PDA

Vidi punu verziju : Sta o Nishu i Jugu misle "velegradjani"

Nishki... Nietzsche
20.02.2004., 22:44
Da nabrojim izraze kojima se koriste, a o tome da li su u pravu... ostavljam vama... koji poznajete nas grad i nas Jug.

"Divlji jug"
"Rostiljski grad"
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=25521

"Da ishta znash o istoriji filozofije dospeo bi ti do Beograda"
"Ali,neka za tebe je Nish"
"skoro nisam chula neshto tako jadno:normalan chovek bi da zivi u Nishu...xa xa,bash simpatichno"
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=3943&start=15

"za one koji bi da se Srbija razvija kao Beograd... Pa ne moze tako..."
"svima je u interesu da Beograd bude lepsi, cistiji i bolji..."
"ziveo sam ja i u Nisu (srecom ne dugo... nemam nameru da vredjam, ali od svih mesta gde sam bio, Nis mi je jedini ostao kao 'nikad vise' grad...)"
"Beograd ne volite,a ipak svi biste prodali bulju da dodjete ovde.Mars u selo seljaci!"
"Samo se derete vasim odvratnim naglascima,bacate djubre na sve strane"
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=21787&postdays=0&postorder=asc&start=15

"Kada proteramo dosljake natrag u svoja sela,i oslobodimo Beograd Cacka,Krusevca,Kraljeva.....e,tada cemo moci da govorimo o kulturi!"
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=4484

Bice jos mnogo novih izraza, ne brinem za to. Ipak, osetio sam se duznim da ovo dam na znanje mojim sugradjanima, da vide sta o njima (ili o gradjanima slicnih gradova) misle bgd-djani, ili oni koji povremeno odu u njega i stanu da mu se dive.

Dakle, razmislite i dajte komentar, ili naprosto ubelezite ako na nekom mestu primetite nesto slicno. Treba od ovoga napraviti kolekciju. Nadam se da ce ovo makar u nekoj meri preobraziti nasu juznjacku svest i odnos prema nasoj prestonici i prestonicarima.

Nishki... Nietzsche
20.02.2004., 23:10
"ne razumem osobu koja moze da napise takvu glupost.
ali sam sigurna da nije iz Beograda"
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=5312&start=0

Eto malog dodatka za ovo vece. Inace, trazio sam da pronadjem poruke izvesne osobe pod nikom TINA-BG, sa foruma knjizevnosti od pre dva ili tri meseca. Ta je devojka izbrisala sve te poruke i sva ta vredjanja upucena Nisu i Nislijama, govoreci sa mnom. Argumenti su takvim ljudima uglavnom ovakvi: Vidi se da si Nislija. No, to sada ne mogu da dokazem jer je ta osoba ocistila svoje poruke: jedino mogu da ostavim profil... kao dokaz da su poruke te osobe izbrisane http://forum.krstarica.com/profile.php?mode=viewprofile&u=4665

Uskoro sa novim zanimljivostima :)

21.02.2004., 07:38
Ja sam Nišlija i ponosim se time, a pesma kaže (posleratna doduše) svi seljaci i malograđani postali su Beograđani.

chou
21.02.2004., 17:19
Ja o Beograđanima imam zaista lepo mišljenje i neću da na osnovu par mišljenja nekih umišljenih ljudi (inače slepih do nosa)stvaram sliku o svom gradu koga inače volim.Problem i jeste u nama Nišlijama, jer na skoro svakom koraku (većina od nas) demonstrira neprilagođeno ponašanje za razliku od ogromne većine ljudi iz Beograda.Nažalost nas je skoro 400 hiljada a Beograd ima 2,5 miliona ljudi sa svim okolnim mestima čiji stanovnici uvek kažu da su Beograđani,pa se iz tih razloga javljaju mišljenja nekih nazovi velegrađana koji vređaju zavičaje svojih roditelja.

Skandi...
21.02.2004., 20:08
Ja sam Nišlija i ponosim se time, a pesma kaže (posleratna doduše) svi seljaci i malograđani postali su Beograđani.

Nishki Nietzsche
nemoj da pljujes svoje zar nije dovoljno sto to radi ceo svet? Zar to nije dovoljno?
Po ovome sto pises vidi se da nisi izasao iz tog tvog Nisa,i da nisi osetio mrznju ljudi u svetu prema nama! Poseti Novi Pazar na forumu i citaj,mozda ce ti to promeniti misljenje o Beogradu i beogradjanima,nadam se da ces onda videti koliko je to sve nebitno sto ti pises!!! Zbog takvih budala - tih nazovi muslimana,stradaju nasi ljudi,a onda vec nije bitno da li su iz Beograda,Nisa,Knjazevca,Vranja...
Zakljucak napisi ti,pa ti si "veliki filozof"!!!

