PDA

Vidi punu verziju : POSAO U GRCKOJ???

gotti_bgd
04.01.2008., 17:34
Trazim drustvo za posao u grckoj sledece sezone,lakse je kada si sa nekim jer tamo moze da se izludi...ako je neka devojka koja je vec bila ili neko sa hrvatskim pasosem zainteresovan,neka se javi,ja sam prosle godine bio jako kratko ali zato ove hocu da idem celu sezonu...pozzz

cope13
06.01.2008., 22:25
cao ! i ja idem ove godine u Grcku 99,999 % da radim!!! tj.ja i moja devojka,samo sto je za nju problem viza (ja imam hrvatski pasos),a ona ima garanciju,i ne zna jel moze na 3 meseca,ali to je jedan problem,a drugi je da i ja i ona studiramo i imamo ispite koji se zavrsavaju krajem juna,tako da smo u Grckoj pocetkom jula,a tada je vec sezona u jeku,ne znam da li moze da se nadje posao,a idemo na BUM,pa ako nadjemo nadjemo... inace znamo i ja i ona grcki(ona bolje),i engleski(ja bolje)... jel znas resenje za neki od problema ? i kakav je tvoj plan ? mi idemo ili neki prsten halkidikija,ili kavala-tassos....

gotti_bgd
07.01.2008., 02:37
..ja cu najverovatnije na mikonos ili santorini,tamo je najbolje,bar meni...prosle godine sam bio na iosu...posao uvek mozes da nadjes samo sto pre dodjes to je lakse i mozes da biras posao,a imas i vise vremena za zaradu...ajde,bicemo u kontaktu!!!Jel ste vi vec radili tamo?

21gram
08.01.2008., 17:30
cao:)molim vas da mi pomognete....ja studiram grcki u Beogradu.Sada sam druga godina.Govorim francuski,engleski i spanski.Htela bih da odem u Grku pocetkom leta i da ostanem do karaja septembra.Da li je to moguce i kolike su mi sanse da tamo nadjem posao ako idem sama?I ako mozete da mi kazete sta mi sve od dokumenata treba?pliiiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:)

gotti_bgd
08.01.2008., 20:08
lepo je sto govoris grcki ali moras i da radis uz to :) salim se,sa srpskim pasosem jedino da sredis vizu na desetak dana pa da ostanes i posle platis kaznu ili dobijes zabranu ili...tako nesto...ili da imas nenormalnu vezu pa da dobijes vizu za celo leto...ako imas hrvatski pasos daleko je lakse..

jawa
08.01.2008., 23:52
Gotti , kojim poslom si se bavio i na kom ostrvu ?
Da li si sam kretao u te pustolovine ?

Poz.

jawa
09.01.2008., 10:08
;-)GOTTI ??

gotti_bgd
09.01.2008., 17:59
...da,sam sam isao ali uvek nadjes nekog naseg a i makedonaca ima koliko hoces!!!Bio sam na iosu,radio sam kao sanker..

Tartuf
26.01.2008., 00:38
Zna li neko koje zanimanje najbolje prolazi u Grckoj sto se tice zaposlenja?

kastelece
28.01.2008., 21:07
Zna li neko koje zanimanje najbolje prolazi u Grckoj sto se tice zaposlenja?
Evo, Goti je radio kao šanker na Iosu. I ja sam isto '97. nije to loš posao, ali ima mnogo ovih iz EU što rade za male pare, samo da bi ostali na moru što duže. Na tim Cikladama ti je najbolje da si moler jer su sve kuće bele i ulice takođe. Samo nabaviš beli letnji kombinezon, kao onaj što nose točioci goriva. Sećam se, mojoj drugarici je neki albanac krečio i gletovao i solidno je naplatio za dve sobice. Recimo kao 50eura za tri sata posla.

gotti_bgd
29.01.2008., 18:10
...da,samo da naucis da krecis i gletujes,nista strasno :)

Phantom der Nacht
29.01.2008., 18:30
OČIGLEDNO da to nikada nisi radio ....

Krečiti na 40 stepeni ? Pa teško je preživeti i na plaži po toj vrućini ...!?

gotti_bgd
29.01.2008., 18:45
i to u hladnom moru... :)

Dragan_Milosevic
03.02.2008., 12:15
radio bih kao fudbalski trener u grckoj

kastelece
03.02.2008., 18:57
OČIGLEDNO da to nikada nisi radio ....

Krečiti na 40 stepeni ? Pa teško je preživeti i na plaži po toj vrućini ...!?
Krečio i gletovao jesam i to kod kuće celu gajbu, i moja žena isto. To stalno radimo sami, neću valjda da plaćam molere za to. Nije to nikakva matematika, nije ni fizikalija, da se ne lažemo. Dok mi krečimo gornji deo zida, deca dole crtaju sa malim valjcima. Ali na 40 stepeni sigurno nisam krečio, istina, kopao sam. Nije ni svaki dan 40 stepeni. Ali sam zato radio celo leto u klubu, radnim danom do 4, a vikendom do 7 ujutro, bez slobodnog dana naravno. Oko 14h je čišćenje kluba, pa posle na drugi posao do uveče. Ne žalim se, bilo je lepo, samo što nije bilo vremena za plažu. To leto je pala samo jednom kiša na Iosu i padala je oko 10 minuta, dok sam ja zadremao u sobi, tako da meni kao da nije ni pala.

dodatni
11.02.2008., 10:57
i ja trazim posao

gorancom
13.02.2008., 12:21
radio bih u grckoj

SAMANTHA38G
15.02.2008., 09:18
Evo ja imam hrvatsku putovnicu i želim s nekim ići na posao na moru u Grčkoj javite mi na pp

kastelece
16.02.2008., 12:40
Evo ja imam hrvatsku putovnicu i želim s nekim ići na posao na moru u Grčkoj javite mi na pp
Ja sam čuo da se u Hrvatskoj uzima solidna kinta leti za konobarisanje. Možda su me slagali, ali ne verujem. Da li si radila u Hrvatskoj ili samo imaš putovnicu i živiš u Srbiji, pa te strah da ideš dole da tražiš posao.

mobilni
06.03.2008., 21:21
Hitno potrebna devojka za rad u kafe-bar "Spartakos" na ostrvu skiathos.znanje grckog i engkleskog(manje-vise)neophodno.plata 50 evro dnevno.ovo se odnosi na devojke sa dozvolom boravka u grckoj.....

posesivac
07.03.2008., 17:47
Hitno potrebna devojka za rad u kafe-bar "Spartakos" na ostrvu skiathos.znanje grckog i engkleskog(manje-vise)neophodno.plata 50 evro dnevno.ovo se odnosi na devojke sa dozvolom boravka u grckoj.....

objasni mi zasto su skoro sve tvoje teme zakljucane???

sch
07.03.2008., 19:12
Ako već imaš neke aluzije, onda kaži do kraja !

Zaključane su zbog samovolje pojedinih moderatora ! ( JOMINI ...... NA PRIMER)

Da ne pravim ja sada ovde spisak KO je sve od KVALITETNIH članova DOŽIVOTNO banovan !?

Mobilni je skroz OK, i tvoj komentar je zlonameran !

mobilni
07.03.2008., 21:39
objasni mi zasto su skoro sve tvoje teme zakljucane???...Jel ti to meni?

posesivac
07.03.2008., 21:44
Ako već imaš neke aluzije, onda kaži do kraja !

Zaključane su zbog samovolje pojedinih moderatora ! ( JOMINI ...... NA PRIMER)

Da ne pravim ja sada ovde spisak KO je sve od KVALITETNIH članova DOŽIVOTNO banovan !?

Mobilni je skroz OK, i tvoj komentar je zlonameran !

Nevidim razlog zasto bi bilo ciji komentar u bilo kakvom smislu ovde bilo kome upucen,uopste bio sa 'ZLOM' namerom...svasta!!..prvo nepoznajemo se,ni u kom ili kakvom smislu da bi bilo ko prema bilo kome imao 'ZLU' nameru?...ja tebe ne razumem?!?

Prosto je i jednostavno...čovek koga nikako nepoznajem nudi posao?!!?...?..naravno da me zanima kakav je,i naravno da sam pogledala šta piše..vidim da mu je većina tema zaključana(iz raznih razloga u koje ja lično neželim da ulazim)..i šta tu nije jasno??...možda nemam preveliku želju da radim ja ili neko drugi,svejedno,u noćnom klubu na nekoj napuštenoj magistrali...???

