Vidi punu verziju : limun da ili ne?
valjevka
21.01.2004., 22:18
Od doktorke kod koje vodim moju 7-mesecnu Tamaru dobila sam savet da nikako bebi ne dajem sok od limuna ili pomorandze jer moze da uzrokuje pojavu grceva. :wink: Takodje to ne treba da uzimam ni ja jer moze da mi zakiseli mleko. :roll: (bebu jos dojim).
Ovo mi je malo cudno...Cula sam razlicite komentare na ovu temu. Sta vi mislite o tome?
ma udri, ako ne valja znacces:)
Od doktorke kod koje vodim moju 7-mesecnu Tamaru dobila sam savet da nikako bebi ne dajem sok od limuna ili pomorandze jer moze da uzrokuje pojavu grceva. :wink: Takodje to ne treba da uzimam ni ja jer moze da mi zakiseli mleko. :roll: (bebu jos dojim).
Ovo mi je malo cudno...Cula sam razlicite komentare na ovu temu. Sta vi mislite o tome?
Poslusaj doktora!!!
Luna ns
30.01.2004., 23:09
ma udri, ako ne valja znacces:)Moje dete je sa dva i po meseca pilo cedjenu narandzu,sa par kapi limuna i nikada mu nista nije bilo.Sada ima osam godina.Inace cedjena narandza zasladjena,regulise stolicu kod dece koja pate od zatvora.Sa tri meseca je jeo supicu pilecu sa sargarepicom.Kada bi slusala doktore,svaki ce ti reci drugacije,i ti ne bi znala sta da radis!Kako su pre sto i vise godina majke podizale decu,bez lekarskih "saveta" i te generacije su kudikamo zdravije od ovih danasnjih!Opusti se.Ti si majka tom detetu,a ne neki doktor koji verovatno ni nema svoju decu!!!
ma udri, ako ne valja znacces:)Moje dete je sa dva i po meseca pilo cedjenu narandzu,sa par kapi limuna i nikada mu nista nije bilo.Sada ima osam godina.Inace cedjena narandza zasladjena,regulise stolicu kod dece koja pate od zatvora.Sa tri meseca je jeo supicu pilecu sa sargarepicom.Kada bi slusala doktore,svaki ce ti reci drugacije,i ti ne bi znala sta da radis!Kako su pre sto i vise godina majke podizale decu,bez lekarskih "saveta" i te generacije su kudikamo zdravije od ovih danasnjih!Opusti se.Ti si majka tom detetu,a ne neki doktor koji verovatno ni nema svoju decu!!!
E onda svaka cast tvom detetu kako je prezivelo.Ako ces bas o starijim generacijama deca su tad dojena i to im je bila sva hrana,a sa supicama i sokicima pre vremena cudi me kako muceno nije imalo grceve ,davati namirnice detetu ciji gastrointestinalni sistem nije dovoljno zreo za takvu hranu moze izazvati ozbiljne posledice.
Tvoje dete je imalo srece,sto ne znaci da za par godina ga nece sacekati problem sa stomakom.
Jos jedan doktor
01.02.2004., 08:56
Mama 73 je primer NEODGOVORNE,NEBRIZNE,PREPOTENTNE majke ciji primer NE TREBA SLEDITI!!!!Sta ocekivati od majke koja tako prica o lekarima-ljudima koji su po vise od 20god.UCILI kako da lece dete!!!ONA SADA ZNA BOLJE OD NJIH!!!Da nije tragicno bilo bi smesno!!!Kaze da su deca ranije bila zdrava i bez "saveta lekara"!!Dobro rece Dr-ta deca su bila DOJENA,ali su i te majke bile ZDRAVE!Danas ,kada se zene drogiraju,piju,drze razlicite dijete,hrane nezdravo,zive pod stresom ,SVE MANJE DOJE!!!Drage mame ne slusajte ovakve"savete"vec se obratite lekaru!!!Pa ne bi oni savetovali nesto bez razloga!!!Sistem za varenje u prvim mesecima(cak i godinama)je jos "nezan",osetljiv,dobro nerazvijen,a ako na takvu sluzokozu deluju IRITANSI kakva je limunska kiselina,mozete misliti kako ce se sve zavrsiti!!!Ne mora se to odmah desiti,ORGANI PAMTE!!!
