisuju, i nema pravila zaista.
Takodje engleski se mora znati jako dobro.
Teme se tu i tamo poklapaju, ali mislim da je vise bitno sta ces reci na odredjenu temu, nego koliko ces reci.Treba se uklopiti u tim ljudi sa kojima ces imati konverzaciju.
A teme su do sada uglavnom bile tipa: sta bi uradio da osvojis milion dolara na lutriji, da moras da napunis brod za spasavanje sa 10 stvari, koje bi stvari poneo i zasto, Kad si u zivotu bio lider u nekoj situaciji, kad si primio ili dao losu/dobru uslugu, da li si pomogao neznancu i kada.....Uglavnom hoce da vide tvoje iskustvo ili snalazenje u pojedinim situacijama.
Ne znam da li sam ovim nekome pomogla, nadam se da jesam, i da se vidimo 23.
mastercat
04.02.2008., 15:35
ee i moja sestra je bila u aprilu i prosla je.....mada kaze da je kriterijum bio dosta cudan jer su primili i neke da kazemo neuroticne....
Sladjo jako je bitno kako izgledash. Ovako, kosa- obavezno skupljena i sklonjena sa lica. po mogucstvu u pundju. Uredna!. Shminka obavezno ali dnevna,znachi nishta napadno. Suknja po mogucstvu do kolena isako. Ja ti preporuchujem ovo jer je to no shto ni straze i takva je otprilike uniforma i oni moraju da te vide kako izgledash u tome. Charape boje koze i salonke cipele. Nikako moderno oblachenje i nikakve chizme. Od nakita samo skroman lanchic (ne dugachak) I sitne mindjushe ( najvishe velichine bisera) . Prstenje - samo burma. Od dokumentacije cv na engleskom ne duzi od jedne strane. Dve slike - jedna kao za lichnu kartu , druga cela. Ako se slikash kod nekog iskusnijeg fotografa on ce ti reci kako da stanesh ako ne: Pozadina ne sme da bude bela. Pozeljno je siva. Obuchena i nashminkana kao za kasting. znachi poslovno, sa skupljenom kosom. Ne sme kosa da ti pada na ramena. Stanesh pod malim uglom ka objektivu , sa jednom rukom polozrnom opushteno na butini sa svim prstima ispruzenim, druga ruka opushtena pored tela. Blag osmeh, moraju malo da ti se vide zubi. slika nikako ne sme da bude obradjivana u photo shopu ili sl. Znachi za slikanje sve isto kao i za od od frizure do cipela. E sad ,ja sam ti ovo rekla kako je bilo na kastingu za katar i shta je zahtevano od nas, a iz gornjih postova vidim da je slichno i za emirate. Pretpostavljam da rade na istom principu. Engleski mora da ti bude odlichan, to ne tolerishu. I sve shto sam rekla to je striktno i radikalno! To je uslov za prolaz do testa engleskog, inache te nece uopshte uvaziti. Eto ako te josh neshto zanima slobodno pitaj. A ja imam jedno pitanje, kako se rezervishu mesta za 23 i , jer odgovor koji sam dobila od njih je sajt za popunjavanje on line aplikacije, a poshto sam to obavila josh ranije ne znam treba li da chekam od njih obaveshtenje ili .....
dajana^
06.02.2008., 13:53
Ja sam bila na od u oktobru.......pa ne mogu sada :cry:
Ali se nadam da ce doci ponovo u aprilu ili junu.... srecno svima! Idite - nikad se ne zna!!!
dajana^
06.02.2008., 14:08
Eeeeee ali Gulf air me je uzeo u razmatranje za o.d :grin:
Pishe:
Your application for this vacancy is being considered. In order to ensure fairness in your application you are now unable to update your details. Someone will be in touch with you shortly regarding this vacancy.
Da li se jos neko prijavio za Gulf air?
kod dragise
06.02.2008., 18:33
Da li se jos neko prijavio za Gulf air?
jaaaa:-Dali su mi vrlo brzo poslali odgovor da ima je zao,ali ne odgovaram njihovim kriterijumima:-(ali videce oni kad me maznu emirati:twisted:
yassnna
07.02.2008., 16:25
bas mi je drago sto je ova tema ponovo zazivela :)
yassnna
07.02.2008., 16:27
i ja sam dobila ovo za Gulf Air
Your application for this vacancy is being considered. In order to ensure fairness in your application you are now unable to update your details. Someone will be in touch with you shortly regarding this vacancy.
llepotanchee
07.02.2008., 17:43
Caos svima, ja sam mozda samo jedna od mnogobrojnih koje su aplicirale za posao stjuardese u Emiratima i naravno bila odbijena. Mislim da nikako ne preterujem kada kazem da kriterijum za ocenjivanje potencijalnih kandidata ne postoji ili barem nama nije poznat. Svako moze pokusati a sve ostalo je puka sreca. Istina je da postoji procedura za kodeks poslovnog oblacenja i istog takvog pojavljivanja na open day ali ni sa tim nista nije sigurno. Devojka koja je bila sa mnom na kastingu je blago receno daleko od lepuskaste devojke. Pojavila se u cvetnoj suknjicici, nanulicama, snalicama itd. Ja sam je odmah zagotivila. Kada se pojavila svi su umrli od smeha i znate sta, ona je primljenja.
I ja sam se prijavila za Gulf ali nisam josh dobila odgovor od njih.
yassnna
08.02.2008., 11:56
ma ja mislim da to sto u nam napisali za Gulf Air da je to totalno bezveze,pa oni su bas neozbiljni,jos uvek ima na sajtu stoji
November 2007
Kuwait
December 2007
Dublin, Ireland
Kiev, Ukraine
Minsk, Belarus
Moscow, Russia
St. Petersburg, Russia
Riga, Latvia
Belgrade, Serbia
to je dokaz da su neprofesionalni tako da uopste ne verujem u to sto su napisali da razmatraju moju application
JovanaB
09.02.2008., 18:47
A da li se zna kada i da li uopste Golf air dolazi ovamo?
Jel ima neki datum?
katarinasweet
11.02.2008., 18:55
ljudi meni drugarica rekla da bolje ne dolazim na emirate jer imam prevelike grudi a oni to ne vole da im stjuardese tako izgledaju
Danas mi je stigao poziv za Emirate:
Thank you for your application regarding the position of Cabin Crew with Emirates Airline. We are pleased to inform you that we are conducting a Recruitment Open Day, the details of which are given below.
Date : 23-FEB-2008
Time : 09:00 AM
Venue : Hyatt Regency Belgrade,
Milentija Popovica 5,
11 070 Belgrade, Serbia
DRESS CODE
Business Attire :
Ladies - Knee length skirt / dress with skin coloured stockings.
Men - Suit & Tie
Should you wish to attend this event, please bring an updated CV along with a photograph. The Open Day will take up a larger part of the day, depending on the number of candidates. If you are successful at this stage, please note that you will be requi
red to attend our selection process that is conducted over the course of the week.
Please also note that any expenses incurred by you will not be reimbursed by Emirates.
We wish you every success with your application.
Recruitment Manager
Cabin Crew
ljudi meni drugarica rekla da bolje ne dolazim na emirate jer imam prevelike grudi a oni to ne vole da im stjuardese tako izgledaju
Molim te nemoj da se obazires na to, bitno je kako se predstavis. Mozda mene nece primiti zbog suvise malih grudi:sad2::super:
curly hair
12.02.2008., 09:42
A sta je u opste potrebno da bi se prijavio za taj posao? I koja je procedura?
Samo se pojavi na sledecem Open day-u i procitaj prethodne postove. Sve ce ti biti jasno.
kod dragise
12.02.2008., 15:36
ne moraš čekati sledeći open day,pojavi se sad 23.02 na od...koliko ja znam ne treba da se aplikuje prijava online,dovoljno je da se pojaviš..ako grešim neka me neko ispravi
Na taj o.d. sam i mislila ( 23.02.) Taj je sledeci
gorancom
13.02.2008., 12:15
kako se postaje stjuadesa
gorancom
13.02.2008., 12:17
apliciraj i za drugaricu
pedjolinooo
13.02.2008., 12:38
Pozdrav svima! Da li ima neko jos od muskog sveta da ide na intervju? Da li neko zna sta treba da obuku momci? Odelo ili moze nesto lezernije?Znali neko koliko traje to sve? Dan ili dva?
pedjolinooo
13.02.2008., 12:41
Pozdrav !! jel zna neko kako momci da se oblace? Da li mora biti odelo ili moze nesto malo opustenije?
pedjolinooo
13.02.2008., 12:43
Zna li neko kako da se momcu obuku za intervju u Hayatu?
Don't_call_me_baby
13.02.2008., 21:05
Cao svima, protekle 2 godine sam radila u Hyatt-u tako da sam prisustovala nekim o.d. i poslednji put kad su bili razgovarala sam sa devojkom koja je radila intervjue i ona mi je rekla da se prijavim. Nazalost, nisam mogla za vreme radnog vremena. Ono sto mogu da vam kazem,jeste da zaista imaju neobicne kriterijume i taman kad sam pomislila da ce neko biti 100% primljen - taj bi otpao jos u prvom krugu. Sto se tice odece, devojke su vecinom dolazile u cipelama i suknjama,eventualno pantalone, ali nisam primetila da su te prosle. Pedjolino, muskarci su obavezni da dodju u pantalonama i cipelama (nikako da cipele budu sportskom fazonu) Gore je pozeljno da to bude sako,ali primetila sam da su dolazili i u svecanijim majicama itd. Resila sam ovaj put da idem na o.d. pa kako mi Bog da. Svima vam zelim svu srecu.
kod dragise
13.02.2008., 22:26
valjda cu i ja doci..gde i u koliko je sastanak u hajatu nas tremarosa i onih koji to nisu?
p.s.katarinasweet,obavezno dodji;)
katarinasweet
14.02.2008., 11:23
dolazim vidimo se u subotu sastanak je kod mermernog stola
p.s. dragisa vidimo se tamo da drzimo tremu
JovanaB
14.02.2008., 18:51
Ljudi, a u koliko sati je sastanak
Ja sam iz Novog Sada, pa kontam da stignem tamo bar kafu da stignem da popijem.Meni je vec danima frka, mogu zamisliti sta ce me sve snaci do 23.
Don't_call_me_baby
16.02.2008., 04:37
Sastanak je u 9 ali gledaj da stignes bar 15 min ranije
katarinasweet
17.02.2008., 10:33
kafa u hajatu je 200 din pa spremi novac ako ces jos nesto uz kafu
kod dragise
17.02.2008., 13:31
sreca moja ne pijem kafu...auuu,ja jos slike nisam spremio,mislim onu iscela,a i ona za pasos mi nije neka...u prirodi sam mlogo lepsi:D
cristianobg
18.02.2008., 14:25
Kojih dimenzija bi slike trebale da budu???
changer
18.02.2008., 15:54
ciao! slike koje se odnose na čitavu figuru bi trebalo da budu 10x15 poželjno sa plavom pozadinom.Problem je u tome što ja bar do sada nisam našao nijedan foto atelje koji je ima i koji usput radi fotografije čitave figure.Uglavnom su raspoloženi da probaju da odrade takve slike,a kako svi kubure sa prostorom,ne bih želeo da se na slici pojavi i neka utičnica ili saksija sa veštačkim cvećem ;) da li neko zna neku foto radnju u gradu gde bi moglo da se odradi slikanje kakvo je potrebno za O.D.? ;)
X- ivana
19.02.2008., 12:01
Ljudi, a u koliko sati je sastanak
Ja sam iz Novog Sada, pa kontam da stignem tamo bar kafu da stignem da popijem.Meni je vec danima frka, mogu zamisliti sta ce me sve snaci do 23.
