Vidi punu verziju : AUTOMOBILI SA "DUŠOM"
Espanol
03.03.2004., 23:35
Raspisali smo se oko ovih savremenih "kanti" od kojih pošteno najveći broj to ne zaslužuje. Hajde da se vratimo u vreme kada su automobili imali "dušu", bili prepoznatljivi na putu i bili praznik za oči. Dakle, ko šta voli iz tih vremena. Ja bih rado bacio i prvu sliku nekog od mojih favorita, ali Sizif me ne šiša i ne šalje instrukcije. Pozdrav ekipi! Ovde očekujem zaista prave ljubitelje automobila.
Zagor Bg
03.03.2004., 23:48
Mislim da si u pravu! Danas su svi novi automobili konfekcijskog karaktera tj. traju dok im je garantni rok. Ne mogu reći koji je auto svih vremena ali znam da ono što voze taksisti je u principu nepoderivo a to su Kadet c, mercedes 123 (ciganska sreća),opel askona, rekord, lada standard, stari pasati. Ranije je bio kvalitet! Ja vozim simcu talbot i javio mi se taksista iz Petrovca na Mlavi koji je sa tim automobilom presao 900000 km bez generalke.Naravno, tada je trosila 1 lit ulja na 1oo km ali cifra je cifra. Skini pola na lovačke price a i pola tj. 450000 km je zakon za svaki novo proizvedeni savremeni automobil srednje klase.
zovi ti to kako hoces ali ja sam video novog pasata sa 500000km bez generalke i ne trosi ni kap ulja
Zagor Bg
04.03.2004., 22:47
Onaj tip ne odgovara na moju e-mail poruku za delove Solare. Odakle je on? Odgovori mi na pitanje 1000 eura jer mnogo znas o automobilima.Da li si mehaničar? Pozdrav! :D
pa naravno stara dobra "AJKULA" ! i sada je pojava na putu. ali posto sam veliki ljubitelj alfe onda je za mene alfa romeo sprint ono za sta se uvek okrenem kada je vidim.
rajlovac88
04.03.2004., 23:08
Raspisali smo se oko ovih savremenih "kanti" od kojih pošteno najveći broj to ne zaslužuje. Hajde da se vratimo u vreme kada su automobili imali "dušu", bili prepoznatljivi na putu i bili praznik za oči. Dakle, ko šta voli iz tih vremena. Ja bih rado bacio i prvu sliku nekog od mojih favorita, ali Sizif me ne šiša i ne šalje instrukcije. Pozdrav ekipi! Ovde očekujem zaista prave ljubitelje automobila.
Sa tobom se kaciti je tesko ali recimo moram da pomenem mog ljubimca Opel -rekord 1900 , dobru staru
"Dajanu" i naravno "Buba".Njih nisi mogao da ne prepoznas i jednom kad sednes za volan jednostavno se zaljubis se u njih.Uzgred jedno pitanje.Da li se zna koji alneser se koristio u modelima Opel rekord 1700 i 1900 i na koju se stranu okretao motor u njima ili jednostavnije da li je neki od njih imao alnesr ciji se elktromoror okretao suprotno od svih ostalih?
Milojko Vasic
05.03.2004., 08:23
Ajde da i ja kažem koju ... Smejaćete se možda, ali nema veze. :D
125 PZ je bio LIMUZINA !!!
1500 ccm. 75 konja. Disk kočnice na svim točkovima. Hidraulično kvačilo. Dvogrli karburator. Gas na polugu (nije bilo sajle gasa). Udoban, mekan za vožnju, prostran. Sedišta - k'o fotelje ! Prtljažnik ogroman.
200.000 (časna reč !) bez generalne. A kad mu ga daš po gasu, pa kad se otvori drugo grlo karburatora, zalepi za sedište ! Nije se kvario, uvek poslušan, uvek spreman za vožnju ! Malo više trošio, što jes - jes.
Eh ...
Espanol
05.03.2004., 11:11
Sa tobom se kaciti je tesko ali recimo moram da pomenem mog ljubimca Opel -rekord 1900 , dobru staru
"Dajanu" i naravno "Buba".Njih nisi mogao da ne prepoznas i jednom kad sednes za volan jednostavno se zaljubis se u njih.Uzgred jedno pitanje.Da li se zna koji alneser se koristio u modelima Opel rekord 1700 i 1900 i na koju se stranu okretao motor u njima ili jednostavnije da li je neki od njih imao alnesr ciji se elktromoror okretao suprotno od svih ostalih?Ama ljudi, kakvo kačenje! Kada sam načeo ovu temu mislio sam baš na vozila kakva pominješ, između ostalih i "buba" i "dijana" mali FIAT "500", sve ono što je imalo simpatičan i prepoznatljiv oblik i karakterističnu mehaniku i što ljudi nisu samo drndali od tačke A do B nego i voleli. Mislim da već prvi komentari najavljuju dobru diskusiju jer se javljaju pravi ljubitelji. Zašto na kraju ne bi napravili i jedan lepi popis takvih vozila i sve prošarali fotkama!
Koliko znam svi Opeli su se "vrteli" u normalnom smeru, znači desno. Ali, razlika je gotovo na svim modelima bilo u raznoj elektro opremi u zavisnosti od isporučioca (Bosch, Delco, Motorcraft...) Možeš li "rajlovac" malo konkretnije o problemu? Pozdrav svim učesnicima, mislim da dobro "guramo" na zadatu temu.
Espanol
05.03.2004., 11:20
Ajde da i ja kažem koju ... Smejaćete se možda, ali nema veze. :D
125 PZ je bio LIMUZINA !!!
1500 ccm. 75 konja. Disk kočnice na svim točkovima. Hidraulično kvačilo. Dvogrli karburator. Gas na polugu (nije bilo sajle gasa). Udoban, mekan za vožnju, prostran. Sedišta - k'o fotelje ! Prtljažnik ogroman.
200.000 (časna reč !) bez generalne. A kad mu ga daš po gasu, pa kad se otvori drugo grlo karburatora, zalepi za sedište ! Nije se kvario, uvek poslušan, uvek spreman za vožnju ! Malo više trošio, što jes - jes.
Eh ...Što bi se smejali. Bio je sjajan automobil i za novac za koji se nudio "šišao" je mnogo skuplje konkurente u klasi. Ali tek original 125 i 125S! O njima ću morati naknadno neku reč. Obavezno i o 1300 (tristaću) koji je u vreme kada se pojavio (1961) bio pravo čudo.
Espanol
05.03.2004., 11:26
Onaj tip ne odgovara na moju e-mail poruku za delove Solare. Odakle je on? Odgovori mi na pitanje 1000 eura jer mnogo znas o automobilima.Da li si mehaničar? Pozdrav! :DRešićemo to Zagore! Usput, čovek ima nešto mnogo retko, Talbot "tagoru", koja limuzina proizveden u nekih 2200 primeraka. Ja sam ing. mašinstva, ali mnogo više volim kad mi neko kaže bravo majstore. Znači ne stidim se da zamastim ruke i petljam oko mehanike. Pozdrav!
rajlovac88
05.03.2004., 23:36
]Ama ljudi, kakvo kačenje! Kada sam načeo ovu temu mislio sam baš na vozila kakva pominješ, između ostalih i "buba" i "dijana" mali FIAT "500", sve ono što je imalo simpatičan i prepoznatljiv oblik i karakterističnu mehaniku i što ljudi nisu samo drndali od tačke A do B nego i voleli. Mislim da već prvi komentari najavljuju dobru diskusiju jer se javljaju pravi ljubitelji. Zašto na kraju ne bi napravili i jedan lepi popis takvih vozila i sve prošarali fotkama!
Koliko znam svi Opeli su se "vrteli" u normalnom smeru, znači desno. Ali, razlika je gotovo na svim modelima bilo u raznoj elektro opremi u zavisnosti od isporučioca (Bosch, Delco, Motorcraft...) Možeš li "rajlovac" malo konkretnije o problemu? Pozdrav svim učesnicima, mislim da dobro "guramo" na zadatu temu.
[/b][/quote]
Ma znam da mi je cale vozio Opel 1900 neke tamo 85-86 i da se polomio da nadje alneser koji vrti u levo pa me je kopkalo da to proverim u smislu da li se zna da je neka serija mozda bila pravljena tako.
rajlovac88
05.03.2004., 23:40
Znas kad malo razmislim meni se sve ove godinice i peglica strasno svidjala,ne da je vozim nekako je previse mala nego da "cackam"po njoj.Znas motorce ko za motornu testeru jako upotrebljivo za ultralaki avioncic i uopste sve oko nje.Kao skolski midel koji kad naucis ti si naucio osnovni rad motora pa sad guraj dalje.
Zagor Bg
06.03.2004., 00:54
Espanol, nisam znao da je talbot Tagora uradjena u tako malo primeraka. U mom komšiluku ima jedna koju neki tip prodaje sa ugradjenim plinom za 1600 eura. Na internetu sam saznao da je korisćena u SAD (neka njena varijanta) za trke, nešto slično Fordu Mustangu. Ona ima dijametralno različit motor od Solare. Njen motor je više ''Chryslerovski''.Solarin motor se kasnije sa malim izmenama ugradjivao u Pežo 309. Recimo kod Solare lanac a kod 309 klinasti kais i jos neke sitnice. Onaj tip za delove ne reaguje ali meni i ne trebaju neki vitalni. Potrebni su mi radi boljeg izgleda neki staklići (stopaljke), vozačev retrovizor, bolji zadnji branik itd.Puno pozdrava!
Espanol
06.03.2004., 02:31
Espanol, nisam znao da je talbot Tagora uradjena u tako malo primeraka. U mom komšiluku ima jedna koju neki tip prodaje sa ugradjenim plinom za 1600 eura. Na internetu sam saznao da je korisćena u SAD (neka njena varijanta) za trke, nešto slično Fordu Mustangu. Ona ima dijametralno različit motor od Solare. Njen motor je više ''Chryslerovski''.Solarin motor se kasnije sa malim izmenama ugradjivao u Pežo 309. Recimo kod Solare lanac a kod 309 klinasti kais i jos neke sitnice. Onaj tip za delove ne reaguje ali meni i ne trebaju neki vitalni. Potrebni su mi radi boljeg izgleda neki staklići (stopaljke), vozačev retrovizor, bolji zadnji branik itd.Puno pozdrava!Tačno, ima dosta specifičan motor. Čovek je pokušao da ti odgovori ali mu se pošta vraća! Proveri u čemu je problem:
Zagor Bg
06.03.2004., 10:52
Neznam u čemu je problem sa kompjuterom jer se mnogo ne razumem u ovu skalameriju i sluzi mi manje vise kao prosto prosirena pisaća mašina. Moj e-mail je wolf66&verat.net Pozdrav!
Bustura
06.03.2004., 17:24
zovi ti to kako hoces ali ja sam video novog pasata sa 500000km bez generalke i ne trosi ni kap ulja
Samo jednu stvar dragi goste vezano za pasat posledbje generacije.Posedovao sam model vw pasat 3b.2.0 turbo-God 99.
Auto ima svoj prepoznatljiv vw kvalitet.Ipak problemi sa bord kompjuterom nakon 20000km,Novi paknovi i diskovi nakon 14000km,otkazuje centralna brava nakon 25000km,prosecna potrosnja u gradu 15-18 lit.Na otvorenom 12.Trom i lenj sve dok se broj obrtaja nepodigne 2500 o/minI ukljuci turbo.Ali takve uslove nemozete stvoriti u gradu.Jedan promasaj koji sam platio 48000 dm u prodavnici vw.Znaci nov.Ipak na sve probleme koje sam naisao za vreme garantnog roka jesu reseni.Ali uz moje angazovanje a ne njihovu ljubaznost.Tako da pasat kao automobil nepriznajem.I nakon cetiri god prodao sam ga za jedva 7800 eur.Sto znaci da za cetiri god njegova vrednost je opala 300%.
Auto sa dusom koji bi uvek mogao izdvojiti kao auto koji budi u meni zaista lepa osecanja.Alfa Montral.
Ipak ima jos koji zasluzuju paznju.Kadet B sity.De lorean.Matra murena,
Bustura
06.03.2004., 17:32
I naravno nezaobilazni i vanvremenski Citroen Sm.Prava palena masina.Aston Martin V8 motor.Hidraulicno vesanje.I hiljadu vrednih osobina koje nemogu navoditi sada.