U Danskoj bebama daju djus iz tetrepaka.To je kod njih normalno!DA i ja se cudim! Ali je tako.
poshto sam i sam otac [shmizla od 12,5 mijeseci :D ] mislim da se mogu i ja ukljuchiti u diskusiju. na osnovu mog skromnog roditeljskog iskustva sad mogu da kazem da treba slushati svog [bebinog] doktora i nikog vishe ,eventualno u obzir dolazi i neka struchna literatura novijeg datuma.ako niste sigurni u doktora i sumljate u njega promijenite ga!ne vidim shta je tako vazan taj limun u vasem sluchaju ,zashto ste zbog toga u nedoumici ,nije to neshto bez chega se nemoze.
inache nasha beba je samo sisala do shestog mijeseca i samo to ni voda ni chaj ,supu da ne spominjem.
poz :)
valjevka
02.02.2004., 20:26
I ocekivala sam ovakve odgovore. Zelela sam da znam da li je stvarno tacno da uyimanje limuna, naravno razblazenog kod 7 mesecne bebe moze da prouzrokuje grceve, i na osnovu cega se to tvrdi.
E onda svaka cast tvom detetu kako je prezivelo.Ako ces bas o starijim generacijama deca su tad dojena i to im je bila sva hrana,a sa supicama i sokicima pre vremena cudi me kako muceno nije imalo grceve ,davati namirnice detetu ciji gastrointestinalni sistem nije dovoljno zreo za takvu hranu moze izazvati ozbiljne posledice.
Tvoje dete je imalo srece,sto ne znaci da za par godina ga nece sacekati problem sa stomakom.
Naravno doktore treba bezpogovorno slusati.U ovom slucaju naravno njuihovo je misljenje apsolutno ispravno.Samoß
Sta onda kada ti isti koji se skoluju na racun drzave i osiromasenog naroda.Sta kada svi ti profesionalci naprave gresku.A greske im se cesto desavaju cak i ponavljaju.Kako reagovati kada doktor prepise injekcije na koje je dete alergicno.A to isto pise i u zdravstvenoj knjizici i u kartonu.Ili kada novorodjencad proglase mrtvim ,Da bi kasnije njihovi roditelji saznali da su im deca zive.Molim postovane skolovane i humanoscu toliko od Boga obdarene ljude.Recite mi koja je kazna za vas koji gresite?Koji niste humani.Naravno i vi sto verovatno nemate posla na radnom mestu.Pa dosadu ubijate po forumu.Toliko bolesnih ljudi cinimi se u svakom lecilistu jos vise doktora.A narod ceka,ceka do iznemoglosti.Sta ceka da iskoristite hiljadu i jednu pauzu u toku radnog vremena.Kada covek umre jos gore dete.Tada doktor bude nepotreban.Dragi profesionalci dozovite se pameti.Neka vasa hzumanost ponovo bude prava.Pomozite bolesnom narodu.Bog ce vas nagraditi jer rdjave bolesti vrebaju sve pa i vas.Budfite ono sto jeste i sto treba da budete.Pre nego sto vas neko od ogorcenih roditelja kao sto sam ja nebude naucio da kada mrak nadvlada razuim tada cak i ljudi u belim mantilima postanu crni.
Postovani iz vaseg odgovora izbija mnogo ocaja,koliko sam shvatila vama se desilo nesto strasno i zao mi je zbog toga ali nesrece se nekad desavaju i svi doktori sveta ih nekada ne mogu spreciti.Ali to ne znaci da doktori ne znaju,kafenisu ili imamo toliko istih,vise nego pacijenata.A sto se tice skolovanja,nisam sigurna da je moje skolovanje bilo jeftino,sta vise bilo je jako skupo za nase uslove,i nisam zavrsila fakultet na grbaci siromasnog naroda nego na grbaci svojih roditelja.Sigurna sam da vi niste odvojili ni jedan ,jedini dinar za skolovanje mojih kolega i mene.
