bebisiterke
31.01.2004., 23:42
imam dete od 3 godine.
ne zelim da ga dam u jaslice jer smo probali i nekih par meseci konstantno bili bolesni. moja prijateljica kaze da to nije dobro za dete ipak je majka majka, ali moj posao ne pita kad sam slobodna a kad ne.
Da li biste bili spremni da date nekoj devojci da vam cuva dete?
Koliko je to po vama lose koliko dobro?
Da napomenem, imam muza ali vrlo cesto je na putu.
Pilot je po zanimanju, a ja vrlo cesto moram da sam na terenu.
Hvala.
Kacuncica
01.02.2004., 02:58
Slicna tema, samo su jaslice u pitanju, pa pogledaj. http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=13874
majka mara
01.02.2004., 12:06
Imam dvoje dece- decaka tri godine, devojcicu dve godine. Zbog nasih obaveza od prosle zime imamo bebisiterku. Nikako ne bih davala decu u vrtice sve dok je to moguce, jer mislim da treba da se naviknu na nova lica na svom terenu. Istina, kazu da je uzrast tri godine odlican za adaptaciju, ali ja bih cekala bar jos godinu dana. Osoba koja bi dete cuvala bi ga pripremila za najrazlicitije igre, a odlaskom sa vama ili njom u parkic dete bi sticalo drustvo. Mislim da je daleko vaznije da dete ima drugare koje ce se sa njim igrati i u njegovoj kuci, rasturati njegove igracke, zvati ga kod sebe etc. nego da dete ide u vrtic.
Sto se tice pronalaska osobe, nadam se da cete imati srece kao mi. Ali, trebace vam dosta vremena da biste primili sve te zene. Ja nisam htela devojku, jer one nemaju dovoljno iskustva, misle gde ce posle da izadju, kada setaju dete prate da li ih frajeri kontaju kao mame itd. Nasu decu cuva zena '55-to godiste, sjajna, mladalackog duha, sa 20 godina iskustva rada u vrticu. Vredelo je truda! Mi smo je nasli preko prijatelja, ali postoje i agencije (nisu uvek pouzdane, ali su bolje od oglasa).
Sve jedno, neka prvo odvajanje dete ne dozivi i kroz odvajanje od kuce, a posle godinu dana neka fura u vrtic. Srecno! Mara