PDA

Vidi punu verziju : Egipat

Stranice : [1] 2

vlajko
09.06.2003., 12:35
Planirao sam ove godine da letujem u Egiptu u Hurgadi pa bi voleo da cujem utiske i savete od nekog ko je vec bio tamo.

taja
03.07.2003., 22:21
e mozda si se vec vratio pa mi reci kako je bilo posto ja idem za dve nedelje

vanja
27.07.2003., 09:15
e mozda si se vec vratio pa mi reci kako je bilo posto ja idem za dve nedelje

A jel' bio neko u Sharm-u?
Moze li se izdrzati temperatura?

kulerka
04.08.2003., 23:19
:evil: [/b]

DOKONI UM
02.09.2003., 10:46
Bio sam i u Hurgadi i u Sharmu.
Temperature oko 40 stepeni ali je vazduh suv pa to i ne osecate.
Hurgada ima lepse plaze.
Sharm je svetsko letovaliste sa Sheratonima,Hiltonima,Hajatom,Meriotom,Hardrock kafeom,Pica hatom itd...

Eto toliko...
Za blize informacije na E mail

345
15.12.2003., 10:59
zelela bih tamo da odem, pa me zanimaju iskustva ljudi koju su tamo bili ili koji su culi nasto u vezi toga...koje agencije su ok, koje su shit?

limunada
21.12.2003., 15:29
vidi na serbian-caffeu :wink:

taja
02.01.2004., 10:45
najbolje agencije su Kontiki i Jolly za Egipat posto one imaju i krstarenje Nilom. Ako vec ides nemoj to nikako da preskocis

05.01.2004., 20:40
zelela bih tamo da odem, pa me zanimaju iskustva ljudi koju su tamo bili ili koji su culi nasto u vezi toga...koje agencije su ok, koje su *?
Bili smo u Egiptu u septembru.Super je.Ne ici u martu i od jula do kraja avgusta.Obavezan snoring.Kontiki sada radi turu koja je najbolja.Let do Hurgade, brodom do Shar el sheika, autobusom do Kaira. Vidi se najvise.

Hocu da znam
06.02.2004., 14:09
Kakvi su hoteli u Egiptu, ja cu da vodim dete(ici cemo u septembru ili oktobru) i zelim da ne brinem. Planiram da izaberem neki sa 4 zvezdice. Kontiki ima Kairo+Hurgada i Kairo+Sarm el Seik. Koja je bolja varijanta? Kakva je hrana? Pisite detaljno oni koji ste bili, please

Nefertari
10.02.2004., 15:21
Predlazem da putujete krajem oktobra, zbog temperatura koje su i tada oko 40 stepeni!Ako je dete malo, odaberite aranzman koji ne ukljucuje krstarenje. Ipak mislim da je greh ici u Egipat a ne videti bar znacajnije kulturno-istorijske spomenike, kao na primer Luxor, Karnak, Komombo, Abu Simbel, Asuan...Argus tours pravi vrlo lepe arnzmane za Egipat! Bolji su od Jolli toursa! Srecan put! Da, Hurgada je nesto veca od Sharm el Sheika, ima vise mogucnosti za izlete.

gost 333
14.02.2004., 01:43
tamo vam je strava. ja sam bila u septembru i bilo je ok. temperatura vazduha je oko 35-40, a vode oko 25 sto je mnogo dobro! videcete prelepe korale, skoljke, meduze koje se kupaju sa vama (bezopasne naravno) i poneku morsku zvezdu kada je plima! kairo je cudo od grada, piramide su jos vece cudo, ne propustite ni jedan izlet! da li treba jos nesto da kazem? naravno: putujte sa kontikijem jer oni su ipak zakon. hocu ponovo da odem tamo jer mislim da ima toliko toga jos da se vidi.

gost333
14.02.2004., 01:55
:D jos nesto: ako volite izlaske idite u Hurgadu ili Sarm el Seik a ako hocete mirniju varijantu onda je to Ein Sohna. A sto se hrane tice, ima svih svetskih kuhinja ali na ulici nikad ne jedite(barem ja nisam imala hrabrosti), samo u hotelu :).

stefkem
22.02.2004., 21:21
:D jos nesto: ako volite izlaske idite u Hurgadu ili Sarm el Seik a ako hocete mirniju varijantu onda je to Ein Sohna. A sto se hrane tice, ima svih svetskih kuhinja ali na ulici nikad ne jedite(barem ja nisam imala hrabrosti), samo u hotelu :). :idea: DA,SAMO SE HRANITI U HOTELU.VOCE OBAVEZNO DOBRO PRATI...IZBEGAVATI SALATE, :!: :!: :!:

magelan
27.02.2004., 22:47
Egipat je zaista drzava u kojoj se svako oseca opusteno i lepo. preporucujem hurgadu gde je more temperature oko 30 stepeni nije tako toplo jer stalno duva vetar hrana je fenomenalna i jeftina a hotel najbolje samo sa 4 i 5 zvezdica i sto blize centru.

sch
27.02.2004., 23:25
Egipat je zaista drzava u kojoj se svako oseca opusteno i lepo

Ha,ha,ha.Da li si možda bio u Kairu ?
Pa tamo ni Arkan ne bi smeo da ide ulicom bez dvocevke.

A da je Džon Vejn bio u Luksoru,ne bi snimio ni pola filmova,jer bi ga progutao mrak na samom početku.
Svojim očima sam video kako kolju magarca na ulici,šišaju ljude na istoj,i vrše veliku nudždu na istoj,bez da se imalo sklone sa sredine.

Zaista sam se osečao OPUŠTENO.

SVesna
28.02.2004., 21:20
Sto se tiče Hurgade, turističko je mesto i sve je ok,
to znači lepo toplo čisto, govore po tri jezika (ne baš tečno i razgovetno), prodaju rođenu majku uz cenkanje i tome slično.
Kad dođeš u Kairo, nema srednjeg utiska, ili je glamurozno ili tuga.
Hoteli, krstarenja, pogled na Kairo, Gizu, sve je to super, a ako poželiš da uveče prošetaš u suknji do kolena, ponesi i sačmaru sa krupnim zrnom.
Ozbiljno, 100 metara od hotela Šeraton prosjaci spavaju po mostovima. :(
Ovo za kratku suknju je lično iskustvo i to veoma neprijatno.
Inače u Kairu svaki 100-ti govori engleski, ali to ne uključuje taksiste, policajce i konobare.

SVesna
28.02.2004., 21:44
Ja sam se vratila pre 10 dana i bilo je super a vidim da su u Kontikiju aranžmani sada jeftiniji. U čemu je stvar?

sch
28.02.2004., 22:11
U Šeratonu u Kairu sam video najveće mačke na svetu koje se ladno šetaju po kuhinji,a ponekad se zalete i skoče na sto za kojim jedete,a lokalci to proprate sa osmehom simpatije.Dobro je,znači da nema MNOGO pacova !

Mirabel
05.03.2004., 12:04
zelela bih tamo da odem, pa me zanimaju iskustva ljudi koju su tamo bili ili koji su culi nasto u vezi toga...koje agencije su ok, koje su *?
Imam vrlo pozitivno iskustvo sa "Kontikijem", ne ici u periodu od marta do septembra. Hraniti se u hotelima, eventualno restoranima brze hrane(Pizza hut, Mc Donalds), piti iskljucivo flasiranu vodu, izbegavati sveze voce i salate jer je to sve prano njihovom vodom(sa cesme). Otici na sve izlete, svi su sjajni. Aranzman sa Hurgadom nudi vise njih, izdvajam Luksor(u okviru toga se obidje i Karnak, grobnice kraljeva i kraljica), ali ne propustiti ni safari, ronjenje, podmornicu. Sarm el Seik nudi manje izleta ali je vrlo impresivan(mada i prilicno naporan) odlazak na Sinajsku goru. Sarm ima(makar tamo gdle sam bila, a mislim da je to celom svojom duzinom) koralnu plazu pa je potrebno poneti maske; tu nema potrebe ici na gnjurenje na neko od obliznjih ostrva, tu mozete posmatrati podvodni svet sve vreme boravka u ovoj predivnoj zemlji.

divlja-u-srcu
06.06.2004., 02:09
Ja bih mogla da zivim u Kairu bez problema!
8) Blago tebi! :P

AnaMaria
08.06.2004., 10:21
Obisla sam gomilu foruma do sada i svuda je postavljano isto pitanje, a nigde konkretnog odgovora. Ajde neko ko je bio, sta je bolje, po pitanju izlazaka, plaza, obilazaka? I koji hotel preporucujete?
Sta ne propustiti, sta zaobici?
Ajde ljudi pomozite !!!

Evo ja cu da odgovorim,kad niko nece :)
Sharm el Sheikh je ekskluzivno mesto,sa hotelim od 5 zvezdica u samom centru grada ili okolini Nama baya gde je smesten sav dnevni i nocni zivot.Mesto je ludilo,imas da vidis sve redom od engleza,preko rusa,amerikanaca,kineza,nasih.Provod je fantastican,a izbor fakultativnih izleta je ogroman.
Jedino sto se meni licno nije svidelo je sto ima dosta hotela(5 zvezdica) medjutim koji su jako jako udaljeni od grada,po 15 km i zato su prilicno jeftini (170,180,200 evra).Ukoliko nisi u mogucnosti da rentiras auto u nekoj od agencija Sharma,onda odlazak u grad moze da ti predstavlja jako veliki problem.
Naravno podrazumeva se da je Sharm za nijansu skuplji od Hurgade.Medjutim,Hurgada po meni ne zaostaje za Sharmom nimalo.Provod je takodje fenomenalan,fakultativnih izleta mnogo,ukoliko imas decu,i za njih ima bezbroj opcija.Hoteli su sjajni zaista.tu je nezaboravna voznja kroz pustinju i jos mnogo ostrva koje treba posetiti.Nocni zivot je sjajan.
Gde god da odes od ova dva mesta bice ti fenomenalno.U oba mesta imas aerodrom,koji je manje vise blizu(dobra okolnost,ne moras da putujes 200km od aerodroma do grada)Ja sam bila odusevljena stvarno,nije bilo problema ni u jednom trenutku.Hoteli su odlicni,svaki ima svoje povoljnosti.Neces se pokajati gde god da odes.Lepo se provedi :)

Lola_bgd
08.06.2004., 14:57
Hvala!
Vac sam mislila da me svi kuliraju ovde :cry:

Nemam decu, i vise bih otisla da se provedem i obidjem sve sta ima da se obidje tamo. Gledam opise hotela za Sharm, i svuda pise 2km od centra, 5 km od centra...nita u centu, a da je pristojno. Uostalom sta se tu podrazumeva pod centrom?

Koji hotel mi ti savetujes, a da nije daleko od plaze?

AnaMaria
09.06.2004., 17:37
Hvala!
Vac sam mislila da me svi kuliraju ovde :cry:

Nemam decu, i vise bih otisla da se provedem i obidjem sve sta ima da se obidje tamo. Gledam opise hotela za Sharm, i svuda pise 2km od centra, 5 km od centra...nita u centu, a da je pristojno. Uostalom sta se tu podrazumeva pod centrom?

Koji hotel mi ti savetujes, a da nije daleko od plaze?
Centar je Nama Bay,tako se zove.U centru nemas jeftinih hotela,pa ako ides na more sa pristojnom kolicinom para pre bih ti preporucila hurgadu,ali kako hoces.Ukoliko imas dovoljno para preporucila bih ti Falcon hotel u sharmu ili hotel Fantasia u Hurgadi.Imas hotel Nama Bay u sharmu,on je isto odlican,Sheraton i Ritz su neprevazidjeni.
Ukoliko se odlucis za Hurgadu,hotel Regina style ti je u centru Hurgade i naj najtoplije ti ga preporucujem,jer je u centru svih desavanja.Tu
oko njega su mek,kafici,restorani,ma sve.Bas je za mlade hotel,a i nije skup.

13.06.2004., 23:36
Evo i mojih utisaka mozda pomognu!!!Bila sam sa porodicom proslo leto u Hurgadi!!Kao prvo Hurgada nije grad to je selo ,nema kafica,ima neka diskoteka za strance sa belim plasticnim stolicama..to je lux!!Nema sta da se vidi..veoma je sve prljavo..tamo nema ni psa ni macke ...ptice na ulici..valjda ih mestani pojedu.Vlada opsta glad medju stanovnistvom...tuga opsta..mini autobusi puni egipcana su ulepljeni,nigde niste bezbedni..vodic ce vam odmah skrenuti paznju da se krecete u grupama..to vam nece reci u agenciji ...
Sto se hotela tice bili smo u hotelu sa pet zvezdica van grada..sto je super "Sun Rise" smestaj je bio super ali ...svo povrce je samo blansirano dakle krompir je skroz sirov.Termicki ne obradjeno voce i povrce se ne preporucuje..izaziva stomacne tegobe..pa i infekcije,visoke temperatute!Dakle oprez sa hranom!!Najbolje da se informisete kod epidemiologa u higijenskim zavodima...sto sam ja sa dvoje male dece i ucinila pa umalo da odustanem od puta!!Moze da se putuje uz veliku opreznost!
Sto se tice ostrva....u Hurgadi idu svi na RAJSKO OSTRVO..ha ha ha pesak..pesak..pesak..i nista vise
Nece bas ljudi da priznaju da su im uzete pare a...kad tamo?Sat vremena cekate da sidjete sa brodica..uz pomoc takvih merdevina da ako ste slucajno poveli dete morate da ga nosite jer nema teorije da samo sidje...
Nema kafica na ostrvu pa ako niste poneli sok...a na brodu dobijete samo jedno pice..a nema ni da se kupi!!
Mogla bih vam pisati do sutra..
U svakom slucaju verovatno ovaj forum prate agencije pa ce sve ovo demantovati...
Trazite da vidite slike grada!!
Ako se razbolite..kao sto se desilo sa njih 30-ak
proslog leta..bicete smesteni u bolnicu..to ima...
a osiguranje ce da zove da sve to proveri jer nece verovati da je to moguce!!!
O avionu i da ne pricam!!
U konvojima se ide do Kaira...milicija vas prati radi bezbednosti..
U muzeju u Kairu mozete da slikate i snimate...ako vam turist.vodic kaze da to ne radite to znaci da radi na crno..a to je tamo strogo zabranjeno!!
Mislim da je ovo dovoljno...
OPsti utisak:srednje zalosno....

gost1
13.06.2004., 23:57
Vakcine nema ...ali malaricnih komaraca oko Nila naravno ima..haha
Za zastitu od sunca koristiti bar 30-faktor!
Piti iskljucivo flasiranu vodu!Ne treba jesti nista sto termicki nije obradjeno!Salate i voce zaboravite!
Obavezno poneti vecu kolicinu sredstava za dijareju!

gost1
14.06.2004., 00:20
Ples dervisa i trbusne plesacice imate u svakom hotelu u okviru obaveznog programa ,tako da nema potrebe da posebno placate oko 20 eura da bi otisli u hotel preko puta i gledali iste likove!Da ne poverujete jel da?
Zamolila bih apotekarku da opise te sadrzaje u Hurgadi!!
Svi hoteli su bukvalno na plazi,smestaj je svuda dobar,sa hranom treba biti jako oprezan.Ako zelis napisi mejl poslacu ti slike!

