PDA

Vidi punu verziju : IGROKAZ SKELA...

ena28
14.02.2004., 12:18
...pisca Gorana Petrovica, naseg sugradjanina, centralni je dogadjaj u Orascu...
...gde se obelezava DVA VEKA I SRPSKOG USTANKA...

Monty
14.02.2004., 12:54
...prema recima samog Gorana Petrovica, pristup ovoj temi je drugaciji od uobicajenog...
...glavni junaci ovog dela nisu istorijske licnosti, vec ljudi iz naroda...
...demos...
...tekst pokriva vreme od Prvog spskog ustanka do danasnjih dana...
...znajuci da g. Petrovic priljezno istrazuje jezik, ne samo sadasnji, vec i epoha u koje smesta svoje junake, i poeticnost njegovog stila (iako je od mnogih svrstan u postmodernu) to bi moglo da bude lepo iskustvo, i sasvim drugacije od onih prigodnih programa povodom obelezavanja nekih dogadjaja, na koje smo navikli...
...uostalom, videcemo...

...sama scenografija je grandiozna, scena je montirana u hali BG sajma, gde su vrsene i probe, a potom razmontirana i prebacena u Orasac...
...muziku je pisao Zoran Hristic...
...reziser je Kokan Mladenovic

ena28
14.02.2004., 13:15
...a "provlaci" se i nezavrsena prica o pomirenju...
...Srba sa Srbima...

infidel
19.02.2004., 23:11
Gledao sam na TV-u. Meni se dopalo.
Ideja o putovanju kroz vreme, skelama koje se susrecu i prolaze jedna pored druge, kao da idu razlicitim pravcima, a nosene maticom istorije sve ipak, u istom smeru. Super.
Tekst je odlican, pocev od uvoda o jeziku pa do samog kraja.
Iako je vreme bilo lose, mislim da je i ono leglo scenariju izvedbe. Vetar, magla i sneg, sasvim odgovaraju nasoj istoriji.

Tekst je pisan namenski, ali bi mogao da se igra i u pozoristu. To bih voleo da vidim.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: