Vidi punu verziju : Prolece...
Dani su ruzni i kisni. Zima polako kao ranjenik vuce svoje poslednje dane. Ne izgleda tako ali uskoro ce prolece. Ono se u moju dusu uselilo nesto ranije ove godine. Kazem prolece, a mislim ljubav, ceznja, slatka strepnja...Lagano svira svoje ljubavne note i stvara muziku zivota. Iz sivila se povremeno pojavi sunce, samo kao nagovestaj...ali ja znam da je tu...Osecam je svuda oko mene, skoro da mogu da je opipam, tako blizu a tako daleko...i cekam. Ima neke posebne lepote u cekanju. Svaki uzdah, svaki pogled, svaka misao dobija neko posebno znacenje, a ZELJA raste do ludila. A osmeh, taj bezrazlozni osmeh, kao ogledalo duse, svedoci o lutanju, daleko od sivila svakodnevice, dok lutam vremenom kao zombi, a vreme je ograniceno samo NJIM i racuna se od NJEGA do NJEGA, a ne sekundama, casovima i danima.
"U mojoj dusi je prolece, u srcu tuga neopisiva"...tuga zbog ceznje da makar na kratko postanemo jedno, a onda i zbog spoznaje da ce taj momenat nekad proci, a da ce se vreme neizbezno opet meriti nekim drugim arsinima.
Stihovi ove ljubavne muzike nizu se jedan za drugim. Svaki drugaciji od onog prethodnog, ali svaki lep na svoj nacin, i svaki u srcu ostavlja trag, srecu ili oziljak...jer pesme mogu biti tuzne i mogu biti vesele bas kao sto i ljubavi raznih ima.
I mozda je bolje da zauvek ostane oblacno i kisno i da budemo uljuljkani u sigurnost sopstvenih iluzija, ali bol kao i radost cini zivot vrednim zivljenja i ko ne rizikuje ostaje zauvek na marginama, a zivot prolazi...
Zelim da rizikujem, da VOLIM, da dajem sebe celu i bezrezervnu, zelim da pripadam celim svojim bicem i mozda makar samo za tren zacujem simfoniju...
I sve ovo zelim da kazem NJEMU koji mozda i ne shvata da je ON, mada znam da ce i posle NJEGA doci neki drugi ONI, ali prolece u mom srcu trenutno greje samo njegovo sunce svojim zubatim zracima.
Znas li.....?
dejanvi
29.02.2004., 12:10
Zelim da rizikujem, da VOLIM, da dajem sebe celu i bezrezervnu, zelim da pripadam celim svojim bicem i mozda makar samo za tren zacujem simfoniju...
I sve ovo zelim da kazem NJEMU koji mozda i ne shvata da je ON, mada znam da ce i posle NJEGA doci neki drugi ONI, ali prolece u mom srcu trenutno greje samo njegovo sunce svojim zubatim zracima.
:idea: :shock: samo tebe da nađem..
tvoje reči da čujem.. :)
tebi svoju dušu da dam....
Okani se ćoravog posla nego se ti uvati motike.Ubiće te romantika majke mi.
tebi svoju dušu da dam....[/quote]
He, ma :idea: ne pomaze, ja sam nocna zivotinjka :wink:, moraces i ti da se potrudis da me napipas u mraku :lol:
Okani se ćoravog posla nego se ti uvati motike.Ubiće te romantika majke mi.
A sad bi ja kao trebala da se ljutim...ma jok...
Jedino sto mene brine... sto cesto izmedju sunca i kise ostane samo magla, kao razvejani snovi...
[quote=geda]Okani se ćoravog posla nego se ti uvati motike.Ubiće te romantika majke mi.
A sad bi ja kao trebala da se ljutim...ma jok...
Jedino sto mene brine... sto cesto izmedju sunca i kise ostane samo magla, kao razvejani snovi...[/quote
Ma jok upravo suprotno,vidiš ćorav poso ti je promašena ljubav a ovo da se uhvatiš motike znači da uzmeš sudbinu u svoje ruke a ovo sa romantikom je da negledaš u prošlost nego u budućnost.Pa prema tome ono što sam teo da kažem je:
Okani se promašene ljubavi nego uzmi sudbinu u svoje ruke.Nemoj da gledaš šta je moglo biti nego gledaj šta treba da bude.
Jel´ sad lakše,ako bolje pogledaš i za vreme kiše vidi se duga.
dejanvi
29.02.2004., 22:00
He, ma :idea: ne pomaze, ja sam nocna zivotinjka :wink:, moraces i ti da se potrudis da me napipas u mraku :lol:[/quote]
Ako si ti noćna životinja, ja sam njihov lovac.
