Travis Bickle
03.02.2004., 21:53
Covek nije u stanju da uvidi celu pricu u kojoj je on glavni lik on nije u stanju da uvidi sebe I da odredi svoje mesto u recenici zasto.nisam ni ja siguran moguce je da prica o ne moze biti shvacena bez kraja a kraj nikad ne mozemo da docekamo je ako ga cekamo necemo nista drugo uraditi do lisiti pricu svoje radnje I smisla posto covek suocen sa bolnom stvarnoscu svoje nemocnosti on bira druge puteve.ali ja se pitam moguce li je shvatiti zivot u svakom trenutku ? I ako vrlo cesto ne uvidjamo sta nam se zapravo desava mi cak ne uspevamo da posle damo sebi vremena da uvidimo sta smo zapravo prosli vec na stanje zbunjenosti dolaze jos situacije koje sigurno nece razbistriti prethodni dogadjaj.Nisam siguran da li ljudi razmisljaju toliko o sebi koliko I ja ali ponekad mogu da primetim tu osobinu kod ljudi da celovitost pre traze negde drugde I kod nekog drugog I sa tim se slazem da mi na osnovu dobijenih podataka koje cemo naravno prihvatiti zdravo za gotovo I necemo razmisljati o tome da li su tacni ili ne zato sto bi to bilo I suvise komplikovano mozemo da uvidimo potpunu celinu,koja je nama najjasnija,problem se javlja jedino kada to sto smo mi uspeli da shvatim o nekom pozelimo da podelimo sa drugima pa makar I u poverenju ipak postoji mogucnost da onome kome mi poveravamo nasu ideju o nekom ima svoju ili pak poseduje vise podataka od nas pa je samim tim slozio I daleko komplikovaniju pricu ili u ekstremnim slucajevima mozda se radi o njemu samom.Recimo to moze biti jako zbunjujuce I uvredljivo.Vi se sa krajnjim naporom trudite da sastavite ako nista onda bar poglavlje svoje zivotne price a onda dodje neko I izajvi vam nesto sto I ako ima veze sa necim o cemu ste vi razmisljali verovatno je potpuno suprotno ali dobro to nije nista drugo ljudska slabost.Tako da u opste covek pored toga sto mora da se bori sa izdvajanjem ideje o sebi I svetu oko njega I svemu sto se desava bilo u njemu ili okolo on mora da ulozi napor i to ne mali da eliminise sve pogresne ideje koje dolaze sa strane ali ovde naravno pricam o normalnim ljudima u nenormalnim okruzenjima ili nenormalim ljudima u normalnim okruzenjima
Ponekad ne mogu vam opisati koliko gadjenje mogu da imam prema svemu sto me okruzuje cak I prema onome sto sam ja izabrao da me okruzuje fizicki bol ali to opet mozda mogu da pripisem preteranom posmatranju sebe I drugih jer kad god gledate u neku stvar toliko dugo nesumljivo cete naci fleku
PS:izvinite zbog pravopisa i interpunkcije
Ponekad ne mogu vam opisati koliko gadjenje mogu da imam prema svemu sto me okruzuje cak I prema onome sto sam ja izabrao da me okruzuje fizicki bol ali to opet mozda mogu da pripisem preteranom posmatranju sebe I drugih jer kad god gledate u neku stvar toliko dugo nesumljivo cete naci fleku
PS:izvinite zbog pravopisa i interpunkcije