PDA

Vidi punu verziju : PRIPREME ZA CAS

dex80
25.12.2007., 21:16
Interesuje me kako se po drugim školama pišu pripreme za čas, godisnji planovi i mesecni planovi...

KOLEGE HVALA
DEJAN

Ben_Adam
25.12.2007., 21:21
Kako to mislish ''kako''?

dex80
25.12.2007., 21:29
Da li je dozvoljeno da se pripreme pisu u elektronskoj formi...
Da li bi mogao svoje planove takodje da odradim u elektronskoj formi a zatim da iz ištampam i tako predam..

Ben_Adam
25.12.2007., 21:32
Meni nije jasno kome to treba da predajesh planove... Osim toga, rekoh vetj, Shkole je podforum za uchenike(shto ne znachi da neko ima zabranu postovanja, vetj da je tematika foruma vezana za shkolovanje, a ne za rad). ;)

p.s. Da li BIH, kao i znak pitanja na kraju upitne rechenice(digresija, s obzirom da si nastavnik). ;)

Ulični hodač
26.12.2007., 21:46
Meni nije jasno kome to treba da predajesh planove... Osim toga, rekoh vetj, Shkole je podforum za uchenike(shto ne znachi da neko ima zabranu postovanja, vetj da je tematika foruma vezana za shkolovanje, a ne za rad). ;)

p.s. Da li BIH, kao i znak pitanja na kraju upitne rechenice(digresija, s obzirom da si nastavnik). ;)

Mali mnogo si dosadan . Što lepo ne napraviš svoj forum pa onda smišljaj pravila. Koji si poznavalac jezika a nisi sposoban da napišeš reč "već" ili si informatička neznalica.

Goran_V
29.12.2007., 02:10
Da li je dozvoljeno da se pripreme pisu u elektronskoj formi...
Da li bi mogao svoje planove takodje da odradim u elektronskoj formi a zatim da iz ištampam i tako predam..

Naravno da moze. Nigde ne pise da ne sme. Priprema je licni dokument nastavnika. Skica casa i podsetnik. Mnogo je i bolje uraditi je na kompjuteru. Mesecni planovi takodje. Ne znam sta predajes, ali po pravilu bi trebalo pisati pripremu za svako odeljenje posebno. Razlikuju se odeljenja, a samim tim i pripreme. Bilo bi mucenje pisati rukom. Ukoliko ti pedagog ili direktor to zabranjuju, pozdravi ih i reci im da njihov naftalin stipa za nos, da je Berlinski zid pao i da je Broz davno umro.

dex80
03.01.2008., 00:00
Kolege, veoma sam Vam zahvalan na saradnji i podrsci...
Hvala jos jednom na ukazanim savetima.
Ako znate gde moze da se komunicira na ovakav nacin, a da te niko ne uznemirava obavestite me..

Ulični hodač
04.01.2008., 10:24
Kolege, veoma sam Vam zahvalan na saradnji i podrsci...
Hvala jos jednom na ukazanim savetima.
Ako znate gde moze da se komunicira na ovakav nacin, a da te niko ne uznemirava obavestite me..

Jedino informatičari poseduju forum. Ako se Goran i ti slažete mogli bi da napravimo neki forum ?

milica09
04.01.2008., 14:06
jel imate napisanu koju pripremu???

tofit_a
08.01.2008., 19:20
Ako je neko raspolozen da podeli svoje znanje...
ja sam od septembra pocela da radim i naravno odmah sam dobila formulare za pisanje priprema koje ne znam da pisem. Pri izradi plana pomogla mi je koleginica ali za pripreme niko ne moze. Odnosno, ja sam pitala nekoliko uciteljica i nastavnika za nacin pisanja i svako od njih mi je dao svoje misljenje a nema dva da se podudaraju. Uputstvo za pisanje je nedovoljno, bar meni. Nisam zavrsila uciteljski nego filoloski fakultet pa nisam imala praksu pisanja priprema za cas. Inace predajem engleski jezik u nizim razredima osnovne skole i shvatila sam da, ma koliko mi se svidja ovaj posao, nekad ne mogu da ga podnesem samo zbog obaveze pisanja priprema.

Goran_V
18.01.2008., 03:20
Pripremu za cas pises da bi TEBI bilo lakse. Cas osmisljavas sama i niko ti tu ne moze pomoci u potpunosti. Priprema sluzi da bi osmislila cas, da znas sta ces da radis, koliko ce trajati koji segment casa, a i da ti se ne desi da odlutas od cilja. Znaju deca da te odvuku od teme, ali tada pogledas pripremu i nastavis gde si stala. Pocetnik bi trebalo da uradi detaljniju pripremu. Scenario! Sve u stilu - ja kazem to, a ocekivani odgovor je to i to.Takodje, vazna je i vremenska artikulacija casa. Uvodni deo 5 do 10 minuta itd. Desava se da neke delove casa prolete, pa da onda ne znaju sta da rade do zvona. U dobroj pripremi osmislices i diferencirani rad. Razlicito je znanje ucenika. Treba imati i dodatne zadatke, ali i poneki zadatak u rezervi (ukoliko djaci prebrzo urade postavljene). Cas treba da bude osmisljen tako da ude interesantan. Koristiti i nastavna sredstva. Kada god nesto predajes, razmisljaj da li su djaci razumeli, da li je prilagodjeno njihovom uzrastu i znanju i koji su efekti casa. Sta su naucili? Da li im je znaje vece ili ne?

Evo vam skracenu verziju pripreme:

Predmet: Srpski jezik

Nastavna jedinica: Naučili smo štampana slova azbuke

Tip časa: utvrđivanje

Nastavna metoda verbalna, pisanje

Nastavni oblici frontalni, individualni

Nastavna sredstva: Bukvar, slovarica
Cilj i zadaci časa: Uočavanje azbučnog reda slova,
Vuk Karadžić kao tvorac azbuke

TOK ČASA
Uvodni deo časa:
Naučili smo sva štampana slova pisma koje se zove ĆIRILICA.
Svako slovo ima svoj redosled i on se zove AZBUKA.
Čovek koji je tako poređao slova i napravio azbuku zvao se VUK STEFANOVIĆ KARADŽIĆ.
Glavni deo časa:
Čitanje slova azbučnim redom.
Na ovom stolu slova su razbacana. Napravite red.
Hajde sada da se poređate po azbučnom redu.
Pisanje imena i prezimena drugova i drugarica po azbučnom redu.
Završni deo časa:
Čitanje teksta Vuk Karadžić i bukvar Bukvar str 149
Razgovor o tekstu.

baneredstar
05.02.2008., 00:04
Pozdrav drage kolege. Drago mi je da sam nasao ovaj forum i da ima nastavnika koji stvarno zele da razmenjuju iskustva i koriste pogodnosti NETa.

dex80
21.02.2008., 19:21
EIS --- MUKA NEOPISANA :-(

POMAZITE AKO BOGA ZNATE :confused:

KAKO SE OTVARA NOVA SKOLSKA GODINA