Samo jednu stvar dragi goste vezano za pasat posledbje generacije.Posedovao sam model vw pasat 3b.2.0 turbo-God 99.
Auto ima svoj prepoznatljiv vw kvalitet.Ipak problemi sa bord kompjuterom nakon 20000km,Novi paknovi i diskovi nakon 14000km,otkazuje centralna brava nakon 25000km,prosecna potrosnja u gradu 15-18 lit.Na otvorenom 12.Trom i lenj sve dok se broj obrtaja nepodigne 2500 o/minI ukljuci turbo.Ali takve uslove nemozete stvoriti u gradu.Jedan promasaj koji sam platio 48000 dm u prodavnici vw.Znaci nov.Ipak na sve probleme koje sam naisao za vreme garantnog roka jesu reseni.Ali uz moje angazovanje a ne njihovu ljubaznost.Tako da pasat kao automobil nepriznajem.I nakon cetiri god prodao sam ga za jedva 7800 eur.Sto znaci da za cetiri god njegova vrednost je opala 300%.
Auto sa dusom koji bi uvek mogao izdvojiti kao auto koji budi u meni zaista lepa osecanja.Alfa Montral.
Ipak ima jos koji zasluzuju paznju.Kadet B sity.De lorean.Matra murena,pa vidis taj tvoj je benzin a ovaj dizel i samo budala kupi VW benzin
zovi ti to kako hoces ali ja sam video novog pasata sa 500000km bez generalke i ne trosi ni kap ulja...
Čudno, ja nisam nikada video nov auto koji je prešao pola miliona km. U uslovima najteže eksploatacije taj auto bi morao imati bar desetak godina, a to onda nije nov auto...
Espanol
09.03.2004., 02:04
Znas kad malo razmislim meni se sve ove godinice i peglica strasno svidjala,ne da je vozim nekako je previse mala nego da "cackam"po njoj.Znas motorce ko za motornu testeru jako upotrebljivo za ultralaki avioncic i uopste sve oko nje.Kao skolski midel koji kad naucis ti si naucio osnovni rad motora pa sad guraj dalje.Ja sam uz sve svoje velike automobile između 1975 i 1990 "potrošio" i 4 "peglice". Sa svakom sam bio vrlo zadovoljan. Pravi pouzdani gradski autić, jednostavan i jeftin za održavanje, lagan za vožnju i udeneš ga gde hoćeš. Prva je čak bila "nasvirana", Abartov motor 800 cc i 45 KS, gume, felne, i sve što ide. Peglao sam kroz brda koga sam hteo. Dobro sad, mladost ludost. Aman Sizife, javljaj kako da "bačim" po neku fotku, ličnu, ne sa Neta. Pozdrav ekipi.
zovi ti to kako hoces ali ja sam video novog pasata sa 500000km bez generalke i ne trosi ni kap ulja...
Čudno, ja nisam nikada video nov auto koji je prešao pola miliona km. U uslovima najteže eksploatacije taj auto bi morao imati bar desetak godina, a to onda nije nov auto...
nov pasat znaci nov model,a ne nov auto i auto je 97god,a video sam ga prosle godine sto znaci da je bio star 6 godina.naravno taj auto nisam video kod nas nego u belgiji i ne treba biti nadmen kao ti sizife sta ja imam od toga da sad lazem da sam video auto od 500000km.ovde je normalno da vidis auto star 2 god sa 200000km ,a nekad i vise zavisi zasto je auto koristen ja imam 206 star godinu dana i presao je 66000km,a koristim ga samo za posao i odlazak do grada znaci za licnu upotrebu.sad niko nam nije kriv sto smo bedni pa je za nas sve luksuz.pa sad mastamo kad smo mogli da kupimo neki nov auto.eto recimo doticni koji je kupio pasata ima para ali nije racunao gde ce da vozi taj auto posto za nas je samo neki tenk ali i mislim da bi i njega nasi putevi i gorivo vrlo brzo unistili.
...ovde je normalno da vidis auto star 2 god sa 200000km...
To je tačno, ja sam mislio na YU uslove. Ja sam početkom 2001. kupio '99. Chrysler Concorde koji je imao 145k.
Espanol
13.03.2004., 21:03
Mario me podseti sa "tristaćem" da sam obećao neku reč o ovom automobilu, Elem, kada se pojavio 1961.konkurenti u klasi (Ford, Opel, Englezi..) imali su motore koji su razvijali 40-45 KS, razvijali brzine između 115 i 130 km/h, jednostavne linije i enterijere. Tristać je sa 65 konja i 145 km/h bio pravo čudo. Uz to je imao potpuno sinhronizovani menjač (tada je I gotovo kod svih bila nesinhronizovana), disk kočnice sa servo pojačivačem, krajnje originalnu karoseriju, ogroman putnički prostor, bogato tapacirana sedišta i pravo bogatstvo instrumenata na tabli. Sve u svemu bio je "zakon" za konkurenciju i postavio potpuno nove standarde u klasi. Na njegovu mehaniku Poljaci su postavili karoseriju 125 i nešto jaču varijantu motora (1500 cc i 75 KS). Iako ga danas mnogi gledaju sa visine, ne treba zaboraviti šta je značio i da je nastao pre 43 godine!
mario80
14.03.2004., 17:15
kako li si ti njemu vadio dusu?!!!??
ja imam corrada starog 14 godina vec 4 god. koji je presao preko 200 hiljada i dan danas je kao nov!prosto je toliko monoton da mi prosto dosadi ponekad. kad jednom godisnje podignem haubu, zapanjim se koliko mi je motor prasnjav...skoro je potpuno beo. tako daaaa....imaj malo duse kad vozis kola. 8)
Espanol
15.03.2004., 02:22
ja imam corrada starog 14 godina vec 4 god. koji je presao preko 200 hiljada i dan danas je kao nov!prosto je toliko monoton da mi prosto dosadi ponekad. kad jednom godisnje podignem haubu, zapanjim se koliko mi je motor prasnjav...skoro je potpuno beo. tako daaaa....imaj malo duse kad vozis kola. 8)Neki članovi foruma bi bar po buđenju morali da izvade ruku iz noše. I najbolja roba posle 14 godina stajanja u staklenoj vitrini ima "feler". Ako ništa drugo, sve od gume i plastike je trulo...Kako je Bustura?
mario80
15.03.2004., 05:09
ja imam corrada starog 14 godina vec 4 god. koji je presao preko 200 hiljada i dan danas je kao nov!prosto je toliko monoton da mi prosto dosadi ponekad. kad jednom godisnje podignem haubu, zapanjim se koliko mi je motor prasnjav...skoro je potpuno beo. tako daaaa....imaj malo duse kad vozis kola. 8)Neki članovi foruma bi bar po buđenju morali da izvade ruku iz noše. I najbolja roba posle 14 godina stajanja u staklenoj vitrini ima "feler". Ako ništa drugo, sve od gume i plastike je trulo...Kako je Bustura?
pa malo teze...ocigledno niste imali dodira sa ovim autom. kao nov u ono vreme je kostao 60 hiljada maraka. sve od gume je u perfektnom stanju to je turbo interkuler masina koja radi pod visokim pritiscima i temperaturama. radna mu je preko stotke..mislim oko 112 stepeni celziusa.
prvu generalnu motora sam odradio sam uz knjigu.(yugo 55)...celog ford caprija sam drzao u rukama, deo po deo.topolina sam uz pomoc oca sredjivao. tako da mislim da je izuzetno bezobrazno sa Vase strane da pricate takve gluposti u kontekstu moje izjave. nije dolicno Vasim godinama.
ili nikada niste vozili nista bolje od opel rekorda? :D u tom slucaju vas razumem.
ps. pritom uz svu tu ljubav prema kolima zavrsavam i fakultet. 8)
Espanol
21.03.2004., 00:09
Raspisali smo se oko ovih savremenih "kanti" od kojih pošteno najveći broj to ne zaslužuje. Hajde da se vratimo u vreme kada su automobili imali "dušu", bili prepoznatljivi na putu i bili praznik za oči. Dakle, ko šta voli iz tih vremena. Ja bih rado bacio i prvu sliku nekog od mojih favorita, ali Sizif me ne šiša i ne šalje instrukcije. Pozdrav ekipi! Ovde očekujem zaista prave ljubitelje automobila. Izgleda da smo zahvaljujući nekim učesnicima prilično odlutali od teme. Zato, hajdemo nazad, na sve one lepe stare automobile koji su imali dušu i koje smo stvarno voleli. Usput, nismo morali ni da ih posebno hvalimo jer je "roba" govorila sama za sebe. Napred pravi zaljubljenici.
Bustura
21.03.2004., 14:55
Uvek ali uvek cu se lomiti.Dali su to automobili Citroena ili Alfa Romea.
I naravno pored ljubavi koju imam prema ove dve marke izdvajam njihova dva automobila Alfa Montreal i legendarni Citroen Sm.
Ipak u ovom trenutku.Zbog izuzetno velike cene oba automobila.Bolje receno zbog nedostatka novca a i njihove rastuce vrednosti.Nenameravam sebi priustiti nijedno od ova dva simbola.
Ali zato se iskreno nadam da cu negde u Srbiji uskoro pronaci jednog lepog Abarta.Kojeg cu restaurirati i cuvati za buducnost.
Espanol
21.03.2004., 15:05
Uvek ali uvek cu se lomiti.Dali su to automobili Citroena ili Alfa Romea.
I naravno pored ljubavi koju imam prema ove dve marke izdvajam njihova dva automobila Alfa Montreal i legendarni Citroen Sm.
Ipak u ovom trenutku.Zbog izuzetno velike cene oba automobila.Bolje receno zbog nedostatka novca a i njihove rastuce vrednosti.Nenameravam sebi priustiti nijedno od ova dva simbola.
Ali zato se iskreno nadam da cu negde u Srbiji uskoro pronaci jednog lepog Abarta.Kojeg cu restaurirati i cuvati za buducnost.Ubo si Bustura dva stvarno sjajna automobila. Montreal je proizvedena u maloj seriji i prilično je skupa, ali SM može da se nađe po Evropi dosta povoljno. Što se tiče Abarta pre ćeš ga naći u Nemačkoj nego u Srbiji.
Bustura
21.03.2004., 20:35
Da Espanol ali po paprenoj ceni.Krecu se od 10.000 eur U ruiniranom stanju do 50.000 eur.
A sto se tice Sm najeftiniji koji sam dosada nasao u Nemackoj je 28.000 eur.Ok ja sam kupovao i skuplje automobile.Ali za automobil koji ce mi biti samo zadovoljstvo ali ne i potreba u ovom trenutku to je i previse.
Espanol
21.03.2004., 23:37
Da Espanol ali po paprenoj ceni.Krecu se od 10.000 eur U ruiniranom stanju do 50.000 eur.
A sto se tice Sm najeftiniji koji sam dosada nasao u Nemackoj je 28.000 eur.Ok ja sam kupovao i skuplje automobile.Ali za automobil koji ce mi biti samo zadovoljstvo ali ne i potreba u ovom trenutku to je i previse.Pa, Bustura svaka ljubav košta. Ako baš hoćeš da te obradujem dobro sređeni "1000 TCR" koštaju između 40 i 70 000! U Srbiji, nažalost, nije ostao ni JEDAN originalni Abart. Poslednji je kupio Đani Šverko 1991. i odvukao u Istru. Ali zato postoje 3 SM-a koji bi mogli da se pazare verovatno jeftinije nego u Evropi. Ali ako uračunaš novac za dovođenje u pristojno stanje...
ufologg
01.04.2004., 07:38
evo tri teme... ovo su jedina tri automobila koja sam posedjedovao pa odgovaram za karakter a prosto ne znam koji mi je drazi
NSU 1200 C - dok sam ga vozio imao je 30 god...isao 120... moja PRINCEZA :)
BMW 2002 august'68. kupljen nov prvi uvezen u YU - 360 000 prvi motor pa jos 120 000 sa drugim, tek devedesetih je bilo automobila na drumu koji su mu parirali...