Kada u medicini nesto krene napoako,najlakse je okriviti doktora,greske se desavaju to je tacno ali iste takve greske se desavaju i u inostranstvu i jos mnogo gore,a mogu vam sa sigurnoscu reci da imamo jedne od najboljih strucnjaka na svetu.
Rad sa decom je poseban jer pedijatar nema 1 nego 2 pacijenta od kojih jedan cesto ne saradjuje a pri tome ne mislim na dete.Ako vi mozete da govorite kakvih lekara ima e isto tako i ja mogu reci da postoje roditelji kojima bi zakonom trebalo zabraniti da imaju decu.
Jos jednom jako mi je zao ako ste izgubili dete ali ne mozete generalizovati stvari niti sve lekare stavljati u isti kos.
A za valjevku,deciji stomazeludac i creva nisu dovoljno razvijeni i pripremljeni za obradu takve vrste namirnice i posto je limun kiselina deciji stomacic pokusava da se odbrani pojacanim spazmima,grcevima terajuci na taj nacin ono sto mu smeta kao izlazu.Nadam se da sam bila jasna.
Odgovor doktorima od mame
03.02.2004., 22:23
To da sam ja neodgovorna itd.....bla,bla to je misljenje vas "jednog doktora".Niti sam narkomanka,alkoholicarka,neskolovana a ni luda.Vi doktori odmah dajete procenu ili dijagnozu bez da vam je to neko trazio!!!Kako koji pedijatar napise neku disertaciju ili bilo kakav drugi rad,tako se sve menja.Jos se secam kada ste pre par godina govorili da bebe netrebaju da piju vodu prvih 6 meseci,jer ima dovoljni vode u mleku!!!Pa gospodine doktore,ili gospodjo probajte vi da umesto vode pijete mleko 6 meseci,pa jos i kada bljucnete,povratite nemojte uzeti da popijete vodu da isperete usta od zeludacne kiseline!Hvala Bogu majka sam dvoje dece,i svaki put su mi u savetovalistu govorili drugacije!!!ja sam moju decu dojila (oboje)skoro dve godine!ja nisam rekla da zena treba da uzme ceo limun i da da bebi!Ali kap ili dve na jednu flasicu(pogotovo sada kada ima viroza)nece "ubiti "dete!!!A moj sin je pravilno razvijen i lepo gradjen za svojih 8 godina i nikada mu nista nije falilo od dve kapi limuna na flasicu vode ili caja od skoro 2 dl.Kod doktora sam sa njima bila samo da prime vakcine i dva puta zbog prehlade!!!To je sve.Prema tome,manite me vasih filozofiranja!!!!
Jos jedan doktor
04.02.2004., 16:00
Zasto ste decu vodili na vakcinacije,kada Vi sve bolje znate!!!Ovo je STEREOTIPNI TIP MAJKE KOJI SE SERVILNO KLANJA PEDIJATRU ,A ONDA CIM IZADJE IZ ORDINACIJE PLJUJE I PSUJE NA SAV GLAS!!!Aako ste bili"hrabri"i rekli sve doktoru "u brk"onda ste morali da odtrpite kritike od istog!!!Zasto IZIGRAVATE LEKARA?????Kako bi bilo da se ja Vama mesam u profesiju???
