PDA

Vidi punu verziju : Цртани филмови

Stranice : [1] 2

krejzi_dajmond
19.07.2005., 05:36
Где су нестали сви добри цртани филмови које сам рецимо ја, а не сумњам и сви остали рођени пре деведесетих, гледали као клинци и одрасли уз исте?
Мислим на Душка, Дачу, Перу, Попаја, Тома и Џерија и остале "лујке", да не набрајам, расплакаћу се.
А не да недостају мени, недостају и овој новој хај-тек-робо-ултра-супер-поке-диги-теле-деци која не знам каква ће бити после ових силних модерних покушаја од цртаних филмова. Шта мислите колико је цртаћа који се тренутно емитују на телевизији (код нас, 1,2,3,Пинк,Б92,БК итд) уопште предвиђено за децу?
Немојте да схватите ово као социјалну расправу о младом нараштају и васпитању деце, ја сам своје прошао (на срећу и срећно)само бих желео да евоцирам успомене на наше најбоље другове из детињства.
Ко вам највише недостаје?

mackica ns
19.07.2005., 12:05
E, svaka čast :D
Ja sam baš u nedelju ujutro upalila TV (to je kao vreme, kad samo deca gledaju :? ) i na svakom programu crtani... Na jednom pokemoni, na drugom neki svemirski; na trećem... Nemam pojma, nešto još gore :shock: Na B92 Sunđer Bob - on mi je OK :oops:

I na nekoj lokalnoj novosadskoj - Duško, Silvester i Tweety, Tom&Jerry... Smejala sam se 'ladno više nego kad sam bila mala :lol:

Ko mi najviše nedostaje? Ne mogu da se odlučim... Volela bih da vidim Pepe le Tvora :lol:

Mislim da će ova tema na TV

Ja sam taj
19.07.2005., 13:26
Pa da i ja popraljam ves-masine pa mi je vec dosaadio kamenac.Plate su lose,nemoze se ziveti iz toga... :cry:

NatasaNatasa
19.07.2005., 14:26
Ja volim da gledam i dan danas crtane filmove ... Obozavam Duska Dugouska ... on mi je favorit.

snaja88
19.07.2005., 16:49
Nisam nikada gledala crtace.

banegad
21.07.2005., 19:51

snajo pocinjes da me ljutis. kako bre nisi gledala crtace? pod hitno da nabavis toma i dzerija

A to the X *AleX*
21.07.2005., 20:14
LJUDI OVI KINESKI FILMOVI UNISTISE DANASNJE KLINCE,SVE SAMA UIBIJANJA,GDE JE PAJA PATAK ILI MIKI MAUS ,USPAVANA LEPOTICA...

boring
21.07.2005., 20:53
Sofronije,Draguljche,Dushko Dugoushko,ma swi skoro chak i onaj dosadan witez Koja, koji me je uwek nerwirao. :cry:

Dr Grozozo
21.07.2005., 21:20
a sport bili?

A to the X *AleX*
21.07.2005., 21:27
nikad nisam gledala
st je to?

mslav
21.07.2005., 21:52
I ja sam bas pre neki dan sa svojim drustvom komentarisao na tu temu...
Najvise mi nedostaju draguljce i mede medenjaci :D

Dr Grozozo
22.07.2005., 00:08
nikad nisam gledala
st je to?
pa mlada si.to je onaj klinja sto iz male torbe vadi sve zivo pa cak i motku za skok u vis!!!
http://site.voila.fr/cartoons7/Monsite/index_fichiers/image61041.jpg

LPhoklica
22.07.2005., 00:13
Veruj mi, ja sam ih kao mala sve izgdela i svaku epizodu znam napamet. Gledala sam ih na 1. i uvek me je nerviralo kada bi ih prekinuli zbog vesti, onda rekli da će nastaviti i posle ne nastave...
Mada, da znaš da sam i ja primetila da deci sve manje puštaju one jutranje crtace, toga je bar bilo i ranije. Tome sam se uvek radovala.

Popaja, Tom i Đerija, pa i onog Čarli Brauna sam zaista izgustirala.
Sada sam na malo jačim stvarima kao što je Sunđer Bob Kockalone. :wink:

...i South Park, i svi malo nasilniji crtaci sa Cartoona.

Anak1n
22.07.2005., 00:50
Dushko Dugoushko

sonrissa
22.07.2005., 01:37
ja sam svako jutro kao klinka pre skolice gledala nesto rano ujutru oko 7, pa onda uvece pre dnevnika one kratkometrazne crtace, obicno sa dugo-uskom:) srecnih li dana !! a najvise mi nedostaju oni crtaci u epizodama, kao sto su bomboncici,snorkijevci itd...
ne kapiram,danas izgleda klinci ako gledaju crtace to su uglavnom oni na cartoon network, ne kazem da su oni skroz losi,ali ***...ne znaju decica da postoji mnogo boljeee....

proka
22.07.2005., 05:03
a kalimero? nepravda pa to ti je

snaja88
22.07.2005., 12:49

snajo pocinjes da me ljutis. kako bre nisi gledala crtace? pod hitno da nabavis toma i dzerijaJa sam totalno van tog filma, u ovom slucaju crtanog filma :lol: . Zledala sam jedino crtani 'Kadison' na 4 kasete. Mislim da je to jedini crtani koji nisam presnimila sa Will&Grace epizodama

Sasha85
22.07.2005., 14:12
Eh... Crtaci...

http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/.th_BolekEtLolek.jpg http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/.Biskitts.jpg http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/.th_BeanyCecilShow1962.jpg http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/AtomAnt.jpg

sofffy
22.07.2005., 16:13
meni fale dugometrazni.omiljeni su mi uspavana ljepotica i pepeljuga....
nikad nisam volila tom i dzeri ali su i oni 100x bolji od kojekakvih digimona i jugioa....

Bee
22.07.2005., 23:46
Dobro, ovo je ipak podforum Film, stanite malo! :D Ako cemo o dugometraznim, ja ginem da pogledam Lepoticu i zver, onu pravu, Diznijevu, imam osecaj da je to nesto prekrasno. Imala sam strip i totalno sam se zaljubila u sve, od one Beline zute haljine do ruze pod staklenim zvonom :cry:

ko_je_zreo_brze_truli
23.07.2005., 17:14
...i South Park, i svi malo nasilniji crtaci sa Cartoona.

South Park uopste nije "crtac za decicu" , koliko znam cak se i prikazivao u kasnim nocnim satima kad sva mala deca uveliko spavaju...

bas je s.h.i.t sve to sa digimonima, pokemonima i tim glupim kineskim crtacima, zaglupljuju decu neverovatno...
moji omeljeni likovi su bili Dusko, glupi Kojot koji nikada nece uhvatiti pticu trkacicu , Sofronije ( ma ne ne ne ne, decko, loptu, decko :) a kad sam bila bas bas mala onda je to bila Mala Sirena! :roll:

good old times... :(

Glavati spermatozoid
23.07.2005., 22:48
Patak Dacha rulz :!:
Ali najgotivnij crtani koji sam gledao milion puta i mogu jos toliko je Cudesna suma i Carobnjakov sesir! Jel gledao neko?

sile zemlje, sile mraka, oluja kisa i oblaka, cuvajte nas od potresa i od bijesnih glista!!! Javi nam se sada carolijo ciiiistaaaa... :D :) :lol: 8) :D :) :lol: 8)

HEBEHA
25.07.2005., 18:33
Bas super sto pomenu Cudesnu sumu. Meni je bila jako draga kada sam bila mala, a onda sam slucajno naletjela na Carobnjakov sesir.

Neko je gore postavio slicicu oni kuca sto smo ih mi zvali Bonbocici... Oni su bili mnogo slatki.

Danas sve radi na zaglupljivanju nacije. Pocev od crtaca, preko latino serija pa do nakazne muzike! Ameri imaju uzasno jadan obrazovni sistem pa im taj fazon i odgovara. Ali je sablasno da dijete koje sa sedam godina nauci sta je nepoznata x, gleda bolestine poput Digimona, Pokemona ili one Vatrene kugle koja je uz to potpuno sumanuta i perverzna!

Ja sam voljela i Nindza kornjace. :)

konte85
25.07.2005., 20:43
Bas super sto pomenu Cudesnu sumu. Meni je bila jako draga kada sam bila mala, a onda sam slucajno naletjela na Carobnjakov sesir.

Neko je gore postavio slicicu oni kuca sto smo ih mi zvali Bonbocici... Oni su bili mnogo slatki.

Danas sve radi na zaglupljivanju nacije. Pocev od crtaca, preko latino serija pa do nakazne muzike! Ameri imaju uzasno jadan obrazovni sistem pa im taj fazon i odgovara. Ali je sablasno da dijete koje sa sedam godina nauci sta je nepoznata x, gleda bolestine poput Digimona, Pokemona ili one Vatrene kugle koja je uz to potpuno sumanuta i perverzna!

Ja sam voljela i Nindza kornjace. :)
E da nindza kornjace su zakon!!!
To je po meni crtac veka!!!! :D :D :D

RashaPFC
29.07.2005., 02:08
Gice komandosi
snorkijevci
i omiljeni zbog cijeg sam imena tri meseci bio glavom u zid,zvao redakciju rts-a i skroz ludeo,a i dalje mu ne znam ime mozda mi vi mozete pomoci
Evo slicke http://img27.imageshack.us/img27/9768/vd8ot.jpg
Znaci glavne baje su Bole,Mile,Micko i Buljko i oni stekaju kisele krastavce kod generala u radnji. :x
POMOC BRE :!: :!: :!:

krejzi_dajmond
30.07.2005., 01:10
Prvo mi je palo na pamet da nisu Simonovici, ali nisu. Znam da su neki glupi juznjaci koji su stalno u nekoj frci i nikako da se izbore. Ali imena nikako da se setim, isto! Sada zajedno trazimo pomoc!

A secate li se Evoksa?

