PDA

Vidi punu verziju : Studentski domovi

neinformisana
31.01.2004., 23:43
Planiram da dodjem u Nish ove godine da bih upisala ekonomiju, pa me zanima da li neko zna neshto o studentskim domovima?
Prvo,kakva je navala? Da li se tesko dobijaju mesta? Onda,kakvi su uslovi? Znam da su to domovi, ne neki de lux apartmani, ali da li je kolko-tolko prihvatljivo? I na kraju drushtvo ,kakva je atmosfera, gledano onako u celini?

Nishki Nietzsche
01.02.2004., 00:41
Odakle dolazis u Nis? iz kog mesta?

neinformisana
01.02.2004., 16:28
Ne razumem zašto je to bitno i zašto se to kod vas toliko gleda... Ono što mene ,recimo ovde,na ovom topiku, zanima su neke manje-više konkretne stvari o tehnikalijama vezanim za dobijanje mesta, o iskustvima ljudi koji žive tamo, ili su tu provodili neko vreme,ili imaju (ili su imali) prijatelje/kolege/rodjake/devojke u domovima...I prvo pitanje je odakle si! Kolko generacija unazad treba da gledam? A kakva bi razlika bila,ako bih rekla Le,Pi,Za,Va,Zr,So,NS ili ('ne daj Bože!')Bg?
:shock:

Nishki Nietzsche
01.02.2004., 23:09
Devojchice, to se ovde uopste ne gleda. To ja gledam, meni je vazno, jer je za Nis uspeh ako okupi studente iz sto daljih gradova. Bio bi veliki pomak napred ako bi neko iz bgd-a dosao ovde, ili iz NS-a. Dakle, nisam pitao iz neke zle namere. Sto se mene tice, najgore bi bilo da si iz Pirota, Leskovca ili tih nekih okolnih gradica koji ne umeju da cene jedinu mogucu prestonicu regiona i uglavnom beze sto dalje od Nisa. Kazem, bilo bi "najgore", ali samo u smislu da nema nista od tog napretka.

Inace, ne treba prema meni tako da se ponasas. Ako ima razumne osobe na ovom forumu onda sam to ja i mozda jos par njih, pa ti vidi prema njima kako se ophodis i kako onda zelis da ti se odgovori. Mozda sam mogao da se raspitam, a ovako ces mozda sama potraziti odgovor.

jaaaaaaaaa
02.02.2004., 03:46
Draga moja,raspitacu se ja kako sve ide oko smeshtaja,poshto se neki ovde vredjaju za sitnice.Lepo je shto si reshila da studirash u Nishu.Smeshtaj u domu i nije tako losh,tako da ne morash da brinesh mnogo.Inache atmosferu ne mogu da ti opsihem,zavisi kakva si ti,kako kapirash druge ljude i kako tebe kapiraju.By the way,hrana je losha.Vishe informacija uskoro.Pozdrav