Nishki... Nietzsche
22.02.2004., 04:34

Zahvaljujem Gostu na citiranoj poruci. Iskreno, ocekivao sam da se veci broj ljudi javi i kaze nesto na ovu temu. Ja sam se osetio strasno uvredjenim kad sam video ono sto o Nisu govore i misle (ne samo bg-djani, svi u Srbiji, bilo da su juzno ili severno od Nisa). Znam skoro sva mesta, znam dobro sta o mom (nadam se i vasem) gradu misle. Izuzetno je ako neko o Nisu misli lepo, narocito ako zivi negde na severu.

Chou ili ... (izvinjavam se ako sam pogresio nick),
Beograd nesumnjivo ima mnogo vise ucenijih ljudi. Nesumnjivo je i to da cak i iz Nisa odlaze u bgd oni koji dosta vrede (jer istina je da se sada u Nisu ne moze nesto veliko postici), samo ako imaju dovoljno novca. Kazem, ima vise ucenijih, da kazem i kulturnijih ljudi. Ali naveo sam razlog: jedino je bgd Evropa kod nas, a to je nepravda. I zar imaju pravo ti isti ljudi koji placaju stan u bgd-u (a uglavnom nisu rodom bg-djani, to si dobro primetio/la) da vredjaju one koji - recimo i tako - nisu imali novca da u njega odu, kao nekoj Obecajnoj zemlji? (Ja imam novca da odem tamo, ali necu iz lokal-patriotskih razloga, recimo i to bas tako iskreno, tako je zasada.)

Grozno je i kad i oni drugi, mada u manjem broju nego oni koji se tek nasele u bgd, koji su tu ziveli odavno, pocnu da izrazavaju mrznju ili vredjaju dosljake, ili pak one koji samo prodju kroz njihov bgd. Ima mnogo takvih primeraka, s jednim sam razgovarao, a sebe smatra jos i intelektualcem. Takvi ne znaju da je njih Srbija nacinila prestonicom, i da nje nije (tj. da nije sela i svih gradova u Srbiji) bgd ne bi ni bio to sto jeste: Tiranin nad tiranima, Velika prestonica i Velegrad, Veliki Inkvizitor (inkvizitor preostalih sela i manjih gradova)...

Gostu iz Novog Pazara (ili pretpostavljam da je odatle), pod pseud. Skandi... (ili...),
Ne razmisljam, niti imam razloga za to, na republickom nivou, jer ova je Republika kriva za to sto mene i mnoge ljude iz Nisa mogu delimicno i s razlogom da zovu Divljakom, Rostiljdzijom, ili cisto Nislijom (sto danas ima pogrdan prizvuk svakom gradjaninu u Srbiji, sem pravom Nisliji). Ne treba buditi nacionalnu svest, to je svest najnizih i najusamljenijih, oni se hvataju za naciju, jer u sebi samima ne mogu nista da pronadju. Cak je i Dostojevski je bio po nekima nacionalista, ali nisu razumeli da je u stvari bio ono sto bi danas svaki Nislija trebalo da bude - patriota, na nivou grada, na nivou ugrozene sredine u kojoj zivi, a ne ukljucujuci "malu Evropu" ove zemlje i nacije - bgd, odnosno onu koja nam je sve uzela i koja jos uvek otima.

Pokusacu da iznudim jos neko iskreno misljenje o nama od strane nasih sudrzavljana. Ovo u svakom slucaju ne moze da skodi nama Nislijama: treba se suociti sa istinom, ili onim sto Srbija o nama misli, i... mozda i reagovati.

greyjaguar
23.02.2004., 02:25
'Ajd sad Nislijo, (ne mislim u pogrdnom smislu- ne vidim u tom Nislija nista pogrdno), da malo budem ozbiljan u razgovoru s tobom.
Dakle, vecina misljenja koja navodis o Nisu su zaista bljuvotina, ali zar ne shvatas da vecina ljudi koji su ZAISTA GRADJANI (a takvi i u Beogradu izumiru) prosto nemaju potrebe za tim da nekog prozivaju, jednostavno ce te ignorisati ili te svrstati u neku fioku (Nis u ovom slucaju) i to je to. Tvoja ljutnja je donekle shvatljiva i opravdana, ali mislim da imas prekratak fitilj i da suvise burno reagujes na neke zezalice koje bi lako prosle bez ikakve uvrede u vecini svakodnevnih komunikacija. Recimo, jedan moj poznanik iz Aleksinca sam sebe zove "Srbin s dna kace", navijaci Fk Vojvodina iz Novog Sada sami sebe zovu "Slaninari", Jagodinci ponosno nose nadimak "Curani" itd. Ne treba reagovati s viskom lokalpatriotskog zara i buke na neke sitne zezalice.
Stoga- samo mirno i dostojanstveno, i bez viska lokalpatriotizma, takav odgovor je vise nego pogresan.
Kao sto vidis, ja sebe, pogotovo na ovom forumu, ne shvatam preozbiljno, a savetujem ti da primenis istu tehniku. Laaaaaadno, OK? :wink: Rostiljdzijo, nema ljutis? :wink:

PS Nis je lep grad- imate divnu Tvrdjavu, zivahan juznjacki temperament i ljubav za zivotne radosti- to sve vise nedostaje ljudima. dakle nisam ja anti-Nislija, u redu? :D

SU
23.02.2004., 02:30
Ja sam iz Subotice...bio sam na ekskurziji...ono Nis, Niska Banja...i meni je vas grad sasvim ok

SU (opet)
23.02.2004., 02:36
...a,da, to sto se na jugu jede dobar rostilj nije nista lose...naprotiv

greyjaguar
23.02.2004., 02:39
Jos jedno da dodam- NIJE MI JASNO ZASTO SI UKLJUCIO U SVOJ POST LINKOVE KOJI TE NE PRIKAZUJU U BAS DOBROM SVETLU. NAZIVATI ZENU KURVOM SAMO ZATO STO TI JE UKAZALA NA PRAVOPISNU GRESKU, ILI PRICATI NESTO O "HRANJENJU PRESTONICE" I VREDJATI NEKOG KO TI NE DA ZA PRAVO I DIRNE TI U LOKALPATRIOTSKU MUKU, ILI PRONADJE DA NESTO NE ZNAS, JE KATASTROFALNO ODSUSUTVO MANIRA I DOBROG UKUSA. TIME SAMO DAJES LOS PRIMER O SREDINI ODAKLE DOLAZIS I DOBAR MATERIJAL LJUDIMA KOJI NE VOLE NIS. PROMENI TO POD HITNO, INACE CE TI ETIKETA "SELJAK" "PRIMITIVAC" "GEDZA" SAVRSENO PRISTAJATI, A TO NE ZELIS, ZAR NE?
Shvati neke stvari, dobronamerno ti kazem, mada smo se kacili na forumu ne mislim da smo neprijatelji, ali ton kojim razgovaras s ljudima je OCAJNO LOS, a o UVREDAMA da ne govorimo.
Zaboravi na to, pa ce te ljudi odmah i vise ceniti i ozbiljnije uzimati.
Zelim ti iskreno sve najbolje, a vremenom ces uvideti koliko gresis.

Nishki... Nietzsche
23.02.2004., 19:30
Jos jedno da dodam- NIJE MI JASNO ZASTO SI UKLJUCIO U SVOJ POST LINKOVE KOJI TE NE PRIKAZUJU U BAS DOBROM SVETLU. NAZIVATI ZENU KURVOM SAMO ZATO STO TI JE UKAZALA NA PRAVOPISNU GRESKU, ILI PRICATI NESTO O "HRANJENJU PRESTONICE" I VREDJATI NEKOG KO TI NE DA ZA PRAVO I DIRNE TI U LOKALPATRIOTSKU MUKU, ILI PRONADJE DA NESTO NE ZNAS, JE KATASTROFALNO ODSUSUTVO MANIRA I DOBROG UKUSA. TIME SAMO DAJES LOS PRIMER O SREDINI ODAKLE DOLAZIS I DOBAR MATERIJAL LJUDIMA KOJI NE VOLE NIS. PROMENI TO POD HITNO, INACE CE TI ETIKETA "SELJAK" "PRIMITIVAC" "GEDZA" SAVRSENO PRISTAJATI, A TO NE ZELIS, ZAR NE?
Shvati neke stvari, dobronamerno ti kazem, mada smo se kacili na forumu ne mislim da smo neprijatelji, ali ton kojim razgovaras s ljudima je OCAJNO LOS, a o UVREDAMA da ne govorimo.
Zaboravi na to, pa ce te ljudi odmah i vise ceniti i ozbiljnije uzimati.
Zelim ti iskreno sve najbolje, a vremenom ces uvideti koliko gresis.

Trebalo bi da jos jednom pregledas te linkove. Pogresno si shvatio: 1) najpre, ne pravim ja gresku u pravopisu, nego neki fin sagovornik sa foruma, ali ga ta devojka (da ne koristim reci koje bi je realno opisale, jer to se vec vidi na svakom postu koji ostavi za sobom) satire ukazujuci mu na pravopisnu gresku, i to na krajnje bgd-ski nacin. Ja sam toga mladica odbranio i ujedno napao pravopis bg-djanke (nadjoh pravu rec!). Tako je i sa ostalim linkovima. Treba jos jednom da ih prelistas i procitas pazljivije. Bice ti jasnije koga treba edukovati i uciti kulturi.