Mislim da i ti sa ovakvim komentarom treba da staviš prst na čelo i da razmisliš još jednom ali realno...i da uzmeš u obzir da je ovo internet,bez imena,podataka ili bilo čega ličnog i osobitog,kao i to da se ovde takodje nalaze i mladi ljudi od po 13-14-15-16..godina(mada ni godine više nisu merilo..!.)...koji su možda malo naivniji od mene...pa će im se možda desiti da poveruju u 'dobar posao za velike pare' i da posle ne znaju šta će sa samim sobom .... ne aludiram ni na mobilnog ni na nekog drugog .... takodje nevidim realan razlog za ljutnju..a čini mi se kao da si se ti naljutio...???....

posesivac
07.03.2008., 22:15
..i želim dodati još nešto na moj post iznad...pre godinu dana je devojka napisala post što je veoma hrabro bilo sa njene strane..mesecima se dopisivala,pričala,muvala ili šta već sa nekim likom..posle tih meseci su se našli..a on je prebio k'o vašku....''šta je sad nećeš ništa a toliko smo dugo pričali.....'',nije je silovao jer je srećom znala brzo da trči.....ispričala je to jer je htela da kaže da i takve stvari postoje....pa eto iskomentarišite i ovo.......

ne aludiram ni na koga.. nemam nikakve uvredljive namere ni prema kome ,jednostavno želim biti oprezna,i mislim da bi i drugi trebali biti takvi.....

izvinjavam se moderatorima jer jesam skrenula sa teme ali bilo je jače od mene....mada možda i nisam skroz..jer bi ipak ljudi trebali biti oprezni i što se tiče ponuda za posao,a ne samo muvanja ili sl.Takodje sam sigurna da je ovo moje izlaganje na mestu..a ko misli drugačije...ne znam...

i ako treba..izvinjavam se mobilnom jer je od njega (ni krivog ni duznog) sve počelo,a čovek nije rekao ni reč...

sch
07.03.2008., 22:28
Onda malo pročitaš KO je i šta je mobilni i nađi bilo kakav loš komentar, osim od Jerotija, ali i on se smirio ...

mobilni
07.03.2008., 22:35
www.skiathosfun.com/onomata.htm ovo je mobilni i njegova porodica.tek toliko da znas da ima i onih koji se ne kriju iza net-a...sto se tice posla.....radnica je potrebna mojoj supruzi i radije ce uzeti nekoga sa nasih prostora a koji radi u atini za 700-800 evra,nego neku grkinju,engleskinju.izvinjenje primljeno.........

posesivac
07.03.2008., 22:55
www.skiathosfun.com/onomata.htm ovo je mobilni i njegova porodica.tek toliko da znas da ima i onih koji se ne kriju iza net-a...sto se tice posla.....radnica je potrebna mojoj supruzi i radije ce uzeti nekoga sa nasih prostora a koji radi u atini za 700-800 evra,nego neku grkinju,engleskinju.izvinjenje primljeno.........

mislim da me razumes..ok je ..inače gledam posao za sebe pa sam mozda malo više sumljučava..

gotti_bgd
13.03.2008., 10:42
pogresili ste temu...raspravljajte se na drugom mestu..isto tako ovo nisu nikakvi mali,sexy ili bilo kakvi drugi oglasi...ko to ne razume neka ne pise,ovde se samo razmenjuju iskustva vezana za posao u grckoj i nista vise...mislim da je to ozbiljnija stvar od vasih gluposti...a ti mobilni,znas gde je rubrika 'oglasi za budale' pa probaj tamo da nadjes neku mladu,zeljnu 50 e!!!OK

sch
13.03.2008., 11:08
Nisi ti moderator, da nam odredjuješ šta ćemo da pišemo.
Ovo je forum i pisaću šta ja hoću.
Ako ti se ne svidja, otvori sopstveni forum, i onda banuj sve redom i dopisuj se sam sa sobom .....

mobilni
13.03.2008., 17:06
pogresili ste temu...raspravljajte se na drugom mestu..isto tako ovo nisu nikakvi mali,sexy ili bilo kakvi drugi oglasi...ko to ne razume neka ne pise,ovde se samo razmenjuju iskustva vezana za posao u grckoj i nista vise...mislim da je to ozbiljnija stvar od vasih gluposti...a ti mobilni,znas gde je rubrika 'oglasi za budale' pa probaj tamo da nadjes neku mladu,zeljnu 50 e!!!OK περι ορεξεοσ κολοκιθοπιτα,,,,,,,

gotti_bgd
13.03.2008., 20:20
postedite normalne ljude vasih gluposti..ili si cak jedna osoba sa dva nicka,nije ni bitno...pisi na nekom drugom mestu,mislim da se jasno vidi o cemu je tema..

sch
13.03.2008., 20:28
Šta si ti ....neki prosvetitelj....MESIJA ?

Alo bre !!!

NEĆEŠ mi ti određivati šta ću da pišem. i nemoj da stalno vređaš sa tim ''gluposti''

GLUPOSTI SU SVI TVOJI POSTOVI, od prvog do poslednjeg, pregledao sam ....

gotti_bgd
13.03.2008., 20:38
..covece bre...oladi..nebitan si..

MalakaMegali
13.03.2008., 20:43
Znaš kad ćeš se ti naraditi ovde kod nas u Grčkoj ???

Ti si jedan mali mamin i tatin sin, a pre svega FILOZOF !!??

Pošto su u Grčkoj SVI filozofi, to njima ovde uopšte ne treba.

Ovde treba, pre svega (poćni da učiš) da ponavljaš : DA GAZDA, DA GAZDA, DA GAZDA ......

gotti_bgd
13.03.2008., 20:45
necu vise pisati..niti se svadjati sa vasom sektom,.. :) samo vi uzivajte..savrseni..

MalakaMegali
13.03.2008., 21:16
Trazim drustvo za posao u grckoj sledece sezone,lakse je kada si sa nekim jer tamo moze da se izludi...ako je neka devojka koja je vec bila ili neko sa hrvatskim pasosem zainteresovan,neka se javi,ja sam prosle godine bio jako kratko ali zato ove hocu da idem celu sezonu...pozzz

PAZI SAD ovu suludu priču ??

Bio već TAMO ?
Zna sve, ali mu treba neka devojka da NE IZLUDI !

Da nisi psihopata, imao bi već devojku i ne bi je tražio preko oglasa !!!!

ČUVAJTE SE ovakvih ! Nije taj NIKADA video Grčku .....

Pozdrav iz SEKTE

gotti_bgd
13.03.2008., 21:26
da da...vidis,ti sve znas...u svakom slucaju..ja ne trazim vise nikog,..a pogotovo mi ne treba nikakva pomoc od vas koji ste vec tamo,..jer vi ste boze svi presli preko trnja i zasto bi sada bilo kome pomogli..iskreno,..nap...e mi se bas vi koji ste otisli i koji se plasite da ce vam neko preoteti posao i uzeti vase cenjene pare..

MalakaMegali
13.03.2008., 21:33
Tebi na žalost NIKO ne može pomoći...Posvađan si SAM SA SOBOM .....

Bubbamara79
23.03.2008., 16:18
pozdrav svima na forumu...
ja bih takodje htjela da recimo ovu ljetnu sezonu radim u Grckoj, a mozda i duze (ko to zna)...
U fazi sam ucenja grckog jezika a njemacki i engleski poznajem odlicno....
Inace sam iz Bosne, pa me takodje zanima koliko lako ili tesko mi sa BiH pasosima dobijamo vize???

Bubbamara79
23.03.2008., 16:25
pozdrav svima na forumu...:D
ja bih takodje htjela da recimo ovu ljetnu sezonu radim u Grckoj, a mozda i duze (ko to zna)...:roll:
U fazi sam ucenja grckog jezika a njemacki i engleski poznajem odlicno....;)
Inace sam iz Bosne, pa me takodje zanima koliko lako ili tesko mi sa BiH pasosima dobijamo vize??? :confused: :?:

unaprijed zahvalna na svim informacijama...... :-*

Bubbamara79
23.03.2008., 16:41
ma nema veze....ponovicu.... ;)
veliki pozdrav svima na ovom forumu....
i ja trazim posao za ovu sezonu u Grckoj a mozda i na duze staze ( ko to zna???)
S'obzirom na to da sam iz Bosne, sto znaci da imam BiH pasos, zanima me koliko lako ili tesko mi dobijamo vize...

unaprijed zahvalna na svim odgovorima.... :-*

Phantom der Nacht
23.03.2008., 23:29
Ja ne znam koliko teško vi tamo dobijate vize, u svakom slučaju ih ne možete dobiti ovde.

A sa znanjem dva strana jezika, i 100 reči grčkog, pružiće ti CRVENI TEPIH kada odeš.
Možeš da biraš posao. Predlažem ti hotel, to je najlakše. U restoranu se više zarađuje, ali šta ti vredi ako ne dočekaš živa kraj sezone...NE preterujem, užasno je teško na 40 stepeni raditi 12-15 sati,svaki dan, bez dana odmora, najviše jedan mesečno .....

Bubbamara79
24.03.2008., 00:00
ja se izvinjavam sto je meni sve duplirano, ali sam prekasno procitala mail da mi se prvih 10 poruka prvo citaju i odobravaju....pa tek onda postavljaju na forum - mislila sam da je do mene - :))

Phantom der Nacht - da u pravu si....ali vjerovala ili ne meni je dodijalo nista ne raditi, a nazalost ovdje u ovoj drzavi punoj bezakonja je to tako!!!

UnderTheSun
31.03.2008., 13:02
Pozdrav, interesuje me kakvo je stanje na Kritu? Imam poznanicu koja tamo ide kod neke rodjake za mesec dana, pa bi tamo preko nje. S`obzirom da znam dosta poslova da radim, govorim engleski perfektno i imam b kategoriju, verujem da cu naci solidan posao. Ali mene najvise brine viza, mozda sam malo skeptican, ali te price oko placanja kazne, zabrane ulaska i tako dalje mi i nisu neshto primamljive. Jel postoji neki dacin da neko recimo garantuje za mene tamo, ili da imam garanciju ovde (neku nekretninu il slicno), pa da dobijem vizu na 2-3 meseca, ili duze?

Phantom der Nacht
31.03.2008., 13:31
Duže ODMAH zaboravi !

Ako dobiješ 90 dana odskači od zemlje !

Ovde ni profesionalni sportisti, umetnici..... kada dolaze PRVI PUT, ne dobiju više od 90 dana boravka.

POSLE ....svako gradi svoj status, pa tako i sledi produženje vize ....ali to je već duga priča .....

Inače, što se tiče posla, dobićeš ga sa zananjem engleskog, odmah ....

Phantom der Nacht
31.03.2008., 13:38
ja se izvinjavam sto je meni sve duplirano, ali sam prekasno procitala mail da mi se prvih 10 poruka prvo citaju i odobravaju....pa tek onda postavljaju na forum - mislila sam da je do mene - :))

Phantom der Nacht - da u pravu si....ali vjerovala ili ne meni je dodijalo nista ne raditi, a nazalost ovdje u ovoj drzavi punoj bezakonja je to tako!!!