neinformisana
02.02.2004., 21:15
Uvaženi Nietzsche Nishki,
Čitajući izvestan broj tvojih postova (i ne samo tvojih) na niškom i nekim drugim forumima nisam mogla da ne primetim ogromnu količinu netrepeljivosti, mržnje, čak i surovosti kada je u pitanju Beograd, Beogradjani(-djanke)i bilo šta što dolazi iz njega ili je na neki način povezano sa istim. Imajući to u vidu, a u skladu sa temom koju sam postavila, koja sama po sebi nema nema neke konkretne veze sa relacijom Bg-Niš, rešivši da se predstavim više kao neinformisana,a manje kao Beogradjanka (a jesam i jedno i drugo), pokušala sam da izbegnem neke zlurade komentare nerazumnih ljudi na tu temu (nažalost svrstajući tu i tebe) koje nisam mogla da ne očekujem i koji bi omeli koncetraciju na pravi problem oko koga mi zaista i trebaju informacije,a to su domovi.
Sad da ne bude da samo pričam, čisto nekoliko stvari da navedem koji su mene u potpunosti ostavili bez daha i stvarno naveli da posumnjam u tvoju razumnost i čak u nekoj maloj, ali ipak nedovoljnoj meri, odvratili od Niša kao ideje:
"Ja bih taj tvoj bgd izbombardovao samo tako, da ne ostane ni kamen na kamenu, a zivim u Srbiji."-sa foruma Beograd,tema o približavanju Beogradu evropskim gradovima
"Ali trenutna mrznja Nislija prema bgd-u je sasvim opravdana i svaki pametniji Nislija koji nema nameru da bude bgd-djanin treba da bgd prezire vise nego bilo koji drugi grad u svetu."- sa ovog foruma, tema 'Zašto mrze Niš?'
Stvarno ne znam odkud ovakva razmišljanja i ovoliko mržnje prema celom jednom gradu,prema dva miliona njegovih stanovnika,za mene je to isto, je l' šta drugo čini jedan grad do ljudi koji žive u njemu? Smatrati da je nečija politika pogrešna, da treba da se menja, imati ideje sa kojima možda mogu i da se složim,a mogu da smatram da su nebulozne, ili da ih u celosti ignorišem, to je sve u redu, ali ponekad, na osnovu nekih postova, stekla sam takav utisak da to predje granice normalnog i izvitoperi se u nešto patološko. Otud i moje iznenadjenje, ali ujedno i olakšanje, poslednjim tvojim postom u kojem nemaš ništa protiv dolaženja prestoničkih studenata u Niš, čak naprotiv!!! Nisam sigurna da razumem, prateći tvoja razmišljanja (onako kako sam ih ja razumela),kakav bi napredak mogle da donesu pridošlice iz grada 'u kome nema ništa dobro',a opet zažto su žitelji južnog (dakle,niškog) regiona, koji bi i trebali da budu tvoji saborci za dobijanje veće nezavisnosti celog regiona(ali na prvom mestu Niša) od Beograda, na neki način nepoželjni!?!
Upravo zato imam utisak da je moguće da možda neke stvari nisam razumela valjano (možda neke i nisu iznešene baš najbolje) i da je moguće da sam izhitreno i prebrzo donela pogrešan zaključak o tebi i bila nepravedno unapred gruba u predhodnom postu,jer ipak ne ostaje mi nista osim da se složim s tobom da je u najmanju ruku nevaspitano biti grub prema nekome ko je bio spreman da ti ponudi pomoć (doduše umalo,ali nema veze :) ). Ako je stvarno tako, onda je najlakše što mogu da uradim da se izvinim zbog neprijatnog tona,jer je poslednje sto sam želela da se neko oseti uvredjenim. Uostalom, lepo bi bilo znati da u Nišu, u Srbiji, hej, na ovom svetu postoji jedna razumna osoba više. :wink:
(Nadam se da nisam bila predugačka)

02.02.2004., 21:22
Što se tiče ove tvoje rečenice da mnogi manji gradići ne umeju da cene Niš, kao jedinu moguću prestonicu regiona, moje mišljenje je da bi bilo značajnije da Niš, kao jedina moguća prestonica regiona, počne da ceni njih, (baš kao što se slažem da je krajnje vreme da Beograd, kao jedina moguća prestonica Srbije, počne da ceni Niš) da jednog dana ti ne budeš bio u prilici da čitaš kako neki Pirotski ili Leskovački ili Vranjanski Nietzsche krene da govori o Nišu, baš kao i ti o Beogradu.

neinformisana
02.02.2004., 21:27
Draga moja,raspitacu se ja kako sve ide oko smeshtaja,poshto se neki ovde vredjaju za sitnice.Lepo je shto si reshila da studirash u Nishu.Smeshtaj u domu i nije tako losh,tako da ne morash da brinesh mnogo.Inache atmosferu ne mogu da ti opsihem,zavisi kakva si ti,kako kapirash druge ljude i kako tebe kapiraju.By the way,hrana je losha.Vishe informacija uskoro.Pozdrav

Unapred puuuuno hvala na ukazanoj pažnji, trudu i pomoći :) :) :)

kwisko
02.02.2004., 22:00
Ja se nisam nikada hranio u menzi, ali sam cuo od nekih bivsih kolega da su hranu poboljsali (neznam kakv je meni, ali skoro svakog dana imas neku corbicu-supicu i 1 ili 2 jela da biras, uz dezert).
Jedina je fora sto su to ljudi sa elektronike i masinstva, a oni se svi hrane u menzi kod tehnickih fakulteta, gde se inace hrana i sprema. Inace najbolji ti je dom kod tehnickih fakulteta (imas tv, dobro grejanja, frizider), a ostali nenam kakvi su. Nisam siguran sta ti je sve potrebno, ali u globalu podnosis zahtev za dobijanje stana u domu i pri tome prilazes ocene sa fax-a i verovatno dokaz o primanjima roditelja ili tako nesto. Kako ces ti biti brucos sledece godine, verovatno ti treba samo taj dokaz o primanju roditelja. Inace stanarina se placa, nesto sitno, i svake godine je novi konkurs.
Nadam se da ce ti ovo koliko-toliko pomoci, dok neko drugi ne posalje "tacnije" podatke :D

