PDA

Vidi punu verziju : elektronika i elektrotehnika

IVERSON
26.01.2004., 18:51
Idem u drugi razred eth skole i interesuje me da li postoji neki domaci sajt koji je realizovao neke ne nastavne teme iz predmeta elektronika l kao i osnove elektrotehnike ll tj. taj sajt da mi pomogne da prosirim znanje

Ice
28.01.2004., 05:42
Ja sam na netu vidis isam kad pa nemo da se ljutis.Pritisnuh pogresno dugme.
Eno ti odgovor gore

RiSK
01.02.2004., 03:32
Mislim da ces nesto ozbiljnije vrlo tesko da nadjes. U svakom slucaju potrazi kad si vec na Krstarici...

Mogu da ti kazem da se i softwer za simulaciju i projektovanje elektricnih kola prilicno tesko nalazi, a kamo li radovi za koje bi neko trebao da izgubi podosta vremena i da ih onda okaci na mrezu za dzabaka...

Ako ti lezi engleski sigurno ces nesto naci po svetu... Proveri sajt IEEE tamo sigurno ima nesto, ili jednostavno kupi neku ozbiljniju literaturu (sa faksa i sl.)

Sport_Billy
25.02.2004., 18:27
sto se software-a tice imas da nabavis Orcad 10 ili recimo Protel kod SKC-a po ceni od samo 100 din, naravno piratski diskovi...ali boze moj....ta dva paketa sadrze sve sto ti treba a da je vezano za projektovanje i proracun, testiranje i prakticnu realizaciju elektronskih sklopova....
Mozes da probas na sajtu vise elektrotehnicke skole
www.vets.edu.yu
nadji na smeru elektronika predmet koji se zove elektrometrologija-na njihovoj stranici ces pronaci dosta linkova ka nekim stranim sajtovima zgodnim za elektronicare
Pozdrav...i ne odustaj tako lako
P.S. uvek mozes na google-u da kucas schematic + sta te vec zanima pa ces vec pronaci nesto

aglaja
20.03.2004., 23:03
http://www.riteh.hr/zav_katd_sluz/zvd_elek/elektrotehnika/nastava.html
-osnove elektrotehnike I
-osnove elektrotehnike II
rubrika download

26.05.2004., 22:36
Toga na netu ima bar koliko hoces!!! Neces naci direktno gradivo sa druge godine iz Elektronike I i OET II, ali ako znas sta te interesuje skoci na google. Imas brdo sema sa objasnjenjima, principe rada kola, karakteristike komponenata, i ostalo u vezi sa elektronika I. Za osnove se ne trudi mnogo, bolje kupi knjigu za faks.

P.S. I ja sam II razred ETS u Novom Sadu

introitus
28.05.2004., 11:06
Domacih sajtova nema, a to sto ima su najosnovnije stvari. Ako si ok sa engleskim, mozes naci svasta.
Evo ti jedan dobar sajt, ima svasta : http://users.telenet.be/educypedia/index.htm