Anak1n
30.07.2005., 04:44
A secate li se Evoksa?
Bio sam bas klinac kad su se prikazivali Evoksi i nisam ni jednu epizodu propushto...ma kad se bolje saberem ja sam gledao sve crtace i svi su mi bili ok :D

Arnold_Layne
30.07.2005., 04:48
ma jedna je Knjiga o dzungli i Balu. neprevazidjena scena kad upada ko King Luija maskiran.

Midnight expres
01.08.2005., 03:39
Zna li iko gde mogu da se nabave DVD-i Diznijevih klasika: Uspavane, Alise, Petra Pana, Maca u kamenu, Pepeljuge,.... Obisao sam ceo grad sa drugaricom, ama nigde ih nema. Izgleda da cu morati preko neta.... Ali, ako iko zna neka javi.

sofffy
01.08.2005., 13:51
ej HRT2 pusta diznijeve dugometrazne
neki dan su bili aladin i timon i pumba....

Midnight expres
01.08.2005., 16:31
Znam, geladm! 8)

Imam ih na kaseti skoro sve (malo losiji snimak, pirati), ali DVD kolekciju bih da napravim, posto sam zavrsio sa Zlatnim HollyWoodom.

green knight
02.08.2005., 14:03
[quote="banegad2004"][quote="snaja88"]Nisam nikada gledala crtace. :!: A STO LAZES JA :x TI :shock:

Fency_Killer
09.08.2005., 20:52
hmmmm...oduvek sam gotivio one malo priglupe likove,ni sam neznam zasto( :roll: )tako da su mi omiljeni bili silja,sebastijan iz male sirene,onaj mlata iz vitez koje itd.
danas mi cool sundjer bob,posebno patrik.

Ireth_Anarion
15.08.2005., 11:38
Ja volim Aladina...treci deo pogotovu.

snaja88
15.08.2005., 17:29
[quote="banegad2004"][quote=snaja88]Nisam nikada gledala crtace. :!: A STO LAZES JA :x TI :shock:Keve mi,nisam da bih se nekog secala ili volela nekog 'lika'

HEBEHA
15.08.2005., 18:44
Tuzno je ko neko nije gledao crtane filmve jer su jeko bitni za odrastanje i nacin na koji covjek kasnije razmislja.

Ja i dan danas bez razlike gledam crtane filmove, mada imam mnogomanje vremena za to. Neko pomenu da trazi dvd nekih Dizijevih klasika. Ja sam juce pokusala da nadjem "Macke iz visokog drustva" i nisam uspjela.

Inace, bila sam u Diznlendu i neka se tjeraju u ... svi koji ga nazivaju bilo cime pogrdnim samo zato sto ga prave i drze Amerikanci. To je prostor gdje se svi smijeskaju i javljaju jedni drugima, dgje ce covjek da ti se izvini ako mu stanes na nogu, gdje je muzika topla i lijepa i nikako nametljiva, gdje sve odise ljubavlju i djetinjstvom i porukama sloge, ljubavi, postovanja i razumijevanja. To je svijet kakav bi bila nasa planeta kada bi djeca birala... hvala Voltu i Mikiju koji su sve naceli svojim crno bijelim brodicem...

Naravno, svo postovanje i ostalim stvarocima koji s nisu toliko nametnuli svijetu, a opet imaju divne likove. Ima ovdje neko sa zanimljivim nikom "Ko je zreo brze trune". Treba biti trezven i zreo, ali tako da ne satrulis... Malo ljudi to zna.

maniaccc
15.08.2005., 18:47
Kako mi samo nedostaju Dusko Dugousko i Kojot... na nasoj televiziji stvarno vise uopste nema dobrih crtaca, jedino Sundjer Bob nije los...
Ali zato Cartoon Network obozavam...najjaci su Dexter i Deedee..

Master_Chief
15.08.2005., 19:29
obozavam Transformerse i Nindza kornjache... :)
A kad se setim Charobne shume...eh

Nynaeve
17.08.2005., 02:03
Gice komandosi
snorkijevci
i omiljeni zbog cijeg sam imena tri meseci bio glavom u zid,zvao redakciju rts-a i skroz ludeo,a i dalje mu ne znam ime mozda mi vi mozete pomoci
Znaci glavne baje su Bole,Mile,Micko i Buljko i oni stekaju kisele krastavce kod generala u radnji. :x
Jooj znaaam to.. Al ne znam kako se zove.. I ja sam o tome razmishljala skoro..

dakirad
14.09.2005., 14:10
Сјећали се неко Плаве Принцезе једне од старих аниме серија?

banegad
14.09.2005., 14:22
ne secam se. jel ta plava priceza ima neke veze sa nindzama. kao kung-fu na tu foru

dakirad
14.09.2005., 14:35
ne secam se. jel ta plava priceza ima neke veze sa nindzama. kao kung-fu na tu foru

Не нема везе са нинџама. Потражи слике под оригиналним називом Bosco Adventure, можда ћеш се подсјетити. Преко Google images ти је најлакше пронаћи то.

dakirad
14.09.2005., 14:43
obozavam Transformerse i Nindza kornjache... :)
A kad se setim Charobne shume...eh

И ја обозавам Нинџа Корњаче, а поготово Трансформерсе, чак имам и 4 епизоде Трансформерса (друга генерација) мада нема неке велике разлике између прве и друге генерације. Разлика је само у најавним и одјавним шпицама. Али ипак сам нашао на нету старе најавне и одјавне шпице Трансформерса.

dakirad
14.09.2005., 14:59
Kako mi samo nedostaju Dusko Dugousko i Kojot... na nasoj televiziji stvarno vise uopste nema dobrih crtaca, jedino Sundjer Bob nije los...
Ali zato Cartoon Network obozavam...najjaci su Dexter i Deedee..

Да а сјећаш ли се Плаве Принцезе, Џини, Хи-Мен_а, Астерикса, Трансформерса а касније и Роботека? Еее то су били јаки цртани филмови.

banegad
14.09.2005., 15:05
Не нема везе са нинџама. Потражи слике под оригиналним називом Bosco Adventure, можда ћеш се подсјетити. Преко Google images ти је најлакше пронаћи то.

ako nije o nindzama necu ni da trazim. mislio sam da jeste pa da skinem neki potez. neprijatelj vreba sa svih strana

dakirad
14.09.2005., 15:14
ako nije o nindzama necu ni da trazim. mislio sam da jeste pa da skinem neki potez. neprijatelj vreba sa svih strana

Добро онда су за тебе Самурај Џек (Samurai Jack - Cartoon Network) и Нинџа Корнјаче.

dakirad
14.09.2005., 15:30
meni fale dugometrazni.omiljeni su mi uspavana ljepotica i pepeljuga....
nikad nisam volila tom i dzeri ali su i oni 100x bolji od kojekakvih digimona i jugioa....

Јеси ли гледала Плаву Принцезу? То није дугометражни цртани филм али је много добра цртана серија. То једна стара аниме серија.

http://pds.egloos.com/pds/1/200402/13/06/a0010806_225919.jpg http://www2m.biglobe.ne.jp/~ZZ-Japan/bosco/apri_03.jpg

Samurai Jack
14.09.2005., 20:01
Добро онда су за тебе Самурај Џек (Samurai Jack - Cartoon Network) и Нинџа Корнјаче.

Pa...dobro ajde za njega sam! Ali samo ako me devojka pusti! :lol: ;-)
Hehehe....da li neko ima He-man-a sa hrvatskom sinhronizacijom? Ono, ''Sive lubanje silooooomm''?
Ah da ovom spisku bih dodao Granzorta i Saber Rider koji su isli ujutru na 3K...
Pa dobro kad pre mi prodje detinjstvo... :cry:

banegad
14.09.2005., 20:11

nindza kornjace su moji dobri priajtelji. od njih sam naucio kako da se borim protiv zivotinja

dakirad
16.09.2005., 12:47
Gice komandosi
snorkijevci
Jooj znaaam to.. Al ne znam kako se zove.. I ja sam o tome razmishljala skoro..

Nisam siguran ali mislim da se zove Generalova Radnja ili Generalova Krčma, a u originalu je sigurno Possible Possum. ;)

Sasha85
16.09.2005., 20:33
Pa...dobro ajde za njega sam! Ali samo ako me devojka pusti! :lol: ;-)
Hehehe....da li neko ima He-man-a sa hrvatskom sinhronizacijom? Ono, ''Sive lubanje silooooomm''?
Ah da ovom spisku bih dodao Granzorta i Saber Rider koji su isli ujutru na 3K...
Pa dobro kad pre mi prodje detinjstvo... :cry:

Volela bih da nadjem muziku iz Granzorta, stvarno je bila mnoogo dobra...

Sasha85
16.09.2005., 20:42
Да а сјећаш ли се Плаве Принцезе, Џини, Хи-Мен_а, Астерикса, Трансформерса а касније и Роботека? Еее то су били јаки цртани филмови.

Ko bi tako nesto zaboravio... :)

http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/OrdyOuLesGrandesDecouvertes.jpg

A evo jos nekoliko slicica... ;)

http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/.clementine.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v155/Sashaaa/Ostalo/.d5f4c4d941a6f9033c30c.jpg
http://www.mds.mdh.se/~frv95pen/starwar/ewok/tecknat/pic/b1.jpg

Sasha85
16.09.2005., 20:44
Bilo je tu i onih lepih kratkih... Npr. "Za Dlaku Shinko!"... :lol: Ne verujem da se neko toga ne seca...

"Mama, ja sam jos uvek gladan..." Majka pocinje da place... "Mama, salio sam se, nisam vise gladan..."

"Mali veseljace..."

:)

DJ_MaRe
17.09.2005., 03:18
Bilo je tu i onih lepih kratkih... Npr. "Za Dlaku Shinko!"... :lol: Ne verujem da se neko toga ne seca... Seca se, seca se...;)

"Mama, ja sam jos uvek gladan..." Majka pocinje da place... "Mama, salio sam se, nisam vise gladan..."
Taj je ipak poznatiji po onom citatu "umochicju..." :p

"Mali veseljace..."