RENAULT 5 GT TURBO '85. (gr. N), <7 sec. prilicno specifican po prohtevima, samo 98 oktana, samo odredjene svecice, samo sinteticka ulja, po defaultu tesko pali i leti i zimi ali kad zacujes SSSSSSSSSHHHHHHHHHHH
zaboravis sve...
Espanol
01.04.2004., 09:17
evo tri teme... ovo su jedina tri automobila koja sam posedjedovao pa odgovaram za karakter a prosto ne znam koji mi je drazi
NSU 1200 C - dok sam ga vozio imao je 30 god...isao 120... moja PRINCEZA :)
BMW 2002 august'68. kupljen nov prvi uvezen u YU - 360 000 prvi motor pa jos 120 000 sa drugim, tek devedesetih je bilo automobila na drumu koji su mu parirali...
RENAULT 5 GT TURBO '85. (gr. N), <7 sec. prilicno specifican po prohtevima, samo 98 oktana, samo odredjene svecice, samo sinteticka ulja, po defaultu tesko pali i leti i zimi ali kad zacujes SSSSSSSSSHHHHHHHHHHH
zaboravis sve...E pa, imao si zaista interesantne automobile od kojih je svaki obeležio neki period. O "Švabama" nema zbora. "Petica GT" je bila prilično "kilava i zahtevna" za održavanje, uostalom kao i većina francuskih automobila i poprilično nežna za naše prilike (mislim na trapove, školjku i sl.) ali zato što reče kad je išla- išla je. Voleo sam i originalni i simpatični dizajn tog automobila. Usput, imao je i bogatu sportsku istoriju!
vizzini
01.08.2004., 11:41
Malo sam mozda zaksanio sa odgovorom na ovu temu (obzirom da je poodavno stavljena na forum) ali sam se tek registrovao (taze forumdzija) ali tema me je privukla. Ja licno sam veliki ljubitelj francuske, pa italijanske auto-industrije ... Po meni najfascinantniji auto svih vremena je "ajkula" (citroen DS21 ili DS23) a onda par pezoa (404) i naravno 504 (koji sam licno vozio dok sam ziveo u Jugi). Zamlacivao se da cu ga "ulickati" ali mi finansijska situacija to nije dozvoljavala, uvedose neku paprenu taksu (1999) i nisam imao novca da ga registrujem i na kraju je propalo sve... ovo mu ispade kao neka kuknjava (nije mi to bio cilj) - hteo sam samo da cenjene ucesnike ovog foruma podsetim na jos jedan divan auto iz proslosti (inace ja sam '72 godiste - mozda ce biti cudno sto se ne lozim na neke novotarije)
Espanol
02.08.2004., 00:26
Malo sam mozda zaksanio sa odgovorom na ovu temu (obzirom da je poodavno stavljena na forum) ali sam se tek registrovao (taze forumdzija) ali tema me je privukla. Ja licno sam veliki ljubitelj francuske, pa italijanske auto-industrije ... Po meni najfascinantniji auto svih vremena je "ajkula" (citroen DS21 ili DS23) a onda par pezoa (404) i naravno 504 (koji sam licno vozio dok sam ziveo u Jugi). Zamlacivao se da cu ga "ulickati" ali mi finansijska situacija to nije dozvoljavala, uvedose neku paprenu taksu (1999) i nisam imao novca da ga registrujem i na kraju je propalo sve... ovo mu ispade kao neka kuknjava (nije mi to bio cilj) - hteo sam samo da cenjene ucesnike ovog foruma podsetim na jos jedan divan auto iz proslosti (inace ja sam '72 godiste - mozda ce biti cudno sto se ne lozim na neke novotarije)Dobrodošao vizzini. Jasno je po izboru da si "francuski čovek" i nabrojana vozila su zaista bila sjajna. Problem je što takva koja su imala "dušu" više ne prave. Znači, nisi zakasnio i tema je i dalje otvorena za sve ljubitelje. Inače je interesantno da se sve više mladih ljudi interesuje za oldtajmere što je lepo. Možda ćemo nešto i da sačuvamo.
Strajder
02.08.2004., 23:49
znaci cisto subjektivna tema...otprilike ovako: kao klinca predskolskog uzrasta (tj. negde '74-'76)nisu mogli da me odvoje od Fiata 615N iz 53 ili 54 godine koji je posedovao neki chikica iz komsiluka...za one koji ne znaju to je prelepi 1.5tonski kamioncic sa leptir vratima, 1.9 dizel motorom od 40HP...ono N u oznaci i znaci nafta, a prvi su imali benzinski 1.4 motor...voznja u njemu ostavlja na coveka utisak za ceo zivot, narocito ako se dozivi u ranom detinjstvu...zatim tu je vec pomenuta Alfa 1300 GTAJ, recimo i '79 Jaguar XJ6 pravi predstavnik britanske elegancije...i da auto na koji sam se kidao kao srednjoskolac i cak posedovao jedan 318i mesec dana kao student kada su poceli oni uvozi preko BM- ali nisam imao kintu da ga preregistrujem...znaci BMW E30, poslednja (po meni) trojka sa dusom...
VWaddict
02.08.2004., 23:53
Evo i ja malo okasnio, al' sta da se radi. Pa da pocnemo, evo moje top liste:
1. Jedna, jedina i neprevazidjena: VW Buba
http://www.thegoldenbug.com/forum/album_pic.php?pic_id=215
http://www.thegoldenbug.com/forum/album_pic.php?pic_id=213
2. '32 Ford Coupe
http://www.haddockweb.com/Randy32Forda500.JPG
3. Chevrolet Chevelle / Ford Torino / Ford XA/XB/XC (Australija)
Chevelle
http://www.boxperformance.com/pics/chevelle.jpg
Torino
http://www.eazyprinz.com/fbirds/meet/fapow01/ap01015s.jpg
Ford XC
http://www.aussiecoupes.com/images/xcgtcoupe.jpghttp://www.aussiecoupes.com/images/xacoupe.jpg
4. Volvo Amazon
http://memimage.cardomain.com/member_images/2/web/506000-506999/506518_1.jpg http://memimage.cardomain.com/member_images/2/web/506000-506999/506518_5.jpg http://memimage.cardomain.com/member_images/2/web/506000-506999/506518_4.jpg
5. Volvo 240 serija / Peugeot 404
Od navedenih automobila nisam imao cast voziti samo australijski Ford XB, ali se na spisku nasao iz dva razloga: 1. Dizajn (uostalom, izveden je iz Torina) i 2. Posluzio je kao osnova za izradu 'Interceptora' (zuti policijski automobili) u prvom delu filma 'Mad Max' :D
VWaddict
03.08.2004., 00:00
Al' ce sada Spanac da poshizi http://www.thesamba.com/vw/forum/images/smiles/eusa_shifty.gif ... :D :lol:
Espanol
03.08.2004., 00:10
Al' ce sada Spanac da poshizi http://www.thesamba.com/vw/forum/images/smiles/eusa_shifty.gif ... :D :lol: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :wink:
VWaddict
03.08.2004., 00:16
znaci cisto subjektivna tema...otprilike ovako: kao klinca predskolskog uzrasta (tj. negde '74-'76)nisu mogli da me odvoje od Fiata 615N iz 53 ili 54 godine koji je posedovao neki chikica iz komsiluka...za one koji ne znaju to je prelepi 1.5tonski kamioncic sa leptir vratima...
I ja ih mnogo volim, a vec duze vreme merkam jedan za svoj sledeci projekat...
Espanol
03.08.2004., 00:33
znaci cisto subjektivna tema...otprilike ovako: kao klinca predskolskog uzrasta (tj. negde '74-'76)nisu mogli da me odvoje od Fiata 615N iz 53 ili 54 godine koji je posedovao neki chikica iz komsiluka...za one koji ne znaju to je prelepi 1.5tonski kamioncic sa leptir vratima...
I ja ih mnogo volim, a vec duze vreme merkam jedan za svoj sledeci projekat...Da vas malo jedim! Ima ga moj drugar i to sa dizel motorčetom. Luče od kamiona! VW, smanji doživljaje sa rezolucijom tih američkih kompresorskih kanturina i vrati se na normalni format. Ja sam za originale, a od Amera najbolje obožavam sledeće:
-Ford "mustang Boss"
-Ford Shelby (Cobra, Mustang GT 500)
-Chevrolet "Sting Ray"
-Lincoln "Continental" (kraj šezdesetih)
-Velikog Amera sa V- 8 motorom sa pogonom na prednje točkove. Sad da te vidim? :wink:
Candyman
03.08.2004., 15:39
Evo i ja malo okasnio, al' sta da se radi. Pa da pocnemo, evo moje top liste:
1. Jedna, jedina i neprevazidjena: VW Buba
2. '32 Ford Coupe
3. Chevrolet Chevelle / Ford Torino / Ford XA/XB/XC (Australija)
Chevelle
Torino
Ford XC
4. Volvo Amazon
5. Volvo 240 serija / Peugeot 404
Od navedenih automobila nisam imao cast voziti samo australijski Ford XB, ali se na spisku nasao iz dva razloga: 1. Dizajn (uostalom, izveden je iz Torina) i 2. Posluzio je kao osnova za izradu 'Interceptora' (zuti policijski automobili) u prvom delu filma 'Mad Max' :D
Auuuuu prijatelju, :shock: ubi mi protok sa slikicama. :( :( :(
Od svih autica jedino je VW onaj koji mi je O.K. :D Jenkiji prave ogromne autice, sa ogromnim motorima i ja tu ne vidim smisao. :(
Meni se dopada Stingray iz 1966. Mala jurilica. :twisted:
CIAO! 8)
P.S. Iskasapio sam ti post da ne ucitava sve slike opet. :D
VWaddict
03.08.2004., 15:58
Od svih autica jedino je VW onaj koji mi je O.K. :D Jenkiji prave ogromne autice, sa ogromnim motorima i ja tu ne vidim smisao. :(
Meni se dopada Stingray iz 1966. Mala jurilica.
Torino, Chevelle i XB (sa spiska je neopravdano ispao Chellenger) sam naveo zato sto su oni bili kraj evolucije "Muscle" automobila, sa "hemi" motorima na vrhu lanca ishrane, a posle 1972 kada su Arapi zavrnuli naftu, nestali su u trenutku poput dinosaurusa. Iz istog razloga volim i Mercedesov S600 (slon kupe) koji je na Americkom trzistu pocetkom 90-tih propao kao preglomazan :D
VWaddict
03.08.2004., 15:59
VW, smanji doživljaje sa rezolucijom tih američkih kompresorskih kanturina i vrati se na normalni format.
Moram narodu da pokazem sta se sada pravi, i koji su najnoviji trendovi 8)
Ja sam za originale, a od Amera najbolje obožavam sledeće:
-Ford "mustang Boss"
-Ford Shelby (Cobra, Mustang GT 500)
-Chevrolet "Sting Ray"
-Lincoln "Continental" (kraj šezdesetih)
Sting Ray? Zacetnik "Muscle cars"-a, upravljivost nikakva, mada sve u svemu, mmmmmm....
Shelby Cobra, ne volim je jer je mala (i generalno ne volim dvosede)
Mustang Boss / Mustang GT500 - ono sto su uradili sa karoserijom me podseca na danasnje "body kitove" za "pirincare", ili jos gore, kao sto je Zastava nakacila plastiku na jugice :lol: :lol: :lol: . Mehanicki su bili OK - isti recept kao i Cobra.
Continental s kraja sezdesetih? Pa gde njega nadje - on je bas u pravom smislu reci americka kanta. Pa pogledaj sliku (auto je '69 godiste):
http://memimage.cardomain.com/member_images/2/web/386000-386999/386282_3.jpg
-Velikog Amera sa V- 8 motorom sa pogonom na prednje točkove. Sad da te vidim? :wink:
Eldorado od '66 na ovamo! Sta sam osvojio?
Espanol
03.08.2004., 20:45
Greška, mislio sam na Oldsmobile "tornado". Boss (ako znaš o kom vozilu pričam) nije bio ni nalik raznim šminkanjima, a ako nisi provozao "GT 500" pojma nemaš o čemu se radi. Inače je imao klasičnu kupe karoseriju i jedino se razlikovao po beloj boji i dve plave trake po sredini. Kontinental je bio prava američka kanturina, ali je imao puno šmeka i doneo potpuno nove linije u tu klasu. Kobra baš zato što je mala i divno zaobljena + onaj monster od 7 lit. :lol:
VWaddict
03.08.2004., 21:40
Greška, mislio sam na Oldsmobile "tornado".
