Vidi punu verziju : Donnie Darko
milicaanchy
09.05.2007., 16:52
Ima li ko da voli ovaj film...meni je odlichan,a i soundtrack je vrhunski :)
-Air Stefan-
09.05.2007., 20:19
Nikad cuo za njega...... :)
Ajd sad da ga skinem al ako nije odličan ima mi odplačeš tih 700 mb! He he! :)
milicaanchy
09.05.2007., 23:55
Zar je mogucje da niko nije ni chuo ni video :roll:
Protektor
09.05.2007., 23:57
Vidim da si me poslušala i pogledala taj film.Nisam siguran ali mislim da si me jednom pitala za njega.
Film je pravo kultno ostvarenje.Čudi me da je retko ko gledao njega.Valjda zbog smešnog naziva.Na pvi pogled izgleda kao još jedan film o strip-junacima.
Film je EKSTRA!
DeMeNtOr
10.05.2007., 09:48
Ja ga imam,film je odlican i pomalo neobican...
JA ga skinuh! A većeraske ima da ga gledam! Čuo sam za njega i ranije al kad videh da je jedan od glumaca i Patrick Swayze nije mi padalo na pamet da ga skidam sa neta! Sad me zagolicala milicaanchy! :)
Garfield_Mo
10.05.2007., 12:23
Imam ovaj film i gledao sam ga, u najmanju ruku neobican je.Tako da ga vrijedi pogledati
milicaanchy
11.05.2007., 17:41
Vidim da si me poslušala i pogledala taj film.Nisam siguran ali mislim da si me jednom pitala za njega.
Film je pravo kultno ostvarenje.Čudi me da je retko ko gledao njega.Valjda zbog smešnog naziva.Na pvi pogled izgleda kao još jedan film o strip-junacima.
Film je EKSTRA!
Ne secjam se da sam te pitala za ovaj film :p
Pa jeste...ja koga god da pitam,svi umru od smeha kad chuju naziv i gledaju me chudno :roll:
polarnimeda
12.05.2007., 00:01
donnie darko.... eluje ko posrbljeni amer :D
hedon29
15.05.2007., 19:48
13% i nashao sam titl! Javicu kad pogledam.
polarnimeda
15.05.2007., 22:18
13% i nashao sam titl! Javicu kad pogledam.
ako j1 13% kako znas da ce titl raditi?
hedon29
16.05.2007., 12:39
Vec je 45%. Odushevljen sam brzom konekcijom.
zoranpetrovic84
16.05.2007., 14:54
:D :D :D :D :D :D
hedon29
16.05.2007., 23:10
Upravo sam pogledao film. Uh, lud film. Dobar je, ali je i malo tuzan. Ljubavna pricha smeshtena u sf-triler.
milicaanchy
16.05.2007., 23:13
^_^
odlichan je...a muzika kako ti se chini?
hedon29
17.05.2007., 00:38
Svidela mi se. Posebno pesma sa pochetka filma.
Muzika mi ne ide uz film. Treba neshto zesce... Inache- tematika je interesantna, ali toliko mi se spava da nisam mogla da ga odgledam do kraja...
~Arijel~
21.05.2007., 14:32
ej :D dobar je ... odgledala pre 2-3 god... muzike se ne secam ali kraj je super .. paradox of time travel.. super ;-)
Johnny Ramone
22.05.2007., 02:11
Caroban je taj film!!!Donnie Darko!
Sokolica_M
26.05.2007., 18:18
Jezovit, mističan, čudan... ali jak, izuzetan...
Imam ga i ja, odavno.
Ljubavni? Hm, nisam razmišljala u tom pravcu... Idem da ga odgledam ponovo, zaintrigiraste me...
Darko_89
27.05.2007., 15:37
Jako dobar film mada pomalo tezak!
Prekrasnaja
03.01.2009., 01:36
Zivo me zanima jel neko gledao ovaj film???to jest sta mislite o jezivom Zeki?:bob
p.s.
Ovo mije prva poruka,molim vas nemojte da me ignorisetez:)
TimeTravellingBunny
03.01.2009., 04:54
Zivo me zanima jel neko gledao ovaj film???to jest sta mislite o jezivom Zeki?:bob
p.s.
Jesam, i jako mi se dopao... Kasno je, pa nemam sad vremena da duže pišem o filmu, a i bilo je to pre nekoliko godina pa se nekih stvari i ne sećam najbolje. Da li si možda gledala Director's Cut verziju? Ja nisam, ali sam čula da mnogi misle da je slabija (što se zaista ne čuje često o director's cut verzijama filmova), pre svega zato što previše "objašnjava" priču.
Mada, ja sam mislila da se glavni lik vratio u prošlost pre svega da bi 1) spasao devojku koju voli, i 2) spreči sebe da počini ubistvo... i da bi i jedno i drugo za njega predstavljalo kraj (njegovog) sveta...ali sam posle čitala da je rediteljeva teorija da je, ukratko, Doni morao da spreči paradoks i da vrati događaje na predodređeni tok, u kome je on poginuo u svojoj sobi priliko udara; Zeka/Frenk je "Manipulated Dead" poslat da ga vodi u toj misiji; a da je nije ispunio, to bi dovelo do bukvalnog kraja sveta. Moram da kažem da mi se to objašnjenje nekako manje dopada od mog prvobitnog utiska. z:(
Ha, sad sam tek primetila kako moj username slučajno baš odgovara za ovu diskusiju. :hahaha: A i zgodno je što se u filmu čuje pesma benda Echo and the Bunnymen. :)
bRu zLi
29.09.2009., 05:28
Jesam, i jako mi se dopao... Kasno je, pa nemam sad vremena da duže pišem o filmu, a i bilo je to pre nekoliko godina pa se nekih stvari i ne sećam najbolje. Da li si možda gledala Director's Cut verziju? Ja nisam, ali sam čula da mnogi misle da je slabija (što se zaista ne čuje često o director's cut verzijama filmova), pre svega zato što previše "objašnjava" priču.
Mada, ja sam mislila da se glavni lik vratio u prošlost pre svega da bi 1) spasao devojku koju voli, i 2) spreči sebe da počini ubistvo... i da bi i jedno i drugo za njega predstavljalo kraj (njegovog) sveta...ali sam posle čitala da je rediteljeva teorija da je, ukratko, Doni morao da spreči paradoks i da vrati događaje na predodređeni tok, u kome je on poginuo u svojoj sobi priliko udara; Zeka/Frenk je "Manipulated Dead" poslat da ga vodi u toj misiji; a da je nije ispunio, to bi dovelo do bukvalnog kraja sveta. Moram da kažem da mi se to objašnjenje nekako manje dopada od mog prvobitnog utiska.
Ha, sad sam tek primetila kako moj username slučajno baš odgovara za ovu diskusiju. :hahaha: A i zgodno je što se u filmu čuje pesma benda Echo and the Bunnymen. :)
Nije tacno ni jedno ni drugo mada drugo je priblizno tacno.Svi misle da se on vraca da spasi devojku.Ali ne
Devojka je ubijena namerno jer je ona Osiguravajuca zamka - Trap da ce donnie uz pomoc svojih moci iz 4.dimenzije da vrati artefakt u primarni univerzum da bi zatvorio alternativni jer ne mogu da oba postoje u isto vreme jer ce ceo univerzum eksplodirati i napraviti crnu rupu.Zaci nema donnie nista da ispravlja paradox.Paradox se sam po sebi desio ko u filmi Terminator 2
Milanche°
29.09.2009., 09:34
odakle darko iz srbije ?
