PDA

Vidi punu verziju : BOJKOT!!!

M-japi
07.12.2007., 14:12
Potrosace je ovog vikenda, kao hladan tus, preseklo jos jedno poskupljenje.
U ionako praznu korpu juce su bojazljivo stavljali mleko po novoj ceni
dugotrajno kosta 80 dinara, a sveze, koga je na rafovima bilo u manjim
kolicinama, 62 za litar. Cena jogurta je u manjim trgovinama korigovana
na 82 dinara za litar.
Politika, 03.12.2007.

Monopol u proizvodnji mleka nam je naneo jos jedan udarac. Po cetvrti put za tri meseca mleko poskupljuje.

Sta mali covek moze da uradi protiv monopola!? Moze da ne kupuje MLEKO!

Niko od nas nece umreti ukoliko ne kupi mleko bar PET dana.

BOJKOT!

Ako su potrosaci Engleske, Nemacke, ... i zemalja sirom Evrope mogli da se organizuju, mozemo i mi u Srbiji!

Ne kupujte mleko od 10.12 - 14.12! Neka monopolisti vide da su oni tu zbog nas, a ne mi zbog njih!

p.s. Obavestite prijatelje, prosledite link!

http://www.bojkotujmonopol.com

Ascaso
07.12.2007., 20:09
Mleko i mlečni proizvodi poskupeli su četvrti put u roku od tri meseca. Radnička deca su već sada žedna mleka! A šta ćemo im reći kada mleko bude 200 dinara? Anarho-sindikalistička inicijativa se priključuje bojkotu, i poziva sve radnike i radnice da u znak protesta zbog poskupljenja bojkotuju kupovinu mleka i mlečnih proizvoda od 10. do 14. decembra.

Svi mi, radnici i radnice, eksploatisani smo na poslu i van njega. Na poslu nam gazda plaća manje nego što vrede proizvodi našeg rada i prisvaja sebi višak vrednosti koji mi proizvodimo. Sa druge, strane da bismo preživeli moramo kupovati hranu, odeću i druge proizvode, a vlasnici radnji i prodavnica pored eksploatacije svojih radnika, izrabljuju i nas tako što nam naplaćuju proizvode daleko skuplje od njihove proizvodne cene. Čovek je izrabljivan i kao proizvođač i kao potrošač, na poslu se protiv niskih plata i loših uslova rada borimo štrajkom i direktnom akcijom, a protiv nekontrolisanih poskupljenja bojkotom robe.

Zato ne kupujmo mleko i mlečne proizvode od 10.12 - 14.12! Ovo je bojkot upozorenja! Ukoliko cena mleka ne bude spuštena, biće inicirane akcije većih razmera.

Zahtevamo smanjenje cene mleka i povećanje plata zaposlenih u mlekarama!

Protiv eksploatacije i kapitalizma!

Sekretarijat za komunikaciju sa medijima ASI

http://inicijativa.org/tiki/art2141

pozarevac
18.12.2007., 04:13
www.pozarevac.net