Vidi punu verziju : zelim da cujem jos zato
Vidim Kako Stvari Stoje
03.03.2004., 02:34
zato sto samoubice ostavljaju poruku;zato sto kupujem stvari koje mi trebaju,zato sto mi u stvari ne treba nista;
zato sto smrdim kad sam u drustvu,zato sto mirisem kad sam sam;zato sto zelim da me cuju, zato sto ne zelim da me vide;
zato sto ljudi misle da me znaju,zato sto ljudi misle da znaju sebe;zato sto slabi misle da je tesko biti jak,zato sto jaki misle da je lako biti slab;zato sto nemam otvarac kad imam konzervu; zato sto imam 3 din kad mi treba 5,zato sto imam 7 din kad mi treba 5,zato sto kusur bacim;zato sto ce moj otisak stopala u blatu pregaziti traktor;zato sto cu nestati kad mi bude vreme a ne kad zelim,zato sto cu cekati;zato sto deca trce i kad ne kasne,zato sto odrasli ne trce;zato sto mi niko nikad nece reci sta misli o meni, zato sto ce reci nekom drugom;zato sto sam voleo jednu osobu najvise na svetu,zato sto volim jednu osobu najvise na svetu,zato sto cu voleti jednu osobu najvise na svetu,zato sto nisu iste osobe,zato sto cete me pitati koju,zato sto ne zelim da vam odgovorim,zato sto zelim da znate i da me ne pitate;zato sto placete u jastuk a ne pred ljudima,zato sto ljudska emocija ima svoje ekstreme i nema granice,zato sto su ekstremi osudjeni na propast; zato sto se momci okrecu za devojkom sa najvisim potpeticama, zato sto devojke udju u kola momka sa najdubljim dzepom,zato sto tvrdite suprotno;zato sto su vam sazaljenje i empatija iste stvari;zato sto ne umete da se izvinite kad ste pogresili, zato sto ne znate gde ste pogresili; zato sto ste sigurni u sebe kad nemate razloga,zato sto niste kad imate;zato sto se na muci poznaju junaci a ovako su svi pi*ke; zato sto vam je zao a nije vam krivo;zato sto smo odbacili sve vredno nama i prihvatili sve vredno njima;zato sto zivot kosta a trebao bi biti besplatan;zato sto sam ispalio poslednji metak,u prazno…
Vidim Kako Stvari Stoje
03.03.2004., 02:35
Na sveukupno zasto.
jagodica
03.03.2004., 02:55
ej nisi valjda
Tara Ana
03.03.2004., 06:09
Sve ovo se deshava zato shto MISLISH,RAZUMESH,IMASH VISHE SIVE MOZDANE MASE,zato shto ti je PRAG OSETLJIVOSTI NIZI pa sve vishe boli,ali ovaj bol je KOMPLIMENT,jer kad ne boli ,to ne znaci da nema bola , vec ga ti ne osecash( OSECATI je vazno,veliko,uzvisheno).Znam da je PAMET=BOL,ali nema srecnih zivota,vec samo srecnih dana,sreca je OSOBINA COVEKA,a rodimo se da bismo trazili srecu, a ne da bi je nashli!!!Kada bi se sve zelje ljudi ostvarile, raj bi postao nepotrebna institucija!!!
Da nisi slucajno koristio svetlece?Hehehe...
