PDA

Vidi punu verziju : Ucenje engleskog

sreca
18.01.2004., 18:29
Da li bi neko mogao da mi da ideju kako da vise koristim engleski? Ono sto ucim u skoli je veoma malo, a zivim u malom gradu gde postoji samo kurs za pocetnike! :cry:

Just_a_girl
19.01.2004., 00:20
Pa,za pocetak ti preporucujem da gledas sto cesce filmove na engl.jeziku jer se na taj nacin neke reci podsvesno urezu u secanje-ukoliko imas kablovsku,tim bolje...zatim bi mogla da citas knjige na engleskom jeziku(valjda imas biblioteku u gradu),za pocetak neku laksu literaturu(citaj tanju),a potom ces vec sama uvideti kada je vreme za nesto ozbiljnije.Dalje,preporucujem ti da se dopisujes sa nekim iz inostranstva-preko racunara,pismom-vec kako zelis i da doticnoj osobi kazes da ti ukaze na greske u pisanju.Nadam se da sam ti bila barem malo od pomoci.Cao :wink:

Li'l' Bitch
25.01.2004., 17:53
Probaj negde da nadjes cd ili kasetu i knjigu u kompletu za ucenje engleskog jezika.I tako mozes sama dosta da naucis.Uz kasetu mozes da slusas izgovor i kad ga cujes obavezno ponovi.Just a girl je u pravu sto se tice filmova na engleskom .i to dosta pomaze!
8)

peleplay
26.01.2004., 20:38
Verovatno da bi dosta pomoglo ako bi koristila/o engleski na neke zanimljive nacine> mozes npr. da uzmes neku malo prostiju i tanju knjigu na srpskom, i prevodila/o je na engleski. Takodje bi ti puno pomoglo da skidas sa neta neke tekstove pesama na engleskom i prevodio/la ih ili da slusas muziku na engleskom! Molim te da meni pomognes oko skolskih problema. poseti stranicu na forumu PROFESIONALNA ORIJENTACIJA!. Nadam se da sam pomogao!

tanidad
11.02.2004., 05:00
Da li bi neko mogao da mi da ideju kako da vise koristim engleski? Ono sto ucim u skoli je veoma malo, a zivim u malom gradu gde postoji samo kurs za pocetnike! :cry:

Sta god od predlzoenog radila, radi to kontinuirano - svaki dan, bar po 15 minuta. Ima divnih simplified, pojednostvljenih izdanja romana i kratkih prica na engleskom, cesto sa recnikom. Obavezno nabavi neki recnik u oba pravca. {Probaj da pises na engleskom dnevnik, na pr.) ili da drugarici povrerljive stvari kazes samo na engleskom ( da vas drugi ne cuju). Vrti recnik i gledaj sta znace stvari na kompjuteru i kako se izgovaraju - file, tools,favourites... Prati gramatiku na casovima - to je to. Nikako nemoj da cry - nema razloga. :)