PDA

Vidi punu verziju : ZELENASI U POZAREVCU I POSLEDLICE!!!???

STEFANOVIC
30.03.2007., 01:41
Dali ovakva pojava nacina zaradjivanj za svoju egzistenciju vodi u zivot koji ima smisla da opstane na prosrorima Srbije ,Pozarevac i uopste celog naseg drustva na nacin na koji se sada manifestise.Svesni smo cinjenice i nacin na koji sve ovo funkcionise i dali smo svesni svi cinjenice da samo zbog novca se moze glava izgubiti.

STEFANOVIC
03.04.2007., 01:53
NEMOGUCE DA VEC NEKOLIKO DANA NIKO NE ZELI NIJEDNOM RECJU DA KOMENTARISE ZLO KOJE SE POJAVILO NA NASIM ULICAMA...DALI JE LJUDI U PITANJU STRAH ILI NESTO DRUGO ....DALI RAZUMETE TEMU KOJU SM POSTAVIO ...DAVANJE NOVCA POD KAMATU I UBIRANJE NELEGITIMNE KAMATE KOJA NEME NIKAKVU RELNOST SA NEKIM TOBOZE BANKARSKIM SISTEMOM....KOMENTARISITE SLOBODNO ..IZNOSNJE JAVNOG MISLJENJA O NECEMU STO NEMA REALNOST DA OPSTANE SAMO MOZE DONETI DOBRO DRUSTVU KAO STO JE NASE ......

antoine
04.04.2007., 13:14
Ne vidim u cemu je problem:take it or leave it!

STEFANOVIC
05.04.2007., 01:38
Ne vidim u cemu je problem:take it or leave it!
PA DA NEVIDIS U CEMU JE PROBLEM U TOME I JE I CITAVA POENTA ZLA JER SE KORISTE LJUDI KOJI NE VIDE,NE OSECAJU I NE RAZUMEJU STA DONOSI TAKAV VID "POSLOVANJA'
Mozda si mlad covek i to nerazumes ali da se nebi upustao u nepotrebnu diskusiju sa tobom vreme ce ti pokazati koje ce posledice donositi takav vid zarade.....

barbed wire
05.04.2007., 09:57
Daleko od toga da podrzavam ovu pojavu, ali znas kako se kaze "dok je ovaca bice i sisanja" :)

Radovan 3.
06.04.2007., 00:30
Meni nije jasno zasto je to sada,odjednom cudno.Zivimo sa tim poslednjih 15-ak godina,a da vlasti ne reaguju.Kada zrtve vise ne izdrze desi se upravo ono sto smo svi culi da se desilo.Ubistvo.Neke "ovce za sisanje" ne mogu da trpe teror zelenasa,kamo srece da je vise takvih.

STEFANOVIC
06.04.2007., 01:37
NE radi se o tome dali je sada to cudno ili nije cudno i da je zazivelo ko zna kada vec problem je u tome sto su pocele glave da se gubei da to nikamo ne vodi a zasigurno na jedan vid stabilnog zivljenja da i ne pricamo.Svesni smo cinjenice da da ljudi pribegavaju raznim nacinima zarade a oni lakoverni koji misle da pozajmljeni novac ce lako vratiti dovode u zabludu sebe da se sve to moze ostvariti na jedan takav nacin gde ce svi biti zadovoljni a u stvari ponekad su gubitnici svi a ponajvise oni koji se u svojim preracunima toliko daleko preracunaju da na kraju gubitak nekih dragocenosti vodi u potpuni propast.Sve to i mnogo vise se odrazava unutar porodice same koja to mora da prezivi i de se na jedan pogan nacin gazi ljudsko dostojanstvo koje nema cenu i koje je mnogo davno izgubilo svaki smisao.Bojim se da je daleko jedan nacin zivljenja da ce u nasoj zeml;ji moci da se pristojno zivi od svog rada i kada se to osecalo u vazduhu i u atmosferi medju ljudima kada su zadovoljni zaradom od svog posla i kad se stedelo u banci i zivelo mnogo srecnije i zadovoljnije nego danas .NEKO BI SIGURNO PITAO KUDA IDE OVAJ BROD....ODGOVORA NEMA ....MOZDA U NEKOJ DRUGOJ PRICI SA NEKIM DRUGIM LJUDIMA I NE VISE U ONOJ ZEMLJI GDE CVETA LIMUN ZUT JER JE TO TAMO DALEKO GDE JA NE ZELIM DA ZIVIM..........

Radovan 3.
07.04.2007., 23:51
Bice bolje, samo da cesce imamo optimisticke poglede na svet. ;)

Rigel
25.04.2007., 19:57
Ljud sto se bunite oko ove delatnsti?
To vam je trenutno najjaca grana privrede u Srbiji i u stalnom usponu!