Cao Jovana,moja drugarica i ja smo isto iz ns, pre neki dan sam videla da je Open 23.2 pa smo odlucile da se prijavimo posto poznajemo par devojaka koje su otisle pre nekoliko godina i super im je tamo.Nemoj da frkises samo opusteno, nas dve idemo da vidimo cisto kako to izgleda bez ikakvih priprema... Jel potrebno znanje jos nekog jezika osim engleskog?
jeca_037
19.02.2008., 19:07
Cao, mene interesuje koliko je bitno da fotografije budu profesionalne. Mislim, da li je potrebno da se kod fotografa ili se mogu upotrebiti slike koje sami slikate ali da naravno izgledate kako se to zahteva?
JovanaB
19.02.2008., 21:14
Najbitnije je znanje engleskog, ostalo ti je cista prednost. Nista onda ljudi, vidimo se 23. pre 9, da bar stignemo da se upoznamo.Zelim svima puno srece
changer
20.02.2008., 02:22
draga jeco_037,mislim da bi fotografije ipak trebalo da budu uradjene u nekoj od foto radnji jer ce ipak biti profesionalnije od onih koje uradiš kod kuće digitalnim foto aparatom.ja sam imao problem sa plavom pozadinom ali sam odlučio da ću odneti one sa belom.ako bude bilo potrebe dešavalo se da zatraže(naravno ako budeš u konačnom izboru) bolje uradjene fotografije a tada vec vredi i pomučiti se malo više i platiti više za zaista dobre fotografije.zato ti preporuchujem da odesh do neke foto radnje i uradiš kakve takve za početak.
želim ti uspeh i pozitivan ishod...
p.s..ja odgovor na svoje pitanje nisam dobio ali nije ni bitno..jer vidim da je mnogima ovde najbitnije da li će popiti tu kafu čim pristignu u hyatt..toliko o podršci i kolegijalnosti,na čemu btw Emirati i insistiraju tako da što se tiče tog kafenisanja i gledanja u šolju,mislim da ,devojke,imate pristojne šanse da to bude jedan produžeeeeeni esspresso ( sa šlagom) ;)
grebicka
20.02.2008., 08:59
@changer,cini mi se da u pozeskoj ima jedna foto radnja koja je malo vece od ostalih koje znam...ako ti nije daleko proveri.
kad se gleda iz pravca gl.zeleznicke stanice ka banovom brdu,prevoz staje kod osnovne skole `josif pancic`,pa cim izadjes iz prevoza,kreni desno,par koraka,tu je.
sorry ako nisam mozda u pravu za velicinu radnje,pa ne zavrsis posao.
jeca_037
20.02.2008., 13:10
Hvala, changer! Takodje puno srece! Mozes da se slikas i na Terazijama, radnja je u pasazu prema Cumicevom, rekli su da su vec radili slicne fotografije za kandidate JAT-a
changer
20.02.2008., 14:21
:)+;)+:p..za jecu_ 037 i grebicku..hvala na informacijama!
jeca_037
21.02.2008., 21:43
Da li neko zna da Emirati dolaze sigurno u subotu? Mislim, zbog protesta i cele situacije........ Da se nisu ne daj Boze predomislili i odlozili dolazak?
kod dragise
22.02.2008., 21:55
dolazim vidimo se u subotu sastanak je kod mermernog stola
p.s. dragisa vidimo se tamo da drzimo tremu
na moju zalost,nisam spremio slike,necu doci sutra.cekam sledeci od:-|
drzim vam sutra svima palceve:super:
dajana^
23.02.2008., 17:54
Pisite.......kako je bilo danas? Jel' neko od forumasa prosao?
teta_leta
23.02.2008., 18:21
I kako je bilo danas ljudi dragi?
teta_leta
23.02.2008., 18:25
Kod nas su u ZGB 23.03.
Ali kod nas nikad nije takav pritisak.
Ljudi dođu, prolaze neki, neki ispadnu, natječu se....
Sve onako ležerno.
Baš se sjećam da su kad je bio Qatar bio u Zg 27.10 da su komentirale kako Hrvati skulirano ulaze i izlaze sa osmjehom.
Mislim da je to najbolje tako uzeti kao jednu veliku ekskurziju.
Onako kao ides se malo taj dan zezati i pričati engleski kao u ljetnoj školi stranih jezika.
I onda ti ispadne trema.
I one te skuze da se tako ponašaš da nemas tremu.
I dalje te tretiraju tako da ne pomisljas na tremu jer se opustis i dalje sve krene svojim tijekom.
Sretno svima koji su bili danas i pričajte malo kako je bilo.
JovanaB
24.02.2008., 12:48
Ja sam bila, i i nisam prosla. Ni prvi krug. A da me pitas zbog cega, naravno da ne znam. Pisite ako je neko prosao dalje, sta se desavalo?
katarinasweet
24.02.2008., 14:51
Ni ja nisam bila nazalost imala sam smrtni slucaj u porodici pa nisam mogla doci.Vidimo se neki drugi put!!!!
kod dragise
24.02.2008., 21:47
Ja sam bila, i i nisam prosla. Ni prvi krug. A da me pitas zbog cega, naravno da ne znam. Pisite ako je neko prosao dalje, sta se desavalo?
jovana,da li je bila guzva..jel` bilo puno muskih?kako su bili obuceni?
hvala
kod dragise
24.02.2008., 21:47
Vidimo se neki drugi put!!!!
vidimo se:)
Ni ja nisam prosla. Muskaraca je bilo sigurno 50 %, iskreno nisam ih toliko ocekivala.
Uglavnom su bili u odelima, s kravatama i svi su jako lepo izgledali, uredno.
yassnna
25.02.2008., 11:08
Jel prosao neko sa foruma???? Ja nisam bila.
дрињача
25.02.2008., 18:38
A jeste smorili sa ovom temom. :shock:
jeca_037
25.02.2008., 19:32
Cao,svima! Ja sam prosla do kraja, cekam finalni intervju, pa mogu da vam ispricam svoje iskustvo. Bilo je uzasno naporno. Prvog dana je bilo vise krugova nego sto sam ocekivala da ce biti. U prvom krugu je ispalo puno ljudi, skoro pola. Naravno, ne zna se po kojim kriterijumima, ali ja mislim da su bile presudne prvenstveno slike i neke glavne informacije iz CV, jer je ona pregledala 200 prijava za nekih sat i po vremena. Tako da mislim da nije imala vremena da cita sve CV-je detaljno. Ja sam imala ok slike, isla sam kod fotografa, napisala da studiram engleski, tako da je kod mene verovatno to bilo presudno. Naravno prolazili su i sa drugih fakulteta i drugih zanimanja ali stvarno ne znam sta je kod njih odlucivalo.
Drugi krug je bio katastrofa i bila sam ubedjena da cu ispasti. Tu su proveravale da li mozemo da dohvatimo 212cm, i pitala je svaku devojku koja je dosla do nje sta radi, sta studira, radno iskustvo i tako to. Primetila sam da je odmeravala svaku devojku od glave do pete od trenutka kad ustane i krene prema njoj do trenutka kad sedne, i tad je posmatra kako sedi, pa tek onda pozove sledecu. Ja to nisam primetila dok nisu izasle devojke posle mene, jer sam bila na pocetku, tako da sam sve to uradila mehanicki, ne razmisljajuci da me posmatra, i bilo mi je krivo sto nisam obratila vise paznje na sve to, ali ocigledno sam uradila to dobro cim sam prosla. Onda smo pricali ispred svih u krugu 3 stvari koje smo saznali o osobi sa nase desne strane. Ona je sve vreme isla oko kruga i posmatrala ne samo onog ko prica nego i sve ostale, da li slusaju, koliko obracaju paznju, kako sede... Onda je nastupio najgori deo. Bilo nas je 15 u krugu i dala nam je zadatak da damo jedinstven odgovor na pitanje "Plasticna hirurgija - da ili ne?". Neki ljudi su to iskoristili kao trenutak da se pokazu i istaknu ne bi li bili primeceni, sto ih je kasnije skupo kostalo jer nisu prosli. Poenta uopste nije bila u tome kakav ce odgovor biti nego da on bude jedinstven. Ljudi su se nadvikivali, upadali jedni drugima u rec, sve je bilo tako konfuzno, i verovali ili ne, ja nisam uspela da progovorim ni jednu recenicu na tu temu, jer svaki put kad sam pokusala neko me je prekinuo. Zbog toga sam se uplasila da necu proci. Druga grupa koja je bila u isto vreme sa nama je bila mnogo opustenija i sloznija od nas, svi su bili zadovoljni kako je to proslo. Medjutim, velika vecina nase grupe je prosla a kod njih vrlo malo ljudi. Kako i na osnovu cega ne znam.
Treci krug je bio test engleskog. Meni to nije bio problem, ali mogu da kazem da uopste nije bio naivan. Pisao se i esej na temu "Vreme u istoriji u kome biste voleli da zivite i zasto?" Test se radio u 6 i trajao do 7. Tada su svi vec bili toliko umorni i gladni da se ljudi jednostavno nisu mogli skoncentrisati dobro i pokazati najbolje.Medjutim na srecu ispalo je samo 10ak ljudi. Nama ostalima je receno da dodjemo sutra u nedelju na nastavak.
U nedelju smo bili podeljeni u nekoliko grupa od po 8 ljudi. Bilo nas je malo vise od 30. Opet je bio timski rad. Nasa grupa je imala sledecu temu - mi smo upravnici hotela i imamo 5 slobodnih soba a 10 gostiju, i mi moramo da odaberemo koga cemo primiti. Stvar je bila u tome sto su svi gosti bili podjednako vazni, i poenta je naravno bila u tome samo da se mi slozimo. Srecom to su svi znali, i funkcionisali smo savrseno, dogovorili smo se za 2 minuta, a imali smo 5! Onda su one produzile to, jer kao vas menadzer nije zadovoljan vasom odlukom, promenite nesto. Opet smo se lepo dogovorili, i prosla je cela grupa, jer im se verovatno svidelo to sto smo se slozili. U ostalim grupama je ispalo nekoliko ljudi. I na kraju nas je ostalo 29. Rekle su da primaju vise ljudi, jer kupuju nove avione i treba im jos onoliko ljudi koliko sad zaposljavaju. Onda se radio psihotest, koji nije eliminatoran, vec im samo sluzi za arhivu, kao nas psiholoski profil. Intervjui su poceli danas i traju do cetvrtka. Ali stvar je u tome sto ljudi koji su se prijavili za sredu i cetvrtak (posto smo sami birali kad cemo doci) mozda nece imati intervju, jer navodno mozda Hajat nece imati slobodnu salu da im iznajmi za te dane. Ako se to desi onda ce oni biti pozvani na finalni intervju na sledeci OD. Naravno, maler, ja sam u sredu. Rekla je ako nas ne pozovu do srede, da dodjemo imacemo intervju, ako nas pozovu reci ce nam ako se menja mesto i ako mozda nemamo intervju. Sad sedim i cekam da mi NE zazvoni telefon :)
dajana^
26.02.2008., 11:33
Super jeco_037 !!!! Zelim ti da i taj finalni intervju prodjes kao i ovo do sada - bez problema!
..........i hvala ti na iscrpnom izvestaju sta se dogadjalo....jesi li u subotu (dakle taj prvi dan) bila opusteno obucena ili skockana? Jer na o.d. u oktobru 2007. dolazili su opusteno obuceni ali samo prvog dana.......
kod dragise
26.02.2008., 13:28
bravo jeco,i svaka ti cast na iscrpnom objasnjenju.pozzz
yassnna
26.02.2008., 16:36
Hvala Jeco :)
Break a leg :))))))
jeca_037
26.02.2008., 20:56
Nema na cemu ljudi, da nisam procitala ovaj forum ne bih ni znala kako da se spremim za sve to! Tako da je ovaj izvestaj moj doprinos u znak zahvalnosti!
jeca_037
26.02.2008., 21:00
Super jeco_037 !!!! Zelim ti da i taj finalni intervju prodjes kao i ovo do sada - bez problema!
