PDA

Vidi punu verziju : Obrada videa

martinez
28.12.2007., 18:58
Vec neko vreme se bavim obradom videa, amaterski za svoje potrebe naravno, ali nisam uspeo da pronadjem adekvatne stvarcice za obradu materijala snimljenog na video traku od 8mm, naime cuo sam da postoji adapter ili nesto slicno u koji se stavi 8 mm traka pa sve to zajedno u kutiju od VHS kasete kako bi se materijal reprodukovao na jednostavan nacin preko obicnog kucnog video rekordera-plejera, ako neko zna kako se taj deo zove i gde ga mogu nabaviti molio bih da mi odgovorite, unapred zahvalan.:razz:

Sizif
12.05.2008., 11:51
To ne postoji. Postoji adapter sa VHS-C na VHS ali ne sa osmice na VHS.

valerian
13.05.2008., 02:03
e pa ja ne znam kako se to zove ali sam pre mozda 10 god. video tu stvarcicu....stavi se kasetica iz male kamere ne znam koja je to oznaka (ne DV) nego neka malo veca kaseta i to se ubaci u taj adapter koji izgleda kao VHS kaseta pa onda u video player!!! Ako si iz beograda imas kod opstine zvezdara foto radnju i servis u kojoj mozes da nadjes sve i svasta za kamere i fotoaparate..mislim da je broj bulevara 77

Sizif
13.05.2008., 08:32
...stavi se kasetica iz male kamere ne znam koja je to oznaka...
To je najverovatnije upravo ovo što sam pomenuo, adapter sa VHS-C na VHS. Magnetna traka i standard zapisa su potpuno isti, samo je manja kaseta u pitanju. Takav adapter u svakom slučaju ne bi radio za dva različita standarda same trake, kao što su Hi8 i VHS.....