Moj savet za tebe je .....

Pravac neko ostrvo ! U velikim gradovima je opasno i zbog inspekcije, a i inače.

Odeš lepo na Rodos, Krit ....radiš i NIKO te ništa ne pita !
Kada dođe kontrola (jednom godišnje), prvo se najave telefonom pa dođu, a i ako se to ne desi, 90 % šanse je da poznaju gazdu, pa se to reši nekom besplatnom večerom...JELDA...kao i kod nas.

Najvažnije, kao žensko.... nađeš gazdu koji je OŽENJEN (pitaj ga) i onda si maksimalo zaštićena. Oni se boje žena više nego struje, vode i promaje zajedno ....

I posle....SVE zavisi samo i samo i opet SAMO od tebe .....i tvog rada ....

UnderTheSun
31.03.2008., 13:53
Duže ODMAH zaboravi !

Ako dobiješ 90 dana odskači od zemlje !

Ovde ni profesionalni sportisti, umetnici..... kada dolaze PRVI PUT, ne dobiju više od 90 dana boravka.

POSLE ....svako gradi svoj status, pa tako i sledi produženje vize ....ali to je već duga priča .....

Inače, što se tiče posla, dobićeš ga sa zananjem engleskog, odmah ....

Nisam ni mislio duze, nego na 2-3 meseca. Video sam na sajtu grcke ambasade da ima neka "Nacionala viza" gde ima samo jedno putovanje, a viza se dobija na 90 dana. Tako bi nekako i ishao, ne bi se sigurno vracao ovamo u toku trajanja vize. A shto se tiche uopshte dobija vize, pretpostavljam da je lakse ako imas posao ili neke nekretnine shto sam vec naveo?

Bubbamara79
31.03.2008., 18:14
hvala na savjetima Phantom der Nacht.... ako budem ista uradila ja cu se javiti.....trenutno sam u nekoj bezveznoj minus fazi....

mobilni
31.03.2008., 23:59
da upozorim i pomalo razocaram zainteresovane za posao u grckoj.OSETNO se primecuje veliki broj bugarskih drzavljana koji traze posao na sporadama i uglavnom severniojngrckoj.na mestu "acropolis" na skiathosu,svako jutro ceka 20-25 ljudi za posao(da ih neko uzme)sto ce za posledicu imati pad cene rada u sezoni. radi se o nisko placenim radnicima(sobarice,\pom.osoblje u restoranima,rent-a-car).a dosli su rano jer nemaju problem sa vizama i da "zauzmu mesto"mada sam juce trazio dva albancica za ovu sedmicu....ispod 50 evra nece da razgovaraju(za laksi posao).sticem utisak a i cujem da je "sigurnija" destinacija juzna grcka,krit i sl....naravno oni sa dobrim engleskim.........druga prica.

Phantom der Nacht
01.04.2008., 00:08
Bravo !

Korektan i dobronameran izveštaj od tebe (kao i uvek)

Što se tiče Krita, to je Bugarima malo daleko, a pošto su lenji ....
Oni koji su bili ovde su i ostali. Novi ne dolaze, pošto mogu u Beču da dobiju barem duple pare.
Što se tiče Albanaca, tu se barem ne sukobljavamo. ZNA SE ko šta radi. Mi smo ipak malo izbirljivi.

I da ....na Kritu bez solidnog Engleskog...nema sreće za one koji traže posao ....Osim ako neće da stoje na trgu sa Albancima .....

UNA APO TIN APATIN
22.04.2008., 20:31
Hej jel mi može neko reći kako se dobija radna dozvola za Grčku,i da li je ona uopšte potrebna?

Gandra_Vrsac
23.04.2008., 16:17
Veoma korisne informacije od Phantom der nacht!!svaka cast!!da li mozda znas....da li je tesko naci stan u heraklionu?i koja je cena otprilike?

mobilni
24.04.2008., 13:35
Hej jel mi može neko reći kako se dobija radna dozvola za Grčku,i da li je ona uopšte potrebna? u ovom trenutku...samo ako si redak kadar-profesija,pa da te eventualno "uveze" poslodavac.ili dobar sportista,umetnik.....radna dozvola treba isto kao i vozacka. kako -kome i koliko.ako radis samo sezonu-glupo je i razmisljati o dozvoli.....

sch
24.04.2008., 15:55
To je to !

servo
01.05.2008., 20:58
ξανα στην Σκιαθο...:p

Goku
04.05.2008., 13:21
u ovom trenutku...samo ako si redak kadar-profesija,pa da te eventualno "uveze" poslodavac.ili dobar sportista,umetnik.....radna dozvola treba isto kao i vozacka. kako -kome i koliko.ako radis samo sezonu-glupo je i razmisljati o dozvoli.....

Poz
Kako su Sinisa i Igor, da li jos rade gore na Skiatosu?

servo
08.05.2008., 16:17
..Mirjana sa Skiathosa od prosle godine..javi mi se na pp

mobilni
09.05.2008., 22:19
Poz
Kako su Sinisa i Igor, da li jos rade gore na Skiatosu?...mislim da niko od njih nije na skiathosu

mobilni
09.05.2008., 22:28
OGLAS ZA SRBE KOJI ZIVE I RADE U GRCKOJ: grci-vlasnici restorana,taverni i hotela mi potrazuju svaki dan (ako znam) srbe koji bi radili na Skiathosu ove sezone.iz njima poznatih razloga mnogi ne zele da uzimaju skopjance i bugare(kojih je vec sada na pretek).NEMAM VREMENA da odgovaram na poruke a zainteresovani (ako im treba posao) mogu preko raznih sajtova (skiathos.gr-skiathos.fun-skiathosinfo.com)kontaktirati vlasnike ili doci na skiathos krajem maja-pocetkopm juna.....za dolazak iz srbije (rad na crno) isto vazi,samo sto su to poslovi na plazama,van grada i sl.(van domasaja finansijske policije).da ponovim..... zaista nemam vremena za dopisivanja a dosadili su mi svaki dan,pa rekoh da stavim ovako.....ps.do sada mi je trazeno oko 15-16 ljudi(konobari,pomocni kuvari,sobarice,pom. osoblje u kuhinji)......

nafsika
12.05.2008., 14:05
Postovani,

javljam vam se iz Atine u kojoj zivim poslednjih 10 godina, sto bi se reklo kakvog-takvog iskustva imam sa prilikama u Grckoj.

1. Ja, nikome ne bih savetovala da prekoracuje vizu ne jedan, jedini dan.

2. Nikome ne bih preporucila da radi na crno jer ako vas uhvati emigracina policija, nije sto ce da vas vrate za Srbiju i udare vam zabranu, to je najmanje zlo vec ce vas odvesti u jedan od emigracionih logora u kome su uslovi prezivljavanja do deportacije vise nego neljudski.

3.Ima toliko puno stranaca iz EZ-e koji rade po ostrvima i koji nemaju probleme oko vize da se grcki poslodavci uvek odlucuju da zaposle njih a ne nekoga bez papira zbog koga bi rizikovali da plate veoma velike kazne ako ih uhvate da drze osoblje bez papira.

4. Sto se tice Atine, mogucnost za zaposljavanje bez znanja grckog jezika i posedovanja dozvole boravka je vise nego minimalna. Poznajem dosta nasih ljudi koji zive ovde vise od 5 gosina i koji muku muce da nadju poslove.

5. I jos nesto. Nemojte verovati u "sarene laze" i "ruzicaste" postove pojedinih, rekla bih, ne tako dobronamernih ljudi koji vas savetuju da se upustite u nesto veoma neizvesno i rizicno.

Toliko od mene a ostalo je na vama. Sto bi rekla stara dobra poslovica: "Uzmi sve sto pozelis ali budi spreman da platis na izlazu".

Pozdrav iz Atine :wink:

mobilni
12.05.2008., 23:09
OK.Posto sam neposredno prozvan i okarakterisan kao "nedobronameran" da ti odgovorim po tacki 3.Gotovo sam siguran da u zivotu nisi krocila na grcko turisticko ostrvo kad pricas o strancima iz EU.oni dolaze samo da locu.a posto ovaj forum citaju i turisti ZAMOLJAVAM sve one koje je posluzio englez konobar-zaposlen kod grka da nam se jave.Jedino ako tako ne nazivas novopecene-rumune i bugare...Samo na Skiathosu i Skopelosu radi preko 1000 balkanaca na crno.Bugari i rumuni iako su "usli" u EU jos uvek nemaju dozvolu za rad.makedonaca je sigurno oko 500-600.srba je oko 100 na oba ostrva.A gore pomenute Igora i Sinisu sam ja licno zaposlio na skiathosu prosle sezone i lepo su radili i engleskinje milovali.A na kraju sezone...zna se ili kazna na granici ili agenciji(par stotina evra)Kojekakvi logori su mozda u atini...(ne sumnjam).Za punih 13 godina na skiathosu(selo od 5000 stsanovnika) garantujem da Srbin nije bio u zatvoru a kamoli u logoru.Bio sam prosle sedmice u Atini (3 dana) i mogu samo onima koji zive dole da -izjavim saucesce.Smes li da predjes preko Omonije posle 22.00? A u 14.00 na uglu Akademias,(na sred trotoara)deda upalio plinsku bocicu i pece kajganu!!!U centru atine,sa hiljadama turista oko sebe.ako zaista zivis u atini,prosetaj se i upoznaces ga.kazu da je svaki dan tu jer tu spava.Gledamo i mi iz "eparhije" grcki tv i vidimo sta prezivljava atina i da ljudi cekaju na semaforima da ih neko uzme za dnevnicu.zato i oni dolaze na ostrva za posao.tamo vas je 6 000 000.Ali ako si se vec TI snasla ,ne sputavaj druge mlade ljude koji nemaju ni za dzeparac u srbiji,da odu na mykonos,rodos,santorini,skiathois,krit i da provodeci se zarade koju hiljadarku.Verovatno,jos uvek nisi postala roditelj,pa tako pises.Usput,cime se "bavis" u atini(ako nije tajna)?mozda "studiras"?ili si mozda "udata" za grka? I na kraju "dobronamerna"... da ti se vise nije desilo da karakterises mene i moju porodicu! Jasno???

servo
13.05.2008., 16:34
Sinisa je ponovo na Skiathosu...Podrzavam reci Mobilnog!!! Pozz

mobilni
13.05.2008., 20:46
Dobro dosao......ps.trazile te neke engleskinje pre neki dan:whistling:

servo
14.05.2008., 12:07
...:lol:...Ovaj put malo lakse sa njima..:roll:....