AllEyesOnMe
29.09.2009., 11:23
ni ja ga ne svatih dobro. E pa kad gledam ovakve filmove sa 14 god. :D
fight club/ i masinistu sam skontao tek iz 2. puta
ja sam ga gledao 3 puta i treci put sam ga ukapirao skroz..inace jako dobar film..nema mnogo takvih :)
bRu zLi
29.09.2009., 14:55
ja sam ga gledao 3 puta i treci put sam ga ukapirao skroz..inace jako dobar film..nema mnogo takvih :)
Ako si mislio na Donnie Darka Nema sanse da si ga razumeo samo posle 3.puta.Nema sanse.To ti mislis da si ga razumeo ali to je verovatno netacno resenje.Znas li ti da hiljade i hiljade ljudi iz celog sveta ne zna 1oo% sta kako i zasto a ti si razumeo sa 18 godina.....
Bez uvrede,film je kriv napravljen je tako da samo Ricard Keli zna na sta je mislio
haj_ho_lec_gou!
29.09.2009., 16:41
Iskuliraj sa pre-analiziranjem.
Svako koga je zaintrigirao film i pogledao ga je par puta je shvatio na neki svoj nacin i to je sve.
Sta je Keli mislio je bitno jedino za njega samog.
Ako si mislio na Donnie Darka Nema sanse da si ga razumeo samo posle 3.puta.Nema sanse.To ti mislis da si ga razumeo ali to je verovatno netacno resenje.Znas li ti da hiljade i hiljade ljudi iz celog sveta ne zna 1oo% sta kako i zasto a ti si razumeo sa 18 godina.....
Bez uvrede,film je kriv napravljen je tako da samo Ricard Keli zna na sta je mislio
*** citam neke tvoje postove i ono kontam da se tripujes da si pokupio svu pamet ovog sveta..
Svako koga je zaintrigirao film i pogledao ga je par puta je shvatio na neki svoj nacin i to je sve.
slazem se. svako film i treba da tumaci na svoj nacin.
bRu zLi
29.09.2009., 20:12
E ovo me najvise nervira kad neko kaze.Kad neko totalno ne shvati sustinu filma i nema pojma o cemu se radi i sad da bi "pokrio" to sto nerazume pravu poentu filma on kaze pa znas razumem ja film 100% ali na neki moj nacin.I tako svako kaze.
Sta to znaci?Pa znaci onda da ga niko nije razumeo i da je u zabludi.....Film uvek ima samo jedno ispravno resenje osim ako nije tako zamisljeno da u biti filma budu moguca razna resenja kao npr u filmu "Clue" ili Trag radjen po drustvenoj igri kluedo.
U nekim filmovima namerno nisu dati neki detalji za razumevanje,ali namerno jer je reditelj ostavio gledaocima da oni sami svojim zeljamazavrse film.
Ali to nije slucaj sa Donnie Darkom.I ja imam 1000 ideja svojih kako sam ga ja video,ali to uvek preispitujem da li je tacno a ne kazem onu otrcanu "za mene se to i to radi a bas me briga za tvoje misljenje o cemu se radi".
Znaci i ja imam svoje vidjenje ali se krecem ka pravoj istini i cilj mi je da skontam film onakav kakav jeste u biti tj kako ga je reditelj zamislio a ne onako kakav sam ja utisak stekao posle gledanja filma,jer nisam ja stvorio film nego reditelj.
A ti ako ne volis "pre-analiziranje" nemoj da gledas ovakve filmove i da postujes na njihovim forumima nego uzmi lepo neku glupu akciju bez price bez smeka sa puno golisavih priglupih plavusa i lepo odgledas film i bacis ga il izbrises iz kompa i nema alanile nema teorija nema preispitivanja nema mozganja nema nicega,i onda ce svi biti u pravu i slozice se da se glavna junakinja sa povecim sisama udala za glavnog negativca punog para jer je sponzorusa!!!!!!!!!!:evil:
Sta je Keli mislio je bitno jedino za njega samog
E pa vidis ne misle tako hiljade i hiljade ljudi koji se stvarno interesuju za ovaj film sirom sveta.Njima je mnogo stalo do Kelijevog misljenja i zamisli!!!!Zato on jadan ne moze da pobegne od silnih intervjua,i svi ga jure da cuju njegovo misljenje i otkriju "stvarnu radnju"
a ne ko ti sto si pogledao film onako iz dokolice.....
bRu zLi
29.09.2009., 20:24
ni ja ga ne svatih dobro. E pa kad gledam ovakve filmove sa 14 god. :D
fight club/ i masinistu sam skontao tek iz 2. puta
Evo covek je iskren svaka cast a ne ko ovi sto shvate sve odmah "na neki svoj nacin" a ja ispadnem da imam visoko misljenje o sebi i da sam ovakav ili onakav...
Znaci taj film je moj omiljeni i gledao sam ga hiljadu puta i procitao milione clanaka i bas dubinski istrazujem o njemu ali ne mislim za sebe da sam ga razumeo 100%.Jer tek posle duzeg vremena shvatis koliko ustvari nisi bio u pravu i koliko nemas pojma o filmu.
I ja sam mislio da znam film posle 4tog puta al sam shvatio da sto ga vise gledas da postaje sve kompleksniji jer uvek otkrijes jos nesto novo sto menja celu pricu i opovrgava tvoj predjasnji zakljucak!!!!
bRu zLi
29.09.2009., 20:36
*** citam neke tvoje postove i ono kontam da se tripujes da si pokupio svu pamet ovog sveta..
Uopste se ne tripujem da sam pokupio svu pamet sveta,mozda to tebi tako ispada......
Ali ne to mnogi ne mogu koliko se god trudili - da pokupe svu pamet sveta
Neko je na primer toliko ne recit i nema bukvalno svoje misljenje da mu je odbrana pa znas svako je to doziveo na svoj nacin,svako je to razumeo na svoj nacin.
To sto kazu je besmisleno!!!Pa normalno da cu da ga razumem na svoj nacin a ne na tvoj jer ja sam ja a ne ti,nemam tvoju glavu,tvoje razmisljanje,tvoju mudrost itd
Ali radi se o tome da se spozna prava istina npr ja vam pokazem beli zid a jedan kaze ovo je crni zid,drugi kaze ovo je zeleni treci kaze ma nije bre ne presijava se lepo to je zuti zid,i svi misle da su u pravu,i kazu znas i ti si u pravu i ja sam u pravu to je tvoje vidjenje i ja ga postujem, ali u osnovi istina je da je zid beo a ne zelen,zut,rozi itd.
To sto neko subjektivno nesto dozivljava ne mora da znaci da je to objektivna stvarnost.
Nadam se da ste shvatili poentu,da ne moram da vam crtam vostanim bojicama jer mrzim da kucam a i imaj ja svoj zivot pa ne mogu tu po ceo dan da visim na krstarici i da se raspravljam sa svakojakim ljudima koji su u 85% slucajeva sujetni jer sve shvataju licno i pristrasni su!!!!!!!