..........i hvala ti na iscrpnom izvestaju sta se dogadjalo....jesi li u subotu (dakle taj prvi dan) bila opusteno obucena ili skockana? Jer na o.d. u oktobru 2007. dolazili su opusteno obuceni ali samo prvog dana.......
Sto se izgleda tice, bila sam skroz skockana u poslovnoj varijanti, i slike su mi bile takve. Uglavnom su i prolazili do kraja ljudi koji su bili lepo obuceni. To naravno nije presudno, ali je veliki plus da oni vide da ste vi to ozbiljno shvatili. Bilo je ljudi koji su bili u opustenoj varijanti, i ako su neki takvi prosli, to je bilo verovatno zato sto su imali sve druge kvalitete, ali to ne treba prepustiti slucaju, bar je to moj savet. Joooooooooj, sutra intervju!!!!!!!!!!!
jeca_037
27.02.2008., 21:51
Prosao je i taj famozni intervju, i bas je bilo ok! Trajalo je oko 30 - 40min. Da li neko zna koliki je procenat prolaznosti posle finalnog intervjua? Neki kazu da je to to, kao 90% prolazis, a neki kazu da je i dalje sve dosta neizvesno. Mozda je bolje ne nadati se jos nicemu............
mastercat
27.02.2008., 22:48
pa da velika je verovatnoca da prolazis,naravno jos postoji mogucnost ali mala....sto bi rekli sa pola noge si u Dubaiu:)
e sada zna li neko kako je raditi i kako je ziveti tamo ??evo utisci moje sestre:
-prvo radi se ko konj,u avionu ima minimum posade,stede na nekim sitnicama,fakticki nemate pravo na bolovanje(da nemate)vec morate svaki dan da zovete i govorite da vam nije dobro,pa onda oni smarau zasto pa na sve nacine hoce da vas ubace da radite
-umeju da ubijaju sa rasporedom,odnosno lejoveri(dani u zemlji u kojoj letite)su jako mali 24h do 48(retko)....npr. posle 14sati leta imate 24(ponekad i manje) sati odmora pa opet 14 sati....
-polozaj stranaca u firmi je podredjen.znaci domaci imaju sva prava,sva prava,u sustini stranci su tamo gradjani drugog red
-naravno postovanje verskih obicaja se podrazumeva,dosta su striktni u tome,ljubljenje na ulici i drzanje za ruke ne dolazi u obzir...E jos jedna informacija kaze da su joj ljudi koji su radili u Katar airli. da je tamo katastrofa,verska i poslovna tortura i da se izbegava u sirokom luku.
-kaze da je osecaj da si veoma nesiguran,ne u smislu da ce te neko ubiti oteti toga nema,nego drzava prati sve drzava je veliki brat.filmovi su cenzurisani,internet sajtovi su cenzurisani,skype i messinger ometaju i ta praksa da je stranac uvek kriv doprinose da se osecas ko u bunkeru...tamo se zivot lokalaca svodi na soping i to je to.kaze grad bez duse
-sa placanjem su uredni 100%
jecaarh
27.02.2008., 22:52
Za jecu 037
To je definitvno 99% sigurno, nista ne brini:-)
Moja sestra je trenutno na obuci u emiratima, posle intrvjua cekala je samo 2 nedelje.Zavrsila je engleski jezik na filoloskom kao i ti i nije bilo problema!!
Hvala ti puno na informacijama:-)Uvek se sve to ponavlja, i teme i testovi...
Zelim ti da uspes i da nam javis kad te pozovu, a ne sumnjam da ce to biti vrlo skoro:-)
Veeeliki pozz tebi i ostalima!!!
jecaarh
27.02.2008., 22:58
Sad videh sta je mastrecat pisao...
Slazem se sa tobom za sve sto kazes, mada i zavisi dosta od srece.
Ono sto znam je sigurno da si u pravu za messanger i skype, ja sa sestrom krenem da pricam i posle 2 minuta nam zeznu vezu, pa kao gluvih telefona.Tamo je javna tajna da oni to sve ometaju...
Sve u svemu mislim da su emirati i pored svega kompanija za postovanje..redovne plate i sl. retko cete doziveti to u Srbiji.
Vrlo su korektni i fer, bar je takvo misljenje moje sestre na pocetku.Videcemo kako ce biti kad poleti...
p.s. mastercat napisi mi na pvt kako ti se zove sestra, mozda je i znam iz price...
mastercat
27.02.2008., 23:10
hehe gluvi telefoni,vala jeste....naravno koliko ko moze da podnese.Generalno ovo su neke zamerke koje SVI imaju kada pocnu da rade,sve je drugacije u praksi....nego ovo sam napisao da znaju judi sta da ocekuju a ne da ih obeshrabrim,naravno da treba da se prijavljuju i da probaju nista ne gube,videce svet(koliko toliko),radice u velikoj kompaniji,iskustvo sa razlicitim ljudima,nacionalnostima,upoznace brdo ljudi....samo da znaju pros i cons
JovanaB
28.02.2008., 20:51
Svaka cast Jeco.:)
Hvala ti na iscrpnim odgovorima i opisima tema.Ako nije problem da kazes o cemu ste pricali na intervjuu. Sto se odlaska za Dubai tice, moja drugarica je prosla u junu prosle godine, a otisla u septembru.Al mislim da je to individualno jer su nju pitali za koliko bi mogla da sredi stvari ovde, i ona je rekla oko 2 meseca.Mislim da za to postoji dogovor sa njima.
Zelim ti svu srecu da vrlo brzo dobijes final approval, i nadam se vidimo se u Dubaiu
cao ljudi, da se i ja javim. Ja sam sada prosla na o.d. i dosla do intervjua, intervju je prosao ok zaista. Joj, imala sam tremu, uopstena pitanja o poslu, kakav odnos imate na poslu i tako to, na koje probleme nailazite...
Sad cekam da mi jave krajnji ishod, desi se i da ti nista ne jave.
Imam jedno pitanjce, jel zna neko kakva je dalja procedura ?
Htela bih jos da kazem da je sam intervju prosao ok, pitanja su bila sasvim obicna, od posla zatim kakve probleme neko ima na poslu, koje su dobre i lose strane posla kojim se bavimo... uglavnom o poslu. Inace nisam bila nasmejana za vreme intervjua sasvim sam se uozbiljila, verovatno od treme. sad cekam, ne znam koliko 4-6 nedelja, joj. Jel znate nesto o daljem toku?
veliki pozdrav svima
mastercat
29.02.2008., 13:17
oni koji su prosli moraju da cekaju jer se sredjuju papiri i karte za vas,a to malo traje
yassnna
29.02.2008., 14:11
ne znam da li je jos neko video ovo
April 2008
Serbia & Montenegro - Belgrade
Reference No: CC/GH/9970
Open Day: 05-Apr-2008 09:00 AM
Venue: TBA
ali cini mi se da ce novi O.D. biti vrlo uskoro,mozda i pre nego sto smo se nadali :))))
jeca_037
29.02.2008., 14:20
Svaka cast Jeco.:)
Hvala ti na iscrpnim odgovorima i opisima tema.Ako nije problem da kazes o cemu ste pricali na intervjuu. Sto se odlaska za Dubai tice, moja drugarica je prosla u junu prosle godine, a otisla u septembru.Al mislim da je to individualno jer su nju pitali za koliko bi mogla da sredi stvari ovde, i ona je rekla oko 2 meseca.Mislim da za to postoji dogovor sa njima.
Zelim ti svu srecu da vrlo brzo dobijes final approval, i nadam se vidimo se u Dubaiu
Pitali su me svakava glupa pitanja vezana za moje prethodno iskustvo. Stvar je u tome sto one traze da ti navodis primere konkretnih situacija za svako pitanje, ali ti ne mozes u trenutku da se setis svih tih detalja. Npr. da li ste nekad imali sukob sa kolegom, kako ste gradili poverenje sa kolegama, da li vas je neko od kolega nekad izneverio, da li su nekad svi prihvatili neku ideju koju ste vi predlozili, kako ste se nosili sa promenama u poslednjem trenutku,............i tako to.
yassnna
29.02.2008., 14:39
Jeco interesuje me da li ste se dogovarali medjusobno u grupama na engleskom ili srpskom.........
znam da se desi da te uopste ne pozovu iako si dosao do intervjua, ne znam sta da kazem. mene su pitali na intervjuu bukvalno sve o poslu koji obavljam.
desi se da te uopste ne pozovi iz samo njim znanih razloga. ko zna, videcemo. meni su samo rekli da imam dosta iskustva sa klijentima i nista vise.
zelim svima da odgovorim ukoliko ima nekih pitanja koje mogu da odgovorim jer je i meni ovaj forum bas puno pomogao. Engleski jezik se tokom celog procesa koristi mislim na o.d jer je to zvanicni jezik kompanije. Ne znam puno o tome da li je placeno zdravstveno i penziono osiguranje, neki kazu da jeste neki da nije kao i da plata nije svima ista zavisi. Ima tih napredovanja.
puno mojih drugarica je tamo i srecne su, uglavnom htela sam da imam i to iskustvo da vidim kako taj ceo proces izgleda, da razbijem monotoniju
mastercat
01.03.2008., 12:22
naravno da nema penzionog,imate neki bonus ako odradite prve 3 godine ali penziono i tako to ne postoji,ali naravno da ste zdravstvano osigurani.plata naravno da nije uvek ista jer ko zna koliko ce te raditi i koliko cete imati radnih sati jer placaju vas po satu,a u prvih 6 meseci ima nekih odbijanja od plate za smestaj i jos po nesto nije mnogo smo u prvih 6 meseci...o.d je na engleskom jer oni koji su dosli da rade intervjue ne znaju srpski vec su stranci
a jel cuo neko pricu da su emirati valjda kupili sada veliki broj aviona i da im treba sada puno ljudi. Ja sam to cula na open day u subotu. Takodje cula sam tamo i da se puno nasih vratilo, ne mogu da izdrze, mnogo se radi i tako to.
JovanaB
02.03.2008., 20:08
Za Viket
ako nije tajna cime se bavis, posto sam ja na prethodnim poslovima uglavnom imala vrlo blisku saradnju sa klijentima, sto mislim da je dobro i za ovaj posao. Jer ja koliko god razmisljala ne mogu da provalim zasto im se toliko ne svidjam
:)
mastercat
02.03.2008., 20:18
emirati trose ogromnu lovu na avione,samo su za A380 platili 20 milijardi dolara jos plus B777,A350 itd itd....istina je da se nasi vracaju i ne samo nasi.bas zbog tog ekstremnog sirenja malo stede na posadama.to je cinjenica.Mnogo im dobrih i iskusnih ljudi odlazi zbog tog drndanja.
cao, ja sam prof engleskog i francuskog. Mozda im je to zanimljivo, ne znam.
mladi profesor:)
to se nikad ne zna, one tako kazu na intervju ali ko zna.
hvala mastercat
inace radim u najobicnijoj skoli, nista posebno. cista sreca
htela sam da razbijem monotoniju i malo se poigram...
teodora_s
03.03.2008., 00:44
Relativno skoro sam uvidela postojanje ove teme na forumu i bas sam se obradovala.