Nishki Nietzsche, pesnik
04.03.2004., 12:42
zato sto samoubice ostavljaju poruku;zato sto kupujem stvari koje mi trebaju,zato sto mi u stvari ne treba nista;
zato sto smrdim kad sam u drustvu,zato sto mirisem kad sam sam;zato sto zelim da me cuju, zato sto ne zelim da me vide;
zato sto ljudi misle da me znaju,zato sto ljudi misle da znaju sebe;zato sto slabi misle da je tesko biti jak,zato sto jaki misle da je lako biti slab;zato sto nemam otvarac kad imam konzervu; zato sto imam 3 din kad mi treba 5,zato sto imam 7 din kad mi teba 5,zato sto kusur bacim;zato sto ce moj otisak stopala u blatu pregaziti traktor;zato sto cu nestati kad mi bude vreme a ne kad zelim,zato sto cu cekati;zato sto deca trce i kad ne kasne,zato sto odrasli ne trce;zato sto mi niko nikad nece reci sta misli o meni, zato sto ce reci nekom drugom;zato sto sam voleo jednu osobu najvise na svetu,zato sto volim jednu osobu najvise na svetu,zato sto cu voleti jednu osobu najvise na svetu,zato sto nisu iste osobe,zato sto cete me pitati koju,zato sto ne zelim da vam odgovorim,zato sto zelim da znate i da me ne pitate;zato sto placete u jastuk a ne pred ljudima,zato sto ljudska emocija ima svoje ekstreme i nema granice,zato sto su ekstremi osudjeni na propast; zato sto se momci okrecu za devojkom sa najvisim potpeticama, zato sto devojke udju u kola momka sa najdubljim dzepom,zato sto tvrdite suprotno;zato sto su vam sazaljenje i empatija iste stvari;zato sto ne umete da se izvinite kad ste pogresili, zato sto ne znate gde ste pogresili; zato sto ste sigurni u sebe kad nemate razloga,zato sto niste kad imate;zato sto se na muci poznaju junaci a ovako su svi pi*ke; zato sto vam je zao a nije vam krivo;zato sto smo odbacili sve vredno nama i prihvatili sve vredno njima;zato sto zivot kosta a trebao bi biti besplatan;zato sto sam ispalio poslednji metak,u prazno…
Svaka cast. Cini mi se da sam ti rekao da ti je i prethodni rad odlican. Ovo je cini mi se i autenticno kraj same perfekcije. Ipak, pogresno je sto se obracas ovim ovde ljudima, dobices samo komentar da si lud ili da si iskompleksiran. Ograniceni, glupi ljudi odgovaraju po svojoj sirini, onoliko koliko sami shvataju. Sve sto prevazilazi te granice, a to je i pticji let ili covek koji cita knjigu, oni svrstavaju u nedokucivo, a nedokucivog se boje, kao mala deca mraka. Tada umeju da psuju, da vredjaju, da na cudan nacin pobijaju da postojis, jer je tvoja misao za njih druga galaksija.
Medjutim, od mene dobijas sve pohvale. Bilo bi dobro da u Nisu postoji veci broj ljudi slicnih razmisljanja i slicnog dara za knjizevnost.
Vidim Kako Stvari Stoje
04.03.2004., 17:20
Tara Ana
To sve se ne desava zbog mene to je jednostavno tako ja vidim ono sto vidim to ne
treba da mi se svidi ali stvari u su takve.Hvala na komplimentu i ne boli toliko
veruj mi mnogo vise boli kad prestanes da osecas i kada samo gledas svet koji ti se desava
ali nema veze ko zna zasto je to dobro ha ha ha... Slazem se sa tobom da nema srecnih zivota
vec samo srecnih dana mada bih to malo preformulisao da postoje samo srecni trenutci umetnost je
produziti taj trenutak sto je vise moguce rastegnuti ga dok ne pukne a posle cekati novi jedino
tako je moguce preziveti.I nemojte misliti da je ne cenim ovo sto mi je dato cenim ga mozda i
vise i mozda me zato ponekad i vredja postojanje nekih ljudi koji samo zauzimaju prostor i nisam
mizanrtop samo znam sta su osnovne ljudske vrednosti.
Veruj mi retko ko trazi srecu ljudi joj se nadaju (uglavnom se boje da je potraze)ali je ne traze(uglavnom se boje da je potraze)
jer uglavnom se sve svodi na kopiranje ono "kao culi smo da ovo treba da radimo da bi nam bilo dobro"
generacije i generacije se kopiraju svaka originalnost je suvisna,nepotrebna cak i nepozeljna.
I veruj mi nije tesko videti kako stvari stoje mnogo je teze sebi ih priznati.
E da,raj jeste nepotrebna institucija veruj mi.
"zivot je samo jedan nema boga da ogranicava bog je mrtav a ako nije onda spava niko te ne posmatra veliki brat ne postoji bog je
samo produkt necije zelje za redom ali red se ne moze zavesti ljudima jer do sada niko nije video kaznu boziju ni njegov gnev o kome se toliko prica to je samo
vid kazne koja ne postoji nacin da se primitivniji i bespomocni smire da ih ne bi pojela zavist zrtva je smislila boga da bi sebe lisila rada truda i hrabrosti koja zahteva
osveta i da oni ne bi ostali uskraceni pravde cest je izraz onaj gore svevidi on ne vidi nista on je slep i gluv svaka molitva uslisena je nista drugo do
puka slucajnost u zivotu ne postoji dobro ili lose postoji samo zanimljivo i dosadno"
Nietzsche
U pravu si da ljudi cim vide nesto nerazumljivo imaju potrebu da ga stave u neki okvir koji je njima
poznat a posto vecina u sustini ima dva osnovna okvira,dobro i lose(bas kako su ih naucili mama i tata) i po nekoliko podkategorija ali svega nekoliko
ja ne mogu da se uvredim u sustini ja od ovoga sto sam napisao samo trazim da procitaju i ako imaju neku ideju da je izloze
sve ostalo me ne interesuje.Tim istim ljudima koji ce mene nazvati ludim ili iskompleksiranim verovatno su predhodno bili dodeljivani
isti ili gori epiteti tako da niko me ne moze uvrediti,oni meni nista ne mogu da urade sto ja sebi vec nisam.Nekog specijalnog razloga zasto sam izabrao forum Nis
nemam ali posto sam iz ovog grada pa ono ajde...