Skoro niko ne kaze na forumu Auuu kako sam pogresio ti si bio ipak u pravu.Ne nego svako vrti vodu na svoju vodenicu i onda forum ispadne za lecenje komplexa a ne za kriticko/filozofski osvrt na teme..........
ok u pravu si, film je totalna konfuzija koju nijedan obican smrtnik ( ni neobican ) ne moze da shvati, i mi se*emo kad kazemo da smo razumeli film..
cao, zdravo...
bRu zLi
29.09.2009., 21:05
slazem se. svako film i treba da tumaci na svoj nacin.
Ma mozes ti da ga tumacis na svoj nacin koliko hoces i da kazes npr da je Donnie lud da je sve sanjao,ili da se vratio u isti univerzum samo kroz vreme da bi spasio devojku i onda film dobija tematiku ljubavnog filma a ne sf i sta onda.Onda zivis u zabludi,tj nisi razumeo dobro film i ljudi koji su zaludjeni za taj film i za koje je taj film Biblija ima da ti se smeju kako si "glup".Jos ce da neki misle da im vredjas i skrnavis njihov omiljeni kultni film svojim smesnim takvim izjavama
bRu zLi
29.09.2009., 21:24
ok u pravu si, film je totalna konfuzija koju nijedan obican smrtnik ( ni neobican ) ne moze da shvati, i mi se*emo kad kazemo da smo razumeli film..
cao, zdravo...
Ne ajmo ovako - tvojim recnikom!
Ok u pravu si ti ,film je toliko lak da ga svaki obican i neobican smrtnik moze shvatiti a ja sam veoma glup i ne umem da zakljucujem i ja se'em kad kazem da nisam skroz razumeo film!!!!!
E sad kad znas da saljes ovakve ironicne poruke budi musko pa nastavi igru a ne ono nemam vise pametno da kazem pa u fazonu "cao zdravo (nemamo vise sta da pricamo)
Kad lepo vidis da ti ne verujem ti uzmi dokazi mi suprotno a ne da se trkamo ko ce da bude vise ironican!!!
E sad posto si ga ti "razumeo" i tu nema nista toliko misticno kao sto ja tvrdim e ajde ti sad meni objasni film ali sve lepo sitno u detalje jer svaka sekunda filma ima neko znacenje i uzrocno - posledicnu vezu.Pa ako mi otvoris oci i ja shvatiom poentu,ja tebi skidam kapu.Ovo zaista mislim iz srca.
Ali da ste vi nesto znali o ovom filmu vi bi napisali a ne samo prepucavanja ma shvatio sam ja stvarno!!!!!
A posle tvog objasnjenja ima da te pitam 2,3 pitanja koja ce toliko da te izbezume i da te zbune da ces uzeti odmah da odgledas film iz pocetka jer ces shvatiti da si bio u zabludi i da ti tek sad nije jasno
Ko sto se svi tripuju da znaju o cemu se radi u filmu terminator a u stvari nemaju pojma,da mi objasne kad ih pitam kako je mogao Dzon Konor da bude sin njegovog drugara iz buducnosti,kad se on jos nije vratio u proslost da ga napravi.Film obiluje takvim paradoxima(sta je starije kokoska ili jaje) da ljudi nisu ni svesni.Svi misle da je radnja i poenta price da je Svarceneger robot koji ide i roka ali niko ne razume pravu uzrocno-posledicnu vezu paradoxa
I nemoj sad da stavis glavu u pesak.Cekam detaljni izvestaj tvog "razumevanja Donnie Darka:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rt fm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm ::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:: rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rt fm:
bRu zLi
29.09.2009., 21:46
p.s.
Znaci ti si se registrovala zbog Donnija????Svaka cast,bravo:worth::worth::worth::worth::heart::wort h::worth::worth::heart::ok:
Ma je te ne bih ignorisao samo da sam temu ranije provalio.......
Zivo me zanima jel neko gledao ovaj film???
He he :hahaha:ovo "prosvetljenje sam i ja doziveo cim sam odgledao film prvi put,toliko sam se odusevio da sam odmah pomislio sta li ostali imaju da kazu na ovaj genijalan film?
Ali mnogi ga nisu lepo razumeli,cak jedan moj drug je izjavio da je film dosadan i glup i da se reziser verovatno zeznuo prilikom snimanja.Ustvari nije ga lepo razumeo i sve u filmu ima svoju svrhu i namenski je tako uradjeno.Ceo film je jedna velika uzrok-posledica
A sta mislim o zeki dobices direktno iz knjige roberte sperou,ali tek kad mi neki sa foruma ovde "objasne" njihove ideje da ne bude posle da kazu pa to sam i ja rekao,to sam i ja mislio.....
bRu zLi
29.09.2009., 22:02
Po meni glupost...
Nemas pojma!!!!!!To sto ti nisi shvatio film ne znaci da je glupost.
A da li bi se oko ovog filma stvorio veoma veliki kult da ne valja????
Film je genijalan,ali kao sto istorija pokazuje kad je "obicna raja" znala sta je umetnost??
Ne oni znaju samo sta je kic i sund......
Verbal_Kint
29.09.2009., 22:12
Gledah film... jednom. Nisam ga razumeo. Nije dovoljno dobar da bih poželeo da ga razumem.
haj_ho_lec_gou!
29.09.2009., 22:30
E ovo me najvise nervira kad neko kaze.Kad neko totalno ne shvati sustinu filma i nema pojma o cemu se radi i sad da bi "pokrio" to sto nerazume pravu poentu filma on kaze pa znas razumem ja film 100% ali na neki moj nacin.I tako svako kaze.
Sta to znaci?Pa znaci onda da ga niko nije razumeo i da je u zabludi.....Film uvek ima samo jedno ispravno resenje osim ako nije tako zamisljeno da u biti filma budu moguca razna resenja kao npr u filmu "Clue" ili Trag radjen po drustvenoj igri kluedo.
U nekim filmovima namerno nisu dati neki detalji za razumevanje,ali namerno jer je reditelj ostavio gledaocima da oni sami svojim zeljamazavrse film.
Ali to nije slucaj sa Donnie Darkom.I ja imam 1000 ideja svojih kako sam ga ja video,ali to uvek preispitujem da li je tacno a ne kazem onu otrcanu "za mene se to i to radi a bas me briga za tvoje misljenje o cemu se radi".
Znaci i ja imam svoje vidjenje ali se krecem ka pravoj istini i cilj mi je da skontam film onakav kakav jeste u biti tj kako ga je reditelj zamislio a ne onako kakav sam ja utisak stekao posle gledanja filma,jer nisam ja stvorio film nego reditelj.
A ti ako ne volis "pre-analiziranje" nemoj da gledas ovakve filmove i da postujes na njihovim forumima nego uzmi lepo neku glupu akciju bez price bez smeka sa puno golisavih priglupih plavusa i lepo odgledas film i bacis ga il izbrises iz kompa i nema alanile nema teorija nema preispitivanja nema mozganja nema nicega,i onda ce svi biti u pravu i slozice se da se glavna junakinja sa povecim sisama udala za glavnog negativca punog para jer je sponzorusa!!!!!!!!!!:evil:
Sta je Keli mislio je bitno jedino za njega samog
E pa vidis ne misle tako hiljade i hiljade ljudi koji se stvarno interesuju za ovaj film sirom sveta.Njima je mnogo stalo do Kelijevog misljenja i zamisli!!!!Zato on jadan ne moze da pobegne od silnih intervjua,i svi ga jure da cuju njegovo misljenje i otkriju "stvarnu radnju"
a ne ko ti sto si pogledao film onako iz dokolice.....