Vidim da se neki od vas pripremaju za sledeci open day, neki su vec bili, sve u svemu mnogo znaci shto nam prenosite vase utiske.Ja planiram da se prijavim, tj.pojavim u aprilu.Icu cu, pa shta bude, neka bude.Nisam se bash nesto mnogo zagrejala za ovaj posao, i za Emirate, ali bih zbog sebe volela da pokusam..By the way, znam devojku, koja je prosle godine prosla na kastingu, krenula put Dubai-a i posle dva dana se vratila.Navela mi je nekoliko, iskljucivo licnih razloga, kao npr. njoj su smetale visoke temperature, ljudi, koji su bili sa njom u grupi su izgledali jako cudno, mentalitet, koji ona ne moze da podnese(u toj grupi, ona je bila jedina iz Srbije), sve u svemu, ona mi i nije od neke koristi, jer je devojka uzasno cudna, i ne znam odakle njoj ideja da se prijavi za tako nesto, kada mi jednostavno nije za takav posao.Ne znam ni kako je prosla, jer kaze da se na kastingu prvo dosadjivala-vidno, a zatim smejala euforiji drugih kandidata..Nisam je pitala za sve detalje..Rekla mi je samo da je imala dva usmena intervjua, naravno na engleskom.. koji govori pristojno, jer je zavrsila neke letnje skole, tj.kurseve u inostranstvu, i tecno prica ruski, koji joj nije ni bio potreban..Koliko sam je shvatila, pitalu su je izmedju ostalog, kako bi ona odreagovala u nekim nepredvidjenim okolnostima, na sta im je ona odgovorila da bi se naoruzala strpljenjem?!?Sve u svemu, hocu da vas ohrabrim, i da vam kazem da je sve stvar srece..Ona je bila opustena, onakva kakva jeste, nije imala tremu, i eto prosla je..tj.poslali su je na obuku...I dobro je da se vratila...Jadni putnici i kompanija sa takvom stjuardesom, pre svega mislim na njenu nezainteresovanost.
Nije mi rekla shta je navela u CV-u, a i necu vise da je gnjavim sa takvim pitanjima, jer i ovo mi je na jedvite jade rekla...Ukoliko josh neko, zna neshto, neka pise, cisto da budemo u toku..Unapred hvala!
E, sad, posto pretpostavljam da ovde ima devojaka i momaka, koji bi voleli da se okusaju u ulozi kabinskog osoblja u nacionalnoj kompaniji.Moj savet je, ukoliko nemate neku vezu, nemojte ni pokusavati.Kazem svima iz dobre namere jer je kurs uzasno skup, a necete biti primljeni tek tako.Moja drugarica je pre tri godine pohadjala kurs u JAT-ovom skolskom centru..Kaze da joj je bilo zabavno, za vreme kursu, ali se posle razocarala.Tada je, koliko se secam, cena kursa bila oko 90.000 dinara.Sada je duplo vise.Fora im je,da, ukoliko te ne zaposle vracaju 60% od ukupne sume, a ukoliko te kojim slucajem zaposle, onda ti ne vracaju novac.Ona je polozila, medjutim nisu je primili.Bili su u fazonu, da ce za sve biti posla, samo moraju da sacekaju mesec, dva,tj.javni konkurs.Da bi na kraju 90% njih ostalo samo sa licencom, koja im je trajala od datuma izdavanja, narednih godinu dana.Rekli su kako ce ih kontaktirati, kada bude bio otvoren konkurs, medjutim,nikom nista..Oprostila se od toga, ubrzo zatim nasla drugi posao, i zaboravila na posao stjuardese.
Ukoliko ste se bash zagrejali za taj posao, cula sam da nasa privatna avio kompanija PRINC Aviation vrsi obuku kabinskog osoblja.Nacula sam da su uslovi slicni kao u JAT-u, s`tim shto je ovde potputno drugacija prica.Kada odradis obuku, tj.dobijes licencu, zaposle te honorarno, i letis s`vremena na vreme..Tako sam ja barem nacula...
Prica za Emirate, je za nas mlade skroz OK.Emirati, i taj posao su nam i prilika da proputujemo, i upoznamo svet...Znacilo bi nam i kasnije,prilikom zaposlenja.Mislim da bi to iskustvo(ukoliko nam se dogodi) trebalo da zauzme vazno mesto u nekom od CV-jeva.
Moje ambicije, a pretpostavljam i vase, nisu bas vezane za ovaj posao i Dubai.Bilo bi lepo, ako bi nam se pruzila prilika da radimo tako nesto,oko sest meseci do godinu dana, uz duzno postovanje onih, koji se iskljucivo pronalaze u ovoj prici.Pozdrav svima!
kod dragise
03.03.2008., 00:52
ajd` jos jednom o fotkama koje prilazem uz cv...znaci mora biti plava pozadina,jedna kao za pasos,a druga cele figure,da budem ozbiljan,u odelu...tako?:-)
e jos da nadjem gde ima takva radnja za slikanje u bg..valjda cu sad na vreme spremiti slike.
evo da odgovorim koliko mogu. Sto se fotki tice, da bi vama bilo lakse, idite do bilo kog fotografa u vasem kraju, recite mu da vas slika za velicinu pasosa i fotografija gde se vi celi vidite. Osmeh!!! treba zubi da vam se vide!!!! ne salim se, zaista. Blag osmeh i tako to. Business clothes za dame i mladice.
Sto se odabira njohovog tice, to je sve cista sreca, nekad budete odbijeni a sledeci put vas prime, jednostavno ili ima puno ljudi ili su one nervozne ili im je vruce ko zna.
Shvatila sam da to ne treba licno primiti, nego biti uporan i uspeh dolazi.
Na samom o.d puno strpljenja, to traje po citav dan, sub, ned i posle intervju.
Mikulcica
04.03.2008., 05:10
Teodora,ko ti je ta drugarica?Ja sam isla u Jatovu skolu pre 3 god.mora da je bila sa mnom u grupi.Nije bilo price o vracanju para.Potpisivali smo ugovor u kome pristajemo da platimo,ali oni ne garantuju posao,ali su nam dosli sa tom pricom da cemo 100% biti svi zaposleni na najmanje 2 meseca,cisto da povratimo te pare,ali kao sto ti je drugarica i rekla,cekaj mesec,dva,tri,pet,godinu,dve,istekne ti dozvola i dovidjenja!Ma,Jatovci su djubrad!Jedva cekam da se privatizuju,pa da oteraju one babetine...Najmladja stjuardesa u Jatu ima oko 40 godina....tek toliko,a ako vidite slucajno nekog mladjeg,taj ima vezu,i pod ugovorom je....a ti mladji uglavnom rade letnju sezonu.A,sto se tice Princa...tamo si non stop na stand by-u,nikad ne znas kad ce da te pozovu,a kad te pozovu,to urade sat vremena pred let,i ti gde god da si moras da stignes do kuce i spremis se za sat vremena,a dnevnice su 30e....to je ok ako letis cesto....a sta ako te pozovu par puta u mesec dana?!Tako da ne znam ni koliko je to isplativo.I ja znam devojku koja je prosla na konkursu za Emirate i vretila se kroz par dana.Mozda je to ta ista!:)
DubaiDream
04.03.2008., 09:44
Vazno obavestenje! Da biste bili primljeni u kompaniju Emirates trebalo bi da izgledate bas ovako:
http://www.pancevac.com/index.php?module=article&issue_id=154&id=24547&comment=true
No comment...
kod dragise
04.03.2008., 11:19
izvinjavam se devojci......ali:shock:
znaci mogu i zuti zubi:)?
na ranijoj diskusiji u vezi od za emirate,procitao sam iskustva drugih,gde je cak neko prosao i ko nije znao dobro engleski.zna li neko da li je ovo moguce?
jeeee,ako je to tacno,znaci ja prolazim 100%:roll::heart:
yassnna
04.03.2008., 15:35
No Comment...........
ali nista me to ne cudi.........njima izgled nije bitan
na ovom blogu mozete naci neke informacije,a takodje ima i slika cabin crew koji su zavrsili obuku :)))) sve ce vam biti jasno :))) http://www.melisa-emiratesairlines.blogspot.com/
Ljudi, izgled nije bitan, ono sto sam videla na o.d. je da je najbitniji jezik i samo jezik! Engleski mora da vam bude jako dobar. Mnogo njih je otpalo zbog jezika.
yassnna
04.03.2008., 16:46
slazem se :)
jecaarh
04.03.2008., 19:19
Sto se tice devojke na slici, nije da branim svoj grad pancevo i ja sam isto sto i vi pomislila kada sam to procitala u nasim novinama, ali cinjenica je da devojka ima dragu facu, nepokvarenu...ako razumete sta hocu da kazem;)e to je ono sto se trazi i samo osmeh i osmeh, nema negativne energije i mrgodjenja...
jecaarh
04.03.2008., 19:28
a za link koji je yassnna stavila bas sam ga sinoc citala i htela sam da vam ga napisem...fenomenalan je, ima bas strava stvari i lepih slicica:)imate i na facebook-u dosta ljudi iz emirates airlines-a, ali uglavnom im profili nisu javni.u svakom slucaju ovaj blog vredi procitati!
i ljudi nemojte biti zlobni sto se ove devojke iz panceva tice, pa kako god mi pricali, ona ipak tamo radi i ne verujem da bi joj bilo prijatno da cita ruzne komentare o sebi.treba ceniti svakoga ko je primljen je rsigurno poseduje kavlitete za to!
Pozdrav svima,
stvarno je super stvar ovaj forum! Drago mi je sto vas ima sa slicnim iskustvima...
Nego, intervju 23. 02...
Bilo je nas nekoliko iz Ns-a (svi sa turizma, sto apsolventi, sto diplomci), posto mi uglavnom imamo prakse po inostranstvu: Grcka, London, pa i Dubai - izgleda da za Emirate struka uopste nije bitna, posto od nas 7 skoro niko nije stigao dalje od 4 kruga! (ustvari vecina nas je odmah otpala nakon predaje cv-a!) ne znam mozda smo i prekvalifikovani?!:confused:
sto se tice izgleda, nas je bilo svakakvih, a najdalje je prosla devojka koja stvarno po nekom 'stilu' tj. utisku, podseca na tu devojku iz Panceva (Ozbiljno!!) tako da IZGLED APSOLUTNO NEBITAN!! i meni deluje da traze neke 'umilne' i neiskvarene face..kako god to oni dozivljavali!
a sto se tice ENGLESKOG- jeste bitno, ali meni nije logicno da devojka koja je po struci profesor engleskog padne na testu engleskog!!!! tako da ni tu nema pravila! Ako oni vide nesto u vama, procicete vi!!!
Da, cesto ljudi kada dodju do nekog 3ceg, 4tog kruga pitaju ih za tetovaze ili oziljke po telu!!! te devojka koja je rekla da ima oziljak- dalje nije prosla!!!! E ajd tetovaze, al Oziljci od operacije?!?! e stvarno ni da cemo goli da ih sluzimo!!!!
Sve u svemu, mi nista novo nismo saznali ni u februaru! jedino da _KRITERIJUM NE POSTOJI!!!!!
Tako da nemojte da bedacite ako ne prodjete, ne znaci da niste dovoljno dobri!! ;)
I da, iako je to svetska i renomirana avio kompanija, meni je ceo taj postupak regrutacije malo neozbiljan, jer 1 zena za nekih sat, sat i po, pregleda preko 200 CV-a (s'tim da ona nije ni videla pola tih ljudi) i odlucuje ko je podoban!!!!
toliko
P.S> koliko se secam mi sto smo otpali nakon predaje CV-a, receno nam je da mozemo da probamo opet za 2-3meseca kad dodju ( a bese 6 meseci ranije), jel sam ja to dobro cula?
pozdr svima
mastercat
05.03.2008., 00:30
pa ja svima kazem frizirajte malo te CVjeve!!