:) :) :)

STEFANOVIC
12.05.2007., 01:57
Iluzorno je i da komentarisem jedan ovakav komentar koji nema smisla nikakvog......dileja

marijetka
16.05.2007., 22:33
A kako bre Stefo iluzorno?! Pa zar to nije tacno, pa banke su najveci, i to legalni zelenasi i ako se prosetas rodnim gradom primetices da banke nicu na sve strane....

STEFANOVIC
17.05.2007., 01:25
DA draga Marijetka slazem se sa tobom da u pozeravcu ima banaka ko kafica ali to sto tvrdis nemo veze da se formulise na jedan takav nacin kao sto ti kazes .Prvo kada ulazis u banku postoje uslovi koje i ti sam moras da ispunis da bi mogao da dobijes neki kredit sa povoljnom kamatom....jer recimi zasto bake postoje da drugima daju novac ..od nekoga da uzimaju novac na stednju .da zarucanavaJU KAMA TUi naravno ti sve papire potpisujes i oni imaju crno na belo a kod klasicnog zelenasenja na ulici ti jednostavno nemas sigurnosti za novac ni koji si pozajmio jer kamata ide na kamatu a i kada ga pozajmis nekome samo on moze da ti vrati i niko vise jer ti samo on i duguje a ako umre o0de para ili kako rekose u filmu """""ode kuca "
RAZMISLI ..........................................

marijetka
22.05.2007., 10:39
Nije sija, nego vrat, to je moje misljenje :).

ceda012
23.05.2007., 18:39
Potpuno se slažem sa Stefanovićem,
ne znam koliko vas je upoznato da je relativno skoro jedan čovek iz grada ubio jednog 'težeg' zelenaša.Taj čovek je izbeglica sa ženom i 2 dece vrlo siromašan,pozajmio je pare od tog lika da školuje decu, a ovaj mu nabio kamatu 10x veću,ovaj siroma nije mogao da plati toliku sumu,pa mu je zelenaš pretio da će mu nešto uradi sa decom,ovaj puko i....itd.

Takva vrsta ljudi mora da nestane inače nema napretka i ostaćemo u ''90-tim

STEFANOVIC
24.05.2007., 02:27
Hvala Cedo konacno neko razumno da prokomentarise tu ruznu pojavu kod nas....da upravo kada se dogodilo to ubistvo mene je inspirisalo da napisem nesto o tome jer kao coveka zaomije da da neko strada zbog prljavog novca.Daj jacu da ti pozajmim lovu pa cu da ti zaracunam kamatu pa kad mi je ne vratis posle kamatu na kamatu i tako unedogled dok[ti kuca ne ode ...Ranijih godina prijatelj prijatelju pozajmi novac na rec ,na poverenje pomogne ti neko ako moze a danas niko nikome ne veruje sve je stvar interesa i koristi ,materijalizam i iskoriscavanje do granica ljudskog dostojanstva ...to nije dobro i trebamo jednostavno iskoreniti takve pojave koje donose zlo ....JOS JEDNOM HVALA CEDO ZA KOMENTAR .........

HUSAR
24.05.2007., 03:45
Gazdarica ("foruma"istorije) :
"Imam u kuci jednu knjigu izdatu 1943. u Zagrebu... Dakle, u NDH..."
"@Lj, dacu vam kame..."
(ПРЕТЊА СМРЋУ)
(ја сам Србин мета тог "разговора")
(у под-форуму: "везе с Италијанима")
СРБИ, ЈЕВРЕЈИ, ЦИГАНИ: СЕТИМО СЕ ЗЛОГЛАСНЕ УСТАШКЕ SS "KAMA" DIVIZIJE !!!

ceda012
24.05.2007., 22:05
Hvala Cedo konacno neko razumno da prokomentarise tu ruznu pojavu kod nas....da upravo kada se dogodilo to ubistvo mene je inspirisalo da napisem nesto o tome jer kao coveka zaomije da da neko strada zbog prljavog novca.Daj jacu da ti pozajmim lovu pa cu da ti zaracunam kamatu pa kad mi je ne vratis posle kamatu na kamatu i tako unedogled dok[ti kuca ne ode ...Ranijih godina prijatelj prijatelju pozajmi novac na rec ,na poverenje pomogne ti neko ako moze a danas niko nikome ne veruje sve je stvar interesa i koristi ,materijalizam i iskoriscavanje do granica ljudskog dostojanstva ...to nije dobro i trebamo jednostavno iskoreniti takve pojave koje donose zlo ....JOS JEDNOM HVALA CEDO ZA KOMENTAR .........

Nema na čemu :)

pozarevac
27.05.2007., 09:57
Na adresi www.Pozarevac.net cete pronaci portal grada Pozarevca
Portal ima vec 1700 korisnika, postanite i Vi nas clan.

arsa1
30.05.2007., 16:32
Dali ima nekog iz PO ili se ja to varam.
A marijetka mjel to ženski člam?

savic dr
30.05.2007., 19:18
Ljudi nisam odavde SHtasu to zelenashi e Radovane objasni e(cuo sam da si bio u shvabii) a kod mene necesh ma cu te premlatim.

