Vidi punu verziju : Da li bi se udala/ozenio-momkom/devojkom druge nacionalnosti
anastazija
27.06.2003., 11:54
Naravno da bih. To su samo glupe podele, po principu zavadi, pa vladaj.
NE.Iz svoje baste beri cvjet[/i]
Velinka
01.07.2003., 16:05
NE!!!
Gazdarica
01.07.2003., 16:42
Da
Ne!
nisam do skora mislila tako , no svedok sam takvog iskustva, i mislim da kad nastanu probemi , onda se sirei po tom osnovu, svesno iline svesno
black-devil
02.07.2003., 18:17
ja mislim da nema nikakve veze koje je nacionalnosti osoba ako je ljubav u pitanju, to su gluposti koje se u zadnje vreme cuju cesto, ljubav je jaca od svega:)
materina_maza
05.07.2003., 10:54
Hm...da, do skoro sam i ja tako mislila, ali se u poslednje vreme ljudi kolju i za jabuku, a ne nacionalnost ili veru...Problem je medjutim, sta sa decom iz mesanih brakova? Da li se pola iste nacionalnosti racuna? I koja polovina? Pokazite mi cistog Srbina u danasnjoj Srbiji...
black-devil
05.07.2003., 13:16
mazo mi i nemamo cisto srpsko poreklo, jos uvek smo turci:P:)
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
anastazija
06.07.2003., 00:01
Hm...da, do skoro sam i ja tako mislila, ali se u poslednje vreme ljudi kolju i za jabuku, a ne nacionalnost ili veru...Problem je medjutim, sta sa decom iz mesanih brakova? Da li se pola iste nacionalnosti racuna? I koja polovina? Pokazite mi cistog Srbina u danasnjoj Srbiji...
Kakve veze ima koje će nacionalnosti biti deca. Biće deca svojih roditelja, ljudi, Zemljani... Kao da smo mi koji kao znamo koje smo nacinalnosti, srećniji zbog toga. Pa i ti sama kažeš da nema čistog Srbina u Srbiji. Čemu onda vođenje računa o nacionalnosti, kad se ionako ne zna ko je šta?
materina_maza
10.07.2003., 10:18
TOOOO sm htela da cujem :)
Tinuvjela
11.07.2003., 00:46
Kakve veze ima koje će nacionalnosti biti deca. Biće deca svojih roditelja, ljudi, Zemljani... Kao da smo mi koji kao znamo koje smo nacinalnosti, srećniji zbog toga. Pa i ti sama kažeš da nema čistog Srbina u Srbiji. Čemu onda vođenje računa o nacionalnosti, kad se ionako ne zna ko je šta?
APSOLUTNO!!!
Svima zainteresovanim :
Da li vi imate pametnijeg posla osim pronalaženja
razloga za podelu ljudi na razne nenormalne podele?
Ili je u pitanju nacionalnost, veroispovest, boja kože,ili neka slična glupost! Šta se dešava kada neko prođe sve ove kriterijume,delite ih po obliku,mirisu,....?
Nikada,cak ni za Crnogorca :!:
kacatina
16.07.2003., 01:35
Glupost...... Ja sam Slovenka i tome se ponosim ,i udata sam za Srbina.Imamo tri cerkice i nikada nismo sami pomislili sta se je to desilo mada smo u braku 10(deset ) godina. To nam uopste ne smeta,cak nam sve to prija jer imaju cerkice dvijno drzavljanstvo.
ovakve podele uopste nisu NEnormalne....da jesu ne bi postojale....i ne bih se udala za nekoga ko nije moje nacionalnosti....i previse,bas nesvesno...kod problema dolazi i do toga...
KOLIKO VIDIM-VEĆINA VAS OVDE SMATRA DA NEMA PRAVIH SRBA,E PA JA SAM PRAVA SRPKINJA I NE BIH SE UDALA ZA DEČKA DRUGE NACIONALNOSTI NE ZATO ŠTO MRZIM SVE OSTALE VEĆ ZATO ŠTO I SUVIŠE POŠTUJEM SVOJE!!!
SMATRAM DA SRBI NE TREBAJU DA SE MEŠAJU SA OSTALIM NACIJAMA. [/i][/b]
Svima zainteresovanim :
Ili je u pitanju nacionalnost, veroispovest, boja kože,ili neka slična glupost! Šta se dešava kada neko prođe sve ove kriterijume,delite ih po obliku,mirisu,....?