Puno pozdrava :D

02.02.2004., 22:24
Ja se nisam nikada hranio u menzi, ali sam cuo od nekih bivsih kolega da su hranu poboljsali (neznam kakv je meni, ali skoro svakog dana imas neku corbicu-supicu i 1 ili 2 jela da biras, uz dezert).
Jedina je fora sto su to ljudi sa elektronike i masinstva, a oni se svi hrane u menzi kod tehnickih fakulteta, gde se inace hrana i sprema. Inace najbolji ti je dom kod tehnickih fakulteta (imas tv, dobro grejanja, frizider), a ostali nenam kakvi su. Nisam siguran sta ti je sve potrebno, ali u globalu podnosis zahtev za dobijanje stana u domu i pri tome prilazes ocene sa fax-a i verovatno dokaz o primanjima roditelja ili tako nesto. Kako ces ti biti brucos sledece godine, verovatno ti treba samo taj dokaz o primanju roditelja. Inace stanarina se placa, nesto sitno, i svake godine je novi konkurs.
Nadam se da ce ti ovo koliko-toliko pomoci, dok neko drugi ne posalje "tacnije" podatke :D

Puno pozdrava :D

Hvala najlepše...I ja sam istu stvar uspela da doznam, da je najbolji taj kod tehničkih fakulteta,koji je čak i bio rušen za vreme bombardovanja(ukoliko su moji podaci tačni),pa su ga posle renovirali! To mi je baš strašno!Gadjati studenjak!Bolesno!
Znaš šta bi me zanimalo, koliko primaju brucoša i da li konkuriše mnogo više? Recimo u Beogradu, znam da je ogromna potražnja mesta,i da bez neke veze,zaista se teško dobija, posebno zbog neke kupoprodaje i ostalih malverzacija . U zadnje vreme,odkako se trude to da iskorene ipak je malo bolje, u Novom Sadu čak osetno. A u Nišu?
U svakom slučaju još jednom hvala! :) 8) :wink:

Nishki Nietzsche
02.02.2004., 23:30
Bas sam pozitivno iznenadjen... mada mislim da je to nekakva sala i da nema sanse da neko iz bgd-a studira u Nisu. To ne da je nelogicno, nego... tako, malo mi je tesko da poverujem.

Grozno bi bilo da dodjes u Nis i da se tek tada razocaras u ono gde si odredila da budes najmanje 4 godine, tako da... ako si ga videla onda u redu, a ako nisi onda... ne ocekuj neki velegrad.

I dalje mi nije jasno zasto bi neko iz bgd-a dolazio u Nis... :? ajd' pojasni mi to malo.

Inace, cuo sam i ja da je ta menza kod tehnickih fakulteta najbolja, ali da odes tamo treba ti bas dosta, jer je periferija. A ako studiras na nekom netehnickom fakultetu onda sigurno neces tamo ici. Ima valjda jos par tih menzi (jedna je bas kraj ekonomskoj i pravnog - posto je to ista zgrada), na jednoj se hrane ovi sa mog faxa pa cu pitati kako je. Inace, znam da se neki hrane tamo, sto znaci da nije bas uzas od hrane (ja nikad ne bih tamo rucavao).

Jedan mi je prijatelj pricao da je bio nedavno u nekom domu kraj medicinskog fakulteta... pitacu ga kako je u tim sobama.

Inace, Nis postuje te jos jadnije gradice u okruzenju, i mnogi odatle dolaze u Nis na studije. No, evo pre par dana pricam sa jednim deckicem iz Leskovca koji mi kaze da ide u bgd na studije. I jos dodaje (a ne zna da sam ja Velikonislija i antibg-djanin): kod nas, najboljih ucenika, sada je aktuelno studiranje u NS-u, kazu da je jos bolje nego bgd. Ja mu na to odvracam da je zaobisao najmanje jedan stud. centar (postoji i kg-cki) u putu do Bgd-a i NS-a, na sta mi on odgovara: "Ha, ha, pa Nis je isto selo kao Leskovac, samo sto je veci." Bio sam u tom afektu i zato sam dodao to u vezi sa juznjackim gradicima. Inace, do tada sam o juznjacima saosecao u ovoj bedi, pa i jos vecoj nego sto je u Nisu.

