PDA

Vidi punu verziju : Kako da ga zaboravim i prestanem da ga volim

mala luda
20.01.2004., 22:14
E,volim ga!!!Jednostavno!!!Pomozi,kako da ga zaboravim posle raskida.A posle njega je proslo 4,5 meseca.
POMOZI

DON
20.01.2004., 23:06
Najlakse je sad reci:ZABORAVI GA,NADJI DRUGOG.
To i jeste u principu tako,ali......
Ti njega jos volis,proslo je kazes 4,5 meseci.I dalje ga volis.Ok i to. Proci ce jos neko vreme,a onda ces sama shvatiti,da je on jednostavno otiso iz tvog zivota,da je naso drugu.Pa ako je on naso drugu,znaci ljubav nije bila iskrena.E sad,ti imas dva puta:Ili kreni putem zaboravljanja,nadji sebi razlog da zivis,ej,da zivis...kolko zivota imamo? Jedan. Pa aj da ga zivimo,ne da tugujemo. Ili drugi put,a taj put ti ne preporucujem.....da se ucauris u sebe i da tugujes dok on uziva.Ziveti u nadi da ce se vratiti,pa cak i da se vrati,sta ti dobijas time? Dobijas to sto ces izgubiti nerve,nista drugo ne dobijas.Recimo da se on vrati posle godinu-dve....i kao IZVINI,JOS TE VOLIM,POGRESIO SAM.To ne pije vodu,jer ti si cekala,nervirala se,on uzivao.Izaberi prvi put,pravi put......uzivaj u zivotu.Nije jedini..............

Srecno.

Scheherezade
21.01.2004., 09:07
E,volim ga!!!Jednostavno!!!Pomozi,kako da ga zaboravim posle raskida.A posle njega je proslo 4,5 meseca.
POMOZI

Volela bih da ti kažem da ćeš ga zaboraviti, da ti kažem "recept" kako da ga više ne voliš... Ne znam to, ali znam da u duši uvek ostane neka toplina, žar koji vreme prekrije, ali nikad ne ugasi.
Čuvaj taj osećaj, draga moja, vredan je čak i kad boli. Znam, rado bi ga ponovo čula ili videla, znam. Bolno je čuti muziku koju ste zajedno slušali, koračati istim ulicama kojima ste zajedno prolazili... Njegov dolazak u tvoj život i odlazak iz njega su obeležili početak nove ere za tebe, vreme se deli na ono pre i posle...
Uminuće bol, dušo, ali sećanje neka uvek ostane, jer ljubav čini da srce kuca, ljubav nas čini večnima...

DON
21.01.2004., 12:32
Koji nick! Scheherezade!!!!!!!!!
Prlepo! Pa jos prvi post,na Romantici.E,zbog ovakvih valja Romantika,valja.....Zbog ovakvih originalnih nickova. Dobro dosla i da....lepo si dala odgovor.Taj bol,vredi doziveti.Ko njega nikad ne dozivi,taj ko da nije ni ziveo.U svakom slucaju,vreme ipak cini svoje...........

dejanvi
21.01.2004., 18:47
Slažem se i sa Scheherezadom i sa Donom i dodajem iz ličnog iskustva i ono što su meni savetovali:
Nemoj da ideš na mesta gde ste vas dvoje izlazili i gde on sada izlazi, i nađi novog momka da bi mogao da okrene tvoje misli od bivšig...
Iskreno, lepi trenuci nikad se ne zaboravljaju, biće teško, ali napred skupi snagu i kaži sama sebi NIJE ON JEDINI, ŽIVOT IDE DALJE.
Pozdrav.

hrcak
21.01.2004., 18:48
Pa ako je on naso drugu,znaci ljubav nije bila iskrena.

mozda se ugasila

da ga bijemo??