Potpuno se slazem s tobom!Ljude dijeliti na nacionalne grupe je primitivno.Ako je neko idiot, idiot je i da mi je brat rodjeni. Uglavnom djelim ljude cjelog svijeta na dvije vrste:Dobre i lose.
E vala i ti što deliš ljude na DVE VRSTE idi pa se udaj negde drugde,ovde treba da se rađaju isključivo SRPSKA deca! :evil: :!:
ja nisam turčin
E vala i ti što deliš ljude na DVE VRSTE idi pa se udaj negde drugde,ovde treba da se rađaju isključivo SRPSKA deca! :evil: :!:
Morava,slazem se sa Gloriom!Ti si vala neki fanaticni extremist,i jos nesto nema cistog srbina,svi smo mi u bivsoj Jugoslaviji izmesani :lol:
Morava,ma nema veze,pa i Srbi su ljudi!! :wink: :D
black-devil
24.07.2003., 14:53
ma kakve bre veze ima sta je ko vazno je da je covek, da ima srce i da zna da ceni i postuje, zar imas nesto lepse od toga?
Morava,slazem se sa Gloriom!Ti si vala neki fanaticni extremist,i jos nesto nema cistog srbina,svi smo mi u bivsoj Jugoslaviji izmesani :lol:
UF..OVDE SE OGRAĐUJEM(ZNAM SVOJE POREKLO JOŠ OD ČUKUN DEDOVA I NIJEDNA GENERACIJA MOJIH PREDAKA SE NIJE MEŠALA SA DRUGIM NACIJAMA) :evil: :evil: :!:
NEMOJ ME POGREŠNO SHVATITI,NISAM FANATIČNI EXTREMIST! :!:
ZAR NE MISLIŠ DA SE U MEŠANIM BRAKOVIMA UVEK OSETI NEKA NETRPELJIVOST-NE KAŽEM BAŠ OD BRAČNOG PARTNERA,ALI OD OKOLINE(RODBINE,PRIJATELJA) SIGURNO!OVO KAŽEM JER SAM IMALA PRILIKE DA VIDIM TO ROĐENIM OČIMA! :wink: :wink:
:shock: ljudi moji,da li je moguce da postoje rasprave na ovakve teme!Kada si mrtav i beo,sve ti je jedno,a dok si ziv treba da se mesas sa svima da bi ti deca bila lepsa i pametnija!
ja nisam turčin
:oops: ja crvenim zbog ljudi koji se bave podrijetlom,porijeklom,poreklom i ostalim glupostima.Ljudi koji imaju vremena da misle sovinisticki,nemaju vremena da vole.
Svima zainteresovanim :
na zalost, upravo je tako...
steta, svet bi bio srecniji i lepsi kada ne bi bilo predrasuda i podela... Ali je problem sto na ovoj Planeti nema mnogo mesta za takve... I ja sam u dilemi: da li se treba po svaku cenu boriti protiv opsteprihvacenih normi ili ih bar delimicno prihvatiti? Ne zato sto se sa njima slazemo, vec da i dalje ne komplikujemo vec dovoljno komplikovan zivot... i rizikujemo da izgubimo sopstvene vrednosti i kriterijume uludo troseci energiju... Zaista nemam odgovor.
JA!!!!!!
28.07.2003., 21:14
UF..OVDE SE OGRAĐUJEM(ZNAM SVOJE POREKLO JOŠ OD ČUKUN DEDOVA I NIJEDNA GENERACIJA MOJIH PREDAKA SE NIJE MEŠALA SA DRUGIM NACIJAMA) :evil: :evil: :!:
NEMOJ ME POGREŠNO SHVATITI,NISAM FANATIČNI EXTREMIST! :!:
ZAR NE MISLIŠ DA SE U MEŠANIM BRAKOVIMA UVEK OSETI NEKA NETRPELJIVOST-NE KAŽEM BAŠ OD BRAČNOG PARTNERA,ALI OD OKOLINE(RODBINE,PRIJATELJA) SIGURNO!OVO KAŽEM JER SAM IMALA PRILIKE DA VIDIM TO ROĐENIM OČIMA! :wink: :wink:
Svako na ovoj planeti ima slobodu izbora, ali pre svakog izbora treba dobro razmisliti.........!
Pa zamislite situaciju : sta ce deca posle da pomisle sta su oni kad ih neko pita koje su nacionalnosti , nece osecati gde pripadaju, koji jezik da uce...kako bi se vi osecali da ne razumete sta vam dete prica sa vasom suprigom/supruznikom. Drugo postoji razlika u kulturi u obicajima pa u smislu za humor....Pa zato pamet u glavu !!!!! :wink:
ako su u pitanju Hrvati ili Albanci NEMA SANSE za sve ostale moze da se razmisli ali ipak tesko
Gazdarica
29.07.2003., 10:38
Sta bi djeca pomislila sta su oni...???
Valjda, LJUDI
Ljudi koji se opterecavaju ancionalnoscu su ljudi za kameno doba. Sav normalan svijet ide naprijed u svijetliju i prosperitivnu buducnost,a nazalost na nasim terenima i poslije onakvog pakla koji ih je potrefio, i dalje se mogu cuti nacionalisticke prepirke.
Koja je svrha svega toga i koje dobro to donosi nasem drustvu - mislim na sve ljude koji zive na zemlji.
Dijete sam iz mjesanog braka i sama sam u mjesanom braku. Dokaz da zdrava pamet i cista ljubav prepoznaju prave kvalitete u samim sebi,a zatim i u drugim ljudima.
Nacionalisti, zao mi vas je, ali globalizacija je uveliko uzela maha. Ako zelite laksi zivot, pridruzite se nama, pacifistama! :D
Ozenio bi i marsovku, ako bi pomislio da je to ona pr...
Mozda, samo ne za hrvata ili muslimana. moze za norvezanina oni i onako ne smiju rjec reci od zena.
kosmopolit
30.07.2003., 15:30
taj sam :)
La Luna
31.07.2003., 01:14
:roll: Diskutabilno pitanje. Ne treba idealizovati stvar, podela je bilo i bice ih. Malo li je sve ovo sto se izdesavalo na ovim prostorima?
Nikada,nikada,nikada.
Moj najbolji ortak je jednom u sali rekao da nikad, ali nikad ne bi radio u pekari (rano se ustaje i to), i sta mislis sta se desilo. Namestila se situacija da je mesecima nosio dzakove u pekari. Znaci pocni da gledas fotke crnaca muslimana i da se navikavas :D
KOLIKO VIDIM-VEĆINA VAS OVDE SMATRA DA NEMA PRAVIH SRBA,E PA JA SAM PRAVA SRPKINJA I NE BIH SE UDALA ZA DEČKA DRUGE NACIONALNOSTI NE ZATO ŠTO MRZIM SVE OSTALE VEĆ ZATO ŠTO I SUVIŠE POŠTUJEM SVOJE!!!
Ti si prilicno ogranicena zar ne.
Mora da tvoj IQ sluzi na cast i kao primer kako pravi imbecil treba da izgleda..:)
Svakom njegovo ***** najprimamljivije mirise :P ...
Jedini zez je u tome sto je to i dalje ***** :D
IIIvaaa
03.08.2003., 22:02
:D naravno da bih!i ja mrzim tu podelu na ljude druge nacionalnosti!to je cista glupost!ako se neko voli zasto da ne!!!
Ja sam dete iz mesovitog braka (otac srbin, majka madjarica) i uvek sam bila ponosna na to zbog znanja dva jezika, vise obicaja. Ali najvise me je radovalo ono decije da dobijam duplo vise poklona od baka za dva uskrsa i dva bozica. Kad' sam bila devojka zanosila sam se da se udam za nekog iz mesovitog braka sa razlicitim obicajima od mojih, pa da nasa deca znaju jos vise jezika i da dobijaju jos vise poklona i imaju vise praznika. Medjutim kad' je doslo do udaje nisam vise mislila glavom nego srcem i udala sam se za srbina.
Zvezdica
06.08.2003., 13:57
Ja bih se verovatno udala. Ali, ovo sam JA, a mene privlace druge rase... :shock:
Naravno.Ljude delim samo na good,bad & ugly:)!
nas je nacionalizam i doveo tamo gde jesmo.
A kako bi bilo da malo razdvojite NACIONALIZAM od SOVINIZAM? Ja sam Srbin i veliki nacinalista,ali nisam sovinista.Svoje ne dam,tudje postujem........
arielle
11.08.2003., 17:17
uh interesantno pitanje...kad god smo zaljubljeni izgleda da nam to nimalo ne smeta, kad zanos prodje ...hm... psujemo mu sve po spisku a narocito poreklo hahahahaha...
A kako bi bilo da malo razdvojite NACIONALIZAM od SOVINIZAM? Ja sam Srbin i veliki nacinalista,ali nisam sovinista.Svoje ne dam,tudje postujem........
Lijepo receno DON....tako je i najbolje - "ko umije njemu dvije" :wink:
Nagorkinja
11.08.2003., 23:08
Svaka cast DON...kada bi se razuman covjek vladao po principu:"Svoje nedam, tudje postujem", ljudi bi se medjusobno sa postovanjem jedni drugima obracali.
Shteta....valjda sto je na ovom svijetu isuvise kompleksnih licnosti koji vjeruju(koja parodija)da mogu opstati sami sa sobom i sa tim sto MISLE da jesu. Moj naklon odvaznim ljudima kao ti DON....
Linuxgirl
12.08.2003., 12:51
Jeste, i da se ja ne slazem sa tim stvarima, ali zar nije bolje u tom slucaju ne vredjati "te" druge, i pustiti ih da zlobe do mile volje.
Au bre, ovde niko ne vidi sumu od drveta :!:
Pa zar niste provalili da se vise niko ne vencava - ni mesano ni ono drugo :?:
U poslednjih 5 godina je 75% brakova sklopljeno zbog elementarne nezgode (drugo stanje).
Osnovne skole upisuju 50% manje ucenika nego pre 10god.
Izgleda da nam ne valja ni nas ni tudje :(
Doncore
26.08.2003., 10:35
Svi smo mi nacionalosti ,neko manje a neko vise...sad se gleda ko je sta vise nego ikad...zato prvo treba DOBRO razmisliti
**case-problem**leptirica
26.08.2003., 18:01
istina je da se na to sada puno više gleda pogotovo ovdje gdje ja živim ali od po meni zadrtih seljaka.mješanih brakova je uvijek bilo i bit će jer nekad ne možeš narediti srcu u koga ćeš se zaljubiti.nikad nisam imala predrasude o ljudima na temelju vjere,nacionalnosti,boji kože ili bilo čemu .jer baš kao što je neko ranije spomenuo postoje dobri i loši ljudi i po tome ih treba i gledati.a trenutačno sam u vezi sa momkom iz mješanog braka i baš me briga šta drugi pričaju.
devojka_bgd
26.08.2003., 19:59
Slazem se sa mnogima pre mene,ljudi se nadju,prepoznaju da su jedno za drugo....i onda bas nista nije bitno...naravno pricamo o ljubavi...i samo o njoj...
Ponosna sam sto sam Srpkinja ali nikoga ne mrzim...
I cpku bice bolje...mora biti...ili cemo definitivno izumreti kao narod...u sta ne zelim da verujem...
Nikad nisam na taj način razmišljala. Šta ti to famozno IĆ dodaje u životu? Jesi zbog toga bolji čovek, jesi srećniji, uspešniji....Nisi. Nije to nikakva propusnica (sam za poneke stranke na našoj sceni). NIŠTA TIME NITI DOBIJAŠ NITI GUBIŠ. Pa, kakve onda veze ima kakvo ti je prezime?
To je formalni plan. Suštinski, može da postoji različita kulturološka matrica, i da nastanu nesuglasice. Ali ne mora. Pa, onda, porodica, pa obrazovanje, pa hobiji....Ako se sve ostalo uklapa (ne kažem da mora da bude i jednako), što da ne.
Ja u sebi imam 4 nacije, i ne bi mi smetalo da mi i dečko bude sličan. Jedno sam naučila od Velikih Srba, a to je da - pobegnem.
Da, bez razmisljanja. Nacionalnost je nesto najgluplje sto postoji.
:D Udala bih se jos sutra kad bih mogla. Skoro sam se vratila iz Turske gde sam se zaljubila u Turcina i da mogu sutra bih se vratila tamo i udala bih se za njega. Pa sta ako je druge nacionalnosti i veroispovesti? Big deal, kako neko rece svi smo mi pomalo Turci. I razgovarali smo o vencanju. Cim malo vise stane na svoje noge, odoh ja tamo!
