PDA

Vidi punu verziju : Sve o torentima

Stranice : [1] 2

Avetinja
24.04.2006., 17:59
Ovde možete pisati sve što vas interesuje o torentima.

Molim vas da sve diskusije ovde počinju.

dragom53
12.06.2006., 17:06
Sta je Torrent,leech,seed,koji je program najjednostavniji za rukovanje(download)?A sta je peers?
Hvala veliko

maniaccc
12.06.2006., 20:30
Torrenti su mali fajlovi (20-300kb) koje skidas sa sajtova kao sto su www.torrentspy.com (http://www.torrentspy.com) , www.mininova.com (http://www.mininova.com) , www.isohunt.com (http://www.isohunt.com) itd.
Seederi su ljudi koji su taj ceo fajl vec skinuli i sada ga uploaduju.Leacheri su oni koji ga istovremeno downloaduju i uploaduju.
Sto manje leachera, a sto vise seedera i download ce biti brzi.
Po meni najjednostavniji programi su Azureus i Bitcomet.Oba programa su besplatna.

dragom53
12.06.2006., 22:49
Hvala na informacijama.Pozdrav Dragan iz lazarevca :D

klika
13.06.2006., 05:24
Torrenti su mali fajlovi (20-300kb) koje skidas sa sajtova kao sto su www.torrentspy.com (http://www.torrentspy.com) , www.mininova.com (http://www.mininova.com) , www.isohunt.com (http://www.isohunt.com) itd.
Seederi su ljudi koji su taj ceo fajl vec skinuli i sada ga uploaduju.Leacheri su oni koji ga istovremeno downloaduju i uploaduju.
Po meni najjednostavniji programi su Azureus i Bitcomet.Oba programa su besplatna.

Dodao bih samo jos Utorent, iz razloga sto koristi jako malo od memorije racunara........

Zool
13.06.2006., 11:22
mislis μTorrent? :wink:

markoca
13.06.2006., 17:21
Ja koristim BitLord i odlican je sluga :D

Tzar
13.06.2006., 18:43
mislis μTorrent? :wink:

Najbolji torent.

Najbolji sajt

http://torrentscan.com/

Zool
13.06.2006., 21:35
torenti = nikad vishe! :wink:
toliko su spori da je to strashno!

markoca
14.06.2006., 00:32
Da, i mozes da u'vatis fake.

klika
14.06.2006., 00:34

Zavisi, neki fajlovi su neupotrebljivi skroz..........neki se skidaju.....prosto lete..........
Ali zato u kombinaciji sa recimo LimeWirePro.........sve ide lakse.........

Svabov
14.06.2006., 01:12

nene, imaj strpljenja, ponekad je potrebno neko vreme da se fajl koji downladujes zauka do prave brzine.....
naravno, treba i da obratis paznju na odnos S/L....

Zool
14.06.2006., 09:12
ma direct download rules! :wink:

tab503
14.06.2006., 19:31
ako mislis na direct downloads preko DC++-a mene to zesce nervira.
Meni puste sve nesto skidam sa šar kilobajta ali mi zato upload nabiju (ia ako sam ga ogranicio u options)
Ma kakvi.
Torreti su zakon.
jedino ako ne ide batali to i trazi neki drugi. Bas sam sinoc nesto skidao i download mi je gruvao samo tako.

Zool
14.06.2006., 19:41
ne mislim na takav download,nego naprimer sa megaupload,yousendit,zshare i slicnih upload sajtova,ili sa samih sajtova.
p2p kao sto sam dosta puta rekao ne mogu da koristim zbog ogranicanja ISP-a.

tab503
14.06.2006., 22:25
da to si u pravu.
I ja najvise volim directdownload ali brate iznerviram se sto skoro sve daju na rapidu a ja imam problema zbog IP broja da skidam odatle. ZAto sam vise orijentisan na P2P
Kad vidim nesto na megaupload ja se odusevim :)

GZ
15.06.2006., 10:33
@tab503

Ej, stari, jesi probao neke od programa za varanje rapida... Ja sam probao par, i nekad ide a nekad ne.. Uglavnom u zadnje vrijeme cesto se da skinuti vise datoteka odjednom sa RapidShare..

Sad, to sa varanjem, kako sam vec rekao nekad radi nekad ne. s tim ako ti je staticka IP tesko se daju prevariti.. Kod mene je dinamicka i dovoljno je ponekad disconect pa conect i vec ide skidanje sa programom RapidLeacher..

Poz...zzzzz

Zool
15.06.2006., 13:15
kod mene svi korisnici koji su na mom Access Pointu imaju istu globalnu IP adresu,tako da nas na netu svi vide kao jednog korisnika,pa kada zelim nesto da skinem sa rapida i slicno on napishe da vec skidam neki fajl i da se sa free accountom ne moze skidati vishe fajlova odjednom!
sada mi je od tih sajtova favorit zshare jer moze da se skida vishe fajlova odjednom i moze da se nastavlja download.

tab503
15.06.2006., 14:09
Upravo to sto kaze zool
Ja milism da moji idu preko NATA tako da ja imam svoj IP ali na netu se pojavljujem pod zajednickim IP brojem.
Uspevao sam da ga zeznem ali to je tako mrkotrpan posao da me zamara.
Recimo tek dvadeseti ili trideseti proxy upali i toliko me smatra da sam odustao.
Secas se da sam i tebe svojevremeno zamolio da mi nesto skines sa rapida.

@zool
da li taj zshare ima neki pretrazivac kao sto rapid ima?

Zool
15.06.2006., 19:29
ne znam,ja pretrazujem po projectw.org :mrgreen:
ali znash za onaj fazon da se pretrazuje rapidshare preko googla,mozda moze i ovaj sajt.
a evo jos jedan fazon preko kojeg se moze iskoristiti google ali za pretragu onih apache servera ili kako vec se zovu:
http://www.googletutor.com/2005/04/15/voyeur-heaven/

NICS
16.06.2006., 09:56
Azureus ma svi su maje vise dobri milion puta je bila slicna tema

dragom53
16.06.2006., 20:04

A sta je peers?

maniaccc
16.06.2006., 20:23
To su leacheri

VictorySun
03.08.2006., 01:45
ako mislis na direct downloads preko DC++-a mene to zesce nervira.
Meni puste sve nesto skidam sa šar kilobajta ali mi zato upload nabiju (ia ako sam ga ogranicio u options)
Ma kakvi.
Torreti su zakon.
jedino ako ne ide batali to i trazi neki drugi. Bas sam sinoc nesto skidao i download mi je gruvao samo tako.

kako si ogranicio i na koliko?

NICS
03.08.2006., 14:51
Shareaza

uytuytuyt
04.08.2006., 17:32
A sta je peers?

peer je svako ko ucestvuje u "torrent-ovanju".
(A peer is one instance of a BitTorrent client running on a computer on the Internet to which other clients connect and transfer data.)

seeder je onaj koji ima ceo materijal (1 ili vise fajlova) za upload.
(A seeder is a peer that has a complete copy of the torrent and still offers it for upload.)

leech su oni koji vise uzimaju nego sto daju, tj vise download-uju nego sto upload-uju.
(A leech is usually a peer who has a negative effect on the swarm by having a very poor share ratio - in other words, downloading much more than they upload.)

denikarabenc
19.01.2007., 17:41
Hajde ako neko zna...
Ja imam utorrent program, i do sada sam skidao mnogo toga, ali je sve islo jako sporo (do 5 kbps). Ali malo sam se obrazovao internetom, i video da bi se doslo do extremnih downloada (brzina preko 100kbps) mora da se otvori port (u firewall-u, i u access pointu, wireles mrezznoj itd.). I tu nastaje moj problem. Ja lepo imam u wirewall-u dozvolu da ga propusti (torrent), ali kad krenem na testiranje porta, on mi prijavljuje da je zatvoren. Nasao sam na netu kako da otvorim port, ali trebam da pristupim podesavanju access point-a (a ja sam jedini korisnik tog access point-a, za sada), a to nemam pojma kako da uradim. Ako je neko otvarao port, i zna kako, bio bih mu zahvalan da mi ostavi post kako se to radi.
Inace, utorrent je jako dobra stvar, samo kad je otvoren port

denikarabenc
19.01.2007., 22:02
Ako imas dobru konekciju, i ako ovi sto ti salju (a imaju bar 50kbps, sto je solidno :p )

Jel moguce da niko nezna kako se forward-uje port????????

bojan p
19.01.2007., 23:42
Skraćenica kbps je kilobita u sekundi, tako da tih 100kbps je 12.5kB/s. Poređenja radi maksimalna brzina protoka oba kanala ISDN konekcije je 128kbps.

denikarabenc
20.01.2007., 10:47
Mislio sam da je kbps i kB/s isto, zato se izvinjavam, i povlaci, jer sam video da su neki skidali sa 87-8 kB/s, a mislio sam da je ono isto, pa sam pisao kbps jer mi je lakse da pisem kbps nego kB/s.
Izvinjavam se jos jednom

bojan p
20.01.2007., 10:59
Ni brzina od 88kB/s nije nešto preterano velika, jer je za to potrebna propusna moć veze od 800kbps. Inače malo slovo b - označava bit, a veliko slovo B - bajt.

denikarabenc
20.01.2007., 17:52
Ni brzina od 88kB/s nije nešto preterano velika, jer je za to potrebna propusna moć veze od 800kbps. Inače malo slovo b - označava bit, a veliko slovo B - bajt.
Hvala, ali kako jos nisam nikad skidao na torrentu preko 14 kB/s :mad: , onda je 80 :-o
Inace najveci download koji sam imao ikada je nesto ispod 30 kB/s (oko 28 ).

bojan p
20.01.2007., 18:44
P2P (peer to peer) nije isto što i klasičan download. Sem toga, mnogi provajderi jednostavno ne prenose pakete p2p veze kada dođe do zagušenja, tako da i to može da bude razlog zašto nemaš veću brzinu pri korišćenju p2p protokola.

denikarabenc
20.01.2007., 19:03
P2P (peer to peer) nije isto što i klasičan download. Sem toga, mnogi provajderi jednostavno ne prenose pakete p2p veze kada dođe do zagušenja, tako da i to može da bude razlog zašto nemaš veću brzinu pri korišćenju p2p protokola.
Vidis, to mi nije palo na pamet da provajder ne prenosi p2p pakete. Ali meni je jedini problem u tome sto mi stalno govori da nije otvoren port, pa zbog toga da nece da salje i prima velikim brzinama. A brzine sam naveo samo zbog toga sto nikad nisam imao vecu brzinu od 30 kB/s, tako da mi 80 bas i nije malo.
Ako znas kako da otvorim port bilo bi mi od velike koristi

bojan p
20.01.2007., 19:09
Koji firewall koristiš i da li si otvorio isti port koji si naveo u kofiguraciji torrent klijenta koji koristiš?

denikarabenc
20.01.2007., 20:53
Widows Firewall, a napravio sam u network connections (zato sto imam access point (sopstven) i preko integrisane mrezne kartice radi, ali internet mi radi super) da mi propusti port, i to je u redu (poklapaju se portovi, i u toj konfiguraciji pise da je u redu), ali kad u programu (utorrent, azureus) na testiranju porta na internetu nije otvoren (za azureus i utorrent sam napravio isto to, po uputstvu koje sam nasao na internetu).
Port za azureus i utorrent nisu isti, tako da tu ne moze doci do nekog konflikta, a firewall propusta i utorrent i azureus.
Mozda je vazno, ali koristio sam samo u torrent nekih 2-3 meseca, pa tek onda instalirao azureus, tako da nije ni to da smetaju jedan drugom. Imam jos i Avast! antivirus, ali sam probao i njega da iskljucim, pa onda da testiram port, ali ni onda nista.
Imas nesto na umu, jer ja polako pocinjem da odustajem. :sad:
Stiskacu sve na kompjuteru, pa mozda necim ubodem :lol:

bojan p
20.01.2007., 21:10
Pošto ne koristim ni jedan od dva pomenuta torrent klijenta, ovo što pitšem je po sećanju. U okviru Azureusa imaš opciju Show details za svaki torrent koji je aktivan. U okviru te forme imaš karticu Peers. U tabeli na toj strani da li imaš u koloni T bilo gde slovo R ili ti je u svakom redu slove L. Ukoliko imaš slove R, onda je port otvoren bez obzria šta ti kaže sam program.

denikarabenc
20.01.2007., 22:07
Znam, video sam to, ali nigde nije remote (R), nego Local (L), tako da nije da je program zataio
Ako koristis torrent protok, koji klijent koristis?