Prosle godine je bilo posla,a bice i ove..tako da ljudi samo napred,ima jos malo vremena,jer kasnije se tesko nalazi..
Pozz svim Srbima u Srbiji i dijaspori...

EiPeD
14.05.2008., 23:31
[QUOTE=mobilni;6567513]OK.Posto sam neposredno prozvan i okarakterisan kao "nedobronameran" da ti odgovorim po tacki 3.Gotovo sam siguran da u zivotu nisi krocila na grcko turisticko ostrvo kad pricas o strancima iz EU.oni dolaze samo da locu.a posto

E neka si joj rekao, verovatno ima istine ali logori pa nije to valjda midnight expres.:worth:

mobilni
15.05.2008., 00:16
...:lol:...Ovaj put malo lakse sa njima..:roll:....

Prosle godine je bilo posla,a bice i ove..tako da ljudi samo napred,ima jos malo vremena,jer kasnije se tesko nalazi..
Pozz svim Srbima u Srbiji i dijaspori... bravo sinisa!! nisi zaboravio kako je tebi bilo pred dolazak.ici li ne ici.....ali si bio hrabar i isplatilo ti se.imao si i preduslov-znanje jezika.kako sam se ja poneo prema tebi,pokusaj i ti prema drugima-koliko mozes.ja nemam vremena.vidis i sam da se tipkamo ovde a tu smo na istom ostrvcetu...ali me ubise upiti i rezervacije,pa sam vezan za komp i izlazium samo do opstine i do objekata gde rezervisem.videcemo se ovih dana...ps.vidi sa dzordzom,da li mu i koliko treba radnika,imam neke koje licno poznajem....

servo
15.05.2008., 13:58
Naravno!!! Ti si meni puno pomogao i ja bih voleo ove godine nekom..
Prosle godine nisam bio toliko upoznat sa ostrvom,i tako da nazalost nisam mogao da pomognem jednom decku koji je dosao da trazi posao,tj nismo se dobro organizovali...

Ove godine sam vec nasao posao za dva momka iz Srbije ovde na 'Koukounariesu' u rent a car agenciji,ali svako ko zeli da dodje,radi i da mu se pomogne mora da pozuri jer uskoro pocinje 'ludnica'.!

'Mobilni' i ja se zavukao ovde na Koukounariesu u Mandraki hotelu...ako si usput ovih dana,navrati :super: ....
Pozz svima u Srbiji i okolini..........

mobilni
15.05.2008., 15:25
e ovde bih hteo nesto da dodam......znam da se nece svideti mnogima koji zive van srbije- u zap.evropi(neke znam i po imenu!!!) ali treba neko da im to kaze,pa makar i ovde....dakle,kad sam prvi put otisao iz otazbine(1989-pariz) zarekao sam se da cu pomoci bilo kom nasem coveku u tudjini i na bilo koji nacin.sta je me iritiralo?..samo iz mog rodnog mesta i okoline poznajem 50-ak porodica koje su otisle 60-70-ih godina u zap evropu(najvise u svisse).govorim o generaciji(1940-1950).medjutim,kad su stasale generascije 60-ih pocela je i kriza u nasoj zemlji.NIKOME,ovi ljudi nisu hteli pomoci,da se zaposli na zapadu i spasi nesrece koja nam je dolazila.izuzetak je jedan gospodin u cirihu i moja tetka u parizu.dok su mnogi spavali po svajcarskim stalama zajedno sa govedima da bi se na leto "pokazivali" po srbiji sa zutom bizuterijom i polovnim mercedesima.slike iz svajcarskih stala sam video kod grka gastabajtera pre 5 godina(zajedno sa "bracom" srbima).vrhunac,njihovog seljoberizma i polupismenosti,je kada su 90-tih godina slali 50 franaka porodicama za koje su vecernje novosti raspisivale apel za pomoc.naravno,zauzvrat je bilo njihovo slikanje i objavljivanje njihovog "gesta" u novinama evropske novosti.e pa zarekao sam se da necu biti takav.imam i jednu zelju da ovde javno kazem BRAVO jednom Vidanu iz mog kraja,koji u ovom trenutku ima oko 300 radnika iz naseg kraja u rusiji i placa ih po 3 $ po satu.dok mu se tamo nude lokalni radnici za iste pare,a on (pretpostavljam) iz istog razloga kao i ja insistira na nasin ljudima iz naseg kraja.nema humanitarne akcije koju nije pomogao u opstrini pozega,nema onoga ko mu je potrazio pozajmicu a da je odbijen,svi koji su ga pitali radili su u rusiji u zadnjih 10-ak godina....a kad odem u srbiju.....o njemu komentari kao da je u najmanju ruku "nedobronameran".mozda se neko i seca,snimka mladica u dnevniku RTS-a(90-ih god)kako prodaje grancice za Bozic u "knezovoj".e,on je taj....i nije to zaboravio i zato pomaze ljudima,jer mnogi njemu nisu hteli......ovo sam napisao,da konacno shvate neki ljudi razliku izmedju "gastabajtera" koji su otisli iz zemlje pre 40 godina i nas koje je oterao rezim" voljenog nam i nikad prezaljenog"slobe....zato,nemojte pogresno tumaciti ponasanje nekih forumasa iz grcke, krita,sinise ili mene....nismo toliko "zastranili" da bi nam tudja nevolja cinila zadovoljstvo.zar i vi u srbiji ne osecate zadovoljstvo kad pomognete nesto komsiji? tako i mi....jos je nasa pomoc (narocito moja) bas mizerna,(saveti i informacije).jer smo daleko i nemamo vremena-narocito leti....hvala moderatoru za prostor,a sorry onima koje sam "udavio"......ps. i ne saljite mi poruke tipa....zasto "pomazem" i sta imam od toga.objasnio sam ovde....

mobilni
15.05.2008., 15:29
Naravno!!! Ti si meni puno pomogao i ja bih voleo ove godine nekom..
Prosle godine nisam bio toliko upoznat sa ostrvom,i tako da nazalost nisam mogao da pomognem jednom decku koji je dosao da trazi posao,tj nismo se dobro organizovali...

Ove godine sam vec nasao posao za dva momka iz Srbije ovde na 'Koukounariesu' u rent a car agenciji,ali svako ko zeli da dodje,radi i da mu se pomogne mora da pozuri jer uskoro pocinje 'ludnica'.!

'Mobilni' i ja se zavukao ovde na Koukounariesu u Mandraki hotelu...ako si usput ovih dana,navrati :super: ....
Pozz svima u Srbiji i okolini..............svraticu danas-veceras-za vikend....

equinox
16.05.2008., 10:06
Postovani,

javljam vam se iz Atine u kojoj zivim poslednjih 10 godina, sto bi se reklo kakvog-takvog iskustva imam sa prilikama u Grckoj.

1. Ja, nikome ne bih savetovala da prekoracuje vizu ne jedan, jedini dan.

2. Nikome ne bih preporucila da radi na crno jer ako vas uhvati emigracina policija, nije sto ce da vas vrate za Srbiju i udare vam zabranu, to je najmanje zlo vec ce vas odvesti u jedan od emigracionih logora u kome su uslovi prezivljavanja do deportacije vise nego neljudski.

3.Ima toliko puno stranaca iz EZ-e koji rade po ostrvima i koji nemaju probleme oko vize da se grcki poslodavci uvek odlucuju da zaposle njih a ne nekoga bez papira zbog koga bi rizikovali da plate veoma velike kazne ako ih uhvate da drze osoblje bez papira.

4. Sto se tice Atine, mogucnost za zaposljavanje bez znanja grckog jezika i posedovanja dozvole boravka je vise nego minimalna. Poznajem dosta nasih ljudi koji zive ovde vise od 5 gosina i koji muku muce da nadju poslove.

5. I jos nesto. Nemojte verovati u "sarene laze" i "ruzicaste" postove pojedinih, rekla bih, ne tako dobronamernih ljudi koji vas savetuju da se upustite u nesto veoma neizvesno i rizicno.

Toliko od mene a ostalo je na vama. Sto bi rekla stara dobra poslovica: "Uzmi sve sto pozelis ali budi spreman da platis na izlazu".

