PDA

Vidi punu verziju : njegova deca

jako zaljubljena
29.01.2004., 22:37
Iako ovde postoji slicna tema, otvaram novu, jer se situacija razlikuje...
Nismo u predbracnom raspolozenju, a on ima troje dosta odrasle dece (18, 15 i 12 godina). U vezi smo malo vise od 2 godine, oni znaju da "neko" postoji, ali se nikad nismo sreli. Nas dvoje imamo lep odnos i dosta pricamo o njima. Buduci da njega zaista volim, kroz sve te price i njihove zgode i nezgode - zaista su mi njegova deca postala jako draga (i inace volim decu i mlade ljude, tako da to nije nista neobicno + ovo su deca coveka koji meni toliko znaci). Sa druge strane, on ima poverenja u mene i tvrdi da sam mu dosta pomogla u izgradjivanju njegovog odnosa prema njima posto se porodica rasturila.
Malo je nezgodno to sto on i bivsa supruga (deca su sa njom) zive u istoj kuci (u dva razlicita stana), tako da kod njega odlazim samo kad oni nisu tu ili nocu "inkognito". Nekako mi sve to deluje malo neprirodno... Tim pre sto oni znaju da postoji neko u tatinom zivotu. Ne mesam se, ne zelim da uticem u negativnom smislu, jer zaista su ta deca poslednja koja treba da budu povredjena... Ali, nekako mi se cini da ih on nepotrebno stiti od necega sto ih ne bi mozda uopste povredilo... Ne znam. Iako o svemu razgovaramo - o ovome ne govorim nista jer zaista verujem da nije moje da o tome odlucujem, nekako mislim da nemam na to ni pravo...
Zapravo, napisala sam ovo jer me interesuje kako drugi razmisljaju...
Bilo bi posebno interesantno (i korisno) cuti misljenje nekog deteta koje ima slicno iskustvo sa svojim roditeljima...

29.01.2004., 22:59
Mislim da se radi o tome da on jos uvek ne zna kuda vodi vasa veza i da zbog toga ne zeli da decu izlaze nepotrebnim shokovima.Kazem,ON smatra,jer uverena sam da ti ne mislis tako, a ne mislim ni ja.Koliko vidim iz tvog pisma,veza je vrlo korektna, nije "one night stand" niti ista slicno,ima svoj kontinuitet i bez obzira sto jos uvek nista ne planirate,ima i neku perspektivu.Znaci,mogla bi da se pokaze ta "teta".Ali ne vredi da potezes pitanje druzenja sa decom dok god ne porazgovaras o tome gde vodi vasa veza.Rascisti sa sobom,pa sa njim,pa ako imate neko zajednicko glediste o tome da ostajete zajedno-onda trazi da budes ukljucena u taj deo njegovog zivota.Bojim se da dok to ne rascistite,on nece hteti da te u njega ukljuci.
Uostalom,ima ovde i pametnijih,zaista, neka se jave deca koja su bila u slicnoj situaciji!

jako iziritirana
02.02.2004., 11:18
A da zaviris malo u "ljubav i seks"? Ima jedna zanimljiva kontra prica!
Pozdrav i sve najbolje!