Maja the bee
30.05.2007., 19:43
Dali ima nekog iz PO ili se ja to varam.
A marijetka mjel to ženski člam?

Naravno da ima ;)

STEFANOVIC
01.06.2007., 14:54
EVO MOJ dugar Savic nezna jos sta su to zelenasi ....vidi se iz aviona da nisi upucen u zbivanjima u nasem gradu pa stoga i takve infotmacije i ne dolaze do tebe .
da ti ukratko objasnim to ti je klasicno davanje para pod kamatu ...naprimer ja tebi dam 10.000 eura i zaracunam ti kamatu za mesec dana 10% ti ako mi ne vratis taj novac za mesec dana kamata ide na kamatu i tako u nedogled nije tesko izarcunati...pa ljudi tako izgube na kraju kucu ,auto ...porodicu jer se budzet istanji pa ako nemas ni sta da prodas onada taj koji tim pozajmi novac te uhvat pa te zatvori u razna muculista i tj .podrume da ti iznudi novac jer mu samo ti i dugijes ....ljudi su tada skloni u ubistvima i samo ubistvima jer je nezdrziv pritisak kako licini tako i moralni na licnost a pre svega na dostojanstvo i porodicu ..Zbog takvih i slicnih pojava vec su se desila ubistva jer to je kolo gde prakticno platis jednu banku da udjes a dve da izadjes . Dovitljivi zelenasi su u stalnom kontaktu tako da te upucuju jedni na druge prakticno pozajmi pare od onoga drugog pa meni vrati pa kad pa kad treba meni da vratis onda uzmi od treceg i takom u krug.Mnnogi su zasticeni od vlasti tako se lako provlace u zakonu ...e to ti je tej organizovani kriminal koji se trenutno razvija brzinom svetlosto kod nas .Neke dileje sa ovog foruma cak pozdravljaju takav nacin zarade jer to ako rece jedan najprofitabilnija grana privrede u srbiji.
JEDNA STVAR JE TUZNA U SVEMU ONAJ KOJI JE POZAJMIO NOVAC AKO UMRE OVAJ ZELENAS U TOM SLUCAJU PUCA JER TO JE RIZIK VELIKI .TAKO DA SE OBICNO POZJML;JUJE NOVAC SRDOVECNIM OSOBAMA POZNATOG POREKLA JER TU SIGURNO NAPLATA JE GARANTOVANA ..ZALOSNO ALI ISTINITO ...CAO

savic dr
01.06.2007., 20:46
Jeli a shtosu ih nazvali zelenashe.ja mislio to su oni shto se bore za zdrav zivot i cistu ekologiju.a shtose tice toga ljudi to je normalna pojava i nemam nishta protiv jel uvek ovce treba shishati kad su uzimali pare bilo im lepo i dok troshish troshish tudje pare e a kad vracash vracash svojei zato ako sumnjash da mozesh da mozesh da vratish mojne da uzimash Stefonemoj da se ljutish ali po meni to je pravilnojel uvek je bilo da opstaju jaci i snalazljiviji mi smo bili slabi i zato smo otishli da bi zaradjivali svim rukama,

STEFANOVIC
02.06.2007., 02:45
EVO I TI SAVIC JA PRICAM KAKO TO ZLO ISKORENITI A TI OVCE TRBA UVEK SISATI AKO IH IMA.MA STA JACI OPSTAJU u cemu su jaci imaju veca m.... ma daj Savic sta ja ili ti nismo bili pametni pa smo otisli daleko od kuce da radimo a sta ovi su kao snalazljivi ili nedaj boze pametni ma daj idi molimte gomila neradnika i lezilebojevica koja na tudjoj muci zaradjuje da zivi ........MA LEPO ONO PROROCANSTVO GOVORI O NAMA SRBIMA DA NAMA NIKO DRUGI NE TREBA ZA NEPRIJATELJA SAMI SMO SEBI NAJVECI NEPRIJATELJI IZUBIJACEMO SE IZMEDJU SEBE DA CE NAS OSTATI ZA POD JEDNU KRUSKU DA STANEMO ....ZALOSNO KAKAV SMO MI NAROD PONEKAD .......TAKO CUDAN I NESHVATLJIV......

savic dr
02.06.2007., 09:51
E Stefo mojne da mi se ljutis jel si ti uzo pare pod takav procenat(nadam se da nisi)pa si ziveo za tudj racun a

STEFANOVIC
04.06.2007., 02:08
HVALA BOGU NISAM.......................NEGO ZNAS STA MI FALI JEDNO LADNO PIVO ILI VISE U CIKOSU U HLADOVINI....MOZDA TO JE JEDINA NOSTALGIJA KOJA ME DIRA TAMO GDE SAM NAJ OSETLJIVIJI..................CAO

savic dr
05.06.2007., 12:06
CIKOSH I HLADNO PIVO. DE ME NADJE VELIKI POZDRAV SVIMA