Nece biti da je greska, oba modela su gotovo istovremeno (1966) probila led medju americkim automobilima sa pogonom na prednje tockove, s tom razlikom sto je Tornado kao model jako brzo ugasen (ako se dobro secam, 1970 ili tako nesto). Dakle, idemo jos jednom: sta sam osvojio? :lol: :lol: :lol:
Boss (ako znaš o kom vozilu pričam) nije bio ni nalik raznim šminkanjima, a ako nisi provozao "GT 500" pojma nemaš o čemu se radi. Inače je imao klasičnu kupe karoseriju i jedino se razlikovao po beloj boji i dve plave trake po sredini.
http://www.bossperformance.com/photos/Bosscars.jpg
Zadovoljan? Konkretno mi se ne dopadaju skrgice zbog cega ceo nos izgleda kao da je kalemljen - da upotrebim tvoje reci, dizajnersko silovanje. Mustang je bio na dnu lestvice kao najjeftiniji u klasi, a Boss/Shelby su za Amerikance bili ono sto je fica Abart bio za Evropljane (nov Boss Mustang 429 je 1970. kostao nesto ispod $6000). Nista manje, nista vise...
Kobra baš zato što je mala i divno zaobljena + onaj monster od 7 lit. :lol:
Karting od 600kg... Licno vise volim kantu od ~5m sa funkcionalnom zadnjom klupom i daleko vecom slobodom za prerade :wink:
Espanol
03.08.2004., 23:15
Pa dobro VW, možeš li najzad da se vratiš na normalni format i smanjiš te fotke. Šećerku si "zaćepio" sistem. I vidim da ne možeš da nađeš fotku normalnog vozila, mislim bez raznih usisnika na haubi, kompresora i sličnog USA kiča. Onaj karting bih baš voleo da imam, da li si ga nekad probao? Zaboravio sam još jednog Amera koga sam voleo kao klinac, Dodge "charger" koji je razbijao u Stock Car šampionatu a za policiju se pravio (za juriti zločeste) u varijanti sa motorom od 700 KS! pravi slatkiš od 5m, tu bi mogao da "burgijaš" do letnji dan u podne. :lol:
Candyman
03.08.2004., 23:24
Pa dobro VW, možeš li najzad da se vratiš na normalni format i smanjiš te fotke. Šećerku si "zaćepio" sistem. I vidim da ne možeš da nađeš fotku normalnog vozila, mislim bez raznih usisnika na haubi, kompresora i sličnog USA kiča. Onaj karting bih baš voleo da imam, da li si ga nekad probao? Zaboravio sam još jednog Amera koga sam voleo kao klinac, Dodge "charger" koji je razbijao u Stock Car šampionatu a za policiju se pravio (za juriti zločeste) u varijanti sa motorom od 700 KS! pravi slatkiš od 5m, tu bi mogao da "burgijaš" do letnji dan u podne. :lol:
Otcepio sam, ali nemoj preterivati. :D
Nisam poklonoh amera, ali postoje autici koje bih voleo posedovati. Normalno da nisu sve mashine kanturine. Charger bi bio O.K.
CIAO! 8)
Espanol
03.08.2004., 23:37
Otcepio sam, ali nemoj preterivati. :D
Nisam poklonoh amera, ali postoje autici koje bih voleo posedovati. Normalno da nisu sve mashine kanturine. Charger bi bio O.K.
CIAO! 8)Baš lepo, to mi je hvala što te branim od zagušenja! :lol: Ne volim ni ja Amere, dapače, ali smo se u nekom periodu kao klinci palili na pojedine modele (npr. Charger). A na ove hromirane i kompresorima naduvane kante gledam kao na Monti Pajton šou (Ceca + Šaban + ostala elita...) :lol: :wink:
VWaddict
03.08.2004., 23:56
Secerko mu dodje k'o kolateralna steta :lol:
Gore na slici ti je netaknut Boss, ukljucujuci i originalni usisnik :roll: Na slikama je samo Chevelle sa kompresorom
Da li sam probao Cobru? O, da, kako da ne, naravno, i to vise puta... Sve vrvi od originalnih Shelbija, kako u Beogradu tako i u USA, ima ih maltene vise od jugica i buba zajedno... Daj, uozbilji se! :lol: :lol: :lol:
Espanol
04.08.2004., 00:03
Secerko mu dodje k'o kolateralna steta :lol:
Gore na slici ti je netaknut Boss, ukljucujuci i originalni usisnik :roll: Na slikama je samo Chevelle sa kompresorom)
Da li sam probao Cobru? O, da, kako da ne, naravno, i to vise puta... Sve vrvi od originalnih Shelbija, kako u Beogradu tako i u USA, ima ih maltene vise od jugica i buba zajedno... Daj, uozbilji se! :lol: :lol: :lol:Usisnik na onoj fotki je bedna klepotina. Original Boss nije imao nikakav usisnik (čak ni u varijanti SCCA). Sve mogu da dokumentujem! A karting tatice Kerola (original) sam imao prilike da drapam i po putu i u Brands Hatch-u. Tada je pala ljubav prema takvim kartinzima. :lol: :lol: :lol:
VWaddict
04.08.2004., 00:18
Usisnik na onoj fotki je bedna klepotina. Original Boss nije imao nikakav usisnik (čak ni u varijanti SCCA). Sve mogu da dokumentujem! A karting tatice Kerola (original) sam imao prilike da drapam i po putu i u Brands Hatch-u. Tada je pala ljubav prema takvim kartinzima. :lol: :lol: :lol:
Procackaj ti malo bolje tu tvoju dokumentaciju. Sve slike sto imam + danas sto sam iscackao - svi su sa istim usisom tako da...
Espanol
04.08.2004., 00:58
Usisnik na onoj fotki je bedna klepotina. Original Boss nije imao nikakav usisnik (čak ni u varijanti SCCA). Sve mogu da dokumentujem! A karting tatice Kerola (original) sam imao prilike da drapam i po putu i u Brands Hatch-u. Tada je pala ljubav prema takvim kartinzima. :lol: :lol: :lol:
Procackaj ti malo bolje tu tvoju dokumentaciju. Sve slike sto imam + danas sto sam iscackao - svi su sa istim usisom tako da...NIKS USIS! Ravna hauba+ jedan interesantan spojlerčić pozadi koga nema na tvojoj fotki. 8)
VWaddict
04.08.2004., 16:19
NIKS USIS! Ravna hauba+ jedan interesantan spojlerčić pozadi koga nema na tvojoj fotki. 8)
Danas sam dobio mail od dobrih ljudi iz bossperformance-a - potvrdjuju da je auto na slici koju sam dao 100% originalan i da je usis autentican. Ja i dalje ostajem neutralan (mustanzi me ne interesuju), a ostali neka po sopstvenom nahodjenju odluce kome ce da veruju - tebi ili bossperformance-u.
Uostalom, tu je google.com pa ko voli da istrazuje, nek izvoli...
Espanol
04.08.2004., 21:09
NIKS USIS! Ravna hauba+ jedan interesantan spojlerčić pozadi koga nema na tvojoj fotki. 8)
Danas sam dobio mail od dobrih ljudi iz bossperformance-a - potvrdjuju da je auto na slici koju sam dao 100% originalan i da je usis autentican. Ja i dalje ostajem neutralan (mustanzi me ne interesuju), a ostali neka po sopstvenom nahodjenju odluce kome ce da veruju - tebi ili bossperformance-u.
Uostalom, tu je google.com pa ko voli da istrazuje, nek izvoli...A ja slobodno tvrdim da tipovi iz Bossperfomance-a nemaju pojma čime se bave. Baci neku adresu da ti čika poznavalac doturi fotku original Boss-a. :wink:
RaiKkonen 911
24.06.2005., 14:36
Odlicna tema.
Evo par masina:
http://www.avonhill.com/thumbnails/coupe_imported/1973_Porsche_CarreraRS.jpeg
http://www.autofarm.co.uk/pics/repfuc2.jpg
http://www.qv500.com/porsche%20911%2027%20p5%201.jpg
http://www.audipassion.com/univers_audi/patrimoine/audi_1965/rs2/porsche_carrera_rs_1973.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/chevrolet.corvette/63.corvette.500.jpg
http://a332.g.akamai.net/f/332/936/12h/www.edmunds.com/media/reviews/generations/chevrolet.corvette/68.corvette.500.jpg
http://musclecar-logbook.net/GMC/1967%20Corvette%200312.jpg
RaiKkonen 911
24.06.2005., 14:41
Porse Karera RS-srce...
http://www.fast-autos.net/porsche/carrerars278.jpg
HEMI 426
24.06.2005., 21:25
Ovu temu nisam ni video a veoma je dobra jer na svetu ima brdo automobila ali jako malo sa dusom...( vidim, postavljeno je dosta amerikanaca, sto me cini veoma srecnim & zadovoljnim... :D )
Respect za 911 pogotovo verziju RS, poslednji pravi, posle '74, Porschei gube dusu...
evo jedan jako interesantan auto, nepoznat siroj publici ali u svakom pogledu superioran, cak i danas...
Maserati Quattroporte prve generacije
http://www.bilrevyen.no/aktuelle_modeller/maserati/images/Maserati_Quattro_Porte_1963_0001_M448.jpg
http://quattroporte.online.fr/images/QP_I_1967-5.jpg
SashaAR
25.06.2005., 22:36
Kad smo vec kod trozupca.....
http://www.carsfromitaly.com/maserati/a6g54.jpg
http://www.carsfromitaly.com/maserati/masa6gcs_coupe.jpg
Da ne nabrajam,ali za 80% "italijana" se moze reci da imaju dusu,takodje dosta "engleza"
Kad_LupimLupim
26.06.2005., 00:17
Aj' i ja malo da ucestvujem:
http://www.mgcars.org.uk/mgupload/1104688651_19033
HEMI 426
26.06.2005., 03:52
hehehehe, odlican izbor...Austin bi ti cestitao...inace , vozio sam malo jednog, tamno zelenog.... :D
RaiKkonen 911
26.06.2005., 14:21
Jel tamno zelen ili lepo BRITISH RACING GREEN :?: :lol:
HEMI 426
26.06.2005., 18:20
BRG, naravno! :D :D :D + crn krov i enterijer...licno, bas volim engleske roadstere, vozio sam i Triumph spitfire 1,3 ali je MGB bolji...
Espanol
28.06.2005., 00:05
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0062
A ovaj? :wink: :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 01:38
sve sam isplanirao...jednog dana,(izmedju ostalog) kupicu samo 3 automobila
ovaj
http://www2.uol.com.br/bestcars/carros/outros/maserati_ghibli_ss_1970.jpg
ovaj
http://www.italiaspeed.com/2005/cars/lamborghini/04/miura_anniversary/lamborghini_miura.jpg
i ovaj
http://www.pctime.it/ospiti/ferrari/f5.jpg
a kad ih ne vozim, pijuckam vino, slusam neku muziku i gledam ih... :D :D :D
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 01:42
Jednog dana, izmedju ostalIH, ces da kupis SAMO 3. Posto ces ostalih dana inace da kupujes ostale automobile na tuce :mrgreen:
Bogami zemljace, treba ce ti lep krsh para za to zadovoljstvo. Skup sport :lol:
Espanol
28.06.2005., 01:43
Šteta što se onaj srednji ne vidi... :?
HEMI 426
28.06.2005., 01:47
evo srednjeg jos jednom
http://carpictures.duble.com/Lamborghini/Miura%20(1971)/1.jpg
a evo i cetvrtog, cisto da upotpunim listu... :D
http://www2.uol.com.br/bestcars/carros/outros/iso/iso-grifo-3.jpg
Espanol
28.06.2005., 01:52
Sad je već bolje, a ja ću ovog da uteram u dnevnu sobu i da uživam... :lol: :lol: :lol:
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0064
HEMI 426
28.06.2005., 02:04
nisam ni sumnjao.... :D
ali sve predhodne automobile bi dao za samo jedan, jedan ali vredan koji ih obuhvata na neki nacin sve....
http://www2.uol.com.br/bestcars/carros/outros2/maserati-a6gcs-53-pininfarina-berlinetta-1.jpg
skriveno remek delo!!!