Hurgadica
14.06.2004., 13:06
Dva puta sam letovala u Hurgadi , i moj zakljucak je da se Egipat ili voli ili ne voli.Najgore je kad ljudi putuju u arapski svet , a zele da vide stenovite plaze umesto peska ili mozda borove sume, umesto palmi, i naravno vrate se nezadovoljni.Tako du su utisci zaista razliciti.Ja sam odusevljena crvenim morem, plaze su uglavnom fenomenalne i hotelske , tako da se slazem sa osobom koja je spomenula Desert Rose , jer je prelepo.Sto se tice nocnog zivota ima dosta kafica , kao i diskoteka na plazi, pa smatram da se moze sasvim lepo provesti.Mozes da pogledas i hotel SEA STAR, ma da je udaljen od centra , ali je super.Naravno treba biti svestan , u kakvu se zemlju putuje,i ako zaista volis nesto misteriozno, razlicit svet od naseg, nece ti smetati konvoj milicije , kao i ne bas uredne ulice, vec ces uzivati u ronjenju, beduinskom selu obilasku Kaira , i dr.
Moj savet , ako dozivis Egipat na pravi nacin , vecno ces se zaljubiti u tu zemlju.

NS
15.06.2004., 13:42
Hotel Sea Star je dobar,tamo je prosle godine bila smestena grupa nasih mladih ljudi sa kojima smo se sretali na izletima..oni su bili odusevljeni sa svim sto ih je okruzivalo...mladost!Tako da se slazem sa hurgadicom..Meni se Egipat dopada naravno,niko nije zamisljao borovu sumu,ali smo ocekivali da ce na ostrvu gde treba da zamolite nekog za mesto ispod suncobrana,biti mesto gde moze da se kupi VODA!Dakle opet bih ja isla na RAJSKO OSTRVO..ali bez dece a ponela bih klopu i cugu uz dobro drustvo..!!I suncobran..iperaja i masku i MERDEVINE!
U Kairo,ako hocete da odete da vidite piramide,ne mozete da vodite decu ispod dvanaest godina...Obavezno ovo pitajte u agenciji..Mada zavisi i od agencije..nece da kazu!
Definitivno Egipat nije za porodice sa malom decom!

GOST 12
17.06.2004., 22:57
Deci ispod dvanaest godina se ne preporucuje poseta Piramidama u vrelim letnjim danima kad temperatura dostize na platou Gize i do 50 stepeni.Autobusi ne iskljucuju klimu i uvek su u blizini turista a ceo obilazak piramida ne traje vise od sat vremena pa ukoliko i povedete dete a ucini Vam se da bi takva temp.razlika mogla da mu naskodi moze da saceka i u autobusu..sto je bio slucaj u nasoj grupi!Samo hrabro zasto da dete od cetiri god. ne vidi piramidu?
Uostalom mali Egipcani su po ceo dan na platou,prodaju razglednice i zadovoljno se smese,valjda su navikli na toplotu!

acropora
24.06.2004., 13:03
Sada cu ja da ti kazem pravu stvar.

Sharm El Sheikh je mesto iskljucivo za ronioce, to je jedan od najjacih ronilackih centara na svetu zbog koraljnog grebena.

Tamo plaza nema! To je sve koraljni greben i obala je takva da od kraja obale na nekih 30cm dubine ide koraljni greben sirine mozda i do 10-15 metara po kome ne moze i ne sme da se seta jer bi se sva izrezala, kao zileti. I ispred svakog hotela imas pontonski most koji vodi do kraja grebena i onda uskaces u more na dubini od 3m i vise. Retko ko se kupa u moru iz razloga velikog broja ajkula, barakuda i raznih drugih riba koje su opasne.
Znam sta pricam zato jer sam stari ronioc i bila sam tamo.
Znaci poludela bi od dosade tamo i ostalo bi ti samo da se izlezavas na bazenu. Osim ako ne zelis da zavrsis brzi kurs iz ronjenja i bavis se time, ali za to obezbedi oko 800 dolara.
To jeste Monte Carlo Egipta ali na klasicnu predstavu o moru, plazama i kupanju zaboravi.

Ako zelis normalno da se kupas, ulazis u more po pesku i ostalo idi u Hurghadu. E tamo imas plaza a i mogucnost posete koraljnim grebenima da vidis kako to izgleda.

acropora
24.06.2004., 13:11
I jos, to nisu klasicni gradovi na moru kako ih nasi ljudi zamisljaju, svi ti hoteli tamo su ti zasebni resorti. I oni se protezu od Naama Baya do 30km uz put.
Znaci nista ti nije u gradu, nego neki od hotela imaju male buseve koji imaju satnicu i voze za centar. Imas i taxi, za sve moras da se cenjkas i kada ti ponudi cenu uvek je smanji na pola. Znaci nekih 10-12 funti.
Cuvaj se arapa i ne dolazi ni u kakav intimniji dodir sa njima, uvek neka neko bude pored tebe.
Hrana je super, samo sto vecina nasih ljudi koja ode tamo ima stomacnih problema. Ne zbog prljavstine, nego zato sto oni ne mogu da odole da u svu hranu stavljaju svoje zacine koje nasi evropski stomaci tesko podnose.
Pij dosta vode 2-3litre na dan, temperature su ti do +50C.
Idi na sve te izlete koje organizuju.

Sharm El Sheikh
25.06.2004., 11:02
Da li je moguce da je tacno da se niko ne kupa u moru? Da li stvarno ima ajkula i barakuda? Da li jos neko moze da odgovori na ovo pitanje osim osobe koja je to navela?

acropora
25.06.2004., 12:59
Tesko da ce ti neko drugi reci nesto o tome, zato jer ne znaju.
Ja sam ronioc i perfektno dobro znam sta se nalazi u moru. Pored toga tamo u moru su i vrlo jake struje tako da i jako dobrog i snaznog plivaca moze malo da odnese ako se udaljis od obale.
Prvo i osnovno pravilo nista ne diraj u moru!
Tamo je sve puno Fire Coral - koralj koji ako se oceses od njega moze haos da ti napravi na kozi, i ima mnogo zajebanih riba, da ne koristim sada strucnu terminologiju.

Sto se tice ajkula i barakuda one u principu ne napadaju iz razloga sto je tamo more bogato ribom. Taj pojas je nacionalni park i ribolov i iznosenje bilo cega iz mora je strogo zabranjeno i kaznjivo, cak dotle da ako te uhvate na izlasku iz zemlje sa komadicem koralja, velike su novcane kazne i zabranjen ti je ponovan ulazak u Egipat.
Nemoj da se zacudis kada vidis da tamo na meniju nema ribe osim jedne vrste koja dolazi iz Aleksandrije, znaci lovi se u Sredozemnom moru.

Ako mislis da vodis dete tamo, prvo nemoj ici u sezoni zato jer nije normalno koliko je vruce i idi u Hurgadu kako bi klinci mogli fino da se igraju na pesku i brckaju u moru.

sch
27.06.2004., 18:08
[quote="acropora"]Imas i taxi, za sve moras da se cenjkas i kada ti ponudi cenu uvek je smanji na pola. Znaci nekih 10-12 funti.
Cuvaj se arapa i ne dolazi ni u kakav intimniji dodir sa njima, uvek neka neko bude pored tebe.

Ovo za taxi je zaista SJAJNA preporuka.Kad god sam u Kairu uzimao taksi,uvek sam glumio ludilo na pocetku voznje,kao nista ne razumem.Kada stignem na odrediste,jednostavno taksisti dam POLA od onoga sto trazi I ON SE ZAHVALI. Znaci da smo se dobro razumeli.I ON MENE,I JA NJEGA.
Obisao sam pola sveta i nisam video pokvarenije i mizernije ljude nego u Egiptu.To nema veze sa siromastvom,oni su jednostavno takvi.U svemu tome je sreca sto policija UVEK staje na stranu stranaca,jer znaju kakvi su oni.Dogodilo mi se da je policija prebila vodica kamila sa drvenim palicama,kada sam poceo da vicem na njega posto smo se posvadjali,bez da su uopste upitali o cemu se radi.

U svakom slucaju O P R E Z N O !!!!

Avanturista
14.07.2004., 16:12
Ehej,treba mi sto vise podataka o Hurgadi.....
Ko je bio tamo,da li moze da me uputi na neka zanimljiva mesta,oblasti i tome slicno...
Ovo mi je prvi put da idem u Egipat a toliko sam znatizeljna da bih volela da obidjem sve sto m0ogu.....Zato mi treba pomoc..
Help! :D :D :D

15.07.2004., 00:21
Ja sam prosle godine bio u Hurgadi. Obavezno idi na ekskurzije koje se organizuju. Nemoj da te neko nagovori da ides preko lokalnih agencija, jer to je totalna propast, jeste jeftinije, alinije ni blizu onome sto organizuju nase agencije. Ako hoces da zaradis koju kintu ponesi love da nakupujes kozu, zlato i bisere jer prava je bagatela. Obavezno se cenkaj sta god da kupujes i ni slucajno nemoj da platis vise od polovine cene koju ti traze. Sto se tice nocnog zivota, ima nekoliko zanimljivih kafica i diskoteka, ali sve zavisi od tvoga ukusa.

LepaJeka
18.07.2004., 14:25
I ja idem uskoro u Hurgadu. Kako stvari stoje trenutno, idem u neki hotel Empire sa 3*, da li je neko video ili cuo kako to izgleda? S obzirom da idem s zenskim drustvom, da li mogu ocekivati neke probleme? Koliko kostaju izleti?
Kako se dan polaska priblizava, sve me veci strah hvata :( , volela bih da krenem sa sto vise korisnih informacija, pomagajte!

27.07.2004., 16:02
Kakvo drustvo ide,stariji ili omladina?Da li je za devojke bezbedno?Koliko love treba nositi?

27.07.2004., 16:13
Da li isto racunaju dolar i euro?

DellBoy-011
27.07.2004., 18:09
Sve jedno je da li nosite dolar ili euro. Ali pare ne menjajte u hotelima, vec u bankama, mnogo je bolji kurs, npr: hotel 100 eura 720 ili 725 funti, u banci se dobija 760-765 (mislim na Hurgadu)
Ja sam bio u hotelu Regina, 4*, fantasično je, ne propustite izlete za Luxor, kao ni SNORKLING (ronjenje, ribice, korali itd).

Turista-avanturista
28.07.2004., 08:04
Koliko je bezbedno? Moji prijhatelji su isli pre nekih mesec dana i kazu da ih je od Kaira do tog drugog mesta gde su isli pratilo obezbedjenje (naoruzana policija). Ja sam planirala da idem u septembru u Egipat, ali kad sam cula to bas mi nije prijatno da idem pod takvim uslovima. Da li je jos neko imao takva iskustva?

DellBoy-011
28.07.2004., 09:47
Koliko je bezbedno? Moji prijhatelji su isli pre nekih mesec dana i kazu da ih je od Kaira do tog drugog mesta gde su isli pratilo obezbedjenje (naoruzana policija). Ja sam planirala da idem u septembru u Egipat, ali kad sam cula to bas mi nije prijatno da idem pod takvim uslovima. Da li je jos neko imao takva iskustva?

Kada se ide za Luxor(tri i po - cetiri sata) autobusom) ili za Kairo (7-8 sati) rano ujutro formiraju se konvoji autobusa u pratnji policije. Ti konvoji voze velikom brzinom, prave se pauze u nekim restoranima uz put, a saobracaj se obustavlja na svim prilazima glavnom putu dok prolazi konvoj. Nemas nikakav osecaj neprijatnosti, jednostavno je u pitanju bezbednost i preventiva.

apotekarkin_muz
28.07.2004., 14:01
Inace to policijsko obezbedjenje ti je velika siguracija. Sve vreme pratnje uglavnom prespavaju u gepeku dzipa u kom se voze. Kada konvoj stane da se turisti osveze, mozes da se fotografises sa njima, mom sinu su dali pusku da se igra, a verujem da bi za par funti dali i da se malo puca po pustinji. :D
Sve je stvar dogovora.

Ako konvoj presretnu teroristi, tesko da bi te ovo obezbedjenje odbranilo, imam utisak da je to vise turisticka atrakcija. A i putovanje brze prodje kad gooza malo zvace :D .

Lepo se provedi, Egipat je super!

mina(turista-avanturista)
29.07.2004., 09:05
Inace to policijsko obezbedjenje ti je velika siguracija. Sve vreme pratnje uglavnom prespavaju u gepeku dzipa u kom se voze. Kada konvoj stane da se turisti osveze, mozes da se fotografises sa njima, mom sinu su dali pusku da se igra, a verujem da bi za par funti dali i da se malo puca po pustinji. :D
Sve je stvar dogovora.

Ako konvoj presretnu teroristi, tesko da bi te ovo obezbedjenje odbranilo, imam utisak da je to vise turisticka atrakcija. A i putovanje brze prodje kad gooza malo zvace :D .

Lepo se provedi, Egipat je super!

Hvala ti, bas si me utesio! :? :D

30.07.2004., 19:22
I ja idem uskoro u Hurgadu. Kako stvari stoje trenutno, idem u neki hotel Empire sa 3*, da li je neko video ili cuo kako to izgleda? S obzirom da idem s zenskim drustvom, da li mogu ocekivati neke probleme? Koliko kostaju izleti?
Kako se dan polaska priblizava, sve me veci strah hvata :( , volela bih da krenem sa sto vise korisnih informacija, pomagajte!

e i ja idem u taj hotel sledece nedelje.... cula sam od jednog druga koji je vec bio da je hotel odlican i da je u samom centru grada 200 m od mora.. kaze da je super.. ne znam videcu kad odem:)... e da cula sam i ja to za policiju ali mislim da je to zbog onog incidenta od pre 10 ili koliko vec godina kad su pucali na turiste u kairu.. valjda preventivno, zbog toga....

e da koliko se krece cena tih izleta?
i koliko ti otprilike para treba za tih 12 dana tamo?