U pravu si. Otvorio si mi oci.
@Verbal_Kint
Pogledaj ponovo, dobar je bre... ;)
bRu zLi
30.09.2009., 01:06
Gledah film... jednom. Nisam ga razumeo. Nije dovoljno dobar da bih poželeo da ga razumem.
Evo sam si sebi dao odgovor samo malo da se promeni red recenica u postu
Nije dovoljno dobar da bih poželeo da ga razumem zato sto gledah film... jednom i nisam ga razumeo
Zato i mislis da nije dobar jer ga nisi razumeo.Tako to obicno biva kod mnogih koji nemaju dovoljno strpljenja i dok gledaju ne obracaju paznju 100%Odgledaj ga bar jos 2put i shvatices da je odlican.A mozda ti se uopste ne svidja zanr kao zanr a ne kao film???
Uzmi odgledaj Directors cuts verziju - ona malo objasnjava situaciju (ali samo malo) pa ce ti biti mozda zanimljivije
Pozdrav:super:
Nemas pojma!!!!!!To sto ti nisi shvatio film ne znaci da je glupost.
A da li bi se oko ovog filma stvorio veoma veliki kult da ne valja????
Film je genijalan,ali kao sto istorija pokazuje kad je "obicna raja" znala sta je umetnost??
Ne oni znaju samo sta je kic i sund......
ae nemoj ti vise da se.res, covek je lepo rekao da je njemu, pazi NJEMU, glupost, i to je njegovo misljenje...
@tema film je stvarno dobar, prvo sto me je navelo da ga odgledam je ime ( ja se zovem darko)...odgledao ga par komada puta...:D
bRu zLi
30.09.2009., 02:21
ae nemoj ti vise da se.res, covek je lepo rekao da je njemu, pazi NJEMU, glupost, i to je njegovo misljenje...
@tema film je stvarno dobar, prvo sto me je navelo da ga odgledam je ime ( ja se zovem darko)...odgledao ga par komada puta...:D
E a nemoj ti vise da se'es ja sam lepo rekao da nema pojma znaci ja sam rekao da nema pojma,to je moje misljenje a ne univerzalno misljenje !!!!!!!!
I ne javljaj se u tudje ime jel si mu ti drveni advokat??????
Najgori ste vi takvi sto upadate nepozvani i mesate se u nesuglasice izmedju dvoje ljudi.Niko od nas dvojice nije pozvao tebe da razresis nase nesuglasice :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::e vil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evi l::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil: :evil::evil::evil::evil:
@ iritantni bru zli
haha. al si navredjao sve zive na temi. ali, da, iako tvrdis da se ne pravis pametan, upravo to i radis. totalno hejtujes i ja ne znam, mislim toliko si opsednut tim filmom, jel ti mozda dr.as na jake gyllenhaal-a?
mislim usput da pitam..
na post svakog od nas tvoja uvek mora da bude zadnja i uvek moras da se tripujes nesto da si pun nekog znanja, sto mozda i jesi, ali ga pokazujes na totalno napadan nacin. oke - super je film, i to ce ti reci 80% ljudi sa ovog podforuma ali sta koj moj moras tako kriticki da reagujes cim neko kaze nesto sto se tebi ne dopada.. majke mi ides mi na ... a i ne sumnjam da sam jedina koja tako razmislja.
bRu zLi
01.10.2009., 01:51
@ iritantni bru zli
haha. al si navredjao sve zive na temi. ali, da, iako tvrdis da se ne pravis pametan, upravo to i radis. totalno hejtujes i ja ne znam, mislim toliko si opsednut tim filmom, jel ti mozda dr.as na jake gyllenhaal-a?
mislim usput da pitam..
na post svakog od nas tvoja uvek mora da bude zadnja i uvek moras da se tripujes nesto da si pun nekog znanja, sto mozda i jesi, ali ga pokazujes na totalno napadan nacin. oke - super je film, i to ce ti reci 80% ljudi sa ovog podforuma ali sta koj moj moras tako kriticki da reagujes cim neko kaze nesto sto se tebi ne dopada.. majke mi ides mi na ... a i ne sumnjam da sam jedina koja tako razmislja.
al si navredjao sve zive na temi. ali, da, iako tvrdis da se ne pravis pametan, upravo to i radis
Ja se izvinjavam nije mi bila to namera ponekad malo burnije odreagujem jer sam emotivac:sad2::evil::sad2::evil:
iako tvrdis da se ne pravis pametan, upravo to i radis
pa ja ne znam kako da covek da reaguje kad cutis ispada da si glup i da si se us'o u gace a kad pises velike postove i branis neku svoju hipotezu onda ispadne da pametujes...pa zar forum za to i ne sluzi - da se "pametuje" :D Oni sto ne znaju da "pametuju oni nema sta ni da pisu i forum bi bio dosadan.A to nije moje "pametovanje" i tvoje "pametovanje" vec moje misljenje i tvoje i bas je dobro a i pozeljno da su razlicita pa da se kriticki dolazi do istne (na taj nacin su i svi filozofi i naucnici dolazili do otkrica - da su svi mislili isto i slihtali se jedni drugima ne bi jos ni izasli iz pecine)
totalno hejtujes U veruj mi da nisam hejter,a i sam mnogo mrzim hejtere
ja ne znam, mislim toliko si opsednut tim filmom
Tu si 100000000% u pravu:klap::klap::klap::klap::klap::klap: Sta da radim jace je od mene!!!!!
jel ti mozda dr.as na jake gyllenhaal-a?
UUuuuu bre,a sto sve mora da se odvija preko sexa????:dontunderstand:Jel ti je mozda Freud uzor?
Pre ce biti da ga d'''' na Dzenu Melone ili Gilenhalovu rodjenu sestru :per::per::per:
super je film, i to ce ti reci 80% ljudi sa ovog podforuma ali sta koj moj moras tako kriticki da reagujes cim neko kaze nesto sto se tebi ne dopada..
Sta da radim jace je od mene to mi dodje kao profesionalna deformacija:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha ::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
majke mi ides mi na ...
A ako ako to devojke vole,sad bi Freud to rekao,taj bes je samo prekrivena sexualnost he he:per::per::per::per::per:
A i kratka je linija izmedju ljubavi i mrznje
:gace::gace::gace::gace::gace:
Tackice :cmok2::cmok2::cmok2::heart::heart::heart::cmok2:: cmok2::cmok2:
Nadam se da sam popravio malo tvoje misljenje o meni:heart::bye::bye::bye:
bRu zLi
01.10.2009., 02:02
@ iritantni bru zli
mislim usput da pitam..
al si navredjao sve zive na temi
A ahaha:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:: rotf: nisam jedino prekrasnaju
jer nju volim a i devojka je zamisli registrovala se samo zbog Donnie Darka i to joj je prva poruka????Znaci mozda zaludjena ko ja:think::think::think::think:
Mada ako se ponovo javi i pocne da prica nesto st o su za mene "nebuloze" ko zna mozda postanem Hejter :D:D:D:D:D;)
Prekrasnaja gde si javi se?????