"...Zar nikad neces odrasti..." http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/Razni/Slike5/34.gif

Master_Chief
17.09.2005., 03:45
Joj ladno PLawa Princeza...a tek Shumenko...hehehe...

Setih se i crtanog filma Charobna Shuma i Bera i Rakuni...ovo su mi bili najomiljeniji zajedno sa Transformersima.Inache pocheo sam da skidam Transformerse sa neta,imam vetj nekoliko epizoda.Eh da,i Voltron.

Samurai Jack
17.09.2005., 04:18
Bilo je tu i onih lepih kratkih... Npr. "Za Dlaku Shinko!"... :lol: Ne verujem da se neko toga ne seca...

"Mali veseljace..."

Jao, cekaj...jel to ono sa Pajom i njegovim...ebem li ga sta mu dodje, stricem valjda...kad taj matori kaze "Ovo je jelen sinko...jen, jen..."

Sasha85
17.09.2005., 20:32
Jao, cekaj...jel to ono sa Pajom i njegovim...ebem li ga sta mu dodje, stricem valjda...kad taj matori kaze "Ovo je jelen sinko...jen, jen..."

Jeste... Bas taj... ;)

Djalama
17.09.2005., 21:25
TREBA pod hitno da pocnu Simpsonovi PPPPPPOOOOOOOODDDDDDD HHHHHIIIIIIIIITTTTTTTTTTNNNNNNNNOOOOOOOOO

Samurai Jack
17.09.2005., 22:31
Ne razumem. Simpsonovi, hitno, zasto?

GrimReaper
17.09.2005., 23:52
Eh, kad sam video ovu temu... :)

Khm... Odakle da pocnem? (Carobni kralj) Granzort, Strumfovi, Spajdermen narocito :D, Evoksi (imam snimljenih nekoliko epizoda), gledao sam i Transformerse i Hi-Mena. Plava Princeza? To ne znam, mora da je bilo pre mog vremena. :) Onda jedan crtac sa Cartoon Networka, ne znam kako se zvase, glavne uloge imaju dva kao, rakuna, sta li su :? Nesto kao "Team ..." ili tako nesto. Dobro, Dusko i Patak Daca ima i sad, kao i ostala bulumenta. :D Tom i Dzeri je bilo obavezno stivo. :) Ako se setim jos, napisacu. :D

GrimReaper
18.09.2005., 00:00
Ah, da, evo - i Miki Maus i Draguljce, uopste, oni stari sto su isli na RTS. Eh, to su bila vremena. :)

Ekiman
18.09.2005., 06:19
moji faforiti su:
-tunder bOOs
-brabusters
-ebony chokolate
-kozak1,2,3
-doctor black love
-srpska kobasica
-teen mania
-interviw with sex maniac
-foxy lady1,2
-Chez mate vol1-10
-bloowjob in toilet
-duboko u tanji
-bengig my friends girlfriend
-M.I.L.F hunter1-10
...
eh dobra stara vremena,vracaju me u detinjsvo

Sasha85
18.09.2005., 12:13
Prvi put cujem za sve te crtane filmove... :shock:
Ako su u opste to crtani filmovi... :? Nesto mi ne lici... :-P

Samurai Jack
18.09.2005., 13:11
Ma kakvi crtani filmovi....OFFTOPIC!

Sasha85
18.09.2005., 14:10
He,he... :-P

Evo jedan odlican sajt o starim dobrim crtacima... ;) Ima slicima, soundova...
http://www.melaman2.com/cartoons/index2.html

Crtaci iz '80 - '90ih... Ima cak i nekih klipova...
www.80scartoons.net/

Samurai Jack
18.09.2005., 16:58
Jaooooo....sto su dobri linkovi....eh, kad se samo setim....u moje vreme...
Uh bre zvucim kao da imam 50 godina a tek mi je 23...

Ekiman
18.09.2005., 18:27
sto?pa u cemu je problem?
ja dam svoje faforite i odmah me lincujete...ko da je ovo1940
u svakom slucaju imam i ja neke sajtove za crtane ali zbog pojedinih "drtina" ostacu ikognito

raindog
18.09.2005., 18:37
Stripi
baltazar
put u sredishte zemlje
sport billie
Gustav

Samurai Jack
18.09.2005., 18:42
@ekiman
Ne mislimo mi nista lose...o ukusima ne treba raspravljati ali spisak koji si naveo nisu stari crtani filmovi. U ovom konkretnom slucaju to je offtopic. Stvar bi bila jos gora kada bi stavio screenshot-ove iz tih filmova...nema potrebe da se ljutis, nismo mislili nista lose...

Sasha85
18.09.2005., 19:32
Ja sam se odusevila kada sam tu nasla neke stvari na koje sam bila totalno zaboravila... Ima jos jedan sajt za koji mislim da ima sve moguce slicice crtanih filmova, ali trenutno ne radi... :(

@Raindog:

Stripi
baltazar
put u sredishte zemlje

Koji su to bese crtani filmovi? Sve mi je poznato, ali ne mogu da se setim...

marlon
18.09.2005., 19:40
Dexters Laboratory je danas No.1.

maniaccc
18.09.2005., 19:54
nigde nisam video da neko pominje crtace sa Cartoon Networka..
cak i sad kad nema nista na tv-u pustim cn i uzivam..
meni su njhovi crtaci super..ali Kojot i Ptica Trkacica su legende!!!

Samurai Jack
18.09.2005., 19:56
:wink: hehe....kako ne gledamo CN? Otkud mi nick? 8-)

maniaccc
18.09.2005., 20:02
Pa Samurai nisam mislio na tebe, ali niko ga nije pomenuo..
Inace Samurai Jack mi je jedan od omiljenih...

marlon
18.09.2005., 21:10
Inace Samurai Jack mi je jedan od omiljenih...

Ops... izgleda da sam se lose odrazio.

raindog
18.09.2005., 21:10
put u sredishte zemlje je bio aktuelan sredinom 80 - tih
baltazar -http://cartoon.irc.co.il/pictures/baltazar/small/5_small.jpg
stripi -http://img319.imageshack.us/img319/127/copyofstripi1ja.png

i sad se setih josh jednog :D

LA LINEA - http://images.google.com/images?q=tbn:gLoMyK-hLEgJ:http://www.helgo.net/enar/bay/jli/la-linea.jpg

dakirad
19.09.2005., 12:42
Inace Samurai Jack mi je jedan od omiljenih...Ops... izgleda da sam se lose odrazio.

Ма шта ти пада на памент Dexter`s Laboratory је одличан цртић само није једини.

dakirad
19.09.2005., 12:55
put u sredishte zemlje je bio aktuelan sredinom 80 - tih
baltazar -http://cartoon.irc.co.il/pictures/baltazar/small/5_small.jpg
stripi -http://img319.imageshack.us/img319/127/copyofstripi1ja.png

i sad se setih josh jednog :D

LA LINEA - http://images.google.com/images?q=tbn:gLoMyK-hLEgJ:http://www.helgo.net/enar/bay/jli/la-linea.jpg

Е свака част raindog LA LINEA је био сјајан.

http://utenti.lycos.it/misterhank/cartoon/foto/linea/linea_cane.gif http://utenti.lycos.it/misterhank/cartoon/foto/linea/linea_coppia.gif

:D :mrgreen:

The_knight_who_say_NI
25.09.2005., 00:51
Djole prolece: samo vi zapnite i biljkama zivot udahnite. A tek ptica Minah : trntn tn tunnntm, para ra rara ra ram... A je to, seca li se ko. La Linea, vrh. Gustav, mali covek zeli preko crte. Le Piaf, idol mladih. Bolek i Lolek, moj drug i ja kad se podnapijemo insistiramo da nas tako oslovljavaju. Za manga fanatike Robotech je klasik. Od novijih samo Ren i Stimpi. Mada mi je drago sto sam (po)odrastao pa ne moram odrastati uz tu dvojicu ugursuza.

LPhoklica
25.09.2005., 13:42
Мислим на Душка, Дачу, Перу, Попаја, Тома и Џерија и остале "лујке", да не набрајам, расплакаћу се.

Prerasla sam ih...zamisli.

E, a sta fali, recimo Sundjer Bobu?
Deca mogu da ga gledaju, jer je bezazlen... a ovi koji se osecaju kao deca mogu najbolje da razumeju taj humor.
Savrsen crtani za televiziju.

Samurai Jack
25.09.2005., 22:42
Za Dacu, Duska i kompaniju cu uvek biti dovoljno dete da ih odgledam....Sad, kako je ovo s uraganima u Americi, uvek kada pricamo o tome pomenemo onu recenicu iz Duska Dugoska: ''Zasto si me bacio u staaaru reku Misisipiiiii?http://www.forum.hr/images/smilies/lol.gif

dakirad
26.09.2005., 11:51
Еустахије Брзић,

"Змијолупци здраво здраво ..."

"Јапанска буба ХАСА !!! "

Sasha85
30.09.2005., 13:40
http://epguides.com/PiratesofDarkWater/cast.jpg

raindog
01.10.2005., 19:23
????????? ?????,

"?????????? ?????? ?????? ..."