Devojka s oziljkom je bila jako usporena, bez osmeha i ja sam se pitala kako je stigla toliko daleko. Tako da oziljak mozda i nije pravi razlog
yassnna
05.03.2008., 13:41
to je tacno,ali nisu to zlobni komentari nego samo cinjenica da izgled nije bitan........u smislu da nije lice sa naslovne strane pa da je zato primljena..........niko ne osporava njene kvalitete
yassnna
05.03.2008., 13:48
Sto se tice devojke na slici, nije da branim svoj grad pancevo i ja sam isto sto i vi pomislila kada sam to procitala u nasim novinama, ali cinjenica je da devojka ima dragu facu, nepokvarenu...ako razumete sta hocu da kazem;)e to je ono sto se trazi i samo osmeh i osmeh, nema negativne energije i mrgodjenja...
to je tacno,ali nisu to zlobni komentari nego samo cinjenica da izgled nije bitan........u smislu da nije lice sa naslovne strane pa da je zato primljena..........niko ne osporava njene kvalitete
yassnna
05.03.2008., 13:54
mozda ovde nadjete nesto zanimljivo
http://www.cabincrewjobs.com/flight-attendant-employment.html
jecaarh
05.03.2008., 16:42
Da bismo bili svesni koliko je bitno znanje engleskog evo da vam kazem da mi je sestra(koja je trenutno na obuci u Dubaiu) jutros javila da su jednu devojku iz njene grupe poslali na kurs engleskog jezika jer pola stvarni nije razumela, i posle mora opet na obuku sve iz pocetka...tako da ovde mozda los engleski i prodje ali te onda tamo sacekaju losa iskustva, sve se oduzi i smoris se skroz.
mastercat
05.03.2008., 16:46
heheh jedna nasa je 3 puta prolazila kompletnu obuku heheheheh.....i nije prosla,svi su se krstili.
yassnna
06.03.2008., 11:41
Pa kako je prosla na o.d. kad nista nije razumela na obuci?
Mislim ipak se radi i test i pise se esej i jos se sve vreme govori eng.
Bas mi nije jasno
he he!
eto dokaz da svasta prodje ovde i da nema kriterijuma!
ma boli tu devojku uvo, ona je prosla!! naucice ta i engleski, a imace i posao!!! Pa ga sad ti pricaj i ko maternji - al si brate u Srbiji!!!!!!! strasno!
e, al ova od 3x je car!!! :) bar je bila - videla! he he!!
za Icu1: ne znam devojku sa oziljkom (samo sam cula), a dokle si ti stigla? i da li si prosla dalje?
a stvarno ljudi, ne znam koliko im je taj oziljak bitan (imam i ja jedan) jer to je stvar koja se ne moze sakriti na lekarskom! (ako im je vec toliko bitno,jel)
jecaarh
06.03.2008., 14:35
Veruj mi to i mene interesuje!Devojka je by the way sa Filipina, srecom nije nasa:)Nismo se obrukali.Ali kaze mi sestra da kad dodjes na obuku, engleski postaje nesto sasvim drugo jer se uce delovi aviona, izrazi su jako strucni i teski.Moras da demonstriras razne nepredvidjene situacije, od pozara, turbulencija do...I onda u grupama izvode te razne scenarije gde moraz biti brz, kolegama iz tima prenositi informacije sa mesta dogadjaja naravno sve na engleskom, i onda ako ne znas dovoljno dobro, jezik ti se spetlja, a oni to odmah primete jer vas je u grupi samo 12-15.
yassnna
06.03.2008., 16:22
Niko se nije naucen rodio,kupis dobar recnik,ali bas dobar i naucis reci............problem je veci kako doci do obuke :) a posle sve ide samo od sebe
Pa nisu im valjda bitni oziljci po telu,nego samo oni koje ne pokriva uniforma npr. lice,ruke........mislim sta ih briga ako imas na stomaku ili ne znam gde vec.........pa neces u vesu da sluzis ljude :) strasno .... za NASA bi izgleda pre prosli nego za Emirate :)
mastercat
06.03.2008., 17:34
nije bitan toliko vazno je da vide koje oziljke imas,npr moja sestra ima ogroman oziljak od operacije na desno ramenu,ne mali OGROMAN....verovatno im je to neka zastita,npr ako se pojavite i kazete e imam oziljak ovde tu sam se povredilo na radu ocu da vas tuzim ili neka takva fora...
mastercat
06.03.2008., 17:36
a sto se tice engleskog to cete da pokvarite samo tako...ko prica cist engleski ima da se iskvari,pobogu ljudi 80 nacionalnosti prica engleski tamo sta mislite kako to izgleda kada svi ubce svoji akcenat,izgovor itd...moja sestra 5 dana nije mogla d razume cimerku francuskinju dok se nije navikla
mastercat, kad vec pomenu cimerke, kakav im je smestaj, koliko ih ima, ima li interneta i tako to
mastercat
06.03.2008., 23:08
smestaj odlican,3 deli stan,svako ima svoju sobu sa kupatilom,telefonom plus zajednicka dnevna soba sa kuhinjom(videcu da okacim jednu fotku),interneta ima samo sto je werles tako da vam treba lap top sa wlan mogucnoscu ili ako nemate onda dokupita tamo karticu koju ubacite u komp.Skipe i Messinger se ometa,ima slika zvuk katastrofa,net je isto malo ogranicen jer nema pristupa sajtovima gde se spomonje sex ili emirati u negativnom....inace to je to,pitajte ako jos nesto zanima
jecaarh
06.03.2008., 23:53
Slazem se sa mastercatom da je smestaj stvarmo savrsen.Imate sve sto vam treba, placate samo telefonski racun koji vam se odbija od plate.Unutargradski pozivi su cak besplatni.A sto se tice kontrole nad svime, evo jedne zanimljivosti, oni cak seku i sexi scene iz filmova jer im kultura tako nalaze:)Nema ljubljenja po ulici i pokazivanja bilo kakvih emocija javno...Nista pre braka:)opasni Arapi!
mastercat
06.03.2008., 23:57
a onda vidite arapina budzu sa 10 moldavki u prvoj klasi......zivot je tezak
jecaarh
06.03.2008., 23:57
sorry mastercat sad sam videla da si vec napisao da su filmovi cenzurisani...ali nije na odmet sto vise informacija koje znamo da pisemo ovde..
mastercat
07.03.2008., 00:23
pa neka ljudi pitaju ce da odgovaramo mi koji znamo nesto
hvala mastercat puno:)
verujem da svima puno znace ove informacije...
e sad jedno pitanjce. Cula sam razne informacije o plati kad tek dodjes. Da li dobijes neke pare kad si na treningu tih 5 nedelja?
viket
mastercat
07.03.2008., 11:33
odmah posle 2-3dana dobijas deo plate unapred nekih 700dolara,i posle jos malo cisto da prezivis tih 5 nedelja...napominju u pismu koje dobijete pred put da se ponese malo para za prvih 2-3 dana dok ne dobjete tu platu u napred.
hvala. znaci kad krenes da letis na pocetku u prvih 6 meseci mesecna plata je...
koliko?
mastercat
07.03.2008., 12:06
e pa to ne mogu bas precizno da ti kazem jer ima nekih odbijanja i sve zavisi koje letove dobijes...ajd pitacu...pa do nekih 1500 $ posle oko 2000$+....
hvala ti opet, znas sta, sve nas zanima.
jer sam cula da su devojke bas zadovoljne zato te pitam,
veliki pozdrav
mastercat
07.03.2008., 12:24
pazi dacu malo preciznije podatke ovo je odokativna metoda....pazi imas osnovnu platu imas fly pay i imas "dzeparac"....sasvim solidna kinta,placen smestaj,jedini veliki izdatak ti je hrana(koja je odvratna,pa manje jedes hehe)
super si. Imacemo ovo u vidu
mastercat
07.03.2008., 12:39
tu smo da pomognemo zato pitajte nemojte da se stidite
mastercat
07.03.2008., 12:57
evo ovako otprilike izgleda
-U prva 3 meseca je samo bazna plata 3000dirhama sto mu dodje 820dolara(dolar-3.66dirhama)
-Posle plata varira od sati naleta ali ide od 5000-7000dirhama (1350-1900dolara)
znaci cim dodjete dobijate unapred tih 800 dolara
yassnna
07.03.2008., 13:40
da to jeste tako i meni je drug rekao da ima oko 2000$ ali da je tamo skup zivot i da on najvise para trosi na taxi jer je smesten van centra,na hranu-koja nije jeftina i na izlaske sto je tamo bas skupo
e mastercat sta bi mi bez tebe?! ;)
p.s. mislim da bi ovi administratori trebali da te nagrade za davanje korisnih informacija radoznalim 'stjuardesama' i odrzavanje teme aktuelnom!!! he he
pozz
mastercat
07.03.2008., 13:44
pa ko zeli "200 na sat" zivot ima da se istroskara,izlasci su uzasno skupi i tu ljudi pucaju ogromnu lovu....
[QUOTE=mamila;6146163]za Icu1: ne znam devojku sa oziljkom (samo sam cula), a dokle si ti stigla? i da li si prosla dalje?
Ispala sam u cetvrtom krugu, ne zelim ni da razmisljam zbog cega. Ali zaista treba biti realan po pitanju njihovog odbijanja. Imaju ljudi svoje kriterijume i dopalo se to nama ili ne, moramo da ih prihvatimo.
yassnna
07.03.2008., 14:19
Pa ne zove se dzabe Dubai Grad Zlata :) zna se ko tamo moze da se provodi :)
diamond.hearth
07.03.2008., 19:58
- pitanje za mastercat ili jecaarh:
A da li oni kao poslodavci placaju put od Beograda do Dubaija ili ne? thnx unapred
diamond.hearth
07.03.2008., 20:03
- pitanje za mastercat ili jecaarh:
Da li Emirates, kao poslodavci, placaju put od Beograda do Dubaija ili ne? thnx unapred
uglavnom ljudi su zadovoljni parama, mnogi kupe velike stvari npr. auto, stan ovde u bg.
tako sam cula iz viise izvora.
diamond.hearth
07.03.2008., 21:20
pitanje za mastercat ili jecaarh:
Da li Emirates, kao poslodavci, placaju put od Beograda do Dubaija kandidatima koje prime?
Thnx unapred...
mastercat
09.03.2008., 00:15
pa uzimaju ljudi kredite ko hoce da radi na duze.....
ljudi, jel stigao nekom odgovor da li ide
mastercat
10.03.2008., 12:42
to se ceka malo duze,i sve zavisi kada ste rekli da moze,ali ako ste prosli do kraja onda je to to samo se strpite
ma sta bude, neka bude, vredi malo videti i razbiti monotoniju svakog dana.
cula sam da neke ljude i ne zovu iako prodju sve do intervjua odn ne bude uspesno
u svakom slucaju. vredi malo promene;)
jecaarh
12.03.2008., 13:42
pitanje za mastercat ili jecaarh:
Da li Emirates, kao poslodavci, placaju put od Beograda do Dubaija kandidatima koje prime?
Thnx unapred...
Naravno put je placen!Karte vam posalju fedex-om na kucnu adresu.Let je uglavnom preko Minhena, Ciriha ili Pariza...Na primer jatom letite do neke od tih destinacija, a onda odatle nastavljate do Dubaia kompanijom emirates.Oni placaju sve, i svoj deo karte i jatov deo karte jer najcesce letite jatom donekle.A vizu dobijate mail-om, oni vas cekaju na aerodromu i voze do vaseg stana.Ne brinite jer misle na sve i sve je jako dobro organizovano:)Prvia 3 meseca vi i vasa najuza porodica imate 50% nize cene na letove emirata, a posle 6 meseci placate samo neverovatnih 10%.Naravno emirati ne lete iz Beograda. ali napravite neku kombinaciju sa Istanbulom, Milanom ili sl.
diamond.hearth
13.03.2008., 09:11
Hvala Jeco!
Ne znam da li je jos neko video ali termin kastinga je pomeren za petak, 04.april.