SLUCAJNIGOST
04.09.2003., 12:08
Evo na primer, ja sam Hrvat. Da li ima neka Srpkinja ili Muslimanka koja bi se teorijski udala za mene pa da nam se deca zovu Zdenka, Vjekoslav, Domagoj... Pa da ih vodimo kod deke i bake u selo (na primer u okolini Valjeva) pa se deka Jovan prodere: Vjekoooo, dodji na rucak. Daj ne serite- tu ima gomila problema koji nastaju a vi ste mladi i to ne osecate. PozdraV. :wink:
SLUCAJNIGOST
04.09.2003., 12:11
MISLIM DA SI SE ZALJUBILA U DOBAR SEKS A NE U TOG TURCINA, TAMARA :lol:
Evo na primer, ja sam Hrvat. Da li ima neka Srpkinja ili Muslimanka koja bi se teorijski udala za mene pa da nam se deca zovu Zdenka, Vjekoslav, Domagoj... Pa da ih vodimo kod deke i bake u selo (na primer u okolini Valjeva) pa se deka Jovan prodere: Vjekoooo, dodji na rucak. Daj ne serite- tu ima gomila problema koji nastaju a vi ste mladi i to ne osecate. PozdraV. :wink:
Št afali, ja sam u jednom periodu u životu maštal ao tome da se udam za katolika....
tanasko rajic
04.09.2003., 23:27
Cak i da je sa vama sve ok pitanje je kako bi reagovala porodica,kako bi krstili decu...
Ali ako stvarno volis najbolje da odete negde gde ljude nije briga i da zivite svoj zivot
MISLIM DA SI SE ZALJUBILA U D :P OBAR SEKS A NE U TOG TURCINA, TAMARA :lol:Osecam se prozvanom pa moram da ti odgovorim. Zaljubila sam se u coveka, a ne u seks. Ko se jos zaljubljuje u seks? Zapravo, ja njega volim!
nesvrstani
05.09.2003., 07:31
Da mislim da je jako pametno mesati se kasnije mozes da sina zoves Ibrahime a cerku Selma
Ne zelim komentarisati samo cu navesti primer iz iskustva:
Kuci mi dolazi komsinica (kevina prijateljica) i moli da prespava kod nas (udata za srbina ali je umro, ona madjarica)sin joj je dosao sa Ravne gore zbog cega ga je ona izmaltretirala i na sta je on odgovorio:" izlazi iz kuce jer cu te sad zaklati majku ti madjarsku".
Naravno ne opravdavam ga mislim da je bolesno ali pogledajte do cega to sve dovodi!!!
Naravno ovo kontajmo kao extremum ali...
pozdrav
:shock: :shock: :shock:
Nikad se neću udati za Srbina!!!!!!
:lol: Ljudi, kao da je bitno da li ce deca da se zovu Dobrila ili Selma, Ibrahim ili Lazar. Pa necemo valjda da budemo tako uskih shvatanja i nacionalisti. Ja sam Srpinja, ali udala bih se za pripadnika druge nacionalnosti, ako se volimo i razumemo, bez problema. Vazno je da je covek, a nije bitno koje je nacionalnosti i veroispovesti. :)
nesvrstani
06.09.2003., 06:25
:lol: Ljudi, kao da je bitno da li ce deca da se zovu Dobrila ili Selma, Ibrahim ili Lazar. Pa necemo valjda da budemo tako uskih shvatanja i nacionalisti. Ja sam Srpinja, ali udala bih se za pripadnika druge nacionalnosti, ako se volimo i razumemo, bez problema. Vazno je da je covek, a nije bitno koje je nacionalnosti i veroispovesti. :)
E "srpkinjo" neznam zasto kroz celu Srpsku istoriju mi smo ti koji pokusavaju da izglade stvar i uvek se igramo Sizifa, dovoljno je da pogledas post ispred sebe i da ti bude jasno koliko su ostali za te ideje.
Nemojmo se zavaravati naravno da je vazno kako ce nam se deca zvati zamisli samo kako vices "Suljooo!!!!" itd.
Pogledaj jos samo dobar broj mesovitih brakova sirom bosne, pa upitaj njihovu decu kako im je ...
(naravno mesoviti ne podrazumeva da je majka zensko a otac musko nego...)
eto pozdrav cao
nesvrstani
06.09.2003., 06:30
:shock: :shock: :shock:
Nikad se neću udati za Srbina!!!!!!
Pozdrav Betty, mozda jesam sovinista, nacionalista ili sta vec mada nisam bas ubedjen ali...