"???????? ???? ???? !!! "

jao choveche :D eustahije, skroz sam zaboravila na njega, kakav super crtac !!! :D

da nego zaboravih i Le Piafa da spomenem al neko se vec setio pre mene

joj eustahije i njegovo shushkanje jezikom :lol:
sad mi se gleda taj crtac !

lancha
25.05.2007., 20:06
Imam ogromnu kolekciju crtacsa preko 700 kompilacija a vecina su mi stari rariteti skoro niko ih nema a sad su i pristigli sa hrvatskog podrucja ripovani sinhronizovani sa vhsa...extra ponuda..katalog trazite na lanchushki@hotmail.com

CarDevil
29.05.2007., 16:38
ako nekome trebaju stari srtaci(a moze i novo sinhronizovano)neka mi se javi na mail sloba@024wifi.net

papajaa
29.05.2007., 21:55
evo foruma gde ima puno rasprave o crtacima
www.animesrb.thoforum.com

Sokolica_M
29.05.2007., 22:50
Obožavam crtane!!!
I žao mi je što se ja nisam setila da postavim ovakvu temu. :(
Bitno je da je ona tu.
Ja sam skoro od dece iz komšiluka uzela crtaće (Alisa, Dambo, Duško)... Smejali su mi se kad sam im potražila (''Pa ti gledaš crtane?'')
Sećam se da smo volele Evokse, Mece Dovriće i Šašavu družinu. Ja sam obožavala Garfilda.
Juče sam baš bila gledala Čudesnu šumu. Sad zapažam koliko su to stvarno bili osmišljeni crtani, kako su vaspitavali, kako su likovi bili izgrađeni... A ne retardirani ''Pokemoni'' (kuda plovi ovaj svet?)...
Budimo srećni zbog crtana uz kojih smo odrastali.
Da li je neko pomenuo Evokse?
Sestra i ja još uvek znamo da pevušimo neke pesmice odatle...
A za Čudesnu šunu se ubih plačući kad je onaj slikar na kraju izgubio moć sporazumevanja sa životinjama, a onoj ježiću potekla suza... Meden je taj roze jež...
A mnogo mi je sladak i onaj debeli miš iz ''Pepeljuge''. Gledala sam pre nekoliko meseci i drugi dao ovoj Diznijevog crtaća.

Sokolica_M
29.05.2007., 22:52
Ova deca mi dala i ''Cvrle ide u grad''. :)

JECA VECA
29.05.2007., 22:58
sad
kao velika devojčica
volim da gledam japanske crtaće za odrasle...

sinak
30.05.2007., 21:52
Шта да кажем друго осим.... www.crtaci.org, и наравно уживајте...

-Air Stefan-
30.05.2007., 22:21
Obožavam crtane!!!
I žao mi je što se ja nisam setila da postavim ovakvu temu.
Ovo je tema za bivse crtace, sto znaci da ti mozes da postavis za sadasnje! :)

polarnimeda
31.05.2007., 20:44
uvek sam vise voleo old school crtace vise nego ove kompjuterske. ali ih uopste- obozavam.

papajaa
31.05.2007., 23:32
tmnt old rules

Гоку
03.06.2007., 22:23
Ако је неко за размену цртаћа нека ми се јави на пп.

malèna
06.06.2007., 04:27
Obozavam crtane filmove i dan danas volim da ih pogledam...
Moji omiljeni stariji crtaci koje sam gledala su: Tom i Dzeri, Dusko Dugousko, Pajo Patak, Leteci Medvedici, Garfield, Strumfovi... :lol: I ima ih jos mnogo...
Takodjer obozavam Disneyeve crtane fimove ali meni medju omiljenima su:
Lepotica i Zver (obozavam ovaj crtani), Uspavana Lepotica, Sneguljica i 7 Patuljaka...
Crvenkapica, Kralj Lavova, Macak U Cizmama... Takodjer mnogo volim bajke Brace Grim jako su interesantne...
Mnogo mi se dopadaju Disnijevi crtani filmovi... Ima ih jos mnogo koji su mi medju omiljenima ali ovo su samo neki od njih... :p

malèna
06.06.2007., 06:05
Koji su vasi omiljeni noviji crtani filmovi??? (Ice Age, Nemo, Brother Bear...)
Koji od novijih crtanih filmova je po vama najzanimljiviji, najbolji, koji posebno obozavate i zasto???
http://img360.imageshack.us/img360/9612/iceageposterfo9.jpg (http://imageshack.us)]http://img507.imageshack.us/img507/2654/findingnemoverdvdkk3.jpg (http://imageshack.us)http://img354.imageshack.us/img354/2245/brotherbeardvdwg2.jpg (http://imageshack.us)

Meni jedan od omiljenih novijih crtanih filmova je "Ice Age" prvi deo pogotovo ( i drugi mi se dopada), posebno zbog slatke veverice ali i celi crtani film mi se mnogo dopada...
Takodjer mnogo mi se svidjaju Disnijevi crtani filmovi: Lepotica i Zver, Uspavana Lepotica, Sneguljica i 7 patuljaka...
Od ovih novijih crtanih filmova mi se dopada Brother Bear, Nemo, ima ih jos... :razz:

Prosle sedmice sam videla isecak novog crtanog filma "RATATOUILLE" koji treba uskoro da izadje u kinima i mislim da ce mi ovo biti jedan od omiljenih novijih crtanih filmova, jer mi se mnogo dopada kako izgleda celi crtani, glavni lik crtanog mis me mnogo podseca na vevericu Scrata i mnogooo je sladak, radnja crtanog se desava u Parizu, predivno izgleda evo i par slicica iz tog crtanog i mozete videti i trailer...
Mislim da ce ovaj crtani biti jedan od najvecih hitova u kinima ove godine, mozda cak i bolji od Ice Age...=)
http://img176.imageshack.us/img176/4342/posterratatouillelgjz3.jpg (http://imageshack.us)
STVARNO JE PREDIVAN CRTANI... :razz:
http://img176.imageshack.us/img176/7144/ratimgparisvc7.jpg (http://imageshack.us)http://img299.imageshack.us/img299/2563/remy1ratatouillelgwz7.jpg (http://imageshack.us)
http://img507.imageshack.us/img507/2408/ratatouillerj1.jpg (http://imageshack.us)Ovde mozete pogledati isecak iz crtanog~trailer...
http://disney.go.com/disneypictures/ratatouille/

Marauder
06.06.2007., 06:20
Cars.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/c1/Cars_High-Rez_Final_Poster.jpg/405px-Cars_High-Rez_Final_Poster.jpg

-Air Stefan-
06.06.2007., 11:05
ICE AGE me je svakako jedan od omiljenih mada volim sve da ih pogledam! Jedva chekam ovaj novi RATATOUILLE! :mrgreen:

DeMeNtOr
06.06.2007., 11:23
I ja takodje obozavam Cars...

JECA VECA
06.06.2007., 11:26
monstrumi
roboti
šrek
nemo

-Air Stefan-
06.06.2007., 11:57
Cars je isto odlichan mada vishe volim ICE AGE! Uglavnom najvishe volim Animirane crtane! Samo shto me nervira shto mi drugovi se*u: vidi kolko imash godina a gledash crtane, ali se trudim da ne obracam paznju na njih! :mrgreen:

Darko_89
06.06.2007., 17:11
Ice Age

Garfield_Mo
06.06.2007., 21:04
Ice Age
Shrek
Finding Nemo
The Incredibles
Monsters, Inc.(Cudoviste iz ormara)

To je mojih top 5.Vidim svi hvale Cars.To jos nisam pogledao

-Air Stefan-
07.06.2007., 13:06
Gledao sam ovaj novi Diznijev: "Meet the Robinsons" i mogu da kazem da nije losh!(meni svaki animirani nije losh)! :) :mrgreen:

SuzanKalvin
09.06.2007., 03:33
Open season-zbog Estona Kucera i zeceva
prosiso kroz solju-zbog engleza
Preko ograde-zbog veverice
Pinokio3000-zbog stila
Atlantis1-zbog price
Titan A.E-zbog pocetka filma
ali najomiljenije je kratko bozicno izdanje Madagaskara sa pingvinima

PS:imam klinca pa sam u toku.

Гоку
09.06.2007., 16:25
ако је неко за размену цртаћа нека ми се јави на пм.

-Air Stefan-
09.06.2007., 16:33
Idi na temu razmene pa se menjaj! :mrgreen:

-Air Stefan-
10.06.2007., 00:16
Evo josh jedan novitet koji sam upravo pogledao:
Zove se "Never happy after"(kako su ga na nashem preveli Nesrecno do kraja zivota)! Odlichan animirani crtani nastao od producenta Shrek1-inice i Shrek 2-jke! Preporuchujem vam da ga pogledate! :mrgreen:

Гоку
10.06.2007., 22:28
OBAVEZNO SE REGISTRUJTE NA NOVI ANIME FORUM:

http://www.animesvet.co.sr/

-Air Stefan-
10.06.2007., 23:21
Niko ti nije trazio ovaj link ovde, tako da nisi ni morao da ga stavlash! :-x :mrgreen:

sis
10.06.2007., 23:48
Najviše volim Šrek, Ice Age itd ...

danez
10.06.2007., 23:59
Svi su dobri, ali za mene ubedljivo najbolji je Preko ograde.

-Air Stefan-
11.06.2007., 11:05
Dobar je i Preko ograde kao sto kazesh ali mi nije najbolji! :mrgreen:

fashion queen
11.06.2007., 11:14
jel znam neko kako se kaze ograda na engleskom?(pitam zbog jednog crtaca)

fashion queen
11.06.2007., 11:16
ali vi vec znate koji,zar ne?

Marauder
11.06.2007., 17:33

Fence.

-Air Stefan-
11.06.2007., 17:45
Verovatno si mislila na crtani Preko ograde koji je vec spomenut u prethodnim postovima! Inache originalni naziv filma je "Over the HEDGE"(prepravljeno)... :mrgreen:

Marauder
11.06.2007., 17:57
Bridge je most, ne ograda. :lol:

DeMeNtOr
11.06.2007., 17:59
Mislite na crtani Over the Hedge,to je super crtani a najjaci je Hammy...

-Air Stefan-
11.06.2007., 18:07
Bridge je most, ne ograda.
Joj mene glupana! :)
Mislite na crtani Over the Hedge,to je super crtani a najjaci je Hammy...
Na ovaj sam mislio! Popravivu ono gore BRIDGE! :mrgreen:

danez
11.06.2007., 18:32
Hedge se kod nas zove ziva ograda

Jekićka
25.06.2007., 00:54
Ah,omiljeni Finding Nemo-Dori je zakon
Mač u kamenu-sova i njen nenormalni smeh
ma sve crtaće volim!!!
Jel gledao neko Šrek 3???