He he ti napisala nemoj molim te da me iskulirate ovo mi prva poruka a ono te svi ispalili imala si samo 1 poruku!!!!!!!!
Dok ja nisam dosao na temu:cool::cool::cool::cool::cool He he
Onda je tema procvetala i ta a i ona druga koja se isto zove Donnie Darko....
Pa i da nisam postupao bas pravilno bar sam doprineo da se prica o ovom fantasticnom filmu i kad vam ga neko spomene svi cete iz puske reci jao znam taj film jedan me mnogo smarao i nervirao na forumu tako da mi se urezao u mozak :super::super::super::super::super::hahaha::hahaha ::hahaha:
Ko zna mozda mi Ricard Keli da neku kintu.....:
E a nemoj ti vise da se'es ja sam lepo rekao da nema pojma znaci ja sam rekao da nema pojma,to je moje misljenje a ne univerzalno misljenje !!!!!!!!
I ne javljaj se u tudje ime jel si mu ti drveni advokat??????
Najgori ste vi takvi sto upadate nepozvani i mesate se u nesuglasice izmedju dvoje ljudi.Niko od nas dvojice nije pozvao tebe da razresis nase nesuglasice :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::e vil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evi l::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil: :evil:
ne upadam u tudje razmirice koje postoje, ali vasa ne postoji, decko rek'o film sranje, ti ga napadas...njegovo misljenje.... a ti nemoj da glumis mentalca ovuda.....
_0pu§TεNº_
01.10.2009., 23:57
Гледао сам једном и схватио сам суштину, мада не све наравно, а мислим да неке ствари и нису објашњене до краја, тј. нелогичне су , . ..
Мрзи ме да га опет гледам, батали ако треба 5 пута само да га скапирам :), ако је нешто конфузно не мора да значи да је паметно и добро, мени је просечан филм, а има занимљив крај и идеју.
bRu zLi
02.10.2009., 01:08
Гледао сам једном и схватио сам суштину, мада не све наравно, а мислим да неке ствари и нису објашњене до краја, тј. нелогичне су , . ..
Мрзи ме да га опет гледам, батали ако треба 5 пута само да га скапирам :), ако је нешто конфузно не мора да значи да је паметно и добро, мени је просечан филм, а има занимљив крај и идеју.
He he :D:D
Ovo sam bukvalno mislio i ja kad sam prvi put odgledao i verovatno bih ovo isto napisao:ok:
неке ствари и нису објашњене до краја, тј. нелогичне су ,
Veruj mi sve je objasnjeno samo nije bas "na tacni" i veoma su logice cak i sam paradox ako se javi jer paradox je paradox tako se i zove i nije nuzno da bude logican ljudskom umu.Ali veruj mi sve je povezano do detalja u sitna crevca tako da ako zanemaris 5 minuta filma izgubio si sustinu i neces lepo razumeti film.
Ja sam npr tek iz 4.tog puta provalio neke sitne detalje koje nisam zapazio a igraju veliku ulogu.Posle 5og puta sam bio siguran da znam film 100% a sestog puta sam saznao da nista ne znam i da mi je teorija pukla 100%...Pa sve iz pocetka
Prva asocijacija i zakljucak moj a i mog drugara(jer sam ga pozvao zajedno da gledamo i da zajedno tumacimo) je bila da film nije logican i da nije lepo snimljen i da ni sam reziser Ricard Keli (:worth::worth::worth::worth::worth::worth::worth: :worth:) nije znao sta je snimio i sta je ispalo......
Ali to tako obicno biva sa tim filmovima i ne treba da znaci da ako ga neko nije razumeo posle 2 3 puta da je glup itd jednostavno to je takav tip i zanr filmova da je predvidjen da se gleda vise puta i da se posle njega filozofira i donose teorije.To je i najveca draz u filmu>To je i sam Ricard Keli rekao.
E sad sto su mnogi sujetni pa napisu sta je bilo ja sam pametan ja sam odma sve razumeo bolje nego reditelj sta ti tu pametujes i filozofiras o filmu......ezato se vode rasprave ovolike........
Znaci ovo nije prost ljubavni film koji mogu da pogledaju momak i njegova devojka onako bez uzivljavanja u film da ispune poslepodne....
Slicni filmovi su ti i Mulholand drive,kraj filma planete majmuna ali od Bartona,odiseja 2001 i mnogi drugi
Cak postoji i tema u kojoj ljudi zajednickim snagama otkrivaju o cemu se radi u ovakvoj vrsti filma
Pozdrav i probaj da odgledas film jos jednom veruj mi!!!I probaj da nadjes Directors Cut verziju jer ona objasnjava stvari maaaalo tj daje ideju sta je u pitanju.I nadji na netu delove knjige Roberte sperou Filozofija putovanja kroz vreme da se upoznas sa terminologijom filma........Mada nigde na netu neces naci prevod za Direktors Cuts verziju filma ja sam trazio i nisam nasao nigde pa sam morao da iskuckam prevod sam i nazalost nisam ga okacio,ti vidi mozda neko drugi vec uradio
:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:
bRu zLi
02.10.2009., 01:18
Ljudi ja zaboravio da naglasim Nabavite sa neta knjigu tj. delove knjige Roberte Sparrow - The phylosophy of time travel da biste naucili terminologiju pojmova u filmu bez nje je razumevanje nemoguce i navesce vas na kriv put ili na directors Cuts verziji stavite pauzu kad izbaci list iz knjige tj uvod u sledece poglavlje filma znate chapter 1 chapter 2 pa dobro proucite
Naravno ovo pisem za sve one ljude koji bi da razumeju film i koji su istrazivackog duha>Vi ostali ne morate da negodujete na ovaj post ako vam ne odgovara i ako ste film doziveli da samo popunite 2 sata
haj_ho_lec_gou!
02.10.2009., 01:20
E ajd sad. Pravi se pametan koliko god hoces, meni ne smeta.
Ali ne diraj mi Mulholland Dr. :lol:
To je druga klasa. Nemoj pogresno da me shvatis, meni se jako dopada Donnie, ali opet cu reci: DRUGA KLASA.
bRu zLi
02.10.2009., 01:21
Ljudi ja zaboravio da naglasim Nabavite sa neta knjigu tj. delove knjige Roberte Sparrow - The phylosophy of time travel da biste naucili terminologiju pojmova u filmu bez nje je razumevanje nemoguce i navesce vas na kriv put ili na directors Cuts verziji stavite pauzu kad izbaci list iz knjige tj uvod u sledece poglavlje filma znate chapter 1 chapter 2 pa dobro proucite
Naravno ovo pisem za sve one ljude koji bi da razumeju film i koji su istrazivackog duha>Vi ostali ne morate da negodujete na ovaj post ako vam ne odgovara i ako ste film doziveli da samo popunite 2 sata
bRu zLi
02.10.2009., 01:34
To je druga klasa. Nemoj pogresno da me shvatis, meni se jako dopada Donnie, ali opet cu reci: DRUGA KLASA.
Uh izvini nisam znao da si ga ti rezirao!!!!