Samo sam hteo da ti kazem "svaka cast" za iskrenost valjda si ti jedna od retkih koja ovde ne razmislja
dupetom
cao
:lol: Dragi moj nesvrstani, meni je jedna baka Muslimanka(valjda otud moja zelja da se udam za Turcina), druga je Hrvatica, jedan deda je Srbin, a drugi Vlah. Ja uopste nemam problem s tim. I ne mora sin da se zove Sulja, zvace se Luka( sa cim se gorepomenuti Turcin slozio), a cerka ce da se zove Klar jer je to meni, sa serijala zenskih turskih imena, najlakse da izgovorim. I jos jednom, najvaznije je da je izabranik covek, da me voli, postuje i razume, a ne koje je nacionalnosti. :wink:
nesvrstani
07.09.2003., 13:29
:lol: Dragi moj nesvrstani, meni je jedna baka Muslimanka(valjda otud moja zelja da se udam za Turcina), druga je Hrvatica, jedan deda je Srbin, a drugi Vlah. Ja uopste nemam problem s tim. I ne mora sin da se zove Sulja, zvace se Luka( sa cim se gorepomenuti Turcin slozio), a cerka ce da se zove Klar jer je to meni, sa serijala zenskih turskih imena, najlakse da izgovorim. I jos jednom, najvaznije je da je izabranik covek, da me voli, postuje i razume, a ne koje je nacionalnosti. :wink:
U pa za tebe se moze reci da si pravi nacionalni DJUVEC
svaka cast koliko nacija u jednom coveku
naravno ti si u neku ruku ok, ali koliko jos ima ljudi poput tebe???
pozdrav
**case-problem**leptirica
07.09.2003., 19:03
I jos jednom, najvaznije je da je izabranik covek, da me voli, postuje i razume, a ne koje je nacionalnosti. :wink:[/quote]
bravo,to je najvažnije i samo naprijed.nadam se da će vam uspijeti jer glasam za ljubav bez obzira na nacionalnost i druge prepreke.
Naravno da bih. To su samo glupe podele, po principu zavadi, pa vladaj.
Nije mi to josh palo na pamet,tj nisam razmishljala o tako nechemu :o :)
U pa za tebe se moze reci da si pravi nacionalni DJUVEC
svaka cast koliko nacija u jednom coveku
naravno ti si u neku ruku ok, ali koliko jos ima ljudi poput tebe???
pozdrav :lol: Nadam se puno!
Št afali, ja sam u jednom periodu u životu maštal ao tome da se udam za katolika....
Ja sam isla okolo po Beogradu i govorila na HRVATSKOM i ako sam
Srpkinja sto se kaze...LJUBAV I SAMO LJUBAV i sta fali Vjekoslavu? :)
18 mi je godina tek
16.09.2003., 08:50
Ovde sam I put i mislim da bas ima pametnih ljudi !
A koja slucajnost -pre nekoliko dana morala sam da raskinem sa deckom , jer je bio polu-Rom!
Nikako nisam ubedila moje da on nema tetovaze po rukama i zlatne zube-vec da je kulturan,dobar,pametan!I jako lep, kad smo vec kod toga.Ali, bitno je njegovo prezime-jer sta ce svet da kaze!!!!!!!Tako je to u provincijama :x
U svakom slucaju, mislim da moze da uspe i veza i brak , ali potrebno je mnogo zivaca i volje da biste svoje razlike prihvatili do kraja i i oterali sve u P.M. koji to zasluzuju!
VIONA75
17.09.2003., 14:38
BINGO TAKO TREBA "P.M"
[quote="18 mi je godina tek"]Ovde sam I put i mislim da bas ima pametnih ljudi !
A koja slucajnost -pre nekoliko dana morala sam da raskinem sa deckom , jer je bio polu-Rom!
Nikako nisam ubedila moje da on nema tetovaze po rukama i zlatne zube-vec da je kulturan,dobar,pametan!I jako lep, kad smo vec kod toga.Ali, bitno je njegovo prezime-jer sta ce svet da kaze!!!!!!!Tako je to u provincijama :x
U svakom slucaju, mislim da moze da uspe i veza i brak , ali potrebno je mnogo zivaca i volje da biste svoje razlike prihvatili do kraja i i oterali sve u P.M. koji to zasluzuju![/quote
Zorica4
20.09.2003., 00:56
Evo ovako,ja sam udata za jednog Svajcarca i mogu vam reci jednu stvar,ako je vas buduci izabranik druge nacionalnosti a samim tim i kulture i vaspitanja,trebate obratiti paznju na to da on zna nase obicaje,kulturu,da poznaje nasu veru i naravno da govori nas jezik ili da se bar interesuje da nauci.Moj muz govori Srpski jezik,i skoro sve sto sam vec navela i mogu vam reci da nam je super u braku,ok tek je 3 godine od kad smo se vencali ali do sad nismo nikad dosli do doga da se raspravljamo zbog moje Srpske ili njegove Svajcarske nacionalnosti,to je sporedna stvar u zivotu.Pozdrav svima!