sevensins
04.02.2004., 17:17
Moje je misljenje da biste SVI trebali malo da spustite loptu, ne prilici vam da se tako svadjate, POSEBNO Vama lekarima. Moja devojcica je rodjena sa 1,4 kg, provela je na institutu za neonatologiju u BG-u 2 meseca, hvala Bogu sada je negovana, lepa, zdrava devojcica od 2 godine. Da nije bilo tih lekara i lekara koji su me porodili moje dete danas ne bi bilo zivo, pa ni ja (porodjaj se jako iskomplikovao). Stoga hvala do neba i njima. Ona cesto pati od bronhitisa i spazma, desavalo se da usred gusenja ja trcim do bolnice a lekar mi kaze da to nije nista i prepise LIMUN I CAJ!!! detetu koje se gusi, pa me jos i pita "A odakle gospodjo Vi znate da se dete gusi"!? Dodje mi da je ja ugusim svojim rukama. Ali ja sam neke stvari naucila, pa sam u takvim situacijama sama davala detetu Spalmotil i inhalacije (sada ce me Dr. nagrditi) imala sam srece pa sam nasla 3 izvrsna lekara koji mi sada vode dete, jedan za astmu, drugi urolog, treci ORL. I prezadovoljna sam, da nije njih moje dete bi i dalje pilo caj i limun. POENTA je da ponekad svi imamo losa iskustva sa lekarima, ali i medju vama cenjeni lekari ima i onih ne kazem losih vec mozda neiskusnih, ponekad i vi trebate da saslusate nas roditelje jer bar u mom slucaju moje pracenje deteta je pomoglo dosta da lekari uspostave pravu dijagnozu i krenu da lece moje dete. A sto se tog famoznog limuna tice, moje dete su sa instituta u Beogradu otpustili sa preporukom Impamil i prokuvana voda sa par kapi limuna!? Pa sad sta da kazem. Ja sam poslusala i uvek slusam lekare, da oni ne znaju nista ne bi isli u tolike skole tolike godine, samo treba biti uporan i pronaci pravog lekara za dete. Pozdrav svi
Slazem se ,treba svi malo da spustimo loptu na zemlju ali bih dodala samo jednu stvar,ima raznih lekara,ima raznih roditelja,naravno da pedijatar treba da saradjuje sa roditeljima jer je to u cilju detetovog zdravlja.Poslednji svetski i domaci simponzijumi u pedijatriji savetuju roditeljima da do 6 meseca zivota se deca samo doje bez dodatka vode(mislim na pojenja,ne na ispiranja usta)a ne ne daj boze supice i gusti sokovi u drugom mesecu zivota jer su sva svetska istrazivanja pokazala da to u kasnijem zivotu daje osobu sa problematicnim gastrointestinalnim sistemom,zna se koji se sok detetu uvodi u ishranu prvi,sok od jabuke,sve ostalo nadrazuje deciji stomak.Za dete do prve godine zivota vaze jedna pravila,za stariju decu vaze druga pravila.Drzimo se onoga da im je majcino mleko najzdravije a kod uvodjenja ostalih namirnica u deciju ishranu treba slediti ipak neki red,pa ne mozemo malo dete hraniti kao odraslog coveka.
Mami koja je dala odgovor bih samo porucila,istina je da ona poznaje svoje dete ali ne zna bas uvek sta je najbolje za njega.
Pozdrav svima,i bez ljutnje molim.
I da vas podsetim na pocetnu temu,sok od limuna ili pomorandze(pitanje se nije odnosilo na kapi...postoji velika razlika izmedju par kapi i soka)
I opet ja kao crna ovca.Prosli put kada sam na istu ovu temu dao misljenje izvesna Dr me je spustila na zemlju.nesumnjam da nece i ovaj put.Ali nazalost svi doktori su na svoj nacin slicni.Vrlo cinicni,Netolerantni i cak pakosni.Primer koji sam ja imao sa mojim sada vec hvala bogu odraslim sinom.Dve nedelje moja supruga vodi dete na injekcije zbog bezazlenog virusa kako doktor pedijatar opste prakse tvrdi.Naravno virus odaje visoku temperaturu,bolove u glavi povracanje.Tvrde virusna upala grla.Zena insistira da se detetu ispita krv i mokraca.Doktor izjavljuje.Gospodjo nebudite ludi ja znam svoj posao i placena sam da mislim.To je prepuna kap u casi.Odlazi na privatan pregled detetu ustanove zapalenje mozga.Mesec dana agonije svaki dan u bolnici.Dali ce sve biti u redu dali ce ostati posledice.Zahvaljujuci casnim i odgovornim doktorima moj sin biva izlecen.U tom trenutku ja sam bio na radu u sad.Tako da nisam bio prisutan.Ali da kojim slucajem jesam famozna pametna doktorka nebi ostala ziva.Koja u mraku svoje zaslepljenosti onim slovima na Doktorskoj diplomi nikada se nije ni potrudila da nauci nista vise nego sto je bilo dovoljnoDa bi polozila ispite.Hvala bogu novac vrti gde burgija nece.Tako da za malo novca cak i doktori dobiju otkaz.Pa je takav slucaj bio i sa njom.