Pozdrav iz Atine :wink:

Poruka za sve one koji nemaju pasose sa bele liste nego planiraraju da sa turistickom vizom odu za Grcku

Ti si potpuno u pravu ,ovde neko zaludjuje decu..iskustvo mog deteta je strasno..a ti MOBILNI NE LAZI da nisi cuo da je neko bio u zatvoru zbog prekoracenja vize ,znas sta se desilo mom sinu Igoru prosle godine na kraju sezone skoro bas na Skiatosu inace nije prihvatio smestaj i posao koji si im nudio ,nasao je sjajan posao sam pomogli mu Makedonci..i koliko je sedeo u Volosu i koliko u Solunu i da sve urgencije iz nase ambasade nisu pomogle i da Siptare i Albance pustaju odmah ,a drze Srbe u zatvorima..gazde gde je radio su sjajni ljudi koji su sve pokusali i nista nisu mogli sem da mu salju novac u zatvor da ima da jede..itd..da ne nabrajam vise..zabrana ulaska je smesna stvar prema ovome..
DECO PAMET U GLAVU I AKO IMATE PASOS HRVATSKE IDITE, A AKO NE SVE JE LUTRIJA
MAJKA

Phantom der Nacht
16.05.2008., 10:35
KAKVA je razlika ?
Ni sa hrvatski pasošem ne sme da se radi, jedino što se može ostati 3 meseca.

equinox
16.05.2008., 12:17
KAKVA je razlika ?
Ni sa hrvatski pasošem ne sme da se radi, jedino što se može ostati 3 meseca.
Razlika je sto te ne deportuju..malo li je
majka

Phantom der Nacht
16.05.2008., 12:36
Treba napraviti razliku između ilegalnog RADA i ilegalnog BORAVKA.
To su dve potpuno različite stvari, i različito se sankcionišu.

I građani iz zemalja Evropske Unije posle tri meseca moraju da traže produženje dozvole boravka ....

mobilni
16.05.2008., 13:30
Posto prikupih informacije od grka i srba na skiathosu,da odgovorim MAJCI o slucaju njenog sina za ciji slucaj sam samo NACUO i nisam hteo da verujem.Kao,prvo da te podsetim MAJKO da se vratis na proslu godinu na forumu,i procitas tvoje reci zahvalnosti koje si uputila MENI a potpisujuci se isto kao i sada-MAJKA.medjutim mobilni ne moze biti BEBISITER vasoj nedorasloj i bezobraznoj deci.a da bi SVI razumeli zadnje reci....evo i objasnjenja: vaseg sina i njegovu prijateljicu sam prvi put video i sacekao sa svojim kolima u luci skiathos.hteo sam da budem i gospodin:eek:,pa im nisam ni dozvolio da podizu torbe,vec sam ja spakovao u prtljazxnik.odvozio sam ih u hotel "golden beach" kod gospodje Rule (koja vas puno pozdravlja).obzirom,da prijateljica vaseg sina razume i pomalo govori grcki,neka vam potvrdi sve ovo kao i razgovor sa gazdaricom:"draga deco i ja sam majka,pa cu vas primiti da stanujete,da se hranite kod mene ali za posao mi odgovara samo devojka,jer zna jezik a mladic posto ne zna jezik neka stanuje i hrani se kod nas u restoranu a sutra cemo pitati stamelosa(hotel na 100m) posto ima drugih srba da ga uzme!!!" i tako,su draga MAJKO vas sin i njegova prijateljica lepo docekani,pojeli i popili sta im je ponudjeno a sledece jutro otisli iz hotela(da ne upotrebljavam figurativno izrazavanje,reci cu samo-otisli).to sam saznao telefonski od gazdarice.na tome se moje poznanstvo sa vasim sinom zavrsilo.nikad mi se vise nije javio.dok m i se njegova poznanica(upoznali su se preko interneta) javljala povremeno i komentarisali smo o njenom poslu i drustvu.,koje je stekla ovde(makedonci,koje vi pominjete).da bih joj SKRENUO paznju,da vode racuna sa kim se druze,jer nisu svi dosli na skiathosa da rade:?:vec ima svakakvih.....na zalost,isp[ostavilo se da sam bio "prorok"....mislim,u avgustu....dosla je sva razocarana i pozalila mi se da je neko lepo otkljucao stan,gde su ziveli i sa tajnog mesta gde je sakrila novac uzeo svu ustedjevinu.zakljucila je da je to uradio neko iz njenog drustva a koji su joj pomagali da nadje posao i stan,pa su nastavili druzewnje.da se vratimo na slucaj mladog gospodina za koji nisam hteo da verujem: zamenik nacelnika p[olicije,ima decu koja se druze sa mojom,pa je logicno i da imamo neki blizi kontakt,pa me je u razgovoru obavestio o slucaju koji se odigrao:..citiram:" dobili smo u policiji tel. poziv oko 08.00 ujutro,da u ulici Papadiamantis lezi mladic na plocniku,bez znakova zivota..." naravno,da je davao znakove zivota kad su ga pokupili ali je mirisao na sve i svasta.da to nije slucajno neko koga poznajete,draga majko?onda bi trebalo malkice da se postidite,kao sto sam ja malo imao stid pred ovim oficirom policije,jer mi rece da u dvadesetogodisnjoj karijeri u turizmo kao policajac nije video tako "napunjenog" srbina (kako rece,svim i svacim).i da zakljucimo i podvucemo: sa pravom,mogu da se zapitam koji mi jer k.. trebalo da sacekujem i vozikam tamo neke nepoznate srbe a da bi me oni ismejali kod poslodavca(hotel golden beach) i da bi me prozivala njihova mama da lazem da nije bio srbin u zatvoru na skiathosu.da,bio je vas sin!!!ali obzirom da je ga upoznalo i poznaje dosta ljudi,bilo me je blam i sramota (u njegovo ime) da napisem da je bio jedan srbin u zatvoru na skiathosu zbog svog "junastva".sama cinjenica,da niko nije hteo da me obavesti o tom slucaju (mislim na drustvo vaseg sina) govori u prilog tome kako su zasluzili kod mene.svi imamo neke granice.....a kad neko izigra moje poverenje ili mi "zabije noz u ledja"....znam da "pisam uz vetar" samo tako....vaseg sina,sam nakon njegovog dzentlmenskog poteza u hotelu...ignorisao(isto kao i on mene).naravno,da je prvo iskoristio pogodnosti koje mu je pruzila gospodja Rula (ice i pice,tusiranje i cist krevet) da ponovim,obracajuci mu se sa :"sine i ja sam majka,primicu te....." prevodila mu je devojka -poznanica sa kojom je dosao....Draga majko,posto ste me ovako optuzili (a prosle godine zahvaljivali???),verovatno vam je plasirana verzija,koja bi odgovarala vasim usima.ali,draga majko....mi deca cesto lazemo svoje roditelje.niste to znali?ja to i danas radim sa svoje 43 godine,jer sam pobogu jedinac,pa da mi majka ne "presvisne" kad odem na put ili daleko na otvoreno more na pecanje...sad kad se raspisah,da pomenem i jos jedan slucaj,mogao bi i on da se javi,ali ne mislim da u srpskim zatvorima ima interneta: moj prijatelj Zvonko iz Vlasotinca,cini mi se 1989 godine vadi iz dzepa 5 000 drahmi i daje Crnogorcu-prosjaku(mladic od 2 metra) na zeleznickoj stanici u Larisi sa papiricem na kome pise: "Lolo,primi ovog coveka,dok se ja ne vratim iz srbije....." i poslao ga na skiathos.ovde smo ga primili kao svog najrodjenijegh,pa iako se pokazao kao "plave krvi" ziveo je i funkcionisao od nase pomoci.da bi za to vreme zavio u crno nekoliko grka ovde a istom tom Loli zavukao ruku u dzep i uzeo novac.ceo skiathos je u to vreme komentarisao o srbinu-crnogorcu koji je "stitio svojim telom" MILOSEVICA u pokusanim atentatima a da ga goni Haski sud zbog ubijanja mudzahedina.imao mje pricu nema sta.ali mi smo ga ispostovali maximalno jer je bio -GLADAN.,Da bi on slucajno upoznajuci godinu dana kasnije gospodju udatu na skiathosu izjavo:"imam ja nerasciscene racune na skiathosu".jedina istina koju je izrekao,ali u drugom kontekstu.uhapsen je dve godine kasnije u srbiji,za vise krvicnih dela(kradje i prevare)....Eto majko.... TAKVI srbi zive na skiathosu.Izvini,sto se nismo onesvsetili kada je dosao vas sin.da ne pominjem,mladog gospodina koji zna samo da igra fudbal( i nista vise) i kome sam bar 3 puta posla mail ili poruku da ne dolazi na skiathos-zbog posla.nije hteo da me poslusa.dosao je i vratio se.nisam ni ja hteo da ga vidimvaljda je to moje pravo?ali taj,momak je kasnije na forumu,napisao da je nesto naucio: " ...u se i u svoje kljuse".Na ovom forumu ja NIKOGA nisam pozvao da dodje i radi tu i tu.da me pogresno,ne razumeju ostali:moja privatna posta nije forum!!!! pozdrav,dragoj majci i ne pustajt vaseg sina samog u inostranstvo.jos je zelen:tick:

mobilni
16.05.2008., 14:12
e majko,majko........vase neistine i kontradiktornosti koje iznosite vas opravdavaju SAMO ako su vam tako servirane,inace ne prilici jednoj majci da laze decu.kazete da vas sin nije prihvatio posao koji sam mu nasao.neko laze!!!Vasem sinu NISAM nasao posao jer osim jezika koji ste ga vi naucili ne zna drugi.onda shodno tome,kako kazete da je nasao sam? onda kazete,gotovo na kraju sezone je zavrsio u zatvoru(ne kazete zasto).....a da su mu grci:worth: slali pare u zatvor? ako je na kraju sezone zabrljao,gde su mu pare koje je zaradio od juna? devojka,koju su opljackali mi rece da je samo ona opljackana i to,kako smatr "od ljudi koji su imali kljuc ili imali dupli kljuc".izgleda,da je "pomoc" od azerbejdzanaca bila veoma skupa .....izgleda,da nas nekoliko srba ovde,koji izigravamo crveni krst....treba poslati na posmatranje....