hrcak
21.01.2004., 18:50
a cime se bavish, radi nesto sto volish i druzi se, nesto novo, i tako

mala luda
22.01.2004., 11:54
Ti njega jos volis,proslo je kazes 4,5 meseci.I dalje ga volis.Ok i to. Proci ce jos neko vreme,a onda ces sama shvatiti,da je on jednostavno otiso iz tvog zivota,da je naso drugu.Pa ako je on naso drugu,znaci ljubav nije bila iskrena.E sad,ti imas dva puta:Ili kreni putem zaboravljanja,nadji sebi razlog da zivis,ej,da zivis...kolko zivota imamo? Jedan. Pa aj da ga zivimo,ne da tugujemo. Ili drugi put,a taj put ti ne preporucujem.....da se ucauris u sebe i da tugujes dok on uziva.Ziveti u nadi da ce se vratiti,pa cak i da se vrati,sta ti dobijas time? Dobijas to sto ces izgubiti nerve,nista drugo ne dobijas.Recimo da se on vrati posle godinu-dve....i kao IZVINI,JOS TE VOLIM,POGRESIO SAM.To ne pije vodu,jer ti si cekala,nervirala se,on uzivao.Izaberi prvi put,pravi put......uzivaj u zivotu.Nije jedini..............

Srecno.

hvala,mnogo.Nadam se da cu uspeti

mala luda
22.01.2004., 12:02
Najgore mi je da mislim o njemu,ali to stalno radim!!!Ko,sta,gde,kako,o kome,ja o njemu...I svaki put kazem,HALO,NATASHA,CUTI,PRESTANI DA MISLIS O NJEMU,NE ZASLUZUJE...ali naravno,onda jos vise...Kad vidim nekog tipa,nije kao on.Shvatas?Il je previse ovo ili je manje ono.Pop prvi put sam se zaljubila,navodno je i on u mene,bar je tako SLAGAO.Mnogo mi je tesko...Niko me ne razume!Svi kazu:ISKULIRAJ,VIDIS DA JE NJEMU SUPER,ILI SE BAREM PRAVI,ZABORAVI GA!kao da je to lako!Ok,moram da ga zaboravim,ali mi samo recite KAKOOOOOOOOOOO?A mnogo je lep,nema veze kako on fizicki izgleda,ja znam da je on mene samo mnogo povredio i to boli!Shvatila sam da ljubav boli!Volela bih da se ponovo zaljubim,ali da manje boli,da sam manje ne raspolozena...da je barem kao sa tv.Znas,tamo je sve savrseno,a ne kao u pravom zivotu.Al,sam ubedacena :)
Inace,ja nisam takva!Ja sam veoma luda osoba(kao sto je moj nik)i spremna sam na skoro sve...Ali kad volim,onda mi barem ucini da i ti mene volis!Barem,toliko zasluzujem.

zla
22.01.2004., 12:13
skupi slike,sve sitnice i krupnice koje te podsecaju na njega u jednu kutiju koju ces da arhiviras na vrh ormana i da zaboravis da je tu(moci ces).
eliminisi na neko vreme kontakte sa zajednickim prijateljima jer ce ti oni stalno govoriti sta on radi,ima li drugu itd a to ti nikako ne treba.
pricaj sa roditeljima ako mozes-jedna recenica mog oca je meni pomogla vise nego sve sto su mi prijatelji govorili-"ma proci ce to,sine".
izlazi i upoznaj nove drugarice a samim tim nove drugove sa zanimljiv pricama.
bavi se necim sto trazi jaku koncentraciju a volis da radis pa makar to bilo pletenje.
izdigni se iznad sadasnje situacije i pomisli kako ce ti jednom biti smesno kako si ludovala za tim deckom.
i s vremenom proci ce a vreme leti ne bi verovala kako...drzim ti fige :wink:

22.01.2004., 12:23
flertuj preko interneta??

DON
22.01.2004., 13:21
Imali smo po 21 godinu.Zabaljali se tri godine.Voleli se Sekspirovski,ma i vise od toga.Onda je ona umrla.Zvala se Natasa.Od tada,ja sam se i ozenio,dobio decu.....ali,pravu ljubav jos trazim.Ne kazem da svoju zenu ne cenim i ne postujem,ali ljubav,tu koju mi Bog uzeo,jos trazim.Mislim da sam na pravom putu....videcemo.E to "videcemo"....to je i kod tebe.To "videcemo" je VREME! Samo ono,niko vise.Ja vidim iz tvog pisanija da si ogorcena,ljuta,sve to pomesano sa bolom.Pod hitno,ali pod hitno,ne znam ko,neko ti je ovde savetovao da promenis lokacije gde ste izlazili,drustvo isto cak,i ja se u potpunosti slazem.Videces,jednog dana,probudices se,i niceg nece biti.Samo ravnodusnost prema njemu.Tesko jeste,kroz to jednostavno ,manje vise svaki covek prolazi u zivotu.Svi mi imamo svoje neke ljubavi za kojima smo zalili........za ljubav se vredi zrtvovati,samo ako je ista iskrena,iz duse.To kod NJEGA ocigledno nije bila.Pa zasto bi se onda ti zrtvovala? Zasto svoju mldaost zrtvovati? Njemu u cast? Ne.....podji onim prvim,pravim putem......uzivaj u zivotu,jer jedan zivot imas.

PoZ

ZooM
25.01.2004., 15:47

Srecno.Pa prosto,zaljubi se u mene!!!

dejanvi
25.01.2004., 16:21
Najgore mi je da mislim o njemu,ali to stalno radim!!!Ko,sta,gde,kako,o kome,ja o njemu...I svaki put kazem,HALO,NATASHA,CUTI,PRESTANI DA MISLIS O NJEMU,NE ZASLUZUJE...ali naravno,onda jos vise...Kad vidim nekog tipa,nije kao on.Shvatas?Il je previse ovo ili je manje ono.Pop prvi put sam se zaljubila,navodno je i on u mene,bar je tako SLAGAO.Mnogo mi je tesko...Niko me ne razume!Svi kazu:ISKULIRAJ,VIDIS DA JE NJEMU SUPER,ILI SE BAREM PRAVI,ZABORAVI GA!kao da je to lako!Ok,moram da ga zaboravim,ali mi samo recite KAKOOOOOOOOOOO?A mnogo je lep,nema veze kako on fizicki izgleda,ja znam da je on mene samo mnogo povredio i to boli!Shvatila sam da ljubav boli!Volela bih da se ponovo zaljubim,ali da manje boli,da sam manje ne raspolozena...da je barem kao sa tv.Znas,tamo je sve savrseno,a ne kao u pravom zivotu.Al,sam ubedacena :)
Inace,ja nisam takva!Ja sam veoma luda osoba(kao sto je moj nik)i spremna sam na skoro sve...Ali kad volim,onda mi barem ucini da i ti mene volis!Barem,toliko zasluzujem.

Neznam da li si procitala moju predhodnu poruku, prosao sam sve to.
Zbog drugih koji posecuju ovaj sajt... ne bih o detaljima, javi se e-meilom, mozda mogu da ti pomognem. Pozdrav.