A u vezi sa tim o cemu ja govorim, najbolje ces mozda ti to spoznati, s ozbirom da dolazis iz bgd-a, videces kako se zivi ovde i zasto ja ovako vicem kao ludak da nesto mora da se promeni, a narocito sve veze sa bgd-om i Srbijom. Ako ne bi bila pristrasna (a to ne trazim od tebe, niti od bilo kog bg-djanina, jer i ja bih bio takav - kao vi - da sam bg-djanin, jer zasto drugome da trpam u dzep ako mogu samom sebi), videla bi zasto je za Nis najbolje da stvori autonomiju.

No, necu da raspravljamo. Ovo ce biti i tvoj grad koliko je moj ili bilo kog Nislije. Posebno mi je drago da neko iz bgd-a ili NS-a dodje da studira ovde jer to znaci da se ili solidarise ili da postuje jos uvek ovaj grad. Grad vredi onoliko koliko je simpatican za studente u zemlji. Cast i pohvala je za jedan grad da neko iz takve sredine kakva je bgd dodje u Nis.

03.02.2004., 21:19
Malo mi je teško da poverujem da u Nišu nema studenata iz Beograda,a meni se čini baš da ima dosta razloga zbog kojih se odlazi. Nažalost slažem se da u većini slučajeva oni verovatno ne bi izabrali Niš svojom voljom.I sam kažeš da je vrlo često da najbolji djaci odlaze u Beograd na studije i to iz cele Srbije (i iz CG,pa i Republike Srpske) , i iz Niša (ja sam imala priliku da upaznam nekoliko njih),čak i Novog Sada (njih takođe)!!! A Beograd je sam po sebi izrazito urbana sredina i ovde je težnja mnogih da se domognu diplome (recimo ima 15 gimnazija i 5 ekonomskih srednjih). Beogradski univerzitet je veliki, ali opet ne ovoliko veliki i često se dešava da najbolji studenti iz ostatka Srbije uzmu mesta najboljim studentima Bgd-a,a o velikom broju onih koji su negde prosečni,a iz Bgda, nema ni govora. Tako na stomatologiji ima 120 mesta,a konkuriše izmedju 700 i 800 svake godine, na farmaciji 2 ili 3 na jedno mesto,na medicini na desetine vukovaca ostaje ispod crte. A ako ne žele da izgube godinu, jedina varijanta im je da probaju na nekom drugom mestu,a pošto je i u Novom Sadu obično gužva, Niš je prva sledeća opcija (možeš da budeš srećan, popularniji je i od Subotice i od Kragujevca :D ). Ovo sve pričam zato što mi je poznato da mnogi od onih koje ja znam probaće da upišu ovde ono što ih zanima,a ako ne uspeju bolje im je da ostanu pri svom izboru,završe jednu godinu u Nišu,a posle nekako da se prebace. Zatim, imam drugaricu iz Pančeva, koja je sjajan djak, hoće da studira medicinu, i jeftinije joj je da studira u Nišu ( npr. iznajmljivanje stana na duže staze u blizini faxa je neuporedivo jeftinije nego u Beogradu,pa i u Novom Sadu ). Da može da bira, zasigurno bi izabrala nešto bliže, ali treba imati u vidu da nemaju svi ni te materijalne mogućnosti, a zaslužuju visoko obrazovanje i ne odustaju od svojih snova. Onda ima i onih kojima nije lako da izdrže tu konkurenciju u Bgdu tokom studiranja, pa računaju da će lakše da se 'provuku' kroz studije u Nišu...Treba samo malo promeniti ugao gledanja na stvari i sve je mnogo jasnije... U svakom slučaju, po mojoj nekoj matematici, Niš bi trebao da je preplavljen raznoraznim studentima Nenišlijama, a pogotovu onima iz Beograda. Sad, verovatno je da su neki od njih iskompleksirani nekim svojim ličnim neuspesima,pa mrze sebe i sve oko sebe i iživljavaju se tu nad vama glumeći sad neke metropolite i nabijajući vama komplekse Beogradom. Otud predpostavljam i ta mržnja prema Beograđanima,ali to ne bi trebalo da bude mržnja prema Beogradu, već prema nekim neuspešnim iskompleksiranim ljudima koji su igrom slučaja iz Beograda ( inače ih ima svuda),a neki od vas su imali tu nesreću da ih upoznaju... :roll: :roll: :roll:

neinformisana
03.02.2004., 21:21
Malo mi je teško da poverujem da u Nišu nema studenata iz Beograda. Nažalost slažem se da u većini slučajeva oni verovatno ne bi izabrali Niš svojom voljom.I sam kažeš da je vrlo često da najbolji djaci odlaze u Beograd na studije i to iz cele Srbije (i iz CG,pa i Republike Srpske) , i iz Niša (ja sam imala priliku da upaznam nekoliko njih),čak i Novog Sada (njih takođe)!!! A Beograd je sam po sebi izrazito urbana sredina i ovde je težnja mnogih da se domognu diplome (recimo ima 15 gimnazija i 5 ekonomskih srednjih). Beogradski univerzitet je veliki, ali opet ne ovoliko veliki i često se dešava da najbolji studenti iz ostatka Srbije uzmu mesta najboljim studentima Bgd-a,a o velikom broju onih koji su negde prosečni,a iz Bgda, nema ni govora. Tako na stomatologiji ima 120 mesta,a konkuriše izmedju 700 i 800 svake godine, na farmaciji 2 ili 3 na jedno mesto,na medicini na desetine vukovaca ostaje ispod crte. A ako ne žele da izgube godinu, jedina varijanta im je da probaju na nekom drugom mestu,a pošto je i u Novom Sadu obično gužva, Niš je prva sledeća opcija (možeš da budeš srećan, popularniji je i od Subotice i od Kragujevca :D ). Ovo sve pričam zato što mi je poznato da mnogi od onih koje ja znam probaju da upišu ovde ono što ih zanima,a ako ne uspeju iz raznoraznih razloga, odlučuju da ostanu pri svom izboru, odu u Niš,a posle toga ipak gledaju da se prebace ovde. Zatim, imam drugaricu iz Pančeva, koja je sjajan djak, hoće da studira medicinu, i jeftinije joj je da studira u Nišu ( npr. iznajmljivanje stana na duže staze u blizini faxa je neuporedivo jeftinije nego u Beogradu,pa i u Novom Sadu ). Da može da bira, zasigurno bi izabrala nešto bliže, ali treba imati u vidu da nemaju svi ni te materijalne mogućnosti, a zaslužuju visoko obrazovanje i ne odustaju od svojih snova. Onda ima i onih kojima nije lako da izdrže tu konkurenciju u Bgdu tokom studiranja, pa računaju da će lakše da se 'provuku' kroz studije u Nišu...Treba samo malo promeniti ugao gledanja na stvari i sve je mnogo jasnije... U svakom slučaju, po mojoj nekoj matematici, Niš bi trebao da je preplavljen raznoraznim studentima Nenišlijama, a pogotovu onima iz Beograda. Sad, verovatno je da su neki od njih iskompleksirani nekim svojim ličnim neuspesima,pa mrze sebe i sve oko sebe i iživljavaju se tu nad vama glumeći sad neke metropolite i nabijajući vama komplekse Beogradom. Otud predpostavljam i ta mržnja prema Beograđanima,ali to ne bi trebalo da bude mržnja prema Beogradu, već prema nekim neuspešnim iskompleksiranim ljudima koji su igrom slučaja iz Beograda ( inače ih ima svuda),a neki od vas su imali tu nesreću da ih upoznaju... :roll: :roll: :roll:

Nishki Nietzsche
03.02.2004., 21:58
Za to sto bg-djani ne uspeju da upisu zbog ovih iz unutrasnjosti krivi su isti oni ljudi koji su od vas ucinili prestonicu u svakom mogucem smislu i, hajde i to, metropolu, a od ostalih gradova selendre. Tako da je sada svima buducnost u bgd-u, a svoje gradove (sela) mogu da zaborave, sto pre to bolje. Dakle, zivite u lepsem okruzenju, imate 20 biblioteka i nesto manje pozorista, dok drugi gradovi imaju 20 puta manje, a i to sto imaju u takvom je stanju da bg-djanin ne bi ni zavirio u te prostorije.

