Vidi punu verziju : buducnost Kosova
Aaleksandar
12.02.2004., 03:00
koja je po vama najizglednija varijanta buducnosti Kosova. da li ce dobiti nezavisnost, da li ce se pripojiti (Velikoj) Albaniji, da li ce se vratiti Srbiji, ostati status quo, podijeliti na srpski i albanski dio isl. molim vas bez nacionalistickih reagovanja!
Gost118
12.02.2004., 10:45
Dobro Aleksandre, zar nisi mogao i ovo pitanje da postavis na onu drugu temu, a ne da dva topica o buducnosti Kosova otvaras...
Kako bilo, nijednom od njih ovdje zapravo nije mjesto, jer ovo nije "Politika"...
No, neka ih za sada... Upetljate li se previse u politiku, znate sta slijedi...
Pozdrav
analiticar
12.02.2004., 21:04
koja je po vama najizglednija varijanta buducnosti Kosova. da li ce dobiti nezavisnost, da li ce se pripojiti (Velikoj) Albaniji, da li ce se vratiti Srbiji, ostati status quo, podijeliti na srpski i albanski dio isl. molim vas bez nacionalistickih reagovanja!
Najizglednije po meni je podijela Kosova na dva entiteta bo Bosanskom modelu!!!Iskreno se nadam da to što pre bude urađeno!!!To bi vratilo mira preostalim Srbima!!!A onda slijedi ujedinjenje Srbije,Republike Srpske,Crne Gore i srpskog entiteta u jedinstvenu državu Srba,čime bi Srbi konačno riješili svoje državno pitanje na adekvatan način!!!! 8)
Aaleksandar
13.02.2004., 03:07
Dobro Aleksandre, zar nisi mogao i ovo pitanje da postavis na onu drugu temu, a ne da dva topica o buducnosti Kosova otvaras...
Kako bilo, nijednom od njih ovdje zapravo nije mjesto, jer ovo nije "Politika"...
Pozdravizvini za novi topic ali sam htio posebno da naglasim da tema prije svega nije politicka. sto prije to skontamo...
uber_nuss
13.02.2004., 03:27
Pozdrav
... budala nezna, da tamo gde ide... zetoni vrednosti nemaju.... tj. treba razmatrati sudinu cele planete.. kosovo je samo jedan njen deo... to je kao kada bi imao rak debelog creva i AIDS, a uplasio se tripera... mislim.. razumete....
Sarajevo
13.02.2004., 04:11
Najizglednije po meni je podijela Kosova na dva entiteta bo Bosanskom modelu!!!Iskreno se nadam da to što pre bude urađeno!!!To bi vratilo mira preostalim Srbima!!!A onda slijedi ujedinjenje Srbije,Republike Srpske,Crne Gore i srpskog entiteta u jedinstvenu državu Srba,čime bi Srbi konačno riješili svoje državno pitanje na adekvatan način!!!! 8)
E pa koliko god zvucalo provokativno(a stvarno ne zelim da me tako bilo ko shvati)hocu da kazem je besmisleno da bilo ko iz druge drzave odlucuje sta ce biti sa nama u BiH. To sto se pise i planira u BG se vise nece primjeniti u BiH (jer je ono iz 90-tih ocito propalo), jer kako bi bilo da se sudbina Srba pise u npr. Sofiji i da se od tamo pisu neki modeli. Beograd moze odlucivati samo o Srbiji, jer niti smo mi Irak, a niti je Beograd Amerika, razumjete!
Ja bih bio najsretniji da se nadje model kojim ce svi narodi zivjeti u miru i spokoju, jer smo svi vise umorni od svojih i tudjih ideala, stvarno!
p.s. ovo bas i nije istorijska tema, nego vise buducnost, ali ako ce donijeti nesto dobro onda nema veze
pozdrav
limunada
13.02.2004., 10:20
Besmisleno je i da je BiH drzava... :wink:
E pa koliko god zvucalo provokativno(a stvarno ne zelim da me tako bilo ko shvati)hocu da kazem je besmisleno da bilo ko iz druge drzave odlucuje sta ce biti sa nama u BiH. To sto se pise i planira u BG se vise nece primjeniti u BiH (jer je ono iz 90-tih ocito propalo), jer kako bi bilo da se sudbina Srba pise u npr. Sofiji i da se od tamo pisu neki modeli. Beograd moze odlucivati samo o Srbiji, jer niti smo mi Irak, a niti je Beograd Amerika, razumjete!
Ja bih bio najsretniji da se nadje model kojim ce svi narodi zivjeti u miru i spokoju, jer smo svi vise umorni od svojih i tudjih ideala, stvarno!
p.s. ovo bas i nije istorijska tema, nego vise buducnost, ali ako ce donijeti nesto dobro onda nema veze
pozdrav
Nikada ne moze da se povuce paralela izmedju Bugarske i BiH. Bugarska je drzava koja je oduvek bila nezavisna i koja se odavno konstituisala. BiH je jedna hibridna monstrum-drzava kakva ne postoji u ljudskoj istoriji. O tome da ce cela BiH biti u sastavu Srbije nece odlucivati niko iz Srbije, vec ce to biti volja bosanskih drzavljana. I muslimanima je u interesu da se BiH ujedini sa Srbijom, zato sto je to prirodno! Beograd je oduvek bio centar Balkana i normalno je da on bude stozer okupljanja svih okolnih drzava.
Incognito
13.02.2004., 15:52
E... srpski problem... srpsko drzavno pitanje...
Granice se NECE menjati... Mi cemo lepo dati Kosovo Albancima, i zadovoljiti se Vojvodinom (posto smo je isto tako ukrali kao sto su sada Albanci ukrali Kosovo nama... generalno, nista nismo ni izgubili, izuzev raznoraznih manastira i kulturnih i istorijskih dobara, ali smo za uzvrat zamenili kamenjar za najplodniju zitnicu u Evropi)...
A onda, ako budemo imali mozga, uci cemo u EU, pa cemo na granice i zaboraviti... Evropa ide ka istom cilju koji je USA ucinio jakim: Drzavne integracije i potpomaganje. Stari evropski san - biti jaci od USA.
Neke drzave i drzavice (Albanija, Makedonija, BiH...) nece nikad uci u EU (a ako ovako nastavimo, i mi cemo se pridruziti tom soju), i bice samo obodi EU, sa toplom preporukom izbegavanja. Nesto kao Meksiko i Kuba...
Dakle, manite se granica... tu smo - gde smo... Daj malo da mislimo gde cemo biti sutra...
...Mi znamo:
-Kakva je zitnica METOHIJA! Veoma ,veoma plodna zemlja?!!!!
-Da li mi znamo koje sau sve planine na Kosovu(za Sharu i da ne pricham,za SKI centre),o rekama Kosova i Metohije(precistim ,punim potocnih Pastrmki:CITAJ:TURIZAM!
-Da li mi znamo da se upravo USA malo vise uplasila ujedinjenja Evrope?
-Da li smi MI iskoristoli Vojvodinu onoliko koliko moze ona stvarno da da? Nismo.Bili Japanci pre desetinu i vise godina.Prosli Vojvodinom uzduz i popreko.VRISNULI:JAOOOOOOO,DAJTE NAM VOJVODINU DA HRANIMO I EVROPU I JAPAN!!! Vrisnuli ljudi,odusevili se. Mi zatvaramo secerane.Mi prodajemo secerane(za 3 eura?!).....Sta ce nam to! Secerane su gubitak.MK je koristan.Njega ceni Evropa i Cane Subotic.
Da li mi na posletku znamo,kad ce ovaj narod neko za nesto da pita? Kad cemo bre vladu,Gospodara dobiti.S' cime cemo mi to pred Milosem(citaj:U EVROPU)? Niti zemlje,niti Gospodara...tek samo gladna zavedena raja...koja ce sad opet da glasa...za godinu neku opet da talasa...
Ma i ja... :?
Косово и Метохија су историјски, културно и политички део Србије скоро читав миленијум. Док је за Албанце Косово земља демографске и политичке експанзије, дијаспора с тенденцијом да постане матица, за Србе је Косово "Српски Јерусалим", средишње области српске културе и српске државе, прекривен с преко 1.300 цркава и манастира. Под османском доминацијом и Косово и Метохија су, као и читава Србија, биле од средине 15. века до 1912. У Првом балканском рату ослобођене су и враћене у оквир двеју српских држава : Косово је припало Србији, а Метохија Црној Гори, по међународним мировним уговорима склопљеним на конференцији амбасадора у Лондону (1912-1913).
KOСОВО МОЖЕ БИТИ САМО У СРБИЈИ!!!
limunada
13.02.2004., 17:29
[quote="Incognito"] generalno, nista nismo ni izgubili, izuzev raznoraznih manastira i kulturnih i istorijskih dobara, ali smo za uzvrat zamenili kamenjar za najplodniju zitnicu u Evropi)...
Ako su za tebe nista razna istorijska i kulturna dobra,onda nije ni cudo sto tako razmisljas.Kosovo kamenjar???
Sto se Svajcarci ne odreknu svog kamenjara da mi je znati? :shock:
pozdrav
Nikada ne moze da se povuce paralela izmedju Bugarske i BiH. Bugarska je drzava koja je oduvek bila nezavisna i koja se odavno konstituisala. BiH je jedna hibridna monstrum-drzava kakva ne postoji u ljudskoj istoriji. O tome da ce cela BiH biti u sastavu Srbije nece odlucivati niko iz Srbije, vec ce to biti volja bosanskih drzavljana. I muslimanima je u interesu da se BiH ujedini sa Srbijom, zato sto je to prirodno! Beograd je oduvek bio centar Balkana i normalno je da on bude stozer okupljanja svih okolnih drzava.