Ja pristajem ne to da se vise ne svadjamo, ali predlazem i to da jedan drugog ignorisemo i ne odgovaramo na ono sto drugi pise. Meni bi tako odgovaralo, jer ne bih morao na sve da ti odgovaram, jer tvoje su optuzbe mahom ovakve - nezasnovane, neopravdane, neargumentovane. Ne moram na to da gubim vreme. Dakle, to bi bilo pomirenje.

Nishki... Nietzsche
23.02.2004., 19:37
Ja sam iz Subotice...bio sam na ekskurziji...ono Nis, Niska Banja...i meni je vas grad sasvim ok

Hvala. Meni je draze kad cujem pohvalu o mom gradu nego o meni. Doduse to "ok" nije nista narocito... ali bolje je od onoga gore navodjenog. Ja sam bio cesto kod vas u SU... U nekom domu... preko puta kojeg je neki lepsi hotel... Centar grada vam isto tako nije los... lepo izgleda i onaj stari sat... ja sam pomislio da je neka velika crkva... ima i sinagoge jedne, koliko se secam. Ulazio sam u jednu katolicku crkvu... I lepo vam je setaliste, ono glavno... slicno je kao u Nisu... mozda i lepse.

Juce sam cuo jednu divnu pohvalu Nisu iz Uzica, iz grada za koji sam mislio da ni ne zna da postoji neki grad na jugoistoku... Cuo sam pravo odusevljenje o nasem gradu... i sam sam bio odusevljen.

23.02.2004., 23:44
Mladicu, tebi je pod hitno potrebna neka strucna pomoc....ili nesto vise sexa ako ga uopste i upraznjavas jer su tvoje poruke svuda na forumu pune frustracije. Ako tako nastavis, ne gine ti neka dobra mentalna institucija...ili mesto u politici :lol:

23.02.2004., 23:58
Mladicu, tebi je pod hitno potrebna neka strucna pomoc....ili nesto vise sexa ako ga uopste i upraznjavas jer su tvoje poruke svuda na forumu pune frustracije. Ako tako nastavis, ne gine ti neka dobra mentalna institucija...ili mesto u politici :lol:

Manjak sexa je definitivno u pitanju!!!

http://smilies.sofrayt.com/1/d0/lew.gif

Nishki... Nietzsche
24.02.2004., 15:49

Steta sto se nisi predstavio. Ovako ne znam od koga mi je iq drasticno visi. Ako sam ja za bolncicu, to bi bila ona za genije, a ti bi verovatno u onu za retarde. Zalosno ali istinito. Procitaj neku knjigu o vrednim ljudima kroz istoriju sveta... naucices nesto, i shvatiti, nadam se.

Necu da gubim vreme na ovakve ljude. Slobodno pisite sta vam je volja. Ne mogu da se obazirem na sve pse koji laju na mene.

Tara Ana
24.02.2004., 19:16
Mladicu, tebi je pod hitno potrebna neka strucna pomoc....ili nesto vise sexa ako ga uopste i upraznjavas jer su tvoje poruke svuda na forumu pune frustracije. Ako tako nastavis, ne gine ti neka dobra mentalna institucija...ili mesto u politici :lol:Ovo je UPRAVO primer za frustraciju!!BEZ RAZLOGA,NEPROZVAN,ti reagujes!!U "zaru borbe"mogu da razumem i"teze"reci,ali ovako...Diskutuj sa covekom,lomi koplja,dokazuj i opovrgavaj,bori se za svoje stavove,NE KVALIFIKUJ ODOKATIVNO,PRIZEMNO,JEVTINO!!Znam da je tako mnogo lakse,ali u mom recniku,ta osobina nema bas lepo ime!!

24.02.2004., 19:26
Mladicu, tebi je pod hitno potrebna neka strucna pomoc....ili nesto vise sexa ako ga uopste i upraznjavas jer su tvoje poruke svuda na forumu pune frustracije. Ako tako nastavis, ne gine ti neka dobra mentalna institucija...ili mesto u politici :lol:Ovo je UPRAVO primer za frustraciju!!BEZ RAZLOGA,NEPROZVAN,ti reagujes!!U "zaru borbe"mogu da razumem i"teze"reci,ali ovako...Diskutuj sa covekom,lomi koplja,dokazuj i opovrgavaj,bori se za svoje stavove,NE KVALIFIKUJ ODOKATIVNO,PRIZEMNO,JEVTINO!!Znam da je tako mnogo lakse,ali u mom recniku,ta osobina nema bas lepo ime!!

