PDA

Vidi punu verziju : pomoc oko filozofije

bolestni malisan
25.01.2004., 20:45
Zeleo bi da se bolje upoznam sa filozofijom, trenutno imam samo neko opste(slabo) znanje..pa ako bi neko upuceniji mogao da mi preporuci neku knjigu za pocetak..

0miroslavns
29.01.2004., 09:17
Zeleo bi da se bolje upoznam sa filozofijom, trenutno imam samo neko opste(slabo) znanje..pa ako bi neko upuceniji mogao da mi preporuci neku knjigu za pocetak..
procitaj knjigu *filozofija za 4 razred srednjih str. skola * ...
najbolja je za laike,mozes dosta saznati tj. ono najosnovnije...

bolestni malisa
30.01.2004., 17:28
Pa procitao sam 'Sofijin svet', i to je neka vrsta udzbenika..tako da sam pomalo upoznat sa istor. filozofije. Zanima me da se detaljnije upoznam sa stvaralastvom nekog od filozofa, ali ne bih bas da pocinjem sa nekim preteskim...

08.02.2004., 00:10
e ja bih vam bila zahvalna ako biste mi odgovorili sta je potrebno za polaganje prijemnog na f.fakultetu koji se predmeti boduju i td. Unapred zahvalna

G.W.F. Hegel, Jr.
09.02.2004., 12:22
Pa ovako,...
ukoliko trazis upoznavanje sa ISTORIJOM FILOZOFIJE, najkorisniji bi ti bili udzbenici. Ukoliko trazis upoznavanje sa mislima nekog odredjenog filozofa, onda citas njegova dela, ili kvalitetne prikaze istih, vec prema predznanju i afinitetima.
Sto se tice prijemnog, tu valjda i dalje traze samo filozofiju... bili su neki pokusaji sa logikom, ali mislim da se od toga zauvek odustalo.
pozdrav.