-Air Stefan-
25.06.2007., 09:32
Gledao sam Shrek 3 i dobar je... :) :mrgreen:

VIRGINIJA
25.06.2007., 15:09
Hajde i ja da dodam Madagaskar,vidim da ga niko nije stavio.Skroz simpa.
Da li neko ima Corps Bride?-znam da bi trebalo da pitam ,na razmeni,ali rekoh hajde da iskoristim priliku kad na jednom mestu ima toliko ljubitelja crtaca.

Гоку
25.06.2007., 15:18
imas temu za razmenu.

-Air Stefan-
25.06.2007., 15:29
Ajde vozi sa ove teme i idi na razmenu... Ovo si rekao vec jednom da se razmenjujesh! Ne morash ponovo da nam govorish... :-x
Da li neko ima Corps Bride?-znam da bi trebalo da pitam ,na razmeni,ali rekoh hajde da iskoristim priliku kad na jednom mestu ima toliko ljubitelja crtaca.
Dobar je crtani, gledao sam ga ali ga nemam! :) :mrgreen:

mmilica
25.06.2007., 22:38
''The emperors new groove'' :grin: ako ne najbolji, onda jedan od najboljih

VIRGINIJA
25.06.2007., 22:46
imas temu za razmenu.

?!?

Ok , rekla sam znam da ima.

malèna
26.06.2007., 08:53
Stvarno ima super crtanih filmova i ima ih puno koji mi se mnogooo dopadaju, ali ipak jedan medju omiljenima mi je Ice Age, najvise zbog slatke veverice Scrata... :p
http://img384.imageshack.us/img384/6779/scrat3hd8.th.jpg (http://img384.imageshack.us/my.php?image=scrat3hd8.jpg)http://img510.imageshack.us/img510/7110/scrat20050312164303mb4.th.jpg (http://img510.imageshack.us/my.php?image=scrat20050312164303mb4.jpg)http://img507.imageshack.us/img507/9706/iceage01iceage2miscratla9.th.jpg (http://img507.imageshack.us/my.php?image=iceage01iceage2miscratla9.jpg)

Jedvo cekam ovaj novi crtani Ratatouille mislim da ce mi ovaj crtani biti jedan od omiljenih... Mis je presladak... :p
http://img150.imageshack.us/img150/4328/posterratatouillelgub2.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=posterratatouillelgub2.jpg)http://img504.imageshack.us/img504/9590/ratimgparisux3.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=ratimgparisux3.jpg)http://img150.imageshack.us/img150/5380/ratatouille3ht8.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=ratatouille3ht8.jpg)http://img440.imageshack.us/img440/2537/parisratatouillelgpf1.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=parisratatouillelgpf1.jpg)

http://img504.imageshack.us/img504/391/ratatouilleov6.th.jpg (http://img504.imageshack.us/my.php?image=ratatouilleov6.jpg)http://img440.imageshack.us/img440/1977/remy2ratatouillelght5.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=remy2ratatouillelght5.jpg)http://img440.imageshack.us/img440/8978/remy3ratatouillelgoi3.th.jpg (http://img440.imageshack.us/my.php?image=remy3ratatouillelgoi3.jpg)

http://img150.imageshack.us/img150/8011/ratatouille1vn3.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=ratatouille1vn3.jpg)http://img150.imageshack.us/img150/7395/remy1ratatouillelgcv7.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=remy1ratatouillelgcv7.jpg)

Marauder
26.06.2007., 19:28
Da ne moram ici u Wisconsin Dells za vikend, isao bi sigurno gledati Ratatouille.

nino89
26.06.2007., 20:33
Over the hedge, Finding Nemo, Madagascar, Cinderella 3 ... mada ja vise volim one starije disney crtace :D

Black Wolf
27.06.2007., 02:26
Over the hedge
ice age
Neutron dečak genije nije loš

Partyholic
27.06.2007., 17:07
Nisu losi ovi novi crtani filmovi, ali nisu ni blizu nekadasnjim... Recimo, bolji crtani od "Kralja lavova" (The Lion King) mislim da se nece uskoro pojaviti...tu mislim na prvi deo naravno. Takodje je odlican i Toy Story(trenutno je u produkciji i treci deo), kao i mnogo drugih klasicnih...

SuzanKalvin
28.06.2007., 04:43
Svetlana_ @
Ima kratki filmic o veverici iz ledenog doba zove se: Scrat in No Time For Nuts. Bilo mi je zao jadnice.

-Air Stefan-
28.06.2007., 22:00
Pogledao sam filmic. Shteta :(, bash nema srece! :mrgreen:

-Air Stefan-
30.06.2007., 20:57
Neki dan sam gledao malo duze(trajanje malo vishe od 2 sata) neanimirane crtane filmove i mnogo su mi se svideli.
U pitanju su:
Pokretni dvorac
http://images.apple.com/moviesxml/s/disney/posters/howlsmovingcastle_l200602011130.jpg
i Zamak na nebu
http://images.amazon.com/images/P/B00005JKYG.01._SCLZZZZZZZ_.jpg.
Preporuchujem svakome da ih pogleda jer mislim da su vredni toga,
pozz... :lol: :mrgreen:

Marauder
02.07.2007., 04:01
Veceras sam gledao Ratatouille.

Film je stvarno fenomenalno uradjen. Necu reci da je bolji od prethodnog Pixar filma (Cars), ali nije ni losiji.

bekana78
04.07.2007., 01:43
Obavezno gledajte Hoddwincked!!!!!!!!!!!!!!!!!!Extra!!
I pokretni zamak je ok:)

-Air Stefan-
06.07.2007., 14:52
Do skora je izasao Surf`s up!
http://www.surfersvillage.com/img/st/surfsup.jpg
Rech je o animaranom crtanom koga sam juche odgledao!
Odlichan je, shta drugo da vam kazem nego da ga pogledate!
Pozz... ;) :mrgreen:

nino89
06.07.2007., 22:05
meni je na primer, jako glupo sto je Disney kompanije napravila gomilu besmislenih nastavaka nekih njihovih najboljih klasika. Na primer, mislim da su nastavci o Pepeljugi jako besmisleni, isto kao i sa Toy Story, Lion King, pa cak sam cuo da ce biti, ili vec ima i Pohahontas... Price su uglavnom uvek ne originalne, i nekako dosadne... prosto ubiju magiju originala. Nije ni cudo sto Disney ne ide bas najbolje, u poredjenju sa vremenom pre 60 godina.

-Air Stefan-
06.07.2007., 22:07
pa cak sam cuo da ce biti, ili vec ima i Pohahontas...
Imaju 3 kolko ja znam Disney-ova nastavka Pohahontas! :mrgreen:

Superbird
10.07.2007., 17:12
Gledao sam Ratatouille... crtac do yaya!!!

polarnimeda
10.07.2007., 18:17
lion king, beauty and the beast, pocahontas, little mermaid, alladin... neprevazidjene legende.
a u poslednje vreme mi se cini kao da samo stancuju ove nove animirane crtace- vise ni ne znam sta sve postoji; sta sam sve gledao a sta ne... a od tih novijih, najvise mi se dopao ice age :)

malèna
12.07.2007., 15:03
Svetlana_ @
Ima kratki filmic o veverici iz ledenog doba zove se: Scrat in No Time For Nuts. Bilo mi je zao jadnice.
@SuzanKalvin
Gledala sam taj kratki filmic :lol: imam ga na dvd-u ja sam sebi kupila "Ice Age" crtani :lol: najvise zbog veverice i na drugom dvd-u su bili special features bonusi i tu je bio i kratki filmic o veverici... hihihi joj i meni je bilo zao jadne veverice toliko zirova i na kraju joj ne ostade ni jedan jedini zir :lol: Odlican je crtani a veverica je extra...i ono na kraju crtanog kada je zaledjen i pocinje da se otapa i zir mu opet ode i pronadje kokos i onda vulkan haha:lol: ...

malèna
12.07.2007., 15:16
Pogledao sam filmic. Shteta :(, bash nema srece! :mrgreen:
Da jadna veverica :( od onoliko zirova njoj ni jedan ne ostade hihi... :lol: :lol:

Da slazem se sa svima koji su rekli da je Ratatouille extra jer je crtani stvarno fantastican fenomenalan, predivno je sve, mis je presladakkkk :p ma celi crtani je predivan, Pariz...
Jedvo cekam da izadje Ratatouille dvd odmah ga kupujem...
Obratite paznju na traileru kada se mis priprema da kuva kao pere ruke hihihi, i najbolje je ono kada ubacuje zacine u supu... :lol:

Ratatouille Pixar - 9 Minutes Preview:
http://www.youtube.com/watch?v=NwrJjLDIj1w

Ratatouille Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=YyrhfVspN3Y&mode=related&search=

Marauder
13.07.2007., 22:18
Disney i Pixar planiraju nastavak od Cars.

Dakyorlando
15.07.2007., 16:33
Sećam se kad je tamo negde u drugoj polovini '90-ih subotom i nedeljom ujutru na BK bio program za decu... uglavnom crtaći i ponešto o životinjama... davali su i muziku iz crtaća... Ma gledao sam sve crtano što ima da se gleda: dugometražne Diznijeve klasike, one kratke iz Hana-Barbera produkcije i još gomilu poznatih i nepoznatih... s nekih 4-5 godina obožavao sam crtać "Cipelići" koji su davali na PTC-u pred vesti, pa bih se nervirao kad bi prekinuli zbog Dnevnika... Kasnije sam uživao, ko što rekoh, u Dizniju, pa na onim što je Politika davala sve do bombardovanja i malo posle toga... A takođe sam obožavao, pa i sad obožavam, Skubi Du crtaće.... Ta fora sa četvoricom mladih ljudi i psom koji istražuju misterije je stvarno nešto u čemu svi uzrasti mogu da uživaju... bio sam toliki fan da sam kupovao original DVD-je koje nisam nalazio kod pirata samo da bih gledao... I danas volim da pogledam Skubija ili drugi crtać. Mislim da čovek za crtaće nikad nije suviše mator, bez obzira koji je crtać u pitanju.