Da te napipam u mraku, mogu po mirisu tvom.
Nevidljiv biću, pored tebe ići ću.
He, ma :idea: ne pomaze, ja sam nocna zivotinjka :wink:, moraces i ti da se potrudis da me napipas u mraku :lol:
Waaaw!!!? Nesi 'de-si!!!? Ovaj ti je PRAAAAVI :!:
dejanvi
02.03.2004., 16:41
Waaaw!!!? Nesi 'de-si!!!? Ovaj ti je PRAAAAVI :!:
:wink: :wink: :roll: :roll: :oops: :!:
Pa prema tome ono što sam teo da kažem je:
Okani se promašene ljubavi nego uzmi sudbinu u svoje ruke.Nemoj da gledaš šta je moglo biti nego gledaj šta treba da bude.
Jel´ sad lakše,ako bolje pogledaš i za vreme kiše vidi se duga.[/quote]
Ono sto sam ja htela da kazem je da je prava ljubav vredna i bola...A ja jesam optimista i uvek gledam napred, a ako i pogledam unazad to je samo zato da bih se setila lepih stvari...Jednom kad ispunis svoje srce, mozda uspes i ispod duge da prodjes :wink:
Nevidljiv biću, pored tebe ići ću.[/quote]
Waaaw!!!? Nesi 'de-si!!!? Ovaj ti je PRAAAAVI :!:[/quote]
:wink: :wink: :roll: :roll: :oops: :!:[/quote]
Tu sam, motam se po mracnim stranama svog uma :lol:, a posto si mi ostavio mamac, eto izvukao si me na svetlo dana :wink: :oops:
dejanvi
04.03.2004., 14:59
Waaaw!!!? Nesi 'de-si!!!? Ovaj ti je PRAAAAVI :!:[/quote]
:wink: :wink: :roll: :roll: :oops: :!:[/quote]
Tu sam, motam se po mracnim stranama svog uma :lol:, a posto si mi ostavio mamac, eto izvukao si me na svetlo dana :wink: :oops:[/quote]
Dobro nam došla na talase svetla i topline :wink:
Cmokić topli tebi šaljem da bi znala da sam tu pored tebe. :wink:
Znas li.....?
...znam Nesi...a TI...gde SI!? :wink: :idea:
Cmokić topli tebi šaljem da bi znala da sam tu pored tebe. :wink:[/quote]
Ma jel ti to hoces da me postidis :lol: :oops:
Znas li.....?
He, he, sad me je stvarno sramota :oops: :oops: :lol:
Ma volim i ja vas :lol:
dejanvi
04.03.2004., 15:29
Cmokić topli tebi šaljem da bi znala da sam tu pored tebe. :wink:
Ma jel ti to hoces da me postidis :lol: :oops:[/quote]
Ne, neću to, hoću, hoću
po danu pisma da pišemo,
po mraku CMOKIĆE da šaljemo
:wink: :wink: :lol:
Evo mrak je, nemoze biti mracnije pa eto tebi CMOKIC :wink:
Znas li.....?
He, he, sad me je stvarno sramota :oops: :oops: :lol:
Ma volim i ja vas :lol:
...a samo mene!? :wink: :idea:
...a samo mene!? :wink: :idea:[/quote]
A sta :?: :lol: :wink:
...a samo mene!? :wink: :idea:
A sta :?: :lol: :wink:[/quote]
...nista siNe,nista... :wink:
...nista siNe,nista... :wink:[/quote]
A igramo, se igramo, umesto da budemo ozbiljni sramOTE-KOJe :wink:
...ja se sav nekako...uozbiljio...prosto...sramota je koliko sam se...uozbiljio.A ti? :idea:
...ja se sav nekako...uozbiljio...prosto...sramota je koliko sam se...uozbiljio.A ti? :idea:
Ma ja sam uvek ozbiljna :lol: :lol: :lol:, a sad sam onako prolecno ozbiljna tek da ne omasimo temu :lol:
Znas li.....?
...Eto,valjda ce ovo da posluzi k'o maska...nema sad promasivanja
...Znam! :idea:
Znas li.....?
A sta ne znas :?: Uzgred res(h)i li ti ukrstenicu Proletnju :lol:
Znas li.....?
A sta ne znas :?: Uzgred res(h)i li ti ukrstenicu Proletnju :lol:
...Zadovoljna.Mislim da si vrlo slatko usla u LJubavnu Ukrstenicu...Uzgred da...vidis(h) :wink: :idea:
Hehehe lepo :lol: Samo sto mi to malo zvuci...NJEMU - ON - NJEGA -ONI :lol: :lol: :lol:...ako si je tako resio qq :twisted: :lol:
Hehehe lepo :lol: Samo sto mi to malo zvuci...NJEMU - ON - NJEGA -ONI :lol: :lol: :lol:...ako si je tako resio qq :twisted: :lol:...