DellBoy-011
31.07.2004., 01:25
Cene za izlete variraju od agencije do agencije:
Snorkling - rodnjenje kod koralih ostrva 15-20eu
Luxor 35-40 eu
Kairo 50-60

apotekarka
31.07.2004., 02:34
Džip safari i beduinsko selo 20 e

123456
11.08.2004., 19:35
ja sam se vratila ....i bilo mi je....
superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ali...nekoliko stvari....pare se menjaju u banci
a ne u hotelu...ako te boli stomak(promena klime i jaki su im zacini...u nasem hotelu su u sve stavljali neki zacin ....koji se meni nije bas svideo)...pijes antinal
(to su nam u agenciji rekli) pomazeee...
i na izlete se neide bez dugih rukava..
a u luksor se niede u avgustu ...ja mislim da to nemaaaa sanse da se izdrzi..

LepaJeka
14.08.2004., 22:29
a ne u hotelu...ako te boli stomak(promena klime i jaki su im zacini...u nasem hotelu su u sve stavljali neki zacin ....koji se meni nije bas svideo)...pijes antinal

I ja sam se vratila, i bilo je FENOMENALNO!! Bila sam cak i u Luksoru, i jeste stvarno preterano toplo, ali jednog avanturistu u dusi to ne moze da spreci. Kod nas se niko nije onesvescivao, ali sam videla neke jadne Japance koji su padali ko' peceni pilici. Vredi otici, tamo mi je bilo bolje nego u Kairu.
Ipak, pripremite se na cinjenicu da idete u siromasnu muslimansku zemlju da posle ne bi bilo razocarenja. Mi smo imali par likova u grupi koji su bili potpuno ocajni zato sto su ocekivali da vide repliku na npr. Dubai :? .

apotekarka
15.08.2004., 23:36

I ja sam se vratila, i bilo je FENOMENALNO!! Bila sam cak i u Luksoru, i jeste stvarno preterano toplo, ali jednog avanturistu u dusi to ne moze da spreci. Kod nas se niko nije onesvescivao, ali sam videla neke jadne Japance koji su padali ko' peceni pilici. Vredi otici, tamo mi je bilo bolje nego u Kairu.
Ipak, pripremite se na cinjenicu da idete u siromasnu muslimansku zemlju da posle ne bi bilo razocarenja. Mi smo imali par likova u grupi koji su bili potpuno ocajni zato sto su ocekivali da vide repliku na npr. Dubai :? .

Ahahahahha, replika na Dubai, pa odakle su ti ispali?

Ra-a
16.08.2004., 00:10

ja isla bez dugih rukava u Luxor i izdrzala:)

LepaJeka
16.08.2004., 11:45

Iz unutrasnjosti nebeske Srbije!

goscaaa
17.08.2004., 02:15

iz unutrasnjosti?
a da... tvoja teritorija verovatno izlazi negde na more...blah

LepaJeka
17.08.2004., 08:50

iz unutrasnjosti?
a da... tvoja teritorija verovatno izlazi negde na more...blah

Pa, moze se reci da je moja teritorija na "moru"...Salim se, zao mi je ako se neko osetio prozvanim ovom recenicom, zaista mi nije bila namera.

apotekarka
17.08.2004., 21:02
Ma gotova si.... :wink: :lol:

05.10.2004., 09:45
a ja bih da putujem u oktobru. Kako je tada?

apotekarka
09.10.2004., 21:37
Mnogo bolje nego u julu i avgustu :)

Peta W.
23.10.2004., 20:37
Ja bila u septembru....bilo je super!!! I za kupanje! 8) :wink:

DellBoy-011
24.10.2004., 00:22
I za sunčanje. Jesi pocrnela? :roll:

inner_smile
24.02.2005., 17:52
Ako zelite da vidite puno kontrasta...onda je Egipat mozda i prava stvar. Ni leti nije previse toplo, t je oko 40 stepeni C, pri cemu duvaju pasati tako da se zega ne oseca...jedino kreme sa dobrim faktorom vam trebaju :wink: nije skupa destinacija ali je jako znaimljiva. Arapi su vrlo fini narod, pomalo siromasni tako da bukvalno trce za vama po ulici u nadi da cete kupiti nesto od njih a ima i puno hrishcana Egipcana ako vam smetaju razlicite vere...znaju solidno engleski (mislim, solidno da se sporazumete :) ) ali zemlja kao zemlja je dosta siromasna. Ako idete, onda nikako nemojte propustiti izlete i eksukrzije. Dolina kraljeva, sam Luxor, bozanstven je a muzej u Kairu je isto toliko dobar! Piramide....pored njih se covek oseca kao zrno peska na pescanoj plazi....jedino mi je zao sto je tako vredna, pametna nacija, u proslosti dostigla vrhunac kakav nijedna drzava, osim kasnije Osmanlijskog carstva, nije dostigla, a sada je na vrhuncu bede. Bar im turizam ide od ruke.... Dolazi dosta stranaca, a i provod je super uvece. Plaze su dobre...more je toplo... boja ce biti toliko postojna i vise nego sto mislite :) Ako nekoga nesto posebno zanima...slobodno neka se obrati... enjoy :lol:

sandrica77
06.06.2005., 13:10
Ja bih pocetkom jula u Hurgadu, sa obilaskom Kaira.
Da li je u to vreme podnosljiva temperatura. I da li je Kairo bezbedan?

sensual_cherry
06.06.2005., 20:06
pa Kairo je relativno bezbedan, verovatno ides preko agencije tako da ces grupno da ga obidjes i onda niko ne bi trebalo da vas napada....nas bar nije prosle godine :D
a sto se temperature tice, to zavisi i od toga koliko podnosis visoke ture. Uglavnom je oko 40 stepeni i nocu i danju :)
jedino sto u hurghadi i duvaju neki pasati a u kairu niiiista....ali treba videti :wink:
lepo se provedi

zoranpetrovic84
06.06.2005., 22:20
cuva te vojska gde kod krenes...***** takav odmor...

sensual_cherry
06.06.2005., 23:32
cuva te vojska gde kod krenes...* takav odmor...

e da to...po jedna kolca ispred i iza busa...

divlja u srcu
07.06.2005., 11:28
Vreme je u Kairu podnosljivije nego u BG-u, jer nema ovolike vlaznosti vazduha! :P

De Mirel
09.06.2005., 03:26
A mene zanima koje su cene izleta iz Hurgade i kakve su cene uposte u gradu?

Milena26
13.08.2005., 14:30
Da li je neko bio? Ako jeste, neka prenese iskustva.:-)

belgrey
26.08.2005., 08:29
Da li je neko bio u Hotelu El Tabia u Hurgadi? Kkavi su utisci?

Stimpson J. Cat
01.09.2005., 16:03
Dakle, zeleo bih u oktobru na krstarenje Nilom, pa me zanimaju vasa iskustva, koju agenciju izabrati za to?

Ja sam nekako bio najblizi Kontikiju, medjutim oni jos uvek nemaju termine za oktobar, a ja moram da zakazem godisnji odmor u firmi, i sad moram da razmotrim i alternative.

Ono sto mi je bitno je da vidim sto vise toga (hocu i Aleksandriju, i Memfis i Sakaru, i Abu Simbel), a kod vecine je tesko iskombinovati sve to... Nekako imam utisak da je vecini agencija cilj da nas sto pre odbace do Hurgade jer tad imaju najmanje brige oko putnika, a meni se bas ne dopada ta varijanta...

Svaka sugestija je dobrodosla:-)

aqurius
04.09.2005., 18:01
Da li je neko bio u Hotelu El Tabia u Hurgadi? Kkavi su utisci?

NIKAKO !!! u taj hotel nemoj da idesh, ja sam bio proshle godine u GOLDEN 5-u i bilo je fenomenalno, preporuchujem ga svima, nalazi si u ponudi Argusa, ima 5 zvezdica, odlichnu plazzu, itd ... Ako te zanima neshto vishe, pishi na pp

marica43
30.09.2005., 14:29
I mene zanima...
Jel si ti sam nasao gde je najbolja ponuda?
I jel si bio?

marica43
30.09.2005., 14:30
Sad kontam da tek ides u oktobru i da sam pitala glupost al u svakom slucaju sta si nasao?

Betty
30.09.2005., 18:00
Jolly travel?
Oni imaju Nil plus Kairo plus nešto plus Hurgada (Hurgada je opciona) , i na popustu je sad (oko 500e)
ili...samo da se setim ko ono beše radio individualne aranžmane....u majku mu...kad se setim javiću ti.

Stimpson J. Cat
30.09.2005., 23:02
pa, resio sam da rizikujem i isplatilo se:-) kontiki je juce objavio 20. oktobar koji mi se savrseno uklapa tako da od nedelje uplacujem rezervaciju...

jolly mi se definitivno ne svidja, imaju dan manje u kairu, dan manje na brodu, pa se vise vremena provodi u hurgadi, al' to me ne zanima... a i skuplji su 30 evra, barem po onome sto im pise na sajtu.

tako da... vidimo se u egiptu:D

Betty
01.10.2005., 12:39
drago mi je da je rešeno :D
btw. UVEK apdejtuj info sa sajtova...ume da se desi da ga ne ažuroraju na vreme (ne joly baš ali onaj sajt putovanja.com...)

Povratnik na forum
03.07.2006., 12:38
Egipat je idealna destinacija za letovanje, ja sam se pre 5 dana vratio iz Egipta 12 dana, a bio sam vec 2 puta u poslednjih 6 godina. Super je, naravno pun avion i ima turista.
Ja sam bas obisao mnogo destinacija za letovanje celu Evropu, srednju Ameriku i Afriku (idem obavezno 2-3 puta godisnje), i Egipat je potpuno drugaciji od ostalih, i vredi otici tamo, a mogu reci i najjeftiniji :)
Hurghada je super i dosta povoljnija od Sarma.
Imam jedan savet za nove, posto imam iskustva.
Nemojte ici na eskurzije za Kairo i Dolinu kraljeva preko Vase agencije tj. nase, idite sami preko lokalnih. Slobodno, ne postoji ni jedan autobus koji moze ici sam od letovalista do Kaira bez policijske pratnje i konvoja SVI IDU U ISTO VREME i SA ISTOG MESTA. Uplatite te ture isti dan kad ide i vasa agencije u nekoj lokalnoj agenciji, to kosta 25-30 Eura, a vasa agencija ce vas odrati od 60-80 EURA, verujte procete bolje. Vodic vam i onako nije bitan mora da bude Egipcanin.
I ture po pustinji sve je bolje i jeftinije lokalno.

poz

{Milana}
04.07.2006., 21:10
Oduševićete se!!!!:D
Ja sam bila prošle godine Dana Beach i to je jedan od najlepših hotela u kojima sam bila:D
Ogroman kompleks, savršen smeštaj, htana i usluga. Uživajte:D
Mi ove godine idemo u Ain Soukna-Stella di Mare. Jel bio neko?

S obzirom da je Dana Beach jos veci hotel od Grand Azur zanima me da li je bilo problema sa dobijanjem lezaljki na plazi, i da li je bila guzva u restoranima... mi smo u Azuru prosle godine morali malo ranije na plazu za lezaljke... pretpostavljam da ni tu ne dozvoljavalju nocno kupanje...da li ste isli u centar i koliko ste placali taksi? i ako se setite jos neceg bitnog :) joj, ja sam puna pitanja, ma jedva cekam da odem :)
Sto se tice Stella di Mare mi smo se bas bili zagrejali... ali smo se ipak odlucili za Hurgadu... tamo ima samo jedna mana koja u vasem slucaju moze biti i prednost, jako dugo treba pesaciti do dubine, jako su velike plime i oseke, tako da mi je tetka rekla da pola imas more pola nemas, ali za klinca ce biti raj brljanje u velikom plicaku :)

Jelena_BG
05.07.2006., 09:17
da, idemo sa malim detetom. našim, naravno:razz:
jesu li prostrane sobe? Kakvo je more?
Ako si bila, jesi li išla na izlet u Kairo?

Nisam bila, ali su mi rekli ljudi koji su bili u Stella di Mare.
Mislim da necete imati razloga za nezadovoljstvo sa celokupnim boravkom tamo, jer su kompleks gradili (cini mi se) talijani, a oni poznati hedonosti.
Crveno more je, za mene, predivno. Toplo i cisto, sto me je iznenadilo, obzirom na blizinu Sueskog kanala, veliki broj plovila i sl.

Do Kaira imate, imate sat-dva voznje.

Ja sam bila u Hurgadi, te par dana u Kairu, preko agencije i veoma sam bila zadovoljna celokupnim boravkom u Egiptu.

Queen_
05.07.2006., 11:33
S obzirom da je Dana Beach jos veci hotel od Grand Azur zanima me da li je bilo problema sa dobijanjem lezaljki na plazi, i da li je bila guzva u restoranima... mi smo u Azuru prosle godine morali malo ranije na plazu za lezaljke... pretpostavljam da ni tu ne dozvoljavalju nocno kupanje...da li ste isli u centar i koliko ste placali taksi? i ako se setite jos neceg bitnog :) joj, ja sam puna pitanja, ma jedva cekam da odem :)
Sto se tice Stella di Mare mi smo se bas bili zagrejali... ali smo se ipak odlucili za Hurgadu... tamo ima samo jedna mana koja u vasem slucaju moze biti i prednost, jako dugo treba pesaciti do dubine, jako su velike plime i oseke, tako da mi je tetka rekla da pola imas more pola nemas, ali za klinca ce biti raj brljanje u velikom plicaku :)

Ležaljki na plaži je bilo i previše, ali možda je malo frka za ležaljke kod prvog bazena (onog odmah posle recepcije). Ako ideš na doručak oko 9, nije frka, ima ležaljki i samo položiš svoj peškir kao rezervaciju. Išli smo u centar samo jednom, eto da vidimo Hurgadu (nema šta da se vidi), ali tačno preko puta hotela ima mali šoping centar (na cenkanje je sve) gde možeš da kupiš sve isto što i u Hurgadi. Taksi je na cenkanje, ja se tačno ne sećam za koliko smo se mi pogodili, ali za nas troje (dvoje plus dete) nije bilo više od 3 evra u jednom pravcu.
Sve je fenomenalno, oba velika restorana su sjajna, mada ja blagu prednost dajem onom što je smešten u dvorcu (Castello). Sobe su velike i prostrane, sve je besprekorno čisto, a veštačko jezero (laguna) daje poseban ugođaj celom kompleksu.
Što se tiče Stelle, znam da je more plitko, nama ne smeta, jer će dete da uživa;-)

Queen_
05.07.2006., 11:50
Milena, evo par sličica;)

http://img217.imageshack.us/img217/8228/dana42mp.th.jpg http://img217.imageshack.us/img217/1359/dana53gk.th.jpg http://img217.imageshack.us/img217/517/danabeach15yl.th.jpg http://img486.imageshack.us/img486/4374/dana39om.th.jpg

kylie&raca
07.07.2006., 21:22
uplatila sam hurgadu hotel golden 5 ajde da cujem neke utiske iz egipta

Andjelka777
14.07.2006., 19:12
Joj, i mene zanima kako je u Stella di Mare. Videla sam ta dva hotela, bajni su. Ali, neko mi je rekao da grad bukvalno ne postoji, da su hoteli jedan do drugog i - i to je to. Mada, ni u Hurgadi bas nemas bog zna sta da vidis, jedna ulica i to ti je.

