PDA

Vidi punu verziju : opravdanje terorizma

Aaleksandar
09.02.2004., 02:05
sta mislite da li je terorizam opravdan vid borbr za politicke i nacionalne ciljeve? ako znate neke sajtove o teroristickim organizacijama na srpskom posaljite

Nishki Nietzsche
09.02.2004., 12:26
:shock:
www.beograd.co.yu
iliti: kako vrsiti teror nad svojom zemljom. Sta ce ti vise od tog sajta? a ima slicnih koliko hoces.

No_Mercy
18.02.2004., 13:28
:shock:
www.beograd.co.yu
iliti: kako vrsiti teror nad svojom zemljom. Sta ce ti vise od tog sajta? a ima slicnih koliko hoces.

* Moze li malo eksplicitnije ovo tvoje,a?

Nemoj da pomislim da `ebe glavni grad, da ti on otima tvoj "komad Sveta", ili ne daj Boze da Beogradu treba neka "juznjacka uteha"...khmkhm,

dakle sta je pisac hteo da kaze?

" Ko istinu gudi, gudalom ga po prstima biju" - Vuk Karadzic

Nishki... Nietzsche
18.02.2004., 20:40
Ne mislis valjda da cu ti odgovoriti kulturno? Nisam raspolozen za detaljisanje o ovako ociglednoj stvari.
Pisem samo ono sto je cinjenica, nikakva "nauka", kao istorija.

Mrzi me da te citiram, ali ti ocigledno nemas pojma o tome odakle kome ide novac i ko je kome bio potreban poslednjih 40 godina. Dete velikog belog grada, ne izleci se i ne napadaj onoga ko te je othranio.

:))
19.02.2004., 12:57
Ne mislis valjda da cu ti odgovoriti kulturno? Nisam raspolozen za detaljisanje o ovako ociglednoj stvari.

Mrzi me da te citiram, ali ti ocigledno nemas pojma o tome odakle kome ide novac i ko je kome bio potreban poslednjih 40 godina. Dete velikog belog grada, ne izleci se i ne napadaj onoga ko te je othranio.
Ja bih samo da se zahvalim ciki sto me je othranio...

greyjaguar
20.02.2004., 03:26

:lol: :lol: :lol: Rostiljem, naravno... 8)

No_Mercy
20.02.2004., 12:53

Nisi raspolozen da pricas o onome sto te tisti, a zvucis kao samohrana majka, jel`te?

Pa nemoj tako, zasta si nas othranio, ako ne zelis da ti mi beogradska deca pomognemo? Mi umemo da cenimo one, zahvaljujuci kojima mi prezivesmo.

Iznesi svoje probleme... bolje ovde gde je to za DZ. nego da dolazis u glavni grad i trazis strucnjake. Znas i sam da ce te odrati, najverovatnije neki tvoj sugradjanin, sa stalnim boravkom u Beogradu:-)

I da, izvini, ali ja ne umem drugacije, osim kulturno, tako da ako vec zelis da diskutujes o necemu, adaptiraj se:-)

Nije ovo tvoj "Divlji jug", ostavi se tih igrica u svojoj kuci, pa ces tako i ti mozda, jednoga dana, biti deo neke istorije.

" Ko istinu gudi, gudalom ga po prstima biju "- Vuk Karadzic

zaverenik
28.02.2004., 00:02
Da se vratimo na temu. Terorizam je zlo danasnjeg vremena ali nekada nije bilo tako kao i u svakom ratu postje legitimni ciljevi po kojima se moze izvrsiti neki udar stim da civili nisu ugrozeni.
Naravno to je zakonski kaznjivo ali zakon postavlja svaka okupaciona sila ito kako njima odgovara.
Unasoj istoriji ima mnogo primera borbe koja bi se danas nazvala terorizmom naprimer cetnicki pokret pocetkom 20 veka .Tada su ubacivane grupe boraca na teritoriju kosova i makedonije koje su jos uvek pripadale turskoj drzavi.Danas te ljude slavimo kao nacionalne junake.Pa i Gavrilo Princip je za austrijance bio terorista.Otpor okupatoru nemoze da bude terorizam osim ako nevodi racuna o neduzno civilnom stnovnistvu.

pravnica
28.02.2004., 07:07
Da se vratimo na temu. Terorizam je zlo danasnjeg vremena ali nekada nije bilo tako kao i u svakom ratu postje legitimni ciljevi po kojima se moze izvrsiti neki udar stim da civili nisu ugrozeni.
Naravno to je zakonski kaznjivo ali zakon postavlja svaka okupaciona sila ito kako njima odgovara.
Unasoj istoriji ima mnogo primera borbe koja bi se danas nazvala terorizmom naprimer cetnicki pokret pocetkom 20 veka .Tada su ubacivane grupe boraca na teritoriju kosova i makedonije koje su jos uvek pripadale turskoj drzavi.Danas te ljude slavimo kao nacionalne junake.Pa i Gavrilo Princip je za austrijance bio terorista.Otpor okupatoru nemoze da bude terorizam osim ako nevodi racuna o neduzno civilnom stnovnistvu.
Lepo zapazanje. Naime, danas imamo silne konvencije o uslovima rata i onome kako se definise terorizam, a kako agresija. Bolje upuceni ce nam vise reci o tome, ali kao sto si ti primetio, pronaslo se opravdanje i za ono sto bi se moglo, uslovno receno, nazvati "legitimna agresija". Terorizam kao pojava nije nista novo, novi su samo akteri na ovoj ili onoj strani. Sama cinjenica da postoje teroristicke organizacije u svetu, objasnjava da i ono legitimno i legalno moze da se dovede u pitanje. To narocito ako se uzme u obzir "sta je jace, sila ili pravo?"
Praksa nas uverava u apsurd postojanja brojnih organizacija za zastitu ljudskih prava i ocuvanja mira u svetu. Ali svakome je jasno sta je po sredi. Volela bih da verujem da sve te organizacije ostvaruju neki pomak u ono za sta su osnovane i sto im je svrha, ali sam prilicno uverena da im je prava uloga nesto drugo. Otuda mi i nije cudno postojanje teroristickih organizacija, s tim sto izrazavam duboko zaljenje za sve nevine zrtve ove ili one strane.