Huh pre o takome neshto zaista nisam razmishljala,a pre par dana mi se desilo tako neshto da mi se svideo tip za koga neznam koje je nacije,ali sumnjam da nije iste nacije kao ja...prem da nisam bash skroz sigurna!Ali ovih dana tju da saznam,jer mi preostaje upoznavanje sa tim tipom..dakle tje padnu karte na sto:))Ali ljudi ponekad misle tako,kao shto sam i ja mislila,hah gloopo je udati se za nekoga druge nacije ovo ono,a u stvari nemogu da znaju neke stvari dok neprodju preko toga...Zivot je chudan :idea:
to sve ne zvuci lose za one koji nisu nacionalisti i rasisti.Ali tu moze doci do problema,i to velikih.Neki uspeju neki ne.Uvek je sreca ta koja diktira.Sa mojim iskusvom ne bih,da sam pre god.ili dve odgovarala rekla bih DA.
nesvrstani
29.09.2003., 13:22
Jao ljudi ala se znosimo glupostima poput nacionalnosti, smatram da su Srbi jedini narod
koji pokusava prevazici te idiotske podele ali ...
Upravo sam se vratio iz Grcke i evo mojih iskustava po tom pitanju :
Nase (srpske) "devojcice" su se ubijale oko Grka i crnaca samo da ponesu kuci trofej
dok su Madjarice koje su takodje bile sa "nama" ostajale ravnodusne prema svima nisu htele da konta
ktiraju ni sa nama iz autobusa "nerazumemo srpski" (kakva laz)
svo vreme su se drzale zajedno na cao nije im padalo na pamet da se jave dok su na SIA odgovarale zdravo
E sada mi vi recite ko je tu lud????
Chan Shaolin Si
30.09.2003., 18:14
LJUDI OVAKVIH TEMA KOLIKO HOCES NA FORUMU ADA UDAJTE SE ZENITE SE KSA ONIM KOGA VOLITE SA KIM MISLITE DA MOZETE DIJELITI I DOBRO I ZLO A NEBITNO JE KOJE JE ONA-ON VJERE, VJERUJTE MI.
naravno da bih, ja sam Muslimanka koja je rodjena i zivi u Srbiji i koga da trazim????????Problem mi je da nadjem nekoga kome to nije bitno za brak, ali iskreno receno mislim da je to primitivizam.....zar nije bolje znati vise o drugoj veri, slaviti vise praznika, pa i deca tako da postupaju,,toliko ima lepih imena i ako se neko voli i razume sta je vazno kako se zove dete
primitivizam i ksenofobija je najizrazenija pojava u Srbiji i evo gde smo..
ja imam srpsko ime, a Muslimanka sam i uocim mali zastoj kada ljudi posle duze vremena ukapiraju,ne znam cega se boje.Problem je taj sto u Srbiji mozes biti najveci seljak,kreten ali Srbin ,ali bolji od Muslimana, gospodina najboljeg
mi smo samo mali homosapijensi i zar je vazno ko je ko i ko je sta?! od cega smo svi gradjeni. pa ni arijevci nisu bili sa plavom krvi
srbin iz Bosne
20.12.2003., 19:51
naravno da bih se ozenio,osim ako rodbina doticne djevojke nije fanaticna i srbomrzna.Ni ja ne volim Srbe koji su seljacine i misle da je sve druge nacije lose.Na kraju krajeva,na ex yu prostoru su svi srbi htjeli to ili ne,osim slovenaca i jednog djela uze hrvatske :-)
uostalom pogledajte link o cistoci krvi
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?t=14345&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Gosca24
22.12.2003., 01:23
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:Bas lupas kao otvoreni prozor!
slatkica
23.12.2003., 20:48
dobro bi mi dosao jedan Italijan,lep,zgodan,crn...hm...