Neko je pitao za Golden 5
Super kompleks, 5 bazena, vise restorana, diskoteka, super sobe, mada su se neki zalili da u jednom delu sobe nisu renovirane. Sve u svemu, hotel kakav vecina nas nije imala srece da vidi pre toga. Do grada ides njihovim mini busevima, cena oko 2-3 FE, sto je smesno, kao karta za bus kod nas. A udaljenost oko 25 km, pa ti vidi.

Bezimeni77
14.07.2006., 19:31
U prvoj polovini oktobra je OK za kupanje, kasnije sve zavisi od aktuelnih vremenskih prilika.
Ukoliko zelis u to vreme da se zasigurno kupas, idi u Hurgadu (Egipat) tada je tamo 32 - 37 stepeni u to vreme, mada si tamo vidim vec bila.
Ipak, Tunis je takodje prelep. Ukoliko bude padala kisa, mozes napraviti tih dana odlazak u Saharu na tri dana.
Probaj da nadjes prognozu vremena na nekom od svetskih meteo sajtova.

Queen_
03.08.2006., 13:49
evo, ukratko o Steli.

Bila sam na letovanju sa mužem i troipogodišnjim sinom Steli u periodu od 16-31. jula. Utisci su veoma pozitivni, uglavnom zbog društva koje smo našli tamo. Nemoguće je da se ne družite, jer u hotelu kontantno ima oko 100 Srba. Kontiki ima ekskluzivno pravo na to odmaralište i dva vodiča koja žive u hotelu, kao i animatora Srbina, što deci čini boravak mnogo zanimljivijim, a i odraslima koji se ne snalaze dobro sa engleskim.
Stella di Mare je odmaralište udaljeno 90km od Kaira (sat i po autobusom od aerodroma) i sastoji se od dva hotel Plan Hotel (all inclusive varijanta) i Swiss In (polupansion) i privatnih vila bogatih Arapa koji tu letuju ili provode vikende. sve izgleda kao mali grad jer je su privatne vile izgrađene u istom stilu kao hotelske vile.
Izgledom odmarališta nisam posebno impresionirana jer sam prošle godine bila u Hurgadi u preverzno luksuznom hotelu, tako da me teško nešto može oduševiti nakon toga. Ali, sve je lepo uređeno i čisto. Kompleks se sastoji od vila koje su podeljene u moglo bi se reći paviljone u obliku latice cveta-na rubovima latica su vile (oko 10-12 vila sa po 4 sobe u svakoj) a u sredini veštačko jezero-bazen. to je mnogo lepo. postoji i centralni, ne mnogo velik, bazen sa vodopadom i jacuzzijem, kao i još jedan manji duboki bazen dobar za skakanje. Plaža je udaljena oko 300 metara i do nje ide vozić svakih par minuta. Sobe su velike, prostrane i čiste, usluga sjajna. Hrana je dobra, ali u poređenju sa hotelom u Hurgadi, izbor je bio tri puta manji.
ne znam šta još vas zanima. Pitajte. Slike ću da okačim sutra da vam malo bliže dočaram izgled hotela

Queen_
04.08.2006., 12:30
@Andjelka

1. Ne znam koji je hotel bolji jer sam bila samo u jednom, Plan Hotelu na bazi All inclusive. U Swiss In-u nisam bila, mrzelo me (iako je preko puta).
2. Plaža je lepa, velika, peščana i čista. Ležaljke ko ležaljke, ne znam šta tu može da bude posebno. Ima ih dovoljno, nikad nije tolika gužva.
3.Hrana je OK, internacionalna, nema mnogo začina. pomalo jednolična, ali sve postane jednolično nakon 14 dana
4. Prvi dan se kreće iz Beograda u 23h i možeš da spavaš u avionu (let traje 3 sata), pa još sat i po do hotela. Poslednji dan se sobe napuštaju u 18h, a kreće se na aerodrom u 23h. Postoji mogućnost doplate 20evra ako želiš da ostaneš do 22h. Jedino je malo naporno čekanje na aerodromu, leti se tek oko 4h, ali nakon deset dana odmora, šta je jedna noć?
5. koliko para-toliko muzike. Niti sam razočarana, niti oduševljena.
6. Ima varijanta snorkelinga.
7. Ukupni utisak sam navela u ranijim postovima.

Što se tiče vode, u barovima se toči na čašu, a u sobi dobijete po litar i po dnevno, što je više nego dovoljno s obzirom da u sobi najmanje boravite.

Queen_
04.08.2006., 14:05
@Queen_

Hvala na informacijama...
Za iste pare mogu da idem u Hurgadu u Hostmark ili Sea star... Doduse, polupansioni, ali eto... Sta ti mislis, posto si bila u oba letovalista?
I posalji slike ako mozes, bas bih da vidim kako izgleda

ne isplati se ići u polupansion, posebno zbog pića, ispadne te na kraju mnogo skupo. Znaš samo koliko vode ti treba?
Ja sam u Hurgadi bila u perverzno luxuznom hotelu, zato me Stela nije posebno oduševila. Ali, preporučila bih je u svakom slučaju, nećete se razočarati. Probaj nešto drugo, kad si bila već u Hurgadi.
drugo, i Kairo je blizu i šteta je ne otići. Poslednji dan takođe postoji varijanta (35 evra po osobi) da ideš u 17.30 iz hotela u kairo na krstarenje Nilom i večeru uz trbušni ples i igru derviša,a kasnije poseta velikom tržnom centru. Dolazi se na aerodrom oko 01h kad i ostali gosti iz hotela dolaze.
slike malo kasnije, treba da ih smanjim. ako imaš kontikijev katalog, to ti je to. nisu ništa ni dodali, ni oduzeli.

Andjelka777
04.08.2006., 14:25
Rekla si da ima varijante snorkelinha. Nesto slicno Rajskom ostrvu ili mnogo losije?
I jos nesto, ako se putuje tamo nocu i stizes u hotel oko 5-6 ujutru, da li ti se to racuna kao prvi dan, ili ti to racunaju i kao nocenje. Mislim, da li ti ukradu jedan dan ili nocenje?

Queen_
04.08.2006., 14:33
Rekla si da ima varijante snorkelinha. Nesto slicno Rajskom ostrvu ili mnogo losije?
I jos nesto, ako se putuje tamo nocu i stizes u hotel oko 5-6 ujutru, da li ti se to racuna kao prvi dan, ili ti to racunaju i kao nocenje. Mislim, da li ti ukradu jedan dan ili nocenje?

nisam bila na snorkelingu ni u jednoj varijanti, imam malo dete. U katalogu lepo piše, 16 dana, 14 noćenja. oni računajuprvi dan kada dođeš na aerodrom uveče i računaju poslednji dan na aerodromu u Kairu posle ponoći. Hotelski dan se računa od 12h-12h. Pošto ti stižeš tamo u 5 ujutro-zauzeo si sobu od prethodnog dana od 12h, a pošto napuštaš sobu u 18h, zauzeo si i je do sledećeg dana 12h. tako je u svim hotelima u svetu. zato ispadne 16 dana 14 noćenja, ili 13 dana, 11 noćenja.
Niko ništa ne ukrade, samo treba biti dobro informisan.

Queen_
08.08.2006., 09:44
Sad da pitam nesto glupo... Zasto rade samo nekoliko dana u nedelji i zasto samo jednom mozete da vecerate u tim restoranima... Uostalom, kako da znam kad rade, zar moram da ih vrebam???

ne mogu da verujem u kakva sitna crevca idete:lol:
Pa bre, normalno da ne moraš da vrebaš, sve je lepo organizovano-na ulasku u glavni restoran svaki dan ti piše koji je od ova dva otvoren, sa šefom sale se dogovoriš za termin kada i gde želiš da jedeš. Dobra stvar je što možeš da se vratiš u glavni restoran i večeraš ukoliko ti se ne svidi libanska ili indijska kuhinja:wink:
Zaboravila sam da dodam na na spratu iznad recepcije ima i čajdžinica gde se puše nargile i sluša ona egipatska psihodelična muzika:lol: . Čajevi, kafe, nargile su uključene u All Inclusive.
Savet: sedite napolju, ne čuje se muzika
Temperature noću su prijatne, može da se spava bez uključene klime u sobi. Toplo je, toplije nego kod nas noću, ali prijatno.

Queen_
11.08.2006., 11:05
evo dve sličice, ako išta pomaže. Nije slikana ni trećina plaže

http://img214.imageshack.us/img214/1307/plazatg9.th.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/3072/plaza1xi3.th.jpg

Queen_
11.08.2006., 12:24
još nekoliko sličica iz Stele i Kaira

http://img82.imageshack.us/img82/9931/bazenmalisk2.th.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/2705/kairo1gd2.th.jpg

http://img82.imageshack.us/img82/6022/smestaj1ye0.th.jpg
http://img86.imageshack.us/img86/7751/kairoguzva1fc6.th.jpg

simac
21.09.2006., 11:02
Da, i ja sam bila na snorkelingu u Hurgadi, na Rajsko ostrvo. Fenomenalno iskustvo.
I mene zanima ronjenje u Ain Sukni, tj. Stelli di Mare. Tamo cu, nadam se, u oktobru :roll: E pa draga Andjelka 777, ako budeš ronila u Ain Soukhni pazi da ne oguliš nos i kolena. Upravo sam se vratio iz tog letovališta i to je bilo moje NAJDOSADNIJE LETOVANJE U ŽIVOTU. Niko do sad na ovom forumu ne reče da je Ain Šohna REZERVAT. Izvinjavam se što vičem, ali želim da skrenem pažnju svima koji na odmoru žele i da se provedu i zabave, da to u Ajn Šohni NEĆE MOĆI. Jedino ako nekom nije žao para i ne mrzi ga da putuje 5000 km. daleko da bi jeo, pio, spavao i šetao po plićaku, onda neka ide u Ain Šohnu. Ali da krenem od početka:
Pošto se vodič nije udostojio da o Egiptu (zemlji u kojoj nas je on dočekao i bio domaćin) kaže ni jednu jedinu reč, ni kasnije tokom boravka, nemate nikakav osećaj da ste u Egiptu. Jedino znate da ste u arapskoj zemlji pošto osoblje u hotelu međusobno priča arapski. Kada izađete iz hotela (ako se snađete), naći ćete se na lepo uređenim, čistim PRAZNIM ulicama. Nema kafića, restorana, diskoteka, radnjica i butika... Grad mrtvih u Kairu vrvi od života u poređenju sa Ain Šohnom, koja je u stvari zbir lepih vila, kuća, dva hotela i bezbroj stražara koji sve to čuvaju. Nemate gde ni pare da promenite, a ikad bi promenili, nemate gde da potrošite. Sam hotel Stela je lepo održavan, osoblje je ljubazno, hrana je dobra ALI svetla se gase u ponoć! Nemate čak ni onaj ugođaj kad vam je dosadno i neznate šta da radite, a vi sednete na svoju plažu i slušate talase. E, nemože ni to, pošto hotel nije direktno na plaži, nego treba ići do nje pored Swiss hotela i nekih vila, (nije daleko), ali je noću ZAKLJUČANA. Možete da sedite na svojoj terasi do mile volje i brojite urme na palmama (a ti Anđelka777, nećeš moći ni to, pošto su ih upravo obrali). Kada ste prebrojali urme na mesečini, možete da odete do amfiteatra (kako oni kažu -koloseuma) da sa animacionim timom pevate: "patka kaže kva, kva kva... Već kad sam kod pesme! Na plaži možete svaki dan slušati Cecinu "trulu višnju, ćupriju, dragana... a kad se nekad DJ (tj barmen za šankom na plaži) ohrabri da pusti Um Kulsum ili Đorđ Vasufa, čisto se trgnete i zapitate se: pa nisam valjda u Egiptu!
Izvinjavam se svima koji su ovo letovalište i hotel drugačije doživeli, ako im je bilo lepo, drago mi je, ovo malo što sam napisao je moje viđenje Ain Šohne - ništa nisam slagao, ništa dodao, možda sam ponešto zaboravio ili zanemario.

dive
30.09.2006., 21:09
U Egipat ladovina moze da se ide i sad u Oktobru, Novembru i nize su cene i podnosljivije je vreme, a uz to je i manja guzva. Ko ide s ciljem da se iskulira, na jedan pravi chill-out, posle letnje ludnice... da legne odmor ko kec na des'. Taman dodje onako, presecete jesen malo, dodjete crni za zimu i tako :P
Ne znam sto ljudi tako ne razmisljaju, svi se nabiju u jun-jul-avgust... a tamo mrtve moove padaju. Sve ti presedne od vrucine. Ovako lepo odes, prijatnih 27-30 stepeni, cooliras na obalama Crvenog Mora, prokrstarish Nilom, odshacujes ostatke stare civilizacije, pazairs nesto na cenkanje i dodjes kuci majci sa :D na licu. Divota.
Voleo bih sad da odem u toku jeseni, ali mrka kapa... videcu da se izgrbavim tamo posle Nove Godine u februaru npr.

Jel izvodio neko ovakve akcije?
pre dve godine sam bila u sharmu u drugoj polovini jula i prvoj polovini avgusta.visoku temperaturu uopste nisam tragicno dozivela zbog suvog vazduha. iste godine sam bila u hurgadi posle 15.novembra i smrzla se k`o.....na suncu je prijatno toplo, al` cim najmanji oblacak zaseni sunce-hladno.na plazi sam sedela u duxu.jedino je more zaista toplo, mada nisam mogla da budem u vodi vise od jednog sata.

jednostavna
01.10.2006., 10:34
:lol: A jesi li stala na kojeg raka, onog gadnog, boje peska, koji isto setaju po plicaku? I dali znas kakve bube (ili vec sta je) prave tamo rupe po vlaznom pesku? To do sada nisam nigde video (ostavljaju lepe tragove na pesku) a nisam nikad uspeo da ih vidim. Galebovi su tamo nesto kljucali, verovatno te bube. Barem da sam ostao koji dan duze, mozda bih koju i video! :lol:
Nisu bube, nego morski crvi ;) Racici boje peska 'setaju' po plicaku,al' ne znam zasto su 'gadni'... nisam cula da su ikada ikog 'napali'/ustinuli/stavec... tebe jesu?