ALPENGIRL
16.07.2007., 01:24
EMPEROR'S NEW GROOVE
KRONK'S NEW GROOVE
HOODWINKED

----------
najjaci od novih crtaca

a od starih :
THE FLIGHT OF THE DRAGON
CAROBNJAKOV SESIR
THE RACCOONS

-Air Stefan-
19.07.2007., 14:13
Konachno i ja odgledao "Ratatouille"... :lol: Odlichan crtani! :mrgreen:

Гоку
19.07.2007., 16:48
......

Happy_feet
24.07.2007., 23:59
Da li je neko od vas guys gledao Shrek 3...Ja sam gledao ali i dalje mi se vise svidja 2 deo neznam zasto?:D

-Air Stefan-
27.07.2007., 15:53
Odgledao sam transformerse iz 1986... :lol:
Nije losh crtani... :mrgreen:

-Air Stefan-
28.07.2007., 12:36
Znate shta je zanimljivo u vezi ovih transformersa iz 1986... Poshto je crtani film snimljen 1986 na pochetku pishe "planeta zemlja 2005-a godina"... :mrgreen: hehehe :lol:, kao ono u nekim novijim sf filmovima kad pishe 2078 itd. :lol: :mrgreen:

Pinturicchio
14.08.2007., 13:48
Da li je neko gledao crtac novije animacija "Ko je smestio crvenkapi" (Hoodwinked) ono je lood crtac.
A od starih, eh dobri stari crtaci nindza kornjace, transformersi, dusko, daca, cipelici, pera detlic....
ali naravno sa starom sinhronizacijom mislim na nikolu simica, slavka tatica, nada blam i ostala ekipa.... Steta sto je to blago izgorelo u bombardovanju i tokom 5. oktobra, eh .....

bekana78
17.08.2007., 02:48
Hoodwinked je najludji crtani koji sam gledala u poslednje vreme.Preporucujem svima!!!!!!
Da li se neko seca crtanog filma SPORT BILLY?Crtac iz veselih 80-tih.......:)

-Air Stefan-
28.09.2007., 23:38
Planiram da napravim kolekciju animiranih crtanih filmova. Kad kazem animiranih mislim na one tipa(ice age, open season...)
Da li bi neko mozda mogao da neki link ka spisku tih filmova kako bih znao koji mi sve trebaju...
Ja znam pozamashan broj naslova, ali ima i onih kojih ne znam, a mozda chak i nisam odgledao...

FORSETI
29.09.2007., 02:21
Da li se neko seca crtanog filma SPORT BILLY?Crtac iz veselih 80-tih.......:)

http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/a040.gif

kako da ne.... obozavao sam ga!

http://www.imagehosting.com/out.php/i1192791_sportbilly.jpg (http://www.imagehosting.com)

http://www.youtube.com/watch?v=huJlDsfXf5U&mode=related&search=

FORSETI
29.09.2007., 02:23
Planiram da napravim kolekciju animiranih crtanih filmova. Kad kazem animiranih mislim na one tipa(ice age, open season...)
Da li bi neko mozda mogao da neki link ka spisku tih filmova kako bih znao koji mi sve trebaju...
Ja znam pozamashan broj naslova, ali ima i onih kojih ne znam, a mozda chak i nisam odgledao...

mozda ti pomogne... http://imdb.com/Sections/Genres/Animation/

mary 6
04.10.2007., 12:50
pozdrav svima,
molim vas da li neko zna gde mogu da nabavim pat&mat certani
hvala unapred

ogimunja
05.10.2007., 00:19
NOVI HIT!!!SUPERMAN DOOMSDAY

eldarion
09.10.2007., 00:30
Crtani filmovi...
Sada ih volim, uglavnom, zbog muzike jer se u njima preko nota izrazavaju osecanja, raspolozenja, situacije napetosti, neizvesnosti...svega sto ima veze sa covekom.
A "juce" sam ih voleo jer su bili pravljeni za decu...

polarnimeda
09.10.2007., 05:11
hehe.. ja obozavam dobar crtani (disney, dreamworks, pixar, wb)... jedino me smara kada u njima mnogo pevaju... iz cistog mira i svi u glas, a kao spontano...

M@R@
15.10.2007., 21:09
A Snorkijevci i Evoksi???
Da li se neko seca tih crtaca??

Dawko Minic
22.10.2007., 04:36
Ratatouille! http://img9.imageshack.us/img9/981/anijham2gg.gif

:D

Scooby Doo
22.10.2007., 22:41
Dal se neko mozda seca Robotehsa ili Voltrona

cikacvarak
23.10.2007., 09:22
1000 crtaca za razmenu,izvolite

Lik_archer
10.11.2007., 00:42
sta imas za razmenu, Cikacvarku?
Ako imas epizode yu-gi-oh-a posalji katalog na svaba014@yahoo.com

ALPENGIRL
10.11.2007., 02:35
http://www.speedyshare.com/531146813.html

MadonnaGirl
10.11.2007., 11:17
Da li je neko od vas guys gledao Shrek 3...Ja sam gledao ali i dalje mi se vise svidja 2 deo neznam zasto?:D

Ja sam ga skinula sa neta, sad trebam da ga odgledam...
Ali Shrek je zaista zakon... :D

DeMeNtOr
10.11.2007., 12:53
Cars je za mene odlican crtani a Shrek 3 nisam gledao

MadonnaGirl
10.11.2007., 15:40
E, jel ima neko link za download tog filma Cars?

Dakyorlando
10.11.2007., 16:40
Da li je neko od vas guys gledao Shrek 3... Ja sam gledao ali i dalje mi se vise svidja 2 deo ne znam zasto?:D

Moj tristoti post...

Ja sam gledao sva tri Šreka i po mom mišljenju prvi je najbolji. Druga dva nisu loša ali slabija od prvog. Nekako mi je Šrek bio simpatičniji dok je živeo sam kraj one močvare i dok nije imao posla sa ženkom... :lol: naravno Donki je zakon

hehe.. ja obozavam dobar crtani (disney, dreamworks, pixar, wb)... jedino me smara kada u njima mnogo pevaju... iz cistog mira i svi u glas, a kao spontano...

Da, to zna da smara. Ali to ti je često slučaj, prosto se navikneš na to. A nekad pesma zna da bude lepa. Zato sam ja i nabavio Free Sound Recorder da snimim ako neka numera bude super ;)

Nin@_G
13.11.2007., 15:55
Na www.crnaberza.com ima gomila sinhronizovanih crtaca, kao sto su: Cudesna suma, Mece dobrici, Popaj, Sundjer Bob...
Ja sam skidala gomilu crtaca sa ovog torrenta, a potrebna je samo registracija.

ROKANON
15.11.2007., 01:47
Seca li se neko Bananamena
nabavio sam par komada

ShiShmiShaRka
21.11.2007., 03:39
Zna li neko Bubimira? obožavala sam ga kao dete, a i sad ga obožavam ali nisam ga videla jedno 100 godina otkako su prestali prikazivati :/
ako neko ima/zna gde ima Bubimira, molim da kaže :D

bubimir bubimir bubimir x)

SuzanKalvin
27.11.2007., 15:44
Izasao Ben-10 film, ima cak da se skine sa neta.

georgejune
04.12.2007., 14:19
Foghorn Leghorn
Wile E. Coyote
Pepe Le Pew
Witch Hazel
Michigan J. Frog
Yosemite Sam
:lol::-D:p

Razmena filmova
04.12.2007., 18:51
Ej ljudi, a cipelici?! Je l' ima neko taj crtani?

Jeka#26
07.12.2007., 18:40
Da li neko od vas ima crtani radjen po Dikensovom romanu "A Christmas Carol" ?
http://www.imdb.com/title/tt0068373/

Toliko dugo ga trazim i nigde ga nema.
poz

Luka Novak
14.12.2007., 13:33
TOM I DZERI SU ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Superbird
15.12.2007., 02:12
Gledao sam Robots sinoc... Odlican crtac!

klinjomir
17.12.2007., 19:48
Da li je neko gledao crtac novije animacija "Ko je smestio crvenkapi" (Hoodwinked) ono je lood crtac.
A od starih, eh dobri stari crtaci nindza kornjace, transformersi, dusko, daca, cipelici, pera detlic....
ali naravno sa starom sinhronizacijom mislim na nikolu simica, slavka tatica, nada blam i ostala ekipa.... Steta sto je to blago izgorelo u bombardovanju i tokom 5. oktobra, eh .....

nije bas sve izgorelo...:)...imam ja 65 epizoda nindza kornjaca (3dvd-a)...sa nadom,nikolom,djuzom,,,

Jelena-84
23.12.2007., 19:44
Ovi cratci su slikani rucno. Radjeni su uljem na staklu, tako sto je svaki frejm slikan kao posebna slika.
Mozda je neko vec gledao ove crtace na festivali animiranog filma 2007. kada je pobedio.
Pogledajte obavezno!!!
Mnogo su jake i teme i tehnika.

http://rapidshare.com/files/78500559/ulje_na_staklu.avi.001

http://rapidshare.com/files/78563259/ulje_na_staklu.avi.002

Ekiman
30.12.2007., 14:52
mene zanijaju japanski crtani samo neznam da li se to vodi kao manga ili anime,inace od njih sam pogledao:

1.princeza mononoko-remek delo totalno me je odusevilo
2.Spirited Away -neverovatna prica i animacija ovo je nesto najbolje sto sam pogledao u 2007(bilo nedavno na hrtu-2)dobio oskara za najbolji animirani film 2001 inace isti reditej prvog filma-svima preporucujem bez obzira na godnine neverovatno iskustvo
3.wicked city-erotski sf triler :-) nije los moze da prodje...

molim za jos predloga tj. filmove koji se moraju pogledati

da li imate neki

Rainbow Six
30.12.2007., 18:52
Dal' neko od vas zna jel' možda uopšte postoji Shrek (prvi dio) na DVD-u sinhronizovan na Hrvatski ili Srpski???