A zasto kazes da treba da me raduje sto je Nis ispred Subotice i Kg-a, kad pominjes NS ispred Nisa? Kg i Subotica su gradovi koji ni skupa nemaju ni velicinu, ni moc, ni broj stanovnika koliko ima Nis. Cak nisam ni cuo da Subotica uopste ima univerzitet. Za Kg sam cuo da je nacisto propao... a i kad god odem u njega on je uvek isti, jadan gradic. I NS ima manje stanovnika od Nisa, mada je finansijski daleko jaci grad (a samim tim i lepsi)... no to je srpska (bgd-ska) politika, a necu o njoj opet.

S druge strane, da ces lako ovde da zavrsis ekonomiju nemoj bas da se nadas. Znam kolege iz ekonomske skole koji su svi skoro na ekonomskom faxu: manje od pola ljudi je preslo u drugu godinu... ovi ostali uglavnom presli na BK. Doduse, cinjenica je da kod nas, u Nisu, ekonomija najbolje ide onima koji nemaju pameti: treba samo da znas da bubas napamet... to je odlican recept za ogranicene profesore ekonomije i srodnih joj "nauka". Evo da dodam: filozofiju ces poloziti bez problema, to sam cuo da je na prvoj godini najlaksi predmet i nema ko ga ne da iz prve. Pozdrav i srecno nek' ti je studiranje u Nisu.

neinformisana
03.02.2004., 22:03
Ono gore je bilo više onako uopšteno,zaboravila sam da pomenem svoje razloge,a verovatno bi trebalo.
Što se konkretno mene i mojih razloga tiče, nema ih medju onima gore (upisujem dosta širok fakultet, a imam i ocene koje mi omogućavaju da se upišem šta hoću i gde hoću,a i nije mi namera da se sad nešto provlačim),a moram i da te razočaram i da zaista kažem da odlayak iz Bgda nema veze sa nekim političkim razlozima, ne pokušavam to make a point, da teram nekom inat, čak ni da se solidarišem na taj način,dolaženjem. Više su to neki razlozi lične prirode, meni važni A tu je i zasićenje ovom sredinom , stalnim okruženjem, naviklim načinom života.. Ja sad ne znam šta to ljudi tu zamišljaju kada im neko kaže Beograd, ali sve te diskoteke koje im toliko nedostaju liče jedna na drugu,kada odeš u jednu otišao si u sve, fency butici-i na njih se navikneš,moguće je možda imati malo širi krug poznanika,ali baš zato uži prijatelja... Pre ili kasnije,i ovde svako nadje neku svoju kolotečinu, a to mene jako guši. Priroda mi je takva da želim što više toga da probam, što više da saznam, mnogo toga da upoznam,i to ne samo onog što je logično i dobro,već i onog što na prvi pogled ne izgleda tako. Tako npr. užasno mi nedostaju samostalnost i sloboda (roditelji nikako da shvate da nemam više tli godinice,a krajnje je vreme) i da upoznam malo tog pravog studentskog života,makar i u paketu sa sve lošom hranom (oko koje sam i ja toliko probirljiva ,da ne kažem razmažena,da me je ponekad stid od same sebe),ako ništa, onda bar godinu dana.Uostalom šta me ne ubije,učiniće me jačom..
Inače,zašto baš u Niš. Sve Nišlije, sa kojima sam ja dolazila u kontakt učinile su mi se stvarno ok. Što reče neki dečko odozgo,važno je kako te ljudi kapiraju,e ja imam utisak da me kapiraju,kao što mislim da ja mogu da skapiram njih. Čak I pored razlike u kilometrima nekako smo uspeli da se zbližimo I ostajemo u kontaktu. A I iskustva nekih mojih beogradskih prijatelja koji idu tamo ponekad,jer imaju neku rodbinu,a čije mišljenje vrednujem,su super. Niš im se baš Svidja! A i već sam rekla, da se ne ponavljam previše,da grad čine upravo ljudi koji žive u njemu. Sudeći po onima koje sam ja upoznala, bila bi čast da provedem neko vreme u takvom gradu,kakav je Niš.

P.S. Hvala na trudu I informacijama u vezi sa studentskim domovima :D