Alex.L
23.01.2007., 00:48
Imam ja neki program koji je potreban samo XPSP2. On skida ograničene koje je postavio SP2, a odnosi se na broj aktivnh konekcija(ili tako nešto). SP2 ograničava samo na 10 konekcija, dok se tim fajlom može staviti i preko 100000 konekcija. On patchuje TCPIP.sys fajl. Pre njegovog patchovanja, brzina downloada i uploada(a obe brzine su bitne za p2p programe) na mom µTorrentu je bila oko 3KB/s maksimalno,a sada ide i do 18KB/s(imam 128kb/s konekciju). Fajl nosi oko 40KB, i kome treba nek mi se javi na PP.

bojan p
23.01.2007., 02:35
@denikarabenc
Koristim BitLord, ali to nije bitno. Da bi bio siguran da ti je port zaista otvoren možeš da odeš na wwe.grc.com (http://wwe.grc.com) i pomoću ShieldsUp, proveriš da li je taj port koji si postavio u okviru Azureusa zaista otvoren za pristup spolja, jer to što imaš samo lokalne konekcije je verovatno rezultat toga da sve nije podešeno kako treba i da niko od spolja ne može da pristupi tvom torrent klijentu.

denikarabenc
26.01.2007., 10:53
Imam ja neki program koji je potreban samo XPSP2. On skida ograničene koje je postavio SP2, a odnosi se na broj aktivnh konekcija(ili tako nešto). SP2 ograničava samo na 10 konekcija, dok se tim fajlom može staviti i preko 100000 konekcija. On patchuje TCPIP.sys fajl. Pre njegovog patchovanja, brzina downloada i uploada(a obe brzine su bitne za p2p programe) na mom µTorrentu je bila oko 3KB/s maksimalno,a sada ide i do 18KB/s(imam 128kb/s konekciju). Fajl nosi oko 40KB, i kome treba nek mi se javi na PP.

Meni to nije problem. Mogu da otvori 100000 konekcija, pa da skida tih 100000 fajlova, ali meni nije otvoren port, a meni je to ono sto mi upravo treba. Da li neko od vas ima otvoren port, pa da mi samo kaze da li to uopste vredi nesto, da se ne mucim da pravim ako necu imati velike koristi od toga. Hvala u svakom slucaju. Sad sam na casu pa cu posle sve da probam

Alex.L
27.01.2007., 12:39
I meni µTorrent prijavljuje da mi je port zatvoren, pa opet skida do 18KB/s

denikarabenc
27.01.2007., 16:29
I meni µTorrent prijavljuje da mi je port zatvoren, pa opet skida do 18KB/s
Zavisi koliko imas konekcija...
Ja skidam samo jedan fajl (sada), i ne skida vise od 8 Kb\s, a onako bi mozda bilo bolje.
Ma, odustajem od otvaranja porta, dobro je i ovako

zvoncica_nis
08.02.2007., 16:59
Za download koristim BitTorrent program. Kako da smanjim upload - odnosno uprate? Neko je pominjao na temi da je smanjio upload u opcijama? I sta ja to uploadujem tj. kakve ja to podatke saljem - to isto sto skidam istovremeno i uploadujem ili ucemu je vec rec? Nova sam u ovome pa neka mi neko pojasni.

schei
12.02.2007., 16:28
ja imam adsl 256, koristim µTorrent i radi odlično.
brzina mi je nekad 5-6 kB/s, a nekad i 25kB/s.
fajlove tražim na www.mininova.com i uvek gledam da sidera bude više i dosad nije bilo neke stvari koju tamo nisam pronašao. npr. preporučujem časopise pc world, pc magazine, computer shopper itd. oni se najbrže skidaju. jednom sam skidao neku seriju nije bio ni jedan sider konektovan, samo ličeri i brzina mi je bila maksimalna, skinuo sam 350 MB za pet sati.

za zvončicu iz niša
bilo šta što skidaš podeljeno je na delove i oni delovi koje skineš se uploaduju nekoj drugoj osobi koja ih nema. ja mislim da je tako ako nije onda neka neko drugi objasni bolje

rema
13.02.2007., 02:17
Savet : koristite sajt : http://torrentscan.com/ tamo imate sve torrent sajtove na jednom mestu pa vam olaksava posao-bar meni. :) Pozdrav

tab503
13.02.2007., 12:03
skinite plugin za FF.
Upises sta trazis i samo u meniju menjas koji sajt pretrazujes. Za minut-dva pretrazis dvadesetak najjacih torrent sajtova. Bukvalno nije bilo da nisam nasao ono sta sam trazio :lol:

rema
13.02.2007., 13:56
@tab503 Pa moze i tako ;)

milosevic79
26.11.2007., 17:06
Moze li mi neko pomoci molim vas imam jedno 22 concerata na 90% ali sjebo me jedan ruski virus i morao sam formatirati moj PC e sad sve te concerte su mi u drugu particiju i oci ih nastaviti skidanjem jos tih 10 % al ne znam kako moze mi neko pomoci?

moze mailom mi odgovoriti?

milosevic79@yahoo.com

FLUID
26.11.2007., 23:41
Evo jednog predloga: skineš ponovo taj torrent fajl, kad ti napravi prostor za te fajlove samo ih pregaziš tim fajlovima koje imaš od po 90% i uradiš proveru ili učitavanje torrenta. Kada prepozna šta imaš a šta ne, nastaviće sam da skida dalje.

makihrc
06.01.2008., 18:47
imam problema sa µTorrent-om , i ako imam net brzine 256/32 kbps , kod µTorrent-a mi je download protokol 7 kbps. Zasto? Kako da ga pojacam? Hvala!

tab503
06.01.2008., 19:18
nalazenjem boljih fajlova.
Verovatno skidas nesto loseg "health-a" ;)
Nadji fajlove sa vecim brojem seedera.

Kr$t@
06.01.2008., 19:40
Meni ocaj torrent, skidam fajl od 350mb, a brzina varira izmedju 0.5kbs i 7kbs...strasno

strajo
06.01.2008., 20:02
morate naci fajl sa dosta SEED-era i portove da namestite (mozhe ali i ne mora) i trebalo bi da ogranichite brzinu slanja na 1KbS ili koliko god ocesh ;)

tab503
06.01.2008., 20:02
Meni ocaj torrent, skidam fajl od 350mb, a brzina varira izmedju 0.5kbs i 7kbs...strasno

pa kad skidas nesto "egzoticno" sta ne mozes da nadjes ni na jednom drugom mestu ;)
Tu i jeste najjaca moc torrenta. Sto mozes naci nesto cega nigde nema. :)

tab503
06.01.2008., 20:04
morate naci fajl sa dosta SEED-era i portove da namestite (mozhe ali i ne mora) i trebalo bi da ogranichite brzinu slanja na 1KbS ili koliko god ocesh ;)
Upload nema potrebe da ogranicava.
NArocito ce mu to praviti probleme ako skida nesto sa privatnih trackera.

Neka kaze sta skida pa cemo otkriti i gde je problem ;)

SXQ
06.01.2008., 22:12
KOd mjutorenta, a i kod većine klijenata koji nešto znače imate vrlo fer caku da ako drugima ograničite apload, vama se brzina daunloadovanja automatski smanjuje po nekoj internoj mističnoj jednačini. Ovaj efekt je pogotovo drastičan ako stavite max ul rejt na 1 ili 3k b/s...

Ono što ljudi kod nas izgleda nikako ne mogu da razumeju je da se torent fajlovi ne skidaju sa brzih servera u dortmundu nego sa starih krama i dajl-ap modema pojedinaca od aljaske do indonezije... ko oće da se pravi pametan i oduzima drugima ono šta je i sam dobio za džabe, brzo će da plati!

Zato pokažite samo malo solidarnosti - stavite max ul rejt na 10 ili 13 kb/s pa ćete da vidite kako daunload instant skače - za kojih 10 do 20 kb/s!!!

Zašto opet tako sporo? Pogledati paragraf br. 2... Dobrodošli u prelepi svet torenta! :)

Avetinja
06.01.2008., 22:15
ja koristim rapidshare :P

I ovo je 100-ta tema o torentima ... :?

TAB , zavuči malo rukave pa sredi podforum ;)

tab503
06.01.2008., 22:54
Bice sredjeno ovih dana reorganizacija je u toku (cak i dok spavas) :lol:

Kr$t@
07.01.2008., 00:42
pa kad skidas nesto "egzoticno" sta ne mozes da nadjes ni na jednom drugom mestu ;)
Tu i jeste najjaca moc torrenta. Sto mozes naci nesto cega nigde nema. :)

ne, ne, vrele meleskinje i pohotne svedjanke dobijam iz drugih izvora :D :D :D
Nego u pitanju je europa universalis, ima dosta seedera , a mozda 20% manje leechera

makihrc
07.01.2008., 14:03
amn ljudi, uzimam ja razne torrente , sa dosta seedera... problem je sto nece! sta da radim?

Oggy
08.01.2008., 18:12
KOd mjutorenta, a i kod većine klijenata koji nešto znače imate vrlo fer caku da ako drugima ograničite apload, vama se brzina daunloadovanja automatski smanjuje po nekoj internoj mističnoj jednačini. Ovaj efekt je pogotovo drastičan ako stavite max ul rejt na 1 ili 3k b/s...

Ono što ljudi kod nas izgleda nikako ne mogu da razumeju je da se torent fajlovi ne skidaju sa brzih servera u dortmundu nego sa starih krama i dajl-ap modema pojedinaca od aljaske do indonezije... ko oće da se pravi pametan i oduzima drugima ono šta je i sam dobio za džabe, brzo će da plati!

Zato pokažite samo malo solidarnosti - stavite max ul rejt na 10 ili 13 kb/s pa ćete da vidite kako daunload instant skače - za kojih 10 do 20 kb/s!!!

Zašto opet tako sporo? Pogledati paragraf br. 2... Dobrodošli u prelepi svet torenta! :)
Ne mogu se sloziti, jer bas taj uTorrent po defaultu podesi (za 256kbs DL) 9KB upload limit, i onda mi je DL full 28-32KB.Kad UL nije limitiran DL mi padne a i ugusi browser i sve ostalo. To resavam tako da kad zavrsim DL ovdrnem slavinu i pustim ga da UL;)
Drugim recima skidace on punu brzinu cak i ako pauziras UL...

Dakyorlando
11.01.2008., 20:41

Tačno da je najbitnije odabrati torent sa dosta seed-era ali ponekad ni to ne može da garantuje da će da ide brzo. Meni se dešavalo da uzmem torent sa gomilom seed-era a da broj leech-ova bude čak manji... i opet da se vuče ko puž. Kad odem na Peers vidim da je nakačena gomila njih, iz svih krajeva sveta (najrazličitije zastave... :)), ali velika većina njih niti DL-uje niti UL-uje. Ja onda ne znam šta oni rade?!

Nasuprot tome, dešavalo se da nađem neki totalno, kako vi kažete, "egzotični" torent, koji je maltene unikat, i sa pet-šest seed-ova, a da brzina bude laganica.

Dakle ništa nije garant da će torent da ide brzo. Za privatne trakere ne znam jer ih nisam koristio, ali kod ovih drugih nema nikakvih pravila oko brzine. Ako nešto grešim u ovom što sam napisao ispravite me, ali ja govorim iz ličnog iskustva kako se meni dešavalo.

strajo
11.01.2008., 21:11
mozhda nisi dobro portove namestio?!
koji modem imash?!

Dakyorlando
12.01.2008., 00:20
mozhda nisi dobro portove namestio?!
koji modem imash?!

Imam ADSL 512/64... a nisam siguran kako se nameštaju ti portovi. Kako da njih proverim i šta bi trebalo da je pokazatelj da li su namešteni kako treba?

DekiM
12.01.2008., 14:45
<Dakyorlando>

Moraš da shvatiš jednu stvar a to je, da skidanje fajlova preko torenta i skidanje preko nekog download menadžera ili P2P programa kao što su DC++, Strong DC i sl., nije isto i ne može da se uporedi po brzinama! Jednostavno moraš da shvatiš da torenti funkcionišu drugačije i da rade dosta sporije nego drugi programi. Zato se naoružaj strpljenjem ili ih batali!

Dakyorlando
12.01.2008., 15:17
@DekiM

Sve ja to shvatam, ali voleo bih da znam zašto neki torent za koga bi očekivao da će ići brzo ide užasno sporo i obrnuto. A što se tiče ove dve opcije - prihvatio sam ovu prvu, tj. da se naoružam strpljenjem. Već sam se navikao da skidanje ide sporo, pa više i ne obraćam pažnju. Kad bude gotovo -gotovo je.

Avetinja
12.01.2008., 22:53
TAB ....

bilo bi lepo da napraviš lepljivu za torent ..... nešto kao wireless- opšta diskusija.

I ona tema , telekom internet provajder .... :? nije potrebna da bude lepljiva :D

Dacman divljak 43-23
13.01.2008., 00:29
mrzi me da čitam postove, uglavnom uTorrent možeš ubrzati samo tako što mu ograničiš upload na 1kbps i nikako više...sve zavisi od seedera tj ljudi koji uploaduju to tebi...evo sajt za najbrže seedere www.zamunda.net ali molite se Bogu da ste se davno slučajno registrovali jer više nema registracije :D

Oggy
13.01.2008., 09:49
Tačno da je najbitnije odabrati torent sa dosta seed-era ali ponekad ni to ne može da garantuje da će da ide brzo. Meni se dešavalo da uzmem torent sa gomilom seed-era a da broj leech-ova bude čak manji... i opet da se vuče ko puž. Kad odem na Peers vidim da je nakačena gomila njih, iz svih krajeva sveta (najrazličitije zastave... :)), ali velika većina njih niti DL-uje niti UL-uje. Ja onda ne znam šta oni rade?!

Nasuprot tome, dešavalo se da nađem neki totalno, kako vi kažete, "egzotični" torent, koji je maltene unikat, i sa pet-šest seed-ova, a da brzina bude laganica.

Dakle ništa nije garant da će torent da ide brzo. Za privatne trakere ne znam jer ih nisam koristio, ali kod ovih drugih nema nikakvih pravila oko brzine. Ako nešto grešim u ovom što sam napisao ispravite me, ali ja govorim iz ličnog iskustva kako se meni dešavalo.
Ako imas puno torenta u listi, ne mogu se svi DL i UL odjednom.Program ih nekako sortira i redom skida ili UL. Tako da moze da ima 2000 ljudi taj fajl\film\nebitno ali ako je samo jednom u procesu UL toliki ce tebi biti DL. Shvatas.2000 seddera ne znaci da njih 2000 UL taj fajl vec da ga imaju celog i spremnog za UL(kad dodje na red).
Pogledaj svoju listu pa ce ti biti jasno(nisu svi torenti plavi i zeleni, ostali su sivi-neaktivni...)

@Dekim
Nije mi jasno ovo da su torrenti najsporiji vid P2P, ako imam 256 konekciju i DL za 256- kako da ostvarim brzu kad je to nemoguce?!?:roll:
Ovo je u 95%slucajeva...;-)

DekiM
13.01.2008., 14:28
@Dekim
Nije mi jasno ovo da su torrenti najsporiji vid P2P, ako imam 256 konekciju i DL za 256- kako da ostvarim brzu kad je to nemoguce?!?:roll:

Slažem se sa time da je brzina limitirana tipom konekcije (tj.paketom), što znači da je za 256 konekciju max DL 32 kB/s (i to za one koji koriste kablovski internet, za ADSL je brzina malo manja) i preko toga ne može, ali isto kažem da su i meni torrenti najsporiji vid P2P, jer prosečna brzina koju mi torrent klijent ostvari je oko 10 kB/s i pored svih doterivanja i podešavanja, dok mi svi ostali ostvare uvek preko 25 kB/s! Zato kažem, barem iz ličnog iskustva, da su torrenti najsporiji! I da u radu sa njima treba dosta strpljenja!

strajo
13.01.2008., 14:44
Imam ADSL 512/64... a nisam siguran kako se nameštaju ti portovi. Kako da njih proverim i šta bi trebalo da je pokazatelj da li su namešteni kako treba?

errr... modem, a ne konekcija www.portforward.com nadam se da cesh se snaci ako se ne snadjesh javi se!!!

Oggy
13.01.2008., 15:11
Slažem se sa time da je brzina limitirana tipom konekcije (tj.paketom), što znači da je za 256 konekciju max DL 32 kB/s (i to za one koji koriste kablovski internet, za ADSL je brzina malo manja) i preko toga ne može, ali isto kažem da su i meni torrenti najsporiji vid P2P, jer prosečna brzina koju mi torrent klijent ostvari je oko 10 kB/s i pored svih doterivanja i podešavanja, dok mi svi ostali ostvare uvek preko 25 kB/s! Zato kažem, barem iz ličnog iskustva, da su torrenti najsporiji! I da u radu sa njima treba dosta strpljenja!:)Kod mene je bilo obrnuto...
eMule mi bio spor, DC++ mi nije radio...pa ispade da mi je torrent najbrzi, skoro uvek mi u startu razvije max 25-28KBs
Izgleda kako ko nabode:lol:

Dakyorlando
13.01.2008., 16:21
Ako imas puno torenta u listi, ne mogu se svi DL i UL odjednom.Program ih nekako sortira i redom skida ili UL. Tako da moze da ima 2000 ljudi taj fajl\film\nebitno ali ako je samo jednom u procesu UL toliki ce tebi biti DL. Shvatas.2000 seddera ne znaci da njih 2000 UL taj fajl vec da ga imaju celog i spremnog za UL(kad dodje na red).
Pogledaj svoju listu pa ce ti biti jasno(nisu svi torenti plavi i zeleni, ostali su sivi-neaktivni...)

Ja uvek skidam samo jedan torent odjednom, ni ne trudim se više a ne znam ni da li bih mogao (kad jedan ima status Downloading ostali automatski imaju Queued). I jasno mi je da ne mogu svi sa liste da DL-uju i UL-uju ali ako ih već ima toliko, a bandwidth je potpuno slobodan (znači ne koristim ništa više što ima veze s netom), ne vidim razlog zašto ne bi išla malo veća brzina, ne mora da bude maksimum ali sigurno je da postoje uslovi da bude brzo...

errr... modem, a ne konekcija www.portforward.com nadam se da cesh se snaci ako se ne snadjesh javi se!!!

Nisam se baš snašao... ne kontam gde treba da idem na tom sajtu? Na koju opciju?

Nixxee
14.01.2008., 16:15
Meni je brzina interneta 256kbs, ali kada pocnem da skodam skida se od prilike 2 sata.
Posle dva sata skidanja brzina padne na 0 kbs.
Sta da radim?

Oggy
14.01.2008., 22:16
Sta? Ko? Gde? Sa cim?:shock:
Aman....:roll:

P.S.
30.01.2008., 17:18
Imam problem.
Kada stavim da se skida neki film ono se uopshte ne skida. Za Down Speed mi ne pishe nishta!
U chemu je problem?
Pomozite.
PLS

Oggy
30.01.2008., 20:21
Sta? Ko? Gde? Sa cim?:shock:
Aman....:roll:Ako mislis na uTorrent, par razloga:
Firewall
Nema seedera
Mali broj Sidera i licera(u tom slucaju moras sacekati na red)

Probaj neki film sa par hiljada seedera pa vidi da li skida,ako ne nije ti torrent podesen kako treba.Na kom provajderu si i preko cega(cable,adsl..)

Partizanovac1984
30.01.2008., 20:46
Imam problem.
Kada stavim da se skida neki film ono se uopshte ne skida. Za Down Speed mi ne pishe nishta!
U chemu je problem?
Pomozite.
PLS

Bilo bi potrebno malo vise informacija...

npr. Kakvu poruku šaje tracker?

Goku
31.01.2008., 10:17
Poz ljudi,
koristim uTorrent, citao sam da je jedan od boljih. Poceo sam da skidam nesto velicine 6gb, ostavio celu noc, i doslo je tek do 8%. Imam konekciju 512/64. Konstantno mi ide u proseku oko 10kb/s a ima 400+ seedova. Zasto ide ovako sporo a ima dosta seedova?

-men-
31.01.2008., 18:04
Telekom adsl 512/64
NOD 32 (maximum zastita)
Mikro torrent 1.7.7 (default podesavanje)

Savet:registrujte se na torrent sajtove koji nisu na top listi,npr,Rumunski,
pratite licni rejting.
Film od 700Mb za nekih 4h

mute
02.02.2008., 14:38
kako ubrzati download torrenta sa flash get .veza 512/64

denikarabenc
02.02.2008., 14:45
Telekom adsl 512/64
NOD 32 (maximum zastita)
Mikro torrent 1.7.7 (default podesavanje)

Savet:registrujte se na torrent sajtove koji nisu na top listi,npr,Rumunski,
pratite licni rejting.
Film od 700Mb za nekih 4h

Recimo neki site?