mobilni
16.05.2008., 14:54
e majko,majko........vase neistine i kontradiktornosti koje iznosite vas opravdavaju SAMO ako su vam tako servirane,inace ne prilici jednoj majci da laze decu.kazete da vas sin nije prihvatio posao koji sam mu nasao.neko laze!!!Vasem sinu NISAM nasao posao jer osim jezika koji ste ga vi naucili ne zna drugi.onda shodno tome,kako kazete da je nasao sam? onda kazete,gotovo na kraju sezone je zavrsio u zatvoru(ne kazete zasto).....a da su mu grci:worth: slali pare u zatvor? ako je na kraju sezone zabrljao,gde su mu pare koje je zaradio od juna? devojka,koju su opljackali mi rece da je samo ona opljackana i to,kako smatr "od ljudi koji su imali kljuc ili imali dupli kljuc".izgleda,da je "pomoc" od azerbejdzanaca bila veoma skupa .....izgleda,da nas nekoliko srba ovde,koji izigravamo crveni krst....treba poslati na posmatranje.... i jos jedna vasa kontradiktornost,draga majko.....pominjete hrvatski pasos:rtfm:..onda udjite na privatne poruke na profilu sa koga "mlatite praznu slamu" pa procitajte kakve su mi poruke poslate sa njega.vas sin meni kaze da ima hrvatski pasos,jer mu je "neko" hrvat:dontunderstand: onda,shvatate da je bila "brljotina" u pitanju a ne hapsenje zato sto je kao srbin prekoracio vizu srbin.... a sto je i to neistina jer je samo na recima srbin....a po pasosu je hrvat.opravdavam vas za vase "pisanije" jer kako rekoste prosle godine...ne umete bas da se sluzite net-om i da koristite profil vaseg deteta,sto automatski znaci i da ne znate dosta toga..e pa onda "zavirite" malo u njega,kad vam je vec dozvolio.....hvala bogu,imam malo mozga,pa sve (ama bas sve) cuvam u arhivi.........

mobilni
16.05.2008., 15:00
i jos jedna vasa kontradiktornost,draga majko.....pominjete hrvatski pasos:rtfm:..onda udjite na privatne poruke na profilu sa koga "mlatite praznu slamu" pa procitajte kakve su mi poruke poslate sa njega.vas sin meni kaze da ima hrvatski pasos,jer mu je "neko" hrvat:dontunderstand: onda,shvatate da je bila "brljotina" u pitanju a ne hapsenje zato sto je kao srbin prekoracio vizu srbin.... a sto je i to neistina jer je samo na recima srbin....a po pasosu je hrvat.opravdavam vas za vase "pisanije" jer kako rekoste prosle godine...ne umete bas da se sluzite net-om i da koristite profil vaseg deteta,sto automatski znaci i da ne znate dosta toga..e pa onda "zavirite" malo u njega,kad vam je vec dozvolio.....hvala bogu,imam malo mozga,pa sve (ama bas sve) cuvam u arhivi......... Da jos napomenem,da se nista od ovoga ne odnosi na devojku Mirjanu,koja je imala nesrecu da izabere lose drustvo na skiathosu i da radi skoro celo leto dzabe....ali ceo zivot je i skola.naucila je nesto.zato ce sada biti opreznija.....

mobilni
16.05.2008., 18:40
Posto prikupih informacije od grka i srba na skiathosu,da odgovorim MAJCI o slucaju njenog sina za ciji slucaj sam samo NACUO i nisam hteo da verujem.Kao,prvo da te podsetim MAJKO da se vratis na proslu godinu na forumu,i procitas tvoje reci zahvalnosti koje si uputila MENI a potpisujuci se isto kao i sada-MAJKA.medjutim mobilni ne moze biti BEBISITER vasoj nedorasloj i bezobraznoj deci.a da bi SVI razumeli zadnje reci....evo i objasnjenja: vaseg sina i njegovu prijateljicu sam prvi put video i sacekao sa svojim kolima u luci skiathos.hteo sam da budem i gospodin:eek:,pa im nisam ni dozvolio da podizu torbe,vec sam ja spakovao u prtljazxnik.odvozio sam ih u hotel "golden beach" kod gospodje Rule (koja vas puno pozdravlja).obzirom,da prijateljica vaseg sina razume i pomalo govori grcki,neka vam potvrdi sve ovo kao i razgovor sa gazdaricom:"draga deco i ja sam majka,pa cu vas primiti da stanujete,da se hranite kod mene ali za posao mi odgovara samo devojka,jer zna jezik a mladic posto ne zna jezik neka stanuje i hrani se kod nas u restoranu a sutra cemo pitati stamelosa(hotel na 100m) posto ima drugih srba da ga uzme!!!" i tako,su draga MAJKO vas sin i njegova prijateljica lepo docekani,pojeli i popili sta im je ponudjeno a sledece jutro otisli iz hotela(da ne upotrebljavam figurativno izrazavanje,reci cu samo-otisli).to sam saznao telefonski od gazdarice.na tome se moje poznanstvo sa vasim sinom zavrsilo.nikad mi se vise nije javio.dok m i se njegova poznanica(upoznali su se preko interneta) javljala povremeno i komentarisali smo o njenom poslu i drustvu.,koje je stekla ovde(makedonci,koje vi pominjete).da bih joj SKRENUO paznju,da vode racuna sa kim se druze,jer nisu svi dosli na skiathosa da rade:?:vec ima svakakvih.....na zalost,isp[ostavilo se da sam bio "prorok"....mislim,u avgustu....dosla je sva razocarana i pozalila mi se da je neko lepo otkljucao stan,gde su ziveli i sa tajnog mesta gde je sakrila novac uzeo svu ustedjevinu.zakljucila je da je to uradio neko iz njenog drustva a koji su joj pomagali da nadje posao i stan,pa su nastavili druzewnje.da se vratimo na slucaj mladog gospodina za koji nisam hteo da verujem: zamenik nacelnika p[olicije,ima decu koja se druze sa mojom,pa je logicno i da imamo neki blizi kontakt,pa me je u razgovoru obavestio o slucaju koji se odigrao:..citiram:" dobili smo u policiji tel. poziv oko 08.00 ujutro,da u ulici Papadiamantis lezi mladic na plocniku,bez znakova zivota..." naravno,da je davao znakove zivota kad su ga pokupili ali je mirisao na sve i svasta.da to nije slucajno neko koga poznajete,draga majko?onda bi trebalo malkice da se postidite,kao sto sam ja malo imao stid pred ovim oficirom policije,jer mi rece da u dvadesetogodisnjoj karijeri u turizmo kao policajac nije video tako "napunjenog" srbina (kako rece,svim i svacim).i da zakljucimo i podvucemo: sa pravom,mogu da se zapitam koji mi jer k.. trebalo da sacekujem i vozikam tamo neke nepoznate srbe a da bi me oni ismejali kod poslodavca(hotel golden beach) i da bi me prozivala njihova mama da lazem da nije bio srbin u zatvoru na skiathosu.da,bio je vas sin!!!ali obzirom da je ga upoznalo i poznaje dosta ljudi,bilo me je blam i sramota (u njegovo ime) da napisem da je bio jedan srbin u zatvoru na skiathosu zbog svog "junastva".sama cinjenica,da niko nije hteo da me obavesti o tom slucaju (mislim na drustvo vaseg sina) govori u prilog tome kako su zasluzili kod mene.svi imamo neke granice.....a kad neko izigra moje poverenje ili mi "zabije noz u ledja"....znam da "pisam uz vetar" samo tako....vaseg sina,sam nakon njegovog dzentlmenskog poteza u hotelu...ignorisao(isto kao i on mene).naravno,da je prvo iskoristio pogodnosti koje mu je pruzila gospodja Rula (ice i pice,tusiranje i cist krevet) da ponovim,obracajuci mu se sa :"sine i ja sam majka,primicu te....." prevodila mu je devojka -poznanica sa kojom je dosao....Draga majko,posto ste me ovako optuzili (a prosle godine zahvaljivali???),verovatno vam je plasirana verzija,koja bi odgovarala vasim usima.ali,draga majko....mi deca cesto lazemo svoje roditelje.niste to znali?ja to i danas radim sa svoje 43 godine,jer sam pobogu jedinac,pa da mi majka ne "presvisne" kad odem na put ili daleko na otvoreno more na pecanje...sad kad se raspisah,da pomenem i jos jedan slucaj,mogao bi i on da se javi,ali ne mislim da u srpskim zatvorima ima interneta: moj prijatelj Zvonko iz Vlasotinca,cini mi se 1989 godine vadi iz dzepa 5 000 drahmi i daje Crnogorcu-prosjaku(mladic od 2 metra) na zeleznickoj stanici u Larisi sa papiricem na kome pise: "Lolo,primi ovog coveka,dok se ja ne vratim iz srbije....." i poslao ga na skiathos.ovde smo ga primili kao svog najrodjenijegh,pa iako se pokazao kao "plave krvi" ziveo je i funkcionisao od nase pomoci.da bi za to vreme zavio u crno nekoliko grka ovde a istom tom Loli zavukao ruku u dzep i uzeo novac.ceo skiathos je u to vreme komentarisao o srbinu-crnogorcu koji je "stitio svojim telom" MILOSEVICA u pokusanim atentatima a da ga goni Haski sud zbog ubijanja mudzahedina.imao mje pricu nema sta.ali mi smo ga ispostovali maximalno jer je bio -GLADAN.,Da bi on slucajno upoznajuci godinu dana kasnije gospodju udatu na skiathosu izjavo:"imam ja nerasciscene racune na skiathosu".jedina istina koju je izrekao,ali u drugom kontekstu.uhapsen je dve godine kasnije u srbiji,za vise krvicnih dela(kradje i prevare)....Eto majko.... TAKVI srbi zive na skiathosu.Izvini,sto se nismo onesvsetili kada je dosao vas sin.da ne pominjem,mladog gospodina koji zna samo da igra fudbal( i nista vise) i kome sam bar 3 puta posla mail ili poruku da ne dolazi na skiathos-zbog posla.nije hteo da me poslusa.dosao je i vratio se.nisam ni ja hteo da ga vidimvaljda je to moje pravo?ali taj,momak je kasnije na forumu,napisao da je nesto naucio: " ...u se i u svoje kljuse".Na ovom forumu ja NIKOGA nisam pozvao da dodje i radi tu i tu.da me pogresno,ne razumeju ostali:moja privatna posta nije forum!!!! pozdrav,dragoj majci i ne pustajt vaseg sina samog u inostranstvo.jos je zelen:tick:....sada,zakljucujem....da je ona proslogodisnja tema sa apelom za pomoc srbinu koji je u zatvoru-u stvari vasa.mrzi me da trazim a nije ni vredno mog vremena ali koliko se secam.... niste hteli reci gde i zasto je uhapsen vec tek na insistiranje nekoga od forumasa.da bi mu eventualno neko pomogao ako je blizu.postavlja se pitanje:zasto tada a i prilikom hapsenja neko ne prozva-pozva mene?jer,na neki nacin mogao bi me neko prozvati odgovornim ili da sam mogao pomoci.da ne pominjem osobu iz naseg konzulata,koja je rodom iz......! ali ja to nisam znao, jer me niko nije obavestio! a malocas,dobih objassnjenje da nisam obavesten jer poznavajuci me ta osoba zna kako bih popizdeo,jer su me napravili budalom (to oni misle!!!) prihvatajuci posao i stan a sutradan-tutanj.u stvari hteli su samo hranu,kupatilo i krevet u golden beach-u.tako mu se i vratilo.jos da se ispravim iz prethodnog posta,jer nadjoh jos poruka sa vaseg profila iz prosle godine:sad mi je jasnije zasto pominjete hrvatski pasos,jer ga je mladi gospodin tek vadio prosle godine a dosao je sa srpskim.znaci,da ce ove godine sa hrvatskim? do evzonija ce moci.....i da se osvrnem na pocetak vaseg posta,gde kazete da lazem da nisam znao da je vas sin uhapsen: vi stvarno mislite da je VAS SIN neki faktor,da bih ja trebao da znam za njegove budalastine i njegovo hapsenje? ja sam ga video 40-50min u zivotu,obezbedio mu kao nepoznatom mladicu stan i hranu dok ne nadje posao i zaboravio na njega.gospodjo,imam tri posla,porodicu,decu i boli me uvo sta rade "mamini sinovi".smatram svojom obav4ezom,da mladim ljudima koji dodju na skiathos pruzim informaciju gde ima posao i stan.posle toga:siroko im polje!!!kad sam prvi put cuo za taj slucaj,mislio sam da je rec o makedoncu, jer se oni predstavljaju(zbog boljeg rejtinga) kao jugosloveni.Osoba,koju sam danas kontaktirao ne moze da mi garantuje ali se sumnja da je uhapsen jer njegovo spavanje ili nesvestica u papadiamantis ulici je prethodila necemu..... I NEKO GA JE PRIJAVIO.Ali,zanimljivo samo njega.dok ulicni prodavci,sviraci na setalistu i ostali koji borave i rade na crno dolaze godinama.da pohvalim i veoma inteligentnu devojku iz krusevca,kojoj se nije svideo stan koji bi delila sa grkinjom kao ni tezak posao u kuhinji.uplatila je najjeftiniji aranzman,probala i vratila se.cim posetim svoje prijatelje u krusevcu,svraticu do nje i njenih roditelja, tek da im kazem da budu ponosni na svoju cerku.za vaseg sina to ne mogu reci.u pravu ste da je sve lutrija ali ne mozete igrati lutriju sa brojevima koji se ne izvlace. i jos ovo: ne dizite mi tlak!!!!!!!!.ako nemate sta pametno da kazete,onda... "cutanje je zlato".