:D :D :D :D :D
Espanol
28.06.2005., 02:13
Baš si naivan! Ali, moram da te upozorim, to je Italijan... :lol: :lol: :lol:
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 02:16
http://img134.echo.cx/img134/8089/lotuselanredrfalr6sw.jpg
HEMI 426
28.06.2005., 02:19
spreman sam na sve, pa i da svako jutro pre nego sto ga upalim, proveravam koliko je ulja iscurelo na pod i takve stvari...
e sa jedne strane garaze neka stoji maserati dok je sa druge rezervisano mesto za
http://www.hemicuda.com/images/1971_HemiCuda_Paul.jpg
i, naravno
http://www.personal.psu.edu/users/r/j/rjb259/67gt500c.jpg
:lol: :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 02:21
@ KLL,interesantan izbor, respect matori!!! :D
Espanol
28.06.2005., 02:28
@ KLL,interesantan izbor, respect matori!!! :DSaglasan! :lol: Samo, zašto je crven? :wink:
Espanol
28.06.2005., 02:31
Hahaha, di me nađe. Svi proizvodi čika Šelbija uvek su dobrodošli u mojoj garaži... :wink: :lol:
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 02:36
:D
A da! Sad pregledah temu, vidim da nije pomenut. A to je auto koji ja specijalno gotivim:
http://www.vehicleservice.co.za/class/1973citroends23pallas/images/00000002.jpg
http://www.vehicleservice.co.za/class/1973citroends23pallas/images/00000006.jpg
HEMI 426
28.06.2005., 02:37
Ajde!!! :lol:
ali najvise bi voleo da ima ova dva autica i da ucestvujem na Le Mans Classic-u!!!!
http://www.iris.dti.ne.jp/~telly/gallery01set/cobra.daytona.JPG
http://www.jereinsteonzin.nl/media/1/gt40.jpg
Espanol
28.06.2005., 02:38
Pa dobaci i fotke... :?
HEMI 426
28.06.2005., 02:39
jos jedan respect za KLL,ipak, za razliku od nas dvojice, mozda uskoro i sednes u Ajkulu... :D
Espanol
28.06.2005., 02:40
Može! A da vozimo u dvojac? :lol: :lol: :lol:
Espanol
28.06.2005., 02:41
jos jedan respect za KLL,ipak, za razliku od nas dvojice, mozda uskoro i sednes u Ajkulu... :DDaaaaaaaaaa, KLL se drastično popravlja... :wink:
HEMI 426
28.06.2005., 02:45
decko zaista ima ukusa...svaka cast, na srecu, ne spominje japance i ostale gluposti nego je cvrsto vazan za prave automobilske vrednosti!!! :D :D :D
HEMI 426
28.06.2005., 02:46
Može! A da vozimo u dvojac? :lol: :lol: :lol:
moze, ja cu shelbya a kapriam da ce da nas Austin vija u Lightwight E type-u !!! :D :D :D
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 02:48
:D Hvala, hvala... :D
Cini mi se da ni ova mala zujalica nije pomenuta:
http://img132.echo.cx/img132/2916/austinminicoopersportredflr3cp.jpg
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 02:49
decko zaista ima ukusa...svaka cast, na srecu, ne spominje japance i ostale gluposti nego je cvrsto vazan za prave automobilske vrednosti!!! :D :D :D
Sta da ti kazem, nemas pojma kolko me nerviraju novi dizajnerski trendovi i opsta prepisivacina! Nekad su stvarno pravili automobile da izgledaju prijatno za oko... ovo danas boze sacuvaj.
HEMI 426
28.06.2005., 02:56
kazi, jel te interesuje istorija mini morisa?
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 03:02
Ako te ne mrzi napisi nesto... ne moras sad naravno, o tom potom kad nadjes vremena!
Espanol
28.06.2005., 03:03
kazi, jel te interesuje istorija mini morisa?KLL je stvarno sve bolji. Zato moram malo da ga nervam. Austin Cooper S mi je bio prvi auto u životu (pardon, paralelno se spremao već jedan FIAT 500D). Dakle, drugi dan po kupovini oteran u Englesku i spreman kod John Moowata. Rezultat: 110 KS, Minilite felnice i sve ostalo što sledi...Di je Austin? :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 03:05
ok, stize ti...
HEMI 426
28.06.2005., 03:08
a i Austin ima slicna secanja, doduse nije vozio Coopera ali je jednom crvenom miniju pokidao zadnju osovinu od igranja sa rucnom na parkingu..... :shock: :D :D :D
Espanol
28.06.2005., 03:10
a i Austin ima slicna secanja, doduse nije vozio Coopera ali je jednom crvenom miniju pokidao zadnju osovinu od igranja sa rucnom na parkingu..... :shock: :D :D :DMoj mini je imao posebno kočenje levog i desnog zadnjeg točka. U krivinama džumbus i radost za oči... :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 03:11
ali najjace mi je uvek bila pozicija za volanom i tockovi od 10 cola!!! :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 03:14
@ KLL mogao bi da se ubacis sa nama u pogadjanje na "espanol pita" definitivno, imas potencijala... :D
Espanol
28.06.2005., 03:17
ali najjace mi je uvek bila pozicija za volanom i tockovi od 10 cola!!! :lol:Meni pričaš. Osećao je i zrno kukuruza na putu a od volana su mi još uvek pomerena ramena... :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 03:20
to je 3,05 duzine i 1,35 visine u praxi... :D
pravi automobili su ipak malo veci... :wink:
Espanol
28.06.2005., 03:22
to je 3,05 duzine i 1,35 visine u praxi... :D
pravi automobili su ipak malo veci... :wink:Zašto mi se javlja da misliš na Amere? :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
28.06.2005., 03:26
mislim, da li ima smisla da auto ima 500-600 kg i 100 Ks i to na jedvite jede, kad moze da ima 5,3 metra, 2 tone i 390 KS.... :D :D :D
chrysler imperial 1969
http://auta5p.car.cz/vystavy/fotoarchiv/salony69_02.jpg
Espanol
28.06.2005., 03:31
Pa sad, više bi mi legao Buick Riviera, recimo... :wink:
HEMI 426
28.06.2005., 03:36
daaaaaaaaa, ima dusu, i to mnogo... :D :D :D :D
http://www.adclassix.com/images/65buickriviera.jpghttp://www.adclassix.com/images65buickrivierags.jpg
Espanol
28.06.2005., 03:39
Daaaaaaaaaaa, to je taj "mališa"... :wink: :lol:
RaiKkonen 911
28.06.2005., 13:04
A ljudi, hocemo li malo TRKACKE automobile sa dusom?
Sta da se prica-verovatno najbolji trkacki auto ikada:
http://hometown.aol.com/ch2a/86.jpg
http://www.f1photographs.co.uk/images/1970%20Porsche%20917K%201d_JPG.jpg
Neprevazidjeni Sleser :lol:
http://www.in.gr/auto/agwnistika/Big/JeanLouisSchlesser_01_ape.jpg
Neki od prvih spojlera u Formuli 1- Meklaren M7...
http://www.mclaren.com/features/2004/images/old-new1.jpg
http://www.mclaren.com/features/2004/images/new-old8.jpg
Kad_LupimLupim
28.06.2005., 14:17
@ KLL mogao bi da se ubacis sa nama u pogadjanje na "espanol pita" definitivno, imas potencijala... :D
Pa... potrudicu se :D Nisam ipak tako veliki poznavalac, mnogo automobila znam samo po izgledu i eventualno proizvodjacu, marke i pop nazive cesto nisam ni imao prilike da cujem. Znaci mogu samo da kazem, aaa to je onaj! :lol:
MG recimo poznajem, jer imam jednog "ludog" techu koji je u svoje vreme bio pravi entuzijasta. Imao je MG Midget MK3, '72 god cini mi se. Beli. Mozda ste imali prilike da ga vidite izlozenog ovde u BG-u u Makedonskoj sa leve strane prekoputa "Staklenca", pre Telekomove filijale. Stajao je nekoliko godina! Pre njega je imao i MINI-ja. Valjda zato ipak znam sta su nekad bili automobili :wink:
Bio bi mi od pomoci neki link, ne velike galerije, nego spiskovi raznih modela sa slikama. Cisto da mogu da povezem "a to je onaj" sa konkretnim nazivom i oznakom! Sve sam naletao na neke polovicne galerije, gde ni priblizno nema dovoljno popisanih automobila.
Btw. tnx za txt o MINI-ju, odlican je!
HEMI 426
28.06.2005., 17:24
@ 911
ako volis 917 ( respect! ) a nisi gledao Steve McQueena u Le Mansu, nemamo sta da razgovaramo... :shock: :D :D :D :D
"racing is life, anything that happends, before or after, is just waiting..."
steve mcqueen
1930-1980
http://www.modelcar.de/news/images/20031127230049.jpg
Scorsese
29.06.2005., 03:29
Evo par lepotana...bar za mene...
http://pic.autoscout24.com/images/2/5/6/47589652_1.jpg
http://img295.echo.cx/img295/612/00029bu.jpg (http://www.imageshack.us)
http://img295.echo.cx/img295/2783/00018sy.jpg (http://www.imageshack.us)
http://img295.echo.cx/img295/1117/00030hc.jpg (http://www.imageshack.us)
Espanol
29.06.2005., 10:23
Dobar ti izbor! :wink:
tweeety
02.07.2005., 21:40
Pošto je tema još otključana a ja se tek registrovao,da se priključim.Automobili s dušom,po meni,Kadett C,Fiat 125 specijal, i naravno naš Fića.I na kraju jedno pitanjce,verujem da će HEMI znati odgovor mada ću biti zahvalan i drugim forumdžijama na odgovorima.Elem,koji automobil vozi Stalone u filmu Cobra? Unapred zahvalan i izvinut ako je pitanje već bilo na forumu.Ćao.
Kad_LupimLupim
02.07.2005., 22:08
Josh "dushica" medj' avtomobilima i opet nesto jEnglesko:
http://www.seriouswheels.com/pics-1950-1959/1958-Jaguar-XK150-4.jpg
A da ne bude samo tema oldtimera:
http://img142.imageshack.us/img142/7752/19941997jaguarxj6sovereign1280.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/2609/1999jaguarxk89uc.jpg
Jaguar, Jaguar, Jaguaaar :P :mrgreen:
Aleksej_BASO
02.07.2005., 22:40
Za mene je BMW M3 iz 86. ako se ne varam, tad je izasao M3 model za 323 kockicu, ko bolje zna neka me ispravi.
Ne znam, ali ja ovaj auto sanjam vec dugo, samo tesko je naci kod nas dobrog, sve i da imam para.
http://www.imagehosting.us/imagehosting/showimg.jpg/?id=577237
Opaaaaa! Uspelo je.
Zar nije najlepsi? :wink:
Ako uspem sliku da ubacim, to je sa mobile.de prodavao se za 5.000 e a bio je jedan od najjeftinijih, zbog godista... I dugo je stajao pre nego sto je verovatno prodat, jer ga vise nema :(
Sad bih ga uzeo pre nego bilo koji auto u toj klasi, bez trunke razmisljanja.
Za mene je BMW M3 iz 86. ako se ne varam, tad je izasao M3 model za 323 kockicu, ko bolje zna neka me ispravi.
Ne znam, ali ja ovaj auto sanjam vec dugo, samo tesko je naci kod nas dobrog, sve i da imam para.
http://www.imagehosting.us/imagehosting/showimg.jpg/?id=576214[img]
... nece... :(
Ako uspem sliku da ubacim, to je sa mobile.de prodavao se za 5.000 e a bio je jedan od najjeftinijih, zbog godista... I dugo je stajao pre nego sto je verovatno prodat, jer ga vise nema :(
Sad bih ga uzeo pre nego bilo koji auto u toj klasi, bez trunke razmisljanja.
http://www.imagehosting.us/imagehosting/showimg.jpg/?id=576214
Ovaj? Treba '''' na kraju umesto ''[img]''.