Nije ti se dopalo u Stelli, OK, svako od nas razlicito kapira pojam dobrog odnosno loseg letovanja, ali ne mogu da verujem da se bas toliko nisi informisao pre puta... posebno sto kazes da si bio nekoliko puta Egiptu. Ja sam sada bila prvi put, a svi koji su vec letovali tamo (Sarm, Hurgada) su mi rekli da je Stella resort, da nema grada u blizini, da je idealno za pravi odmor, da su neverovatne oscilacije plime & oseke itd itd Uostalom, to ti kazu i u Kontikiju, a i pise u katalogu.
I ne razumem tvoj komentar da vodic nije pricao o Egiptu... Ocigledno da nisi isao na izlete, pa sta si ocekivao- da te spopadnu dok lezis na plazi/pored bazena ili dok klopas, da bi ti pricali o istoriji?
Sticajem okolnosti smo u isto vreme bili tamo i iskreno, ne secam se da sam u baru na plazi (niti bilo gde za tih 10ak dana) cula Cecu visnju i tome slicno... al' OK, mozda nisam obratila paznju, a i da jesam, to mi sigurno ne bi pokvarilo uzivanje na suncu i toplom i cistom moru ;)
Jedino sto mi je tamo nedostajalo je neko setaliste pored mora (kafica, diskoteka i tome sl. ima i u Beogradu, tako da nikada zbog toga nisam isla na letovanje), al', rekoh, bila sam dobro informisana, pa me to nije iznenadilo i razocaralo.

Meni je Stella bas 'legla', a onima koji idu, toplo preporucujem da obavezno odu i u Thalasso Centar- sjajan je !

duskas
07.10.2006., 13:25
Hvala svima koji su me uputili i "nagovorili" da ove godine letujem u Stelli. Upravo sam se vratila sa svog prelepog četrnaestodnevnog odmora (17.09.-02.10.) Sve što smo očekivali tamo smo i dobili, a to je: mir, blejanje, otpadanje, ODMOR.... s obzirom da se suprug i ja bavimo veoma dinamičnim i stresnim poslovima jednostavno nam je bilo naj bitnije da se skonimo od gradske buke, brzog života i stresa. To smo našli u resortu Stella di Mare.
Napomena za sve one koji planiraju odmor u istom, od 01.10. je počelo renoviranje okoline, tačnije isušivanje i nasipanje ribnjaka oko hotela koji se polako pretvaraju u terene za mini-golf, a sve to zbog pregrejane vode u ribnjacima koja je dovela do preterog porasta broja algi i čuda i što je to sve počelo da "neprijatno miriše". Trenutno je oko vila koje su bliže recepciji poprilična buka i prašina usled rada nekoliko bagera, kamiona,....
Mislim da će pomenuti radovi trajati do Novembra....

mangatrip
03.11.2006., 15:16
Osetite neverovatni podvodni svet Crvenog mora.

10 dana u Egiptu, Hurgada.

Avionski prevoz, smestaj u hotelu sa 3* (p/p), 3 dana boat safari (hrana na brodu, tri obroka dnevno), ronilacka oprema, vodic na povrsini i pod vodom :)

cena 780 e

polazak 20 novembra.....

vishe informacija na 063 340 174

sch
03.11.2006., 16:02
Meni ovo lici na neku SEKTU.
Mnogo su tajanstveni, a i dali su broj telefona prepaid, znaci bez zabeleske o vlasniku.

Cuvajte guzu, mozda su nastrani.

P.S. Konju, plati 80 dinara i daj oglas u Politici !

mangatrip
05.11.2006., 15:07
za detaljnije informacije mozete posetiti nash web sajt www.svetronjenja-std.org.yu ili doci u prostorije nashe agencije koja se nalazi u Bulevaru Kralja Aleksandra 112, ili se javiti na telefon 011 344 10 16...

:-D

duskas
06.11.2006., 21:42
ne radi ti taj link

mangatrip
07.11.2006., 05:33
pogledaj najavu za Egipat na www.backpackers.org.yu

dive
07.11.2006., 08:53
Osetite neverovatni podvodni svet Crvenog mora.

10 dana u Egiptu, Hurgada.

Avionski prevoz, smestaj u hotelu sa 3* (p/p), 3 dana boat safari (hrana na brodu, tri obroka dnevno), ronilacka oprema, vodic na povrsini i pod vodom :)

cena 780 e

polazak 20 novembra.....

vishe informacija na 063 340 174

ne pušta posao....kako bih rado ponovo u eg!!!
ništa lepše..slano..toplo....duboko plavo u crvenom...uživajte i za mene..

NPv
07.11.2006., 15:51
Dali ce biti dovoljno toplo krajem 11. meseca?
Ako je neko isao zimi na Crveno more, molio bih komentar...

mangatrip
07.11.2006., 15:57
Diveru jedan zaron ce definitivno biti posvecen tebi ;)

a shto se tice Crvenog mora u Novembru..... to je najbolje vreme za odlazak u Egipat... Temperature su negde oko 30C.. Ja sam bila u februaru ove godine i bilo je neverovatno dobro..

Savrsheno suncano, mirno i toplo more, nema gomile turista......

uzivanje.... 8)

mangatrip
07.11.2006., 16:01
www.svetronjenja-sdt.org.yu

permutovala sam slova...

sorry :D

duskas
12.11.2006., 21:26
Bila sam u Egiptu u oktobru ove godine, vreme je bilo fantastično, kažu da je i u Novembru tako, kao i cele zime, jedina mana odlaska u tom periodu je što su dani dosta kraći u odnosu na letnje mesece, a opet zimi manje turista pa samim tim i manje gužve. Pa ko voli nek izvoli...

Kvinsi
18.04.2007., 14:44
mirka, obrati pažnju, ovo je mnogo lepo letovalište

http://touregypt.net/featurestories/swissinnstella6.jpg
http://touregypt.net/featurestories/swissinnstella4.jpg
http://touregypt.net/featurestories/swissinnstella1.jpg
http://touregypt.net/featurestories/swissinnstella.jpg

Kvinsi
18.04.2007., 14:55
letovalište stella di mare, egipat

http://holidaycheck.com/data/urlaubsbilder/mittel/1/1155764003.jpg
http://holidaycheck.com/data/urlaubsbilder/mittel/1/1155764000.jpg
http://holidaycheck.com/data/urlaubsbilder/mittel/1/1150650096.jpg

Kvinsi
18.04.2007., 16:38
Imam jos pitanja....
Ovako...

Jel ima dr u hotelu?
Jel moze da se loce kafa ceo dan za dz?
Jel ima sladoled za dz?
Jel dobijam peskire za plazu tam o ili moram da nosim?
Ako dobijam jel menjam svaki dan?
Jel ima klopa izmedju glavnih obroka?
Sokovi?
Voce?

Jel ima mini klub sa muzikom uvece ( jer ako to nema nema ni letovanja)?

Koliko se vozi od aerodroma do Stelle?

1) ima dr u hotelu
2) kafa ima ona filter američka, espreso i varijante nisu u AI
3) sladoleda nije za dž, nude onaj Nestle evro ili dva
4)peškire dobijaš i na bazenu i na plaži svaki dan kad hoćeš, ona fora sa karticom
5)ima snackova između glavnih obroka u baru na plaži
6)sokovi standarno na točenje kao u svakom AI
7)voće ima tokom svakog obroka

Mini klub i uopšte animacija je sjajna u velikom amfiteatru jer je hotel izolovan, odnosno nema nigde grada niti bilo kog drugog sadržaja jer je to odmaralište sa dva hotela i to je to. nekoliko prodavnica ispred hotela i to je sve. savršeno za porodični mirni odmor za dušu. za decu posebno. jedan animator je Srbin, Stefn, sjajan momak.
Od aerodroma do Stelle oko sat i po, od toga pola puta je izlaženje iiz Kaira koji je ogroman. Ne oseti se put uopšte. Izlet u kairo takođe nije naporan jer je blizu, mi smo prošle godine vodili sina an celodnevni izlet u Kairo, piramide, sfina, full doživljaj. ja samo sa detetom nisam išla u Nacionalni muzej jer poseta traje dva sata, a njemu je bilo vreme za spavanje, pa smo ostlai u busu na parkingu.
klima je krajem juna najprijatnija, nije još mnogo vruće. Ali, kao što sam već negde rekla, klima je neverovatno podnošljiva i prijatna jer nema vlage u vazduhu.

šta te još zanima?

bungleoid
02.05.2007., 04:45
Svima koji se razmisljate dal da idete u Egipat:
IDITE LJUDI dal ste toliko blesavi da ne idete ?
Isao sam 2003 od 18. septembra do 1. oktobra. Hurgada 7 dana i 3 dana Kairo.

Kao prvo: Ovo nije ni Evropa ni Amerika - ljudi ovo je A F R I K A.
To je meni bilo jedno stvarno nezaboravno iskustvo i dozivljaj koji svako treba u zivotu BAR JEDNOM da dozivi. Ne mogu da shvatim kako neko Egipat dozivljava kao klascinu destinaciju za odmor ? To je pre svega avantura, sa malo dozirane orijent frke :)

Agencija je bila ARGUS i odradili su korektno svoj posao. Smestaj u hotelu ROMA sa 4 zvezdice je bio sasvim OK, klopa u hotelu je odlicna i raznovrsna. Jeste da se svuda oseca onaj njihov specifican zacin ali je OK. Voda cesmusa nije ni za pranje zuba tako da je ne prinosite ustima nikada. Ali... ne ide se u Egipat zbog pijenja vode i koka kole na plazi, ako vam se pije voda idite u neku Banju! Ovde se dolazi zbog nekih drugih stvari: mogucnost za izlete je ogromna i mi smo koristili svaki dan cim smo stigli da obidjemo sto vise. Tek 5-og dana smo izasli na hotelsku plazu !

Prvi dan: safari ( 50km od Hurgade, brza i luda voznja kroz pustinju dzipovima, beduinsko selo, oaza, docekali smo noc u pustinji) . Odlican osecaj.

Drugi dan: Luxor. Voznja je malo duza ali se isplati. Sat vremena krstrenja uz Nil, Dolina kraljeva, faraonske grobnice, Kolosi Memnona, muzej, El Karnak ! Svaku emisiju koju ste gledali o egiptu na Discovery ili National-u posle toga cete gledati DRUGACIJIM OCIMA jer ste bili tamo (srce Egipta) i videli sve to uzivo sto je jedinstven osecaj koji se pamti celog zivota.

Treci dan: Odlazak na snorkling i Rajsko ostrvo. Neko je ovde popljuvao ovu fenomenalnu plazu zbog toga sto nije imao "koka kolu" da kupi i sto se silazio merdevinama sa brodica - sta reci nego ***%$! ? sta bre on gleda tamo ? kakva bre koka-kola aman ?! :confused: Ceo dan sam proveo na plazi i u plitkom ronjenju iznad korala, a plaza je kao na Copperton reklamama kad sam bio klinac (ko se seca zna o cemu pricam). Na kraju krajeva ima svega, ja sam pio Fantu i obicnu flasiranu vodu ako je to problem i muka najveca.
Uvece izlazak u grad i prvo razgledanje !

Cetvrti dan: Pravo ronjenje sa bocama i odelom.Pa ne moguda verujem da to niko ne pominje ovde, to je najjaci deo u Hurgadi. Najbolji dan za mene licno, bio sam u transu !
Vodic me je provodao pored koralnih grebena na 8-10 m dubine i video sam nesto sto ne moze da se opisuje vec treba da se dozivi. Milion razlicitih i sarenih riba, male, ogromne, crveno zeleno zuto flourescentne i citava jata prolaze sa svih strana pored tebe, nisam znao gde da gledam ! :shock: A onda kuliranje na jahtici sa najvise 15ak ljudi jer su takve ture (uglavnom nemaca, francuza, holandjana... )

Peti i sesti dan: Tek tada sam video hurgadu po danu ! plaza hotela Roma je bezveze ali moze se otici na neku drugu malo vise ili nize. Klasicni izlasci uvece, zajebancija sa lokalnim smaracima (bio sam sa dve prijateljice i to je Egipcane strasno fasciniralo, samo su ponavljali ko papagaji: you are lucky man :)
Ono sto je interesantno za 'samce' je da ovde i najvece zenske rugobe nalaze tipove za izlazak - kakve to kombinacije prave Egipcani da ne verujes :) Poginuce samo da je evropljanka ili ne-afrikanka ! Ove moje prijateljice se maltene od prvog dana 'obezbedile' sa nekoliko udvaraca.Upoznao sam jednog lika sto radi u net kafeu koji se ponudio da mi pokaze hurgadu i ja sam to vece bio sa Egipcanima koji su se sasvim ok ponasali prema meni i cak pokusali da mi nabace neke ruskinje kurvestije ali naravno da mi nije palo na pamet jer ko zna sta je preslo preko njih tih dana, pa nisam toliko lud :) Oni se cudili kako odbijam "100% sex veceras" :)) Posle su me odveli na kako oni rekose "egipatski specijalitet" i odvedose me malo dalje od onog mesta gde su nam vodici rekli da je zadnja tacka za strance. Vec sam poceo bio da se ubacujem lagano u frku da ce da me natrte negde iza prvog coska kad ono eto "specijaliteta": na cosku neki tip u kuvarskom odelu iz mesalice za cement vadi neku smesu i baca u limeni tanjir. Jao majko sad znam kako se osecao Indiana Jones kada je trebao da proba neki shit da ne uvredi pogavice a ko zna kakva su govna unutra stavljena! Nemam kud probah ja kad ono - PASULJ ! Nije srpski ukus ali lici :)) E ***** vas specijalitet rekoh ja na srpskom, ovo prosecan Srbin jede svaki dan :-D Problemi sa stomakom ?? Ja sam ostao ziv ko sto vidite.
Sa njima sam se ispricao o svemu i video da ih muce slicni problemi kao npr. tada mlade Srbe. Bole njih k... za islam, oce da idu u Evropu da zarade kintu, da zbrisu zauvek iz Egipta. Siroti ljudi se odusevili platama u Srbiji i pitali me dal bi za neke od njih napisao garantno pismo da bi mogli da dodju u Srbiju. Zamislite ??! :sad:
itd.