Goku
02.02.2008., 16:35
Ako imam 512/64 net, na koliko da podesim net.max_halfopen u uTorrent-u?

preparandija
03.02.2008., 07:12
Od skoro sam na ADSL-u i problema sa torentima nemam,neki idu brze,neki sporije,ali imam problema kad skinem neke najnovije filmove,na ekranu kad pustim film pojavljuje se web adresa nakoju me salje da skinem kodek za taj film ovo mi je totalno nejasno,kad odem na tu stranicu a ono neka leva stranica,zna li neko u cemu je caka?

Oggy
03.02.2008., 09:14
Ako nemas problem sa torentima sto ovde pitas? Onako usput:roll:

Ali evo tri varijante pa biraj:
1.Skini kodeke za filmove..mega codec pack ili slicno
2.Skidas fake filmove koji te salju na placene sajtove
3.Virus ili neka stetocina

Milan_ns
03.02.2008., 11:45
jel ta caka sa ogranicavanjem UL na 1 ili 10 ili koliko vec, more da se primeni kod BitLorda?!
p.s. pazite sa filmovima novijeg datuma- mom drugu su iskljucili nalog zbog toga, znaci nije platio kaznu, al mora da se zeza opet sa svim cudesima.Dobio pismo od provajdera da mu se gasi nalog zbog "nelegalne upotrebe interneta"...
p.p.s.@offtopic: kako je moguce da te uhvate?

mornar_popaj
03.02.2008., 12:03
Sta nelegalna upotreba interneta?Pa meni bi onda zabranili i kompjuter :):)
Nekazem da nemogu da znaju tacno sta radis.Mogu i to do najsitnijih detalja,ali niko se neopterecuje s tim.
A sta je to tacno tvoj drug uradio?

tab503
03.02.2008., 12:06
ko ti je provajder?
Naravno da mogu da te uhvate. Tvoj IP broj je tvoj "potpis" gde god bio na internetu.

Back on topic.
Mene jedna druga stvar interesuje.
Nekad mi se desi da fajl ima recimo 30 seedera, medjutim on skida samo sa jednog ili dva i brzina se "vuce"
Da li neko ima ideju da li mogu nekako da povecam broj seedera kojima pristupam ili da promenim ove postojece jer je ocigledno da su ogranicili protok.

Oggy
03.02.2008., 12:20
PeerGuardian je donekle resenje.Tj. niko nece provaliti da skidate pa nece kontaktirati provajdera(sto ovi znaju ali najverovatnije nece gasiti nalog ako ih neko ne pritisne)

@tab303
Nema nacina, mozes dodati treker(isti torent sa drugog sajta-pa te pita da ga dodas prvom) sto ne garantuje povecanje broja.
Jedino promeni torent fajl sa nekim novim...ipak je P2P donekle na dobrovoljnoj bazi(koliko ces da das mislim) iako ima ratio i sve...slaba vajda.

tab503
03.02.2008., 12:37
pa dobro. To sa ratiom jako lepo funkcionise na privatnm trackerima. Tad uvek skidam sa maksimalnom brzinom. Problem su ovi javni. Znaci mrka kapa kako sam i mislio.
Da sad si me setio na Peer Guardian. Nikad ga nisam koristio jer nisam imao potrebe. Imam cool provajdera :lol:

mornar_popaj
03.02.2008., 12:46
Neverovatno je da i tab nesto pita :) Uglavnom samo odgovore daje :)

Nego to za provajdera.Neznam nikog kome je provajder ugasio nalog zbog tako necega.Cuo sam neke price ali cisto sumnjam da provajder obraca paznju na to.Pa sigurno bi se prepolovio broj korisnika.
Mislim da jeonda sezam i vise nego tolerantan prema meni.

@Milan_ns
Sad me bas zanima koji je provajder tu bio u pitanju i sta je taj tvoj drug radio?

Milan_ns
03.02.2008., 15:55
Neverovatno je da i tab nesto pita :) Uglavnom samo odgovore daje :)

Nego to za provajdera.Neznam nikog kome je provajder ugasio nalog zbog tako necega.Cuo sam neke price ali cisto sumnjam da provajder obraca paznju na to.Pa sigurno bi se prepolovio broj korisnika.
Mislim da jeonda sezam i vise nego tolerantan prema meni.

@Milan_ns
Sad me bas zanima koji je provajder tu bio u pitanju i sta je taj tvoj drug radio?

on je skidao nove filmove, tj one koji se prikazuju ili se tek zavrsavalo prikazivanje u bioskopima... Ima par nekih svetskih premijera, oni jos nisu ni stigli kod nas i tako... nemam pojma koji je provajder. pitacu ga.

tab503
03.02.2008., 16:47
savetujem vam da pretrazite malo forum, pricalo se dosta o tome, cak je neko skenirao i opomenu koju je primio od SezamPro-a ;)

Sustina koju sam i tada napisao je da je to plasenje mecke resetom. Jednostavno su zagrizli veci zalogaj nego sto mogu da progutaju, oborili su cene, navukli gomilu korisnika i sad njihov badwith ne moze to da podnese. i onda ovim prljavim igrama zele da zastrase korisnike da ne skidaju i na taj nacin olaksaju opterecenje koje mreza podnosi.
Zaboravljaju da nas zakon brani prodaju i rasturanje piratskog materijala, ali ne i skidanje i posedovanje ;) tako da je to sve mlacenje prazne slame i samo prazne pretnje.
Ono sta je meni zanimljivo u celoj prici je to da je neka firma stvarno raskinuo ugovor sa pojedincem zbog toga tako da molim MilanaNS da se raspita za ime provajdera.

mornar_popaj
03.02.2008., 16:55
E bas tako,to sam i ja nesto mislio.Aj da je kacio film na net.A i to netreba da zanima provajdeta.On je u celoj prici neutralan i nedodiriv.Nemoze mu niko nista ma sta da recimo ja uradim.Da li da okacim na net film koji jos zvanicno nije ni snimljen ili uletim u mup i napravim dzumbus. ;)

Milan_ns
03.02.2008., 17:04
savetujem vam da pretrazite malo forum, pricalo se dosta o tome, cak je neko skenirao i opomenu koju je primio od SezamPro-a ;)

Sustina koju sam i tada napisao je da je to plasenje mecke resetom. Jednostavno su zagrizli veci zalogaj nego sto mogu da progutaju, oborili su cene, navukli gomilu korisnika i sad njihov badwith ne moze to da podnese. i onda ovim prljavim igrama zele da zastrase korisnike da ne skidaju i na taj nacin olaksaju opterecenje koje mreza podnosi.
Zaboravljaju da nas zakon brani prodaju i rasturanje piratskog materijala, ali ne i skidanje i posedovanje ;) tako da je to sve mlacenje prazne slame i samo prazne pretnje.
Ono sta je meni zanimljivo u celoj prici je to da je neka firma stvarno raskinuo ugovor sa pojedincem zbog toga tako da molim MilanaNS da se raspita za ime provajdera.

raspitacu se samo da ga uhvatim... A ja i dalje nastavljam da skidam filmove, ja sam by the way kod telekoma, i rekao sam da cu dozvoliti da mi raskinu ugovor onog trenutka kad mi u njemu pokazu da pise: "e ne smes da skidas filmove sa interneta, zato sto nije lepo... Ljuti se vlast sto imas film koji jos nije u bioskopima..."
daaaaaaaaaaaaj... ili makar sto kaze postovani admin- nek mi nadju u zakonu i odma mogu da nose modem i da mi zabrane internet do kraja zivota... :D
p.s. niko mi ne odgovori da li ta caka sa ogranicenom brzinom moze i kod BitLorda!? :?

tab503
03.02.2008., 17:08
Prema zvanicnoj informaciji provajdera njima je Paramount poslao pismo sa IP adresama korisnika koji su koristili torrente za skidanje nekih filmova.

E sad. Sta meni u celoj prici "smrdi"
Prvo. Niko nikad nije video to pismo Paramounta, nego se samo spominje.
Drugo. Kako to da su samo ADSL korisnici imali te probleme dok kablovski korisnici nikada.
Trece. To se sve desavalo u "naletu" pre godinu dana i posle nista. PA da je Paramountu toliko smetalo sigurno bi nastavio pritisak na provajdere.
I na kraju. BAs me briga, ja sam iza NATA tako da imam IP adresu istu kao i jos par stotina ljudi iz okruzenja :lol:

Inace jos sam tada napisao. Onog tenutka kad mi ugase mogucnost skidanja programa, igara i filmova, tada raskidam ugovor i prelazim na dialup. Koj' ce mi moj sirokopojasni net za skidanje maila :lol: pa neka se provajderi dobro razmisle. Da li zele veliki broj zadovoljnih korisnika ili pojedince cija pretplata nece biti dovoljna ni za osnovne troskove, a da ne pricam da bi smanjenje broja korisnika povuklo povecanje cene, a to bi opet jos dodatno smanjilo broj korisnika i na kraju zaradu provajderima ;)

tab503
03.02.2008., 17:13
p.s. niko mi ne odgovori da li ta caka sa ogranicenom brzinom moze i kod BitLorda!? :?

PA kad si zapoceo jos zanimljiviju temu pa smo ovo i zaboravili :lol:

Imas ADSL koliko sam skapirao.
Imas odvojen download i upload.
Stavi upload 10 (premda tebi je ako se ne varam oko 7 maksimum konekcije) i bas te briga. Nece ti smetati downloadu a neki prave probleme kad je upload manji od 10.

Milan_ns
03.02.2008., 17:15
... BAs me briga, ja sam iza NATA tako da imam IP adresu istu kao i jos par stotina ljudi iz okruzenja :lol: ...
ajd mi ovo pojasni/definisi/objasni... ?!

Oggy
03.02.2008., 21:36
Narodski receno nemoze da skida sa rapidshare-a:mrgreen:

@TAB503
PeerGuardian koristim sa uTorrentom jer kolaju price po netu da je uTorrent neko kupio i da iz njega cita adrese(IP) i sta skida...pa negde to drukaju. Posto ne treba da ih interesuje sta ja radim koristim PG2;)

@Milan_ns
To za UL\DL nema veze sa programom nego konekcijom.Ona se zagusi prevelikim UL pa padne DL.A tebi treba obrnuto. Bar sam ja tako shvatio.

Jeka#26
04.02.2008., 21:56
Ljudi to sa iskljucivanjem naloga zbog skidanja novijih filmova nije istina tj. bar ja tako mislim. Meni bi onda poslali "cike u plavom" da mi odnesu komp. I skidam preko utorrenta, ali nikada nisam imala takvih problema. Nego cujem da se prica o PeerGuardian-u, pa ako bi neko mogao da objasni kako radi, tj. u principu znam, ali npr..Da li usporava rad utorrent-a i sl. ?