Ginger
31.12.2007., 13:57
mene zanijaju japanski crtani samo neznam da li se to vodi kao manga ili anime,inace od njih sam pogledao:

1.princeza mononoko-remek delo totalno me je odusevilo
2.Spirited Away -neverovatna prica i animacija ovo je nesto najbolje sto sam pogledao u 2007(bilo nedavno na hrtu-2)dobio oskara za najbolji animirani film 2001 inace isti reditej prvog filma-svima preporucujem bez obzira na godnine neverovatno iskustvo
3.wicked city-erotski sf triler :-) nije los moze da prodje...

molim za jos predloga tj. filmove koji se moraju pogledati

da li imate neki

How's Moving Castle
Grave Of The Fireflies
Angels Egg

Ti su najbolji:)

Ekiman
01.01.2008., 14:16
hvala cuo sam za prvi!

nabavicu ih :-)

ivanalup86
05.01.2008., 15:50
da li neko ima prevod za uspavanu lepoticu,onu staru verziju

Rainbow Six
17.01.2008., 17:59
Evo da vas malo podsjetim na legendarni crtani lik na ovim prostorima:
http://gusztav.blog.hr/
Jel' ko od vas čuo za Gustava na dvd-u???

Dambo NS
22.01.2008., 00:29

Uvek sam se rasplakivao u tom crtacu, nekako me ta nacrtana mama podsecala na moju a i tu je bilo vreme sankcija i taku, evo sad sam se rasplakao :oops:

Od ovih danas crtaca ja sam odgledao sve moguce epizode Zmajeve kugle pa cak i filmice koje su pravili i Sundjer boba volim, nemam kablovsku pa ne mogu da ispratim ove nove na cn-u. Gledao sam za raspust u bosni Boomerang kanal to je cn-ov ako neki ne znaju, tamo pustaju sve one sto su bili aktuelni 94.95.96 i tih god na cn-u, razmisljao sam o tim crtacima i odjednom sam mogao sve da ih gledam cak sam ih i sanjao, bio sam presrecan. Kept kejvmen, fred i barni, jecsons, ona tri medveda u zoloskom vrtu i njihova dva cuvara ako se neko toga seca i oni sto se trkaju sa onim cudnim automobilima npr. divljaci u kamenom autu, francuz u avio-autu, ona sto se sminka stalno u roze autu itd, ima cak i onaj gde ide ona pesma Stop the pigun (valjda se tako pise, to su oni sto love onu jednu pticu sa raznim avionima), skubi du i svi ovi patak daca dusko tom i dzeri ali kad su bili mali, kanal je preteran. To su crtaci mog detinjstva, prelepa vremena

Kentora
18.02.2008., 19:27
jer gledao neko crtani film AKIRA

ALPENGIRL
18.02.2008., 19:43
gledala sam SURF's UP !

inace ne volim ove novije
ali BAS BAS Ima odlicnih.

SVIMA preporucujem ovaj ;)

pozz

alex93bg
18.02.2008., 20:43
Seca li se neko Bananamena
nabavio sam par komada

O da...KADA ERIK POJEDE BANANU...ON POSTAJE BANANAMEN!!! ali tad sam bila bas mala...

alex93bg
18.02.2008., 20:46
ja volim da gledam Sundjer Boba, Hekulesa (doduse,vise ga ne daju na prvom), simpsonove...a od starih...naravno tom i dzeri,one stare nindza kornjace...

djordje97
23.02.2008., 17:11
Pogodi ko sam.Pera Detlić!

Lik_archer
23.02.2008., 22:52
Obozavam kornjace, a preko ograde isto nije los..

iVE014
24.02.2008., 01:28
Od normalnih Tom & Jerry, Dusko dugousko i ta druzina. Od malo ozbiljnijih Ledeno doba i Madagaskar koji je extra,a od malo nenormalnijih Yu-Gi-Oh!

roxannne
24.02.2008., 01:32
TOM I DZERI SU ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Slazem se! Kao mala snimali smo ih na video kaseti i gledala sam ih mali milion puta, a lepi su i Plava princeza i Triton:D

roxannne
24.02.2008., 01:46

Jaoj poznat mi je ovaj crtani ali ne mogu da se setim kako se zove zna li neko? Jel to bese brat i sestra sanjaju da su u zemlji snova (tako nesto ne mogu sa se setim sada) i sve im je na dohvat ruke cokolade, bombone, i ostali slatkisi? Ali na kraju kad se probude vide surovu stvarnost i da je to bio samo lep san.......

DeMeNtOr
24.02.2008., 08:51
Jaoj poznat mi je ovaj crtani ali ne mogu da se setim kako se zove zna li neko? Jel to bese brat i sestra sanjaju da su u zemlji snova (tako nesto ne mogu sa se setim sada) i sve im je na dohvat ruke cokolade, bombone, i ostali slatkisi? Ali na kraju kad se probude vide surovu stvarnost i da je to bio samo lep san.......

I meni je to poznato,jeli na kraju kad se probude ih stvarno sacekaju slatkisi.

roxannne
25.02.2008., 00:00
I meni je to poznato,jeli na kraju kad se probude ih stvarno sacekaju slatkisi.

Ne mogu nikako da se setim:|....Da li znas mozda kako se zove crtani?

roxannne
25.02.2008., 00:06
Zna li neko Bubimira? obožavala sam ga kao dete, a i sad ga obožavam ali nisam ga videla jedno 100 godina otkako su prestali prikazivati :/
ako neko ima/zna gde ima Bubimira, molim da kaže :D

bubimir bubimir bubimir x)

Imas ovde:

http://www.pticica.net/download/crtani_filmovi/bubimir.html

roxannne
25.02.2008., 00:08
Ej ljudi, a cipelici?! Je l' ima neko taj crtani?

Nadjoh samo jednu epizodu:

http://rapidshare.com/files/9489337/Cipelici_-_Izlet_na_morsku_obalu.avi

neksi
29.02.2008., 15:33
Ovo sa sirocicima... Da to nije slucajno "Somewhere in Dreamland"? Cini mi se bar...

roxannne
29.02.2008., 15:43
Ovo sa sirocicima... Da to nije slucajno "Somewhere in Dreamland"? Cini mi se bar...

Jooooooooooooojjjjjjjj JESTE to je taj crtani HVALA PUNO, trazila sam ga po selom netu i nisam mogla da ga nadjem HVALA:D:D:D

Evo ima ga ovde:D
http://www.youtube.com/watch?v=hN4Vh6dfhFw

DeMeNtOr
29.02.2008., 15:46
Jooooooooooooojjjjjjjj JESTE to je taj crtani HVALA PUNO, trazila sam ga po selom netu i nisam mogla da ga nadjem HVALA:D:D:D

Evo ima ga ovde:D
http://www.youtube.com/watch?v=hN4Vh6dfhFw

Jeste,to je taj:D
Stvarno dobar crtani...

roxannne
29.02.2008., 15:52
Jeste,to je taj:D
Stvarno dobar crtani...

NAJBOLJI:D upravo ga gledam sada, a posle cu da ga "skinem" HVALA bas mi je drago sto smo uspeli da ga nadjemo to mi je omiljeni crtac definitivno:lol:

zalosna_sova
22.04.2008., 15:30
Ej ljudi, da li se neko seca daaaavno to bese pocetkom 80-ih da je bio neki dokumentarac u crtanoj verziji o nastanku i postojanju sveta. A sada vidim da je neko napravio crtani o tome. Rec je o Horbitu, slonce sa cvetom maslacka u kome zivi citav jedan svet.

zalosna_sova
22.04.2008., 15:31
I da stvarno, gde su nestali stari Diznijevi crtaci i ona spica za crtani film u 7 i 15 na prvom programu, buaaaaa, necuuuu :)

blackmore95
27.04.2008., 17:05
SVEMIRSKI BASKET I TALICNI TOM -NAJBOLJI

Mrs_Sick
27.04.2008., 20:48
Sem Spongea....
Moz' da prodju i ovi... Lilo & Stich... i ovi diznijevi ostali....

BernardBlack
27.04.2008., 23:54
Digimoni! i Pokemoni

Mashe
30.04.2008., 02:26
Gdje se mogu download-ovati crtaci sa onim kokotom sa Looney Tunes-a?

djika
30.04.2008., 21:29

To je ono: ,, Umocicu... I ja cu umociti``

Diznijevi su zakon, i stari i novi. Meni je Simbad simpatican

Tam@ra
01.05.2008., 15:58
Констатација по питању новопечених цртића стоји, у потпуности се с њом слажем.

Мени недостају сви Дизнијеви цртићи (највише Пера Којот Супер Геније), а међу омиљенима ми је и Линеа (цртао је Osvaldo Cavandoli), коју нажалост, данас могу само на интернету наћи кад се пожелим...

-Air Stefan-
01.07.2008., 15:47
Ovo jedva chekam da pogledam :arrow:
- http://www.imdb.com/title/tt0910970/
- http://www.imdb.com/title/tt0441773/.
Jedva chekam, obozavam animirane crtane... :mrgreen:

iVE014
05.07.2008., 23:07
Zna li ko gde ima da se nadju epizode od Tiny Toon Adventures sinhronizovane na srpski? Uhvatila me neka nostalgija za tim starim crtacima pa sam ih nasao vagon(Bananamen, Vitez Koja, Le Piaf, Cipelici, Dusko Dugousko i neprevazidjene Nindza Kornjace, sve sinhronizacije sa RTB Beograd, eeee to su bila vremena) ali nigde nisam mogao da nadjem Tiny Toons.

karpos
05.07.2008., 23:14
Da li neko zna , i da li se seca madjarskog crtanog filma koji se davno prikazivao na tv svaki dan.
Ostalo mi je u secanju prica se vrti o jednoj familiji ,muz se zvao mislim Giza , zena debela ,imaju cerku i sina .