little smile
02.02.2004., 00:19
Znas li kako je napisao Ivo Andric? "Zaborav sve leci, a pesma je najlepsi nacin zaborava, jer u pesmi se covek seca samo onoga sto voli"... Znam da ti je tesko, jer nisi ni prva ni poslednja koja je osetila bol iskrene ljubavi... Svako u svom zivotu, pre ili kasnije, dozivi nesto tako... A ljubav je dokaz inteligencije, jer covek bez ideja i prostak bez vaspitanja ne mogu biti zaljubljeni!!!
Imala sam dosta veza, ali jedna veza je ostavila neizbrisiv trag, jer ON i dalje zivi u meni i znam da nikada nece 'umreti' (kao sto ne umiru ni veliki umetnici, ni njihova dela)... Upoznali smo se u januaru 2001. god., nasa veza je bila kao iz bajke, bili smo zajedno 19 meseci, a onda zbog nekih drugih okolnosti, sve je nestalo... Tada sam mislila da ga ne volim vise, ali... bilo je neminovno da ga vidjam cesto, jer zivi u istoj kuci u kojoj zive i moj zet (njegov najbolji drug), seka i sestric... Stalno je bio TU (iako ne fizicki)... I svaki put kada bismo se videli, emocije su se budile... Od raskida je proslo 18 meseci, ali posle njega ni jedna veza nije prava... Ne kaze se bez razloga da se jednom u zivotu iskreno voli!!! Medjutim, bez obzira na sve, ne gubim nadu da cu naci osobu koja ce zauzeti njegov tron, koja ce u meni probuditi ono najlepse - LJUBAV, koja ce me voleti iskreno, koja ce me cuvati!!! Videla sam svog bivseg decka juce, jer sada smo veoma dobri prijatelji... Volim ga i dalje, ali na neki drugi nacin, jer oboje smo rekli da je kraj! Ako tako prihvatis, sve ce ti biti lakse, i svaki njegov dodir, sve... "Volim te sad, volecu te zauvek!" (njegove reci na raskidu), ali idemo dalje... Zivot je ipak samo jedan i bas zato neprocenjivo vredan! Ne gubi nadu da ces u nekoj novoj osobi pronaci onaj kamen temeljac koji ce 'izbiti' iz glave tvog bivseg, ali iz srca niko nikada nece moci, jer njegovo mesto je samo njegovo... Zavoleces drugog, ne brini!!! Samo je potrebno da prodje vreme, tvoja samouverenost, tvoja pozitivna energija... Znas kako kazu? Ne placi, ne tuguj, jer sve sto se zaliva raste, a tvoja tuga ne sme da ovlada tobom. I ne vracaj se na staro, ako je bilo mnogo bolno, jer to bi bilo kao da citas ponovo knjigu kojoj vec unapred znas kraj... To nemoj sebi da dozvolis! Sedi, razmisli sta je to sto tebe cini srecnom, da li je zaista on taj koji te je cinio posebnom i voljenom, ili je to samo trenutak... Mozda si ga previse idealizovala... Samo razmisli i reci sebi: "Ko zna zasto je to dobro!?" (tako ja uvek kazem kada se nesto desi), jer kazu: "Budi zahvalna za sve, i za bol kao i za radost!"

Volela bih da ti pomognem, ali mislim da si ipak ti osnovni tvorac svoje srece, svoje tuge... Sve je to u tebi... Mi svi mozemo pricati i pisati, ali dok ti ne rascistis sa sobom i svojim osecanjima, nase price su prazne... Budi jaka, bice sve u redu!!! VERUJ U SEBE!!!!!!!

zorta
03.02.2004., 16:51
osecam se isto kao i ti, ali...

POLETNA PESMA

Upamti, na ovom svetu
ti si samo u prolazu
na tren, na delić trena,
na delić jednog delića...
Tvoj život tako liči
na zahuktalu kometu
koja na čas zasvetli
kroz treptaje tvog bića
pre no što je pojede sena.
Previše kratko sve traje.
U jednom času u tebi
opijena moćnim sjajem
tih šarenih staklića
tvoja misao drema.
U drugom druguješ s krajem,
u trećem te već nema.
Zato se probudi.
Udahni vazduh duboko.
Potpuno budan budi
i živi iz sve snage
kroz osmeh,
kroz reč,
kroz oko.
Uživaj časove drage.
Ne misli na one druge.
Nedaj da jedan čas sivi
pomrači lepotu daha
jer nemaš ništa od tuge.
Opusti se i živi.
Vredi li uopšte briga?
Vredi li uopšte tuga?
Vredi li uošpte išta
što bledi tvoje boje?
Oslobodi se straha.
Oni što tvoj sjaj blede
samo su tužne lutke
što omlitavelo sede
i drugom bi sudbu da kroje.
Ne shvataju jadne
da im to ništa ne vredi:
dok seju varnice hladne,
sopstveni sjaj im bledi...
Ti nisi kao oni.
Nisi i nećeš da budeš
jer sve te duše sitne
uopšte nisu bitne.
Oko tebe eoni
beskrajno vreme broje.
Tvoj život jos svetluca
bojama što nešto znače.
Ti sijaš svojim plamičkom
i samo je do tebe
da li ces sinuti jače.
Zato gledaj put Sunca
i diši punom snagom,
i živi do svog vrhunca,
živi,
beskrajno živi
dok tvoj život treperi.
Ostavi svoje stope
na putu svojih sanja
jer te od mračnih dveri
večnog nepostojanja
deli još samo prag.
Jednom te više neće
biti na ovom nebu
ali će iza tebe
barem ostati trag.

