Vidi punu verziju : GRČKA
Stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
PO MENI NAJLEPSA ZEMLJA U EVROPI
PO VAMA?
VOLELA BIH CUTI O SVAKOM MESTU KOJE STE POSETILI U OVOJ ZEMLJI?
GDE OTICI NA LETOVANJE, GDE JE NAJOPTIMALNIJA KOMBINACIJA, NAJLEPSE PLAZE I NAJLEPSI I NAJAKTIVNIJI NICNI ZIVOT
Za sadaje najbolji Olimpic beach i Paralija rastojanje oko 2km sa svim sto se moze tamo zateci naravno a Grci su najbolji narod
i ja sam bila pre dve godine in Paralia
moje najlepse letovanje ,fenomenalan nocni provod
saska_bgd
09.07.2003., 16:10
Kada je Grcka u pitanju Hanioti je od "kopnenih" mesta ubedljivo najbolji po meni. Sto se tice ostrva tu su mi favoriti Mikonos, Rodos i Krf.
sunrise
08.09.2003., 09:29
eh s'obzirom da letujem u grckoj od svoje druge godine sta da vam kazem... mmmmmmm..... videla sam mnoga mesta.. ono sto vredi videti u grckoj je sigurno atina i najpoznatije letovaliste GLIFADA..pa ono ko moze neka se proseta vredi videti.. :D
Clarice
29.09.2003., 12:38
eh s'obzirom da letujem u grckoj od svoje druge godine sta da vam kazem... mmmmmmm..... videla sam mnoga mesta.. ono sto vredi videti u grckoj je sigurno atina i najpoznatije letovaliste GLIFADA..pa ono ko moze neka se proseta vredi videti.. :D
Apsolutna istina! Ja letujem u Grčkoj posledjih 17god, svake godine na drugom mestu, i mogu vam reći da su poznata "srpska" mesta tipa Paralije i Hlakidikija ništa u poredjenju sa:
1) Glifadom, na prvom mestu
2) Santorinijem, ako imate para
3) Mikonosom, koji je neopisivo lep
4) Zakintosom, koji sada ulazi ovde u modu, tako da iskoristite priliku naredne ili ove godine (sezona je još u toku) i posetite ovo ostrvo
5) Thasos, najlepše ostrvo u Makedoniji
Grcka je super,bio sam vise puta tamo na raznim
ostrvima,ali i Thessaloniki i Kavala, ali plaze
iz snova su samo na Kubi!!!
Atina je fantasticna turisticka destinacija ali nije za letovanje! Bio sam jos 94' u Glifadi u hotelu A kategorije-"dzaba", ne moze covek da zivi od aviona!
Ostrva su dobra ali su skupa(avion ili bus+trajekt) i nema puno setanja.Odlicni programi, dobra mesta.Ko hoce provod a ima pare - idealno.
Solunska regija SAO Paralija-Halkidiki-Tasos je za one koji hoce jeftinije letovanje a razliku hoce da potrose u shopingu,i mozda glavna prednost- moze da se ide kolima, od BG 10-12 sati lagane voznje!Pescane plaze 90%.
zivim ovde vec sest god.grad je divan,treba ga upoznati bolje od uobicajene setnje Egnatijom i radnjama, ko hoce neku inf. vise e-mail [u]veragr@yahoo.com
Grcka ima prelepe planine-jedna ideja planina+more=odlazak do Volosa, planine na jugu Tesalije, od Soluna na oko 2,5 sata putem prema Atini. Odatle (po mogucstvu kolima) obici prelepu planinu Pilion koja se spusta pravo na more, duz obala su lepa tur. mesta i pescane plaze (npr.Agios Ioanis).Mozete spavati na Pilionu (poznato izletiste selo Makrinica sa izvornom arhitekturom u kamenu, tesnim ulicicama poplocanim kamenom, malim trgovima sa fontanama)a danju se spustiti do mora na neko kupanje!)
Ja sam pre dve nedelje bila u grckoj na maturskoj. precesljali smo je uzduz i popreko. Mogu reci da me je odusevila i pored tih predivnih kulturno istoirskih spomenika, zabava je na fenomenalnom nivou.Diskoteke su super. Samo sad postoji problem sto je sledece godine o limpijada pa su digli cene u nebesa.Pa ako u narednih godinu dana ocete u Grcku odresite kesu
mmmmm,GREACE recimo naj-najzemlja u evropi a i sire...obavezno posetite OLIMP dom BOGOVA i SVETU GORU... takav osecaj nigde ne mozete doziveti :!: :!: :!:
Mala Mo
13.02.2004., 22:22
Bila sam u Paraliji, i Solunu. Plaze mi se nisu svidjele, muljave, onaj pijesak.... A more.... Eh more JADRANSKO..... Egejsko je nula!
Manja si nego tvoj nick,ako o Grčkoj sudiš po tome što si videla Paraliju.To ti je kao kad bi neko rekao da je npr.Beograd jako ružan grad,a pritom si od Beograda videla samo Dunav stanicu na nekom proputovanju. Nećemo ti zameriti ovaj put,ali uozbilji se malo !
P.S. Paralija je zaista bezveze,ali to nije ni kap u moru,šta sve ima da se vidi u prelepoj Grčkoj.
Ja obozavam Grcku i cesto idem u Atinu,jer imam tamo puno prijatelja.Pored Atine,Santorini je fantastican,Rodos,Krf,Meteori su me odusevili.
dreamcatcher
25.02.2004., 00:42
Ja sam od '93. do '01. provodila po dva-tri meseca na Krfu, sto odmarajuci sto raduckajuci po kaficima i diskotekama....I svakom bih rado preporucila ovo prelepo ostrvce...Mada, bilo je lepse kada se ovako masovno nije putovalo jer vise nemas osecaj da si u inostranstvu jer svi pricaju srpski kolika je sad navala....Meni su najlepse plaze pescana Glifada, na zapadnoj strani i skrivene male plaze i uvalice koje je najbolje pronaci vozikajuci se na vespicama po ostrvu..Uvece je najbolje zezanje u Ipsosu, Guviji i Dasiji, na severoistoku ili Kavosu na jugu, mada sve je stvar ukusa, mozda bi se nekom drugom svidelo neko drugo mesto.....U svakom slucaju, ako ste u mogucnosti obidjite Krf jer pored lepih plaza, cistog mora, dobrog zezanja, postoje i mesta od istorijskog i umetnickog znacaja.....
i ja sam bila pre dve godine in Paralia
moje najlepse letovanje ,fenomenalan nocni provod
Ja sam letos bio u Olympic beach-u, ali sam svake veceri bio u Paraliji. Nocni provod je odlican. Bio sam i 2002. ali to nije bilo to. Letos je bilo fenomenalno. Paraliju bih preporucio svima, necete se pokajati! Grcka je i dalje u mom srcu!
Ljudi sretni praznici! Hristos Voskrese!Zivim u Atini vec pet godina i cetiri godine vodim agenciju leti na Santoriniju jer preko godine studiram pa ako zelite da letujete na Santoriniju samo se javite i ,nemoj da mislite da je preskupo,jer recimo ove godine smo imali bolje cene nego u Paraliji koja slozio bih se sa vecinom ljudi i nije bas nesto! Pa ako ste raspolozeni da letujete sa nama ili preko nas javi te se na meil<vlladislav@hotmail.com>Pozdrav:lol:
codemaker
10.04.2004., 02:49
Ljudi sretni praznici! Hristos Voskrese!Zivim u Atini vec pet godina i cetiri godine vodim agenciju leti na Santoriniju jer preko godine studiram pa ako zelite da letujete na Santoriniju samo se javite i ,nemoj da mislite da je preskupo,jer recimo ove godine smo imali bolje cene nego u Paraliji koja slozio bih se sa vecinom ljudi i nije bas nesto! Pa ako ste raspolozeni da letujete sa nama ili preko nas javi te se na meil<vlladislav@hotmail.com>Pozdrav:lol:
Ja letujem godinama na Peloponezu, u nekom od mesta (Korint, Lutraki, Epidaurus, Nafpia itd...). Ima li neka varijanta na par dana da se skokne do barem Santorinija? Kako je sa kolima, jer putujem uvek automobilom? Cene..
Grcka je zemlja mojih snova. Bar dva do tri pita godišnje odem. 21 maja ponovo idem. Za Novu godinu sam bila u Thessaloniki. Obosla sam je uzduz i popreko. Atina, Lutraki po meni najlepse mesto, naravno tu je i Mikonos, Korintos... Najbolji provodi su u Atini u nocnim klubovima kao sto su Venue i Privilage.
jagodica
23.04.2004., 13:11
ej st aimas ti protiv Dunav stanice!!! to je vazhna stanica a i teretna je!~
u grckoj kao moze da se radi preko neta nasla sam neki link
ali me mrzi da trazim
Da li je neko bio u Nea Kalikratia?Valja li tamo za porodicni odmor?Mislim na plaze i cistocu vode,s obzirom da vodim decu.Da li na granici ne traze vizu onima koji imaju francuske radne papire?
Sto se tice tog mesta za koje pitas nije mi poznato bas puno posto ja ovde tj.u GR.zivim vec pet godina i bavim se turizmom jer radim u turistickoj agenciji ali zato sto se tice viza to ne treba ako zivis ili radis u bilo kojoj evropskoj zemlji tj.ako imas boravicne papire u francuskoj onda nema nikakvih problema.Ako te zanimaju jos neke ponude sto se tice letovanja javi se na <vlladislav@hotmail.com>Pozdrav
Da li je neko bio u Nea Kalikratia?Valja li tamo za porodicni odmor?Mislim na plaze i cistocu vode,s obzirom da vodim decu.Da li na granici ne traze vizu onima koji imaju francuske radne papire?
Nea Kalikratia je izmedju Soluna i Halkidikija, ali sa strane gde je solunski zaliv, tako da ako bas ne morate tamo, bolje se spustite jos 40-tak km i u pravom ste raju - Hlakidiki prvi i drugi prst, zelenilo, cisto more, prava turisticka mesta sa dobrom ponudom smestaja i snabdevanja.Nije da nema u Kalilratiji, ali nije to to..
marinaspi
13.05.2004., 14:05
I ja obozavam Grcku zbog čistog, toplog i predivnog mora. U junu idem u Pefkohori, da li ce se zagrejati more, s obzirom da skoro svaki dan ovde pada kisa.
malinero
13.05.2004., 15:55
Avion Venecija--Atina 75 eura povratna karta ili samo u jedno stranu 5 eura . www.volareweb.com
elleni1980
16.05.2004., 03:43
svakog juna sam u pefkohoriju i uvek se kupam,sto znaci da je more relativno toplo........
papipipipopi
27.05.2004., 13:55
Grcka je divna zemlja, Grci divni ljudi!
Stavila bih akcenat na Grcka ostrva. Jedno divno, malo ostrvo koje morate posetiti na severu Egejskog mora je Tassos! Za male pare mozete otici tamo i divno se provesti. Ja sam bila na Tasosu prosle godine i svakome ga toplo preporucujem. Bila sam preko agencije Tassos tours nalaze se u trznom centru u Sremskoj. Autobiski prevoz je sasvim ok. Put nije naporan. Spavala sam u Limenasu (Tasos grad) - glavno mesto na ostrvu (ostrvo je veoma malo svega 95 km u obimu). Iznajmili smo kola (Punta), to zadovoljstvo nas je kostalo 220 eura za punih 9 dana. Obisli smo celo ali bukvalno celo ostrvo koje je super. Sela su super, plaze sve je ok.
Mene interesuje Krf ove godine, pa ako neko ima neko obavestenje za mene (sto se tice aranzmana - jeftinog, smestaja tamo...) molim neka me kontaktira (moj email je: papipipipopi@yahoo.com).
Maja
Milena26
28.05.2004., 12:34
Bila na Krfu pre tri godine. Isla preko Kontikija. Moj savet ti je da obavezno nadjes aranzman za grad Krf a ne za okolna sela. To je potrebno iz vise razloga. U selima nemas bas neki provod osim pijanih Engleza, Iraca i Nemaca. Sve se zavrsava prilicno rano i meni se bas nije dopalo. Ako hoces da iz sela odes u Krf, onda moras prvo da nadjes taksi, pa da ga platis da bi stigao do centra. Posle toga, ako hoces da budes malo u centru, moras opet da platis taksi do tzv. disco street koja je prilicno udaljena. Tampo tek placas ulaz u klubove i mislim da su to sve nepotrebni troskovi. Grad Krf je inace fenomenalan, zanimljiv, lep, cist.........videces ako odes. Mislim da su aranzmani preko kontikija nogo skupi ove godine tako da probaj da nadjes nesto jeftinije.
Lepo se provedi....
Da li se neko vratio iz Grcke ovih dana? Interesuje me kakvo je vreme tamo i da li je za kupanje. Pozdrav.
Ne znam koje te mesto konkretno zanima ali u Atini je bas vruce. Moji prijatelji koji zive na Santoriniju kazu da je dosta toplo i da je sezona vec pocela.
codemaker
03.06.2004., 02:38
Da li se neko vratio iz Grcke ovih dana? Interesuje me kakvo je vreme tamo i da li je za kupanje. Pozdrav.
Proslog ponedeljka sam se kupao u jednom jezeru nadomak Atine (60km). Bili na pecanju pa da se osvezimo :)
Vec je sve spremno...bice kupanje super ove godine
savcicd
04.06.2004., 23:16
Upravo sam stigla iz Paralije i tamo je zaista divno. Cene su O.K.Suncica
Lola_bgd
07.06.2004., 02:39
Ja sam bila prosle godine isto preko Kontikija. Mislim da ipak treba otici u neko obliznje "selo" pored grada Krfa, jer nije da nemaju nocni zivot (mada se sa Krfom ne moze porediti). Ali ako devojci nije bio problem da iznajmi kola na Tasosu, sumnjam da ce i ovde, a na takvim mestima stvarno valja imati kola i onda nije apsolutno nikakav problem otici uvece do Krfa.
Po meni je to mnogo bolja varijanta nego se svaki dan truckati od Krfa do obliznjeg sela na neku lepu plazicu.
U svakom slucaju treba obici celo ostrvo, a za to su ipak potrebna kola, ako volite da budete sami svoj sef :)
AnaMaria
08.06.2004., 10:31
Vreme je ok.Mada ti ne bih preporucila da ovog leta ides u atinu,jer su cene astronomske s obzirom na olimpijadu.
Upravo sam stigla iz Paralije i tamo je zaista divno. Cene su O.K.Suncica
Jel moze nesto vise detalja i neki primer za cene.
**case-problem**Zivka
08.06.2004., 14:53
Moja drugarica zivi u Pefkohoriju i cule smo se pre 2-3 dana. Nema zive duse u mestu, valjda su se svi uplasili Olimpijade i cena. Cene su mozda vece u atinskoj regiji, ali u delu Grcke poznatijem kao Makedonija (solunska regija) sve je isto kao i prosle godine, cak neki i smanjuju cene po restoranima, zato sto nema zive duse.
rafaelica
10.06.2004., 13:45
Moja drugarica zivi u Pefkohoriju i cule smo se pre 2-3 dana. Nema zive duse u mestu, valjda su se svi uplasili Olimpijade i cena. Cene su mozda vece u atinskoj regiji, ali u delu Grcke poznatijem kao Makedonija (solunska regija) sve je isto kao i prosle godine, cak neki i smanjuju cene po restoranima, zato sto nema zive duse.
Zivka, da li bi mogla (ti ili drugarica) da mi preporucis neki smestaj u pefkohoriju? Planiramo da idemo u avgustu, ali mi ne odgovaraju agencijske ponude jer imaju smene subotom a mi stizemo u nedelju uvece (ne mozemo da menjamo termin zbog neke svadbe i letova koji su nedeljom). Ako imas info za neke apartmane sa normalnim cenama gde moze da se rezervise direktno (jer dosta njih da sve sobe agencijama i ne ostane im nista za direct rezervacije). Ne bih da idem na bum jer imam malo dete, a i u avgustu je uvek puno.
Thanks unapred!
Upravo sam stigao iz Paralije. Smestaj i klopa su na prihvatljivom nivou. Pocelo je pravo letnje vreme, s tim sto se dogodi i poneki pljusak. Cene su OK, ali sto se tice provoda, nije toliko dobro kao sto se prica. Kome je do provoda neka ide za Bugarsku - mnogo je jace za prilicno manju kintu.
Ako vas jos nesto zanima - pitajte.
[quote="guest"]Upravo sam stigao iz Paralije. Smestaj i klopa su na prihvatljivom nivou. Pocelo je pravo letnje vreme, s tim sto se dogodi i poneki pljusak. Cene su OK, ali sto se tice provoda, nije toliko dobro kao sto se prica. Kome je do provoda neka ide za Bugarsku - mnogo je jace za prilicno manju kintu.
Ako vas jos nesto zanima - pitajte.[/quote
Ako vam je do dobrog provoda, obavezno posetite Atinu.
Sredinom jula treba da idem na letovanje u Nei Pori. Naplasili su me sa pricama kako je sve skupo,mnogo skuplje nego ovih godina zbog Olimpijade. Laknulo mi je kada sam ovo procitala na forumu. Ako mozete napisite mi okvirne cene klope i pica (u restoranima i supermarketima), cisto da znam sta mogu da ocekujem. Takodje, znacile bi mi i informacije o samom mastu Nei Pori.
Sredinom jula treba da idem na letovanje u Nei Pori. Naplasili su me sa pricama kako je sve skupo,mnogo skuplje nego ovih godina zbog Olimpijade. Laknulo mi je kada sam ovo procitala na forumu. Ako mozete napisite mi okvirne cene klope i pica (u restoranima i supermarketima), cisto da znam sta mogu da ocekujem. Takodje, znacile bi mi i informacije o samom mastu Nei Pori.
zigzagger
13.06.2004., 23:58
Evo ti nekih cena iz Paralije, ovih dana:
- giros, ili nesto slicno "s nogu" oko 1.5 Eur
- u restoranu su porcije obroka od 4 Eur,
- u kaficima je pice od 2-3 Eur,(pivo ili koca)
- u supermarketima dodaj 60-70 % na nase cene,
itd...
I ja takodje putujem u Grcku i mene zanimaju cene. Ako znate pisite.
elleni1980
20.06.2004., 21:15
nei pori je malo mesto nadomak platamona.ima lepu dugu,pescanu plazu koja se proteze sve do platamona.dosta kafica i taverni,ali sto se tice klubova nema!uvece svi uglavnom idu u platamon koji je oko 4 km udaljen od porija.u platamonu su poznati klubovi stavento pored mora,trocadero i bulevard na magistali..
Za nedelju dana idem sa cerkicom od 3 godine u Paraliju pa molim one koji su bili da mi kazu kakve su plaze, ima li igralista sa toboganima i ostalim zezalicama za decu, da li piju flasiranu vodu... Hvala unapred
ima li jos neko neke informacije u vezi paralie, kakvi su klubovi ovog leta gde je najbolje izaci itd
tasa_amst
05.07.2004., 20:25
[quote=guest]Upravo sam stigao iz Paralije. Smestaj i klopa su na prihvatljivom nivou. Pocelo je pravo letnje vreme, s tim sto se dogodi i poneki pljusak. Cene su OK, ali sto se tice provoda, nije toliko dobro kao sto se prica. Kome je do provoda neka ide za Bugarsku - mnogo je jace za prilicno manju kintu.
Ako vas jos nesto zanima - pitajte.[/quote
Ako vam je do dobrog provoda, obavezno posetite Atinu.
Jel u Suncevom Bregu ok za malu decu?
I bas niko se nije skoro vratio iz Grcke pa da javi cene.
Da li se neko skoro vratio iz Haniotija, i ako jeste neka napise kako je bilo,da li ima ljudi,kakve su cene itd.
caffetin na zelene tufne
12.07.2004., 22:43
I bas niko se nije skoro vratio iz Grcke pa da javi cene.
...ili svi odose u bugarsku :?
ajde malo napisite neke utiske!
paralia - plaze, sta posetiti u okolini, sta vam se dopalo, sta ne i sl.?
poz. :)
Milena_ca
12.07.2004., 23:02
E ja sad idem u subotu u grcku i interesuje me d ali je moguce da je los provod :?: . Ja sam cula da je tamo super ali sad po netu vidim pricaju da je dosadno. Ako je neko bio skoro nek malo opise kako je tamo (npr. kakve su plaze i voda, ima li meduza, kafica,..).Ajde samo malo pozurite sa odgovorima jer ja idem za koji dan. :)
Milena_ca
12.07.2004., 23:06
Da ja nisam rekla mene interesuje Paralija. Pa eto ako moze da padne koja od informacija prethodno pomenutih. :D
i ja idem sad u subotu za paraliu tj polazim u petak
ja sam bila tamo pre 3 godine i fenomenalno se provela
plaza ti je bolja u olimpic beach-u ali je to blizu, imas lezaljki i dosta kafica na samoj plazi, e sad more nije nesto tj ima puno meduza ali nije toliko strasno
moja drugarica je bila pre 15 dana i kaze da je nocni provod i dalje fantasstican imas puno diskoteka ,e da i princip je kod njih da svake veceri neki od klubova ima ladies night(koji ukljucuje besplatan ulaz i 1 pice)a inace tada je u tim klubovima tj diskotekama najbolji provod
sto se cena tice neko je prethodno naveo i to je to
imam da dodam da je npr neko pice-alkoholno u diskoteci oko 6-7 evra
pozdrav milici pa se mozda i sretnemo
A neki utisci iz Paralije koji bi bili interesantni roditaljima sa malom decom?
Ja sam se pre nedelju dana vratila iz Paralije. Bila sam sa cerkicom od 3 godine i fantasticno se provela. Nisam mogla previse da izlazim zbog deteta ali postoje silni kafici, dve velike diskoteke... O cenama u njima su vam vec pisali ostali.
Plaze su kilometarske, pescane i sto je najvaznije - ciste. Redovno se skupljaju otpaci, svako jutro izravnava pesak a i sa velikog platoa ispred crkve se pesak redovno cisti. Mi smo svih 10 dana imali talase, pre podne blage a popodne malo vece koji su donosili trave i meduze, ali nista strasno. Obicno ih neko primeti pa ih koficama izvade napolje. Dubina pocinje tek posle nekih dvadesetak metara tako da je odlicno za decu a i nema guzve, ima dovoljno mesta za sve.
Sto se klope tice: dinje, breskve i kajsije su od 0,80 do 1 euro, lubenice 0,20 centi... Glavno jelo u restoranima je oko 4-5 eura a salate od 1,50 do 2. Pivo i sokovi po kaficima od 1 do 2 eura, ice-kafe 1 euro. Imaju pijacu vodu, najcistiju u celom regionu, jer se Paralija nalazi ispod Olimpa, pa slobodno i deca mogu da je piju.
Mi smo imali polupansion u divnom hotelu Orea Eleni a devojcica nije imala obrok jer za nju nisam nista placala, ali smo imali izuzetno ljubaznu devojku koja je par puta i njoj donela celu porciju. Grci su inace ljubazni, vole da se cenjkaju pa spustaju cenu za 1 do 2 eura.
Isli smo u obilazak manastira Meteori, koje smatraju osmim svetskim cudom jer se nalaze na vrhovima velikih stena do kojih se ranije dolazilo samo uzadima. Taj celodnevni izlet sa obilaskom radionice fresaka, Meteora i crkve Svete Petke koja se nalazi u stenama iznosio je 25 eura - deca do 4 godine ne placaju. Vredi otici i u obilazak brodom ostrva Skiatos sa prelepim plazama - koji kosta 35 eura a organizuju se i ture za Waterland i Olimp.
Ako vas jos nesto zanima, pitajte a svima koji odlaze u Paraliju zelim lep provod.
caffetin na zelene tufne
19.07.2004., 18:07
Ja sam se pre nedelju dana vratila iz Paralije. Bila sam sa cerkicom od 3 godine i fantasticno se provela. Nisam mogla previse da izlazim zbog deteta ali postoje silni kafici, dve velike diskoteke... O cenama u njima su vam vec pisali ostali.
Plaze su kilometarske, pescane i sto je najvaznije - ciste. Redovno se skupljaju otpaci, svako jutro izravnava pesak a i sa velikog platoa ispred crkve se pesak redovno cisti. Mi smo svih 10 dana imali talase, pre podne blage a popodne malo vece koji su donosili trave i meduze, ali nista strasno. Obicno ih neko primeti pa ih koficama izvade napolje. Dubina pocinje tek posle nekih dvadesetak metara tako da je odlicno za decu a i nema guzve, ima dovoljno mesta za sve.
Sto se klope tice: dinje, breskve i kajsije su od 0,80 do 1 euro, lubenice 0,20 centi... Glavno jelo u restoranima je oko 4-5 eura a salate od 1,50 do 2. Pivo i sokovi po kaficima od 1 do 2 eura, ice-kafe 1 euro. Imaju pijacu vodu, najcistiju u celom regionu, jer se Paralija nalazi ispod Olimpa, pa slobodno i deca mogu da je piju.
Mi smo imali polupansion u divnom hotelu Orea Eleni a devojcica nije imala obrok jer za nju nisam nista placala, ali smo imali izuzetno ljubaznu devojku koja je par puta i njoj donela celu porciju. Grci su inace ljubazni, vole da se cenjkaju pa spustaju cenu za 1 do 2 eura.
Isli smo u obilazak manastira Meteori, koje smatraju osmim svetskim cudom jer se nalaze na vrhovima velikih stena do kojih se ranije dolazilo samo uzadima. Taj celodnevni izlet sa obilaskom radionice fresaka, Meteora i crkve Svete Petke koja se nalazi u stenama iznosio je 25 eura - deca do 4 godine ne placaju. Vredi otici i u obilazak brodom ostrva Skiatos sa prelepim plazama - koji kosta 35 eura a organizuju se i ture za Waterland i Olimp.
Ako vas jos nesto zanima, pitajte a svima koji odlaze u Paraliju zelim lep provod.
Da li mozes da napises sa kojom si agencijom isla na izlet/e/ (ili nije vazno sa kojom se ide?). koliko zapravo ima do Meteroa od Paralije?
pozdrav :)
limunada
19.07.2004., 18:44
Da li mozes da napises sa kojom si agencijom isla na izlet/e/ (ili nije vazno sa kojom se ide?). koliko zapravo ima do Meteroa od Paralije?
pozdrav :)[/quote]
Mozes da uplatis kod lokalnih agencija...Meteori nisu daleko od Paralije...a ako hoces do Atine ide se osam sati autobusom...Trude se da organizuju grupe,npr.svi Srbi zajedno i imaju vodica na srpskom...Mi smo bili zakasnili za prijavu,pa su nas ubacili sa Poljacima... valjda misleci da je poljski srodan srpskom... :) Sve u svemu,vrijedi otici...U blizini Paralije je i Dion...Tamo ti je daleko jeftinije otici lokalnim autobusom,koji ide svaki dan iz Katerinija nego da placas agencijama...
Od izleta imas jos i Olimp,ali tu nisam bila pa ne znam kako je...Uglavnom,...fino se provedi... :D
Na Meteore stvarno vredi otici. Cena je 25 eura sa nasom agencijom,a sa drugim se moze ici i za manje pare. Mi smo se odlucili za nasu zbog jezika,ali smo se razocarali u vodica. Devojka je bila totalno nespremna za taj posao,a pri tome to radi vec par godina. Zato se treba raspitati i nekad je bolje otici sa Poljacima,Cesima,Slovacima,a prethodno procitati nesto iz knjga o Meteorima. Na Olimpu nisam bila,ali se onima koji su isli nije svidelo. Kazu da nije nista narocito. Obisli su neko etno-selo,videli vrh Olimpa,klopali na brzaka i kazu da su za takav izlet vise nego preplatili. Ja sam se odlucila da na izlete do Larise i Soluna odem vozom. Nije uopte problem snaci se. Tamo je sada sezona rasprodaja,ali imaju nezgodno radno vreme. Korisna informacija ako se odlucite za shoping: ponedeljkom,sredom i petkom radnje rade do 13:30, a utorkom i cetvrtkom ceo dan. Tako je makar u Solunu,a za ostala mesta se raspitajte. Zelim vam lep provod :D
alex_reich
07.08.2004., 17:38
Cao :),
treba mi preporuka gde treba ici na krit. Ono sto me zanima su bele pescane plaze, cisto i providno more i lokacija gde nema vetra. Ono sto me NE zanima je blizina veceg grada, diskoteke, nocni provod ...