I sta sad da kazem najmanju sitnicu za njega ti ima da me izvredjas sto sam uvredio "tvoje cedo" a kad neko ovde dodje i pocne svasta da prica za Donnie Darka tipa film je glup,nista ne valja,nelogican je itd vi mi zamerate sto se bunim i pokusavam dobre volje da pojasnim nekom i pomognem mu da shvati>U sta bi ja radio da je meni neko odmah objasnio u celosti odiseju 2001!!!!Bio bi mu vecno zahvalan.....
I jos ispadne da "pametujes" u onom ruznom smislu reci.Pa bolje i to nego da dodjem ko neki i da kazem nista ne valja>znaci samo 3 reci moze da kaze o tom filmu.Taj covek je za tebe znaci ok!!!!!!Daj boze da "ti" ispljuju Mulholland Dr na nekoj temi pa da vidis kako je.A onda cu ja da posetim tu temu i da branim tog nekog a tebi da kazem e aj ne pametuj mislis da si pokupio svu pamet ovog sveta Ja ne znam ali ocigledno je da neki ljudi samo ovo znaju da napisu i nista vise.....jer u Srbiji se sve oprasta samo ne uspeh pamet,znanje i slicno....
A sto se tice Mulholland Dr-va ja ga sticajem okolnosti jos nisam ni gledao samo sam cuo da je tezak za razumevanje,u tom smislu sam napravio komparaciju sa Donnie Darkom tako da cu za sada da se uzdrzavam od komentara ali kada pogledam film jedno 10 puta i proucim gomile informacija po netu ocekuj me na nekoj temi o njemu sa mojim dugackim postovima......
haj_ho_lec_gou!
02.10.2009., 01:47
"tvoje cedo".... :eek:
S tobom ne vredi diskutovati ni o cemu.
Ne kapiram ovo. Osim ako se neko zajebava pod tim nikom.
Ako neko ozbiljno ima takav tok misli, onda ostajem bez reci... :lol:
:bye:
bRu zLi
02.10.2009., 02:33
"tvoje cedo".... :eek:
S tobom ne vredi diskutovati ni o cemu.
Ne kapiram ovo. Osim ako se neko zajebava pod tim nikom.
Ako neko ozbiljno ima takav tok misli, onda ostajem bez reci... :lol:
:bye:
Kad sam rekao "tvoje cedo" mislio sam da ti je to omiljeni film,i da ga mnogo volis i da je za tebe to kultno ostvarenje pa sam zargonski tako rekao,ne znam sta si ti pomislio.Nekoliko puta sam napisao po raznim temama da je ovo veoma osakaceni vid komunikacije i razmene misljenja i ne moze se mnogo toga izraziti cak su tu i smajliji da donekle docaraju kakvog je emotivnog stanja sagovornik - ljut srecan,smeje ti se itd da se ne bi neka poruka razumela ironicno i slicno.....
Mozda neki put neko jedno misli i napise to u pozitivnom smislu ali sagovornik ne moze lepo da protumaci pa shvati kao nepozeljnu poruku i ugrozavanje integriteta.I pod ovim nikom se niko ne zeza.Taj bi bio budala da toliko pise i trosi svoje vreme na gluposti.Znaci ozbiljno pisem nikog ne zezam i ne lozim,to je mnogo ruzno
Ako neko ozbiljno ima takav tok misli, onda ostajem bez reci... :lol: :dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::d ontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::don tunderstand::dontunderstand::dontunderstand::sad2: :sad2::sad2::sad2::sad2::sad2:
bRu zLi
02.10.2009., 02:40
Ali ne diraj mi Mulholland Dr
Napisao si u maltene prisvojnoj recenici, Ne diraj MI M. Dr. Znaci neko ko nikad nije cuo za ovo pomislio bi da je nesto tvoje.Jedino ako si rekao zargonski ili iz zezancije
Kako ja to da dozivim????Citam ja post i razmisljam,majko mila sad ako nesto zucnem o M.Dr ima da mi sve po spisku na postu od pola strane
bRu zLi
02.10.2009., 02:47
suck my balls, ne upadam u tudje razmirice koje postoje, ali vasa ne postoji, decko rek'o film sranje, ti ga napadas...njegovo misljenje.... a ti nemoj da glumis mentalca ovuda.....
Pravicu se da nevidim tvoj post i vredjanje:whistling::whistling::whistling::whistli ng:
ne upadam u tudje razmirice koje postoje, ali vasa ne postoji
Aha znaci upadas samo u one koje ne postoje???Pa sta tebe briga??Znaci ti si drveni humanitarni advokat pa ako neko nece samnom da se svadja onda ti uzmes umesto njega tj na njegov red
Jedva cekate vi hejteri jedni da se nesto zakuva pa da doletite da lecite vase komplekse!!!zato dolazite na forume!!!
A tvoj avatar sve govori......:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
pre ce biti da si ti mentalac travar od tolike trave pa ne znas sta pricas...
Ili si pozer pa stavljas travu na avatar da bi bio cool:rotf::rotf::rotf:
ja lepo kazem ovaj bru se pravi pametan i odmah stvara psiholoski profil svakog ko mu se zameri.
@haj hou
da, bas bih volela da ga vidim posle gledanja mulholland dr. ili lost highway-a.
da vidim bas sta ima na to da izrekne. da se malo nasmejem..
Pravicu se da nevidim tvoj post i vredjanje:whistling::whistling::whistling::whistli ng:
ne upadam u tudje razmirice koje postoje, ali vasa ne postoji
Aha znaci upadas samo u one koje ne postoje???Pa sta tebe briga??Znaci ti si drveni humanitarni advokat pa ako neko nece samnom da se svadja onda ti uzmes umesto njega tj na njegov red
Jedva cekate vi hejteri jedni da se nesto zakuva pa da doletite da lecite vase komplekse!!!zato dolazite na forume!!!
A tvoj avatar sve govori......:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
pre ce biti da si ti mentalac travar od tolike trave pa ne znas sta pricas...
Ili si pozer pa stavljas travu na avatar da bi bio cool:rotf::rotf::rotf:
skupi su tvoji lekovi...
ovo sve mi prica lik kome se zivot svodi na tumacenje filma.....ma daj...
bRu zLi
02.10.2009., 16:37
skupi su tvoji lekovi...
ovo sve mi prica lik kome se zivot svodi na tumacenje filma.....ma daj...
Kao sto vidis ne svede mi se zivot na tumacenje filma,ralativno sm nov na forumu i imam samo 100 poruka naspram tvojih skoro 4000 a i nisu mi sve poruke za filmove.....
Inace to sto si ti shvatio da "dosta i dobro analiziram" filmove ne mora da znaci da samo to radim u zivotu i to 24h dnevno....mozda takav utisak odaje.....
I da u svom zivotu radim jos "po neke" stvari
Studiram drustvenu nauku
Sviram akusticnu i elektricni gitaru
Imam bend/bendove
Treniram borilacke vestine ceo zivot
Idem u teretanu,trcim plivam itd
Obozavam muziku,skupljam ploce i mp3 kolekcije......