Dragana Konstantinovic

Volim vas i volim njega...

dugi777jezik
04.02.2004., 13:47
Imali smo po 21 godinu.Zabaljali se tri godine.Voleli se Sekspirovski,ma i vise od toga.Onda je ona umrla.Zvala se Natasa.Od tada,ja sam se i ozenio,dobio decu.....ali,pravu ljubav jos trazim.Ne kazem da svoju zenu ne cenim i ne postujem,ali ljubav,tu koju mi Bog uzeo,jos trazim.Mislim da sam na pravom putu....videcemo.E to "videcemo"....to je i kod tebe.To "videcemo" je VREME! Samo ono,niko vise.Ja vidim iz tvog pisanija da si ogorcena,ljuta,sve to pomesano sa bolom.Pod hitno,ali pod hitno,ne znam ko,neko ti je ovde savetovao da promenis lokacije gde ste izlazili,drustvo isto cak,i ja se u potpunosti slazem.Videces,jednog dana,probudices se,i niceg nece biti.Samo ravnodusnost prema njemu.Tesko jeste,kroz to jednostavno ,manje vise svaki covek prolazi u zivotu.Svi mi imamo svoje neke ljubavi za kojima smo zalili........za ljubav se vredi zrtvovati,samo ako je ista iskrena,iz duse.To kod NJEGA ocigledno nije bila.Pa zasto bi se onda ti zrtvovala? Zasto svoju mldaost zrtvovati? Njemu u cast? Ne.....podji onim prvim,pravim putem......uzivaj u zivotu,jer jedan zivot imas.

PoZ

8) 8) 8) Auh, Done, dzaba ti takva sudbina. Veliki si u mojim ocima sada kad znam to, onako ortacki ti kazem. Zato i delujes tako zrelo i pametno u komentarima, jer si se nagutao patnje, a i jos uvek je konzumiras, svakodnevno, trazeci svoju rajsku pticu ! Da si slobodan, a ne ozenjen, sada bi mnoge ribe padale pred tobom , jer ih obara takva sudbina, a i brate, zasluzio si da nadjes damu od formata. Bolno , nema sta, priznajem. Tebi svaka cast na snazi ! :idea: :idea: :idea:

dugi777jezik
04.02.2004., 13:55

8) 8) 8) Nacika, i ja sam donekle u tvojoj kozi. Imam jednu davno zaboravljenu od koje se uspesno lecim. Nisam je zaboravio, ali ipak lagano i sigurno tone u bezbolni zaborav, kao u zivo blato, a tako i treba, tamo joj je i mesto, kao i tom tvom nesrecniku. Elem, sestro, moras da nacinis ozbiljan i odlucan zaokret u zivotu, sto bi ratnici rekli, manevar. Menjaj trase kretanja, mesta izlaska, drustvo, casopise i shvatices koliko si u stvari visila i zavisila o toj sada bivsoj osobi. Preuzmi svoj zivot u svoje ruke i pumpaj dalje. Predaj se novoj ljubavi, ne mora biti prava, jer ljubav je i traganje i mozda ce te neke nove ljubavi pripremiti i osloboditi i uciniti progledalom za onu pravu koja te ceka na kraju puta.

Poslusaj me i sve one koji su ti savetovali slicno i neces se kajati a ionako je to jedini put. I jos nesto. U crkvi upali svece (odvojeno !) za zdravlje njemu i tebi i nameni ih oprostaju vasih sudbina i zamerenih stvari i razdvajanju puteva. I jos samo pusti da vreme, tvoj rad i zauzetost obavezama, rodbinom, pametnim aktivnostima, kursevima, akcijama, novim ljubavima ucine svoje i kad se osvrnes, pitaces se da li je moguce da si nekad bila "takva". Bices trijumfalno srecna sto si uspela. I hoces, Natasha, uspeces !

Veruj mi na rec. Ovo ti pisem u najboljoj nameri.
Neka Gospod Bog bude s tobom. Srecno u novom zivotu Natasa, zelim ti ja, Ivan Jovicic ! :idea: :wink: :!:

DON
05.02.2004., 16:19
8) 8) 8) Auh, Done, dzaba ti takva sudbina. Veliki si u mojim ocima sada kad znam to, onako ortacki ti kazem. Zato i delujes tako zrelo i pametno u komentarima, jer si se nagutao patnje, a i jos uvek je konzumiras, svakodnevno, trazeci svoju rajsku pticu ! Da si slobodan, a ne ozenjen, sada bi mnoge ribe padale pred tobom , jer ih obara takva sudbina, a i brate, zasluzio si da nadjes damu od formata. Bolno , nema sta, priznajem. Tebi svaka cast na snazi ! :idea: :idea: :idea:[/quote]

Hvala Dugi.....
Padale su i padale(i ja pod njima,volim i ja da me osvajaju 8) ),prosto mi smesno kad citam kako se pojedinci/ke hvale u broju devojaka/momaka,u broju orgazma.Ko se mnogo hvali,ili kako ono bese:Pas koji laje,ne ujeda.Ja ne,ja nisam imao 8) .No,pre mesec i po dana,desila se jedna JELENA! A onda sam sam sebi rekao:DON,skote jedan,aj malo drugu pricu.Posveti se Jeleni.I sto smo duze pricali,ja sam je sve vise dozivljavao.sad mi ostaje da mi samo i vreme potvrdi da je moja dvadesetogodisnja potraga urodila plodom.Ne potvrdi li,ja idem dalje,ali uvek sa osmehom na licu.Uvek,jer smeh produzava zivot,samim tim,imacu vise vremena za mojim traganjem.

PoZ

Nesi
16.02.2004., 01:01
"Ljubav je samo rec i nista vise"...A opet toliko toga je satkano u toj jednoj reci: i zelja i nada i radost i tuga i strepnja i bol...citav jedan zivot. Sto je vise ljubavi zivot je vredniji zivljenja. Ljubavi prosle, ljubavi sadasnje, ljubavi buduce.
U meni ljubavi ima...proslih...i lepih i tuznih...buducih....naravno.....sadasnjih ?
I dzabe je trositi reci, osecaj je tu. Zna da vara, o da osecaj tako zna da vara...ali vredi i samo cekanje i treptaj srca i po neka suza i svaki osmeh i nada i zelja...I ja ponovo volim, i necu da razmisljam sta ako nije...i necu da obecavam vecnu ljubav, obecavam samo trenutak, ovaj trenutak kad volim, iskreno, jer sve ostalo nije vazno...A ako se i razocaram...samo u ljude...u ljubav cu verovati uvek...a tren uvek moze da preraste u vecnost jer vreme je tako relativan pojam :wink:

Iced
16.02.2004., 01:55
juuuu.........koliko dugacke poruke....k'o Biblija
:D :D

jagodica
18.02.2004., 15:46
pochni da ga zovesh i zovesh

mario80
21.02.2004., 02:50
klin se klinom izbija :!:

zeka977
21.02.2004., 03:05
flertuj preko interneta??
Ne isplati se, kad ostaneš sam - sve se ponovo vraća.

Usamljeno_Srce
23.02.2004., 21:56
Lako je reci gotovo je,ja ga vise ne volim,treba ga zaboraviti,ali dali je bas to tako
Svi mi umemo da delimo savete,jer je to lako ali najteze je u sustini osobi koja to sve prozivljava.Kada se i nama tako nesto desi upravo smo mi ti koji te savete koje smo drugima delili neslusamo,vec umesto glavom mislimo srcem...Ja ti mogu sada svasta pricati sto si sigurno vec cula ali samo cu ti reci da VREME sve leci.Polako...