HEMI 426
02.07.2005., 23:16
evo jos jedan "dusevni" automobil. Jensen Interceptor, prilicno retka zverka :wink:
http://www2.uol.com.br/bestcars/carros/outros/jensen/jensen-interceptor-68-1.jpg
Pa po vama je svaki drugi auto - AUTOMOBIL S DUŠOM. Suzite malo to, dajte bar neki kriterijum...
HEMI 426
02.07.2005., 23:24
medjutim, ako bi hteli da nadjemo moderne automobile sa dusom a bez da se ide u klasu od preko 100 000 evra, izbor je jako suzen, evo nekih ( evropskih ) kandidata...
http://www.cwn.org.uk/motoring/rover/images/rover-75-w400-h262.jpg
http://www.edmunds.com/media/buyingguides/05/veh350/2005.lotus.elise.350.jpg
http://forums.autoweek.com/servlet/JiveServlet/download/219-10571-204464-611/Citroen%20C4.jpeg
http://www.bilrevyen.no/aktuelle_modeller/lancia/images/Lancia_Thesis_0015_medium.jpg
HEMI 426
02.07.2005., 23:25
Pa po vama je svaki drugi auto - AUTOMOBIL S DUŠOM. Suzite malo to, dajte bar neki kriterijum...
definisi dusu ako mozes... :roll:
Pošto moram pažljivo, evo mog predloga. Doduše, opet na granici...
http://www.edmunds.com/media/reviews/generations/vw.beetle/1960.vw.beetle.cabrio.500.jpg
Auto koji je promenio svet.
definisi dusu ako mozes... :roll:
Ma znam, ali ovde ima svega i svačega.
Aleksej_BASO
02.07.2005., 23:35
@ jomini: spasiba!
Nikad nisam ubacivao sliku.
HEMI 426
02.07.2005., 23:37
imao,vozio, mlatio, prevrtao,lupao i na kraju sahranio....ne volim ih ali sam svoju voleo...respect ali ipak buba nije promenila svet,samo je postavila na tockove njegove pasivnije krajeve ( juzna & centralna amerika ) ...ucinio je to jedan drugi automobil, Ford T :wink: daleko veci uticaj na covecanstvo, 15 000 000 primeraka u vreme one idustrije, sklapao se svu po svetu, daleko vise primena od bube a i geneza modela mu je bila savremenija...oficijelno izabran kao auto veka 2000. godine.
http://www.iiasa.ac.at/Research/TNT/WEB/Page10120/Hardware/fordTmid.jpg
@ jomini: spasiba!
Nikad nisam ubacivao sliku.
Pažalsta (ako može latinica :oops: )
Evo jednog sa srcem:
http://away.com/images/outside/200411/ski_report_7.jpg
imao,vozio, mlatio, prevrtao,lupao i na kraju sahranio....ne volim ih ali sam svoju voleo...respect ali ipak buba nije promenila svet,samo je postavila na tockove njegove pasivnije krajeve ( juzna & centralna amerika ) ...ucinio je to jedan drugi automobil, Ford T :wink: daleko veci uticaj na covecanstvo, 15 000 000 primeraka u vreme one idustrije, sklapao se svu po svetu, daleko vise primena od bube a i geneza modela mu je bila savremenija...oficijelno izabran kao auto veka 2000. godine.
Samo zato što je bio prvi i prektično bez konkurencije. A i ne može se reći da je auto.
HEMI 426
02.07.2005., 23:45
ocekivao sam da ces to da kazes :D pazi, nije bas bilo tako, Ford kad ga je pravio uopste nije bio jak, naprotiv. Za rayliku od bube, Model T je predstavljao razvoj ideje koja se pojavljivala na nekoliko modela, pa je tao nastao na nacin na koji nastaju moderni automobili-konstantnim razvojem. Buba je nastala kao produkt ideje ( sumnjivog porekla, bez ikakvih aluzija ). Model T je bio auto u punom smislu te reci i tokom produkcije je stalno usavrsavan, dok buba skoro i nije. Ako pogledas oba automobila sa svih strana, skontaces da je Model T daleko vazniji za automobilizam, dok je buba samo prodavanija i nesto simpaticnija ali ne i zasluznija i priznatija u istoriji. :wink:
A da ja promenim nick u ''Sizif''?
Idemo dalje:
STRELA
http://www.fortune3.com/~comp72116/95705820.jpg
HEMI 426
02.07.2005., 23:49
evo jos jednog sa dusom i malo cime drugim....licno oduvek smesan automobil, kao klinci smo ukrali jednu dianu i pokidali je na parkingu...bila je neocekivano zilava!!!
http://www.boogerballs.com/Citroen_2CV.jpg
HEMI 426
02.07.2005., 23:50
respect za skyline, ne znam koliko ima duse, ali definitivno ima muda...
HEMI 426
02.07.2005., 23:55
da li uopste treba spominjati koliko duse ima ovaj automobil... :lol: :lol: :lol:
http://www.nextcar.com.au/i.ford.mustang.1964.convertible.stamp.1999.33cents .jpg
Bravo za Dianu/Spačeka, pogotovo za Charlestone!
Evo jednog malo ređeg. Vozio sam se u njemu nedavno, možda si ga video u gradu. Vidi kako ga prati strujanje vazduha...
http://www.cars101.com/Sub_SVX_windtunnel.JPG
http://richard.quetand.free.fr/photos%20grande%20taille/Subaru%20SVX.jpg
da li uopste treba spominjati koliko duse ima ovaj automobil... :lol: :lol: :lol:
http://www.nextcar.com.au/i.ford.mustang.1964.convertible.stamp.1999.33cents .jpg
Kako sam ga zaboravio. U svakom drugom filmu ima bar jedan.
HEMI 426
02.07.2005., 23:57
video sam 3 takva subarua, jedan crveni, jedan tamno plavi i jedan crni - gnjilanske tablice.... :shock:
Kako sam ga zaboravio. U svakom drugom filmu ima bar jedan.
Kad_LupimLupim
03.07.2005., 00:01
Nema potrebe :lol:
Nego, kad gledam malog Forda T, javlja mi se nesto odakle onaj zargon: "kolica".
Od onih modernih Evropljana, koje si okacio na prethodnoj - C4 mi se ultra svidja, a Rover je jedan od retkih danas koji imaju prepoznatljivog stilla. Mada moras da prizas da su koncept maznuli od Jaguara, ali realno koga briga :mrgreen:
Evo ga! Balašević je dugo vozio jednog, možda se sećaš kad si bio mali. Beše to pre 20-ak godina...
http://www.taberg.info/motortraffar/2004/traff_4/bilder/Citroen-2cv6-Charleston--81.jpg
video sam 3 takva subarua, jedan crveni, jedan tamno plavi i jedan crni - gnjilanske tablice.... :shock:
Ima bordo boje, NS tablice.
Ima bordo boje, NS tablice.
Ja sam ga vozio dosta puta kum ga je imao do skoro, fenomenalan automobil pravi GT, brz, udoban, idealan za daleka putovanja.
HEMI 426
03.07.2005., 00:07
mrzim balasevica!!! :twisted:
kad sam bio mali nisam bio dobro dete, kapiram da bi mu izbusio gume! inace, jednom sam, kao klinac dobio batina zbog BMW-a 850 CSI ali to je duuuuga prica....
http://www.my850csi.com/images/041107_850CSi_RedRocks.jpg
I sva moguća oprema...
Bilo mi je zao kad ga je prodao, jedina mana mu je velika potrosnja u gradu 18-20 litara, dok je na otvorenom i duplo manja.
HEMI 426
03.07.2005., 00:09
pa gde si Austine brate,tacno, ti znas dosta o tom subaruu a mogao bi i da postavis neki autic sa dusom po sopstvenom izboru, kapiram da neces pogresiti... :wink:
HEMI 426
03.07.2005., 00:12
evo jedne bembare od koje zastaje dah.... :D
http://www.automag.be/IMG/jpg/BMW_507.jpg
A ovo je moj automobil s dušom. Ali s troje vrata...
http://memimage.cardomain.net/member_images/10/web/214000-214999/214951_28_full.jpg
HEMI 426
03.07.2005., 00:32
kapiram da ima i boljih japanaca...recimo
http://www.carphotoalbums.com/photos/data/909/01998_Toyota_Supra_Turbo-med.jpg
ako moze u velside verziji...
RaiKkonen 911
03.07.2005., 12:50
bljak :lol: :lol: :lol:
Sem za BMWa, on je- :D :D :D :D :D
"Moj" Japanac je Honda NSX. :wink:
Espanol
05.07.2005., 04:48
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0102
Mali, lep, brz, ženske padale kao muve na isti...Treba li još nešto? :lol:
HEMI 426
05.07.2005., 11:09
ne treba, mozda samo malo bolja zastita od korzije... :wink: :lol:
Espanol
05.07.2005., 11:20
ne treba, mozda samo malo bolja zastita od korzije... :wink: :lol:Ne preteruj, one se pa mnogo razumeju u koroziju... :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
05.07.2005., 14:57
hehehehe, tacno....samo ostaje pitanje, da li ista primete kada im propadne pod u voznji ispod suvozackog sedista...? :lol: :lol: :lol:
Espanol
05.07.2005., 15:49
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0101
A ovaj? :wink:
tweeety
06.07.2005., 08:53
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0101
A ovaj? :wink: A koji je ovo srcolomac? :oops:
Espanol
06.07.2005., 11:13
Srcolomac je FIAT "Dino" sa V- 6 motorom Ferari. Godina 1968.
HEMI 426
06.07.2005., 13:11
ako trazimo ultimativnog zabarskog "picolovca" tog perioda evo mog pulena, i danas bi bio vise nego konkurentan
http://brd1.chosun.com/board/files/WSCHOI02/1969_detomaso_mangusta_08_m.jpg
Srcolomac je FIAT "Dino" sa V- 6 motorom Ferari. Godina 1968.
Ima ga moj prijatelj,samo zuuut,otrovno zut, skoro smo mu radili kocaljke i menjali GKC, pa nemogu da ti opisem kakav je trip za volanom, da se use...od srece :lol: :lol: ,a za 850: 100 point!!! :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
07.07.2005., 12:04
Jedna zaboravljena fabrika koja je imala strasne automobile, snazne motore i mnooogo duse :D :D :D
http://www.automag.be/IMG/jpg/Facel_Vega.jpg
http://www.automag.be/IMG/jpg/Facel_Excellence2.jpg
http://www.automag.be/IMG/jpg/Facel_2_avant.jpg
http://www.automag.be/IMG/jpg/Facel_2_tableau.jpg
http://www.automag.be/IMG/jpg/Facel_2_cote.jpg
Tačno!
Facel Vega je bila mrak od firme, sve do sredine šezdesetih :wink:
HEMI 426
08.07.2005., 00:05
tacnije, sve do 1964 godine kada su fasovali katanac zbog prevelikih troskova opravki u garantnom roku modela Facellia koji je imao strasno nepouzdan Pount a Mossun motor, kasnije su ubacili volvo 1800 i Austih Healy 1800 ali je bilo prekasno. Inace, osnivac i vlasnik Jean Daninos je bio cuven lik ( jedan od mojih idola :D ) nije se mnogo uzbudio kad mu je pukla fabrika jer je bio uzasno bogat, mocan i uticajan lik u evropskim automobilskim krugovima. dugo je ziveo ( 1906 - 2001 ) a pred smrt je ziveo u vilu u Kanu sa 35-godisnjom lepoticom i Porscheom turbo ispred kuce....e tako bi voleo da zavrsim.... :lol:
http://www.facelvegacarclub.info/img/Daninos.jpg
Espanol
08.07.2005., 00:58
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0104
A da li bi ovaj mogao da prođe? :wink:
HEMI 426
08.07.2005., 01:12
pa ajde,dobri smo da cu da prihvatim... :lol: :lol: :lol: ali mislim da bi pre mlatio ovaj autic...jako mi se svidja iako se nije pokazao, sir stirling moss je uvek pricao da ovaj auto jao postuje ali da nikad ne bi ponovo seo u njega! :lol:
http://www.mafma.com/images/p24032.jpg
Espanol
08.07.2005., 01:30
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0105
A ova maca? :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
08.07.2005., 01:40
pa sad ne znam.... :lol:
ne volim toliko rane "konjice", ipak su 60-te zakon. ipak, ovaj autic ima ugravirano moje ime na bloku motora.... 8)
http://www.ieatpaint.com/images/ferrari.jpg
http://www.motorbase.com/pictures/contributions/991201/std_1959_ferrari_250_gt_california_spyder_1.jpg
Hemi, a ja ipak mislim da si ti uzeo njegovo ime :lol:
HEMI 426
08.07.2005., 20:00
jednog dana kad mi amerikanci dosade ( sto bas nece biti skoro ) ima da se bacim na francuze u periodu od 1930 - 1955 godine. nema jacih automobila, najlepsi, najbrzi i najnapredniji. mnogo brendova, mnogo karoserista i mnogo duse, bez obzira na fabriku...evo par primera... :D
http://vea.qc.ca/vea/v/delageD837.jpg
http://www.petersen.org/images/Exhibitimages/delahaye_duo.jpg
http://www.kunis.nl/cars/talbot.jpg
http://www.vrelegume.co.yu/slike/119/klasika/b.jpg
Blackaquarius
08.07.2005., 20:03
Jel ovaj poslednji Bugati ili sam pogresio. Nemogu da se setim kako se zove. Zaboravio sam!!! :(
Jao breee na vrh mi je jezika, znam da je Bugati ali koji model, jaoooooo
Blackaquarius
08.07.2005., 20:13
Setio sam se Bugati Atlantic, mnogo lep automobil, vozio bih ga i sad da mogu da ga kupim, tj. imam pare, posto je verovatno veoma redak.