U slobodno vreme pisem biografiju Grupe Pink Floyda na moj nacin i Istoriju rock n Roll muzike
Pored svega toga hobi mi je i astronomijakvantna fizika ajstajnova teorija relativiteta isl sto je totalno drugacije od mog faxa
I da filmofil sam i imam odredjenu grupu filmova kojima sam "opsednut" u pozitivnom smislu te reci........
E sad ispade da se ja kao hvalim.....Ali nije mi bila namera nego da ti dam samo malo vise podataka o sebi da ne bi zalazio u predrasude......
Inace ne zelim vise nikakav los sukob izmedju nas tako da ja prvi prestajem eto....
Nadam se da ces i ti tako uraditi....
I sad necu da kazem pozdrav kao mnogi licemeri ali neka postoji odsad neko uzajamno postovanje i koncentrisanje na temu bez pristrasnih postova
bRu zLi
02.10.2009., 16:51
ja lepo kazem ovaj bru se pravi pametan i odmah stvara psiholoski profil svakog ko mu se zameri.
@haj hou
da, bas bih volela da ga vidim posle gledanja mulholland dr. ili lost highway-a.
da vidim bas sta ima na to da izrekne. da se malo nasmejem..
Alo bre sta je tebi!!!!!:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Jel mogu ja od tebe da zivim na bilo kojoj temi,onamo ti smeta Marfijev zakon onamo sto sam rekao da je film bolestan ovde ti smeta sto analiziram
Dal si ti normalna........Pusti me vise da zivim svoj zivot i da pisem kako osecam i mislim
da vidim bas sta ima na to da izrekne. da se malo nasmejem.
A sto kao glup sam pa cu da govorim neke gluposti ko mnogi za Donnie Darka pa ce da mi se smejete vi sto ste ga kao razumeli??????
Ako se preterano ne zainteresujem za te filmove mogu da iznesem neko kratko misljenje i da iskreno da kazem znate sta ljudi nisma bas sve lepo razumeo prihvatam vase kritike i objasnjenja a ne sveeee sam razumeo a vi bre pametujete i mnogooo analizirate....
I sta je to sa tobom???Jel imas ti svoj zivot???Ili sam ja postao tvoj zivot i ne mozes bez mene kao bez droge???????Pusti me vise,pocela si svaki moj post da detaljno pljujes i opovrgavas i da ga "analiziras" moji postovi su ti postali opsesija.Opsednuta si njima kao Dzim Keri brojem 23 u filmu Number 23!!!! Ili kao u film Pi - Max opterecen brojem 3.14....
O Boze gospode i kad nalete na tebe ne mogu sad da se otkacim dal cu da nadjem neku temu da se zavucem u nju da me ne nadjes......
Malo veselih stvari za kraj
stvara psiholoski profil svakog ko mu se zameri. Sta ces :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf: profesionalna deformacija,bokser bi vas ubio od batin,pesnik i satiricar bi vas ispljuvao u nekoj pesmi,a evo od mene dobijete to besplatno i jos vam ne naplacujem ustedim vam 1000 dinara po seansi :rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha: :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
MadonnaGirl
02.10.2009., 17:23
bRu zLi, molim te, ali preklinjem te, prekini više da se sa svima svađaš na forumu. Nauči da ispoštuješ tuđa mišljenja, u suprotnom, ću morati da te 'nagradim' poenom za svaki sporni post na temi. Stvarno ne mogu da razumem šta je tu TOLIKO teško da se shvati da je još neko u pravu, a čak i da nije, njegova stvar.
bRu zLi
02.10.2009., 18:04
bRu zLi, molim te, ali preklinjem te, prekini više da se sa svima svađaš na forumu. Nauči da ispoštuješ tuđa mišljenja, u suprotnom, ću morati da te 'nagradim' poenom za svaki sporni post na temi. Stvarno ne mogu da razumem šta je tu TOLIKO teško da se shvati da je još neko u pravu, a čak i da nije, njegova stvar.
Dobro Ok !!!Ja cu samo da pisem o temi i da ne komentarisem nista zivo a svi neka me vredjaju pljuju itd jer vidi se da moderatori su vise priklonjeni "nekim"starijim likovima i ne sude ni po babu ni po striceve" nego su pristrasni....i uvek svale sve na jednog
Najbolje bi bilo da uzmem i da ponistim nalog na krstarici i da je zaobilazim.E onda bi se svi najeli i sve bi bilo super i svi bi resili svoje zivotne probleme i svet bi bio jedno lepo mesto
Ti mozes da mi dajes poene ali sta ja dodjem sa drugom registracijom i opet isto.Nije to resenje.
I da uvek se na jednom coveku "slome kola" meni pricli i suck my balls i pusi **** i svasta tako i nikom nista a meni jer ispoljavam neka misljenja zabrane i represivne mere
Nikad nikog nisam uvredio rasne prirode ili slicno ili njegovu porodicu vredjao direktno ili sta ti ja znam.............
Kao sto se pokazalo u istoriji ljudske civilizacije ljudi na kojima se slomila kola su ipak na kraju bili u pravu a ne "glupa masa" Pr - Isus Hrist,Sokrat Djordano Bruno i mnogi drugi
Sokrat - osuđen na smrt zbog toga što "ne vjeruje u bogove u koje vjeruje država, nego uvodi druga nova božanstva"
Italijanski filozof i pjesnik Giordano Bruno osuđen na smrt i kao heretik spaljen na trgu Campo de' Fiori u Rimu
Djoradno Bruno (citat)
Smrtna presuda je donešena 20. siječnja 1600.: "Mi (moderatori)ovime, u ovim dokumentima(problematicni postovi)… proglašavamo presudu i objavljujemo da je dotični Brat Giordano Bruno (bRu zLi jedan okorjeli i tvrdoglavi heretik, i da je time navukao sve (ucesnike foruma) duhovne cenzure i muke Svetog Kanona…(ili Tacke i slicnih)
Eto toliko od mene.........
Dobro Ok !!!Ja cu samo da pisem o temi i da ne komentarisem nista zivo a svi neka me vredjaju pljuju itd jer vidi se da moderatori su vise priklonjeni "nekim"starijim likovima i ne sude ni po babu ni po striceve" nego su pristrasni....i uvek svale sve na jednog
Najbolje bi bilo da uzmem i da ponistim nalog na krstarici i da je zaobilazim.E onda bi se svi najeli i sve bi bilo super i svi bi resili svoje zivotne probleme i svet bi bio jedno lepo mesto
Ti mozes da mi dajes poene ali sta ja dodjem sa drugom registracijom i opet isto.Nije to resenje.
I da uvek se na jednom coveku "slome kola" meni pricli i suck my balls i pusi **** i svasta tako i nikom nista a meni jer ispoljavam neka misljenja zabrane i represivne mere
Nikad nikog nisam uvredio rasne prirode ili slicno ili njegovu porodicu vredjao direktno ili sta ti ja znam.............