...NISAM nista resio...kad resim...evo resio sam-dolazim ti u poseticu. :idea:
...MA nece jos-ne da se zima... :wink: :idea:
dejanvi
06.03.2004., 09:38
Evo mrak je, nemoze biti mracnije pa eto tebi CMOKIC :wink:
Na tvoj CMOKIĆ, CMOKIĆEM toplim uzvraćam :wink:
Meni reci da voliš me ti... :roll:
Ja ću tebe u mraku nežno maziti i CMOKIĆE vrele davati :wink:
Meni srce koje ti nudim uzmi :wink:
Oni neće naći nas :lol: :lol:
Oni neće naći nas :lol: :lol:[/quote]
Da li imam razloga da te ne volim :?:
Vrelo...moze u ovim prohladnim danima...ali kad otopli moracemo da se hladimo :wink:
Ja tebi saljem pisamce, a CMOKIC...kad padne mrak...mozda...
...MA nece jos-ne da se zima... :wink: :idea:
Eh...da...prolece...Ponekad zna da bude varljivo. Taman sve propupi, pojave se prvi cvetovi i mirisi pocnu stidljivo da se sire, zacuje se cvrkut ptica i zurno zujanje pcelica, zamor suncanog dana kao dosaptavanje ljubavnika, a onda Baba Marta pokaze svoje zube i mraz ponovo zagospodari u basti naseg srca, makar na kratko. Belina snega bode oci, a u toj belini ostaju tragovi, otisci, kao putokaz, dokaz...koji ce nestati sa prvim suncem, ili kisom, i ostace samo barice u nasem secanju. I u pocetku ta voda -tuga- je tako velika da gusi, i pritiska grudi jako, ne da nam da udahnemo ali vremenom...o..secanja blede i onda se na kraju pitamo da li se ista i dogodilo ili je sve bio samo plod nase maste...
I taj rani mraz nekad samo "oprlji" listice, a nekad ostanu ozbiljne promrzline...pa je potrebno VREME da rane zarastu. Sve zavisi od toga koliko nas je sunce izmamilo, koliko smo zeleli i dali sebe, koliko smo zivota uneli, jer su i osecanja kao mladi izdanci, cine nas krhkim i ranjivim. Pa i ono sto nas u "zrelom" dobu ne bi povredilo u ovim ranim danima zna da bude bolno, bas zbog tananosti osecanja i velikih ocekivanja, mozda prevelikih...I nisu potrebne nikakve grubosti, dovoljna je i mala nepaznja, obicna nesmotrenost, pa da se obiju najlepsi pupoljci i nikad ne procvetaju u svoj svojoj raskosi, nego ostane samo nagovestaj lepote.
To slatko iscekivanje ispunjava muzikom, najmanji povetarac ucini da nam zatrepere listici u ludom ritmu, a srce ispuni zelja i nemir, ali kad carolije nestane let na krilima povetarca se pretvori u pad. I sto smo vise uzleteli prizemljenje je bolnije. A ponekad iz povetarca nastane i citava oluja, koja iza sebe ostavi haos i pustos i povredi SVE one koji su se tu zatekli, makar i slucajno, a delovi duse ostanu da leze svuda uokolo, kao pokidane grane, dok nesmotreni prolaznici gaze po njima...
Ali i to je prolece.
A onda dodju cistaci (nase duse i srca), pokupe polomljene delove, ociste i sve dovedu u red, pa kad hladni dani i konacno prodju i stigne lepse vreme, opet se osvezimo, ozarimo nekom novom pozitivnom energijom, i budemo spremni da procvetamo za nekog drugog, da osetimo nove mirise i bockanje nekih novih pcelica...
Samo sto onda ostajemo obogaceni jos jednim iskustvom, ocvrsnemo, ojacamo i nije nas tako lako povrediti - barem ne bez sekire i motorne testere :wink:
A prolece...eh...prolece...uvek...pre ili kasnije dodje...
dejanvi
06.03.2004., 16:43
Oni neće naći nas :lol: :lol:
Da li imam razloga da te ne volim :?:
Vrelo...moze u ovim prohladnim danima...ali kad otopli moracemo da se hladimo :wink:
Ja tebi saljem pisamce, a CMOKIC...kad padne mrak...mozda...[/quote]
Nesi, mesi, desi.... :lol:
Voleti možeš sada i uvek... :wink:
Vreli CMOKIĆ sada i uvek primi :wink:
Kada otopli rashlađivećemo se u vodi i vrele CMOKIĆE davati :lol: :roll: :wink:
CMOKIĆ vreli ti šaljem, u noći dođi da te nađem.