SashaAR
08.07.2005., 20:21
Ili nesto ovako....
Bugatti Type 57 Atalante roll-back coupe
http://images.sarajevo-x.com/vijesti/s2_040115009.jpg
http://images.sarajevo-x.com/vijesti/s1_040115009.jpg
http://images.sarajevo-x.com/vijesti/040115009.jpg
HEMI 426
09.07.2005., 01:16
Setio sam se Bugati Atlantic, mnogo lep automobil, vozio bih ga i sad da mogu da ga kupim, tj. imam pare, posto je verovatno veoma redak.
http://www.vrelegume.co.yu/strana.php?rubrika=6&&tip=klasika&&tip_id=39
pa pogledaj koliko kosta... :wink:
Espanol
09.07.2005., 01:24
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0107
Evo nešto sa dušom za lep san... :wink:
HEMI 426
09.07.2005., 01:34
a da, Delahaye 165 sa V12 motorom.....automobil koji ako ikad vidim, necu moci da poverujem da je stvaran :lol: karoserija by Figoni et Falaschi, njihov prepoznatljiv rad, doduse, slican Van Voorenu ( bugati za egipatskog kralja iz 1939 ) ali se za iskusno oko dosta razlikuje :wink:
http://www.terra.com.mx/galeria_de_fotos/images/97/192418.jpg
ovo je bugatti, slicno ali ne i isto
:wink:
Ovoga se svi sećamo, ali nije baš ''automobil''.
Ali i ako je imao dušu, svako ko ga je vozio, uzeo mu je malo.
http://www.autogallery.org.ru/k/ma/42magir330allrad.jpg
Espanol
10.07.2005., 01:16
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0113
A ovo? :wink: Uspomena iz JNA.
:lol:
Pa i danas ih voze! Neki dan sam video jednu bez vozačkih vrata. Nekakav kanap, uže, šta li, stoji popreko da vojničina ne ispadne!!! :shock:
Espanol
10.07.2005., 01:45
:lol:
Pa i danas ih voze! Neki dan sam video jednu bez vozačkih vrata. Nekakav kanap, uže, šta li, stoji popreko da vojničina ne ispadne!!! :shock:Da, i ja sam pre neki dan video na putu jednu sa vojnim tablicama i u dobrom stanju. Pa, pola veka u vojnoj službi zaslužuje poštovanje...
S obzirom da ih vozi ko kako i kad u'vati...
Čak i da se redovno menja vozač, to izađe na min. 2 čoveka godišnje. Pa to puta 30 i više godina, uf! Čudo kako ''Deutz'' i ''kampanjola'' izdržavaju.
HEMI 426
11.07.2005., 19:17
Jos malo "dusevnih" automobila, ovi su samo za verzirane poznavaoce tako da oni koji misle da je, recimo, honda civic zakon, bolje da ne gledaju ove slike..... :wink:
http://www.oldtimer-bilder.de/garbage/146784/487883.jpg
http://www.tobiasullrich.de/monteverdi/cars/hs375lfi/1969/img3.jpg
http://www.wendtworldwide.com/2003Full_images/biz.jpg
Gde je tu conection sa Civicom??? :?
HEMI 426
12.07.2005., 00:51
bas onako kako sam napisao, bez namere da pljunem japance...
Espanol
12.07.2005., 01:27
bas onako kako sam napisao, bez namere da pljunem japance...Iso Grifo, Monteverdi, Bizzarini...Di me nađe. U to vreme su u Japanu proizvodili rikše sa pomoćnim motorom od 30 ccm (cirka!). :lol: :lol: :lol:
bas onako kako sam napisao, bez namere da pljunem japance...Iso Grifo, Monteverdi, Bizzarini...Di me nađe. U to vreme su u Japanu proizvodili rikše sa pomoćnim motorom od 30 ccm (cirka!). :lol: :lol: :lol:
Pa to nema veze. Ako je neko nešto uradio pre, ne znači da je i sada tako, ne? :lol:
Espanol
12.07.2005., 01:37
Recimo, ali jedna Tojota ili Nisan nikad neće biti isto što i Ferari, Aston Martin, Bentli...I nikad neće vredeti matori tolike novce. Tu bi negde mogao da počneš da hvataš razliku... :wink:
HEMI 426
12.07.2005., 01:39
brate, ima jedna osnovna stvar kod istorije....ono sto je bilo pre, cini ono sto je danas....a danas se i dalje prave rikse samo sa malo vecim motorima i boljom prohodnoscu, klimom i cd-om!!!
Recimo, ali jedna Tojota ili Nisan nikad neće biti isto što i Ferari, Aston Martin, Bentli...I nikad neće vredeti matori tolike novce. Tu bi negde mogao da počneš da hvataš razliku... :wink:
Promašili ste poentu. Nije ista ciljna grupa kupaca Toyote i Ferarija. Tu se, nadam se slažemo? Jednom sam rekao da je Rakovica 65 bolja od F50 i to je istina, ali u jednoj nameni. U drugim je to F50. O tome ja pričam.
brate, ima jedna osnovna stvar kod istorije....ono sto je bilo pre, cini ono sto je danas....a danas se i dalje prave rikse samo sa malo vecim motorima i boljom prohodnoscu, klimom i cd-om!!!
Te rikše postavljaju i nekakve domaće zadatke.
Record : Average speed of 223.345 km/h(world speed record certified by the FIA)
Vehicle : Legacy RS
In 1989, from January 2 through 21, the first-generation Legacy established a new 100,000-kilometer world speed record at the Arizona Test Center located on the outskirts of Phoenix, Arizona. The 100,000-kilometer distance was covered in 447 hours, 44 minutes, and 9.887 seconds, with an average speed of 223.345 km/h, thus setting a new world speed record.
*Effective as of the end of April, 2005
Record : Average speed of 180.082 km/h
(world speed record certified by the FIA and ACCUS for Group T-1=series cross country cars)
Vehicle : Forester
On October 30, 1996, the Forester won the renowned Hulman Trophy* for setting a new world record with an average speed of 180.082 km/h in the 24-hour challenge at the Indianapolis Motor Speedway. To ensure that the competition was fair, the two Forester cars that entered the challenge were selected at random from the production line at FHI's Yajima Plant in Gunma Prefecture, and witnessed by the JAF, which was appointed by the FIA. In compliance with the regulations, a roll bar, seat belts, and a bucket seat were mounted for safety on the circuit, and the suspension and tires were changed. However, the rules permitted no other modifications to such areas as the engine or fuel tank. In other words, the vehicles that entered this race were practically the same as the Foresters sold on the market.
* Hulman Trophy: The challenge for the 24-hour endurance speed record of mass-produced and marketed vehicles at the Indianapolis Motor Speedway started in 1920s, but the Hulman Trophy was initiated in 1989, named after the speedway's previous owner, Tony Hulman.
Ovo je vrednost! Pouzdanost i kvalitet!
P.S. Hemi, ovo je bilo u ''tvojoj kući''!
8) 8) 8)
HEMI 426
12.07.2005., 01:56
Hemi, ovo je bilo u ''tvojoj kući''!
8) 8) 8)[/quote]
eto samo da vidis koliko smo gostoljubivi, kad pustamo da se vozikate kao ludi po nasoj pustinji.....i, sta mislis, jel ta "diploma" oborenog rekorda dovoljna da se "kupi" dusa.... :wink:
Hemi, ovo je bilo u ''tvojoj kući''!
8) 8) 8)
eto samo da vidis koliko smo gostoljubivi, kad pustamo da se vozikate kao ludi po nasoj pustinji.....i, sta mislis, jel ta "diploma" oborenog rekorda dovoljna da se "kupi" dusa.... :wink:[/quote]
Nekom da, nekom ne. Izbor.
Ali moraš priznati da ima kvaliteta i pouzdanosti, a?
HEMI 426
12.07.2005., 02:09
pouzdanost se ne dovodi u pitanje.....kvalitet je ipak stvar shvatanja.... :wink:
pouzdanost se ne dovodi u pitanje.....kvalitet je ipak stvar shvatanja.... :wink:
A u čemu je razlika?
HEMI 426
12.07.2005., 02:16
joj......
vidi, kvalitet moze biti i estetski, kvalitet moze da predstavlja i posebnost, sarm pa i ta toliko spominjana dusa.....pouzdanost je pozitivna i jako pozeljna stvar kod automobila ali ako neki model samo to poseduje, onda je rec o mazgi na 4 tocka..... :wink:
joj......
vidi, kvalitet moze biti i estetski, kvalitet moze da predstavlja i posebnost, sarm pa i ta toliko spominjana dusa.....pouzdanost je pozitivna i jako pozeljna stvar kod automobila ali ako neki model samo to poseduje, onda je rec o mazgi na 4 tocka..... :wink:
Kvalitet estetski??? Sad sam sve čuo! :lol:
Posebnosti ima u navedenim primerima, ali na slikama se ne vidi.
Što se ljutiš? :roll:
HEMI 426
12.07.2005., 02:21
nikad nisi cuo za izraz "estetski kvalitet"?!?! :shock:
ne ljutim se, sto bi se ljutio, samo ne mogu da verujem da ne znas osonovne stvari... :wink:
nikad nisi cuo za izraz "estetski kvalitet"?!?! :shock:
ne ljutim se, sto bi se ljutio, samo ne mogu da verujem da ne znas osonovne stvari... :wink:
Ne, nikad nisam čuo. A to što ne znam osnovne stvari,.... Naučiću štošta ovde. Samo kada bi bio ovde još neko, a da nije sa vama u koaliciji... Ovako, slušam jednu stranu. Mada zavidim na onim pitanjima i odgovorima... :oops:
HEMI 426
12.07.2005., 02:29
ma nema frke, sve je ok....sva trojica branimo svoje teritorije i stavove a kroz to se svasta nauci...samo, teb to branjenje teze ide jer su nasi argumenti jaci, istiniti, osnovani i pravi...ajde lepo dodji u evropu ili ameriku da vidis sta su kola... :lol: :lol: :lol:
ma nema frke, sve je ok....sva trojica branimo svoje teritorije i stavove a kroz to se svasta nauci...samo, teb to branjenje teze ide jer su nasi argumenti jaci, istiniti, osnovani i pravi...ajde lepo dodji u evropu ili ameriku da vidis sta su kola... :lol: :lol: :lol:
Ide mi TEŠKO! jer vas je duplo više!
Espanol
12.07.2005., 02:46
Ide mi TEŠKO! jer vas je duplo više!Nema ovde koalicije jomini, samo temeljno poznavanje materije. Zato, šaltuj se na vreme na pravu stranu. Daleko su "žuće"...
Stižu žuće. A onda će NAS biti više!