mobilni
16.05.2008., 22:47
evo mene opet....posto sam osoba koja ne ostavlja nista nedoreceno ili neprovereno,duzan sam neke ispravke i objasnjenja: da ponovim da sam mladica video 40-50 minuta u zivotu,smestio ga i obezbedio sa hranom i prenocistem u hotelu.sve ostalo,kao sto sam i rekao sam cuo i nacuo.nisam bio duzan da znam da li je neko u zatvoru.pa sam do malocas obilazio neke ljude koji poznaju slucaj.da NAGLASIM,da je majka tog mladica u to vreme LETOVALA na skiathosu:dash: srbin koji zivi ovde duze od mene,je upoznat i sa slucajem i sa majkom,pa evo njegove verzije:kaze,da su makedonci izmislili da je uhapsen kako lezi u papadiamantis ulici.na moje pitanje kako je uhapsen,kaze-budalasto.isao je peske pijan magistralom sa kukunariesa.mala razlika u odnosu na prvu verziju.medjutim,moja malopredjasnja poseta njegovim poslodavcima menja pricu poprilicno.i gle cuda:njegovi poslodavci su moji prijatelji(saradnici) Magda i Dimitris,koje ja inace reklamiram na temi "skiathos" a za njihovu tavernu "aleksandros" i rent a car "mustang".eto koliko ja znam u toku leta sta ko radi! ovo je Magdino vidjenje i objasnjenje i prenosim:kaze da mladic nije ni pusio a kamoli pio.da se odmah po dolasku odvojio od devojke sa kojom je imao deal da dodju i nadju posao i stan.razlog necu navesti jer je prilicno ruzan:worth::worth: i moze a ne mora uticati na epilog.dalje,kaze da igra veliku ulogu jedna grkinja,koja je bila u vezi sa mladicem.kaze,da su se posvadjali neposredno pred hapsenje i da je bila od njega 100-ak metara.nije hteo da je pozove da se ona objasni sa policijom.na moje insistiranje,njegova sada vec bivsa gazdarica mi pojasni i razloge hapsenja koje je saznala u policiji.objasnili su joj,da se za kratko vreme desio ogroman broj kradja kao i kradja jednog sefa u trulosu.u policiji je zakljuceno,da se ovako veliki broj kradja za kratrko vreme nije desio, kao sto nikad nije bilo na skiathosu toliko srba i rumuna,koji po njima vaze za majstore ovog zanata.za mladica kaze,da nije bio,(koliko ona zna) u tom okruzenju ali je bio nepazljiv i neoprezan... jer sta je imao da trazi u 05.00 ujutru napolju?tada su ga kako kaze i uhapsili.kasnije,u toku dana su ga posetili i prigovorili su policiji za malo humanije ponasanje,jer se radi o srbinu i njihovom bivsem radniku.nije tacno,da su pustili bilo koga,kako navodi gospodja.od tada je kako razumeh,dobijao u policiji vodu i hranu.kaze da je kasnije prebacen u volos a od njegove majke,koja je NASTAVILA letovanje na skiathosu (i od njih iznajmili auto) je saznala kada su ga poslali u srbiju.jos kaze da se javio za bozic i cestitao im praznike.evo,konacno saznah tri verzije zasto i kada je uhapsen mladi gospodin.... pa se izvinjavam sto nisam poput Mitra Tarabica,mogao da to predvidim.kao posledica tog neznanja proizasl;a je i izjava da nije bio srbin u zatvoru na skiathosu u zadnjih 14 godina.mladi gospodin se potrudio da me demantuje.ja se izvinjavam,sto nisam mogao kao Mitar Tarabic da to predvidim ili kao neki privatni detektiv da to saznam.na kraju krajeva,majka je dobila broj telefona(zna ona od koga) da se javi ujutro da im covek pomogne.nije se javila-ona zna zasto.zanimljiv,je i pocetak njenog posta:"ovde neko zaludjuje decu...":dash: Ali to ne rece ranije....dok sam trosio vreme na njihove poruke i e-mailove,cekanje u luci,pronalazenje posla,hrane,stana...pa cak i poturanje svog obraza za njih.kad su zabrljali.......i treba to da plate,onda ih neko zavodi.zanimljivo da mi se zahvaljujete u junu na forumu a na letovanju na skiathosu.......me izbegavate ili "se krijete"?danas sam saznao..... mnogo stvari .ne vucite me za jezik!!!!~kad je vec rec o deci......ja znam da je deci mesto pod maminom suknjom a ne u inostranstvu.zato,odsad pa nadalje...STOP PORUKAMA ZA POSAO!!!