Oggy
04.02.2008., 23:09
Ne, samo blokira pokusaje uTorrenta da uspostavi vezu ka adresama koji nisu p2p vec znane adrese filmskih i drzavnih institucija...;)

Milan_ns
05.02.2008., 22:39
Ljudi to sa iskljucivanjem naloga zbog skidanja novijih filmova nije istina tj. bar ja tako mislim. ...

damo loše misliš... ;)
P.S. Navatao sam druga...
P.P.S. On je imao nalog, ni manje ni više već kod EuNet-a... :D On je dobio opomenu od njih da malo oladi, pa još jednu, i tek onda isključenje. Inače, kako su mu tamo rekli, postoje neke firme koje to traže i koje šalju dopise provajderima, koji su dužni da im ukinu naloge, ili ako u Zakonu te zemlje postoji, da ih kazne odgovarajućom kaznom. To što su ga dva puta opomenuli to je, kako su mu rekli, njihova dobra volja. Njihov savet je da kad skida filmove da coolira najnovije, a ako dobije opomenu da iscoolira taj sajt sa torentima neko vreme... ;) saveti iz EuNeta! ;)
Pozz... May Peer Guardian keep you safe! :D ;) :lol:

tab503
05.02.2008., 22:54
ma zato je premium rapid majka.

Skidam sta god hocu maksimalnim brzinama i niko ne zna sta skidam jer su nazivi cesto zamuljani i pod siframa pa i da ih navataju ne mogu da vide sta je unutra :lol:

Alex 777
05.02.2008., 23:03
Imao sam slican problem sa BitComet-om... port forwarding je sredio stvar...

mornar_popaj
08.02.2008., 17:46
....postoje neke firme koje to traže i koje šalju dopise provajderima, koji su dužni da im ukinu naloge, ili ako u Zakonu te zemlje postoji, da ih kazne odgovarajućom kaznom.....

Zvuci moguce,ali u praksi se jako slabo javlja.

E sad,sta to tacno pise u nasem zakonu za download filma koji jos ni u bioskopu nije bio?I da li uopste nesto pise?
Da li to neko zna ili moze da sazna,ali onako pouzdano?

Oggy
09.02.2008., 09:30
I mene zivo interesuje kakav je zakon po pitanju POSEDOVANJA piratskog materijala(filmova, softvera...).
Znam ovo za pustanje u promet ali za POSEDOVANJE...:shock: evo iz neke druge teme(o Windowsu)
Gazda hotela u kome radim u Grčkoj, a pripada međunarodnom lancu Grekotel, N E Ć E da kupi legalan softver ! Ona standardna grčka logika: '' Navukao se Gejts već dosta para, ne mora i od mene....''

Kaže da ima jakog advokata koji mu je rekao da je sve to obično zastrašivanje, i da ako dođe do suda, mogu samo da mu duvaju ....

To si u pravu, ali poenta je u tome da imaju prava da spreče ilegalnu preprodaju, a ne i ilegalno korišćenje. Šta bi bilo kada bi Levi's počeo da naplaćuje kazne onima koji nose farmerice sašivene u Novom Pazaru. Procena je da je u Grčkoj svega 3% Levis farmerica original.

ZAŠTO bi Microsoft bio jedini privilegovan da prinudno naplaćuje svoj brend ?

Jednostavno, advokat tvrdi da na sudu NE MOGU da dobiju spor. Samo plaše ljude da bi kupili original.

Pa koliko god u tome uspeju, biće prezadovoljni .....

Partyholic
18.02.2008., 11:42
jel ta caka sa ogranicavanjem UL na 1 ili 10 ili koliko vec, more da se primeni kod BitLorda?!
p.s. pazite sa filmovima novijeg datuma- mom drugu su iskljucili nalog zbog toga, znaci nije platio kaznu, al mora da se zeza opet sa svim cudesima.Dobio pismo od provajdera da mu se gasi nalog zbog "nelegalne upotrebe interneta"...

Mozes li se malo raspitati kod tog svog druga koliko je dobio opomena na e-mail pre nego sto su mu ukinuli nalog? Da li je morao nesto da plati kada su mu ukinuli nalog i zbog kojeg programa ili filma su mu ukinuli nalog?

Lorencio
21.02.2008., 01:10
Jel bi neko od vas hteo da mi objasni kako se skidaju filmovi? ?

tab503
21.02.2008., 08:27
ja sam cuo da se skidaju glumci u filmovima, za ovo prvi put cujem :lol:

Avetinja
21.02.2008., 10:35
Pa dobro tab .... to je tvoje opredeljenje ...

Nećemo ti mi ništa reći zbog toga :)

Neko voli da se skidaju glumice, neko voli da se skidaju glumci ... :lol:

tab503
21.02.2008., 11:10
dacu ja tebi glumce :lol:
nemo' te posetim sa par poena zbog opstrukcije i podmetanja ;)
:lol:

Oggy
21.02.2008., 12:45
Pa dobro tab .... to je tvoje opredeljenje ...

Nećemo ti mi ništa reći zbog toga :)

Neko voli da se skidaju glumice, neko voli da se skidaju glumci ... :lol::lol::lol::lol::lol:
Aj za mir u kuci..voli skinute glumice i obucene glumce;)
Koji su to filmovi????:confused::confused:

mornar_popaj
21.02.2008., 16:44
Jel bi neko od vas hteo da mi objasni kako se skidaju filmovi? ?

Okolina Vrsca kazes,a? :p:lol:

Oggy
21.02.2008., 18:12
Polako, polako...locirace oni njega:mrgreen:

Milan_ns
25.02.2008., 15:56
Mozes li se malo raspitati kod tog svog druga koliko je dobio opomena na e-mail pre nego sto su mu ukinuli nalog? Da li je morao nesto da plati kada su mu ukinuli nalog i zbog kojeg programa ili filma su mu ukinuli nalog?

tri opomene. Nije morao ništa da plati. Samo došao opet: Dobar dan. Želeo bih da otvorim nalog. A za film, pa skidao je sve novijeg datuma... Nije zbog jednog već zbog 200 GB filmova, a nijedan nije stariji od tri četiri meseca... :D Kažem: lik je bio budala, mislio da ga trpaju. :mrgreen: :lol:
p.s. sorry što nisam odgovorio ranije, nisam nešto zalazio ovamo... :oops:

Partyholic
03.03.2008., 09:28
Nema veze, hvala na odgovoru. Dakle to je ipak samo mlacanje prazne slame... Teraju strah u kosti... Bzv...Niko nema koristi od toga, a ponajmanje oni.

Milan_ns
13.03.2008., 19:49
da ne bih otvarao novu... A ima indirektne veze sa ovim... Elem
Drugar mi je doneo neki patch, koji "povećava" protok adsl, tj windows xp SP2 ima neki sh*t ograničen na 10, a sad mi je promenjen na 80. Našao sam ja to- zove se half open connection. E sad šta je to?! Jel se time stvarno ubrzava DL ili... ?!

Oggy
14.03.2008., 12:21
To je radilo na dial-upu, ne znam za ADSL...

djuramc
18.03.2008., 09:38
Има ли неко позивницу за било који приватни торент?

Mr X
19.03.2008., 02:21
mrzi me da čitam postove, uglavnom uTorrent možeš ubrzati samo tako što mu ograničiš upload na 1kbps i nikako više...sve zavisi od seedera tj ljudi koji uploaduju to tebi...evo sajt za najbrže seedere www.zamunda.net ali molite se Bogu da ste se davno slučajno registrovali jer više nema registracije :D

Koliko je to tacno da se ubrza download ako ogranicis upload na 1s - 2s?
U guid-u za podesavanje utorrent-a pise da netreba biti sebican.
E sad meni je ADSL 512kbs, na koliko ja da stavim brzinu upload-a a da ipak ne ispadnem sebican :D

Mr X
19.03.2008., 02:24
E da i jel mogu ja da znam nekako sta se upload-uje sa mog racunara?
I ako mogu, kako?

Oggy
19.03.2008., 08:44
Koliko je to tacno da se ubrza download ako ogranicis upload na 1s - 2s?
U guid-u za podesavanje utorrent-a pise da netreba biti sebican.U utorrentu pritisni ctrl+G, ili nadji "speed guide". i tamo odaberi svoju brzinu i on ce sam da ti podesi. Primetices da ce ti ograniciti upload na ~18KBs...kad su pricali o nesebicnosti mislili su da kad zavrsis DL ostavis uTorrent da radi i vrsi UL ;)
Tada ce ako nista ne skuda da UL u full speedu.Smanjivanjem UL povecavas DL SAMO do svoje brzine paketa, nakon toga nema koristi i to je ta slatka tacka...

Oggy
19.03.2008., 09:00
Ako koristis utorrent fajl koji ima zelenu strelicu na gore se uploaduje...

tab503
19.03.2008., 10:03
uploadujes samo ono sta si i downloadovao dok ne prekines.
ADSL 512 ima upload 64. Ne treba nisa da ogranicavas, slobodno ostavi nulu u setovanjima jer je i to mnogo manje nego sto bi realno trebao da uplaodujes.

Mr X
19.03.2008., 13:51
Ok hvala vam na pomoci i neophodnim informacijama :)
Sad mi je upload limit = 0kb/s
A sto se tice ovog PeerGuardian-a kako on treba da bude podesen?
Ja sam shtiklirao svih onih 5 kvadratica ( ads, educational, government, p2p, spyware) kao da sve blokira i HTTP mi je blocked jel to tako da ostavim ili...?

Oggy
19.03.2008., 14:16
UL limit=0 nije nula, nego unlimited(neograniceno) podesavanje;)
HTTP blokiranje nije neophodno.

Mr X
20.03.2008., 00:27
Aaaa :) ok hvala...

Taker
22.03.2008., 12:36
Ja imam utorrent i imam internet od 128 i ima download ponekad i 10.0.Verovatno se cudite kako to da vi imate 512 pa skoro skida a ja 128 pa brze od 512.Ja mislim da to zavisi od sajta sa kojeg skidate torrent npr ja skidam sa *** i radi dobro a kad sam probao sa *** i drugih sajtova nece,a ono sto hoce veoma slabo skida.

Mr X
22.03.2008., 14:59
Pa nije tu nista cudno, ne zavisi od sajta.
Procitaj malo na kom principu radi torrent pa ces shvatiti zasto je to tako ;)

Oggy
22.03.2008., 19:20
Ja imam utorrent i imam internet od 128 i ima download ponekad i 10.0.Verovatno se cudite kako to da vi imate 512 pa skoro skida a ja 128 pa brze od 512.Ja mislim da to zavisi od sajta sa kojeg skidate torrent npr ja skidam sa *** (http://***) i radi dobro a kad sam probao sa *** i drugih sajtova nece,a ono sto hoce veoma slabo skida.Pa 128kbs ti je 16KBs sto znaci da ti je 33% zakinuto;)
A za ostatak pretpostavke\konstatacije...malo prelistaj prethodne strane- nesto ti tu nije najjasnije;)

Fixa
23.03.2008., 02:37
koji je najteži fajl koji ste ikada skidali i koliko vam je vremena trebalo? ja skidam sada jean od 14Gb, tako da će sledeće nedelje u ovo vreme, najvr' ultra mega giga havrija histerija turbo super ql sempleri biti moji! :D

Milan_ns
23.03.2008., 11:33
Skidao, očajno loš Fresh Prince of Bel-Air. Kad kažem očajno loš, znači da nemam pojma zašto se vuče. E imam pitanje, da Fixa nije pitao (Hvala brate!) nikad se ne bih ni setio da pitam: Svi fajlovi koje skidam (700MB -1,5GB)skinem sa brzinom recimo 35-40 KBs, a ovaj fajl kad skidam ako pređe 10 otvaraj šampanjac! Nema mi neke logike da brzina DL zavisi od veličine fajla...