Kairo je ziva islamska turbo folk ludnica ! Ima svojih sjajnih momenata kao nacionalni muzej sto je pod obavezno za posetu (tutankamonova komplet grobnica i jos milion cuda uzivo koje sam do tada samo na tv vidjao) ali pripremite se i za zavijanje hodza na sve strane preko razglasnih kutija na dzamijama, vucaranja po rukavima, prosjake, ulice u koje ne smete da udjete ni za zivu glavu, zamotane devojke do ociju, ostre poglede domorodaca ali i do zla boga dosadne i ljubazne prodavce. Extra feeling ha ? :) Siromastvo na sve strane, voze se veci krsevi nego u Srbiji i jos gore (tristaci, zavareni moskvici, ma kuku lele) ali ima i bogatasa sa audijima, kontrast nevidjen. Semafor je dekorativna statua, na raskrsnici prednost imaju vozila kojih ima vise na nekoj strani i dok ih druga ne prekine ne staju :)) Na pijaci u Kairu sam imao utisak da sam upao u neki Indiana Jones film, i da ce svakog momenta da me odnekud smotaju u neku pletenu korpu i da se izgube sa mnom u nepoznatom pravcu. Ali zato plato Giza je dogadjaj za sebe. Piramide i sfinga. Usao sam u Mikerenovu piramidu i silazio jedno 50ak metara u dubinu same piramide do centra i hodnika. Nezgodan miris jeste ali osecaj je lud. Fascinirali me hijeroglifi na zidovima, svaki milimetar je ispisan, strasno i sve je vanvremenski (i vanzemaljski).

Bio sam i do Aleksandrije, to je vec druga prica, daleko su slobodniji i kulturniji, vidi se da je Evropa blizu. Tamo sam i video devojke u farmericama (Ima dosta pravoslavaca) i nasminkane. Ako imate prilike idite obavezno da vidite taj grad na moru i do aleksandrijske bibioteke!...

Ko se razmislja nije normalan... dozivljaj vredi svaku paru !

Megy 18
02.05.2007., 13:29
Bez obzira na sve negativne komentare, ja jedva cekam polazak. Prije 2 godine bila sam u Tunisu, tako da manje-vise znam sta da ocekujem. Da se ne ponavljam ali samo me brinu ti stomacni problemi, koje prouzrokuje njihova voda. Posebno se brinem za mog muza, on sreca moja, ode na Zlatibor ili na more, pa ima problema...

Bila sam od 14.04-25.04.2007 u Hurgadi s muzem i detetom od 3 god.
Malo smo se dvoumili zbog deteta i upustili ipak u avanturu koju cemo pamtiti do kraja zivota.
Sve je istina sto je napisao Bungleoid ali moram dodati da nam se nisu dogodila trovanja zbog pranja zuba cesmusom......mada tu vodu nismo pili nego eto samo ponekad kad se zaboravimo koristili za pranje zuba.

Mi nismo imali stomacne probleme i niko iz naseg hotela nije imao ,niti smo pili ikakve lekove.
Ne znam kako ali je istina i moram da kazem da smo se u pocetku bas bas bojali i bili oprezni......i opustili.......a kasnije smo jeli sve....i voce....i povrce.......i pili sve njihove sokove.....hm

Bili smo skupa na sve fakultativne izlete s malim detetom i vredelo je svaku paru i svaku minutu odvojenog vremena.I opet bi.....a Rajsko ostrvo je za preporuku isto kao i Giza.....da se ne ponavljam hvaleci ......

Hotel La Meridien Makadi bay ima apsolutno sve......sto ti moze zatrebati u datom momentu,hrana je ok,higijena10/10,bazen ogroman ,plaza velika lepa i cista.......lagune i cvece divnih boja..........zelenilo i trava neverovatno.........
Tek kad se izadje iz resorta vidi se i oseca Afrika.....i malo je 10-tak dana da bi se sve videlo ,vredi otici opet......

Kvinsi
03.05.2007., 12:06
stomačni problemi mogu da se dese bilo gde usled promene klime, ishrane, vode itd. nije to smao ograničeno na Egipat. ja sam već negde rekla, mi smo išli u Tunis sa sinom koji je tada ima 1, 5 godinu, sledeće godine u Egipat i prošle takođe, nijednom niko od nas troje nije imao stomačni virus. Problemi sa stomakom mogu da se dogode i ako se izmeša mnog različite hrane koju nudi švedski sto, aljudi bi sve da probaju odjednom.:razz:

Kao što je neko rekao, to je AFRIKA i treba je doživeti. Crveno more posebno;-)

{Milana}
03.05.2007., 14:20
Ja sam bila pretprosle godine u Hurgadi i zamalo ostala tamo zbog proliva. Noc pred poletanje mi je dolazila hitna, primala infuziju... Prosle godine sam opet bila, i ukapirala sam da je njihov cuveni Antinal isto sto i Enterofuril koji lepo poneses odavde i cim primetis probleme odmah gutas! Ove godine verovatno ponovo u Egipat... Toliko je lepo da me nista ne moze zaustaviti :)

verbena27
17.05.2007., 09:48
Ja sam bila pretprosle godine u Hurgadi i zamalo ostala tamo zbog proliva. Noc pred poletanje mi je dolazila hitna, primala infuziju... Prosle godine sam opet bila, i ukapirala sam da je njihov cuveni Antinal isto sto i Enterofuril koji lepo poneses odavde i cim primetis probleme odmah gutas! Ove godine verovatno ponovo u Egipat... Toliko je lepo da me nista ne moze zaustaviti :)
Sta god citam o Egiptu, svi spominju da obavezno treba piti taj Antinal. Jel to lek ili nesto kao nas Probiotik tj. jel se uzima kad krenes na put (kao Probiotik) ili kad ti se, ne daj boze, vec nesto desi. Mislim kad ti se vec desi, onda treba malo duze da se oporavis. Pitam jer sam imala jednom trovanje, doduse ne u Egiptu i znam kako je :evil:

BORKETA
17.05.2007., 13:36
Pravo da ti kazem prosle godine nas vodic nam je proporucio da ga pijemo odmah cim smo stigli i tako smo i uradili. Prvih nekoliko dana smo pili po dve, jednu ujutro i uvece a onda ostalih dana samo po jedna dnevno i stvarno nismo imali nikakvih problema sa stomakom. Mada moram napomenuti da nisam ni pretprosle godine imala problema sa stomakom mada nisam nista od lekova pila. Ali ako imas osetljiv stomak ili ti licno bi bila sigurnija onda ga obavezno pij. Nije to probiotik on pomaze pitala sam u apoteci samo kod blazih tegoba..zato bolje ovo sto su ti preporucili isprobano i sigurno je.

sladjana8
19.05.2007., 09:33
Putovanje za Egipat planiram vec dosta vremena, ali nazalost niko od mojih prijatelja nije u mogucnosti da ide ovoga leta, ako je neko u slicnoj situaciji i nema sa kim da ide nek mi se javi...

ili ako mi neko moze preporuciti neku agenciju koja organizira individualna putovanja, takve agencije postoje u drugim zemljama, ali neznam da li ima kod nas?

superhik1975
19.05.2007., 11:41
Mislim da mozes naci od ovih agencija koje imas na internetu domacih. Letovanje oko 12 dana bi kostalo oko 420 -450 evra sa svim troskovima, polupansion. I meni bi tako nesto odgovaralo, pa ako zelis mozes sa mnom.

domacin_uzice
19.05.2007., 12:03
Da li je moguce da se mozda dogovorite, preko neta. Cool. Mozda i nesto ispadne od putovanja...

Mozda ste se dogovorili na pwt, ko zna...

Uzivajte, pozdrav - i da naravno putujte :):):)

sladjana8
19.05.2007., 13:39
Imas li e-mail?

superhik1975
19.05.2007., 14:11
Imas li e-mail?
Imam, poslao sam ti ga private

domacin_uzice
19.05.2007., 15:13
Rekoh vec na private je pocelo dopisivanje... :):):)

superhik1975
19.05.2007., 15:19
Rekoh vec na private je pocelo dopisivanje... :):):)
U pravu si, jos malo, mozda se i dogovorimo za Egipat.

enyans
19.05.2007., 16:24
Letovala bih ove godine u septembru mesecu u Hurgadi, pa me interesuje koja je turisticka agencija pouzdana sa dobrim vodicima koji znaju svoj posao?
najverovatnije cu ici sama(sto iz nuzde ,sto iz zelje/dosta mi je da trpim neadekvatno drustvo na jedinom odmoru u toku godine)pa me interesuje da li je neko isao solo u Egipat i kako mu je bilo?pozdrav svima i javite se :)

enyans
19.05.2007., 16:29
Letovala bih ove godine u septembru mesecu u Hurgadi, pa me interesuje koja je turisticka agencija najpouzdanija sa dobrim vodicima koji znaju svoj posao?
Najverovatnije cu ici sama(sto iz nuzde,sto iz zelje/ne mogu vise da trpim neadekvatno drustvo 10 dana na jedinom odmoru u toku godine)pa me interesuje da li je neko isao u Egipat solo i kako se proveo u toj varijanti?pozdrav svima i javi te se :)

DjuraM
19.05.2007., 16:38
Ja samo mogu da ti kazem da sam ja imala lose iskustvo sa Jolly-em...hotel je jedino sto je valjalo (Hilton), a vodici su uzasni. Nezainteresovani, kazu da ce se javiti pa se ne jave, pola informacija nisu imali i sl.
Mi smo imali i 3 dana u Kairu, a koliko je bio los vodic, govori i to sto su nam po povratku vratili po 40eura i izvinili se zbog mnogobrojnih propusta koje smo imali.

enyans
19.05.2007., 17:00
hvala ti na odgovoru,cula sam da je Jolly los za organizaciju

duskas
19.05.2007., 23:30
Egipat sa Kon Tikijem preporucujem svima. Dobra organizacija, edukovani i ljubazni vodici,... sve pohvale. Prijatelji su isli sa Conte-om i bili vrlo zadovoljni, a za ostele ne znam.

Megy 18
21.05.2007., 00:16
Megy pises da si bila u Meridienu - ja nisam normalna zena pa na kraju od cele Grcke ipak bih isla u Egipat. Posto imam malu bebu koja ce tada imati 9 1/2 meseci kazi mi sto se tice hrane u hotelu da li ista od toga moze beba da jede? Imaju li bar neke jogurte za dorucak ( mozda fantaziram) ali obzirom da je Meridien jaci lanac mozda imaju, mi u ovom hotelu sto smo bili u Hurgadi nismo imali. I da da li je plaza zgodna za dete?
Hvala unapred ...

Za hranu sam ti skoro odgovorila i sad sam se setila da ti kazem ako uplatis "sve ukljuceno " a to ti preporucujem biras u kom ces restoranu rucati a ima ih mislim pet i klopa je u svakom slicna po neka razlika .
A gde god da se pojavis prvo ce da ti ljubazno ponude deo za roditelje s decom i ako odlucis da ostanes u tom delu restorana koji ti se svidja donece ti hranilicu za dete tako da ti je i taj ugodjaj dostupan.
Ja probala hranu u tri restorana i 2-3bara nisam stigla bas sve da obidjem i probam.

Za vecu decu se izmedju 3-4 organizuje zabava a potom uzina(piza,kifle.....)pa onda sokici na baru na plazi......i svo vreme svu decu cuvaju iz "animation tima".........

a plaza je ok,cista velika s lepim lezaljkama i madracimai peskire ne moras nositi od kuce dobijaju se tamo uz karticu. Mene malo nerviralo sto je bas bas plicak i mora dosta da se pesaci do dubine, ali vredi cisto je i blizu je koralni greben za ronjenje......

I jos par reci u vezi bazena OGROMAN i razlicite dubine i oblika s sankom za ljude koji su uplatili "sve uljkuceno"...............besprekorno cist.........i ima za malu decu.....mom detetu je voda bila do kolena bas za malisane,tu sam videla i bebe od 7-8meseci kako se brckaju....eto................sve je zaista u odlicno u vezi ovog hotela...........

Poz

forestman
27.05.2007., 20:24
Vasa preporuka:hotel u centru ili malo(mnogo)udaljen od centra?
Takodje dali je neko bio u sledecim hotelima:
Golden 5 City;Desert Rose;Hilton Long Beach;Melia Pharaon;Marriott;Intercontinental.
Hvala

Plawushica
27.05.2007., 21:17
Bila sam u Hurgadi u oktobru, ne znam sta bih rekla da li u centru ili ne.... stalno ima tih nekih kombija koji voze, ja sam bila u centru mada hotel nije bio nista posebno! Nisam bila u nekom od pomenutih hotela ali oni u bas extra a povoljnija varijanta a zaista dobra i po udaljenosti od centra i po kvalitetu je hotel sun&sea!
Nadam se da sam bila od neke pomoci!

forestman
27.05.2007., 23:07
Odgovarali bi mi gore pomenuti,a oni su na razlicitim mestima,pa me cisto interesuje dali je bolji centar ili periferija.
Hvala u svakom slucaju.

propileji
28.05.2007., 09:36
Molim vas pomozite u odabiru hotela:

Hilton Long Beach
Le Meridien Makadi Bay
Desert Rose

Izludeh ovih dana krstareci po stranim sajtovima. Ocene ovih hotela su od 1 do 10, a cini mi se da ovi stranci hotele vrednuju po kolicini alkohola u AI, broju Rusa i ostalih gostiju iz istocne E.
Koliko je (ne)vazna udaljenost hotela od centra Hurgade?
Koliko su pouzdane agencije Argus, Follow me i Spirit?

Imam lose iskustvo od prosle godine sa agencijom Dunav tours koja je nasu troclanu porodicu ZABORAVILA da stavi na spisak putnika, pa se sada plasim da nas i tamo neko ne zaboravi ukoliko predstavnicima agencija ne budemo ispred nosa.

Bezimeni77
28.05.2007., 11:09
Hilton nipošto, odvratna plaža.

Desert rose!

Ovaj treci nisam video.

lavica26
28.05.2007., 14:31
Skoro sam se vratila iz Egipta, nisam bila u navedenim hotelima, videla sam ih i moj glas ide Desert Rose, nadam se da ces se opredeliti za varijantu-sve ukljuceno. Srecno u izboru.

dive
28.05.2007., 21:25
bila pre cetiri godine u desert rose. odlican je hotel.

Djaka
04.06.2007., 09:06
Ja putujem u egipat 16. avgusta sa drugaricom. Idemo preko kontikija, relacija Kairo-Hurgada 12 dana. Trazimo ljude koji bi isli sa nama. Ako ima zainteresovanih neka se jave, pa cemo se dogovoriti. Pozdrav

vlado.b
04.06.2007., 18:26
Planiram da odem u Egipat preko Kontikija, ali ne bih da doplacujem jednokrevetnu sobu. Ako ima nekog ko zeli da ide u to vreme, moze da mi se javi na meil vlado.belgrade@yahoo.com

Aranzman je sledeci:

- Kairo/Hurgada 12 dana (prva 4 dana u Kairu, ostatak u Hurgadi)
- polazak 16. avgust,
- Hotel Sun&Sea (ili Safir), polupansion, cena 520e+70e taksa.

Vise informacija na adresi:
http://www.kontiki.co.yu/destinacija_view.aspx?id=1260&tip=leto

danijeladb
10.06.2007., 23:21
Evo da i ja dam svoj skroman doprinos ovoj temi.Bila sam u Egiptu u Sharm el sheikh-u u organizaciji Kontikija, i mislim da mi je to do sad najlepše putovanje...organizacije je fantastična, hotel sa 4 zvezdice poprilično dobar, more najlepše na svetu, sve u svemu predivno.Uplatila sam varijantu samo Sharm jer za prvi put nisam ni znala šta tamo mogu da očekujem, kad ono...ne znate kuda pre...Izleti su bili fantastični, Kairo (80E) od dva dana i hotel šeraton fenomenalno, u tu cenu su bili svi mogući troškovi uključeni, tako da osim svojih ličnih troškova u Kairu ništa i nemate...u to je uključen dakle hotel, put, obilazak Kaira, piramide plato Gize,nacionalni muzej Egipta. ručak na Nilu u jednom od prelepih brodova i povratak, šta reći sve fantastično...Izlet na Sinaj u manastir svete Katarine je nešto što se nikako ne sme propustiti, a uključeno je i obilazak Dahaba kao i ručak u Hiltonu, sve to za 35E, ronjenja , kao vožnji brodićem koliko volite, celodnevni izlet 40E tu računajte na morsku bolest...osećala sam se bezbedno, kao nikad do tad..gde god da smo išli za nas je bilo 2 njihova policajca u civilu i da ne kažem niko nam nije mogao ni prići, kako na Sinaju, tako i u Kairu (oni su svuda išli sa nama), vodič stariji čovek Branko je malo je reći fantastičan, od njegovih priča i znanja čoveku se zavrti u glavi, čovek je bio stalno u kontaktu sa svim turistima i u svim hotelima, svaki dan je obilazio hotel u vreme večere, tako da smo uvek imali priliku da mu se obratimo...da ne dužim više, tu sam ako nekog nešto zanima vezano za Sharm el Sheikh...
a ove godine nadam se u Hurgadu, naravno sa Kontikijem i izabrala sam hotel Safir4*..ako je neko bio tamo , molim da mi malo opiše kako je......

danijeladb
11.06.2007., 12:16
evo da i ja prokomentarišem, Kontiki u svakom slučaju, organizacija odlična, vodiči extra i jako ljubazni i predusretljivi, uvek dostupni za sve...

Kvinsi
12.06.2007., 10:04
Pozdrav svima. Ja bih u Egipat pocetkom avgusta i zanima me:
1. da li je tada pretoplo za obilaske, ako je neko bio u avgustu u egiptu.
2. Zanima me da li je bolje ici u kairo odmha, obici sta treba, pa odatle u hurgadu, ili da se mlatim iz hurgade do kaira.
3. Nasao sam nesto novo, stella di mare, za koju sam video da ste nesto pisali, ok, ako je to novo od ove godine, onda razumem zasto niko nezna o tome, cini mi se da je to najbolja varijanta za obilaske, jer je blizu kaira, ali je blizu sueca, pa brinem da nije more prljavo zbog brodova, koji tu prolaze nonstop.
4. Zanima me da li ima ajkula ili nesto slicno, posto volim da plivam, u CG to mogu jer tamo i ljudi nema dovoljno a kamo li zivotinjica opasnih :).
5. Zanima me preko koje agencije ici,jer, iskreno, sam hteo preko jolly-ja ali koji god site da pokrenem samo je pljuvanje po jolly-ju.
E to je "samo" to, pa bih vas molio da mi odgovorite ako mozete. Hvala vam najlepse.

1.zavisi odakle ideš u obilaske. Obilazak Kaira nije naporan ukoliko letuješ u Stelli di Mare. Obilazak Luxora je mnogo naporan odakle god da ideš jer je prženje na suncu nepodnošljivo.
2. na ovo ne znam da odgovorim jer nisam išla u takvoj kombinaciji
3. Stella di mare za svaku preporuku, ukoliko tražiš mirniju, penzionersku varijantu odmora
4. nema ajkula
5. jolly je preskup. moj ovogodišnji aranžman za sharm je ukupno 300 evra jefitniji preko kontikija-za isti hotel, isti period, isti broj dana istu uslugu. Ja preporučujem Kontiki, a ako se odlučiš za Stellu, oni su jedina ganecija koja radi to letovalište

danijeladb
12.06.2007., 19:37
za Megy..evo prvih par sličica...ove su sa Sinaja...manastir svete Katarine, put na Sinaju, ..pa slede dalje....hotel u sred ničega za sve one koji idu u manastir pa tu svraćaju inače ima i bazen, ali ne postavljam fotke na kojima sam ja ili već neko od mojih...(razumljivo)

danijeladb
12.06.2007., 19:44
i dalje...na fotki je i čuveni grm kupine iz kog se Mojsiju ukazao Bog ..to je inače jedina kupina koja postoji na tim prostorima i jedini grm je u manastiru svete Katarine, pokušali su da je rasade i nigde nije uspela , uvek se osušila....

danijeladb
12.06.2007., 19:49
a sad i koja sa izleta u Kairo i naravno par fotki iz Keopsove piramide..neko je tu napisao kako je zabranjeno slikanje u piramidama, to nije tačno, slikanje je dozvoljeno, a za snimanje kamerom je potrebna dozvola i plaćanje....

danijeladb
12.06.2007., 19:52
ima toga još puno, ali mi više ne dozvoljava da šaljem fotke, ne znam baš kako to funkcioniše, pa bih molila da mi neko objasni...pozz

eskalibur
12.06.2007., 22:07
Zelo bih da se zahvalim ULTRARED na sirokogrudom objasnjenju, za sada sam u konsultaciji sa agencijama i nekim tipom koji vec 10 god letuje u hurgadi, odlucio za varijantu kairo - 2 nocenja, sa svim mogucim obilascima, i odatle u hurgadu u hotel deser rose, all, koji mi je licno preporucio jer je u tom hotelu zadnjih 3 god. Taj hotel se i meni najvise svidjao zbog bazena olimpijskog, pa cu moci da plivam. Hvala puno ultra. Nadam se da cemo se videti licno negde u egiptu, pa da ti se licno zahvalim! :)
p.s. Neki se lik zalio na stellu, nije to to sto je na slici, i mnogo ima dodatnih troskova, sto dosta dize cenu letovanja
HVALA

Kvinsi
13.06.2007., 10:19
nama su prošle godine rekli da je zabranjeno i slikanje, odnosno fotografisanje u piramidi, čak su nam i zaplenili fotoaparat na ulasku u piramidu.
što se tiče dodatnih troškova u stelli di mare, odgovorno tvrdim da skoro i da nema dodatnih troškova ukoliko se boravi na bazi all inclusive u Plan hotelu. Drugi hotel Swiss In je na bazi PP, pa onda naravno da ima dodatnih troškova. U plan hotelu, u AI nije uključen sladoled i espreso kafa, odnosno sve te kafe iz aparata. "američka" filter kafa je uključena. Sve drugo je uključeno u AI, tako da dodatnih troškova skoro i da nema.

danijeladb
13.06.2007., 23:07
Megy evo nastavljam...Kairo izlet od dva dana (preko Kontikija)
http://img233.imageshack.us/img233/133/f1050014my0.th.jpg (http://img233.imageshack.us/my.php?image=f1050014my0.jpg)-http://img102.imageshack.us/img102/8035/f1050039qp6.th.jpg (http://img102.imageshack.us/my.php?image=f1050039qp6.jpg)-http://img46.imageshack.us/img46/7187/gradmrtvihkairojg8.th.jpg (http://img46.imageshack.us/my.php?image=gradmrtvihkairojg8.jpg)-http://img46.imageshack.us/img46/2124/nilko1.th.jpg (http://img46.imageshack.us/my.php?image=nilko1.jpg)-http://img46.imageshack.us/img46/2753/nilrestoranbrodni2.th.jpg (http://img46.imageshack.us/my.php?image=nilrestoranbrodni2.jpg)-[img=http://img46.imageshack.us/img46/4692/eratonkairoid9.th.jpg] (http://img46.imageshack.us/my.php?image=eratonkairoid9.jpg)-poslednja fotka je sa terase hotela Šeraton u kom smo bili smešteni ...

danijeladb
13.06.2007., 23:16
i fotkice iz Sharm el Sheika sa plaže, isl....http://img515.imageshack.us/img515/769/bazenhotelwd1.th.jpg (http://img515.imageshack.us/my.php?image=bazenhotelwd1.jpg)-http://img518.imageshack.us/img518/2811/plaasharmelsheikhvn7.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=plaasharmelsheikhvn7.jpg)-http://img518.imageshack.us/img518/6304/f1040011im4.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=f1040011im4.jpg)-http://img518.imageshack.us/img518/7302/sharmplaamorevf8.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=sharmplaamorevf8.jpg)-http://img122.imageshack.us/img122/4319/f1040017ka7.th.jpg (http://img122.imageshack.us/my.php?image=f1040017ka7.jpg)-

danijeladb
13.06.2007., 23:22
i sa Sinaja , nešto što se često vidi u filmovima o Mojsiju...
http://img509.imageshack.us/img509/1024/stopamamojsijevimsinajfm1.th.jpg (http://img509.imageshack.us/my.php?image=stopamamojsijevimsinajfm1.jpg)-
http://img509.imageshack.us/img509/5940/sinajsf4.th.jpg (http://img509.imageshack.us/my.php?image=sinajsf4.jpg)

krstarim
18.06.2007., 01:55
Moji roditelji su isli sa Argusom u Hurgadu. I bili prezadovoljni.
Sa vodicem se dopisuju i dan danas. Poludeli u poznim godinama :D

dive
18.06.2007., 09:05
argus - desert rose, odlicni!

AnaMarija77
18.06.2007., 17:04
Ja sam isla preko Spirit-a. Fenomenalni su! Hotel Sun and Sea je jeftin, a super je! Super su i vodici i usluga.

Pestafest
19.06.2007., 21:08
Ja idem 27 juna , pa kada se vratim prenecu utiske. Idem sa jednom egipatskom kompanijom iz Madjarske.
Hedonist

Eternity
22.06.2007., 10:37
Pre par godina išla sam u Egipat (doduše ne u solo varijanti),ali bih najtoplije mogla da preporučim Kontiki i možda da razmisliš o tome da uzmeš neki drugi aranžman,recimo krstarenje Nilom,sa četiri dana boravka u Hurgadi i dva dana u Kairu.Hurgada i nije nešto,bar ne da se u njoj ostane ceo odmor, jer Egipat je sa svojom istorijskom baštinom toliko fascinantna zemlja, da je šteta otići tamo,a ne videti sve to.Doduše,aranžman koji uključuje krstarenje Nilom je malo naporniji,svaki dan si u pokretu i vidiš pregršt toga.Ali zato imaš ona četiri dana u Hurgadi da se odmaraš.Eto,to ti je moje iskustvo i moja preporuka.Šta god da odlučiš,želim ti čaroban i nezaboravan boravak u zemlji Faraona

natrif
24.06.2007., 14:46
Ja sam isla sa Followme i agencija je extra.Iznenadila sam se sa toko dobrom organizacijom svega.Nisam pre toga nista cula o toj agenciji pa sam se licno uverila da su super.Bila sam sa njima u Hurgadi pre 2 godine.Opet bih isla tamo i to mi jedna od najlepsih destinacija.Sve je drugacije od nas.Ta pustinja odaje utisak slobode.Naravno,isla sam na sve obilaske.Od 10 dana sam 7 obilazila Egipat pa zato mogu da kazem da je agencija na nivou.

alejinad
25.06.2007., 15:07
Spirit-bez komentara...sve najbolje o njima imam da kazem, vodici izuzetni, veoma edukovani, kulturni, a i tu su u pola dana ili noci za vas.........

Pestafest
14.07.2007., 21:40
Neznam sta se moze donete iz Egipta i preprodati. Wawes je srednje zalostan hotel. Ima mnogo zamerki, prvo ti daju losu sobu pa ako se nebunis za njih o.k. ako se bunis (i potplatis) dobijes drugu sobu ali nije suigurno da je bolja.Proveriti da li radi klima frizider, da li smrdi u kupatilu. Da li se na duseku moze spavati? Osoblje ljubazno, konobari i to drustvo. Sobari, ocajni ocekuju pare i nikad dosta peskira. Ukoliko ima problema sef je Mgdi sa kojim se moze korektno komunicirati i cak druziti. Kolopa jetno te isto (resenje odlican , nov riblji restoran Star Fish) oko 2 km severno. Kada stizete, mi smo tu do srede uvece, eto, vec trecu nedelju.Hedonist

arat2
15.07.2007., 14:53
Vec po Kairu nisam skitala sama, nego sa par ljudi - zdruzili se tamo. Nije da ne preporucujem, samo se normalno obuces da ne otkrivas mnogo.
Mada nema mnogo turista na ulicama Kaira, sem u Gizi, muzejima i sl.
Zbog relativno cestih terorist.napada turisti po gradu uglavnom ne idu odvojeno od grupe. Mi smo isli, dosta puta, danju, nocu, i opet nije bilo problema. Jedino su me njihovi taxisti zivcirali, retko koji ne pokusa da te prevari. Nocu obavezno idi na neki most, zanimljivo je. Posto nemaju setaliste pored nila oni se parkiraju kolima na mostu i tu borave :-) al super je, sreli smo neke ljude sa vencanja, sve mlada mladozenja i ekipa, izasli oni tu malo, mi ih slikali , oni odusevljeni kao i mi
Sve u svemu, bilo mnogo dobro
malo pretjerujes oko ovih terorista :!: u kairu zivi oko 2 miliona stranaca i to su samo price agencija da ne idete sami jer kako bi oni profitirali ako vam kazu da je kairo bezbijedan grad onda bi svi isli u razgledanje u sopstvenom aranzmanu koji je MNOGO jeftinji. u poslednjih 10 godina veoma se razvio jeftiniji vid putovanja - omladinski - gdje mladi kao po evropi idu po egiptu autobusima, vozom i gradskim prevozom u sopstvenom aranzmanu.
pitajte sto vas zanima o egiptu ja u kairu zivim i SUPER MI JE ;)

vladeks
15.07.2007., 20:24
da ti pomognem dok se ne javi iz egipta,to za voce i povrce je klasicna prica za zemlje de higijena nije na nivou,ne znas cime je zalivano,vodu ne pijes sa cesme samo kupovnu itd,a za videti sta pozelis od sinaja i manastira sv.katarine ,da ronis u dahabu i sarmu,preko kaira koji je po meni super,normalno ne moze da se poredi sa evropskim gradovima po cistoci ali sve ostalo je fenomenalno.koptska cetvrt,bazari,stare crkve i dzamije i egipatski muzej pod obavezno(za muzej ti treba 5-6 sati),pa onda aleksandrija.juznije ako volis mozes obici crnu i belu pustinju,pa onda luxor sa obilaskom doline kraljeva i kraljica i karnaka,asuan,abu simbel..da bi to sve upio mislim da je potrebno neko osnovno znanje o istoriji,religiji izivotu starog egipta

vladeks
15.07.2007., 22:55
odes lepo na sajt www.hostelworld.com i odaberes egipat i nadjes dosta hostela ,ja sam bio u kairu u sara in hostelu gde ti je jednokrevetna soba oko 6 eura, a dorm 3-4 eura ,a u luxoru sam bio u oasis luxor hostel gde je smestaj 2 evra,u nuweiba sam bio u kampu pored mora gde je isto bilo 2 eura.ja sam sve preko njih rezervisao ili nadji lonely planet ze egipat ili bliski istok imas spisak smestaja za sva mesta,bus otprilike isto putuje do hurgade i do sarma(oko 5-6 sati)

Kvinsi
16.07.2007., 11:33
Zelim da putujem sa porodicom u Yasmine Hammamet. Molim vas da mi kazete:

1. Da li je mudrije ici u avgustu ili u septembru?
2. Posto zivimo na moru nije nam toliko do plaza. Da li je ok kupati se u otvorenim hotelskim bazenima. Vidim da su vrlo lijepi.
3. Da li kao zena moram da se pridrzavam nekih kodeksa oblacenja? Da li je ok suknja, farmerke, da li se nose sorcevi i kakve rukave treba da imam? Da li je moguce dozivjeti tu vrstu neprijatnosti (stipkanje, gurkanje, dobacivanje) ako si sa muskarcem?
4. Da li je neko bio u zabavnom parku Chartageland ili nesto sl.
5. Osim Sahare, sta obici?