ALPENGIRL
06.07.2008., 00:18
Zna li ko gde ima da se nadju epizode od Tiny Toon Adventures sinhronizovane na srpski? .

- imam ja sve te stare crtace : http://www.speedshare.org/download.php?id=7C972D1F3

(listic " crtaci")

wdujmovicbela
11.07.2008., 01:35
dali neko zna naziv starog crtanog secam se da su bila neka dvojica celavih sa kapicama i da su uvek nesto pravili za kucu pa im je to uvek ispadalo. Zna li neko koji je to crtani:hahaha:

Raisa
11.07.2008., 01:46
http://i212.photobucket.com/albums/cc312/Arijanna/1156454346_250px_Movie_poster_rover.jpg

sandra guzvanj
16.07.2008., 22:09
molim vas dajte mi neki dobar link za download crtanih filmova

vladi.mir
17.07.2008., 20:17
ko ima komplet evoksa i plave princeze sinhronizovano na srpksi, na prodaju, placam za njih dosta. moj e-mail je

vladimir.kecic@yahoo.com

danijan
17.07.2008., 21:51
dali neko zna naziv starog crtanog secam se da su bila neka dvojica celavih sa kapicama i da su uvek nesto pravili za kucu pa im je to uvek ispadalo. Zna li neko koji je to crtani:hahaha:

A je to - cehoslovacki -slovacki

Street_fighter
18.07.2008., 11:13
Ne zvuci uopste poznato

DeathIsAMidnightRunner
20.07.2008., 03:23
najomiljeniji su mi petar pan, alisa i aladin.
diznijevi crtaći su najjači.:mrgreen:

B@mbi
21.07.2008., 17:47
Где су нестали сви добри цртани филмови које сам рецимо ја, а не сумњам и сви остали рођени пре деведесетих, гледали као клинци и одрасли уз исте?
А не да недостају мени, недостају и овој новој хај-тек-робо-ултра-супер-поке-диги-теле-деци која не знам каква ће бити после ових силних модерних покушаја од цртаних филмова. Шта мислите колико је цртаћа који се тренутно емитују на телевизији (код нас, 1,2,3,Пинк,Б92,БК итд) уопште предвиђено за децу?
Немојте да схватите ово као социјалну расправу о младом нараштају и васпитању деце, ја сам своје прошао (на срећу и срећно)само бих желео да евоцирам успомене на наше најбоље другове из детињства.
Ко вам највише недостаје?

Ja i danas gledam crtace sa mladjim bratom...
\nishta mi nedostaje jer se shwercujem...:lol::lol::lol:
:bye::bye::bye:

SERSEI
16.02.2009., 18:00
Zna li neko kako se zovu Strumfovi???

haj_ho_lec_gou!
16.02.2009., 19:31
Jel zna neko kako se zove onaj crtac kad se jure neki mali crnja i lav. :)
Lava na kraju prebije neki gavran.

haj_ho_lec_gou!
16.02.2009., 19:34
Zna li neko kako se zovu Strumfovi???

Mislis, koji je naziv na engleskom? Smurfs
Ili koja su im imena? :D

Dakyorlando
16.02.2009., 21:38
Jel zna neko kako se zove onaj crtac kad se jure neki mali crnja i lav. :)
Lava na kraju prebije neki gavran.

Da nije "Inki and the Minah Bird (http://www.youtube.com/watch?v=hejVmoAM9zw&feature=related)"?

imaginaton*
16.02.2009., 22:10
da li se neko seća kako se zovu sledeći crtani filmovi - RTB sinhronizacija...
navešću neke rečenice iz crtanih filmova....samo ne mogu da se setim naziva tih crtanih filmova..

na primer:

''ti si jedna sitna riba u ovom moru plavom...''
-to je rekla majka riba svom neposlušnom malom sinu koji je bežao iz skole, igrao bilijar.. pokušavao da je starija osoba...

onda na primer ovaj crtani, gde je sigurno svima ostala dobro upamćena reč:'' umočiću ''
-radi se o siromašnom bratu i sestri koji su radeli da bi opstali..odolevali su hrani po izlozima prodavnica....sanjali su dive snove ali kada su se probudili shvatili su da su ipak siromašni, no ljudi iz prodavnica su se smilovali i napravili im bogatu trpezu..

linabg
17.02.2009., 00:17
da li se neko seća kako se zovu sledeći crtani filmovi - RTB sinhronizacija...
navešću neke rečenice iz crtanih filmova....samo ne mogu da se setim naziva tih crtanih filmova..

na primer:

''ti si jedna sitna riba u ovom moru plavom...''
-to je rekla majka riba svom neposlušnom malom sinu koji je bežao iz skole, igrao bilijar.. pokušavao da je starija osoba...

onda na primer ovaj crtani, gde je sigurno svima ostala dobro upamćena reč:'' umočiću ''
-radi se o siromašnom bratu i sestri koji su radeli da bi opstali..odolevali su hrani po izlozima prodavnica....sanjali su dive snove ali kada su se probudili shvatili su da su ipak siromašni, no ljudi iz prodavnica su se smilovali i napravili im bogatu trpezu..

ovaj drugi je, mislim - zemlja snova, verovatno i u originalu - dreamland
prvog se secam, nemam pojma kako se zove..

haj_ho_lec_gou!
17.02.2009., 02:33
Da nije "Inki and the Minah Bird (http://www.youtube.com/watch?v=hejVmoAM9zw&feature=related)"?

E bas taj!
Najbolesniji crtani koji sam video :D

Mari20v
17.02.2009., 16:55
I ranije smo imali japanske animacije (setimo se samo Plave Princeze), kod danashnjih crtanih tipa anime razlika je samo u sadrzhaju, tj danashnji serijali sadrzhe mahom vishe informacija, edukativnih segmenata...shto se tiche agresivnosti, ranije sam chitala da je nakon prvog 24-časovnog puštanja Pokemona, nekoliko hiljada dece (iz te zemlje gde se prikazivalo) dozhivelo epileptichne napade...e sad kada pogledamo i Tomija i Dzerija i tu cemo zapaziti agresivnost, ali ne mozemo doneti jednostran zakljuchak, ne mozhemo tvrditi da nasilje u scenama prouzrokuje pojavu agresivnog ponashanja kod dece...generacije se menjaju, odrastaju u razlichitim kulturama koje dozhivljavaju razlichite refiorme...ono shto je bilo dobro nama danashnjoj deci je smeshno (mada ne trvdim da je kod svih tako, ali kod mojih vratanica jeste)...meni nije losh SKYLAND, ali od starih mi su najdrazhi Klementina, Plava Princeza, Pirati mračnih voda

Mari20v
17.02.2009., 18:04
najomiljeniji su mi petar pan, alisa i aladin.
diznijevi crtaći su najjači.:mrgreen:

Pogledaj crtani film - Poslednji jednorog (the last unicorn) i Jaruga Paprat (FernGully), nisu Diznijevi ali su skroz ok...takodje i zemlja pre vremena (the Land Before Time) je odlichna i drama i zabava - mada za taj nisam sigurna da nije Diznijev

kalis
18.02.2009., 22:19
:sad2: Nabrojali ste sve koje sam i ja volela , šta je sad meni ostalo da kažem ?

:think:

Ser Žile i aždaja
Konjić Grbonjić
Mapet bebe
Snupi
Atomski mrav,Supermiš,

+ sve ono što ste sve već spomenuli...

Sofronije No 1

kalis
18.02.2009., 22:25
- Šalabajzerići
- Elmer i buva
- Lale gator
- Brzi Gonzales
...
...al ne znam kako da dodjem do onog crtaca sa ogromnim buldogom ,kad u kuću stiže malo mače, i on ga u početku ne podnosi ...Al ono i ne haje, nego se uporno gnjezdi kod njega, grebe ga i čupka, dok matori nije smekšao i zavoleo ga ...? Zna li ko?

astronaut skaut
19.02.2009., 00:14
Lolek i Bolek
A je to
Gustav

RAJIC
18.03.2009., 20:37
da li neko zna gde naci crtani mala princeza naravno sinhronizovan

Grooyan
21.03.2009., 16:37
Ljudi, ima li ko pojma kako se zove stari crtani, ne mogu ni ja da se setim tacno kad se prikazivao bio sam mali (oko 10-ak sam imao), o nekoj trojici likova iz svemira, imaju svoje svemirske brodove koji se pretvaraju u robote? Mislim da se prikazivao na RTS-u...

Majat.
21.03.2009., 23:37
Lepotica i zver - za sva vremena ;)

Mrs.Nero
22.03.2009., 00:59
Lion King i "Moćni Psići". (tako su preveli kad sam ja gledala,a to beše pre 100 godina...)

jekana
27.03.2009., 18:27
Vitez Koja :)

Joy_sunset
27.03.2009., 22:29
Pokahontas....
(ali naravno samo prvi deo, u drugom su prosto us*ali sve ono što su rekli u prvom...*bem ti Amerikance...)

kejti
03.04.2009., 16:26
http://2.bp.blogspot.com/_Jbh9bwEq9bM/SK2iGKqyCWI/AAAAAAAAFNE/tMJdaNlcymA/s400/LandBeforeTimePlatvoetmetmoeder.jpg

Prvi deo najvise :heart:

jekana
06.04.2009., 19:11
http://www.youtube.com/watch?v=FT0BgkHyQwc
najbolja epizoda :heart:

polarnimeda
06.04.2009., 19:26
mrzim tuzne crtace... mrzim sto je bambiju umrla majka... mrzim sto se isto desilo u zemlji pre vremena.. i uzasava me onaj kratkometrazni crtac u kojem se decak bode viljuskom u pozadinu da bi bio siguran da ne sanja hranu koju je dobio...

jekana
18.04.2009., 15:20
Najveca trauma iz detinjstva mi je ona epizoda Branka Kockice kada pokusavaju da uhvate lopova koji im krade sladoled. I one cuvene recenice "Sladoled je u frizideeeeruuu" . uf...