kriger
02.02.2004., 22:37
Iako ovde postoji slicna tema, otvaram novu, jer se situacija razlikuje...
Nismo u predbracnom raspolozenju, a on ima troje dosta odrasle dece (18, 15 i 12 godina). U vezi smo malo vise od 2 godine, oni znaju da "neko" postoji, ali se nikad nismo sreli. Nas dvoje imamo lep odnos i dosta pricamo o njima. Buduci da njega zaista volim, kroz sve te price i njihove zgode i nezgode - zaista su mi njegova deca postala jako draga (i inace volim decu i mlade ljude, tako da to nije nista neobicno + ovo su deca coveka koji meni toliko znaci). Sa druge strane, on ima poverenja u mene i tvrdi da sam mu dosta pomogla u izgradjivanju njegovog odnosa prema njima posto se porodica rasturila.
Malo je nezgodno to sto on i bivsa supruga (deca su sa njom) zive u istoj kuci (u dva razlicita stana), tako da kod njega odlazim samo kad oni nisu tu ili nocu "inkognito". Nekako mi sve to deluje malo neprirodno... Tim pre sto oni znaju da postoji neko u tatinom zivotu. Ne mesam se, ne zelim da uticem u negativnom smislu, jer zaista su ta deca poslednja koja treba da budu povredjena... Ali, nekako mi se cini da ih on nepotrebno stiti od necega sto ih ne bi mozda uopste povredilo... Ne znam. Iako o svemu razgovaramo - o ovome ne govorim nista jer zaista verujem da nije moje da o tome odlucujem, nekako mislim da nemam na to ni pravo...
Zapravo, napisala sam ovo jer me interesuje kako drugi razmisljaju...
Bilo bi posebno interesantno (i korisno) cuti misljenje nekog deteta koje ima slicno iskustvo sa svojim roditeljima...MISLIM DA JE VREME DA SE POJAVIS .NA KRAJU NE RADIS NISTA LOSE.VI SE VOLITE.NE RADIS NISTA PROTIV NJIHOVE MAJKE MADA CE MOZDA BITI MALO LJUBOMORE SA NJIHOVE STRANE ALI SE TI MORAS POSTAVITI I ISKULIRATI MOZDA I PO KOJU PROVOKACIJU.IPAK SI SE POJAVILA KAO TRECI COVEK.ALI CE SVE BITI OK.ZELIM TI DA SE TO SVE RESI KAKO TREBA.

13.02.2004., 17:28
sto pre nesto preduzmes to bolje

nastayija72
13.02.2004., 17:49
Ja takodje imam vezu od 4 godine sa muskarcem koji ima odraslu decu,19 i 22 godine.Medjutim,njegova deca su od prvog dana znala za mene i nije bilo nikakvih problema.Oni zive sa svojom majkom a sa ocem se vidjaju svakodnevno.Sa mnom su najbolji drugovi.Nas cetvoro izlazimo zajedno na vecere,u bioskope,u pozoriste.Ja odlazim sa tom decom u kupovine i setnje.Prakticno ja im dodjem kao neka starija drugarica,posto je izmedju nas mala razlika.Mi kupujemo jedni drugima poklone za rodjendane i godisnjice.U sustini licimo na srecnu porodicu iako ja nisam njihova majka,vec devojka njihovog oca.Ne vidim razlog zasto bi te tvoj dragi krio osim ako ne sumnja u tebe ili vasu buducnost.Toj deci bi neko mogao i da kaze da ti postojis ili da vas vide zajedno.Znaci to sto te krije od njih ima neki veliki razlog.Mozda bi mogla i da ga pitas sta je to.Ukoliko sumnja u tebe ili vasu buducnost pozeli mu srecan put i okreni se sebi.Veruj mi za mene ne postoji nista lepse od osmeha ili poljupca dece mog momka ili od njihove zelje da sa mnom podele neku tajnu.U takvim situacijama se osecam kao uspesna,ostvarena,srecna i najbolja zena na svetu...Biti maceha je najtezi posao na svetu ali kada uspes da sve izbalansiras ne postoji lepsa nagrada.Zato se zapitaj da li negde gresis ti ili on...

15.02.2004., 14:43
pokusacu da ti prenesem svoje iskustvo,ja imam vec dosta godina i supruga koji je dosta stariji od mene kada smo se upoznali on je bio u vrlo losem braku sa dvoje dece i pred razvodom.poceli smo da zivimo zajedno on se u medjuvremenu razveo ja sam takodje rodila dete,uvek sa se trudila da budem prijatelj sa njegovom decu i kada su studirali ja sam ih spremala prala ih kuvala im,medjutim nisam shvatala koliko me mrze i koliko mrze moje dete tek kada je moje dete upalo u probleme gde je i bilo gurnuto od strane svoje polusestre i polubrata.moj ti je savet budi na distanci neulazi u dublji odnos ta deca imaju svoju pravu majku i svojeg oca i to je njihov svet nedozvoli da ti to udje u kucu i na vreme postavi crtu sa svojim partnerom oko tih problema