LEGENDO, NA FORUMU JE SRBIJA DO TOKIJA, VI STE INACE VELIKI IDEOLOZI ALI SAMO NA INTERNETU !!!1
hahahaha muslimanima u interesu da Beograd bude glavni grad hahahahahahaha
Hej slusaj, obavezno dodji u Sarajevo i javi mi se. Ovo sto ti govoris je za svaku pohvalu, ma kralj si legenda si ne znam sta da ti kazem fakat. MOras da dodjes da se upoznas sa nekim profesorima, a pogotovo Srbima profesorima ! hahahaha
(200 000 pobijenih muslimana, RS tvorevina nastala ne etnickom ciscenju (100% Srbi), zlocinima i masakrima na kojima bi i Hitler i Ante Pavelic i svi turski sultani pozavidjeli, i da NAM BEOGRAD BUDE GLAVNI GRAD I DA BIH UJEDINI SA SRBIJOM ) HAHAHAHHAHAHAHA
A ona legedna govori o ulazku u Evropu, a CETNIK VAM BOLAN PREMIJER, HALO ??!!!!!!!!
Pa SESELJ, KAO RATNI ZLOCINAC, BOLESNIK I PSIHOPATA SA SVOJIM CETNICIMA I RADIKALIMA KOJI JOS VJERUJU U NAJOMILJENIJI SRPSKI SF - VELIKA SRBIJA DA VAS UVEDE U EVROPU !!!!???????
Prvo Milosevic pa Kostunica pa Seselj, sve cetnik do cetnika, pa da ste dali Ani Nikolic da vas vodi prije biste usli u Evropu.
Smijesni ste ALI ZAPAMTITE JEDNOM ZAUVIJEK:
MUSLIMANI OSTAJU U BOSNI I HERCEGOVINI INSALA SVE DO SUDNJEG DANA I SAMO SE BOGA BOJIMO! DA SMO IMALI ORUZJA KOLIKO I VI ****** BI VAM I ROD I PLEME JEDNOM ZAUVIJEK, KUKAVICE JEDNE SAMO ZNATE CIVILE UBIJATI I PO SUMAMA GUSALTI I VI HOCETE U EVROPU !!!
Skupljam pasose i licne karte imaginarnih tvorevina.
Vec imam od Atlantide i Esperanto pasose. Fale mi jos pasosi:
Republike Srpska Krajina, Republika Srpska, Velika Srbija, i Srce Srbije (mislim Kosovo) a posto si ti pametan posalji mi to, kao i album sa samoljepljivim slicicama "Svi Srbi u jednoj drzavi" !
Smijesni ste koliko ste primitivni i iskompleksirani
FCS
limunada
13.02.2004., 19:42
Republike Srpska Krajina, Republika Srpska, Velika Srbija, i Srce Srbije (mislim Kosovo) a posto si ti pametan posalji mi to, kao i album sa samoljepljivim slicicama "Svi Srbi u jednoj drzavi" !
FCS
Imam jedan bolji za tebe:pasos BiH.Meni i onako nicemu ne vrijedi,jer ne planiram u Tursku,Saud.Arabiju,a ni Obalu Slonovace... :wink:
analiticar
13.02.2004., 20:00
E... srpski problem... srpsko drzavno pitanje...
Granice se NECE menjati... Mi cemo lepo dati Kosovo Albancima, i zadovoljiti se Vojvodinom (posto smo je isto tako ukrali kao sto su sada Albanci ukrali Kosovo nama... generalno, nista nismo ni izgubili, izuzev raznoraznih manastira i kulturnih i istorijskih dobara, ali smo za uzvrat zamenili kamenjar za najplodniju zitnicu u Evropi)...
A onda, ako budemo imali mozga, uci cemo u EU, pa cemo na granice i zaboraviti... Evropa ide ka istom cilju koji je USA ucinio jakim: Drzavne integracije i potpomaganje. Stari evropski san - biti jaci od USA.
Neke drzave i drzavice (Albanija, Makedonija, BiH...) nece nikad uci u EU (a ako ovako nastavimo, i mi cemo se pridruziti tom soju), i bice samo obodi EU, sa toplom preporukom izbegavanja. Nesto kao Meksiko i Kuba...
Dakle, manite se granica... tu smo - gde smo... Daj malo da mislimo gde cemo biti sutra...đ
Vidi se na kom se nivou nalazi tvoja mogućnost rasuđivanja!!!!Odreći se Kosova zarad Vojvodine koja je već NAŠA!!!Da kažeš odrekni se Kosova zarad cele Bosne i Hercegovine,pa de,de,de....ali ovo!!! :shock: :shock:
Vrlo brzo doć će do ujedinjenja Srbije sa Srpskom,dijelom Kosova,i Crnom Gorom,u pravu (ne veliku)SRBIJU!!! :wink:
gost No X
13.02.2004., 20:09
...Mi znamo:
-Da li mi znamo koje sau sve planine na Kosovu(za Sharu i da ne pricham,za SKI centre),o rekama Kosova i Metohije(precistim ,punim potocnih Pastrmki:CITAJ:TURIZAM!
-Da li smi MI iskoristoli Vojvodinu onoliko koliko moze ona stvarno da da? Nismo.Bili Japanci pre desetinu i vise godina.Prosli Vojvodinom uzduz i popreko.VRISNULI:JAOOOOOOO,DAJTE NAM VOJVODINU DA HRANIMO I EVROPU I JAPAN!!! Vrisnuli ljudi,odusevili se. Mi zatvaramo secerane.Mi prodajemo secerane(za 3 eura?!).....Sta ce nam to! Secerane su gubitak.MK je koristan.Njega ceni Evropa i Cane Subotic.
Da li mi na posletku znamo,kad ce ovaj narod neko za nesto da pita? Kad cemo bre vladu,Gospodara dobiti.S' cime cemo mi to pred Milosem(citaj:U EVROPU)? Niti zemlje,niti Gospodara...tek samo gladna zavedena raja...koja ce sad opet da glasa...za godinu neku opet da talasa...
Sta nam je ciniti? Pa, da vracamo zemlju na kojoj je nastao svetosavski Zavet!!!
analiticar
13.02.2004., 20:13
...Mi znamo:
Sta nam je ciniti? Pa, da vracamo zemlju na kojoj je nastao svetosavski Zavet!!!
Ajd ako moramo...vratit ćemo im Dragaš,Djakovicu....
Dosta im je i to!!!Ionako imaju pola Crne Gore!!! :shock:
FCS
Imam jedan bolji za tebe:pasos BiH.Meni i onako nicemu ne vrijedi,jer ne planiram u Tursku,Saud.Arabiju,a ni Obalu Slonovace... :wink:
SA BiH pasosom mozes u neke drzave bez vize (kao npr te koje si nabrojao) a sa pososom RS ...? ups pa vi i nemate pasos!
Bijela kuga ha !
Pozdrav
limunada
14.02.2004., 11:10
Pa i BIH je dobila pasos prije par godina,sto ne bi mogla i RS?Bolje da skupljas bosanske pasose dok ih jos ima,a vjerovatno su i na cijeni kod terorista.Mozda se i obogatis. :wink:
Mozda bude i ono kako doslo,tako i otislo. :wink:
Ne znam cemu toliki ponos zbog pasosa s kojim mozes da odes u sedam-osam zemalja bez vize,od toga nijednu evropsku.A svi vole bosance... :D :D :D
S.S.S.Erbijanac
14.02.2004., 11:23
Ssta uopsste imamo da priccamo o buduccnosti Kosova-----bilo i ostacce Srbijansko!
begunac
14.02.2004., 11:49
Na buducnost kosova,ne mozemo da uticemo, na zalost.....Da li ste znali,da se na kosovu nalazi rudno bogastvo u velikoj vrednosti(mislim oko 500 m dolara).....I da tu postoji neka retka ruda bitna za americku ratnu industriju?
Inace,kosovo je vrednije od vojvodine...i nije krs!
Njivanin
14.02.2004., 12:27
Косово за Републику Српску - мислим да је то поштено!
analiticar
14.02.2004., 12:55
da bar živimo sa našim,a ne sa Šiptarima koji se kote ko pacovi!!! :wink:
limunada
14.02.2004., 13:11
Nije posteno!I Kosovo i Republika Srpska su srpske zemlje.Zasto bi dao nesto svoje,za nesto svoje,ako ces bas trgovacki...
analiticar
14.02.2004., 13:18
Nije posteno!I Kosovo i Republika Srpska su srpske zemlje.Zasto bi dao nesto svoje,za nesto svoje,ako ces bas trgovacki...
Ali,ako moramo da biramo!?!Zar da Trebinje predam balijama!!!! :shock: :shock:
Nikad!!!!! :evil: :evil: :evil:
ЦарДушан
14.02.2004., 17:53
Све то зависи од великих сила мајку му...њима се треба улагивати.Ако се учепимо довољно можда Косово и буде нека аутономија у оквиру Србије(па да ми ту аутономију ако будемо паметни временом смањујемо ,а Албанце без држављанства и њихове потомке избацујемо).
analiticar
15.02.2004., 17:41
Све то зависи од великих сила мајку му...њима се треба улагивати.Ако се учепимо довољно можда Косово и буде нека аутономија у оквиру Србије(па да ми ту аутономију ако будемо паметни временом смањујемо ,а Албанце без држављанства и њихове потомке избацујемо).
:D :wink:
S.S.S.Erbijanac
15.02.2004., 17:53
Drago mi je das razumemo...
Ево само кратког прегледа национално мотивисаних злочина албанаца над Србима током "једне мирне" 1988. године.
Напомињем, да свакако нису сви Албанци на Космету злочиниоци, али исто тако предњи и задњи фронт ових албанаца није ни издалека тако малобројан.
Пођимо редом по данима и месецима.
Година 1988.
Јануар
- Уочи нове 1988. године у Приштини Шиптар Ибрахим Шаља је физички напао Србина новинара само зато што га је претекао аутом. И пред милицијом се насилнички понашао и претио Србину осветом.
- Око нове 1988. године, у селу Букошу код Вучитрна, непознати је ноћу узнемиравао село пуцњима пред кућом Сава Живковића. У истом селу су 4 пута палили сточну храну на имањима српских породица Ивановић, Букић, Вардић и Челић. Шиптар тракториста јурио је трактором српску децу преко сеоске ливаде док су се враћала кући из школе. Нико од свих ових насилника није ухваћен ни кажњен.