I jos jedno pitanje, da li na slikama koje predajem mogu imati pustenu kosu ili skupljenu u rep ili pundju?
jecaarh
13.03.2008., 15:11
Open Day: 04-Apr-2008 09:00 AM
Venue: Hyatt Regency Belgrade,
Milentija Popovica 5,
11 070 Belgrade, Serbia
Telepatija:)Upravo sam dosla da napisem da je kasting pomeren!
jecaarh
13.03.2008., 15:14
Hvala Jeco!
Ne znam da li je jos neko video ali termin kastinga je pomeren za petak, 04.april.
I jos jedno pitanje, da li na slikama koje predajem mogu imati pustenu kosu ili skupljenu u rep ili pundju?
Kada se predaju slike na kastingu mislim da je svejedno da li vam je kosa pustena ili podignuta, ali znam da su na slikama koje predajte na final intervjuu mojoj sestri trazili da kosa bude podignuta, odnosno sklonjena sa lica.
yassnna
13.03.2008., 15:40
Open Day: 04-Apr-2008 09:00 AM
Venue: Hyatt Regency Belgrade,
Milentija Popovica 5,
11 070 Belgrade, Serbia
Telepatija:)Upravo sam dosla da napisem da je kasting pomeren!
Ne mogu da verujem da je pomereno,a taman sam se obradovala sto je 05.04 jer je to subota :(
diamond.hearth
13.03.2008., 17:40
Ovo sam danas dobila na mail, sta sad to znaci...? Zar ne bi trebalo da mi napisu samo kad da dodjem na kasting i kako da se obucem?
We appreciate you taking the time to update your application to Emirates. Your updated application has been received and will be considered.
Should you be suitable for a Cabin Crew vacancy we will be in further contact with you. If however, you do not hear from us within 3 months, you must conclude that we will not be pursuing your application further.
If your personal or career details change, please use the unique application reference number provided above when you next update the status of your application through our web site.
I would like to take this opportunity to personally thank you for your interest in the Emirates Group.
Yours sincerely,
Recruitment Manager
Emirates
Dubai, U.A.E.
Ivana-mist
13.03.2008., 20:57
Drugari, imam 2, za mene jako vazna pitanja i trebao bi mi sto hitniji odgovor, ako moze:)
1. Da li postoji gornji limit godina kada se prijavljujem? Znam da je pre taj limit bio 27 godina, ali na njihovom sajtu pise samo za donju granicu. Inace, u Maju punim 27 pa shvatate zasto mi je hitno da dobijem taj podatak.
2. Cula sam da ugovor od 3 godine nije obavezujuc,ali me zanima sledece: ako raskinem ugovor posle npr. godinu i po dana, da li to za sobom ipak povlaci neke finansijske posledice, da li se nesto odbija? Ili si slobodan da ides sa punim iznosom koji si do tada zaradila?
Unapred hvala.
dajana^
14.03.2008., 14:33
A da li neko zna sta se desava sa Gulf air-om? Da li ce ikada doci....:roll:
Hvala svima na fenomenalnim savetima,jedva sam nasla ovu temu.
Ja cu da se prijavim pa sta bude.
Sto bi se reklo,nemam sta da izgubim :)
mastercat
14.03.2008., 21:05
moja sestra ima 30 godina tako da nije to ogranicavajuci faktor.....a sto se tice ugovora,imas pravo da raskines bez ikakvih posledica u bilo kom trenutku
JovanaB
15.03.2008., 14:15
Za Ivanu mistick
Ja mislim da je gornja granica za devojke 30 godina, mada mi drugarica koja je tamo kaze da primaju i starije, nema pravila ponovo :)
U svakom slucaju, ti imas jos fore
:)
jecaarh
15.03.2008., 20:30
Moja sestra ima 30 godina i sada je na obuci, znaci primljena je sa 30 bez problema, ako im se svidite ne brinite za godine:)
pozz svima!!!
Ivana-mist
16.03.2008., 23:17
Hvala puno svima na pomoci. Poz!
jeca_037
17.03.2008., 10:59
Primljena!!!!:o:smile::super:
yassnna
17.03.2008., 12:13
Cestitam :) :) :) :lol:
Nemoj da nas zaboravis kad odes tamo. Ako budes u mogucnosti izvestavaj nas kako je na obuci itd :) :)
jecaarh
17.03.2008., 14:23
Svaka cast jeco!!!:)
Bas mi je drago!cekanje se isplatilo:)
JovanaB
17.03.2008., 17:36
Svaka cast Jeco. :)
Bas su brzi, za manje od mesec dana final approval
Zanima me jos samo jedna stvar, jesi se bila prijavila online?
Kazu da to nema veze, ali ja ipak kontam da ima
darkor86
17.03.2008., 19:15
Ima li nas koliko iz NS koji nameravaju u aprilu ?
jeca_037
17.03.2008., 23:01
Da, javili su mi za malo vise od dve nedelje od od razgovora.
Sto se tice prijave on-line, mozete a i ne morate. Bilo je ljudi koji nisu to uradili i nije bio problem, nisu nam cak ni trazili to, a sad kad su me zvali rekli su da ce mi poslati to na mail da popunim ponovo. Tako da mislim da to nije od nekog znacaja
mastercat
18.03.2008., 00:21
eee cestitam ajde sada polako pripremanje...kada se ides?
emirates
18.03.2008., 15:37
jeco i meni su javili juce ujutru da sam primljena:) rekla je da ce mi poslati juce taj mail sa informacijama koje lekarske analize treba da uradim ali ga jos nema! jesu li tebi poslali? i da i znas datum odlaska?
jeca_037
21.03.2008., 00:04
25. aprila......joj to je bas brzo!!:lol:
Hvala vam svima na cestitkama!:heart:
darkor86
21.03.2008., 00:24
nema veze sto je brzo... jos bolje :)
vidimo se tamo ;)
Borko86
24.03.2008., 00:10
Е људи пар питања....
Скоро сам сазнао за ово, па немам времена да се спремим за 4. април... Можда се појавим ради реда, али се за следеће озбиљније спремам... Али оно што хоћу да питам је:
Да се дохвати 212 цм??? Јел то без нагињања или или шта??? Јбт, имам 189цм а распон руку ми је око 190! Не сматам себе краткоруким, али 212:shock:.... Појма немам :(
Да ли постоје ограничења у виду висине (чуо сам да ЈАТ дозвољава мах 180цм), или тежине (имам 67кг, обично ми кажу да сам дошао из Аушвица...)?
Дужина мушке косе? Јбг, имам прилично дугу косу, па да знам да ли да се шишам...
Какви су лекарски прегледи? Мени су рекли да немогу у војску јер сам мрашав (њихов израз неухрањен... А једем ко мећава, женски род хоће да ми украде метаболизам, мада и ја њихов)
Нека додатна ограничења (пушачи и сл)?
Колико се кинте може заштекати, уз неки норамалан живот...?
Мада ми није баш најјасније искуство... Мислим радио сам на АБ као земаљски стјуарт, као и х других послова (продавац, келнер итд...) Да ли то може бити пресудно? Такође, ортак ми студира машинство, смер за авиотехнологије, па му често преводим стручне изразе... Да споменем то? Или баш све...Мада чисто сумљам да ће их занимати то што готивм да поправљам компове или да се зезам са ружама. Неки савет? И колико треба да буде дужина цва?
Колико често могу да се врнем кући?
Да ли може да се одложи одлазак? Почео сам да штребам немачки, па због тога... Или да ли они тамо могу да омогуће учење још неког језика?
Које године најчешће примају? Имам 21, па да ме не варте у фазону типа врати се кад одрастеш или сл? Знам да пише да је потребно имати преко 21, али опет...
Хвала унапред...
mastercat
25.03.2008., 00:31
ajd redom
1)da se dohvati 212cm i to mozes bez problema,znaci podigni ruke popni se na prste i istegni najvise sto mozes to je cela umetnost.znaci da mozes da dohvatis nesto na visini od 212cm
2)nema ogranicenja visine(jedino neki ekstremi sto vidim da nisi) kao ni tezine
3)kosu bi morao da skratis ebi ga znam kako je ;)
4)lekarski pregledi su standardni nisu kao za vojsku vec da li si radno sposoban
5)slobodno pusi ko turcin
6)koliko mozes da sastekaz zavisi od tvojih afiniteta,nacina zivota i navika...ako volis siroko i brzo da zivis mnogo da izlazis neces daleko da doguras sa lovom
7)iskustvo nije prednost znaci mozes i da sadis kupus opet cete primiti ako im odgovaras,ali svako iskustvo obavezno napisati bez ustrucavanja ne moze da skodi
8)imas placene 2 karte godinje od njih,a ako stignes mozes i vise puta da navracas doma
9)ako te izaberu bukvalno te pitaju kada ti odgovara,npr moja sestra je odlozila 3meseca svoj odlazak
10)ako stignes i imas volje mozes sta god da radis tamo,da studiras fakultete,kurseve,jezike ima svega
11)21 je minimum znaci sazreo si:)
Borko86
25.03.2008., 00:55
Ау бре, ја сам некако скапирао да треба да се има распон руку, тј да треба да дохвати дужина од 212 цм лево и десно... Умем бити ретард нема шта... А висине што се тиче нема проблема :)
А за кинту... Па баш и нисам ноћна птица... Тако да би требало прилично да се заштека ако Бог да :) Једино ако не деру са ценама курсева и сл...
ОК, хвала на информацијама ;) И још нешто сам хтео да питам али блокада ми је у мозгу! Сетићу се ваљда...
mastercat
25.03.2008., 13:02
napisao sam vec kolika je plata i ako nisi nocna ptica umes sa lovom sastekaces sigurno,doduse ne racunaj prvih 6meseci,to ces da troskaris po defaultu
teodora_s
26.03.2008., 01:02
Jos jednom, da Vas sve pozdravim, i naravno svima pozelim puno, puno srece u aprilu.
OBAVEZNO u CV-u navedite sve poslove koje ste do tog momenta radili.Izuzetno cene ``humane poslove``, kao npr.rad sa decom ometenom u razvoju, rad sa starijim(pretezno nepokretnim ljudima), znam da takvih iskustava retko ko od nas ima, ali sam cula da je to veeeeliki plus.Isto tako rad sa decom, vrtic, neke radionice i tome sl.Obavezno navedite ako ste radili kao promoteri, ili na nekom od sajmova.Jos jedan veeeeliki, ako ne i najveci plus je iskustvo u nekoj od avio kompanija.JAT-ovu licencu izuzetno cene, ili pak ako nemate istu, jer Vam je istekla, onda im prilozite potvrdu ili napisite u CV-u da ste pohadjali obuku.Isti je slucaj i sa Montenegro Airlines-om.
E, sad me zanima, da li uopste njihovo predstavnistvo(U K.Mihajlovoj) ima neke veze sa tim, mislim na organizovanje intervjua, ili su oni skroz nebitni u celoj prici.Thanks!
mastercat
26.03.2008., 19:01
nebitni
DubaiDream
27.03.2008., 16:55
Pogledajte sta postoji u svetu:
http://www.amazon.com/How-Become-Emirates-Cabin-Crew/dp/0955281857
mastercat
27.03.2008., 17:16
hehehe o boze sta napravise
jecaarh
28.03.2008., 03:14
Stvarno strasno!videla sam ovo ranije i bas se cudila ko dodje na ideju...
Roze_beba
30.03.2008., 15:47
Da li mi moze neko reci gde se prijavljuje za posao stjuardese???
Ovo 4.aprila...Gde?
Sta je potrebno?
DubaiDream
30.03.2008., 21:10
Imas sve potrebne podatke na sajtu Emirata, tamo se i prijavi za kasting
diamond.hearth
30.03.2008., 21:58
Koliko se prosecno sati leti u toku nedelje (ili meseca)? Jel postoji neka norma?
I kako stoje sa godisnjim odmorima?
Roze_beba
31.03.2008., 00:49
pa ja svima kazem frizirajte malo te CVjeve!!