*JV*
23.03.2008., 11:38
Brzina downloada zavisi od Seedera.Sto vise seedera,veca dn brzina.Evo jedan sajt sa mnoogo seedera:http://zamunda.net/signup.php

Fixa
23.03.2008., 12:43
a može i manje seedera al' da im je UL veći od jednog Kb/s; što je slučaj jednom u 216 godina.

Žare
24.03.2008., 11:47
Jel može još neko da preporuči dobar sajt za torente a da to nije http://zamunda.net ???
Hvala unapred

Oggy
24.03.2008., 14:44
www.torrents.to

Žare
24.03.2008., 15:36
Hvala Oggy ;)

morpheous
25.03.2008., 19:31
bittorrent ima dosta seedera pogledaj http://www.bittorrent.am

Milan_ns
26.03.2008., 08:57
http://www.ishunt.com , još me nije razočarao...

djuramc
26.03.2008., 10:03
Мени је http://zamunda.net (http://zamunda.net/) одличан сајт, скоро увек ми скида торенте пуном брзином.

Žare
26.03.2008., 12:42
Hvala svima na predlozima za torent sajtove. :super::super::super:

shone#43
27.03.2008., 13:46
skino sam serious sam 2 sa zamunde, mnogo mi sporo ucitava nivo treba mu 20-30 min da bi ucitao nivo, do cega je to?

djuramc
27.03.2008., 14:01
Не верујем да је то због тога што си игру скинуо са Замунде. Колико знам та игра је мало захтевнија, можда је до твог рачунара.

shone#43
27.03.2008., 14:08
dok igram uopste mi ne baguje ali ni malo;)

mornar_popaj
28.03.2008., 02:12
Nice Djuro,very nice ;)

Žare
28.03.2008., 22:25
djuramc hvala za sajtove ;);):ok::ok:

Žare
28.03.2008., 22:28
Torrentspy - ugasen 24. marta :(

morpheous
30.03.2008., 19:12
jel ima jos neki torrent na kojem ide pravom brzinom ili bar blizu prave????

Žare
30.03.2008., 19:50
djuramc hvalaaaa ti puno za sve ove adrese.

mornar_popaj
31.03.2008., 09:19

Pa ima jedna varijanta... odes na prodajno mesto i kupis.Tako sigurno neces imati problema sa protokom.
Mislim,stvarno te nekontam...covek ti je ostavio oko pedesetak sajtova gde mozes naci torrent-e...biraj.

Oggy
31.03.2008., 09:32
jel ima jos neki torrent na kojem ide pravom brzinom ili bar blizu prave????Ocigledno nisi pratio temu, a to sto ti hoces ces dobiti kad nadjes torrent(ne torrent sajt) sa seederima koji imaju veliku brzinu UL...

djuramc
31.03.2008., 10:51
djuramc hvalaaaa ti puno za sve ove adrese.

Нема на чему ;)

Пробај http://zamunda.net (http://zamunda.net/) скидам филмове и серије са тог сајта, и скоро увек скида пуном брзином.

djuramc
31.03.2008., 11:45
http://www.crnaberza.com/ је одличан домаћи сајт, само нису увек отворени за нове регистрације.

ggargen
31.03.2008., 13:34
Pored crne berze dodao bih http://www.yuwabits.net - ima domacih i stranih stvari, dobra brzina...
Trenutno su im registracije otvorene. Naravno za ova dva sajta morate odrzavati Ratio tj. ono sto skinete to morate i da vratite preko uploada da i drugi skinu.

Žare
31.03.2008., 19:52
Ja se moram složiti sa svima koji su rekli da je Zamunda odličan sajt jer sam ga isprobao i stvarno se dokazao fenomenalno

shone#43
02.04.2008., 01:00
zamunda rulz.:)tnx djuramc:):):);)

pro computer parts
09.04.2008., 21:11
a dali je neko podesavao portove u bittorrentu ili utorrentu da nam svima objasni kad ne moze portforwarding.com jer prikazuju na nepoznatim primerima

djuramc
09.04.2008., 21:40
Можда ти ово помогне http://arhiva.elitesecurity.org/t288247-Port-forwarding-na-Telekom-Huawei-MT-step-by-step

ggargen
12.04.2008., 09:45
Kakav bre Zamunda kad radi http://www.demonoid.com/

djuramc
12.04.2008., 13:49
Одлично што је опет прорадио, само за њега треба позивница. Постоји ли неки други начин да се региструје на њега или само преко позивнице?

Oggy
13.04.2008., 15:32
"Ponovo radi bioskop!"

Žare
13.04.2008., 16:13
Na http://demonoid.com samo sa pozivnicama :(

morpheous
20.04.2008., 21:59
jel ima neko pozivnice za demonoid?????????

Nexilion
22.04.2008., 15:18
Da, bas me obradovalo sto se jedan od najjacih trackera vratio. Ajde ako neko ima neku pozivnicu za Demonoid, neka posalje na private.

Boris 1
05.05.2008., 10:55
To sa otvaranjem porta cu ti javiti veceras.

hammer_ns
05.05.2008., 14:36
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=3912
http://www.johntp.com/2006/04/19/how-to-increase-download-speeds-of-utorrent/

-Teslic-
11.05.2008., 18:53
Juce sam skidao preko torenta kasperski 8.0 cija je velicina 34MB i evo rezultata-vreme odprilike 16min,brzina je varirala izmedju 35-19KB/s.
seeds:4,peers:0 (total seeds/peers 71/3)
Inace koristim ADSL paket 512/64
Esada mene zanima dali je ovo dobro ili mozda treba nesto podesavati?:roll:

Oggy
14.05.2008., 20:54
ADSL paket 512 je 64KBs...znaci tebi je duplo sporije

Boris 1
15.05.2008., 07:48
Ljudi imam jedno pitanje.

Hocu da otvorim port na router-u...dosao sam do mjesta gdje trebam upisati svoju IP adresu...sve sam ispunio,ostalo mi je samo da upisem adresu servera sa kojeg cu skidati...ali tu ne znam sta treba da upisem???

Moje pitanje je : sta treba tu da upisem???
Koju adresu???

Da li je to ok sa otvaranjem porta router-a ili je bolje da ostavim kako je do sada bilo???
Mislim da li to ima neke mane...da li bi moglo biti lose po zdravlje mog racunara :roll:???

Unaprijed hvala svima.

Peca82
20.05.2008., 03:49

Verovatno ima fixnu IP adresu!!!!

Dushan_1994
03.06.2008., 18:42
neki torenti su spori?zasto

Oggy
03.06.2008., 22:11
I neka kola su sporija od ostalih...zasto? Nepravda, obest, sta li je;)

Prelistaj malo teme o torentima, objasnjeno je u sitna crevca...ima veze sa seed\leech;)

@Boris1
Ja ne bi dirao ako sve radi i bez otvorenih portova...posebno ako ne znas sta da upises.

Boris 1
05.06.2008., 11:55
Hvala Oggy.

Vec sam nasao na internetu o tome.

Opet cu te poslusati po ko zna koji put.

Pozdrav.

ggargen
13.06.2008., 15:19
Za demonoid imam još dve pozivnice, uslov za dobijenje je da održavate Ratio bar odnos 1-1 na nekom poznartom privatnom trackeru, dokaz kao slika koju sam postavio gde se vidi Vaš user name, datim i vreme pošaljite na PP.

http://i28.tinypic.com/nyd3ba.jpg

oxxy
13.06.2008., 16:47
jel ima neko pozivnice za demonoid?????????

trenutno crnonabelo.org ima najjachi giveaway na balkanu... mozes naci pozivnice do 5-tog levela!!
tako sam chuo...

a onda bio

proverio...

potvrdio

sad ti. ;)

Oggy
13.06.2008., 20:21
Za demonoid imam još dve pozivnice, uslov za dobijenje je da održavate Ratio bar odnos 1-1 na nekom poznartom privatnom trackeru, dokaz kao slika koju sam postavio gde se vidi Vaš user name, datim i vreme pošaljite na PP.

http://i28.tinypic.com/nyd3ba.jpg
A sto bas mora da se vidi username? Sto ti nisi stavio da mi vidimo?
A i kakve veze ima demonoid sa "nekim" trekerom, pa ima on svoj i na njemu treba da odrzavas ration ili ce i tebe da izbace;)

mornar_popaj
13.06.2008., 20:58
I zasto poslati na PP? Kome? Tebi?

ggargen
14.06.2008., 09:39
A sto bas mora da se vidi username? Sto ti nisi stavio da mi vidimo?
A i kakve veze ima demonoid sa "nekim" trekerom, pa ima on svoj i na njemu treba da odrzavas ration ili ce i tebe da izbace;)

Zato što sam ja okačio sliku javno kao primer da vidite a vi ne javno već da je pošaljete na pp, zašto bi prekrili vaš user name ako je to vaš nalog a ne nekog drugog?
Ima veze sa drugim trackerom, ako na drugom održavaš ratio onda je svestan kako torrent funkcioniše, ima korektan odnos prema ostalim registrovanim članovima od kojih je skino i drži fajl na seed-u da bi i drugi skinuli - predpostavljam da će raditi i na demonoid-u.
Ako ne poštuje pravila onaj koga pozovem i zaradi BAN onda idem i ja sa njim tj. onaj ko ga je pozvao!

Oggy
14.06.2008., 11:12
Pa isto tako kako moze da udje u statistiku akaunta ako nije njegov?
Totalno je nebitno da se vidi username, i ko si ti da to trazis...
Ako se bojis nemoj da delis pozivnice, a ne izmisljati uzorak krvi, sa DNK profilom i adresom poslati na PP za pozivnicu...A u pitanju su torrenti...nemoj da se pravimo sad svi naivni;)

btw Jel ovo OKhttp://www.yourpicbox.com/images/oDunIaAPJ36017.jpg
;);)

EagleFTW
14.06.2008., 12:05
Ima li neko pozivnicu za neki jači mp3 treker ?
Ne znam šta bih mogao da ponudim zauzvrat, jedino pozivnicu za EUC (Elite United Crew), ali to je privatni lokalni treker za korisnike SBB-a.