Kao sto se pokazalo u istoriji ljudske civilizacije ljudi na kojima se slomila kola su ipak na kraju bili u pravu a ne "glupa masa" Pr - Isus Hrist,Sokrat Djordano Bruno i mnogi drugi
Sokrat - osuđen na smrt zbog toga što "ne vjeruje u bogove u koje vjeruje država, nego uvodi druga nova božanstva"
Italijanski filozof i pjesnik Giordano Bruno osuđen na smrt i kao heretik spaljen na trgu Campo de' Fiori u Rimu
Djoradno Bruno (citat)
Smrtna presuda je donešena 20. siječnja 1600.: "Mi (moderatori)ovime, u ovim dokumentima(problematicni postovi)… proglašavamo presudu i objavljujemo da je dotični Brat Giordano Bruno (bRu zLi jedan okorjeli i tvrdoglavi heretik, i da je time navukao sve (ucesnike foruma) duhovne cenzure i muke Svetog Kanona…(ili Tacke i slicnih)
Eto toliko od mene.........
:hahaha:
samo irazavaj svoje misljenje i ne vredjaj ostale zato sto ne postuju toje.....el to toliko tesko?
ako se nekome ne svidja film, ti ces ga ubiti samo da bi mu dokazao da je dobar...
i nemoj molim te da se poredis sa Isusom, Sokratom i Brunom...jer je stvarno glupo i time samo sebi stetis...
bRu zLi
03.10.2009., 17:16
:hahaha:
samo irazavaj svoje misljenje i ne vredjaj ostale zato sto ne postuju toje.....el to toliko tesko?
ako se nekome ne svidja film, ti ces ga ubiti samo da bi mu dokazao da je dobar...
i nemoj molim te da se poredis sa Isusom, Sokratom i Brunom...jer je stvarno glupo i time samo sebi stetis...
Pa sto da se ne uporedjujem i oni su ljudi bili isto kao i ja!Po tom kriterijumu smo isti!I ne razumem zasto ne bi mogla da postoji komparacija???????I zasto bi to meni skodilo???
Ja sam hteo samo da napravim analogiju da ne mora da znaci da ako veca grupa ljudi nesto tvrdi protiv jednog coveka da je ona uvek 100% u pravu jer 50 mozga su bolja od jednog!Samo sam hteo znaci da navedem primer da skoro uvek kao sto se moze videti u istoriji jedan covek koji je tvrdio da je zid beo a njh 1000000000 da je crn ispalo je na kraju da je stvarno taj 1 covek bio u pravu i da je taj zid ipak beo!!!!!!
Tako da kad citas poruke nemoj samo da citas slova i reci nego potrazi malo i dublji smisao i neku poruku jer ne pisu svi na forumu bukvalno i sa recnikom od 10 000 reci a da su pri tome 3 000 neki glupi slengovi
_0pu§TεNº_
03.10.2009., 17:55
Pozdrav i probaj da odgledas film jos jednom veruj mi!!!I probaj da nadjes Directors Cut verziju jer ona objasnjava stvari maaaalo tj daje ideju sta je u pitanju.I nadji na netu delove knjige Roberte sperou Filozofija putovanja kroz vreme da se upoznas sa terminologijom filma........Mada nigde na netu neces naci prevod za Direktors Cuts verziju filma ja sam trazio i nisam nasao nigde pa sam morao da iskuckam prevod sam i nazalost nisam ga okacio,ti vidi mozda neko drugi vec uradio
:bye::bye::bye::bye::bye::bye::bye:
Баш си упоран кад си се дао у истраживање путовања кроз време. :mrgreen:
Ја знам бар 3-4 филма који су мени после 1. гледања били чист просек , а после другог постали омиљени, јер, нисам им пришао ваљда на прави начин ...(Таксиста нпр.)
овај Дарко ми уопште не обећава тако да
некад ако одгледам још једном , јављам утисак :)
bRu zLi
03.10.2009., 18:14
Баш си упоран кад си се дао у истраживање путовања кроз време. :mrgreen:
Ја знам бар 3-4 филма који су мени после 1. гледања били чист просек , а после другог постали омиљени, јер, нисам им пришао ваљда на прави начин ...(Таксиста нпр.)
овај Дарко ми уопште не обећава тако да
некад ако одгледам још једном , јављам утисак :)
нисам им пришао ваљда на прави начин ...
E ovo je prava mudrost izrecena i mogli bi mnoooogi da se ugledaju na tebe!!!!!I da na taj nacin razmisljaju a ne da nemaju nista da kazu na temu ali su odma' prvi na temi kad treba da se izvredja neko i odbrani vlastita sujeta jer nisu prisli filmu na pravi nacin!!!!!!
Баш си упоран кад си се дао у истраживање путовања кроз време
Ma to sam radio i pre gledanja filma tako da .....
:kpozdrav:
U filmu se i radi o putovanju kroz vreme,vise s'njegove filozofske strane nego sa strane fizike........Ne putuje on iz buducnosti u proslost jednog univerzuma vec putuje iz buducnosti paralelnog univerzuma (koji se otvorio zbog cepanja primarnog) u proslost primarnog univerzuma i vraca artefakt(motor aviona) kroz crvotocinu da bi se paralelni univerzum zatvorio inace bi buknula supernova stvarajuci jednu veliku crnu rupu koja bi progutala sve....:eek::eek::eek::eek::eek: I za vracanje artefakta ima tacno 28 dana
E sad pri vracanju artefakta kroz crvotocinu desava se "temporalni paradox" (sta je starije koka ili jaje)
Nadam se da sam nekog zaintrigirao da pogleda film opet.....A kad mi prodju ispiti uzecu i napisacu detaljno objasnjenje Donija (ako uopste budem mogao)Al bice na najmanje 3 strane!!!!!!:p:p:p:p:p:p:p:p
Gimnazijalac
03.10.2009., 19:28
Jedan od mojih omiljenih...
A ovi postovi sto ste ispisali citave strane oko toga da li ste razumeli ili ne su nepotrebne...
Richard Kelly je samo pokusao da u "dva sata" predstavi osobama svoju verziju za koju je mislio da ce naterati glupe Amere i mnoge druge do kojih nije mogao doci nego preko ovog filma, da razmisle i pocnu da razmisljaju jednom dok gledaju neki film a ne da se iskljuce i dva sata bleje uz monitor...
Sve u svemu uspeo je u svoj nameri, sto ovaj film svrstava u najbolje filmove ove decenije !!!
bRu zLi
04.10.2009., 02:06
Jedan od mojih omiljenih...
A ovi postovi sto ste ispisali citave strane oko toga da li ste razumeli ili ne su nepotrebne...
Richard Kelly je samo pokusao da u "dva sata" predstavi osobama svoju verziju za koju je mislio da ce naterati glupe Amere i mnoge druge do kojih nije mogao doci nego preko ovog filma, da razmisle i pocnu da razmisljaju jednom dok gledaju neki film a ne da se iskljuce i dva sata bleje uz monitor...
Sve u svemu uspeo je u svoj nameri, sto ovaj film svrstava u najbolje filmove ove decenije !!!
Pa zato film i ima vrednost jer da ga je napravio kao npr Efekat leptira da skoro svako ako ne i svako moze da ga razume i rastumaci bio bi 10 puta gori.Odgledas film 2 puta eventualno 3 puta i nikada vise.Jer sve ti je poznato i znas sta je sta.A ovako donija mozes da gledas iznova i iznova i iznova jos ako je neko malo "tuplji" kao ti Ameri sto ih pomenu onda moze da ga gleda ceo zivot i nece shvatiti nista......
Sto ti rece ovo nije film za onoga ko hoce npr da se odmori od ucenja i pusti mozak na ispasu 2 sata.