A mozes li da mi objasnis ovaj izraz frizirati CV...Mislim kapiram,da ga ulepsas,tj.dodas sto vise aktivnosti,pa sve lepe stvari sto si zivotu ucinio,pomogao starici da predje ulicu,skinuo mace sa drveta...Salim se...Ne,stvarno.Moze neki primer???
E da....Hvala:mrgreen:
Roze_beba
31.03.2008., 00:51
Koji je sajt Emirata?
mastercat
31.03.2008., 00:53
e bukvalno to ulepsajte ga jer na osnovu njega cete proci u 2 krug....u prvom krugu samo gledaju CV nista komunikacija nista prica ko ste sta ste samo pogledaju CV i kazu ko je prosao a ko nije zato udri na ulepsavanje ni jedan posao nije bezveze.leti se ja mislim nekih 80-100 sati sve zavisi kako ti zapadne...a godisnje imas onoliko dana pa odrdjujes kada ides
mastercat
31.03.2008., 00:54
sajt za cabin crew i pilote pa vidite gde vam vise odgovara hehe :)
http://www.emiratesgroupcareers.com/
Borko86
01.04.2008., 18:06
Збиља имам фантастичан тајминг кад да се разболим... :( У коликим временским размацима посећују Србију?
И још нешто, како бре 80-100? Месечно је премало (180 сати је је сваки други дан по 12 сати за месец дана) а недељно превише (10 и више сати сваки дан у недељи)
mastercat
02.04.2008., 01:54
hehe ja to za pilote,greska za cabin crew je malo jace nasao sam na sajtu oko 42 sata nedeljno mada koliko vidim ume to da bude manje.....ja krajem aprila idem tamo pa cu vam prenesem utiske i slike.....
yelennah
02.04.2008., 02:06
Imam mozda pomalo glupo pitanje, ali....oprosticete mi:)
Nosim fiksnu protezu za zube, a treba da je skinem za 20tak dana...
Da li to znaci da sa fiksnom nemam sanse da idem na o.d?
Hvala unapred i pozdrav za sve sa foruma!
jecaarh
02.04.2008., 22:06
he he mastercat ja idem pocetkom maja, pa se mozda i sretnemo u 21. veku:)lep provod anyway!!!
kod dragise
03.04.2008., 08:52
ciao! slike koje se odnose na čitavu figuru bi trebalo da budu 10x15 poželjno sa plavom pozadinom.Problem je u tome što ja bar do sada nisam našao nijedan foto atelje koji je ima i koji usput radi fotografije čitave figure.Uglavnom su raspoloženi da probaju da odrade takve slike,a kako svi kubure sa prostorom,ne bih želeo da se na slici pojavi i neka utičnica ili saksija sa veštačkim cvećem ;) da li neko zna neku foto radnju u gradu gde bi moglo da se odradi slikanje kakvo je potrebno za O.D.? ;)
mozda sam zakasnio sa obavestenjem,ali juce sam otkrio radnju `ispred nosa`..tako to obicno biva.
ja cu se slikati popodne,i CV cu tad spremiti.ybg,engleski ne znam savrseno,i parlam ga nekako ako sam opusten..
e sad,idem sutra,pa kako mi Bog da.8)
a za foto radnju,covek ima (blizu je glavne zeleznicke),prcvoljak radnja...ali tip ima tu iza i neki studio gde radi studijske slike.sto se tice pozadine,kaze ima kakvu god hocu.
da ne bude reklame,ako nekom zatreba,nek se javi na pp
DubaiDream
03.04.2008., 16:48
Proteza za zube ti je ista stvar kao i naocare...
Bolje sacekaj sledeci open day...
Proverena stvar...
kod dragise
03.04.2008., 19:29
@katarinasweet ides li sutra?ko ide?napisite mesto sastanka u hajatu.
vidimo se ujutru:cool:
emirates
04.04.2008., 09:54
mastercat da li znas posle kog vremena mogu da dodju roditelji, prijatelji kod tebe da budu smesteni i da li uopste moze da ti dodje decko, devojka? cula sam da u prvih sest meseci niko nema pravo da ti dodje
yelennah
04.04.2008., 23:58
Kako je bilo na o.day-u?
Kakvi su utisci?
mastercat
05.04.2008., 03:27
pa da pravilo je 6 meseci ali to je izgleda samo pravilo i moze da se krsi sestra mi je rekla da mozes i posle 2 meseca da dodjes nema problema....kada dolazi decko pises rodjak:)
jecaarh
05.04.2008., 06:17
mastercat je u pravu:)pravila su tu da se krse!evo ja sam zivi dokaz odlazim u maju a mojoj sestri ce tada biti 3 meseca da je tamo, tako da...
inace njenim drugaricama sa koledza su vec bili momci i nije bilo problema:)
pozz
yassnna
05.04.2008., 18:57
Jel bio neko juce na O.D.?
Pisite kako je bilo ;)
JovanaB
05.04.2008., 20:29
Ljudi, pa kako je bilo juce? Jel bio neko?Pisite kakva su bila pitanja, ko je prosao, koliko ljudi?
vecaa_a
07.04.2008., 03:24
Dragi moji.Izuzetno mi je drago sto vas privlaci jedan tako dinamican i izazovan posao, kao sto je posao kabinskog osoblja.Potrudicu se da vam na licnom primeru pomognem u odluci, DA il` NE cabin crew..Iza sebe imam devetogodisnje iskustvo u kompanijama JAT i MONTENEGRO.Nisam mnogo matora hehehe, imam 34 godine.Morate biti svesni da se upustate u jedan veomaaa odgovran posao, za koji nisu bas svi stvoreni.I ja sam na pocetku svoje ``kabinske`` karijere mislila isto sto i mnogi, spojis lepo i korisno.Grdno sam se prevarila.Od vecih evropskih gradova vidjala sam samo aerodrome i hotele.Zamislite samo kakav je osecaj kada znate da ste u Parizu, a vi ne mozete da se maknete sa aerodroma.Prijateljice su mi cesto porucivale kozne jakne i kapute iz Istanbula, a ja sam nazalost samo uspevala da im donesem cigarete i cokolade iz free shop-a.Dakle, morate biti svesni u sta se sve upustate.Vasa glavna uloga jeste da obezbedite sigurnost putnika i njihove imovine.Sve ostalo je sporedna stvar, ne toliko bitna.Morate biti spremni na stotine razlicitih situacija, daj Boze prijatnih, ali desice vam se i one manja prijatne, a ne daj Boze nekome od vas i jakoo neprijatne situacije.Kao sto rekoh, nisu svi spremni za tako nesto.Prvo preispitajte vas i vase mogucnosti.Verujte mi.To nisu stvari koje se uce u skolskom centru Emirata.Emirati jesu masinerija, i to velika.Ali, ta njihova obuka za cabin crew se ne razliku ekstremno mnogo od nase.To se vama samo cini.I mi smo morali da ucimo delove aviona i vazduhoplovnu medicinu, i emergency procedure, i svasta nesto.A oni su se eto dosetili da vas uce porodjaju u avionu, vezivanju marame i otvaranju konzerve.Uostalom vi malcice stariji se sigurno secate one price, koja je obisla svet, kako je nas stjuard 80-ih godina izvrsio porodjaj u avionu...a nije isao u Emirate da bi to naucio hehehe.Iako polozite obuku, a ja vam od srca zelim da uspete u tome, morate biti svesni svojih mogucnosti.Koliko samo stw i std ne opravda svoju ulogu.Desavalo se da nam se putnik onesvesti na letu, a i da neko od mojih kolega bledo gleda i pita se sta da radi.U takvim situacijama morate biti prisebni i odreagovati na vreme.To su mozda manje prijatne situacije, bilo je i gorih.Koleginica mi je pricala za slucaj na letu Bgd-Moskva, kada su dve devojcice iz neke umetnicke trupe putovale na neku turneju.Na 10.000m poceo je za sve pravi horor. Devojcice su pocele da se guse i da se bacaju sa svojih sedista.Povracale su i gubile svest..Zamislite tek to..Sva srece te je na tom letu bila posada koja je iza sebe imala visegodisnje iskustvo, te se sve dobro zavrsilo.Na svakom letu nailazite na lepezu razlicitih karaktera ljudi.Cak smo neke i upamtili kao ``nezahvalne`` putnike.Zale se na uslugu, hranu, kasnjenje,a vi morate da im se smeskate, iako vam do toga nije.Morate biti spremni da im u vanrednim situacijama saopsite da ce te sleteti prinudno jer je doslo do tehnickih problema, zamislite tek kakav je njihov izraz lica kada znaju da ce se tim istim avionom uputiti ka zeljenoj destinaciji.Moje starije i iskusnije kolege to smatraju delom svog posla, jer su im se takve stvari desavle u ``kabinskoj`` karijeri, ali kada se na letu nadje mlada stw koja to dozivljava prvi put ni vama-kao putnicima a ni njoj kao nekom koje za vas odgovoran dok ste u avionu nece biti sve jedno.Iskustvo cini svoje..E, hocu da vam kazem da su to situacije koje ne mogu tako lako da se nauce u skolskom centru, bilo koje kompanije.Lako cete to nauciti, ali da li cete ih znati primeniti.
Morate biti svesni svih rizika ove ``tako mocne`` profesije.Preispitajte sebe i svoje mogucnosti.Nemojte misliti da je taj Dubai nesto specijalno.To vam je jedno veliko gradiliste, uzasnooooo bucno.Vi tamo pre svega idete da se pripremite za vase zvanje, zvanje cabin crew-a.Ako Bog da nadjete se u toj ulozi, i postanete deo jedne velike i mocneee letelice, koja leti samo zahvaljujuci par zakona fizike.Pare neka vam ne predstavljaju neki prioritet.Kako dodju, tako i odu.Neka vam veca satisfakcija bude ta sto cete osetiti tlo zemalja koje su nam nedostizne.Nadam se da ce nekima od vas - buducim stw i std ovo znaciti, kada procitaju...Dakle, budite svesni sebe, onoga sto jeste i mozete.Vecinu ovaj posao potpuno fascinira, pa tako neke druge stvari stave u drugi plan.Mnogi nisu zavrsili fakultete.Ja sam ga zavrsila relativno kasno, bas zbog toga jer sam se ovom poslu maksimalno predala, ali vi to sebi nemojte dozvoliti.Zelim vam svima puno srece.A vama, dragi moji, buduce stw i std zelim punoooo punooo srece pri prvom ``cabin crew prepare fot the take off``.
p.s.Videvsi temu ``posao stjuardese`` na forumu zelja mi je bila da ispisem par bitnih stvarcica.Nadam se da nisam mnogooo gnjavila.Ukoliko neko ima nekih pitanja, vezanih za profesiju stw/std slobodno neka pita. Pozdrav.Vesna
emirates
07.04.2008., 11:21
uh, sad mi je lakse:) znaci, roditelji mogu da mi dodju a za decka ne moram da lazem da je cousin ili friend;)
jecaarh
07.04.2008., 23:21
uh, sad mi je lakse:) znaci, roditelji mogu da mi dodju a za decka ne moram da lazem da je cousin ili friend;)
pa sad mozda ces i morati da lazes i predstavis ga kao rodjaka:)
ali kao da je bitno.on se moze tretirati kao bilo koji tvoj rodjak koji ti nije najuza porodica.znaci, prijavis kao nekog brata od strica(na primer) i cak posle tvojih 6 meseci provedenih u Dubaiu, moze da dobije i popust na avionske karte, odnosno placenih 99 dolara za letove emiratima bilo gde.mislim da sam dobro razumela, ali znam da sigurno posle 6 meseci ima neki popust.
pozz
jecaarh
07.04.2008., 23:24
stvarno ljudi pisite kako je bilo ako je neko bio na od-u, a za Vesnu slazem se sa svakom reci koju si napisala, ali cinjenica je da si letela 9 godina, pa znaci ipak tu ima necega:)necega sto nas sve mami pa makar i samo hotel i aerodrom videli, zar ne?
moja tetka je 25 godina bila stjuardesa u aviogenexu i zaista ima najlepse moguce utiske i iskustva.zahvaljujuci njenim pricama, sestra i ja smo se i zainteresovale za ovaj posao.
a drugo, verujem da se emirati i jat(uz duzno postovanje) ne mogu porediti ni po cemu, ali to je sad siroka tema...
u svakom slucaju hvala ti puno na ovome sto si napisala, od velike je koristi!treba sve imati u vidu pre nego sto se uhvatimo u kostac sa ovim poslom i naravno slazem se da je fakultet na prvom mestu!
veliki pozdrav!
dragoljubce
08.04.2008., 01:09
Pozdrav svima,
Bila sam na OD u petak 04.04. u Hajatu! Posto sam procitala stvarno mnogo korisnih informacija na ovom forumu pozeleh da vam prenesem svoje iskustvo. Inace ispratila sam vecinu vasih sugestija i saveta ali ipak nisam prosla u drugi krug....