Espanol
12.07.2005., 02:52
Stižu žuće. A onda će NAS biti više!TO!!!!Srbija do Tokija! :lol: :lol: :lol:
Sve si pomešao! Tokio do Srbije!
Espanol
12.07.2005., 02:57
Sve si pomešao! Tokio do Srbije!Na isto mu dođe. Nego, di ćemo Novi Sad? :lol:
Kako 'di ćemo? Ne razumem? :oops:
HEMI 426
12.07.2005., 02:59
SRBIJA DO TOKIJA PREKO MILVOKIJA, NOVI SAD JE I ONAKO SRPSKA KALIFORNIA, PA NEKA BUDE KOD LOS ANGELESA!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Malo i za čuvare plaža u Kaliforniji:
http://www.subaru-global.com/about/imgs/ab-hi-2002-pic-001.jpg
Espanol
12.07.2005., 03:05
Malo i za čuvare plaža u Kaliforniji:
http://www.subaru-global.com/about/imgs/ab-hi-2002-pic-001.jpgŠta je ovo sa onom pelenicom na guzi...? :shock:
HEMI 426
12.07.2005., 03:07
lose je prosao, u odnosu na Ford Sport Track, je kesa + jako su ga ispljuvali novinari pa je i prodaja bila losa ( a bio je i skup ), toliko........
vidi protiv koga je krenuo... 8)
http://www.hartneymachine.ca/sr_vh_e-sport-track_2001_mg2.jpg
Nemaju veze jedan s drugim. Ono je auto, ovo džip.
HEMI 426
12.07.2005., 03:12
ali ford nudi daleko vise svega za manje pare... a subaru nije auto nego je bisexualni crossover a ford je pik up sa duplom kabinom.... :lol: :lol: :lol: :lol:
ali ford nudi daleko vise svega za manje pare... a subaru nije auto nego je bisexualni crossover a ford je pik up sa duplom kabinom.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa kad je bez carine i transportnih troškova. :x
HEMI 426
12.07.2005., 03:17
opet, subaru je dosao u ameriku, ford nije isao u japan.... :wink:
opet, subaru je dosao u ameriku, ford nije isao u japan.... :wink:
Bila bi loša ideja...
HEMI 426
12.07.2005., 03:23
ko zna...
HEMI 426
12.07.2005., 03:26
zna, zato je i kupio Mazdu, cisto da se nesmara da dolazi na kraj sveta... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Duhovito.
Onaj 956. post me podseti:
http://www.it.iitb.ac.in/~deusco/shri/collection/cars/thu_porsche956.JPG
Lepo, nema šta.
HEMI 426
12.07.2005., 03:30
:?:
Sad stvarno! Ako Porsche nema dušu, niko je nema. Pretera ga. :?
HEMI 426
12.07.2005., 03:35
porsche ima dusu, nju niko nije dovodio u pitanje.....licno, ne volim porschee, samo neke i to malo, uvek sam ih smatrao prilicno "streberskim" sportskim automobilima, ne pitaj me zasto, jednostavno imam takav utisak.... :wink:
Po meni najlepši Ferari ikada. Zaslužio veliku sliku. Sorry...
http://img329.imageshack.us/img329/251/crveniauto2ce.jpg
porsche ima dusu, nju niko nije dovodio u pitanje.....licno, ne volim porschee, samo neke i to malo, uvek sam ih smatrao prilicno "streberskim" sportskim automobilima, ne pitaj me zasto, jednostavno imam takav utisak.... :wink:
Ja sam štreber.
Espanol
12.07.2005., 10:35
Ja sam štreber.Onda uči. Pogledaj fotografiju gore! :lol:
HEMI 426
12.07.2005., 20:15
porschee kupuju oni koji imaju u dzepu a nemaju toliko u glavi i srcu....znaci, streberi,povrsni poznavaoci i kriminalci.....kapriam da bi matori Ferdinand ili mozda njegov sin Butzi, bili jako srecni kad bi videli ko im je ciljna grupa a da se terenac Cayenne sa njihovim grbom na nosu najvise prodaje u Rusiji i na Bliskom Istoku.... :shock: :D
Možda je i bio ali evo mog omiljenog automobila sa dušom, poprilično sirovom, istina - ali ipak! :-)
http://images.art.com/images/products/large/10094000/10094647.jpg
HEMI 426
12.07.2005., 21:13
TO!
:D :D :D :D :D
HEMI 426
12.07.2005., 21:32
@ sizif
kod automobila dusa nikad ne moze da bude sirova, samo se odmah i direktno vidi :D , pogotovo ako te spomenutih 430 KS iz 427 V8 Big Block motora lansira svaki put kad dodas gas....
corvette je prica za sebe, bila i bice, automobil koji je uvek bio vrhunski i koji je uvek imao stila...mnogo se pisalo i mnogo sam pisao o njoj i necu vise, obecavam :wink: .....
http://www.dannywhitfield.com/images/ITEM-3-R-3.jpg
Espanol
13.07.2005., 01:44
Sad stvarno! Ako Porsche nema dušu, niko je nema. Pretera ga. :?Odakle Švabi duša? :shock:
Jedina nemačka marka koja ima svoje ja! Uporno su do pre par godina pravili motore sa vazdušnim hlađenjem, a čak i tako imali mnogo moćne mašine. A i prelepi su.
Espanol
13.07.2005., 01:52
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0140
Što bi rekao Radovan III: PRC!
Espanol
13.07.2005., 01:55
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0543
Samo za Hemija! Nešto iz moje skromne biblioteke... :lol:
By Pininfarina!
http://brasil.peugeot.com.br/img/familia/406coupe_int.jpg
http://www.autotitre.com/forum/up/5c94892e55.jpg
Za ovog drugog (u turbo verziji) kažu da je najjeftiniji automobil na svetu koji može do 250km/h.
Bio jedan ispred moje zgrade, sa natpisom ''Pininfarina'' od prednjeg točka do zadnjeg stakla. Crn, bruka 1. Proverim ga preko tablica (non stop stoji na parkingu, danima, i meni sumnjivo) kod rođaka policajca, kad ono - kaže na te tablice registrovan Fiat Tipo!!! Ne mogu da verujem šta sve rade. Ako panduri i ne znaju kako izgleda Coupe, bar znaju kako izgleda Tipo!!!
http://www.grandprixlegends.com/public/pictures/thumbs/WA403.jpg
:lol: :lol: :lol:
HEMI 426
13.07.2005., 02:23
http://forum.krstarica.com./images/automobilizam/0140
Što bi rekao Radovan III: PRC!
hehehehehehehe, upravo tako! PRC! :lol: :lol: :lol:
za one koji ne znaju, na slici su koncepti Mako Shark ( u prvom planu, iz 1965 a iza njega iz 1962 god ), dizajnerske osnove za obe generacije Stingray Corvetti. Oba je dizajnirao cuveni GM-ov stilista William ( Bill ) Mitchell, dobar drugar Batiste i Sergia Farine. Po legendi, ideja za dizajn je Mitchellu dosla na pecanju :D kada je ulovio ajkulu i odusevio se linijama i fantasticnim oblikom te zivotinje. Zajedno sa Larryem Shinodom ( kasnijim dizajnerom Boss Mustanga ), je napravio prve crteze i posle prvih 1:1 prototipa se energicno zalagao za taj izgled. Ovde je na slici pored slavnog i prelepog trkackog modela Stingray SS koji je krajem 50-tih harao na trkama.
http://www.bilnorge.no/export/bb_13083.jpeg
p.s. sto se tice knjige,samo sam ostao ovako :shock:
Još malo šale, nemojte zameriti, please!!!!!
http://a.bertereau.free.fr/images/images/vraies/fiat/fiat-pub-1900.jpg
Ko bi rekao da će Šveđani napraviti ovako lep auto...
http://www.saint.org/images/c70.gif
HEMI 426
13.07.2005., 02:28
...tada su koncepti i zaista zavrsavali na ulici... :wink:
http://www.motorlegend.com/dossiers/vehicule/corvette68/photos/corvette39.jpg
HEMI 426
13.07.2005., 02:32
volvo je crtao bertone... :wink:
volvo je crtao bertone... :wink:
Ok, ne kažem ništa...
HEMI 426
13.07.2005., 02:35
da ne bi upadao na vec postojecu temu....jomini, evo jedno pitanje za tebe... :wink:
http://www.nishnet.ne.jp/~kei/travel/0107toyota/toyotaS800.jpg
HEMI 426
13.07.2005., 02:43
pa to bi ti trebao da znas... :wink:
ili mozda ovo...
http://www.petersen.org/images/Exhibitimages/Toyota-2000GT.jpg
ili ovo....
http://www.prelude-fan.de/pics/s800_9_th.jpg
ili ovo
http://www.bilnorge.no/export/bb_15448.jpeg
sta mislis?
Ne umem ja kao vi da pogađam... :(
Rikše neke? :oops:
Onaj prvi kao neki vaš! :oops:
HEMI 426
13.07.2005., 02:53
pitanja nisu teska, ni jedan od njih nije "nas" a u pitanju su jedini automobili koji nesto vrede i koji imaju neko svoje "ja" od japanaca iz tog perioda...samo polako, idem da se provozam i da kupim sebi nesto da jedem, dolazim za 10 min. ako dotle ne provalis, recicu ti sve, ok?
mala pomoc: 2 toyote, honda i mazda.... :wink:
Nemam pojma, ali bih rekao da je tim redom...
Naučiću, polako...
HEMI 426
13.07.2005., 03:12
stigoh.
e ovako,
Toyota S 800
Toyota 2000 GT
Honda S 800 coupe
Mazda 1500 sedan
tim redom...
za ljubitelje japanaca,vazni automobili... :wink:
Espanol
13.07.2005., 03:30
stigoh.
e ovako,
Toyota S 800
Toyota 2000 GT
Honda S 800 coupe
Mazda 1500 sedan
tim redom...
za ljubitelje japanaca,vazni automobili... :wink:A "crtani" u Evropi... :wink:
HEMI 426
13.07.2005., 03:32
pa gde drugde...da japanci imaju ikakvog smisla za dizajn ne bi im arhitektura bila onakva :lol: :lol: :lol:
HEMI 426
13.07.2005., 03:41
od japanaca, vratimo se automobilima sa dusom....evo jos koji kandidat...
http://www.motorbase.com/pictures/contributions/991201/std_1962_iso_rivolta-2.jpg
http://www.classic-car-quest.co.uk/images/Gordon%20Keeble.JPG
pa gde drugde...da japanci imaju ikakvog smisla za dizajn ne bi im arhitektura bila onakva :lol: :lol: :lol:
Ti ne vide one sličice u ''japancima''??? :shock:
Espanol
13.07.2005., 03:45
Još malo šale, nemojte zameriti, please!!!!!
http://a.bertereau.free.fr/images/images/vraies/fiat/fiat-pub-1900.jpgŠta je šaljivo u reklamnom plakatu firme koja je nastala još 1899? I još tada znala za reklamu?
Otkud znam, rek'o da ne misliš da zezam.
Japanci su tada marljivo učili i naučili.
Evo Dušana:
http://img321.imageshack.us/img321/6536/landrover4ps.th.png (http://img321.imageshack.us/my.php?image=landrover4ps.png)
HEMI 426
13.07.2005., 15:37
Evo Dušana:
http://img321.imageshack.us/img321/6536/landrover4ps.th.png (http://img321.imageshack.us/my.php?image=landrover4ps.png)
tacno, brate! veoma "dusevan" autic, doduse dusa mu je malo gorstacka ali je ne sumnivo ima... :wink:
evo jedan njegov nepreyebivi kolega i inspiracija... :D
http://www.hasegawa-model.co.jp/03.11/images/MV2.jpg
i njegov unuk sa nista manje duse i kvaliteta ali sa vise komfora... :wink:
http://www.edmunds.com/media/2002/naias/03.jeep.wrangler.rubicon.front34.500.jpg
Lepo. Ovaj poslednji naravno. Samo, mora da postoji više vrsta duše. Nema šanse da se na jednu istu misli gledajući sve ove sličice, ne?
Ovaj ''dušu dao za oranje''. :wink:
http://www.adendekker.nl/images/lamborghini.jpg
A jedan pravi, za Raikonena 911!
http://img250.imageshack.us/img250/1853/auto2ul.jpg<