Dragi gospodine,vec smo ustanovili da ima raznih tipova ljudi,dobrih i losih,i medju doktorima ali ja se trudim da bar medju ljudima koji se motaju po ovim forumima rasirim ideju da na osnovu pojedinacnih primera ne treba celu jednu profesiju omalovazavati.Slazem se da je to bio potpuno neprofesionalni odnos prema pacijentu i da data gospodja treba da bude sankcionisana za takav rad ili bolje reci nerad,svaki covek je osetljiv na svoje zdravlje i to je potpuno normalno,za zdravlje deteta pogotovo(tema je zapoceta oko saveta za ishranu bebe)ali ja,ovo govorim u svoje licno ime,mrzim generalizovanje bilo cega u zivotu,da li bih trebala da generalizujem sve taksiste kao najvece lencuge ovog sveta,ili salterske sluzbenice kao narogusene rospije...ne padaju mi na pamet bas adekvatni opisi ali nadam se da cete shvatiti poentu ovoga,ali zbog toga sto mi je po neki pripadnik iz svake profesije bar jednom u zivotu zagorcao zivot da li to znaci da treba da raspalim paljbu po svima njima?A u svakom zitu ima kukolja.Ja znam da postoji zabrinutost za zdravlje ali isto tako vidim da kad se da potpuno logicno objasnjenje zasto nesto ne treba raditi,sa objasnjenjem posledica(govorim o medicini naravno)uvek ce se ,pa makar i najbanalnija stvar,ponovo pitati osoba daleko manje kompententna po pitanju zdravlja od komsinica,strina,ujni...pa do Zike i Mike,a sve sa komentarom ma sta vi doktori znate.A u 90 % slucajeva ispadne da znamo i da se opet vratite nama.
Naravno da se konsultuju bake,starije zene iz porodice ali podjimo od toga da veliki broj roditelja ima adekvatan odnos sa pedijatrom svoga deteta,dobru komunikaciju,pa kao sto je vec neko rekao ako niste zadovoljni jednostavno promenite lekara i menjajte ih dok ne nadjete onoga sa kim ste zadovoljni ali nemojte ostajati nezadovoljni a svoje nezadovoljstva ispoljavati pljuvanjem po celoj profesiji gde ima puno postenih,vrednih i dobrih lekara.
[ ali nemojte ostajati nezadovoljni a svoje nezadovoljstva ispoljavati pljuvanjem po celoj profesiji gde ima puno postenih,vrednih i dobrih lekara.[/quote]
Naravno kao sto sam rekao.Zivot mog deteta su ipak spasili doktori.I ja sam im bezgranicno zahvalan.Jedino sto zelim da znam.Kako postupiti?Jer jedan laik kao sto sam ja veruje doktoru.Odakle ja znam da je dijagnoza ispravna.ne zamerite ali ja sam taj primer imao sa svojim detetom.Ja vise nikada nemogu biti siguran.Jer neznam dali ste roditelj,ali jednostavno za zivot i zdravlje deteta se molim i bogu i vama lekarima.Zato sada kada god je dete bolesno uvek ga vodim na dva odvojena mesta kod lekara.Samo tako mogu biti siguran ako ustanove isto oboljenje da je moje dete na pravom putu a to je put izlecenja.
Dragi gospodine,vec smo ustanovili da ima raznih tipova ljudi,dobrih i losih,i medju doktorima ali ja se trudim da bar medju ljudima koji se motaju po ovim forumima rasirim ideju da na osnovu pojedinacnih primera ne treba celu jednu profesiju omalovazavati.Slazem se da je to bio potpuno neprofesionalni odnos prema pacijentu i da data gospodja treba da bude sankcionisana za takav rad ili bolje reci nerad,svaki covek je osetljiv na svoje zdravlje i to je potpuno normalno,za zdravlje deteta pogotovo(tema je zapoceta oko saveta za ishranu bebe)ali ja,ovo govorim u svoje licno ime,mrzim generalizovanje bilo cega u zivotu,da li bih trebala da generalizujem sve taksiste kao najvece lencuge ovog sveta,ili salterske sluzbenice kao narogusene rospije...ne padaju mi na pamet bas adekvatni opisi ali nadam se da cete shvatiti poentu ovoga,ali zbog toga sto mi je po neki pripadnik iz svake profesije bar jednom u zivotu zagorcao zivot da li to znaci da treba da raspalim paljbu po svima njima?A u svakom zitu ima kukolja.Ja znam da postoji zabrinutost za zdravlje ali isto tako vidim da kad se da potpuno logicno objasnjenje zasto nesto ne treba raditi,sa objasnjenjem posledica(govorim o medicini naravno)uvek ce se ,pa makar i najbanalnija stvar,ponovo pitati osoba daleko manje kompententna po pitanju zdravlja od komsinica,strina,ujni...pa do Zike i Mike,a sve sa komentarom ma sta vi doktori znate.A u 90 % slucajeva ispadne da znamo i da se opet vratite nama.
Naravno da se konsultuju bake,starije zene iz porodice ali podjimo od toga da veliki broj roditelja ima adekvatan odnos sa pedijatrom svoga deteta,dobru komunikaciju,pa kao sto je vec neko rekao ako niste zadovoljni jednostavno promenite lekara i menjajte ih dok ne nadjete onoga sa kim ste zadovoljni ali nemojte ostajati nezadovoljni a svoje nezadovoljstva ispoljavati pljuvanjem po celoj profesiji gde ima puno postenih,vrednih i dobrih lekara.
Ma stvarno ste divni, toliko da sam par meseci isla kod lekara zbog mucnine, a ona je konstatovala da je u pitanju prolazni virus, bez ikakve zelje da mi da uput za neku analizu. Kada sam posle par meseci zatrazila uput da odnesem stolicu na nalizu (hvala bogu te sam zavrsila srednju medicinsku, pa znam osnovne stvari) ispostavilo se da imam kandidu u zelucu.
Posle par meseci kad je to bilo izleceno, ponovo bolovi. Donesem rezultat analize na helicobactery, ona mi kaze da je sve u redu. Ipak ja odem kod gastrologa, a on kaze da nista ne valja da imam velike sanse da dobijem cir i da mi neku konjsku terapiju od tri leka itd.
Poenta: Mislim koji je to doktor i sta on zna kad ne ume da procita rezultat na kome mu pisu normalne vrednosti ... Ne valja generalizovati, naravno, ali mnogo vas je koji cekaju da vam se prvo stavi u dzep, pa da se tek onda zainteresujete za bolesnika, u suprotnom vas ne zanima cak ni kada mu je zivot u opasnosti. I nemoj mi draga dr reci da nisam u pravu (mozda vi niste takvi, ali onda ste redak izuzetak)jer vas je vise od polovine iskvareno, nestrucno i nezainteresovano, tako da vam ne bih dozvolila da lecite ni moju macku, a kamoli mene. Pozdrav
Ja bih vam dala duplo, mozda i trostruko vece plate, ali u slucaju da uzmete i 100 gr kafe, leteli bi sa posla, pa bi se znao neki red. Ovamo kukate za plate, citav zivot strajkujete, dok vam pacijenti umiru, i kad vam plate povecaju, opet kao lesinari i dalje uzimate od jadnog napacenog naroda.
Ispred mene je u posti bila stara bakica, vidi se da je na ivici egzistencije. Drzala je u ruci zguzvane novcanice od po 10 i 20 din. Onda je rekla sluzbenici :"Molim te sine, daj mi jednu krupnu od 200 din. Skupljala sam ovo, idem kod lekara, ali bojim se nece da primi ovo sitno ... " Mislim da je svaki komentar dalje o vasoj humanosti suvisan.
Tara Ana
05.02.2004., 11:49
Posle svega shto cinite na ovom forumu,draga Dr,posle saveta,upucivanja na prave specijaliste,posle iscrpnih razgovora sa napacenim ljudima(PRITOM SVE DOBROVOLJNO I BESPLATNO),sa ZACUDJUJUCIM FONDOM ZNANJA(koje samo lekari mogu da prepoznaju),Vi dozivljavate da Vam se kaze da ste tzv.lekar!!!Vama upucuju sve grdnje,ruzne reci i negodovanje,iskaljuju svoj bes,JER TO NE MOGU(ne zele ili racionalno razmishljaju pa IM SE NE ISPLATI_kako se zove ova osobina ljudi???_)A NE ONIMA KOJIMA STVARNO TO TREBA DA SE KAZE!!!SRAMOTA!! Budite junacine i recite to onome ko Vas je povredio,a ne generalizujte stvari,to je jako prizemno i jevtino!!!A od Dr.je neko cuo vishe nego od 6 specijalista zajedno!!!Ne zahvaljujte se,ali bar ne pljujte!!!ZAHVALJUJU SE NASHI IZ SVEDSKE,jer tamo nemaju adekvatno lecenje,a mi kritikujemo!!!
Ovo je zivotna skola,u jednu ruku.
Sad definitivno mogu reci da me vise nista ne moze iznenaditi.
Gospodinu koji pita kako da zna kome da veruje,ne znam odgovor na to pitanje.Probajte da uspostavite dobar kontakta sa lekarom koji ce pruziti vasem detetu adekvatno lecenje a vama logicno objasnjenje.
Gospodji medicinskoj sestri mogu samo reci da je naisla na loseg lekara ali da kao zdravstveni radnik bi trebala da zna da toga ima i u njenoj bransi i da ako mislite da ste vi medicinske sestre postedjene ovog pljuvanja,grdno se varate,vas vole jos manje pogotovo sto kad vam prorade kompleksi nize vrednosti,zagorcavate zivot pacijentima vise nego lekari.
Tara Ana hvala na lepim recim,u svakom slucaju znaci malo podrske.
A vi dragi forumasi probajte da se vratite malo unazad i setite se u kakvim smo uslovima ziveli,gde se velicao kriminal,lopovi,a pamet i postenje su bili 15 godina ismevani i sad se cudite sto u medicini nailazite na to na sta nailazite...a takvih istih losih ljudi ima i u drugim profesijama.Kao sto rece Tara Ana pokazite zube ali onima koji to zasluzuju a nemojte iskaljivati svoj bes na onima koji ako nisu pomogli nisu ni odmogli.
Pozdrav svima!
zabrinuta
13.02.2004., 11:59
Nama roditeljima je jako tesko kada se dete razboli, pa ga odvedemo nestrucnom lekaru (ne znam da li je to sindrom, ali sve cesce se bas takvi nalaze po domovima zdravlja)i dobijemo samo vitaminc C i cajeve kao terapiju. Srecom, pa uvek postoji majcinska intuicja (ili ocinska), pa teramo dalje. Znate li vi dr-ovi da zivot nase dece stavljamo vama u ruke??? malo vise odgovornosti i strucnosti, molim.
Sto se tice limuna i pomorandze i slicnih nedoumica, svako dete je drugacije. Meni su savetovali da obavezno dajem detetu vodu jer je jeo iz flasice (Bebelac), ali on nikako nije hteo da pije. Poceo je sa sokicima od 4,5 meseca(jabuka i sargarepa)
Ma razumem ja vas,u pravu ste da je svako dete drugacije ali eto vi prvi niste uocili razliku,dete koje sisa ne zahteva unosenje vode jer je mleko bogato vodom dok ona koja su na vestackoj prehrani zahtevaju vodu.To vam je prva razlika,druga je sto vi roditelji ako se detetu ne prepise antibiotik u startu mislite da lekar nema pojma i ne prihvatate da se ipak dobar deo infekcija ne leci antibioticima...