Ko bi pa tebe mogao da razume, na kom li si ti prasku duso? :lol: Prvo sto si nepismena, nemas nijedan razmak izmedju zareza i sledece reci a drugo, s obzirom da branis ovog jadnog sitnog coveka koji sam za sebe misli da je genije (kakva patetika, oprosti mu Boze) mogu samo da te zalim i da se ne cudim sto si takva kakva si:) Za svaku pohvalu ste, bas zasluzujete jedno drugo, jedan retard za drugog :lol: :lol: :lol: :lol:
P.S.: duso jesi li sigurna da uopste znas kako se bilo koji recnik uopste i upotrebljava? :lol: :lol: :lol:

Tara Ana
24.02.2004., 21:13
Zarez je VEC RAZMAK KARADJICU VUCE, a i da nije,TO JE PROBLEM TEHNICKE PRIRODE, A TVOJ PROBLEM JE U DOMENU PSIHIJATRIJE!!!Ja pishem ispravno, a ti si los covek!!Nisam te vredjala, TI SI PRVI POCEO!!!Procitaj ponovo moju prvu diskusiju, a zatim svoje reci!!!Zar SE MALO NE STIDIS MUSKARCINO !!Takvo obracanje jednoj zeni je blago receno nekorektno!!!Ja ne pricam na takav nacin!!!

24.02.2004., 21:15
Zarez je VEC RAZMAK KARADJICU VUCE, a i da nije,TO JE PROBLEM TEHNICKE PRIRODE, A TVOJ PROBLEM JE U DOMENU PSIHIJATRIJE!!!Ja pishem ispravno, a ti si los covek!!Nisam te vredjala, TI SI PRVI POCEO!!!Procitaj ponovo moju prvu diskusiju, a zatim svoje reci!!!Zar SE MALO NE STIDIS MUSKARCINO !!Takvo obracanje jednoj zeni je blago receno nekorektno!!!Ja ne pricam na takav nacin!!!

Kao sto vec rekoh a i potvrdjuje se iz gore navedenog, ma stvoreni ste jedno za drugo ti i 'genije' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tara Ana
24.02.2004., 21:17
HVALA NA KOMPLIMENTU!!!

24.02.2004., 21:19

A da, i branis se time sto si ZENA? Tebi se moze da se javljas i vredjas a ako ti neko uzvrati istom merom onda 'ijaaao, ali ja sam ZENA!' PA? :lol: Ako si zena nisi vrsta koja izumire, niti ti taj epitet daje za pravo da ti pljujes a da ne trpis pljuvanje, jadna, slaba, nejaka zenice :lol: :lol: Valjda je za ocekivati sada da ce jedna muskarcina od nichea da te odbrani naravno...sacekaj samo malo da se on snadje oko konektovanja na net, evo, samo sto nije :lol: :lol: :lol:

P.S.: savet za tebe isti kao i za njega GET A LIFE! I sto vise sexa, sto vise sexa, vidim da fali i tebi i njemu :twisted: :twisted: :twisted:

Tara Ana
24.02.2004., 21:31
Mushkarci TRENUTNO GLEDAJU FUDBAL, na netu su SAMO ZENE!!!

24.02.2004., 21:37
Tacno, i ja gledam fudbal i sada je bas pauza te mogu da se zabavim malo i nasmejem tvojim budalastinama :twisted: :twisted: :twisted:

Tara Ana
24.02.2004., 21:42
Dobro vaspitan covek je onaj koji moze da podnese onog koji to nije!Necu se vise javljati!!

24.02.2004., 21:44
Dobro vaspitan covek je onaj koji moze da podnese onog koji to nije!Necu se vise javljati!!

Samim tim dokazujes da si nevaspitana :lol: :lol: :lol: Boze, stvarno si paglu, upadas u sopstvene zamke-izjave :lol: :lol:

Tara Ana
24.02.2004., 21:46
Pocinje drugo poluvreme!

Nesi
26.02.2004., 02:55
Kol'ko negativne energije, uzas jedan. Iz ovog topica prosto vristi uskogrudost i ogranicenost (raznih vrsta), ali da se vratim na temu...Prosto se zgrazavam ovakvih uopstavanja, tipa svi Beogradjani mrze sve Nislije, svi Beogradjani su tirani, svi Nislije su dobri valjda samo zato sto su iz Nisa...Tolerancija jednaka nuli. Licno uopste ne vidim razloga za rasprave ovog tipa. Ja sam rodjena Beogradjanka i drago mi je sto jesam (ma klo'ko takvo "naglasavnje" smetalo pojedinima koji nisu iz Beograda), ne zato sto smatram da su drugi manje vredni, vec zato sto VOLIM SVOJ GRAD i u tome ne vidim nista lose, ali to naravno ne znaci da ja mrzim druge (jer ovo pitanje moze da se odnosi na bilo koji drugi grad ili region)...Uostalom niko ne bira gde ce da se rodi, i to je ono sto je najmanje bitno, a ono sto jeste bitno je kakav je ko COVEK, bez obzira gde je rodjen i gde zivi. I na kraju da odgovorim na prvobitno pitanje: Gle cuda, ja volim Nis, volim Nislije, moja prva ljubav je iz Nisa i dogodila mi se u Nisu, imam rodbinu u Nisu, imam prijatelje u Nisu...