OD tece ovako:
Pocetak je planiran za 9h, a stjuardese iz Emirates koje su vodile dogadjaj su se pojavile negde oko pola 10 i pustile nas u salu. Jedna od njih je bila nasa a druga australijanka....Prvo su se one predstavile, pa su ispricale ponesto o kompaniji, o samom poslu i Dubaiu; pustili su nam promotivne filmove ( o Emirates, cabin crew i Dubai-u; mozete ih naci na U - tube ili mislim cak i na zvanicnom sajtu); usledio je deo kad one postavljaju pitanja a odgovaraju ljudi koji se jave i deo kada mi pitamo a one odgovaraju. Potom su nas pozvale da jedan po jedan predajemo CV-eve : ja sam predala CV kod australijanke, i osim uobicajenog pozdrava nisam ni progovorila, bas kao ni ona...Kasnije, negde oko 13h su nas ponovo pozvale u salu i delile papirice (u skladu sa brojem koji smo dobili pri predaji CV-a) na kojima je pisalo: Thank you....... ili Congradulations.......Oni koji su prosli su pozvani na Screening sutradan (subota 05.04 u 9h).
E sad, kakvi su im kriterijumi, stvarno ne znam,. Nisu birali ni najlepse, ni najdoteranije (dakle ona prica: samo " bussiness look" mi se ne cini od presudne vaznosti; primili su neke devojke koje su se pojavile u farmerkama, totalno lezerno obucene bez sminke, ili u krajnje kratkim mini - suknjama), ni najmladje ( prosle su neke koje deluju kao da imaju preko 35 god), niti je iskustvo bilo presudno (drugarica sa kojom sam dosla je imala pozamasno radno iskustvo na sl. poslovima, a pritom super izgleda - bar po mojim kriterijumima), a ni obrazovanje (i ja i drugarica smo zavrsile tehnicki fakultet - dobro, znam da nema bas neke veze sa poslom stjuardese, ali ipak.... :-) ) ....
Meni se cini (buduci da je nemoguće procitati 200 kompletnih CV-eva za manje od celog sata ili slicno, koliko su otprilike imale na raspolaganju),da je od presudne vaznosti da ponesete: CV koji je kratak, pregledan, sa svega par informacija relevantnih za sam posao u prvom planu; sliku na kojoj dobro i poslovno izgledate (posto ljudi koji donose finalnu odluku da li cete biti primljeni ili ne vide vas uzivo, vec sliku koju ste prilozili) ... Nisam bas sigurna da je moguce izvrsiti ovu prvu selekciju kandidata samo prostim posmatranjem istih dok sede i gledaju film ill slusaju druge dok pricaju ?!!?? Zato mislim da su CV i slika na OD od presudnog znacaja u ovom krugu (mislim da sam ja tu pogresila pa..., to su moji utisci...)
Volela bih da cujem jos necija iskustva sa OD-a. Pitanje: Da li neko zna, da li su na OD-ima uvek iste stjuardese? Otisla bih na sledeci od, , iako su nam rekli da se ne prijavljujemo ponovo dok ne prodje 6 meseci ....jel moguce da oni uopste vode tu evidenciju?
Ljudi !Sto vise citam ovaj forum posao mi deluje sve privlacniji :)
Puno vas pozdravljam i zelim vam puno uspeha na buducim konkursima :-)
dragoljubce
08.04.2008., 02:16
Sto se tice radnog vremena: rekli su nam na OD-u da se leti od 80 - 90 sati mesecno, pa cak i do 120 sati .... Da li neko zna koliko se uz to provodi vremena na zemlji? Mislim da to definitivno bude ukupno vise od 42 sata nedeljno (bar ako se leti 120 sati), kako je neko na forumu pisao
I ako sam slucajno poslala nekome privatnu poruku umesto na forum, neka je samo prosledi (sorry, al
1. put pisem na forum krstarice)
emirates
08.04.2008., 10:32
pa sad mozda ces i morati da lazes i predstavis ga kao rodjaka:)
ali kao da je bitno.on se moze tretirati kao bilo koji tvoj rodjak koji ti nije najuza porodica.znaci, prijavis kao nekog brata od strica(na primer) i cak posle tvojih 6 meseci provedenih u Dubaiu, moze da dobije i popust na avionske karte, odnosno placenih 99 dolara za letove emiratima bilo gde.mislim da sam dobro razumela, ali znam da sigurno posle 6 meseci ima neki popust.
pozz
hvala na informacijama :)
82_maneken
08.04.2008., 15:42
Zelim da Vam prenesem svoje razocaravajuce utiske sa O.D koji je bio u petak:
Znaci ovako:
Drage dame, odmah mozete zaboraviti na pravila oblacenja jer su bas oni koji nisu postovali dress code izgleda imali najvecih sansi za prolazak dalje. U to ubrajam sve: pocev od pustene kose, naocara, crnih carapa, cizama, helanki, pogrbljenog drzanja, pa sve do devojaka i mladica koji su se opusteno pojavili u farmerkama i patikama kao da su sisli do trafike da kupe cigare...
Vec na samom startu poceli su problemi kada se pokvario zvuk na DVD plejeru pa se nije mogao cuti taj famozni film o Emiratima, a uspeli su ga pokrenuti tek iz treceg puta uz pomoc ljubaznog osoblja hotela Hajat. Obe devojke koje su radile intervju su delovale prilicno smotano, sto se kasnije i potvrdilo kao tacno. Prilikom dodeljivanja brojeva ispadale su im cedulje iz ruku svuda po podu, brojevi su se mesali, da bi se na kraju cak ispostavilo da postoji visak papirica sa brojevima cijih kandidata jednostavno nema, a da su pritom kao visak ostali ljudi ciji brojevi uopste ne postoje...
Na kraju se najopustenije pojavljuje par ljudi koji nakon svega toga opusteno predaje svoje biografije (iako je bilo vec oko 13h i svi su vec obavesteni da li prolaze dalje ili ne), one ih registruju i daju im sansu da i oni ucestvuju u intervjuu, kao da su blesavi oni koji su se pojavili od 09:00h kad je O.D i poceo.
Devojke koje su dosle ispred Emirata bile su iz Australije i Srbije (doticna Tijana) i vec je u samom startu medju kandidatima bilo negodovanja, jer nam je svima bilo sumnjivo zbog cega su kod Australijanke ljudi prolazili po odredjenim kriterijumima, a kod Tijane zaista svakakvi... Cast izuzecima.
Iako je to uobicajena procedura, nije bilo nikakvog razgovora sa kandidatima na samom startu, nisu postavljana nikakva pitanja, samo predaja prijava i fotografija...Niste morali da se penjete na prste da biste dohvatili 212cm, a i bilo bi stvarno glupo kad bi se postovala neka uobicajena procedura. Sve sto je inace vazilo kao normalno sada je prestalo da vazi. Australijanka se jos i trudila da prilikom dokumenata bar udeli osmeh svojim kandidatima, dok je nasa devojka bila vidno nezainteresovana i cak prilicno neljubazna, kao da vec unapred ima pripremljenu grupu osoba koju ce pustiti dalje.
Vreme koliko se pregledao svaciji CV nije bilo dovoljno ni da prelistaju svaki od njih, znaci definitivno je pao metod "slucajnog uzorka".
Ja vec dve godine radim za Emirate i ovog puta dosao sam sa nekoliko prijatelja, cisto da im na pocetku budem mala podrska, ali je sve ovo sto sam video u Srbiji jedna velika sramota i za Emirate i za devojke koje su vodile kasting. U Beogradu sam se bavio manekenstvom i moji prijatelji su takodje u istom poslu, pa ne moze mi neko reci da ne zadovoljavaju fizicke kriterijume, da nemaju dobre fotografije, da nemaju lep osmeh ili nepravilno drzanje?! Dosta mladica i devojaka je vraceno kuci iako sam razgovarao sa dosta njih i utvrdio da izgledaju odlicno i imaju iskustva u radu sa strancima pa im engleski ne predstavlja nikakvu prepreku.
Takodje, imao sam priliku i da vidim ko je to prosao dalje, devojke koje su u pauzi zevale i vidno se dosadjivale, sve gledajuci na sat kad li ce sto pre krenuti kuci, momak u patikama i suskavoj jakni koji kao da je dosao na snimanje hip-hop spota... Bilo je naravno i lepih, doteranih devojaka, ali njihova lepota kao da se gubila pored onih koje su pored njih stajale cupavih frizura i kicme povijene kao u kamile.
Na kraju, ne znam sta bih Vam mogao reci... Vidim da se na ovom forumu pise svasta, da se ljudima daju sjajni saveti, ali cemu sve to kad se kriterijumi menjaju od kastinga do kastinga. Cini mi se da vise nije vazno ni to kako je intervju tekao dalje, niti koliko je ljudi proslo, sve je na mene ostavilo jedan jako tuzan utisak. Tesko ce se neke stvari ovde ikada promeniti. Srbija ipak ostaje Srbija...
jecaarh
09.04.2008., 01:06
Uh!!!
Bas iscrpni postovi, ljudi hvala vam!
Kao da sam slusala samu sebe dok sam sve ovo citala.Dozivela sam 2 puta sve ovo isto, i uvek se pitala kako proci.Ali recepta nema.Ja sam bila medju onim skocanim a dozivela da prime devojke u farmerkama.Uzas!Ali to je tako.Definitivno treba biti uporan, samo zato sto se desava da ljudi prodju i iz drugog-treceg puta------a to moze znaciti samo da ili se niste svideli trenutnim regrutantima, ili vam nije bio dan, ili je na tom kastingu bilo precih od vas koji ce biti primljeni...zato ne treba odustajati!ja planiram da odem u maju na openday u Dubaiu, posto tamo putujem na odmor i svakako cu se tamo zadesiti pa cu vam preneti utiske...Zanima me da li cu tamo imati vise srece...a i bas da vidim kako to tamo izgleda.
svima puno srece i ljudi ne odustajmo!
SoHo212
10.04.2008., 02:43
pozdrav svima!
nazalost, ja sam cula za sve ovo tek pre neki dan i naravno i zakasnila sam oba termina. zbog toga, zelela sam da vas pitam da li je moguce/da li oni dozvoljavaju/ da odem do Skoplja u maju na casting?
Hvala najlepse!
p.s. zahvaljujem se za sve detaljne postove koje sam procitala => stvarno ste genijalci :)
jecaarh
10.04.2008., 13:53
pozdrav svima!
nazalost, ja sam cula za sve ovo tek pre neki dan i naravno i zakasnila sam oba termina. zbog toga, zelela sam da vas pitam da li je moguce/da li oni dozvoljavaju/ da odem do Skoplja u maju na casting?
Hvala najlepse!
p.s. zahvaljujem se za s