PDA

Vidi punu verziju : Imam problem sa zenom mog bivseg muza

Savetnica
25.01.2004., 00:56
Razvedena sam vec 3 godine. Imam sina od 5 godina. Moj bivsi muz ima nevencanu zenu i dete sa njom. Problem je u tome sto me ONA veoma cesto zove da se dogovori samnom oko toga kad cu im dovesti dete i naravno i kad cu ja doci po njega. Ne zivimo u istom gradu i zaista je veliki trosak ta putovanja, a oni nisu spremni na to da i oni ponekad dodju po dete ili ga vrate nazad. Ona sta vise svojata moje dete, prica kako je to i njeno dete i da joj ga ja otimam kao i da im otimam novac koji je moj bivsi muz duzan da daje kao alimentaciju. I kad pristanu da ga oni vrate nikad se ne drze dogovorenog datuma, nego uvek kasne bar 2 dana. S njima nije moguce postici nikakav dogovor. Pokusala sam i preko suda da se dogovorim i funkcionisalo je samo nekih mesec i po dana i opet sve po starom. Ona me cak zove da mi soli pamet o tome kako ja treba da vodim racuna o svom detetu. Prica stalno neke nebuloze i predlaze stvari koje nemaju veze sa mozgom kao npr da ja za rodjendan mog sina odem kod njih u stan i tamo pravim tortu i docekam goste. Najgore je to sto me zove na svaka dva - tri dana sa takvim blesavim idejama. I ja vise ne znam kako da se postavim i sta da radim. Nerazumni su.... Bila bih vam veoma zahvalna ako biste me mogli posavetovati. Hvala!

Gloria
25.01.2004., 12:06
Zatrazi od bivseg muza da dodje k tebi da razgovarate u 4 oka.Pozovi se na dane kad ste bili sretni.Budi iskrena i na lijep nacin objasni mu kako ti je tesko gledati da se vase djete "razvlaci"izmedju 2 mame.Pokusaj ga pridobiti na svoju stranu(to je vase djete-ona nema sa tim nista).Nemoj ga vrijedjati ni osudjivati(muskarci su djeca-lako se naljute i tu je prici kraj).S njom izbjegavaj kontakt koliko mozes-opet na fin nacin.Kada njega omeksas(pricaj o danima kad ste cekali bebu,lijepim zajednickim trenutcima vezanim za dijete..)zamoli ga u ime toga da briga o vasem djetetu ostane i dalje samo VASA briga.Nadam se da ce imati razumjevanja ukoliko je dobar roditelj!
Zelim Vam puno srece!

nije_lako
25.01.2004., 23:54
Ne vidim razlog zbog cega bi ti ona bila problem. Ocigledno je da sakuplja jeftine poene kod tvog ex-muza. Jedna cestita majka nikad ne bi osporavala materinstvo drugoj majci, posto bi uvek polazila od toga kako bi bilo njoj da je situacija obrnuta. Uz to sto non-stop spominje alimentaciju-jasno je i u kom grmu lezi zec. Na njena neosnovana ogovaranja ne treba da se obazires. Svaki put kada te nazove jasno joj reci da si zahvalna sto brine, ali da je dete tvoje i tvog ex-muza, da je tebi dodeljeno na staranje, da dete sudski ima pravo na alimentaciju koju ti ona ne moze svojim popovanjem osporiti! I ne bi bilo zgoreg ma koliko zajedljivo bilo, da joj preporucis da rodi jos jedno, a da ono koje si ti rodila prepusti tebi. Ne dozvoli joj da preko tvog deteta manipulise muzem i njegovom rodbinom, i na taj nacin podize sebi "cenu". Ako ne dodju po dete, nemoj ga voditi - i obavezno idi po njega kada otputuje kod njih. Pozdrav.

Savetnica
26.01.2004., 00:37
Kao prvo, moram da vam se zahvalim na savetima. Ono sto moram da dodam jeste da moj bivsi muz ima 30 godina a razmislja kao pubertetlija. Jednostavno je nerazuman, deca su mu interesantna 15 minuta na dan a posle ga nervira buka, galama, odnosi se prema nasem sinu kao da je vec odrastao momak a ne dete od 5 godina i onda ga ljuti ako nas sin nesto ne razume. Njegova zena je ustvari devocica koja prerasta u devojku. Ona ima svega 20 godina i iako je sad vec majka ona zapravo nema veze sa zivotom. Devojka previse daje sebi na znacaju i non stop pokusava da se dokaze pred drugima a bolje da cuti. Ja sam se trudila da joj malih milion puta objasnim da brigu o mom detetu prepusti meni ali avaj. Ona sve zna bolje i zato hoce da me savetuje. A meni to ide na zivce. Ima samo 8 razreda skole ni jedan dan radnog staza, ni najmanji deo sveta i zivota nije videla a meni pametuje. Brinem se za moje dete jer ni ona ni moj ex muz nisu razumni i pametni ljudi. A volela bih da nadjem neko resenje a da se ne obratim sudu sa zahtevom da otac ne sme da vidja dete. To mi se ipak cini mnogo surovo....

anakin
26.01.2004., 00:50
a da probas da tvoj ex dolazi kod tebe da vidja dete...da dodje na dan, pa taj dan provede sa detetom (zoo vrt i slicne stvari, ne mora da ti sedi u kuci) i lepo se vrati svojoj kuci. mora li vase dete toliko da boravi kod njih? i da spava tamo?

probaj nekako nju da iskljucis iz kombinacija, sto je nemoguce ako ti dete odlazi kod njih u kucu.
promeni taktiku! mislim da je glupo zabranjivati detetu da ide kod njih ali je jos gluplje sto se ona toliko umesala u tvoj odnos sa detetom!

probaj pametno da je izbegnes i da nadjes nacin da se ex i dete vidjaju sami.

roditelj
26.01.2004., 12:48
Neznam kakva je odluka suda..ali ako imas problema sa ostvarivanjem sudske odluke..tuzi ga!Pretpostavljam da je dete dodeljeno tebi..posavetuj se s nekim advokatom..trazi zabranu da vodi dete sebi..zbog "nezdrave okoline"..Poz.

rdeki
27.01.2004., 09:45
Anakin je to lepo primetila.

Ali, da krenemo iz pocetka. Pre svega da kazem da sam ja dete razvedenih roditelja, a istovremeno i otac koji ne zivi sa svojom decom i povremeno ih uzima.

Savetnice, ti nemas problem sa zenom svog bivseg muza. Ti i ne trebas da imas bilo sta sa njom. Tvoj problem je tvoj bivsi muz i ti sa njim treba i da ga resis. Probaj prvo na lep nacin (pre svega zbog deteta), reci mu sta ti smeta, reci mu da je zivot vaseg deteta stvar vas dvoje (bez obzira sto ste razvedeni) i da niko drugi nema prava da se mesa u to. Dete mora da vidja oca, ali i otac bi trebalo da pokaze dobru volju da ga vidi. A ako ti moras da ides da mu odvodis sina da bi ga video, zaista ne vidim tu njegovu zelju.
Ako ne mozes lepim da resis, onda postoji sud i postoji mogucnost da zatrazis da se vidjanje deteta svede na jedan dan kada otac dodje, a mozes traziti i da se vidjenje obavlja u tvom prisustvu.

Zaista mi je zao kada procitam takve stvari. Znam na sopstvenoj kozi kako izgleda kada roditelji ne mogu da se sloze i prave problem jedno drugom oko vidjenja i oko svega. Ja sam sa svojom bivsom suprugom to resio sasvim fer i korektno. Sud je odredio da uzimam decu svakog drugog vikenda, ali ja ih uzimam u dogovoru sa njom kada ja to mogu, a izmedju vikenda se i vidimo i izadjemo. U svakom slucaju, oboje ucestvujemo u podizanju te dece. Ona vise nego ja, sto je sasvim normalno, ali ja nisam iskljucen.

Svako dobro

kriger
02.02.2004., 22:33
OVAKO!LJUDI SE RAZILAZE IZ RAZNORAZLICITIH RAZLOGA.KADA SU LJUDI NORMALNI NEMA PROBLEMA ,JEDNOSTAVNO VISE SE NE MOZE OVAKO PA RAZVOD.OK DECA I DALJE ZIVE NORMALNO JER SU RODITELJI TU ZBOG NJIH .,A OCITO KOD SAVETNICE NIJE TAKO.OTAC KOJI NIJE MENTALNO ZREO ZA DETE TO JE KAO DINAMIT.SVASTA MOZE DA MU PADA NA PAMET,A JOS KAD IMA NOVU ZENU KOJA JE JOS MALOUMNIJA DA STARIJU MAJKU SAVETUJE ,A NIJE SPOSOBNA NI SEBE DA SAVETUJE,TO JE TEK GROZNO.NE ZNAM SAMO JEDAN PODATAK DA LI ON UOPSTE ZNA DA TE ONA ZOVE?AKO ZNA TU ONDA NEMA STA DA SE DISKUTUJE.MOJ PREDLOG JE DA SE NALAZITE NA SREDINI.BEOGRAD,RUZNO JE SAMO STO TO IZGLEDA KAO PRIMOPREDAJA PAKETA ,A NE JEDNOG DIVNOG ZIVOG BICA.ALI POD USLOVOM DA SAMO ON DOLAZI BEZ PRIKOLICE.

smeh
03.02.2004., 21:42
Tvoj problem zaista jeste tvoj bivsi muz. Ali je sve to mnogo vise problem vaseg deteta koje je najmanje krivo za citavu situaciju... U sustini nemam sta veliko da dodam, sustina je da sve to, ipak, morate resiti vas dvoje - bez njegove sadasnje zene koja jednostavno nema pravo da utice na bilo koji nacin. E sad... Nisam pronasla nigde kako dete reaguje na te posete ocu? Jer sa 5 godina on zna da odredi sta mu se svidja a sta ne, te se bojim da i on tamo ne odlazi bas jako rado... A vec i to je dovoljan razlog da se te posete malo drugacije sprovode...
Pozdrav!

Savetnica
05.02.2004., 22:33
Zbog nedostatka detalja da dodam: Da, on zna da me ona zove i iako sam mu objasnila zasto to nije u redu on i dalje ne vidi nista lose u tome jer kako kaze ona je u tom stanu gde zive domacica i kad je moj sin tamo i ona "brine" o njemu. To brine znaci da je ona u stvari sa mojim i njenim sinom kuci dok im je otac na poslu. Drugo, za ove tri godine od kako smo razvedeni dete i nije bas volelo da ide kod oca, mada se situacija promenila jer je zadnja 2-3 puta bas zeleo da ide. Ne znam kako da resim ni to pitanje odvodjenja i dovodjenja deteta jer on non stop kuka kako nema para a znam da vrlo cesto baca novac na razne gluposti kao npr alkohol, a ni njegova zenica nikako da se seti da se negde zaposli. Ja ih ne mogu naterati da stede i rade i da pametno trose novac, ali se pitam kako da izvedem da i on dolazi po dete a ne samo da mu ga ja nosim na ruke. Pa nisam ni ja rokfelerova cerka. I kako jednom nedokazanom bicu kao sto je njegova zenica da objasnim da me ne zivka svaki drugi dan. Vec sam joj rekla jednom a i mom bivsem muzu sam rekla i opet nista. Ne vredi.

rdeki
05.02.2004., 23:12
Ne znam kako da resim ni to pitanje odvodjenja i dovodjenja deteta jer on non stop kuka kako nema para a znam da vrlo cesto baca novac na razne gluposti kao npr alkohol, a ni njegova zenica nikako da se seti da se negde zaposli. Ja ih ne mogu naterati da stede i rade i da pametno trose novac, ali se pitam kako da izvedem da i on dolazi po dete a ne samo da mu ga ja nosim na ruke. Pa nisam ni ja rokfelerova cerka. I kako jednom nedokazanom bicu kao sto je njegova zenica da objasnim da me ne zivka svaki drugi dan. Vec sam joj rekla jednom a i mom bivsem muzu sam rekla i opet nista. Ne vredi.

Slusaj, ovo prvi put u svom zivotu cujem za ovako nesto. Sasvim je normalno da roditelj koji ne zivi sa detetom dolazi po dete. Njegova je zelja da vidi to dete i niko ga na to ne prisiljava. Ako ti treba da mu dovodis dete kao na tacni, onda ja ne vidim tu njegovu zelju da zaista i vidi dete.
Ja po moju decu idem. Desilo se da mi ih je njihova majka dovela, ali kada je imala nekih poslova u Beogradu, pa joj je tako bilo usput. Ali opet, ako treba da se nosi i vise njihovih stvari, ja ne mogu da ocekujem da ce mi neko dovesti decu i doneti njihove stvari a ja da blejim i cekam.
Moji roditelji su dolazili po mene. Ziveo sam uglavnom sa majkom i otac je dolazio po mene sve dok nisam mogao sam da odem. Kada sam u kratkom periodu ziveo kod njega, majka je dolazila po mene. I to je tako normalno. Jedan brine o detetu i svaki dan je sa detetom, a onaj drugi valjda gori od zelje da provede par dana sa detetom i da ga sto je moguce pre vidi.

A sto se tice komunikacije sa njegovom zenom, sa kojom zaista nemas nista, ostaje ti da sa svoje strane izbegavas svaki kontakt sa njom. Ako ona zeli da razgovara sa tobom ti joj jasno stavi do znanja da ne zelis. Spusti joj slusalicu i nemoj da ulazis ni u kakvu raspravu sa njom. Ako ti i dalje bude pravila probleme, mozda ne bi bilo lose da se konsultujes sa socijalnim.

smeh
05.02.2004., 23:50
Iako nemam nikakvo licno iskustvo kao dete razvedenih roditelja, moram priznati da je covek apsolutno u pravu. Ne vidim ni jedan jedini razlog zasto bi ti odvodila dete da bi ga otac video?! Imam blisku prijateljicu koja se nedavno razvela. Bivsi suprug je krajnje nemaran i nekorektan i prema detetu i prema njoj (i nekako mi je reper za komociju i bezobrazluk), ali cak ni njemu nije palo na pamet da trazi da majka dovodi dete da bi je on video!
Zaista mi nije jasno u cijem je interesu to sto radis (osim u interesu bivseg supruga i njegove zene koja tako dobija priliku da se igra velike mame i savremene macehe) i zbog cega si preuzela tu obavezu? Da bi bila korektna? Da bi nekom pokazala da nisi povredjena zbog razvoda?
Ni u detetovom ni u tvom interesu nije da preuzimas obaveze koje ne moras. I ako si u braku i bila "staratelj" i brinula o svom nezrelom suprugu, vise ne postoji ni jedan jedini razlog da to radis. Nema nacina da svoje dete "zastitis" od ocevog nedoraslog ponasanja, ni sad dok je mali, niti kasnije.

kriger
06.02.2004., 13:17
Zbog nedostatka detalja da dodam: Da, on zna da me ona zove i iako sam mu objasnila zasto to nije u redu on i dalje ne vidi nista lose u tome jer kako kaze ona je u tom stanu gde zive domacica i kad je moj sin tamo i ona "brine" o njemu. To brine znaci da je ona u stvari sa mojim i njenim sinom kuci dok im je otac na poslu. Drugo, za ove tri godine od kako smo razvedeni dete i nije bas volelo da ide kod oca, mada se situacija promenila jer je zadnja 2-3 puta bas zeleo da ide. Ne znam kako da resim ni to pitanje odvodjenja i dovodjenja deteta jer on non stop kuka kako nema para a znam da vrlo cesto baca novac na razne gluposti kao npr alkohol, a ni njegova zenica nikako da se seti da se negde zaposli. Ja ih ne mogu naterati da stede i rade i da pametno trose novac, ali se pitam kako da izvedem da i on dolazi po dete a ne samo da mu ga ja nosim na ruke. Pa nisam ni ja rokfelerova cerka. I kako jednom nedokazanom bicu kao sto je njegova zenica da objasnim da me ne zivka svaki drugi dan. Vec sam joj rekla jednom a i mom bivsem muzu sam rekla i opet nista. Ne vredi.sledi joj poslednja opomena pred iskljucenje to joj i reci isto kao i njemu.reci mu da imas zakazano kod nadleznih organa jer ne zelis vise da te tako uznemiravaju i da ti se vise ne mesaju u zivot

13.02.2004., 17:23
ipak nemoj tako grubo

13.02.2004., 18:38
Vidjanje deteta zavisi i od toga sta je predvidjeno presudom o razvodu braka. Ako u presudi pise da je on duzan da preuzima dete, ne vidim razlog zbog kojeg bi ti vodila dete na vidjanje? Ako hoce, neka dodje po njega i kvit.
Ako si ti, pak preuzela obavezu da vodis dete njemu, pa je takva formulacija usla i u presudu, onda da bi to promenila moras da trazis izmenu takve odluke, nazalost sudskim putem. Mozda bi za pocetak pomoglo obracanje centru za soc. rad, da oni donesu neku privremenu odluku.
U svakom slucaju je totalna glupost da ti vodis dete ocu na vidjenje, to cujem prvi put u zivotu!

Zeljko3
13.02.2004., 20:02
Cinis preljubu.Vrati zeni njenog muza.

savest

13.02.2004., 21:19
tacno tako

Savetnica
14.02.2004., 23:53
Cinis preljubu.Vrati zeni njenog muza.

savest
Izvini, o cemu ti to? O kakvoj to preljubi pricas, majke ti? Dobro ti je, sve je u redu sa tobom ili nisi naucio da citas jos uvek?

Trut, al pametan
15.02.2004., 02:23
Kad se dvoje uzmu treba da misle koliko ce moci zajedno, pa onda deca. Hocu da kazem da ste oboje podjednako odgovorni za sve sto to dete trpi. I moji su se razveli, a vi mislite da deca zaborave e pa nije bas tako sve oni pamte. Sutra kad bude taj malisa trebao da postane otac nece znati kako biti dobar otac. Nije njemu lepo ni lako da sve to trpi i koje god opravdanje smislili krivi ste oboje. Ne znate kako je kad malo dete gleda tatu sa drugom zenom, pa onda ode kuci kod majke i izadje napolje i vidi sovje drugove kako ih ocevi vode na pecanje a njega nema ko da vodi. Dogovorite se jer kad budete shvatili sta ste tom detetu uradili bice kasno.

leon,bgd(gost)
15.02.2004., 05:44
Nemam iskustva sa decom, ali moje misljenje je da ti je najveca greska sto ti vodis dete kod njega.Jednostavno, reci mu da nemas novca pa ne mozes da ga dovedes (budi istrajna!!!!!), i ako hoce moze da dodje po njega.Kladim se da ce mozda doci par puta i da ce vremenom prestati da dolazi, sto bi bilo najbolje i za tebe i za dete.Sa takvim ljudima ne vredi na silu, moras ih nadmudriti, jer mi deluju kao par praznoglavih magaraca.Mislim da je sud i socijalno tvoj krajnji adut, pokusaj sve pre suda i socijalnog, jer ce to oni shvatiti kao pretnju.A sta mislis kako tupsoni reaguju na pretnje???Verovatno ce nastati jos problema, smarace te jos vise.Tvoj ex muz je ocigledno vrlo nezainteresovan, sto je najbitnije u celoj prici!!!!!! Samo mudro.Dakle, nemoj da vodis dete kod njega, ali mu i ne brani da on dodje po dete, a kad njemu dosadi onda ce i ona prestati da te zove.Samo malo vremena je u pitanju i sve ce biti OK!Ne nerviraj se, uz tebe smo :D !

15.02.2004., 09:38
Kad se dvoje uzmu treba da misle koliko ce moci zajedno, pa onda deca. Hocu da kazem da ste oboje podjednako odgovorni za sve sto to dete trpi. I moji su se razveli, a vi mislite da deca zaborave e pa nije bas tako sve oni pamte. Sutra kad bude taj malisa trebao da postane otac nece znati kako biti dobar otac. Nije njemu lepo ni lako da sve to trpi i koje god opravdanje smislili krivi ste oboje. Ne znate kako je kad malo dete gleda tatu sa drugom zenom, pa onda ode kuci kod majke i izadje napolje i vidi sovje drugove kako ih ocevi vode na pecanje a njega nema ko da vodi. Dogovorite se jer kad budete shvatili sta ste tom detetu uradili bice kasno.

Daaaj, sta je ovo, treba zena da ima grizu savesti sto se razvela? Da je mogla da ostane u braku, sigurno bi ostala.Radi se o tome da mora da se snadje u ovoj situaciji kakva je, a ne da sad jadikuje i da se zdere sto nije ostala zajedno sa muzem.
Ne radi se o novoj zeni, nego o odnosu medju roditeljima.Tu nova zena zaista nema sta da odredjuje ko ce koga i na koji nacin vidjati, to je stvar roditelja, odnosno u krajnjoj liniji oceva.
A sto se tice suda i centra,najcesce nasi ljudi reaguju samo na pretnje. Dok dooobro ne zapretis, niko te ne shvata ozbiljno.

kriger
17.02.2004., 11:21
[quote=Trut, al pametan]Kad se dvoje uzmu treba da misle koliko ce moci zajedno, pa onda deca. Hocu da kazem da ste oboje podjednako odgovorni za sve sto to dete trpi. I moji su se razveli, a vi mislite da deca zaborave e pa nije bas tako sve oni pamte. Sutra kad bude taj malisa trebao da postane otac nece znati kako biti dobar otac. Nije njemu lepo ni lako da sve to trpi i koje god opravdanje smislili krivi ste oboje. Ne znate kako je kad malo dete gleda tatu sa drugom zenom, pa onda ode kuci kod majke i izadje napolje i vidi sovje drugove kako ih ocevi vode na pecanje a njega nema ko da vodi. Dogovorite se jer kad budete shvatili sta ste tom detetu uradili bice kasno

Daaaj, sta je ovo, treba zena da ima grizu savesti sto se razvela? Da je mogla da ostane u braku, sigurno bi ostala.Radi se o tome da mora da se snadje u ovoj situaciji kakva je, a ne da sad jadikuje i da se zdere sto nije ostala zajedno sa muzem.
Ne radi se o novoj zeni, nego o odnosu medju roditeljima.Tu nova zena zaista nema sta da odredjuje ko ce koga i na koji nacin vidjati, to je stvar roditelja, odnosno u krajnjoj liniji oceva.
A sto se tice suda i centra,najcesce nasi ljudi reaguju samo na pretnje. Dok dooobro ne zapretis, niko te ne shvata ozbiljno.ti si ocito imao drukcije iskustvo vidim da je u tvom slucaju majka ta koja je napravila stetu.samo mislim da moras da promenis misljenje jer ocito patis od kompleksa.u ovom slucaju je jasno ko je uradio losu stvar.a takozvani primat uovom slucaju nije zasluzio ni vodu da nosi a kamoli da bude otac.pa on ne moze da obuzda novu zenu da mu se ne masa u ove svari.tu stvarno nema sta da se prica.savetnice svaka ti cast.imas petlju za medalju.imas moju naklonost

17.02.2004., 20:44
ti si ocito imao drukcije iskustvo vidim da je u tvom slucaju majka ta koja je napravila stetu.samo mislim da moras da promenis misljenje jer ocito patis od kompleksa.u ovom slucaju je jasno ko je uradio losu stvar.a takozvani primat uovom slucaju nije zasluzio ni vodu da nosi a kamoli da bude otac.pa on ne moze da obuzda novu zenu da mu se ne masa u ove svari.tu stvarno nema sta da se prica.savetnice svaka ti cast.imas petlju za medalju.imas moju naklonost

Izvini, ali koji citat ti ovde komentarises?

Savetnica
18.02.2004., 21:13
ti si ocito imao drukcije iskustvo vidim da je u tvom slucaju majka ta koja je napravila stetu.samo mislim da moras da promenis misljenje jer ocito patis od kompleksa.u ovom slucaju je jasno ko je uradio losu stvar.a takozvani primat uovom slucaju nije zasluzio ni vodu da nosi a kamoli da bude otac.pa on ne moze da obuzda novu zenu da mu se ne masa u ove svari.tu stvarno nema sta da se prica.savetnice svaka ti cast.imas petlju za medalju.imas moju naklonost

Komentarise trutov post. :wink:

18.02.2004., 22:02

Komentarise trutov post. :wink:

Odlicno, meni se ucinilo da komentarise moj post. :)
PS. ostajem kod svega recenog-ono za presudu,sud, centar za socijalni rad i naravno malu i vaspitnu pretnju :)

sigma3
06.03.2004., 09:55
ti lepo reci da dodju po njega a ako ne dodju sami ti nemoj da ga nosis. ako nece da ga dovedu nakon 2-3 meseca vidices u cemu je stvar tj.njega zaboli za to da bude roditelj. a pare ne daj nego mora da ti salje(mada cisto sumnjam da mozes nesto od te alimentacije da dobijes. a ako ti on rece da mu ne das dete i pripreti na sud ti idi i tad objasni sudiji u cemu je problem tj.on hoce da mu ti na ruke dovodis i odvodis dete.