Separatista, Nishki Nie..
04.03.2004., 12:25
Kol'ko negativne energije, uzas jedan. Iz ovog topica prosto vristi uskogrudost i ogranicenost (raznih vrsta), ali da se vratim na temu...Prosto se zgrazavam ovakvih uopstavanja, tipa svi Beogradjani mrze sve Nislije, svi Beogradjani su tirani, svi Nislije su dobri valjda samo zato sto su iz Nisa...Tolerancija jednaka nuli. Licno uopste ne vidim razloga za rasprave ovog tipa. Ja sam rodjena Beogradjanka i drago mi je sto jesam (ma klo'ko takvo "naglasavnje" smetalo pojedinima koji nisu iz Beograda), ne zato sto smatram da su drugi manje vredni, vec zato sto VOLIM SVOJ GRAD i u tome ne vidim nista lose, ali to naravno ne znaci da ja mrzim druge (jer ovo pitanje moze da se odnosi na bilo koji drugi grad ili region)...Uostalom niko ne bira gde ce da se rodi, i to je ono sto je najmanje bitno, a ono sto jeste bitno je kakav je ko COVEK, bez obzira gde je rodjen i gde zivi. I na kraju da odgovorim na prvobitno pitanje: Gle cuda, ja volim Nis, volim Nislije, moja prva ljubav je iz Nisa i dogodila mi se u Nisu, imam rodbinu u Nisu, imam prijatelje u Nisu...

Ne znas ti sta je tolerancija. Da li je tolerancija kad masa bgd-skih studenata u BK studiju na pitanje odvratne voditeljke upucenoj jednom od Vojvodjanskih politicara u izvesnoj politickoj emisiji: Da li je u redu da Vojvodina proizvodi a da se Bgd gradi? oni pocinju sa urlanjem i negodovanjem, kako se takvo pitanje daje postaviti, otkud to sad odjednom, kakva je sad to predrasuda, itd. Je li to tolerancija? Je li to ljudski? Dokle, bre??

I, zapamti (a valjalo bi i svakom bg-djaninu da to upamti): Nije problem sto bgd jug smatra divljim, ciganskim, zaostalim, prljavim... Problem je u tome sto Nislije o bg-djanima ne misle nista, ili ne misle nista lose, mada su ovi zasluzili noz u grlo. To je nerazvijena svest, to je delo veste bgd-ske politike da se narod zaglupi (recimo za vreme SPSa, ekspanzija narodne, folk ili turbo folk muzike), da ne ume da ustane onda kad mu je lose.

Tako imamo danas jednog Vojvodjanina koji ustaje i bori se za svoje, potom jednog Bg-djanina koji ustaje i ne da ono sto konstantno otima, i imamo na jugu jednog zaglupelog, lenjivog Nisliju koji se valja u blatu i podriguje, kome ne pada na pamet da ustane i postane covek. Vazno mu je jedino da spava, jede i vrsi nuzdu.

Razumem da ovo izgleda kao vredjanje, ali to je jedini nacin da pozovem ljude da dodju umu, da shvate da mogu vise, da treba da zele vise, da se jug probudi i shvati da civilizacija i Evropa ne izgledaju ovako.

slatka kao medic
04.03.2004., 21:57
.....

05.03.2004., 00:58
Da li je u redu da Vojvodina proizvodi a da se Bgd gradi?[/b] oni pocinju sa urlanjem i negodovanjem, kako se takvo pitanje daje postaviti, otkud to sad odjednom, kakva je sad to predrasuda, itd. Je li to tolerancija? Je li to ljudski? Dokle, bre??

I, zapamti (a valjalo bi i svakom bg-djaninu da to upamti): Nije problem sto bgd jug smatra divljim, ciganskim, zaostalim, prljavim... Problem je u tome sto Nislije o bg-djanima ne misle nista, ili ne misle nista lose, mada su ovi zasluzili noz u grlo. To je nerazvijena svest, to je delo veste bgd-ske politike da se narod zaglupi (recimo za vreme SPSa, ekspanzija narodne, folk ili turbo folk muzike), da ne ume da ustane onda kad mu je lose.