:wink: :roll: :oops: :lol: :wink:
:wink: :roll: :oops: :lol: :wink:[/quote]
Ma da ja od tolike vreline ne opecem prstice :?: :wink:
dejanvi
06.03.2004., 23:24
:wink: :roll: :oops: :lol: :wink:
Ma da ja od tolike vreline ne opecem prstice :?: :wink:[/quote]
Ma ne...
Vreli CMOKIĆI, nežni prstići :wink: :wink:
dejanvi
08.03.2004., 00:17
Nesi, desi, :roll:
ponoć je prošla, :wink:
novi dan se rađa, :wink:
lepi dan, Vaš dan, :lol:
8. Mart srećan ti bio. :wink:
U to ime topli CMOKIĆ
tebi šaljem ja. :wink: :roll: :oops:
U to ime topli CMOKIĆ
Tu sam, tu sam (da ne budem bezobrazna kao neki :-))
Malopre stigla...
Hvala ...i hvala...
Cmokic i tebi :wink:
...topli...proletnji...:wink:
dejanvi
08.03.2004., 00:52
U to ime topli CMOKIĆ
Tu sam, tu sam (da ne budem bezobrazna kao neki :-))
Malopre stigla...
Hvala ...i hvala...
Cmokic i tebi :wink:
:oops: :wink: :oops: :wink: :lol:
Zamisli sumu, gustu, zelenu...zamisli reku skrivenu...zamisli suncan dan i zrake koji se probijaju kroz krosnje drveca...zamisli igru senki i svetla...zamisli tisinu koju remeti samo sum vode i poj ptica...zamisli devojku koja se kupa u zaklonjenom viru...
Lisce treperi, cudan mir, nikog nema, hladna voda mami, sljunak se presijava u duginim bojama, nevidljivi detlic kucka po stablu, cuje se nezan devojacki glas...
...teci vodo vodice,
ugasi taj plam,
sta li radi drago moje,
da mi je da znam...
...sijaj sunce sunasce,
obasjaj mi dlan,
da ja vidim drago moje,
ulepsaj mi dan...
...pevaj ptico pticice,
pevaj pesmu tu,
da je cuje drago moje,
pevaj je njemu...
Voda je bistra i modra, kroz seni samo se beli njena put, crna duga kosa miluje ramena, na usnama osmeh, kapi veselo prskaju na sve strane...
Zamisli sumu, gustu, zelenu...zamisli putanju skrivenu...zamisli suncan dan i zrake koji se probijaju kroz krosnje drveca...zamisli igru senki i svetla...zamisli tisinu koju remeti samo sum vode i poj (raznih pticica ima :wink:)...zamisli momka kako lagano seta stazicom, bezbrizno grickajuci travku...
Stazica je uska, po njoj samo retke zverke hodaju, grancice udaraju po licu, dan je vruc, sum vode mami...
...stazo moja stazice,
vodi me do vodice,
da se napijem...
...sunce moje sunasce,
ostidji za brdasce,
da se sakrijem...
...sreco moja srecice,
cekaj mene evo me,
sebe da ti dam...
Sunce je porumenelo, suma je postala jos gusca skrivajuci...,voda se za momenat umirila, samo se ptice i dalje cuju...
Zamisli sumu, gustu, zelenu...zamisli TAJNU skrivenu...zamisli suncan dan i zrake koji se probijaju kroz krosnje drveca...zamisli IGRU...senki i svetla...zamisli tisinu koju remeti samo...zamisli...zamisli i kraj ove price...ma sta te se samo tice :wink:
dejanvi
08.03.2004., 18:31
Zamislio sam sve...
...i TAJNU tvoji skrivenu...
...i IGRU nežnu koju voliš.....
...i tebe pored mene kako ležiš...
...i iznad nas drveće zazelenelo...
...i kako mi na uvo nežni kraj priče pričaš...
...i CMOKIĆE tople i nežne, da misliš na mene...
:wink: :wink: :wink:
Ej, kako bese ona pesma...
"U dusi mi je prolece,
u srcu tuga..."
...il tako nekako, ebi ga sve sam pomesala...:P
Prolece? Samo sto nije :D
Novcic_u_fontani
01.03.2005., 12:25
Gozba na livadi
Ja sam danas jedini ljudski gost na dubokim
livadama maja. Mene jedinu čeka postavljeno
bezbroj nevinih veselja.