Vidi punu verziju : pomoc oko filozofije
bolestni malisan
25.01.2004., 20:45
Zeleo bi da se bolje upoznam sa filozofijom, trenutno imam samo neko opste(slabo) znanje..pa ako bi neko upuceniji mogao da mi preporuci neku knjigu za pocetak..
0miroslavns
29.01.2004., 09:17
Zeleo bi da se bolje upoznam sa filozofijom, trenutno imam samo neko opste(slabo) znanje..pa ako bi neko upuceniji mogao da mi preporuci neku knjigu za pocetak..
procitaj knjigu *filozofija za 4 razred srednjih str. skola * ...
najbolja je za laike,mozes dosta saznati tj. ono najosnovnije...
bolestni malisa
30.01.2004., 17:28
Pa procitao sam 'Sofijin svet', i to je neka vrsta udzbenika..tako da sam pomalo upoznat sa istor. filozofije. Zanima me da se detaljnije upoznam sa stvaralastvom nekog od filozofa, ali ne bih bas da pocinjem sa nekim preteskim...
e ja bih vam bila zahvalna ako biste mi odgovorili sta je potrebno za polaganje prijemnog na f.fakultetu koji se predmeti boduju i td. Unapred zahvalna
G.W.F. Hegel, Jr.
09.02.2004., 12:22
Pa ovako,...
ukoliko trazis upoznavanje sa ISTORIJOM FILOZOFIJE, najkorisniji bi ti bili udzbenici. Ukoliko trazis upoznavanje sa mislima nekog odredjenog filozofa, onda citas njegova dela, ili kvalitetne prikaze istih, vec prema predznanju i afinitetima.
Sto se tice prijemnog, tu valjda i dalje traze samo filozofiju... bili su neki pokusaji sa logikom, ali mislim da se od toga zauvek odustalo.
pozdrav.