Tako imamo danas jednog Vojvodjanina koji ustaje i bori se za svoje, potom jednog Bg-djanina koji ustaje i ne da ono sto konstantno otima, i imamo na jugu jednog zaglupelog, lenjivog Nisliju koji se valja u blatu i podriguje, kome ne pada na pamet da ustane i postane covek. Vazno mu je jedino da spava, jede i vrsi nuzdu.

Razumem da ovo izgleda kao vredjanje, ali to je jedini nacin da pozovem ljude da dodju umu, da shvate da mogu vise, da treba da zele vise, da se jug probudi i shvati da civilizacija i Evropa ne izgledaju ovako.

Ma ti si klonirani Hitler, ajde priznaj priznaj 8)

Nishki... Nietzsche
05.03.2004., 17:05
ej preterujete... us*rali ste mi forum... treba vam moderator pod-obavezno... ajde neka se neko od vas uhvati te obaveze i neka trazi.... neko ko je stalno tu a ujedno i najkulturniji... dogovorite se.. ovo vise ne lici ni na sta... sramota...

Ko si sad ti pa da je ovo tvoj forum. Kakva pretencioznost. Istina je da je forum odavno unisten, mada su i mnogi drugi u ruznom stanju... pa i Knjizevnost i Drustvene nauke ne stoje bolje. "Nis" je mozda i najkulturniji, ima par osoba koje vrede. Ne znam na sta se odnosi ta tvoja kritika da nista ne valja i u cemu se to preteruje.

Delujes mi dosta prosecno da bi tebi nesto bilo lose, ili da bi prema tebi nesto bilo sramno.

09.03.2004., 21:22
Pa gde nam se dade nas nishki hica?:) iliti definitivni klon Hitlera;)

Iluvatar
12.03.2004., 14:24
NISH je najbolji,najzabavniji,najlepsi grad u Srbiji.
Kakav NS,kakav Bg,to je sve s***e.
Nish je zakon.
NISH RULEEEEEEEEEEEEEES!!!!!!!!!!1

De Nik
17.03.2004., 13:15
:cry:
Stvarno coveku postane muka kad pocne da cita sve ove "bljuvotine"o nama samima.UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Ja stvarno ne razumem sta nam to treba.Pa dokle cemo sami da se blatimo i dokle ce da postoji ta netrpeljivost izmedju nas Srba? :?: :?: Veoma tesko pitanje. Ni mnogo umniji ljudi ne nadjose resenje,a mi se svim snagama trudimo i da ga i ne nadju.Prestanimo sa izdizanjem jednih ,a na drugu stranu srozavanjem drugih.Potrudimo se da nam bude lepo tamo gde smo,potrudimo se da bude ono pravo gde zivimo,pa da li je to BGD ili NIS ili NOVI SAD bice najmanje bitno.I kada u nasoj svesti bude doslo do takvog razmisljanja onda ce nam biti mnogo bolje. :idea: :idea: :idea: :lol:

chou
17.03.2004., 17:10
Ne zaboravite da je Niš grad i još jednom GRAD . Kome se ne sviđa neka se odseli, u sredinu koja će mu više pružiti. Šta o nama misle drugi, savršeno me ne zanima jer sam na svome i u svom gradu, i malo više je smorno nastavljati polemiku na ovu temu. Neka pišu lepo, neka pišu loše, ali mi smo ti koji odlučujemo kako ćemo i gde živeti. Pozdrav, veliki POZDRAV svim (najboljim) NIŠLIJAMA koji vole svoj grad. Srđan

makavela
18.03.2004., 08:26
Ne zaboravite da je Niš grad i još jednom GRAD . Kome se ne sviđa neka se odseli, u sredinu koja će mu više pružiti. Šta o nama misle drugi, savršeno me ne zanima jer sam na svome i u svom gradu, i malo više je smorno nastavljati polemiku na ovu temu. Neka pišu lepo, neka pišu loše, ali mi smo ti koji odlučujemo kako ćemo i gde živeti. Pozdrav, veliki POZDRAV svim (najboljim) NIŠLIJAMA koji vole svoj grad. Srđan

bravo srdjane, tako je, ko ne voli nas grad neka ide, daleko mu lepa kuca. eto im drugih gradova, pa nek uzivaju!

18.03.2004., 08:28
Sto juznije - to tuznije.

Filozof_Nis
18.03.2004., 11:57
Sto juznije - to tuznije.

Evo jos jednog :lol: :lol: :lol:

Jednog lepog suncanog dana, ili veceri, kad se to "tuzno" probudi, obice se i vama o glavu.