Izmedju ostalog kad izlozim misao uglavnom ocekujem da mi se odgovori mislju jer ja tu nisam bitan mnogo je bitnije sta cu reci.
A za takve ljude :
"hodajuci ulicom ne vidim lica ljudi koja prolaze pricaju medjusobno razgovaraju razgovori nebitni meni nebitni njima po neki prolaznik uputi pogled prema
meni pogled prazan maskirana lica maskama dobrote,ljubaznosti,osmeha,srece,patnje,tuge...
mali ljudi ne shvataju da pored njih prolazi covek koji ih je sve prozrao njihovu plitkost njihovu zaludnu nadu da ce oni postati nesto a oni nisu nista drugo
do markantni konzumenti wc papira i nizasta drugo nisu sposobno do da ispunjavaju svoje vreme sra*ima koje proizlazi iz
njihovih supljuih glava ja se samo nadam da je jedan od tih slucajnih prolaznika malo vise od onoga zasta ga ja smatram
da nije jos jedan deo mase vec da je neko ko moze malo bolje da osmisli svoj svet a ne da uvek racuna na okolinu jer ako postoji neko takav onda ja nisam sam"
ego,znam ali pravedan.E da hvala.
Pozdrav
ej, kao ok je napisano..ali nije mi ostavilo onaj JAK utisak da se bash zapitam.. vise mi izgleda kao jak intelekt koji svashta primecuje.. ali me nije Prodrmalo idme jos jednom da procitam
ma OK je ali nisam se rasplakala
Vidim Kako Stvari Stoje
09.03.2004., 00:55
"The ability to let that which does not matter truly slide."
Iluvatar
11.03.2004., 11:44
zato sto ljudi misle da me znaju,zato sto ljudi misle da znaju sebe;zato sto slabi misle da je tesko biti jak,zato sto jaki misle da je lako biti slab;zato sto nemam otvarac kad imam konzervu; zato sto imam 3 din kad mi treba 5,zato sto imam 7 din kad mi treba 5,zato sto kusur bacim;zato sto ce moj otisak stopala u blatu pregaziti traktor;zato sto cu nestati kad mi bude vreme a ne kad zelim,zato sto cu cekati;zato sto deca trce i kad ne kasne,zato sto odrasli ne trce;zato sto mi niko nikad nece reci sta misli o meni, zato sto ce reci nekom drugom;zato sto sam voleo jednu osobu najvise na svetu,zato sto volim jednu osobu najvise na svetu,zato sto cu voleti jednu osobu najvise na svetu,zato sto nisu iste osobe,zato sto cete me pitati koju,zato sto ne zelim da vam odgovorim,zato sto zelim da znate i da me ne pitate;zato sto placete u jastuk a ne pred ljudima,zato sto ljudska emocija ima svoje ekstreme i nema granice,zato sto su ekstremi osudjeni na propast; zato sto se momci okrecu za devojkom sa najvisim potpeticama, zato sto devojke udju u kola momka sa najdubljim dzepom,zato sto tvrdite suprotno;zato sto su vam sazaljenje i empatija iste stvari;zato sto ne umete da se izvinite kad ste pogresili, zato sto ne znate gde ste pogresili; zato sto ste sigurni u sebe kad nemate razloga,zato sto niste kad imate;zato sto se na muci poznaju junaci a ovako su svi pi*ke; zato sto vam je zao a nije vam krivo;zato sto smo odbacili sve vredno nama i prihvatili sve vredno njima;zato sto zivot kosta a trebao bi biti besplatan;zato sto sam ispalio poslednji metak,u prazno…
sta da ti kazem?
nisi usamljen...
"The ability to let that witch does not matter truly slides."]
ne razumem