- Почетком јануара 1988. Нергиз Имери из Драгаша, радник у Бору, рекао је јавно у Приштини да "Србе и Црногорце не треба исељавати са Косова, него их треба побити".
У две школе у Ђаковици већ конкурсом су онемогућили формирање одељења на српском језику. А Средњошколски центар у Клини постао је у наставном особљу једнонационалан, тј. шиптарски директори прогурали су искључиво своје наставнике. У културним институцијама Подујева сва руководећа места су попуњена Албанцима.
- 3. 1. 1988. Ајет Мочила и његов син из Новог села код Витине физички су напали Трајану Марковић (35), домаћицу из истог села и вређали је зато што је упитала Мочилу зашто јој је убио ћерку. Ускоро затим, Хисен Хаљиљи у Витини ранио је ловачком пушком Станојка Михаиловића и то на чистом простору. Такође је у Витини Драгутину Ђокићу комшија Албанац посекао на њиви шљиве и преорао међу дуж 200 метара. У истој витинској општини је током протекле године било доста пожара по српским шумама и имовини. Пожаре су подметнули Шиптари.
- Око 10. 1. 1988. Хашим Шаћири из села Депце код Прешева налетео је великом брзином аутом "голфом" директно на Драгана Ивковића из Пасјана код Гњилана и повредивши га побегао. После је ухваћен и осуђен.
- 20. 1. 1988. Шаћир Шаћири је у радничком ресторану, у Косовској Витини тањиром погодио у главу Савку Дујић. Њено здравствено стање се од тада нагло погоршало и после неколико дана умрла је. Силеџија није одговарао.
- 27. јануара 1988. у препуном аутобусу "Косовотранса", који саобраћа од Вучитрна до Гојбуље (српско село), на двојицу путника Срба, Ранка Лемпића и Милосава Гајића из Гојбуље, напали су ножевима двојица Шиптара, Муса Хисени и Сабри Брака. Овај напад на Србе десио се још док је аутобус био у Вучитрну, а повод је био што су овим Шиптарима наводно ометале дечје санке које су ови Срби путници били купили својој деци. Само благодарећи присутном Разиму Феки који је код себе имао пиштољ, спречено је да не дође до крвопролића. Тада су ове шиптарске силеџије побегле из аутобуса, бојећи се да не буду осуђени због угрожавања људских живота. Тек касније су ухваћени од органа власти и осуђени на 6 месеци односно годину дана.
- 29. 1. 1988. одваљена су и украдена врата са средњовековне српске цркве Св. Петке у селу Бинач код Витине. Кривци нису откривени.
Фебруар
- 2. 2. 1988. у Чаглавици код Приштине жале се мештани Срби да су непознати "хулигани" насрнули на имовину Момчила Трајковића и демолирали му тек изграђену кућу и палили је.
- Почетком фебруара 1988. води се препирка да ли је Иљаш Бериша претио пиштољем становницима села Аде приликом експропријације земљишта за "Електропривреду" Косова, како то српско становништво тврди. Слично у Призрену дивљају узурпатори општенародне имовине. Такође у Дечанској општини влада самовоља општинских моћника Албанаца, а надлежни загонетно ћуте док се Србима отима имање, или га Албанци плаћају државним новцем. Тек половином априла 1988. окружни суд у Пећи расправља о тим купопродајама у Дечанима, где је откривено да су Шиптари: председник Комитета Чекај и шеф СУП-а Вишај, вршили притисак на Србе за исељавање и давали друштвени новац за куповину имања од српских породица Буриплић и Пешић.
- Шумар Богољуб Илић из Бањоке жали се, фебруара 1988. да шумокрадице Албанци недозвољено секу туђе шуме по селима око Бањоке и Звечана и физички насрћу на њега када их опомиње. Слична масовна сеча шума од Шиптара шумокрадица, али и других албанских силника, забележена је и у општини Витина.
"Јединство" од 9. 2. 1988. јавља да је у Приштини откривено и ухапшено 17 препродаваца дроге, углавном Албанаца, међу којима има и крадљиваца и шверцера другом робом. Саслушавањем ових откривено је још 19 лица, опет већином Албанаца, који су такође учествовали у преносу и препродаји дроге. Из друге штампе, домаће и иностране, сазнаје се да су Албанци међу првим мафијашима на Западу у кријумчарењу и продавању дроге, што је један од главних извора огромних девизних сума којима Шиптари купују српска имања на Космету.
- 14. 2. 1988. у Приштини је студент Мухамед Хасани насрнуо да силује Елвиру Мусић из Рожаја и она је искочила кроз прозор са 4. спрата и погинула, а силеџија је побегао. Многи случајеви силовања на Косову су прикривани због срамоте или из страха од Шиптара.
- 16. 2. 1988. возач "Косовотранса" Суљ Кастрати из Захача код Пећи ишамарао је малолетницу В. О. Српкињу из Прекала код Истока, ученицу 3. разреда Основне школе у Ђураковцу, зато што је затражила да аутобус стане на постаји да би она сишла.
- 18. 2. 1988. јављају да је у Витини откривено неколико купаца и препродаваца имања и кућа од угрожених српских породица, чиме је директно подстицано исељавање Срба. Такође вест истога дана у приштинском "Јединству" да у Урошевцу избегавају да приме Србе повратнике на Косово, а у међувремену и ту сеоба Срба под притиском траје и даље.
- 22. 2. 1988. суд у Пећи осудио је Фатмира Јаху, Африма Краснићи и Бедруша Беришу из Брежаника код Пећи што су 24. 9. 1987. на свиреп начин силовали малолетницу Н. Н. (17) Српкињу из села Крушевца код Пећи.
- 27. 2. 1988. на збору Срба у Косову Пољу један старији Србин је рекао да је ловац и да не може да издржи а да не каже оно што га тишти. Драму косовскометохијских Срба он је представио овим речима: "Као ловац знам да у ловачким књигама стоји да, кад се ловни фонд сведе на 7-8 %, онда та врста постаје аутоматски заштићена - мора се чувати неговати и одржавати. И наш број (тј. број Срба) на Косову већ се свео на толико. Зашто више не престану да нас прогоне?!" - Овакво осећање безизлаза код Срба на Косову један честити новинар је с правом окарактерисао као "трагично осећање дивљачи за одстрел" ("Књижевна реч" 10. 3. 1988). Са оваквим осећањем Срби на Космету живе већ пола века.
- 28. 2. 1988. у селу Дечани напао је Селмон Укај (18) ножем на малолетницу Г. Д. (15) из Црнобрега и нанео јој тешке телесне повреде, а лакше је повредио њеног друга М. С. из Луке и затим побегао. Касније је ухваћен и суђен.
Da,
I mnogo pre 88 godine.1981,pred prve demonstracije na Kosovu,na njivi,ne secam se kog sela,al okolina Gnjilana je u pitanju,Dusanu Markovicu su siptari nabili pivsku flasu u tur.I onda je pocelo........
Kako se zavrsilo i sta je bilo svi znamo.
Ruda koja se gore spominje je nijedna druga do URANUJUM i to je javna tajna. Dalje,kroz Kosovo treba Uralski gasovod za Afriku da prodje.Velika se ,ogromna para tu vrti.Ima nesto,danas bas gledam na TV Velju Ilica.Ne gledam politicare,al ovo nekako pogledah.I kaze covek( ne ulazim kakav je on covek,politicar,jer kao coveka ga ne znam,politicar nikad nisam bio): " ALBANSKI LOBI i te kako radi na zapadu.Zato nema niti jednod Shiptara u Hag! Mi nazalost,radimo tek kad nam stignu optuznice.Onda se busamo,kao nije fer.Nije fer,tek mi smo potpisali sporazum o saradjivanju sa Hagom.Shiptari nisu,niti ce ga potpisati." To rece izmedju ostalog Velja...Nije vise Milosevic vazan,igra se sasvim druga igra.Osudice Milosevica(a nesto do sad traljavo im ide to sa dokazima,al ce ga osuditi),kad ga osude onda je SRBIJA kriva za ratove.Kad je Srbija kriva,onda ima i RATNU STETU da placamo svima.Da se IZVINIMO MI Amerima i NATO-u...jer je Srbija kriva.A onda ce veliki nam prijatelji,koji su sejali osiromaseni uranijum,umesto da PLATE za zlocine,oni ce nam davati KREDITE,jer nas pobogu,mnogo vole.Ok je.Ja se slazem,ne mozes bre protiv celog sveta,al pa da i zaboravis tek tako sta je bilo,to pomalo vredja sve one koji su nekog izgubili u ratu,sve one koji su bili u ratu. Ja za samo jednu stvar mrzim Milosevica:Kad god je trebalo da idemo do kraja(primer planina Cicevica),kad god bi ih proterali preko Prokletija,uvek je bilo STOJ! E to "stoj"...uhhhhhh.....
Kosovo nazalost nikad vise nece Srbsko(ako je bila SERBIJA,onda je SRBSKO) biti.Nece biti ni enklava. Izgubljeno je za vek i vekova.Jedno su zelje,drugo realnost.Na kraju svih krajeva,ako se stvarno dogodi da se Evropa ujedini,da se granice brisu,onda nek se tesimo da cemo opet ici nesmetano u Gracanicu,Pecku Patrijarsiju....samo...ja ih veoma dobro poznajem,niti ja volim Shiptare,oni mene josh i manje.Ima ljudi i medju njima,necu da kazem da nema,ali omladina njihova je toliko zatrovana mrznjom prema Srbima da to nije normalno.
Iskreno,kao chovek,samo jedno Boga molim:DA NIKAD VISE RATA NE BUDE!!! Nek se politicari bore,al cek prvo da dobijemo vladu.I predsednika(cuj:VD predsednik????) Sramota je sto na danasnji dan nemamo ni drzavu,nit vladu,nit predsednika.Sramota...ne ulazim ko je za to kriv.To samo okoreli nece da priznaju. Afere,afere...u svim aferama se pominju ili Ministri ili Podpredsenici vlade?! I aj sad,ovi prete da ce hapsiti,ovi ne daju vlast jer ce biti hapsenja?! Pa cega da se ja plasim ako znam da nista nisam ukrao? Al vlast je opasna slast...i osiguranje.Bolje osiguranje no Lojdovo.
Kosovo je Srbijansko-ratovaccemo iljadu godina!
begunac
15.02.2004., 20:42
U sustini u pravu si.....Samo da pitam,ko je kriv za sve to?Da li,moze da bude,da nas bivsi predsednik(Milosevic),nije shvatao novi svetski poredak?Da je ostao zaludjen komunistickim idejama,koje nemaju veze sa stvanoscu?Ili smo mi Srbi,zavrsili misiju.....znaci osudjeni na izumiranje......?
U sustini u pravu si.....Samo da pitam,ko je kriv za sve to?Da li,moze da bude,da nas bivsi predsednik(Milosevic),nije shvatao novi svetski poredak?Da je ostao zaludjen komunistickim idejama,koje nemaju veze sa stvanoscu?Ili smo mi Srbi,zavrsili misiju.....znaci osudjeni na izumiranje......?
Ovo je Forum Istorija.Ne Politika.Ali,posto se ovo odigralo 1990 god. ja cu reci kao o vremenu koje je bilo.A bilo je da je 1990 godine,nudjeno Milosevicu da da Vrsac(Vrsacki Aerodrom) Amerima(NATO-U) i nista ne bi bilo.Dalje,kad je planuo rat u Hrvatskoj,PENTAGON je uputio 3 pisma(iz knjige Danila Popovica,vojnog analiticara koji sada zivi u Australinji) kojim doslovce pita:KOLIKO VAM DANA TREBA DA STIGNETE DO ZAGREBA? DVA ILI TRI?Ali...SAMO DO ZAGREBA i kraj.Zasto Milosevic nikad nije odgovorio na ta pisma,ja ne znam.Valjda zato sto uporno covek tvrdi da nije ono sto i kako hoce da ga zapad i Hag predstave.Traljavo im to ide,mnogo traljavo.Narocito sad posle onog vajnog stranog vojnog analiticara,kojeg je Milosevic "razbio"...kao i poslednje svedocenje "veoma velikog aduta" Karle del Ponte...ovog Francuza,ne pamtim imena,al je tada bio glavni u Bosni.Covek lepo kaze:MASAKAR NAD MUSLIMANIMA U SARAJEVU(MARKALE) JE UCINIO SAM IZETBEGOVIC,kako bi dobio naklonost Zapada,i kako bi na taj jedan jedini nacin izaso iz opsade.Sad se pojavljuje i ova Dankinja,koja kaze da su u selu Rachak pobijeni TERORISTI,a ne civili.Jeste kasno malo,al nek se zna.
Tu je onaj Voker,kako li bese,opasne pare uzeo,u stilu:Ma ja idem odavde,no daj da se malo nafatiram.I nafatirao se covek.Sad u Hag Karla izvodi njene svedoke(mnogo im jalovo to ide,pa i Guardijan pise o tome,da je Hag farsa),sta ce biti kad Milosevic izvede njegove svedoke,ostaje da se vidi.
Konkretno sad,
1974 godine Kosovo i Metohija je dobilo AUTONOMIJU! SAP KOSOVO.Zajedno sa Vojvodinom.E sad,pravo je pitanje,zasto su ondasnji nasi politicari,predsednik SR SRBIJE Draza Markovic,Petar Stambolic,zasto su cutali? Bio Fadilj Hodza i bio Mahmut Bakali.Ok...TITO im dao.Ali,da li bi Tito dao,da su ovi ustali pa rekli:E Druze Marsale,to je Srbsko! Mozda nisu smeli,mozda nisu hteli.....
Kakva je njihova uloga u svemu tome,to bre danas niko da pita?! Cak i oni koji ne mogu komunizam nikako da smisle,cak ni oni da se zapitaju:OK...ZASTO I KO JE DAO Kosovo iMetohiju '74? Ne samo narod,u narodu se cak i cuju ta pitanja,al medju politicarima,pocev od Milosevica,pa do danasnjih aktuelnih niko se to ne zapita.
ЦарДушан
15.02.2004., 23:26
Можда...
begunac
16.02.2004., 00:25
1974 godine Kosovo i Metohija je dobilo AUTONOMIJU! SAP KOSOVO.Zajedno sa Vojvodinom.E sad,pravo je pitanje,zasto su ondasnji nasi politicari,predsednik SR SRBIJE Draza Markovic,Petar Stambolic,zasto su cutali? Bio Fadilj Hodza i bio Mahmut Bakali.Ok...TITO im dao.Ali,da li bi Tito dao,da su ovi ustali pa rekli:E Druze Marsale,to je Srbsko! Mozda nisu smeli,mozda nisu hteli.....
Kakva je njihova uloga u svemu tome,to bre danas niko da pita?! Cak i oni koji ne mogu komunizam nikako da smisle,cak ni oni da se zapitaju:OK...ZASTO I KO JE DAO Kosovo iMetohiju '74? Ne samo narod,u narodu se cak i cuju ta pitanja,al medju politicarima,pocev od Milosevica,pa do danasnjih aktuelnih niko se to ne zapita.
Hm...posto smo ista generacija...otprilike,trbao bi da znas,da je Tile skidao pametne srbe.......Poceo jos u ratu.A Stambolic i Markovic su radili sta su mogli....Barem mislim, Stambolic....Posto je iz mog kraja....
Incognito
16.02.2004., 00:44
Da se nesto razumemo, nije meni sve jedno sto smo ostali bez Kosova. I ako sam daleko od pobozne osobe, ipak sam imao prilike da obidjem celu Metohiju i vecinu onih velelepnih srednjovekovnih manastira. To nikad necemo nadohnaditi.
Ruda (jedino veliko prirodno bogatstvo Kosova) je nesto sto mi i onako nismo umeli da eksploatisemo kako treba. I mozemo to prezaliti... Ali istorijske i kulturoloske vrednosti koje su nam ostale zarobljene dole necemo nikad. Ali izgubili smo ih, i jesmo dobili Vojvodinu za uzvrat. Nismo je 'dobili' ali je imamo, a nije nama pripadala. I ista je delimicno kriva sto smo ostali bez Kosova. Da bi 'posrbili' Vojvodinu, selili smo se masovno na sever (i uzimali debele pare za nasu imovinu na Kosovu od Albanaca), i tako ostavljali mesta na Kosovu i polako im ga predavali. To + bela kuga, i eto sta se desilo. Isuvise smo mali narod da bi odrzavali tako veliku povrsinu.
Sad, diskutabilno je sta vise vredi, Vojvodina ili Kosovo. Licno mislim da Vojvodina vise vredi, ali mi i onako ne umemo da iskoristimo nase potencijale. Nas narod sadi zito na Staroj Planini, a gaji ovce u Vojvodini... Sto je u svakoj malo vise organizovanijoj i ucenijoj zemlji ravno nebulozi. Gradimo velike zagadjivace tamo gde najvise koristi mozemo imati od hrane, pa ne mozemo da izvozimo pod znakom zdrave hrane (a tu se lepe pare uzimaju). Ma kod nas je sve naopako... I sami sebe osudjujemo na unistenje...
A vec sam rekao kad je pravi problem Kosova poceo. Kad je niko drugi do Tito zabranio posle kapitulacije Nemacke da se ljudi vracaju na Kosovo (plansko istrebljivanje tzv. folksdojcera iz Vojvodine i menjanje njih sa ljudima koji su bili sa Kosova, a za vreme rata se rastrkali svuda po zemlji i inostranstvu), jer je hteo da zadrzi sto vise najvece evropske zitnice. A za to vreme je otvorio granicu sa Albanijom, nadajuci se da ce Albanci biti lojalni na Kosovu, i tako izbegao nedostatak stanovnsitva (tj. ubira poreza) sa svih prostora Srbije. E, onda krenuse Albanci da nam odkupljuju imanja, i polako zauzese Kosovo bez borbe... A onda i kod njih proradila klica nacionalizma, i bi sta bi...
Takodje, Amerikanci su zaista nudili da im 'pozajmimo' aerodrom u Vrscu (a i placali bi sasvim lepo, i mi bi bili sad u NATO-u i sta sve ne), a kad nisu nasi hteli to da daju, onda trazili onaj u Pristini. A mi necemo ni to... Inace, siguran sam da je Sloba bio 'americki' covek do neke 97-98... Jer sve sto su trazili, on im je eventualno omogucio... I imali su oni 'ispod tezge' blagonaklon odnos sa njim. Medjutim, kad je ovaj shvatio da je skroz hipnotisao masu, i da je sasvim fino ojacao, on se drznuo da se suprostavi amerima (bas kao i Osama, Sadam, i jos mnogo manjih politicara i sitnih diktatorcica na svetu), i eto sta dobismo...
Sve se na kraju svede na politiku... A mi samo znamo vrh te piramide... Ko zna sta se sve tu motalo iza kulisa...
Jedno je sigurno, Kosovo zaista jesmo izgubili zauvek. :?
Na Kosovu je samo rasplivavanje zavrsseno-utakmica je tek u najavi....
Ruda (jedino veliko prirodno bogatstvo Kosova)
OVO JEDINO NIJE NIKAKO TACNO,nabrojao sam samo neke od PRIRODNIH bogatstva Kosova i Metohije(Metohijska zemlja je plodnija po klasi cak i od Vojvodjanske).....Ok,mozda nisi znao,....sve ostalo,pa o tome i pricam sve vreme.Sve ostalo je tacno.Ima tu ...ma bre,o tome mozemo godinama da pricamo,i svi cemo biti u pravu.Jedino ovi koji opet prizeljkuju ratne bubnjeve da cuju,e toga vise nece biti.
To sta ce BITI,nije ISTORIJA,vec zelje pojedinaca i pusta nagadjanja.A ovo je Forum Istorija,ne politika.
Drzite se tema iz Istorije,ima toliko lepih tema,i postavljenih i nepostavljenih.Nemojte,zasto politiku mestai? Malo li je sto svaki dan i TV i stampa,pa aj i ovde sad?!Mozemo diskutovati cak i tome ko je bio bolji,ovaj ili onaj,ali samo cinjenicama.Nagadjanjima i simpatijama nikako ne.Svadje i vredjanja nema.Svako ima pravo na svoje misljenje.
Alo bre ljudi,
Kosovo i Metohija nikako ne mogu da se svedu samo na rude i plodnu zemlju. Ko to cini nema dobru nameru. I da nema nista od ruda i da je to jedna obicna pustinja, niko ne sme da se odrice kosovske zemlje, jer je ona pre svega SVETINJA!!! Kosovo je izvor srpskog postojanja i bez njega mi vise nismo i necemo biti Srbi. Bez Kosova nema svrhe da sebe vise zovemo Srbima!!!
S.S.S.Erbijanac
16.02.2004., 16:17
To legendo!Fala Bogu da se razumemo..
стефан и хари
16.02.2004., 16:17
Ако те заборавим, Косово — Јерусалиме мој, нека буде заборављена десница моја. Нека се прилепи језик. мој гркљану моме. Ако те не успамтим, Метохијо моја, ако те не ставим за почетак песме моје, псалмопоја мога Господу, Спасу моме.
Стефан Метохијац, Харитон Косовац
Оца Харитона Лукића отели су наоружани припадници "ОВК" (UCK) 15. јуна 1999. на призренској улици. Од тад се ништа не зна о њему.
Оца Стефана Пурића су киднаповали припадници "ОВК" (UCK) у јулу 1999. у близини манастира Будисавци, поред Клине. Према незваничним информацијама мучен је и убијен заједно са групом српских цивила у Истоку. Претпоставља се да му је тело бачено у једну јаму.
S.S.S.Erbijanac
16.02.2004., 16:32
Uf..kako cce samo da leti perje..
Dva puta sam ranjavan dole.Na Kosharama i Cicevici...zato kazem,NE DAJ BOZE VISE RAT.Zato kazem,aj malo istorija,aj malo da Kosovo prepustimo politicarima.Ako se nadje neko pametan,a ja verujem da Srbija ima takve ljude,borice za Kosovo na neki drugi nacin.Ovo sam stvarno neardo napisao,al bre dosta vise ratne poklice!!!!!!!!!
Ko je reko da se Srbija odrekla Kosova? Niko! Aj malo da pustimo politicare da rade.Nije vreme kad se bitke kopneno dobijaju.Pokusali smo,ne ide .....tehnologija otisla piuuuuuuuuuu...Imate novi Forum na Krstarici:Vojska i avijacija,mislim da se tako zove......procitajte sta kazu ljudi,bice Vam jasnije o cemu govorim.
PoZ
S.S.S.Erbijanac
16.02.2004., 19:04
Ja odgovorno tvrdim da ako se Srbi joss malo prorede dole-da cce mo mi odozgo intervenisati hemikalijama!
analiticar
16.02.2004., 21:20
Ja odgovorno tvrdim da ako se Srbi joss malo prorede dole-da cce mo mi odozgo intervenisati hemikalijama!
Nikoga mi nećemo ubijati...dobit ćemo severni dio Kosova sa Mitrovicom.Leposavićem,Trepčom,predgrađa Prištine,Crna Gora dobit će Peć,pošto nema mogućnosti teritorijalnog povezivanja sa Srbijom...
i to je to....Ostalo će otići Albancima....Brojke su neumoljive.... :cry:
cegevara
17.02.2004., 15:06
Najizglednije po meni je podijela Kosova na dva entiteta bo Bosanskom modelu!!!Iskreno se nadam da to što pre bude urađeno!!!To bi vratilo mira preostalim Srbima!!!A onda slijedi ujedinjenje Srbije,Republike Srpske,Crne Gore i srpskog entiteta u jedinstvenu državu Srba,čime bi Srbi konačno riješili svoje državno pitanje na adekvatan način!!!! 8)[/quote]
Slazem se vsa tobom, mislim da je to trenutno jedino resenje kojim bi se spasilo to malo nealbanaca na KiM, ali ne Bosanski model, vec njegova naprednija verzija, jer se model, koji je primenjivan u R. Srpskoj i Bosni pokazao kao na bas dobar.
Kosovo i Metohija MORAJU da ostanu u sastavu Srbije, jer bi sve drugo bilo ogroman izuzetak i opasan presedan u medjunarodnim odnosima. Brojke nisu osnov za priznavanje nezavisnosti nekih delova medjunarodno priznatih drzava. Bude li ikad Kosovo i Metohija nezavisni (ili u sastavu Albanije svejedno), bio bi to pocetak stalnog rata i nasilja na granicama sa takvom monstrum-drzavom. Jer ko moze da garantuje da se isto nece ponoviti sa Nisom, Prokupljem, Leskovcem ili Kursumlijom. Opet ce se albanci ustremiti samo ovog puta ka ovim krajevima. Tome mora da se stane na put i valjda je mir u interesu medjunarodne zajednice.
Znas ko ce ti to garantuje? Upravo grad koji nisi nabrojao:VRANJE! Kad se prva kuca u Vranje proda,pisi ropalo i za te gradove.
analiticar
17.02.2004., 21:11
Kosovo i Metohija MORAJU da ostanu u sastavu Srbije, jer bi sve drugo bilo ogroman izuzetak i opasan presedan u medjunarodnim odnosima. Brojke nisu osnov za priznavanje nezavisnosti nekih delova medjunarodno priznatih drzava. Bude li ikad Kosovo i Metohija nezavisni (ili u sastavu Albanije svejedno), bio bi to pocetak stalnog rata i nasilja na granicama sa takvom monstrum-drzavom. Jer ko moze da garantuje da se isto nece ponoviti sa Nisom, Prokupljem, Leskovcem ili Kursumlijom. Opet ce se albanci ustremiti samo ovog puta ka ovim krajevima. Tome mora da se stane na put i valjda je mir u interesu medjunarodne zajednice.
Demografski podaci na Kosovu ne rade u našem interesu!!!!Pa imamo princip,daj što daš!!!!Sa južnom Srbijom je drugačije!!!
Tačno je da su nekada Albanci živjeli sve do predgrađa Niša kao ogromna većina,ali ih tu VIŠE NEMA,kao što ni Srba nema na Kosovu!!! :cry:
U u u u.....
Daj mi kazi kad su to ALBANCI ziveli u OGROMNOJ vecini sve do Nisha? Oni ZELE sve do CRVENE JABUKE(KP Dom NIsh),a da su ziveli u OGROMNOJ VECINI....e to mi kazi kad?
Demografski podaci na Kosovu ne rade u našem interesu!!!!Pa imamo princip,daj što daš!!!!Sa južnom Srbijom je drugačije!!!
Tačno je da su nekada Albanci živjeli sve do predgrađa Niša kao ogromna većina,ali ih tu VIŠE NEMA,kao što ni Srba nema na Kosovu!!! :cry:[/quote]
БУДУЋНОСТ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ У СРЦУ СРБИЈЕ!!!
analiticar
18.02.2004., 20:46
U u u u.....
Daj mi kazi kad su to ALBANCI ziveli u OGROMNOJ vecini sve do Nisha? Oni ZELE sve do CRVENE JABUKE(KP Dom NIsh),a da su ziveli u OGROMNOJ VECINI....e to mi kazi kad?
Tačno je da su nekada Albanci živjeli sve do predgrađa Niša kao ogromna većina,ali ih tu VIŠE NEMA,kao što ni Srba nema na Kosovu!!! :cry:[/quote]
Elem,ni meni se ovo ne sviđa što moram napisati,ali tako je....
Prilikom seobe Albanaca,jedna od struja je prodrla u Topličku kotlinu,i POTPUNO je naselili....Centar te Albanske naseobine bio je grad PROKUPLJE,u čijoj se kazi(prevod srezu)koji se protezao sve do granice sa Srbijom (dolina Južne Morave,predgrađe Niša),OGROMNU većinu su sačinjavali ALBANCI(79%),a ostalo su bili Turci,Cigani,Čerkezi,i nešto poislamljenih Srba....
Pravoslavni Srbi živjeli su tada u okolici Podujeva...Nakon ratova 1878.godine došlo je do protjerivanja muhamedanskoga stanovništva iz okolice Niša,Leskovca,Topličke doline.....Srbi su isto tako protjerani iz Podujeva gdje su nekada činili apsolutnu većinu.Eto,tako se uspostavilo etničko stanje na tim prostorima...
Grad Vranje je bio okružen Albanskim naseobinama sve do 1912 godine,kada su Albanci ustuknuli neki kilometar....brdo Sv.Nikola i Bujanovac!
Tako je to bilo.... :cry:
annabella
19.02.2004., 02:05
zlato moja nisi cuo da ce kosovo ostati kosovo za uvijek i da niko nece moci dirat.
vidi se da gledas dovolno tv da bih znao ali nema veze srce moje. :lol:
sta mislis zasto nema vise srba u kosovo, budi pametan i misli 2 seconda
:?:
zlato moja nisi cuo da ce kosovo ostati kosovo za uvijek i da niko nece moci dirat.
vidi se da gledas dovolno tv da bih znao ali nema veze srce moje. :lol:
sta mislis zasto nema vise srba u kosovo, budi pametan i misli 2 seconda
:?:
Tako je Kosovo i Metohiju niko vise nece moci da dira i zauvek ce ostati u srcu Srbije i biti stub postojanja i davace smisao svem srpstvu! Srba na Kosovu nema zato sto su ih genocidom proterali i poubijali Siptari i zato sto su komunisti branili da se srpske izbeglice vracaju sojim kucama! Tako vise nece moci!
KOSOVO JE SRCE SRBIJE!
Grad Vranje je bio okružen Albanskim naseobinama sve do 1912 godine,kada su Albanci ustuknuli neki kilometar....brdo Sv.Nikola i Bujanovac!
Tako je to bilo.... :cry:[/quote]
Za ovo gore,nisam siguran bash,al bash moram da pogledam malo istoriju.TURAKA je bilo do '912...Shiptara,nikako.Pa ostali bi neki spomenici(doduse,Shiptari i spomenici,ne ide to nikako zajedno,jedino nadgrobni),neki tragovi,zapisi....NEMA NISTA! Bar u Vranju.
A za ovo...Bujanovac je na 19 km od Vranje.Tu je sad pola-pola stanovnistvo.Mnoge ljude znam tamo.I Srbe i Shiptare.Ima zaista dobrih ljudi,na obe strane.A vidi sad:VELIKI TRNOVAC ti je na 3 km od Bujanovca.I tu su iskljucivo Shiptari.U jos nekoliko sela oko Bujanovca ima shiptara.Oko Vranja,a-a.Nikako.Bilo je u tri manja sela preko brda Sv.Nikole(veoma vazna tacka u geoploticko vojnom planu),pa su kao nepozeljne komshije sami otisli."Sami"
Elem,za ove druge gradove ne znam,pogledacu bash,malo mi je to neverovatno,a za Vranje tvrdim da ih je u zadnjih 100 godina bilo 5-6 porodica.Poslasticari,pa i oni odose.Ostali su malobrojne porodice Goranaca i oni sad drze poslasticare.Ni Shiptarima niko nje naredio da odu.Sami su otisli,te 5-6 porodice pred rat.Ne u Vranju,no u okolini od 19 km(znaci do Bujanovca) ZABRANJENO je i nemoguce prodati ni zemlju ma ni drvo jedno Shiptarima.Jer,ako bi im to bilo omoguceno,veoma brzo bi oni dosli do svog cilja,a cilj im je ko sto rekoh CRVENA JABUKA-KRAUSEVAC-BERANE-ZAPADNA MAKEDONIJE-ZAPADNA GRCKA.To je njihova Velika Albanija.
Bilo je i turaka u Sumadiji sve do polovine 19. veka, pa su svi otisli u Aziju, gde im je mesto. Kakve sve to ima veze sa arbanasima i Kosovom i Metohijom?
Bilo je i turaka u Sumadiji sve do polovine 19. veka, pa su svi otisli u Aziju, gde im je mesto. Kakve sve to ima veze sa arbanasima i Kosovom i Metohijom?
Pa to i ja kazem.Turaka je bilo u Vranju,Shiptara NE! Ako ne racunamo one 5-6 porodice.Nit u Vranje niti u okolinu,sve do Bujanovca.Turaka je bilo do '912 i o tom se sve zna.Ostali i spomenici i pisani tragovi,jezik....al Shiptari Boze sacuvaj.Shuptari i Turci nikako nisu isto.Ama bash nikako.
analiticar
19.02.2004., 20:30
Za ovo gore,nisam siguran bash,al bash moram da pogledam malo istoriju.TURAKA je bilo do '912...Shiptara,nikako.Pa ostali bi neki spomenici(doduse,Shiptari i spomenici,ne ide to nikako zajedno,jedino nadgrobni),neki tragovi,zapisi....NEMA NISTA! Bar u Vranju.
A za ovo...Bujanovac je na 19 km od Vranje.Tu je sad pola-pola stanovnistvo.Mnoge ljude znam tamo.I Srbe i Shiptare.Ima zaista dobrih ljudi,na obe strane.A vidi sad:VELIKI TRNOVAC ti je na 3 km od Bujanovca.I tu su iskljucivo Shiptari.U jos nekoliko sela oko Bujanovca ima shiptara.Oko Vranja,a-a.Nikako.Bilo je u tri manja sela preko brda Sv.Nikole(veoma vazna tacka u geoploticko vojnom planu),pa su kao nepozeljne komshije sami otisli."Sami"
Elem,za ove druge gradove ne znam,pogledacu bash,malo mi je to neverovatno,a za Vranje tvrdim da ih je u zadnjih 100 godina bilo 5-6 porodica.Poslasticari,pa i oni odose.Ostali su malobrojne porodice Goranaca i oni sad drze poslasticare.Ni Shiptarima niko nje naredio da odu.Sami su otisli,te 5-6 porodice pred rat.Ne u Vranju,no u okolini od 19 km(znaci do Bujanovca) ZABRANJENO je i nemoguce prodati ni zemlju ma ni drvo jedno Shiptarima.Jer,ako bi im to bilo omoguceno,veoma brzo bi oni dosli do svog cilja,a cilj im je ko sto rekoh CRVENA JABUKA-KRAUSEVAC-BERANE-ZAPADNA MAKEDONIJE-ZAPADNA GRCKA.To je njihova Velika Albanija.[/quote]
Prijatelju,pod tim TURCIMA podrazumijeva se arbanaško stanovništvo...Nažalost..... :cry: :cry:
Prijatelju,pod tim TURCIMA podrazumijeva se arbanaško stanovništvo...Nažalost..... :cry: :cry:[/quote]
E to nece moci NIKAKO!
Jesu i Shiptari islamske veroispovesti,ali.....
Pitaj nekog Turcina sta misli o Shiptarima i cuces odgovor.Pa i sami Turci su bili na udaru na Kosovu od strane Shiptara.I Goranci i Turci su bili na udaru,kao i Egipcani.Ima ih dosta na Kosovu.I oni su islamske veroispovesti,al Shiptari to ne priznaju.Kao sto ni OVI nikako ne prihvataju da budu Shiptari.
U ovom slucaju,nikako ne mogu da pod Turcima prihvatim tvoje podrazumevanje.
Prijatelju,pod tim TURCIMA podrazumijeva se arbanaško stanovništvo...Nažalost..... :cry: :cry:
E to nece moci NIKAKO!
Jesu i Shiptari islamske veroispovesti,ali.....
Pitaj nekog Turcina sta misli o Shiptarima i cuces odgovor.Pa i sami Turci su bili na udaru na Kosovu od strane Shiptara.I Goranci i Turci su bili na udaru,kao i Egipcani.Ima ih dosta na Kosovu.I oni su islamske veroispovesti,al Shiptari to ne priznaju.Kao sto ni OVI nikako ne prihvataju da budu Shiptari.
U ovom slucaju,nikako ne mogu da pod Turcima prihvatim tvoje podrazumevanje.[/quote]
Ma siptari su oduvek bili udarna sila otomanske imperije i bili su kod njih zaduzeni za najprljavije poslove ubijanja, masakriranja i izivljavanja! U tom kontekstu su oni turci!
sa kosova
20.02.2004., 14:39
Prvo zdravo svima a onda moram reci i ja nesto.
Lako je vama pisati svoje misljenje iz daleka i predvidjati sudbinu Kosova po vasoj licnoj zelji i standardima ALI na Kosovu je jedna sasvim druga prica.Treba doci i videti ( ko ima petlju )pa onda donositi neka predvidjanja.Ja zivim na Kosovu od uvek.Bila sam tu i tokom rata a i jos uvek sam ovde.Kako je bilo, nemoze se opisati trebalo je to doziveti( mada se nemoze porediti sa ratom u Bosni).Mi smo to doziveli i preziveli - kako ko -.Ja sam muslimanka,Albanka nisam.Nije ni u mom interesu da Kosovo dobije nezavisnost ali sve govori tome u prilog.To je politika.Mnogo u prilog tome radi i sama Srbija mada u javnosti iznosi sasvim druge teze.Svakodnevna stvarnost je sasvim nesto drugo. Uostalom cinjenica je da je za svadju potrebno dvoje.Krivu Drinu niko nemoze ispraviti.Zato prestanite da mastate sta ce biti.Sudbinu nam kroje drugi hteli mi to da priznamo ili ne a mi cemo je nositi bila nam po meri ili ne.
Banja Luka
20.02.2004., 19:52
Elem,za ove druge gradove ne znam,pogledacu bash,malo mi je to neverovatno,a za Vranje tvrdim da ih je u zadnjih 100 godina bilo 5-6 porodica.Poslasticari,pa i oni odose.Ostali su malobrojne porodice Goranaca i oni sad drze poslasticare.Ni Shiptarima niko nje naredio da odu.Sami su otisli,te 5-6 porodice pred rat.Ne u Vranju,no u okolini od 19 km(znaci do Bujanovca) ZABRANJENO je i nemoguce prodati ni zemlju ma ni drvo jedno Shiptarima.Jer,ako bi im to bilo omoguceno,veoma brzo bi oni dosli do svog cilja,a cilj im je ko sto rekoh CRVENA JABUKA-KRAUSEVAC-BERANE-ZAPADNA MAKEDONIJE-ZAPADNA GRCKA.To je njihova Velika Albanija.
Prijatelju,pod tim TURCIMA podrazumijeva se arbanaško stanovništvo...Nažalost..... :cry: :cry:[/quote]
Iako nisam sa Kosova ni Srbije, zelim samo da kazem da to sto ti kazes da se ostaci nekog naroda gledaju po spomenicima ne vrijedi ni komentarisati.Slusaj sada dobro i stidi se (ako znas sta je stid):
ISTOCNA BOSNA I KRAJINA SU NEKAD IMALE NA HILJADE DZAMIJA, HAREMA, MEZARA, I KATOLISKIH CRKAVA I KATEDRALA, PA DANAS NEMA NIJEDNA !!!! TO PO TVOM BOLESNOM UMU (A STA DRUGO OCEKIVATI OD LJUDI KOJI PRAVDAJU MASAKRE I ETNICKA CISCENJA) ZNACI DA BOSNJAKA MUSLIMANA NIKAD NIJE BILO NI U FOCI, NI VISEGRADU, NI ZVORNIKU, NI RUDOM, NI BANJA LUCI, NI PRIJEDORU I DA NE NABRAJAM DALJE SVA MJESTA (JER JE LISTA NAZALOST BESKONACNA). To sto kazes, "ostali bi spomenici" danas ih nema, a tebi i slicnima ce se mozda jednog dana mozda sami Bog smilovati pa ces zastidjeti, ne radi nas koji smo prezivjeli, nego radi hiljade zaklanih i masakriranih zena i djece, srusenih dzamija, i crkava, izoranih grobalja, i DO TEMELJA SRUSENOG SVE STO JE IMALO MUSLIMANSKE SIMBOLE !!!!!
Fuj, ti si sramota i bruka civilizovanog covjeka (da ne kazem Srbina) jer to svakako nisi!
Kako bi bilo da sam usao sa nickom: JASENOVAC, ili Stara Gradiska ili Cele kula ili Hercegovacke jame !!! Kako bi se ti osjecao, da sam ja rekao u Jasenovcu nije bilo nikad Srba, sto se vidjelo po racunu za plin. Ali ja nikad ne bih rekao takve gluposti i uvrede. A ti si .........daj Boze da progledas!
analiticar
20.02.2004., 22:33
JA SAM SRBIN,SRPSKOGA PORIJEKLA;OD OCA SRBINA I MAJKE SRPKINJE,A GOVORIM SAMO ISTINU.SVE TE VELIKE DRŽAVE SU I DONIJELE OVO STO SU I DONIJELE NA BALKANU!!!! :cry: :cry:
analiticar
21.02.2004., 01:39
Izvinjavam se ukoliko sam nešto pogrešio ali koristio sam knjigu ISTORIJA KOSOVA od Dimitrija Bogdanovića,što je predstavljalo i doktorsku tjezu pomenutoga autora,a do smrti i akademika SANU!!! :D
A o divljini Albanaca,i odsutnosti bilo kakve čovječnosti u svijesti ovoga naroda ne treba ni komentarisati.Pozdrav svim ljudima dobre volje!!!!! :D :wink:
Aaleksandar-bl
21.02.2004., 02:54
Iako nisam sa Kosova ni Srbije, zelim samo da kazem da to sto ti kazes da se ostaci nekog naroda gledaju po spomenicima ne vrijedi ni komentarisati.Slusaj sada dobro i stidi se (ako znas sta je stid):
ISTOCNA BOSNA I KRAJINA SU NEKAD IMALE NA HILJADE DZAMIJA, HAREMA, MEZARA, I KATOLISKIH CRKAVA I KATEDRALA, PA DANAS NEMA NIJEDNA !!!! TO PO TVOM BOLESNOM UMU (A STA DRUGO OCEKIVATI OD LJUDI KOJI PRAVDAJU MASAKRE I ETNICKA CISCENJA) ZNACI DA BOSNJAKA MUSLIMANA NIKAD NIJE BILO NI U FOCI, NI VISEGRADU, NI ZVORNIKU, NI RUDOM, NI BANJA LUCI, NI PRIJEDORU I DA NE NABRAJAM DALJE SVA MJESTA (JER JE LISTA NAZALOST BESKONACNA). To sto kazes, "ostali bi spomenici" danas ih nema, a tebi i slicnima ce se mozda jednog dana mozda sami Bog smilovati pa ces zastidjeti, ne radi nas koji smo prezivjeli, nego radi hiljade zaklanih i masakriranih zena i djece, srusenih dzamija, i crkava, izoranih grobalja, i DO TEMELJA SRUSENOG SVE STO JE IMALO MUSLIMANSKE SIMBOLE !!!!!
Fuj, ti si sramota i bruka civilizovanog covjeka (da ne kazem Srbina) jer to svakako nisi!
Kako bi bilo da sam usao sa nickom: JASENOVAC, ili Stara Gradiska ili Cele kula ili Hercegovacke jame !!! Kako bi se ti osjecao, da sam ja rekao u Jasenovcu nije bilo nikad Srba, sto se vidjelo po racunu za plin. Ali ja nikad ne bih rekao takve gluposti i uvrede. A ti si .........daj Boze da progledas![/quote]"zemljak" , mislim da si malo pretjerao u poredjenju. za ove spomenike ne kazem nista ali za poredjenje Jasenovca i drugih navedenih mjesta, mislim da nema nikakvog osnova, ni po cemu. a za gradove bey dzamija koji su u RS, otidji u Kozarac - mislima da ih je 7! u ostalim gradovima ne znam ali mislim po broju povratnika da ih isto ima. a sad druga strana, provjeri broj povtratnika u Krajinu. vratilo ih se onoliko koliko je prije bilo crkvi, a o obnovljenim crkvama da se i ne prica. svidja mi se tvoj nacin razmisljanja, zato ti i odgovaram, ali nemoj biti na sredini izmedju polovi;ne istine i trenutne situacije. budi iskren ptrema sebi i reci ovdje gdje se ne zna niciji identitet svoje misljenje!!! nadam se odgovoru?
Da,
I mnogo pre 88 godine.1981,pred prve demonstracije na Kosovu,na njivi,ne secam se kog sela,al okolina Gnjilana je u pitanju,Dusanu Markovicu su siptari nabili pivsku flasu u tur.I onda je pocelo........
Kako se zavrsilo i sta je bilo svi znamo.
Ruda koja se gore spominje je nijedna druga do URANUJUM i to je javna tajna. Dalje,kroz Kosovo treba Uralski gasovod za Afriku da prodje.Velika se ,ogromna para tu vrti.Ima nesto,danas bas gledam na TV Velju Ilica.Ne gledam politicare,al ovo nekako pogledah.I kaze covek( ne ulazim kakav je on covek,politicar,jer kao coveka ga ne znam,politicar nikad nisam bio): " ALBANSKI LOBI i te kako radi na zapadu.Zato nema niti jednod Shiptara u Hag! Mi nazalost,radimo tek kad nam stignu optuznice.Onda se busamo,kao nije fer.Nije fer,tek mi smo potpisali sporazum o saradjivanju sa Hagom.Shiptari nisu,niti ce ga potpisati." To rece izmedju ostalog Velja...Nije vise Milosevic vazan,igra se sasvim druga igra.Osudice Milosevica(a nesto do sad traljavo im ide to sa dokazima,al ce ga osuditi),kad ga osude onda je SRBIJA kriva za ratove.Kad je Srbija kriva,onda ima i RATNU STETU da placamo svima.Da se IZVINIMO MI Amerima i NATO-u...jer je Srbija kriva.A onda ce veliki nam prijatelji,koji su sejali osiromaseni uranijum,umesto da PLATE za zlocine,oni ce nam davati KREDITE,jer nas pobogu,mnogo vole.Ok je.Ja se slazem,ne mozes bre protiv celog sveta,al pa da i zaboravis tek tako sta je bilo,to pomalo vredja sve one koji su nekog izgubili u ratu,sve one koji su bili u ratu. Ja za samo jednu stvar mrzim Milosevica:Kad god je trebalo da idemo do kraja(primer planina Cicevica),kad god bi ih proterali preko Prokletija,uvek je bilo STOJ! E to "stoj"...uhhhhhh.....
Kosovo nazalost nikad vise nece Srbsko(ako je bila SERBIJA,onda je SRBSKO) biti.Nece biti ni enklava. Izgubljeno je za vek i vekova.Jedno su zelje,drugo realnost.Na kraju svih krajeva,ako se stvarno dogodi da se Evropa ujedini,da se granice brisu,onda nek se tesimo da cemo opet ici nesmetano u Gracanicu,Pecku Patrijarsiju....samo...ja ih veoma dobro poznajem,niti ja volim Shiptare,oni mene josh i manje.Ima ljudi i medju njima,necu da kazem da nema,ali omladina njihova je toliko zatrovana mrznjom prema Srbima da to nije normalno.
Iskreno,kao chovek,samo jedno Boga molim:DA NIKAD VISE RATA NE BUDE!!! Nek se politicari bore,al cek prvo da dobijemo vladu.I predsednika(cuj:VD predsednik????) Sramota je sto na danasnji dan nemamo ni drzavu,nit vladu,nit predsednika.Sramota...ne ulazim ko je za to kriv.To samo okoreli nece da priznaju. Afere,afere...u svim aferama se pominju ili Ministri ili Podpredsenici vlade?! I aj sad,ovi prete da ce hapsiti,ovi ne daju vlast jer ce biti hapsenja?! Pa cega da se ja plasim ako znam da nista nisam ukrao? Al vlast je opasna slast...i osiguranje.Bolje osiguranje no Lojdovo.
...a i mnogo pre 88....znaci, mnogo pre Milosevica...u knjizi PISMA SRPSKIH KONZULA IZ PRISTINE 1899-1900 mozemo procitati kojim su sve metodama sluzili Shqipetari...
ucene, otmice, silovanja, ubijanja...Srba...izgon...naravno, sve su ovo radili i pre 1900...a nastavljaju i danas...
...a Djordje Martinovic ( umro je pre nekoliko godina u jednom selu pokraj KS) je taj mucenik kome su (verovatno neka satanska simbolika...) 1.maja 1985.god.Shqipetari uradili to...
...i evo opet ubijena devojka iz Starog Grackog, sela u kome je u julu 1999.ubijeno 14 zetelaca, medju njima i decak od 14 god...dal' su Gurke tada nekog pronasle...ne, nisu ni trazile...kao sto ni ove sad' KFOR nece pronaci....
...ali, zato ce biti pregovora...razgovora....pregovora...zvanih i trla baba lan...
...a cuvena " taktika" kreni - stani...nas je mozda i dovela dovde...tu smo pokazali sklonost ka popustanju, i...pregovaranju...i, dalje je bilo lako sa Srbima...
...u ratu 1999.god. je bilo i neceg satanskog...Srbe, srbske zene i decu njihove "zle masine" su ubijale na praznike Crkve...Lazarevu subotu, Cveti, Blagovesti, Veliki petak, Spasovdan, Duhove...na Zadusnice, kada su i groblje u Pristini gadjali...
...a Kosovo i Metohija...(ponavljam se...)...zalosno je sto mnogi nisu svesni sta smo izgubili...
...kao sto nisu svesni ni koliko smo propali...
...i opet se ponavljam ( sa jedne druge teme...)...Mica Popovic je davno uradio sliku koja nosi naziv OVAJ NAROD SPAVA...
...a mi, izgleda, i nemamo nameru da se budimo.
Kosovo je izgubljeno!!! :cry: 8)
ЦарДушан
23.02.2004., 21:24
Што се овог,пре 1900 тиче не верујем да је то било националистички настројено ,већ чисто индивидуално.Ту малко претерујете...
Kako bi bilo da sam usao sa nickom: JASENOVAC, ili Stara Gradiska ili Cele kula ili Hercegovacke jame !!! Kako bi se ti osjecao, da sam ja rekao u Jasenovcu nije bilo nikad Srba, sto se vidjelo po racunu za plin. Ali ja nikad ne bih rekao takve gluposti i uvrede. A ti si .........daj Boze da progledas![/quote]
Imas li ti pojma o cemu sam ja pisao? Nemas izgleda.JA SAM SAMO REKO,DA JE BILO SHIPTARA U VRANJU,NEKAD UOPSTE,VALJDA BI OSTALI NEKI TRAGOVI.Ako nista drugo bar neka Dzamija.NEMA! Alo,NEMA! A ovo za bolesni um i da se stidim valjda,pa sad ne znam ko treba da se stidi.Ja nikog nisam vredjao.I da:Gde ti to majke ti,procita da ja opravdavam masakre?Hm...
[quote="????????"]??? ?? ????,??? 1900 ???? ?? ??????? ?? ?? ?? ???? ??????????????? ?????????? ,??? ????? ????????????.?? ????? ???????????...[/quot
...CAR DUSAN...hm...
...uopste ne preterujem...
...ni malko...
...16. Na osnovu sklopljene bese mi, predstavnici nepobedivih heroja Albanije, Epira i Bosne, onih junaka koji od rodjenja ne poznaju nijednu drugu igru sem oruzja i koji su spremni da daju svoju krv za Carstvo, za naciju i za otadzbinu, odabrali smo Prizren kao srediste nase lige i necemo dozvoliti nikako da nas od sada onespokoji kakav osvajac i da ugnjetava gradjane nase zemlje. Ova Liga ce se[b preneti od nas na nasu decu i na nase sinovce i ko bude izasao iz nje smatrace se kao iskljucen iz islama i na njega neka pada prokletstvo i nipodastavanje od svih nas[/b]
...iz Programa Prizrenske lige (u 16 tacaka), objavljenog 1.juna 1878.
...pa ne da nisu radili sve i svasta, nego su to i institucionalizovali...
...a postoje i pisma Srba iz tih godina sa opisom arnautskih zuluma i molbama da im se pomogne
Kako te nije sramota?
Ko ti daje pravo da iznosis takve gluposti?
Niko nema pravo da se odrice dela teritorije koja je medjunarodno priznata kao deo Srbije i Crne Gore!
KOSOVO JE SRCE SRBIJE!
..."nismo mi izgubili Kosovo,
no mi vise za Kosovo nismo..."
...IZGON...
...Milan Komnenic...
Da slazem se, ovi koji ostavljaju postove, kao na pr. Kosovo je izgubljeno, ne zasluzuju Kosovo. Koliko je samo ljudi poginulo, koliko je samo ljudi moralo da bezi, koliko je svetinja poruseno pa obnavljano, da bi se mi danas tako olako odricali od Kosova i Metohije. Ja u tome ne zelim da ucestvujem! Ukoliko ostanemo bez Kosova i Metohije, nema vise svrhe da sebe nazivamo Srbima!
Da slazem se, ovi koji ostavljaju postove, kao na pr. Kosovo je izgubljeno, ne zasluzuju Kosovo. Koliko je samo ljudi poginulo, koliko je samo ljudi moralo da bezi, koliko je svetinja poruseno pa obnavljano, da bi se mi danas tako olako odricali od Kosova i Metohije. Ja u tome ne zelim da ucestvujem! Ukoliko ostanemo bez Kosova i Metohije, nema vise svrhe da sebe nazivamo Srbima!
...ni ja nisam i ne zelim u tome da ucestvujem...
...ali, seti se samo sa koliko radosti i pucnjave po gradovima je proslavljano potpisivanje one sramote u Kumanovu...
...so kim da ga sacuvamo.
Sudnji Dan
28.07.2005., 17:05
Vama Srbima treba vam priznati nesto. To je vasa trvdoglavost i ocjnicka potreba da vjerujete u bajkama i mitovima i legendama. Ma zao mi je sto vam moram rijeci, ali poznat ste bre ljudi po celom svetu za kriranje lazi. Da lagate vam u krv i niko vam za to ne moze vas preci. Bajke, lazi, legende, masakre, ubijanje, silovanja po tome ste prvi i sampioni na celom planetu vjerujte mi.
Hvala bogu sto svijet ima puno naucnika i istoricara pa da se smejemo sa prevrnutom i laznom istorijom Srba.
Gadan ste ljudi I swear. Bez mrznje vam kazem, ali istina je da ste GADAN Narod...
drinjaca
28.07.2005., 22:29
Кад спомињеш реч "Гадост", крени од себе. Очито је да си неки србомрзац.
Sudnji Dan
29.07.2005., 10:25
Ne gresis, uopste nisma Srbo mrzac, ili mrzac bilo kojeg odredjenog naroda. Ali mrzac sam nasilja, a za nasilje i lazi, vi Srbi stvarno ste neverovatni. To nije moje licno misljenje nego ovako svetsko.
Sami ste krivi sto se svi gade od vas.
Gost118
29.07.2005., 12:51
Sudnji Dane, ne mislis li da bi trebala govoriti SAMO u svoje ime...???
Sudnji Dan
29.07.2005., 17:30
Da, da apsolutno gazdarice. Ono sto ja hocu da kazem ima veze sa jednom starom izrekom koja kaze " Nauci da prihvatis istinu, i Oslobodices se" (Learn to except the truth and it will set you free , you know.)
Bajkama i lazima nigde necemo stici jel tako?!
Gost118
29.07.2005., 17:40
Kad je vec tako, zasto tu lekciju i sama nisi savladala?
Marty Misterija
29.07.2005., 17:47
Ne gresis, uopste nisma Srbo mrzac, ili mrzac bilo kojeg odredjenog naroda. Ali mrzac sam nasilja, a za nasilje i lazi, vi Srbi stvarno ste neverovatni. To nije moje licno misljenje nego ovako svetsko.
Sami ste krivi sto se svi gade od vas.
Мора да си Јеховин идиот, или сличан секташ
Marty Misterija
29.07.2005., 17:48
П.С Косово и Метохија су СРБСКИ, када се будемо вратили нећемо стајати док небудемо и пола Епира вратили.
Завјештање крви
И запамти, чедо моје, крв и крв чини народ. Крв је вјечна. Крв новорођеног дјетета стара је хиљаде година. Дјетешце је младо, а крв у њему је она стара крв која је протицала у жилама његових предака још прије хиљаде година. Људи се рађају па нестају, а крв остаје. Она се претаче из једнога у другога човјека. И моја крв, чедо моје мило, тече у твојим жилама. И да ти ниси наумио ићи кроз живот и вријеме не тјелесним и крвним струјама, него на духовним крилима, и твоја би крв потекла у твојој дјеци. Али ти имаш своја веља духовна чеда и она ће тебе носити у дубоке вијекове и далека времена. Чедо моје мило, као што велика ријека тече кроз клисуре у поља, тако кроз времена тече крв и претаче се из нараштаја у нараштај и из вијека у вијек. Шта је онда човјек него мали суд у коме се вјечна и света крв преноси с покољења на покољење. Зато крв не припада човјеку него народу. И не лије се никад за једнога него за народ. И зато дође вријеме кад се не пита ко си и какав си, него чије си крви: или српске или угарске, или грчке или аварске. У то страшно вријеме кад замукну сви језици, крв проговори језиком свих предака. И не пита се ко си и какав си, него чије си крви собом заитио. Чеда моја, по крви мојој и духу мојему, нека у вама никада не буде мрзости на туђу крв, некмоли на крв братску. Крв человјеческа је света и у свима нама тече из једног источника. Свима нам је од Бога дана и праоца нашега Адама. Ничију крв не проливајте зато што је из туђега племена или народа. Али, чедо моје, љуто браните крв своју ибо у њој јест крв предака наших. Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је српска. Миром на рат идите и ратом мир чините. Љубављу на љубав идите, али крвљу крв српску браните.
Завјештање гробова и костију
Sudnji Dan
29.07.2005., 17:49
Ja jesam tu lekciju prihvatila, zato ti pricam istinu. Necu da zivim u bajkama i lazima. Ceo svet nas ismejava.
Nisam nikakav sektas inace.
Sudnji Dan
29.07.2005., 17:50
Sorry for the typo errors. Cheers!
Marty Misterija
29.07.2005., 17:50
Ja jesam tu lekciju prihvatila, zato ti pricam istinu. Necu da zivim u bajkama i lazima. Ceo svet nas ismejava.
Nisam nikakav sektas inace.
Онда си само идиот
Sudnji Dan
29.07.2005., 17:55
IDIOT hmmm, mozda bojle idiot nego siledjija, ubica, lazov, pas, olicenje antihrista i sve ovo je = SRBIN.
drinjaca
29.07.2005., 21:20
U natjecanju pod temom: Pljuni Srbina, Sudnji dan bi dobio maksimalni broj poena :)
Sreca, Bog je neke kaznio i za vreme ovog zivota, a sta ce tek biti u Sudnjem Danu.
Samo ti nastavi sa pljuvanjem, ionako te neuzimam za ozbiljno.
Igracino,oprosti, mislio sam da si najveci srbomrzac na ovom forumu. :oops:
Marty Misterija
30.07.2005., 01:19
IDIOT hmmm, mozda bojle idiot nego siledjija, ubica, lazov, pas, olicenje antihrista i sve ovo je = Секташ.