Slobodno pljujte.

bljux
19.04.2005., 14:37
"rsli ste extra :twisted:

Misanthropos
19.04.2005., 15:47
Cool, extra, gotiva, opushteno...

Nije vredno komentara.

bljux
19.04.2005., 23:00
pogledajte samo novosadski forum!totalna opustencija.a vi tu dilkanite samo tako...

HEMI 426
20.04.2005., 00:59
pogledajte samo novosadski forum!totalna opustencija.a vi tu dilkanite samo tako...

brate, pusti...dodji u NS idemo u neko zezanje... :lol:

Decky_Nis
24.04.2005., 03:53

Zahvaljujem Gostu na citiranoj poruci. Iskreno, ocekivao sam da se veci broj ljudi javi i kaze nesto na ovu temu. Ja sam se osetio strasno uvredjenim kad sam video ono sto o Nisu govore i misle (ne samo bg-djani, svi u Srbiji, bilo da su juzno ili severno od Nisa). Znam skoro sva mesta, znam dobro sta o mom (nadam se i vasem) gradu misle. Izuzetno je ako neko o Nisu misli lepo, narocito ako zivi negde na severu.

Chou ili ... (izvinjavam se ako sam pogresio nick),
Beograd nesumnjivo ima mnogo vise ucenijih ljudi. Nesumnjivo je i to da cak i iz Nisa odlaze u bgd oni koji dosta vrede (jer istina je da se sada u Nisu ne moze nesto veliko postici), samo ako imaju dovoljno novca. Kazem, ima vise ucenijih, da kazem i kulturnijih ljudi. Ali naveo sam razlog: jedino je bgd Evropa kod nas, a to je nepravda. I zar imaju pravo ti isti ljudi koji placaju stan u bgd-u (a uglavnom nisu rodom bg-djani, to si dobro primetio/la) da vredjaju one koji - recimo i tako - nisu imali novca da u njega odu, kao nekoj Obecajnoj zemlji? (Ja imam novca da odem tamo, ali necu iz lokal-patriotskih razloga, recimo i to bas tako iskreno, tako je zasada.)

Grozno je i kad i oni drugi, mada u manjem broju nego oni koji se tek nasele u bgd, koji su tu ziveli odavno, pocnu da izrazavaju mrznju ili vredjaju dosljake, ili pak one koji samo prodju kroz njihov bgd. Ima mnogo takvih primeraka, s jednim sam razgovarao, a sebe smatra jos i intelektualcem. Takvi ne znaju da je njih Srbija nacinila prestonicom, i da nje nije (tj. da nije sela i svih gradova u Srbiji) bgd ne bi ni bio to sto jeste: Tiranin nad tiranima, Velika prestonica i Velegrad, Veliki Inkvizitor (inkvizitor preostalih sela i manjih gradova)...

Gostu iz Novog Pazara (ili pretpostavljam da je odatle), pod pseud. Skandi... (ili...),
Ne razmisljam, niti imam razloga za to, na republickom nivou, jer ova je Republika kriva za to sto mene i mnoge ljude iz Nisa mogu delimicno i s razlogom da zovu Divljakom, Rostiljdzijom, ili cisto Nislijom (sto danas ima pogrdan prizvuk svakom gradjaninu u Srbiji, sem pravom Nisliji). Ne treba buditi nacionalnu svest, to je svest najnizih i najusamljenijih, oni se hvataju za naciju, jer u sebi samima ne mogu nista da pronadju. Cak je i Dostojevski je bio po nekima nacionalista, ali nisu razumeli da je u stvari bio ono sto bi danas svaki Nislija trebalo da bude - patriota, na nivou grada, na nivou ugrozene sredine u kojoj zivi, a ne ukljucujuci "malu Evropu" ove zemlje i nacije - bgd, odnosno onu koja nam je sve uzela i koja jos uvek otima.

Pokusacu da iznudim jos neko iskreno misljenje o nama od strane nasih sudrzavljana. Ovo u svakom slucaju ne moze da skodi nama Nislijama: treba se suociti sa istinom, ili onim sto Srbija o nama misli, i... mozda i reagovati.

Alal vera!!!!

Decky_Nis
24.04.2005., 04:05

brate, pusti...dodji u NS idemo u neko zezanje... :lol:

Zovi mene ja bih voleo da vidim te cudesne novosadjanke 8) 8)

Decky_Nis
24.04.2005., 04:08
Gost i svi ostali ovo je forum i ovde ljudi pisu svoja misljenja o temi koja je postavljena!!! Ako hocete da se prepucavate i vredjate to radite na ulici jer je valjda to mesto za te stvari. Pisite o temi jer je to ono sto zanima ove ljude koji citaju oni ne zele da citaju vasa tupava prepucavanja!!!! Hvala u ime svih :evil: