PDA

Vidi punu verziju : Javite se profesori informatike

profe
22.01.2004., 22:02
Interesuje me šta mislite o predstojećim reformama

RiSK
01.02.2004., 03:21
Izvini, nisam profa informatike, ali me zanima kakve su reforme u pitanju...

03.02.2004., 15:58
Pa reforme u obrazovanju koje će po mom mišljenju napraviti od nas glup narod.S druge strane, neznam dali radiš u prosveti pa i dali će te dotaći i to što ćeš možda ostati bez posla ako kojim slučajem radiš u srednjoj školi. Prosto neznam dali to nikog nezanima ili možda drugi imaju neke informacije koje im daju neki spokoj. Ako imaju neka ih podele samnom.

redsonia
05.07.2005., 01:14
Smatram da su sve te reforme prave budalastine i izivljavanje "tamo nekih" koji sede, donose nove zakone i pravila i primaju platu dovoljnu za nekoliko porodica da zive...
No... vidi se da radim u prosveti... jel?
Evo, moje misljenje: kao nesto pokusavaju, a ni oni ne znaju sta, jer sve sta menjaju, nakon godinu-dve vracaju na staro, da ne kazem da jos i snizavaju kriterijume :!:
Primer: engleski jezik u nizim razredima osnovne skole. Doneli su Zakon da samo prof. engl. mogu da ga predaju, ili onaj ko je polozio B2. E, posle, ne treba ti B2, a sad sam skoro procitala iz ministarstva dopis da u sledecoj skolskoj godini Engleski jezik mogu predavati i ucitelji(ce) i pedagog skole :shock: ... ima ih tamo na spisku (dobro nisu i spremacice nabrojali).
Tako, da se vise ne "trzam" na reforme. Ni na sta nismo u mogucnosti da uticemo, ostaje nam samo da vidimo sta ce biti i da se ne nerviramo unapred, jer ko zna sta ce biti... :?:

Garwor
06.07.2005., 00:36
Kako nisi u mogucnosti da utices ni na sta? Jesi, jesi. Samo uci decu ono sto treba da nauce, a u planu i programu nek pise sta 'oce. Ja jos pamtim casove iz osnovne kod nastavnika koji su predavali na svoj nacin ( znaci pravu istoriju a ne samo ono sto pise u knjigama!), a onima sto rade samo po planu i programu se ni imena ne secam.
A za ove sto menjaju zakone sveke godine je motka! Samo sto su prosvetari nekako kilavi, plase se za radna mesta, pa samo cute i slusaju. Bezveze.

redsonia
09.11.2006., 01:38
Eto, procitah ovaj post i sada mi sve to izgleda tako daleko...
Zivim u US, Drzava Washington, grad Seattle... radim u Microsoftu...
Sve to oko prosvete izgleda zaista daleko... ili sam ja daleko (jedno od ta dva)

CIKA-GAD-I-UZICE-GRAD
25.11.2006., 00:15
KAKVE REFORME. PREDAVANJE U SREDNJOJ SKOLI VREDI, A PREDAVANJE I PROGRAMI NA VISIM SKOLAMA I FAKULTETIMA SU RAVNA OSNOVNOJ SKOLI, EM SMESNA EM GLUPA EM TEORISKA TAKO DA OD TOG NEMA NIKAD NISTA.