Vidi punu verziju : ...Filmovi Tarkovskog...Linca...Dzarmusa...Lars Fon Trira...
Twisted_lady
08.07.2007., 20:44
......sta ste gledali do sada?.....ovi reziseri menjaju percepciju........
Arnold_Layne
09.07.2007., 02:41
Tarkovski
Rubljov
Zerkalo
Stalker
Linch
Eraserhead
Elephant Man
Blue Velvet
Mulholland Drive
Darkened Room
Jarmusch
Permanent Vacation
Stranger Than Paradise
Down By Law
Night On Earth
Dead Man
Coffee & Cigarettes
poslednjeg nishta, ali, ako je u rangu prethondih, potražiću što pre.
inače odličan izbor. moji omiljeni, uz Kjubrika, Antonionija i još par njih.
Sve Linchove,a od ovih drugih nishta ili neznam da su oni to rezilari
Није Lafontrira..., већ Lars von Trier (Ларс фон Трир), дански редитељ, познат по филмовима "Европа" и "Догвил".
Arnold_Layne
12.07.2007., 03:57
aaaa
:)
ja reko ko je ovaj nema ga ni na IMDB-u
aaaa
:)
ja reko ko je ovaj nema ga ni na IMDB-u
А није ни Linch, већ Lynch, или лепо српски - Линч. :-)
hm...da, Lars von Trier, obavezno pogledati...
meni su njegovi filmovi odlicni (nekako mi najvise odgovara taj nacin), mada nije lose znati ponesto o tome pre nego sto pogledate filmove...(manifest Dogma 95, nacin snimanja, ideje tih filmova)
Shef nad shefovima
Dogville
Dancer in the Dark (Ples u tami, sa Bjork)
Idioti
Breaking the Waves (mislim da su ga preveli Kroz talase, ili tako nesto...)
cini mi se da je to sve sto sam gledala... ne secam se vise.
A sto se tice ostalih navedenih:
Tarkovski mi se takodje veoma dopada (Solaris sam relativno skoro gledala...),Linca bas i ne volim, mada sam svasta gledala ranije (poslednje- lost highway -jos u bioskopu), a dzarmus zna i da me odusevi i da me potpuno razocara....sa njim bas ne znam sta da ocekujem...
Gledao sam Dencer in the dark..Film mi se veoma svidja.Bjork je odlichno odglumila.Reziran je chudno i to mi se vrlo svidja.Kraj je mnogo zalostan,to mi se ne svidja.
Betty_Blue
31.07.2007., 17:25
Lynch je po meni najveci filmski slikar mada je i Tarkovsky dobar u metaforma posebno u filmu "Nostalghia'.
Od Trirovih sam gledala Dogvill,Manderlay i Europa.Dobar je mada ne dira u srce:))
Od Lyncha sam skoro sve odgledala i najbolji su mi Lost highway,Mulholland Dr. i Elephant Man.Sva tri su me zbunila,potresla,uplashila i otreznila.mislim da su njegovi filmovi pravi primer kako da se dozhivi katarza.
gost 10000
02.08.2007., 01:00
sve sam gledao.......a što si ih stavio zajedno kad veze nemaju medjusobno....osim posla kojim se bave......
Gledao sam skorije svasta
Tarkovski:
Solaris
Rubljov
Stalker
Ogledalo
Ivanovo detinjstvo
Fon Trir:
Ples u mraku
Evropa
Lomeci talase
DOGMA 2:idioti