Goku
16.05.2008., 23:11
Da li slucajno neko zna sa Skiathos-a kako se snasao decko iz Kikinde, koji je dosao tamo i istrosio sve pare, nije mogao da nadje posao, a viza mu istekla? (

mobilni
16.05.2008., 23:54
Da li slucajno neko zna sa Skiathos-a kako se snasao decko iz Kikinde, koji je dosao tamo i istrosio sve pare, nije mogao da nadje posao, a viza mu istekla? ( znamo kako da ne!!!! i njega sam sacekao i na 50 metara od luke posle 15 min mu nasao posao.posle toga radio u isto vreme u "albatrosu" i "caravosu".trosio je NJEGOV zaradjeni novac i ako te bas zanima....NA ENGLESKINJE.ali sa ovim kvalifikacijama: ENGLESKI,ITALIJANSKI,SPANSKI,GRCKI,vozacka dozvola B,C,D i ako "bacis" pogled na prethodne postove...primices pozdrave od njega sa skiathosa.dosao je opet ("da ostane bez para") i odmah poceo da radi i to u predsezoni....a ti lepo poslusaj savet cika-mobilnog od prosle godine:batali tu loptu.....nego zagrej malo stolicu te nauci engleski (kako si i obecao) pa cu tada i tebe sacekati.prosle godine sam ti govorio NEMOJ DOLAZITI,jer ne mozes naci posao bez jezika.mislio si da si pametniji od mene....pa kad si dosao,poslao sam ti poruku..."nek mu je bog u pomoci"....ucis li engleski? polozio vozacki?

servo
17.05.2008., 14:07
A po sam ja.............ali evo iz prve ruke!!! Sve sto rece mobilni stoji,jos da dodam da sam i doneo nesto para kuci,pa sam milovao i one nase:heart:!!!!
Pozz

servo
17.05.2008., 14:08
ups lapsus/...A PA TO SAM JA DECKO IZ KIKINDE,,,,,

mobilni
17.05.2008., 15:55
Poruka za sve one koji nemaju pasose sa bele liste nego planiraraju da sa turistickom vizom odu za Grcku

Ti si potpuno u pravu ,ovde neko zaludjuje decu..iskustvo mog deteta je strasno..a ti MOBILNI NE LAZI da nisi cuo da je neko bio u zatvoru zbog prekoracenja vize ,znas sta se desilo mom sinu Igoru prosle godine na kraju sezone skoro bas na Skiatosu inace nije prihvatio smestaj i posao koji si im nudio ,nasao je sjajan posao sam pomogli mu Makedonci..i koliko je sedeo u Volosu i koliko u Solunu i da sve urgencije iz nase ambasade nisu pomogle i da Siptare i Albance pustaju odmah ,a drze Srbe u zatvorima..gazde gde je radio su sjajni ljudi koji su sve pokusali i nista nisu mogli sem da mu salju novac u zatvor da ima da jede..itd..da ne nabrajam vise..zabrana ulaska je smesna stvar prema ovome..
DECO PAMET U GLAVU I AKO IMATE PASOS HRVATSKE IDITE, A AKO NE SVE JE LUTRIJA
MAJKA....."da siptare i albance pustaju odmah,a drze srbe u zatvorima"....."da mu salju novac u zatvor da ima da jede".......:rotf::rotf::rotf:na prostakluk i primitivizam sam oguglao ali na bezobrazluk startujem djonom! osobo koja se potpisujes kao"majka",ako si muskog roda ne sramoti tu titulu.ako si stvarno majka.....svaka ti cast.brckas se na kukunariesu a sin ti lezi u zatvoru u volosu,solunu.a da.......:idea: kad repliciras (ako to uradis) napisi nam nesto i o hapsenju iste te osobe u junu i njenom pustanju:dontunderstand:.valjda,zato sto je shiptar?ili.....?a da kazete hvala nekome?znate......u policiji postoji "knjiga dnevnih dogadjaja",pa posto to cuh od osobe X,lako proverih...pomislice neko...kako sve proverim,saznam????procitajte na temi "skiathos",komentar nepoznatog turiste.citiram:"mobilni je na skiathosu-institucija":eek: i da ispravim nesto u vezi osobe koja je lezala u papadiamantis ulici:nisu makedonci bog zna sta izmislili,vec samo povezali dogadjaje.kako stoji u policiji,osoba koju su pokupili u tom stanju,je imala u dzepu pasos sa vizom i hotelski kljuc,pa joj je pozvan taxi.....a par dana kasnije....

Goku
17.05.2008., 16:29
ups lapsus/...A PA TO SAM JA DECKO IZ KIKINDE,,,,,

Ne ti, mislio sam na drugog decka, mozda je lik iz Leskovca, ne secam se. Cak smo jednom sa tobom bili u onom restoranu, kad' je kukao da ne zna sta ce...

Goku
17.05.2008., 16:37
@mobilni
nema se jos para za te stvari, ali videcemo, sada je fudbal aktuelan.
hvala na pitanju )
zao me Igora realno da mu se to dogodilo. Poznavao sam ga par sati. Voleo bi da sve ovo nije istina, ali mladost...(

servo
17.05.2008., 17:53
a da.............radio je i u septembru ovde u jednoj taverni,posle ne znam sta mu se desilo!!!
Nego on je bio negde iz okoline Valjeva,mozda!!!
POzz

malibiser
20.05.2008., 17:16
Pa,mi Srbi smo zaista neverovatan narod :)
Elem , ne ulazim u tematiku raspravljanja, pozdrav svima na forumu....
Prethodne 2 godine sam radila u Grckoj u turizmu za "nase" :) i s obzirom da ne zaradih bas neke pare , mislim do agencija je, nazalost ja sam se odlucila da se oprobam ove godine sama...radila sam pretprosle godine i na skijatosu doduse samo dovodila i odvodila goste , spavala samo par dana , ali utisci o skijatosu su vise nego bozanstveni :) :)....
Planiram za nedelju dana da idem na mikonos ili okolinu , nadam se da cu uspeti da nadjem posao na ono , dobar dan ...ja dosla da radim..... upornost i slicno , iam godine iskustva u turizmu , prodaji , perfekni engleski , osnove grckog (najosnovnije) i palniram da ga usavrsavam usput , medjunarodnu vozacku i vizu multi 90 dana , e sad s obzirom da je nov pasos moracu da izadjem i udjem u medjuvremenu , jer nazalost nemam pecata kao proslih godina :)
Ono sto bih ja molila za informaciju je : koliko su dnevnice u beach barovima na mikonosu , konkretno , butici, rentacar agencije??!
mislim nasla sam svasta nesto na netu , imam neku ponudu na stand-by na sitoniji night club 50 e dnevno , al makedoniju samvec prosla uzduz i popreko pa rekoh da probam dalje, a mikonos zvuci kao da je bas moj fazon ....(nisam gej) :)
svaka informacija ce mi biti dobrop dosla i zahvaljujem se ...

ninakostic
21.05.2008., 00:22
pametan lep vredan sposoban ,hoce na peloponez al mu se ne da

cope13
05.06.2008., 17:46
oko 22juna,+-2,3 dana,krecem za grcku da trazim posao,ostajem 2-3 meseca,imam sredjene papire,extra govorim engleski i imam diplomu zavrsenog sestomesecnog kursa grckog,ovde u bg-u(Hellenic institut)...
Prvo idem na tasos,ali posto je vec pocela sezona,mozda nema posla,ako ne nadjem idem u pefkohori,hanioti...
Ako neko hoce samnom,neka pise,ipak je malo lakse kad se ne ide sam ???
ili ako neko ima zagarantovan,siguran i dobro placen posao u Grckoj da mi ponudi,da ne trazim po tasosu ?? pozz

equinox
15.06.2008., 14:24
Neko vrlo zao je pokusao da isprica gomilu lazi o decku koji je bio prosle godine na Skiatosu i u sve to je umesao i Mobilnog koji je mislio da se stvarno 'majka' javila pa je onda u tom kontekstu pisao odgovore.Nazalost kompjuter je cudo i kada sebi dozvolite glupost da neko drugi moze da ga koristi i zloupotrebi .tako sto pise protiv vas.Mobilnom izvinjenje zbog neprijatnosti ,a vi ostali koji ste citali zaboravite ..jer se neko sluzio silnim lazima i opankavanjima Skiatosa i ljudi.
stvarno majka decka o kome se pisalo

mobilni
15.06.2008., 17:03
kao sto rece "malibiser"...zaista smo neverovatan narod...koja podlost,videvsi da je neko zaboravio da iskljuci svoj nick,da pise u njegovo ime.to se i naslucivalo u pocetku teme,pa sam i stavljao pod navodnike rec "majka" i cesto potencirao to zvanje.jer sada kad se saznalo ko je pisao...samo me interesuje da li je ta osoba roditelj.ako nije bolje i da ne bude nikad...toliko zavisti i ljubomore prema toj porodici zato sto se decko zaposlio u grckoj?ili radosti sto je upao u neke nevolje? mrznje,prema meni zato sto mogu i hocu da pomognem ljudima? bolest!!! na zalost,takvi ljudi su oko nas,nase kolege,komsije pa cak i rodjaci..zato sam i popizdeo, jer ista ta prava majka mi se kulturno zahvalila kad sam smestio decu u hotel a kada su trazili bolje i spletom okolnosti iskrsli problemi proziva tog istog kome se zahvaljivala...bizarno,u najmanju ruku... ali nije se imalo dokaza.samo da dodam,da osim zlobe koju je iskazao pisac,nije nam napravio stetu vec samo upozorio mnoge koji koriste javne kompjutere na opreznost(narocito u firmi!!!). da dodam i slucaj iz 2006 godine kada je uzorna supruga i majka zaboravila da se iskljuci sa foruma a njen kolega u njeno ime dao oglas na "sexy forumu" sa njenim brojem telefona gde nudi sexualne usluge...srecom brzo je shvatila i pronemila telefon i nick.zato,oprez...kompjuter i net nisu tetris.kakvi bolesni umovi su medju nama,dovoljno je otici na :www.youtube.com i upisati rec: zajebancije.dokone budale,telefonski uznemiravaju svojim vulgarnostima ljude od 60-70 godina u kasne sate.....gde ide ovaj svet????

_BAGZI_
10.08.2008., 15:43
POZZ. dali neko zna da mi kaze kad neko prekoraci vizu vise od god. dana i kad izadje iz grcke i dobije kaznu od 1200 eura,dali ima sanse opet da dobije vizu??

sch
11.08.2008., 12:12
Nema šanse dok ne platiš kaznu, i to ne može u ambasadi, nego nazad na granični prelaz, osim ako si stigao avionom. Tada tražiš uplatnicu, pa platiš preko banke.

Inače sleduje i zabrana 5 godina ulaska, ali kad platiš kaznu, imaš velike šanse da progledaju kroz prste.