Vidi punu verziju : Nacrt strategije upravljanja otpadom
sjevtimijevic
27.06.2003., 17:05
Da li i kada Srbija moze da resi problem odlaganja komunalnog otpada?
Sumnjam da će uskoro nešto biti rešeno, jer je kao prvo naš mentalitet takav da ako neko predlaže sortiranje otpada mi ćemo namerno sve bacati u jedan koš i slično .
Volela bih da neko da prave predloge za upravljanje ovom vrstom otpada , ali i industrijskog otpada , a ne da se svakom ostavlja na savest kako će da odlaže otpad . Vrlo često su pojedinci , ali i industrije u nedoumici kako da raspolažu svojim otpadom , a uputstva za to nema .
Da li Vi možda znate nešto konkretnije ?
Da li ste možda direktno uključeni u ovu problematiku ?
mislim da je u cacku krenula sa radom firma koja se bavi preradom industrijskog otpada....ako ima na forumu nekog iz cacka, mogao bi to malo da "procacka" i kaze nam sta se desava.
sortiranje smeca se vrlo dobro moze resiti i nema veze sa mentalitetom - ako ste bili skoro u istanbulu verovatno ste primetili da je 10 puta cistiji grad od beograda, a mi vazda turke krivimo za javasluk - samo udri po dzepu i da vidis kako ce svi da razvrstavaju plastiku od lubenica i novina...
Слажем се са Луном. Ипак пре казни, боље би било да схватимо важност одржавања чистоће. Децу једно уче у школама, најчешће друго код куће гледају. Потребно је предочити свима добробит од прераде отпада. Након енергије, хране, индустрије аутомобила, оружја и играчака - ова област ( прерада отпа, складиштење, остало ) спада у најважније.
Да ли сте знали да је Проф. Коруга, бавећи се фулеренима пронашао, за сада, материјал који обећава у одлагању и чувању радиоактивног отпада?