Jedno sto sam ja chuo je da se iz grada Jerapetra (Ierapetra) organizuju dnevne ekskurzija brodicem na ostrvo Hrisi (Chrissi), koje je nenastanjeno i predivno :)
poz,
alex
Bila sam na Kritu, u Agios Nikolau, pre dve godine. U Agiosu nam je bila baza dok smo kolima svaki dan isli u obilazak ostrva.
Na celom Kritu voda je topla i cista, plaze su pristojne do odlicne, vetar umeren - da lakse podneses vrucinu
Bila sam na Krisiju, super je : pesak, libijski kedar i tirkizna cista voda . Mozes slobodno da se izdvojis od grupe i uzivas u miru i tisini. Do Krisija se vozi malim brodom (oko 50 ljudi) oko sat vremena. Ponesi neku tabletu protiv mucnine jer na otvorenom moru moze biti prilicno valovito. Obecali su nam da cemo usput videti delfine, ali nista od toga. Bela boja peska potice od okrunjenih sitnih skoljki (koje je zabranjeno skupljati , ali ...).
Poseban utisak na mene je ostavila plaza Preveli, na jugu ostrva, do koje se stize starim neasfaltiranim putem (raspitaj se kako da dodjes do nje). Da bi se doslo do same plaze peske se prelazi jedno prilicno strmo brdo (ima putic sa velikim stepenicama)ali nagrada je prekrasan pogled sa vrha. Preveli je ustvari usce jedne recice u more. Krit je prilicno ogoljeno ostrvo, ali uz ovu recicu raste prava džungla. Iduci uz recicu (koja u donjem delu ima miran tok) moze se doci do njenih brzaka. Preporucujem ako si avanturista.
Cini mi se da je sever vise komercijalizovan od juga ostrva. Tako da juzno mozes naci vise mirnih uvalica.
Najpoznatija plaza na Kritu je Vai (na istoku) u cijoj pozadini je jedina suma palmi u Evropi. Gužva je ali vredi videti.
Kada god nekom pricam o svom boravku na Kritu obavezno spomenem jednodnevni izlet brodom na Santorini. Jedan dan za Santorini je malo, ali sasvim dovoljno kao mamac za neko sledece putovanje.
Uživaj!
Lep opis, ali videti Agios Nikolaos, a ne pomenuti jezero... C..C..C...U svakom slucaju, Krit VREDI VIDETI. Prilicno se razlikuje od ostatka Grcke. Cak i sami stanovnici Krita, uglavnom ne priznaju da su Grci,nego tvrde da su Kricani.
P.S. Meni se svidja i Elounda,pa i Sisi iako to svakako nije klasa jednog Krisija koji je ipak neponovljiv.
Krit je sjajan i treba ga videti.Najbolje je rentirati autic i krenuti, buduci da je ovo najvece grcko ostrvo.Hania-po meni najlepsi grad(nalazi se na zapadnoj strani ostrva)podseca na Veneciju, Matala na jugu je prelepa za odmor(u blizini se nalazi par plaza ''divljakusa'', beo pesak i kristalno libijsko more) I naravno ako krenete od Hanie ka jugu NE PROPUSTITI PLAZU Elafonisi(speling mozda i nije tacan), beo pesak a boja vode je kao u reklami za Pils pivo.(put je malo nezgodan ali vredi)Ako odete na Preveli plazu, krenite niz reku uzvodno(peske naravno).Ako uspete da se probijete kroz ''pustinju i prasumu'' izacice te na FENOMENALNE brzake(bez obzira sto se za spustanje koristi sopstvena guza, dozivljaj je nikad jaci) A tek Elunda ...Pakujte kofere i pravac KRIT
helena 79
26.08.2004., 14:28
Krit je sjajan i treba ga videti.Najbolje je rentirati autic i krenuti, buduci da je ovo najvece grcko ostrvo.Hania-po meni najlepsi grad(nalazi se na zapadnoj strani ostrva)podseca na Veneciju, Matala na jugu je prelepa za odmor(u blizini se nalazi par plaza ''divljakusa'', beo pesak i kristalno libijsko more) I naravno ako krenete od Hanie ka jugu NE PROPUSTITI PLAZU Elafonisi(speling mozda i nije tacan), beo pesak a boja vode je kao u reklami za Pils pivo.(put je malo nezgodan ali vredi)Ako odete na Preveli plazu, krenite niz reku uzvodno(peske naravno).Ako uspete da se probijete kroz ''pustinju i prasumu'' izacice te na FENOMENALNE brzake(bez obzira sto se za spustanje koristi sopstvena guza, dozivljaj je nikad jaci) A tek Elunda ...Pakujte kofere i pravac KRIT
Moze li neko da podeli samnom svoja iskustva u putovanju kolima do Atine ili Korinta? Kako stoje sa plinom za kola? Dali nociti negde uz put u Makedoniji ili je sigurnije u Grckoj? Kakve su im cene goriva? HVALA
elleni1980
09.04.2005., 22:35
NIKAKO NEMOJ DA NOCIS U MAKEDONIJI!!PREGURAJ NEKAKO DO GRANICE,PA NOCI U SOLUNU ILI U NEKOM MESTU PODNO OLIMPA,PA NASTAVI KA ATINI!!
Zbog cena ili opasnosti ili neljubaznosti ili nesto drugo? U cemu je problem?
elleni1980
09.04.2005., 22:43
CENE NISU PROBLEM..PRE CE BITI NELJUBAZNOST..U KOJE MESTO I ODAKLE TACNO IDES?
codemaker
10.04.2005., 02:51
Moze li neko da podeli samnom svoja iskustva u putovanju kolima do Atine ili Korinta? Kako stoje sa plinom za kola? Dali nociti negde uz put u Makedoniji ili je sigurnije u Grckoj? Kakve su im cene goriva? HVALA
Zavisi odakle kreces.
Ja vozim od Beograd do Atine za 15 sati sa sve granicama, pijenjem kafe i ruckom. Moze i brze ako imas para da platis kazne.
Do granice sa Makedonijom je dosta ok, osim onog dela kod Leskovca kad prestaje autoput. Predpostavljam da mislis na put leti. U tom slucaju kreni iz BG negde oko 6 uvece, da stignes do Makedonije oko 10 sati recimo. AKo imas srece stajaces oko 1 sat a ako ne, moze i 7 sati (kao ja pretprosle godine. Zato sam prosle godine posao adnjeg dana jula. Nakon toga te sustizu Turci iz Nemacke i naprave takvu guzvu da bolje da odustanes :) Ili, 3-4 dana avgusta, da opet zaobidjes Turke.
Kros Makedoniju uvek vozim nocu i ne stajem, ne tocim gorivo i ne idem u WC. 2.5 sata. Putevi sasvim pristojni iako ne nesto posebno. Pazi na brzinu obavezno i ne nasedaj kad ti se neko nalepi na branik, kao "ajde sta gnjavis" a brzina ogranicena na 70.
U Grckoj, ako ides do Atine (ja idem i dalje, do Sparte), imas dobre puteve, osim par delova koji su jos u izgradnji. Autoputem slobodno vozi do 140, niko te nece dirati, vozi levom trakom, desavalo mi se da levom trakom vozim 160 a policija zaustavlja one iz desne trake koji voze 130 (ogranicenje 120 na autoputevima). I ako te zaustave, vrlo su ljubazni, nekoliko puta su me zaustavili ali nisam nista platio. Jedino su osetljivi na telefoniranje dok vozis i na nevezivanje pojaseva (za telefon, kazna 250 evra na primer)
Benzin pokusavaj da kupis samo na Shell-ovim pumpama. Inece ces se lose provesti. Jednom sam se preracunao pa kupio bezolovni na nekoj drugoj pumpi. Jdeva sam istrosio benzin auto ne vuce...
Cene benzina zestoko variraju, u zavisnosti od mesta gde se pumpa nalazi. Bezolovni V6 (super 100 kako ga jos zovu) kosta 1.15 do 1.20 na autoputu. Isit bezolovni u nekom manjem mestu se nadje i za 0.90 evra. U jos manjim mestima moze se naci i za 0.75 evra. Ako ti nije znacajan kvalitet benzina (kola bas nisu najnovija) kupuj gde je jeftinije (pumpa do pumpe ume da ima drasticno razlicitu cenu)
Nemoj da promasis jedan fantastican deo pre Katerini, prolazi se kroz neku klisuru, zastani i odmori tamo. Na izlasku iz klisure proci ces pored Platamonasa i starog dvorca na uzvisni, nocu fantasticno osvetljen.A i pazi, put je uzan i treba biti pazljiv.
Sto se nocenja tice, u sezoni ces tesko naci za jednu noc, sve je krcato. Pre dva meseca sam se vratio iz Atine, opet jedva nasao da prespavam, jer izvan sezone maltene nista ne radi :) Ako imas suvozaca, menjajte se i lako ces stici do Atine bez problema. Kad mogu ja sam, mozes i ti da se menjas :)
Cuvaj se i lepo putuj.
Ja krecem 3-4 avgusta za Atinu pa dalje za Korint. Mozda se i sretnemo usput :)
codemaker
10.04.2005., 02:59
Da, zaboravih za deo do Korinta (posto i ja prolazim tuda) svake godine. Zavisi gde oko Korinta. Mislis na Lutraki, Epidaurus, Patru, Kjato..".. Kad iz Atine natrefis prema Korintu, imas autoput sve do korinta, nov i sa prelepim tunelima. Nemoj da omasis a da ne pogledas Korintski kanal. Jedne godine sam skakao "na lastis" sa mosta (80 metara...crko' od straha). Ako ides za Tripoli, samo prati autoput, isto za Epidaurus ili dalje. Ako ides u Patru ili neko mesto izmedju Korinta i Patre, predlazem ti da ides starim putem, mada ima autoput do Patre. Stari put je fantastican uza samo more oko 90 km od Korinta. Jedino sto je krcat leti, pa nema sanse da stignes pre 2 sata voznje Korint - Patra
Ako ides do Olimpije slucajno (predlazem), obavezno idi starim putem (Korint - Patra - pa na jug prema Olimpiji) sve je uz more, fantasticno, mada nije neki put ali je prelepo. Usput se i okupas pa milina :)
elleni1980
10.04.2005., 04:03
codemaker svaka cast na opisu!!vidi se da krstaris grckom uzduz i popreko:))
ako zelis javi mi se na private posto sam i ja veliki ljubitelj grcke i svega u vezi te prelepe zemlje... :D
E ovo se zove: Detaljno opisati put!!!! Bas ovako nesto mi je trebalo. Inace, put planiram negde za septembar jer su mi prijatelji kod kojih idem to preporucili jer je prosla guzva a i cene su nize. Tako oni kazu.
Krecem iz nedodjije pod nazivom Podgorica iz zemlje od koje je i Bog digo ruke zvane Crna Gora.
Koliko sam razumeo preporucujes nocni polazak, da bi se po danu putovalo kroz Grcku? Mislim da je dobar savet.
Hvala ti na iscrpnim informacijama i samo me jos zanima kako stoje sa plinom za kola, posto sam ga i ugradio sa tom namerom da sto jeftinije prodjem.
Mesto u koje idem se zove Vharati ( valjda se tako pise, prvi put idem i tamo a i u Grcku ).
Ah da, umalo da zaboravim na veoma bitnu stavku, a to su vize za mene i suprugu. Kakva je tu procedura, sta mi treba i koliko to sve kosta?
Eto, mojim pitanjima nikad kraja, ali evo ti mali domaci zadatak pa ako te ne mrzi cekam tvoj odgovor.
HVALA!!!
codemaker
10.04.2005., 13:25
Ej covece, pa moja baza je u Korintu sto se tice posla (da, i leti se radi :)) a inace sam stacioniran u jednoj kuci u Zevgolatio, 1km od Vrahati-ja! :). Zapravo iz samog Vrahatija skrecem levo, tako da su sto se mene tice Vrahati i Zevgolatio spojeni prakticki. A i kupamo se na Vrahati plazi.. :) Lepo je tamo, posebno za mladje ljude, moja cerka visi u kaficima na samoj plazi, ili se odvezu u Kjato (oko 15 km prema PAtri, ili u Lutraki (opet nekih 15km) ili.. pojma nemam :)
Ako ces u Vrahati, gldeaj da nadjes smestaj na samoj ulici koja ide uz more. Ima i jedna paralelna, koja ide kroz gradic, ali je guzva i bucno.
Ako ces u hotel, ima odlican hoel u samom Vrahatiju, bas je dobar, pomalo skup, ali stvarno dobar..
Zanimljivo, da bas ides u Vrahati - neki poseban razlog? Zasto ne Lutraki? (jeste skuplji ali je mnogo lep)
Sto se tice plina, rekose mi poznanici tamo, ima ga navodno, doduse ne na svim pumpama, ali izgleda da nema problema, to ne znam stvarno, trosim bezolovni.
Doduse, sve je jeftinije u tom delu nego u Atini.
Ali zato, imas odlican pocetni point za obilazak Peloponeza. Ne zaborav da obidjes muzej u Korintu, Epidaurus, Olimpiju, Spartu (ima prelep smestaj na samom brdu iznad Sparte hotelcic), Tripoli je zanimljiv itd, itd... svasta ima da se vidi.. :)
Pozdrav
codemaker
10.04.2005., 13:28
codemaker svaka cast na opisu!!vidi se da krstaris grckom uzduz i popreko:))
ako zelis javi mi se na private posto sam i ja veliki ljubitelj grcke i svega u vezi te prelepe zemlje... :D
:)
Ma ne da sam je prokrstario, ukljucujuci otoke, za ove godine :) Iskljucivo putujem kolimam sve do juga gde je i Sunio, Posejdonov hram, to tek treba videti! Smrzao sam se od uzbudjenja... Volim da posecujem muzeje, istorijske lokalitete, to mi je manija, moja i moje cerke. Prosle godine smo obisli i Delfi, Tebu i taj deo..
codemaker
10.04.2005., 13:32
Sto se viza tice, to je najbolnija tacka.. :( Mnogo su resttriktivni a ponekad i besmisleni... Ponesi sva dokumenta koja traze. Koliko sam razumeo, njima je najvaznije da ih ubedis da neces ostati tamo, dakle potvrda o zaposlenju, babin broj cipela, garantno pismo (obavezno overeno kod notara) itd... zelim ti srece za vizu. VIze inace nisu skupe, koliko znam (ja imam neki poseban status, pa samo odnesem pasose i slike i popijem kaficu dok obave - dobijam gratis vize) ali mislim da je negde oko 15-20 evra, tako nekako...
O.K. i sta reci nego hvala ti puno, i placam kafu i ostalo ako se vidimo dole. :D
U stvari nije to ni sam Vrahati vec Mpolati koji bi trbalo da je tu negde okolo, mada ga nisam nasao na karti. Imam prijatelje koji tamo zive pa idemo kod njih. Dakle, ako se zadesimo dole u isto vreme, bice to verovatno jedina sierra sa PG tablama na citavom Peloponezu, vici ili sviraj, ili oba u isto vreme pa placam pice!
Vidimo se.
U stvari nije to ni sam Vrahati vec Mpolati koji bi trbalo da je tu negde okolo, mada ga nisam nasao na karti. Imam prijatelje koji tamo zive pa idemo kod njih. Dakle, ako se zadesimo dole u isto vreme, bice to verovatno jedina sierra sa PG tablama na citavom Peloponezu, vici ili sviraj, ili oba u isto vreme pa placam pice!
Vidimo se.
Vidimo se.
barrbarra
10.04.2005., 15:06
Sto se viza tice, to je najbolnija tacka.. :( Mnogo su resttriktivni a ponekad i besmisleni... Ponesi sva dokumenta koja traze. Koliko sam razumeo, njima je najvaznije da ih ubedis da neces ostati tamo, dakle potvrda o zaposlenju, babin broj cipela, garantno pismo (obavezno overeno kod notara) itd... zelim ti srece za vizu. VIze inace nisu skupe, koliko znam (ja imam neki poseban status, pa samo odnesem pasose i slike i popijem kaficu dok obave - dobijam gratis vize) ali mislim da je negde oko 15-20 evra, tako nekako...
Ja sam imala u planu da idem u Korint i ostanem tamo mesec dana, ali mi nisu dali vizu, iako sam imala pozivno pismo i sve sto treba (zato sam i nacela temu "Grcka viza").Za nju ti treba 36 eura (vole da potraze 1 euro sitno zbog kusura).Dobro je ako imas porodicu jer to moze posluziti kao neka garancija da neces ostati.
Ako neces dugo da cekas u redu za izdavanje vize, skini upitnik sa njihovog sajta i popuni ga(www.greekemb.co.yu), i dodji u 9h ujutro kada ambasada pocinje rad sa strankama.Gotove vize izdaju posle podne od 15h 30'-16h i to za nekih 5-7 dana.Obavezno ponesi i radnu knjizicu jer ponekad traze original na uvid.Takodje i rezervaciju povratne karte.Nekada traze stvari koje nisu naveli na oglasnoj tabli ili internet stranici, ali to je njihovo pravo.Takodje mogu da te odbiju bez ikakvog objasnjenja.U svakom slucaju, zelim ti da imas vise srece nego ja, i da otputujes tamo, jer je zaista prelepo.I Korint, i predeo oko njega.Ko zna, ako sve bude OK mozda vam se i ja pridruzim na toj kafi :wink:
codemaker
10.04.2005., 16:41
Vidimo se.
Nikad cuo za Mpolati :( Verovatno je neko malo mestasce u okolini Vrahatija, najverovatnine u istom pravcu kao i Zevgolatio, od mora pa nagore prema brdima...
A da ces biti jedinin, bices. Ja odlazim u te krajeve vec 7-mu godinu, jos nisam sreo ni jedan auto sa nasih bivsih prostora :) Valda ljudi ne zalaze na Peloponez kolima... sta znam...
Ja cu biti tamo negde od 1.avgusta do kraja avgusta.. ako te nadjem, vikacu i trubicu sigurno :)
codemaker
10.04.2005., 16:43
Jeli ti to prvi puta da ides tamo? Ako si ranije isla i dobijala dakle vizu, cudi me da ti nisu ponovo dali... Bas me zanima, napisi.
barrbarra
10.04.2005., 20:31
Jeli ti to prvi puta da ides tamo? Ako si ranije isla i dobijala dakle vizu, cudi me da ti nisu ponovo dali... Bas me zanima, napisi.
U septembru prosle godine uplatila sam strava jeftin aranzman u severnoj Grckoj, a sve vereme sam zapravo bila u Korintu.Obzirom da je agencija obezbedila vize, sve je bilo vrlo jednostavno.Ovaj put htela sam da ostanem mesec dana, pa mi je vise odgovarala individualna viza.Obzirom na odbijenicu koju imam, dobila sam informaciju u jednoj agenciji da cu sada malo teze doci do grcke vize, pa cak i u drugim ambasadama mogu da mi prave probleme zbog toga(trebala bih krajem leta na Kipar).Sve ovo mi je prilicno poremetilo planove, i stvorilo neugodnost, ali nadam se da ce se resenje naci.
Codemaker vidimo se onda dole, mada ja planiram da to bude septembar, ali ko zna. :wink:
Barrbarra poziv je otvoren, hvala ti za informacije i zelim ti vise srece naradni put, gde god da isla!!!
malinero
10.04.2005., 22:14
Čestitam na odličnom putopisu.Ja sam sa 18 godina isto išao sa citroen dyanu od Kopra do Atine i to bi sada ponovio i išao na koji otok na cicladima.Šta predlažeš?
ciao
codemaker
10.04.2005., 23:24
E, kad se setim tog citroena... :) Ziveo sam u Mariboru 22 godine, imao tamo spaceka.. :) Poneki puta "raspalim svom brzinom" pa sve do grcke... Kakvo je to putovanje bilo... 80km/h kad ide nizbrdo, a nema nizbrdice.. :) Otvorime krov i prozore, proturimo noge napolje pa polako... 10 sati do Beograda, 12 sati do Soluna, pa 12 sati do Atine... yebote, ubismo se od voznje, ali "siga,siga" sto kazu braca Grci.. Lepo nam je bilo, nigde ne zurimo... "Those were the days my friend..."..
Inace od ostrva, prvo i neprikosnoveno za mene: KRIT. Nakon toga Rorods, pa Santorini (mnogo skupo brate), pa bilo koje drugo, samo zazmuri i ubodi olovkom na mapi, neces pogresiti...
Jedino je za trajekte malo problem u sred leta, guzve neopisive i ceka se na brod satima, ali uz dobro drustvo, nema problema...
Posle ovakvog opisa kome se ne ide u Grcku. A koliko moze da kosta jedna tura od dvadesetak dana sa maximalno obilazaka
codemaker
11.04.2005., 23:14
Pitanje je postavljeno presiroko :(
Dao si samo okvir od 20-tak dana.
Pokusacu ovako:
1. BENZIN (zavisi od potrosnje, voznje opterecenosti itd..) Pretpostavka da ide cela familija i imas sve u gepeku sem babinog ormana. Za mene je to ovako (audiA4 2.4, maksimalno 150km/h, prosek 120)
Beograd-Korint-Beograd = 1400km = 14*9 = 156litara*2 = 312 litara
Tamo ces bez problema spucati barem jos 1000km = 10*9=90 litara. Sve u svemu najmanje 250 litara benzina, mnozi sa cenom pa vidi ( u proseku 1 evro = oko 250 evra samo za benzin
2. SMESTAJ: (ja to ne placam) ali racunaj otprilike 35 evra za garsonjeru za 1,000,000 Srba, * 20 = 700 evra. U nekim hotelima (znam za Platamonas i Korint), mozes proci sa 75 evra dve osobe (soba i polupansion) ukupno dnevno.
3. HRANA: Zavisi sta jedes ali su cene uglavnom kao i kod nas, ponesto i jeftinije. Ako sam spremas 20 * najmanje 20 evra = 400 evra. Ako jedes napolje, pristojan obrok mozes dobiti za 10-15 evra, zavisi. Pomnozo sa 4 recimo pa racunaj..
4. OBILASCI: prilicno skupe ulaznice, zavisi od lokacije ali od 12 - 25 evra po osobi. ALi to stvarno vredi tih para! Vise volim da ostanem bez vecere ako treba a da ne propustim Partenon na primer. (7 godina odlazim redovno u Grcku i nijednom nisam propustio Partenon) Taksi je relativno jeftin. Ja se dokotrljam do Atine, parkiram negde pa taksijem u centar. Voziti po Atini je ravno izazivanju srcanog udara. Sve ulice jednosmerne u istim pravcima :( a one koje to nisu vode uvek tamo gde tebi ne treba :) Taksi za 6km na primer kosta oko 2.5 - 3 evra. Prosle godine naravno vise zbog olimipijade...
5. OSTALO (suncobrani i lezaljke se uglavnom u 95% ne placaju): picence, kafa... zavisi od lokacije ali recimo kafa+sveps je negde oko 3-5 evra, zavisi naravno.
6. EXTRA OSTALO :) Zena i cerka u kupovini 20 dana * 150 evra = 3000 evra :)
Jako je tesko reci koliko ces potrositi, od mnogo cinjenica zavisi naravno. Mislim da ne ides sistemom "paradajz turiste" pa u tom slucaju moras racunai na izdatke.
Jako tesko sracunati :)
barrbarra
12.04.2005., 08:44
[quote="codemaker"]
6. EXTRA OSTALO :) Zena i cerka u kupovini 20 dana * 150 evra = 3000 evra :)
Mislim da je u celoj prici ovaj momenat najteze predvideti 8)
codemaker
12.04.2005., 13:21
Veruj mi na rec - jeste :)
hvala za racunicu ali sve u svemu mnogo para
hvala za racunicu ali sve u svemu mnogo para
Goscica
13.04.2005., 15:22
Da li znate neki dobar, a povoljan aranžman pocetkom juna, neku agenciju ili sl. da preporucite....
Strajder
13.04.2005., 15:44
Preporučujem ti Kassiopi na Krfu. Imaš preko Jolly od 07.06. dvokrevetni studio (najam)za 25e+10,900 din. odnosno oko 160e po osobi, uračunat avionski prevoz, 10 noćenja. Prošle godine sam bio preko Kon-tikija u Dasiji ali bio sam i u Kassiopiju, prelepo mesto. Mislim da je ovo extra povoljno, jedino ne znam kakav je Jolly mada nisam čuo ništa loše. Kontiki još nije izbacio svoj program za leto 05. Info imaš na http://www.jolly.co.yu/novo/Krf/krf.htm
Goscica
13.04.2005., 15:48
Preporučujem ti Kassiopi na Krfu. Imaš preko Jolly od 07.06. dvokrevetni studio (najam)za 25e+10,900 din. odnosno oko 160e po osobi, uračunat avionski prevoz, 10 noćenja. Prošle godine sam bio preko Kon-tikija u Dasiji ali bio sam i u Kassiopiju, prelepo mesto. Mislim da je ovo extra povoljno, jedino ne znam kakav je Jolly mada nisam čuo ništa loše. Kontiki još nije izbacio svoj program za leto 05. Info imaš na http://www.jolly.co.yu/novo/Krf/krf.htmSrce si, hvala :wink: :)
xpajamacax
13.04.2005., 17:49
samoooo,da mi se ti drugarice ne smrznes u junu?
ume krf da bude brrrr u junu :wink: mislim more,i noci...
lep je kassiopi...
codemaker
13.04.2005., 17:57
lep je kassiopi...
Paaa... ako ponese tulumbice... nema zime za Goscicu :)
Strajder
13.04.2005., 21:50
Da dodam još par stvari...Aerodromske takse i vize nisu uračunate i iznose oko 45-50e (takse) i 10e (viza) po osobi, tj. po osobi dodatak od 55-60e. Ne znam kakav odmor voliš, aktivan sa dosta lunjanja (moj slučaj) ili statičniji u mestu boravka. Za prvi preporučujem rentiranje auta ili skutera i obavezan obilazak celog ostrva. U drugom slučaju mesto je malo, ali sam u 2 odlaska tamo našao 5-6 prelepih plaža sa svim vrstama podloga.Poz.
Ah, da evo par linkova sa fotkama
http://www.corfu-pictures.com/kassiopi.htm
http://www.corfu-pictures.com/kassiopi2.htm
Kasiopi je malo mestasce, sa 2-3 ulicice i nekoliko malih uvala, simpaticno, ali iskreno u sredini sezone.Sada je jos hladno, juni na severnim ostrvima zna da bude hladan za kupanje, pa ako se neko odluci Za Krf, ja ipak preporucujem sam grad Krf, ili neko mesto u blizini centra, jer ako nije za kupanje, bar moze da se seta po prelepom gradu.Sledece mesto izvan centra koje ima dosta hotela i plazu je Dasia na nekih 15 km od grada i ima gradsku vezu.Inace Kasiopi je na drugom kraju ostrva, i u sred sezone bus do grada ide samo nekoliko puta dnevno, a put je dosta naporan, pun krivina, uzan i neprohodan (u tom slucaju idealna varijanta je rent-a-car)!
Svakako, Rodos ili Krit su pun pogodak, jug je ipak cudo - kupalisna sezona u junu vec uveliko pocinje.
Goscica
13.04.2005., 23:45
Ljudi, ja bih samo da se malo odmorim, nije mi sada bitno gde, samo nek je Grcka, i da se kuuuupam...kakav je Stavros, naisla sam na neverovatno povoljan aranžman?
Goscica
13.04.2005., 23:47
lep je kassiopi...Brrrrrrrr, pa ja sam užasno zimogrožljiva...Izgleda da cu ic ipak u drugoj polovini juna.... :)
xpajamacax
14.04.2005., 11:12
Ljudi, ja bih samo da se malo odmorim, nije mi sada bitno gde, samo nek je Grcka, i da se kuuuupam...kakav je Stavros, naisla sam na neverovatno povoljan aranžman?selendra :roll:
ivana- -
14.04.2005., 12:33
Da li znate neku agenciju koja organizuje autobuski prevoz do Krfa? Hvala svima
xpajamacax
14.04.2005., 13:39
pa to valjda rade svi? mislim svi koji rade krf?
ako ste svi vekiki to nije frka,ali ako ima i dece :?
to je jako dug put..ako imas invidualnu vizu,lako je doci do krfa lokalnim busevima.
vozom do soluna,predjes ulicu i uskocis u bus,pod uslovom da voz ne kasni :?
ako kasni,onda se upozanjes sa solunom do jedno 22,pa opet na isto mesto na bus...a ima i super pita sa sirom, tiro-pita pored stajalista busa, u kaficu :wink:
Strajder
14.04.2005., 14:54
Ljudi, ja bih samo da se malo odmorim, nije mi sada bitno gde, samo nek je Grcka, i da se kuuuupam...kakav je Stavros, naisla sam na neverovatno povoljan aranžman?
Ovako...Kao klinac 80-tih sa matorcima godinama išao u Asprovaltu, 10km od Stavrosa tako da ga dobro poznajem...Lepo kaže čovek selendra, svratio pre 4-5 godina na putu za Aleksandropolis, izgradio se , ali u suštini dno u Grčkoj...Nije bez razloga tako povoljno...Egejsko je toplije od Jonskog, a povoljne aranžmane možeš naći za Halkidiki, za Kasandru ili Sitoniju, autobuski prevoz...Prošle godine su mnoge agencije u junu davale 10 dana autobusom sa najmom sobe i vizom ispod 100e...Nije Krf ili neko drugo ostrvo, ali u severnoj Grčkoj po mom mišljenju najbolje(uz Aleksandropolis, ali to niko ne radi, išao u sopstvenoj režiji), a prošao sam celu Egejsku obalu od Atine do Turske granice + Krf i Tasos...
Goscica
14.04.2005., 15:11
Ljudi, ja bih samo da se malo odmorim, nije mi sada bitno gde, samo nek je Grcka, i da se kuuuupam...kakav je Stavros, naisla sam na neverovatno povoljan aranžman?selendra :roll: :? Idem ja ovih dana na Sajam turizma, pokupicu sve zive ponude pa vam javljam... :) :wink:
Pefkohori u maju 9 dana sa prevozom 60evra plus 10 evra za vizu,preko agencije KORONA TRAVEL.Novootvorena agencija tel 31 31 254
Nasla sam u postanskom sanducetu letak,jako su povoljni jer daju na rate do iduce godine,a kao poklon dobijate 7 dana na Zlatiboru.
Proverite
valhalla
16.04.2005., 01:50
Ukoliko imas avanturistickog duha uputi se na krit.Mi samo bili pre dve godine bez ikakvog paket aranzmana, u junu mesta ima koliko hoces,toplo je ,ma fantazija.Ako te nesto zanima slobodno me kontaktiraj
Goscica
16.04.2005., 11:28
Ukoliko imas avanturistickog duha uputi se na krit.Mi samo bili pre dve godine bez ikakvog paket aranzmana, u junu mesta ima koliko hoces,toplo je ,ma fantazija.Ako te nesto zanima slobodno me kontaktirajAhhh, pa gde me nadje sa Kritom... :lol: Problem mi je viza, onada bih morala da vadim sengen, pa da li ce je Grci dati ili ne...ovako mi je nekako sigurnije sa grupnom, a ne lomim se, sve odradi agencija.Ali Krit obaveznooo....jednom.... :D
Thalasoma
18.04.2005., 11:49
Ma, Krf je super ali treba da se "odrade" i druga ostrva. I mislim da je uvek lepse biti u manjim mestima a ova veca treba samo posecivati namenski.
Covek da ima novca i slobodnog vremena pa da odvoji dva-tri leta da vidi sto vise tih ostrva jer Grcka to zasluzuje.
valhalla
24.04.2005., 22:16
Nemoj na Krf u junu,pogotovo ne u prvoj polovini.Zna da bude kisovito i vetrovito a narocito na severnoj strani gde su ti Kasiopi koji su jedna obicna selendra.
U junu ti je najbolji i najsigurniji Krit.
valhalla
24.04.2005., 22:29
Ja ti nisam neki vozac.Do Atine tj sve do Koronija na Peloponezu je vozio moj decko.Prespavali smo u Atini,preporucujem ti da sobu rezervises preko interneta ako ides u sezoni.
Mi smo proputovali skoro celu Grcku i nikada nismo imali problema sa saobr. policiojom.Nesto se i ne secam da sam ih mnogo vidjala uz auto-put.
Samo jednom su nas zaustavili i to sto nismo vezali pojas.To je bilo na Kritu.Tamo nikada ne placas kaznu odmah direktno policajcu vec ti napise tiket i ides u stanicu da platis.Medjutim kada smo se malo raspitali kod prijatelja Grka rekli su nam da ne placamo jer Srbija tj tada Juga nije clan Unije i da nema sanse da nam ikada stigne racun za naplatu.
Ako npr Nemac napravi saobr.prekrsaj u Grckoj a ne plati u roku od 8 dana njemu ce stici racun na kucnu adresu.
codemaker
24.04.2005., 22:44
Da, njihovi policajci su pogotovo za vreme sezone, veoma popustljivi za nas strane vozace. Osim ako si nesto drcan, bolje nemoj :)
A sto se placanja tice, nisam bas siguran da treba da zanemaris ako ti izda tiket. Drugar sa kojim sam pre par meseci jurcao po Grckoj, je napravio prekrsaj. Ja sam srecom bio zaostao na pumpi pa nisam istom brzinom vozio. nasao sam ga kako se raspravlja sa policijom. Stanem i vidim da ga terete za prebrzu voznju, nevezivanje pojasa a jos je i telefonirao u momentu kad su ga zaustavili (okretao mene)! A bolna tacka im je upravo telefoniranje u voznji. Posto se mnogo koprcao, izdali su mu tiket na 240 evra (kazna za telefoniranje u voznji), ostalo oprotstili. Isto je mislio, nismo u EU pa nema veze. Djavola! KAd smo se vracali, na granici su vec imali u kompjuteru da nije platio kaznu! Na licu mesta je morao da plati da bi mu vratili pasos!
Pa ti vidi :) Kad trebamo vize, "niste u EU", kad treba da se plati "nema veze sto niste u EU" :)
codemaker
24.04.2005., 23:00
Ja ti nisam neki vozac.Do Atine tj sve do Koronija na Peloponezu je vozio moj decko.
Nisam te razumeo, gde je taj Koroni?
Mislio sam da poznajem sve mesta, posebno oko Atine i na Peloponezu, a ne mogu toga da se setim.
Ja kad idem iz Beograda, i kad se jednom docepam Atine, samo nastavim autoputem za Korint
Gde ste isli na Peloponezu? Stvarno lep deo Grcke, mozes ga obilaziti nedeljama a da ti nikad dosta :)
xpajamacax
25.04.2005., 08:07
U stvari nije to ni sam Vrahati vec Mpolati Nikad cuo za Mpolati :( hm...MP se cita kao B pa bi mesto moglo biti Bolati :?
xpajamacax
25.04.2005., 08:09
nahvaliste peloponez.
ja nikad krocila juznije od atine.
mislim na kopno.
celu,ali celu grucku sa ostrvima prosla...ali taj prloponez mi sad neda mira!
ne moze biti zanimljiviji od ciklada,bre! :P
codemaker
25.04.2005., 12:16
U stvari nije to ni sam Vrahati vec Mpolati Nikad cuo za Mpolati :( hm...MP se cita kao B pa bi mesto moglo biti Bolati :?
Da znam to, ali nikad cuo za MPolati (Bolati) either :(
codemaker
25.04.2005., 12:39
nahvaliste peloponez.
ja nikad krocila juznije od atine.
mislim na kopno.
celu,ali celu grucku sa ostrvima prosla...ali taj prloponez mi sad neda mira!
ne moze biti zanimljiviji od ciklada,bre! :P
Znas kako, kad bi me neko pitao koji deo Grcke je najlepsi, najzanimljiviji, ne bih znao da se odlucim. Valjda zato sto ne stavljam na prvo mesto plaze, kafice i uopste klasican provod.
Moja cerka i ja, obilazimo Grcku od severa do juga, pa cik-cak levo desno, zbog "smeka". A tu podrazumevamo sve sto se moze od istorije videti. Mislim da skoro nema znacajnijeg lokaliteta ili muzeja koji nismo obisli. Prosle godine smo se samo nas dvoje lomatali onom stranom oko Delfija i Tebe. U Delfiju su nas odrali za smestaj (uzasno skupo) ali sve to je vredelo posetiti.
E sad, Peloponez je pun lokacija koje obozavamo da posecujemo, opet i opet. Pa ima li veceg zadovoljstva stajati na stadionu u Olimpiji? Svaki puta se najzeim kad obidjemo Olimpiju. Ili posetiti grad u kom je rodjen otac svih doktora Hipokrat - Epidaurus? Pa posetiti Spartu imajuci u mislima spartance i njihov nacin zivota? Da ne nabrajam, Peloponez je fantastican sto se tih stvari tice. A lokaliteta jako mnogo...
Naravno ako neko ima samo 7 dana na raspolaganju, zeli da se sto vise puta okupa u toplom moru, da se proseta uvece i razvedri u kaficima. Ja imam tu srecu sto mogu mnogo duze da ostanem i onda kolima obilazim sve ono sto sam nekada samo u udzbenicima gledao.
Recimo, nazalost, toliko ljudi prosvira prema Atini a ni ne primeti i ne zastane na mestu gde se vodila Termopilska bitka (kod Lamije). Prosto zato sto i nije nesto oznaceno, mada psotoji lep spomenik, ali i da zastane, nece znati na primer da nadje plocu koja oznacava da je na tom mestu sahranjen jedna od vodja, jer se ploca nalazi sa desne strane autoputa (gledajuci prema Atini), uzbrdo 50-tak metara uzbrdo...
Nazalost, cak i u Atini su neki lokaliteti neposeceni jer nasi vodici ili individualni turisti ne znaju za to. U samom podnozju brda na kome je Akropolj, postiji jedna stena, uz samu ulicu koja tece oko Akropolja, a u njoj uklesana pecina, mala i samo neuglednom metalnom ogradom sada zasticena. E u toj pecini je ziveo jedno vreme i razmisljao Aristotel! Da nisam imao dobrog i obavestenog prijatelja u pratnji, jedne godine, nikad to ne bih video..
Tako da, u zavisnosti sta covek trazi, odredjuje i sta mu prija. Bilo gde, ali bukvalno, gde god krocili, keretacete se kroz istoriju, bukvalno. I zato je nemoguce reci gde je lepse.
Kako uporediti Sunio na samom jugu gde se nalazi Posejdonov hram (gde je otac skocio sa litice kad mu se sin vracao iz bitke a zaboravio da na brodu stavi bela jedra vec ostavio crna, znaci poginuo je), sa Delfima severnije, sa Olimpom jos severnije ili sa Olimpijom na Peloponezu, a da ne pominjiem fantasticnu istoriju Atine ili Krita, ili ROdosa? Svako mesto za sebe je fantasticno i neponovljivo..
Veoma cesto i dugo vremena posecujem Grcku, a nisam jos obisao ni cetvrtinu onoga sto bih zeleo, nije to lako, Grcka je u celini muzej, velika kolevka civilizacije. Treba mnogo vremena.
A sto se tice kupanja i plaza, manje me zanima, mnogo vise vremena provedem lomatajuci se po muzejima i areholoskim lokalitetima.
Dakle kilkladi, ostrvska grupa, s emoze meriti sa svim ostalim, i tamo je svuda vidljiva istorija i starogrcka kultura na svakom koraku.
Gde god da podjes, neces pogresiti. Jedne godine smo cerka i ja uzeli kartu na primer, i zmureci naboli bilo gde na karti, i tamo otisli, jer je potpuno svejedno gde cete se naci, svuda je fascinantno.
Ukoliko imas avanturistickog duha uputi se na krit.Mi samo bili pre dve godine bez ikakvog paket aranzmana, u junu mesta ima koliko hoces,toplo je ,ma fantazija.Ako te nesto zanima slobodno me kontaktirajAhhh, pa gde me nadje sa Kritom... :lol: Problem mi je viza, onada bih morala da vadim sengen, pa da li ce je Grci dati ili ne...ovako mi je nekako sigurnije sa grupnom, a ne lomim se, sve odradi agencija.Ali Krit obaveznooo....jednom.... :D
Draga Goscice, evo najiskrenijeg saveta - u Stvaros nikako ni u sred leta, jer ono sto si procitala napred stoji - malo nerazvijeno mestasce, udaljeno od svega civilizovanog (ako ne racunas 2-3 sela u najblizoj okolini na 5 km) prva civilizacija je Solun dalek 80 km.Mesto ima plazu koja je leti prilicno prljava, u u sred mesta je luka sa usidrenim teretnim brodovima. a u sred sezone jedina zabava je jedna diskoteka i nekoliko kafica na obali, koji su ti i jedina dnevna zabava, jer su uz samu plazu.Tako da mozes zamisliti tek sada.Ovo ti pricam iz iskustva, jer sam nekoliko sezona boravila tamo poslovno, a inace i zivim u Solunu vec godinama.
Ako se baziras na grupnoj vizi moj savet i dalje stoji- Krf, lepe plaze, puno mesta za izlazak, a ako ima araznmana za sam grad Krf, prelep je.Ne verujem da ces bilo gde na severu moci u junu da se kupas, sem ako nisi `pingvinski` nastrojena, jer evo nekoliko dana do maja nas deli i jos idemo u zimskim jaknama.Ako ne Krf, nekakav izbor je Halkidiki, bar ima vise mesta za izlazak nego Stavros, i nesto je civilizovaniji, ali je i on pun sela koja su u sustini u predesoni prazna i nezanimljiva.
valhalla
25.04.2005., 23:33
Da, njihovi policajci su pogotovo za vreme sezone, veoma popustljivi za nas strane vozace. Osim ako si nesto drcan, bolje nemoj :)
A sto se placanja tice, nisam bas siguran da treba da zanemaris ako ti izda tiket. Drugar sa kojim sam pre par meseci jurcao po Grckoj, je napravio prekrsaj. Ja sam srecom bio zaostao na pumpi pa nisam istom brzinom vozio. nasao sam ga kako se raspravlja sa policijom. Stanem i vidim da ga terete za prebrzu voznju, nevezivanje pojasa a jos je i telefonirao u momentu kad su ga zaustavili (okretao mene)! A bolna tacka im je upravo telefoniranje u voznji. Posto se mnogo koprcao, izdali su mu tiket na 240 evra (kazna za telefoniranje u voznji), ostalo oprotstili. Isto je mislio, nismo u EU pa nema veze. Djavola! KAd smo se vracali, na granici su vec imali u kompjuteru da nije platio kaznu! Na licu mesta je morao da plati da bi mu vratili pasos!
Pa ti vidi :) Kad trebamo vize, "niste u EU", kad treba da se plati "nema veze sto niste u EU" :)
O.K. Ovo o cemu sam pisala gore desilo nam se 2000-te.Verovatno su se od tada mnoge stvari promenile.
Tamo gde nam se to desilo(mesto se zove Frangokastelo,na juznoj obali Krita) retko kada vidjaju nase tablice i policajac nas je odmah pitao odakle smo.Kada smo rekli Belgrade,Serbia nije mnogo komentarisao ali je odmah ublazio ton...Kasnije su nam neki Grci rekli da na tim lokalnim putevima bogu iza nogu skoro nikada nema pol.patrola ali su bas tada bili neki lokalni izbori pa su eto izasli da pokazu svom izbornom telu kako nesto i rade...
codemaker
26.04.2005., 00:35
Sto se tice ublazenih reakcija, kad pomenemo da smo iz Srbije, to je tacno...Mnogo puta znaju da potpuno progledaju kroz prste :)
Goscica
26.04.2005., 01:20
Uplatila Pefkohori 15. juna....Nece valjda i tada biti hladno? :( :?
MILOS.C
30.04.2005., 09:47
Sto se tice ublazenih reakcija, kad pomenemo da smo iz Srbije, to je tacno...Mnogo puta znaju da potpuno progledaju kroz prste :)
Ove godine planiram u Grcku na odmor a ja sam iz Bosne ,pa sta da kazem policiji kada me zaustave da sam Bosanac ili Srbijanac, samo se salim.
Ove godine u Februaru sam bio na sajmu u Solunu i rijesio da ovo ljeto provedem u Grckoj iako vec dugo razmisljam o tome ali sada kada sam vidio samo mali dio Grcke i bio odusevljen dvojbe nema. Putovanje u februaru je bilo cisto poslovno i nisam imao vremena bilo sta da vidim i obidjem ali ono sto sam vidio iz automobila je bilo sasvim dovoljno da osjetim neodoljivu zelju da ljeto provedem u Grckoj. Volim da kampujem i u Grcku krecem sa kamp-kucicom ,zenom i troicom sinova. Zbog duzine puta i prikolice rijesio sam da odem na Halkidiki ,tj. na jedno od tri poluostrva. Zbog poslovni obaveza na odmor idem ranije odnosno planiram da to bude od 25.6.-9.7. ove godine. Zamolio bi gospodina codemaker-a da mi da savjet da li je to pravo vrijeme za posjetu sjeverne Grcke zbog vremena i da li mozda zna kakav kamp na obali mora sa pjescanom plazom posto su mi djeca mala i da mi preporuci koje poluostrvo da izaberem. Takodje obozavam da posjecujem istorijska mjesta, muzeje i predjele prepune prirodni ljepota.
codemaker
30.04.2005., 12:08
Jedino sto nisam nesto posetio detaljno je bas severn deo Grcke :( A da kampujem prestao sam jos pre mnogo godina... Nazalost, sto se severne Grcke tice, sve do Keterini, nisam uopste upoznat... Verovatno ce se javiti neko ko moze u vezi destinacije i kampova da pomogne.
Zao mi je sto u vezi toga nisam od nikakve pomoci.
Medjutim, putujuci kolima kroz razna mesta, video sam da ima kampova sasvim dovoljno, jedino sto nije bas zgodno krenutu "ututanj" pa gde se nadje zgodno mesto, jer ipak treba uzeti u obzir decu i kamp prikolicu.
Mozda nije losa ideja da se prosvrlja malo internetom i tako naci informacije. A na granici imaju i turitsicke informacije.
Nazalost to je jedino sto mogu pomoci, ako je to uopste neka pomoc.
I da, obzirom da cete vuci kamp prikolicu, ne verujem da cete prekoraciti dozvoljene brzine, pa nece biti potrebe za izjasnjavanjem iz koje ste drzave :)
U svakom slucaju, provedite se lepo, jer to ne moze da omane :)
MILOS.C
30.04.2005., 22:16
Mnogo hvala na odgovoru koji mi i nije donio mnogo novih informacija ali ipak hvala. Mi smo stari kamperi i dok ne pronadjemo pravi tj. kamp koji nam odgovara mi ne stajemo. Crnogorsko primorje smo obisli od Igala do Ulcinja a nadam se da cemo i Grcku obalu bolje upoznati u narednim godinama.
Danitza
01.05.2005., 13:47
Da li znate neki dobar, a povoljan aranžman pocetkom juna, neku agenciju ili sl. da preporucite....
PEFKOHORI
Preko koje agencije ako nije tajna i koliko kosta?Hvala
xpajamacax
07.05.2005., 13:19
jel bio neko u olimpic beach-u?
kako je tamo,nemam iskustvo sa kopnom :P
isla bi sa decom...ima li muva kao u paraliji?
i govore li samo grcki?
xpajamacax
07.05.2005., 13:21
ima li neko iskustvo sa ovom agencijom?
cisto da ne bude neka ispala?
i kako je u ob?
mnogo sam radoznala. :P
codemaker
07.05.2005., 14:50
Vidim, ima tu podosta forumasa koji letuju u Grckoj, maltene redovno. Ja sam tamo od 1. - 31.avgusta. Ima li neko ko ce biti tamo u to vreme? Oko Atine ili na Peloponezu ili okolina Delfija, Lamije...?
Bilo bi sjajno da se nadjemo ako ima sanse? :)
Goscica
07.05.2005., 16:28
ima li neko iskustvo sa ovom agencijom?
cisto da ne bude neka ispala?
i kako je u ob?
mnogo sam radoznala. :PAaaa, pao aranzman znaci? Kako to da si ovo mesto preskocila u tvom bogatom krstarenju po Grckoj??? :D
Goscica
07.05.2005., 16:35
Preko koje agencije ako nije tajna i koliko kosta?HvalaAranzman je dzabe, ali sta da ti kazem kad sam u zadnji cas uplatila poslednji dvokrevetni apartman. Cena je verovali ili ne sa sve vizom, busom i zdrav. osig. i smestajem 105e po osobi, 10 nocenja.Ali nema vise...U sezoni je kod njih 3x skuplje :? Da, agencija SIM turs u Narodnog fronta, blizu hotela Prag...
xpajamacax
07.05.2005., 19:40
ostrva su moja strast 8)
ali sa klincima mi to zvuci kao mucenje,jos malo da porastu :P ......
codemaker
07.05.2005., 21:20
To je severnije od onog sto ja obilazim svakog leta. Solun je oko 85km od Katerini. Malo posle KAterini je Platamonas i naravno gomila ostalih malih mesta.
Ovog februara sam posetio Platamonas da prespavam na putu iz Atine i posto nista nije radilo, morao sam da obidjem uz obalu mnogo malih mesta u tom kraju.
Ne znam da li to spada u "Olimpic beach" (jer je Olimp blizu valjda)
Uglavnom su plaze peskovite koliko videh, u to doba je sve pusto i tuzno sa svim kaficima i restorancicima praznim, stolice naslagane na gomilu, nigde nikoga, jedva nadjoh hotel koji radi konacno, u Platamonasu.
Sve u svemu izgleda da se tu moze letovati, ima i nekoliko kampova, uglavnom privatni mali hoteli/hosteli, verovatno je leti lepo. Mada sam stekao utisak da je dosta siromasno, kao da me podseca na "socijalni" turizam, mozda i gresim.
Generalno, ima nekoliko lepih mesta, ali sam naisao usput i na siromasna mala naselja, nije mi se svidelo.
U nekim mestima uz obalu, mnogo su udaljene kuce od obale, a i obala je sa nekim siprazjem opasana ponegde, pa verovatno treba obratiti paznju u vezi udaljenosti od mora. Merio sam kolima u jednom mestu, punom hostelcica, od mesta do obale mora vodi nekoliko puteljaka ali ima vise od 3km... Ne znaci da je svuda tako, ali eto i to sam video.
No, verovatno mi je taj dosta sumorni utisak ostao jer sam bio totalno van sezone, u punoj sezoni je verovatno lepse i veselije.
Licno bih jedino ostao u Platamonasu, druga mesta mi nisu ulivala neku nadu u dobar provod i udoban smestaj. Katerini blizu, glavnim putem prema Evzoni (granici) a ni Solun nije daleko. Samo ne volim ni Katerini ni Solun, jer je uzasna guzva i van sezone u njima a da ne govorim u sred leta. Proslog leta sam u Katerini svratio na nagovor cerke, vise od dva sata sam trazio parking i na kraju zamalo ostao gladan :)
Raspitajte se pa samo napred :) U principu, mene gde god da "bace" u Grckoj ja uzivam iz sve snage, valjda zato sto volim da posecujem tu zemlju.
xpajamacax
07.05.2005., 22:05
e,bas to...u eladi uzivam ma gde bila :P
apartmani su nam u drugom redu od mora...
taman da nam kafici nisu ispod terase...
limunada
07.05.2005., 22:50
OB ti je ustvari hotelsko i apartmansko naselje,udaljeno oko 2 km od Paralije,a Paralija,otprilike oko 6-7 km od Katerinija...Znaci,tipicno naselje sagradjeno samo za turiste,u kome osim hotela nema nista drugo...Apartmani su sasvim solidni i udobni,plaza je duga,pjescana,more nema neku boju,ali je toplo...Nocni zivot se odvija uglavnom u Paraliji,do koje vodi staza kraj mora...
Inace,Platamonas,Nei Pori,Leptokarija i druga manja mjesta su posle Katerinija,a OB I Paralija prije,naravno kad ides iz pravca Soluna... a sva su slicna...hoteli,plaza,restorani...
Sve u svemu nije lose... :wink: Ako volis izlete,blizu je Olimp,Dion i manastir Meteori...
codemaker
07.05.2005., 23:09
Meracim se ove godine da posetim Olimp. Mnogi mi kazu da je put mnogo nezgodan do gore i da ima mnogo krivina i uzan je. Jel' bio neko kolima?
xpajamacax
07.05.2005., 23:59
e,code...
posto idem u julu,a ti u avgustu...ako ne zapalis za koji dan poslom...
pricacu ti kako je!
nema sanse da ne svrnem na olimp...
hvala limunadice,sto milepo opisa situaciju..
bas me je to i zanimalo,znam gde je,i prosla sam tamo kada se to gradilo,pre 15-tak godina...ali je bas bila gradjevina...
a provod mi bas i nije bitan,jer imam malu decu.
e,a meduze :shock:
nisam ni znala za taj problem,jel ima tamo?
Najbolje mesto,po meni je Neos Marmaras na srednjem prstu,na Halkidikiju...jel ste bili tamo?
barrbarra
08.05.2005., 22:10
[quote="codemaker"]Vidim, ima tu podosta forumasa koji letuju u Grckoj, maltene redovno. Ja sam tamo od 1. - 31.avgusta. Ima li neko ko ce biti tamo u to vreme? Oko Atine ili na Peloponezu ili okolina Delfija, Lamije...?
Moze kafa u Korintu.Necemo da trazimo tursku.Za svaki slucaj.
xpajamacax
08.05.2005., 22:51
Najbolje mesto,po meni je Neos Marmaras na srednjem prstu,na Halkidikiju...jel ste bili tamo?ja bila.meni bre svi ti prsti :? i uopste kopno...ali sta cu kad moram sitna mi deca.
codemaker
08.05.2005., 23:09
[quote=codemaker]Vidim, ima tu podosta forumasa koji letuju u Grckoj, maltene redovno. Ja sam tamo od 1. - 31.avgusta. Ima li neko ko ce biti tamo u to vreme? Oko Atine ili na Peloponezu ili okolina Delfija, Lamije...?
Moze kafa u Korintu.Necemo da trazimo tursku.Za svaki slucaj.
Ma moze kafa, sok, pivo, mleko, Lutraki voda, uzi 9mm,itd... Ja sam tamo od 01.Avgusta, jesi stvarno u Korintu u to doba?
codemaker
08.05.2005., 23:11
Najbolje mesto,po meni je Neos Marmaras na srednjem prstu,na Halkidikiju...jel ste bili tamo?ja bila.meni bre svi ti prsti :? i uopste kopno...ali sta cu kad moram sitna mi deca.
Pa kasno si pocela sa decom :)
Uostalom strpi se, prvih 20 godina je najteze :)
A nije ti ni ovako lose, videces kad porastu, pa sa tobom nece hteti niu pod razno... Opet ces kukati :)
xpajamacax
09.05.2005., 14:04
drugari...
koliko love da spremimo za putarinu i ostale ine kroz makedoniju...i grcku?
codemaker
09.05.2005., 14:37
Eve ovako:
Kroz makedoniju imas mislim 3 ili 4 puta da platis. Prosecno je 60 denara, ali ako nemas denare, traze evre pa im ispada 1 evro :evil: A nije, medjutim u sred noci, nemas denare, das evro pa te puste. Nikako nemoj da im dajes novcanice ili kovanice vise od evra, jer ce ti vratiti 10 kg denara, sa kojima ne mozes nista kasnije bilo gde, osim za sledecu turu. Ja trenutno imam jos za dva prolaza kroz Makedoniju..
U Grckoj je putarina skoro svuda 1.40 evra, osim na dva mesta, na putu Atina-Korint je 2.5 evra (pre onog novog tunela) i na jednom mestu, mislim kod Larise je 1.50 evra. Ako ides do Atine, mislim da imas 5 putarna da platis. Najbolje pripremi sicu, pa lepo raspodeli. Ja imam onu specijalnu malu plasticnu kutijicu sa "bunarcicima" za svaki apoen, da se lakse snadjem. Pogotovo mi je to vazno kad putujem nocu, jer ne moram da palim svetlo, jurim kovani novac i patim se bez veze. Ovako i u mraku izdvojim potrebnu sumu bez problema.
Ajd' sa srecom vam putovanje :)
barrbarra
09.05.2005., 16:27
Ma moze kafa, sok, pivo, mleko, Lutraki voda, uzi 9mm,itd... Ja sam tamo od 01.Avgusta, jesi stvarno u Korintu u to doba?[/quote]
Ako dobijem vizu(sto me malo brine, jer su me u aprilu vec odbili), i sve bude po planu, u avgustu sam tamo.
xpajamacax
09.05.2005., 17:19
ljubim te ja
http://www.geocities.com/smajliji/Smajliji/COOL/Slike10/5.gif
druze moj
codemaker
09.05.2005., 18:16
:)
Vesna Ks
09.05.2005., 23:02
A putarine do Kavale?Zna li neko koliko puta po koliko evra :?:
codemaker
09.05.2005., 23:14
Ne znam koliko ima tacno putarina, ali racunaj 1.40 na svakoj rampi. Osim ako nisu poskupeli od marta ove godine. Do Atine ima 5, do Kavale ne znam.
andja_stay_cool
14.05.2005., 16:08
E ja sam se juce vratila iz Neos Marmarasa i bilo mi je Mmmmmm.. 8) 8) 8) coolaza do bola...
Voda malo hladnija (ipak je sad maj) ali je toplo i extra...jel bio neko od vas u onom nocnom klubu , mislim da se zove PlΩto ... :?:
da nisi mozda bila preko DIN-a na Halkikdikiju? moj drug je bio preko folklora i kaze da je provod super,plaze idealne,ali cene...katastrofa.primer:jedan sok u kaficu je 5 eura,hleb oko euro...sve u svemu jako skupo.zao mi je sto je tako,jer bi u grcku dolazilo mnogo vise nasih ljudi da su nize cene.
slušaj brate!,
Ne slušaj ove srbijance. Ja sam prije mjesec dana išao preko Albanije. Fenomenalno je iskustvo i neuporedivo kraća ruta. Dje ćeš preko Srbije i Niša okolo naokolo.
Slušaj idi iz Podgorice -Skadar-Tirana_Saranda(nihovo najveće ljetovalište_grčka granica(20 kim od Krfa pa dalje za Atinu. Mislim da je kraća ruta za nekih 400 km.
Put je odličan do Tirane, a dalje do Sarande i grčke granice je lošiji. U svakom slučaju mislim da ti do Krfa treba od Podgorice nekih 8-9 sati.
Pozdrav.
slušaj brate!,
Ne slušaj ove srbijance. Ja sam prije mjesec dana išao preko Albanije. Fenomenalno je iskustvo i neuporedivo kraća ruta. Dje ćeš preko Srbije i Niša okolo naokolo.
Slušaj idi iz Podgorice -Skadar-Tirana_Saranda(nihovo najveće ljetovalište_grčka granica(20 kim od Krfa pa dalje za Atinu. Mislim da je kraća ruta za nekih 400 km.
Put je odličan do Tirane, a dalje do Sarande i grčke granice je lošiji. U svakom slučaju mislim da ti do Krfa treba od Podgorice nekih 8-9 sati.
Pozdrav.
codemaker
29.05.2005., 20:16
Pozdrav od "srbijanca" pametnjakovicu montenegrinu. Ideja je stvarno fenomenalna!
Otkuda znas da ce krenuti iz CG? Mozda je covek "srbijanac" pa mu je mnogo lakse da ide preko Nisa na jug? Ili ce da se lomata 10 sati do Podgorice da bi na kraju zasao u ALBANIJU? :shock:
Pa jesi li ti pri sebi, da ce neko iz Srbije da zapuca preko Crne Gore, Albanije :shock: pa za Atinu? Kad moze lepo autoputem do granice sa Makedonijom se stize iz Beograda za 4 sata. Makedonija se presece za 2.5 sata, do Atine jos 6 sati. Ukupno 13-14 najvise (ako mnogo stajes). I jos te niko nista uz put ne pita, ni zaustavlja...
Iz Beograda samo do Podgorice treba da se okozis putevima kakvi su sada...
A i cisto sumnjam da ce neko iz Podgorice sipciti u siptariju, pa odande u Grcku...
Putuj igumane, za tebe je izgleda najbolje preko arbanasa... preko prelepe siptarije.
Ccccc
esperanca137
30.05.2005., 10:31
Jer neko bio u Marmarisu? Kakve su vam impresije?
Hotel Mert,da li je neko tamo odseo? Hvala unapred.
HeBePoBaTaH_
30.05.2005., 12:33
Jedna od mojih sestara je dvaput uzastopno letovala u Maramarisu. Ima malog klinca, i kaže da je to idealno mesto za porodično letovanje. Lično, ne znam, nisam bio...
Simpatično mjesto, može se doboro provesti, a i odmoriti zavisno gdje se taj hotel nalazi i bitno je da ima bazen jer je more jako prljavo od silnih brodića koji stalno dolaze i odlaze, a i plaže su loše (gradske).
Ja sam bila prije dvije godine i bilo mi je ok. Ako ideš obavezno posjeti Efes.
Poz,
morsko dno je prekriveno nekakvim crnim ili tamno sivim kamencicima, pa je opsti utsak jaako ruzna boja vode cak i po suncanom danu. ipak svi nekako ocekujemo azurno plavu.. kad ono :?
a ona velika luka sa mnogo brodova je prilicno blizu.. pa je sve nekako bjak
a plaza je podeljena na sitne parcelice i svaki hotelcic ili kafic je za sebe uzeo po parce i nadzudzili su tonu ligestula i suncobrana nema gde igla da padne
sve ostalo je manje-vise ok.. nista mi jos ne pada na pamet...
Bila sam prosle godine i bilo je grozno.Sva sreca sto smo imali hotel sa bazenom.Plaza je ocajna i puna camaca.Podseca na Budvu zbog velikog broja kafica na samoj plazi.Inace,ako bas zelis da ides nikako ne uzimaj hotel na plazi,jer tresti muzika iz svakog kafica,tj.restorana.Ne znam kako je bilo u drugim letovalistima,ali ovde su nam trazili 200 din.za 100gr.pistaca!
esperanca137
30.05.2005., 22:26
Baš vam hvala.Pomogli ste mi.Još samo da ubedim drugaricu da je ipak Kušadasi mnogo bolji.
Pozdrav :-)
Nije bolje nego u Kusadsiju..
I tamo je super provod, ali je u Marmarisu bolji, a i plaze su lepse.. Citam ove postove iznad, i bas me cude takva iskustva.. Plaza u Icmeleru je super, uzmes dolmus i tamo ste za 10 min. a uvece ste tu u gradu i ne treba vam prevoz.. Ima mnogo vise mesta za izlazak nego u Kusadasjiu, grad je mnoogo veci i lepsi ( ali malo i skuplji ).
Nas je bilo 10 i fenomenalno smo se proveli...
silver-girl
03.06.2005., 12:15
Moja najbolja drugarica bila je proslog leta u Marmarisu. Kaze da Marmaris nema uopste plaze, da more u tom delu nije nista extra. Nije lose za provod, ali u sutini nista specijalno.
devojkaK
04.06.2005., 17:39
Nemoguce... :shock:
Bila sam u Marmarisu (2000 god), bilo je fantasticno i lepo, plaze su ciste. Bio je nezaboravan i najlepsi dogadjaj za mene 8) . Moj hotel se nalazio 1,5km od centra(dovde do icmelera).
A sad mi kazete da je katastrofa i prljavo. Mislim da je Marmaris nije vise kao nekad, stvarno se promenio.
Apsolutno se slazem sa tobom codemaker, kroz siptariju samo dobro, ali DOBRO oklopljenim tenkom, koji moze da leti na 5000m i vise.
Pa znas li ti dragi Goste ( i molim te ne zovi me brate ) da se ta drzava ne pita sa svojim bandama koje haraju putevima? Nije se jednom desilo da je autobus zaustavljen i opljackan, a putnici jedva izvukli zive glave, a o policiji i da ne pricam.
I na kraju preporucujem svima krajnje prijateljski ( a ne bratski, brate ) da obidju i Crnu Goru a pogotovo Albaniju, ako zele da im tockovi ostanu na kolima gde su fabricki ugradjeni.
Dakle, putuj igumane!
xpajamacax
06.06.2005., 20:31
....bilo je to neke '91 ili '92...kazu ima put preko bitolja za igumenicu,super skracuje put za 300 km,sto je super! ne zbog km,vec zbog puta ka igumenici koji je zaista grozan...neklih 250 km strmog,uskog puta maltene kao sa lovcena :roll:
ajd' malo sam preterala,ali ja to zbog drame....dakle seli nas 3.oje u juga BG registracije,krenuli na arbajt kao i svake godine,cini mi se maj mesec...nemam pasos iz tog peroda da vidim tacne datume,zabranili mi ulazak,pa sam ga kuvala u masini,a onda se i raspao :roll: ...dakle,super smo putovali,tada je sve bila juga,i nije bilo granica uopste,tako da smo u makedoniji bili kao kod svoje kuce izasli u neki disko,kao da se malo odmorimo,vec smo dugo putovali...i krenemo neko praskozorje...i vozimo se,rekli nam za pola sata smo u grckoj...mi se vozimo vec sat,ali znate da ljudi cesto nemaju pojma o vremenskim distancama x kilometri...
e...planine,a makedonija i jeste sva u planionama i onako siva hladna...suzava se put,mi malo cirkali pa veseli,nista ne kapiramo...put je toliko suzen,da mi pocinjemo da vristimo od smeha,jer ako nam neko krene u susret...ko dva ovna na brvnu,neko ce da zagina u prokop...KAD odjednom istrcase albanci :shock:
bem ti zivot,kao iz bajke,sa gunjevima i onim kecetima sa brcima,i puskama ko nas jugo :? i pocese nesto da stekcu,mi se ukakili. sve nam je bilo jasno...
ali moram priznati i njima! mi smo kako su nam prosiktali usli u albaniju 50 km :? i sada smo morali da se teleportujemo ka makedoniji sad i odma!
a put uzan da ni jugo ne moze da se okrene!
qq..
vozili smo dugo u rikverc,pritom vrlo deranged jer su oni i pucali kao za opomenu...
e,ljudi sto je bila dobra pita u solunu kod stajge :P
dakle za ye bi te te varijante kracih puteva ka krfu,cisto vam kazem iz iskustva :P mada je danas,valjda,iskristalisano kuda,odnosno valjda ima neki putokaz?
a onog BRATA da pozdravim!
stvarno vece nebuloze ne cuh ima tome davno :roll:
eto...draga saveta
esperanca137
11.06.2005., 19:37
E pa drugari, ja sam odlučila da ipak idem u Marmaris,pa po cenu i da je prljavo.Putujem 27.06. Kad se vratim dobijate iz prve ruke impresije.
Poz.
jelenabg77
13.06.2005., 11:54
Stvarno najrazlicitija iskustva...i ja planiram u Marmaris ove godine, i cula sam da je lepo...
A da li je neko bio u hotelu Hale u Marmarisu i ako je bio da mi kaze kako je :)
hvala
malinero
13.06.2005., 15:55
Grčka nr. 1.
1.Karpatos
2.Creta
3.Rodos
4.Zakintos
a Santorini u julu,pa da vidimo.
malinero
13.06.2005., 15:56
Koje mesto disco ili bar na Santoriniju je najbolje za nočni provod ??
codemaker
13.06.2005., 16:35
Grčka nr. 1.
1.Karpatos
2.Creta
3.Rodos
4.Zakintos
a Santorini u julu,pa da vidimo.
1. Krit
2. Santorini
3. Rodos
4. Karpatos
5. Zakintos
a Krit, Santorini, Peloponez i juzno od Atine u avgustu, pa da vidimo :)
Ambasadorka
13.06.2005., 17:21
A Kefalonija?! Cula sam da je prelepa...
Ambasadorka
13.06.2005., 17:21
A Kefalonija?! Cula sam da je prelepa...
codemaker
13.06.2005., 17:48
Sta bi? Trokira makina :)
Pa ti k'o vartburg bogati, dvotaktni PC? :)
devojkaK
14.06.2005., 18:17
@esperanca137
I da obidjete nekoliko izleta (bliza:ostrvo Kleopatra, Daylan-plaza kornjaca, kraljevska grobnica, krstarenja oko Marmarisa, Fetija, blato-kupatilo... ; dalja: Efes, Pamukale)
ako ne mozete sve, izaberi kako ti odgovara. :)
@jelenabg77
ne secam ga, to je bilo pre 5 god. moj hotel je bio Pasha Beach(komsija Pasha Bey)
chjoban
15.06.2005., 13:00
Ja bih KRIT postavio na prvo mesto... pogotovu jer sam kao mlad covek sklon djuskanju. Na Kritu toga ima puuuuno, pogotovu jer u danima odmaranja od tih djuskanja moze I da se vidi svasta, poseti.....Juzni je deo ostrva zastiten od komercializacije zato tamo jos uvek ima primitivnih sela....uz dobre ljude i lepe plaže možete da vidite i početak evropske civilizacije u knossosu.....itd
Tu vam trebA SIGURNO 2 ili 3 nedelje!!!
KRIT je i za grke najlepše ostrvo.....STRAVAAAA JE!!
ima jedna lepa ponuda al da ne pravim reklamu evo vam sajt pa sami pogledajte....
http://www.collegium-yu.com!
Ima da se vidimo tamo...
čaos
chjoban
15.06.2005., 13:04
Prošle sam godine bio na Iosu i Mykonosu. To su vam ostrva sasvim samo za zabavu jer nema mnogo da se vidi ali zato su i skuplja. Ako želite mir i razgledanje lepih srednjevekovnih gradiča....idite na Rodos, Krf, Krit, Samos, ....
Sve u svemu KRIT je vrh a tek onda sve ostalo...
ana ana
22.06.2005., 03:09
Zanima me kakav je provod,plaze..cene imam ponudu ali razmisljam(turska ili.. )cula sam da je vise kao porodicno mesto...
Pravo selo. Imas kilometarsku plazu i pet ljudi na njoj, malo kafica, restorana, dve-tri ulicice sa prodavnicama. Provod nikakav. Mesto je jako malo i mislim da bi bilo odlicno za penzionere.
limunada
23.06.2005., 10:31
Ni meni se nije svidjelo,doduse prije pet godina,mozda se sta promijenilo u medjuvremenu... :roll:
ana ana
24.06.2005., 02:18
hvala na odgovorima..ipak je As.bezveze kao sto sam i cula
@esperanca137
I da obidjete nekoliko izleta (bliza:ostrvo Kleopatra, Daylan-plaza kornjaca, kraljevska grobnica, krstarenja oko Marmarisa, Fetija, blato-kupatilo... ; dalja: Efes, Pamukale)
ako ne mozete sve, izaberi kako ti odgovara. :)
@jelenabg77
ne secam ga, to je bilo pre 5 god. moj hotel je bio Pasha Beach(komsija Pasha Bey)
Kakvi su tvoji utisci o hotelu Pasha Beach?Vidim da ga ima u ponudama agencija.
devojkaK
03.07.2005., 12:03
@gost,29.jun 2005
Ups, koliko je vremena proslo... :)
Mogu reci, veoma je zadovoljuci. Pasha Bey i Pasha Beach su dve hotela, jedan pored drugog. Kad sam stigla tamo, trazili su da izaberem hotela(sada vise ne vazi). Odgovor: Pasha Bey zbog blize plaze(samo 20m); pre nego sto krenes na plazu, tu su pored bazena i bara, sve je savrseno. Kao sto rekoh, svi imamo razlicite ukuse, neko kaze da je Pasha Beach bolji, kad ode tamo vidi sta je bolje. To je stvar ukusa. Za mene je Pasha Bey bolji.
Inace, hotel Pasha je dovde 1.5 km, na samoj obali su sve poredjani hoteli, bazeni, diskoteke i setaliste glavna strafta, do centra.
Planiram u septembru Green Nature u varijanti all inc. interesuje me da li je neko bio i šta nije pokriveno ovom varijantom, odnosno ima li razlike između onog što kažu u agenciji i stvarnog stanja, pošto se oni ograde u fazonu ako neki od sadržaja trenutno nije u funkciji šta mi tu možemo.
jelenabg77
06.07.2005., 14:22
Planiram u septembru Green Nature u varijanti all inc. interesuje me da li je neko bio i šta nije pokriveno ovom varijantom, odnosno ima li razlike između onog što kažu u agenciji i stvarnog stanja, pošto se oni ograde u fazonu ako neki od sadržaja trenutno nije u funkciji šta mi tu možemo.
Pa zavisi koja je agencija u pitanju i sta su ti rekli...mada sve lazu po malo :roll:
As je tipičnp porodično mesto !!! Šetalište je renovirano i odlično je za malu decu!!!
Što se tiče provoda nema neki noćni život ima dosta kafića koji ne rade nešto dugo ima dosta poslastičarnica!!!
kao što rekoh tipično porodično mesto :P :P :P !!!
da li je neko bio ovih dana u paraliju kakve su cene sada i kako je uopste
U agenciji su me ipak savjetovali da izaberem Kušadasi i hotel Adakule, prema fotografijama na netu fantastičan je. Da li bio neko? Ima 5 zvjezdica, a interesuje me da li posebno naplaćuju neke od usluga (sauna i sl.) ako se ide na all inclusive. Poz.
jelenabg77
07.07.2005., 11:11
U agenciji su me ipak savjetovali da izaberem Kušadasi i hotel Adakule, prema fotografijama na netu fantastičan je. Da li bio neko? Ima 5 zvjezdica, a interesuje me da li posebno naplaćuju neke od usluga (sauna i sl.) ako se ide na all inclusive. Poz.
Hm...pa oni uglavnom preporucuju ono sto nemaju popunjeno...
Ne znam gde je taj hotel, iako sam bila u kusadasiju.
Hotel je na tri kilometra od grada, smješten je na stijeni. Nekad je valjda trebao biti zatvor. Ima 395 soba, a na bazen i plažu silazi se panoramskim liftom ima četiri bazena (jedan zatvoreni) i četiri bara, tri restorana ma svašta nešto samo da me ne ogule kad dođem tamo. Moćno izgleda zaista, ima na adresi http://www.adacule.com
jelenabg77
08.07.2005., 10:44
Hotel je na tri kilometra od grada, smješten je na stijeni. Nekad je valjda trebao biti zatvor. Ima 395 soba, a na bazen i plažu silazi se panoramskim liftom ima četiri bazena (jedan zatvoreni) i četiri bara, tri restorana ma svašta nešto samo da me ne ogule kad dođem tamo. Moćno izgleda zaista, ima na adresi http://www.adacule.com
Da, secam ga se, izgleda mocno i iz autobusa, ali je stvarno daleko od centra grada i drugih plaza...secam se da se on nalazi negde ka putu za Aqua Fantasy
A verujem da je hotel kao hotel super i lep, ali sve zavisi sta ti hoces od letovanja...mislim, kako da ga provedes :)
del boy
09.07.2005., 20:06
Grčka je.... ma extra.... Ove godine idem sa porodicom na Krf, u Kassiopi (pošto me uglavnom ne interesuju ludi provodi do zore), ali je i Halkidiki bez premca, a posebno Hanioti.... Samo sam se jedanput prevario i otišau u Turkey, e pa nećeš više bato, boga mi..... Inače imam duboku želju da odem na Santorini.... Ali.... Ma biće para jednog dana...... :lol: Ljudi, palite u Hellas i ne berite brigu, ne možete se razočarati!!!
zoranpetrovic84
09.07.2005., 23:15
ja idem 10.septembra u kasiopi,preko dzolija,140 evra sa busom,apartmani...kakve su cene pica,hrane...koliko kosta akvalend...imamo kola konstantno iznajmljena,koliko je sigurno voziti do grada krfa u vecernjim casovima...?
tnx
poz
del boy
10.07.2005., 13:25
ja idem 10.septembra u kasiopi,preko dzolija,140 evra sa busom,apartmani...kakve su cene pica,hrane...koliko kosta akvalend...imamo kola konstantno iznajmljena,koliko je sigurno voziti do grada krfa u vecernjim casovima...?
tnx
poz
Imaš odličan i prilično detaljan opis Kassiopi-a
pozz :D Ono što sam proverio je da, ako možeš, promeni polazak na avgust, ili bar početak sept. pošto druga polovina zna da bude kišovita. Uostalom malo pročačkaj po netu, pa ćeš pronaći savezni hidrometeorološki zavod grčke (posetio sam ga ali ne mogu da se setim adrese....), gde ćeš naći statističke podatke odrađene na osnovu deset godina unazad. Čak su i dovoljno predusretljivi da su mi odgovorili na mail!! :D
caffetin na zelene tufne
16.07.2005., 00:18
ako ima neko ko se skoro vratio iz grcke neka napise kolike su cene u kaficima i restoranima /kafa, giros, pivo, mleeeeko, hleb i tako te stvari :roll: /.
POZDRAV :D
Vesna Ks
16.07.2005., 13:18
:D Evo,mi se vratili pre neki dan sa Tasosa.Hleb: 60c,mleko: 1-1,20E,pivo u konzervi od 0,5l 1-1,2E,gazirani sokovi od 1,5l 1,7E,u kaficima frape 2E,vece toceno pivo 2,8E,giros 1,8-2E,parce pice 1,8-2E...kugla sladoleda 1E,sladoledi Delta i ostali od 0.7-2E...dosta je sve skupo,ali Grcka je tako lepa!!! :D :D :D
TheBoss
18.07.2005., 11:49
Ja sam bio u paraliji sad nedavno isto ali primetio sam i da su cene nize nego kod tebe. negde malo negde puno (pivo)...
xpajamacax
19.07.2005., 16:18
evo,ja dosla :P
olimpic beach-paralija...
kafa 2e cappuchino 2,5 frappe 2,5
kafana kuvano jelo 4,5-8
salate oko 2
giros,sufvlaki,fast food 1,5 pomfrit isto.
pice kako gde,ali 4 soka oko 8 e
ima i za 15 :?
u solunu 2 kafe i 2 coca cole 17e
aqua park u solunu odrasli 12,5 e
deca od 4 godine pa starija 9 e
kafa tamo 3 e,
po prodavnicama nemam pojma,nisam obracala paznju,jer sam kupovala u marinopulosu,pa je tamo malo dzeftinije...
sladoledi oko 1-1,5 e naravno ima i za 2
auto put do katerinija 2 e
na grani naplate nesto 3 e nemam pojma sta.
predpostavljam da je na krfu water park ista cena,jer je ista firma.
a cene klope su iste,ako ne i jeftinije jer su tamo glavni turisti englezi,koji i nisu nesto platezno jaki.mi smo im bilji potrosaci!
eto,ako se jos neceg setim,ke pisem,a vi pitajte...
s7s7s7s7s
20.07.2005., 08:18
evo,ja dosla :P
olimpic beach-paralija...
kafa 2e cappuchino 2,5 frappe 2,5
kafana kuvano jelo 4,5-8
salate oko 2
giros,sufvlaki,fast food 1,5 pomfrit isto.
pice kako gde,ali 4 soka oko 8 e
ima i za 15 :?
u solunu 2 kafe i 2 coca cole 17e
aqua park u solunu odrasli 12,5 e
deca od 4 godine pa starija 9 e
kafa tamo 3 e,
po prodavnicama nemam pojma,nisam obracala paznju,jer sam kupovala u marinopulosu,pa je tamo malo dzeftinije...
sladoledi oko 1-1,5 e naravno ima i za 2
auto put do katerinija 2 e
na grani naplate nesto 3 e nemam pojma sta.
predpostavljam da je na krfu water park ista cena,jer je ista firma.
a cene klope su iste,ako ne i jeftinije jer su tamo glavni turisti englezi,koji i nisu nesto platezno jaki.mi smo im bilji potrosaci!
eto,ako se jos neceg setim,ke pisem,a vi pitajte...
A pošto je water park?
xpajamacax
20.07.2005., 09:12
pa,napisala sam,ali sam ga nazvala aqua park,sorry :P
s7s7s7s7s7s
20.07.2005., 14:49
pa,napisala sam,ali sam ga nazvala aqua park,sorry :P
Nisam videla :oops:
Očigledno da nisam detaljno pročitala..
xpajamacax
20.07.2005., 17:08
našla sam neki račun,pa kaže ovako...
sokići oni u malom pakovanju 2 dl...0,40
jogurt total 3 komada 3,09
pivo bud 4 komada 4,64
coca cola 1,5 l 1,85
ice t lipton 1,5 l 1,85
čokoladno mleko 0,96
kinder jaja 0,63
pakovanje slanine(isečena) 1,99
pampers 11
vlažne maramice 1.4
tzaziki salata pakovanje 1 kg 2,70
kapuccino nescafe pakovanje od 200g 3,39
pakovanje alve 1,23
serealije kellogs 4 ukusa u pakovanju...2,74
amstel limenka 0,5 1,34
miller pivo flaša 2,68
milibrot 1,5
keksi od 2-4
itd itd...udavi ja...
e.lubenica je bila 0,20 kilo
WOO WOO
21.07.2005., 01:06
Ovog leta idem prvi put u pefkohori u avgustu.
Interesuju me cene osnovnih zivotnih namernica
vecernji izlasci,plaza i ima li meduza i komaraca.
xpajamacax
21.07.2005., 12:09
e,samo da dodam jednu info o water parku...
dakle natobogane mogu da idu samo visi od 140 cm!
i decu ne mozete drzati u rukama...
vrlo su rigorozni i nema sanse da puste decu koja su manja!
eto
zoranpetrovic84
21.07.2005., 13:21
e,samo da dodam jednu info o water parku...
dakle natobogane mogu da idu samo visi od 140 cm!
i decu ne mozete drzati u rukama...
vrlo su rigorozni i nema sanse da puste decu koja su manja!
eto
A jel'moze da se pogine?:)
xpajamacax
21.07.2005., 14:21
pa,pazi,ja sam tako gadno drmnula lakat :? da me jos uvek bolucka...
letis ko bundeva po onom toboganu i molis boga da te pusti samo jos ovaj put 8)
mislim da je to neko ozbiljno proracunao da visina x tezina....i da sve ide ok.
del boy
21.07.2005., 17:32
pa,pazi,ja sam tako gadno drmnula lakat :? da me jos uvek bolucka...
letis ko bundeva po onom toboganu i molis boga da te pusti samo jos ovaj put 8)
mislim da je to neko ozbiljno proracunao da visina x tezina....i da sve ide ok.
....gde je visina konstanta, a masa varijabila..... :D
smajli 2005
22.07.2005., 12:21
Ne znam tacno za cene, prosle godine hrana i to nije bilo mnogo skupo, ali su za izlaske drali. Inace je plaza super, duz celog mesta, a blizu su i jos neka slicna sela pa mozes i tamo na kupanje. Za izlaske, tu je ona diskoteka NONO, ona je bila ok, ne znam da li ima nesto novo. Sve u svemu, slatko mesto, skroz ok.
smajli 2005
22.07.2005., 12:23
Ne znam tacno za cene, prosle godine hrana i to nije bilo mnogo skupo, ali su za izlaske drali. Inace je plaza super, duz celog mesta, a blizu su i jos neka slicna sela pa mozes i tamo na kupanje. Za izlaske, tu je ona diskoteka NONO, ona je bila ok, ne znam da li ima nesto novo. Sve u svemu, slatko mesto, skroz ok.
Grchka je moja druga domovina, jako volim da idem u istoj zemlji,neopisiv osechaj i jako lepih uspomena a narochito sa lefkasa kojeg kojeg jako preporuchujem
Goscica
26.07.2005., 11:11
Ovog leta idem prvi put u pefkohori u avgustu.
Interesuju me cene osnovnih zivotnih namernica
vecernji izlasci,plaza i ima li meduza i komaraca.Ja sam skoro bila, nema ni meduza ni komaraca! H