Evo dokaza da nisam ''neki tamo'' zbog kog bi mogli da zažalite (naravno, ako mi date pozivnicu :D).

http://img129.imageshack.us/img129/7543/eucratiooi5.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=eucratiooi5.jpg)

ggargen
14.06.2008., 20:06
Pa isto tako kako moze da udje u statistiku akaunta ako nije njegov?
Totalno je nebitno da se vidi username, i ko si ti da to trazis...
Ako se bojis nemoj da delis pozivnice, a ne izmisljati uzorak krvi, sa DNK profilom i adresom poslati na PP za pozivnicu...A u pitanju su torrenti...nemoj da se pravimo sad svi naivni;)

A ko si ti da mene pitaš šta ja radim sa svojim pozivnicama i kome ću i na koji način da ih delim a :?::!: Ko si ti da nekom namećeš svoju volju šta će da radi sa svojim pozivnicama i kako da ih deli?

Da si malo više upućen znao bi da je ovo normalno i da svi tako rade kada daju nekom pozivnicu zatvorenog trackera, ako ti tako ne radiš i veruješ nekom na crno bela slova ispisana na forumu onda deli da vidimo. Nisam video da si ponudio pozivnice nekog zatvorenog trackera da pomogneš nekom a smeta ti što ja hoću da ih podelim? :thumbdown:

zephyr
14.06.2008., 23:03
Gde moze da se nadje torrent za film Texas Payback?

Oggy
16.06.2008., 09:35
A ko si ti da mene pitaš šta ja radim sa svojim pozivnicama i kome ću i na koji način da ih delim a :?::!: Ko si ti da nekom namećeš svoju volju šta će da radi sa svojim pozivnicama i kako da ih deli?

Da si malo više upućen znao bi da je ovo normalno i da svi tako rade kada daju nekom pozivnicu zatvorenog trackera, ako ti tako ne radiš i veruješ nekom na crno bela slova ispisana na forumu onda deli da vidimo. Nisam video da si ponudio pozivnice nekog zatvorenog trackera da pomogneš nekom a smeta ti što ja hoću da ih podelim? :thumbdown:
A ko si ti???
Ako hoces deli, niko ti ne brani...Ali zahtevati username, pa logicno i mail gde da se posalje pozivnica meni ne zvuci nimalo normalno.
Zasto ti ne zavrsava posao da budes siguran slika koju sam ja poslao. Ciji to moze da bude racun nego moj-jer sam ulogovan u njega.

Ali posto je to najnormalnije radi sta hoces, a ko hoce nek ti salje:bye:

ggargen
16.06.2008., 10:19
Ja sam jedna dobra duša koja hoće da pomogne tako što će pokloniti pozivnicu a ti si neko kome to smeta :dontunderstand: a ne deliš pozivnice a usput bi da namećeš drugima šta će da rade sa svojim pozivnicama i kako da ih dele a ti ih opet da ponovim ne deliš :nono:
Šta tebi treba da smeta što neko hoće nekom da pokloni pozivnicu nije mi jasno al i ne trudim se da razumem ;) nemam ja vremena za to :ok:

oxxy
16.06.2008., 10:54
ma sto ste smesni, toliko je jednostavno izmeniti podatke (brojke) u ratio profilu da bi se iznenadili.
ratio profil je jako lako lazno predstaviti, a za to nije potreban nikakav fotoshop ili sl.
ovo ne pricam zato da bih vam isto preporucila, samo zelim da vam kazem da oslanjanje na neke takve podatke i nije neka sigurnost, pogotovo ako baratate sa trackerima viseg levela.... a to cete shvatiti onda kada dodjete do trackera viseg levela. :-)
kako doci do trackeral viseg levela..... to je vec pitanje....
ja sam svoje nabavila na crnonabelo.org, a vi pozurite jer se uskoro zatvaraju registracije...

dehi15697
16.06.2008., 11:00
posto vas ne znam ajde prvo malo slabije trakere
iptorent
crnabeza
demonoid

pa ako se pokazete, bice i jacih trakera

neka mi se javi na pp lik koji trazi muzicki traker

dehi15697
16.06.2008., 11:02
ma sto ste smesni, toliko je jednostavno izmeniti podatke (brojke) u ratio profilu da bi se iznenadili.
ratio profil je jako lako lazno predstaviti, a za to nije potreban nikakav fotoshop ili sl.
ovo ne pricam zato da bih vam isto preporucila, samo zelim da vam kazem da oslanjanje na neke takve podatke i nije neka sigurnost, pogotovo ako baratate sa trackerima viseg levela.... a to cete shvatiti onda kada dodjete do trackera viseg levela. :-)
kako doci do trackeral viseg levela..... to je vec pitanje....
ja sam svoje nabavila na crnonabelo.org, a vi pozurite jer se uskoro zatvaraju registracije...

sa ovim oko ratioprofila se slazem :)

ggargen
16.06.2008., 12:50
Pa kad je tako recite mi oxxy i dehi15697 vidim ti si tamo admin zašto tamo tražite i speedtest i i torrent statistika? Zašto se ovde ja ne bi oslonio na to a vi se oslanjate tamo na to?

Pravilo giveawaya:
Otvorite topik u podforumu Giveaway , u topiku postavite ime ili imena trakera čije pozivnice posedujete i koliko ih imate na raspolaganju, postavite vaše zahteve koji mogu biti samo i iskljucivo ratiodokazi (ratioproff), speedtest i torrent statistika. Post prepravite onda kada poklonte neku pozivnicu tako što ćete napisati da ste je poklonili i kome. Kada poklonite sve pozivnice iz vašeg giveawaya zaključajte topik ili se obratite administratoru da zaključa topik. Pozivnica mora biti aktivna minimum 15 dana na ovom forumu. Kome će se pozivnica pokloniti odlučuje samo onaj koji pozivnicu i poklanja, kada je neko ispunio uslov ne mora dobiti pozivnicu ali može tražiti objašnjenje zašto je nije dobio, jer vlasnik pozivnice odlučuje kome će je pokloniti.

Ok je sve ovo što se mene tiče ali nije ok ovde pričati jedno a tamo drugo.

dehi15697
16.06.2008., 13:46
to pise u pravilima, koja su vise kao uput ;) , deo foruma sa pozivicama se ne vidi, ali odavno se prestao traziti ratioproffil :). ja necu da reklamiram svoj forum. Ako neko zeli pozivnice neka mi se javi.
speedtest je za sada jos aktuelan ;)

mogu ti pokazati neke ratioprofile ako zelis, ali na PP :)

ggargen
16.06.2008., 14:13
mogu ti pokazati neke ratioprofile ako zelis, ali na PP :)

Ti si mi poznat od ranije sa drugih trackera na koji si registrovan - znam da održavaš ratio itd.
a znaš i sam kako je kad neko skine nešto i odmah zbriše. Nisu svi vični da lažiraju svoj ratio a kako dosta koristi javne tražilice tj. skine i zbriše pa i nije registrovano na zatvoreni tracker pa nema šta da okači kao dokaz.

Imaš za torrentbits.ro? Bio sam registrovan ali nisam se logovao dugo i izbrisali nalog, *** mada bolje tu nego na karagarga :)

dehi15697
16.06.2008., 15:35
i mene su izgleda izbrisali
moze btt.ro
hd-bits.ro
mozda imam jos neki sa ro :)
a mozda i czone, sada za czone ne znam da li da ga odmah dam ovde

dehi15697
16.06.2008., 15:40
u stvari ajde da ja napravim giveaway
2-iptrorent
4-crnaberza
2-libble
1-btt.ro
2-demonoid
2-bitgamer
ako nekome treba neka se javi

ggargen
16.06.2008., 16:10
Ima na jednom forumu tema sa nazivom ljudi zbog kojih ste izbaceni ili opomenuti na trakeru pa bih razmislio za czone :rtfm:

:bye:

dehi15697
16.06.2008., 16:15
Ima na jednom forumu tema sa nazivom ljudi zbog kojih ste izbaceni ili opomenuti na trakeru pa bih razmislio za czone :rtfm:

:bye:

aludiras na nesto?!

ggargen
16.06.2008., 16:19
Korisna tema, šteta što je nema svuda a ne bih dao czone bilo kome, ipak je viši nivo od ovih pomenutih.

EagleFTW
16.06.2008., 16:23
neka mi se javi na pp lik koji trazi muzicki traker

Javio sam se. :)

btw. Imao sam dosta pozivnica za IPT (iptorrents), ali su mi obrisali nalog zbog neaktivnosti (nisam imao hdd 3 meseca :@). Inače, tamo je veoma lako zadržati dobar ratio, uz pomoć bonus poena.. Čini mi se da mi je ratio bio preko 8..

Oggy
16.06.2008., 18:23
Ja sam jedna dobra duša koja hoće da pomogne tako što će pokloniti pozivnicu a ti si neko kome to smeta :dontunderstand: a ne deliš pozivnice a usput bi da namećeš drugima šta će da rade sa svojim pozivnicama i kako da ih dele a ti ih opet da ponovim ne deliš :nono:
Šta tebi treba da smeta što neko hoće nekom da pokloni pozivnicu nije mi jasno al i ne trudim se da razumem ;) nemam ja vremena za to :ok:Budi ti dobra dusa koliko hoces. Pozivnice deli niko ti ne brani.
Ali podatak koji ti trazis NE TREBA da te interesuje...zasto-zato, necemo da se pravimo naivni
A ako do sad nisi provalio o cemu pricam pogledaj onu sliku sto sam shvatio i videces jos jedan razlog za to.

btw
Mnogo slobode sebi dajes da tvrdis da li neko daje pozivnice ili ne;)

Taker
16.06.2008., 22:56
Ja juce skinuo 700 mb tezak film za 5 sati sa utorentom.

ggargen
17.06.2008., 08:31
Ja sam slobodna momčina, može mi se.

dehi15697
17.06.2008., 09:24
Ja juce skinuo 700 mb tezak film za 5 sati sa utorentom.

a oliko ti obicno skida, mislim da bi trebalo da ti skine za 4h

odakle skidas ako ti skida vise vremena od 4-5h?

Taker
17.06.2008., 11:34
Pa ukucam na google download torent pa ime fajla i uglavnom trazim da ima puno trackera...a neke fajlove mi skida i po 20 casova i vise....a ista velicina.

dehi15697
17.06.2008., 12:27
Pa ukucam na google download torent pa ime fajla i uglavnom trazim da ima puno trackera...a neke fajlove mi skida i po 20 casova i vise....a ista velicina.

to je zato sto koristis javne trakere :P
:)

meni se film skida 4h, osim kada ne skidam neki bas raritetan film koji sam nasao na nekom trekeru, ali i to mi se retko desava

let4mi
17.06.2008., 12:59
LOL al ste smeshni sa likama svog ratio-a na trackerima gde je ogroman broj torrenata freeleech ili im sistem za pracenje ratio-a ne valja (a josh jacha fora je - vashi account-i - downloaded 2-5GB !?) Ma ajde... kad skinete preko 200gb a ratio vam i dalje bude preko 1 na tim trackerima onda mozete da se glupirate - ovako je bezveze...

DooMRiseR
17.06.2008., 13:59
Ja imam adsl 512/64 i svaki torrnet mi ide max 30 kb/s! A moze i jos zavisi odnos i broj s/l

dehi15697
17.06.2008., 14:02
ja imam 512/64 i svaki torent mi ide brzinom 52-53
retko 45-50
:P

ggargen
17.06.2008., 16:05
Ja imam adsl 512/64 i svaki torrnet mi ide max 30 kb/s! A moze i jos zavisi odnos i broj s/l

Možda su ti zatvoreni portovi ako baš svi ne prelaze tu brzinu. Nije teško na javnom izvući 50kB/s ali za veće brzine morate na neki zatvorenog tipa i da ne rezmišljate da li ćete skinuti film koji tražite ili neki xxx podmetnut ili ko zna šta, svašta ljudi kače zato čitajte komentare ako ih ima.

ggargen
17.06.2008., 18:46
LOL al ste smeshni sa likama svog ratio-a na trackerima gde je ogroman broj torrenata freeleech ili im sistem za pracenje ratio-a ne valja (a josh jacha fora je - vashi account-i - downloaded 2-5GB !?) Ma ajde... kad skinete preko 200gb a ratio vam i dalje bude preko 1 na tim trackerima onda mozete da se glupirate - ovako je bezveze...

A tek ti, danas se riegistrovao i pravo na ovu temu prvi komentar :rotf:
A smo za tebe jedna sličica

http://i32.tinypic.com/b99jqd.jpg

Taker
17.06.2008., 19:20
ja imam 512/64 i svaki torent mi ide brzinom 52-53
retko 45-50
:P

A cekaj ako ukucam download torrent taj i taj i udjem u sajt i ima tu informacija sta treba najvise da gledam da bi mi brzina bila velika?:dash::dash::dash::dash:

dehi15697
17.06.2008., 19:22
http://img107.imageshack.us/img107/3586/tlfk6.jpg
By dehi15697 (http://profile.imageshack.us/user/dehi15697) at 2008-06-03

da ne bude da ovde ko ima veci mogu jos bolji da postavim...
treba da pomazete jedan drugom a ne da se ismevate

dehi15697
17.06.2008., 19:25
A cekaj ako ukucam download torrent taj i taj i udjem u sajt i ima tu informacija sta treba najvise da gledam da bi mi brzina bila velika?:dash::dash::dash::dash:

prvo ti skidas sa javnih trakera, nema veze ni ako ti nisu forvardovani portovi to je bitno samo za upload ne toliko za download. poslacu ti ja pozivnicu za jedan privatni treker pa probaj

Taker
17.06.2008., 19:32
prvo ti skidas sa javnih trakera, nema veze ni ako ti nisu forvardovani portovi to je bitno samo za upload ne toliko za download. poslacu ti ja pozivnicu za jedan privatni treker pa probaj

To sto ti pricas za mene su spanska sela....:???::???::???::???:

dehi15697
17.06.2008., 19:50
To sto ti pricas za mene su spanska sela....:???::???::???::???:

mrzi me da ti objasanjvam...

al ovako prosta matematika
javni trakeri = los server, svi ogranicavaju upload brzinu na 1 jer nema ratia

oxxy
18.06.2008., 11:15

u kom si delu planete zemlje kada mozes tek tako da upujes 200gb i odrzavas odlican ratio???

Echudin
18.06.2008., 23:30
Imam jedno pitanje, ako bi neko mogao da mi odgovori.Unapred hvala.Koristim Telekom ADSL nekih osam meseci.Za taj period sam svaki racun uplatio na vreme.E sta se sad desava.Ovaj necu moci u roku.Tacnije kasnicu nekih 3-4 dana.Sta se tada desava?Da li je neko kasnio sa uplatom i koji je ishod toga?Peace

djuramc
18.06.2008., 23:40
Imam jedno pitanje, ako bi neko mogao da mi odgovori.Unapred hvala.Koristim Telekom ADSL nekih osam meseci.Za taj period sam svaki racun uplatio na vreme.E sta se sad desava.Ovaj necu moci u roku.Tacnije kasnicu nekih 3-4 dana.Sta se tada desava?Da li je neko kasnio sa uplatom i koji je ishod toga?Peace

Ма опуштено, ја сам каснио 4-5 дана и нису ми искључили нет. Ако касниш мало више, искључе ти нет, али чим уплатиш они ти га уључе...

dehi15697
19.06.2008., 16:05
7 dana ti je death limit ;)
ali je ovo bas off topic

DooMRiseR
19.06.2008., 16:12
sta reci! :))

Oggy
19.06.2008., 16:57
Jel ima neka poenta toga sto po raznim temama pises "sta reci!"???
Nabijas postove, sta?:think:

igormili
19.06.2008., 23:47
kao ubrzati torente?
igor

mornar_popaj
20.06.2008., 01:14
Vec na prvoj strani ove teme ces naci odgovor ;)
pozz

dehi15697
20.06.2008., 09:55
kao ubrzati torente?
igor

zavisi od mnogo stvari, odakle skidas, sta skidas, da li su ti forvardovani portovi, da li ti je dobro podesen torent. ne mozes da se pojavis i da pitas samo kako ubrzati torente, daj malo vise informacija :)

tuvicz
26.06.2008., 09:35
kako da namestim bittorrent da mi skida neki sadrzaj.

mornar_popaj
26.06.2008., 15:32
A sta je konkretno probelem? Mali protok ili nece uopste da skida? Jel problematican jedan ili svi torrent fajlovi?

U svakom slucaju prvo pokusaj da nadjes odgovor negde na ovoj temi.Velike su sanse da se vec pricalo o tome.Ako slucajno nije kazi...pomocemo ti ;)

pozz

(^^.)
03.07.2008., 02:58
trackeri ako su javni ide sporo ako su privatni ide brzo.A da li privatni imaju isto sto i javni?

pacika
03.07.2008., 18:26
jel ima neko pozivnicu za neki privatan server?

dehi15697
03.07.2008., 23:57
jel ima neko pozivnicu za neki privatan server?

?
traker ili server :P

(^^.)
04.07.2008., 00:22
traker

pacika
04.07.2008., 13:05
?
traker ili server :P

ma salji sve.....spasavaj....lol

dehi15697
05.07.2008., 21:34
ma salji sve.....spasavaj....lol

reci mi sta je ratio i dobijas par pozivnica

Oggy
06.07.2008., 09:27
Niko nije rekao da ce biti kontrolni...

pacika
06.07.2008., 21:07
reci mi sta je ratio i dobijas par pozivnica

Reci ti meni ratio cega?:)

Oggy
08.07.2008., 09:32
Azota i kiseonika u vazduhu:whistling:

pacika
08.07.2008., 10:23
Azota i kiseonika u vazduhu:whistling:

azota ima 78,08%, kiseonika 20,95%

happy???:rtfm: :klap:

wujaymarkoff
08.07.2008., 12:51
trackeri ako su javni ide sporo ako su privatni ide brzo.A da li privatni imaju isto sto i javni?

Tačno .
Ima dosta specijaliziranih trekera za određene oblasti , tipa film , muzika , programi , slike , porno itd ...
Samo za većinu je jako teško naći pozivnicu , ili ako i uđeš racio uslovi su za naše aploud mogućnosti preterane ...
Sve više skidam sa rapidshare-a , torenti su me iskreno razočarali , em su manje brzine , em zna da puca veza , em daleko više opterećuje računar ...

pacika
09.07.2008., 18:48
Tačno .
Ima dosta specijaliziranih trekera za određene oblasti , tipa film , muzika , programi , slike , porno itd ...
Samo za većinu je jako teško naći pozivnicu , ili ako i uđeš racio uslovi su za naše aploud mogućnosti preterane ...
Sve više skidam sa rapidshare-a , torenti su me iskreno razočarali , em su manje brzine , em zna da puca veza , em daleko više opterećuje računar ...

da,samo fora je sto nisam nikad skidao nista sa rapidshare....tako da sam malo neobucen tacnije :dontunderstand: se u to.....

mornar_popaj
09.07.2008., 20:12
Prelistaj ovu (http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=200193) temu...Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj tamo ;)

umbraiskra
10.07.2008., 22:22
Moze li mi jos neko dati jos neku adresu osim u torrenta za skidanje stvari

pacika
11.07.2008., 12:06
i da nam neko posalje pozivnice za privat torrent .....hehehe

NECA15
12.07.2008., 18:24
meni je trebalo mesec dana da download-ujem eurovision song contest 2006 in Athina.UZAS!!!Nisam jos ni narezao na cd.Ako mi se kompjuter pokvari ja sam ga nadrljao,odoh odmah da kupim cd...

diskovi
13.07.2008., 17:05
ako nekom treba pozivnica za Demonoid.com, neka mi se javi na diskovi@inbox.com poslacu mu u najkracem mogucem roku.

www.****.co.nr

Oggy
14.07.2008., 22:37
meni je trebalo mesec dana da download-ujem eurovision song contest 2006 in Athina.UZAS!!!Nisam jos ni narezao na cd.Ako mi se kompjuter pokvari ja sam ga nadrljao,odoh odmah da kupim cd...
CD=700MB...pa jos mesec dana, tebi nesto definitivno ne radi kako treba...ili si na dialupu.
700MB na 256kbs je 6-8h

wujaymarkoff
15.07.2008., 00:31
700MB na 256kbs je 6-8h

Eeee da ja imam toliki aploud ...

Oggy
19.07.2008., 09:17
Download ;)

wujaymarkoff
20.07.2008., 23:35
Sorry , nisam video ...
Mozda je malo offtopic pitanje , ali zanima me sto je od prosle godine sa dupliranjem brzina download-a , nije i upload dupliran ? Uopste zasto su toliki odnosi download/upload kod usluga domacih adsl provajdera ?

ggargen
22.07.2008., 11:11
Nije takav odnos samo kod naših, imaš takve odnose po celom svetu 1-8. E sad što ne živiš u Kanadi pa je tamo 100/100mb kao kod nas dial up to je drug priča. Ako hoćeš da imaš veliku brzinu uploada npr. od 100mb pa i 1gb ( 1gb brzina dl/up oko 120e mesečno na ovh koji su jeftniji i povoljniji) ima rešenje, uplatiš na mesečnom nivou seedbox ili još bolje dedicated server pa pičiš upload 200 na sat uuu krivinu i obožavaš tu brzinu. ja koristim trenutno LEASEWEB a prebaciću se na OVH.

mornar_popaj
22.07.2008., 11:23
Ako hoćeš da imaš veliku brzinu uploada npr. od 100mb pa i 1gb ( 1gb brzina dl/up oko 120e mesečno na ovh koji su jeftniji i povoljniji) ima rešenje,....

Mozes li ovo malo da pojasnis? I obrati paznju sta je bit a sta bajt.

Oggy
22.07.2008., 23:00
Pa hard ne moze da prati tu brzinu, a i mrezne su najcesce 10/100 ;)

mornar_popaj
23.07.2008., 07:40
Pa da ;) Teoretska i realna brzina su dve prilicno razlicite stvari ;) Narocito za hard u ovom slucaju ;)

Btw...verovatno je mislio na bite...to je ok.Ali i u tom sucaju je to jako puno bitova ;) Ne daj boze da je kontao bajt :lol:

Zlaja87
23.07.2008., 10:18
A ona baba u Sveckoj 40Gb/s , pa to nema ni pentagon :)