Hvala!

1. Svejedno je, u septembru su možda manje gužve
2. Naravno da je ok kupati se u hotelskim bazenima, uglavnom su održavani i veoma čisti. Verujem da u Yasmin Hammametu nijedan hotel nije više od 5 godina star, tako da su bazeni sigurno u dobrom stanju
3. nema nikakvih kodeksa ponašanja, jedino što se ne može u restoran u kupaćem. Ne verujem da ćeš doživeti bilo kakve neprijatnosti od lokalnog stanovništva
4. Ja nisam bila u tom zabavnom parku
5. Sahara je nezaboravan izlet, lepo je otići i u Tunis

arat2
16.07.2007., 14:21
Verovatno si citao temu egipat...tunis. Da li su istinite tvrdnje da voce i povrce sirovo ne treba jesti? Da li kairo treba obici ili nije nista posebno? Ima li sta da se donese iz egipta i preproda u srbiji? Sta treba videti u egiptu?
pa sto da rade svi ovi stranci. mislis da ne jedu voce i povrce sirovo.pa daj nemojte molim vas. voda je bakterioloski cista ali se dosta osjeca hlor pa nije neki ukus, ali vecina stranaca koja duze zivi ovdje probala je i ostala ziva. kairo je nezaboravan, sa agencijom ili bez nje, nikako ne izostaviti a onda na crveno more, sharm ili horgada. ako ti treba pomoc kad rijesis da putujes, javi mi mailom pa cu ti dostaviti moj privatan kontakt.
inace u egiptu mozete jeftinije kupiti zlato(18k) srebro, kozne proizvode.

arat2
16.07.2007., 14:40
da ti pomognem dok se ne javi iz egipta,to za voce i povrce je klasicna prica za zemlje de higijena nije na nivou,ne znas cime je zalivano,vodu ne pijes sa cesme samo kupovnu itd,a za videti sta pozelis od sinaja i manastira sv.katarine ,da ronis u dahabu i sarmu,preko kaira koji je po meni super,normalno ne moze da se poredi sa evropskim gradovima po cistoci ali sve ostalo je fenomenalno.koptska cetvrt,bazari,stare crkve i dzamije i egipatski muzej pod obavezno(za muzej ti treba 5-6 sati),pa onda aleksandrija.juznije ako volis mozes obici crnu i belu pustinju,pa onda luxor sa obilaskom doline kraljeva i kraljica i karnaka,asuan,abu simbel..da bi to sve upio mislim da je potrebno neko osnovno znanje o istoriji,religiji izivotu starog egipta

hvala ti na pomoci ali evo i mene da dodam svoj dio:samo treba shvatiti da idete u zemlju cija kultura, tradicija i vjera je daleko od onog odakle mi dolazimo. pa tako i pojam cistoce se shvata sasvim drugacije. mada sam putovala i npr. ne mogu da kazem da je london ili pariz bas cisti. a negdje sam procitala da francuzi najvise upotrebljavaju parfema a najmanje sapuna!!!! u svakom slucaju ovdje se sve naliva vodom iz Nila DIREKTNO ali postoji na mnogim mjestima na Nilu stanice za provjeru cistoce vode. voda sa cesme nije direktno nego se preciscava i dodaje joj se hlor.preporucuje se da se pije flasirana voda kao sto se preporucuje i za Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Francusku, Englesku a i Ameriku. :wink:

angelshark
16.07.2007., 14:46
malo pretjerujes oko ovih terorista :!: u kairu zivi oko 2 miliona stranaca i to su samo price agencija da ne idete sami jer kako bi oni profitirali ako vam kazu da je kairo bezbijedan grad onda bi svi isli u razgledanje u sopstvenom aranzmanu koji je MNOGO jeftinji. u poslednjih 10 godina veoma se razvio jeftiniji vid putovanja - omladinski - gdje mladi kao po evropi idu po egiptu autobusima, vozom i gradskim prevozom u sopstvenom aranzmanu.
pitajte sto vas zanima o egiptu ja u kairu zivim i SUPER MI JE ;)

Rekoh da smo isli sami, danju i nocu, i nismo imali problema.
ne racunam nekog klinca koji je krenuo kao da baci povelik kamen na nas troje jedno vece na nekom trgu, al to SVUDA moze da se desi. Po meni, od nas troje privukla mu je paznju devojka koja se utegla u farmerice, obula stikle :roll: , ne znam kud je tako krenula, al da ne osudjujem
Nego komentarisem ostale ljude iz grupe, koji su isli samo na organizovane obilaske i to je to. Jer nekoliko njih pita: vozila si se njihovim taxiem?, i pitaju kako je bilo

arat2
16.07.2007., 20:39
u kom delu kaira ti zivis?
zivim na ostrvu zamalek. tu vecinom zive stranci, tu su vecina ambasada i stranih predstavnika. skoro da se osjecam kao negdje u evropi. ali posao mi je na drugom kraju kaira u naselju heliopolis skoro kod aerodroma oko 15 km od kuce. samo da jos dodam da su egipcani veoma ljubazan narod ali samo ako postujete to da su razlicitiji od nas onda zivite kao car.naravno da ne mogu da se setam po gradu i predgradju u majci bez rukava ili sorcu ili mini suknji, ( nesto i nebih sa svojih 47 godina) mada djevojke po zamaleku i kad uvece izlaze po diskotekama i nocnim klubovima nose se po poslednjoj evropskoj modi.

arat2
18.07.2007., 10:18
Pomoc prijatelja!

Putujem u Hurgadu 31.07.
Gde i kako da dodjem do neke literature ,putopisa t.j. nekog opisa mesta koja cu obici u Egiptu?!?
Volela bih nesto i da procitam o tome.
Koje su tvoje preporuke za znamenitosti Egipta?
Pretpostavljam da cemo u Kairo ici na jedan dan.Da li Giza spada u taj jedan dan ili tu treba ici ponovo?
Hvala ti unapred!
mislim da u srbiji ima knjiga o egiptu. ako ne u Hurghadi ces naci ali samo drugim jezicima. saljem ti programe za ekskurzije iz Hurghade.
PRVI DIO:
SNORKLING – koralna ostrva (poludnevni izlet)
Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se kupaju na interesantnim mestima ovo je idealna prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih ostrva i nacionalnog parka na jednom od ostrva Crvenog mora, ronjenje (“snorkling”-maska,cevka i peraja),ručak na jahti, kupanje na plaži nacionalnog parka.
SAFARI – beduinsko selo (poludnevni izlet)
Vožnja oko 45km u pustinju. Pauza u pustinji za slikanje “fatamorgane” i sankanje na idealno sitnom pustinjskom pesku.Dolazak u autentično beduinsko selo.Program se sastoji od razgledanja kampa, gde žive i rade beduini sa svojim porodicama, jahanja kamila, obilazak beduinske apoteke, odlazak do mesta gde se nalazi izvor odakle beduini koriste vodu za svoje potrebe, večera.Ovo je jedinstveno mesto gde možete da prisustvujete zalasku sunca u pustinji Sahari. Sam zalazak u hiljadu boja na Vas će ostaviti fantastičan utisak. Pre polaska za Hurgadu, za nas će biti priređena velika zabava i beduinski oproštajni ples, a zaljubljenici u astrologiju i romantici imaće mogućnost da posmatraju zvezde na nebu iznad prelepe Sahare.
LUXOR– Prestonica arheološkog turizma (celodnevni izlet)
Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Faraoni ovih dinastija su gradili svoje hramove na istočnoj, a grobove na zapadnoj obali reke Nil. Obilazak zapadne obale: Poseta kolosima Memnona. Poseta grobnicama egipatskih faraona u Dolini Kraljeva. Panoramsko razgledanje hrama Kraljice Hatšepsut. Poseta jednom od centara koji se bave izradom suvenira od alabastera. Vožnja brodićem rekom Nil sa zapadne na istočnu obalu. Obilazak istočne obale: Odlazak do hrama Karnak - jedan od najvećih hramova na svetu koji je građen u periodu od 2000 god. Učestvovali su u gradnji mnogi faraoni i svakom od njih je bilo od političkog značaja da po nešto dodaju hramu. Ručak u nacionalnom restoranu (švedski sto). Poseta institutu gde se izrađuju originalni papirusi.

arat2
18.07.2007., 10:27
Pomoc prijatelja!

Putujem u Hurgadu 31.07.
Gde i kako da dodjem do neke literature ,putopisa t.j. nekog opisa mesta koja cu obici u Egiptu?!?
Pretpostavljam da cemo u Kairo ici na jedan dan.Da li Giza spada u taj jedan dan ili tu treba ici ponovo?
Hvala ti unapred!
DRUGI DIO;
KAIRO – Prestonica sećanja (celodnevni izlet)
Polazak u ranim jutarnjim satima udobnim i klimatizovanim autobusom. Dolazak u prestonicu Egipta. Panoramsko razgledanje grada. Razgledanje platoa Gize na kome se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida kao i dolinski hram faraona Kefrena sa čuvenom Sfingom. Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju koji predstavlja hronološki sređenu riznicu egipatskog blaga i mesto gde se nalazi celokupan sadržaj Tutankamonove grobnice. Ručak u jednom od restorana u blizini kompleksa Gize. Panoramsko razgledanje grada mrtvih i Saladinove citadele. Odlazak do centra gde se proizvode najkvalitetniji parfemi.
ALF LEILA WA LEILA - 1001 noć (večernji program)
Uživajte u priči o Šeherezadi i 1001-oj noći, Beduinskom i Nubijskom folkloru. Videćete Ali Babu, Sindbada i Leteći ćilim kao i akrobacije beduina na konjima. Legendarni orijentalni ples. "Sound and Light Show". Ovo je jedinstvena prilika da uživate u fantastičnom teatru koji može da primi oko 2500 posmatrača.
DIVING – Ronjenje (poludnevni izlet)
Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da rone na malo većoj dubini od "snorkling"-a ovo je jedinstvena prilika. Izlet uključuje vožnju jahtom do koralnih grebena, svu neophodnu opremu (boca sa kiseonikom, maska, peraja I BSD), Instruktora"Diving"-a.Ručak na brodu.
p.s. Odlazak na ovaj izlet ne zahteva nikakvo predznanje u "Diving"-u jer je sa Vama "Instructor of Diving".

arat2
18.07.2007., 10:28
Pomoc prijatelja!

Putujem u Hurgadu 31.07.
Hvala ti unapred!
IZVINI ALI SAM MORALA DA SALJEM IZ DJELOVA..EVO I TRECEG DIJELA:
MOTO-SAFARI - Bagi safari (izlet traje oko 3 sata)
Vožnja Saharom ovim četvorotočkašima za Vas će biti nezaboravna avantura. Uživaćete u predivnom ali i surovom pejzažu ove pustinje ali na malo drugačiji način od običnog safarija. Za sve one koji uživaju u malo većem uzbuđenju pri isto takvoj brzini ovo je jedinstvena prilika. Vožnja traje preko 120 min pre koje sledi mali kurs vožnje ovih bagi-motora.
KATAMARAN - Brod sa staklenim dnom (izlet traje oko 2 sata)
Za zaljubljenike u more i podvodni svet Crvenog mora ali i za sve one koji uživaju da se voze ovim specijalnim brodićima koji imaju stakleno dno. Idealno za one koji ne vole da rone.
AQUA PARK "Titanic"- Zabava na vodi (poludnevni izlet)
Nalazi se na 10km od centra Hurgade. Kapaciteta je oko 1000 posetilaca. Aqua Park raspolaže brojnim bazenima (za decu i odrasle), velikim brojem tobogana (za decu i odrasle), terenima za odbojku, košarku, mali fudbal, animacijom za decu, rafting,.....Izlet je od 09 do 17 časova i organizovan je sa ili bez ručka.

belluttak
18.07.2007., 12:05
Naše agencije taj izlet na koralna ostrva organizuju kao celodnevni - od ujutru, pa do negde 18-19h.Što se beduinskog sela tiče,bilo je super - sve što je arat2 navela, ali nisam baš ubedjena u njegovu autentičnost, obzirom da je moja sestra išla nedelju dana posle mene, sa drugom agencijom i vodili su ih na drugi "lokalitet2 u pustinji,a ljudi sa mojih i njenih slika su isti.Tako da počinjem da verujem u priču većine turista da je to predstava za nas.Kako god, lepo je osmišljeno - luda vožnja kroz pustinju,sankanje na pesku,fatamorgana, jahanje kamila, zalazak sunca,večera uz prigodan program i posmatranje zvezda

arat2
18.07.2007., 19:23
To se zove iscrpan odgovor!!!
Hvala puno i javljam se sa utiscima!
javi se i iz Hurgade ako ti sto bude trebalo.najbolje je na privatnu poruku. a ja bih ti onda poslala moj tel broj. cim sidjes na aerodrom nabaci osmijeh i pokusaj da uzivas. u slucaju problema sa stomakom najbolje je kupi u apoteci u Hurgadi ANTINAL tablete. a u slucaju da se opecete na suncu( 100% h